טו באב הוא יום מוזרמופים

כל החגים בעם ישראל -יש להם מסר ברור

בפסח יצאנו ממצרים

בשבועות קיבלנו את התורה

ר"ה הוא יום הדין

יום כיור הוא יום סליחה

סוכות הוא זכר לסוכות במדבר

ושמיני עצרת הוא סיום כל החגים, ומסיבת פרידה

וחנוכה ופורים נתקנו לזכר מאורע שנעשה בהם

יש 6 דעות בגמ' למה שמחים בטו באב

י"א שהקב"ה לא דיבר עם משה בצורה ברורה, וביום הזה חזר אליו הדיבור

י"א שביום הזה התחדש בבית המדרש שמותר לבן שב אחד להתחתן עם שבט אחר

י"א שביום הזה התחדש בבית המדרש שיש פיתרון איך להתחתן עם שבט בנימין לאחר פילגש בגבעה

י"א שמהיום הזה ואילך אסור לחטוב עצים למזבח, ובמקום זה מתחילים ללמוד

י"א שביום הזה קיבלו היתר לקבור את הרוגי ביתר

וי"א שביום הזה מלכות ישראל נתנה חופש דת לכל הנתינים שלה, שמי שרוצה יכול לעלות לרגל, ולא חייבים דוקא לעבוד עבודה זרה

קשה להבין את הענין של היום במקרה כזה שיש הפרש עצום כל כך, בלי מכנה משותף נראה לעין

למעשה היום הזה עובר אצלינו כמו בט"ו בשבט - ההבדל היחיד הוא שלא אומרים תחנון

מענין לחפור על זה, מה צריך להתחזק ביום הזה, מה העבודת ה' המיוחדת שמתאימה להיום

ומה שנהגו בזמן המשנה לעשות שידוכים ביום הזה וביום כיפור, האם זה מראה שיש קשר בין יום כיפור ליום הזה?

כי על פניו לא ניכר שום קשר

הענין של החג הוא קימה מנפילה או התרת מעכב, והוספהחסדי הים
מכאן ואילך בעבודת ה' ביתר שאת, כדביאר בזה ה'בני יששכר'.
קימה מנפילה או התרת מעכב?? אשמח לפירוט.קחו עמכם דברים

נשמע מעניין.

^ אולי הקימה מהנפילה - היא- היא התרת המעכבנפש חיה.
אבל מה הקשר לטו באב??קחו עמכם דברים
לענ"ד- זה מתקשר לדברים שארעו בטו באב כמו שאמרו פהנפש חיה.

* כי כל המאורעות האלו מראים [כל אחד לכשעצמו] "נפילה" מרמה מסויימת,
    והיא למעשה "עיכבה" שפע מסויים [דיבור עם השכינה/ חתונות וכל השאר...]
    מלהגיע לעולם ולהשפיע טוב.

ייתכן ש ה"קימה " מה "נפילות" המוזכרות כאן- גרמה לשפע להתחדש ביתר שאת,
  ולהשפיע טוב ושמחה בצורה גלויה יותר
וממילא- להסיר את המעכב  ו "חוצץ" כביכול - ומכאן להגיע לקרבת אלוקים משמחת ונפלאה מאד.

היות ש ה 'בני יששכר' כותב ש "מכאן ואילך- לעסוק בעבודת ה' ביתר שאת"
[- כי כיון שהיום מתקצר- ממילא ניתן להוסיך לימוד בלילה וכד'] 

קרבת אלוקים שגורמת שמחה גדולה יותר

"ואני קרבת אלוקים לי טוב"  (תהלים)

^^^ ט"ו באב מגיע אחרי ט' באב, והוא מסמל קימהחסדי הים
והסרת המעכב, והתכוננות לעתיד טוב יותר.

1. כלו ביום זה מתי מדבר, והתחילו להתכונן להיכנס לארץ.
2. חזר אל משה הדיבור אחרי הפסקה ארוכה, והתחיל עידן של יכולת לשמוע את דבר ה'.
3.הותרו שבטים להתחתן זה עם זה, ובמקרה אחר עם שבט בנימין, וזה סימל התחלה של אחדות ויניקה הדדית.
4. בזמן בית המקדש נהגו מיום זה להוסיף בלימוד תורה, כי לא היה להם את הצורך בחטיבת עצים למזבח שלקח מזמנם.
5. קיבלו היתר ביום זה לקבור את הרוגי ביתר, אחרי זמן מסוים שהרומיים לא אישרו את קבורתם. הקבורה סימל את גמר החשיבה על המרד שנכשל, והתמקדות בטוב של ה' בחושך של הגלות. תיקנו אז ברכת 'הטוב והמטיב' בברכת המזון.
6. הושע בן אלה הסיר את המעכב של השומרים שלא נתנו לעלות לרגל, ואז גם עשרת השבטים יכלו לעלות לרגל.
7. השידוכים שנעשו ביום זה מסמל הסרת הרווקות, והתחלה של בניית בית פרטי של מעון לשכינה.
בעניין קימה מנפילה- יש ביום הזה תיקון לכל הנפילותחיה רוז

של תשעה באב. 

התיקון הכי גדול של תשעה באב זו הגאולה העתידה שהיא נישואין בין כנסת ישראל לקב"ה. ומכאן עניין הנישואין שבט"ו באב.

*אם בתשעה באב בכו (וזה שורש החורבן) ונענשו במיתה, אז ביום הזה פסקו מלמות.

*אם סיבת החורבן היא שנאת חינם, זהו יום של אחדות.

*כל עניינו של בית המקדש על פי הרמב"ם הוא להיות מוכן להקרבת קרבנות. בתשעה באב הבית חרב. בטו' באב השלימו את כריתת העצים לקורבנות והבית מוכן להקרבתם ולמילוי יעודו. 

* המזבח והברזל הם ניגודים ביעודם בעולם ולכן אסור להשתמש בברזל למזבח. בטו' באב שברו את הקרדומות. (ששימשו לחטיבת העצים). 

* בתשעה באב נגזר שלא יכנסו לארץ- בטו באב קיבל עמ"י בעלות מלאה על הארץ. כשלאדם יש בעלות מלאה, הוא יכול להעביר את הנחלה גם לשבט אחר. עד אז, הם לא יכלו להתחתן זה בזה כיוון שאסור היה להעביר את הנחלה בין השבטים. כלומר, יהודי משבט פלוני לא יכול לעשות כל מה שהוא רוצה בנחלתו...

*בתשעה באב נלכדה ביתר- בטו' באב הותרו הרוגיה לקבורה.

בקיצור- אם עניין תשעה באב הוא החורבן, אז עניין טו' באב הוא הגאולה. 

א. לא ממשד.

"חג".

[וההתחלה של הוספת הלימוד, לא מובאת לכאורה כ"טעם" אלא "מכאן ואילך"]

וההתחלה של הדיבור עם משה, היא המשך של "כלו בו מתי מדבר".

ב. נראה כללית שהמכנה המשותף הוא גילוי האחדות של ישראל. הותרו שבטים, הוסרו פרוסדאות בין ישראל ליהודה, הותרו שבטים לבוא זה בזה, חזרו להתחתן עם שבט בנימין. זה עצמו היסוד של השראת שכינה. 

וממילא מובן גם למה הקמת בתים בישראל, שהיא יסוד גילוי האחדות, שמתחילה במשפחות ישראל ששורה בם שכינה, היתה ביחוד ביום זה. ימים טובים.

להרבות באהבת ישראל ואחדות בישראל, כיסוד להשראת השכינה - שהיא התוכן הפנימי שלנו ושל דבקותנו בה' - ומתוך כך, מתכפרים עוונותיהם של ישראל ושבים לה'.

אם הענין האחדות, זה לא מסביר כלו מתי מדבר, קבורתחסדי הים
הרוגי ביתר, יום הפסקה של חטיבת עצים.
חשבתי בעצמי על מה שכתב דןמופים

והיה קשה לי שזה לא מסביר את הרוגי ביתר ואת חטיבת עצים

קבורת מתי מדבר - דווקא מסביר..ד.

במובן הרחב, התגלות השלמות של עם ישראל ביחד.  עד אז, עדיין חלק היו מיועדים ל"ע למיתה, ולא להיות מעם ישראל הנכנס לארץ.

גם הרוגי ביתר ניתן להסביר באופן קשור (אם כי לא חייב שכל האירועים ממש באותו ענין.. לפעמים יתכן משהו ש"נספח" ליום זכאי).

לגבי הפסקת חטיבת העצים - בפשט זה לא מובא כאחד הטעמים, אלא בהמשך: "וקרו ליה יום תבר מגל".. שמאותו יום תשש כחה של חמה.

יש קשר בין העצים לאחדות. לא ראיתי מקודם שהעלתם אתחיה רוז

נושא האחדות.

בכל אופן, הסברתי בהודעה הקודמת את הקשר בין העצים לנושא האחדות 

אולי זה יעשה לך קצת סדר..יעלת חן
עבר עריכה על ידי יעלת חן בתאריך ט"ו באב תשע"ד 04:04

תעתיק את כל הקישור כדי שהעמוד הנכון ייפתח  /http://www.yhy.co.il/content/view/457/168/lang,he
עוד כיוון.(לא סותר את הרעיון הקודם). טו' באב-איחודחיה רוז

טו' באב הוא יום של אחדות וחיבור בתך עם ישראל ואחדות וחיבור בינינו לבין הקב"ה. שני העניינים קשורים זה בזה כמו שרואים גם ביום כיפור (הקשור לטו' באב) שאנחנו מחוברים לקב"ה ברמה הכי גבוהה וה' סולח לכל יהודי ודווקא זהו היום שבו "אנו מתירין להתפלל עם העבריינים". כי בכל יהודי מתגלה המהות הפנימית שלו בה הוא חלק מה' ובה כל העם מהות אחת.

הותרו השבטים לבוא זה בזה- אין צורך להסביר את האחדות שבדבר.

הפתרון לשבט בנימין- אחדות ודאגה לכל פרט בעם.

המחולות של הבנות- מחול הוא בעיגול (על פי הגמרא. שם אין התחלה או סוףץ כולם באותה דרגה. את הבגדים שאלו זו מזו כדי שאף אחת לא תתבייש וכו'.

מכלים לחטוב את העצים, אבל לא לתרום עצים למקדש- תרומת העצים היא ע"י אדם שיש לו והמשתמש הוא אדם שאין לו, הרבה פעמים חוטא, שצריך עצים לקרבן שלו. כשיהודי תורם עצים הוא לא יודע למי הוא תורם אותם... עד טו' באב, משפחה שתרמה עצים יכלה לחטוב אותם או לחטוב לעצמה חדשים. מטו' באב, העצים כבר לא טובים ויש חשש לתולעים ולכן התרומה היא על חשבוני. אני תורם ולא יכול לחטוב חדשים. זו אהבת ישראל אמיתית. 

אגב, הייתה תורנות בין משפחות על תרומת העצים. ובטו' באב עצמו מלבד המשפחה שהייתה ממונה תרמו גם כל מיש טעה בשבטו. כי זה היום של כולם.

חזר הדיבור אל משה ופסקו מתי מדבר מלמות- עובדה שמראה על סליחת הקב"ה לעם ישראל. מעין יום כיפור. (מעבר לכך, הדיבור נמנע ממשה לא כיוון שהוא לא היה ראוי אלא בגלל שהעם לא היה ראוי. כל הדיבור של ה' למשה זה בשביל עם ישראל ומשה מחובר לישראל). הדיבור מקשר את ה' לעם והחיבור נוצר מחדש ביום הזה. 

מלכות ישראל התירה לעלות לרגל- שני החיבורים. גם החיבור לקב"ה בעלייה לרגל והימנעות מעבודה זרה. וגם המפגש בין שתי הממלכות. יהודים מיהודה ומישראל נפגשים שוב בבית המקדש, באותם הזמנים. יחד.

הרוגי ביתר- מממ.. לוידת... לא זכור לי הקשר לעניין. אולי האכפתיות מאותם יהודים? 

ואאאלה מופים...דניאל55

מה אומר על זה שיש מצב.... קטן אולי?? אולי אפילו מצב פיצפון...?? ממש ממש פיצפון...

שבחיים, ובטח שלא בתורה, בהלכה ובהבנת רצון ה׳ שלא הכל זה ״על פניו״.......

מה אומר, יש מצב???

?? מה הסופרלטיבים האלה?מופים

אני אומר שאני לא מבין מה את רוצה!

ונראה לי שלא הבנת אותי

לא רק שיתכן שזה לא רק מה שעל פניו, אלא שכנראה זה כך

זה בדיוק מה שניסיתי לפתוח כאן

דיון מה זה באמת

(ובאמת זה מה שהתפתח)

הרבה פעמים מרגיש לי שאתה רואה את התורהדניאל55

ואת ההלכה כחד מימדית נטו

וקשה לי עם זה

ברור ברור ברור שיש קשר בין כל הדברים!!!

גם אם אנחנו לא מבינים בשכל...

אז לא קלטת אותי נכוןמופים

(זה אפילו קצת מעליב!)

אני מתעסק בעיקר בחלק המעשי של התורה ושם יש בסופו של דבר מימד אחד - מותר או אסור, צריך או לא צריך

וכנראה בגלל זה קיבלת את הרושם הזה

אבל כשאני לא מדבר על נושא מעשי, אלא על ענין שעומד מאחורי היום - זה בדיוק המקום לנסות להבין מה עומד מאחורי זה

מה שכן - גם בדברים כאלה אני קונקרטי, ולא אוהב שאנשים אומרים דברים מעורפלים - אתה רוצה לומר שזה הענין - תאמר את זה בבהירות (כמו שעשו כאן), אל תמרח משהו מעורפל וכאילו ענית לי

וברשותך אני אעתיק כאן שיר שמישהו כתב לי בפורום של הבנים, וניתוח שלי עליו

וְאוּלַי לֹא הָיוּ הַדְּבָרִים מֵעוֹלָם,

אוּלַי

מֵעוֹלָם לֹא הִשְׁכַּמְתִּי עִם שַׁחַר לַגָּן,

לְעָבְדוֹ בְּזֵעַת-אַפָּי?

מֵעוֹלָם, בְּיָמִים אֲרֻכִּים וְיוֹקְדִים

שֶׁל קָצִיר,

בִּמְרוֹמֵי עֲגָלָה עֲמוּסַת אֲלֻמּוֹת

לֹא נָתַתִּי קוֹלִי בְּשִׁיר?

מֵעוֹלָם לֹא טָהַרְתִּי בִּתְכֵלֶת שׁוֹקְטָה

וּבְתֹם

שֶׁל כִּנֶּרֶת שֶׁלִּי... הוֹי, כִּנֶּרֶת שֶׁלִּי,

הֶהָיִית, אוֹ חָלַמְתִּי חֲלוֹם?

ואני כתבתי על זה

אתה משכים כל בוקר לגן?

אתה שר על עגלה מליאה חציר? עלית פעם על עגלה כזאת?

אתה לא עירוניסט?

כנראה שבאמת לא היו דברים מעולם

הכינרת לא תכלת, היא השתקפות של השמים, כשהשמים אפורים גם היא אפורה

ויש לה תום? זה סתם מים!

והכינרת היא שלך? היית מת!

ואם יש לך ספיקות - הכינרת קיימת, וגם מסתבר שחלמת כל מיני חלומות. זה לא סותר!

בקיצור, מילא ****! אבל אתה?

מה זה השטויות המפוחלצות האלה?

הממריבוזום

אני גם לא אוהבת דברים לא ברורים ושימוש במילים מעורפלות, כשזה נוגע לפילוסופיה, או לאמונה או למדע או בעצם לכל דבר. 

רק מה. חידה היא גם לא דבר ברור, אבל אפשר לפתור אותה, ויש בה היגיון פנימי.

לטעמי שיר טוב - הוא לא בלתי מובן בצורה שלילית, הוא בלתי מובן כמו חידה.שפה של שיר שונה משפה רגילה, אבל זה מוסכם על המשורר והקורא.

(השיר שהבאת הוא שיר ידוע של המשוררת רחל, ואם מכירים את חייה קצת, הוא הופך להיות מובן יותר)

בשביל לפתור חידה כזאת אכן צריך להכיר את צורתמופים

המחשבה של הסופר

ולא מענין אותי חידות כאלה. מה אכפת לי מה הוא התכוין? זה לא חידה שיש בה אתגר, כי אני לא יכול לדעת מה יש לסופר בראש

מלבד מה שלפי מה שהבנתי - אין ניתוח נכון לשיר, כל ניתוח יהיה נכון גם אם הסופר לא התכוין אליו, אז זה הופך להיות ישות מעורפלת בפני עצמה

(אני כמובן ניחשתי שהוא לא המציא את המילים האלה, אבל הוא כתב אותם כאילו זה הודעה שלו, אז עניתי לו אישית

ואגב, אם אתה קורא את זה עכשיו. מה שלומך? מנפנף)

בשביל להבין כל דברריבוזום

צריך להכיר את צורת המחשבה של מי שכתב. מה שבעזרנו הוא שחלק גדול מצורת המחשבה של בני האדם הוא משותף. כדי להבין שיר צריך בדרך-כלל לחלוק עם המחבר גם רגש\חוויה מסוימים. אך שוב, הרבה מאוד ממה שבני אדם מרגישים, חווים או חושבים הוא לא ייחודי מספיק בשביל שיהיה זר לאחרים. נראה לי.

יש אנשים שזה כן מעניין אותם - על טעם וריח.

אני לא מסכימה עם האמירה ש"כל ניתוח" מתקבל. יכולה להיות הבנה של משמעות נוספת שהמשורר לא התכוון אליה, אבל היא יכולה להתקבל בעיניי רק אם היא באמת הגיונית. (כמו שאפשר למצוא לחידה עוד פתרון. אפילו המחבר כנראה ייהנה מזה אם הפתרון באמת מתיישב עם כל פרטי החידה. ואי אפשר לומר שהפתרון "לא נכון"!).

לא מסכים עם השאלההרועה
לחגים ביהדות איו מסר אחד ברור.

מה שמגניב ביהדות זאת הדואליות.
לא מסכימה בחזרה חיה רוזאחרונה

אני כן מסכימה שלחגים יש פעמים רבות מסרים רבים.

אבל כמו כל דבר ביהדות, בסופו של דבר הכל מתקשר כי הכל אמת פנימית אחת.

מופיע במקורות שהחגים לא נקבעו ביום מסוים רק בגלל המאורעות שקרו בהם. בפנימיות, המאורעות המיוחדים קרו בהם בגלל העניין הרוחני שקיים בהם כבר. לכן היה טעם למשל שאברהם ישמור את פסח עוד לפני שזה קרה. 

יש מהות רוחנית ליום ובגללה קורים ביום זה מאורעות שונים.

עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.אחרונה
לא אהבתי את הביצועים 
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
תיאורטית לאנוגע, לא נוגע

אבל למעשה בד"כ הדרך הכי טובה להשתנות זה ע"י ייסורים, הם הכי פותחים את הנפש והכי מפתחים אצלנו עומק רגשי ואמוני.

אבל יש דרך נוספת. ללמוד להקשיב ולהרגיש את העולם. להרגיש שאתה חלק ממשהו ענק-חלק מהבריאה של ה', וגם חלק מעל ישראל, ואז יוצאים מהאגו ואין כ"כ צורך בייסורים.

"לא הן ולא שכרן" לענ"ד זה לא רק בגלל הקושי שבייסורים, אלא גם בגלל האמת שהם מכסים-שראוי שהעולם של ה' יהיה מושלם, בפרט כלפי אנשים שמחוברים אליו.

חשבתי השבוע שזו הנקודה של שבט בנימין- נס בשביל הטבע, בשביל שהטבע יהיה שלם כי ראוי שהבריאה של ה' תהיה שלמה. וזה סוג של חיבור בין קדושת הטבע (נס בתוך הטבע) לקדושה שמעל הטבע (נס ששובר את הטבע). וזו מעלתה השלמה של א"י שהתבטאה בניסי כיבוש נחלת שבט בנימין ובמקדש ובפרט בקודש הקדשים. וזה שייך כמובן רק למי שמחובר לכלל באופן מהותי, ולמי שמפריעים לו הייסורים בעיקר בגלל האמת שהם מסתירים ולא בגלל הסבל שלו.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך