אי צדק משווע!!!! תראו מזה--יעקב יגאל

באו 6 נערים, לקחו המון סיכון, המון אומץ, ונקמו את הדם של נפתלי.

וזה מה שהם מקבלים לפרצוף ?!?!?!?!?!?

http://ezra.inn.co.il/News/News.aspx/279488

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/450492

וזה >> http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%9C%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%92-%D7%90%D7%AA-%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%97%D7%99-%D7%90%D7%91%D7%95-%D7%97%D7%93%D7%99%D7%A8.html

לדווחמרדכי
להתקטנןהרועה
הסבר-מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ט' בתמוז תשע"ד 21:21
בס"ד

במקרה זה, כמו במקרים רבים נוספים, אני אישית לא מבין למה השרשור מצריך נעילה ואילו שימוש בלחצן הדיווח מצריך לכתוב הסבר למה לדעת המתלונן צריך לבצע את אותה הפעולה, וגם אם לא, זה מקנה ערוץ תקשורת שמאפשר לברר לשני הצדדים מה לעשות אם אותה ההודעה.

וזאת אחת מהסיבות למה הוסיפו את האופציה של הדיווח ולכן יותר ממולץ להשתמש בה מאשר לכתוב את זה מעל גבי הפורום.

אם משהו חושב שיש משהו בעייתי בשרשור הזה אשמח מאוד שהוא יפנה אלי במסר ויסביר לי למה לדעתו זה מצריך טיפול ואם זה יהיה מוצדק זה יטופל.

כמו כן, אם למשהו יש מה להעיר על הדברים שכתבתי בהודעה הזאת, הוא מוזמן לפנות באותה הדרך. מעכשיו איני אגיב ולא אענה בשרשור זה בנוגע לשני הנושאים האלה ומי שרוצה לפנות שיעשה את זה בבקשה דרך האישי. כל פניה תקבל התייחסות ותגובה.

תודה.
תקשיב, לחצן ה"דווח" חדש.פייגליניזית

שכחתי! למה השרשור לא מצריך נעילה? זו הסתה לכל דבר וענין., (הקישורים זו ירידה לפסים אישיים)

ויודע מה, בואו נעזוב את זה. מה שהוא כתב שם זה כותרת ו"אוסף קישורים וכתבות". אעהמ

אכזבה.. דווקא הערכתי את ההורים שלהם.עומר-מנחם
אל תדאג אחי! "בעוה"ב עליונים למטה, תחתונים למעלה"חסדי הים
חבל שזה כך בעוה"ז. גם על פנחס הוציאו לעז.
זכותם של המשפחות להביע את הזעזעו שלהם.ותן טל

מי אתה בכלל שתשפוט אותם? את אלו שאתמול איבדו בן. זכותם המלאה להזדעזע מכך מישהו אחר, נוסף, לקח את החוק ליידים ורצח מישהו אחר - ועוד בהתעללות נוראה. זכותם המלאה לגנות את המעשה הזה. אותם נערים לא עשו את זה למען המשפחות, לא עשו את זה  למען עם ישראל - הם עשו את זה כי הם מטורפים, כי הם פועלים מהבטן, כי ההורמונים שלהם עלו להם לראש - הם לחלוטין עשו את זה מסיבות אגואיסטיות וממש אבל ממש לא הלכתיות - ומעולה שהמשפפחה הוקיעה את המעשה הזה.

מי בקש מהם?דתי לאומי

שלא ירצחו אנשים בשם הילדים בלי שביקשו מהם. שיעשו את זה בשם עצמם.

יש לך בעלות על הילדים?בת-אל-חי

הילדים נהרגו בגלל שייכותם לעם ישראל ודמם ננקם בגלל זה.

אם ככהדתי לאומי

אם את טוענת שהנקמה היא לאומית כלומר אין כאן עניין פרטי של המשפחות שמתנגדות לרצח בשם בנם, 

אזי שהנקמה צריכה להתבצע באופן לאומי ע"י שליחי העם. קרי: ממשלת ישראל, צה"ל. ולא ע"י אדם ששם עצמו לעשות מעשה שרוב מוחלט של העם מתנגד לו. 

אי אפשר לרקוד על שתי החתונות. נקמה לאומית בדרך לאומית.

נקמה פרטית- למי שיש "בעלות" על הנערים. (יש מישהו כזה? הכי קרוב שאפשר לדמיין זאת אמא שלו. ודעתה נאמרה)

הנקמה היא לאומיתדי"מ

זה לא אומר שיחידים לא יכולים לבצע אותה.

יחידים שעושים מעשה שהאומה מתנגדתדתי לאומי

צר לי, זה ממש לא נקמה לאומית. אי אפשר לבוא בשם עם ישראל כשעם ישראל לא איתך

חילול כבוד עם ישראל זה חילול השםדי"מ
אני נוקם בשביל ה' לא בשביל לקבל שכוייח מערוץ 2 או 7
הם לא עשו את זה בשביל ההורים שלהם.די"מ

הם עשו את זה בשביל ה'.

כן ממש זה רצון השם?!פרח-בר
חילול השם זה מה שזה
ברור.די"מ

קידוש השם זה לעשות מצווה.

לנקום ולהרים את קרן עם ישראל זה קידוש השם.

לשרוף ילד בחיים זה לא מרים את קרן ישראלדתי לאומי
ברור שכןדי"מ
הסתכלתי בחתימתךדתי לאומי

ואני לא לוקח את דבריך ברצינות. (את האמת שגם לא בסבבה).

תודה.די"מ

בעקבותך סוף סוף שניתי את החתימה.

דוסית גאה!

אולי תכתוב איזה פסוק יפה?קורץ

תמיד יקשרו את זה איך שהוא לאיזה תגובה שלי.די"מ
ברוך השם שאנשים כמוך זה מיעוט בעם ישראלפרח-בר
אחרת אוי לנו....
אני מוקפת באנשים מכל הזרמים וכולם מגנים את ההתנהגות הבזויה הזו ...כמה טוב שעם ישראל נשאר מוסרי כמה טוב שלא הפכנו לחיות אדם .
אנשים כמוך הם המיעוט בישראל - וטוב שכך
תמיד היו מצוות שנשכחו במשך הדורותדי"מ
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"ג בתמוז תשע"ד 00:29

עריכה: נערך לבקשת הכותב.

עם זה תפילין בימי הבניים או טבילה בזמן הרמ"בם.

היהדות היא נצחית ויום יבוא וגם אתם תצטרפו אלינו לנקמה.

כמה טוב שנשארו יהודים שאינם מעוותים את  היהדות שתתאים לשקר המערבי.

"תצטרפו אלינו לנקמה"?ותן טל

תזהר שלא תפליל את עצמך, השב"כ עוד עלול להאשים אותך בכך שאתה מודה שנקמת ורצחת את הילד ההוא.

כמה טוב שמאשימים רבנים גדולי ישראל בזה שהם מעוותים את היהדות שתתאים לשקר המערבי - רק בגלל שלך לא נוח שהם אומרים דעה ימנית ששונה ממך. 

הכוונה לנקמה באחרית הימיםדי"מ

ובגויים הקדמונים כמובן,חשבתי שזה ברור.

א.בבקשה לפחות כשאתה מתווכח איתי תוציא מהלקסיקון את המילים "ימני" ו"שמאלני" הם לא מעניין אותי ובבקשה בא נשאיר בעולמה של תורה של מותר ואסור.אשריך

ב.אני לא מאשים אותם כי "לא נוח לי" אני באמת חושב שהם מושפעים מתרבות המערבית,האם זה במודע?לא נראה לי.

הרבה גדולים טענו שגם הרמב"ם הושפע במורה נבוכים מפילוספים בזמנו.

אז זה לא היה ברור.ותן טל

למען האמת, אחרי הדברים שאתה אומר, נשמע באמת שאולי אתה זה שהושפע מתרבות האיסלאם. גם זה, כמובן, כמו שאמרת, לא במודע.

יכול להיות.די"מ

לא נראה לי כי אין לי שום קשר ולא נחשפתי לתרבות איסלאם.

חוץ מזה וודאי שהיהדות יותר קרוב לאיסלאם מהמערב.

אוהו, אתה לא יודע כמה נחשפת...ותן טל

"תרבות" - ממש לא בהככרח "סרטים", "שופינג" וכו'... תרבות במובן העמוק של המילה.

על ישמעאל נאמר ידו בכל ויד כל בו. זה לא דרכו של יצחק, זאת לא דרכו של יעקב. עשיו וישמעאל  - הם אלו שקיבלו את הברכות ה"פחותות" שהתגלו כרצחניות ביותר. 

קשה להגיד שהיהדות קרוב יותר לאיסלאם - כשאנחנו מדברים על איסלאם של היום ועל מערב של היום.

אז מה אתה מתכוון?די"מ

וודאי שצריך להיותץ רחמנים בכללי,ודווקא הרבנים הכי "קיצוניים" אם תפגוש אותם הם יהיו אנשים הכי עדינים (אנשים שדיברו עם הרב כהנא תמיד היו בשוק).

כשעברתי ללמוד ביצהר הלכתי עם חבר'ה מהישיה וירדנו לבית מדרש (ז"ל..) בדרך עצר לנו טרמפ איזה חבני"ק חמוד,כשירדנו שאלתי את החבר'ה מי זה היה? אז הם אומרים:לי"ר' איציק".הייתי בשוק (הייתי בטוח שזה רב אחר,מי שיקיר יבין את ההבדל)

וודאי וודאי שזה יותר קרוב לאיסלאם במקור,זה שהידות שינתה את פניה זה עניין אחר.

(כריעות,פוליגמה,גואל הדם)

גואל הדם זה רק ברוצח בשוגג.בת-אל-חי

נכון.די"מ

לא אמרתי שזה כמו האיסלאם.חס ושלום.

אבל יותר דומה.

אני חושבת שאלו שתי קיצונויות שגרועות באותה מידה...בת-אל-חי

גם בתרבות המערב יודעים לדבר על ערכים שלא זרים ליהדות, אלא שלקחו אותם לקצה...

זה נכון.די"מ

אבל כיום העיוות של היהדות הוא יותר לצד המערב.

יש עיוותים משני הצדדים.בת-אל-חי

לצד של האסלאם יש כל מיני כתות שמתעללים בילדים/נשים שלהם.

אם כי, אכן יש יותר עיוותים לצד השני.

בודדים.די"מ

רוב העיוותים כיום הם לצד המערב

אני מעדיף את העיוות המערבי מהעיוות הערבי.ותן טל

מסיבה אחת פשוטה - העיוות המערבי נובע רק מיצרים ומתאוות חומריות, ואילו העיוות הערבי נובע ממניעים דתיים עמוקים ומושרשים, שהם שמולידים את היצרים ואת מעשי הזוועה.

עיוות חומרני ויצרי בלבד, כמה שהוא מטופש  - ב עוד ניתן לשלוט ולחזור להתנהג בהיגיון.

עיוות כמו העיוות הערבי, שנובע ממניעים דתיים מושרשים ועמוקים שמביאים ליצר הרסנות - הרבה יותר קשה לעקור מהשורש ולחזור מהעיוות למוטב.

זה עונה גם על הודעות קודמות שלך.

אם כבר הפוך.די"מ

ולא ענית לי לאיזה "תרבות אסלאמית" נחשפתי ואולי הושפעתי ממנה.

סתם, נגיד, בקטנה:ותן טל

לשרוף ילד ערבי בחיים זה מרים את קרן ישראל.

לא תגובה יהודית, מצטער, אפילו אם אני רק מסתכל בתנ"ך שאתה אוהב להסתכל רק בו - לא זכור לי ממש עידוד של התורה לשרוף אויבים בעודם חיים, ואני גם לא זוכר מקרה כזה בפועל. אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה.

אבל ברור שאתה תגיד שזאת כן תגובה יהודית ולא דבר איסלאמי - ובכן, זה עניין של הסתכלות, כמו שאתה סבור שבמקרה ההפוך הרבנים הושפעו מהתרבות המערבית. לכן, כנראה, כל הוויכוח שלנו מיותר, אבל לא נורא

עדיין לא ענית.די"מ

ויש דברים אכזריים בתנ"ך,להתחיל להתווכח איתך על האם זה יותר או פחות זה מפגר ולא קשור ואני גם לא יודע (ברוך ה' לא שרפו אותי חי וגם לא חתכו אותי במסגרות ברזל)

ויודע מה,אולי ההרג היה בצורה קצת אכזרית מידי,זה לא העיקר.

אני מניח שאם זה היה מותר לפי החוק ואני הייתי הורג ערבים כנקמה הייתי הורג אותם בצורה קצת פחות אכזרית

(אבל האמת שזה היה נשמע שניסו להרוג אותו לפני ששרפו אותו ופשוט מלא הלך להם,כי אמרו שהוא נמצא דקור בכל גופו).

נו באמת. לא הלך להם?ותן טל

הם פשוט לא יודעים איפה נמצא הלב או הגרון.

חתך אחד בעורק הראשי והבנאדם תוך דקה כבר אי שם ברקיע. די הגיוני שהם ידעו את זה.

אם כבר - הגיוני לחשוב שהם רצו להתעלל בו, עד הסוף - בתחילה לדקור ובסוף לשרוף אותו חי.

לגבי הכותרת - וודאי שעניתי, אבל כאמור, אתה לא מחזיק באותה נקודת מוצא כמו שלי, ככה שכמו ששיערתי, לא היה ממש טעם במה שכתבתי, למרות שאני עדיין עומד מאחוריו במלוא הרצינות, ומאמין שזה מספק הסבר.

ענית במה הושפעתי.די"מ

לא ענמית לאיזה תרבות איסלמאית נחשפתי בלי שאני יודע.

תרבות האלימות, תרבות הנקמה המעוותתותן טל

שלא על פי התורה, בדרך הפסיקה ההלכתית.

(כל עוד לא קיבלתי פסק אקטואלי שאומר נחרצות שהריגת הנער הגוי משועפאט הייתה מותרת על פי ההלכה, אין לי עדיין רב אחד שמתיר זאת, אז כן, זה עיוות, מבחינתי).

לאיזה תרבות מערבית אני נחשפתי שהשפיעה עליי בסגנון הנ"ל?

לא רק אתה כולם.די"מ

השיח עולמי הוא מערבי וסובר שזה מה שמוסרי,זה מה שיש בתקשורת ובכללי מסביב.

ברור שזה משפיע.

אתה לא עונה על השאלה שלי. תראה לי דוגמה.ותן טל

אתה אומר אמירה כללית שתכל'ס לא אומרת כלום. תן דוגמה. איזה דבר אנחנו עושים כמו התרבות המערבית שהוא לא מתאים לתרבות היהודית, בהקשר הזה של הערבים וכו'...?

לדוג' הרחמים על אכזרים.בת-אל-חי

השוואת רצח של יהודי ושל גוי.

קידוש חיי הגוי על פני ספק חיי היהודי...

ובכלל מתן זכויות לערביםחסדי הים
באופן שוויוני. כאשר הם בכלל לא גרי תושב, וגם אם יהיו, אין להם אותם זכויות של היהודים.
הוא שאל ממה הוא הושפע,בת-אל-חי

לא כיצד היא משפיעה על כל החברה.

לא נראה לי שהוא חושב שצריך לתת להם להיות שווי זכויות.

דוקא כן..דוסית גאה!
הוא ביקש דוגמא לדברים שהם עושים כמו תרבות המערב.די"מ

חתונה בגיל מבוגר,הזעזוע מפוליגמה.

וכמובן מה שבת-אל-חי אמרה

מה זה פוליגמה?יהודה סעדה
ריבוי נשיםדי"מ
אנחנו לא מתחתנים בגיל מבוגר (הכוונה אצלנו)ותן טל

אלאהרבנים מורים להתחתן כמה שיותר מוקדם, כשבשלים.

אבא שלי התחתן בגיל 20, כשרוב משחתו גם כן התחתנה צעירה.

גם אני, מקווה, שאצליח להתחתן בגיל שהוא מתחת לממוצע הישראלי.

בנוגע לפוליגמיה - קודם כל, כן, חרם דרבנו גרשום אנשים מקבלים אותו עליהם גם היום, דבר שני - גם בחז"ל כבר הזהירו אדם שלא כדאי לא להכניס שתי צרות לתוך ביתו - מראש מובהר ששתי נשים לאדם אחד נקראות צרה לחברתה.

זה מותר לפי ההלכה, נכון - אבל זה לא מומלץ. אני אישית, גם אם היום זה היה "מקובל" ורבנים בפועל היו מתירים להתחתן עם יותר מאישה אחת - לי ברור שלא הייתי עושה את זה. בלי קשר לתרבות המערב, פשוט בגלל שאני רוצה רק אישה אחת, שתדע שאני תמיד שלה כמו שאני יודע שהיא תמיד שלי.

מה שבת אל חי אמרה - היא קבעה שאני מרחם על אכזרים. זה לא נכון. כמו שכבר אמרתי מזמן שוב ושוב ושוב - אני מרחם על יהודים שלא מקיימים את המצוות ועושים דברים מהבטן. זה עיקר מה שכואב לי. מלבד זה - יש הבדל בין "לרחם על אכזרים" ולעשות להם פוצ'י מוצ'י ולתת להם סוכריה, לבין לדעת שלחלוטין לא מתקבל על הדעת לחטוף נער ערבי מהרחוב ולהרוג אותו, ועוד בשריפתו בחיים. ממש לא. זה לא נקרא רחמנות על אכזרים, מצטער.

מצידי שכל מחבל וכל סייען - שצה"ל ייכנס בהם בכל הכוח.

אני רוצה את עזה בידינו. ועוד ועוד.

אני לא רחמן על אכזרים.

20 זה לא מקודם בכלל.די"מ

בב20 צריך כבר להיות נשואים מוקדם זה 15-16

פוליגמה-חז"ל דיברו על להכניס 2 נשים לבית אחד לא הייתה להם שום בעייה עם אדם אם שני נשים בשני בתים שונים (אחת בבני ברק אחת בירושלים נגיד...)

חרד"ג-נכון.ולכן לא כתבתי "פוליגמה" אלא "הזעזוע מפוליגמה" גם לי לא זורם שני נשים.

קודם כל, אתה טועה. אפילו המשנה, בזמנה - דיברה עלותן טל

בן 18 לחופה. לא בן 15-16. זה שטות...

דבר שני, כמובן - העניין הוא לא ה"צריך להיות נשואים מוקדם" - אלא, צריך להיות נשואים כאשר בשלים לכך.

כי לכאורה - מגיל 13 אדם מחוייב במצוות, וכבר בעל יכולת מינית מלאה - גם בבנות, לרוב, בגיל 12-14 המחזור כבר מסתדר - ואם ככה, נראה היה להגיד שלהתחתן כבר בגיל 13 - למה 15-16 לפי מה שאתה אומר?

אלא שכמובן, מה שאתה טוען זאת שטות גמורה - חז"ל ידעו שאדם צריך קודם להתבגר, וכאשר הוא בשל נפשית וחברתית להתחתן - שיתחתן. בזמנם, העירכו את זה פחות או יותר בגיל 18 - וזה כשלעצמו חידוש, כיוון שהיה אפשר לחשוב שילד אז היה מתבגר הרבה יותר מהר, כי היה יוצא לעבוד עם ההורים, היה יוצא לחיים בגיל צעיר - לא היו אז רבים שישבו בגיל 14 ללמוד בישיבה, וכו'... - ובכל זאת המשנה אומרת רק בגיל 18, לחופה - משמע שגם אז לקח זמן ההתבגרות, ובגיל 18 להערכת חז"ל אז, היה מוכן לחתונה.

כיום גיל ההתבגרות עלה וזה מוכח מכל הבחינות - ולא רק בגלל "השפעת תרבות המערב" - אלא בגלל דברים רבים אחרים, בגלל העובדה שעצמאות היום ל-א מגיעה בגיל כזה צעיר, כאשר לומדים שנים רבות ורבים נכנסים לישיבות וכו' וכו'. 

אז וודאי שהיום גיל הנישואים גם התאחר, ועלה במקצת. אז אצל החילונים הוא עלה בהרבה - ועל זה דיברתי שאמרתי שאנחנו מתחתנים מוקדם - כן, ביחס אל המציאות של היום, גיל 20 זה גיל יחסית מוקדם לחתונה, כאשר הגיל הממוצע בקרב בנים בישראל הוא בערך 27 אם אני לא טועה, ואצל בנות מעט נמוך יותר.

אז לסיכום - כמובן שמה שאתה אומר זה לא נכון, אפילו לא בזמן המשנה, וממש לא צריכים להתחתן בגיל 15. (גם אתה, כמדומני, בן 20 ועדיין לא התחתנת. אז לכל הפחות - הושפעת בדיוק כמוני מ"תרבות המערב" לשיטתך...)

בנוגע לפוליגמיה - אאני לא מצוי בתוך הסוגיה עכשיו אבל אני די סבור מהיגיון שחכמים לא התכוונו ר-ק כאשר 2 הנשים הם בתוך בית אחד - אלא בכלל, כאשר אדם נשוי לשתי נשים, כמובן שזה מרבה בעיות במשפחה, הרי שתי הנשים יודעות זו על זו וזה מרבה איבה ושנאה.

הדרך הכי קלה להוכיח היא כמובן זאת - תראה לי לכמה חכמים בדור המשנה היו 2 נשים???

2 נשים הייתה מציאות רווחת בימים עברו??? ממש ממש לא נראה ככה... לא רבים מהתנ"ך מסופר שהיו להם 2 נשים, בדור השמנה בכלל אני לא זוכר שראיתי תנאים שהיו להם ככה שתי נשים, וגם לא בדור הגמרא - בבקשה, אתה מוזמן להפנות אותי למקורות שמספרים על כמויות התנאים והאמוראים העצומות שהיו להם 2 נשים...

או שאתה טוען שגם הם הושפעו מתרבות המערב?

אויש, נו...מטורלל

והרמב"ם (בנוסחאות המדויקות) כותב "מבן שש עשרה מבןדי"מ

שבע עשרה"

ברור שצריך להתבשל ואני חושב שרוב האנשים לא בשלים בגיל 15-16 אבל הסיבה שהם לא בש/לים זה בגלל תרבות המערב.

בגמרא יש אמורא שכתוב שהתחתן בגיל 16 ואמר שאם היה מתחתן בגיל 14 היה עולה על כולם. באירופה זה לא היה נדיר שהתחתנו בגיל 16.

והאמת שגם פה התכוונתי יותר לזעזוע שבעניין,אך בכל מקרה המקסימום הוא לפני גיל 20.

(לא.זה אומר שלא מצאתי,התחלתי לחפש בגיל 17)

תביא מקור,מהרמב"ם לא משמע כך.

הלכות אישות,פרק יד הלכות ד-ה

ד  [ג] נוֹשֵׂא אָדָם כַּמָּה נָשִׁים, אַפִלּוּ מֵאָה, בֵּין בְּבַת אַחַת, בֵּין בְּזוֹ אַחַר זוֹ; וְאֵין אִשְׁתּוֹ יְכוּלָה לְעַכַּב עָלָיו:  וְהוּא שֶׁיִּהְיֶה יָכוֹל לִתֵּן שְׁאֵר כְּסוּת וְעוֹנָה, כָּרָאוּי לְכָל אַחַת וְאַחַת.  וְאֵינוּ יָכוֹל לָכֹף אוֹתָן לִשְׁכֹּן בְּחָצֵר אַחַת, אֵלָא כָּל אַחַת וְאַחַת לְעַצְמָהּ.

ה  [ד] וְכַמָּה הִיא עוֹנָתָן, לְפִי מִנְיָנָן.  כֵּיצַד:  פּוֹעֵל שֶׁהָיוּ לוֹ שְׁתֵּי נָשִׁים--יֵשׁ לְזוֹ עוֹנָה אַחַת בַּשַּׁבָּת, וּלְזוֹ עוֹנָה אַחַת בַּשַּׁבָּת; הָיוּ לוֹ אַרְבַּע נָשִׁים--נִמְצֵאת עוֹנַת כָּל אַחַת מֵהֶן, פַּעַם אַחַת בִּשְׁתֵּי שַׁבָּתוֹת.  וְכֵן אִם הָיָה מַלָּח וְיֵשׁ לוֹ אַרְבַּע נָשִׁים, תִּהְיֶה עוֹנַת כָּל אַחַת מֵהֶן פַּעַם אַחַת בִּשְׁתֵּי שָׁנִים.

ואיפה כתוב שהיה להם רק אשה אחת?

ברור ש2 נשים הייתה מציאות רווחת בימים עברו,אפילו לא כזה עברו בתימן זה היה מאוד מצוי.

מה הקשר להביא מקור?ותן טל

לא אמרתי שזה אסור - אמרתי שגם בעבר זה לא היה מקובל.

אם זה היה מקובל, אז בבקשה, איפה כתוב שהיו לאמורא או לתנא 2 נשים?

עזוב את זה - מעבר למלכים שזה מקרה בפני עצמו - לכמה אנשים בתנ"ך כתוב שהיו מעל לאישה אחת, ולכמה כתוב שהייתה רק אישה אחת?

כיום - גם, חרם דרבנו גרשום להרבה שיטות עדיין קיים (כן, שיטות רבות אומרות שחרם "לאלף שנה" -הכונונה, חרם לתמיד, ומשתמשים רק בביטוי "אלף שנה", כביטוי לטווח ארוך... - ובנוסף, גם, חרם שהתקבל ברמה כזאת בקהילות ישראל, והשתרש, כבר קשה ביותר היום לבטלו). היחידים באמת כיום שעדיין נשאו מעל לאישה אחת זה התימנין, כיוון שהם הולכים לפי הרמב"ם.

אתה תימני? אתה הולך לפי הרמב"ם בלבד?

תראה לי במרוקו, בעיראק, בכל ארצות אשכנז, בתוניסיה, באלג'יר, במצרים, בלוב, בארצות המזרח - תראה לי כמה עדויות על גברים שנשאו יותר מאישה אחת יש- בקרב היהודים כמובן.

ושוב, שלא תבין לא נכון - מבחינת ההלכה נטו גם לא טענתי שזה אסור, כמובן - אלא הסברתי את המציאות שכבר מימי המשנה זה לא היה מקובל, וגם לשון התנ"ך אם מסתכלים בפשטות, מקדשת את המציאות שבא עזב איש את אביו ואת אימו ודבק באשתו. אשה אחת. זה האידיאל. הרי אם שתי הנשמות הן ממקור אחד והתחלקו בדרך למטה - משמע מכך שלכל אחד יש נשמה שאמורה להשלים אותו - נשמה אחת.

שתי נשים, זה מסיבות שונות - אבל אתה הפכת את זה לאידיאל, ולא רק לדבר שמותר במקרה הצורךך. זה ההבדל ביני לבינך.

אתה מקדש את המציאות הזאת.

אגב, אם ככה, אני מבין שאתה מחפש שתי נשים? אתה יכול גם אם אתה לא רוצה שמדינת ישראל תיכנס בך בגלל זה, ללכת למדינה בה פוליגמיה מותרת, ושם שרב יחתן אותך עם שתי נשים, ואז כשתגיע לארץ לא יכוליםל להגיד לך לגרש, אז מקסימום פקידי משרד הפנים ירשמו אחת כנשואה לך ואחת כידועה בציבור או אנעראף - אתה תוכל לסדר את זה. האם תעשה את זה?

דבר נוסף - בעיה שלך שלא הצלחת למצוא בגיל 17. אתה מחוייב להתחתן! לא עשית מספיק מאמצים! והיית חייב להתחתן עד גיל 18 גם אם לא מצאת מישהי מושלמת - תתחתן עם כל אחת. תציע לה נדוניה ענקית ובסוף היא תתחתן איתך מרצון גם אם לא מאהבה. אין שום מקור בצתורה לכך שחייבת שתהיה אהבה כדי להתחתן - אז אם ככה, לשיטתך, אתה עובר עבירה בכל יום כע שאתה עדיין לא נשוי.

דבר נוסף - כמו שאמרתי, אתה טוען מראש שכל עניין ההתבגרות הוא רק בגלל תרבות המערב. אני חולק עליך במהות של זה ולא סובר שזה רק בגלל תרבות המערב. 

העולם של פעם - גם של לפני 200 שנים - זה לא העולם של היום,, בשום מובן שהוא. 

וווקא אם בגמרא מתואר מקרה של אמורא אחד - זה מעיד שזה לא נפוץ. אז הוא אומר ככה וככה - אבל איפה כל שאר האמוראים? למה לא מסופר על כולם שהתחתנו בגיל 16? כדי ללמדנו...

ולמה חז"ל במשנה אמרו, אם ככה, שגיל 18 לחופה? למה לא: "גיל 16 לחופה"?

קראת את התגובות שלי?די"מ

קודם כל האמת שאני הולך לפי הרמב"ם יותר מהתימנים והתימנים בכלל לא הולכים בהכל לפי הרמב"ם,אבל זה דיון אחר.

למה זה שזה לא כתוב אומר שזה לא היה?גם לא כתוב ההפך.

בכל מקרה לא דיברתי על האם זה מותר דיברתי רק על הזעזוע מזה.

איפה הפכתי את זה לאידיאל?

לא צריך להיכנס לקישקע שלי בטח לא בפומבי.

זה מאוד דחוק להגיד שבגלל שכתוב רק פעם אחת זה בא ללמד אותנו שזה כעקרון לא נכון,כי מהגמרא משמע שיש עניין להתחתן דווקא מוקדם.

לכאורה נראה שזה עניין של בשלות כמו שאתה אומר,אבל לאחר צריך לא לאחר את גיל 20.(רק מי שעושה את זה בשביל ללמוד ואין יצרו נוקפו)

ולא צריך ללכת לזמן הגמרא גם באירופה התחתנו בגיל מוקדם מאוד,וגם בארץ (בירושלים הייתה גזרה שרווק בן יותר מ20 לא ישן בעיר)

סליחה.ותן טל

אבל זה לא להיכנס לקישקע שלך - זה בסך הכל להחזיר לך בשאלה - אתה אישית, מעוניין בפוליגמיה? אתה רוצה להתחתן עם שתי נשים? אתה יכול לעשות את זה, בבקשה...

דבר שני - בסדר, עכשיו אני יודע שהרמב"ם הוא הפוסק שלך. בכל מקרה, לגבי רוב מוחלט של עם ישראל, הרמב"ם הוא לא הפוסק היחיד שלהם. רוב עם ישראל הולכים על פי השולחן ערוך, והרמ"א שבו לאשכנזים שבינינו - ולמעשה, פועלים על פי ההלכות שמורים אותנו רבותינו כיום.

דבר נוסף - זעזוע? האם אני מביע זעזעוע מפוליגמיה? אין לי בעיה שמי שהולך לפי רב המתיר פוליגמיה, יתתן עם שתי נשים - אני אישית אומנם, סבור שזה לא בריא, אני לא ארצה את זה לא לעצמי ולא לאשתי - אבל זה אומר בהכרח שאני "מושפע מתרבות המערב"? לא. זה אומר שכמו רבים רבים מבני ישראל במשך כ-ל הדורות, אני לא רוצה לשאת שתי נשים. כן, ג-ם אם אוכל לפרנס את שתיהן. לא מובן לי למה אתה הופך את זה כאילו אני "מושפע מתרבות המערב".

לאחר לא צריך מעבר ל20 - קודם כל בנוגע אליי פרטית (כי הדיון התחיל מכך שטענת שאני מושפע מתרבות המערב - אני אישית) - תנוח דעתך, גם אני חיפשתי לפני גיל 20. לצערי לא מצאתי. עדיין. 

בנוסף - כמדומני שכעת גם אתה מאחר אחרי גיל 20. אם זה כל כך חמור, אני בטוח אתה יכול למצוא דרך להתחתן...כמו שאמרתי,  לא צריך אהבה כדי להתחתן. 

דבר אחרון - אתה יותר מידי נדבק לעניין הדי שולי, של הגיל. העובדה היא, שעדיף להתחתן מעט מאוחר יותר מאשר להתחתן נישואי בוסר שיאמללו את האיש והאישה גם כן, וגם יביאו לגירושין אחרי זה. אם התורה וההלכה היה קריטי להם אך ורק גיל הנישואין בלי קשר למה יקרה אחרי זה - היו אומרים שאדם חייב להתחתן בגיל 13, סוף סיפור. בגיל 13 מחוייבים במצוות - אז תתחתן אז. תתבגר כמה שתתבגר עד אז, ושיקרה לך מה שיקרה לאחר החתונה, זה כבר בעיה שלך - אתה חייב להתחתן בגיל 13.

התורה וההלכה, כמובן לא אומרות את זה - כי התורה היא תורת חיים, כי ההלכה היא הלכה שמותאמת למציאות. מכאן מוכח בוודאות שמה שקריטי לתורה, להלכה, בעניין חתונה - הוא לא הגיל הפיזי של האדם, אלא - שיתחתן כאשר הוא מוכן וראוי לכך. בזמנו, שיערו את זה ב18 לחופה - וגם אז, ברור שזה לא היה גיל מדוייק שלפניו אסור, ואחריו אסור ובגיל 18 בדיוק כל אחד חייב להתחתן (אני מתקטנן בכוונה כדי להעביר את המסר) - אלא, שסביב הגיל הזה,  לדברי המשנה דאז, היה פחות או יותר נכון לאז, הגיל שבו אדם היה בוגר דיו כדי להתחתן.

בהקשר של לא להיכנס לקישקע שלידי"מ

דיברתי על מה שכתבת-

"בעיה שלך שלא הצלחת למצוא בגיל 17. אתה מחוייב להתחתן! לא עשית מספיק מאמצים! והיית חייב להתחתן עד גיל 18 גם אם לא מצאת מישהי מושלמת - תתחתן עם כל אחת. תציע לה נדוניה ענקית ובסוף היא תתחתן איתך מרצון גם אם לא מאהבה. אין שום מקור בצתורה לכך שחייבת שתהיה אהבה כדי להתחתן - אז אם ככה, לשיטתך, אתה עובר עבירה בכל יום כע שאתה עדיין לא נשוי."

ולא אני לא רוצה שני נשים אני יסתפק באחת.

הרמב"ם הוא לא "הפוסק" שלי,יש לי אחד כזה שברוך ה' הוא חי,אם זה מעניין אותך אתה מוזמן לאישי. יש נטייה חזקה לרמב"ם.

זה ממש לא נכון שעם ישראל קיבל עליו את השו"ע ואם אתה רוצה אני יכול לתת דוגמאות.

פוליגימה-לא דיברתי ממש עליך אישית כי בחיים לא דיברתי איתך על זה.

נשאוין בגיל צעיר-אני מסכים שעדיף לאחר קצת כדי שזה יהיה באמת יחזיק מעמד אבל בדגש על ה"קצת",

ובאמת זה מה שמיוחד במצווה הזאת שלא חייבים בגיל 13 (אבל חייבים לפני 20)

בפרוש של הרמב"ם מקבילי כתוב שהסיבה שהרמב"ם כתב 16-17 כי אז אדם יכול לפרנס ולבנות בית (כמו שהוא כותב בהלכות דעות) וזה נראה לי הרבה יותר נכון.

אבל השאלה היא למה רוב האנשים (השומרי תורה ומצוות כמובן) נשמע להם הזוי שחבר שלי השתדך עם משהי בת 16.5?

אני עדיין מאמין בה' שאני יספיק לפחות לעשות קידושין לפני.....

בכל מקרה אל תיהיה כל כך בטוח שאני יכול,ואם אתה יודע על משהי שתסכים תעדכן אותיקורץ

ראשית, אני לא דובר של "רוב האנשים"ותן טל

אלא דובר של עצמי בלבד. לכן אני לא אתיימר לייצג את "רוב האנשים" (אגב, ביטוי שהוא כשלעצמו תמוה -הרי מסתמא לא עברת את כל 100 אחוז האנשים שומרי תורה ומצוות בישראל ושאלת אחד אחד את דעתם כדי לראות ש51 אחוז מהם זה נשמע להם הזוי...אלא, ככה החלטת בעלמא ממה שנראה לך ממה שאתה רואה - אבל המציאות שאתה רואה היא חלקית ומקומית מאוד. כמה אחוזים מכלל שומרי התורה והמצוות בארץ אתה מכיר? לכן אני אישית משתדל להימנע מאמירות מכלילות "רוב האנשים חושבים ככה וככה", אלא " ישנם אנשים שסבורים ככה וככה וישנם אנשים אחרים." לא נכנס לכמויות - כי אז אני אצא דביל פשוט.)

דבר שני - למה תסתפק באישה אחת, במחילה? מה - אתה מזדעזע מפוליגמיה? תעשה כמו הרמב"ם שאמר שאתה יכול לשאת 100 נשים...הרי זה יותר מצוות, יותר קידושי אישה...למה אתה לא רוצה להרבות בכך?

(בכוונה אני שואל שאלות "אישיות" כאלה - אתה לא חייב לענות עליהן כאן רק תחשוב עליהן ועל המסר שאני מנהס להעביר דרכן).

העובדה היא במציאות היום שנער בן 16-17, לא יכול לפרנס ולבנות בית, כמה שינסה. אין מה לעשות, המציאות השתנתה מבעבר. בעבר חיינו בעולם הרבה יותר קטן, שרובו התבסס על העבודות המסורתיות שלא דרשו לימודים, חוץ מהכמה שנים בכל מקרה עבדת עם אבא שלך בשדה/בתור אופה/שואב מים או אנעראף, מגיל 13. היום, כמה שתרצה - רוב העם לא יכול לעבוד בעבודות המסורתיות של רעיית צאן, אפייה, שאיבת מים, חייטות וכו'. רוב העם עובד בעבודות שמצריכות לימודים ותארים כדי להתקבל אליהם - ולכן, כן - אדם צריך גיל מבוגר יותר כדי שיוכל להתפרנס.

אתה תמיד תוכל להטיל את כל האשמה על תרבות המערב - אני כאמור, חושב שאתה טועה בהטלת כל כובד האשמה רק על "תרבות המערב".

אני לא מרגיש צורךדי"מ

ואני יצטרך לפרנס את שניהם וכרגע אני לא יוכל (אולי בהמשך)

חוץ מזה שאני לא יודע אם כיום מותר לא למדתי את הסגוייא ואני לא יצא לי לשאול את הרב שלי מה הוא פוסק לגבי חרד"ג.

(דרך אגב הרמב"ם בהלכה אחרת אומר לא לשאת יותר מ4 נשים)

ולא זה לא כזה מזעזע אותי,יש לי שני חברים שלאבא שלהם יש שתי נשים.

אתה החלטת שזה עובדה,לא תמיד זה נכון,אני מכיר מישהו שבגיל 17 היה לו כבר איזה 5 בתים (היום הוא עושה איזה 10,000 בחודש מההשכרה שלהם) אני בהחלט חושב שמי שלא יכול לפרנס זה לא בסדר שיתחתן.

אבל אני כן חושב שמי שאשם בזה זה תרבות המערב.

ולא, ממש לא הפוך.ותן טל

העיוות הערבי נובע מסיבות דתיות בלבד.

העיוות המערבי לא מגיע מהנצרות, עד כמה שאתה טועה לחשוב ככה - הוא מגיע הרבה לפני זה, מיוון העתיקה, שקידשה את החומריות "אכול ושתה כי מחר נמות" - כלומר, עיוות חומרי ויצרי בלבד, אבל בלי בסיס דתי ושורשי עמוק להישען עליו.

לא הבנתי למה את חושה שעיוות שנובע מסיבות דתיותדי"מ

הוא יותר גרוע?

הרי אם תשכנע אותי שעל פי הדת זה אסור אני לא יעשה את זה.

ובכל מקרה התורה זה דרך האמצע.

וכמו שהרמב"ם כתב כשיש קיצוניות לצד אחד צריך לאזן בקיצוניות לצד השני.

ברור שכיום הקיצוניות היא לצד המערב ובשביל לאזן צריך קיצוניות לצד השני,אבל "בת אל חי" צודקת ובאמת היהדות זה דרך האמצע.

זה בדיוק העניין ותן טל

אדם שמעוות על פי דת - כלומר, שלוקח את הדת למקום אחר, מעוות - יהיה הרבה יותר קשה להזיז אותו מעמדתו ולהוכיח לו שזה לא ככה, כי הוא לרוב לא יסכים לזוז מנקודת ההנחה המעוותת הדתית שלו - הרי לא יהיה אפשר לשכנע אותו שלפי הדת זה אסור, כי הדת שלו היא מעוותת, והוא מאמין שזה הדבר הנכון, וכל מה שאתה תגיד לא יעזור. תמיד תהיה לו "תשובה". כי זה מגיע ממניע דתי - מעוות, אבל דתי - עמוק, ולכן קשה לשינוי.

לעומת זאת, עיוות חומרי-יצרי - אפשר הרבה יותר לדבר אליו בהיגיון, כי לרוב, מדובר באנשים נורמטיביים שיש שכל בראשם ואפשר לדבר אליהם בטוב טעם ודעת בהוכחות שכליות, רגשיות ומציאותיות - וככה, הרבה יותר קל לשכנע אותם לנטוש את העיוות החומרי הזה.

ניתן דוגמה קטנטנה, שלחלוטין לא קשורה אליך כמובן:

לתקן עיוות של אדם שבוגד באשתו יום יום מתוך עיוות מערבי-חומרי/יצרי - הרבה יותר קל מלתקן עיוות של אדם שמכה את אשתו דרך קבע מתוך הנחה דתית (אסלאמית או לא אסלאמית, זה לא משנה) שהאישה היא לגמרי רכושו של בעלה וזכותו לעשות לה מה שהוא רוצה.

שתי ההתנהגויות שכתבתי למעלה קיימות בצורה רחבה - זאת בעולם המערבי, וזאת בעולם הערבי.

לשכנע לתקן עיוות של בגידות, יהיה קל הרבה יותר מלתקן את עיוות המכות - כיוון שלאדם המערבי אתה תוכל לדבר בהיגיון, להראות לו שיש 50 אחוזי גירושין, להראות לו מה יקרה לילדים שלו כאשר יתגרשו, להראות לו שמחקרים רבים מוכיחים שהאדם לא נעשה יותר מאושר מכך שהכניס למיטתו נשים רבות שהן לא אשתו, אלא רק רעב מיני, להראות לו מחקרים שמראים שאדם ששולט ביצריו המיניים, הוא אדם בריא יותר, שמח יותר, שקול יותר, וגם - אדם שיש פחות סיכוי שמתישהוא יתלוננו עליו והוא ייכנס לכלא בגלל זה (נגיד, תלונה על אונס).

כן, זה יצר חזק ועיוות חומרי מאחד החזקים - אבל עדיין זה יותר אפשרי לתיקון מהעיוות הערבי - כיוון שאין בסיס דתי חזק לעיוות המערבי הזה.

לעומת זאת, העיוות הערבי, נניח, שהאישה היא רכושו המוחלט של הבעל, וזכותו להכות אותה עד אין קץ ולהפוך אותה לשפחתו המוחלטת - כמה שלא תנסה, לא תצליח כנראה לשכנע את האדם הזה לשנות את התנהגותו - מבחינתו זאת הדת, ומי אתה שתעז לטעון שזה לא מה שהדת אומרת (אני מדגיש - לא בהכרח ערבי, אלא זה רק דוגמא. כל דת אפשרית...) - ושום מחקר או טיעון רציונאלי, לא יעזור כאן.

עכשיו מובן קצת יותר מה שטענתי למעלה?

אני בכלל לא דיברתי על זה.די"מ

העיוות של האיסלאם זה-אלימות

של המערב-גילוי עריות.

גילוי עריות זה יותר בעייתי על פי היהדות מאשר אלימות.

אלימות???שפיכות דמים!ותן טל

זה רק אחד מהעיוותים של האיסלאם.

אגב - כל עוד אתה לא מוכיח לי שגוי מקיים יחסים עם אימו או אחותו, או עם אישה נשואה בנישואים שלהם - הרי שאין אצלם עוד מושג של גילוי עריות. אין אצלם דין של נידה, כמובן. 

אגב, לגבי האשת איש אצל הגויים - עדיין לא מצאתי מאמר או דיון הלכתי שמסביר מהו אשת איש אצל הגויים - האם על פי מצוות ה"דינים" - שכל חתונה שנעשת אזרחית על פי המדינה והזוג מוכר כנשוי, אזי אם האישה תהיה עם איש אחר זה יהיה גילוי עריות של שבע מצוות בני נח? עדיין לא ברור לי, אשמח לראות הסבר לכך.

אבל לעניין - העיוות של האיסלאם זה רצח. אני לא יודע להגיד מה יותר חמור מבחינת היהדות, רצח או גילוי עריות - שניהם איסורים שייהרג יהודי ואל יעבור עליהם.

אבל יותר לעניין - אני לא דיברתי על החומרה ההלכתית, אני דיברתי על מה קל יותר לתקן. ברור שעיוות מערבי יהיה קל יותר לתקן מאשר עיוות ערבי.

גילוי עריות אני מתכוון פריצות.די"מ

נראה ברור שאין "יהרג ואל יעבור" על הרגית גוי,אבל לא יודע לא בדקתי.

ואני לא דיברתי על מה קל לתקן אלא על מה יותר גרוע.

לפי הרב יעקב יוסף זצ"להלוי מא

מעטים הגויים שאינם חייבים מיתה אולי 100 בדור

כולם חשודים על שפיכות דמים ועריות ולכן יש להם דין מוות!

אז אתה פושע!!!אתה מבטל מצווה מהתורה!!!!!ותן טל

חצוף!!!איך אתה מעיז לא להרוג כל יום ויום ערבי אחד או שניים לכל הפחות???

איך אתה מעיז להשאיר בחיים את כל הסינים, את כל הלבנונים, את כל הצרפתים???

אני מזועזע מכך שאתה עובר עבירה דאורייתא, בכך שאתה לא הורג כל יום ויום את כל אלו שחייבים מוות - ועוד מרשה לעצמך בראש חוצות לפרסם את זה שאתה עובר על זה, כאילו זה דבר קל!!!!

קדימה. אני רוצה לשמוע עד היום בערב כמה מאותם חשודים על שפיכות דמים ועריות הרגת. אל תדאג, אני מרשה לך להשאיר 100 גויים חיים בעולם, לבחירתך. 

(ולשב"כ: אני ציני, כמובן)

אונס רחמנא פטרי.בת-אל-חי
לצערי אני אנוסהלוי מא

דבר שני זו מצווה על כלל ישראל

ותן טל אינני מבין את השקפתך הצמחונית טרם זמנה!

כבר חזו הנביאים יחזקאל  זכריה וישעיה על העמים רוצה לשרוף ספרים אלו באש

"ויז נצחם על בגדי וכל מלבושי אגאלתי" אני מייחל ליום זה 

תלמד קצת רמבם בהלכות מלכים שכל העזתים חייבים מיתה כיום

מבלחמת מצווה לא מחיים כל נשמה

בחייאת רד מאיתנו עם הדיעות שלך

אולי אתה באמת איזו שמפניה של השב"כ 

אנוס? למה אנוס?ותן טל

אם אתה רוצה לחשוב שאני שתול של השב"כ, בבקשה, תחשוב, אני כמובן לא אמנע את זה ממך - ותכל'ס, כשאני חושב על זה מנקודת מבטך זה גם הגיוני לחשוב ככה, מין תחכום שכזה. אני בכל און, יודע מי אני.

אבל לעניינינו - אתה אנוס? וכל זאת למה??? למה אתה אנוס? חשבתי שרק אם מאיימים עליך במוות - אתה פטור מלבצע את זה. אז איפה נכנס פה דין "אונ"? מה - רק בגלל שלא בא לך לשבת בכלא, אז אתה מגדיר את עצמך כ"אנוס"?

הרי אתה יכול לעשות משהו שבוודאות לא תגמור כמו גולדשטיין - ואז, כאשר תיתפס כנראה, "רק" תיכנס לכלא. אבל זה בשביל מצווה, לדבריך!

ואם היה חוק בישראל שאסור לשמור שבת או לכבד הורים, או להניח תפילין - ומי שעושה את זה נכנס לכלא לשנים ארוכות - פתאום היית מפסיק לקיים מצווה זאת?

מלחמה - עם מבצע, לא יחיד. צה"ל - יכול להחליט באמת את ההחלטות שלו.

מעולם לא שמעתי שיש איזושהיא עדה בהלכה שיחיד יכול לצאת למלחמת מצווה לבד, בעצמו, על דעת עצמו. לא שייך.

וסליחה? אם זה מצווה על כלל ישראל - זה אומר שאתה יכול לפטור את עצמך ממנה??? בטענה ש"אני אנוס כי יכניסו אותי לכלא וזה לא בא לי ".

אני מתפלא עליך שאתה אומר משהו ולא מתכוון אליו ברצינות! אני מתפלא עליך שאתה דואג להשאיר את העבודה המלוכלכת לשחורים שבכל מקרה זה קומץ של כאלו עם עבר פסיכיאטרי כנראה, כמו ג'ק טייטל וכו'.

מתפלא עליך, איך אתה מוותר על מצווה יקרה כזאת... <צ>

רד מאיתנו עם הדעות שלך? למה?כי אני אומר משהו שלא נוח לך בינך לבין עצמך להודות שאני צודק? שיש פה ריח של צביעות מדבריך? שאתה יודע לדבר גבוהה גבוהה על כל מיני דברים שבעצמך אין סיכוי שתרצה ב-א-מ-ת לעשות?

אני בס הכל מציב את המראה מול פני כמה אנשים כאן, בתקווה שאולי, אולי אולי, הם יצליחו לראות את צל הצביעות שרודף את האמירות שלהם כל הזמן.

אם אתה בעצמך לא מתכוון להרוג ו"לנקום" - אז שב בשקט. עשה טובה לעצמך ואל תצא בהצהרות כאלו שרק מגחיכות אותך. אתה לא באמת גבר - אתה רק אומר אמירות כי אתה יודע שאתה לא צריך ליטול באחריות להם - איזה מטורף אחר, הוא זה שילך ויהרוג וישא באחריות. אתה רק תשמח ש"הנה, נקמו והרגו עוד ערבי" - אבל לא תידרש בעצמך לשבת בכלא ולשאת את תוצאות מעשיך.

לזה, ידידי - לזה בדיוק קוראים צביעות.

תסבירי לי במטותא איזה אונס יש כאן?ותן טל

הרי במדינת ישראל ככל הידוע לי, לא יוציאו אותך להורג גם אם רצחת מישהו.

אם המדינה תחליט שכל מי ששומר שבת, היא מכניסה אותו לכלא למאסר עולם - היפותטי, אבל תדמייני מצב כזה - האם פתאום תגידי שאת אנוסה ולא תשמרי שבת???

אונס זה לא רק כשאתה מת אם תעשה את זה.בת-אל-חי

זה גם כאשר המחיר הוא מאוד גדול.

ומעבר לזה, כתוב "בתחבולות תעשה לך מלחמה", אם אני אלך, אהרוג ערבי ואכנס לכלא, זה רק פוגע במלחמה ולא עוזר לה.

סליחה??מאיזה מקור הלכתי הבאת את זה שאונסותן טל

זה גם כאשר "המחיר הוא מאוד גדול".

וגם - מאיפה את מחליטה שלהכנס לכלא זה מחיר מאוד גדול?

למיטב ידיעתי - אנוס, אדם שיש לו היתר לא לקיים מצוות, הוא אדם שמאיימים על חייו אם יעשה מצוות אלו - ואז, עקרונית, הוא פטור מכל המצוות, אם מאיימים עליו - מלבד שלוש עבירות.

איפה את רואה שאם את תעשי נקמה כזאת וכזאת - את תמותי? הרי את יכולה לעשות זאת גם ללא מוות. 

את ממציאה הלכות, ועל פיהם מדברת - זה פשוט שטויות, מצטער. תראי לי מקור הלכתי שאנוס זה גם אדם שיכניסו אותו לכלא אם יבצע את המצווה.

ואת רצינית - שאם המדינה תחליט שכל מי ששומר שבת, נכנס לכלא - היפותטי, אבל נגיד - רק לכלא, לא מת ולא כלום - זה אומר שתחליטי שאת אנוסה ואת לא צריכה לשמור שבת???

את עושה איפה ואיפה במצוות, כנראה...בעייתי...

ועוד דבר בנוגע לפסקה האחרונה שלך:ותן טל

הרי אם את באמת מאמינה שזה יפגע במלחמה ולא עוזר לה - אז גם כשאדם אחר עושה את זה זה פוגע במלחמה ולא עוזר לה, ככה שלמעשה הוא לא עוזר לכלום, רק פוגע - ואם ככה, את אמורה לגנות אותו על כך שהוא פוגע במלחמה.

ואת לא עושה את זה.

למה?

כי את בעיקר יכולה ויודעת לדבר, בלי שום אחריות על הדברים. וזה מה שאני טוען כבר כמה ימים נגד האנשים כאן - לדבר אתם מאוד אוהבים - אבל לעמוד מאחורי מה שאתם אומרים, אתם לא תעמדו אפיו לא לשנייה. ועוד, שאת סותרת את עצמך כעת כמו שאמרתי, כשאת גם אומרת שזה יפגע במלחמה וגם בכל זאת שמחה שעושים את זה - אם זה פוגע, לא אמורים לשמוח מזה!!!

אני לא חושבת שמי שעשה את זה חשב שיישב בכלא.בת-אל-חי

ואני באמת לא שמחה שהם יושבים בכלא, אבל כן שמחה על המעשה.

מה לעשות? במלחמה לפעמים נפגעים, זה קורה.

תתעלמי מהשאלה האמיתית, תתעלמי ותן טל

מה שמוכיח עוד יותר כמה את טועה וכמה באמת אין לך תשובה אז את מסיטה נושאים בצורה חדה ומשחילה משפטים שלא קשורים.

קודם כל, סתם שתדעי - אין דבר כזה מלחמה ביחיד. יחיד לא יכול לצאת למלחמה, נקודה! מלחמה של עם ישראל - ר-ק ציבור יכול לצאת אליה.

אדם, להכניס את עצמו, כיחיד, למצב של סכנת חיים ממשית ולא "סיכון מחושב" - אסור לו, כי הוא יחיד, והוא לא יכול לצאת למלחמה - ואילו ציבור, כאשר ציבור יוצא למלחמה - במקרה הזה, העם, על גופיו הנבחרים שמחליטים זאת - כאשר ציבור יוצא, כל פרט מהציבור יכול לסכן את חייו עד כדי איבוד חיים, למען הכלל - כי זה מציאות של ציבור יוצא למלחמה שהיא, ורק היא, המציאות שהתורה מתירה לאדם לסכן באופן ממשי את חייו (ואני מדגיש - סיכון שהוא לא "מחושב" - כי סיכון מחושב קטן, נגיד, כמו לנסוע בכביש כיום כשידוע שכל יום בממוצע מת אדם אחד בכביש - זה סיכון מחושב, שמותר לעשות אותו. אם היה אסור - למעשה אסור היה לך לנסוע כיום. אבל סיכון לא מחושב - שזה מציאות מלחמה שבה מתים הרבה, וגם מציאות של יציאה לנקמה כאשר יש סכנה גדולה שיתפסו אותך הערבים ויהרגו אותך בעצמם - כמו אצל גולדשטיין - זה אסור ליחיד, אפילו רק מהעובדה שיחיד אסור לו לסכן את עצמו...).

אבל כמובן, את מדברת מהבטן, בלי להתבסס על שום מקור הלכתי, בלי להסביר איך זה פתאום שאונס זה גם כש"רק ההפסד הוא מאוד גדול" ולא כאשר יש סכנת חיים, שאז בן אדם נחשב אנוס לבטל מצווה.

מי שמדבר...בת-אל-חי

עוד לא הבאת ולו מקור אחד קטן ש"מלחמה" זה רק לרבים.

כשהרמב"ם אומר שמצווה להשמיד את שבעת העממים הוא אומר שהמצווה היא על כל אחד ואחד. "מה? זו מלחמה? לא יכול להיות שזה על כל אחד ואחד.."

ותן טל

קודם כל, זה מאוד מצחיק אותי כי ב-ד-י-ו-ק בשבת שמעתי על זה שיעור יפה מאוד.

את המקורות המדוייקים אני אוכל להביא - אבל בבקשה במקביל תביאי הוכחות שאונס זה גם לשבת בבית כלא.

(אגב - תעוותי את דברי הרמב"ם, כמובן. ברור שמלחמת מצווה זה מוטל על כל אחד ואחד - אבל בתוך הציבור, לא כיחיד!!! מלחמה, לצאת אליה כמלחמה - זה ציבור. מי מוציא למלחמות? נקודה למחשבה...)

מה חשבת, שאם המלחמה היא מוטלת על הציבור - אז רק גוף שנקרא "ציבור" - איזה יצור לא אנושי, ענק בגודל של מפלצת רק הוא יוכל לצאת למלחמה - הרי המלחמה מוטלת על הציבור...

אז לא, כמובן שאת מסלפת את דברי הרמב"ם. המלחמה, כאשר יוצאים אליה, כאשר הציבור יוצא אליה - אזי, כל אחד ואחד מחויב במלחמה לצאת "וחתן יוצא מחדרו" וכולי...

אז בבקשה, נתחיל מכאן:ותן טל

הרב זלמן מלמד

תקראי את כ-ל המאמר ההלכתי, תביני מה הוא אומר לגבי מלחמה - שהיא הלכות ציבור ולא יחיד - ואז תחזרי אלי.

אני אחפש בנתיים עוד מקורות שאפשר לשלוף בקלות כאן באינטרנט...

למה זה כזה"ברור" לך?יש לך מקור?די"מ
ראית מה הבאתי לאחר מכן?ותן טל

מאמר ארוך ומפורט מאוד של הרב זלמן מלמד שמסביר איך זה שבמלחמה מותר לסכן את החיים כאשר ידוע שהתורה אוסרת מכל וכל על אדם פרטי לסכן את חייו - ובמהלך כל המאמר, שלב אחרי שלב, הוא מגיע להסבר ולמסקנה ההלכתית שהלכות ציבור שונות מהלכות יחיד - שמלחמה, נכללת בהלכות ציבור, שהציבור יוצא למלחמה ואז, כאשר יש מלחמה של הציבור - רק אז, מותר ליחיד לסכן את עצמו, כיוון שאז (אני מפשט כרגע ממש את הסבריו, כמובן), כיוון שאז היחיד כאילו מתבטל לכלל ולא נחשב כלל כיחיד, שעליו מוטל האיסור לסכן את חייו - אלא הוא בתוך הציבור, ושם אין איסור לסכן את החיים.

זה, בגדול, ובתמצות ממש, מה שאומר הרב זלמן. תקרא את זה ואז תגיד לי אם אין לי מקור.

וזה עוד גם לא השיעור ששמעתי היום בשבת, מפי אחד מהרבנים היותר משפיעים ויותר חשובים בציבור הדתי לאומי, אך מטעמים שונים אמנע מלהגיד בדיוק מיהו כאן - ולצערי, לא חשבתי מספיק בזמן לנסות לשמור את המקורות בראשי, או לקחת דף מקורות - נראה לי שגם לא היה דף מקורות למעשה, כשאני חושב על זה כעת - אך בכל מקרה, בדיוק על הנושא הזה הוא דיבר.

מה שהבאתי כאן של הרב זלמן זה רק משהו שמצאתי באינטרנט כאשר לא יכולתי להביא את המקור ששמעתי בעצמי היום.

אביא את לשון הרמב"ם:בת-אל-חי

ד  מצות עשה להחרים שבעה עממין, שנאמר "החרם תחרימם" (דברים כ,יז); וכל שבא לידו אחד מהן, ולא הרגו--הרי זה עובר בלא תעשה, שנאמר "לא תחייה, כל נשמה" (דברים כ,טז).

תראי לי מאיזה עם הוא הערבי הזה.ותן טל

חיוי? יבוסי? גרגשי? חיתי? אמורי? כנעני? פריזי?

קוםד כל תראי לי מאיזה עם הם, ואז נמשיך לדבר על הנקודה הזאת.

דבר נוסף - זה גם לא בהכרח נכנס להגדר של מלחמה - אלא מצוות פרטית שאם אתה רואה לפניך אדם משבעת העממין שאתה יודע במפורש שהוא משבעת העממין, עליך להורגו. אבל מלחמה, זה מצב אחר - זה מצב שבו אתה יוצא למלחמה כוללת נגד עם או ציבור זה או אחר.

כנ"ל, לפי מה שאני מבין, גם בהריגת העמלקים.

וגם שם, כמובן - את לא יכולה להגיד לי היום מיהו עמלקי.

לא אמרתי שזו המקור שצריך להרוג את הערבי.בת-אל-חי

אלא שזה המקור שמלחמה היא גם על היחיד.

כל המצווה על מחיית שבעת עממים היא בגלל המלחמה הרי אם בחרו להשלים, אין מצווה כלל למחות אותם...

חוצמזה שזה בהלכות מלכים ומלחמות...

ואני הוכחתי שזה לא המקור ושאת מסלפת...ותן טל

וכמו כן, הבאתי גם את המאמר של הרב זלמן מלמד. טרחת לקרוא אותו? ביקשת, הבאתי.

ואת שוב מבלבלת - המצווה של מחיית שבעת עממין כ-י-ו-ם, היא בלי קשר למלחמה. אז, בימי יהושע - הייתה המלחמה, נכון, מי שרצה להשלים כאשר יהושע הציע טרם כניסתנו לארץ, וקיבל עליו את הדין מה שצריך לקבל גר תושב - יכל לעשות זאת, ומי שלא - חייב מיתה. אז, בימי יהושע, נלחמו. כמובן, שהייתה זאת מלחמת ציבור שהמנהיג הרוחני - יהושע, הוציא את העם אליה בציווי ישיר מפי הקדוש ברוך הוא.

לעומת זאת, כיום, ככה אפשר להבין את הרמב"ם - אם את הולכת ברחוב ורואה גוי שאיכשהו את יודעת בוודאות גמורה שהוא משבעה עממין (היום אין אפשרות לדעת, אני אומר תיאורטית) - הרי שגם בלי מלחמה את מחוייבת על המקום להורגו (אגב, גם לא ראיתי שם ברמב"ם שזה כתוב שזה מוטל ק על בנים. וזה גם כמובן לא מצוות עשה שהזמן גרמא. וזה לא לעניין מלחמה בלבד, אלא בכללי. אז לפי זה, גם את מחוייבת בזה.

אגב, גם לא ראיתי ברמב"ם שכתוב שאם בגלל שתהרגי אותו גוי, תכנסי לכלא למאסר עולם - אז את נחשבת אנוסה ואת לא צריכה להרוג את אותו גוי.

בקיצור, את ממשיכה וממשיכה להתחמק, לא מביאה מקורות הלכתיים למה שאני מבקש ממך - ומוכיחה בזה שאין לך מה להגיד...

לגבי ה"אנוסה" זו טעות שלי.בת-אל-חי

זה מבוסס על שיעור ששמעתי לפני שנים ואחרי בדיקה במקורות גיליתי שזה שגוי.

זה נחמד מאוד מה שהרב זלמן כותב, רק שזו דעתו והיא לא הכרחית.

הרמב"ם כותב במפורש שהסיבה ש"מלחמה" לא נמנית ב"יהרג ובל יעבור", היא שפשוט שהיא דוחה פיקוח נפש שהרי מדרכן של מלחמות שיש הרוגים.

בחייאת, את לא קוראת מה שאני כותב????ותן טל

כתבתי שבמלחמות אין הרוגים? בוודאי שיש - אבל מלחמה - זה הלכות ציבור, לא הלכות יחיד!

גם ברמב"ם עצמו, שבחרת לצטט חלק קטן מאוד ממנו, כתוב שבשעת מלחמה כהן משוח מלחמה עומד וכו' וכו' וכו', וכותב שם מי אלו הלא יוצאים למחמה... - תסבירי לי רגע, אם מלחמה זה מצוות יחיד - למה הוא כותב את כל זה? למה שכהן משוח מלחמה יעמוד בראש הציבור ויכריז ככה וככה וככה? הרי זאת מצוות יחיד! אין כאן עניין של ציבור - שכל אחד יצא וילחם לעצמו לבד, יעשה מה שהוא רוצה.

זהו, שלא. מלחמה מבטלת פיקוח נפש - כיוון שזה הלכות ציבור ובציבור פיקוח נפש של הציבור דוחה פיקוח נפש של היחיד. בהלכות יחיד, במצווה המוטלת על היחיד - זה לא קיים.

ולכן, אם גוי יאיים עליי בשבת, בצורה רצינית, שאם לא אדליק מדורה מול העיניים שלו, הוא יורה בי במקום - אז מותר לי להדליק את המדורה בשבת. כי אני לא מחוייב לקיים את המצווה במחיר חיי.

אבל במלחמה, אם אני מכניס את עצמי לסיכון גבוה למות - זה מותר, בגלל שאני לא במצוות יחיד כאן, אלא במצווה המוטלת על הציבור, והיא פיקוח נפש של ציבור!!!

זוהי דעתך ודעת הרב זלמן (ועוד הרבה אם תתעקש).בת-אל-חי

גם קורבן ציבור הוא הלכות ציבור ולא דוחה פיקוח נפש של היחיד.

כמו שאמרתי - ברור שאת דעתי אביא.ותן טל

מה רצית, שאביא את דעתך?

את הבאת רמב"ם חלקי ביותר, פירשנת אותו על פי הפרשנות שלך לחלוטין, והחלטת שזה אמור לחייב את כולם, גם אותי. אני מנגד, הבאתי לך לבקשתך מקור שאומר כמוני, מקור שמסביר את עניין הלכות הציבור, מהרב זלמן שמבהיר יפה מאוד שלב אחר שלב את הכל - ואת מנגד טוענת שלא הבאתי מקור ושזה לא נקרא. מה רצית - שאביא מקור שלך???הרי ברור שכל דבר שאני אביא לא יהיה מקובל עליך.

מצד שלישי - הרמב"ם שאת הבאת - גם אם ונגיד שהוא כמו שאת אומרת - אני לא פוסק לפיו, על כל גדלותו, הוא לא הפוסק שלי. 

מה שהבאת זו סברא של הרב זלמן.בת-אל-חי

הוא לא הביא מקור לסברא הזאת, מה גם שלפי הסברא הזאת לא ברור למה קרבן ציבור הוא לא ב"יהרג ובל יעבור".

???הוא לא אמר ככה.ותן טל

כמה מדבריו קראת???

הוא אמר, בסיכום, דבר כזה: למה לאדם במלחמה מותר לסכן את חייו אם אנו יודעים שאסור לאדם לסכן את חייו על שום מצווה מלבד שלוש (גע"ש)? והתשובה היא - כיוון שמלחמה זה הלכות ציבור, וזה חיי ציבור - אזי, חייו של היחיד כאן מותרים בסיכון חיים למען הציבור.

זה לא אומר שעכשיו כל "הלכות ציבור" חייבים לסכן חיים בשבילהם - הרי זאת שטות! מאיפה בדית את זה? אלא, מלחמה שהיא הלכות ציבור - בה, בגלל שהאדם צריך להיכנס לסכנת חיים כדי להגן על הציבור - הוא עושה זאת.

בקורבן ציבור, המצווה היא לא להגן על החיים של הציבור - המצווה היא להקריב קורבן. במלחמה - המצווה היא להציל חיים. וזה ניתן לעשות רק על ידי סיכון החיים של הפרטים במלחמה. סיכון חיים של פרט למען הכלל - במלחמה.

אבל סיכון חיים שלך כפרט למען פרט אחר סתם ככה שלא במלחמה - אסור לך. לכן, כידע - מי שרואה את חבירו טובע בנהר וחושש בסבירות הגיונית שאם ינסה להציל את חברו, ימות אף הוא - אסור לו להיכנס להציל את חברו, כיוון שחייו קודמים לחיי חברו.

להכניס לכאן עניין קורבן ציבור זה שטויות, כמובן. "מה עניין שמיטה בהר סיני".

וכמאמור, כמו שכתבתי קודם - הרמב"ם הוא לא הפוסק שלי.

(אגב, 

אתה יכול לא לפסוק לפי הרמב"םדי"מ

אבל אתה צריך ראשון אחר להסתמך עליו,כי  שנינו מסכימים שאחרון לא יכול לחלוק על ראשון,והרב זלמן הוא אחרון,לא?

הרמב"ם כלל לא אמר כמוה, זה קודם כל.ותן טל

היא בחרה להבין בצורה כזאת וכזאת את הרמב"ם, ומאותם מילים בדיוק אני הסברתי לה למה היא טועה וזה לא כמו שהיא אומרת. ככה שאתה לא יכול להחליט שהיא זאת שצודקת בפירוש מילות הרמב"ם - ולכן, הגיוני שרב הוא זה שידע להגיד מה הדין, שהוא יודע את הרמב"ם יותר ממנה ויותר ממני ויותר ממך.

רק אליה, דיברתי בלשונה, כי כבר נמאס לי מהוויכוח הלא רציני הזה. אבל כמובן, אני גם בהחלט סבור שהרב זלמן מלמד לא ממש חולק על הרמב"ם, אלא רק ה-י-א זאת שהסבירה את הרמב"ם לא נכון על פי ההבנה השגויה שלה. היא חושבת שזה נכון? בבקשה, שתתכבד ותביא לי אחרון ברמה של הרב זלמן שמסביר את הרמב"ם כמו שהיא אמרה, שמותר ליחיד על דעת עצמו לצאת למלחמה לבד ולסכן את חייו, לצורך היחיד ולא לצורך הציבור.

מאיפה אתה מחליט מי ברמה כזאת או אחרת?די"מ

כי אני יכול לשאול את הרב שלי (שהוא מבין די גדול ברמב"ם בפרט וגם בכללי)

אני לא מחליט אתה יכול בהחלט לשאול את הרב שלך.ותן טל

אמרתי את זה בכללי שגם היא עצמה תבין...נגיד - אני והיא, לא נקראים אחרונים. לפחות לא " אחרונים ברמה של הרב זלמן". ופחות או יותר, נראה לי שגם רב בן 25 שרק סיים לימודי רבנות והחלב שלו עוד על השפתיים, לא נראה לי שזה בעייתי מידי אם אגיד שהוא עדיין לא "אחרון ברמת הרב זלמן".

אבל את הרב שלך אתה כמובן מוזמן בשמחה לשאול.

בנגע להודעות אחרות בשרשור - אגיב כבר מחר כי באמת מאוחר...

למה החלטת שרב בן 25 הוא עם "חלב על השפתיים"די"מ

אתה יודע לא מעט מגדולי הדור היו כאלה כבר מגיל צעיר (הרמב"ם סיים לכתוב את המשנה תורה כשהיה בן 40 בערך) באר"י נפטר בגיל 36.

אין שום הבדל בין רב בין 25 לבין רב בין 70.

ומצחיק מה שכתבת בשורה הראשונה ותן טל

אם זאת דעתו והיא לא הכרחית - גם הרממב"ם, זאת רק דעתו היא לא הכרחית.

את פוסקת בכל על פי הרמב"ם? הוא ה-פוסק היחיד שלך? בכל שאלה הלכתית שיש לך את הולכת על פי הרמב"ם בלבד?

תפדאלי - אני לא עושה ככה. אני הולך לרבנים שחיים היום במציאות של היום , והם, פוסקים על פי מסורת הפסיקה ועל פי ספרי הפסיקה, כולם.

את, בחרת כאן יפה מאוד להביא רק ציטוט חלקי, מסולף מאוד, של פוסק אחד בלבד. הרב זלמן מלמד לעומת זאת, בעל ידיעה מקיפה "קצת" יותר משלך, ולכן לדברים שהוא אומר יש "קצת" יותר תוקף ממה שאת מביאה כאן. אני מקווה שאת מאמינה שהרב זלמן מלמד הכיר את הרמב"ם הזה שהבאת עוד לפני שנולדת - כן?

לא בהכל, אבל ברוב הדברים.בת-אל-חי

בוא נגיד שהוא ספר היסוד של בעלי בפסיקת ההלכה.

אין בעיה שהרב זלמן יפסוק כמו שפסק, רק שהוא לא מחייב אותי כמי שאינה תלמידתו.

ולקרוא לרמב"ם "פוסק אחד" זה קצת זילזול.

לא זילזלתי בו. בסך הכל אמרתי שהוא לא הפוסק שלי.ותן טל

אמרתי שהרב זלמן מחייב אותך? את אמרת לי להביא מקור - הבאתי. את טוענת שהמקור לא שייך כי את לא תלמידה שלו - ובכן, המקור שאת הבאת גם לא שייך, כי אני לא פוסק לפי הרמב"ם. תביאי לי מקור שאני פוסק לפיו שאומר את זה  - ואז אני אביא לך מקור שאת פוסקת לפיו שאומר מה שאני אומר.

עד אז - כל עוד את מביאה את המקורות שאת רוצה, אני מביא את המקורות שאני רוצה.

מלבד זאת - כאמור, עדיין לא תירצת את הסתירות שהבאתי לך ברמב"ם, לשיטה שלך - שמראות שעיוותת וסילפת את דברי הרמב"ם. הרב מלמד יכול להסביר לך הרבה יותר את דברי הרמב"ם ממה שאת יכולה להבין לבד, במחילה. 

איזה סתירות ברמב"ם?בת-אל-חי
הנה:ותן טל

תראי לי עוד מקום אחד ברמב"ם, שעל "מצווה פרטית שמוטלת על היחיד", הוא מביא כזה פירוט שממנו משתע - "עם, עם עם". האם במצוות יחיד כהן משוח צריך לצאת לדבר אל העם? ממתי במצוות יחיד אנחנו מוכרזים על כך שהפטור ממלחמת מצווה הוא ככה וככה וככה (הירא, וכו' וכו'?) ממתי במצוות יחיד הכתוב ברמב"ם מדבר בלשון רבים ופונה אל העם, שהעם יוצא למלחמה וכו' וכו':

א  אחד מלחמת מצוה, ואחד מלחמת הרשות--ממנין כוהן לדבר אל העם בשעת המלחמה, ומושחין אותו בשמן המשחה; וזה הוא הנקרא משוח מלחמה.

ב  שני פעמים, מדבר משוח מלחמה אל העם:  אחת בספר בעת שיוצאין, קודם שיערכו המלחמה--אומר אליהם "מי האיש אשר נטע כרם, ולא חיללו" (דברים כ,ו); כשישמע דברי, יחזור מערכי המלחמה.  ואחת בערכי המלחמה, אומר "אל תיראו ואל תחפזו" (דברים כ,ג).

ג  בעת שעורכין המערכות, והם קרובים להילחם, משוח מלחמה עומד במקום גבוה, וכל המערכות לפניו; ואומר אליהם בלשון הקודש, "שמע ישראל, אתם קרבים היום למלחמה על אויביכם; אל יירך לבבכם, אל תיראו ואל תחפזו ואל תערצו--מפניהם.  כי ה' אלוהיכם, ההולך עימכם--להילחם לכם עם אויביכם, להושיע אתכם" (דברים כ,ג-ד).  עד כאן, משוח מלחמה אומר; וכוהן אחר תחתיו, משמיע לכל העם בקול רם.

ד  ואחר כך אומר משוח מלחמה "מי האיש אשר בנה בית חדש ולא חנכו, ילך וישוב לביתו:  פן ימות, במלחמה, ואיש אחר, יחנכנו.  ומי האיש אשר נטע כרם, ולא חיללו--ילך, וישוב לביתו:  פן ימות, במלחמה, ואיש אחר, יחללנו.  ומי האיש אשר אירש אישה, ולא לקחה--ילך, וישוב לביתו:  פן ימות, במלחמה, ואיש אחר, ייקחנה" (דברים כ,ה-ז).  עד כאן, משוח מלחמה מדבר; והשוטר, משמיע לכל העם בקול רם.

ה  ואחר כך מדבר השוטר מעצמו ואומר, "מי האיש הירא ורך הלבב . . ." (דברים כ,ח); ושוטר אחר, משמיע לכל העם.  [ד] ואחר שחוזרין כל החוזרין מערכי המלחמה, מתקנין את המערכות, ופוקדין שרי צבאות בראש העם.

ו  ומעמידין מאחורי כל מערכה ומערכה, שוטרים חזקים ועזים, וכשילין של ברזל בידיהם; וכל המבקש לחזור מן המלחמה--הרשות בידן לחתוך את שוקיו, שתחילת נפילה ניסה.

ז  במה דברים אמורים שמחזירין אנשים אלו מערכי המלחמה, במלחמת הרשות.  אבל במלחמת מצוה--הכול יוצאין, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה.

ח  [ה] אחד הבונה בית לישיבתו, ואחד הבונה בית הבקר, בית העצים, בית האוצרות--הואיל וראוי לדירה.  ואחד הבונה, ואחד הלוקח, ואחד שניתן לו במתנה, או היורש--הרי זה חוזר.  אבל הבונה בית שער אכסדרה ומרפסת, או בית שאין בו ארבע אמות על ארבע אמות, או הגוזל בית--הרי זה אינו חוזר.

ט  [ו] אחד הנוטע כרם, ואחד הנוטע חמישה אילני מאכל, ואפילו מחמשת מיני מאכל.  אחד הנוטע, ואחד המבריך או המרכיב הברכה והרכבה שהיא חייבת בעורלה.  אחד הלוקח, ואחד היורש, ואחד שניתן לו במתנה.  אבל הנוטע ארבעה אילני מאכל, או חמישה אילני סרק, או שגזל כרם--אינו חוזר עליו.  וכן כרם של שני שותפין, אין חוזרין עליו.

י  [ז] אחד המארס את הבתולה, ואחד המארס את האלמנה, וכן אם נפלה לו יבמה; אפילו חמישה אחים, ומת אחד מהן--כולן חוזרין.  קידש אישה מעכשיו לאחר שנים עשר חודש, ושלם הזמן במלחמה--חוזר ובא לו.

יא  [ח] המחזיר את גרושתו, והמארס אישה האסורה לו, כגון אלמנה לכוהן גדול, גרושה וחלוצה לכוהן הדיוט, ממזרת ונתינה לישראל, בת ישראל לממזר ולנתין--אינו חוזר.

יב  [ט] כל אלו שחוזרין מערכי המלחמה--כששומעין את דברי הכוהן חוזרין, ומספקין מים ומזון לאנשי הצבא, ומתקנין את הדרכים.

יג  [י] ואלו שאין יוצאין לערכי המלחמה כל עיקר, ואין מטריחין אותם לשום דבר בעולם--הבונה בית וחנכו, והנושא ארוסתו או שייבם, ומי שחילל כרמו--אין יוצאין, עד תום שנה:  שנאמר "נקי יהיה לביתו, שנה אחת, ושימח, את אשתו . . ." (דברים כד,ה).  מפי הקבלה למדו, שיהיה נקי שנה בין לבית שקנה, בין לאישה שנשא, בין לכרם שהתחיל לאכול פרייו.

יד  [יא] כל השנה כולה, אין מספק מים ומזון, ולא מתקן דרך, ולא שומר בחומה, ולא נותן לפסי העיר, ולא יעבור עליו שום דבר:  שנאמר "לא ייצא בצבא, ולא יעבור עליו לכל דבר" (דברים כד,ה)--לעבור עליו בשני לאוין, לא לצורכי העיר ולא לצורכי הגדוד.

טו  [יב] בנה בית והשכירו לאחרים, והקדים לו שכרו--הרי זה כמי שחנכו.  נתן לו שכרו לאחר שנים עשר חודש, הרי הוא כמי שלא חנכו עד עתה.

טז  [יג] בנה בית, ונתן בו חפציו, ונעל עליהם--אם היה צריך לבטל על שמירתן, הרי זה כמי שחנכו והתחיל לישב בו; ואם אינן צריכין לישב ולשומרן, הרי זה כמי שלא חנכו.  [יד] וכל הבונה בית או נטע כרם, בחוצה לארץ--אינו חוזר עליהן.

יז  [טו] "מי האיש הירא ורך הלבב" (דברים כ,ח)--כמשמעו, שאין בליבו כוח לעמוד בקשרי המלחמה.  ומאחר שייכנס אדם בקשרי המלחמה, יישען על מקוה ישראל ומושיעו בעת צרה, ויידע שעל ייחוד השם הוא עושה מלחמה, וישים נפשו בכפו ולא יירא ולא יפחד, ולא יחשב לא באשתו ולא בבניו, אלא ימחה זכרם מליבו וייפנה מכל דבר למלחמה.

יח  וכל המתחיל לחשב ולהרהר במלחמה, ומבהיל עצמו--עובר בלא תעשה, שנאמר "אל יירך לבבכם, אל תיראו ואל תחפזו ואל תערצו--מפניהם" (דברים כ,ג).

יט  ולא עוד, אלא שכל דמי ישראל תלויין בצווארו; ואם לא ניצח ולא עשה מלחמה בכל ליבו ובכל נפשו--הרי זה כמי ששפך דמי הכול, שנאמר "ולא יימס את לבב אחיו, כלבבו" (דברים כ,ח).  והרי מפורש בקבלה "ארור, עושה מלאכת ה'--רמייה; וארור, מונע חרבו מדם" (ירמיהו מח,י).

כ  וכל הנלחם בכל ליבו בלא פחד, ותהיה כוונתו לקדש את השם בלבד--מובטח לו שלא ימצא נזק ולא תגיעו רעה, ויבנה לו בית נכון בישראל, ויזכה לו ולבניו עד עולם, ויזכה לחיי העולם הבא:  שנאמר "כי עשה יעשה ה' לאדוני בית נאמן, כי מלחמות ה' אדוני נלחם, ורעה לא תימצא בך, מימיך . . . והייתה נפש אדוני צרורה בצרור החיים, את ה' אלוהיך" (שמואל א כה,כח-כט). 

תסתכל בהלכה ז'...בת-אל-חי
נכון - היא עוד יותר מוכיחה שאני צודק.ותן טל

בגלל שזה מלחמה שהציבור מחוייב בה - כל פרט ופרט מתוך הציבור מחוייב, כולל חתן מחדרו וכלה מחופתה - ואין שהות כלל לאף אחד לפטור עצמו ממצוות ציבור זאת. אם זה היה מצווה ליחיד, לא היו מתנסחים בלשון ובדרך הזאת.

שלא תטעי - זה שאני אומר שמדובר במלחמת ציבור ובמלחמה שרק ציבור יוצא אליה - לא אומר שהיחיד פטור מנה. להיפך. היחיד מחוייב להציל את הציבור! אבל בגלל שזה ציבור!

נראה לי שאת בכלל לא מבינה את המשא ומתן ההלכתי שאני מנסה לעשות פה ולכן את כל הזמן חוזרת על אותה טעות. במחילה ממך, תביא מקור מוצק יותר שמדבר במילים פשוטות על כך שמצוות מלחמה מוטלת על יחיד כיחיד ולא כחלק מציבור, ושליחיד מותר לסכן את חייו במלחמת יחיד לעצמו, שהוא יוצא אליה על דעת עצמו.

שאלה לי אליך - איך יוצאים למלחמה? מי קובע מתי יוצאים למלחמה?

יותר מידי שאלו שאין לך תשובות עליהם. רק " הרמב"ם "אומר" ככה". לא, הוא לא אומר ככה. את לא קוראת נכון את דבריו, זה הכל.

נו, ברור שהיחיד מחוייב להציל את הציבור. מה הקשר?בת-אל-חי

אם מלחמה הייתה מוטלת רק על הציבור, לא כל יחיד ויחיד היה מחוייב במלחמת שבעת העממים.

לא אמרתי שמלחמה זו לא מצווה המוטלת על הציבור, אלא שכשהציבור לא עושה אותה, היא מוטלת אף על היחיד.

ואת באמת חושבת שמי שעשה את זה לא ידע שבמוקדםותן טל

או במאוחר הוא ייתפס ויישב על כך בכלא??? נו באמת...אז מי התמים פה עכשיו??אני או את??

וכמובן שאת ממשיכה לסתור את עצמך.ותן טל

אני לא דיברתי על זה שאת צריכה לא לשמוח כי הם ישבו בכלא - אלא על זה שאמרת שאם תעשי את זה, זה יפגע במלחמה ולא עוזר לה. אם ככה, אמרתי - את צריכה להיות עצובה שמישהו אחר עשה את זה, כי לשיטתך, זה פוגע במלחמה ולא עוזר לה! ופתאום את משנה ואומרת כן משהו הפוך לחלוטין "לפעמים במלחמה נפגעים, זה קורה" - אחותי, לפני שנייה אמרת שהמעשה הזה פוגע במלחמה! תיסגרי כבר על עצמך, כי את מוציאה את עצמך כאן, איך לאמר, לא רצינית במיוחד...ככה זה נראה, לעיני המתבונן...

אמרתי שאם אני אעשה ואשב על בכלא זה יפגע במלחמה...בת-אל-חי

אם אני אעשה את זה ולא אשב בכלא, זה עניין אחר.

ובכל מקרה זה לא תפקידי להלחם כי אני אישה.

מי שמוציא את עצמו לא רציני כאן, זה אתה. שאומר שאם זאת מצווה אז צריך לעשות אותה ללא חשבונות.

נוח לך לדבר על ישיבה בכלא כשזה נדרש מאחרים. אני רוצה לראות אותך מוכן לשבת בכלא.

על שבת?? וודאי שאסכים לשבת בכלא!!!!ותן טל

את מצחיקה, כי את הופכת את הדברים שאמרתי!!! את זאת שנוח לך לדרוש מאחרים לעשות משהו שאת לא תעשי כי "אני לא רוצה לשבת בכלא".

אני, על כל מצווה שאני סבור שהיא מצווה באמת - אני אהיה מוכן בשמחה לשבת עליה בכלא אם צריך. אם המדינה תאסור עליי לשמור שבת, או לאכול כשר - אני אשב בכלא בשמחה כשאני אשמור שבת או אוכל כשר.

הנקמה הפרטית הזאת, של להרוג ערבי מעצמך בלי שום ביסוס הלכתי - אני, מרבותיי כמובן, לא מקבל את זה כמצווה ולכן כמובן שלא אעשה את זה - לא כדי לא לשבת בכלא, כמוך וכמו כל הדוברים בשקל כאן - אלא כי אני סובר שזה לא מצווה, ממש לא!

את זאת שטוענת שזה בסדר, ובכל זאת שמחה שאחרים עושים את זה, יושבים בכלא ופוגעים במלחמה בעקבות זאת, אבל בעצמך לא תעשי את זה.

ולנקום, לכאורה, זה לא לחימה של ממש - זה נקמה. גם לאישה, לכאורה, מותר לנקום, על פי הדוברים כאן... זה לא יציאה למלחמה שבאמת מוטלת על הגברים. זה יציאה למבצע חד פעמי כדי ליטול חיים של ערבי, וסלאמת...

את עדיין לא רצינית ולא מסבירה איזה אונס יש בישיבה בכלא, למה זה מוגדר כאונס, איפה מבחינה הלכתית זה מוגדר כאונס.

אבל אני מבין אותך, קשה לך לרדת מהעץ הגבוה שעלית עליו - אז את מתחמקת במקום לענות לשאלה הזאת...

בטח שאתה אומר שתשב בכלא.בת-אל-חי

קל לך לומר, אין לך את הניסיון הזה.

הנקמה וודאי שהיא חלק מהמלחמה.

וההבדל בין שמירת שבת למלחמה, הוא ששבת זה דבר מוגדר ללא חישובי רווח/הפסד.

במלחמה, אתה צריך לחשוב איך תתקדם ותנצח.

אוי נו, מה אנחנו בגן ילדים???ותן טל

אני אומר את זה, אז את אין לך מה להגיד, אז את מוצאת תירוץ אחרון " אתה סתם אומר" ננה בננה.

ירדת, לצערי, לרמת טיעון של ילד בן 3. אני לא מתכוון להמשיך להתווכח ברמת טיעונים כזאת שכדי לא לרדת מהעץ מתחילה להגיע למצב שהיא נוטלת לעצמה את הרשות להחליט שאני "סתם אומר".

אני מתייחס למה שאת אומרת ברצינות, ומאמין לכך שאת מתכוונת למה שאת אומרת ועל סמך זה עונה ומראה לך את הבעייתיות במה שאת אומרת.

אני מבטיח לך שאשב בכלא על שמירת שבת, אם צריך. את מנגד, יודעת שאת "Nעודדת" רצח ככה וככה, אבל בעצמך לא תעשי אותו כי אחרי זה תשבי בכלא.

קצת הזוי.

וכאמור, כמו שאמרתי - עם רמת טיעונים של גן טרום טרום חובה באמת שאין טעם להתווכח. את זה, דרך אגב, אני יודע ברמה גבוהה, והמבין יבין.

מה לעשות? אתה כל הזמן חוזר על אותן טענות.בת-אל-חי

הסברתי לך שאתה צריך לעשות שיקולי רווח/הפסד.

זה לא אומר שמי שעשה טעות בשיקול הוא "רוצח".

ד"א, אם המשוואה היא להרוג את האויב=לשבת בכלא, אז זה פוגע במלחמה. אבל אם המשוואה היא להרוג את האויב=סיכון חלקי של ישיבה בכלא, אז צריך לפעמים לקחת את הסיכון, בשביל להחליט מתי הקב"ה ברא לנו שכל.

שוב התחמקות. כשאת חוזרת על התחמקויותותן טל

אני נאלץ שוב ושוב לחזור על אותן טענות - כמובן, כי הרי בשום תגובה שלך את לא מוסיפה משהו נוסף רציני שאני יכול להתייחס אליו, לכן אני נאלץ לחזור על מה שכתבתי הודעה קודם לכן. למעשה, אפשר למחוק פה את רוב ההודעות שלך, ועדיין מה שאת אומרת יישאר אותו דבר כמו מקודם בלי שום ראייה נוספת, והדברים שלי, גם - כיוון שלא נתת לי משהו שעליו אני יכול להגיב, בנוסף למה שכתבת קודם.

שיקולי רווח/הפסד? מה רווח מול הסד? אם זה מצווה -  את מחויבת לעשות אותה! אין פה עניין של רווח מול הפסד! אני אומר לך שאני מוכן לשבת בכלא על עניין שבת - למה את לא מוכנה להגיד שאת מוכנה לשבת בכלא על עניין נקמה, לשיטתך?

יותר מזה - נמשיך הלאה - על עניין שמירת שבת תהיי מוכנה לשבת בכלא? או שאם עכשיו יוצא חוק שאסור לשמור שבת וכל מי ששומר שבת נכנס לכלא - אז תתחילי לחלל שבת בגלל זה?

בחייאת, תעני לי לפחות על שאלה אחת. בנתיים ידעת יפה מאוד להתחמק מ-כ-ל השאלות שכתבתי לך.

מלחמה במהות שלה היא שיקולי רווח/הפסד.בת-אל-חי

כמו שאמר שלמה "בתחבולות תעשה לך מלחמה".

על שבת אני מניחה שכן. אם הייתי בן והיה איסור ללבוש ציצית, אני מקווה שכן, אבל לא בטוחה.

ותעשה טובה לעצמך ולנו, תפסיק לדבר גבוהה גבוהה.

איזה גבוהה גבוהה? דברים פשוטים וברורים.ותן טל

אוהו, התקדמנו צעד אחד, סוף סוף.

עכשיו - למה על שבת תהיי מוכנה לשבת בכלא ועל נקמה לא? מה ההבדל?

ציצית - אם אומרים לך שאתה חייב ללבוש בגד ארבע כנפות, ואסור לך שיהיה עליו ציצית, כי אם לא - יכניסו אותך לכלא - אני מדבר כאילו שאת בן עכשיו - אם אתת עובר על זה - כלומר, אם אתה לובש בגד ארבע כנפות שאין בו ציצית - אתה עובר על מצוות עשה דאורייתא - במצב כזה, בהחלט שהייתי מוכן לשבת בכלא, ובלבד שלא יכריכו אותי לעבור על מצוות עשה דאורייתא. 

לשבת בכלא זה לא כזה ביג דיל. זה כלא. לא מונעים ממך בכלא לבצע מצוות כאלו ואחרות שאתה חייב בהם, לא הוריגם אותך בכלא - אתה רק יושב בכלא ולא חופשי לדרכך. זה לא דבר כזה נורא, כמה שזה ישמע מפתיע - בפרט לא כזה נורא שזה כדי לשמור על המצוות.

אחרת את פותחת פתח חמור מאוד לכל היהודים - אם יכניסו אותנו לכלא כי נעשה מצוות כאלו ואחרות, אז אנחנו מוותרים על כל המצוות האלו.

לא אמרתי שמאידיאל אני לא אכנס על ציצית לכלא.בת-אל-חי

אלא שאני מקווה שיהיה לי את הכוחות.

סבבה?

נקמה זה חלק מהמלחמה.

לא ענית - למה על שבת תסכימי לשבת בכלאותן טל

ועל נקמה לא?

(לפחות לגבי ה"אנוסה" חזרת בך. זה כבר משהו. אז אם את לא אנוסה - למה את לא עושה את זה?)

כי במלחמה עושים חישובי רווח/הפסד.בת-אל-חי
יש לך מקור הלכתי לזה?ותן טל

למה במלחמה עושים חישובי רווח הפסד ואילו, נגיד, בדיני שבת -לא?

מאיפה המצאת את זה שעושים שיקולי רווח הפסד במלחמה? אם יש מצווה - אז מצווים בה. אל תמציאי סברות מהבטן. אם יש לך מרקור הלכתי - תביאי, בבקשה. אני לא מכיר מציאות שבה אני עושה שיקולים של רווח מול הפסד במצוות.

אם ישימו אותי בכלא כי אני לא אוכל חזיר - אז אני צריך לעשות שיקולים של רווח מול הפסד - ובסוף להחליט שההפסד גדול מידי ולאכול את החזיר???איפה יעלה כדבר הזה????

את, במחילה ממך, מדברת כעת כמו איזו רפורמית.

היא כבר הביאה מקור.די"מ

למה מותר לצאת למלחמה למרות שאולי תמות?

\כי במלחמה עושים שיקול של רווח והפסד.

לא, לא לא לא. אימאל'ה.ותן טל

בוא פשוט ניקח הכל ונעשה סלט? עם גבינת חלומי מלמעלה בבקשה.

אז ברור שמה שכתבת עכשיו היה די שטות כיוון שמזמן כבר התייחסתי לזה. 

שיקול ה"רווח-הפסד" היחיד שלכאורה קיים במלחמה - זה עניין המוות. וזה לא בדיוק שיקול רווח-הפסד, אלא פשוט, הלכה - שבשביל חיי ציבור, היחיד צריך לסכן את חייו הוא. נקודה. זה מה שמותר.

איפה כתוב בהלכה שבנקמה אפשר לעשות שיקול של רווח-הפסד, שנוגע ל: רווח: מוות של ערבי, נקמה. הפסד: אני אכנס לכלא. תוצאה: ההפסד של הכלא רב מהרווח של מצוות הנקמה ולכן אמנע מלקיים את המצווה" - איפה בהלכה יש מקור לכך שאפשר לעשות את החישוב הזה בנוגע לאיזושהיא מצווה בכלל, ומצוות נקמה-מלחמה בכלל, כשזה נוגע להפסד=בית כלא???

ההפסד הוא מלא שאני יכנס לכלא.די"מ

הפסד הוא שמהכלא אני לא יוכל לפעול.

בבחינת "בטל עליו נקמה אחת כדי שיקיים נקמות הרבה"כאילו מוציא לשון

תראה לי מקור הלכתי להלכה הזאת שהמצאת.ותן טל

כמדומני שהביטוי המקורי, כמובן, הוא בנוגע לפיקוח נפש - "בטל עליו שבת אחת כדי שיקיים שבתות הרבה" - וזה נוגע אך ורק לעניין פיקוח נפש! לא כלא!

ובקיצור - לקחת ביטוי ידוע ומוכר ושינית את משמעותו מהקצה אל הקצה, כדי שיתאים לטענה שלך. אז בנתיים, מקור הלכתי לזה אין לך. 

זה הפשט במלחמה.בת-אל-חי
עבר עריכה על ידי בת-אל-חי בתאריך ט"ו בתמוז תשע"ד 03:43

הרי יהושע במלחמת מהעי הציב אורב, כיצד אלו שנסו העי הרשו לעצמם לברוח ולא להלחם?

פשוט שתחבולות זה חלק מהמלחמה...

זה אותה סברה.די"מ

נו ברצינות, אם בנקמה יש גם ממד של פיק"נטוביה2אחרונה

כמו בכול מלחמה חלק הנקמה הוא לק צדק אלה גם הרתעה ואם זה  כך הרי  טענת דוב נכונה בהחלט

האמת היא שיהדות איפושהו באמצע.בת-אל-חי

באסלאם ישנה רצחנות והתעללות בנשים ובטף. בתרבות המערב, ישנה מתירנות שמביאה לגילוי עריות וכן רחמים על אכזרים...

בבקשה אנשים זה רק מראה כמה אתם קיצונייםפרח-בר
אני מצדיעה למשפחות השכולות כמה ענווה !

בגלל שהילד שלהם רצח אז הם בטוח צודקים?די"מ
דברי תכלס טיעוניםדתי לאומי

לצעוק "קיצונים" "פנאטים" לא משכנע אף אחד שאת צודקת.

למה קיצוני זה מילה גסה?עין הקורא

כי ככה החליטו בתקשורת?

אין שום בעיה להחזיק בדעה קיצונית אם אני חושב

שהיא נכונה.

וענווה של במקומה החריבה את בית מקדשנו....

אין פה מקום לדעתה האישית של המשפחה 

על נקמה או יחס לערבים למרות שהם נפגעו 

לפני זמן קצר מאוד.

להגיד תודה לאבו מאזן זה מעבר לטעם הטוב.

להגיד שאין הבדל בין דם לדם זה מעבר לטעם הטוב.

ואני לא מדבר על ההבדל בין יהודי לגוי.

הרבה לפני זה - תחושה אנושית פשוטה 

שלא יכול להיות שהקרבנות של הצד שרוצה

להרוג אותי יקבלו בעיני את אותו יחס שמקבלים

הקרבנות של הצד שלי!!

זה אובדן של רגש השייכות הכי בסיסי והכי טבעי.

האויב שלי הוא אויב. גם כשמתים לו אנשים.

הרי לא יעלה על הדעת שגברת פרנקל תתקשר

לעזה ותנחם את משפחות ההרוגים שם עכשיו, נכון?

אז זה אותו דבר.

המשפחה התנגדה לנקמה פרטית בערבים שלא היו~מישי~

שותפים ברצח בנם. למיטב הבנתי גם מהתחלה לפחות אחת מהמשפחות (לא זוכרת מי, נראה לי שפרנקל אבל לא בטוה) אמרה שהיא מבקשת מהאזרחים לא לנקום.

אתה יכול להתווכח איתם אבל להגיד את זה- זה לא לעניין כי לדעת המשפחה המעשה לא בסדר וזה לא משנה שאותם יהודים שעשו את זה (אם יהודים עשו את זה) עשו את זה לנקום את הדם של הבן שלהם.

זה כמו שאתה נותן מתנה למישהו דבר שהוא שונא אפילו בלי לדעת שהוא שונא את זה (ככה שזה מכוונה טובה) ואתה מתפלא שהוא מבואס. הם לא רצו את זה- אז איך בדיוק הם כפויי טובה?

סבו של גיל-עד הי"ד שאל את אביו של הערבי על מחיאת כhamedinai

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/279601

סבו של גיל-עד שער הי"ד שאל את אביו של הנער הערבי מה הוא חושב על מחיאות הכפיים של המנהיגים הערבים על רצח שלושת הנערים והופתע.

הסב השכול הביע בתחילת הראיון צער כבד על רצח הנער הערבי והבהיר כי מדובר בפשע נורא ואכזרי, כלשונו, "נקמה לא מקובלת עלינו", הבהיר לאב חוסיין אבו חדיר.

הסב ביקש מהאב הערבי את התייחסותו למחיאות הכפיים של המנהיגים הערבים לרצחשלושת הנערים, "מחיאות הכפיים של המנהיגים שלך הפכו את הרוצחים מקבוצה קטנה לעם שלם של רוצחים. מי שמחא כפיים היה שותף לרצח", אמר סבו של גיל-עד לאב משועפט.

חוסיין האב השיב לו בהתחמקות כי מדובר בבעיה של ממשלת ישראל, "הבעיה היא שיש ממשלה ימנית שלא רוצה שלום. רוצה אדמה ושלום ביחד".

הסב השכול התעקש וביקש לברר את דעתו על מחיאות הכפיים אך האב הערבי הפתיע כשהשיב כי כלל לא ברור שערבים ביצעו את רצח שלושת הנערים וקיימת אפשרות בכלל שהם נרצחו על ידי יהודים, "אף אחד לא יודע עדין מי רצח, אין לכם הוכחות. אולי זה יהודים".

הסבא ציין כי הוא מוכן לבוא לנחם אותו בירושלים אך ביקש לברר האם הוא יגיע לנחם את שלוש המשפחות השכולות וזכה לתשובה, "אי אפשר, עכשיו יש בלגן".

קודם כל תוכיח שזה הם אחרי זה נדברמושיקו
קל יותר לחסל צורר אירני מלפטר יועמ"שית מיותרתאיתן גיל

וקל יותר לפטר נבחר ציבור, מלפטר פקידה שחשודה לכאורה בעבירות על טוהר המידות.

אלה הן עובדות, ולא הערכות, ולא ניחושים.

אסור שזה יקרה, אבל זה קורה כי יש לנו ועדת חוקה חוק ומשפט חולה, שבראשה יושב פוליטיקאי קטן והססן שלא סגור על עצמו באשר לעתידו הפוליטי האישי.

כי ועדת חוקה רצינית היתה מתכנסת ומצביעה על החלטה הצהרתית שהיועמשית נמצאת בניגוד עניינים מהותי ומובנה בכל מה שקשור לתחומי אחריותה, ועל כן יש להרחיקה- ומיד.

אחר כך להביא להצבעה בפני מליאת הכנסת, הצעת החלטה שתרחיב ותכרוך באופן חד וישיר את התנהלותו השערורייתית של השופט עמית עם זו של הפקידה מיארה.

ויפה שעה אחת קודם. 

האייתולה החילונית רוצה שלא נשכחנקדימון
שאנחנו מספר צעדים מועט מחילונוקרטיה יוריסטוקרטית.
היועמ"שית אינה של הכנסת אלא יועצת משפטית *לממשלה*הסטוריאחרונה

מי שמוסמך להעמיד אותה במקום, זה לא וועדת חוקה, אלא הממשלה. משום מה גם כשהממשלה סוף סוף עשתה זאת, באיחור של שלוש שנים, עשתה זאת בדרך הכי מסורבלת שאפשרית.

גם אחרי שעשתה זאת, ראש הממשלה נכנע לבג"ץ וממשיך להזמין אותה לישיבות ולבקש ממנה חוות דעת. בדיוק כמו שבנושא המדיני אתה מאשים את קושנר בדברים שנתניהו בכלל לא רוצה, כך בנושא המשפטי, אתה מאשים את רוטמן, בדברים שבסמכות נתניהו והוא לא עושה.

במה שכן בסמכותו - עבודה על חקיקה וכן פיקוח על המוסדות, הוא עושה מה שאף יו"ר וועדת חוקה לא עשה מעולם. לדוגמא הוא עובד מאוד קשה על חוק פיצול התפקידים - מה שימנע את ניגוד העניינים המוסדי ויוריד את השוט שאותו אחד שנותן חוו"ד הוא זה שהשרים צריכים שיגן על עמדתם בבג"ץ ואותו אחד שיכול לפתוח נגדם בחקירות.

אגב, את המהלך הזה איילת שקד ניסתה לקדם לפני כעשור. נתניהו הטיל ווטו. הסובל העיקרי מהווטו שלו, זה הוא עצמו.

גם כיפת ברזל זה פיתוח של ארה"במרדכי
כמעט בגללך נכנסתי לאתר המתועב וואלה😅קעלעברימבאר
ברגע האחרון הצלחתי לצאת לפני שהוא עלה
כל התרברבות של טראמפ היא הרי אמת לאמיתה...הסטורי
בבית הלבן טוענים אחרת -מרדכי
בס"ד

דוברת הבית הלבן מאשרת: נתניהו הוא זה שעדכן את הנשיא טראמפ כי בשבת תהיה יכולת לפגוע בחמינאי, וזה השפיע על לוח הזמנים - אבל הנשיא החליט עוד לפני כן לתקוף: "האיראנים תכננו לתקוף ראשונים ולכן פעלנו" (עמיחי שטיין)

איזו אמת יש כאן? ולמי אכפת?נקדימון

נתיהו אכל את הראס לטראמפ, או טראמפ טלפן לשרה, או רוביו שיחק מרקו, או כץ עלה כוהנים. כל הלהג התפל הזה הוא מיותר ואבסורדי.

המלחמה הזו נחוצה ולא משנה מי יזם, תכנן, הוביל, עשה אותה. מה שחשוב זה לנצח, להמוטט את המשטר, להביא להסכמי אברהם מקיפים, לשנות את המזרח התיכון, ולהבטיח עתיד טוב יותר למדינת ישראל ולידידתנו הגדולה בארה"ב (לפחות תחת טראמפ).

זה מאד חשוברועישםטוב

רוב הציבור הישראלי לא קולט (גם הרבה בפורום כאן) שהאחראי הראשי למוות ישראלים, פציעה, כספים שהולכים לשווא,

ירידת ערך ישראל בעולם ואינספור נזקים אחרים זה ביבי.

ביבי במשך 15 שנה לא עשה כלום נגד הכיזבלה והם התחמשו במעל 150 אלף טילים.

ביבי במשך שנים רבות העביר מאות מיליוני דולרים לחמאס שבזכות זה עשו מה שעשו.

ביבי במשך עשרות שנים לא עשה כלום נגד איראן ולפי דיווחים היו במרחק 10 ימים 

מפיתוח פצצה מלוכלכת ראשונה.

ביבי עדיין לא עושה שום דבר משמעותי נגד האויבים ביש"ע ובתוך הארץ.

בימים אלו ממש אינסוף אספקה נכנסת לעזה.

ביבי מכניס מדינות אויבות לעזה.

ביבי עושה אפס עגול בשביל ההסברה ובגלל זה ישראל יורדת אסטרטגית ברחבי העולם.

ביבי הצהיר אחרי עם כלביא שהגיע נצחון לדורות וכו', ובדיוק אחרי חצי שנה הכל התחיל שוב.

בכל מה שקשור ליוקר המחיה - מספיק להכנס לסופרים לראות מה קורה. מי האמין שליטר

אחד של חלב יעלה 7.28 אגורות? עוף, בשר, ביצים, לחם וכו' - הכל מאד יקר.

הישראלי הממוצע ויתר על הדבר הכי בסיסי שאמור להיות לכל אדם - בית.

וכו' וכו' וכו'

חזרה לעניין הבטחוני, גם כאן, ביבי רצה מאד שלאיראן יהיה גרעין, כך יוכל לטעון שרק הוא יכול להגן הכי טוב וכו',

והסיבה היחידה שהיה עכשיו את ההתקפה היה טראמפ

וכשאתה מביא כותרת מעיתון, שמצטטת התרברבות של טראמפהסטורי
שכולנו יודעים שהיא הפוכה מהמציאות, זה מה שישכנע אותנו בעלילת הדם שלך?!
אתה מעט מעוות את המציאות במסקנה שלךמרדכי
בס"ד

הרי אחרי מבצע עם כלביא האשמת פה את נתניהו שהוא לא סיים את המלאכה, בעוד כולנו זוכרים שמי שעצר את הלחימה היה טראמפ. עכשיו, כשגם הבית הלבן מאשר שבזכות ישראל הוקדמה הלחימה - אתה ממשיך לתת קרדיט אך ורק לטראמפ.

בנוגע ליש"ע - תמיד אוהבים להתגעגע לימים של חומת מגן, בעוד מה שקורה ביו"ש בשנים האחרונות כבר עקף ממזמן את ההיקפים של חומת מגן ושל כל פעילות צבאית שהייתה אי פעם ביו"ש. כבר כמעט ושכחנו שמכנות פליטים בג'נין וטול כרם כבר חודשים ארוכים נמצאים בידי צה"ל.

אתה אובססביבי, הבנונקדימוןאחרונה

אבל אין מה לעשות: ביבי = בן גוריון של דורנו.

כמו שהוא לא היה מושלם כך גם זה לא מושלם, וכמו שהוא היה דגול כך גם זה דגול מרבבה.

יתר מה שכתבת, הבלים.

עקב המצב הבטחוניאריק מהדרום

הכתרת רב פורים בטהרן מתעכבת.

עמכם הסליחה

חחחח אהבתימבקש אמונה
איך הוא יגיע?קעלעברימבאר
בלימוזינה, מסוק, טיל, או רקטה?
כבר אמר הגשששלג דאשתקד
"אם את הכלה ננחית במטוס, את הרב ננחית בטיל טומהוק" (סליחה על הציטוט הלא מדויק, היין משפיע 😵)
ואין כלה אלא כנסת ישראל,קעלעברימבאר
כנסת ישראל נחתת לאשרא בארעא.

ואין רב אלא משה, המשדך בין ישראל לה'.

טיל גמטריא 49  

49, כנגד מ"ט שערי טומאהשלג דאשתקדאחרונה
המן?משה
אני לא חשבתי שצריך להסביר את הבדיחה הזואריק מהדרום

לא הבנתיקעלעברימבאר
בעיקרוןשלג דאשתקד

מינוי הרב פורים ומשנה למלך (רגע, מי זה המלך הנוכחי של איראן? ולמשך כמה ימים? 🤔).

זה היה באזור פסח...

יום שאחרי. הרשות הפלסטינית או ביטול הסכמי אוסלו?hamedinai

אלו שכותבים בזהירות רבה את המשפט:  

"חמאס ממשיך לשלוט בעזה גם אחרי יותר משנתיים של מלחמה, כי נתניהו סירב להתכונן ליום שאחרי"  

– יודעים בדיוק למה הם מתכוונים ב"יום שאחרי", גם אם הם נמנעים מלכתוב את זה במפורש. הכוונה היא העברת השליטה ל**רשות הפלסטינית** (או למנגנון "מתון" כלשהו שייראה כמו הרשות).

אבל זה בדיוק מה שלא עובד – וזה כבר הוכח באופן הכי דרמטי שיש:

ב-2006–2007 חמאס עלה לשלטון בעזה **דווקא תחת** הרשות הפלסטינית של אבו מאזן. אחרי ניצחון בבחירות, הם פשוט השתלטו בכוח על כל המוסדות בעזה תוך ימים ספורים (יוני 2007), רצחו, גירשו והשפילו את אנשי פת"ח – והרשות לא הצליחה למנוע את זה. אז מה בדיוק מציעים? שהחיילים יילחמו, ימותו, יכבשו מחדש את עזה – ואז יעבירו את השלטון חזרה לאותה רשות שכבר הוכיחה שהיא לא מסוגלת לעצור את חמאס מלהשתלט?

וזה לא נגמר בעזה. גם ב**יהודה ושומרון**, שם הרשות "שולטת" לכאורה מאז אוסלו, המצב מדבר בעד עצמו:  

מאז 7 באוקטובר 2023 ועד 2025–2026, צה"ל נאלץ ללכוד **אלפי** מחבלים (בשיאים דווח על כ-4,000–7,000 ומעלה במצטבר, כולל מאות מחבלי חמאס), ולחסל מאות נוספים. הרשות הפלסטינית לא מנעה את ההתארגנות הזו, לא לכדה אותם ולא סיכלה אותם – את כל העבודה עשה צה"ל. הדבר היחיד שהרשות עושה באופן עקבי זה לשלם משכורות למחבלים ש**כן** נתפסים ונכלאים (תשלומי "דמי כלא").

אותו דבר בלבנון: יש שם "ממשלה" רשמית, אבל זה לא מונע מחיזבאללה לשלוט בפועל, להתחמש, לבנות מנהרות ולהפוך את המדינה כולה לבסיס טרור.

המסקנה היחידה ש**עבדה** בעבר היא חזרה למצב שלפני הסכמי אוסלו – שליטה ביטחונית ישראלית מלאה בשטח, ללא מסירת שליטה לגורם פלסטיני שתמיד מסיים כפלטפורמה להתחזקות טרור. זה לא פשוט היום – העולם התרגל למציאות אחרת, יש התחייבויות בינלאומיות, לחצים ותלות כלכלית – אבל זה אפשרי עם מאמץ נחוש, אילוצים דיפלומטיים ובעיקר עקביות.

ואולי דווקא השמאל – שרבים ממנו הביאו והגנו על הסכמי אוסלו – יכול לתרום כאן יותר מכולם. במקום להמשיך להגן על "הפתרון" שנכשל באופן מוחלט, אפשר להצטרף לתיקון הטעות ההיסטורית הזו. זה גם ישחרר אותם מהכתם המוסרי והפוליטי שהם נושאים מאז שנות ה-90. זה משתלם לכולם – גם להם.

מה דעתכם?

דעתינו שעד שלא יעברו להצבת המטרות של כיבוש מוחלטהסטוריאחרונה
גירוש כל מי שלא מעוניין לחיות כפרט נטול שאיפות לאומיות בכלל, תחת שלטונינו ותוך הזדהות מוחלטת עם מדינת ישראל.

והקמת התיישבות בכל הרצועה - לא נסיים את הסיפור שם.

נושא כואב שכדאי לשלוט בו:סביר11
מה הקשר לפורום?קפיץאחרונה
בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גיל

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

חיזבאללה עדיין בועט וגם חוטף. @הסטורי תתנצלאיתן גיל
הודתי כבר אתמולהסטורי
אמןאיתן גילאחרונה
ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
אבלנחלת

זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי

שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם

השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;

אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....

זו המציאות, בניגוד לדמיונות של כל מיני אנשיםהסטורי

אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.

אבל יש רגע שבו ממליכים מלך מבית דוד,קעלעברימבאראחרונה
או הרגע הזה שאותו מלך נחה עליו רוח הקודש. או רגע בניין המקדש. או רגע תחיית המתים
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

חילול השם לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים

אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.

אבל יש לי בן בארץ שאני מבקר מדי פעםסיעתא דשמייא1

אולי יעניין אותך