שעשו מפגשים ביחד.
קראתי עכשיו בפורום הזה.
ופשוט התרגזתי ממש "שמעתי ותרגז בטני לקול צללו שפתי יבוא רקב בעצמי, ותחתי ארגז"
הובא כאן איזה סיפור על ישיבה ומדרשה מסויימת בארץ, שמפגישים את בניהם ובנותיהם ללימוד משותף, שזה פשוט סוג של פתרון לוואקום הנורא הזה, שאני ואתם וכל מי שבציבור הדתי פשוט שותפים לו.
לעניין הזה שבשביל שמישהו בן או בת המגזר הדתי לאומי יתחתן, הוא חייב אבל חייב להסתמך על ישועה חיצונית לו!
אין אפשרות להכיר (אני מדבר על הציבור שחי במוסדות נפרדים)
(ולא צנוע ומכובד להכיר ברחוב מבחינתי)
בתור בן לציבור הזה,
אני יכול רק להתפלל לה´ יתברך שמישהו יחשוב עלי ויציע לי.
האם זה נראה למישהו הגיוני לשלוח מאות-אלפי אנשים לחיים
בלי שיהיה להם אפשרות להיוושע בכוחות עצמם?
הם צריכים שימליצו עליהם, שיחשבו עליהם,שיציעו להם, אם זה היה אחד שניים מילא, אבל זה עשרות או מאות אלפים של בני אדם שפשוט תלויים באוויר עד שמישהו
(שגם לא יש חיים ועבודה ומשכנתא וכאב ראש פתאום יחשוב עליהם למרות שהוא לא מכיר גם את בני המין השני מי יודע מה)
פשוט יתקשר לגאול אותם ממצבם.
הדבר דומה לרעיון שאדם לדוגמה שצריך לצורך מחייתו רכב כדי להגיע לעבודה, יחכה כמה שנים שחבר שלו יציע לו איזה טרנטה פתאום באמצע הצהריים, סתם ככה בתוך כדי שיחת רעים..
ולא אחד ולא שניים אלפיים.
ברור שזאת לא דרך לרבים, והמונים מבני מגזרנו מוצאים את עצמם נושאים עיינים לשמיים, או במקרה היותר מצוי.. עם הראש מתחת לאדמה..
טוב, אני כבר חוזר על עצמי כמו הסרטונים של דובר צה"ל, מרוב שהחבר´ה בפורום הכעיסו אותי
בקיצור במקום שהרבנים, ואני מתכוון הרבנים הגדולים מנהיגי הציבור, ראשי הישיבות, יארגנו מפגשים בצורה קבועה, ללא תשלום.
כחלק ממערכות של הישיבות והאולפנות, וההסדרים, והמכללות למינהם, ופשוט יהיה זמן קבוע בתוך המערכת שמי שפנוי הולך למקום מסויים ונפגש, ושהרבנים יעודדו את זה, ומי שהולכים למפגשים האלה הוא צדיק וקדוש ונפלא, ומלח הארץ, בעידוד גדולי הרבנים וצדיקי הציבור. (ושיהיה למקום הזה תעודה מהודרת, שחתומים עליה הרבנים שלנו אני לא רוצה להגריל שמות אבל אתם יודעים פחות או יותר מי מדובר)
איך זה שאני בתור בן לציבור הזה צריך לאכול את הלב, ואין לי דרך לגיטימית ומכובדת להושיע את עצמי. (ושתדעו שאני בקשר עם שדכנים והציעו לי הרבה הצעות, אבל זה פשוט דרך כל כך עקומה ולא אחראית, ולא מתאימה לציבור כ"כ גדול)
(חוץ מאתרי הכרות, שהם גם לא חיים קלים, אבל אני לא מדבר כרגע על האפשרות הזאת, שהיא גם מדיום מאוד בעייתי שיוצר אשליות בצורה מובנית, כי התכתבות תמיד נראית קסומה, ובקיצור כל כך הרבה כוחות נפש לוקחת ההתנהלות שם. אא"כ אתה בא אם שכפ"צ ולא איכפת לך כבר איך יגיבו לך.)
אז מה מעצבן שהחבר´ה הנוראים מהפורום הנורא הזה, התחילו עם כל ההתחסדות הדבילית הזאת,
"אני לא ילך", "זה לא מתאים לי.." וכל זה..
שזה שקר שכל כך מוטבע בנו,
(ועוד זה נראה חינניות תורנית כזאת, למרות שאין דבר כזה בתורה אדרבה המשנה מעודדת למפגשים כאלה, והשו"ע קובע שבית דין צריך לכפות על רווק אחרי 25 חתונה.) פשוט נכות נפשית, צריכים לעזור לי, הקב"ה צריך להביא לי את השידוך לחדר..כזאת תלותיות וצר לי על האנשים האלה,(שאני כנראה אחד מהם) שבעוד כמה שנים אחרי שכל כוחות הנפש שלהם ילכו על ציפיות ותפילות בלי אחיזה גדולה במציאות.