הכל התחיל בירידת מים שכל הזמן חשבתי לעצמי האם ארגיש באמת שהמים יורדים.. איך יודעים ואיך בטוחים שאלה מי השפיר .. אז לכל מי ששואלת את עצמה אותן שאלות .. פשוט אי אפשר לפספס את הירידת מים זה כמו לעשות פפי אבל ממשיך ולא נגמר ואת לא יכולה לעצור אותו .
ברור שנלחצתי כי גם התאריך המשוער היה אחרי 4 שבועות אבל בכל זאת יצאתי רגועה לבית חולים אחרי שהתקלחתי ווידיתי שהתיקים מוכנים ולא חסר כלום .
המים המשיכו לרדת לאורך כל הנסיעה ותהיתי מתי מתחילים הצירים אבל לא הרגשתי כלום.
בהגעתי לבית חולים עד שקיבלו אותי ובדקו אותי אוי הבדיקה לא היתה הכי נעימה .. בישרה לי האחות שאין לי פתיחה ואין צירים ןהנוהל של הבית חולים לחכות 12 שעות ואם אין צירים להתחיל זירוז .. לזה לא התכוננתי נפשית .. ועזבה אותי לנפשי עם בעלי .
בחצות התחלתי להרגיש כאבים ובמוניטור לדבריהם ממש בקושי בקושי ראו צירים .. רופא אחד עבר ואמר לאחות הכי חשוב מה שהיא מרגישה ולא רק המוניטור ומאז אותו משפט האמנתי שאני צריכה לסמוך על עצמי ועל הכאב שאני מרגישה ..
לצערי לא קיבלתי מהאחיות הסברים על הכאב , הלידה , הצירים , הפתיחה
הייתי חסרת אונים עם הצירים שהרגשתי והמוניטור שכל הזמן ״כמעט ולא רואים צירים״ ודברי האחיות שאמרו :
יש לך הרבה זמןןןןןן את לידה ראשונה יקח לך ללדת עד מחר בערב אם לא יותר
שעות הלילה הקטנות והכאב שהרגשתי לא האמנתי שאלה לא צירים אז התחלתי לבדוק על השעון כל כמה זמן הצירים מתחזקים ולרשום בפלאפון ותוך כדי קראתי כצד מידע בגוגל לגבי תהליך הלידה
בעלי נמנם לידי ואמא גם נמנמה ואני כאב לי אבל לא צרחתי ולא צייצתי
עד שאמא הסתכלה עלי והבינה שאני מתמודדת לבדי והאחיות מתעקשות שאלה לא צירים
אחרי 7 שעות לפני החלפת המשמרת ביקשתי מהאחות שתבדוק לי פתיחה .. בהתחלה אמרה שעדיף לא לבדוק הרבה פעמים פתיחה כי בירידת מים יש סיכוי לזיהום ..
הסברתי לה שאני עם צירים כל 3 דקות וההיא לא ממש האמינה שבאמת אלה צירים .. כנראה כי לא שמעה צעקות.
אחרי שבדקה אותי לא האמינה והופתעה שהייתי בפתיחה 7 !!!!! כל הכבוד אמרה לי !! התקדמת ממש יפה
עד אז הייתי במיון, העבירו אותי לחדר לידה והאחיות שם עדין אמרו לי שזאת לידה ראשונה ויקח לי הרבה זמן .
הבנתי שהגעתי למשמרת עמוסה ורגישות מינמלית ללא שום הסברים והחלטתי לקחת את הלידה שלי בעצמי כל פעם קראתי לאחות וביקשתי הסברים .. מתי ללחוץ ? איך ללחוץ ? איפה רואים הדופק של העובר ? מתי יש ירדה בדופק ? מצידה המשיכה להגיד שיש עוד זמן..
רופאה אחת נכנסה לבדוק אותי וכבר הייתי בפתיחה 9 גם היא לא האמינה שהפתיחה התקדמה די מהר וסוף סוף שאלה אותי .. לקחת משהו לכאבים ? ברור שלא לקחתי חוץ מזה שהתכוונתי לא לקחת אבל אף אחת לא שאלה אותי לגבי העניין ..
עד שנהייתי סמרטוט ואזלו כוחותי ובעלי שתמך בי לאורך כל הדרך התחיל לדאוג שאין לי יותר כוח המשיך לעודד אותי .. לא יכולתי להרים לא יד ולא רגל , לא היה לי כוח ללחיצות ולצירים וגם עדין התעקשתי לא לקחת משהו לכאבים .. כבר פתיחה 9 עברתי דרך ארוכה .. לא אוותר עכשיו .. התמסרתי לכאב ולחולשה, לעייפות ולשמחה שאוטוטו אנחנו הולכים להיפגש.
בלי התמיכה של בעלי והאמונה שלי לא יודעת איך הייתי עוברת את זה .. זה כאב שטמון בו שמחה
ואז הגיעה האחות הרחמניה משום מקום אלוהים שלח אותה אלי שתתן לי כוח .. הבינהכמה היתי לבד שם .. חיזקה אותי ועודדה אותה וקיבלתי המלצה ממנה להסכים לקבל זירוז ואכן ברגע שהתחלתי לקבל את הזירוז הצירים נהיו כואבים יותר והתחילו הלחיצות .. והקטנצ׳יק יצא לעולם .. כולם היו בהלם שילדתי בלי לצעוק רק התפללתי בשקט וחשבתי על הרגע שבו אחזיק אותו בין ידי

הודעת הנהלה- ניק אנונימי