נשואים טריים- שאלה חובהאחת עשרה

שלום לכולם,

אני נתקלת בקושי להתמודד עם בעיה שצצה בחיי לאחרונה-

האח הגדול של בן זוגי (הפרש גדול) נמצא בתהליכי גירושים ואחד הקשיים שהמצב מביא עמו הוא קושי כלכלי,

הוא מתגורר בדרום ואנחנו במרכז. הוא מצא עבודה נוספת ליומיים בשבוע באיזורנו ואחת לשבוע-שבועיים הוא מבקש לבוא ללון אצלנו.

בהתחלה לא הפריע לי כי הרי זה חד פעמי ואנחנו רוצים לתמוך בו במצב הזה אבל כשהבנתי שזה הולך להיות מנהג קבוע התחלתי להרגיש שזה מעיק עלי. 

אנחנו גרים בדירה לא גדולה- רק חדר שינה אחד, מטבח וסלון-  והוא ישן על הספה.

הנוכחות שלו לא נעימה לי- הוא אדם מקסים, אבל אני חושבת שהביקורים המרובים פוגע לנו בפרטיות ובזוגיות

כמובן שבן זוגי לא חש כך כלל ומצדו שיגיע לישון לילה כל שבוע. (גם זה מובן לי, הוא אחיו!)

מה דעתכם?

איך להגיד לו בעדינות שזה לא נעים לי שגבר נוסף שהוא לא הוא ישן בסלון ומתקלח... ובנוסף תמיד משאיר אחריו כלים ולכלוך...

הרי לא התחתנתי עם אחיו אלא עם בן זוגי!

לא להסכים בשום פנים ואופן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אין כמו אמא

לא יודעת באיזה דרך ובאיזה צורה. מה שברור שזה רק יפריע לכם לשלום בית, פשוט אין ספק בזה.

לא הייתי נותנת בחיים לאחי או אחותי לישון באופן קבע,

אם וכאשר זה היה אבא או אמא שלי זה היה חוסר בררה ממש ואולי זה כיבוד הורים ואין בררה אם אבא שלי היה עובד באזור פעם בשבוע והוא אדם מבוגר,

אבל אח במיוחד גרוש לא הייתי מסכימה, אין לי כח להיכנס להסברים למה במיוחד זה לא טוב כשהוא גרוש. כל אחד יבין מה שהוא רוצה

^^^^^^^^^^^^^^^^מינימאוס2
וואו. איזו הודעה נחרצת וגורפת.. כמו צמח בר
עוד דבראחת עשרה

האם באמת ה"נוחות" שלי חשובה יותר מהעזרה לאח בצרה?

אני משערת שהוא גם חש בודד עקב הפרידה

מי שחש בודד לא משאיר אחריו לכלכוך וכליםאין כמו אמא

מתקלח וכו

לא פלא אם הוא היה אגואיסט גם בנשואים. פשוט יש טיפוסים כאלה. מילא היה נכנס לבית לא היה מורגש....

אם היתה לי חוסר בררה והייתי צריכה לישון אצל אחותי הנשואה,הייתי עושה הכל בכל בשביל לעזור להם, לקנות להם,לא לדבר על כך שהייתי משאירה הכל נקי, אפילו מנקה מה שהם לכלכו.

לא קשור..ד.

ומה הביקורת הזו על אדם שלא מכירים "אגואיסט גם בנישואין"..

ואם "את היית נוהגת אחרת" - כל אחד עם מעלותיו ועם הדברים שהוא צריך לשפר. 

^^^^נועם ה
חוצמזה שככה זה הרבה בנים.. הם לא שמים לב לפעמים.
לפחות אלו שאני מכירה.
סורי אם אני מוציאה לעז על בני המגדר
לא נראה לי כזה אסון..ד.

חושבני שכדאי שתחשבי היטב, האם את באמת לא יכולה לסבול את זה.

אחת לשבוע-שבועיים בא לישון בסלון אצלכם. ו-משאיר כלים ולכלוך.  זה באמת כ"כ נורא?..

אולי דווקא יכול לתרום לבית, שאתם עוסקים גם בגמילות חסד?

הרי זה לא יימשך לנצח.

^^^כמו צמח בר

(אבל יש מעט מידי פרטים בכדי להבין את התמונה הכוללת.)

הוא עובד באזורינו יומים בשבועאין כמו אמא

אז לא ברור, איפה הוא יושן יומים בשבוע, אם אליכם הוא בא רק פעם בשבוע שבועיים?

הוא כל פעם מוצא מתנדב אחר כדי לבוא אליו?

תעשו חסד ותמצאו לו עבודה באזור שלו, זה גם סוג של חסד

הוא עובד באיזור יומיים בשבוע=לילה אחד.אחת עשרה
הצענו-אחת עשרה

הצענו עבודה באזור שלו, גם יחסוך את עלות הנסיעה! אבל הוא טוען שנחמד לו לראות את אחיו ולהתאורר מהשגרה שלו

אם הוא יכול למצוא עבודה שם והוא אצלכם כדי להתארח..אלעד

אז אתם בהחלט יכולים לארח אותו כפי שמארחים,

באופן חד פעמי, ולא בקביעות.

זה בהחלט מה שעדיף-אחת עשרה

השאלה איך לומר את זה לו או לבעלי כך שלא תיווצר סיטואציה לא נעימה

הרי ברור שאני זו שזה מפריע לה...

פעם בשבוע או שבועיים?ומה עם הכנסת אורחים?מושיקו

גדולה מצוות הכנסת אורחים מקבלת פני שכינה - שמשנים גישה הכל נראה אחרת.

אם זה בתדירות יותר גבוהה זה סיפור אחר 

לפעמים כל שבוע ולפעמים כל שבועיים...אחת עשרה

אבל כמה זמן זה יימשך? שנה? שנתיים?

עד שתחתנו אותו אלעד

שזה החסד הגדול ביותר שניתן להעלות על הדעת

במצב רגיש כמו של אדם המתגרש-ג'נדס
הכל יכול להתהפך....
נסו לראות שזה לא הולך לכיוון היותר מפעם בשבוע, נסו לקבלו בסבר פנים יפות... עם הזמן אולי תכוונו לכיוון ה'מה קורה עם זה'... בניסוח הכי עדין שבעולם!
ת'כלס- אני בטוחה שגם הוא לא רואה שזה פתרון לנצח.....
זכו שכינה בניהם- זה הרבה יותר חשוב לשמרדגים

אם זה עושה בעיה בשלום בית...

וזה גם לא נוח לאישה עם בית כזה קטן שכל שבוע יש גבר בבית אפילו ליום אחד במיוחד שזה בקביעות ועוד אין ילדים...

בקיצור גם חשוב לשמור על השכינה בין בני הזוג !!!!!

אבל עדין להכניסו לביתכם זו אכן מצווה גדולה

אבל אם יש לו עבודה ליד ביתו אבל הוא רוצה להתאוור ולך זה קשה

אתם צריכם לשבת את ובעלך יחד

ולראות עד כמה זה משפיע לטוב ולמוטב...

והשיקול העיקרי צריך להיות שלום הבית שלכם!

אכן בבית כל כך קטן זה יכול להיות מטרד גדולחלב ודבש

אבל צריך להיות זהירים מאד מאד.

אם למיטב ידיעתך והבנתך יש לו אלטרנטיבה ריאלית איפה לישון, עליך להתחיל לדבר על כך עם בעלך.

אבל אם אין לו לאן ללכת אסור לכם לגרש אותו.

אשרייך שזכית בהזדמנות להכניס אורחים. אני לא מקנאלשם שבו ואחלמה
בך על הנסיון הקשה שאת עוברת.
תחשבי איך היית רוצה שינהגו בך אם היית במקומו...
בכל אופן אל תוותרי על כלים ונקיון, אין סיבה שלא ינקה ויסדר אחיו,
ואפשר לומר לו את זה, זה לא מעליב(אם אומרים את זה בצורה מכובדת, וכמובן שבעלך יגיד את זה).
אם החלטת שאינך רוצה בו צריך לחשוב איך לומר את זה בעדינות,
ואם זה באמת פוגע לך בשלום בית, אז כדאי באמת שלא להכניס אותו.
מנסיוןאין כמו אמא
בסביבה המשפחתית עם כמה גרושים מ2 הכוונים. אני יכולה להגיד בוודאות. אני קוראת לגרושים מתעלקים. אני יכולה לספר שברגע שפתחו את הדלת אצל המשפחה שלי לאחים גרושים אז ככה: חלק מהמשפחות גמרו גם הם בגרושין!! כן כן!! והחלק השני היותר חכם ניתקו קשר עם הגרוש/ גרושה לחלוטין וחזר השלום. אם הגרוש לא מבין את מקומו צריך להראות לו ויש לי דוגמאות רבות מנסיון מאוד קרוב. הם יושבים ורובצים ורק הורסים את השלום בית. פעם בכמה זמן ביקור סביר כמו אח זה בסדר. אבל לא שעכשיו כרגע שהוא פנוי הוא חושב שכולם פנויים. כשאח בצרה ברור שצריך לעזור. אבל גם להעמיד אותו על מקומו לפעמים הם רואים רק את המסכנות שלהם
אני בהלם. לא יודע מאיפה להתחילאלעד
תתחיל מאיפה שבא לך. חחחאין כמו אמא
חברים, נסחפתם לגמרי!חיובי
גם כאשר יש מצב של אי נוחות זמנית, כדאי מאוד להיתאזר בסבלנות ולא לעשות מעשים פזיזים שיפגעו בבן אדם לנצח. המצב הזה הוא זמני, וכדאי למצוא את ההזדמנות הכי מתאימה והכי הגיונית לפתור את הפלונטר גם אם זה אומר להמתין קצת. לא כדאי לעשות דברים שאחרי זה כולם יצטערו. האח נשאר אח לנצח וחבל לפגוע בו. סבלנות, והפתרון יגיע!
שלעולם לא תצטרכי להבין כמה קשה להיות גרוש.פרפר לבן
כל הגרושים *** כל התמנים *** כל הפולנים ***לשם שבו ואחלמה
כל הכושים *** כל היתומים *** כל מי שמכליל הכללות כאלה הוא או טיפש או רשע מה שבטוח הוא פוגע ומבזה הרבה אנשים אחרים
עם מילים כאלה, כנראה הבעיה היא משפחה שלכם*קומי אורי*

ולא בגרושים.

תתביישי לך על תגובה כזאת מכלילה ופוגעת.

גם לנו יש גרושים במשפחה ואני מסכימה עם אין כמו אמאמינימאוס2
גם לנו יש ואני ממש לא מסכימה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!טאבולה ראסה
תנסי להזכר אם עוד לפני זה הם היו נצלנים.

זה פשוט לא קשור בעליל!!!

ומרוב סטיגמות מטומטמות כאלו
אנשים נמנעים לעזור לגרושים וכד' "כדי שלא יינצלו אותם" וכך מי שצריך מעט עזרה. ולא חושב לנצל. מתקשה מאד למצוא אותה.
על מה הסערה?אין כמו אמא

לא שמתי לב שכתבתי שכ-ו-ל-ם

יש יוצאים מן הכלל.. תלוי בסיבת הגרושים...

אם זה מידות וזה הסיבה לרוב... אז מידות לא משהוא יוצאות בצורה אחרת כמו למשל ליפול על אחים או הורים ולהרוס להם את החיים.

אם זה סיבה אחרת של גירושים והאדם באמת תמים ישר וצדיק ,אז הוא גם בדר"כ ישים לב למה שהולך סביבו ולא יתקרצץ לזוג צעיר בשביל להתאורר, זה לא נראה לכם אגואיסטי מצידו? גם לא יפול על הורים בצורה קיצונית.

הלו??? יש עוד צרות חוץ מגרושים, יש אנשים שנופלים על אחרים זה יכול להיות גם בעיות אחרות. אז אני מצידי ישתדל לעשות חסד אבל לא להרוס את החיים של המשפחה שלי

ואנחנו ארחנו הרבה אדם גרוש ודוקא הוא מאוד יפה התנהג, השתדל שלא יראו אותו, אם ראה בערב שבת שיש לחץ נכנס לחדר בשקט בשקט בשקט בלי שיורגש.....

אבל יש גם לעומתו כאלו שמורידים את הנעלים ויושבים עם רגלים על הספה כי הם באו להתאוורר

אפילו אירחתם גרוש.....ד.

"השתדל שלא יראו אותו.. נכנס לחדר בשקט בשקט".... אני מניח שאם היה רואה איך את כותבת כאן  - היה נזהר מראש מלהגיע.

על משקל: אחדים מידידי הקרובים ביותר גרושים....

אני מציע, לפני שאת מדברת על "מידות" של אחרים (ואני מניח שגם את מבינה שאינך מדברת לאוויר, יש להניח שגם יש כמה שהתגרשו, הם או קרוביהם שקוראים כאן) - תעשי בדק עצמי על המידות של מי שיכולה לכתוב כאן בשפה כזו, וכנראה (זה לימוד זכות) באמת לא כ"כ מרגישה "מה הבעיה"...

את משוכנעת בזה שדווקא הגרושים אשמים?נועם ה
אני מכירה גם כמה גרושות אשומות.
או שסתם היה עניין לא פתור בינהם.

מה הוצאת אותם כאלה מגעילים?!

זה למה ילדים מתביישים להגיד שההורים שלהם גרושים.

עיצבנת טוטאלית!

וקצת סבלנות לאנשים עם קושי שבאים להתאוורר ולשים רגליים על הספה, לא תזיק.
אם את מסכימה עם צורת הדיבור הזו,ד.

מציע לך כאשה יראת שמיים,

לחזור בתשובה מהר.

לא יאומן.

לא עם צורת הדבור, אלא עם זה שלא כדאי לארח קבועמינימאוס2

מאיפה יש כל כך הרבה גרושים במשפחות שלכם?חלב ודבש

אני בקושי מכירה גרושה אחת ומישהו שנשוי בשנית.

מה זה נקרא מאיפה יש?אין כמו אמא

אתה מתכוון מי ילד אותם??

חשבתי שאתה מייעץ להתגרש כי יש אצלכם הרבה גרושים ואתה רואה כמה זה נחמד

מדי פעם הגירושים הם פתרון טובחלב ודבש

אבל כמות כזו של גירושים במשפחה אחת נראית לי מוזרה.

אולי הסיבה היא שהם התחתנו מהסיבות הלא נכונות?

את בקושי מכירה ומיעצת בכזו קלילות להתגרשאלעד

אולי זו שורש הבעיה..

אני אשמה?חלב ודבש

אני בטוחה שחשבת הרבה מאד לפני שכתבת את השטות הזו...

כן, כי לו היה לך שמץ מה משמעות גירושיןאלעד

היית נזהרת מלהמליץ על גירושין על כל בעיה זוגית שמתעוררת ומועלית לפורום.

אני מציע לך, לא כמנהל אלא כחבר לפורום, לייעץ בתחומים בהם את בקיאה

סיפורי מעשיות, לא היה ולא נברא ואף משל לא היהחלב ודבש

לא על כל בעיה, ולא על רוב הבעיות ואף לא על מקצתן.

לעתים אני בהחלט חושבת שיש מקום לשקול גירושין, במקרים הנדירים הללו, ולאחר מחשבה מעמיקה אני מציעה לשקול זאת כפתרון טוב בדיוק כמו במקרה האחרון שבו ברור שהנשואין הללו היו מקח טעות כפי שכתב משתתף אחר.

אז אני שבה ומציעה לך לחדול מהנהג המגונה הזה של הערות ונזיפות אישיות, זה לא מועיל וסתם מעכיר את האוירה שלא לצורך.

טוב. לא אמשיך לדון עימך כאן בריש גליאלעד

וגם אין לי כוונה לעבור ולהציג את כל השרשורים שהמלצת על האופציה הזו של גירושין, כאשר כפי שהתוודית או עלה מדברייך אין לך ממש מושג מה משמעותם וחוץ משני מקרים אף אינך מכירה זוגות שחוו גירושין.

אני מאוד מקווה שבשקט בשקט תשבי עם עצמי ותסיקי תובנות חדשות אותן ניסינו להעביר לך

זו הודעתי האחרונה בנושא

כנראה גירושים זה מחלה מדבקתמינימאוס2

בכל אופן אצלינו במשפחה הקרובה יש 2 זוגות 

מגעיל..ד.

"ניתקו קשר עם הגרוש"... (זה ה"יותר חכמים"...)

"לא מבין את מקומו, צריך להראות לו"..

"יושבים ורובצים וורק הורסים את השלום בית"...

"מתעלקים"..

ואחרי כל זה המס "כשאח בצרה ברור שצריך לעזור"...

עם פה כזה וגסות כזו - ואם זה מקובל "אצלך במשפחה" שעליה דיברת - אז כבר לא צריך לחפש סיבות רחוקות לריבוי הגירושין...

דן. אני ביקשתי ממך לחפש סיבות לריבוי הגרושין?אין כמו אמא

אני מודה לך על העזרה בפתרון .

אתה הרבה עוזר בלי שמבקשים ממך?

אני יכולה לשלוח לך את כל הגרושים שלנו להניח רגלים על הספה? אשתך מאוד מאוד תשמח

לא..ד.

הבנת הנקרא..  אל תיתפסי למה שהובא מהצד, כ"קונטרה" לדברייך אל אחרים, על ה"סיבות" לגירושיהם וניתוח אופיים. לא נעים לך - אולי גם להם לא נעים?...

אני הגבתי על גסות הדיבור (שחוזרת גם כאן). ודברים כאלה אני כותב, גם בלי שמי שפער את פיו על אחרים מבקש, כמובן..

וכבר מישהי כתבה אותו דבר לפני.

רוב הודעתי המוחלט הוא פשוט ציטוט של משפטייך.

אם לא מובן המשמעות, חבל מאד.

נא לא לחפש את הבעיה אצל אחרים..

אבא שלי גרוש נשוינועם ה
והוא לא היה שום מתעלק ושום נעליים.

ונניח שכל הגרושים מתעלקים. (הכללה גסה ובוטה. סורי)
אין טיפת רגישות למצב בו הם נמצאים?
מה נראה לך?! גירושין זה פיקניק?
הם רגילים שהאישה מבשלת ומנקה בדכ, ופתאום הכל משתנה בבום. בלי קשר לזה שהם במצב ריגשי/נפשי לא משהו.

מה השנאה שלך לגרושים?!?!
אילו את היית במצב דומה - לבד ואין לך למי לפנות...rivki
...זה היחס שהיית רוצה לקבל מאחותך הנשואה?
נכון , זה אולי לא נוח ומגביל , אבל הרבה מצוות לא נוחות ומגבילות ועדיין אנחנו מקיימים אותן. כמה חסד אנחנו עושים עם זרים, אז למה להתעלם דווקא מהקרוב.

אולי אני כותבת מנקודת המבט שלי - משפחה של בעלי עזרה ותמכה בנו המון וברור שאם הם יצטרכו עזרה - אני אהיה שם בשבילם.

ולגבי כלים ולכלוך - אפשר לבקש ממנו בצורה מכובדת לנקות אחריו - אם הוא מגיע פעם בשבוע הוא כבר לא אורח.

גם בעלך יודה לך על השכנת שלום במשפחתו ויעריך אותך, לעומת זאת, אם את תגרמי לקרע בינו לבין אחיו הוא לא ישכח לך את זה.
יחס לא יחסדעה
אתם זוג צעיר ולפני הכול חשובה הזוגיות שלכם!
גם מבחינת צניעות אני לא חושבת שזה יפה שגבר שמבחינת ההלכה הוא זר לך לכל דבר יישן אצלך באופן קבוע, את אישה צעירה ומן הסתם נראית טוב למה לך?
תבהירי לבעלך את הרגשתך ושיהיה שותף להחלטה תסבירי לו את אי הנעימות שזה גורם לך...
לכל הגברים שהגיבו עם כל הכבוד אני לא חושבת שאתם יכולים להסביר לאישה איך היא צריכה לפעול ולהרגיש במצב כזה!
יש נשים שהרגישות שלהן לצניעות הוא פחות חד.
אני לא הייתי מסכימה! בהצלחה ותזכרי תמיד שחייך קודמים וחסדים לא חסר איך לעשות נכון.
מדובר פעם בשבוע או שבועיים...מושיקו

האם בשבתות אתם מארחים? אז עדי לא לארח בשבת ולהרגיש שהוא מגיע זה שבת...

אולי זה לא מרגיש נעים בהתחלה, אבל שמתבוננים במצווה הגדולה הזו של הכנסת אורחים זה נראה אחרת

תלוי אם מצוות הכנסת אורחים לא הורסת את השלום ביתנקודה למחשבה
אם כן..
עדיף לעשות חסד קודם בתוך הבית מאשר עם אחיו..
עניי ביתך קודמים..
הכל בעיני המתבונןמושיקו

ופעם בשבוע או שבועים זה לא נורא.

אגב כמה הזוג צעיר?

זה גם נתון חשוב אם זה שנה ראשונה או יותר

צעיר= 3 חודשים. ממש צעיר...אחת עשרה
אההמושיקו

ם כך המצב באמת רגיש - 

כי מצד אחד לארח פעם בשבוע או שבועיים זה יכול להיות סוג של אתגר חיוב בבנית הזוגיות עם עזרה לזולת.

מצד שני זה יכול להפריע שיש מישהו שנתקע באמצע בתחילת החיים.

לדעתי צריך לשנות גישה בהסתכלות על  הארוח

אבל חשוב מאוד מצד בעלך  שיעמיד אותו על מקומו, עם כללים ברורים (אפילו קטע של כלים וכביסה ישדרו מספיק את המסר..).

ובלי שר תמיד בשנה הראשונה כל אירוח אפילו של הקרובי משפחה מדרגה ראשונה הוא אתגר ביחס שהוא נותן בארוח -  כי הם יתנהגו אחרת ממה שאת הא הוא רגילים.

צריכים להיות חכמים וסבלנים אבל עם קווים אדומים

אנחנו נשואים 10 חודשיםמחפשים

ואני אומרת בפה מלא- אנחנו לא מסוגלים לארח אף אחד על בסיס קבוע!

אנחנו באמת זקוקים לפרטיות.

שנינו חוזרים מאוחר הביתה. את מעט השעות המשותפות שלנו בערב לא הייתי חולקת עם אף אחד אחר.

לדעתי זה מאוד תלוי בזוג.

אני לא חושבת שיש מי שיכול להגיד לה שהיא צריכה לעשות מאמץ, אחרי שהיא הבהירה שזה קשה לה.

זה הזמן להקדיש כוחות לזוגיות שלכם.

לא הבנת את אחת השורות שכתבתידעה
לגברים בעניין
מסכימה לחלוטין!!+mp8
צריכים לעזור לכל יהודי.
קל וחומר לבן משפחה,
קל וחומר למי שנמצא במצב משפחתי קשה ורגיש,
אבל-
זוג צעיר בראשית דרכו לא אמור לארח דרך קבע בדירה פצפונת גבר נוסף!!
בטח לא בנקודה ככ רגישה בחייו.
חד משמעית!!

אני בעד לארח,
כולל במצבים לא קלים וכולל אנשים לא קלים.
אבל יש גבול.

במקרה המדובר קודם כל צריך הזוג לבסס את חייו ואת זוגיותו לפני שמכניסים לתוכה מצוות וחסדים מעין אלה...
לאור הנתוןד.

שהיא הוסיפה,

שמדובר על זוג שנשוי רק שלושה חודשים - 

אז זה באמת מאד התחלתי, והצורך לפרטיות בולט יותר.

ולכן, מאד יפה שהגיעו לפיתרון שגם עוזר לכך שזו לא תהיה כעת "קביעות", וגם יתחשב באח ובצרכיו המיוחדים כעת.

ובעז"ה, זכות ההתחשבות שלהם באח, וההתחשבות אחד בשני, החסד והצניעות - יעמדו להם לבנות בית טוב ואוהב ושמח ויציב.

תודה לכולםאחת עשרה

דיברתי אתמול עם בעלי ואנחנו נפעל לעודד אותו למצוא עבודה ליד ביתו, בעדינות... 

החלטנו גם שניסע אליו ונבלה איתו, אבל ננסה להגביל את מנהג האירוח-הקבוע אצלנו

כי גם אם זה נוח לו- זה נוח לו על חשבוננו וזה לא חלילה שאנחנו זורקים אותו לרחוב

אלא מעודדים להתמודד עם המצב ולא רק דרך זה שהוא ייצמד אלינו כפתרון לבדידות במסווה

תודה לכולם על התגובות, נחמד שיש עם מי להתייעץ... שבוע נפלא!

ואווו וכל הכבוד לבעלךמינימאוס2

כזה זוג צעיר והבין אותך . 

יפה מאוד, אשריכם!לשם שבו ואחלמה
יופי..ד.

להעביר בהדרגה מהמצב הזה, בלי לפגוע במה שרצה "להרוויח"..

וגם לך/ם יהיה יותר טוב.

בהצלחה.

זה בערך מה שקרה לנו עם חמי...אלזהאחרונה
ההורים של בעלי גרושים. אמא שלו תמיד הסתדרה לבד בחיים וגם קנתה לה דירה. אבא שלו תמיד היה תלותי ונזקק. כשהיינו זוג צעיר וראינו שזה מכביד עלינו וגם לו לא קל כי הטא היה גר אצל ההורים שלו ולא היה לו טוב שם, מצאנו לו עבודה באזורנו, עם דירה בעיר שכנה. זה היה לפני שבע וחצי שנים. הוא הבין את הרמז ובנה לעצנו את החיים מאפס, עם עבודה ומשכורת מכובדת, ובית נקי ומתוחזק,עם אוכל מבושל. הוא לא מתעלק על אף אחד אפילו שאני יודעת שהוא מרגיש בדידות. הוא מלא בטאקט ומתחשב מאוד!!
אחת לשבוע שבועיים זה לא נוראפרח-בר
תבלעי את הגלולה - מדובר בבן משפחה קרוב אשר נמצא במצוקה .
מה שכן אם הוא מתארח המינימום שהוא חייב לעשות זה לנקות אחריו.
הזוגיות שלכם צריכה להיות מקום ראשוןאימל'ה

ואצל זוג כל כך צעיר כל אדם אחר ואפילו מאוד קרוב פשוט מפריע!!

ב״ה נפלה לידך מצוות הכנסת אורחים וזה החלטהmetorafi

שלך עם לקיים אותה או לא! אם לא אז תגידי לבעלך שזה יותר מדי ואם כן אז תמשיכי לארח!

לכל המגיביםמגיבה באתר זה

קצת חסר לי בתגובות, בעיקר בהתקפות על "אין כמו אמא" את ה"עד שתגיע למקומו".

אין ספק שגירושין הם חוויה כואבת ומשבר לא פשוט, והסביבה הקרובה, בעיקר המשפחה אמורה להיות התמיכה העיקרית של הגרוש/ה. התחושה של בית ומשפחה שכל כך חסרים כעת - יכולה להתמלא אכן בביקור אצל קרובי משפחה.

התאור של "רגלים על הספה" מתאר, לדעתי, את הצורך בתחושה של להרגיש בבית, ולא רק למצוא בית מלון לישון ולאכול בו.

אבל, "אין כמו אמא" מתארת חוויה אישית שלה, מניסיון ולא מתיאוריות.

אז בהחלט יש מקום לעדן את התיאורים ואת השפה בכלל, אבל כדאי לנסות להבין מהיכן זה מגיע.

וגם אם קוראים את הפורום הזה אנשים שבעצמם עוברים את הניסיון הקשה של גירושים, אולי אם יקראו איך נתפסים הדברים אצל הסביבה יוכלו להבין כיצד הם מצופים להתנהג.

לפעמים אדם חווה משבר, ולא תמיד ער לכך, שגם לאנשים שב"ה לא עברו אותו קושי יש צרכים משלהם!

אני ארחתי ידידה שהתגרשה, הרגשתי את הצורך שלה בלחוש בית, אבל זה הגיע עד רמה של מחנק!

רציתי מאד להיות שם בשבילה, אבל כאשר מדברים בנושא הקשור למשפחה, והיא ניגשת, ובלי להתבלבל מתערבת בשיחה שביננו, ברור לה, שהיא חלק מארוחת הערב שלנו ועוד, ונראה שאיננה מבינה את הצורך בשמירה על זוגיות, ועל פרטיות משפחתית, ברמה מסוימת זה הופך לקשה עד כמעט בלתי ניתן!

הכנסת אורחים, תמיכה באדם במצוקה, הכל נכון, אבל כדאי להבין שלפעמים מדובר בקושי מאד מאד רב!

לא מדויק..ד.

אם מישהו כותב אישית שהתנסה במצוקה מול מישהו שצריך עזרה אך לא קלט את גבולות התערבותו בבית מאחריו - זה בהחלט לגיטימי.  אפשר להשתתף בצערו. אפשר להציע רעיונות.  אע"פ ש"עד שתגיע למקומו", הוא כמובן לא-פחות על אותו אדם שהיה נצרך לעזרה..

אבל כשדברים נאמרים בהקשר לבעיה "כללית" ובביטוים כוללניים שיכולה להיות בהם פגיעה כוללנית, אז אין לכך מקום.

לא סותר שלעמים אכן יכולים להיכתב דברים מחוויה אישית מסויימת. דווקא בגלל זה צריך מאד זהירות ב"העברתם".

שיהיה שמח וטוב לכולם.

מעריצה אותך, אחת עשרהמשיח עכשיו!

שהתייחסת יפה לגיסך והתייעצת עם בעלך בצורה כל כך עדינה ומתחשבת.

ואני מסכימה עם "אין כמו אמא" במקרה הנ"ל, אומנם הסגנון הכתיבה קצת פוגע אבל אני ממש מבינה אותה. עניי עירך קודמים ודי ברור שעזרה -בתדירות כה גדולה (כן, לדעתי פעם בשבוע- שבועיים זה הרבה) , ק"ו זוג כל כך צעיר, ק"ו אדם שמשאיר אחריו לכלוך- עלולה לפגוע בשלום הבית, במיוחד שברור שזה מפריע לאישה . גם לי זה היה מפריע מאד.

בהצלחה

היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטוריאחרונה
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאניאחרונה

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אשמח לשמוע ממכםאישדרומי
הילדה בת 11 היתה צריכה להחזיר ילד מהגן ושכחה אשתי שאלה אותי איך אגיב שתחזור אמרתי שלא אתנפל עליה ואראה איך להגיב בהמשך.התחממה עלי.אשמח לשמוע איך אתם הייתם מגיבים ואם זה לדעתכם היה צריך להעניש אותה בחומרה שלא לוקחת אחריות?ומצד שני האם התגובה שלי בעייתית בעיניכם?
רק הערה טכנית-ממתקית

כלב מתנפל על חתול

אריה מתנפל על הטרף שלו
וכו
הורים לא מתנפלים על ילדים...
הורים מחנכים
הורים מקשיבים
הורים יכולים להחליט שתהייה תוצאה מסוימת
אבל לא התנפלות.
וסתם בנימה אישית
ילדה בת 11 לא צריכה להחזיר אח מהגן
אלא אם-
היא מסכימה לאחר שנשאלה (ולא הכריחו אותה )
היא בוחרת בכך או מציעה
מצב קשה של אחרי לידה וכו...שאז מסבירים לילדה שאין ברירה וממש נצרכים לעזרתה.
אי אפשר לצפות מילדה בת 11 שתבצע זאת באופן קבוע, אלא אם זה מרצונה, כדי שיהיחה רצון כזה- אפשר לדבר, להסביר, לחנך. היא לא חייבת. 

איחור לבריתעליית תהום

שלום חברים,

בימים אלו האירועים נעשים בצמצום. חבר שלי ערך ברית, קבע תפילה ב13:15 (שעה מאוד מוקדמת לטעמי) ואז טקס.

אני הגעתי בתחבורה ציבורית, וחשבתי שמן הסתם דברים קצת מתעכבים. הגעתי ב2. בדיוק סיימו וניגשו לאכול. הוא עשה לי פרצוף.

עד כמה גרועה ההערכה שלי שאיחור חצי שעה זה סביר?

מאוד תלוי סגנון והרגליםהסטורי
יש כאלו שתמיד דברים אצלהם בשעה שמוגדרת, יש כאלו שתמיד מאחרים כרוניים, יש כאלו שתמיד מתעכבים קצת.

בימים כאלו, בהחלט משתדלים לא להתעכב. לא עמדתי בצורך, אבל מניח שאם הייתי בסיטואציה - ברגע שהמוהל נמצא והתינוק נמצא, הייתי משתדל לבצע את הברית, לפני שתהיה אזעקה...

אגב, לא הבנתי למה 13:15 זה מוקדם, זה כשבע וחצי שעות אחרי הנץ...

אמצע היוםעליית תהום
קוטע את היום עבודה, לא מוקדם ולא מאוחר.
לא חייבים להגיע...הסטורי
בבריתות די מדייקים - בהרבה מקרים למוהל כמה בריתותפ.א.
בלו"ז צפוף, בפרט למוהל מבוקש 
עזוב. תתקדם.נפשי תערוג
היה ונגמר
הגעת מתי שהגעת, חשבת מה שחשבתשם פשוט

ברור שהתכוונת לטוב והתאמצת.

אבל בכל מקרה איחרת, הבן אדם נפגע, אפשר לקחת אחריות קלה ולהתנצל מכל הלב. 

ענו תשובות יפותהעני ממעש

ומוסיף

תלמד מזה

האם אני מתאמץ לראות את המציאות לפי המשקפיים של האחר?

או שאני מקטין ראש ומחשיב רק את המשקפיים שלי 

מה עניין הניסוח הפילוסופי כאן?פ.א.

חתונות מקובל להתחיל כשעה לאחר הזמן בהזמנה (ואצל חרדים אף יותר משעה).

בריתות - בזמן 

תלוי . אצלינו זמנים זה קודש גם בחופה.העני ממעש
תמיד יש יוצאים מן הכלל 😀פ.א.
ברית זה לא חתונהפשוט אני..
באים, חותכים, הולכים
כמאמר מנחם בגיןאריק מהדרום
"ואם יש כמה יפי נפש שהחלו לעקם את האף שלהם – אז שיהיה להם אף עקום." 
אתם לא אנשים בוגרים?סתממישהי

אתה לא האבא של התינוק,
נראה שגם לא הסנדק.
הגעת מתי שראית לנכון, שלום.
לא הבנתי את האירוע בכלל..

חצי שעה סביר לגמריממתקית

מוזר שהתחילו בול בדקה ברית...
כנראה אופי.
אנחנו באופי גם דייקנים, אבל מלכתחילה לא מתחילים בזמן אירועים למען המתעכבים, חצי שעה זה בסדר גמור.
ושהחבר יעריך את נכונותך ונסיעתך לשמוח עמו, חבל שעושה פרצופים.

העיקר זו הסעודת מצווהאלעדאחרונה

תהנה מכל רגע

אולי יעניין אותך