ננסה לגעת נקודה נקודה
את חושבת משום מה שאסור לאדם לעשות דין לעצמו, כי זה יגרום שאיש את רעהו חיים בלעו. אני יכול להבין את הפחד שלך, אבל את באמת מתכוונת להתווכח עם הגמרא?
הדברים מפורשים, נפסקו להלכה בבירור, יש על זה סימן שלם בשו"ע, אבל לך זה נראה לא מוסרי, אז הגמרא יודעת יותר טוב מה מוסרי!
לגבי השריפה ברור שנתתי דוגמא, אין צורך להתעקש על הדוגמא שלי.
לגבי זה שיש נשים צנועות - כבר כתבתי כאן כמה פעמים שעל זה אני לא מדבר, אבל אני משוכנע שזה לא יעצור שם
אבל נזרום איתך - אם הרב שלי חושב שזה מכשול גם תמונה צנועה, תצטרכי למצוא רב שמתיר (ורב אמיתי, לא מה שנקרא רב בפורום הזה - כל מי שעבר כמה מבחנים ברבנות)
אם יש רב כזה (וזה יתכן, זה נושא שיש בו הרבה אפור) עדיין צריך לדון בדין תורה אם מותר לך להזיק לי לפי דעתי
האם אז יהיה מותר להוריד את התמונות? כל עוד זה לא ברור - לא. אדם יכול לעשות דין לעצמו רק כשההלכה ברורה והוא יכול להוכיח אותה, לא מספיק שהוא חושב שהוא יודע את האמת (כמפורש שם בסוגיא)
בדוגמא של הבשר אין שום נזק שנעשה לציבור, גם כשהבשר טרף לגמרי אין היתר לשרוף מסעדת טריפה (לולי דין כפיה על המצוות) מי שלא רוצה - שלא יקנה, זה לא להכניס לניסיון את הציבור בעל כורחו
בדוגמא של המיסים - שוב, הנושא לא ברור, ולא תוכלי להוכיח אותו בבי"ד, אז לא אומרים שאדם עושה דין לעצמו (אגב, אסור גם למסור לשלטונות. זה בדיוק אותו דבר. ולמעשה זה יותר גרוע, זה מוסר כפשוטו)
לגנוב ממנו? מאיזה דין?
הגונב מגנב את מה שגנב פטור מלשלם כפל לבעלים, מה זה קשור לענין? זה בכלל לא פטור לגבי הגנב עצמו
ואם חלילה הבת של אדם התקלקלה - לא יעיל להרחיק אותה,
אבל כאן זה משהו אחר
לצערינו עם מדינת ישראל רק אלימות מועילה להבנה, אם נחמדים איתם מקבלים התנתקות, אם עושים פיגועים מקבלים ויתורים
כשהערבים פולשים לאדמות בנגב ועושים ועדה והולכים לקראתם בלי סוף - כל זמן שהם לא קיבלו כל מה שהם רצו, הם עושים הפגנות ומשתוללים - וזה עובד!
אז זה בכלל לא דומה למי שהבן שלו התקלקל שאז צריך ללכת בדרכי נועם כדי להשיג משהו
לגבי הטווח הרחוק - יש חשיבות גדולה לקרב יהודים לתורה, אבל זה לא כל התורה, יותר חשוב לדאוג למי שכבר קרוב, לכן אפילו שזה שיקול, זהלא שיקול מכריע