ב״ה איזה עוצמה יהודית-משה ר-

כנס של להב״ה בב״ש ליד כל הבדואים ימ״ש, מראים נוכחות יהודית באיזור שורץ בדואים ומרימים לאזרחים את הכבוד היהודי..

בנות ישראל הן לא הפקר!

כל הכבוד!!יעלי_א
^^^^^^.ונסי

ראיתי את התמונות שלך. יישר כח מרדכי
חשוב..שכוייח.שלוות עולמים.
אשריכם ישראל!אושר תמידי
השאלה אם זה יעזור בפועלנפשי תערוג

לענ"ד צריך לעשות יותר עבודה מול הבנות מאשר מול הערבים

ב״ה זה עוזר ורואים תוצאות-משה ר-

ועדיין יש עוד מלא עבודה לצערינו..

פועלים גם פנ וגם פה, לא סותר..

מסכימה ב100%.דינמית

רוב הבנות נופלות בגלל שהבדואים מתייחסים אליהן. הרבה מהסיפורים שהארגון מפרסם בפייסבוק הוא של בנות שמהעדות שלהן מגלים שהבית לא היה מקום טוב.
במקום להלחם בתוצאה צריך להלחם בגורם.
לא משנה כמה גויים תפחידו או כמה נשים תצילו- כל עוד יש בתים שמייצרים את הבעיה- הבעיה תישאר.

תתפלאי אבל המון בנות באות מבתים טובים דווקא-משה ר-

והרבה בנות טובות נופלות בפח, תלמידות אולפנה וממדרשיות, מבתים דתיים/חרדיים/חרדלי״ם, מה שתרצי, זה לא נכון שרק בנות מבתים הרוסים נופלות.

יכול להיות, אבל חשוב שנזכורדינמית

מידת הדת שמוצגת לאורחים לא אומרת כלום על מידת הדת האמיתית שבבית.
יכול להיות בית דתי לאומי שלא מתייחס לבנות בכבוד וגורם לדימוי עצמי נמוך ופתאום מגיע מישהו וגורם לך להרגיש שיש בך משהו... זה מה שמסוכן.
חשוב מאוד לשים דגש על ביטחון עצמי בחינוך מגיל צעיר.

שוב, הם עושים פעולה חשובה מאוד. אבל צריך לפתח את זה.

תקראי את זה-משה ר-
אז צריך לפטר את כל הערבים מהעבודות שלהם?נפשי תערוג
בהחלט-משה ר-

ובמה הם יעבדו?נפשי תערוג
למי אכפת?נועם ה
שיעבדו בלבנון/ירדן/מצריים...
אפשר לסדר להם עבודה בים-משה ר-

כצוללנים בלי חליפות צלילה, שיחפשו נפט וגז ולהצמיד להם פתיונות..

מה אכפת לי במה הם יעבדו? הם לא צריכים להיות פה ואנחנו צריכים לדאוג לא להתערבב איתם ולא לפרנס אותם..

גם אני חושב שהם לא צריכים להיות כאןנפשי תערוג

אבל הם כבר כאן

ואי מתן עבודה לא יפתור את הבעיה

אם לא יהיה להם איפה לעבוד-חרותיק

הם או ילכו לחפש עבודה בארצות אחרות,

או יתחילו להלחם בנו, ואז תהיה סיבה טובה מאד למה להעיף אותם מפה,

בלי להתייפיף מול אמריקה.

או יתחילו לגנובנפשי תערוג

מה שהם עושים עכשיו

רק הרבה הרבה יותר

איך הרב דב ליאור אומר? אם כך-משה ר-

אין לדבר סוף, אם כל דבר נעשה שיקולים של מה יעשו ומה יגידו לא נגיע רחוק, פשוט צריכים לפעול לפי התורה בלי לחשבן יותר מדי..

עוד סיבה לחפף אותם מפה.חרותיק

כמה שהם ייראו יותר מזיקים לנו-

תהיה יותר לגיטימציה לדרוש שיעופו מכאן.

וגם להעיף.

אולי אז המנהיגים הגאונים שלנו יקבלו קצת שכל..

אחד הגורמים המרכזיים בהיסטוריה לנדידתחסדי הים
עמים, הוא חיפוש פרנסה.
בעז"ה שיתקיים בהם במהירה!
זה לא דווקא קשור לבית שלא מתייחס לבנות שלו בכבודשוברת גלים

זה נטו בטחון עצמי (אמיתי, כזה שמחובר לקדוש ברוך הוא)

זו תכונה שחייב לעבוד עליה חזק חזק חזק

זה המקור לבעיה המזוויעה הזו וזה המקור לכל, אבל לכל תחלואי הנפש. כולם!

^^^ שנזכה!חסדי הים
הצרה היא גם שהם לומדים ביחד בבתי הספר..יעל מהדרום
לק"י

כבר מהיסודי הם ביחד- למה שהם יתרחקו מהם כשהם גדלים?!
ממש א0מישהו10

מה איתך, הרבה יותר. (ולשדרותי -אלעזר300
סליחה על הבורות עדיין לא הבנתי מה זה אומר.-משה ר-
עוצמה היא מונח בתורת הקבוצות של קנטור.מוטיבציה

היא מתארת גודל של קבוצה, בלי להתחשב במבנה שלה.

יש עוצמה אינסופית ויש עוצמה סופית.

א0 הוא מושג שמתאר את העוצמה של המס' הטבעיים (בד"כ המשמעות היא: כמה איברים יש בקבוצה). יש להם את העוצמה האינסופית הקטנה ביותר.

עוצמה של א1 > עוצמה של א0.

(אם יש טעויות, מוזמנים לתקן...).

לא הבנתי אבל איך זה מתקשר להודעה..-משה ר-
הסימון של המונח הזה, באופן די מיוחד, הוא "יהודי"מישהו10

(האות אלף).

דיברת על עוצמות.....מוגלי.

מה זה א1?לבי ובשרי
אני מכירה את א-עוצמת קבוצת המספרים הממשיים
האירוני הוא שקנטור היה גוי שאביו התבוללעוגי פלצת

מסכנים כל הקנטורים היהודיים בגללו

חחחחנועם ה
b.n
ישר כח! ! עבודת קודש.
הבדואים האלה...הודעה

לא מרפים, זאת כנראה השיטה

"מחזרים" בשיטתיות בלי הפסקה,דרך כסף בעיקר ואז לוקחים את הבנות לכפר ומפה.. ה' יעזור. באמת כואב הלב, במיוחד כשמכירים בנות כאלה  

ממש לא מבין את המגיבים פה.ברוך מאמסטרדם

מה הטענה על ערבי שמחזר אחרי יהודיה? הרי מדובר בחיזור, לא באונס.

למה ימ"ש? - האם הם עושים משהו רע?

אלא מה - יש לנו בעיה הלכתית בהתבוללות. בסדר גמור. - אז הבה נפעל בתוכנו לחיזוק הערכים הדתיים, אבל מה הקשר לטעון שהערבים לא בסדר בזה שהם מחזרים אחרי בחורה? מה הקשר "בנות ישראל אינן הפקר"? - לחזר אחריהן עושה אותן הפקר? לפנק אותן עושה אותן הפקר??.

ומה דעתכם אם בחור יהודי חילוני בארה"ב היה מחזר אחרי אמריקאית גויה, והיו מנהלים קמפיין של "בנות אמריקה אינן הפקר"?. - בקיצור, סתם מתלהמים על הערבים כי זה קל.

ובהמשך הודעותיך אתה אף מציע להעסיק אותם כצוללנים ללא חליפת צלילה בעומק הים עם פתיונות.

גם המאמר שצילמת - מראה על האבסורד, כתוב שם שהעובדים הערבים "מטרידים את העובדות היהודיות ומפתחים איתן קשרים רומנטיים"... - אם זו הטרדה, לא היה מתפתח קשר רומנטי. אלא מה? - שמבחינת כותבי הכתבה, בחור ערבי שמחזר אחרי יהודיה (בשוקולדים, יחס יפה, וכד' - כפי שכתוב בכתבה עצמה) זו מייד "הטרדה".

כל מה שאני רואה כאן, זו לאומנות וגזענות לשמה, והינה לך - קיבלת עשרות תגובות תמיכה ללא הסתייגויות כמעט. הידד. החינוך הימני הלאומני מצליח היטב. (ומה לנו אח"כ כי נלין על האנטישמים המתבטאים בדיוק כך).

לך לעזאזל, כופר מתועב (ברוך כמובן)שפאן המקצוען
ברור שזה גם אשמת הגוי המפתה. אסור לגוי לפתותחסדי הים
אותנו לעבירות, כמבואר בגמרא [ע"ז ו.].

תראה מה שמעון ולוי עשו לעיר שכם "כי נבלה עשה בישראל לשכב את בת יעקב וכן לא יעשה" "אשר טמא את דינה אחותם" "הכזונה יעשה את אחותנו".

[יעקב לא הסכים למעשה, רק בגלל הפחד מהעמים מסביב.]
שיתחילו עם ערביות, למה עם יהודיות?לבי ובשרי
יש להם אינטרס להתחיל דווקא עם יהודיות, אני לא זוכרת למה, יש איזשהי בעיה בחברה הערבית להתחיל עם ערביות.

וחוץ מהעניין של התבוללות, הערבים, בשונה משאר הגויים, מתעללים בצורה לא אנושית בנשים שלהם. ימ"ש!!
טענה מוזרה.ברוך מאמסטרדם
אז תגיד לחילוני יהודי בחו''ל - תתחיל עם יהודיות. מה הקשר?.

ואולי גם נגיד לפולני להתחיל רק עם פולניות?.
לגבי אלימות - כל מקרה לגופו.
ובכלל - הסיבה של הכנס הוא העניין ההלכתי בלבד. לא להיתמם.
^^^מרדכי

בס"ד

סיני אברהם (איש חיזבאללה ששירת למען ישראל והתגייר) סיפר בשיחה ששמעתי שערבי שמביא בת יהודיה לכפר הוא יותר נחשב מהשאר. זה נחשב אצלם השיג גדול שהם הצליחו להפיל עוד בת יהודיה ברשת שלהם.

אגב, 

אם ערביה תעז לצאת עם יהודי...

(אני לא צריך לפרט מה יקרה לה)

לא תמיד הם עושים את זה מתמימות..יעל מהדרום
לק"י

יש להם עניין דוקא ביהודיות.
אז? זכותם, לא?. הוא מחזר. לא אונס.ברוך מאמסטרדם
זו בדיוק ההשוואה שעשיתי לחילוני בחו''ל.
זכותם אולי..אבל זה עדיין נובע מרשעותיעל מהדרום
למה רשעות?...ברוך מאמסטרדם
כי למה יש להם עניין דוקא ביהודיות?!יעל מהדרום
לק"י

כפי הנראה שיש להם עניין לאסלם או משו..
ברור. נבלות.ד.

הם יודעים שאם "יתחילו" כך עם בנות מוסלמיות - סיכוי טוב שיהרגו אותם.

שם - בנישואין עם אחריות כלפי אבי הנערה.

כאן - ניצול של בנות ישראל, בדרך כלל תמימות ובמצוקה, בדרכי הונאה. ניצול בעלמא. ובזולות שלא יעזו עם בנותיהן. 

ובוודאי שאנו מבחינתנו - לא צריכים להיות "אובייקטיביים"..  אלו גויים שמנסים לפתות בנות ישראל. מה ה"לשם יחוד" שלהם לא מענין אותנו. ימ"ש.

הנחות חסרות בסיס.ברוך מאמסטרדם

הרבה פעמים אלו בחורים חילוניים בכלל.

ונניח שכן - אז מה? הם מנסים להביא אותם ל"אמת", מבחינתם. שוב - הם מחזרים, לא אונסים.

בואי נסיים את זה כאן. נראה לי שמיצינו.

ושימי לב לכמה טענות שלי לא התייחסת כלל (בהודעה המקורית).

מתנצלת שאין בי כוחות להתחיל לקרוא בדקדוק את ההודעהיעל מהדרום
לק"י

אני פשוט ע י י פ ה..

וביננו, לא משנה לי כמה הערבי יהיה אדם מקסים- לא רוצה שיצא עם יהודיה.
.....ונסי

יום טוב.

על זה אני באמת לא הולך להגיב... זו לא טענה.ברוך מאמסטרדם

(לא טענה מבחינה הקשורה לדיון בשרשור הזה. זו כוונתי, שהרי לא דיברנו לגופו של מקרה ספציפי, ואין לי עסק בהכללות).

זו תרבות פחות מפותחת מבחינה פמיניסטית. נכון.

עייני במקורותינו מלפני כמה מאות שנים (לפני ההשפעה המערבית) ותגלי שזה היה מקובל בכל העולם (היחס לאישה כרכוש, ריבוי נשים, הכאתה בעת הצורך - מותר הלכתית, חיתון בנות בגיל שהיום היה גובל בפדופיליה וכד').

(ואני מכיר שתי משפחות, מזרחיות, דתיות, שבהם הגבר בחיים לא יגיש כוס תה לאורחים. זה מתחת לכבודו. ואם אישתו לא נמצאת - הוא קורה לבת שלו. וכן לגבי כל מיני נושאים. ככה שזה עניין של תרבות. ואני אכן מסכים שהיא לא ראויה. וכן - כשאני רואה שהוא מבין שתפקידה של האישה להגיש תה, וחלילה שהוא יגיש - בא לי להקיא).

תגובה ליחס כלפי נשיםשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך י"ג בסיון תשע"ד 09:36

משרשורים קודמים ניכר בבירור שאתה מביא את הדברים בצורה מצומצמת שיוצרת סילוף כבד

מה שכתבת בסוגריים מסולף.אמנם אני מוצא את כל הסיטואציה בעייתית,אתה כותב דברים כאלו בפורום ומצד שני לא ניתן ללבן אותם כמו שצריך במסגרות כזו,להציג את הדברים בצורה סובייקטיבית ורדודה זה דרכו של האינטרנט אבל זה לא מעיד כלום על אמת.

על קצה המזלג,מכיון שאני לא יודע למה אתה מכוון ב "היחס לאשה כרכוש" אדלג על זה.

ריבוי נשים-בסוגיה הזו היה צריך להביא כמה פריטים עובדתיים ולא עשית זאת,חרם דרבנו גרשום,העובדה שזה לא היה נפוץ בעם ישראל,העובדה שאשה לא חייבת להנשא לבעל שינשא לכמה נשים וזו בחירתה הגמורה.

העובדה שאין מצווה להנשא לכמה נשים,ועוד..למה זה מותר ? זו סוגיה שדורשת יותר מכמה שרות כפי שכבר הקדמתי.

זה עיוות חמור !,מה זה הכאתה בעת הצורך ? אין יחס כזה בהלכה,זה סילוף והטלת דופי בתורה.בשרשור אחד שהגבת בנושאים הללו אף הבאתי לך הרחבה נאה בדבר,להלן:

http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=44710

גם היו מחתנים בנים בגילאי ילדות,זו הוצאת לעז.לא היו מחתנים אותם בצורה שהם היו חיים כזוג נשוי,אלא רק שהיו גדולים יותר.אחת מהסיבות היא סיבה פרקטית שבאה לשמור על בנות ישראל.בגלות הייתה תופעה רחבה של חטיפת ילדות לשם השאתן לגוי,או אינוסן וכו' כאשר בת בכל גיל שהוא הייתה ידועה כנשואה הם לא היו מתחייסים אליה בפוטנציאל של חטיפה,מבחינתם היא הייתה כבר שייכת למישהו אחר ולא היו מגלים בה עניין,ובצורה הזו ניצלו הרבה בנות יהודיות.אז לקחת דבר כזה ולהפוך אותו לפדופיליה ח"ו ?..

החלק האחרון לא רלוונטי ליהדות מן הסתם

דבר אחרון,הנסיון הסובייקטיבי שלך להגדיר שההלכה מושפעת מאיזה שהם הלכי רוח נכריים הוא פסול על הסף,מי שלמד הלכה יודע שלא ניתן לכופף אותה בניגוד לדרכי פסיקת ההלכה מדור ודור.

רוחות משתנות בעולם,לפעמים לטובה,ולפעמים לרעה.מה שרע מבחינה תורנית נפסל ע"י תלמידי חכמים של הדור ומה שחיובי יותר והיה מעוגן בתורה מן הסתם לא נפסל והוא בבחינת ברכה שישנה התקדמות בעולם לכיון כזה או אחר,ואם עמי הארץ שלא נהגו כך עד היום מתקדמים לכיון זה מהשפעות כאלו זה לא קשור בדבר להלכה ויסודות התורה,אלא להתנהגות של אנשים..

תגובה כללית לברוךmatan

ב"ה

קודם כל צריך לפרוש את טיעוניך-

1- נגד דיבור לא נאות ושנאה

2- מה ההבדל בין חילוני בחו"ל לבין ערבי בארץ?

3- איך להגיב נכון ומה הדרך לפעול

4- בעניין ההלכה

תחזיק חזק, זה יהיה ארוך.

1- דיבור לא נאות ושנאה

אין מקום לירידה לרמה של שנאה והצעת רעיונות שונים. טרנספר לים וכו'- רוצחים, פושעים ושאר מרעין בישין שנעשים במטרה לפגוע באנשים ובמדינה צריכים להיות מטופלים, אפילו בעונש מוות, אנשים פשוטים שמבקשים לחיות את חייהם, אין מקום לשנוא אותם. כל מי שהוא גר תושב בארץ, כלומר מקבל על עצמו מלכות ישראל, הרי הוא מקבל זכויות כמו כל ישראלי אחר מלבד זכויות בעניין השילטון(הלכ' מלכים לרמב"ם, אני חושב שהוא היחיד שפוסק בעניין הזה). לכן אין מקום לשנוא אותו. אבל- קבוצות פשיעה וטרור מאורגנות שמתנגדות ופועלות בניגוד למשטר, וגם תומכיהן, הרי הם כמורדים במלכות ישראל וזכותנו המלאה לטפל בהם כפי הצורך ויש אף לשנוא אותם כאויבי העם - מי שמתנגד לשלטון ישראל בארצו הרי הוא כאויב הנלחם במלכותם, והנלחם בישראל הרי הוא כמי שנלחם בריבונו של עולם ועליו נאמר "משנאיך ה' אשנא" ולכן יש מקום לשנאה. במיוחד כאשר נעשה מאמץ מלחמתי ושימוש בנשק.
אבל- אין זה ראוי שניפול לענייני שנאה סתם, גם הם חלק מתוכניתו של ריבונו של עולם להופיע את הגאולה, אם על דרך דחיפתה קדימה ואם דרך התנגדות לה שתגרום לעם לדחוף אותה יותר חזק, הכל בסופו של דבר מוביל לנקודה אחת. עלינו לחזק את עצמנו. "בנות ישראל אינן הפקר" היא סיסמא שנועדה לחזק את הבנות וכן- להרתיע את מי שינסה להגיע אליהן, הרתעה מותרת, אם אנחנו מקבלים את חוקיו של ריבונו של עולם עלינו לעשות את המאמץ הנדרש למנוע התבוללות, גם ע"י הרתעת ה"מחזרים" הפוטנציאליים.

2- חילוני בחול וערבי בארץ

ההשוואה שלך מדוייקת כמעט לגמרי, אבל יש כמה שינויים קלים. הראשון- התבוללות, יהודי יכול לבחור להתבולל בעצמו, אבל הערבים מפתים את הבנות להתבוללות. אנחנו מאמינים שצריך להתנגיד לכך- בנות ישראל אינן הפקר ולא ניתנות לכל אחד. אם לאמריקאים הייתה אידיאולוגיה למה הם לא מתערבבים בעמים אחרים(מצחיק, אבל אמריקה היא ארץ מהגרים, היא לא יכולה להיות לאומית), אז המצב היה דומה, מכיוון ששיטת האמריקאים היא שאין הבדל, אין הבדל מבחינתם אם יהודי יעשה את זה. עם ישראל מתנגד להתערבבות בתוך עמים אחרים ולכן הוא נלחם על זה. מתוך עיקרון הלכתי אמוני.

הדבר השני הוא שלא כולם מחזרים תמימים. לא מתכוון להכליל. אבל היום לצערנו במדינת ישראל אין חוק "שידול להתבוללות" שמאפשר לאסור מישהו, ארגון להב"ה עוצר וחושף לא מעט נוכלים ומעביר אותם למשטרה ושם הם נעצרים בעוון תרמית, הונאה, זיוף זהות, גניבת זהות וכו'. אירגון להב"ה לא יכול לעצור אותם על זה שהם התחילו עם יהודייה, זה לא חוקתי עדיין, אבל מעצם העובדה שהם נעצרים על הדברים הנ"ל מתגלה שהם לא מחזרים, הם צדים. מחזר לא צריך לזייף זהות לשם כך, אלא להציג את עצמו, אולי לייפות קצת את המציאות, אבל לא ברמה של תרמית. מי שנעצר על תרמיות וזיופי זהות, מגלה שיש כאן משהו אחר, עמוק יותר. צייד זקוק להסוואה, לא מחזר.

3- איך להגיב נכון ומה הדרך לפעול?

כל אחד ואחד ע"פ רבותיו ומנהיגיו יפעל בדרך הראויה ביותר לשיטתו, רבותי לימדוני שהדרך היחידה

לשנות היא לפעול, כלומר- לא לשבת בצד ולצקצק. תפילות, שיחות, פירסום והעלאת מודעות לעניין, הצטרפות 

מעשית לקבוצות כ"יד לאחים" ולהב"ה הם דברים ראויים ונכונים כל אחד ע"פ יכולותיו ולפי רבניו ומנהיגיו.
האם להפיץ שנאה זה מועיל? לא, זה עלול רק לקלקל את ההסברה בעניין, כי מי שידוע כשונא לעניין מסויים

תמיד יקחו את דבריו בערבון מוגבל.

4- בעניין ההלכה

העניין שהעלית איננו נכון, כלומר- הטענה שההלכה פשוט הושפעה יותר מהפמיניזם ולכן היום התרבות היהודית יותר מכבדת את האישה איננה נכונה. ההלכה לא השתנתה בגלל המפגש עם הפמיניזם. היא אכן השתנתה מבחינת הנורמות ההתנהגותיות. יש הלכות שקשורות למנהג המקום, כמו עלבון ופגיעה, מקומות שקללה היא דבר

טבעי לא בטוח שתוכל למדוד אותה כעלבון ולחייב אדם לשלם עליה בושת(אע"פ שבושת נמדד ע"פ האדם).

הדוגמאות להלן- חיתון ילדות ונערות בגילאים צעירים: 
ידוע שנערה יכולה להתחתן מגיל 12 וילד מגיל 13, וידוע שנהוג היה לחתן נערים בגיל 18-24 כדי שיוכלו ללמוד תורה ולמצוא מקצוע לפרנס את ביתם. מדוע לחתן אדם בן 24 עם ילדה בת 12? למעשה, מגיל 12 זו החלטתה הבלעדית או כפי שכותבת הגמרא(הרבה לפני שפמיניזם הומצא) "'לא ישיא אדם את בתו כשהיא קטנה עד שתגדיל ותאמר בפלוני אני רוצה'" כלומר, רק מבחירתה ויותר מכך רק כשהיא באה לאביה ואומרת לו "בפלוני אני רוצה".
לכן- לא לפמיניזם חיכינו בשביל לתת לאישה את זכות הבחירה.
מתי התירו חז"ל לאב לחתן ביתו לפני גיל ההחלטה- כאשר יש סיפק בידיו בעניין הנדוניה ועלולה להיות רווקה לנצח בגלל הנדוניה ולכן עדיף ש"תחותן"(הרי היא איסור ביאה על ה"חתן" עד גיל שתאמר רוצה אני) עכשיו עם הנדוניה שבידו ויהיה מי שיפרנס אותה לכשתגדל. כלומר- מתוך הסתכלות על טובתה של הבת.

פוליגמיה- התורה אינה אוסרת על גבר לשאת יותר מאישה אחת. מי שאוסר הוא רבנו גרשום מאור הגולה, בחרם דרבנו גרשום, שבו נעשו  תקנות מועילות למצב. הסיבה היא כלל לא כי זה נתפס יפה יותר, אלא כי זה נכון יותר בדורות שהפריצות מתגלה בהם יותר. דמויות המפתח של העם היהודי כלל לא נשאו שתי נשים, אברהם נשא את שפחת שרה רק לאחר שהתברר ששרה עקרה. יצחק אבינו לא נשא אישה שנייה. משה רבינו. הנביאים. אמנם למלכי ישראל דוד ושלמה היו הרבה נשים אבל התנ"ך לא רואה מעלה זאת על נס, ואולי אף מותח ביקורת בעניין.

רבנו גרשום מאור הגולה אסר בחרם על נשיאת שתי נשים משום פריצות, שאדם ישא נשים לא לשם בניין בית נאמן אלא לשם הנאתו וזה מה שהרמב"ן כותב "נבל ברשות התורה".

הכאת אישתו- כאן אכן יש עניין חברתי ונורמות חברתיות, בדיוק כשם שהרמב"ם כותב שאישה לא תצא יותר מפעם בחודש מהבית. זו הלכה ששייכת לזמן ולמקום, כלומר- במקומו של הרמב"ם שנשים אכן לא יצאו מביתן כמעט אף פעם, זה אכן היה מוזר ואף לא צנוע שאישה תצא יותר מדי, בימינו זה לא שייך. כך גם הכאה, שבנורמת ההתנהגות הייתה מקובלת וגם אז ההלכה מאוד תקיפה בעניינים הללו. שלא יצער את אישתו כלל ואפילו לא בנזיפה. וכל פעם שאישה בוכה מפני בעלה שכינה בוכה עימה. אבל כאשר הייתה כך נורמת ההתנהגות לא אסרה התורה לגמרי.
היום שאין מקום כלל לשום הכאה זהו איסור תורה ונקרא עליו "רשע למה תכה רעך" וחמור מזה שהיא אישתך עצם מעצמך!

הודעתי מראש שיהיה ארוך.

עימך הסליחה

ולפעמים הם גם מטרידים..לא רק מחזריםיעל מהדרום
ולפעמים גם יהודים מטרידים.ברוך מאמסטרדם
אבל הנוסח של 'להטביע אותם בים', נובע משינאה.
ואנחנו מבינים שזה הרסני, ומאיימים עליהם. זה רע?אלעזר300

לא אמרנו שמבחינתם זה נתפס כמעשה רע. שמהם מצופה לברוח ממנו מעצמם. (אולי יש מהמניעים שם שאכן כך, אבל לא זאת הנקודה.)

אמרנו שזאת פשוט תופעה רעה מציאותית - ואנחנו נלחמים בה.

אם אתה מבין שמבחינתם זה לא רעברוך מאמסטרדם

אז למה אתה פועל בלהפחיד אותם?. למה לא תפעל בהסברה לבנות (אם הן דתיות - ואז יש סיבה שיקשיבו לך).

ותסתכל בכל השרשור, "בנות ישראל לא הפקר" , "ימ"ש" , "להטביע אותם" - החבר'ה פה לא מבינים את זה כמו שאתה מצייר. ועל זה טענתי.

ושוב - חינוך + ביקורת מחשבתית.

יאללה יאללהנועם ה
אני מקווה שאתה יודע טוב מאד מה עושים להםטנגענס
אחרי שנגמרים השוקולדים...
אין עניין להוציא טוב חיות פרא
יישר כח ללהב"ה שמעלים נושא כזה חשוב לדיון ציבוריעוגי פלצת

והם באמת עושים את זה בכישרון ומצליחים בזה.

אף אחד כבר לא יכול להישאר אדיש למציאות שזועקת מולנו.

אשרינו שיש אנשים שיוצאים ופועלים ומזיעים ומכתתים רגליים,

ולא מסתפקים רק בלייק בפייסבוק.

(כמובן שבזכות התמיכה והלייקים והרוח הגבית של הציבור

גם לאנשי המעשה יש מוטיבציה)

^^^^^^^^ונסי

עוד סיפור הצלה של יהודיה-משה ר-
תודה לך על העלאת המודעות! ישר כחט!הראחרונה
קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עכשיו, מה 4 הדברים המרכזיים שאתם מקדמים?
אני שמח שלמרות שעברו לא מעט שניםנפשי תערוג

עדיין המוח שלי עדיין זוכר משהו

@עוגת גבינה.

יש לפחות משהו שאני כן זוכר 🫣

אין להזדהותאריק מהדרום

* אין להזדהות ברשתות החברתיות כעובד *** אלא באישור וגם אז יש לשמור על שיח מכבד.

* ובשום מקרה אין לכתוב דברים בשם החברה, זה תפקידו של הדובר

נראה לי אני מתפטר

זה קוד אתי לגיטימי של הרבה חברותהמקורית
לא הבנתי מה הבעיהפשוט אני..
אולי ב *** כתוב "השם"פתית שלג
מה הטעם לעבוד אם שוללים ממך את חופש הטינוך?אריק מהדרום
אז בגלל זה רצית לעבוד גם עם אינסוף כסף?🤔 יפהפתית שלג

לא הכל חומרי בעולם הזה

טובנקדימוןאחרונה

סעיף ב מאוד הגיוני. זה טריוויאלי, אלא אם כן יחליטו שכל אמירה אישית היא בהגדרה של מייצגת.

סעיף א יהיה סופר מובן אם מדובר במקום בטחוני/ממשלתי וכיוצא בזה, או אם מדובר בסטראטאפ וכדומה שכל קימטוט יחרב להם את התדמית ויפגע כלכלית בגלל האטמוספירה הפוליטית שהכל שזור בה היום במקומות האלה. אחרת לא ברור בכלל למה אסור להגיד שאתה עובד במקום פלוני.

התמונה להמחשה בלבדקעלעברימבאר

איראן: תקפנו בסיסים אמריקאים בחריין

את הרב את לזמןקעלעברימבאר
החותים: יש לנו סחוג אבותקעלעברימבאר
מק. דונלד טראמפ: נשנה את המרור בהמבורגרקעלעברימבאר
מחסה לחריין
בשביל הבבלים שלא הבינו:קעלעברימבאר

דם (של סלק) יזע (מהגירוד בפומפיה) ודמעותקעלעברימבאראחרונה
אתם מכירים את ארץ-ישראל מספיק? צריכים יותר?זיויק

מה עדיף?

ידע?

טיולים?

חיבור להתיישבות?

חקלאות?

אני בדיוק מתלבט בעניין

הכרת הארץ לאורכה ולרוחבה ובאופן מייטבי ע"י טיוליםפ.א.

ומסעות

זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ 

אני ישמח לקבל עוד מהכלל המשוגע היחידי

מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)

יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר, 
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.

פעם הכרתי יותר. היום לא.נפש חיה.

סיורים, טיולים.... הכי נכון וטוב בעיניי.

וכן עבודה חקלאיתנפש חיה.
שכחת מה שידעת?זיויק
הזיכרון כבר מתעמעם.... לצערינפש חיה.
אני הוגה בה תמידכְּקֶדֶם
והיא תמיד מחכה לי
אני חושבת שזה תלוי איך אתה מתחברעשב לימוןאחרונה

אם אתה מתחבר דרך ללכת בה ולהכיר בה עוד ועוד מקומות ועוד ארבע אמות אז טיולים

אם ההיסטוריה מחברת אותך למשמעות של הנצח- תוסיף ידע

אם אתה ממש רוצה להיות בחזית של כיבוש הארץ אז לך להתיישבות הצעירה או הותיקה

ואם אתה רוצה חיבור פיזי לאדמה עצמה- אז חקלאות

אישית אני חושבת שזה משלים אחד את השני ועוברים בכל התחנות כדי לקבל תמונה מלאה ולפתח קשר עם משמעות. אחר כך אפשר להתמקם בזווית אחת ולגוון מדי פעם.

(זה נשמע כמו חיבור זוגי אבל באמת יש בחיבור לארץ מימד כזה. ראה ערך השיר 'הנני כאן' שכתב חיים חפר ושר יהורם גאון ואחר כך הראל סקעת, והשיר הוותיק 'עוד לא אהבתי די' שקיבל לאחרונה עיבוד מחודש והוסב בקלות לשיר אהבה לאישה)

לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימון
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
תגובות בוטות המביאות מחלוקת בהתאם.נחלת
את??? את מגיבה הכי טוב בעולם!מחפש אהבה
הלואי הלואי...לא תמיד. אבל נחמד לשמוע. תודה!!!!נחלת
הפוסט שאני הכי מצטער עליופשוט אני..אחרונה

כתבתי דברים לא יפים בכלל על חג הסיגד,

בדיעבד הבנתי שזה נבע נטו מבורות.

הפוסט נמחק לבקשתי, ומאז למדתי לקח... 

עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

מצד הנהגות דקדוק לבושפתית שלג
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 8:11

אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה

באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
כשאת אוהבת את הילדים שלך קשה לך להציב תנאים עם עזרה, ככה זה אהבה
אם רוצים לתייג משתמש אז יש דרך פשוטהנקדימוןאחרונה

כותבים @ ואז בצמוד אליו ובלי רווחים מתחילים לכתוב את שם המשתמש שאת רוצה לתייג. תיפתח כמו תיבה שממנה תבחרי את האחד הרצוי. @נחלת 

אמנם אני מניח שהפעם דווקא התכוונת לא באמת לתייג אותי  

לי יש מנהג, שאולי אנשים לא שמים לב, להפריד בין הקבוצות השונות בציבור החרדי כי לא כולם זהים. אני כן חושב ככלל שהציבור החרדי אוהב פחות, אבל לא דווקא במזיד, אלא פשוט כי כשנושא האהבה לא נמצא על ראש שמחתך אז זה בפועל לא באמת מתגלה. למשל, אפשר להשוות למשל מגזר כלשהו לחב"ד? נושא אהבת ישראל שם הוא כל כך חזק שזה לא מהשפה לחוץ  אלא ממש ניכר בכל המעשים.

בנוסף, לאחרונה, ההתבטאויות של מי שאמורים להיות מנהיגי הציבור ומתווי הדרך לקהל מאוד מקשים על ההבנה שאת רוצה...

מבחינתי את שלי אמרתי בהקשר הזה. לא חייבים להמשיך לדון בנקודה, ואני בהחלט מקווה שלא נתדרדר חלילה כמו בפעם ההיא. ברור לי שאת לא מסכימה עם מה שכתבתי, אז את לא חייבת להגיב אם את מוצאת לנכון.

זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 11:03

נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)

בהצלחה רבה

יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :

https://www.yeshiva.org.il/

יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:

בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי

יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:

ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים

יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :

גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה

יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:

דף הבית - ישיבת הר ברכה

יש אתר של הרב אבינר:

הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר

האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :

שיעורים - ישיבת שיח יצחק

מעניין אותי, למה אתה קורא רוח הלימוד של הדת"ל?פתית שלג

אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?

השורה הראשונה לדעתי היא הבסיסנפשי תערוג

ברוב הישיבות הדת"ל תמצא שלומדים הכל.

הרב קוק אבל גם ברסלב וחב"ד

פסיקה של ילקוט יוסף/ שמירת שבת כהלכתה

יחלקו כבוד לרבנים חרדים

לעומת זאת, ברוב הישיבות החרדיות זה לא קיים.

לא תמצא ישיבה שלומדת הרב קוק

אפילו את ההלכות הרב מרדכי אליהו רוב החרדים הספרדים לא לומדים

וכבוד לרבנים הדת"ל. אין מה להרחיב.

תסיק כאן למה ומה זה אומר

שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

זה באמת הדבר הראשון שעולה לך לראש כשאתה רואה חרדינעומית

בתחנת אוטובוס?

בתור לרופא?

באמת? 

בדרך כלל כן, אבלנקדימוןאחרונה
א. לא תמיד הכל ביחד. לפעמים רק אחד מההתנהגויות ייראה.

ב. התחושות האלה עולות יותר מול צעירים וגילאי האמצע.

ג. ניתוק, בשונה מיהירות וגסות רוח, אינו מידה רעה אלא מידה עצובה. יכול להיות אדם טוב ועדין שיהיה מנותק לגמרי.

ד. האם אני מרגיש בוז וריחוק כלפיי גם בתחנת אוטובוס ובהמתנה לרופא? כן, למרבה הצער..

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת

על כל אדם/מגזר איזשהו.

מה עולה כשרואים חתול?רקאני

מה עולה כשרואים חילוני?

מה עולה כשרואים עץ?

מההקשר אני בעצם מבין שאתה שואל:פתית שלג

האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?

אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.

כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..

חייל, לובש מדיםעשב לימון

ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו

כלוםטיפות של אור
אני לא נגד מגירות. זה מועיל וחשוב וכו. אבל בסוף מתחת לכל התחפושות כולם בני אדם, וכשמגיעים לשמים לא שואלים את האדם 'לאיזה מגזר השתייכת'

+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים

אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '

פינגווין קיסריכְּקֶדֶם
אין אסוטיציהנפשי תערוג

כמו שלא עולה לי כלום עבור דת"ל או חילני

הממ"ד שלכם מוכן? או המקלט?זיויק
חדר השינה של הילדים, תמיד בכוננות.ל המשוגע היחידי
רגע זה עדיין נקרא שאגת הארי או שזה כבר האריה שאהבקעלעברימבאר

תות?

האריה שאהב יירוטפשוט אני..
חחחחחחחחקעלעברימבאראחרונה
זה כבר האריה שאהב תותעשב לימון

אבל נחכה לשם הרשמי כדי לוודא

רוצה לעזור לי לפנות מקום?פתית שלג