מחשבות לא מסודרות במיוחד:
אני שכלית ברוב תחומי החיים והתחום הזה שונה. כאן משתלבים שכל ורגש.
אני קוראת את אורות התשובה בשקיקה כי שם התשובה אל השם הופכת מהלקאה של עצמנו לכנות בינינו לבין בוראנו, לאמת ולאהבה. אנחנו עומדים מולו, ככה, כמו שאנחנו, חסרי מילים והוא עוטף אותנו לאט לאט. ברחמים גדולים.
כל עוד יש בינינו דיאלוג, זה אומר שאכפת לנו. אם לא היה אכפת לנו, היינו טורקים את הדלת בלי לומר שלום.
אני מקווה שלעולם-לעולם לא ארגיש שאין לי מה לומר לו יותר, שאין לי מה לשאול אותו.
כל עוד אני רוצה בו, בנוכחות שלו, בתשובות שלו, באמת שלו - אני יודעת שיש לזה תוחלת. שיש למה לחכות.
אני נלחמת עליו. גם כשאני לא מבינה כלום-כלום. גם כשאין לי מילים מול המציאות, כשהכל ריק ובשביל-מה-בכלל.
אני נלחמת לראות אותו במקומות שלפעמים נראה שהוא נעדר מהם (חס ושלום), במקומות שאין יותר לאן.
מדהים אותי לראות את מי שעברו כל כך הרבה ממשיכים לחפש אותו בפרטים הכי קטנים של החיים, לממש את האהבה הזו, את האמת.
לפעמים במציאות של מצוות והלכות, נעלם המימד של-- הוא ואני.
איפה זה נכנס בחיים שלי?
אחרי כל המצוות, ההלכות שלפעמים נראות "קרות" ומנותקות כל כך מהחיים היומיומיים שלנו ומכל המלחמות, בעיניים הצרות שלנו.
אני יודעת שהוא אלוקים שלי.
גם כשהוא לא עונה, גם כשכואב.
הוא מחייה אותי, האהבה הזו מחייה אותי. היא המשמעות לקיום שלי. לחיים שלי.
היא הרבה יותר בשבילי, מאשר בשבילו.
"על כל פשעים תכסה אהבה"
ואני רוצה לראות אותו, "את פניך השם אבקש".
לראות אותו בכל פרט בחיים שלי. בכל שלב.
לדעת אותו בכל דרך במציאות שלי.
אני רוצה לתקשר איתו, לדבר איתו, למצוא אותו.
כמובן שיש מימד של יראת השם ואני עפר ואפר לעומתו. לא מבינה שומדבר לפעמים, לא מצליחה לראות.
אבל עם כל זה, יש לי עניין להילחם על להבין אותו, כמה שאפשר. להילחם על הקשר איתו.
כי לפעמים כשזה נראה שהוא גדול ונורא ואי שם בשמיים, קשה לנו 'לתפוס' את גודל האהבה שלו אלינו, את משמעות הקרבה שלו אלינו, לדבר באמת.
יש גישות מסוימות ביהדות שלפיהן ההשגחה הפרטית היא מאוד מצומצמת ובעצם, יש משהו שהוא למעלה מאיתנו שמסדר את הכל ולא נוכל להבין עד הסוף מי הוא או מה הוא, אבל אין לנו קשר ישיר ואמיתי איתו ואליו. הגישה הזו לא לא מאמינה שהוא מלווה אישית בכל צעד שאנחנו עושים, בצורה כזו שהוא יושב ומסתכל עלי כל רגע ורגע.
אני חושבת שזה מאוד עצוב...
ברגע שנהפוך לאדישים כלפיו -- לא נשאל שאלות, לא נכעס, לא נצעק, לא נשאל "למה?", כבר לא יישאר מה.
כי גם רגש של כעס הוא סוגשל אהבה.
אנחנו לא מרגישים רגשות חזקים כל כך, אל מי שלא אכפת לנו ממנו.
בשולי הדברים - כזו אני.
לא חושבת שיכולתי לחיות במציאות של להאמין רק מתוך שמחה, חיוכים וריקודים.
דווקא בגלל שאני כל כך כל כך אוהבת אותו ומאמינה בו, אני גם צועקת, כועסת, רוקעת ברגליים ושואלת.
שואלת המון.
מאוד מבולגן. מקווה שזה עונה לכם על השאלה.