לא מתכוונת לעצות של תזונה כללית טובה יותר.
בזה אנחנו משתדלים במה שיכולים וחלק לא בשליטתנו.
מתכוונת לאיזה ויטמינים וכד'?
גילאים? 4, 2.
לא מתכוונת לעצות של תזונה כללית טובה יותר.
בזה אנחנו משתדלים במה שיכולים וחלק לא בשליטתנו.
מתכוונת לאיזה ויטמינים וכד'?
גילאים? 4, 2.
לא להעמיס ויטמינים ותוספי מזון מיותרים.
אני משתמשת ברוניות של הדס - יש בהם מס' המ"ג הקטן ביותר של ויטמין C שאפשר למצוא בתוסף מזון.
מרסקת ונותנת לקטנים על הלשון למצוץ .
במצבים של צינון ונזלת כבדה - אחד התוספים שמכילים יותר מ"ג ויטמן C - של אלטמן וכדו'.
ויש גם סירופ מצויין לדרכי הנשימה ונגד שיעול שכדאי שיהיה בבית של טטנבלוט (דבש ושרף אורנים מהיער השחור) - יעיל מאוד.
חורף טוב.
ובכמות גדולה, בכל מקרה זה מסיס במים והעודפים נפלטים. (בגיל 4 אפשר לתת 200 מ"ג פעם ביום ובזמן מחלה פעמיים ביום)
יש מגוון מוצרים.
לא קודם כל, לא מכילה חלב ומוצריו, קמח לבן וסוכר לבן ועשירה בפירות וירקות - אז תקפידו גם שילדכם ישנו מספיק שעות, ישתו כל שעה מים (הרגל חשוב מאד) וינהלו אורח חיים פעיל.
אז לא צריך שום דבר נוסף.
ויותר מזה - לא כדאי להרגיל את הילדים לעצם הרעיון שבעזרת כדור פותרים בעיות.
גם לא פותרים, אגב...
אנחנו בהחלט משתדלים להקפיד על תזונה בריאה. אבל זה לא ברמה המוחלטת..
למשל: כן אוכלים קטניות פירות ירקות (לא אורגנים), מקפידים על קמח מלא ובלי מרגרינה/אבקת מרק/מיקרוגל..
אבל הילדים בהחלט טועמים ממתקים בגנים/סבא וסבתא וכד' וגם אוכלים חלקית במעון/גן תזונה רגילה וגם אצלינו בבית כן יש קטשופ שימורים וכד'..
אז לכן שאלתי. אם אנחנו משתדלים ברמה מסוימת לשמור על בריאות. אבל זה לא מוחלט ומקסימלי. לא עדיף בכ"ז לתת מראש משהו כמניעה וחיזוק? (כשנק' המוצא היא שכרגע אין לנו אפשרות להוסיף הקפדה על בריאות יותר מההשתדלות הקיימת)
שאפשר להכין בחליטות
אכיניצאה
קלנדולה
פרחי סמבוק שחור
אפשר להמתיק עם מייפל טבעי.
לבריאות
ולא כלקיחה יומיומית למניעה- כיון שהם מתישים את מערכת החיסון. מבחינת צמחים אחד הצמחים המומלצים למניעה הוא האסטרגלוס, הוא נועד לחיזוק מערכת החיסון ולתחזוקה לאורך זמן בתקופת החורף, בנוסף הוא אף נמצא יעיל כנגד וירוסים. ניתן לקנות אותו כמיצוי, מן הסתם גם ככדורים יבשים, או לחלופין ניתן לקנות (אולי בחנויות טבע) או להזמין מחברת עלעלים- את חלק הצמח כמו שהוא (החלק הוא השורש) ולהוסיף אותו לבישול- כגון מרקים וכד' (אפשר להזמין אותו כחלקים לא טחונים לאבקה, או טחונים לאבקה- מ"מ לא מומלץ לנסות לטחון אותו בבית- הוא מגיע יבש- וזה די קשה).
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.