בבקשה תתפללו להצלתו!!!!!
תודה
למה סתם להפיץ שמועות כאלה?
היה נגמ"ש בו 7 חיילים, ששוגר אליו טיל/פצצה, ועלה באש, ומצאו רק 6 מהגופות, את הגופה/לא גופה השביעית, לא הצליחו עדיין למצוא. זה החייל הנעדר.
והיה אמור להיות איתם חייל נוסף.
או חי או ח"ו מת.
לא ידוע איפה הוא..
החמאס כבר באותו יום צהל ושמח כי חטף חייל, אצלנו זה הותר לפרסום רק אחרי יומיים.
לא מצאו את הגופה, וגם לא אותו.
מעודכנת שהוא לא נעדר אלא רק הגופה שלו
זה אם הוא מת עכשיו, מה שנשמע הכי הגיוני לאור פרטי המקרה הנידון. עדיף לו להיות מת מאשר להיות חטוף בלב עזה - מה גם שמצב הזוי כזה יחשש את המדינה להפציץ את עזה - איך תדע שאתה לא מפציץ את הבית שבו החטוף נמצא?
גלעד שליט שני - זה לא מציאות טובה. בכל מקרה, רוב הסיכויים שהחייל הנעדר, הוא באמת מת, ורק גופתו נעדרת.
לא להאמין שאומרים את זה, אבל זה אמיתי...כואב, אבל אמיתי.
קיווית שההצלה הכי גדולה שלהם תהיה שהם מתים? גם כשרצו השמועות שהעבירו אותם לעזה וכולי?
וגם אם הוא מת חלילה, אנחנו רוצים אותו כאן בקבר ישראל ולא בקבר עזה לא נודע.
זו ממש הפקרות מה שאתה אומר.
ותכתוב "לצערי", לא "לצערנו".
הסיכויים שהוא חי אכן נמוכים, אבל לא כולם יודעים, יש בחור בשם שילה שהיה בתוך הטנק, ויצא ללא פגע.
יש ניסים, והקב"ה מחליט מי יחיה ומי לא.
והניצול היחידי קפץ ממנו ראשון, רגע לפני שהנ"ט נורה.
9 חיילים על נגמ"ש, הוא נתקע, 2 חיילים יורדים כדי לנסות לחלץ אותו באמצעות כבלים לנגמ"ש אחר מאחורה, ואז מותקף הנגמ"ש התקוע בטיל, ועולה באש - על 7 החיילים שבו, שבנתיים רק 6 מהם נמצאו בחיים. איפה נכנס אותו חייל שלך שאת טוענת שיצא בחיים מתוך הפגיעה עצמה? איפה שמעת את זה ואיפה התיעוד התקשורתי לדבר כזה שאין ספק שאם הוא היה, כבר היו מספרים אותו...?
שילה חדד היה החייל השמיני בצוות הנגמ"ש שנפגע ברצועת עזה בלילה שבין שבת לראשון. לצדו הוא ראה את כל שבעת חבריו נהרגים ובאורח נס, יצא ללא כל פגע. צוות חדשות10 פגש היום (שני) את הוריו של שילה כשההלם עדיין ניכר על פניהם, מאושרים שבנים שרד אך כואבים את התוצאות הטראגיות של אותה התקרית
ההורים, יורם ומרים, סיפרו כי חשו שקיבלו את בנם בחזרה וסיפרו על שיחת הטלפון המבהילה בה הבינו מה עבר עליו. "הוא התקשר וצעק 'אמא'. הקול שלו היה מבוהל, בפאניקה", תיארה האם. "הוא פרץ בבכי ואמר לי 'ריססו אותנו, את לא מבינה, החברים שלי'...ברגע הזה לא יכולתי להיות עוד חזקה, התפרקתי".
אביו של שילה חשף כי השמועה על כך שהיה בין יושבי הנגמ"ש עברה עוד קודם לכן ברשת הווטסאפ, שלאחרונה התעוררה ביקורת רבה על המידע שמופץ בה ללא כל פיקוח. "בדיעבד הסתבר שכולם ביישוב כבר ידעו שהבן נפגע. רק כשהגענו הוא התקשר הביתה והבנו מה קרה".
ההורים סיפרו כי בפגישה קצרה שהצליחו לקיים עם הבן, בשל קרבתם לגבול עם רצועת עזה, הוא סיפר להם על רצונו העז לחזור לפעילות בתוך הרצועה. "זו הייתה הקלה עצומה אבל גם טראומה", הם אומרים. "החיילים האלה הם הבנים של כולנו".
חטיבת גולני ספגה אבידות קשות בלחימה בעזה. אמש הותר לפרסום כי 13 מלוחמי החטיבה נהרגו בשורה של תקריות אש בתוך רצועת עזה, חלקם הובאו במהלך היום למנוחות. בנוסף, הערב הותר לפרסום כי ביממה האחרונה נהרגו 7 חיילים וקצינים במבצע הקרקעי של צה"ל בעזה.
בכל מקרה, לקוח ממקום אחר:
"הנגמ"ש נתקע", אמר הגורם הבכיר, "והגיע נגמ"ש נוסף לחלץ אותו. הוא עמד לפניו כדי לגרור אותו, כשבאזור נמצא כוח גדול הכולל טנקים ו'אכזריות'". לדברי הגורם, מפקד המחלקה והקשר ירדו מכלי הרכב הקרבי וחוליית אבטחה של חיילים הייתה בדרכה למקום.
כלומר, לפי זה - 2 מהחיילים שהיו על הנגמ"ש, ירדו ממנו לפני הפיצוץ. היו 9 חיילים בתחילה בנגמ"ש. אולי אותו חייל - היה זה שירד בהתחלה בתור הקשר, כדי לעזור למפקד לחלץ את הנגמ"ש?
לא ברור. מי זה החייל הזה בכלל? מה הוא מספר? איפה נכתב מה שאת מביאה?
המקורות שידועים לי מהתקשורת, מדברים על 9 לוחמים בנגמ"ש, כאשר 2 ירדו לפני זה, ואז הנגמ"ש ספג פגיעה ישירה ובער באש. איפה נכנס פה אותו שילה? הוא היה בתו-ך הרכב הבוער? ויצא מהרכב הבוער? עם כוויות? בלי?
בכל אופן, אין עדיין פרטים מלאים על האירוע, יש האומרים שהיה בתוך הנגמ"ש כנהג ויצא ללא פגע, יש האומרים שקפץ החוצה עם עוד מישהו (שלא ברור מי זה) ויצא
ויש שאומרים שבכלל היה נהג של רכב צבאי אחר (ששכחתי את שמו, מחילה) שראה שהנגמ"ש שלהם נתקע - רץ לעזור להם לצאת ממנו, ואז הטיל נשלח אליהם.
כך או כך, היה כאן נס גדול. שילה עדיין בלחימה, ואני לא באה לתחקר כרגע את האירוע רק להציג כאן את זה שיש ניסים, והקב"ה הוא זה שמחליט מה יקרה למי - ולא אנחנו.
את הקרב המטורף באותו לילה ארור בשכונת סג'עייה לא ישכח לוחם גולני שילה חדד לעולם.

לוחם גולני, שילה חדד מכפר מימון, הוא הניצול היחיד מהנגמ"ש שנפגע בשכונת תופאח שברצועת עזה בלילה שבין שבת לראשון.
היה זה קרב ארוך ועקוב מדם שכלל גם חילופי יריות רבים בין הלוחמים למחבלי החמאס שהפתיעו את כוחותינו דרך מנהרות במארב מתוכנן מראש. במהלך הקרב נהרגו 7 חיילים מלוחמי חטיבה 13 של גולני, הסמל אורון שאול הוכרז כנעדר ורק שילה חדד ניצל בנס מפליא.
מקורב למשפחה סיפר היום לערוץ 7 כי "בתחילה הועברה הודעה ביישוב שהוא נפגע ונשמעו אף קולות לפיהם הוא לא הצליח להינצל מהתקרית אך בנס גדול ומפליא שילה התנהג באחריות ומיהר לצלצל להוריו על מנת להרגיע אותם שהוא בסדר תוך שהוא מדגיש שוב ושוב כי חייו נצלו בנס".
חדד, לא הסתפק בצלצול וביקש להיפגש עם הוריו מחוץ לעזה, ולאחר מאמצים רבים הדבר יצא לפועל- מה שהוליד את תמונת החיבוק המשולש עם הוריו שרגשה אלפי אנשים לאחר שרצה ברחבי הרשת בימים האחרונים.
ההורים יורם ומרים חדד מכפר מיימון, שיחזרו אתמול בערוץ 10 את השיחה המרגשת, "הוא התקשר וצעק לי 'אמא', הקול שלו היה מבוהל, בפאניקה", תיארה האם. "הוא פרץ בבכי ואמר לי 'ריססו אותנו, את לא מבינה... החברים שלי'..." כשבשלב הזה נגש לטלפון האב יורם לאחר שמרים המזועזעת התקשתה להמשיך בשיחה. בשיחה הוא סיפר לאביו "זה היה תופת, הם פשוט פוצצו אותנו וירו עלינו בלי סוף. עפו עלינו טילי נ"ט".
בהמשך הראיון ספרו הוריו של שילה שהם מרגישים שקבלו את בנם בחזרה אך מבחינתם "זו הייתה הקלה עצומה אך גם טראומה גדולה, כיוון שהחיילים שנהרגו הם הבנים של כולנו וליבנו איתם". לדבריהם בנם עוד לא מעכל את מה שעבר אך הוא חזק ובעל מוטיבציה, ו- "הדבר הראשון שבקש הוא לחזור לשדה הקרב ללחימה עם חבריו הלוחמים".
ולמידע מסודר יותר שיסביר לנו טוב יותר מה היה שם, לאחר המלחמה, בעז"ה.
ויש הבדל בין שלושה חטופים בזמן יחסית סטרילי, בתוך שטחי מדינת ישראל בריבונית, לבין חטוף לא ידוע, במקום לא ידוע אבל מאוד לא סטרילי, בזמן מאוד לא סטרילי, שעלול לסכן את כל הלחימה ואת כל המבצע.
ההוראות של צה"ל, חד משמעיות, במקרה של ניסיון חטיפה של מחבלים כשהם כבר חוטפים חייל ומתחילים לברוח איתו - זה להפגיז בכל הכוח את אותם מחבלים ו/או כלי הרכב שהם נסים איתו - גם אם המשמעות הוודאית היא מותו של החטוף. צה"ל מעדיף חטופים מתים על חטופים חיים - וזה גם הגיוני. תראי - בגלל גלעד שליט, עם כל הצער שבדבר, מתו כבר עוד כמה וכמה וכמה. זה לא שאני חלילה מצטער על זה שהוא כיום חי ואיתנו - אבל לעיתים, לכתחילה, אין מנוס מלהודות שעדף מציאות כזאת וכזאת ולא אחרת. אני לא רואה בכך הפקרות, מצטער. אולי אמירה מאוד מאוד חדה ונוקבת ומרעידה - אבל לדעתי, אמירה נכונה.
חוץ מזה שאני כמובן גם לא מדבר סתם באוויר - רוב הסיכויים המוחלט שהוא באמת מת מלכתחילה. הסיכוי לצאת בחיים ככה מהנגמ"ש הוא בערך אפסי - בטח כאשר כל שאר החיילים מתו (וכמו שאמרו, מי שיצא מהנגמ"ש בחיים - יצא משם לפני שבכלל פגע בו הטיל.)
בכל אופן, אני לגמרי לא מסכימה עם הטובת כלל עם ישראל שלך,
ומבחינתי, ומבחינת ההלכה - יהודי הוא עולם ומלואו, עולם מלא. ואי אפשר לצאת באמירה כזו, זו טעות חמורה.
בעיני.
לא מסכימה בכלל לגבי הסטריליות, אנחנו במלחמה קיומית ותמידית.
זה שעכשיו הדברים צפו זה לא אומר שהמצב היה טוב יותר לפני חודש וחצי (בדיוק היום, אגב)
חטופים בעזה? בין אם חיים ובין אם מתים (כמו שהסתבר בדיעבד).
בכל מקרה, לא משנה מה אני או את חושבים. נחכה, נחיה ונראה.
מה שאני אתפלל עליו, הוא על זה שה' יעשה את הטוב ביותר לעם ישראל, וישמור על עם ישראל, בין אם זה אומר שהבחור חי ובין אם זה אומר שהבחור מת.
אחלה,
תפילות מועילות שיהיו.
הצלחה. הגם שמצאו אותם מתים, כמובן.
בעזה, זה לא היה יכול לקרות. גם אם היו חטופים מתים וקוברי אותם. עזה זה לא יו"ש - לחפש שם היה עולה לנו בהרבה יותר נפגעים, מהנפגעים של-א היו לנו בחיפושים אחרי הנערים - והמידע המודיעיני היה פחות בהרבה...
תפילות מועילות שיהיו לכולנו 
המצב היה כזה: 9 חיילים היו על הנגמ"ש. הנגמ"ש נתקע, ושני חיילים ירדו מהנגמ"ש כדי לחבר כבלים לנגמ"ש אחר. ל-א-ח-ר ששני החיילים ירדו, הותקף הנגמ"ש בטיל נ"ט. משמע - בנגמ"ש היו 7 חיילים, בתוכם, לפי זה, אותו אורון שאול. 6 חיילים בוודאות לא שרדו. במקרה כגון זה, אין כמעט יסוד סביר להניח שחייל אחד כ-ן נשאר בחיים. אלא, באמת מה שסביר - זה שהמחבלים חטפו את גופתו, ובאמצעות הדיסקית שעליו, פרסמו לכל העולם שהוא בידיהם - אבל הוא לא באמת חי, לפי הסבירות הזאת...
מישהו מהחמאס הראה הוכחות שהחייל שהם טוענים שלכאורה נמצא בידיהם, באמת חי? לא נראה לי. וזה מוזר - כי חמאס זקוק נואשות עכשיו ליחסי ציבור מול העם שלו ולהרגיש שהנה, הוא "ניצח" - ואין כמו חטיפת חייל כדי להרגיש ניצחון - חייל חי, אני מתכוון - כך שהשכל הישר אומר שאם באמת היו תופסים אותו חי, כבר היו דואגים לשחרר קלטת שלו שבה הוא אומר שהוא חי...
במלחמה קורים דברים נוראיים - בעיקר בגלל פגיעות ישירות.
בואו לא נשלה את עצמינו בסדר??

מזל שלפחות לא היה נשוי
אולי צה"ל טעה אבל הודעה רשמית יצאה גם יצאה.
הודיעו להם שהוא היה על הנגמ"ש ומת,
ואחרי יום וחצי צה"ל הגיע אליהם לביתם לומר שהוא נעדר.
ושסיכוי סביר בהחלט הוא שגופתו נעדרת.
סיכוי סביר, אין עדיין דיווחים רשמיים.
לצה"ל עדיין אין תשובות ברורות בקשר למצבו של סמל אורון שאול. נציגי צה"ל נועדו אתמול בערב (רביעי) משפחתו של החייל שמוגדר כ"נעדר" מאז תקרית הנגמ"ש ברצועה, והודיעו לה כי עדיין אין תשובות חד משמעיות בקשר למצבו ושהליך הזיהוי יימשך גם מחר.
אז אכן - יש תהליך זיהוי.
אבל כל זמן שזה לא וודאי הוא מוכרז כנעדר.
לא כחלל.
חשוב מאוד לדעת את המידע הזה כי חמאס משתמש בזה כמנוף לחץ שקרי
מבחינה ההלכתית גם אי אפשר לדעת כלום.
החיילים סיפרו שהם זחלו שם כדי לחפש חלקים מהחברים שלהם, אז אני מניחה שהם מבינים על מה מדובר וזה מורכב מאוד.
בכל אופן, כל עוד לא יצאה הודעה רשמית אי אפשר להגדיר כלום.
במיוחד לא אנחנו.
כי לפי הספר הם לא יכולים לומר דברים ברורים
והספר לא מעניין אותי ויש כאן עניין הלכתי בנוסף.
וחוצמזה -
גם לאייל גיל-עד ונפתלי ההשערות היו לפי "מידע מבוסס" שהם עדיין בחיים.
אם כי בהקלטה שומעים בבירור יריות, צרחות אימים (את זה חסכו מאתנו וצינזרו) ושקט מוחלט.
אז עד שאין זיהוי מלא ומוחלט שהחייל מת, אי אפשר לדעת כלום, שכל אחד ישער מה שבא לו ומה שעושה לו טוב. אל תפרסמו ואל תפיצו שום דבר עד שזה לא סופי. המשפחה שלו מתחרפנת מהשמועות, זה נורא!!
מרים פרץ כתבה בספרה שלא בטוח שזה הנחמה על הבן הגדול, כי המשך מהאדם הוא דבר משמעותי. גם אם במחיר יתומים.
לא סתם לעתים הורים בוחרים להביא ילד מבנם המת, ולא בטוח שחיי הילד נפגעים בעקבות כך, הרבה פעמים
הם ילדים מאוד אהובים.
זה ממש נורא שאין לאדם המשך... אמירה מזעזעת שלאדם שלעצמו יש ילדים יותר קל להגיד....
וגם אם תגיד שלאישה קשה- מקבלת, אבל זה ילדים שלא הספיקו לחיות בעצם, לא חוו נישואים..אכזרי....
וזה מצב מזעזע- להיות בטוחה שהבעל מת אבל אין אפשרות להתחתן. לכן הוא כתב את זה (כמה שזה נשמע נורא, יותר נורא להיות עגונה)
זה לא בגלל הילדים (שזה באמת קשה יותר כשאין המשכיות)
שזה לא נחמה בהכרח...
למי שנשוי באמת קל לכתוב- על בחור מסכן שלא הספיק לחוות נישואים.
מצטערת, לא מנחם אותי בכלל....
אם הוא מת הוא עלה ישר לשמים וזה באמת לא מטריד שם. (גם ככה נגזר עליו משמים, זה לא נתון לבחירתו)
ולהיות עגונה זה נחשב בין המצבים הכי גרועים שאפשר להיות בהם, במיוחד שבמקרה כמו זה באמת אין הרבה סיכוי להתיר מעגינות.
(ואגב, מי שנשוי זה הדבר האחרון שהוא היה מאחל לבן הזוג שלו)
ברור שזה מצב נוראי שאף אחד לא רוצה לחשוב עליו, ומסכנה המשפחה. רק מובן מאיפה אמירות כאלה מגיעות
לא בטוחה שמי שמת כשהוא רווק לא באמת חסר לו....
ותן טלאני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.
לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.
מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.
רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים
מעניין
שמות אתה זוכר?
בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.
אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.
פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי
ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם
(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)
בזיכרון פרצופים במחשבה
גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,
אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם
זה נשמע סבבה לחלוטין.
כשאני מדמיין
קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם
גם אם אני מכיר אותו די טוב
אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.
נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.
לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.
עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה
מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה
או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!
חג שמח!🌸🌸🌸
הראשון יפה...
אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה
באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון
הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף
האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊
או הקניה הכי גדולה.
האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?
האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?
אני חושב שאצלי הכל קרה😅
אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.
כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים.
קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)
אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..
עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.
וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.
ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן..
מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות
רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים
והזמינות כמובן מיידית
מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים
למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים
או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל
וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות
חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)
ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד
אני משתמש בו לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.
אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.
חיסרון: יכניס אותך לחובות
אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.
כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום
זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.
תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪
תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין
תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה
תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול
תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)
כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.
או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה
ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.
אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.
למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?
מניח שיש יותר זול מזה
האם וואו? זה איני יודע
ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'
ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף
לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות
זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב
לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי
מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן
צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות
נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית
אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות
נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית
אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע
אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...
זמן זה פרמטר חשוב בחיים
בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.
גם רכב זה על אותו בסיס
שילוב של נוחות+חיסכון זמן
על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.
בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.
אבל זה על אותו משקל.
אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן
ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה
לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת
ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס
אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה
וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש
אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.
או משהו כזה.
לכן זה שיקול של עלות תועלת
במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי
אבל יש כאלה שזה שווה להם
(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)
תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.
השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק
יתרונות: נוחות
חסרונות: עלות
זה בגדול
עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום
תוסיף עלות שנתית של טסט
אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך
וכמובן דלק
אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.
ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)
מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...
לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ
חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש
מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני
ים זמן לשיעורי תורה בשבת
ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה
ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30
אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.
רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).
רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז
אם כן אשמח לעזרה בפרטי
תודה מראש!