כמה שאלות...הלוי
א. עד כמה לדעתכם/כן, משיכה פיזית חשובים במציאת בן/בת זוג ואחר כך בזוגיות? (בין אם המשיכה הפיזית מושפעת מהפנימיות של הזולת ובין אם מהמראה החיצוני).

ב. לדעתכם/כן, עד כמה המראה החיצוני חשוב למשיכה פיזית?

ג. לדעתכם/כן, עד כמה הפנמיות חשובה למשיכה פיזית?
עונה.אושר תמידי
א. חשוב מאד

ב. חשוב אבל לא קריטי. לא צריך להיות ׳חתיך׳ אלא שתהיה מציאת חן בסיסית

ג. הכי חשוב. בלי פנימיות החיצוניות שווה לקליפת השום. וכשיש משיכה פנימית, נמשכים גם פיזית.
תשובותקורנפלקס

א. מאוד מאוד חשובה ועוד יותר חשוב בזוגיות אח"כ.

ב. לאו דווקא חשוב אבל יש לזה משקל, וזה תלוי באנשים.

ג. חשוב מאוד.

בעדינותshasha
זה נוגע בעניין קצת רגיש וצנוע.
הגמ' (קידושין מא) אומרת ש"אסור לאדם שיקדש את האשה עד שיראנה, שמא יראה בה דבר מגונה ותתגנה עליו". רוב העולם מתחשבים (ומחשיבים) בצד החיצוני של החיים (משמים. בזמן הכתיבה נכנס בחור לבית הכנסת בבסיס שאני נמצא בו והזכיר לי את דברי פרשת השבוע בעניין אשת יפת תואר) לכן מי שנמצא שם חייב לשים לב לזה (ע"מ למנוע עוגמת נפש מיותרת משני הצדדים). על אברהם אבינו כתוב "הנה נא ידעתי", שרק אז הבחין ביופיה, ולא הפריע לו כי היה מעל זה. זה מאוד אישי, ויודע צדיק נפש בהמתו, כל אדם מכיר את עצמו.
בלי קשר כדאי תמיד לשאוף להדבק בצד הפנימי של הדברים ולא להשאר בחוץ (מפגש חיצוני בלבד הוא לא אמיתי, כי הוא לא שלם)
מנסה לענות..הלליש

א. חשוב מאוד. לא יהיה לי קשר ממש ממש רציני גם מבחינה רגשית בלי זה.

ב. וג.- המראה החיצוני חשוב לזה, אבל לא רק. אם אני ממש מעריכה ואוהבת תפנימיות של הבחור-

אז אני אמשך אליו, והוא יראה לי ממש חתיך עולם, גם אם אובייקטיבית זה לא בדיוק ככה...

עונהבן של מלך

ב"ה

1. חשוב

2. חשוב , אבל לזכור שזה מאוד משתנה בין אדם לאדם

3. לא קשור אחד לשני, אבל כן קריטי בפני עצמו.

בנוסף, לזכור שהדברים האלו מאוד אינדודואלים בין אחד לשני.

וזה דברים שתלוים אך ורק בך.

ככה, שגם אם אנשים פה עונים את דעתם זה עדין תלוי אך ורק בך.

עונה-שוקולד לבן
עבר עריכה על ידי שוקולד לבן בתאריך ז' באלול תשע"ד 23:42
א. משיכה פיזית חשובה מאד, גם במציאת בן הזוג וגם בחיי הנישואין (אבל לא אצל כל אחד זה מגיע באותה הצורה או הרמה, צריך לקחת בחשבון)

ב. המראה חשוב בהחלט, אבל מראה חיצוני זה דבר מאד סובייקטיבי. יכול להיות בחור מכוער לדעת רבים, אבל אישתו מאד אוהבת את המראה שלו וחושבת שהוא יפה, ולהפך. כך שאין טעם לומר על בחור או בחורה שהם יפים או לא, כי כל אחד חושב אחרת. (ומכאן נוצר הביטוי על טעם ועל ריח אין להתווכח..חצי חיוך)

מוסיפה- לא חייבים לחשוב שבן הזוג הוא "מלך היופי", מספיק שתהיה מציאת חן

ג. הפנימיות חשובה גם היא, כי אם מכירים מישהו שהפנימיות שלו מדהימה בד"כ הוא נזכר לנו כיפה (ולהפך) גם אם במצב אחר הוא לא היה כל כך יפה.. (מדובר כמובן על חשיבות למשיכה חיצונית, כן? כי כמובן שזה הכי חשוב בנישואין!)

עונהshilat
-חייב מציאת חן ומשיכה פיזית לפי דעתי בין בני זוג

-לא הכרחי בכלל.. העיקר שימצא חן בענייך ושמבחינך הוא נראה טוב, ויופי זה בעניי המתבונן לפי דעתי..

-הפנימיות הכי חשובה, מעבר להכל.. איתה חיים בסופו של דבר.. הפנימיות זה האדם
..הרועה

א. משמעותית מאוד.

ב. עד רף מסוים משמעותית (לא חייב להיות מדהים אבל שיהיה טוב)

ג. יכול טוב למדהים או גרוע לבסדר ולהיפך.

שאלה לכל העונים, בכנות:ותן טל

אתם כותבים " הפנימיות תוכל להשפיע מאוד" - בבקשה, אם אתם יכולים שנייה לעצור ולחשוב על מציאות כמו שהיא - שמראה חיצוני רואים תוך, בערך, 20 שניות או פחות מכך, ולפנימיות לוקח ה-מ-ו-ן זמן להגיע, נדיר שמישהו כבר על הדייט הראשון יגיעו לרמת פנימיות שאשכרה "תנצח" מראה שהוא לא הכי ש"בעולם" - אז לאיזה מצב הפנימיות כ-ן תהיה חשובה לכם/ן וכן תהווה גורם שיטה את הכף למרות שחיצונית הבחור לא הכי נאה? הרי אם הבחור נאה ומוצא חן בעיניכן - אז לא הפנימיות היא שתטה את הכף לטובה - אולי לרעה. ואם הבחור לא מוצא חן בעיניכן (או הבחורה, אני פשוט כותב כאילו לבנות...) - האם תוך מפגש אחד בלבד כבר תצליחו "להניעל" על הפנימיות שלו ולאהוב אותה מספיק כדי להחליט להמשיך בכל זאת?

אני רק תמה לאור כל השרשורים שהיו בעבר על מראה ועל בנות או בנים שלא הכי "דקי משקל" - שאנשים ונשים פשוט הזדעקו כאן ש"חלילה - זה בסדר גמור, ומי שלא יצא איתך לא שווה אותך, וכו' וכו' וכו'" - כשבתכל'ס, בואו לא נעבוד על עצמנו, מראה שמן הוא מראה הרבה פחות מושך מכל בחינה שהיא ואל תנסו להגיד "סובייקטיבי" או "מציאת חן" - באופן מוכח גם מחקרית מדעית, רמת שומן משפיעה גם על מציאת חן ראשונית שהיא בהכרח מגיעה על פי מראה (ואני מדגיש כדי שלא יחשבו שאני נוהג כאן לא יפה, לי יש "היתר" לדבר ככה בגלוי לב כאשר אני בעצמי לא דק גזרה במיוחד. אני לא מדבר על דבר שרחוק ממני). - זהו, זה מה שמתמיה אותי, שמזדעקים, אבל בתכל'ס, יודעים שחשוב מאוד המראה החיצוני והוא תופס הרבה משקל לפחות ברגעים הראשונים, והרבה פעמים גם ברגעי ההחלטה - ובכל זאת, אולי מאי נעימות ואולי מחשש של "מה, אני כזה רדוד" - כאשר עולים שירשורים כאלו כאן כולם יודעים יפה מאוד "להגן על השמנים".

סתם תמיהה שלי, לא מאשים אף אחד/ת אישית - ומוזמנים להעיר ולנצל"ש הערה זאת כרצונכם לפיתוח הדיון (מקווה שזה לא יפריע להלוי...)

אני רק שאלתי את השאלותהלוי
אם יתפתח דיון בעניין ולאן הוא יתפתח, זה כבר תלוי בכם...
אני מאמינה שכולנו באים לדייט כדי להכיר את האדםפיגי
השני. גם אם המראה לא הכי מוצא חן בעייננו המינימום שנותנים זה שעה שבה אתם מדברים ומכירים. זו שעה שיכול לקרות בה ככ הרבה! הכימיה יכולה להיות ככ טובה שאפילו אם כשהגעת אמרת "אין מצב שאני ממשיך אשאר שעה בשביל הנימוס" אתה תרצה עוד פגישה כי היה טוב. וככה נותנים מקום לאישיות להכנס!
אנחנו "משווקים" (שונאת את המילה הזו אבל לצערי היא מתאימה לפה) את עצמנו מהאישיות לא מהיופי. אם מישהו מתבסס על היופי שלו זה עצוב. כשאתה לא תסתכל על זה כגורם מפריע הצד השני פחות יתן לזה משקל (עדיין יתן אבל פחות) אנשים סביבך מקבלים מה שאתה משדר. וזה תקף לגבי כל דבר וכל אחד.
משיכה זה חשוב מאוד במערכת יחסים ככל שאתה יותר אוהב את הפנימיות של השני הוא נהפך ליותר יפה בעינייך וזה מעגל שרק מתרחב וגדל.
אסתר המלכה הייתה ירקרוקת אבל חן וחסד היה משוך על פניה וזה הקרין לכולם עוד לפני שאמרה מילה.
"באים לדייט ...גם אם המראה לא הכי מוצא חן.."משיח בן דוד

למה שמישהו יבוא לדייט אם המראה שלו או שלה לא מוצא חן בעייניו ?

לא צריך להתפשר ..או שיש מחסור אני לא יודע

צריך גם אישיות וגם שימצא חן , לא צריך להתפשר ולבחור דווקא אחד מהשניים

ד"א את העברת את המסר שלך בצורה יפה , מסכים איתך לגמרי !

אולי..פיגי
אולי הוא לא דוגמן אבל יש פוטנציאל, אולי זה בליינד דייט, אולי המראה לא הכי קורץ לך אבל הפרטים ככ מתאימים שחבל לא לנסות. וכו
זה בדיוק העיניין של להסתכל על הפנימיות ולא לפסול על מראה אחרי שניה.
ואיך תדע אם המראה מוצא חן או לא לפני הדייט?שוקולד לבן

תמונה לרוב לא משקפת.

צריך שגם המראה וגם האישיות ימצאו חן, בהחלט, אבל לא חייב שזה יקרה על ההתחלה.

יצא לי לשמוע על זוגות שבהתחלה הפריע להם משהו בבן הזוג ואחרי כמה פגישות הם שכחו בכלל שהדבר הזה הפריע אי פעם.

זה לא נקרא להתפשר, אלא רק לתת צ'אנס. וזה משהו אחר לגמרי (ורוב מי שמאשים בבררנות מתכוון לזה. אין ציפיה שתתחתן בלי מציאת חן)

אפשר אבל לראות בכללי לכן רואים כמה תמונות משיח בן דוד

אחרי זה אפשר להתקדם לפגישה הראשונה ..במציאות זה כבר שונה לגמרי ..

גם כמה תמונות לא אומרות כמעט כלוםשוקולד לבן

יכולה להיות מישהי שהמראה שלה לא משהו, אבל יש לה המון חן ולכן במציאות לא רואים את זה בכלל, אבל התמונות לא משקפות את זה, ושם היא נראית באמת לא משהו.

יש הרבה בנות (ובנים) כאלה, וחבל לפספס בגלל דבר כזה.

אז זהו ש..משיח בן דוד

חשבתי על זה ואז נזכרתי שדווקא אני חשבתי ככה

שיש בנות לא אצל כולם ..כל תמונה הן נראות אחרת !!!

ואני הכרתי את הבנות האלה במציאות ובתמונות עולם אחר...במציאות יפות בתמונות לא

אף פעם לא ראיתי תמונה של העלם לפני הדייטשיררר
אני אישיתגפן36
אחרי דייט ראשון לא מתאהבת בפנימיות הנהדרת, אלא חושבת אם יש סיכוי להתאמה.
נכון שחיצוניות רואים מהר יותר, אבל היא הרבה פחות משחקת אצלי (לצורך העניין- יצאתי עם אנשים שהיו בהתחלה מכוערים בעיני, וכשעשיתי חושבים אם להמשיך או לא זהבכלל לא עלה בקריטריונים)
ולסקר הראשון- זה חשוב, ואצלי הרבה מהמשיכה נוצרת ממשיכה לאופי.
אני החלטתישיררר

שאם אצא עם מישהו שהכל בו מתאים לי, ורק עם המראה החיצוני קשה לי - אתן לזה הזדמנות במשך חודש (כלומר, המראה החיצוני יהווה שיקול רק אחרי חודש).

לאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ניק מג(נ)יב

פליזזזז, אל תעשי את העוולה הזאת!

למה את מורחת את הבן-אדם???

הוא בינתיים מפתח רגשות, ואז לאחר חודש את פתאום תחתכי על משהו די טכני שיכלת לדעת אותו בהתחלה?!?!

עזבי, זה לא יעזור לנסות יותר מ2-3 פעמים, אם הוא לא מוצא-חן בעינייך לאחר 2-3 פגישות - תחתכי מייד!!!!

את הצדיקות שלך ואת ההתמודדויות שלך עם יצר הרע, תשמרי למקומות אחרים - כשזה לא בא על חשבון אדם אחר!

(כמובן שצריך להעריך מאד מאד את הרצון להתמודד עם יצר הרע, אבל צריך להיזהר מאד לא לפגוע באחרים בדרך.)

אני מאמינהשיררר

שמעטים האנשים שהמראה החיצוני שלהם ירתיע אותי אחרי שאכיר אותם,
אני בכוונה משתמשת בצד השלילי של העניין - כתבתי "ירתיע" ולא איך אני עשויה להרגיש במקרה בו המראה החיצוני כן מוצא חן בעיניי, וזה מתחבר לזה שאני חושבת שלמציאת חן חיצונית יכול לקחת זמן והיא מושפעת גם מדברים פנימיים.

לא נעים לי שאתה מחלק לי הוראות מדוייקות עם ארבעה סימני קריאה אחריהן, וגם לא סימני השאלה והתמיהה המרובים. (זוהי לא דרך מקובלת להגיב, סימני קריאה ושאלה מרובים מסמלים צעקה וזעזוע).

ואכן יש מקום לזעזוע בעניין..רוני60אחרונה

אם מראה חיצוני זה בכלל לא שיקול מבחינתך (או כי בסוף זה יסתדר, או כי זה מראש לא משנה לך איך בעלך יראה.),

אז גם לאחר חודש אין טעם להכניס את המראה החיצוני למערך השיקולים...

ואם את יודעת שמראה חיצוני זה כן שיקול מבחינתך (ולא משנה מתי ובאיזה שלב), אז זה בהחלט מזעזע!!!

ומה הוא אומר על זה? מוטיבציה
יש בעייתיות בנק' ההנחה של השאלות, ובכ"ז אנסה לענותניק מג(נ)יב

א. אם רוצים זוגיות נורמלית - אז הכרחי שתהיה משיכה פיזית ורוחנית בין בני-הזוג!

לגבי ב ו- ג, השאלות קצת בעייתיות, כי משיכה פיזית זה משהו שאין לנו כ"כ שליטה עליו, כך שא"א לשאול אם יש משהו שהוא חשוב למשיכה.

אפשר לשאול "עד כמה לדעתכם (פלוני) משפיע על המשיכה?" או "עד כמה לדעתכם (אלמוני) חשוב לזוגיות?".

(עד לכאן חפירה)

ב. בד"כ זה כורח המציאות, אבל לדעתי אין בזה אידיאל.

(ובדידי הוה עובדא - שמישהי לא מצאה-חן בעיניי בהתחלה, אבל כבר תוך כדי הפגישה הראשונה הרושם שלי השתנה)

ג. (ההיפך מהשאלה הקודמת) יש בזה אידיאל, אבל במציאות - בטווח הקצר בד"כ זה פחות משפיע, ובטווח הארוך בד"כ זה כבר הרבה יותר משפיע.

קשה לי בלי מספרים, אבל מכל התשובות אני +- מזדההמוטיבציה

עם הנ"ל.

משיכה היא הכרחית ולא תמיד אפשר לדעת מה הם הגורמים.

יש הפתעות. לפעמים בהתחלה זה נראה לא הכי מתאים ותו"כ הרושם והרצון להמשיך -- משתנים.

זה תלוי בהמון דברים.

בין השאר ב*עד כמה* המראה החיצוני לא נראה מתאים ובאופן ההיכרות.

לפעמים אנחנו כבר לא שם כדי לבדוק מה לגבי הפנימיות.

נקודה שקשורה בעקיפיןמי האיש? הח"ח!

זו הסיבה מדוע שדכנות היא לא תמיד הפתרון הנכון לכל אדם. זה עניין שאני מעלה כי הרבה פעמים זו כאן התימה (theme) ויש הרגשה שמנסים לטעון לעליונות של הדרך הזו על אחרות. אז אולי סטטיסטית זה יכול יותר להצליח, אבל ממש רחוק מלהיות כלל חד-משמעי, וזה מתבטא בייחוד בשאלת המראה. למשודכים יש באופן טבעי יותר ציפיות ורצונות מאשר בפגישה יותר אקראית.

כשפעם שידכו לי מישהי שנראית מאוד לא טוב (ואני נאלץ לספר זאת במילים קצרות ולא נעימות ולו לצורך הסיפור), לא רציתי כי הרגשתי שזה נכפה עליי. ודווקא אחר כך פגשתי ללא שידוך במישהי שאני מניח שאולי אחרים לא ממש היו מסובבים אחריה את ראשם, אבל אופיה היה נפלא ולרגע לא התחשבתי במראה. אז איכשהוא גם אז זה הסתיים ולא המשיך, אבל בטח לא בגלל שהייתי נחרץ אחרי דייט אחד (או יותר נכון אחרי דקה) בקשר למראה.

הנקודה הכי חשובה אולי בסיפור היא שמרוב שניסיתי להיזהר בכך שסיבת ה"לא" במקרה הראשון היתה מראה, ואני נמנעתי לומר זאת בכלל, אז אחר כך חזרו אליי בקשר אליה ו"שמחו להודיע" שהיא עדיין מוכנה. ואז נאלצתי לומר שמבחינתי העניין פשוט לא רלוונטי, תוך שאני מתפתל בהתפתלויות רבות ובלבד שלא לומר מה הסיבה האמיתית. אבל אילו הייתי פחות רגיש, אולי הייתי עלול לומר בפנים לאותו משדך משהו בסגנון "תקשיב חבר, הבאת לי מישהי שאני לא יכול להסתכל עליה אוקיי?!". הלחץ עליי באותו מקרה היה חזק מאוד (כולל משפחתי) עד שהייתי קרוב לומר מילים ממש מכוערות. שדכנים ושדכניות צריכים לדעת שלעתים עניין זה מבחינת אחד מהצדדים הוא קריטי וחד-משמעי, בייחוד כשמדובר בהצעות יזומות, ושאם נאמר שאין התאמה אז לא להתעקש בכוח עד שעלולים להוציא אמיתות מלבינות-פנים כאלו.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

וואלהLavender

יכול להיות, ויש גם תופעה הפוכה.

בסוף כל אחד עם החוסר מודעות/ מודעות עצמית שיש לו.

וגם תלוי רף של אנשים.

אם ניקח אותך כדוגמא, החמיאו לך שאתה נראה חזק, כנראה אתה חזק לעומת אחרים אך הגיוני שאתה משווה את עצמך למתאמנים אחרים/ לרף מסוים שאתה שואף להגיע אליו ולכן בתחושה שלך אתה עוד לא שם.

ויש סתם אנשים נחיתיים שאין להם את המסוגלות להפנים שיש בהם ערך.

וגם כאלו שמתקשים לקבל מחמאות, בנות בד"כ(:

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צודקת לגמריintuscrepidam
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בגלל ששנינו סובייקטים שוניםadvfb

לך חסד זה ערך משמעותי מאוד ולא משנה לך כל כך איזה צורה הוא לובש, ולי כן משנה.

זה לא עניין של נכון או לא נכון, זה עניין של מה אתה תופס ממנו.

ערכים נותנים משהו בודאי לא בעניין הצר של האנוכיות, אלא בעניין שאתה תופס מהם.

יכול להיות שהערך של החסד פחות תופס אצלי מקום, אולי כי אני איש של מידת הדין...

וזה כל היופי שאנשים שונים

ולכן כל אחד תופס אותו משהו אחר בבן או בת הזוג.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך