משהו שלמדתי היוםמופים

יש מחלוקת במשנה [יבמות ס:] אם מותר לכהן להתחתן עם גיורת שהתגיירה כשהיא היתה תינוקת מתחת לגיל 3

והגמרא אומרת שריב"ל פסק להלכה שמותר.

והיה כהן אחד ששמע על הפסק הזה, ובאמת כך עשה - התחתן עם גיורת שהתגיירה כשהיא היתה קטנה

פגש אותו רב נחמן בר יצחק, ואמר לו "מה זאת אומרת? הרי היא גיורת"

אז הוא אמר לו - כך פסק ריב"ל, ועליו סמכתי.

אמר לו רב נחמן בר יצחק - מה פתאום, בשום פנים ואוםן. אתה מגרש אותה, ואם לא - אני אעשה עליך נידוי, ולא יעזור לך מה שריב"ל אמר

עד כאן הסיפור

וחשבתי על כמה משפטים שבימינו היו אומרים כאן:

לקרב ולא לרחק, לקחת את השיטה המקילה, יהדות בדרכי נועם, לא חייבים להחמיר כשאפשר להקל, יש רבנים שמתירים, לא צריך להיות קיצוניים, מזבח בוכה על מי שמתגרש אז בשעת הדחק יש להקל.

לא כ"כ קשור..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ה באב תשע"ד 23:10

שם יסוד התורה והפסיקה. אנחנו באים אחרי ששיטותיהם כבר ערוכות.

ומן הסתם רב נחמן בר יצחק עשה את כל החישובים שך ה"התחשבות" והגיע למסקנה שזה לא אפשרי [ואני גם לא חושב שבימינו אומרים את זה כ"חבילה אוטומאטית" על כל דבר. זו הגזמה. לקרב ולא לרחק לא קשור לזה. שיטה מקלה גם היום לא תמיד לוקחים, תלוי בענין. להחמיר או להקל גם היום מתחשבים בכללי הפסיקה. "יש רבנים" , תלוי מי. ואז זה "התחלת הרבנים".. "קיצוני" תלוי במה, לפעמים באמת לא צריכים להיות.. "בשעת הדחק" אכן נכון; ודנים כל מקרה לגופו.  ו"ברכי נועם" בוודאי נכון - וזה לא בהכרח אומר מה הפסק...  גם היום אם יהיה משהו שרב נחמן אמר שכך ההלכה דווקא - זה משקל גדול. אז היה רב נחמן בעצמו.. דוגמה לדבר: בדברי סופרים הלוך אחר המיקל לא פעם. אז למה אז ה"מחמיר" לא הלך כמיקל?.. כי זה עצמו ההתחלה של הדברי סופרים... הקיצור" הקצנת...  דרכי נועם]

לא הקצנתי כלוםמופים

באתי לתקוף שיטה שתמיד מחפשים להקל, ואין דבר כזה שיהיה משקל לאסור

אתה אומר שרנב"י שקל את הדברים? אתה צודק!

רציתי רק להראות שלפעמים המסקנה היא לאסור, עם כל הכאב והצער, ועם זה שיש מי שסבר להקל - לפעמים ההכרעה היא להחמיר. וזהו - יקוב הדין את ההר!

לא תמיד זה כך, לפעמים ההכרעה היא להקל, ולפעמים מתחשבים בשעה"ד, אבל לפעמים לא!

מופים, רק לא הבנתי-למה רב נחמן יותר "חזק" מריב"ל?ותן טל

משמע מהגמרא שנפסק הדין כמו רב נחמן?

אכן - כך נפסק למעשהמופים

אבל גם ריב"ל לא סותר מה שאני אומר - ברור שלפעמים מכריעים לקולא, אבל לפעמים לא!

נכון. אבל אמרת "משפטים שבימינו היו אומרים כאן"..ד.

זו קצת הכללה...

במילה "כאן" התכוונתי "במקרה כזה"מופים

לא התכוונתי לפורום כאן

סליחה מכל מי שנפגע מההשמצה

לזה התכוונתי..ד.

שלא נכון להכליל ש"כך היו אומרים היום"....

יש כאלה.מופים
אין שיטה כזו.הקולה טובה

מעולם לא ראיתי רב ש"רק מקל ואין דבר כזה שיהיה משקל לאסור"

ונפגשתי בעצמי עם מקרים שבהם רבנים שנחשבים מקלים מאד בתחום מסויים אבל במקרים ספציפיים הם ידעו לאסור כמובן.

אין רב שלא מקל ואין רב שלא אוסר.

אין רב שאומר על הכל "מותר".

וגם לרבנים הכי חרדים -יש תחומים שבהם הם מקלים.

(סתם דוגמא- בדיני ממונות, פגשתי לא מעט רבנים חרדיים או על גבול החרדי שראיתי במו עייני היתרים למה שהרב שלי היה מכנה גזל גמור...)

כל רב יש לו את השיטה שלו ואת מה שנראה לו חשוב יותר.

לבוא ולהגיד שיש רבנים שמתירים לשם ההיתר ורק מחפשים איך ומתי להתיר ולא אוסרים אפעם- זה הוצאת שם רע. 

אין "לא ראינו" ראיהמופים

את לא ראית - אני ראיתי

ואי אפשר להוציא שם רע בלי לומר שמות

יש גישה כזאת.

צריך לזכור שאני יודע ללמוד הלכה, ויש פסיקות שאתה רואה שהוא מחפש מתחת לאדמה להתיר בלי משקל בכלל

אז תוכיח אתה.הקולה טובה

להגיד שיש- זה גם לא ראיה. 

אתה מוזמן לתת לי שמות או מקרים באישי.

אני מסכימה שיש רבנים שמחפשים דרכים להקל- אבל כי יש להם סיבה אחרת.

(לדוג'- משהו שראיתי לא מזמן- מאמר על איפה ועד כמה אפשר להקל בכשרות כשחוזר בתשובה אוכל אצל הוריו החילונים- יש פה 2 ערכים, כשרות וכיבוד הורים. והרב הזה נותן את כל קשת המקרים שבהם אפשר להקל בכשרות בשביל כיבוד הורים.. והוא בהחלט חפר מתחת לאדמה כדי למצוא קולות)

כמעט תמיד שיש שאלה הלכתית- זה בגלל שיש 2 ערכים סותרים.

ואז הרב בא ומכריע מה עדיף.

האמת שלא רציתי להתערב. גם לא בטוחה שתבינו את הקשר.נועם ה
אבל אני חושבת שזאת הבעיה באיך שרואים את מי שהגישה שלו באופן כללי היא לקרב ולא להרחיק.
לחבק ולא לדחות.
אבל זה לא נכון.
זאת הסתכלות לא נכונה.
כי רק מי שהוא גדול באמת, הוא יודע גם לחבק באמת.
מי שחושש מלקרב, זה מי שהוא קטן בשביל זה.
לא כל אחד יכול להיות הרב קוק.
לא כל אחד מסוגל שהאהבה לא תסמא את עיניו.
אבל לשם אנחנו שואפים.
(נכנס גם להקשר שד. ציין)

הקירוב חייב להעשות באיזון של "שמאל דוחה וימין מקרבת" חייב שמאל. חייב ימין. במילים אחרות- חינוך.
וכשהאיזון לא קיים, גם הקירוב לא קיים.

גישת ה"דוחה" וגישת ה"חיבוק" לא שלמה ברגע שאין איזון בין שניהם.

אז... זה שיש היום תופעות כאלה של "מקרבת מידי" זה בא רק לעניות דעתי כתוצאה מחוסר איזון ב"דוחה" שבשיטות האחרות שאולי "דוחות" מידי.
קצת עברת נושאמופים

אבל בנושא שלי - הרבה פעמים רבנים שמחמירים לא עושים את זה כי זה המשקל הנכון

אלא הם לא בטוחים בעצמם, ומספק צריך להחמיר

כי כל זמן שאני לא בטוח, אני לא יכול להתיר. כמו שרופא שלא מרגיש בטוח בעצמו לא יכול לומר לקחת תרופה - הוא מסכן את האנשים!

(והדברים מבוארים ברש"י ביצה ב: )

אז ברור שזה לא אידאלי, והכי טוב שאדם יצליח לחתוך דברים, אבל אי אפשר לבוא בטענות למי שלא מוצא בנפשו את העוז להתיר

במקום שבוא הוא נמצא, שהוא לא בטוח בעצמו -  זה מה שהוא צריך להורות

א. אמרתי שזה לא הכי נראה קשורנועם ה
ויש מצב שלא יבינו את הקשר. אבל זה קשור לרוח הדברים. התכוונתי לזה שאמרת ש"כאן היו אומרים כך וכך", אז כמו שד. אמר, לא בטוח... כי הקירוב לא אמור לבוא על חשבון משהו אחר.

ודווקא לא הבנתי איך מה שהוספת עכשיו קשור לעניין
אני דיברתי על פסיקת הלכהמופים

ואת טענת שצריך שיהיה איזון, ואם יש כאלה מרחיקים מדי, יהיו כאלה שיקרבו מדי

אז העתקתי את הדברים שלך לנושא שלי - פסיקת הלכה

ואמרתי שאלה שמרחיקים (=מחמירים) לא עושים את זה כי זה כיף להם, אלא כי אין להם ברירה - וזה מה שנכון לעשות לפי מה שיצא להם

כך שאי אפשר לבוא אליהם בטענות שהם מחמירים מדי

הוספתי שם משהו.נועם ה
ונראה לי שאנחנו לא מדברים על אותו קו.

לא דיברתי לגבי פסיקת הלכה, דיברתי ביחס לגישות והשקפה.
"היבדלות" מול "קבלה", ואיך הנבדלים לפעמים טועים לחשוב על ה"מקבלים" ובעצם מרחיקים גם אותם.

ולכן הבאתי את הדוגמה של הרב קוק, רק מי שלא מבין את גודל מעלתו, מסוגל להבין אותו כלא מספיק מחמיר...

ושוב, לא בטוח שתבין את הקשר... עזוב. זאת סתם היתה הערנ.
אנחנו לא חייבים להתווכח מופים

אני דיברתי על הנושא שלי - פסיקת הלכה

את לא דיברת עליו? מצוין, אז עברת נושא

רק איך זה הזכיר לך את בית שמאי ובית הלל? הרי שם זה היה מחלוקות הלכתיות לגמרי

בית שמאי היה הצד המחמיר מאודנועם ה
ביחס לבית הלל שהיה לכאורה "בא יותר לקראת"...

ושניהם היו צודקים בתכלס.
והאמת שבית שמאי היה מורכב מ"העילויים" של הדור, אבל בית הלל שקיבלו את כל מי שרצה ללמוד (גם הפשוטים) "ניצחו" בסופו של דבר לגבי הפסיקות.

כל שיטת בית הלל נראת לי בנויה על הגישה הזאת שיותר מקרבת מאשר מרחיקה.
יותר מחבקת מאשר דוחה.
יותר רחמים מאשר דין.

יש גם את הסיפורים המפורסמים שמראים בעצם בתמציות את הבדלי הגישות/אופי שבין הלל ושמאי עצמם, מה שאני מכירה-
הגוי שרצה ללמוד את התורה על רגל אחת, וההוא שרצה ללמוד קרוא וכתוב... (איך הלל התיחס אליהם ביחס לשמאי)

בקיצור, התייחסתי רק למה שאמרת בסוף לגבי מה שהיו אומרים היום.
אז נראה לי שלאו דווקא היום.
עובדה שבית הלל "ניצחו".
המחלוקות של בית שמאי ובית הלל הם טכניות לגמרימופים

אין בהם שום דבר השקפתי

זה שבמקרה בית הלל ברוב הזמן יותר מקילים, זה רק כי כך הם למדו מרבותיהם, לא כי הם רצו לקרב מישהו

(אוי ואבוי למי שמיקל כי הוא רוצה לקרב)

הסיבה שבית הלל למעשה מקילים ברוב המקרים קשורה לשורש נשמתם, שהיא יותר מצד הרחמים, אבל זה לא האופי שלהם, אלא השורש הנשמתי שלהם

והסיבה שהם "ינצחו" היא כי הקב"ה ראה שהם ענווים ומקדימים את דברי ב"ש לדבריהם, לא בגלל הבדי גישה

גם הלל ושמאי עצמם לא היו עם אופי אחר, אלא עם גישה אחרת בעבודת ה'

אנחנו גולשים לדברים שאני לא טוב בהם, אני לא דרשן

אבל ידוע לי בוודאות שיש כמה אנשים שעיוותו לגמרי את המח' הזאת של ב"ש וב"ה, וחבל שאני לא יכול להסביר יותר טוב

חחחחחחחחחחח זה הצחיק אותי... סליחה...נועם ה
לא יודעת למה.

אז אני מחברת בין "שורש נשמה" ל"אופי" ול"גישה".

ולא אמרתי שקיבלו את הפסיקה של בית הלל בגלל שהם מקלים.
קיבלו את זה כמדומני בגלל שהם היו הרוב.
אם הם היו הרוב, מנהסתם שזה מה שהתאים לדור.
אז ציינתי שלא רק היום היו אומרים ככה.
גם אז ניסו לבוא לקראת, כי זה מה שהתאים.

וצרם לי שאמרת "טכניות לגמרי".
אני לא רואה את התורה כ"כ יבשה.

ולא אמרתי שהקלו בגלל שרצו לקרב.
אמרתי שהגישה יותר היתה במידת הרחמים, יותר מקבלת. יותר באה לקראת.
ואין לי מושג למה הם יותר מקלים.
אני רק יודעת שבית המדרש הזה היה מורכב גם מ"פשוטי העם" + הגישה ה"מקילה" חוזרת על עצמה.
אני חושבת שיש קשר בין הדברים.
כי למה ש"עילויי" העם מסוגלים, לא תמיד רוב העם מסוגלים לעמוד בו.

לא מדברת עכשיו על להקל על מנת לקרב, אלא כגישה שמקרבת ומצד הדברים גם מקילה באופן ה"טכני"...

קיצור, עזוב. אני עייפה בשביל להיות ברורה מספיק.
מופים

תודה שאת צוחקת על משהו שכתבתי בעמל!

ואת חוזרת על עצמך ולא ממוקדת, ויש לי תחושה שלא קראת את דברי בעיון

אז תעבוד על חידוד התחושות שלך אולינועם ה
לא הבנתי מה אתה רוצה שאני אענה לך? שאלת פה משהו? (כתבתי מה שהתחשק לי)
וצחקתי על משהו אחר, לא על מה שכתבת בעמל.

ו..
יש מצב שחזרתי על עצמי בתקווה שתבין מה שלא הבנת קודם.
רוב העם היה שייך לבית הלל, ובית הלל היה בית מדרש שמיקל.
ולכן כתבתי למטה שלא רק היום היו אומרים את זה.
זהו... נגמר.
לא יודע מאיפה החלטת שרוב העם היה שייך לבית הללמופים

אני לא ראיתי את זה בגמרא

בגמרא מבואר רק שרוב הרבנים היו מבית הלל, ובית שמאי היו יותר מחודדים

ולכן היה ספק איך לפסוק למעשה

עד שיצאה בת קול והכריעה לפסוק כמו בית הלל כי הם ענווים

והם לא היו "בית מדרש שמיקל" היה נידון בבית המדרש - בית הלל אמרו "אנחנו קיבלנו מרבותינו שמותר" ובית שמאי אמרו "אנחנו קיבלנו שאסור" - אז נהיה מחלוקת

רוב המחלוקות בזמן התנאים אינן מחלוקות בסברא, אלא מחלוקות איך ללמוד את הפסוקים

לזה אני קורא "מחלוקת טכנית", זה מחלוקת עם המון עומק, אבל היא לא קשורה לאופי האדם

היא כן קשורה לשורש נשמתו

עזוב אין לי כח.נועם ה
אתה למדת גמרא בתור בן.
אני למדתי את זה במסגרת של משנה בכלל.
אמרתי רק מה שלמדתי. (האות שלי בתורה הזאת, זה רק שהכנסתי את זה בהקשר לדברים שלך)
זהו...

יש מצב שלא דייקתי לגבי ה"למה קיבלו בסוף את הפיסקות שלהם", כי אני פשוט לא מספיק זוכרת.
אבל מה שבטוח, זה שלא לימדו אותנו שקיבלו את פסיקתם בגלל הענווה שלהם. אבל זה לא אומר כלום.

מה שאנחנו למדנו זה על הבדלי הגישות (והגישה של בית הלל היתה גישה מקילה ביחס לבית שמאי. לא משנה עכשיו שזאת מסורת!), ועל זה שהם היו רוב.
הרוב מצא את עצמו שם ובמקרה גם התאים לגישה הכללית של מי שקיבל אותם.
עזוב. בקיצור.
אם אני לא צודקת אז פשוט תעזוב...

אני לא יכולה להיות חברותא שלך, אני לא אוחזת בחומר כמוך. אני בת שלא יודעת כלום...
אני בסה"כ סטודנטית שהיתה מרותקת לשיעור משנה ואפילו כמעט בכיתי בגלל שריגשה אותי המחלוקת שהיא לשם שמים.
על זה שכ"כ חשובה להם האמת של התורה ושל ה' ומצד שני הם היו אוהבים זה לזה ומתחתנים זה עם זה!!!...
הלוואי עלינו...
והיו שם סיפורים מרגשים חח, וניסיתי להיכנס לבאסה של בית שמאי שהם יודעים שהם צודקים ובכל זאת ההלכה כבית הלל. כאב לי עליהם. חוץ מזה שהמרצה מספרת דברים כאלה והעיניים שלה דומעות מהתרגשות . אז זה מדבק
גם הרב קוקדי"מ

כותב שהוא הלך על הגישה של ימין מקרבת כי ראה שכולם עוסקים בשמאל דוחה.

היום זה בדיוק ההיפך...

יש. כיוונתי לדעת גדולים.נועם ה
והיום זה ממש לא הפוך.

ומופים, ממש ממש לא התווכחתי איתך
דיברתי ממש בנועם ובכמאמר מוסגר. סוג של הערה.
היום זה לא ההיפך?די"מ

כמה רבנים יש שמדברים על "דרכי נעם" וכמה יש שמדברים שמי שעובר עבירות ישרף בגינהם?

ושמי שפרק עול תורה ומצוות לא מתאבלים עליו ושמחים כשהוא מת?

ה-צרה בעניין הזה,אלעזר300

היא שכל אחד מודע לרבנים אחרים. ולחברה אחרת, באופן כללי.

כמו בהרבה נושאים יש מטוטלת חברתית - הדגשת צד אחד, בדור הבא הדגשת הצד הנגדי כדי לתקן אותה, בדור הבא הדגשת הצד הראשון... אבל זה התחיל להיות יותר מסובך כשעם התקשורת והטכנולוגיה פתאום כולם מודעים לכולם.

ברוך ה' שיש התקדמות נועם ה
כש"הדרכי נועם" יהיו מאוזנים, נגיע למציאות האידאלית נראה לי.

פרשתי...
לילה טוב..
איזה התקדמות?די"מ

יש קיצוניות לצד השני.

זה לא ההיפך..ד.

לצערנו, מחרחרי מחלוקות יש הרבה גם היום.

מלבד זה, אי אפשר לקחת חצי משפט של הרב שגם שם כתוב "אולי", ונכתב במגמה מסויימת - 

ולהתעלם מהשאר.

אצל הרב זו שיטה עקרונית. והוא כותב מפורש: "ואם יבוא אדם לחדש דברים עליונים בעסקי התשובה בזמן הזה ואל דיברת קץ המגולה ואור הישועה הזרוחה לא יביט - לא יכול לכווין שום דבר לאור תורת אמת.. העתידים להיות כולם שבי פשע" וכו'. זה בדיוק אומר שמי שחושב ש"יחזיר בתשובה" ע"י שיכתוב על "יישרף בגיהינום" - לא יועיל בכלום.

אצל הרב זה לא היה וורט. ומה שציטטת על הפורשים מדרכי ציבור, הרי הרב התייחס לכך במאמר על במותינו חללים, ובאגרותיו, ורואים שכתב למישהו שבניו התרחקו ל"ע שהיום רק בדרכי נועם, כי ה"שפחה בישא" של הכפירה משדלתם. ומה שייך לומר על מי שבוודאי אינם מזידים ש"שמחים". לא בונים דברים ב"עצבנות".

והאמת שמה שאמרת לא נכון דווקא לדורינונועם ה
קצת מזכיר לי את העניין של בית שמאי מול בית הלל.
>>>>הקולה טובה

אתה נותן פה מקרה שבו בתקופה שבה היחס לכהנים היה כמו שהיום מתיחסים לרבנים- תנא אמר משהו ספציפי לכהן.

נניח וראש ישיבה יראה ר"מ שלו עושה משהו שיש היתר בדחק לעשות- הוא לא יתנהג איתו ולא יפסוק לו מה שהוא היה עושה עם מישהו לא שומר תו"מ, נכון?

גם האמירה של לדעת להקל ולדעת לקרב- היא לא כוללנית ולא מוחלטת. מעולם לא שמעתי שום רב- מקרב ככל שיהיה שיבוא ויגיד "קולות לכולם בכל דבר" (מה גם שכמעט תמיד כשאתה מקל בתחום מסויים- זה נובע פשוט מזה שאתה מחמיר בתחום אחר..)

או שנניח יש רב שיש לו לא מעט פסיקות שבהן הוא נותן מקום לפוסקים מאד מקילים- אבל כל מי שלומד אצלו ספציפית בישיבה- הולך אחרת. (כלומר- הוא מורה לי שמסוגל להחמיר- שיחמיר. אבל נותן פתח גם למי שגדל אחרת והמקום שלו שונה ואחר)

מה גם שבדור ההוא היה באמת יותר דין בנושא, כי המקום של האנשים היה שונה.

היום אין מה לעשות- אנשים יותר חלשים באופי שלהם, וגדלים במציאות מבולבלת. ורבנים שרואים שבשיטת "הכל או כלום" אנשים מעדיפים את הכלום- אז הם באים ומנסים לפחות ליצור מקום חלקי ואת הרע במיעטו.

(הוא אמורא, לא תנא)מופים

הכהן הזה לא היה רב, הוא היה סתם אדם

ואני מזכיר - הוא איים עליו בנידוי, הוא לא סתם הורה לו הוראה

והרבנים שאת מדברת עליהם אינם השיטה שיצאתי נגדה

נכון, סליחה.הקולה טובה

בתקופת בית המקדש, מעמד הכהנים היה שונה ממה שהוא היום.

אין דבר כזה כהן שהוא "סתם אדם"

לכהנים היה תפקיד רוחני מעבר לעבודת ביהמ"ק. (נניח- הם היו פוסקים בטומאה וטהרה, תחשוב מה המעמד כיום של מי שפוסק בטומאה וטהרה..)

היחס של העם לכהנים- היה אחר לחלוטין ממה שהוא היום.

אז גם כהן פשוט- היחס כלפיו היה שונה. הוא היה שייך למעמד שונה- רוחנית.

ואיום בנידוי- היה אז דבר שמשתמשים בו גם כשראו שמישהו יכול לקרוע קרע בהלכה- רואים את זה כאשר גדולים פסקו אחרת מרבותיהם או לא קיבלו עליהם הלכות ופחדו שילכו אחריהם ויהיה קרע. 

(כמו עם רבן גמליאל ורבי יהושוע ביו"כ, ואם אני זוכרת נכון- גם בתנורו של עכנאי היה שם איום בנידוי, לא?)

והרבנים שאני מדברת עליהם- זה כל הרבנים שאני מכירה. וכל הרבנים ששמעתי עליהם. מעולם לא ראיתי אף רב שמתנהל אחרת..

אשרינו שאתה לא בדרגה של לפסוק בדינים כאלההרועה
והנטייה של האנשים שכן בדרגה הזאת היא בהחלט להקל כשאפשר.
דוקא אני אישיתמופים

בשאלות כאלה הייתי פוסק כמעט רק לקולא

אם לא הייתי מצליח להתיר פשוט הייתי שולח לשאול מישהו אחר

רק במקרה שברור לי שאסור בלי שום ספק הייתי לוקח אחריות להרוס חיים של בן אדם

נוהרועה
אז מה הראיה מהסיפור?

(מעבר לזה שאם היינו לומדים לפסוק הלכה מאגדתות המצב היה רע)
אז לדעתך- הרועה- מה האגדתא רצתה ללמד אותנו?מאמע צאדיקה
אין לי שמץ של מושגהרועה
ויכול להיות שהיא לא נועדה לנו, ב"ה לסוגיה הזאת אנחנו לא נדרשים.

יכול להיות שיש בפרטים שם ערך מוסף, לא למדתי אותה לעומק.

|הרועה ממעיט בלימוד אגדתות כי לרוב הוא לא בטוח מה הוא אמור לקחת מהם|
רק דבר אחד-מאמע צאדיקה

רק מוגי לב ממעטים בעיסוק בדברים שאין להם מושג מה לקת מהם... 

מי שיש לו אומץ- 

נכנס בדוך, ולומד ולומד ולומד ולומד ונשאר עם הרבה יותר שאלות ותהיות וקושיות וקשיים--- ממה שהוא יודע

אבל בסוף מצטברת לו הבנה חדשה

אופציה ב' היא ללמוד באינטנסיביות עם מפרשי אגדתות רבים ככל האפשר... 

אופציה ג- 

לכתוב פה דרשה ארוכה ביותר (שאין לי באמת כוח לכתוב) למה אגדתות הן המאפיין של תורת ארץ ישראל, למה בעידן גאולה חייבים ללמוד אותן ומהן תצמח ישועתנו וכולי וכולי 

הייתי כותבmatan

דרשה ארוכה פי כמה על חשיבות לימוד ההלכה בדורנו וכמה שהדור שלנו לא מבין בכלל הלכה בצורה הבסיסית ביותר,

שלא לדבר על זה שהופכים חומרות להלכה פסוקה וקולות לעיקר הדין... ההלכה אצלנו צריכה חזרה רצינית והבנה

מעמיקה, כי רוב הציבור לא מבין בכלל בהלכה ובדרכי הפסיקה, וכמה מזה תצמח ישועה גדולה לעם.

ואז הייתי כותב דרשה ארוכה פי כמה וכמה על זה שלימוד אגדתות הוא חשוב, בבחינת הוצאה מן ההסתר אבל לימוד טעמי

המצוות, "האגדתיות של ההלכות" חשוב פי אלף כי ההלכה היא בחינת הסתר פנים בתוך הסתר פנים, שהוא עוד יותר חמור

כי מוסתרת מהאדם העובדה שהוא נמצא בהסתר - וזה בדיוק העניין של ההלכה, שאנשים חושבים שהם מבינים את הדיון

ההלכתי אבל הדיון הרבה יותר עמוק מזה והוא הסתר בתוך הסתר ואותו צריך לגלות- ומזה באמת תצמח ישעותנו.

אבל אין לי כוח כרגע, והספרים בישיבה, אז אני אוותר.

אין לי בעיה לחדש הבנות באגדתותהרועה
ואפילו כאלה רציניות ששוזרות אגדתות שונות ובנות מהלכים מפליגים, אבל למה לשקר כשאני יכול ללמוד תורה באמת?
ואוו... אנחנו חייבים לשבת על שוקו בהזדמנות...matan

^^^ זה תחום שאני מבין בו.הרועהאחרונה
לשיטתך ללמוד תורה באמת === ???מאמע צאדיקה
ללמוד דברים שיש לי כלים לאמת/להכחיש אותםהרועה
המילה שקר היא קצת קיצונית, השתמשתי בה רק כי היא חלק מהסלנג היום יומי שלי.

יש תחומים שבהם יש לי הבנה ואני יכול לסווג את מה שאני חושב לעובדות, תאוריות מתבקשות, תאוריות מסתברות, דברים שאני לא יודע כמה הם נכונים, תאוריות לא מסתברות ושקרים.
בתחום של לימוד אגדתות אני לא.
איזה אגדתא?מופים

זה גמרא הלכתית בעליל

והראיה רק כמו שכתבתי לעיל שלפעמים המסקנה היא לאסור, עם כל הכאב והצער, ועם זה שיש מי שסבר להקל - לפעמים ההכרעה היא להחמיר. וזהו - יקוב הדין את ההר!

הרי הוא היה יכול למצוא לו היתר - ר"ש מתיר, ריב"ל פסק כמותו, ואותו אדם סמך על פסיקה של ת"ח עצום

ואעפ"כ כיון שרנב"י היה ברור לו לאסור - הוא לא חיפש איך להקל. והוא אסר בנחרצות

המילה אגדתא לא היתה מדויקתהרועה
גם בגמרות הלכתיות יש סיפורים וגם מהם אפשר ללמוד הרבה, ההקשר שהסיפור מובא זה דיני חתונה של כהן עם מי שהתגיירה מתחת לשלוש שנים אבל כדרך אגב הסיפור יכול ללמד אותנו צורת פסיקה.

אבל עזוב, גם אתה לא בעד לפסוק ככה במקרה הזה.
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

משהאחרונה

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך