איך זה ששוב מדברים על שחרור מחבלים?מרדכי

בס"ד

הפעם תמורת גופתיהם של שאול וגולדין הי"ד,

הרי הבית היהודי העבירו חוק שאמור למנוע עסקאות של שחרור מחבלים?

או כמו שאמרו בארגון אלמגור שהחוק הזה מלא חורים וסתם ספין שלא באמת עוזר?

וגם אם אין חוק-

מאיפה מגיעה המחשבה הזאת לשחרר מחבלים?

הרי כיום זה כבר ברור שהמחבלים המשוחררים חוזרים לטרור,

אז אם כל הכאב על כך שגופות של חיילי צה"ל נמצאים בידי האויב, חיי אדם קודמים לגופות.

ואני חשבתי שאחרי ביטולה של הפעימה הרביעית בעקבות החטיפה וצוק איתן זה יהיה ברור לכולם שמחבלים לא משחרריםץ

כנראה שטעיתי.

באותה מידה שיש אנשיםיהודה סעדה

שרואים מפלגה שעושה נזקים ועדיין מצביעים לה, ראש קשה.

למיטב ידיעתייקוט
מדובר בחילופי גופות. מתים לא יעשו טרור. מקובל בעולם שבסיומה של מלחמה מתבצעת החלפת שבויים שנשבו באותה מלחמה. וזה בסדר.
עמדת משפחות השבויים אינה רלוונטית. זה לא שחזור של עסקת שליט.
מתוך הכתבה פה בערוץ -מרדכי

בס"ד

חבר הלשכה המדינית של חמאס מוחמד נזאל אמר היום (חמישי) כי החלו ההכנות בארגון למשא ומתן עקיף עם ישראל על שחרור מחבלים בתמורה לגופותיהם של חללי צה''ל אורון שאול והדר גולדין הי"ד.

(הכתבה המלאה)

ושמעתי בתחילת השבוע פרשנות (לא זוכר איפה) שמכיוון שמדובר על גופות בלבד, אז אין סכנה שהדרישות של חמאס יהיו אסירים כבדים, אלא כאלה שהם לא נחשבים רציניים. 

ובכל זאת, גם זה בעניי מאוד בעייתי.

ערוץ 7 כבודו במקומו מונחיקוט
ועם זאת ללא התנגדות מפורשת של משפחות שאול וגולדין חייבים להחזיר את גופות הנעדרים הביתה.
למה חייבים?מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ט"ז בתשרי תשע"ה 10:40

בס"ד

כמובן שאני ממש לא אתנגד אם עכשיו יהיה מידע מודיעיני בדיוק היכן הם מוחזקות הגופות אז במבצע צבאי סודי יחזירו אותם בלי שיהיה יותר מיד נזק (כמו שהיה במצבע אנטבה שהיה מוצלח ביותר, למרות האבדה הקשה שחטפה ישראל), אבל מאיפה יש לנו את החובה להחזיר גופות (וגם חיים) תוך כדי כך שהפעולה הזאת תסכם את חייהם של אזרחים רבים?

גם מבחינה הלכתית אין לדבר שכזה שום היתר הלכתי!

בין אם זה שבוי ובין אם זה גופה, אסור לעשות את זה.

והטעם המובא במשנה ובגמרא הוא הכי הגיוני שיש -

שדבר כזה רק יגרום לאויבי ישראל לחטוף עוד יותר מעמ"י ולדרוש תמורתם תמורה רבה (כסף/שחרור מחבלים).

הרי לא סתם חטפו את הגופות, אין מה לחמאס לעשות עם גופות של חיילים חוץ ממשא ומתן.

וברגע שאתה באמת עושה איתם את המשא ומתן אתה בעצם משרת את האינטרסים שלהם ופועל על פי איך שהם מכתיבים אותך.

הם חוטפים ומרווחים.

אגב,

בכל המקומות הנוספים שבדקתי גם כתוב על שחור מחבלים ולא גופות, כך שזה לא רק פה בערוץ 7 (כיכר השבת, ערוץ 2).

נ"ב-

שלא יצא ח"ו מהודעתי שאני לא רוצה לראות את הגופות מגיעות לקבורת ישראל, כי אני רוצה, אלא שלא בכל מחיר!

עם כל הכבוד.יקוט
השתיקה הרועמת של משפחות שאול וגולדין לא שווה התייחסות ?
שתיקה על מה?מרדכי
משפחות החללים עוד לא אמרו את דברםיקוט
ודעתם עדיפה.

וגם אם המשפחות יפקירו את יקיריהם מה שנראה בעיני לא הגיוני בעליל, עדיין האתוס הלאומי גובר. האתוס הלאומי מחייב להחזיר את הבנים- הביתה או למנוחת עולמים.
מה לא הגיוני כאן?מופים

הם מוכנים לקחת סיכון שמישהו חלילה יהרג רק בשביל שיהיה להם קבר?

זה נקרא הגיון אצלך?

ואם חלילה הם יהיו רגשיים ולא יחשבו בהגיון - אנחנו צריכים להסכים לכזה דבר?!

למה שדעתם תהיה עדיפה? להיפך, הם האנשים הכי מוטים מבחינה רגשית להחליט על החלטה שצריך לעשות בשכל קר ובלי רגשות

מדובר על חיים של אנשים!

הלוו!!!! אין לנו את הפריוילגיה ללכת אחרי רגשות

וגם מחבלים לא "כבדים" הם מחבלים שניסו להרוג ולא הצליחו, או שעזרו למחבלים והסיוע שלהם היה חשוב, זה לא סתם ערבים יפי נפש

צריך להפריד בין הרגש לשכלמרדכי

בס"ד

ברור שמבחינה רגשית, המשפחה ממש רוצה לראות את בניהם מגיעים לקבורת ישראל מלאה ואני מאמין שכך רוצים רובם המוחלט של אזרחי ישראל. אבל מבחינה שכלית זה הדבר הכי לא נכון לעשות. 

כולנו ראינו למה שחרורו של גלעד שליט, "הילד של כולנו", גרם.

הדם של ברוך מזרחי הי"ד לא פחות אדום משל גלעד, אז למה לגלעד מגיע לחיות ולברוך מזרחי לא?

כמובן שאסור לנו לעשות את השיכולים של 'מי יחיה ומי ימות' אבל הדבר הזה ממחישה לנו למה גורם שחרור המחבלים.

כמו כן, שחרור מחבלים מחזק את הטרור.

זה רק מחזק את המחבלים לחטוף עוד יהודים על מנת לשחרר את כל האסירים שלהם.

ואז מה יצא לנו מזה? שחררנו אחד ונחטפו לנו שלושה נערים ושתי גופות.

אז ב"ה את הגופות של הנערים לא היינו צריכים לשחרר, אבל 2 גופות אחרות אנחנו צריכים.

וזאת בדיוק הסיבה שגם התורה מנחה אותנו שמצד אחד אין מצווה יותר גדולה מפדיון שבויים, אבל מצד שני אין פודים את השבויים יותר מדמיהם, כי הדבר הזה אומנם בטווח הקצר הוא מאוד יעיל והשבוי חזר לביתו, אבל בראיה רחבה ולטווח ארוך זה רק מזיק וגורם לעוד חטיפות.

לכן צריך להסתכל על הסיטואציה דרך השכל ולא דרך הרגש.

גם אני, לאחר חטיפתם של שלושת הנערים, אמרתי להורי בכל הרצינות שאם ח"ו אני אגיע לסיטואציה דומה ל"ע, אני לא מוכן שישחררו תמורתי מחבלים, גם אם זה ח"ו מה שיוביל למותי. עם ישראל בכלליותו חשוב יותר, ואני לא יהיה זה שיסכן אותו. 

אומנם אחי, שהוא (היה) חבר טוב של אחד הנערים הי"ד, אמר שעכשיו במצב שהוא נמצא (זה היה עוד לפני שמצאו את הגופות שלהם) ברור שהוא רוצה לראות את החבר שלו חוזר הביתה. אבל למה פתאום הוא אמר את זה? כי הוא מסתכל על זה מהצד הרגשי, מהצד של איבוד חבר והרצון למצוא אותו חי בריא ושלם. אבל הצד השכלי אומר הפוך. שאם כל הכאב ואם כל הרצון החזק לראות את בנינו שבים הביתה, אסור לנו לשלם מחיר שכזה, כי הדבר הזה רק יפגע בנו יותר.

ואני כותב את הדברים, כפי שאפשר להבין, כאחד שהכיר היטב את אחד הנערים הי"ד, ולמרות הרצון העז גם שלי, ביחד עם כל עם ישראל, לראות אותו שוב בבית, שוב להגיד לו שלום כשאנחנו נפגשים ברחוב, אני מבין שלעם ישראל זה לא יהיה טוב ויגרום לו לפגיעה קשה.

והנה הפסטיבל נמשך...מרדכי

בס"ד

עכשיו יוצאים בחמאס בהודעה שבכלל לא מדובר בגופות, אלא בחיילים חיים.

המטרה שלהם כמובן היא לסחוט את ישראל ולעלות את המחיר של השחרור מחבלים.

זה קצת תמוהה שהם בחיים, למרות שכולנו היינו רוצים ושמחים אם זה היה מאוד נכון, אבל למה חמאס נזכרו רק עכשיו לפרסם בחיים, במיוחד לאחר שבהתחלה דובר על כך שהם רוצים עיסקה להחזיר גופות?

זה ברור שחמאס מנסה לסחוט את ישראל,

ולישראל אסור להסכים בשום פנים ואופן לזה.

נו באמת.יקוט
מחיים אפשר לעשות מתים אבל ממתים אי אפשר לעשות חיים. אז יש לנו פה שאלה עובדתית.
אז אתה מתבקש לענות על אותה השאלהמרדכי
פתחת דיון בתוך דיון.יקוט
נתחיל מהסוף. דבר מותם של שלושת הנערים החטופים לא פורסם בטרם נמצאו הגופות למרות שמשיחת הטלפון והיריות זאת היתה המסקנה המתבקשת... ואני אומר שלא בלתי אפשרי שההלוויות לשאול ולגולדין היו פוליטיות מיותרות. ולכותרת של השרשור הסדר הנכון הוא שהפוליטיקאים צריכים לפטפט והממשלה צריכה למשול. ובין היתר לשחרר מחבלים- לפי שיקול דעתה הבלבדי של הממשלה.
זה ברור שלצערנו כנראה הם לא בחייםמרדכי

בס"ד

אבל זה רק מראה שמטרתו של חמאס בחטיפות זה לשחרר מחבלים,

ולכן אסור לשחרר מחבלים בשום פנים ואופן כי אז זה משחק לידיים של החמאס והטרור.

ואני סומך על הממשלה הזאת בדיוק כמו שאני סומך על בן שנה.

לצערנו השיקול דעת שלהם הביא אותנו ללא מעט אסונות.

כאן צריך לפעיל את השכל הישר.

אינך סומך על הממשלהיקוט
וגם על החמאס סביר שאינך סומך... ובמצב של תיקו עם סטיות תקן לפה ולשם אולי בכל זאת הנעדרים עודם בחיים.
אתה לא חושב שההתקפה על שחרור כביכול של מחבלים בטרם אומתה גרסת החמאס היא כביצה שלא נולדה.
זה לא דיבור בעלמא או שמועהמרדכי

בס"ד

כבר מונה משהו מטעם המדינה שיתווך בנושא.

השמועות שמפיץ החמאס לא שוות בדיקה?יקוט
אני חושב שכן, וזאת לא אפיקורסות, ולא צריך לכעוס עלי.
אני לא כועס, אני מסביר שכבר מונה משהו בשביל זהמרדכי
איזה שיקול דעת יש בזה?לב אמיץ

וגם - אתה לא מביא בחשבון שהיתה כאן פסיקה הלכתית חד משמעית. אם נכונים דבריך וההלוויות היו פוליטיות יהיו לזה השלכות קשות של חוסר אמון - לא רק ברבנות הצבאית אלא גם בממשלה ובראש הממשלה עצמו.

פסיקת הלכה לא יתכן שתהיה כלי במשחק המדיני שלנו מול האויב.

אתה מדבר על אתוס לאומי ועל כך שאם לא יעמדו על החזרת הבנים המשפחות לכאורה מפקירות את יקיריהן -

נראה כאילו החוסן שמפגינות המשפחות שקיבלו את הפסיקה ההלכתית של הרבצ"ר והחוסן שמפגין העם כולו לא מחלחלים  אל הדרג המדיני.

נראה כאילו הממשלה מעוניינת לשחרר מחבלים לצורך הפוליטי של עצמה - אולי כדי להימנע מחזרה לשדה הקרב?

אחת לאחת.יקוט
הפסיקה ההלכתית נסמכה על המסקנות שהנפיק הצבא. כלומר לאור המסקנה הוודאית!! שהנעדרים אינם בחיים בוודאות של מאה אחוז! שומה על המשפחות לשבת שבעה. אני משער שרווקותם של שאול וגולדין ומנגד אין חשש לממזרות הם אלה שהכריעו את הכף. וממה נפשך אם הם בחיים ברור שנרקוד כולנו חוץ מהצבא שיצטרך לאכול את הכובע. שהרי לא יתכן שקודם נהרגו ואחר כך קמו לתחיה... כך או כך מדובר בתקדים וכבר הזכרתי את שלושת הנערים שלא הוכרז על מותם בטרם נמצאו הגופות.
בניגוד לאחרים אני לא יכול להתעלם מההודעה שפרסם החמאס אם אכן פרסם אותה. כי אם הנעדרים היום בחיים ומחר כבר לא המסקנה המתבקשת תהיה שרצחו אותם בדם קר בעיצומו של משא ומתן.
ולסיום אני לא חושב שראש הממשלה מכלכל את סדר יומו באופן כזה שיעלה את הדם לראשם של יריביו האוטומטיים.
מנין לך שהפסיקה נסמכת על דברי הצבא?יהודה סעדה

ואם אנשי הצבא שמאלנים?  כמו דן שומרון הרמטכ"ל שאמר שאפשר להסתדר בלי יו"ש וכמובן בל נשכח דן חלוץ.

אתה יכול להפנות את השאלה לרבצ''ריקוט
דן שומרון היה שמאלני כמו שיריב אופנהיימר איש ימין. אני לא בטוח שאמר את מה שאתה מייחס לו.
אז אני בטוח, ועל חלוץ לא ענית.יהודה סעדה

אז אתה טוען עכשיו שהפוסק צריך להיות גם רב וגם איש צבא? זה חידוש.

אז סתם השמצנו -לב אמיץ

על פי המסקנה המתבקשת המצמררת שציינת ביבי בעצם מחפש עילה לחזור לשדה הקרב.

אחרת אי אפשר להבין את ההתעקשות על משא ומתן לקראת עיסקה שבמסגרתה נשחרר מחבלים.

לא אשכח את הפארסה של החזרת גולדוואסר ורגב הי"ד - עד רגע חילופי השבויים לא ידענו אם נקבל אותם חזרה חיים או אינם בין החיים.

התקשורת התמוגגה מן ההומניות שלנו לעומת האכזריות של החיזבאללה ואני לא הבנתי איך לא העמידו צלף כדי לירות בסמיר קונטאר  בו ברגע שהתברר שקיבלנו ארונות קבורה.

למה ללכת שוב בעיניים פקוחות אל פארסה נוספת? החמאס טוען שהם בין החיים? אם אתם לא מסוגלים להוריד את חמאס על הברכיים אל תתנדבו לפתוח במשא ומתן לשיחרור מחבלים. 

או לחילופין-מרדכי

בס"ד

ביבי מחפש תהילה ומשהו להתגאות בו לאחר שהערצה בו ירדה מאז צוק איתן.

כולם זוכרים איזו הערצה הייתה לו אחרי שחרור שליט על כך שהוא זה שהצליח להחזיר את "הילד של כולנו" הביתה, וביבי רוצה (אולי) לנסות להחזיר לעצמו את התהילה (במיוחד אם הוא מתכנן בחירות בקרוב, או לפחות פריימריז פנימיים) והוא מנסה לעשות את זה שוב על ידי החזרת בנים הביתה.

זאת פרשנות ששמעתי אתמול, אם היא תעלה לאינטרנט אעלה אותה גם לפה.

הפרשנות - (אני ממליץ מאוד לצפות)מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ה 20:47

בס"ד

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-11558-100113,00.html

(מתוך התוכנית 'בשמונה' עם אטילה שומפלבי בערוץ 20)

אורח בפאנל: יוסי נמדלוביץ, אב שכול וחלק מארגון אלמגור.

הפרשנית שאמרה את מה שכתבתי למעלה: יפעת ארליך (אם אני לא טועה בשמה).

ותודה רבה לערוץ 20 שנענו לבקשתי והעלו את התוכנית לאתר שלהם.

^^^^הוא שאמרתי.לב אמיץ

התבלבלתייקוט
ביבי לא מחפש עילה לחזור לשדה הקרב, וכך או כך לא הבנתי את המשוואה עם ההתעקשות לכאורה למשא ומתן לשחרור מחבלים. ואולי רצית לומר שחרור הנעדרים, ועדיין לא מובן.
ביבי לא רוצה לכבוש את עזה כי אין לו מיליון ושמונה מאות אלף חיילים פנויים להשגיח על מספר דומה של רוצחים בפוטנציה וגם להאכיל אותם מפיתם של עניי ישראל. מי שעיניו בראשו יודע שהבעיה אינה פשוטה וארץ ישראל נקנית ביסורים.
לגופו של ענין אין חולק שמותם של הנעדרים נקבע לאור ראיות נסיבתיות ואני מוסיף שההכרזה המוקדמת אינה חפה משיקולים פוליטיים ובין היתר הפקת לקחים מהפארסה של גולדווסר (אצה הדרך לשרון לשחרר את סוחר הסמים בן משפחתו).
לגשש בדיעבד שמא הנעדרים עודם בחיים אינה מילה גסה.
אענהלב אמיץ

הבעיה אמנם אינה פשוטה. אבל ארץ ישראל נקנית בייסורים - לעניות דעתי אלו ייסוריו של הפרט, היחיד - מממשלה ריבונית מצופה שתהפוך את האתגרים להתמודדות אמיצה ולא לדרך ייסורים. בשביל זה יש צבא.

לגשש בדיעבד אינה מילה גסה בתנאי שאתה מפנים שבשום אופן לא משחררים מחבלים תמורתם ובלי להכניס את כולנו למערבולת של רגשות וציפיות שווא. 

(ושרון ובן משפחתו - אין כאן בלבול בין שתי עסקאות שונות? את בן משפחתו שיחררו תמורת מוסטפה דיראני עד כמה שאני זוכרת).

תם עידן המלחמות הקלאסיותיקוט
עבר עריכה על ידי יקוט בתאריך י"ט בתשרי תשע"ה 16:54
שבהן הכובש מבצע טיהור אתני , באמצעות גירוש טוטאלי במקרה הטוב ולא תחיה כל נשמה במקרה הפחות טוב. בקרב שבטים אפריקנים זה עדיין עובד וגם בצ'צ'ניה אבל לישראל אין אותן פריוילגיות, כי ביבי עובד אצל אובמה ואצל אירופה ולא אצל דנון.
ובל נשכח את משקלם של התועלת מול הנזק שלנגד עיני הממשלה הריבונית ונסתרים מהציבור מסיבות מובנות.
ארץ ישראל נקנית ביסורים לכלל ולפרט וכל דיבור בדבר שלילת סמכויות ענייניות מממשלה ריבונית כמוהו כקריאה לאנרכיה היל''ת.
הפקעת הסמכות העניינית לשחרר מחבלים אינה עניין של מה בכך. היא כרוכה בהכרזה אוטומטית על כל נעדר חלל שמקום קבורתו לא נודע. ותדע כל אם עבריה וכו' שזאת המציאות החדשה, וחסל סדר רגשות וציפיות שווא לבן שיסיים את לחימתו בקבר ישראל אם חלילה יפול חלל.
לעניין אלחנן טננבוים- את צודקת ותודה על ההבהרה.
לגבי עידן המלחמות הקלאסיות -לב אמיץ

א. יתכן שאין צורך במלחמה קלאסית. אפשר להפעיל חשיבה יצירתית. צריך רק לרצות.

ב. גם אם אין מנוס ממלחמה קלאסית או מודרנית, כבר היינו בויכוח הזה בצוק איתן - לא שיכנע אותנו, לא שיכנענו אותך. תיק"ו.

ג. איש לא שולל מן הממשלה אף סמכות. גם כאן אפשר להפעיל חשיבה יצירתית. שוב, צריך רק לרצות

יכולת לראות איך כשעמדנו איתנים כשנחטפו הנערים, החוטפים ירדו למחתרת והם ושולחיהם לא העזו להעמיד דרישות.

הכל טוב ויפהיקוט
אבל בשביל להחזיר את הגופות צריך לשלם, והתמורה לא תהיה זוג נעלי בית לחורף. מצד שני את יכולה לומר: שישארו שם... אבל את לא אומרת את זה. אסיים במילותיך את: לא שוכנעתי ולא שיכנעתי.
לא. אני אומרתלב אמיץ

נחכה לשעת כושר, לשעה הנכונה שהקב"ה יזמן לשם כך. לא כרגע. לא במחירים האלו. (אולי לא עם ההנהגה הנוכחית...).

מכל בחינה אנחנו נדרשים לאורך רוח ולחוסן לאומי.

מי אמר לך שהם רוצים מחבלים בתמורהיקוט
תשאלי אותם... אולי יסתפקו בנמלי תעופה ואויר, פלוס מליון טון מלט לשיקום ושדרוג מנהרות הטרור. אני מציף את השאלה על רקע כותרת השרשור שעוסקת ב''דיבורים'' על שחרור מחבלים ולא בהשבת הגופות.
האם שווה לעכב את השבתן כדי לתת קרדיט להנהגה אחרת שלפי שעה לא נראית באופק, במחיר סבל נוסף למשפחות. והאם ממשלת הרצוג- גל און- חרדים ראויה יותר לקיים מצוות פידיון שבויים?
מזוית אחרת, מדוע לא לוותר על הגופות על פי תקדים המרגל אלי כהן. או להבדיל המהר''ם מרוטנברג שלפי הוראותיו נפטר בכלא ובלבד שלא יווצר תקדים לתשלומי כופר מטורפים. מה אומרות על זה המשפחות השכולות.
טוב, לא שיחרור מחבלים. השבת הגופות.לב אמיץ

(ואגב, לאן נעלמה הסברה "אולי הם עדיין החיים"?).

לא נישא וניתן על נמל תעופה, ולא על מלט ובטון. לא נשקם להם את תשתיות הטרור.

חלקי גופות תמורת חלקי גופות.

שוב עולה בי התחושה שביבי מנסה להתניע משא ומתן על מה שלא יהיה כדי לדחות את הסבב הבא ועל הדרך להחמיר את מצבנו.

אולי הם עדיין בחיים ?יקוט
1. אין לי אמון במסרים של החמאס ויחד עם זאת אסור להתעלם מהם לחלוטין (כמו במשל הזאב זאב...).
2. ביבי אינו ספל התה שלי. זה לא אומר שאני צריך להצטרף לדמוניזציה שעושים לו כאן. את מאשימה אותו במשהו ועכשו עליו להוכיח איפכא מסתברא.
כאילו שהוא סופר אותי.לב אמיץאחרונה

אף אחד לא עושה לו דמוניזציה כמו שאף אחד לא שולל אף סמכות מן הממשלה.

האמת שאני מתייחסת לדברים שלך. ולמה ששומעים בתקשורת.

וכתבתי שזו תחושתי. לצערי היא נסמכת על ההתנהלות של ביבי בעיקר מאז נאום בר אילן.

אנחנו לא רוצים שהגופות ישארו שםמרדכי

בס"ד

אבל אסור להסכים לזה בכל מחיר!

לדוגמה על גופה תמורת גופה - יש על מה לדבר.

אבל לא מחבלים תמורת גופה.

רק לגבי החוק של הבית היהודי, מבהיר משהו:ותן טל

החוק דיבר על מחבלים שנתפסו החל מרגע תחולת החוק והלאה, לא על מחבלים שנתפסו לפני...כמו כן - הוא רק מדבר על זה שהשופט ששופט את המחבל, יכול להוסיף לעונש שלו את האופציה שהוא לא יכול להשתחרר כלל וכלל בעסקאות שבויים - וזה במקרים של מחבלים עם דם על הידיים.

בידי ישראל גם המון מחבלים בלי דם על הידיים, ובנוסף - החוק לא חל על מי שנתפס בעבר.

זה לא אומר שאני תומך בהחזרת השבויים תמורת הגופות, רק העמדתי דברים על דיוקם...

אז כמו שאמרו באלמגור-מרדכי

בס"ד

החוק הזה לא באמת מועיל אלא הוא עוד משהו להתגאות בו ולהציג כאילו יש עשייה ולא יותר מזה.

חוק נוצר לחמישים שנה ולמאה שנה, לא ליומיים.ותן טל

גם אם ה"רווח המעשי" ממנו יהיה ניתן לראות רק בעסקת שבויים שתרצה לצאת לפועל בעוד 20 שנה ויותר - זה נוצר בגלל שחוקקו את החוק עכשיו.

להציג שיש עשייה = בוודאי, זה מהות המשחק הפוליטי, אתה מחוקק חוקים ודואג שידעו מכך, כדי להשיג לעצמך עוד תומכים בעתיד. תתייחס למהות החוק ולא למה שיוצא/לא יוצא ממנו בטווח של היום או מחר. במהותו החוק הזה טוב והוא צעד בדרך הנכונה לגזור גזר דין מוות על מחבלים רוצחים. 

שטויות. אפשר לחוקק חוק גם למפרע, ובלי צורך בשופט.יזהר

החוק שנחקק הוא זריית חול לעיניים. הרי המציאות הנורמאלית היא שלא משחררים מחבלים בכלל. זה הסתייגות חלקית מאוד ממצב מעוות מאוד שנוצר.

חוץ מזה, היה סמוך ובטוח שכמות המקרים בהם השופטים יואילו בטובם להחיל את החוק החדש יהיו בודדים באוד. גם עוד 100 שנה יוכלו לשחרר את כל המחבלים שירצו, חוץ מ20 שיישארו 'תקועים'.

אפשר קישור?פייגליניזית
בבקשה -מרדכי

בס"ד

ערוץ 7כיכר השבתערוץ 2

(אגב, כל הקישורים הם מתוך התגובות פה).

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגעאחרונה

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בימין ממתינים למוצא פיו של וינטראיתן גיל

בסבירות של 98 אחוז הוא לא יחבור לאף אחד, ואולי כן ואולי לא יעבור את אחוז החסימה.

אם לא יעבור וישרוף כמעט 4 מנדטים, המרויחים יהיו כל המפלגות שנכנסו לכנסת, באופן יחסי למספר המנדטים שקיבלו.

במקרה הגרוע ביותר יפסיד גוש הימין שני מנדטים נטו.

שיטת חלוקת המנדטים לפי חוק באדר עופר מטיבה עם מפלגות ככל שהן גדולות יותר.

ואולי הגיע הזמן שבמדינת ישראל יתמודדו לא יותר מחמש מפלגות, וכולן תהיינה מיוצגות בכנסת.

יש הרבה שינויים שאפשר לעשות בשיטת הממשלאריק מהדרום

צריך לראות מודלים שעבדו בעולם ואנחנו רוצים לייבא אותם לכאן, לא להמציא סתם מצוץ מהאצבע בוא נראה מה ילך.

שיטות ממשל זה לוחות טקטונים שמזיזים קצת כל פעם או פעם אחת בצורה דרסטית כשיש עושק מאוד בולט לעין וזה צריך להעשות פעם בכמה מאות שנים אם בכלל.

אי אפשר לראות "בואו נראה אולי ננסה להגביל כמות מפלגות נראה מה יהיה מקסימום נחזיר את זה עוד חצי שנה" לא משנים את חוקי המשחק כל פעם שמפסידים.

אני לא יודע למה סמוטריץ' ובן גביר ראשי מפלגותאיתן גיל

וגם פייגלין.

כולם צריכים להתמזג עם הליכוד ולהשפיע מבפנים.

הליכוד, עוצמה, והציונות הדתית מדברים אל אותו קהל יעד, ומייצגים אותם ערכים כביכול, ועדיף ממפלגה שיש לה כ- 50 ח"כים

המפד"ל ההיסטורית ייצגה ערכים יהודיים ודתיים, אבל יורשתה מתעסקת בכל דבר, חוץ מענייני דת. ענייני דת כל כך לא מעיינים אותה, שאפילו נציג מטעמה במשרד הדתות היא לא דרשה.

תשאל את פייגלין למה הןא לא מתמודד בתוך הליכודאריק מהדרום

נראה שיש לו קצת ניסיון בזה.

פייגלין רוצה שהפוליטיקה תתאים את עצמה לגחמות שלואיתן גיל

וזה לא עובד ככה.

מסתבר שזה כן עובד ככהאריק מהדרוםאחרונה

נראה לי שאצביע למפלגתאריק מהדרום

שרשר לאהבה ולאחדות העם

על דאטפת אטפוך...הסטורי

עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".

הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."

דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7

(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)

אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה

אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.

וסוף מטיפיו?נקדימון

והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג

הם רוצים פטור מלא מגיוס

ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה

בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.

לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני

גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גילאחרונה

כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.

החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.

גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.

המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.

ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.

מדינת יהודה וישראל? כבר ניסינו.hamedinai

רבים נוהגים לפנטז בצורה תיאורטית על חלוקה בין "מדינת יהודה" ל"מדינת ישראל" – לא מפני שמדובר בתרחיש מעשי, אלא כדי לחקור באופן ניסויי איזו גישה ביטחונית ואידיאולוגית באמת עובדת.

במלחמה האחרונה קיבלנו הזדמנות נדירה, כמעט במעבדה, לבחון את ההנחה הזו במציאות:

* זירת עזה: המקום שבו בוצעה התנתקות מלאה ופונתה הנוכחות האזרחית והצבאית.

* זירת יהודה ושומרון: המקום שבו לא הייתה התנתקות ונשמרו השליטה הביטחונית וההתיישבות.

הפער בין השטחים הללו אינו מבוטל – הוא תהומי, והנתונים מדברים בעד עצמם:

פער המחיר הדמים

* אבידות בקרב ישראלים: הרוב המוחלט של הנופלים והנרצחים במערכה – אזרחים וחיילים כאחד – הם מגזרת עזה (בשיעור של כ-95%–98% מכלל החללים במלחמה), לעומת אחוזים בודדים בלבד שנפלו בגזרת איו"ש.

* אבידות בקרב הפלסטינים: גם מהזווית של בלתי-מעורבים ונפגעים בצד השני, המספרים בעזה גבוהים בעשרות מונים מאשר ביהודה ושומרון (למעלה מ-95% מכלל ההרוגים הפלסטינים במערכה מרוכזים בעזה). ההתנתקות לא חסכה חיי אדם – היא הביאה להרס ולחורבן נרחב פי כמה לשני הצדדים.

ההשוואה הזו מתבססת אך ורק על המשתנה של ההתנתקות. אם נלך צעד אחד אחורה ונבחן מה היה קורה אלמלא הסכמי אוסלו והכנסת הרשות הפלסטינית, המצב הביטחוני והיציבות היו טובים פי כמה.

אין עוד צורך בניסויים מחשבתיים או בפנטזיות על חלוקת הארץ – הניסוי כבר בוצע במציאות, והתשובה ברורה לחלוטין.

אל תשווהנפשי תערוגאחרונה

כרגע לרש"פ יש אינטרס ברור לא לחמם את הגזרה.

אם הרש"פ יחליטו לפתוח במלחמה דומה למה שהחמאס עשה.

ה7/10 יראה קטן לעומת מה שהם עלולים לעשות.

הם הרבה יותר מאורגנים. יותר חמושים. כמות גדולה יותר ופרוסים כל יותר שטח שמכיל אזרחים.

ה' עוזר לנו שזה לא יקרה.

משעשע שתעמולה של מפלגת האחדות עדיין מופיע בערוץ...הסטורי

ומזעזעת האסוטיאציה שזה מעלה...

לטובת הצעירים: פעם 'ערוץ 7' היה תחנת רדיו. אחת הפרסומות החוזרות יותר, היתה לאולם ורסאי. בבוקר אחרי שהאולם קרס באחד האסונות האזרחיים הגדולים בתולדות המדינה (כמדומני הכי חמור לפני מירון) - הפרסומת עוד התנגנה בערוץ...

אני עוד זוכר את הפרסומת !משה

אם שילמו, אז צריכים לקבל תמורה. לא ?

תתחיל, אני אמשיך מתוך שינההסטורי

השאלה מה הם יעשו עם התמורה

(נשמע כמו התחלה של בדיחה שחורה. והיו הרבה בדיחות שחורות אז)

דווקא כאן ברור למה להמשיךארץ השוקולדאחרונה

הרי יכול להיות מאוד שינסו להתמודד בבחירות הבאות כמו הדר מוכתר עם צעירים בוערים וכעת בניסיון להיכנס לליכוד.

יותר כיפות סרוגות מפתקים בקלפיאיתן גיל

וינטר

בנט

סמוטריץ'

מעוז

פייגלין

למה הם לא מתאחדים

מי צריך את כל הסלט הזה

טוב שלא רשמת את גלעד קריב...הסטורי

קריב אינו ראש מפלגהאיתן גיל

הוא באותו סל עם יאיא פינק, חילי טרופר, ואחרים.

כן, אבל לשים את בנט בסל אחד עם האחריםהסטורי

ולצפות שיתאחדו, זה די מוזר.

אגב, לא רשמת גם את בן גביר. משום מה אתה עושה לו הנחת סלב.

שכחתי את בן גביר, והאמת שהוא לא בדיוק כיפה סרוגהאיתן גיל

כי יש להם אידיאולוגיה שונה בסוףארץ השוקולד

אגב, סמוטריץ' ופייגלין התאחדו אם פספסת

הם לא התאחדו, הם התבלקו טכניתאיתן גיל

צודק, אהבתי את ההגדרה של הפועלארץ השוקולדאחרונה

אין שום היגיון בסידור הזהנוגע, לא נוגע

לא לפי סדר אלפביתי, לא מנת משכל, לא גודל הכיפה, לא ניסיון פוליטי, לא כוח פוליטי, לא פז"מ צבאי, לא מידת הימניות.

איפה הימים שהציונות הדתית היתה מאוחדת….סיעתא דשמייא1

עופר וינטר משיב לרב אבינר: "הם היו מספיק ראויים להיפצע וליפול - וראויים להנהיג" | ערוץ 7

….חזית אחת הולכת בדרכו הממוצעת של הרב קוק, שמנהיגה באו בחזית אחת אל הבוחרים שלהם למרות הבדלים בדעות הם הלכו בדרך האמצע. כנראה למי שאומר "הכבוש משחית" הוא מתכוון למצבה של הציונות הדתית כיום. אנשים שחושבים שרק להם יש מונופול על אהבת ארץ ישראל ושאחדות העם בכלל ואחדות הציונות הדתית בפרט תלך לעזאזל.

"לא מחכמה שאלת על זה" (קהלת)נקדימון

שהכל לפי זכות הדור. (רש"י)סיעתא דשמייא1

לא שאלת מפאת חכמה כי אם מפאת כסילות (מצודת דוד)נקדימון

כי דרך החכם לשאול שאלות הגונות כפי עומק חכמתו, ודרך הכסיל לשאול שאלות שאין בהם ממש לפי כסילותו.

ברור ….סיעתא דשמייא1

… אני כסיל על זה שלא הבנתי שהכל לפי זכות הדור . אני זה לא העיקר זכות הדור זה העיקר.

ובאופן ספציפי מדובר בדור הקיים של הציונות הדתית.

אתה כסיל כי חרצת לשון בטרם עתנקדימון

אך אני תוהה אם תרצה שבטרם נעמיק בדיון נקדים כמה מילים על מדיניות איחוד ומאוחד, על קיקיוני השמאל שמוחלפים כמריונטה לפני כל בחירות, או דווקא על התשוקה הטהורה שבליבך לראות איחוד גדול בימין וניצחון על חלומות העיוועים של השמאל הסהרורי.

פיצולים זה דבר טבעיshaulreznik

איך אומרת הבדיחה? שני יהודים, שלוש השקפות.

שום תשים עליך מלך (=מנהיג) מקרב אחיךאיתן גיל

זו שאלה הלכתית נטו, והחצוף עופר וינטר לא צריך להכנס לזה.

שיתעסק בארגון מפלגתו המיותרת והתיאטרלית, ויתפלל לרחמי שמים מרובים לעבור את אחוז החסימה.

לא רק הוא מתפלל.סיעתא דשמייא1

תשמע בבקשה.

אני מכיר את הרב בן פורת הרהוט, כבודו במקומו מונחאיתן גיל

המלצות ממנו על פוליטיקאים לא הייתי לוקח.

מעולם לא היו ימים כאלו...הסטורי

והזוי שיורד מהארץ, מתיימר להטיף על 'הדרך של הרב קוק'.

גם רב ושמואל ירדו לבבל. שבת שלום.סיעתא דשמייא1

עלו ללמוד וחזרו ללמד את ההמונים שהיו שםהסטורי

לא עזבו את הארץ שבה נולדו - וממקום שבתם עסקו בהכפשת הארץ ומיישביה.

שטויות. אני יותר יהודי כאן….סיעתא דשמייא1

… מאשר הייתי בישראל וזה לבד מצדיק את היותי כאן. גם אם היתי בארץ לא הייתי חוסך בקורת על מה שקורה בארץ וזה לא להשמיץ . אתה צריך ללמוד להכיל בקורת של אנשים שלא חושבים כמוך אבל אהבתם לעם ישראל וארץ ישראל לא פחותה משלך. אני כרגע בדרך לארץ הקודש כפי שאנשי חב"ד נזהרים לכנות את מדינת ישראל בשם הזה ואפילו לא אנשים כמוך יוכלו לכבות את תשוקתי לארץ ישראל ולעם ישראל היושב בארץ וזה כולל אותך. אולי נפגש בסליחות בכותל שנה טובה וחתימה טובה.

כל הדר בחו"ל דומה כמי שאין לו אלוהנקדימון

באוסטרליה, אתה יותר יהודי רפורמי

חה חה חה וכיום יהודי דתי איש ימין….סיעתא דשמייא1אחרונה

…. בארץ ישראל חשוד כאיש שמופעל על ידי אירן. זה רק מראה איזה אידיאולוגיה אהובה על אוייבנו.

אולי יעניין אותך