ברור שהכי כדאי זה טחינה.. אבל כשאין..
חומוס מלא מרגרינה, והבנתי שחמאה עדיפה בהרבה על מרגרינה.
תודה.
ברור שהכי כדאי זה טחינה.. אבל כשאין..
חומוס מלא מרגרינה, והבנתי שחמאה עדיפה בהרבה על מרגרינה.
תודה.
או שאת שואלת איך כדאי להכין חומוס ביתי?
אם זו השאלה השניה - לא הייתי משתמשת לא בחמאה ולא במרגרינה. זה לא נשמע לי מתאים.
אפשר במקום זה להשתמש בשמן זית, ועוד קודם, לבשל את החומוס במעט נוזלים כך שתוכלי להשתמש בכל כמות הנוזל לשם הכנת ממרח החומוס. וזאת משום שהחומוס מפריש חומר מתקרש (אם אני לא טועה, לציטין החומוס, שמסמיך ומעשיר את הממרח.
(בתעשית המזון משתמשים בלציטין הסויה כחומר "מתחלב" - מתקרש ומעשיר. לשם ההשוואה).
אם אין טחינה, אפילו חמאת בוטנים טבעית יכולה להוות תחליף. אבל על הטעם אני לא אחראית...
שאלה קשה - לכל ממרח ערכים תזונתים אחרים שהוא מכיל.
חומוס עשיר ב-B2 וגם בלציטין שחשוב מאוד לריכוז למשל וחמאה בB12. זה בעיקר ויש עוד.
אז נכון שחומוס תעשייתי הוא לא משהו, אבל אצלנו - אם ילד מבקש דווקא ממרח כזה אני קונה ומורחת לו. כי כנראה יש לו צורך להשלים ויטמינים מסויימים.
חוץ מזה - לא כדאי להרבות בחמאה מדי כי היא למעשה כולה שומן מן החי. חמאה זה חשוב ובריא במידה.
ושוב, אם יש ילד שמבקש, ונהנה מחמאה תקופה מסויימת - אני מורחת לו כי כנראה זה מה שהוא זקוק לו.
באופן כללי, אני אוהבת לקחת את הילדים כל אחד בתורו מדי פעם איתי לקניות. חוץ מהממתקים שהם מבקשים אני שמה לב שיש להם חשק למאכלים מסויימים שמכילים ערכים תזונתיים מסויימים. מבחינתי זו דרך מצויינת להשלים להם חסרים.
ולשאלך, חמאה.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.