או שיש לו דיון ארוך? יאללה בלגאן!
בא לי שרשורפלצת מעניין.
אולי נועם תבוא לעזרתי?
קולה?
ותן טל?
כל מי שיש לו הצעה לדיון מעניינת ושתסעיר את הרוחות- לכאן![]()
(ואם אתם לא משתפים פעולה לפחות תפנו אותי למשהו מעניין לקרוא שיסיח את דעתי. תודה
)
או שיש לו דיון ארוך? יאללה בלגאן!
בא לי שרשורפלצת מעניין.
אולי נועם תבוא לעזרתי?
קולה?
ותן טל?
כל מי שיש לו הצעה לדיון מעניינת ושתסעיר את הרוחות- לכאן![]()
(ואם אתם לא משתפים פעולה לפחות תפנו אותי למשהו מעניין לקרוא שיסיח את דעתי. תודה
)
שכחתי לכתוב שלא משהו שקשור למבצעשיר ידידתנועםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
![]()
העם! רוצה! שרשורפלצת נוראי! העם! רוצה! שרשורפלצת נוראי!
|סירנות|
|אזעקה עולה ויורדת|
שוברת גליםאני יותר בכיוון של מדיה, ולהתנתק לכמה זמן..
הבעיה עם זה שא-י-ן מה לראות ראוי בעולם הזה ונפשי יקרה לי עד מאוד
דיון!
מי רוצה למכור לי את הפלאפון שלו??
דרוש - פלאפון קצת יותר מתקדם מהסמארטפון הבוגד שלי
ומחיר זול
בטרייה ו-SIM כדי לפעול. עוזר לך?
מרתיח ללא הצעות לב נדיבות שכאלו
נו באמת
___

עלעלתי עכשיו בספר היסטוריה על מדינת ישראל שעשה לי בחילה![]()
האמת שסקרן אותי הדיון על שני המאמרים שלא זוכרת איזה ניק אמר שהוא קרע מהספר כי הוא לא רצה אותם בבית.
אומרת שלעולם לא נוכל באמת להבין לגמרי אחד את השניה, ושגם בן שחחושב שהוא מבין מה הבת אומרת - עדיף לו לשתוק כי הוא בור?
והבת - אם הבן אומר לה משהו והיא מגיבה בצורה נשית - האם זה יתרון, או שלאותו מצב הגבר לא רצה את התגובה הזאת אלא תגובה גברית?
ואולי הבעיה היא בכלל בנו - שמצד חד מרבים להתלונן על הפערים בין גברים ונשים, ומצד שני בכל זאת תמיד נמשיך ליצור קשר כזה או אחר עם המין השני (נזהר לא להכנס לתחום של הפורום האפל
) - כשלמעשה בזה אנחנו מצהירים שאנחנו כ-ן רוצים התייחסות שמגיעה מהמגדר השני, בדרך האופיינית לו.
אז למה למען ה' תמיד יהיו ויכוחים על הנושא הזה? גבר מבין כמו גבר, נכון? אישה כמו אישה - נכון? אז למה להאשים גבר שהוא לא הבין את האישה כמו שהיא רצתה, או להיפך - אם הם עושים בסך הכל מה שה' גזר עליהם מששת ימי בראשית להיות - בנים או בנות... ?
ומההיגיון הפשוט של להבין את הצד השני שמה שהוא אומר, זה מתוך היותו במין כזה וכזה, ולא המין השני ?
כמה גירושים בעולם - ובישראל בפרט - היו נמנעים אם גברים היו מבינים שנשים מגיבות כמו שנשים מגיבות, ונשים היו מבינות שגברים מגיבים כמו שגברים מגיבים? אלוקים יודע כמה גירושים היו נמנעים...
ומכאן לשאלה הרת הגורל: האם יש לחייב בחוק כל אזרח שעבר את גיל 18, לקנות את הספר "גברים ממאדים ונשים מנוגה" ? 
(בעיקרון כתוב שם שאין כניסה לילדים מתחת לגיל 10)
מה הייתם מחשיבים בתור מוכנות של ילד או ילדה (או נער או נערה) להיחשף למקום הזה?
(נו אני סתם זורקת רעיונות שחשבתי עליהם, מי שיש לו משהו להגיד או להעלות לדיון יכול לכתוב, כמו שכתבתי בעבר אני אוהבת ניצלו"שים
)
ולעצם העניין - הכל תלו באיזו רמה אתה פונה אל הילד. בכל מקרה לכל ילד יש רמת תפיסה שונה. החוכמה היא לדעת לדבר בשפה שהוא יבין ולא בשפה שאתה חושב שצריך להסביר לו. כשתדבר בשפה הנכונה - אז זה בסדר, הנער מוכן להיחשף למקום. כי בכל חייו הוא נחשף למראות זוועה - ובתור המדריך במקום אתה יכול להתמקד רק במה שאתה רוצה ולחסוףך ממנו פרטים מסויימים שישמרו לגיל מבוגר יותר בו השכל שלו יהיה מפותח יותר.
זה מזעזע לדעתי!
אני שואלת- מתי לילד יש את הכלים להיכנס ליד ושם.
המקום בנוי בצורה מאוד מסוימת. רואים שם מראות וסיפורים שילד לדעתי לא צריך להיחשף אליהם.
אז מתי כן להביא אותו לסיור שם?
רק בתיכון?
כי אני מסכימה שצריך לספר על השואה אבל להביא ליד ושם זה הרבה יותר מזה- זה ממש מסע לתקופה הזאת.
10 - כנראה שיש דברים בגו'...
ושוב - גם כשאתה מכניס, החשיפה נעשית לפי מדרג גילאים ולא בבת אחת...לכן לא הכי טוב להכניס קבוצה שמורכבת מפערים גדולים של צעירים-בינוניים-מבוגרים - כי כל אחד, צריך שידברו אליו בצורה אחרת, המדיך. לכן, מדריך, לדעתי - טוב לו להתמקד בקבוצות גילאים פחות או יותר אחידות...
עוברים עליהם מהר כדי שהילדים לא ישימו לב?
כמות החומרים שיש שם, מספיקה בערך לסיור של יום שלם, ואולי יותר, אם רוצים באמת לעבור על כל מוצג ומוצג. בסיור סטנדרטי בין כשעתיים - לא יספיקו לעבור איתך אפילו על עשרה אחוז מהמוצגים שיש במוזיאון - וכל זה, כמובן - אני מדבר רק על המוזיאון החדש ולא על עוד כל החדרים הנוספים מלאי החומר על השואה.
ככה שלא אמור להיות קשה לברור מראש תוכנית מותאמת לילדים...
ויש שם מספיק לשבועיים בכיף.
פשוט כי הם בדרך ליציאה. (או שאפשר לדלג? האמת שלא שמתי לב)
והמחסומים שבדרך, שמאלצים אותך לעבור את כ-ל המבנה מתחילתו ועד סופו בזיג זג כזה - אבל זה שאתה עובר,, לא אומר שאתה עוצר ליד כל מוצג...פשוט ממשיכים למוצגים קרובים, או לפנייה הבאה וכו'...
עוברים מהר כדי שהילד לא ישים לב לכל המוצגים...
גם לא מבוגרים.
(אני יודעת שאתה באופן כללי נגד הממסד הישראלי, ושישראל משתמשת בשואה כדי להצדיק את קיומה המוסרי במקום להשתמש בתנ"ך כדי להצדיק את קיומה... אבל אם אתה בא ומחנך מתוך תפיסה אחרת ובא לשם מסיבות אחרות אז למה לא?)
ואני אמרתי את דעתי.
אבל אם את ממש מתעקשת,אני חושב שילד בריא זה ילד שלא מסתירים ממנו דברים,כשילד מבין שיש רע וטוב הוא גם יכול לראות את זה,וכדי שיראה.
לדוגמא כשבעז"ה יהיה לי ילדים וחס ושלום יהרסו לנו את הבית,אני ממש לא ימנע מהם לראות את זה.
(בפינוי במגרון אחד מתושבי היישוב התחנן לחיילים שייתנו לו לצאת כי הוא לא רצה שהילדים שלו יראו את השוטרים מפנים ולא עליינו ישנאו את המדינה....בעעעע)
(וזה נשמע כאילו בטוח יהרסו לך את הבית עם הניסוח הזה
)
אני מסכימה שילדים צריכים להבין את המציאות.
אבל אני גם חושבת שיש חשיבות רבה בלימוד ההיסטוריה ולא רק המציאות הקיימת עכשיו (לא רק השואה)
ולמה השואה כ"כ חשובה? כי היא ממחישה יפה את חשכת הגלות. זה דבר שצריך להיות טבוע בכל יהודי. (שנאת הגויים ליהודים כל עוד הם לא בארצם ומקיימים את רצון ה' והעובדה שמקומם של היהודים לא בגלות- כי שם מה שמצפה זה אובדן של העם היהודי...)
למה זה יותר חשוב ממסעות הצלב או מאורעות תרפ"ט וכל שאר הצרות שעברנו?
(מה לעשות כל המדינה קיימת ואם אני יגור במקומות שאני רוצה לגור סיכוי סביר+ שזה יקרה,צריך להיות ראלים)
אני חושב שהיסטוריה זה חשוב,בתור ילד קראתי את כל הספרי היסטוריה שהיה לנו בספרייה ביישוב,אני רק לא מבין למה השואה שונה מכל שאר הצרות,ולמה צריך ללכת ליד ושם?
אני חושב שחבל להתעסק בשנאת הגויים אליינו כל כך הרבה,עדיף שנתמקד באהבת ה' אליינו....
או בתור היהודי המושפל שעבד בספינה של הרומאים כחותר?
דבר שני - עבד - זה לא מצווה. אין מצווה שיהיה ליהודי עבד גוי. ועבד עברי, כמובן, הוא לא באמת עבד במלוא מובן המילה, והוא גם מוכר את עצמו/בית דין מוכר אותו לתקופה קצובה...
אני הבאתי את הדוגמאות הרחבות יותר של עבדות. אתם אוטומטית תופיסם את העבדות רק ביחס ליהודים שלהם יש עבדים.
עבדות הייתה מציאות רחבה מאוד ב-כ-ל העולם.
דבר נוסף - גם בנוגע לעבד כנעני ליהודים - העובדה שהיום זה דבר לא מקובל, ולא נתפס מוסרי בכל העולם כמעט - אומרת, לדעת רבנים רבים, שגם בעתיד כשיחזור שלטון ההלכה ומשיח יגיע - גם אז, לא תחזור יותר עבדות "כנענית" ליהודים. כי עבדות, היא תלויית זמן וחברה, לדעת הרבנים - בגלל שכאמור, זה לא מצווה ש-י-ה-י-ה לך עבד, אלא, אם יש עבד - יש הלכות כאלו וכאלו בנוגע אליו.. - בזמן הזה כאשר בכל העולם כמעט בקונצנזוס מושלם, מאז תום עידן העבדות (הקלאסית - לא מה שכאילו קוראים לו היום "Gבדות מודרנית", כמו פיליפינים או כל דבר כזה..) באמריקה ובכל העולם, כמעט - לא רואה בעבדות דבר מוסרי, לכן, מציאות של עבדות, לטענת אותם רבנים, לא תחזור (מצטער שאין לי כעת יכולת להביא מקורות מרבנים ששמעתי וקראתי אותם בנושא זה).
אבל אין ספק שבמובן הרחב של העבדות, זה אכן דבר נורא. גם ביחס להיום, וגם בעבר, בתקופות שזה היה נהוג, במקרים רבי זה באמת היה נורא... וצא מהחשיבה רק על היהודים, זה הכוונה.
התורה לא אומרת ש"מצווה שיהיה עבד לכל אחד", או ש"זה הדבר הכי מוסרי שבעולם". זה מציאות שהיא אפשרית מבחינת התורה - האם זה אומר שכעת בכל דור ודור אנחנו חייבים לחשוב שזה הדבר הכי מוסרי ושחייבים את זה שוב? לא.
צריך להפריד בין מצוות - לבין דברים במציאות שהתורה מתירה, אבל לא הופכים אותם בהכרח לדבר שתמיד יהיה הכי מוסרי ושתמיד צ-ר-י-ך שיהיו.
כיום, כל העולם, לא תופס את העבדות כדבר מוסרי, ובנוסף לזה, גם בקטע הפרקטי - לא תוכל שיהיו לך עעבדים כמעט בשום מקום, אז זה רק דיון תאירוטי. אבל גם תיאורטית בלבד - אם אין באמת צורך בעבדים כיום, זה לא מצווה, זה רק דבר שהיה מותר - מה העניין להגיד "אם היה פעם אני חייב שיהיה גם היום"? זה שזה היה בזמן התורה זה אומר שזה הדבר הכי נכון גם היום? לא נראה לי. בתקופה אז, גם האבא הוא זה שקבע לכל בת ולכל בן עם מי הם יתחתנו - לא רק בגיל 12, אלא גם בגילאים מבוגרים יותר - הבחור היה צריך להגיע לבקש את יד הבחורה מאביה, לא ממנה, והאבא היה זה שמחליט אם הם יתחתנו. זה אומר שגם היום זה הדבר הכי "טוב"? לא נראה לי.
http://n2.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t647463#7233043
חפרתי שם מנהרות
שלא יביישו את החמאס, אבל ההודעה הזאת רלוונטית במיוחד בשבילך
אבל זה אכן דבר מוסרי.
ובדרום ארה"ב לפני מלחמת האזרחים היו יהודים שומרי תורה ומצוות שהיה להם עבדים והקפידו על ההלכות.
הקונספט יכול לעבוד אם יכניסו בו תיקונים מסוימים בשביל להתאים לרוח התקופה.
גם עבדות של עמי העולם בלי קשר ליהודים?
לתפיסתי - עבדות זה דבר תלוי תפיסה חברתית. היום, עבדות נתפסת כדבר לא לגיטימי בהחלט וכפגיעה חמורה בכבוד האדם וחירותו - ולכן כיום זה בהחלט נתפס כדבר לא מוסרי שלא צריך להיות.
אני לא הייתי רוצה כיום לחיות בחברה שהעבדות חוזרת אליה.
לגיטימי שאדם יוותר על חירותו האישית והכלכלית בתמורה לכלכלה מלאה.
בכל אופן זה יותר מוסרי מלהעסיק אדם בשכר שלא מספיק לו לאוכל וקורת גג..
ההבדל בין עבד לשכיר זה שכלפי עבד אתה מחויב והוא מחויב כלפיך.
כי העבד, הוא עבד לזמן קצוב, וכי הזכויות שלו כה רבות -שזה לא באמת מה שנחשב כעבדות לפי התפיסה כיום. אולי יותר כמו פיליפיני שעובד אצל הזקן היהודי שלו...
חשוב לדייק באמירות - אמרת "העבדות זה דבר מוסרי" - היית צריך להדגיש, לדעתי, שמדובר בעבד עברי.
אם ככה, על כל שאר העבדויות אתה חושב שהן לא מוסריות או שלכל הפחות הן לא צריכות לחזור? (כולל העבדויות שלא קשורות כלל ליהודים משום צד...)
לא קריטי לי שזה יהיה קצוב בזמן או שיהיו לו מליון זכויות.
זה בסה"כ ל7 שנים או פחות, תמורת כסף ובנוסף האדון מצווה לכבד אותך.
כמו משרת שגר בבית רק בשכר אחר.
זה אחרת..
יותר כמו קיבוץ אבל בבעלות פרטית, מגורים+אוכל+הכשרה+כלכלה בסיסית על חשבון המעסיק ואתה לא מקבל כסף על העבודה שלך.
בס"ד
שכלל דברים שיכולים לעזור לו להתפרנס,
ואת התשלום הראשוני שעבורו נמכר מלכתחילה.
ותן טלשמח לסגור מעגל 
אני הייתי אני, אתם הייתם אתם וכו'..
ובעיקר על הסוף.
(כנענים כמובן,עבריים זה כאב ראש)
לא מזמן ניסתי לשכנע את אמא שלי שתקנה כמה עבדים (היה מבצע)
בחברה המודרנית ההסתכלות על צניעות היא כמעט ולא איך אני לא רוצה לראות אחרים אלא איך לא הייתי רוצה שאחרים יראו אותי, אני לא אסיט מבט מול נשואה שהשיער שלה מגולה אם היא לא מקפידה על זה אבל כן מול אחת שהכיסוי ראש שלה זז.
סיפור נחמד, מתוך אתר עם כמה מהסיפורים היותר טובים שיצא לי לקורא ברשת.
מי צריך לשטוף כלים בבית?
מתי גיל החתונה האידיאלי?
לאיזה דמות תנכ"ית אתם הכי מחוברים ולמה?
האם גברים בוכים בלילה?
כיצד עבודה זרה קשורה לנבואה?
מתי בחור צריך לעזוב את הישיבה?
שימו לב אל הנשמה לשם שבו ואחלמה...
אני לא זוכרת ציטוטים מדויקים.
כשבטל יצר העבודה זרה אריה של אש יצא מבית קודש הקודשים.
אפשר לדמות את האריה של האש לרצון העז לקרבת אלוקים והיכולת להתקרב ולדבר איתו.
כשביטלו את יצר העבודה זרה גם הצד השני של המטבע- הרצון לקרבת ה' התקרר.
הרי מה זה יצר עבודה זרה אם לא רצון עז לאלוקות כלשהי?
כאשר בוטל הרצון הזה גם הנבואה בטלה- כי רצון מוביל ליכולת.
זה ממש בקצרה הגיגי על הנושא. (מבוסס על שעור של רב שאני ממש מעריכה שלימד אותי באולפנא)
יחד עם חזרת הנבואה.
מפי מו"ר
אני לא ממליץ על דברים שלא קראתי, האתרים זה היסטוריה מהשעה האחרונה והנושאים זה דיונים עם חבר היום בארוחת צהריים 
הפרעות קשב שולתתת!!
מאמע צאדיקהזה הוא שנפל עלי 
|חיוך תמים|
יש מספיק נושאים עכשיו צריך לדבר עליהם
שיר ידידת
הרועהטוב אמא..
הרועהעל שני הרבנים התווכחתי רבות, כאן ובכיפה.
וגם בויקיפדיה.
מחרוזת 1:
כותב:7013 שרלו
מחרוזת 2:
כותב:7013 אבינר
מופיםמן הסתם זה גם חוסם לך את יורה דעה הלכות נידה...
הגזמת...מופיםהתכוונתי שרימון לא חוסמים בדרך כלל מאמרים על הלכות נידה
כנראה שהניסוח שם "קצת" בוטה יותר
אם יש לך משהו מעניין להגיד בקשר לנושאים הללו (או שתפתח נושאפלצת אחר) אתה מוזמן
חשבתי לעצמי שמסתמא עבר לך כבר המוזה
אני חפרתי בנושא העבדות הרבה כאן
בשבילך אני פותח שירשור חדש
כדי להפוך לשרשורפלצת
מופיםאני לא מנסה להיות פרובוקטיבי!
זה יוצא לי לבד!
(לפחות לא במודע...)
את זה מאוחר יותר או במוצ"ש. (והנושא של עבדות לא כזה מעניין אותי אבל אין לי בעיה שתכתבו גם על דברים שלא מעניינים אותי- ברגע שפתחתי שרשור תומך ניצלוש"ים אין לי זכות מוסרית להגיד לאנשים מה לכתוב
)
קישרתי על עיוור..
בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..
למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.
אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.
תוכלו להחכים אותי בנושא?
אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.
לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......
מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....
אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...
לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....
אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...
בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......
ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅
באמת בהצלחה🙏🙏
(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)
הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.
בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר
זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.
ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.
נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.
האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.
התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.
תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו.
זו ממש טעות לחשוב אחרת.
אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?
תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅
אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...
האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....
ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.
תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך
לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.
תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה
מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.
בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.
לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.
מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?
אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.
בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.
למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.
על כל אדם/מגזר איזשהו.
ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.
שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.
סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.
לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.
אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"
זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.
ואז זה השפריץ ממנו החוצה:
"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",
"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"
"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".
פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.
אתם פשוט מנסים לשנות אותי.
גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"
"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.
היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".
היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''
"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"
"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".
"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".
"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".
בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".
חסר סנכרון במערכות.
בקרוב יש לי יום מאסר ומשפט לשם הפרוטוקול.
תודה על התגובות החמות.
מחר בע"ה אקרא לעומק ואגיב
לילה טוב
העסק ישן..
תתחילו להפציץ
כל פעם כשאני מצליח לצאת ממנו, אני מופתע כל פעם מחדש.
ת'אמת, שזה לא בדיוק 'מצליח' אלא שהשם מוציא אותי ממנו.
אבל נשמע מסקרן הנושא
מעצמי אני לא מתייאשת (כנראה) אף פעם
אני יודעת שתמיד יש דרך להשיג את מה שאני רוצה
לפעמים זה לוקח זמן למצוא/ ליישם אותה
מאחרים כן
אני לא נותנת צ'אנס שוב ושוב
אני לא מצפה מאנשים לעשות אחרת ממה שהם תמיד עושים
לגבי עצמי.
השאלה היא אם זה נכון ו/או מציאותי ומעשי
במילים אחרות
סטנדרטים גבוהים
עצמיים ומאינטרקציה עם הסובבים
באופן מעשי זה אומר לסמוך בעיקר על עצמי
להבין יתרונות/ חסרונות של הסובבים
ולפעול בהתאם
לפעמים לוקח שנים כדי להבין את עומק הייאוש שאתה מיואש ממישהו אחר..
משיח נאו בפומ!אני מבין שאת מהוותיקות פה 
מה אתה רוצה לדעת?ל המשוגע היחידיקמתי במצב רוח קרבי..
אשמח להבין מה הפריע לך, כי אני לא ראיתי שום בעיה במה שכתבתי.
(אני גם לא מגיב פה הרבה בכללי...)
דוסיתת
משהאחרונה