שלום לכולם. אני לא יודעת מאיפה להתחיל כי רק עכשיו אני מבינה כמה הדברים תלויים אחד בשני. אתחיל מהעבר. אני בת שניה למשפחה בת 4 נפשות. נולדתי 11 חודשים בלבד לאחר אחותי הבכורה. מאז ומתמיד חייתי בצילה, בהרגשה שהיא האחות הבוגרת, המוצלחת והכי הכי.. היום בדיעבד אני חושבת שתמיד הייתה לי תחושה של קיפוח (ובצדק) תחושה שלא הייתי הכי אהובה. אצלנו במשפחה לא נהוג (לצערי) לבטא רגשות והוריי לא אמרו לי סתם ככה "אנחנו אוהבים אותך,גאים בך"וכו'. אע"פ שהיינו ילדות מוצלחות מאוד מכל הבחינותת-לימודית חברתית התנהגותית ועוד. רק כיום כשהם משווים אותנו לאחים הקטנים אימא שלי אומרת כמה "באמת הייתן ילדות טובות". בכל אופן הרגשתי מופלית לרעה ובעיקר על ידי אמא שלי. אני לא יודעת למה ומאיפה נבעה התחושה הזאת אבל אני זוכרת מקרה שנסענו באוטובוס בהיותנו בנות 12,13 בערך והרגשתי איך היא יותר מקרבת את אחותי הגדולה, יושבת לידה באוטובוס ולי זה כאב כלכך. עד היום אני מרגישה שמצד אחד יש לי מאוד מקום במשפחה ומכבדים אותי בשל התרומה והאכפתיות שלי אבל מצד שני הרבה פעמים נוח להם להתעלם מקיומי. אם לדוג' נמצאים בסיטואציה עם הרבה אנשים או בני משפחתנו וצריך לבחור למי לתת תשומת לב-כמעט בטוח שזאת לא תהיה אני שיקבל זאת. אולי בגלל שיודעים שאני אוותר ולא אכעס. עד לא מזמן הדחקתי את ההרגשה הזאת אבל לאחרונה זה צף ועלה לי בעקבות נושא אחר. לאחותי הבכורה יש 3 ילדים בע"ה. לי יש תינוק אחד מתוק מדבש. שתי הראשונות שלה הן בנות. כשאנחנו מגיעים שבת לבית ההורים מתייחסים אליהם כמו מלכות ואל הבן שלי מתייחסים בחיבוק ומה שלומך ואיזה חמוד אבל אני מרגישה שאף אחד מבני משפחתי לא מבלה איתו מעבר לכך. זה אני ובעלי שצריכים לדאוג לו לה-כל! אע"פ שיש לי אחים קטנים שיכולים לעזור אם זה בהחלפת טיטול או הכנת בקבוק\שטיפתו, האכלה וכו' כמעט ואף אחד לא עושה זאת מלבדנו. כמובן שזה תלוי אופי גם - אחותי היא אחת שמאוד נעזרת ונזקקת לעזרת אחרים (כמעט בכל חופש שיש מישהו מבני משפחתנו ובני משפחתה של בעלה שהם עברו לגור בשכונתם מגיעים אליהם ואחיות של בעלה מגיעות על בסיס יומיומי לעזור). ואני ובעלי אנשים שמסתדרים לבד, עושים דברים בכוחות עצמנו. נכון שלי גם יותר טוב לטפל בבני בעצמי\בידי בעלי כי שנינו נמצאים איתו יום יום ויודעים מה טוב בשבילו אבל עזרה מדי פעם, כשאנחנחו עייפים בשבת ורוצים קצת לנוח הייתה עוזרת לנו מאוד. מיותר לצייין שאם אחותי תלך לישון,הילדים שלה יהיו מטופלים כמעט באופן אוטומטי, היא לא צריכה לבקש.. בקיצור (סליחה על האריכות-כותבת את מה שיושב על הלב ומצפה לישועה) עכשיו אני מרגישה שאני חווה את האפליה שוב באמצעות הבן שלי. מטריד אותי שהם לא מחפשים את קרבתו, כשהוא מגיע אף אחד לא משחק איתו מרצונו, בגלל שהוא בן ויותר תזזיתי ומושך דברים וכו (בכל זאת גיל שנה) מתייחסים אליו רק בהקשרים האלה. וכלכך כואב לי. יכול להיות שכואב לי כפול וגם שמתי לב לזה בגלל שגם אני עברתי את זה. אתמול יצא שדיברתי עם אחותי ופתחתי איתה חלק מהעניין(את ההרגשה שפחות מתייחסים אליו) והיא אמרה לי שיכול להיות שאני צודקת ולשעתה זה בגלל שהילד שלנו מטופל כלכך על ידינו שאחרים לא חושבים שאולי הוא צריך משהו. ואילו היא קצת "מזניחה" את הילדים כך שישי מקום לאנשים יותר להיכנ ולעזור. עוד דבר שהי אאמרה לי שיכול לשפר את המצב זה לנסות יותר לספר עליו דברים ככה שהם יותר יתחברו אליו ויגידו "וואי איזה חמוד" ויאהבו אותו יותר. זה נק' "חיסרון שלנו שאנחנו לא רושמים את כל הנפלאות שהוא עושה על מנת לספר למשפחה כשניפגש. ואילו היא לעומתנו תמיד הייתה מספרת בהתלהבות כל פרט הכי קון.. אז ברור שאנחנו הכי אוהבים אותו בעולם והוא הפלא שלנו ב"ה ואנחנו כן מספרים דבררים כשעולה לנו או שטריים בראש. אבל היה לי קצת קשה עם האמירה הזאת- האם אני אמורה לשווק אותו? אנ צריכה לגרום להם לאהוב אותו על ידי הסיפורים? אתם המשפחה שלו!! אני לא הסכמתי איתה ואמרתי שאני חושבץ שנקודה היא הנתניה. ברגע שיתנו לו ויטפלו אותו ככה יקשרו אליו יותר. גם אני לא אוהבת את אחייניות שלי בגלל הסיפורים (בעיני הם נחמדדים ותו לא) אלא בגלל הקשר ש-ל-י איתן. אמרתי לה שזה גם סגנון של אנשים -הם יותר מדברים ומספרים ואנחנו פחות. האם אנחנו פחות טובים? האם אנחנו צריכים להשתנות כדי להיהפך למעניינים יותר? אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא. עוד נקודה מתוך זה- כתוצאה מזה צפו לי מחדש כעסים על אימא שלי שכנראה הדחקתי במהלך השנים כדי לסלוח ולשכוח בנקודה הזאת של האפליה. כנראה פיתחתי לי מנגנון שאומר ש"אני לא צריכה את האהבה של אף אחד" וככה אני גם מתנהלת כיום -עם תחושה כזו ואני מבינה שזה כתוצאה מזה. מה לעשות עם אמא שלי? יוצא שלפעמים היא מתלוננת על האפליה שסבתא שלי (מצד אבא) עושה כלפינו הנכדים ועכשיו כשראיתי גם אותה עושה את זה ולא שמה לב בא לי לזעוק!! למה היא תמיד מחליטה שהצד של אחותי יתור טוב?? אשמח ממש לתגובתכם. שיהיו בשורות טובות לכל עמ"י! סליחה על האריכות..
אני גם מקווה שהעניינים יסתדרו בק