יש צמחים זמינים שיש להם סגולות רפואיותאנונימי (פותח)
לסייע להורדה במשקל?
זמינים הכוונה- לא שורש אקליפטוס או משהו שקשה להשיג.

תודה מראש.
את מתכוונת ללכת לקטוף? חיה רוז

אולי פטרוזיליה, סלק וכל מה שגורם לנו להוציא יותר..

סלרי שהערך הקלורי פחות ממה שמוציאים בלעיסה

זו סתם אמונה שגויהאנונימי (3)

לעיסה רצופה במשך שעה שורפת משהו כמו 10 קלוריות. 

ב-100 גרם סלרי - שלוקח אולי 5 דקות ללעוס - יש 16 קלוריות. 

אין באמת ירק שמרזה - פשוט בחלק מהירקות אין כמעט קלוריות כך שניתן לאכול מהם "חופשי". 

סבבה.. בכל מקרה לא מתחשק לי ללעוס סלרי כל היום..חיה רוז
צר לי לבשר לך - אין פתרונות קסםאנונימי (3)

אני אחסוך לך את החיפוש:

יש כל מיני שיטות, כדורים, צמחים וכו' - בתכלס, אם משהו מהם בכלל עובד, אז זה עובד יותר על הראש והביטחון העצמי שלך. 

אם למישהו היתה באמת שיטה טובה, יעילה ובריאה לרדת במשקל - הוא היה מיליארדר וכולם היו מכירים אותה. 

לרדת במשקל זה אך ורק באמצעות עבודה קשה. לאכול בריא, להכניס פחות קלוריות לגוף מה שמוציאים, לעשות ספורט וזהו בערך.

אם תרצי, בתור מישהו שנמצא כל החיים בדיאטה ושמירת משקל (גנים בעייתיים...) - יש לי הרבה טיפים שעוזרים - אבל אף לא פתרון קסם אחד. 

אז תן טיפים חיה רוז
אז ככה:אנונימי (3)

קודם כל, יש את האתר הזה: 

http://www.diets.co.il/calc.asp

(זו לא פרסומת, זה אתר חינמי שאני מצאתי שהוא מאוד יעיל). 

את יכולה לחשב כמה קלוריות את צריכה לצרוך ביום וכמה את צורכת בפעול ואפשר להכניס לחישוב גם פעילות גופנית. 

זה מאוד מקל על המשימה כשיודעים כמעט בדיוק מה המצב ולא משערים או עושים בערך. 

דבר שני - אוכלים רק לחם קל מקמח מלא. לא לחמניות, לא פיתות ולא שום דבר אחר. 

פרוסת לחם כזאת היא משביעה יותר ויותר קל לשלוט על כמה פרוסות אוכלים. (3-5 פרוסות זה שווה ערך לפיתה אחת. תלוי בלחם ובפיתה). 

כל מה שאפשר להחליף במוצר דיאטטי - להחליף. 

מעדני חלב ויוגורטים, שוקולד, ממתיק לקפה, אפילו גלידה. (אני יכול להמליץ לך על מוצרים ספציפיים שאני אישית מאוד אוהב וחושב שהם מוצלחים מאוד - אני לא כותב בגלל שאני לא רוצה שיחשדו שאני עושה כאן פרסומות...). 

להפחית בכמות הפחמימות (את גם תשימי לב לערך הקלורי לפי האתר ששמתי אליו קישור) - אורז, תפו"א, קטניות וכו' - מלאים בקלוריות. אם כבר אוכלים אורז או קטניות - אז שיהיו מלאים כי זה משביע לזמן רב יותר, אבל גם בהם לא להפריז. 

מבחינת חלבונים - חזה עוף וביצים הם בעלי ערך קלורי נמוך ועם מעט מאוד שומן. לעומת זאת, הם בעלי ערכים תזונתיים מאוד גבוהים. כמובן שרצוי שלא לטגן אלא לאפות או לבשל. 

בשר אדום - בחלקים רבים שלו יש לא מעט שומן ועדיף לאכול עוף. 

גם רוב הדגים מכילים יותר שומן וקלוריות מעוף - באתר תוכלי לבדוק מה מכיל כל דג. 

לפני שאוכלים, כדאי לשתות כוס מים - זה ממלא את הבטן ומפחית את הכמות שאוכלים. כמו כן, כדאי לאכול כמה ביסים, לחכות מעט ואז להמשיך לאכול. ככה לא אוכלים ארוחה מלאה על בטן ריקה מה שמוביל לאכילה מופרזת. 

זה נכון שאין פתרונות קסםדניאל55

אבל אני, בתור בנאדם שחושב על הבריאות שלו, לא היית ממליצה על צריכה של מוצרים עם סוכרזית ושות

זה פשוט מחליא!!

לדעתי, תלכי למישהו שמבין בבריאות... ולא באיך להיראות טוב

^^^ עוזר בטווח הקצר והורס בטווח הארוךחיה רוז

הגוף עובד פחות טוב ואז גם משמין יותר ועוד יותר קשה לרדת... חוץ מהבריאות עצמה.

אני ירדתי מעל 20 קילו בלי ספירת קלוריות ובלי מוצרי דיאט בעיתיים.

תזונה יותר בריאה. זה קשה כי צריך להכין כל דבר. אבל זה גם כיף כי אני תמיד יכולה לאכול. אין מכסה יומית...

האנונימית הראשונהאנונימי (פותח)
עובדת קשה, אבל אם יש דברים שיכולים לעזור..
מסכימה עם אנונימי!יעל12
מה סיבת ההשמנה?יעל -NDאחרונה

קודם כל, חשוב לאבן את סיבת ההשמנה.

האם  עשית את כל הבדיקות שניתן והתייעצת עם רופא?

להשמנה יש הרבה סיבות. לכל סיבה - טיפול משלה. כפי שאת מבינה, טיפול בהשנה כתוצאה ממתח וחרדה לא יכול להיות זהה לטיפול בהשמנה כתוצאה בתת-פעילות בלוטת התריס וכו'.

ועוד דבר: בכל מקרה, הטיפול מותאם ע"י איש מקצוע, שמכין בעצמו או מזמין בבית מרקחת פורמולה צמחית זו או אחרת, כך שזמינות הצמחים לא אמורה להטריד אותך.

ודרך אגב, לא תמיד דוקא צמחים הם הדרך הטובה ביותר לטפל בהשמנה. תלוי במקרה. לפעמים שיטות טיפוליות  אחרות עדיפות, ואני ממליצה לך לאפשר לאיש מקצוע להתאים את השיטה הטיפולית שתתאים לך בצורה הטובה ביותר.

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך