כנס של להב״ה בב״ש ליד כל הבדואים ימ״ש, מראים נוכחות יהודית באיזור שורץ בדואים ומרימים לאזרחים את הכבוד היהודי..
בנות ישראל הן לא הפקר!
כנס של להב״ה בב״ש ליד כל הבדואים ימ״ש, מראים נוכחות יהודית באיזור שורץ בדואים ומרימים לאזרחים את הכבוד היהודי..
בנות ישראל הן לא הפקר!
מרדכילענ"ד צריך לעשות יותר עבודה מול הבנות מאשר מול הערבים
ועדיין יש עוד מלא עבודה לצערינו..
פועלים גם פנ וגם פה, לא סותר..
רוב הבנות נופלות בגלל שהבדואים מתייחסים אליהן. הרבה מהסיפורים שהארגון מפרסם בפייסבוק הוא של בנות שמהעדות שלהן מגלים שהבית לא היה מקום טוב.
במקום להלחם בתוצאה צריך להלחם בגורם.
לא משנה כמה גויים תפחידו או כמה נשים תצילו- כל עוד יש בתים שמייצרים את הבעיה- הבעיה תישאר.
והרבה בנות טובות נופלות בפח, תלמידות אולפנה וממדרשיות, מבתים דתיים/חרדיים/חרדלי״ם, מה שתרצי, זה לא נכון שרק בנות מבתים הרוסים נופלות.
מידת הדת שמוצגת לאורחים לא אומרת כלום על מידת הדת האמיתית שבבית.
יכול להיות בית דתי לאומי שלא מתייחס לבנות בכבוד וגורם לדימוי עצמי נמוך ופתאום מגיע מישהו וגורם לך להרגיש שיש בך משהו... זה מה שמסוכן.
חשוב מאוד לשים דגש על ביטחון עצמי בחינוך מגיל צעיר.
שוב, הם עושים פעולה חשובה מאוד. אבל צריך לפתח את זה.
כצוללנים בלי חליפות צלילה, שיחפשו נפט וגז ולהצמיד להם פתיונות..
מה אכפת לי במה הם יעבדו? הם לא צריכים להיות פה ואנחנו צריכים לדאוג לא להתערבב איתם ולא לפרנס אותם..
אבל הם כבר כאן
ואי מתן עבודה לא יפתור את הבעיה
הם או ילכו לחפש עבודה בארצות אחרות,
או יתחילו להלחם בנו, ואז תהיה סיבה טובה מאד למה להעיף אותם מפה,
בלי להתייפיף מול אמריקה.
מה שהם עושים עכשיו
רק הרבה הרבה יותר
אין לדבר סוף, אם כל דבר נעשה שיקולים של מה יעשו ומה יגידו לא נגיע רחוק, פשוט צריכים לפעול לפי התורה בלי לחשבן יותר מדי..
כמה שהם ייראו יותר מזיקים לנו-
תהיה יותר לגיטימציה לדרוש שיעופו מכאן.
וגם להעיף.
אולי אז המנהיגים הגאונים שלנו יקבלו קצת שכל..
זה נטו בטחון עצמי (אמיתי, כזה שמחובר לקדוש ברוך הוא)
זו תכונה שחייב לעבוד עליה חזק חזק חזק
זה המקור לבעיה המזוויעה הזו וזה המקור לכל, אבל לכל תחלואי הנפש. כולם!
שנזכה!חסדי הים
-משה ר-
היא מתארת גודל של קבוצה, בלי להתחשב במבנה שלה.
יש עוצמה אינסופית ויש עוצמה סופית.
א0 הוא מושג שמתאר את העוצמה של המס' הטבעיים (בד"כ המשמעות היא: כמה איברים יש בקבוצה). יש להם את העוצמה האינסופית הקטנה ביותר.
עוצמה של א1 > עוצמה של א0.
(אם יש טעויות, מוזמנים לתקן...).
(האות אלף).
מסכנים כל הקנטורים היהודיים בגללו
b.nלא מרפים, זאת כנראה השיטה
"מחזרים" בשיטתיות בלי הפסקה,דרך כסף בעיקר ואז לוקחים את הבנות לכפר ומפה.. ה' יעזור. באמת כואב הלב, במיוחד כשמכירים בנות כאלה 
מה הטענה על ערבי שמחזר אחרי יהודיה? הרי מדובר בחיזור, לא באונס.
למה ימ"ש? - האם הם עושים משהו רע?
אלא מה - יש לנו בעיה הלכתית בהתבוללות. בסדר גמור. - אז הבה נפעל בתוכנו לחיזוק הערכים הדתיים, אבל מה הקשר לטעון שהערבים לא בסדר בזה שהם מחזרים אחרי בחורה? מה הקשר "בנות ישראל אינן הפקר"? - לחזר אחריהן עושה אותן הפקר? לפנק אותן עושה אותן הפקר??.
ומה דעתכם אם בחור יהודי חילוני בארה"ב היה מחזר אחרי אמריקאית גויה, והיו מנהלים קמפיין של "בנות אמריקה אינן הפקר"?. - בקיצור, סתם מתלהמים על הערבים כי זה קל.
ובהמשך הודעותיך אתה אף מציע להעסיק אותם כצוללנים ללא חליפת צלילה בעומק הים עם פתיונות.
גם המאמר שצילמת - מראה על האבסורד, כתוב שם שהעובדים הערבים "מטרידים את העובדות היהודיות ומפתחים איתן קשרים רומנטיים"... - אם זו הטרדה, לא היה מתפתח קשר רומנטי. אלא מה? - שמבחינת כותבי הכתבה, בחור ערבי שמחזר אחרי יהודיה (בשוקולדים, יחס יפה, וכד' - כפי שכתוב בכתבה עצמה) זו מייד "הטרדה".
כל מה שאני רואה כאן, זו לאומנות וגזענות לשמה, והינה לך - קיבלת עשרות תגובות תמיכה ללא הסתייגויות כמעט. הידד. החינוך הימני הלאומני מצליח היטב. (ומה לנו אח"כ כי נלין על האנטישמים המתבטאים בדיוק כך).
בס"ד
סיני אברהם (איש חיזבאללה ששירת למען ישראל והתגייר) סיפר בשיחה ששמעתי שערבי שמביא בת יהודיה לכפר הוא יותר נחשב מהשאר. זה נחשב אצלם השיג גדול שהם הצליחו להפיל עוד בת יהודיה ברשת שלהם.
אגב,
אם ערביה תעז לצאת עם יהודי...
(אני לא צריך לפרט מה יקרה לה)
הם יודעים שאם "יתחילו" כך עם בנות מוסלמיות - סיכוי טוב שיהרגו אותם.
שם - בנישואין עם אחריות כלפי אבי הנערה.
כאן - ניצול של בנות ישראל, בדרך כלל תמימות ובמצוקה, בדרכי הונאה. ניצול בעלמא. ובזולות שלא יעזו עם בנותיהן.
ובוודאי שאנו מבחינתנו - לא צריכים להיות "אובייקטיביים".. אלו גויים שמנסים לפתות בנות ישראל. מה ה"לשם יחוד" שלהם לא מענין אותנו. ימ"ש.
הרבה פעמים אלו בחורים חילוניים בכלל.
ונניח שכן - אז מה? הם מנסים להביא אותם ל"אמת", מבחינתם. שוב - הם מחזרים, לא אונסים.
בואי נסיים את זה כאן. נראה לי שמיצינו.
ושימי לב לכמה טענות שלי לא התייחסת כלל (בהודעה המקורית).
יום טוב.
(לא טענה מבחינה הקשורה לדיון בשרשור הזה. זו כוונתי, שהרי לא דיברנו לגופו של מקרה ספציפי, ואין לי עסק בהכללות).
זו תרבות פחות מפותחת מבחינה פמיניסטית. נכון.
עייני במקורותינו מלפני כמה מאות שנים (לפני ההשפעה המערבית) ותגלי שזה היה מקובל בכל העולם (היחס לאישה כרכוש, ריבוי נשים, הכאתה בעת הצורך - מותר הלכתית, חיתון בנות בגיל שהיום היה גובל בפדופיליה וכד').
(ואני מכיר שתי משפחות, מזרחיות, דתיות, שבהם הגבר בחיים לא יגיש כוס תה לאורחים. זה מתחת לכבודו. ואם אישתו לא נמצאת - הוא קורה לבת שלו. וכן לגבי כל מיני נושאים. ככה שזה עניין של תרבות. ואני אכן מסכים שהיא לא ראויה. וכן - כשאני רואה שהוא מבין שתפקידה של האישה להגיש תה, וחלילה שהוא יגיש - בא לי להקיא).
משרשורים קודמים ניכר בבירור שאתה מביא את הדברים בצורה מצומצמת שיוצרת סילוף כבד
מה שכתבת בסוגריים מסולף.אמנם אני מוצא את כל הסיטואציה בעייתית,אתה כותב דברים כאלו בפורום ומצד שני לא ניתן ללבן אותם כמו שצריך במסגרות כזו,להציג את הדברים בצורה סובייקטיבית ורדודה זה דרכו של האינטרנט אבל זה לא מעיד כלום על אמת.
על קצה המזלג,מכיון שאני לא יודע למה אתה מכוון ב "היחס לאשה כרכוש" אדלג על זה.
ריבוי נשים-בסוגיה הזו היה צריך להביא כמה פריטים עובדתיים ולא עשית זאת,חרם דרבנו גרשום,העובדה שזה לא היה נפוץ בעם ישראל,העובדה שאשה לא חייבת להנשא לבעל שינשא לכמה נשים וזו בחירתה הגמורה.
העובדה שאין מצווה להנשא לכמה נשים,ועוד..למה זה מותר ? זו סוגיה שדורשת יותר מכמה שרות כפי שכבר הקדמתי.
זה עיוות חמור !,מה זה הכאתה בעת הצורך ? אין יחס כזה בהלכה,זה סילוף והטלת דופי בתורה.בשרשור אחד שהגבת בנושאים הללו אף הבאתי לך הרחבה נאה בדבר,להלן:
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=44710
גם היו מחתנים בנים בגילאי ילדות,זו הוצאת לעז.לא היו מחתנים אותם בצורה שהם היו חיים כזוג נשוי,אלא רק שהיו גדולים יותר.אחת מהסיבות היא סיבה פרקטית שבאה לשמור על בנות ישראל.בגלות הייתה תופעה רחבה של חטיפת ילדות לשם השאתן לגוי,או אינוסן וכו' כאשר בת בכל גיל שהוא הייתה ידועה כנשואה הם לא היו מתחייסים אליה בפוטנציאל של חטיפה,מבחינתם היא הייתה כבר שייכת למישהו אחר ולא היו מגלים בה עניין,ובצורה הזו ניצלו הרבה בנות יהודיות.אז לקחת דבר כזה ולהפוך אותו לפדופיליה ח"ו ?..
החלק האחרון לא רלוונטי ליהדות מן הסתם
דבר אחרון,הנסיון הסובייקטיבי שלך להגדיר שההלכה מושפעת מאיזה שהם הלכי רוח נכריים הוא פסול על הסף,מי שלמד הלכה יודע שלא ניתן לכופף אותה בניגוד לדרכי פסיקת ההלכה מדור ודור.
רוחות משתנות בעולם,לפעמים לטובה,ולפעמים לרעה.מה שרע מבחינה תורנית נפסל ע"י תלמידי חכמים של הדור ומה שחיובי יותר והיה מעוגן בתורה מן הסתם לא נפסל והוא בבחינת ברכה שישנה התקדמות בעולם לכיון כזה או אחר,ואם עמי הארץ שלא נהגו כך עד היום מתקדמים לכיון זה מהשפעות כאלו זה לא קשור בדבר להלכה ויסודות התורה,אלא להתנהגות של אנשים..
ב"ה
קודם כל צריך לפרוש את טיעוניך-
1- נגד דיבור לא נאות ושנאה
2- מה ההבדל בין חילוני בחו"ל לבין ערבי בארץ?
3- איך להגיב נכון ומה הדרך לפעול
4- בעניין ההלכה
תחזיק חזק, זה יהיה ארוך.
1- דיבור לא נאות ושנאה
אין מקום לירידה לרמה של שנאה והצעת רעיונות שונים. טרנספר לים וכו'- רוצחים, פושעים ושאר מרעין בישין שנעשים במטרה לפגוע באנשים ובמדינה צריכים להיות מטופלים, אפילו בעונש מוות, אנשים פשוטים שמבקשים לחיות את חייהם, אין מקום לשנוא אותם. כל מי שהוא גר תושב בארץ, כלומר מקבל על עצמו מלכות ישראל, הרי הוא מקבל זכויות כמו כל ישראלי אחר מלבד זכויות בעניין השילטון(הלכ' מלכים לרמב"ם, אני חושב שהוא היחיד שפוסק בעניין הזה). לכן אין מקום לשנוא אותו. אבל- קבוצות פשיעה וטרור מאורגנות שמתנגדות ופועלות בניגוד למשטר, וגם תומכיהן, הרי הם כמורדים במלכות ישראל וזכותנו המלאה לטפל בהם כפי הצורך ויש אף לשנוא אותם כאויבי העם - מי שמתנגד לשלטון ישראל בארצו הרי הוא כאויב הנלחם במלכותם, והנלחם בישראל הרי הוא כמי שנלחם בריבונו של עולם ועליו נאמר "משנאיך ה' אשנא" ולכן יש מקום לשנאה. במיוחד כאשר נעשה מאמץ מלחמתי ושימוש בנשק.
אבל- אין זה ראוי שניפול לענייני שנאה סתם, גם הם חלק מתוכניתו של ריבונו של עולם להופיע את הגאולה, אם על דרך דחיפתה קדימה ואם דרך התנגדות לה שתגרום לעם לדחוף אותה יותר חזק, הכל בסופו של דבר מוביל לנקודה אחת. עלינו לחזק את עצמנו. "בנות ישראל אינן הפקר" היא סיסמא שנועדה לחזק את הבנות וכן- להרתיע את מי שינסה להגיע אליהן, הרתעה מותרת, אם אנחנו מקבלים את חוקיו של ריבונו של עולם עלינו לעשות את המאמץ הנדרש למנוע התבוללות, גם ע"י הרתעת ה"מחזרים" הפוטנציאליים.
2- חילוני בחול וערבי בארץ
ההשוואה שלך מדוייקת כמעט לגמרי, אבל יש כמה שינויים קלים. הראשון- התבוללות, יהודי יכול לבחור להתבולל בעצמו, אבל הערבים מפתים את הבנות להתבוללות. אנחנו מאמינים שצריך להתנגיד לכך- בנות ישראל אינן הפקר ולא ניתנות לכל אחד. אם לאמריקאים הייתה אידיאולוגיה למה הם לא מתערבבים בעמים אחרים(מצחיק, אבל אמריקה היא ארץ מהגרים, היא לא יכולה להיות לאומית), אז המצב היה דומה, מכיוון ששיטת האמריקאים היא שאין הבדל, אין הבדל מבחינתם אם יהודי יעשה את זה. עם ישראל מתנגד להתערבבות בתוך עמים אחרים ולכן הוא נלחם על זה. מתוך עיקרון הלכתי אמוני.
הדבר השני הוא שלא כולם מחזרים תמימים. לא מתכוון להכליל. אבל היום לצערנו במדינת ישראל אין חוק "שידול להתבוללות" שמאפשר לאסור מישהו, ארגון להב"ה עוצר וחושף לא מעט נוכלים ומעביר אותם למשטרה ושם הם נעצרים בעוון תרמית, הונאה, זיוף זהות, גניבת זהות וכו'. אירגון להב"ה לא יכול לעצור אותם על זה שהם התחילו עם יהודייה, זה לא חוקתי עדיין, אבל מעצם העובדה שהם נעצרים על הדברים הנ"ל מתגלה שהם לא מחזרים, הם צדים. מחזר לא צריך לזייף זהות לשם כך, אלא להציג את עצמו, אולי לייפות קצת את המציאות, אבל לא ברמה של תרמית. מי שנעצר על תרמיות וזיופי זהות, מגלה שיש כאן משהו אחר, עמוק יותר. צייד זקוק להסוואה, לא מחזר.
3- איך להגיב נכון ומה הדרך לפעול?
כל אחד ואחד ע"פ רבותיו ומנהיגיו יפעל בדרך הראויה ביותר לשיטתו, רבותי לימדוני שהדרך היחידה
לשנות היא לפעול, כלומר- לא לשבת בצד ולצקצק. תפילות, שיחות, פירסום והעלאת מודעות לעניין, הצטרפות
מעשית לקבוצות כ"יד לאחים" ולהב"ה הם דברים ראויים ונכונים כל אחד ע"פ יכולותיו ולפי רבניו ומנהיגיו.
האם להפיץ שנאה זה מועיל? לא, זה עלול רק לקלקל את ההסברה בעניין, כי מי שידוע כשונא לעניין מסויים
תמיד יקחו את דבריו בערבון מוגבל.
4- בעניין ההלכה
העניין שהעלית איננו נכון, כלומר- הטענה שההלכה פשוט הושפעה יותר מהפמיניזם ולכן היום התרבות היהודית יותר מכבדת את האישה איננה נכונה. ההלכה לא השתנתה בגלל המפגש עם הפמיניזם. היא אכן השתנתה מבחינת הנורמות ההתנהגותיות. יש הלכות שקשורות למנהג המקום, כמו עלבון ופגיעה, מקומות שקללה היא דבר
טבעי לא בטוח שתוכל למדוד אותה כעלבון ולחייב אדם לשלם עליה בושת(אע"פ שבושת נמדד ע"פ האדם).
הדוגמאות להלן- חיתון ילדות ונערות בגילאים צעירים:
ידוע שנערה יכולה להתחתן מגיל 12 וילד מגיל 13, וידוע שנהוג היה לחתן נערים בגיל 18-24 כדי שיוכלו ללמוד תורה ולמצוא מקצוע לפרנס את ביתם. מדוע לחתן אדם בן 24 עם ילדה בת 12? למעשה, מגיל 12 זו החלטתה הבלעדית או כפי שכותבת הגמרא(הרבה לפני שפמיניזם הומצא) "'לא ישיא אדם את בתו כשהיא קטנה עד שתגדיל ותאמר בפלוני אני רוצה'" כלומר, רק מבחירתה ויותר מכך רק כשהיא באה לאביה ואומרת לו "בפלוני אני רוצה".
לכן- לא לפמיניזם חיכינו בשביל לתת לאישה את זכות הבחירה.
מתי התירו חז"ל לאב לחתן ביתו לפני גיל ההחלטה- כאשר יש סיפק בידיו בעניין הנדוניה ועלולה להיות רווקה לנצח בגלל הנדוניה ולכן עדיף ש"תחותן"(הרי היא איסור ביאה על ה"חתן" עד גיל שתאמר רוצה אני) עכשיו עם הנדוניה שבידו ויהיה מי שיפרנס אותה לכשתגדל. כלומר- מתוך הסתכלות על טובתה של הבת.
פוליגמיה- התורה אינה אוסרת על גבר לשאת יותר מאישה אחת. מי שאוסר הוא רבנו גרשום מאור הגולה, בחרם דרבנו גרשום, שבו נעשו תקנות מועילות למצב. הסיבה היא כלל לא כי זה נתפס יפה יותר, אלא כי זה נכון יותר בדורות שהפריצות מתגלה בהם יותר. דמויות המפתח של העם היהודי כלל לא נשאו שתי נשים, אברהם נשא את שפחת שרה רק לאחר שהתברר ששרה עקרה. יצחק אבינו לא נשא אישה שנייה. משה רבינו. הנביאים. אמנם למלכי ישראל דוד ושלמה היו הרבה נשים אבל התנ"ך לא רואה מעלה זאת על נס, ואולי אף מותח ביקורת בעניין.
רבנו גרשום מאור הגולה אסר בחרם על נשיאת שתי נשים משום פריצות, שאדם ישא נשים לא לשם בניין בית נאמן אלא לשם הנאתו וזה מה שהרמב"ן כותב "נבל ברשות התורה".
הכאת אישתו- כאן אכן יש עניין חברתי ונורמות חברתיות, בדיוק כשם שהרמב"ם כותב שאישה לא תצא יותר מפעם בחודש מהבית. זו הלכה ששייכת לזמן ולמקום, כלומר- במקומו של הרמב"ם שנשים אכן לא יצאו מביתן כמעט אף פעם, זה אכן היה מוזר ואף לא צנוע שאישה תצא יותר מדי, בימינו זה לא שייך. כך גם הכאה, שבנורמת ההתנהגות הייתה מקובלת וגם אז ההלכה מאוד תקיפה בעניינים הללו. שלא יצער את אישתו כלל ואפילו לא בנזיפה. וכל פעם שאישה בוכה מפני בעלה שכינה בוכה עימה. אבל כאשר הייתה כך נורמת ההתנהגות לא אסרה התורה לגמרי.
היום שאין מקום כלל לשום הכאה זהו איסור תורה ונקרא עליו "רשע למה תכה רעך" וחמור מזה שהיא אישתך עצם מעצמך!
הודעתי מראש שיהיה ארוך.
עימך הסליחה
לא אמרנו שמבחינתם זה נתפס כמעשה רע. שמהם מצופה לברוח ממנו מעצמם. (אולי יש מהמניעים שם שאכן כך, אבל לא זאת הנקודה.)
אמרנו שזאת פשוט תופעה רעה מציאותית - ואנחנו נלחמים בה.
אז למה אתה פועל בלהפחיד אותם?. למה לא תפעל בהסברה לבנות (אם הן דתיות - ואז יש סיבה שיקשיבו לך).
ותסתכל בכל השרשור, "בנות ישראל לא הפקר" , "ימ"ש" , "להטביע אותם" - החבר'ה פה לא מבינים את זה כמו שאתה מצייר. ועל זה טענתי.
ושוב - חינוך + ביקורת מחשבתית.
והם באמת עושים את זה בכישרון ומצליחים בזה.
אף אחד כבר לא יכול להישאר אדיש למציאות שזועקת מולנו.
אשרינו שיש אנשים שיוצאים ופועלים ומזיעים ומכתתים רגליים,
ולא מסתפקים רק בלייק בפייסבוק.
(כמובן שבזכות התמיכה והלייקים והרוח הגבית של הציבור
גם לאנשי המעשה יש מוטיבציה)
זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.
עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢
שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.
ומה יעזור לך להתלונן כאן?
אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,
ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים
(ואני מכיר כמה סיפורים..),
מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם 
תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.
מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?
ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,
מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.
הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום
אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.
ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.
בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...
אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.
לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.
מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.
רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים
מעניין
שמות אתה זוכר?
בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.
אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.
פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי
ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם
(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)
בזיכרון פרצופים במחשבה
גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,
אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם
זה נשמע סבבה לחלוטין.
כשאני מדמיין
קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם
גם אם אני מכיר אותו די טוב
אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.
נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.
לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.
עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה
מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה
או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!
חג שמח!🌸🌸🌸
הראשון יפה...
אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה
באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון
הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף
האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊
או הקניה הכי גדולה.
האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?
האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?
אני חושב שאצלי הכל קרה😅
אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.
כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים.
קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)
אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..
עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.
וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.
ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן..
מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות
רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים
והזמינות כמובן מיידית
מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים
למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים
או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל
וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות
חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)
ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד
אני משתמש בו לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.
אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.
חיסרון: יכניס אותך לחובות
אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.
כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום
זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.
תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪
תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין
תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה
תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול
תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)
כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.
או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה
ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.
אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.
למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?
מניח שיש יותר זול מזה
האם וואו? זה איני יודע
ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'
ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף
לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות
זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב
לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי
מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן
צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות
נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית
אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות
נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית
אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע
אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...
זמן זה פרמטר חשוב בחיים
בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.
גם רכב זה על אותו בסיס
שילוב של נוחות+חיסכון זמן
על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.
בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.
אבל זה על אותו משקל.
אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן
ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה
לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת
ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס
אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה
וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש
אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.
או משהו כזה.
לכן זה שיקול של עלות תועלת
במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי
אבל יש כאלה שזה שווה להם
(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)
תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.
השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק
יתרונות: נוחות
חסרונות: עלות
זה בגדול
עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום
תוסיף עלות שנתית של טסט
אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך
וכמובן דלק
אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.
ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)
מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...
לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ
חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש
מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני
ים זמן לשיעורי תורה בשבת
ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה
ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30
אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.
רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).
רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז