ב״ה איזה עוצמה יהודית-משה ר-

כנס של להב״ה בב״ש ליד כל הבדואים ימ״ש, מראים נוכחות יהודית באיזור שורץ בדואים ומרימים לאזרחים את הכבוד היהודי..

בנות ישראל הן לא הפקר!

כל הכבוד!!יעלי_א
^^^^^^.ונסי

ראיתי את התמונות שלך. יישר כח מרדכי
חשוב..שכוייח.שלוות עולמים.
אשריכם ישראל!אושר תמידי
השאלה אם זה יעזור בפועלנפשי תערוג

לענ"ד צריך לעשות יותר עבודה מול הבנות מאשר מול הערבים

ב״ה זה עוזר ורואים תוצאות-משה ר-

ועדיין יש עוד מלא עבודה לצערינו..

פועלים גם פנ וגם פה, לא סותר..

מסכימה ב100%.דינמית

רוב הבנות נופלות בגלל שהבדואים מתייחסים אליהן. הרבה מהסיפורים שהארגון מפרסם בפייסבוק הוא של בנות שמהעדות שלהן מגלים שהבית לא היה מקום טוב.
במקום להלחם בתוצאה צריך להלחם בגורם.
לא משנה כמה גויים תפחידו או כמה נשים תצילו- כל עוד יש בתים שמייצרים את הבעיה- הבעיה תישאר.

תתפלאי אבל המון בנות באות מבתים טובים דווקא-משה ר-

והרבה בנות טובות נופלות בפח, תלמידות אולפנה וממדרשיות, מבתים דתיים/חרדיים/חרדלי״ם, מה שתרצי, זה לא נכון שרק בנות מבתים הרוסים נופלות.

יכול להיות, אבל חשוב שנזכורדינמית

מידת הדת שמוצגת לאורחים לא אומרת כלום על מידת הדת האמיתית שבבית.
יכול להיות בית דתי לאומי שלא מתייחס לבנות בכבוד וגורם לדימוי עצמי נמוך ופתאום מגיע מישהו וגורם לך להרגיש שיש בך משהו... זה מה שמסוכן.
חשוב מאוד לשים דגש על ביטחון עצמי בחינוך מגיל צעיר.

שוב, הם עושים פעולה חשובה מאוד. אבל צריך לפתח את זה.

תקראי את זה-משה ר-
אז צריך לפטר את כל הערבים מהעבודות שלהם?נפשי תערוג
בהחלט-משה ר-

ובמה הם יעבדו?נפשי תערוג
למי אכפת?נועם ה
שיעבדו בלבנון/ירדן/מצריים...
אפשר לסדר להם עבודה בים-משה ר-

כצוללנים בלי חליפות צלילה, שיחפשו נפט וגז ולהצמיד להם פתיונות..

מה אכפת לי במה הם יעבדו? הם לא צריכים להיות פה ואנחנו צריכים לדאוג לא להתערבב איתם ולא לפרנס אותם..

גם אני חושב שהם לא צריכים להיות כאןנפשי תערוג

אבל הם כבר כאן

ואי מתן עבודה לא יפתור את הבעיה

אם לא יהיה להם איפה לעבוד-חרותיק

הם או ילכו לחפש עבודה בארצות אחרות,

או יתחילו להלחם בנו, ואז תהיה סיבה טובה מאד למה להעיף אותם מפה,

בלי להתייפיף מול אמריקה.

או יתחילו לגנובנפשי תערוג

מה שהם עושים עכשיו

רק הרבה הרבה יותר

איך הרב דב ליאור אומר? אם כך-משה ר-

אין לדבר סוף, אם כל דבר נעשה שיקולים של מה יעשו ומה יגידו לא נגיע רחוק, פשוט צריכים לפעול לפי התורה בלי לחשבן יותר מדי..

עוד סיבה לחפף אותם מפה.חרותיק

כמה שהם ייראו יותר מזיקים לנו-

תהיה יותר לגיטימציה לדרוש שיעופו מכאן.

וגם להעיף.

אולי אז המנהיגים הגאונים שלנו יקבלו קצת שכל..

אחד הגורמים המרכזיים בהיסטוריה לנדידתחסדי הים
עמים, הוא חיפוש פרנסה.
בעז"ה שיתקיים בהם במהירה!
זה לא דווקא קשור לבית שלא מתייחס לבנות שלו בכבודשוברת גלים

זה נטו בטחון עצמי (אמיתי, כזה שמחובר לקדוש ברוך הוא)

זו תכונה שחייב לעבוד עליה חזק חזק חזק

זה המקור לבעיה המזוויעה הזו וזה המקור לכל, אבל לכל תחלואי הנפש. כולם!

^^^ שנזכה!חסדי הים
הצרה היא גם שהם לומדים ביחד בבתי הספר..יעל מהדרום
לק"י

כבר מהיסודי הם ביחד- למה שהם יתרחקו מהם כשהם גדלים?!
ממש א0מישהו10

מה איתך, הרבה יותר. (ולשדרותי -אלעזר300
סליחה על הבורות עדיין לא הבנתי מה זה אומר.-משה ר-
עוצמה היא מונח בתורת הקבוצות של קנטור.מוטיבציה

היא מתארת גודל של קבוצה, בלי להתחשב במבנה שלה.

יש עוצמה אינסופית ויש עוצמה סופית.

א0 הוא מושג שמתאר את העוצמה של המס' הטבעיים (בד"כ המשמעות היא: כמה איברים יש בקבוצה). יש להם את העוצמה האינסופית הקטנה ביותר.

עוצמה של א1 > עוצמה של א0.

(אם יש טעויות, מוזמנים לתקן...).

לא הבנתי אבל איך זה מתקשר להודעה..-משה ר-
הסימון של המונח הזה, באופן די מיוחד, הוא "יהודי"מישהו10

(האות אלף).

דיברת על עוצמות.....מוגלי.

מה זה א1?לבי ובשרי
אני מכירה את א-עוצמת קבוצת המספרים הממשיים
האירוני הוא שקנטור היה גוי שאביו התבוללעוגי פלצת

מסכנים כל הקנטורים היהודיים בגללו

חחחחנועם ה
b.n
ישר כח! ! עבודת קודש.
הבדואים האלה...הודעה

לא מרפים, זאת כנראה השיטה

"מחזרים" בשיטתיות בלי הפסקה,דרך כסף בעיקר ואז לוקחים את הבנות לכפר ומפה.. ה' יעזור. באמת כואב הלב, במיוחד כשמכירים בנות כאלה  

ממש לא מבין את המגיבים פה.ברוך מאמסטרדם

מה הטענה על ערבי שמחזר אחרי יהודיה? הרי מדובר בחיזור, לא באונס.

למה ימ"ש? - האם הם עושים משהו רע?

אלא מה - יש לנו בעיה הלכתית בהתבוללות. בסדר גמור. - אז הבה נפעל בתוכנו לחיזוק הערכים הדתיים, אבל מה הקשר לטעון שהערבים לא בסדר בזה שהם מחזרים אחרי בחורה? מה הקשר "בנות ישראל אינן הפקר"? - לחזר אחריהן עושה אותן הפקר? לפנק אותן עושה אותן הפקר??.

ומה דעתכם אם בחור יהודי חילוני בארה"ב היה מחזר אחרי אמריקאית גויה, והיו מנהלים קמפיין של "בנות אמריקה אינן הפקר"?. - בקיצור, סתם מתלהמים על הערבים כי זה קל.

ובהמשך הודעותיך אתה אף מציע להעסיק אותם כצוללנים ללא חליפת צלילה בעומק הים עם פתיונות.

גם המאמר שצילמת - מראה על האבסורד, כתוב שם שהעובדים הערבים "מטרידים את העובדות היהודיות ומפתחים איתן קשרים רומנטיים"... - אם זו הטרדה, לא היה מתפתח קשר רומנטי. אלא מה? - שמבחינת כותבי הכתבה, בחור ערבי שמחזר אחרי יהודיה (בשוקולדים, יחס יפה, וכד' - כפי שכתוב בכתבה עצמה) זו מייד "הטרדה".

כל מה שאני רואה כאן, זו לאומנות וגזענות לשמה, והינה לך - קיבלת עשרות תגובות תמיכה ללא הסתייגויות כמעט. הידד. החינוך הימני הלאומני מצליח היטב. (ומה לנו אח"כ כי נלין על האנטישמים המתבטאים בדיוק כך).

לך לעזאזל, כופר מתועב (ברוך כמובן)שפאן המקצוען
ברור שזה גם אשמת הגוי המפתה. אסור לגוי לפתותחסדי הים
אותנו לעבירות, כמבואר בגמרא [ע"ז ו.].

תראה מה שמעון ולוי עשו לעיר שכם "כי נבלה עשה בישראל לשכב את בת יעקב וכן לא יעשה" "אשר טמא את דינה אחותם" "הכזונה יעשה את אחותנו".

[יעקב לא הסכים למעשה, רק בגלל הפחד מהעמים מסביב.]
שיתחילו עם ערביות, למה עם יהודיות?לבי ובשרי
יש להם אינטרס להתחיל דווקא עם יהודיות, אני לא זוכרת למה, יש איזשהי בעיה בחברה הערבית להתחיל עם ערביות.

וחוץ מהעניין של התבוללות, הערבים, בשונה משאר הגויים, מתעללים בצורה לא אנושית בנשים שלהם. ימ"ש!!
טענה מוזרה.ברוך מאמסטרדם
אז תגיד לחילוני יהודי בחו''ל - תתחיל עם יהודיות. מה הקשר?.

ואולי גם נגיד לפולני להתחיל רק עם פולניות?.
לגבי אלימות - כל מקרה לגופו.
ובכלל - הסיבה של הכנס הוא העניין ההלכתי בלבד. לא להיתמם.
^^^מרדכי

בס"ד

סיני אברהם (איש חיזבאללה ששירת למען ישראל והתגייר) סיפר בשיחה ששמעתי שערבי שמביא בת יהודיה לכפר הוא יותר נחשב מהשאר. זה נחשב אצלם השיג גדול שהם הצליחו להפיל עוד בת יהודיה ברשת שלהם.

אגב, 

אם ערביה תעז לצאת עם יהודי...

(אני לא צריך לפרט מה יקרה לה)

לא תמיד הם עושים את זה מתמימות..יעל מהדרום
לק"י

יש להם עניין דוקא ביהודיות.
אז? זכותם, לא?. הוא מחזר. לא אונס.ברוך מאמסטרדם
זו בדיוק ההשוואה שעשיתי לחילוני בחו''ל.
זכותם אולי..אבל זה עדיין נובע מרשעותיעל מהדרום
למה רשעות?...ברוך מאמסטרדם
כי למה יש להם עניין דוקא ביהודיות?!יעל מהדרום
לק"י

כפי הנראה שיש להם עניין לאסלם או משו..
ברור. נבלות.ד.

הם יודעים שאם "יתחילו" כך עם בנות מוסלמיות - סיכוי טוב שיהרגו אותם.

שם - בנישואין עם אחריות כלפי אבי הנערה.

כאן - ניצול של בנות ישראל, בדרך כלל תמימות ובמצוקה, בדרכי הונאה. ניצול בעלמא. ובזולות שלא יעזו עם בנותיהן. 

ובוודאי שאנו מבחינתנו - לא צריכים להיות "אובייקטיביים"..  אלו גויים שמנסים לפתות בנות ישראל. מה ה"לשם יחוד" שלהם לא מענין אותנו. ימ"ש.

הנחות חסרות בסיס.ברוך מאמסטרדם

הרבה פעמים אלו בחורים חילוניים בכלל.

ונניח שכן - אז מה? הם מנסים להביא אותם ל"אמת", מבחינתם. שוב - הם מחזרים, לא אונסים.

בואי נסיים את זה כאן. נראה לי שמיצינו.

ושימי לב לכמה טענות שלי לא התייחסת כלל (בהודעה המקורית).

מתנצלת שאין בי כוחות להתחיל לקרוא בדקדוק את ההודעהיעל מהדרום
לק"י

אני פשוט ע י י פ ה..

וביננו, לא משנה לי כמה הערבי יהיה אדם מקסים- לא רוצה שיצא עם יהודיה.
.....ונסי

יום טוב.

על זה אני באמת לא הולך להגיב... זו לא טענה.ברוך מאמסטרדם

(לא טענה מבחינה הקשורה לדיון בשרשור הזה. זו כוונתי, שהרי לא דיברנו לגופו של מקרה ספציפי, ואין לי עסק בהכללות).

זו תרבות פחות מפותחת מבחינה פמיניסטית. נכון.

עייני במקורותינו מלפני כמה מאות שנים (לפני ההשפעה המערבית) ותגלי שזה היה מקובל בכל העולם (היחס לאישה כרכוש, ריבוי נשים, הכאתה בעת הצורך - מותר הלכתית, חיתון בנות בגיל שהיום היה גובל בפדופיליה וכד').

(ואני מכיר שתי משפחות, מזרחיות, דתיות, שבהם הגבר בחיים לא יגיש כוס תה לאורחים. זה מתחת לכבודו. ואם אישתו לא נמצאת - הוא קורה לבת שלו. וכן לגבי כל מיני נושאים. ככה שזה עניין של תרבות. ואני אכן מסכים שהיא לא ראויה. וכן - כשאני רואה שהוא מבין שתפקידה של האישה להגיש תה, וחלילה שהוא יגיש - בא לי להקיא).

תגובה ליחס כלפי נשיםשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך י"ג בסיון תשע"ד 09:36

משרשורים קודמים ניכר בבירור שאתה מביא את הדברים בצורה מצומצמת שיוצרת סילוף כבד

מה שכתבת בסוגריים מסולף.אמנם אני מוצא את כל הסיטואציה בעייתית,אתה כותב דברים כאלו בפורום ומצד שני לא ניתן ללבן אותם כמו שצריך במסגרות כזו,להציג את הדברים בצורה סובייקטיבית ורדודה זה דרכו של האינטרנט אבל זה לא מעיד כלום על אמת.

על קצה המזלג,מכיון שאני לא יודע למה אתה מכוון ב "היחס לאשה כרכוש" אדלג על זה.

ריבוי נשים-בסוגיה הזו היה צריך להביא כמה פריטים עובדתיים ולא עשית זאת,חרם דרבנו גרשום,העובדה שזה לא היה נפוץ בעם ישראל,העובדה שאשה לא חייבת להנשא לבעל שינשא לכמה נשים וזו בחירתה הגמורה.

העובדה שאין מצווה להנשא לכמה נשים,ועוד..למה זה מותר ? זו סוגיה שדורשת יותר מכמה שרות כפי שכבר הקדמתי.

זה עיוות חמור !,מה זה הכאתה בעת הצורך ? אין יחס כזה בהלכה,זה סילוף והטלת דופי בתורה.בשרשור אחד שהגבת בנושאים הללו אף הבאתי לך הרחבה נאה בדבר,להלן:

http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=44710

גם היו מחתנים בנים בגילאי ילדות,זו הוצאת לעז.לא היו מחתנים אותם בצורה שהם היו חיים כזוג נשוי,אלא רק שהיו גדולים יותר.אחת מהסיבות היא סיבה פרקטית שבאה לשמור על בנות ישראל.בגלות הייתה תופעה רחבה של חטיפת ילדות לשם השאתן לגוי,או אינוסן וכו' כאשר בת בכל גיל שהוא הייתה ידועה כנשואה הם לא היו מתחייסים אליה בפוטנציאל של חטיפה,מבחינתם היא הייתה כבר שייכת למישהו אחר ולא היו מגלים בה עניין,ובצורה הזו ניצלו הרבה בנות יהודיות.אז לקחת דבר כזה ולהפוך אותו לפדופיליה ח"ו ?..

החלק האחרון לא רלוונטי ליהדות מן הסתם

דבר אחרון,הנסיון הסובייקטיבי שלך להגדיר שההלכה מושפעת מאיזה שהם הלכי רוח נכריים הוא פסול על הסף,מי שלמד הלכה יודע שלא ניתן לכופף אותה בניגוד לדרכי פסיקת ההלכה מדור ודור.

רוחות משתנות בעולם,לפעמים לטובה,ולפעמים לרעה.מה שרע מבחינה תורנית נפסל ע"י תלמידי חכמים של הדור ומה שחיובי יותר והיה מעוגן בתורה מן הסתם לא נפסל והוא בבחינת ברכה שישנה התקדמות בעולם לכיון כזה או אחר,ואם עמי הארץ שלא נהגו כך עד היום מתקדמים לכיון זה מהשפעות כאלו זה לא קשור בדבר להלכה ויסודות התורה,אלא להתנהגות של אנשים..

תגובה כללית לברוךmatan

ב"ה

קודם כל צריך לפרוש את טיעוניך-

1- נגד דיבור לא נאות ושנאה

2- מה ההבדל בין חילוני בחו"ל לבין ערבי בארץ?

3- איך להגיב נכון ומה הדרך לפעול

4- בעניין ההלכה

תחזיק חזק, זה יהיה ארוך.

1- דיבור לא נאות ושנאה

אין מקום לירידה לרמה של שנאה והצעת רעיונות שונים. טרנספר לים וכו'- רוצחים, פושעים ושאר מרעין בישין שנעשים במטרה לפגוע באנשים ובמדינה צריכים להיות מטופלים, אפילו בעונש מוות, אנשים פשוטים שמבקשים לחיות את חייהם, אין מקום לשנוא אותם. כל מי שהוא גר תושב בארץ, כלומר מקבל על עצמו מלכות ישראל, הרי הוא מקבל זכויות כמו כל ישראלי אחר מלבד זכויות בעניין השילטון(הלכ' מלכים לרמב"ם, אני חושב שהוא היחיד שפוסק בעניין הזה). לכן אין מקום לשנוא אותו. אבל- קבוצות פשיעה וטרור מאורגנות שמתנגדות ופועלות בניגוד למשטר, וגם תומכיהן, הרי הם כמורדים במלכות ישראל וזכותנו המלאה לטפל בהם כפי הצורך ויש אף לשנוא אותם כאויבי העם - מי שמתנגד לשלטון ישראל בארצו הרי הוא כאויב הנלחם במלכותם, והנלחם בישראל הרי הוא כמי שנלחם בריבונו של עולם ועליו נאמר "משנאיך ה' אשנא" ולכן יש מקום לשנאה. במיוחד כאשר נעשה מאמץ מלחמתי ושימוש בנשק.
אבל- אין זה ראוי שניפול לענייני שנאה סתם, גם הם חלק מתוכניתו של ריבונו של עולם להופיע את הגאולה, אם על דרך דחיפתה קדימה ואם דרך התנגדות לה שתגרום לעם לדחוף אותה יותר חזק, הכל בסופו של דבר מוביל לנקודה אחת. עלינו לחזק את עצמנו. "בנות ישראל אינן הפקר" היא סיסמא שנועדה לחזק את הבנות וכן- להרתיע את מי שינסה להגיע אליהן, הרתעה מותרת, אם אנחנו מקבלים את חוקיו של ריבונו של עולם עלינו לעשות את המאמץ הנדרש למנוע התבוללות, גם ע"י הרתעת ה"מחזרים" הפוטנציאליים.

2- חילוני בחול וערבי בארץ

ההשוואה שלך מדוייקת כמעט לגמרי, אבל יש כמה שינויים קלים. הראשון- התבוללות, יהודי יכול לבחור להתבולל בעצמו, אבל הערבים מפתים את הבנות להתבוללות. אנחנו מאמינים שצריך להתנגיד לכך- בנות ישראל אינן הפקר ולא ניתנות לכל אחד. אם לאמריקאים הייתה אידיאולוגיה למה הם לא מתערבבים בעמים אחרים(מצחיק, אבל אמריקה היא ארץ מהגרים, היא לא יכולה להיות לאומית), אז המצב היה דומה, מכיוון ששיטת האמריקאים היא שאין הבדל, אין הבדל מבחינתם אם יהודי יעשה את זה. עם ישראל מתנגד להתערבבות בתוך עמים אחרים ולכן הוא נלחם על זה. מתוך עיקרון הלכתי אמוני.

הדבר השני הוא שלא כולם מחזרים תמימים. לא מתכוון להכליל. אבל היום לצערנו במדינת ישראל אין חוק "שידול להתבוללות" שמאפשר לאסור מישהו, ארגון להב"ה עוצר וחושף לא מעט נוכלים ומעביר אותם למשטרה ושם הם נעצרים בעוון תרמית, הונאה, זיוף זהות, גניבת זהות וכו'. אירגון להב"ה לא יכול לעצור אותם על זה שהם התחילו עם יהודייה, זה לא חוקתי עדיין, אבל מעצם העובדה שהם נעצרים על הדברים הנ"ל מתגלה שהם לא מחזרים, הם צדים. מחזר לא צריך לזייף זהות לשם כך, אלא להציג את עצמו, אולי לייפות קצת את המציאות, אבל לא ברמה של תרמית. מי שנעצר על תרמיות וזיופי זהות, מגלה שיש כאן משהו אחר, עמוק יותר. צייד זקוק להסוואה, לא מחזר.

3- איך להגיב נכון ומה הדרך לפעול?

כל אחד ואחד ע"פ רבותיו ומנהיגיו יפעל בדרך הראויה ביותר לשיטתו, רבותי לימדוני שהדרך היחידה

לשנות היא לפעול, כלומר- לא לשבת בצד ולצקצק. תפילות, שיחות, פירסום והעלאת מודעות לעניין, הצטרפות 

מעשית לקבוצות כ"יד לאחים" ולהב"ה הם דברים ראויים ונכונים כל אחד ע"פ יכולותיו ולפי רבניו ומנהיגיו.
האם להפיץ שנאה זה מועיל? לא, זה עלול רק לקלקל את ההסברה בעניין, כי מי שידוע כשונא לעניין מסויים

תמיד יקחו את דבריו בערבון מוגבל.

4- בעניין ההלכה

העניין שהעלית איננו נכון, כלומר- הטענה שההלכה פשוט הושפעה יותר מהפמיניזם ולכן היום התרבות היהודית יותר מכבדת את האישה איננה נכונה. ההלכה לא השתנתה בגלל המפגש עם הפמיניזם. היא אכן השתנתה מבחינת הנורמות ההתנהגותיות. יש הלכות שקשורות למנהג המקום, כמו עלבון ופגיעה, מקומות שקללה היא דבר

טבעי לא בטוח שתוכל למדוד אותה כעלבון ולחייב אדם לשלם עליה בושת(אע"פ שבושת נמדד ע"פ האדם).

הדוגמאות להלן- חיתון ילדות ונערות בגילאים צעירים: 
ידוע שנערה יכולה להתחתן מגיל 12 וילד מגיל 13, וידוע שנהוג היה לחתן נערים בגיל 18-24 כדי שיוכלו ללמוד תורה ולמצוא מקצוע לפרנס את ביתם. מדוע לחתן אדם בן 24 עם ילדה בת 12? למעשה, מגיל 12 זו החלטתה הבלעדית או כפי שכותבת הגמרא(הרבה לפני שפמיניזם הומצא) "'לא ישיא אדם את בתו כשהיא קטנה עד שתגדיל ותאמר בפלוני אני רוצה'" כלומר, רק מבחירתה ויותר מכך רק כשהיא באה לאביה ואומרת לו "בפלוני אני רוצה".
לכן- לא לפמיניזם חיכינו בשביל לתת לאישה את זכות הבחירה.
מתי התירו חז"ל לאב לחתן ביתו לפני גיל ההחלטה- כאשר יש סיפק בידיו בעניין הנדוניה ועלולה להיות רווקה לנצח בגלל הנדוניה ולכן עדיף ש"תחותן"(הרי היא איסור ביאה על ה"חתן" עד גיל שתאמר רוצה אני) עכשיו עם הנדוניה שבידו ויהיה מי שיפרנס אותה לכשתגדל. כלומר- מתוך הסתכלות על טובתה של הבת.

פוליגמיה- התורה אינה אוסרת על גבר לשאת יותר מאישה אחת. מי שאוסר הוא רבנו גרשום מאור הגולה, בחרם דרבנו גרשום, שבו נעשו  תקנות מועילות למצב. הסיבה היא כלל לא כי זה נתפס יפה יותר, אלא כי זה נכון יותר בדורות שהפריצות מתגלה בהם יותר. דמויות המפתח של העם היהודי כלל לא נשאו שתי נשים, אברהם נשא את שפחת שרה רק לאחר שהתברר ששרה עקרה. יצחק אבינו לא נשא אישה שנייה. משה רבינו. הנביאים. אמנם למלכי ישראל דוד ושלמה היו הרבה נשים אבל התנ"ך לא רואה מעלה זאת על נס, ואולי אף מותח ביקורת בעניין.

רבנו גרשום מאור הגולה אסר בחרם על נשיאת שתי נשים משום פריצות, שאדם ישא נשים לא לשם בניין בית נאמן אלא לשם הנאתו וזה מה שהרמב"ן כותב "נבל ברשות התורה".

הכאת אישתו- כאן אכן יש עניין חברתי ונורמות חברתיות, בדיוק כשם שהרמב"ם כותב שאישה לא תצא יותר מפעם בחודש מהבית. זו הלכה ששייכת לזמן ולמקום, כלומר- במקומו של הרמב"ם שנשים אכן לא יצאו מביתן כמעט אף פעם, זה אכן היה מוזר ואף לא צנוע שאישה תצא יותר מדי, בימינו זה לא שייך. כך גם הכאה, שבנורמת ההתנהגות הייתה מקובלת וגם אז ההלכה מאוד תקיפה בעניינים הללו. שלא יצער את אישתו כלל ואפילו לא בנזיפה. וכל פעם שאישה בוכה מפני בעלה שכינה בוכה עימה. אבל כאשר הייתה כך נורמת ההתנהגות לא אסרה התורה לגמרי.
היום שאין מקום כלל לשום הכאה זהו איסור תורה ונקרא עליו "רשע למה תכה רעך" וחמור מזה שהיא אישתך עצם מעצמך!

הודעתי מראש שיהיה ארוך.

עימך הסליחה

ולפעמים הם גם מטרידים..לא רק מחזריםיעל מהדרום
ולפעמים גם יהודים מטרידים.ברוך מאמסטרדם
אבל הנוסח של 'להטביע אותם בים', נובע משינאה.
ואנחנו מבינים שזה הרסני, ומאיימים עליהם. זה רע?אלעזר300

לא אמרנו שמבחינתם זה נתפס כמעשה רע. שמהם מצופה לברוח ממנו מעצמם. (אולי יש מהמניעים שם שאכן כך, אבל לא זאת הנקודה.)

אמרנו שזאת פשוט תופעה רעה מציאותית - ואנחנו נלחמים בה.

אם אתה מבין שמבחינתם זה לא רעברוך מאמסטרדם

אז למה אתה פועל בלהפחיד אותם?. למה לא תפעל בהסברה לבנות (אם הן דתיות - ואז יש סיבה שיקשיבו לך).

ותסתכל בכל השרשור, "בנות ישראל לא הפקר" , "ימ"ש" , "להטביע אותם" - החבר'ה פה לא מבינים את זה כמו שאתה מצייר. ועל זה טענתי.

ושוב - חינוך + ביקורת מחשבתית.

יאללה יאללהנועם ה
אני מקווה שאתה יודע טוב מאד מה עושים להםטנגענס
אחרי שנגמרים השוקולדים...
אין עניין להוציא טוב חיות פרא
יישר כח ללהב"ה שמעלים נושא כזה חשוב לדיון ציבוריעוגי פלצת

והם באמת עושים את זה בכישרון ומצליחים בזה.

אף אחד כבר לא יכול להישאר אדיש למציאות שזועקת מולנו.

אשרינו שיש אנשים שיוצאים ופועלים ומזיעים ומכתתים רגליים,

ולא מסתפקים רק בלייק בפייסבוק.

(כמובן שבזכות התמיכה והלייקים והרוח הגבית של הציבור

גם לאנשי המעשה יש מוטיבציה)

^^^^^^^^ונסי

עוד סיפור הצלה של יהודיה-משה ר-
תודה לך על העלאת המודעות! ישר כחט!הראחרונה
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך