מה יש יותר בעולם גברים או נשים??רווקים או רווקות??
סקר!!בעקבות ויכוח מלא תוכן
אייכה!
מה יש יותר בעולם גברים או נשים??רווקים או רווקות??
יש יותר נשים בעולם זה עובדה.די"מ
בא נגיד שההרגשה שלי היא (וזה נכון לגבי הסביבה שלי,כן נראה לי) זה שלא חסר בנות,אבל הן או קטנות או לא רוצות לצאת או נשואות.
יותר נשים ויותר רווקות מרווקים..יעלי_א
כל גבר ראשון נשוי [וכל גבר שלישי עם טבעת..]!
כשל לוגיdaniel93
ברגע שמבינים שיש יותר נשים, אין טעם לשאלה האם יש יותר רווקים מרווקות. ברור שיש יותר רווקות(זה בהנחה שמוציאים את הקהילה ההומו-לסבית מהספירה, ומקבלים את חרם דרבנו גרשום)...
ויש יותר נשים...
מה הקשר לביינישים דווקא או מסיימי פסיכו'?יעלי_א
לא חסרים יודעי מתמטיקה בכללי.. 
זה סתם היה...daniel93
יש יותר נשים, אבל הן חיות יותר זמןמופים
אז טכנית אלמנה בת 80 היא רווקה, אבל היא לא מעניינת אותנו
זה רק מוסיף.daniel93
אבל סתם בשביל העניין, מה כזה חשוב בסקר הזה??
(עוד חפירות
אם נגדיר רווקות ככאלו שלא התחתנו מעולם, (נוציא גרושות מספירה) אז צריך להכניס למשוואה מה יש יותר, גרושות או גרושים. [בעצם השאלה האם גברים גרושים מתחתנים עם רווקות או רק אם גרושות, שאם יש המון גרושים שמתחתנים עם רווקות אז אולי הפער מצטמצם לגמרי.
וגם צריך להוסיף את הנתון שיש גרושות שמתחתנות עם רווקים, וזה מגדיל את הפער שיש בין רווקות לרווקים.])
חח מישהו מתנדב לבדוק את זה??
אתה יודע שזה סותר תוס' לפחות בשני מקומות...שום וחניכה
כן, במקרה ראיתי את התוס' הזה אתמולמופים
אני מניח שזה השתנה בגלל שנשים הפסיקו למות מלידות
שיערתי שאתה באיזור...שום וחניכה
הבט גם בתוס' בעוד כ-4 ימים להשערתי.
וראה גם בפיה"מ לנדה (פ"ה מ"ו).
לא נכון בפרט לא לישראל. אם מתייחסים עד גיל 35ותן טל
יש פחות או יותר אותו סכום של בנים-בנות, אם לא יותר בנים.
רק מעל הגיל הזה, מתהפך היחס לטובת הבנות.
ככה שלא מוכרח להגיד שיש יותר רווקות.
אבל אני יכול לנסות לעשות מחקר קטן בלמ"ס על כך, בטח יש להם מידע, זה לא דבר מסובך, הכל מתועד היום ומפקד אוכלוסין נערך כל 5-10 שנים.
טוען נגדHakuna.Matata
ובנות שחיות בממוצע יותר מגברים שהן אלמנות ולא רווקות. ונשואות שלא עלינו אבדו את יקיריהן בקרב. אז, אולי לא ככ בטוח מה שאמרת.
בניםb.n

גם מקצת הבנים שיש זה יותר מדי..
פרח-שלג
יותר נשים אבל רק מגיל מסויים (30+ בערך)ותן טל
כי בעולם, וגם זה עובדה - נולדים יותר בנים מבנות.
רק שהם גם מתים מהר יותר (מחלות, התאבדויות, מלחמות, רצח, מוות בתאונות דרכים) אז בגיל 30 פלוס היחס מתהפך לטובת הנשים עד סוף החיים. (גם בישראל)
חשבתי שהפוך-ילודה בעולם 49% בנים 51% בנות.בת 30
זה מה שנהוג לטעות לחשוב. בפועל אין זה נכון.ותן טל
נולדים יותר בנים מבנות בעולם בכלל ובישראל בפרט (בישראל ממש היחס הוא 105 בנים על 100 בנות ברגע הלידה) - אבל כאמור, הם מתים מהר יותר.
מעניין...יטבתה
צריך גם לדעת שהבן בד"כ יש לו יותר אפשרויות להתחתן,חסדי הים
^^^ האנושות מתרבהחיה רוז
האנושות מתרבה..
בכל שכבת גיל יש יותר מהשכבה הקודמת..
ככל שגברים מחפשים אישה קטנה מהם, הם מחפשים אישה משכבה מלאה...
זה דבר שיכול להשתנות אם ייכנס שכל לאנשים ונשים.ותן טל
אין שום דבר מקודש ב"חוק" המטופש הזה.
^^^^daniel93
האר"י ז"ל אומר כך, וכן זה בטבע הרגיל של האיש והאשהחסדי הים
אסור שמבחינתי הוא יהיה מטופש גם אם האר"י אמר משהו?ותן טל
ולראיה יש גם רבנים שנשותיהן גדולות מהן.
זה שיש דעה מסויימת, אולי אפילו הלכתית (ואולי רק קבלית, לאור מה שאתה אומר שזה האר"H) - לא אומר שנמנעת ממני הזכות לחשוב שזה חוק מטופש. אני לפחות, לא מכיר הלכה שקובעת שהגבר צריך להיות גדול יותר, או חזק יותר, או חכם יותר, או גבוה יותר.
מדובר בדברים שהתקבעו והשתרשו עם השנים - אבל בהחלט ייתכן גבר שידע להיות הגבר בבית, גם אם הוא קטן מהאישה אפילו בחמש שנים! רק צריך לזרוק כבר את הדיסקט הישן לזבל, ולקלוט שאפשר להעז ולנסות דברים חדשים (ואני לא מדבר עכשיו שבחורה בת 21 תתחיל עם בחור בן 17 בגלל זה, כן? אלא בהיגיון - כאשר ניכר שהבחור בוגר ויש עדים מהימנים, נניח, שמכירים את השניים ואומרים לה שהוא בחור בוגר ויכול להתאים לה - השלילה המיידית על סמך הגיל, היא די קטנונית, לעניות דעתי. מותר לי לחשוב ככה).
שכל אחד ואחת יעשו מה שהם רוצים - אבל כאשר שמים חסמים חיצוניים רבים כל כך - אחרי זה אנחנו לא בדיוק יכולים להתבכיין שאין לנו הצעות וכו' וכו' וכו'. לפי כמות החסמים החיצוניים שאנשים נשמע שהם שמים לעצמם, בשיכנוע עצמי הולך וגובר ש"זה מה שאני צריך ואני פשוט לא מסוגל לצאת עם מישהו שהוא לא כזה" - המלאי הולך ומצטמצם, הולך ומצטמצם.
שיהיה להם/ן לבריאות, מה אני אגיד לך.
מה?! תוהה על הכותרת
~א.ל
וזה הגיוני דווקא, כי אישה נבראה מאיש.. ולא הפוך.
זה שיש דעה של רב מסויים, אומר שבהכרח אסור לי לחשובותן טל
שהתנהגות מסויימת היא מטופשת? הרי יש רבנים אחרים שאומרים שאין שום טעם ל"חוק" הזה ושזה בסדר לגמרי להתחתן בהפרש לטובת אישה - אז מה מונע ממני לחשוב שמדובר בדבר מטופש שפוגע באפשרויות ומגוון האנשים שאפשר להתחתן איתם?
בנוגע לאישה שנוצרה מאיש - זה בערך נכון, לא לגמרי - האיש נוצר זכר ונקבה ביחד, והאישה בתהליך הנסירה בעיקר הופרדה מהאיש, ככה מסבירים חז"ל. אז אומנם בתחילה מסתבר שהאיש הוגדר כזכר, אבל היו בו שני הצדדים גם יחד. וחוץ מזה - הפרש של כמה שעות ביצירה לטובת האיש לא הפך עכשיו ל"טאבו" שאסור לאישה מבוגרת יותר להתחתן עם צעיר ממנה.
ספרי את זה לאלירז ושמוליק ולילד שלהם...
לא הייתי בדיון הזהshasha
לא, ממש לא אמרתי מטופש על דבריו. אמרתי מטופשותן טל
הרבה לפני שידעתי שהוא אמר משהו ולא התייחסתי לדבריו בכלל. לדעתי, העניין עצמו הוא מטופש. אם רב אחר פתאום יתגלה לי שאמר משהו על אותו דבר - בסדר, הוא אמר ואני מכבד, אבל זה לא משנה את דעתי הראשונית, לא על אותו רב ולא על מה שהוא אמר - אלא על הדבר עצמו - שהוא דבר מטופש.
זו נשמעת פילוסופיה..~א.ל
דעתך היא שהדבר מטופש, אבל ברגע שהאר"י- שאינו סתם רב..
אמר שיש בכך הגיון, ברגע שתאמר מטופש, אתה אוטומטית מתייחס גם לאותם רבנים שסוברים אחרת, וביניהם האר"י.
לא מסכימה איתך.הלליש
הוא אמר על עצם העניין- שזה מטופש.
לא על האר"י, ואין לי שום ספק שהוא לא התכווין לזלזל בו חלילה.
אלא מה?
בעניין הזה הוא חושב אחרת.
ואם צריך סמכות רבנית לעיגון-
אז בטוח יש רבנים שסוברים אחרת.
חוצמיזה,
הגיוני שבדורות אחרונים המנהג לשאת אישה שגדולה יותר השתרש ונהיה מקובל יותר מאשר בתקופתו של האר"י,
ומכאן השוני.
זה הכל...
^^^תאמת כתבתי משהו דומה ונמחק לי ואז כבר לאותן טל
כתבתי שוב, חשבתי אולי במשך היום אכתוב בכל זאת - אבל הלליש תימצתה את זה יפה, אז אני לא רואה צורך להוסיף יותר מאשר, תודה הלליש, שהבהרת באופן די מדוייק את עמדתי 
א. האר"י זה לא "רב מסוים".לך דומיה תהילה
ב. אף אחד לא אמר שזו בהכרח הדרכה מעשית.
לאט לך...
יותר גברים ויותר רווקים מאשר רווקותאורין
אבל יש יותר נשים משכילות ויותר גברים פשוטים
כעת ממש גיליתי מקור שטוען שיש מעט יותר גבריםותן טל
מנשים בעולם - וגם זה רק בגילאים הצעירים יחסית. וב"מעט" יותר - אני מתכוון למה שאותו מקור טוען, שיש בעולם 57 מליון גברים יותר מנשים (מספר זעום יחסית. אם מניחים שבעולם יש בערך 8 מליארד אנשים, אזי 80 מליון זה אחוז - משמע, יש בערך 49.7 אחוז בנות ו50.3 אחוז בנים - חישוב לא מדויק לחלוטין, אז אל תסתמכו עליי...)
אני אחפש עוד אסמכתאות למקור הזה ממקורות יותר רישמיים...
הי,למדתי על זה!!!באמת שיהיה טוב
בעיקרון יש יותר הריונות עם תינוק ממין זכר אך פחות עוברים ממין זכר נולדים בגלל מומים קשים בתינוק מה שגורם הרבה פעמים להפלות. ז"א יש יותר הפלות של זכרים אז הם נולדים פחות...
והנה חפירה:
יש הרבה מחלות תורשתיות שקשורות לכרומוזום X אז אצל אישה יש שני כרומוזומי X כך שיש יותר סיכוי שהמחלה טיפול על הX שעובר השתקה (על זה אני לא אחפור...) ואילו אצל גברים יש רק X אחד לכן הסיכוי למחלה קשה עם מומים קשים שיכולים לגרום להפלה, הם סיכויים גבוהים יותר, וזה מה שקורה הרבה פעמים...
לכן נולדים פחות תינוקות ממין זכר ובנוסף לכך יש את כל מה שותן טל אמר שזכרים באמת מתים יותר בגלל מלחמות, ותאונות עבודה...
קיצר...יש יותר נשים בעולם!!! (ובזהירות אני אומר שאולי בגלל זה פעם היה מותר לגבר להתחתן עם כמה נשים...)
לא נכון. את טועה.ותן טל
נולדים יותר גברים, זה עובדה שאי אפשר לחלוק עליה. הלמ"X קובע זאת בצורה חד משמעית. גם ביחס לעולם.
זה מה שאני למדתי...ומה זה למ"ס???באמת שיהיה טוב
חוץ מזה אני יודעת שאני לא טועה!!!באמת שיהיה טוב
(הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)אלעזר300
תודה על הפרוש - החכמתי... ותן טל- זה מה שלמדתי מבאמת שיהיה טוב
מרופאים...ההסבר הזה מבחינה ביולוגית מאוד מובן!!
וסליחה על העזות שלי לומר שאני לא טועה...פשוט אני יודעת אחרת... ואני בהחלט מעריכה את זה שאתה בודק ומסתמך על מקורות מידע רלוונטים...אני אנסה לברר יותר...
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה היא המקור המוסמךותן טל
להגיד קביעות סטטיסטיות - לא רופאים, עם כל הכבוד. רופא יודע מה "אמור" להיות - הוא לא יודע מה יוצא בפועל בכל הארץ ובכל העולם.
המציאות היא שהלמ"ס קבע לפני מספר שנים שיחס הלידות בישראל עומד על כמעט 106 בנים לכל 100 בנות. זאת אומרת 6 אחוז יותר בנים בלידה. וביחס מינים - בלידה יש 51.45 אחוז בנים, ו 48.55 אחוז בנות.
גם אם נניח ש"ותן טל" צודק.אבא שמואל
ונולדים יותר זכרים מנקבות "יש בערך 49.7 אחוז בנות ו50.3 אחוז בנים" מדובר על לא יותר מאחוז.
ולע"ע, למרות ש"אין שום דבר מקודש ב"חוק" המטופש הזה" ,המציאות היא כזו שיש פער גילים שהוא כ -Y שנים, והריבוי הטבעי הוא X, תכפילו את פער הגילים בריבוי הטבעי, ותקבלו את היחס במציאות בין גברים לנשים שעשויים להתחתן. מתוצאה זו תחסירו את האחוז האחד שגברים רבים על הנשים ותקבלו מספר לא מבוטל של בנות רווקות.
מסקנת ביניים: יש יותר גברים בעולם, ועם זה, בעיית הרווקות של הנקבות חמורה יותר.
כאשר בפועל פער הגילים יצטמצם, אכן יתכן ומספר הרווקים יושווה למספר הרווקות. לא הייתי בונה על זה בעשור הקרוב
המציאות היא כזו - החלטה של נשים לשנות אותה - תשנהותן טל
את המציאות...כמה פשוט ככה חכם...
אם נשים תחלטנה שהן מתחילות לצאת גם עם צעירים מהן תוך בדיקה קודם לכן שאכן מדובר באדם בוגר מספיק - פתאום יפתחו בפניהן אפיקים רבים ואפשרויות חיתון רבות.
בכל מקרה - יש מספיק גברים לא נשואים בגיל מבוגר ומספיק בנות, כדי להבין שלא כל שורש הבעיה הוא פער הגילים לטובת הבנים - אלא עוד כל מיני תופעות שתרמו לרווקות המאוחרת...
אתה תמים!אבא שמואל
הגברים יעדיפו אישה צעירה מהם בגיל (ובצדק!), ולכן לא הנשים הן שתחלטנה על שינוי...
ובצדק! :-
גם ללא פער הגיל נערה מתבגרת בגיל מוקדם יותר. כמדומני שגם שנות הפריון שלה מסתיים מוקדם יותר.
ככל שגיל הנישואין מתאחר, מצד אחד- פער מנטלי מצטמצם, ויש גם צד שני. ולכן מתבקש שגבר יעדיף גברת צעירה ממנו.
יודע מה, צודק. שני הצדדים צריכים לעשות את השינויותן טל
גם הבנים וגם הבנות. לי משום מה הייתה תחושה שיותר שינוי מחשבתי צריך להיות אצל הבנות אבל תכל'ס ייתכן שאתה צודק - בכל מקרה, לדעתי אין לזה מקום כל כך. בנוגע לשנות הפיריון - לא מדובר פה שאישה בת שלושים תתחתן עם מישהו בן 21...מדובר, נניח, על מישהי בת 25/26, שכן, לא תפחד מלצאת עם מישהו בן 24. או אפילו 23. ואני בטוח שאם גם הגברים וגם הנשים ייפתחו לזה, אז העניין של שנתיים/שלוש יותר שנות פיריון לאישה, לא זה מה שיעמיד או יפיל את האפשרות לשידוך...וכבר היום אני מכיר ושמעתי על לא מעט זוגות שיחס הגילאים בהם הוא הפוך ואלו משפחות בריאות מאוד. ומדובר כמובן ששני הצדדים בוגרים מספיק - הרי זה שבת מתבגרת מהר יותר, הגיוני, נכון - אבל זה לא אומר בהכרח שבת בת 26, תהיה יותר בוגרת מבן בן 23-24. יש זמנים שבהם הבגרות כבר מבשילה וההבדלים בבגרות הנפשית היא לא רצינית או לפחות לא ניתנת לכימות כזה...
אביא לפה סרטון מזעזע. רק כדי שאנשים יחשבו וישקלוחסדי הים
נכון שזה סרט שמציג מקרה קיצוני, אבל עדיין זה מציג בעיות שיכולות לצוץ.
[הסרט די צנוע, יש פה ושם בנות שלבושות לא הכי צנוע.]
אהממ והסבר למתקשים באנגלית שביננו??לומדתתתת
אזהרת אלימות!ריבוזום
אוי ואבוי. ראיתי רק את הדקה הראשונה, ולדעתי זה לא רלוונטי. יש הרבה יותר מקרים של נשים שנרצחו ע"י בני זוגם המבוגרים מהם. מה אפשר ללמוד מזה?
אם פספסתי מסרים כי לא באמת צפיתי במה שהעלית, תוכל לכתוב כאן.
כעיקרון הסרטון מציג ע"י המחשה וניתוח של פסיכולוגיםחסדי הים
במקרה הזה, היא השתלטה עליו והיתה מניפוליטיבית כלפיו, והוא היה מחוסר נסיון ותמים, עד שהיא בסוף רצחה אותו. פה היה קשר הדוק בין זה שהאשה היתה מבוגרת ממנו לרצח בסוף.
ברור שזה מקרה קיצוני, אבל הסרטון ממחיש ומלמד מה יכול לקרות בקשרים כאלו.
לא רציתי להסיק מסקנה חד משמעית מהסרטון, רק לפקוח עיניים ולהזהיר.
תודה שפקחת את עיניהרועהאחרונה

גיל הנישואין עושה את הבעייהhamedinai
אבל בקהל הדתי יש אחוז יותר גבוה של צעירים וצעירות, בגלל הילןדה הגבוהה.
ברוב המקרים בחור מתחתן בגיל יותר מבוגר עם בחורה שיותר צעירה ממנו, וזה גורם שיהיה יותר רווקות מאשר רווקים.
צריכים לעשות תעמולה שבחורים יתחתנו יותר מוקדם ושהגיל של המדוברים יהיה זהה פחות או יותר. יש בעייה כאשר מבוגר מתחתן עם מי שהרבה יותר צעירה ממנו. וזה צץ עוד יותר עם הגיל.
ובנות יכולות גם בנוסף להחליט שהן מוכנות לצאת עםותן טל
צעיר מהן.
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש
ממגדלי השנהב
מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב
מהארמונות המפוארים והמתנשאים
אשר שייכים רק לנשואים
טיפים לנו הם מחלקים
שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים
"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים
על המדרגות המפותלות מנסה לטפס
דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס
הלב המסכן שאף פעם לא מוותר
כבר טיפה מתחיל להישבר
"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"
אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה
"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים
את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים
תזכרי אני לוחשת לעצמי
"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"
את תשימי מעלית על האדמה
תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!
את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום
או ששאלת שאלה רטורית?
מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש
אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן
עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום
אני שואל שובאריק מהדרום
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
ח"וזיויק
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.
דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.
ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.
ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.
טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.
שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצובאחרונה
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שולחקעלעברימבאר
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה
האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂
אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה
לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...
אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?
מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?
וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?
אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?
תודה מראש לכולם!!
שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי
התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender
בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים.
ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,
מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"
ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...
(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)
מה אומרים?...
יאללה בהצלחהLavender
אנחנו עומדים דום וממתינים בנשימה עצורה לחידושים
עוד מכה ועוד מכהגרי
עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".
"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"
יפה מאוד זיויקשפלות רוח
אוישנפש חיה.
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+
ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.
אין מה לעשות יש אנשים שמקשים
מורידים את הרמה בשביל כולם.
אין נאמנות.
מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.
בבוקר והנה היא נעלמה.
אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה
אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..
אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...
התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...
ואז גיליתי שיש שם לדבר הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...
:')חתול זמני
הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו
מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה
לומר פשוט שלא מתאים?
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb
עולים תחושות בדייטים עצמם
עולים תחושות בין דייט לדייט
מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?
מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)?
סתם מבאסהפי
שיש פער זה לא אמור להיות ככה..
אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר
מסכימהרק נשמה
בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני
נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb
יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..
כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק
יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי
כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..
והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .
זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה
ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..
אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני
לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה
וואי לגמריadvfb
בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.
אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.
וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.
מענייןמחפש שם
חח אני בןadvfb
ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,
שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה
את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה
לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר
אמן
מחפש שם
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb
והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,
לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..
לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן
נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה
כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים
ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא
ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות
הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)
יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb
בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם.
בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב...
השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.
יפהרק נשמה
ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון 
כן כןadvfbאחרונה
להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה
שלום לחברות הפורום היקרות!
כן, זה רק לנשים.
הייתי פעם פה...
עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין
וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן.
ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים
וקריעת ים סוף
והתחתנתי ב"ה
(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה)
ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!
כתבתי ספרון על המסע
מילים שה' שלח לי להתמודד
וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק!
20260331102053.pdf (תלחצי על זה)