חשבתי על זה...**נו ניימ**
אומרים שכסף זה לא הדבר הכי חשוב בחיים, אבל רוב תוכניות הטלוויזיה מבוססות על כסף... (האח הגדול, לעוף על המליון, המירוץ למליון, מונית הכסף, אחד נגד מאה, ועוד ועוד...)

אז אומרים שכסף זה לא הדבר הכי חשוב בחיים, אבל בעצם התקשורת משדרת לנו מסר הפוך... שכסף זה דווקא כן חשוב. עובדה שבינתיים עושים מזה אחלה רייטינג. (וכסף, כמובן)

דעתכם?
מממ...לב אדום.

לפני תקופה, למעלה משנה. ראיתי כתבה בעיתון שדיברה על כך שהחלום הגדול ביותר של הנשאלים בסקר אושר מסויים הוא להיות מליונר.

ההרגשה היא שכשאהיה בעל ממון, ייפתרו בעיותיי, אהיה מקובל יותר ומאושר יותר. 

הוא לא חשוב כמו דברים אחרים שחשובים ממנו בהרבהיטבתה
אך הוא דבר חומרי שניתן לספק בשונה מדברים חשובים באמת כמו שמחה אמיתית, משפחה, חום ואהבה.
את אלו התקשורת לא יכולה לספק ואילו את הכסף היא כן" אך באמצעות שעשועונים וכדו'...
ודעתי? זה נחמד אבל במינון...
מה שהולך כיום זה תוכניות הכסף ...

והגבתי עקום, סורי- זה תגובה כללית
התקשורת משדרת לנו כל כך הרבה מסרים מעוותים..מקרוני בשמנת
דווקה בנושא הכסף להתמקד???
מי שמבסס אידיאלים על פי התקשורת לא יגדל להיות אדם טוב כל כך.
מי הוא זה ש"אומר" שכסף זה לא הדבר החשוב בחיים?ותן טל

לא נראה לי שהמפרסמים ובעלי תוכניות הריאליטי הם אלו שאומרים את זה...

יותר בכיוון של הרבנים ושל אנשים ערכיים שאכן אצלם ניתן לראות יותר פשטות ויותר הבנה למקום הנכון שכסף צריך לתפוס בחיים - כאמצעי להגיע לדברים החשובים, ולא כדבר חשוב בפני עצמו

נכון,**נו ניימ**
אבל ״כסף זה לא הכל בחיים״ הפך לסוג של מוטו בקרב אנשים.

ולפעמים נדמה לי שהתקשורת משדרת שכסף זה הדבר הכי חשוב בחיים (״מעושרות״) ופרסום (״האח הגדול״).

אני לא פריקית של תקשורת ואני גם לא תופסת ממנה בכלל, פשוט עצוב לי שזה מה שמשדרים כיום לקהל הישראלי.
גם אומרים ש"אסור להחפיץ נשים"ותן טל

ורוב מה שהתקשורת והפרסומות אומרות ועושות, זה ההפך המושלם (כולל הסרטים וכמעט כל דבר. שמישהו אחת ולתמיד יסביר לי למה בפרסומת למכונת כביסה צריך להציב אישה בלבוש מינימלי ותנוחה פתיינית? זה לא להחפיץ?)

אדם צריך להיות עם שבע מסננות על כל דבר מידע שנכנס לו לחיים, וככה הוא ידע לסנן רק את החומר האיכותי ביותר ולזרוק את כל השטויות...

כי *** מוכר.**נו ניימ**
וצר לי על המילה הגסה, אבל זאת עובדה... לצערי, אבל זאת עובדה.
זה קצת מורכב יותרהרועה

המטרה היא להציג הצלחה.

החברה המודרנית מודדת אנשים לפי כל מיני פרמטרים, והם מורכבים יותר מ*** מוכר.

נכון. מה שאומר שהחברה המערבית נגועה בצביעות...ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך י"ז בתשרי תשע"ה 22:43

"כסף זה לא הכל בחיים" - והכל משדר הפוך.

"משפחה זה הדבר הכי חשוב בחיים" - וכל ההתנהלות משדרת הפוך.

"לא להחפיץ נשים" - וכל ההתנהגות משדרת הפוך.

וכן על זאת הדרך...

ולנו אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים...

לא ראיתי נשים בפרסומות של מכונות כביסהנקניקיות

אולי כי אני לא כל כך מעיינת בעיתונים חילוניים (כלומר: כל כך לא!)

בעיתונים החרדיים מצלמים את המכונות כביסה ליד ים של בגדים

כמו שחברות טיטולים ותחליפי חלב מפרסמות את עצמן עם ילדים ברקע.

כי נשים (או בגדים, בציבור החרדי) מוכרות מכונות כביסה

וילדים קטנים מוכרים טיטולים ותחליפי חלב

זה כלל פשוט בקראייטיב

בעיתונים חרדיים אין נשים בכללחליל הרועים
חבל"ז. אפילו בציורים אין נשיםנקניקיות

מציירים את הנשים מאחורה, או רק את המטפחת או היד שמחזיקה את התינוק..

ואפילו בספרי ילדים לא תמידחליל הרועים

זה משהו עם צורה של אישה המום

ברוך ה' איזה כיף לנו!מופים
זה לפעמים קצת מוגזם.די"מ
אבל עדיף על הקיצוניות השנייה...
מאיפה הוצאת את זה?חיה וקיימת

אולי בהמודיע או יתד נאמן, בנורמלים ברור שיש ציורים של נשים.

אני מדברת על יתד נאמןנקניקיות

במשפחה יש

אבל כבר היו רבנים שאמרו שמשפחה הוא לא בדיוק עיתון חרדי

כל השבועונים החרדים פתוחים יותר מהיומונים המפלגתיםהכל השתנה פה
סוג אחר של "החפצה"הקולה טובה

אצלנו לא מוכרים באמצעות חוסר צניעות, אבל גם לא מפחדים לשים נשים כן צנועות- אם יש סיבה. כמו ששמים ילדים או גברים.

(רק שרוב מי שמפרסם כבר מכין מודעה במיוחד לחרדים, אז הוא זורק אותה גם על "בשבע" למה להכין במיוחד עוד אחת צנועה-עם-נשים?)

זה לא קשור להחפצהיזהר

מזכיר לי את האדמו"ר שאמר לחסידיו:חליל הרועים

אני רציתי שתחשבו על כל אישה שהיא עמוד
אבל אתם חושבים על כל עמוד שזאת אישה

כך חושבים חרד"לים?!מופים
ככה אני חושבת.הקולה טובה

ואצלנו לא רואים בעיה בתמונת אשה צנועה.

או באשה צנועה.

וכשאת אומרת "אצלינו" את מייצגת את מי?מופים
מניחה שאת עצמה, המשפחה שלהכמו צמח בר
ועוד כמה אנשים שמסכימים איתה
ויש דיי הרבה כאלו..
אני מניחמופים

אבל התורה לא חושבת כך.

כשהתחילו התמונות הבן איש חי הזהיר את הנשים שלא להצטלם, שמא יבוא גבר לראות תמונה שלך כשאת בקצה אחד של העולם והוא בקצה השני.  (זה תשובה מפורשת שלו בספר רב פעלים)

גם אשה צנועה אסור להסתכל עליה, וכל כבודה בת מלך פנימה זה לא המלצה - זה המהות של הצניעות

לומר ש"אסור" לשים תנועה צנועה? זה לא נראה לי אסור, אבל זה ממש לא מומלץ, בעייתי, נוגד את כל הרגש של הצניעות, 

לומר ש"אין בזה בעיה" זה לא יהודי, זה להתייחס רק לגדרי ההלכה הבסיסיים ביותר, בלי לנסות לראות מה התורה התכוונה מאחורה

הנקודה היא,כמו צמח בר

שמה ההבדל בין לראות אישה צנועה בתמונה בעיתון לבין לראות אותה ברחוב/בעבודה/קרובת משפחה?

אישה לא צנועה אסור לראות בשום מקום. אבל נשים צנועות גם אסור? אני מניחה שאם היתה בעיה אמיתית בזה נשים היו נשארות בבית כל היום ולא יוצאות בכלל.

עוד דבר- בדר''כ כששמים נשים בתמונות הן מפרסמות מוצרים לנשים. למשל בגדים. אבל בכל מקרה אסור לגבר להביט יותר מידי בלבוש של אישה שהיא לא אישתו להנות מזה. אז מה כבר ההבדל בין לשים תמונה של בגד על בובה לבין תמונה של בגד על אישה? בשניהם אסור לך להסתכל..

(וזה בלי קשר לדעתי בעניין שעוד לא ממש מגובשת...)

אין הבדל אמיתי, ההבדל הוא ברמת הדחיפותמופים

באמת אסור לאשה לצאת החוצה יותר מדי, בזמן הרמב"ם הרמב"ם כותב שאשה לא תצא יותר מפעם פעמיים בחודש לרשות הרבים, כי זה לא צנוע

הרמ"א מעתיק את זה להלכה, אבל לא קוצב את זה בכך וכך פעמים בחודש, כי זה תלוי בצרכים לפי הדור

בדורינו צריך באמת לצאת הרבה לרחוב, ואשה תרגיש חנוקה אם תישאר כל היום בבית

אבל העיקרון נשאר - אשה מקומה בבית, זה לא צנוע להסתובב בחוץ

אז בדורינו בנות מוכרחות לצאת, אבל מה ההכרח להוציא גם תמונה שלה?

אני באמת לא רואה הבדל בין בובה לתמונה (אלא אם כן הבובה לא ברורה) באמת גם בובה זה בעיה, אלא אם כן הבובה בתוך חנות של נשים וגברים לא רואים אותה מבחוץ

אני שוב אומר, זה לדעתי לא "אסור" (ואני מניח שאפשר למצוא רבנים שיחמירו יותר ממני) אבל זה ממש לא "אין שום בעיה". זה לא טוב, לא בריא, לא מה שהתורה רוצה

בהמון עלוני שבת וגם בבשבע:הכל השתנה פה
יש הרבה פעמים ולפעמים כמעט כל שבוע, תמונות של נשים לא צנועות. הרבה פעמים זה ילדות והרבה פעמים גם צעירות. מעבר לזה,
הרבה פעמים אלו נשים דתיות
שלבושות לא צנוע בפרסומות לישובים למשל, ולהראות אותם
כך זה הרבה פעמים לקבע אופנות
לא צנועות ולהפוך אותם לנורמה
(לדוגמה: שרוולים ממש קצרים או
כיסוי ראש מאוד חלקי - שברור שמישהי שרואה שכך לבושות הנשים בפרסומות מושפעת מזה וזה ללא קשר לבעיה המרכזית שהועלתה פה).
ההכרח הוא שהן מפרסמות מוצרים לבנות.כמו צמח בר
ואי אפשר לפרסם בגד למשל, מבלי להראות אותו..
אולימופים

צריך לדון ברמת הצורך

יש כמובן פתרונות, השאלה מה רמת הצורך

בערוץ כאן למשל - מכניסים המון תמונות של נשים כשאין בזה שום צורך

אתה בא לפרסם מכללה, לפרסם מקום מגורים, לפרסם כל דבר שהוא - יש איזה צורך דוקא באשה?

אם אתה רוצה לפרסם בגדי נשים - זה מקרה ספציפי שאתה חייב נשים, וגם אז - הרי אתה תיקח אחת שמנסה שזה יראה עליה טוב, זה נראה לך בסדר? זה נראה לך שהקב"ה רוצה שגבר יראה באופן קבוע?

כשאשה הולכת ברחוב - היא לא מחייכת, לא מדברת, אין בינינו אינטראקציה, וגם אז צריך להוריד עיניים

בעיתון היא תופסת חלק גדול מהעמוד, היא לבושה בצורה מסוימת, חשבו הרבה באיזה תנוחה לשים אותה, וזה בסדר?!

גם אם יש מקרים יוצאי דופן שממש מוכרחים אשה - אני חושב שראוי לקבוע כלל - אין נשים! יש לנו מספיק פיתויים בחוץ, למה להוסיף לנו התמודדות?

אגב, אני משוכנע, בלי לבדוק, שגם הרבנים אצלכם - אלה שאכפת להם מהתורה, ולא "רבנים" שמחפשים כל הזמן איך להקל - חושבים בנושא הזה כמוני

מסכים איתך,ובקשר למשפט האחרון.די"מ

מחיפוש קצר-

הרב דוב ליאור-

שאלה:
מזה זמן רב אני נוהגת להעלות תמונות מגבעות איו"ש לאתרי האינטרנט השונים, על מנת להעלות את המודעות אליהן ולגרום לעוד אנשים להתחבר ולרצות לתמוך ולעזור ביישובן.

תמיד השתדלתי שלא להעלות תמונות עם בנות, ואם הייתה תמונה בה בכל זאת הופיעה בת - בדקתי כי היא צנועה (בלבושה ובאופן כללי) והקפדתי על טישטוש פניה כך שלא ניתן יהיה לזהותה.

א. האם יש איסור להעלות תמונות של בנות, גם אם פניהן מטושטשות?
ב. האם יש צורך למחוק את התמונות שהעלתי עד כה?
ג. האם ראוי לציין בראש העמוד בו מופיעות התמונות כי מופיעות בו גם תמונות שלבנות או שאולי אם אכתוב כך דווקא ישימו יותר לב לתמונות?

תשובה:
לא נראה לי שיש איסור בכך, ויפה שאתם מקפידים על צניעות.

---------------------

שאלה:
היה לי וויכוח עם בת בעניין תמונות של בנות שנמצאות במאחזים. הבת שאלה את הרב לגבי העלאת תמונות של בנות ממאחזים לאינטרנט. ותשובת הרב הייתה: "לא נראה לי שיש איסור בכך, ויפה שאתם מקפידים על צניעות".

עכשיו לשאלתי. 

לעניות דעתי, ומה שלמדתי מרבותי, הזוהר הקדוש כותב ’’מאן דנטיר ברית הוא ירית ארעא"- פירוש: רק מי שהוא שומר את בריתו (שזה עיניו) רק הוא ירש את הארץ. ולימדונו רבותנו-"שכל המביט באצבעה של אישה כאילו הביט במקום התורף", לומר שאפילו ראית תמונה- גם הפנים מטושטשות, ואפילו מבט קל. הרי כבר נאמר: "עיניים רואות הלב חומד וכלי המעשה גומרים".

האם לא כדאי לנו ורצוי לנו לקדש את עצמנו במאבק על ארץ הקודש? לא כדאי לנו להחמיר בזה - במיוחד לאור זה שרבים מהנוער שבמאחזים "לא חזקים"?

וידוע שהיצר הרע תלוי בעיניים, לא רואים כלום. אין יצר הרע, עובדים את ה’ בשמחה, ובונים את ארץ הקודש. ולא חסר תמונות של א"י, בניה, ריקודים וכו’ של בנים שאפשר לשים באינטרנט. אשמח לתשובה.

תשובה:
יפה שאתם מקפידים על ענייני הצניעות. אבל ההשוואה בין תמונה לראיה בפועל זה דבר חדש ולא מצינו את זה בהלכה. ברור שצריך להתרחק גם מדברים האלה, לכתחילה ודאי שראוי להתרחק מזה. 

זה לא כלול במה שחז"ל אמרו "המסתכל באצבע קטנה של אשה כאילו מסתכל במקום התורף", זה מדובר כאשר מסתכל לא בצניעות או מסתכל בהרהור. כאשר אדם מסתכל בתמונה שמעוררת אצלו הרהורים זה לא בסדר.

למעשה, באמת אין צורך להביא את התמונות האלו באתרים.

--------

שאלה:
האם מותר לראות תמונה של אישה נשואה שהצטלמה ללא כיסוי ראש, (כשבד"כ היא כן מסתובבת עם כיסוי ראש)?

השאלה נשאלה בהמשך לשאלה "כיסוי ראש בתמונה"

תשובה:
מותר לראות, אבל לא התבוננות של הרהור רק הסתכלות

-------

שאלה:
ברצוני להתייחס לפסיקת הרב לגבי תמונת אישה ללא כיסוי ראש. הרב הסביר כי בתמונה נראית רק בבואת השיער ולא שיער ממש, ועל כן מותר להסתכל בה. מדוע אם כן שונה הדבר כשמדובר בתמונה לא צנועה, ולא ניתן לומר כי בתמונה נראית רק בבואת רגליה של האישה, למשל, ולא רגליה ממש?

תשובה:
מכיוון שהאיסור בצפיה בשיער הינו רק בשיער טיבעי, ומותר לראות שיער של פיאה נוכרית, לכן אין בעיה גם לראות שיער בתמונה שהרי הוא אינו השיער הטיבעי - כמו פיאה שמותרת לצפיה משום שהיא אינה שיער טבעי. לעומת תמונה שאינה צנועה שהבעיה בה הינה שהיא מעוררת את האדם למחשבות שאינן טובות, מחשבות אלו אסורות ולא משנה איך הן נגרמות - על ידי מראה מקורי של אישה או על ידי תמונהשלה.

--------

שאלה:
הרב התיר באתר זה לבעל לצלם את אישתו ללא כיסוי ראש. רציתי לשאול למה לגבר זר מותר לראות את התמונות?

תשובה:
מצד הדין הדבר לא יותר גרוע מראייה של פיאה נוכרית. אמנם הדבר לא מהודר, אבל לומר שמעיקר הדין הדבר אסור, קשה לומר. שיער של אישה מטבעו הוא מושך את העין ביופיו, ובכל זאת אי אפשר לומר שמי שרואה פיאה נוכרית עובר ב"לא תתורו" והוא הדין לשיער המופיע בתמונה כיוון שסוף סוף המסתכל לא רואה את השיער הטיבעי אלא רק בבואה שלו - כמו בפיאה נוכרית.

הרב אליעזר מלמד-

שאלה:
ראיתי שבעיתון "בשבע" יש תמונות של נשים מאופרות. אמנם התמונות צנועות אבל ייתכן ויש בזה טעם לפגם ופגיעה ברמת הקדושה שאנו מנסים לחנך את הדור אליה. כמו כן הפירסומת בה רואים חתן עונד טבעת על יד הכלה תוך שהוא תופס את ידה. האם דבר כזה מותר? האם מומלץ לצלם דבר כזה? תודה רבה על הזמן הרב שהרב משקיע בנו ובדור.

תשובה:
כיוון שאין בזה איסור, אין צורך לעסוק בזה.

----------

שאלה:
בזמנו היה מי ששאל את הרב על תמונות של נשים בעיתון בשבע. מאז נכנסו תמונותשל גוף שלם של אשה וכן היה עידוד לגיוס בנות לצבא שמנוגד לדעת התורה. בשולחן ערוך כתוב שצריך להתרחק מן הנשים מאוד מאוד ויש ציבור לא קטן שמשתדל לעמוד בגדרים מחמירים אלו ולכן עד היום לא הכניס עיתון לביתו. היום ב"ה כשיש עיתון כמו "בשבע" ההרגשה היא שניתן לקרוא בו ללא חשש, אך כשפותחים אותו מגלים בפנים צילומים של נשים העומדות בפוזות חושניות ומאופרות שמשרות רוח לא צנועה וכל הנראה ישנם שנכשלים בזה.

תשובה:
אתה צודק בקשר לפרסומת על גיוס בנות. לעניין השני, יש ללכת בקו האמצע, יש רגישים מאוד ויש שאינם רגישים כל כך. ובעניין זה צריכים העורכים להיות עירנים לתגובות הקוראים וללכת לפי קו האמצע של הצנועים. קו האמצע הוא הקובע את ההלכה בנושא זה, כי הנוהג המקובל בין שומרי המצוות נחשב כצנוע ומה שמעבר אליו נחשב כלא צנוע, כפי שמבואר כיוצא בזה לגבי הלכות כיסוי הגוף, בשו"ע או"ח עה, א.

-----

עניין טשטוש הפנים קשור לאאוטינג ולא להלכההכל השתנה פה
אדרבה, פנים הם המקום היחיד שגלוי אצל כל הנשים, חוץ מאלו שהולכות עם רעלות. תהיה הדעה בעניין אשר תהא - טשטוש הפנים אינו מעלה ואינו מוריד כלום.
כמו שאמרתי-כמו צמח בר
עוד לא גיבשתי דעה לגמרי בעניין..
אבל אני חושבת שמקרה שלאישה בעיתון כן יכול להיות דומה בהרבה מקרים לאישה ברחוב.
ואם כבר- אישה ברחוב זה הרבה יותר בעייתי. כי ברחוב היא זזה/קופצת/צוחקת/רצה/מחייכת/מדברת. (גם אם האינטרקציה לא איתך- זה הרבה יותר מושך את העין)
ובעיתון זו רק תמונה. ותמיד אפשר פשוט לדלג על הדף.

לגבי הפסקה האחרונה שלך- אתה יוצא מנק' הנחה לא נכונה. בכלל לא בטוח שזה נקרא להקל. יש את מה שנקרא ההלכה הפסוקה. מה מותר ומה אסור. ויש אנשים שרוצים להחמיר עליה. זה אומר שכל מי שלא נוהג כמותם מקל?
ממש לא! המחמיר תבוא עליו הברכה. ומי שנוהג על פי ההלכה הוא בסדר גמור (ולפעמים באמת לא רצוי להוסיף החמרות, כבר היו בהיסטוריה המון דוגמאות לדברים רעים שיצאו מזה.)

דבר נוסף- אם אנחנו מדברים על ההלכה לא חושבת שיש חילוק בין פוסקים "שלנו" ל-"שלכם" (וגם לא אוהבת את המגדריות הזו) הלכה זו הלכה והיא דומה ברוב המקרים. החמרה זה עניין אחר.

**כל מה שאמרתי זה כמובן בהנחה שלפי ההלכה באמת אין בעיה עם זה.

ובכלל-כמו צמח בר
מי קבע שבעניני צניעות הציבור החרדי הוא המחמיר וציבור הדת"לים הוא המקל?
אצל החרדים כמו אצל הדת"לים יש המון פלגים ומגזרים ואי אפשר להכליל את כולם תחת אותה הגדרת הצניעות.

מכירה מליון בנות דת"ליות שמתלבשות צנוע בהרבה מכמה וכמה חרדיות שאני מכירה וגם להפך. המון בנות חרדיות שמתלבשות צנוע בהרבה מכמה וכמה בנות דת"ליות שאני מכירה.
הקטע השני שלך פשוט מפרט את סוף הקטע הראשוןנקניקיות

הוא אשר אמרת: אצל החרדים כמו אצל הדתלי"ם יש המון פלגים....

זה פשוט מדהים. אתה רואה מליון אנשים לבושים אותו דבר פחות או יותר, וכל אחד חי בבועה אחרת..

ממתי אשה ברחובמופים

"זזה/קופצת/צוחקת/רצה/מחייכת/מדברת"

את ברחוב? תיזהרי לא לבלוט!

את יכולה לזוז, את יכולה לדבר, בוא לא נהיה בלוק קרח, אבל ברור שאת נזהרת!

לדלג על הדף?! בדף הבא אין? אפשר פשוט לדלג על העיתון...

מה שאני קורא לזה להקל, זה כי זה לא "חומרא", זה לא שמעיקר הדין מותר ומי שמחמיר זה הידור, אלא שזה (אולי) עומד בגדרי ההלכה היבישה אבל הקב"ה לא רוצה את זה. וזה כשר אבל מסריח

אדם שעושה מעשה נגד רצון הקב"ה זה לא כמו אדם שעושה מעשה שיש עליו מחלוקת ויש רבנים שמתירים אותו לגמרי וזה עיקר הדין

את אומרת שאין חילוק בין פוסקים "שלנו" ו"שלכם", זה מה שאמרתי, לא?

אמרתי במפורש שאני משוכנע שגם הרבנים שלכם חושבים כך, כי באמת לא אמור להיות הבדל בנושא הזה

(רק סייגתי שצריך שזה יהיה באמת רב, ולא איזה ליצן שלמד כמה הלכות ומחפש איך אפשר להסתדר עם התורה ולמצוא כמה שיותר קולות)

לא דיברתי בכלל האם החרדיות יותר צנועות מהדתיות. יש כמובן גם כאן וגם כאן אנשים בסדר ואנשים פחות בסדר

ובשני הציבורים (החרדי והחרד"לי) לא נמצא לגיטמציה לחוסר צניעות, ומי שלא צנועה מרגישה שהיא לא בסדר, והיא עושה מעשה נגד החברה

מי גילה את אוזניך מה הקב"ה רוצה?שירק

אולי הוא רוצה שאנשים יתמודדו עם הבעיות שלהם בלי להעלים מהמרחב הציבורי בערך 50% מהאוכלוסיה?

העיתונים והוצאות הספרים לא הפסיקו לשים תמונות ואיורים של נשים בעקבות פסיקה כלשהי. עיתון אחד קבע רף מסויים וכל היתר התיישרו איתו כדי שלא לצאת בעיני הציבטר פחות כשרים ממנו.

אני מכירה הרבה חרדים שלא מסכימים עם זה ומחרימים ספרים ללא בנות.

מה זאת אומרת מי גילה לי?מופים

כתבתי באריכות כמה וכמה מראי מקומות לדברים שכתובים בתורה על רצונו של ה'

זה לא איזה קטע תרבותי, זה נושא תורני שצריך ללמוד, 

זה קטע תרבותישירק

הדיון הוא על נשים צנועות, והסטנדרטים החרדיים שאתה רגיל אליהם לא קובעים מה רצון ה'.

בסטנדרט החרדי הקיים לא היתה יכולה להתאפשר תופעה של נשים נביאות לדוג'.

עוד פעםמופים

לא הבאתי מקורות תרבותיים, הבאתי מקורות תורניים

לומר "זה כך" בלי לטעון זום דבר לא יגרום לנו להתקדם, תעני על המקורות שלי (או שאת בכלל לא מכירה אותם?)

ראיתי בדבריך שניים-שירק

הרמב"ם והבן איש חי.

מקורות תורניים שבעצמם מושפעים מרקע תרבותי, כפי שאתה בעצמך הודית.

גם הרמב"ם וגם הבן איש חי חיו במדינות מוסלמיות.

צניעות היא תלויית תרבות, בזמן הרמב"ם שיציאה מהבית עבור אישה היתה בגדר חידוש, זה מה שהפך את הדבר למושך תשומת לב ולפיכך לא צנוע. כיום שזהו דבר רגיל - אין בכך שום דבר לא צנוע.

ואם "כל כבודה בת מלך פנימה" הוא מקור..  אז אני יודעת פחות ממך אבל גם לך יש עוד מה ללמוד. המשפט הזה יצא מהקשרו והוא לא מדבר על כבוד אלא על כבוּדה.

נכון אבל דרשו אותו למשמעות הזו.הכל השתנה פה
דורשים את זה למשמעות שמופים דיבר עליה.אמת מאר"ץ

לא הודיתי בזה! חלילה!מופים

לא אמרתי שהם "מושפעים", אלא אמרתי שהרמב"ם דיבר לפי המציאות של ימיו

כשלומדים הלכה למעשה אחד מהדברים הראשונים שצריך לדעת זה להפריד את העקרונות מהיישום שלהם

כי היישום משתנה לפי המציאות ועקרונות לא

זה שצריך להיות צנוע נכון בכל דור, זה שאשה צריכה לא לצאת מהבית בלי צורך נכון בכל דור, כמה זה נורמלי? כמה זה צורך? זה תלוי תרבות - כי זה לא העיקרון. העיקרון הוא עצם זה שיציאה מהבית היא דבר לא צנוע כשאין בו צורך

את העיקרון הזה למד הרמב"ם מפסוק במשלי על אשה מנאפת "פעם בחוץ פעם ברחובות, בביתה לא ישכנו רגליה" גם הפסוק היה תלוי תרבות?

וכל כבודה בת מלך פנימה נדרש כך בגמרא, זה לא המצאה שלי, אבל גם על הגמרא תאמרי שהיא מושפעת מהתרבות

אז את יכולה לנסוע בשבת, כי בתרבות שלנו היום זה כבר לא נתפס כעבודה קשה...

לא מכירה את הפסוק, אבל אתה אומר שהוא מדבר על אישהשירק

מנאפת, והדיון נסוב כאן על נשים צנועות.

אני לא חושבת שיש הרבה דברים שאפשר לומר עליהם שהם לא תלויי תרבות.

שלמה המלך שנשא כל כך הרבה נשים, רובן או לפחות חלקן כנישואי תועלת פוליטיים. אתה טוען שאפשר לנתק את מה שהוא כתב במשלי או בכל מקום אחר מחייו האישיים שמהם עולה תפיסתו את הנשים כפי שהיתה רווחת בדורו?

זה מה שנקרא 'תנ"ך בגובה העיניים'.אמת מאר"ץ

פשוט אסור ללמוד ככה תנ"ך ותורה בכלל. העניין פה הוא הרבה יותר עקרוני מתמונות נשים כן או לא.

העניין הוא תורה או פמיניזם. התורה לא פמיניסטית במובהק, ואם רוצים להפוך אותה לכזו אז היא פשוט

לא תישאר אותה תורה.

הי, הימופים

לא אני הבאתי את הפסוק, הרמב"ם הביא אותו

את רוצה להתווכח איתו? תנסי!

מה שאת אומרת לא מתחיל מבחינה תורנית!

אין לי איך להתווכח איתך מרוב שאין בסיס משותף בינינו

אבל עם ישראל לדורותיו מעולם, אבל מעולם, לא טען טענה כזאת בדיון הלכתי - שהרב הזה אמר כך כי כך היתה תרבותו

עם שלמה המלך את מרשה לעצמך להתווכח, כי הוא בא מתרבות אחרת, אולי גם עם משה רבינו, גם הוא היה בתרבות מסוימת, לא?

ונכון הוא הביא את דבריו של אלוקים, אבל הרי גם שלמה המלך, אז מה ההבדל בעצם?

וגם הגמרא היא תורה שבעל פה שנמסרה מהקב"ה, לא?

אבל הרי הכל נובע מהתרבות שבה אנחנו גדלים, ואין שום דבר אמיתי בעצמו שלא מושפע מזה

לא מבין את הגישה, ולא חושב שהתעמקת מספיק בנושא, ושהבנת עד כמה רחוק הדברים שלך מגיעים

שירק, איעזר בדברים שאמרת את עצמך:אמת מאר"ץ

"באתי רק לומר שלהגיד שמעמד האישה ביהדות אינו נחות זה שקר,

ומהשקר הזה נובעים כל התיסכולים.

כי אפשר להתמודד עם האמת בדרך שאמרתי,

לראות את זה כחלק מהעונש הידוע. 

עונש הוא לא דבר מעליב, נראה לי.."

ובכן, את צודקת לגמרי במשפט השני שלך.

או שמקבלים את התורה איך שהיא, או שלא מקבלים אותה כלל.

אי אפשר לרבע את המעגל.

מעמד האישה ביהדות אינו תלוי תרבות אלא עניין עקרוני, ולכן לא ייצכן

כלל פמיניזם יהודיף כי פמיניזם ותורה הם תרתי דסתרי.

יש הרבה גדולי עולם שחולקים עליך מכל וכלmatan

יש הבדל בין נחיתות לשוני.

נחיתות היא יחסית והשאלה היא איך מודדים אותה,

לפי אמות מידה חילוניות מודרניות אולי יוצא שאישה דתיה היא "נחותה"

השאלה היא את מי זה מעניין?

זה לא.

אין שום נחיתות לאישה ביהדות, יש התבוננות עמוק ורחבה על ההבדל והקשר

בין המינים.

הציטוט יפה מאדשירק

והוא מסתדר לי יפה מאד בתוך דבריי.

אני לא חולקת על זה שמהתורה נושבת רוח שובינסטית,

נושבת, אוהו..

אלא שזה חלק מהעונש שעל המין הנשי היה לעבור,

וכעונש, הוא לא חלק מעקרונות התורה, והוא לא מוכרח להימשך הלאה.

ככל שמתקדמים אל הגאולה מעמד האישה עולה.

או אם תרצה, ככל שמעמד האישה עולה כך מתקדמים אל הגאולה.

ה'שובניזם' הוא משהו מובנה ביהדות.אמת מאר"ץ

הפמיניזם והתורה לא רואים את האיש והאישה עין בעין.

אלו שתי השקפות שמתנגשות אחת בשנייה.

סתם לדוגמה: ביהדות אסור לאישה ללכת לצבא, וזה ממש לא תלוי תרבות, מקום או זמן.

מי שמתיר לנשים להתגייס או אף מעודד זאת פשוט מסלף את דברי התורה וקורע אותה.

שוב, אפשר לוותר על התורה למי שהיא לא מוצאת חן בעיניו אבל אי אפשר לעקם אותה

לעבר עקרונות הפמיניזם המערבי כי זה פשוט לא ילך.

צריך להכיר בכך שזו התפיסה של התורה ולהשלים עם זה, למי שחשוב לו להיות נאמן לתורה.

הפימינזם נוגד את התורהmatan

לא בגלל פרט כזה או אחר,

גם השוביניזם נוגד את התורה.

התורה לא מכתירה מין אחד כ"שווה יותר"(ואם כן, זו האישה, ראה בחז"ל).

ההסתכלות על גבר ואישה כשני נפרדים- היא עיקר הבעיה,

התורה רואה בגבר ואישה משלימים ולא אויבים או נאבקים.

זה יכול להיות מאוד פמינסטי לא ללכת לצבא, במקום שבו הצבא הוא מקום של נשים,
פמינזם מדבר על השוואת היחס בין גברים לנשים כך שהוא לא עומד בצד אחד-

כשהצבא הוא גברי זה פמינסטי שבנות יכנסו לצבא, אם הצבא היה נשי זה היה פמינסטי

לא ללכת לצבא.. וכו'

שובניזם הוא כל מה שאינו פמיניזם.אמת מאר"ץ
אין באמת דבר כזה שובניזם. הפמיניסטיות המציאו למי שלא חושב כמותם כינויים שונים וביניהם זה, שמקורו בכלל בגנרל הצרפתי הלאומן שובין
(בדיוק כמו שהקומוניסטים קוראים למי שבעד שוק חופשי וכו" 'קפיטליסט').
הפמיניזם מנוגד לתורה בין השאר משום שהוא רוצה להפוך אישה לאיש, בעוד שהתורה מייעדת לאיש ולאישה תפקידים שונים הנגזרים מהמהויות השונות שלהם.
שוביניזם הוא ההתנגדות לפמיניזםmatan

והוא מבקש לא לאפשר את שיווין הזכויות וההזדמנויות לאישה.

התורה מתנגדת לשניהם, לאו דווקא בפרטים הסופיים, כי אם בהסתכלות

על החברה האנושית כקבוצה גברית כנגד קבוצה נשית הנלחמות על אזורי

השפעה וכוח.

פוסק אע"פ שהוא נמצא ב"נק' השפעה" איננו שם לנגד עיניו את הנצחת עליונות

הזכרים על הנקבות, ולכן אין שום סיבה שאישה תרגיש לא בנוח מעצם היותו הקובע

בנושאים הקשורים לחייה.

אם היא רואה בו מי שבמבקש להנציח אותה כפחותה\נשלטת היא אכן לא תשמח בהיותו בנק' השפעה שכזו.

גם השוביניזם הוא בעל אותה הסתכלות, רק שהוא רואה בנשים פחותות\נשלטות

ועל כן מקומן הטבעי הוא לא בשיוויון.

התורה לא רואה את זה לא כך ולא כך- 

התורה רואה בשני המינים משלימים הרמונים, ולא נאבקים, ולכן אין שום בעיה

בצורת חיים שבה השיוויון הוא כנגד רצון ה' ולא כנגד זכויות מדיניות כאלו או

אחרות- מכיוון שבאופן שווה רצון ה' מגבר להיות בתפקיד ציבורי ומאישה לא להיות,

הם בעלי ערך שווה כאשר זה נמצא במקומו וזו במקומה.

כאשר מנסים לבחון ע"י ערכים חיצוניים את החברה, אז באמת זה נראה פחיתות,

אבל זה מגיע מחוסר הבנה של דרך המדידה בעולם תורני.

אני חושב שאתם לא חולקים במהותמופים

אלא רק בצורת ניסוח

נראה לי שאני מסכים עם מה שאתה אומר, אבל אני מעדיף לקרוא לזה שובניסטיות

זה פשוט יותר ברור.

וזה שזה לא "פוליטיקלי קורקט" אצל החילונים? אז מה?

לא מעניין אותי פוליטקלי קורקטmatan

אבל אני לא תלמיד של שובין הצרפתי, אני תלמיד של התורה.

אני לא שוביניסט, כי זו פשוט תהיה הגדרה לא נכונה.

לא כל הפמיניזם הוא מקשה אחתשירק

יש פמיניסטיות שעצם הגדרת התפקידים השונים לגברים ולנשים מפריעה להן כי התפקיד של האישה נתפס בעיניהן כמשמעותי פחות משל הגבר. ואולי כי ההגדרה הנוקשה של התפקידים מגבילה נשים וגברים שלא עונים במבנה הנפשי שלהם על התכונות המקובלות למגדר שלהם.

ויש פמיניסטיות שדווקא טוב להן עם חלוקת התפקידים בגדול, כל עוד היא גמישה.

אני שייכת לסוג השני ואני לא חושבת שהתורה מפלה אותי לרעה בזה שהיא מגדירה תפקידים שונים לגבר ולאישה או אוסרת עלי להתגייס.

ובכל זאת אני חושבת שבתורה יש עליונות ברורה לגבר, וכל מה שרווח להגיד בימינו, דברים בסגנון שלך, הכל תירוצים..

הנה, בגלל תגובה כזאת אני קורא לעצמי שובניסטמופים

אני חושב כמו מתן, אבל לא מחפש לתרץ תרוצים

אז בוא נבהיר את זה

אני שובניסט, לא צריך להצטדק בפני אף אחד, אלוקים מחליט כאן  - והוא צודק, ואין לאף אחד זכות להתווכח איתו

ואעפ"כ מתן צודק שלא מזלזלים בנשים, זאת פשוט האמת, מה לעשות

אבל זה לא תירוץ, כי לא צריך תירוץ!

מעריכה את זה, באמת..שירק

אנשים צריכים לומר את האמת שלהם.

רק חבל שאת מעריכה רק אותימופים

אין הבדל ביני למתן - רק בצורת התבטאות

לא בדיעה עצמה

להקפיד על סמנטיקה למניעת הטעיה זה דבר חשובשירק

ולכן אני מעריכה אותך יותר מאשר את מתן.

הוא יותר מדויק ממני...מופים
אני זה שמקפיד על סמנטיקה, לעומת שניכם, אם כברmatan

אני זה שמפריד בין פמיניזם\שוביניזם\פמילזם, לפטריארכיה\מונוארכיה 

הוא ממש טען מקודם שכל הסיבה שהוא משתמש במושג שוביניזם זה לא

בשביל להגדיר את עצמו כמי שהולך בגישתו של שובין, אלא כי זה נוח

הגדרתית. איפה הדיוק הסמנטי בדיוק?

נוחות מושגית מול דיוק מושגי אין מחלוקת ביננוmatan
ברור שלא כל הפמיניזם מקשה אחתmatan

אבל הבסיס הוא זהה-

הסתכלות על החברה כשני פלגים נאבקים ולא כשני משלימים.

עצם המחשבה שיכולה להיות אפליה היא כבר גובלת בכפירה.

והתורה אכן פטריארכלית, כלומר- מגדירה הנהגה גברית.

אף אחד לא טוען אחרת, רק שפטריארכיה איננה בהכרח זילזול\החפצה\פגיעה

בנשים.

תחשבי מה שאת רוצה, אלו לא תירוצים- אלו הבדלים מהותיים בהסתכלות

על המציאות.

נו, אז מבחינתישירק

"והוא ימשול בך" = פטריארכיה.

מצוייןmatan

זה לא קשור לפמיניזם, זה קשור לפטריארכיה.

השאלה החשובה באמת היא מה היה לפני העונש?

והבעיה היא שאנחנו לא יודעים, אנחנו רק יודעים שכרגע- 

זה המצב, וניסיון לא לרצות את העונש =  מרידה.

אם את מרגישה יותר בנוח בסמנטיקה הזו- בבקשה.

מתי יסתיים ריצוי העונש- לא כשאת מחליטה, כשרבש"ע מחליט,

ומתי זה יקרה? זה לא קשור אלייך כלל.

כשיתוקן חטא אדם הראשון - אז נוכל לעבור למציאות שהיא לאו דווקא

פטריארכלית, ואז נקבל מהקב"ה את דרך ההנהגה הראויה והנכונה

לאותה עת. עד אז- נשארנו עם "והוא ימשול".

זה כבר דומה לויכוח הידוע אם קיבוץ גלויותשירק

יהיה על שטיח מעופף או בית מקדש ירד מן השמיים, או שיהודים יביאו את הגאולה בצורה אקטיבית.

לא דומה בכלל והקישור דמגוגיmatan

ההבדל הוא פשוט-

את לא יכולה ולא מסוגלת לתקן את חטא אדם הראשון, אין אף מקור שאומר

שאת חייבת לתקן את חטא אדם הראשון, לא כתוב שאת אחראית לחטא אדם

הראשון או "שכל דור שלא תוקן בו חטא אדם הראשון כאילו חטא בו".

ההבדל הזה הוא הבדל מהותי- ישנן הגדרות מציאותיות המגדירות את העולם

שלנו למרות הבדיעבדיות כביכול- 

יש לנו לוחות שניים לדוגמא, אנחנו לא יכולים להתייחס ללימוד תורה כלימוד של לוחות ראשונים, הניסיון לעשות את זה רק יגרום לנזק.

אנחנו כן מחוייבים בבניית הבית- זו מצווה מהתורה וכל דבר שלא נבנה כאילו חרב בימיו. לא לא חייבו אותנו בתורה מצווה לתקן את החטא הקדמון? כי זה לא אפשרי, חטא העגל, חטא אדם הראשון שניהם אחוזים בטומאתו של נחש, שניהם הם חטאים שרק מעמד הדומה למעמד הר סיני יכול לבטל את

הטומאה שניתנה בנו. שניהם הם חלק העולם הזה- כי אלמלא היה חטא העגל לא היה העולם הזה, היינו כבר בעולם המתוקן וכנ"ל חטא אדם.

הבדל מהותי שכזה יכול היה להיעלם רק למי שמבקש שלא לראותו, או שלא למד דיו.

אמרתי את זה כי מסימני הגאולהשירק

שנשים ישלטו.

לגבי מה שאתה אומר על הגדרות על מציאות העולם - ובכן, המציאות כבר כאן.

המהפכה הפמיניסטית כבר קרתה. למה לא לראות בזה את סוף העונש?

מי קבע שזה מסימני הגאולה?אמת מאר"ץ

שמעתי על שני רבנים מעיר מסוימת (רב העיר וראש הישיבה בה)

שאומרים את זה אבל הם לא ציינו שום מקור לדבריהם.

"נקבה תסובב גבר" - ירמיה לא, כאמשיח נאו בפומ!
מי אמר שזה מדבר על הגאולה?matanאחרונה

ויש לדייק בפסוק היטב ובהקשרו,

הפסוק הוא דווקא תוכחה המוסתרת בתוך נבואת גאולה-

"עד מתי תתחמקין?" זו תוכחה, מדוע את מתחמקת, למה אינך באה?

"כי ברא ה' חדשה בארץ, נקבה תסובב גבר" - זו מציאות חדשה

שלא שמענו עליה, והיא שייכת רק ל"ארץ" "בארץ" ולא בשמיים,

הרי להוי ידוע כי "אני ה' לא שיניתי", ולכן לא תיברא בריאה חדשה

בשמיים, לניסיון הסבר הפסוק כחדשה בארץ ולא בשמיים, וגם אם

הייתה כבר בשמיים לא שייך בה לשון בריאה, שהרי כבר נבראה

ועמדה. ומבחינה לשונית רוב הנבואה נאמרת בלשון הווה- ופה

מדובר בלשון עבר "כי ברא" כבר ברא, ולכן זו לא מציאות חדשה 

ששייכת בהווה\עתיד שבה נאמרת הנבואה, אלא כי ככה היה עד

עכשיו, שברא ה' מציאות כזו בעבר(מתי? אולי בחטא אדם

הראשון?) (ואולי הגיעה זמנה להתבטל דווקא ולא להיפך?).

כלומר המציאות החדשה הזו, של נקבה תסובב גבר, שהיא מציאות

גלות שבה הנקבה(כנס"י) היא המסובבת את הגבר(הקב"ה) במקום

לעשות רצונו, קרי- בגלל חטאינו גלינו מארצנו על אף שהרצון

אלוקי הוא שנחיה בארץ. היא הסיבה לכך שתתחמקין, שלא תבואי

גאולה.

משמע מהפסוק ההיפך- ההתנגדות לגאולה באה בגלל "נקבה

סובב גבר".

ולכן פשט הפסוק, המסביר את אריכות הגלות-

"עד מתי תתחמקין, הבת השובבה?" בתמיהה ותוכחה

"כי ברא ה' חדשה בארץ, נקבה תסובב גבר" הסבר מדוע

היא מתחמקת.

וההקשר הוא אכן נבואת גאולה, והנביא אומר "שובי בתולת

ישראל",

ומסביר מדוע היא לא שבה, מאיפה ההיכי תימצי לכך שהיא לא

שבה, כנגד הרצון האלוקי.

וכבר ראינו ברז"ל שהשתמשו בפסוק הזה כשדיברו על המציאות

שלנו, ולא דיברו על ימות המשיח או עקבתא דמשיחא ועוד שבדיוק

חטא אדם הראשון היה בכך ש"נקבה תסובב גבר", חווה היא זו

שנתנה לאדם לאכול מפרי העץ אשר בגן, איך את רוצה לתקן את

החטא ע"י המשכת אותו מהלך? אלא כל החטא היה בכך שנקבה

סובבה גבר, וזו בדיוק המציאות המקולקלת, לכן "אישה כשרה

עושה רצון בעלה" - כשהיא כשרה, אז היא זו שעושה(יוצרת,

בוחרת) את רצון בעלה - כי במציאות שלנו בכל מקרה "נקבה

תסובב גבר", וזה גם במשמעות של כופה עצמה לרצונו, רק כשהיא

עושה רצונו אז רצונו ניתן בידה, ואחרת אין לה בחירה 

ברצונו(ובמשל העליון לכנס"י וקב"ה - "עשה רצונך כרצונו, כדי

שיעשה רצונו כרצונך")

בנוסף, אין מצווה כזו, גם אם תגידי שזה אחד מסימני הגאולה

ותלמדי מכאן, אין בזה מצווה שבגללה ראוי ללכת עם דבר כל-כך

אנטי יהודי, המגיע מתפיסת עולם חילונית לגמרי, אפשר אולי לראות

בזה התחלת התהליך של הסרת "והוא ימשול", אבל להצטרף לזה?

את תגדלי נחשים בשביל לקרב את הגאולה? להסיר "איבה אשית?",

תגידי לבעלך להתבטל כדי להסיר "בזעת אפך תוכל לחם"?

למה דווקא את זה?

יש גם רוב חילוני, זה אומר שזה בסדר? שלא צריך תורה?matan

מה אכפת לנו ממעשי הרשעים ודעותיהם? 

וכי מהם נלמד?

הגדרות מציאות העולם לא השתנו-

אם אכן כך היה, תיקון חטא העגל קודם לתיקון חטא אדם הראשון,

כמובן- כי התיקון חוזר אחורה ומתקן, ואנחנו קרובים יותר לעגל מאשר

לאדם, ולכן היינו צריכים לראות תורת לוחות ראשונים-

אינה משתכחת, הולכת ורבה וכו' - ואין לנו כזו, משמע שלא רק שלא תוקן

חטא העגל, את גם מוסיפה חטא ומנסה למרוד בעונש שהושת-

ואם יש תנועת מרד נגד ה' ותורתו בעולם, את הולכת איתה?

לפי הבנתך והסמנטיקה עליה הסכמנו- רצון ה' בעולם כרגע הוא "והוא

ימשול", אחרת היינו בגן עדן, וזה זמן ריצוי העונש, ולכן התנגדות לעונש

היא כהתנגדות לרצון ה'.

ולא, אי אפשר לדמות את זה לגאולת הארץ ובניית המקדש ושיבת ציון-

שאלו מצוות שצוונו בהן בפועל ורק עוקבנו מלקיימן באונס ולכן ברגע

שיכולנו ניגשנו לקיימן - לדבר שאין לו אח רע במצווה או חיוב כלשהו,

השואב את כולו מתוך עולם תוכן חילוני הבועט בתורה ובה' יתברך.

ומאיפה הבאת שזה סימן גאולה? ואפילו הכי - על כל אחד מסימני הגאולה שווה להילחם שיקרה? יש כמה מסימני הגאולה שאיננו רוצים

בהם כלל, "חוצפה ישגא" - אז נגביר את החוצפנות שבנות? "האמת

נעשית עדרים עדרים" - אז נגביר את המחלוקות ביננו?

זה הרי סימן גאולה.

הדבר דומה לטענה "מכיוון שבן דוד בא בדור שכולו חייב או כולו זכאי,

בואו נהיה כולנו חייבים"

ח"ו להגיד כדבר הזה.

אני רוצה לומר משהו מהותי יותרמופים

הוזכר כאן ש"והוא ימשול בך" הוא קללה

וזה יכו להיות נכון בעיקרון, אבל הדרך להילחם בקללות היא לא בהפגנות ולא בפרסומות

הקללה היא לא עונש, רק חוה חטאה בעץ הדעת, לא הנשים האחרות

הנשים סובלות בעטיה של חוה כי גוף האדם התקלקל, וזה פשוט עובר בתורשה

(כן מסביר הרמב"ן בויכוחים עם הנוצרים למה אנחנו לא יכולים לקבל שכל האנושות הולכת לגהינם בגלל חטא אדם הראשון, כי זה עוול, כל העונשים ניתנו רק לאדם הראשון, וחוה ואנחנו רק קיבלנו את זה בתורשה)

יש קללה שבעצב תלדי בנים - מצאו תרופה שמקילה מאד את הסימפטומים (אפידורל) - זה משהו פיזי, ששינה את המציאות של הגוף שלה

יש קללה של "והוא ימשול בך", מישהו ניסה לתכנת את המוח של הנשים אחרת? מישהו המציא תרופה כזאת?

כל זמן שהשינוי הוא רק בפירסומות ונורמות חברתיות- זה בסך הכל הצגה, וכיון שטבוע באישה התחושה שהוא ימשול בך - זה יוצר מציאות מעוותת, כי לא שינית את השורש, רק צבעת את העלים מבחוץ

וסתם חשוב לדעתמופים

שיש מצוה בתורה שאשה תכבד את בעלה

יש ויכוח בפוסקים אם זה מצוה דאורייתא או דרבנן, אבל זה לא רק קללה!

רמזתי לזהmatan

בתגובתי למעלה שלא ניתן לדעת מה המצב לפני העונש.

וברור שהדרך היחידה להתמודד עם העונש הוא לרצות אותו ככל האפשר,

ואם הזדמן ויש דרך לשנות במעט, כל עוד זה לא עוקר את העונש, כמו ב"בעצב תלדי בנים" שזה לא לגמרי מבוטל עם האפידורל(יש כאבים של מהלך ההריון ואחר הלידה וכו'...). אבל הניסיון לשנות חברתית את העולם ככה שלא יהיה "והוא ימשול" לפי שיטתה של שירק, צריך להחשב מרד בה'.

גם הקמת מדינת ישראל מרידה בה' לשיטתך?שירק

לא- מצווה.matan

והאריכו בזה גדולי ישראל רבות להוכיח שאכן זו מצווה.

ורק כאשר היו הסימנים שמותר לעלות עלו-

ואלו שלושת השבועות שעליהן כתבו כמה מגדולי ישראל הוכחות לכך

שנפסלו, אולי אם היית לומדת היית יודעת את ההבדל הזה-

שפה ניתנו שלוש שבועות למהלך הגלות שבהינתן והן יוסרו, לא תהיה

שום בעיה בהקמת המדינה, ומכיוון שיש מצוות עשה להקים מדינה

ומקדש, אין בהם שום בעיה של מרידה, כי זהו אכן רצון ה' כפי שהתגלה

בהלכה ולכן עלינו לעשות כל השתדלות לקיים את המצווה - שהיא רצון ה'.

לעומת זאת אין שום מצווה לתקן את חטא אדם הראשון או מצווה להשוות את הזכויות המדיניות של נשים לגנרים. אין שום מקום שבו יש מצווה כזו,

לא ניתנו פה סימנים לסוף העונש, אם כן, מאיפה מצאת להגיד דבר שכזה? שאין לו על מה שיסתמך כלל ולא ראינו מי שאמר כך.

איך למען ה' הגעתם לפמיניסטיות?מופים

מה הקשר בכלל?

אשה צריכה לא להתבלט בציבור לא בגלל שהיא פחות חשובה, אלא בגלל שהיא צריכה להיות צנועה

גם אשה חשובה מאד, גם דבורה הנביאה שהיתה שופטת את ישראל והיתה נביאה - היתה צריכה לא להתבלט ברחוב, כי זה לא צנוע

מה הקשר בין צניעות למעמד?

הפמיניזם בפירוש נגד צניעות האישה.אמת מאר"ץ

מנקודת מבט פמיניסטית, כל הלכות צניעות או לפחות רובן המכריע מגלמות ראייה שובניסטית צרופה ועליהם לעבור מן העולם.

מי יזם למשל את קמפיין תמונות הנשים על האוטובוסים אם לא קבוצות פמיניסטיות רדיקאליות? (וכמובן במימון הקרן החדשה).

בסדר, יש גויים שחושבים כךמופים

אני יכול להאמין עליהם הכל, הם לא לגמרי מבינים מה אנחנו רוצים

הם גם לא מאמינים בתורה, מבחינתם כל מצוה היא בעצם תוצר תרבותי

אבל שירק הרי מאמינה שהקב"ה נתן את התורה, והיא לא הגיעה מרגשות שהיו לאנשים

אז מה? אסור להקב"ה לצוות לאשה מצוה רק בגלל שזה יעשה הבדל בין גברים לנשים?

היא תגיד לו מה לעשות?

אתמהה!

הקשר הוא "החפצה"שירק

שזאת המילה שעוררה את הויכוח כאן.

על צניעות טובה וסבירה בגדר ההלכה אין ויכוח ב"ה.

צניעות קיצונית בפירוש מעידה על התייחסות לא מכבדת כלפי אישה.

איך?מופים

אם התורה מצוה על אשה להיות צנועה זה הופך אותה לנחותה?

למה?

זה אבסורד!

ואם התורה מצווה על שמירת שבת אז זה סוציאליסטיות?

יש בתורה מצוות, ועושים אותם כמו שהן נכתבו

אז אנחנו דנים מה התורה אומרת, אבל מה המעמד של האישה קשור לכאן

(אני שובניסט, ולא מפחיד אותי להתווכח על זה, אבל זה לא הנושא)

לא מאמינה לך שאתה לא מבין..שירק

צניעות זה יופי של דבר כל עוד היא לא תופחת למימדים מפלצתיים.

מה החיג'אב והבורקה וכל השכבות שנשים מוסלמיות עוטות על עצמן משדרים? שאישה היא שום דבר אחר חוץ מאובייקט מיני.

צניעות מאוזנת ובריאה בעיניי היא צניעות שאומרת - התלבשת יפה, מכובד, לא מושכת תשומת לב לשום כיוון - בזה עשית את שלך. את לא חטא בהתגלמותו, מכאן ואילך את לא אחראית לחייהם ומחשבותיהם של אחרים.

נכון, לזה גם מופים יסכים נראה לי.אמת מאר"ץ
אבל לא על זה הוא דיבר כאן.
מה שהערבים המציאו ממוחם הקודחמופים

עלול לנבוע מגישה כזאת

לא פסיכולוג שלהם

אבל להקב"ה את גם מייחסת מחשבות כאלה?

הלו מנפנף

זה אלוקים מדבר כאן, לא מחשבות של בני אדם!

ואם אלוקים יבקש ממך צניעות שלא מוצאת חן בעינייך, אז מה תעשי?

תאמרי לו "סליחה אלוקי, הצניעות אתה מבקש לא מאוזנת ולא בריאה"?

את מתייחסת לתורה כמו שהגויים מתייחסים אליה, כאילו היא המצאה של בני אדם!

אבל אם כך למה להקשיב לזה בכלל? יותר קל להיות חילוני וזהו!

את לא עקבית במחשבה שלך, הם כן!

אתה שואל היפותטית אם אלוקים יבקש ממנישירק

אבל אני סבורה שהוא לא מבקש את זה.

לא סבורה - יודעת, כי אין לי בעיה עם מה שנדרש ממני בהלכה.

עם סטנדרטים חברתיים שלמיטב ידיעתי לא נפסקו להלכה - אני לא מוכרחה להתיישר.

אתה חושב שזה רצון ה', כנראה שאתה יודע..

אין לי בעיהמופים

זה היה הויכוח שלנו מלכתחילה

זה מה שניסיתי לומר - שפמיניסטיות לא קשורה לענין

אם אלוקים ביקש - נעשה את זה בכל מקרה

ואם הוא לא ביקש - למה שנעשה את זה?

אני אכן סבור שאני יודע, כבר אמרתי את זה לעיל, כשכתוב משהו בתורה - אני יודע שזה רצון ה'

זה לא שיש איזה "הלכה יבישה" שכופה עלינו את רוצנה

אין חיה כזאת

כל התורה ניתנה לנו על ידי אלוקים, והחוקים שלו (הלכה היבישה) והמוסר שלו (רצון ה') נמצאים שם

אין הבדל ביניהם

ואין סיבה שאת זה נקבל ועל זה נחליט שזה תרבות של בני אדם

וסתם להזכיר - הרמ"א פוסק להלכה את דברי הרמב"ם שאשה צריכה לא לצאת לרחוב יותר מדי, זה הלכה פסוקה, לא רק רצון ה'

וגם הרמב"ם הוא ספר הלכה, לא ספר מוסר...

זה ממש לא בעקבות עיתון אחד. מאיפה המצאת את זה?הכל השתנה פה
העיתונים החרדיים פועלים ע"פ ועדות רבנים ורוב הספרים מאושרים גם הם.
זה ממש לא קשור לעיתון מסויים. כך זה היה תמיד. אם אותם חרדים מחרימים ספרים ללא נשים - זה אומר שהם גם מחרימים את כל העיתונות החרדית (או שלעיתונים יש דין שונה...מעניין) ובטח את כל הספרות החרדית. הם אמורים להחרים גם המון רבנים לפי זה, ולהחרים כמעט כל דבר חרדי. במה הם בדיוק חרדים?
ה'חרדים' שאת מדברת עליהם הם לרוב שמאלנים פמינסטייםהכל השתנה פה
אף אחת לא עושה שום דבר כדי לבלוט.כמו צמח בר
אלו דברים טבעיים שרוב האנשים עושים מבלי לשים לב.
אין אף אחת בעולם שיספרו לה משהו מצחיק למשל. תבוא לצחוק. תסתכל בחשש לצדדים, תראה שיש בנים ותחליט שלא לצחוק. זה פשוט קורה.

לכן בעניי זה יותר קריטי. כי ברחוב אתה חייב ללכת. עיתון אתה לא חייב לקרוא אם זה מפריע לך.

אני לא ביררתי את הנושא כמו שכבר אמרתי אבל נראה לי מוזר מאוד שמשהו יהיה ההלכה היבשה ועוד בעניין כזה ולא יהיה בסדר לעשות אותו.
יש מושג כזה אומנם "נבל ברשות התורה" אבל לא חושבת שמדובר על המקרה הזה.
אני חושבת שאם זה היה בעיה ממש זההיה אסור.

ואומנם לא כתבת שיש חילוק אבל תמוה בעניי הזילזול שאתה מפגין
רב הוא רב אם הוא פוסק עפ"י התורה. אין דבר כזה רב ליצן. או שהוא רב או שלא.
ועל זה קבלתי גם בהודעה הקודמת.
אני ממליץ לשים לבמופים

הרבה דברים רעים עושים בטבעיות, זה לא אומר שזה בסדר

אכן אין דבר כזה רב ליצן, אבל יש דבר כזה ליצן שנקרא בציבור רב, ולצערינו זה אפילו מצוי

אני בכוונה לא אומר שמות (מכמה סיבות, חלקן תורניות, וחלקן ענין של טאקט וחוסר רצון לפגוע)

אבל כל אחד יכול מסביבו לראות איזה אדם שנקרא רב באמת יודע תורה ואכפת לו מהקב"ה, ואיזה סתם קרא כמה ספרים ויודע לדרוש דרשות, ולא אכפת לו מהתורה, והוא היה רוצה להקל כמה שרק אפשר כדי לפטור אנשים

ואנשים כאלה מצוה לזלזל בהם, כי כל העבירות של הדור תלויות באנשים האלה, הם מכשילי הרבים כפשוטו!

לא אביא פה שם אבל:הכל השתנה פה
בהחלט יש כאלו שכל תרי"ג מצוות נתפסות אצלם כבעיות שאם אי אפשר להפטר מהם (ופשוט להפסיק לשמור מצוות) אז יש 'לפתור' אותם - כלומר, לרוקן אותם ממשמעותם ומתוכנם ע"י הסתמכות על מקורות כאלה ואחרים ופלפולי סרק שכל מטרתם להכשיר את השרץ.
הרעיון הזה מתבטא מצויין בדברים הבאים שאמרה 'פוסקת הלכה' מוכרת:

"יש רק נושא הלכתי אחד שאני מודה שאני לא רואה איך אני פותרת אותו: יחסים חד מיניים. בעיקר בין גברים. כשבא אליי בחור ואומר שיש לו נטייה חד מינית, אבל הוא רוצה לשמור הלכה, אין לי מה לומר לו. אני לא יכולה לומר לו 'תתנזר כל חייך', או 'תחיה עם בחור ללא יחסים אינטימיים', או 'תחיה באופן מלא עם בן זוג', משום שבכל אחת מהאפשרויות הללו ישנן בעיות הלכתיות כבדות משקל. כך שאת מבינה שאין לי מה לענות לו, אבל אני מלווה אותם".

לאן?

"אני אומרת להם ביושר מה שאמרתי לך. אני שותפה לוועדה שהקים ארגון הו"ד (הומואים דתיים). אני במקביל מנסה לשכנע את חבריי הרבנים לשבת ולדבר על זה. אבל להוציא את הבעיה הזו, על כל בעיה שתציגי בפניי אני אגיד, שיש בכוח כללי הפסיקה להתמודד עם מציאות מתחדשת".

וואו. ז-ו כבר הגזמה.כמו צמח בר
אתה לא באמת חושב שאישה שצוחקת או מדברת ברחוב זה לא צנוע. נכון?!
לא מדברת על אחת שעושה את זה כדי למשוך תשומת לב.
מדברת על מה שרוב האנשים עושים באופן טבעי.

באמת שהייתי רוצה לראות מקור לז-ה.
כי בעניי זו הגזמה מטורפתתת!!!
שנשים לא ינשמו, לא יזוזו ולא יחיו. כי זה באמת לא צנוע שבנים יראו אותם.

ואל תגיד לי שזה לא אסור אבל זה לא מה ש-ה' רוצה. כי לא נראה לי ש-ה' רוצה בזה.
ליטות לקיצוניות יתר זה מסוכן בדיוק כמו הקיצוניות השניה.
אני כן באמת חושבמופים

וראיתי פוסקים שמתריעים על זה

לנשום, לזוז ולחיות? מי דיבר על זה? גם אני אמרתי שלא צריך להיות נציב קרח

אבל שאשה תצעק ברחוב או תצחק בקולי קולות - זה מושך תשומת לב וזה לא צנוע, אכן.

תסלחי לי שקשה לי לחפש לך מקורות. הזיכרון עמום לי מדי (צריך לזכור שאני קורא דברים כאלה בריפרוף, זה לא נוגע אלי...)

אם את לא מאמינה לי בלי מקור (וזכותך) את יכולה פשוט למחוק את החלק הזה של דברי, זה בסדר, לא חייבים להסכים עם כל מה שאני אומר

ואני קיצוני גאה 

זה לא מסוכן להיות קיצוני, זה מסוכן להיות טועה, בין אם אתה קיצוני או פשרן

ואין לי ענין דוקא להיות קיצוני, זה לא מין אהבה לדברים מרגיזים, זה מה שנראה לי ומה יצא לי, זהו

אני בחיים לא אמרתי בקולי קולות.כמו צמח בר
אני דיברתי על דיבור רגיל ונורמלי. כמו שכל אדם.
כתבתי בפירוש- לא מדברת על כזה שענינו למשוך תשומת לב.
ואגב, נסיון למשוך תשומת לב הוא לא צנוע נקודה. לא לבנות ולא לבנים.

כנראה שהיית פה אי הבנה..
אפשר לצחוק בקולי קולות בלי לשים לבמופים

גם מי שלא רוצה למשוך תשומת לב - לפעמים יש לו צחוק מתפרץ והוא ממש מתפוצץ מצחוק באמצע הרחוב וכל הרחוב מסתובב

סתם לתשומת לב!

בסדר, אבל זו מעידה חד פעמית.כמו צמח בר

אפשר גם ללכת ברחוב ושהחולצה בטעות תתרומם לי או החצאית תתעופף לי ברוח..

לא מדברת על דברים כאלו.

דיברתי על מה שקרה לרוב האנשים הנורמלים כששהם הולכים ברחוב ומספרים להם בדיחה.. או כשהם מדברים בטלפון. או כשהם נורא ממהרים.

כסף זה לא הכול הבחיים..יהודי!!

יש גם זהב ויהלומים.

<צ>

מי שאומר שכסף לא חשוב מרמה את עצמופרח-בר
כסף זה אולי לא מהות החיים אבל בלעדיו החיים קשים מאד.
מגיל צעיר חייבים לדעת להתנהל עם כסף , לאו דווקא להרוויח הרבה כסף אלא פשוט להתנהל נכון.
יש משפחות שמרוויחות 8000 שח ומסתדרות נהדר ויש שמרוויחות פי 5 מזה ולא גומרות את החודש.

זה ודאי נכון.לב אדום.
מה זה "חשוב"?חליל הרועים
גם חמצן זה חשוב
אבל זה לא ערך
ועדיין אי אפשר בלעדיו

לכן כדאי להיות עשיר או לפחות מבוסס
אחרת דקדוקי העניות יעבירו אותך על דעתך ועל דעת קונך

ובכל מקרה כדאי לעסוק בדברים החשובים באמת
התקשורת זה דוגמא של "איך לא להיות"אוריה,
ופשוט שזה לא הדבר הכי חשוב..
מה שווה כסף בלי אהבה/ילדים/שלווה/אושר אמיתי וכ"ו (כל מה שכסף לא מהווה לו תחליף)

למה התקשורת קשורה לדעתינופייגליניזית

ולמה שבאמת נכון?

ממתי התיקשורת משדרת רעיונות חינוכיים?טופי תות
כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלת

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

איזה ספריםצדיק יסוד עלום
האם זו תגובה לשאלה שלי?נחלת
מה כבר ביקשתי? כרית לישון עליה?נקדימון
מה זה מיליארד סוגים ואפשרויות בשביל סך הכל כרית לישון עליה בלילה? איזה מילוי, איזה חומר, איזה ריח, עם/בלי קימור, נושם או נחנק, מרופד או כאילו מרופד, לשינה ישר/על הצד/על הצדדים/על הירח.

הלכתי לאיבוד, ורק רציתי כרית

כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוךצדיק יסוד עלום

ולכן כדאי לשלם באהבה את המחירים שיכולים להיות ביחס לעניינים של יציאה מאיזור הנוחות.

יש עיקר ויש טפל

מה שעיקר - כדאי להתעקש ולא לוותר

מה שטפל - כדאי להתגמש ולוותר.

אני מאמין שלכל אדם יש עיקר וטפל שונים (קצת או הרבה)

בהצלחה! 😴

נראה לי הבנת את זה כמשלנקדימון

אבל אני באמת דיברתי על כרית לשינה.

לא יודע איך להתייחס לכל הוריאציות האלה.

לא מבין את זה בכלל

בכל מקרה, תודה 😀

עשיתי העתק הדבק לתגובה בשרשור אחר 😁צדיק יסוד עלום
כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוך - לקראת נישואין וזוגיות

שלח צילומסך של הגלריית כריות נעזור לך לבחור

אני פשוט נכנסתי לחנות ושאלתיטיפות של אוראחרונה

"אפשר כרית? הכי פשוטה"

היום אני יודע שכריות שהן לא רכות מדי יותר נעימות לי, אז הייתי מרגיש רגע ואם היא לא טובה הייתי שואל "יש אחת פחות רכה?"

(אבל בטח יש כאן אנשים שיהיה להם דברים חכמים יותר להגיד 🙃)

האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלתאחרונה

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

טוב, לזה אני קורא 'לא מסכימה איתו' טיפות של אור
(הסברים אחרים לאי גיוס, הערכות שונות למה שיקרה למי שילך לצבא, נתינת משקל שונה לערכים מסויימים)
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

אולי יעניין אותך