איך חיים ככה?פשוט_
ב"ה אנחנו יוצאים כבר ארבעה חודשים והעניינים מתקדמים טובים ומתחילים לחשוב קדימה
והנה נדלק לו הפחד הטכני של אחך עובדים
אני מסיימם השנה שנתיים שירות בהסדר וחוזר לעוד שנה וחצי בישיבה
היא מסיימת שירות לאומי ועוד לא סגורה על מה היא לומדת
ומה לעשות כנראה וההורים לא יוכלו לתמוך יותר מידי כלכלית
אז איך עובדים ע"ע ם זה?
זה אפשרי? איך חיים ככה? איך מתחיל את החיים ככה?
>>>רוני60

אם אתם הולכים לגור בישוב, אז זה יותר פשוט.

אתה מקבל תשלום מהצבא, מילגה מהישיבה ומשלימים הכנסה בשעות הערב..

גם סיכוי גדול שהצבא ישחרר אותך שנה יותר מוקדם, ואז תוכל לצאת לעבוד.

אם אתם הולכים לגור בעיר, השכ"ד שם הוא כמעט בלתי אפשרי..

תצטרכו לשלב עבודהשביב
או לדחות לימודים
מה יכול ליהות חסר כשאתה חיי עם הזיוג שלך...Aboo

החיים פשוטים מהזווית הזותילה

ממממ... כסף, אולי???+mp8
לא כל אחד בנוי לחיות במחסור כלכלי חריף במחשבה על הימים הטובים שאולי יבואו עוד הרבה שנים.

למי שלא רגיל- זה עלול למרר את החיים. כפשוטו.
מחסור כלכלי חריף?!~א.ל

אולי קצת הגזמנו?

כזוג ( ואם תשאלו אותי גם מעבר לזה..) זה לא כזה נורא לחיות מהכנסה אחת.

מספיק שהוא ישלב עבודה, או שהיא תשלב עבודה, והם כבר יכולים לחיות ברמת חיים טובה. 

מחילה, מי שעוד לא התחתן וכבר חושב על סטנדרטים מושלמים מבחינה כלכלית

שיתהה פנימה, אולי זה יושב על עוד דברים עמוקים יותר.

וכן- גם להורים שלנו יש תקופות קשות יותר וקשות פחות. כך שאין ערבון שאם יחכו עוד, דברים יסתדרו מאליהם.

יש פתרונות בשפע! אתם רק צריכים לשבת ולחשוב מה מתאים לכם.

העלו כאן כמה מהפתרונות, נסו לחשוב מה מסתדר לכם ומתאים, וה' יהיה בעזרכם

מה ההגזמה?? המצב שהוא מתאר כרגע ששניהם+mp8

חסרי הכנסה. אה, אולי יש לה מילגה כלשהי של שירות לאומי.

אשמח שתחכים אותי איך חיים כך ברמת חיים טובה.

הייתי מנסה גם.

לחם, בית, בגדים...מינימאוס2
עובדיםנפשי תערוג

או לפחות משלבים עבודה

עובדים מרב.
אם היא עוד לא סגורה על הלימודים- שתמצא עבודה בינתיים ותעבוד שם השנה.
אתה תשלב עבודה ביחד עם הישיבה.. תצטרכו לבדוק לגבי תשלום מהצבא (אני מכירה רק תשמש של שנה ב', שזה לא רלוונטי לגביכם. אבל אולי יש עוד...) ואם לא- אז מלגה מהישיבה... ותנסה גם למצוא עבודה.
מחכים קצת? סליחה על תזרקו עגבניות..אני123
לזרוק עלייך או לא לזרוק?שפתותנו שבח

על

צודק: אל תזרקואני123
ולגרור קשר...?ענבל

בס"ד

לא בטוחה שזאת העצה הכי טובה בהתחשב בזה שאין לך מושג מי הם ומה הם..

בדרך כלל עדיף לענות לגופו של עניין.

הוא שאל איך אפשר להסתדר- כדאי לענות לו על איך אפשר להסתדר.

וכמובן שייקח הכל בערבון מוגבל בכללי .

ומצטרפת למי שאמר לעבוד.

וכן, זה אפשרי, אתם לא היחידים ככה וזה אפילו הגיוני.

ומי אמר לך שהעצה שלי לא טובה?אני123
אפילו לחכות חצי שנה יותר ממה שתכננו יכול לעזור לה לקדם את ההחלטה מה ללמוד.
אני מכירה כמה זוגות שהאשה תכננה ללמוד ובסוף ב"ה התחתנה, נולדו להם ילדים והלימודים נשארו אי שם.... ובהתאם לכך גם האפשרויות לחיפוש עבודה מצטמצמות.
דווקא הבחור ששאל את השאלה נשמע לי אדם רציני שחושב על העתיד שלו ושל אשתו לעתיד.
השאלה שלו במקום ויש לתת עליה את הדעת.
ואת, מניין לך לדעת שכל שאר העיצות הם נכונות? גם את לא מכירה אותם אישית.
הוא אמנם שואל: "איך אפשר לחיות ככה" וצריך לענות לו לעניין.
אבל גם להמתין קצת זה בסדר, הם צעירים ב"ה
עדיף בה-ר-ב-ה למנוע הריון מאשר לדחות חתונה.חנונה

חישוב כלכלי פשוט.The yehudi
הוצאות:
הוצאות חודשיות לזוג צעיר ללא ילדים עומדות בחודש ממוצע על 3500-4500 ש"ח אם חיים בצורה פשוטה ללא הוצאות מותרות מיוחדות (כ- 2500 שכ"ד+ארנונה, ±150 חשמל ומים, 220-200 ביגוד, 80-100 פלאפון (אין סיבה להחזיק קו ביתי כזוג צעיר ולאינטרנט מספיק החבילה הסלולארית וגלישת wifi חבל על הכסף שלכם בזמן הזה), 600± אוכל), השאר דלק/תחבורה ומותרות.
מקורות להכנסות:
1. אם האשה עוד לא לומדת לא תקבל תשמש צבאי. במקום תקבל מלגת אברך מהישיבה שהיא משתנה מאוד בין ישיבה לישיבה ונעה בין 700 ל2400 הרבה פעמים הרחבת המלגה תלוי בהתנדבות למען משהו וזה לא תמיד משתלם אם תוכל לעבוד במקום.
2. השתתפות שכר דירה מהצבא ניתנת הרבה פעמים ללא קשר לתשמ"ש (קריטריונים אחרים) והיא כ800 שח.
3. מענק שחרור ופיקדון שירות לאומי עומד על כ13000 שקל אם עשתה שנת שירות 1 וככפול על שנתיים (לא זוכר סכום מדויק). זה המון ומקור כסף מצוין לחצי שנה הראשונה. אם תקבל תשמש צבאי אז כנראה שגם השירות שלך יקוצר ותשוחרר בסוף השנה ותקבל מענק ופיקדון של עשרות אלפים נוספים משמעותיים, אם לא תצטרך לחכות לסוף ההסדר (פיקדון ניתן לשחרר "לצורכי הוצאות חתונה" באמצעות כמה טפסים מהקרן להכוונת חיילים משוחררים).
4. עבודה. עבודה של 40 שעות חודשיות (כשעתיים בימי חול) בשכר בסיסי (המינימום כרגע 23.12 לשעה) מכניסה 1000 ש"ח בחודש מכל אחד מבני הזוג, וכמות שעות כזו לא אמורה לפגוע בלימודים באופן ממשי, כמובן שהיכולת למצוא עבודה תלויה הרבה פעמים במקום המגורים וזה דבר שיש לשקול מראש.
5. עבודה בחופשות זו הכנסה מצויינת שמאפשרת לשמור רת החסכונות הגדולים והמענקים לדברים גדולים בהמשך (רכב, דירה בע"ה, חסכון לתקופה שיהיו ילדים ויהיה עמוס הרבה יותר וכו').
6. אם החתונה על חשבון ההורים בד"כ מקבלים כמה עשרות אלפים בודדות לתועלת הזוג הצעיר.
סיכום החישוב: 2000 (עבודה בסיסית של 2 בני הזוג) + 1000 (מלגת אברך) = צורך בהשלמה של 1000 שח מחסכונות וכדו' שזהו סכום שאפשר להסתדר איתו. החשוב הוא להיות בבקרה תקציבית מלאה (חודשים ראשונים לרשום בדף כל שקל שהוצאנו כדי לוודא הוצאות מול הכנסות) ומגמה לחסוך.
לחלוטין אפשר להסתדר במצבך בעזרת ה' ובהשתדלותינו.

שיהיה המון מזל טוב!

נ. ב.
בקשה קטנה שאני נוהג לבקש ממתחתנים: מיד אחרי החתונה עזור אקטיבית לחברך הרווקים להינשא. וגם סגולה לשלום בית.
רק תיקון בנוגע לסעיף 3 - קצת פחות...ותן טל

מענק שחרור למסיימת שנת שירות אחת עומד בערך על 3,500 שקלים, ופיקדון על בערך 6,500 שקלים - אז ביחד שניהם, יוצא 10 אלף. זה נחמד, נכון, אבל רק רציתי לדייק בקשר לסכום, כי זה כמה אלפי שקלים פחות.

(וכמובן, לחייל של שלוש  שנים/הסדר, זה הרבה יותר, וגם לבת שירות שנתיים זה כפול משנה אחת)

לפני שפרסמתי וידאתי את הסכום עם מישהיThe yehudi
שסיימה שירות של שנה עכשיו וזה מה שהיא אמרה לי. אולי יש קריטריונים שונים לסכום.
אז לא, זה לא נכון...ותן טל

אתה יכול לבדוק את זה בדקה, באתר של היחידה להכוונת חיילים משוחררים, במחשבון פיקדון ומענק (שירות לאומי נכנס תחת הקטגוריה "שירות אחר".

הנה הקישור למיקום המדוייק:

http://www.hachvana.mod.gov.il/hacvana/maanak/Pages/CalculatorAndDeposit.aspx

והנה גם צילמתי את החישוב למי שאין כוח להיכנס לקישור שם:     

אוקי. קיבלתי.The yehudi
בדקתי את הקישור והוא לא מדויקעוד חזון למועד

הקישור אמר שקיבלתי 400 שקל פחות בפיקדון שלי ואיכשהו הגיע ל4000 (ארבע אלפים) יותר במענק. ולא התבלבלתי בשמות של הדברים

למה לגור במקום עם שכ"ד של 2500 ש"ח?בדילמה

גם אין שום סיבה לא לגור בדירת חדר

ולהוציא על ביגוד.200 ש"ח בחודש זה בעיני לגמרי מותרות, ביגוד זאת לא הוצאה שאמורה להיות הוצאה חודשית קבועה

כשחסר משהו קונים, לא סתם כי ראיתי בגד יפה ובא לי, ואפשר גם לקנות מיד שניה

ומה עם הוצאות הלימודים והנסיעות ללימודים?

ואם עוד שנה יהיה גם ילד אז איך יסתדרו?

הרי הלימודים הם יותר משנה, אז צריך לחשוב גם על זה....

Re:The yehudi
שכ"ד+ארנונה 2500 זה סכום קלאסי לחלוטין למגורים בעיר נורמלית. ביגוד זה לא הוצאה חודשית אבל כשמחלקים את הסכום השנתי עבור 2 בני הזוג זה הסדר גודל, ובגדים יד שנייה לא באים בחשבון להרבה מאוד אנשים היום.
הוצאות לימודים בד"כ מכסים ממלגות וכדו' אם לא מצליחים אז אכן זה עוד 1000 לחודש שמחייב לחסוך משמעותית, כנ"ל ילד אם כי אחרי שנה כבר הסטטוס הכלכלי משתנה.

עברתי על הסכומים האלה עם 2 אברכים נשואים כשנה+ כדי לוודא את הכנתי העצמית הכלכלית לחיי נישואין...
אז למה לגור בעיר נורמלית?בדילמה

אפשר לגור ביישוב "לא נורמלי" ויש גם הרבה ערים שהמחיר הוא פחות (עיירות פיתוח למשל)

במיוחד אם גרים בדירת חדר (ואין סיבה שלא)

אנחנו עם 3 ילדים גרים בעיירת פיתוח בדירת 3 חדרים ומשלמים 2000 (אבל בלי ארנונה)

אז בדירת חדר או ביישוב זה הרבה הרבה פחות (ביישוב יש מיסים אבל אני מאמינה שזה עדיין פחות)

ו-2400 ש"ח לשנה לבגדים זה המון, ההוצאות על בגדים אמורות להיות אפסיות, קונים רק אם בגד נקרע

או משהו כזה, וב-2400 ש"ח קונים בגדים סתם כי מתחשק..

ואם הם כאלה ש"יד שניה לא בא בחשבון" אז שיעבדו על עצמם שזה כן יבוא בחשבון

בן אדם צריך לדעת להסתדר עם מה שיש

אם שווה להם לעבוד בשביל זה אז סבבה אבל אפשר פשוט להסתדר בלי,

ולהתייחס לזה כאל הוצאות בסיסיות זה לא נכון

משתתף בצערךשורש וגרביים

את לא חושבת שעדיף לחכות מעט עם החתונה ולא לחיות בצורה שאת מתארת?

דירת חדר ביישוב ובגדים יד שנייה זה חיי עוני, למה להיכנס מראש לכזה מצב?

מסכימה איתך ^^^^אני123
חיי עוני זה אחלה רעיון גם אם עובדים במשרה מלאהמשה

כמה שנים של חיי עוני ואפשר לצבור סכום כסף גדול , שהריבית עליו יכולה מאוד לעזור בהמשך (או כל הסכום, אם צריך לקנות דירה).

מה הבעיה בחיי עוני?ותן טל

אם יש לאדם את הדברים הבסיסיים שהוא צריך - אז למעשה, כל השאר זה מותרות. לעיתים מותרות שנראות לנו כמעט כהכרחיות - אבל הן לא.

כי כן - לקנות בגדים רק יד ראשונה, זה מותרות. זה לא הכרחי. יש אחלה בגדים ביד שנייה, או בשוק ולא בחנויות מצועצעות...

כי כן - לחשוב שדירת חדר ביישוב זה אפילו לא ההכרחי - זה לא נכון. יש לך מקום לשים את הראש בלילה? יש מקום להכין שיעורי בית בלימודים? יש מטבח? יש מקלחת ושירותים? מה אדם צריך יותר מזה? עוד 40 מ"ר בנוי? 

וכשמציבים מול זה את כל הטוב שיש בחתונה - חיים עם החצי השני שלך ובהמשך, מוקדם יותר מהאחרים, צאצאים, שהם האושר הגדול והאמיתי - אזי הכל מתגמד. כן, גם אם זה אומר שלאחרים נראה "עניים".

אם עני בשבילך זה אדם שמסתפק במועט, ויש לו אוכל שלוש ארוחות ביום, וכו' - אז הבעיה היא אצלך, לא אצלו.

וזה בדיוק דברי חז"ל: "איזהו עשיר - השמח בחלקו".

עושר לא נמדד בכמות חומרית שיש לך, אלא בכמה אתה חושב שאתה צריך.

אדם שאין לו את המינימום - דהיינו, זרקו אותו מהבית והוא גר ברחוב, ואין לו אוכל והוא מקושש נדבות כי לא מוצא עבודה וכו' - הוא, אולי, באמת ייחשב "עני", גם לפי כל הפרמטרים ההלכתיים. אבל המונח "עוני" היום בישראל הורחב מידי. לא כל אדם שמוגדר "עני" הוא עני - הכל תלוי ברצונות, ובתפיסה העצמית.

הרבה חרדים שמוגדרים היום "מתחת קו העוני" - מרגישים עצמם הרבה יותר עשירים מיאיר לפיד, למשל.

לפעמים מצב כלכלי בייתי גורם לזוגות להתגרשאני123

נכון, צריך לעשות עבודה על המידות.

אבל זה לא פשוט כ"כ.

זה טוב שישמע דיעות לכאן ולכאן, שלא ישלה את עצמו.

ומי שגר בישוב, צריך ליסוע בטרמפים הרבה פעמים,

ואם ראית בשרשור אחר כתבתי שגם אני הייתי מתנחלת עד שהתחתנתי ב"ה, והיום אני גרה בעיר.

ומצד אחד השכירות בעיר יקרה, אבל אנחנו לא מחזיקים רכב,

ויש לך סופר ליד הבית וקניון.. וכו'..

ויש ישובים שהשכירות בהם ממש לא זולה.

ובני זוג צריכים שיהיה להם בגדים יפהם, אח"כ יבואו שרשרורים על: "למה אשתי/ בעלי לא מטפחים את עצמם"

הכל תלוי איך הם נכנסים לזה...ותן טל

ומצב כלכלי בעייתי, יכול להיות גם לזוגות שמרוויחים ביחד 20 אלף לחודש אבל לא יודעים התנהלות כלכלית ונמצאים תמיד במינוס וכו'...

אז הכסף זה לא העניין, אלא ההתנהלות ודרך הגישה לחיים, לדעתי.

וכמובן שלהשמיע דעות אין שום בעיה. את משמיעה את שלך ואני את שלי

נכון מאוד, הכל עניין של התנהלות כלכלית.אני123
נכון מאד.חנונה

עדיף לחשוב, "נכון, אין לנו הרבה כסף אבל יש לנו אחד את השני, יש לנו איך לחיות, גם אם לא ברמה שהיינו רוצים, יש לנו את הבריאות, וזה כל מה שחשוב."

לא המצב הכלכלי גורם לגירושיןחנונה

אלא התפיסה הילדותית שלהם היא זוג שגורמת להם להתגרש.

ואת חוסר הרצון להשקיע זמן וכוחות בנישואין, בשינוי תפיסה, בשינוי התנהלות כלכלית.

אתה לא אמיתי...שורש וגרביים

יש אנשים שכל מה שיש להם זה קרטון לישון עליו בלילה והבגדים שלגופם והם מאושרים ושלמים עם עצמם ברמה שלעולם לא תגיע אליה.

ברור שאין קשר מוכרח בין אושר לעושר.

לעומת זאת התפיסה שלך הזויה

אתה רוצה לחיות בצמצום כדי להביא ילדים מהר.

למה בכלל להביא אותם לעולם הדוחה שאתה מייצר להם?

כדי שלא יהיה להם כלום?

כדי שיהיו ילדים רעבים ומוזנחים עם שיניים עקומות?

כדי שיגדלו בלי השכלה ראויה ויהיו חסרי עתיד?

להיפך, אנחנו חיים במדינה מפותחת ורוצים לגדל את הדור הבא בעולם יותר טוב ונעים.

נכון שאפשר להיות מאושרים בלי רווחה פיזית, אבל למה?

עם מעט מבט ותכנון לעתיד אפשר לגדל משפחה בתנאים נורמטיביים ונעימים לכולם.

לטובת הילדים שאתה כ"כ רוצה עדיף לחכות ליציבות כלכלית מינימלית ולא לרוץ להתחתן ולחיות חיי עוני.

אתה לא מדבר מהמציאות, אתה מייצר מציאות חלופיתותן טל

לעצמך.

העובדה היא שאני מכיר מאות זוגות שהתחתנו במצבים שאתה מגדיר "מצבי עוני" - וראה איזה פלא, הילדים לא נאלצו להיות רעבים ולו יום אחד (עד גיל 13 הם לא חייבים לצום בצומות), לא היו להם שיניים עקומות, גדלו עם השכלה לעילא ולעילא, העתיד שלהם פתוח בפניהם ממש, והיה להם הרבה, והעיקר - הייתה להם משפחה שלימדה אותם מה חשוב ומה לא חשוב בחיים.

"עולם דוחה"  -בשבילך הוא דוחה, ואתה גם ממציא אותו, כי הוא לא נכון. 

אבל כמובן, אם אתה רוצה להביא ילדים לעולם הכי מושלם - רק אחרי שתקנה בית ותהיה לך עבודה ב20 אלף שקל, תתחתן, ותביא ילד או שניים - ככה יהיה להם כ-ל מה שהם ירצו אי פעם....

ב"הצלחה.

אני ממציא?שורש וגרביים

בא תראה את הסרט הזה:

http://www.calcalist.co.il/money/articles/0,7340,L-3642960,00.html

מסופר בו זוגות ומשפחות שלא סוגרות את החודש ובלי להוציא כלום על מותרות כמו בילויים וטיסות,

רק על דיור חשבונות חינוך וקניות בסופר.

תסתכל מסביבך ותראה עשרות משפחות כאלו.

וזה עוד אנשים משכילים ועובדים

לפי ההמלצה שלך זוגות צעירים לא יוכלו ללמוד מקצוע (לך תלמד עם תינוק בבית שצריך להאכיל)

וההכנסה שלהם תהיה פחות מהממוצע

אבל כמובן, אם אתה רוצה להביא ילדים לעולם הכי מושלם - רק אחרי שתקנה בית ותהיה לך עבודה ב20 אלף שקל, תתחתן, ותביא ילד או שניים - ככה יהיה להם כ-ל מה שהם ירצו אי פעם....

אתה מקצין ברמה מטורפת. במצב הכלכלי היום אתה חייב לתכנן את עצמך כדי לסגור את החודש כמשפחה.

כרווק אתה בהחלט צודק וזה לא בעייה להתנהל כלכלית.

משפחה זה אופרה אחרת לגמרי

אם תמשיך לחשוב כך, כנראה שיום אחד אחרי שתתחתן בע"ה תחזור לפורום נשואים טריים ותספר על הקשיים.

סתם נקודה לגבי "המציאות"ינשול_הררי

אף אחד מאיתנו לא עשה מחקר סוציו אקונומי מעמיק נכון?
אף אחד מאיתנו לא עבר משפחה משפחה נכון?

קצת קשה להגדיר "מציאות" על פי חוויה אישית.
כי אני יכול למשל מהניסיון שהיה לי עם זוגות ממשפחות מרובות ילדים שלא השקיעו בפרנסה כן לראות את הטענה שלו כנכונה ואני מכיר מספיק מקרים.

אם פגשת אנשים מבני הציונות הדתית כאלו אל תשכח שזה ציבור שברמת הדור 2 דורות קודם הוא די מבוסס.
ובסופו של דבר אתה לא רואה את התהליך הזה בטווח של זמן.
זאת אמנם לא הנקודה שממנה אני יוצא אבל סתם אני לא אוהב שכל אחד מנכס את ה"מציאות" לעצמו.

בסופו של דבר יש מקומות שאתה צודק ויש מקומות שהוא צודק.

אגב רוב הגירושים הם על רקע ממוני.

אתה מ-ה ז-ה טועה!!אמאשוני

אתה חושב שהיום זוג שמרוויח 20K גומר את החודש?

ציטוט ממאמר של אורי משגב בעיתון הארץ (המעודד את מחאת המילקי):

"אני ואשתי בני 40. גדלנו בקיבוצים. הורינו שכירים. לא קיבלנו מהם דירה, אין ברשותנו בית, וגם לא רכב. שנינו מועסקים באופן רציף מאז שהשתחררנו מהצבא. הכנסתנו גבוהה מהחציון. ריכוז היתרות שלנו בבנק מצוי בחובה, ואנחנו לא סוגרים את החודש. עכשיו בואו נדבר."

אז אני מדברת:

אני ובעלי בני 25-30, הורינו שכירים, לא קיבלנו מהם דירה. יש ברשותנו בית אך לא רכב. לשנינו היו תקופות אבטלה וחיפוש עבודה לאחר סיום הלימודים. יש לנו שני ילדים במעון שאנו משלמים עליהם מחיר מלא (4000 לחודש). הכנסתנו נמוכה משמעותית מהחציון. ריכוז היתרות שלנו מצוי בזכות (אין לנו מינוס) אנחנו סוגרים את החודש.

אנחנו לא מרעיבים את ילדים- אלא אם כן פרוסה מלחם מלא וטחינה גולמית נחשבת לרעב כי באמת אין לנו כסף לשלוח אותם כל יום עם חטיף ביד למעון...

ההשכלה של הבן שלנו מעולה- יש לו במדף הספרים בין 20-30 ספרים הרוב יד שניה (אה, בעצם זה פשוט התעללות להביא ילד לעולם שלא זוכה שכל ספריו יהיו חדשים בכריכה מהודרת) בנוסף יש מנוי לספריה מול הבית שם אנו מבקרים אחת לשבועיים.

במדף המשחקים יש 4 מדפים מלאים משחקי קופסה- לגו (של חברת לגו- 3 חבילות גדולות) ופליימוביל (2 חבילות גדולות) והמון משחקי קופסה.

במגירת המכוניות יש לו קרוב ל50 כלי תחבורה מסוגים שונים (גילוי נאות: הרוב מאגורה) אה בעצם איך הרשנו לעצמנו להביא לעולם ילד שמשחק במכוניות איכתיות ממתכת של פעם ולא מכוניות מפלסטיק של כוס חד"פ שקונים ב20ש"ח ומתפרק אחרי שבוע...)

בארון הבגדים יש לו מעל ומעבר בגדים, 3 מעילים, 3 זוגות מגפיים וכו'. ככה זה כשמקבלים יד שניה, יש יותר מדי...

הילד פשוט לא נרדם בלילה המסכן, שלא הוא גזר את הטיקטים של כל בגדיו.

(ומה לעשות, באיכות הבגדים בארץ דווקא הבגדים החדשים שלו מתיישנים יותר מהר מבגדים יד שניה מארה"ב)

מי שיש לו עיניים גדולות שפשוט לא יתחתן. לעולם לא יהיה לו כ-ל מה שהוא רוצה.

וסיפור אחד לסיום בהשראת מחאת המילקי:

הבן לשי לא רגיל למתוק של כל המעדנים למינהם (מסיבות בריאותיות לא נכנס אלינו הביתה)

כשהתארחנו אצל ההורים שלי, לאבא שלי היה קשה לראות שהילד מקבל "גבינה לבנה" לאכול והלך לקנות לו: מילקי!!

מזל שיש כזה סבא, כשההורים כאלה מזניחים...

הבן אכל כפית, אמר "לא טעים" החזיר לאבא שלי וביקש: "גבינה לבנה" (אויה לנו...)

נכון שהכל תלוי רמת חיים+mp8
אבל יש רמת חיים-
ויש תת רמה.
כשאדם מתחתן בלי כל הכנסה ואין לו תשתית בסיסית לדיור, מזון ותשלומים קבועים-
זה מתכון לקטסטרופה.
זה לא לחיות בצמצום-
זה פשוט לא לחיות.
&&& אמ פי כל מילהמינימאוס2

לזוג צעיר צריך לענ"ד לקחת בחשבון שיהיה הכנסה של לפחות 4500 לחודש,

לא ברגע אחד אתה נהיה מסוגל להתספק במועט וגם לשמוח עם זה 

עלית על הבעיהאמאשוני

"לא ברגע אחד"

כשאדם רגיל לחיות חיי מותרות באמת קשה לנהל משק בית תקין.

כשאדם מתרגל לחשוב:

לעומת זאת התפיסה שלך הזויה

אתה רוצה לחיות בצמצום כדי להביא ילדים מהר.

למה בכלל להביא אותם לעולם הדוחה שאתה מייצר להם?

כדי שלא יהיה להם כלום?

כדי שיהיו ילדים רעבים ומוזנחים עם שיניים עקומות?

כדי שיגדלו בלי השכלה ראויה ויהיו חסרי עתיד?

עם גישה כזאת גם 20K לא יספיקו (ואם פי אני מתייחסת למשפחה צעירה, לא עם 8 ילדים)

וזה בהחלט לא ברגע אחד.

לכן מי שרוצה להיות מאושר באמת ולהקים משפחה לא צריך לחכות להכנסה בשמיים, צריך להסתגל לרעיון שאפשר גם אחרת...

ומינימאוס- אנחנו התחלנו עם 3,500 וחיינו חיים סבירים בהחלט. אחרי שנה היינו עם ילד הגדלנו הכנסה מעבודות של סופי שבוע וכאלה הגענו ל4200 והיה בסדר.

אחרי שנה נוספת כשבעלי סיים את התואר השני (עד אז היה מקבל מלגת מחקר שהוותה את ההכנסה המשמעותית שלנו) ההכנסה הייתה 2000-3000 ואז חיינו בצמצום רב שגם אני חושבת שזה לא אידיאלי אבל זה כבר משהו אחר כי כאמור זה כבר היה שנתיים אחרי שהתחתנו וזאת הייתה תקופה של כחצי שנה עד שהתחיל לעבוד במשרה מלאה בעבודה זמנית, ואחרי שנה מצא עבודה יפה בתחום שלו.

(ההרבה מתחת לחציון זה כי אני מחפשת עבודה, אז יש לנו משכורת אחת)

אז מה, מי שרוצה בעתיד הכנסה יפה (ולכן לומד לתואר שני) צריך לחכות 5 שנות לימודים+ שנתיים עד שמוצאים עבודה טובה?

(ולכל מי שתוהה איך אנחנו באמת מסתדרים אז חישוב פשוט: בין סיום הלימודים שלי ללידה היו 3 חודשים שעבדתי קשה, הרווחתי 4000-5000 לחודש שמתוכם היינו צריכים כ1000 והשאר חסכנו. אחרי הלידה קיבלנו את אותו סכום מבט"ל. ההוצאות ירדו כי הייתי בבית וההוצאות על הלידה היו אפסיות (כן מינמאוס, יש לי מיטת תינוק ושידת החתלה מאגורה, במצב מצוין ממש לא יודעת מאיזו חברה)

חסכנו את כל הכסף הזה.

אפילו עם בלת"ם צוק איתן וההוצאות האדירות, לא נכנסנו למינוס.

ויש לנו "רזרבה" של עוד חודשיים אם לא הייתי עובדת והילדים היו במעון.

בע"ה שבוע הבא אני מתחילה לעבוד בתחום שלי, אבל גם אם לא, היית עובדת בכל עבודה כדי לקבל הנחת תמ"ת ושתהיה משכורת נוספת...)

אנחנו מדברים על רווקיםמינימאוס2

שנמצאים בדרך כלל בבתים מבוססים כבר , שיש בהם אוכל ובגדים והכול

ואת רוצה שבן רגע אחד הם יקנו הכול יד שניה ויאכלו לחם עם קצת טחינה ויחיו בקרוון

השינוי  הוא ענק והוא קשה ולא כל אחד עומד בו בקלות

אגב, יש עוד חילוק גדול- האם אתם עכשיו בלימודים לקראת תואר ועוד רגע תהיה לכם הכנסה

שאז אתה יודע שאתה מושך ומקסימום מלווה קצת בינתים עד ש..

או שבכל מקרה אתם מתכננים חיי אברכיות שזה אומר שלנצח זה ככה

נפשית אלו שני סיטואציות שונות לגמרי

ואגב לי אין שידת החתלה בכלל, אם כבר...

השינוי הוא ענק- שיתחילו אותו היוםאמאשוני

אני בהחלט מדברת על רווקים.

על אלו שבשנה א'-ב' ללימודים, חושבים על חתונה, יוצאים לדייטים ומדחיקים השלכות כלכליות.

להגיד שא"א להתקיים ככה או שצריך לישון על 'קרטון' או שאוכלים 'לחם עם קצת טחינה' (הלחם עם טחינה זה בדרך למעון, במקום כל הילדים שיושבים שם עם חטיף, הוא יושב עם פרוסה)

או שגרים בקראוון (אני גרה במרכז העיר, אין פה קרוואנים...)

או שמרעיבים את הילדים

או שלא תהיה להם השכלה או כל מיני הנפצות והפחדות- זה ממש לא נכון!!!

אין לי שום בעיה אם מישהו אומר אני מעדיף לחכות עוד כמה שנים ולהמשיך לקנות בקניונים אבל שלא יוציא לעג ולעז על מי שבוחר אחרת...

אם את בוחרת רמת חיים של 4500 לזוג צעיר- זו זכותך, אבל אפשר גם בפחות.

תכל'ס רוב דירות ומעונות הסטודנטים לא נראים כמו בית מלון ככה שמביחנת הרגל יש ממה להתחיל.

העיקר הוא שינוי תפיסה.

ואני מכירה הרבה זוגות שלפני החתונה ריהטו את הבית בפריטים יד 2, זאת לא בושה.

במעבר לחיי נישואים יש הרבה ויתורים- חופשיות כלכלית זה אחד מהם.

מי שבשל לכך- אדרבה.

מי שלא- שיתחיל להבשיל (כל אחד בהתאם לסדר העדיפויות שלו), כי גם בהכנסות גבוהות צריך בשלות.

אמא שוני, סליחה על הסקרנות..שירק

כתבת ממש יפה קודם כל.

איך ממשכורת כזאת אתם מצליחים לשלם שכירות/משכנתא? או שסעיף המגורים לא עולה לכם?

את מבינה את ההבדלשורש וגרביים

בין ההתנהלות שלך לזו שותן טל מדבר עליה.

נשמע שאת ובעלך מתוכננים ומחושבים כלכלית וכמובן משכילים (יש פוטנציאל השתכרות גבוה)

מה שלא נכון לגבי הסיטואציה המדוברת כאן בשרשור

רוב ההמלצות כאן הם על מלגות מהישיבה, עבודות זמניות ומענק שחרור מהצבא שזה מתכון בטוח לכאוס כלכלי (בוודאי אם מביאים ילד מהר) בלי שום תכנון לטווח הארוך.

בנוסף, לא אמרתי שצריך לקנות הכל חדש, ואני חושב שאגורה זו אופציה מצויינת לחיסכון

אבל מראש להיכנס לחיים בלי שקל ולחשוב ש"נסתדר איכשהוא עם מלגה מהכולל ודירת חדר" זה אסון

כתבת מעולה!!חנונה

את צודקת.ד.

זה דבר מציאותי. מוכר.

כנראה, זה די תלוי פשוט מי האנשים.

ענין של "טיפוס", אופי, סדרי עדיפויות. וכו'.

בלי לשלול אף אחד.

[וכמובן - טוטאלית - עיקר אושרם של ילדים תלוי ביחס של הוריהם]

תגדיר "חיי עוני"חנונה

^^^שיר ידידת

פעם היה מקובל לחכות שנה בין האירוסין לנישואין ובין השאר זה היה גם בשביל להתכונן כלכלית לחיים של הזוג.

חיי העוני שאת מתארת הם קשים מאוד ואני לא רואה סיבה לחיות חיים כאלה כשקצת המתנה יכולה לתת נקודת פתיחה טובה הרבה יותר לחיים.

וחוץ מזה למה את מחליטה מה נצרך ומה לא? אולי מישהו רוצה לקנות בגד חדש גם אם הבגד הקודם עדיין ניתן ללבישה? אולי מישהו רוצה לגור בעיר מסוימת כי שם נוח לו יותר? וחוץ מזה את לא לוקחת בחשבון שיש הוצאות "בלתי צפויות" ובהחלט כדאי שיהיה קצת "מרווח כלכלי" כדי להתמודד איתן.

כשחיכו שנה בין האירוסין לנישואיןדי"מ

התחתנו בגיל 12-13

היום מחכים כמה דקות בין האירוסין לנישואין...

אני יודעת. ועדיין העולם של היום דורש תכנון כלכלישיר ידידת

גם אם אנחנו לא בני 12-13

לא נראה לי שזה היה הסיבה.די"מ

אם הייתי מתחתן בגיל 13 אולי הייתי מוכן לחכות שנה (אולי אפילו 17) בהתחשב בזה שכבר עברתי את ה20 אז לא.

דבר ראשון זה ממש לא חיי עוניבדילמה

ממש ממש ממש לא!!!

ודבר שני אמרתי את העובדות-שזה אפשרי, הם יעשו את השיקולים שלהם אם לחיות כך או כך

אבל להציג את זה כתשובה לשאלה כמה כסף (בסיסי!) צריך- זה לא נכון

כי זה לא דברים בסיסיים

למה הוא שם את זה כאן? זה אמור להיות משורשר לשורשבדילמה

וגרביים (משתתף בצערך)

לכי עד הסוףשורש וגרביים

בעצם לא צריך בכלל כסף כדי לחיות. יש היום המון אנשים שמצליחים לא לא לעבוד

אפשר להתקיים מצדקה\ על חשבון ההורים\רווחה\להיות חרדי

השאלה כאן היא מה צריך לעשות כדי לחיות בצורה נורמלית.

הלו הלו, מה זו הגזענות הזאת?קייטי

אני חיה במקום חרדי. אנשים נקרעים כדי להרוויח כסף. 

אתה אשכרה מאמין בקלישאות של 'חרדים שחיים על חשבון המדינה'?

נעים מאוד, חרדית. אז מהעובדים אצלנו במשפחה:חיה רוז
בעל עסק שמספק שירות טכני מבית לבית.
בעלת סלון כלות.
עובד ברמת סגן מנהל באחד הסופרים בארץ.
מנהל סופר אחר.
קלינאות תקשורת.
מורים.
גננות.
עבודה בחברת הוצאה לאור.
עובדים בענייני ביטחון.
בעל עסק פרסום קטן.
עובד בחנות פרטית.
עורך דין.
מאפרת.
ענייני תקשורת.
אחות בקופת חולים.

יש עוד. משפחה גדולה בלי עין הרע.

מה ההתלהבות?שורש וגרביים

"אדם לעמל יולד"

אנשים אמורים לעבוד

חבל שחלק משמעותי מהחרדים שכחו את העובדה הבסיסית הזו

אני מצרף תרשים מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה:

תראי את ההפרש בין החרדים לאנשים נורמטיביים

(ובסוגריים, כמה מהם עובדים במקום ללמוד תורה או לשרת בצבא?)

ההפרש בין חרדים לאנשים נורמטיבייםחיה רוז
ניסוח מדהים!
לא מתלהבת.
מציינת עובדות.
לא מתכחשת לכך שיש יותר חרדים לא עובדים מלא חרדים לא עובדים.
אבל לומר "להיות חרדי"...
אבל בסדר, הניסוח האחרון שלך הראה שזה לא ענייני.
אןלי יש חרדים שעיצבנו אותך אישית... אם כן, תספרי לי נלך לטפל בהם
...שורש וגרביים

יש חלק גדול מהציבור החרדי שמצא נוסחה איך לא לעבוד ולהתקיים

למה שזוג צעיר לא ישקול את האופציה הזו כצורת התנהלות לחיים שלו?

כי זו לא התנהגות של אנשים נורמטיביים = אנשים עובדים, יצרנים והגונים (ומשרתים בצבא), משלמים מיסים ורוצים להתקיים בכבוד מהמשכורת שלהם.

הדיון כאן עוסק איך משפחה צעירה יכולה להתקיים בצורה נורמלית

כך שהאופציה של לא לעבוד לא נמצאת על השולחן. (התנהגות לא נורמלית)

חן חן. תודה על ההערכה וההכללות.חיה רוז
רגע שאני אבין, חרדים הם לא "אנשים נורמטיבים?בדילמה
אין שום ערך לתרשימים של הלמ"סמינימאוס2

בגלל שהם בודקים חרדי לפי מוסד לימודים אחרון

כל גבר שלמד לתואר אקדמאי וכעת עובד בזה / יוצאי צבא - אוטומטית לא מוגדרים כחרדים

מה שאומר שהסטטיסטיקה הנ"ל רחוקה מהמציאות כרחוק מזרח ממערב 

השאלה כאן היא מה זה "נורמלי"בדילמה

בעיני בגדים יד ראשונה בכזאת כמות (200 ש"ח לחודש זה לפחות בגד אחד לחודש)

זה הרבה מעבר ל"נורמלי"

עכשיו אני רואה את הבעייתיות בניסוח שלי.The yehudi
בחישוב המקורי שעשיתי עבור עצמי סעיף ההוצאה היה ביגוד וטיפוח אישי. ואכן אם נוסיף לביגוד (כמובן, חדש, בניגוד לקומץ בוחרי העוני שפה) את הטיפוח האישי = משחות שיניים,אפטרשייב, שמפו ומרככים, דאורדורנט, בושם, קרמים וכו' 200± שח לחודש עבור זוג זה סכום מינימלי סביר בהחלט.
למה לקנות ביגוד לא חדש זה נקרא עוני??בדילמה

המוםהמוםהמוםהמום מה זה משנה אם מישהו לבש את זה. אז מכבסים וזה שוב חדש!!

(כמובן אני לא מדברת על בגדים קרועים ובלויים)

זה רמה מסויימת של עונימינימאוס2

בהנחה שמי שיש לו כסף ברמה סבירה לא ייקח יד שניה

אז הרי שמי שלוקח יד שניה זה בגלל שאין לו לקנות

אם אצלכם כולם כולם לוקחים יד שניה בלי קשר לרמת החיים הכלילית- אז זה לא קשור

נכון, אבל בלי קשר לכסף אני שואלת ברצינותבדילמה

מה זה משנה?? למה זה מפריע אם מישהו לבש אי פעם את הבגד הזה?

אני לא רואה סיבה שזה יפריע 

אם זה לא מפריע לך - לכי על זהמינימאוס2

אבל אם את רוצה סיבות אז הנה כמה:

1. לא כל כך נעים לדעת שאת הולכת ברחוב ואולי מישהו מזהה עליך את הבגד שלו

2. משהו בהרגשה של- אני לא יכול לקנות אני צריך להעזר באחרים. זה להעזר בצדקה ברמה מסויימת

נראה לי אבל שזה תלוי ציבורים ואזור מגורים. אצלינו מיד שניה לוקח רק מי שצריך 

ממ...~א.ל

לגבי 1- ברור שאין דגם אחד מאותו פריט לבוש, אלא כמה. כך אין סיבה להרגיש ככה

2. למה לגיטימי לקנות עריסה, לול, שולחן, כסא, מיטה, צעצועים מיד 2, אבל בגדים זה לא?

גם אני בהתחלה הרגשתי כמוך, אבל היום אני מבינה שזו סתם נורמה חברתית שנשענת על אין.

ברור שזה נורמה . זה מה שכתבתי בסוףמינימאוס2

אבל אם אצלינו הנורמה זה לא לקחת מיד שניה רק מי שממש אין לו

אז אם אני לוקחת כנראה שממש אין לי  וזו הרגשה זיפת

אם אתה גר במקום שזה מקובל - ברור שזה משהו אחר 

ולמה צריך להענות לתכתיבי הנורמה הזו?~א.ל

במיוחד נורמה שהיא לא בהכרח מבוססת.

מה שניסיתי לומר, שזו נורמה שאינה מבוססת על משהו של ממש

לכן בסופו של יום- אנחנו נשארים עם בחירה אישית ללכת על פיה או להנות מהיתרונות שיש ביד שניה

ברור שזה מובסס על משהו של ממשמינימאוס2

אנחנו לא רוצים להצטרך לידי מתנת בשר ודם ולהנות משאריות של אחרים 

אם זה כבר נורמה שהתקבלה שכולם לוקחים - אז מילא 

מבחינתי זה לקנות בזול~א.ל

ואולי זה גם צרכנות נבונה יותר

בכלל לא קשור להצטרכות למתנות חינם

בבגדי יד שניה לפעמים מוצאים בגדים שאנחנו לא היינו מוכנים לקנות בגלל שהם שייכים למותגים מסוימים, או במחירים מופקעים.

ומה אכפת לי מה התקבל אצל כולם?  יש שם ביגוד רב שלא שונה בהרבה ממה שנמכר בחנות. זה שמישהו לבש את זה פעם- אז מה?!

אולי נכון להגיד שאת לא מרגישה בנח ללכת עם דבר כזה,

אבל להגיד שהמשמעות של זה היא מחסור והזדקקות (גם אם כך השתרש בחברה שבה מצויים),

זה לא נכון

אני לא מרגישה בנוח כי זו מבחינתי המשמעותמינימאוס2

זה הכול

אם מישהו מרגיש אחרת - בבקשה

לא!!! לא דוחים חתונה!!!חנונה

או שזה יהרוס את הקשר

או שזה יגרום לבעיות קשות בתחום האישי והזוגי

או שלא תעמדו בזה ותעברו על כמה איסורי דאורייתא

או הכל ביחד

עדיף למצוא פתרון ולחיות בצמצום, ביחד.  אז מה, אחרי כמה שנים יהיה קצת יותר כסף ויוכלו לנשום.  העיקר שהם ביחד.  יתגברו על הקשים הכלכליים.

ואם צריך מונעים הריון, עדיף למנוע הריון מאשר לדחות חתונה.

לא בא לי להיכנס לוויכוח האידיאולוגי על התנהלות בכסThe yehudi
זה אשאיר לכל זוג להחליט לבד. מה ץאני כתבתי מתאים לרוב הזוגות הצעירים שזוהי מציאות חייהם בעיר הגדולה והם נדרשים להתמודד איתה כלכלית.
אנחנו בעיירת פיתוחחנונה

ומשלמים על 3.5 חדרים פחות (כלומר, כמה מאות פחות) מ2000 ש"ח לחודש.

אבל, אם היינו צריכים לנסוע כל יום ללימודים זה היה עולה לנו הרבה.

וזה היום, לא כשלמדנו..

בזמנו (כלומר, כשהתחתנו, וזה היה לפני כמה שנים, אולי הדברים השתנו) עשיתי חישוב:

כמה יעלה לנו לגור בירושלים ולנסוע רק בקווים עירוניים

מול כמה יעלה לנו לגור ביישוב צמוד ולנסוע, שנינו, 5 ימים בשבוע לירושלים בשביל הלימודים ואז לשלם נסיעות עירוניות

יצא הפרש של 100 ש"ח בלבד...

אז לפני שיוצאים באמירה שכדאי או לא כדאי - שכל אחד יישב עם הדף, עט ומחשבון ויחשב כמה יעלה כל אפשרות...

דירה נורמאלית זה אינדיבידואלי...נקודה למחשבה
כמה תיקונים...חנונה

אין כבר מלגת אברך בסך 1000 ש"ח. הלוואי שהיה.  זה בוטל מזמן (לפני שנתיים נראה לי) וגם מה שהיה מגיע לנו לפני שבוטל עוד לא קיבלנו. 

ביגוד - לא צריך, לשניכם יש מספיק בגדים שקניתם/קנו לכם לפני החתונה.  עד שהיא תיכנס להריון (ואם אין לכם פרנסה, אולי כדאי לדחות את זה קצת) לא יהיה צורך בבגדים חדשים.  ובעצם גם לבגדי הריון יש גמ"חים...

סליחה מה זאת אומרת תחכו עם ההריון?אני123

לפי מה שאני יודעת רוב הרבנים לא מתירים לחכות לפני הריון ראשון.

ומי אמר שהמניעה תצליח, לפעמים האשה נכנסת להריון למרות המניעה.

ומה זאת אומרת יש לכם מספיק בגדים שקניתם לפני החתונה?

gbck630 העירה לי שהעיצה שלי לחכות לא במקום, מכיוון שאני "לא מכירה את הזוג".

אולי הזוג העומד להתחתן דוקא אוהב להשקיע בביגוד, ובמראה החיצוני (אפרופו כל השרשורים על מראה חיצוני)

אולי לא מתאים להם לחיות באופן שאתם מציעים להם?

אף אחד לא מציע להם לחיות חיי נהנתנות ובזבוזי כספים.

אבל כיום, גם המינימום הכרחי עולה כסף ב"ה.

ואני מסכימה עם : "שורש וגרביים" עם הגישה שלו,

יש להם אחים ומשפחה, אח מתחתן, לא יקנו לו מתנה צנועה?

יומולדת לאח קטן? לא יקנו מתנה?

שבע ברכות לחברים טובים וכו'...

אני אומרת לך שקניות המזון זה בור ללא תחתית, ואני ממש לא קונה "מותרות",

את לא יכולה לצפות מאף זוג לחיות על - לחם ומרגרינה, (למשל בהריון, היא צריכה לאכול טוב כדי שיהיה לתינוק את כל הויטמינים וכו' להתפתח טוב בעז"ה)

ואם הם טוענים שזה מה שהם מתכוונים לאכול כל היום הם טועים, הם עלולים חס וחלילה, להיות נטל כלכלי על ההורים,

על המשפחה, ועל הסביבה.

למה מראש להיכנס למצב שהם יודעים שהם צריכים לכתת רגליים, אחרי צדקות ממלגות ומאנשים,

אין בעיה לקבל מלגות, גם אנחנו עושים את זה, אבל אי אפשר לבנות על זה.

לגבי חרדים, גם לי יש הרבה חרדים במשפחה המורחבת וב"ה באמת כולם עובדים, אין לי סטיגמה כזו על חרדים.

קודם כל שישאלו רב. יש רבנים שמתירים. יש הרבה.חנונה

אם המניעה לא תצליח זה עניין אחר לגמרי.

שנית.  עובדה שיש להם בגדים ללבוש.  לכן אם אין כסף - לא קונים חדש.  אם חשוב לקנות חדש - אז תמצאו מקור נוסף לכסף שיילך על בזבוזים.  אם בוחרים להתחתן כשאין כסף וחייבים לספור אגורות - אז לא קונים בגדים חדשים.  אין מה לעשות...

מלגות זה נחמד אבל הרבה פעמים יש תנאים שאם לא עומדים בהם בסוף - חייבים להחזיר את הכסף. 

בשנה ד' קיבלתי אפשרות למלגה שתשלם לי חצי משכ"ל עבור אותה שנה.  אבל, אם לא עומדים בתנאים - למצוא יותר מחצי משרה בתחום הנלמד, בסיום הלימודים - אז מחזירים את הכסף.  לא היה לנו את הכסף להחזיר.  לא ידענו מתי יהיה.  אז שילמנו את השכ"ל בהוראת קבע, 200 ש"ח לחודש.  סיימנו לפני כמה חודשים (כי היינו עצלנים.  היינו יכולים לשלם את ההפרש כבר לפני שנה, פשוט לא עשינו את זה.  ועדיין, מדובר ב3 שנים של שכ"ל בסכום של 200 ש"ח לחודש).

אגב, אנחנו התחתנו כשהייתי סטודנטית ובעלי למד בישיבה.  ב"ה היה לנו כסף ממשרד קליטה, והם האריכו לנו את זה לשנה (עולה חדש...), היו לנו חסכונות (ולא התחתנו מאוחר, הייתי בת 22 והוא בן 25), הייתי בשנה ג' ללימודים, אברכים עדיין קיבלו 950 ש"ח לחודש, עבדנו בכל מיני עבודות קטנות בצד, עשיתי פר"ח, גרנו בעיר, ההורים לא עזרו...אה וגם לא מנענו אבל עד שהתינוק נולד כבר מצאנו איך להסתדר. 

וידענו בערך איך אנחנו נסתדר כשהתחתנו, שזה שונה לגמרי ממי שפתח את השרשור - הוא עדיין בצבא, בקושי חוזר הביתה, היא עוד לפני לימודים, ואין להם מושג איך יסתדרו.

בקיצור מכאן ומשם היה לנו איך לחיות.  בלי שום דבר מההורים.  ב"ה.

אבל, לא קנינו בגדים (שנים, גם אחרי שהתינוק נולד), לא קנינו בשר או עוף (עד לפני כמה חודשים, ואנחנו נשואים כבר 4.5 שנים), לא נסענו לאף מקום חוץ מנסיעות עירוניות באוטובוסים ללימודים/שבת.  לא היה לנו אינטרנט.

לא קנינו מתנות, לא לעצמינו ולא לחברים, והחברים ידעו שאנחנו זוג שחי מהיד לפה וסופר אגורות.

בקיצור, יש הרבה דברים שלא היו לנו.

אה.  וגם רכב לא היה לנו ועוד אין לנו.

אז מה אני רוצה להגיד?

כל דבר בחיים זה בחירה.

בוחרים מתי להתחתן ועם מי.

בוחרים (לרוב) מתי מוכנים לילדים.

בוחרים מה ללמוד ומתי, במה לעבוד ומתי.

*לכל בחירה שלנו יש השכלות.*

אם בוחרים להתחתן מוקדם - חייבים לוותר על דברים אחרים שהיינו רוצים.

אם בוחרים ללדת ילדים מיד, מוותרים על זמן זוגי, על האפשרות לטוס כזוג, על האפשרות לקנות דירה מיד, על האפשרות להאריך חופשת לידה ל6 חודשים, כי פשוט אין כסף.  מוותרים על האפשרות להביא ילדים לתוך בית מבוסס.

אם בוחרים להתחתן לפני שמתחילים לימודים/מסיימים לימודים/מסיימים צבא, כו', יש לכך השלכות.

אי אפשר *גם* להתחתן מוקדם, *גם* להביא ילד מיד, *גם* לקנות מתנות לעצמכם ולסובבים אתכם, *גם* לקנות בשר לשבת, *גם* לא לקחת הלוואות, *גם* לגור איפה שרוצים...

אי אפשר הכל.

בוחרים.

ויש השלכות.

אם הזוג הזה ירצו להביא ילדים מיד אין לי בעיה.  אני לא בעד מניעה הריון באופן עקרוני.  אבל, חשוב לדעת למה נכנסים, חשוב לדעת איך מסתדרים, וחשוב לדעת מה האופציות.

אם הם ירצו להביא ילד מיד - מעולה.  רק שיידעו, שאולי אח"כ לא יהיה להם זמן לX, כי הם צריכים לשלם למטפלת.

אגב, אם בוחרים להביא ילד ואין הרבה כסף, עדיף פשוט להניק, גם אם זה דורש שעות מול משאבה, מאשר להוציא מאות שקלים, אם לא אלף שקלים, כל חודש, על משהו שהוא בכלל לא הדבר הכי טוב עבור התינוק.  כן, הנקה דורשת השקעה.  כן, זה דורש מאמץ.

אבל, בחרתם.

מתמודדים עם ההשלכות של הבחירה שעשיתם.

(אני לא מחחבת מניעה.  מאד מאד מאד נגד תמ"ל וחושבת שאם אין סיבה רפואית לא להניק, חייבים להניק.  אני לא בעד דחיית חתונות.  ואני לא בעד להיכנס לחובות.  אז בבקשה לא לייחס דברים אלה, אליי.)

*לא יהיה להם כסף לX*חנונה

וגם: אנחנו לא מתחרטים על הבחירות שעשינו.

למה את מכניסה לפה את הדעות שלך על הנקה?בדילמה

ותקשיבי- דבר ראשון מטרנה עולה (בחישוב גס) 250 ש"ח לחודש, אם צריך צמחית זה כבר מקפיץ את המחיר אבל עדיין

זה לא מתחיל להתקרב לאלף ש"ח (המקרים שצריך תמ"ל רפואי הם נדירים וגם זה לא קרוב לאלף לדעתי)

ותגידי את באמת חושבת שאישה צריכה לקרוע את עצמה מול המשאבה כל היום?? להזניח את הבית, את הילדים הגדולים,

את הבעל ואת עצמה, הכל בשביל שלתינוק יהיה חלב אם?המום (זה אפילו לא הנקה אמיתית, זה רק החלב,אבל מבקבוק)

ולהגדיר את זה כחובה זה עוול לנשים שלא מסוגלות לעשות את זה, וגם אישה שיכולה אבל מרגישה שזה 

ממש גדול עליה נקראת לא מסוגלת, יש הרבה נשים שמראש לא מנסות להניק כי אין להן סבלנות וזה בסדר גמור!!!

הם לא צריכות להתהלך עם נקיפות מצפון כי להניק זה "חובה"

עדיף (גם בשביל התינוק) שהם יישארו שפויות

והאמת, הצעתי להם למנוע הריוןחנונה

פחות בגלל המצב הכלכלי ויותר בגלל שנשמע לי שהם עוד לא סגורים על מי הם, מה הם רוצים מעצמם, ומי הם רוצים להיות.

וברור שאחרי החתונה מוסיפים את - מי אנחנו כזוג, איזה זוגיות אנחנו בונים, איזה זוגיות אנחנו רוצים.

להוסיף לזה הורמונים של הריון (והאפשרות להריון מסובך), ואז את הצרכים של ילד - יכול להרוס את כל הבית ח"ו.

עדיף לדעת מי אתם לפני שאתם הופכים להורים...

סה"כ 4200alezish

בהנחה והוא בעיר ולכן השכ"ד כ"כ גבוה, אז רוב הכוללים שם משלמים יותר וגם בישיבות

ביישובים השכ"ד בטח של האברכים זול יותר...

בכ"מ האברך צריך להכניס באזור ה2500 בשלוש שנים שאשתו עובדת[1000-1500 מלגה והסכום הזה גם מעבודות ומלגות מהצד]

האישה שלומדת תכניס עוד 1500 [כ60 שעות עבודה= יומיים בשבוע, או שלוש שעות ביום] שזה קשה אבל אפשרי.

מה שכן אם אין מימון מוקדם ללימודים אז מתחילה הבעיה...

זה אפשרי..ד.
עובדיםיטבתה
אין מה לעשות..
משלבים בין הלימודים לעבודה
וכן חיים בצורה חסכונית ומשתלמת- למשל אם הישיבה מאפשרת מגורים בסכום נמוך או במידה וכן תמצא לימודים אז במעונות של הסטודנטים.

ואל חשש...
בהצלחה!!
קודם כל - מעולה שאתם חושבים על זה.מ.א.

החשיבה צריכה להיות בכמה כיוונים: 

א. לתכנן קדימה. לא רק שנה קדימה, אלא הרבה יותר. נכון, יש המון דברים שלא תלויים בנו, ובכל זאת יש מקום למחשבה מראש. 

קחו בחשבון כמה שנים של רכישת מקצוע לכל אחד מכם וילדים עתידיים בע"ה. שימו לב שלא חייבים ללמוד דווקא עכשיו. לפעמים עדיף שאחד מבני הזוג יעבוד והשני ילמד ואח"כ להתחלף. 

ב. חשיבה כלכלית כוללת גם הגדלת הכנסות וגם הקטנת הוצאות. כבר נתנו כאן הרבה כיוונים טובים. עצה כללית: לא להתפנק. לא לצפות לרמת החיים של ההורים/ השכנים/ החברים. להגיע עם מוכנות נפשית לעבודה קשה ולצמצום כלכלי. 

אגב, החתונה היא מקום שאפשר מאוד לצמצם בו ולשמור את הכסף לחיים אחר כך. 

בהצלחה!

אולי מישהו כבר ענה את זה..שקדי מרק

אבל יכול להיות ששווה לך לדחות בשנה את התחלת הלימודים, ולעבוד במקום.

אפשר לצבור סכום כסף נאה בשנת עבודה שיעזור לכם בעתיד.

גם יכול להיות בונוס שהשנה הראשונה יחד יותר רגועה ונינוחה. (מבחינת זמן וגם כלכלית).

תשמ"ש, עבודותנתנאל ואודיה

קטנות מהצד, מלגות לימודים, מגורים בקראוון או מקום זול.

מזל טובdora

תשלבו עבודה....הרבה זוגות צעירים חיים כך..

לימודים באוניברסיטה הפתוחהרבקה כהן

מאפשרים ללמוד וגם לעבוד לפחות חצי משרה, אולי שלשת רבעי משרה. החסרון העיקרי הוא שאין שם כמעט מלגות, אז זו צריכה להיות עבודה שעדיין שווה לעבוד בה גם אחרי שמכסים את התשלום על הלימודים (כאלף שקלים לחודש - בערך 12,000 לשנה בימינו).

בהצלחה. 

ממש לא הייתי ממליצה לדחות לימודים...בב

אחר כך ללמוד עם ילדים הרבה יותר קשה.

לעשות מאמץ  ולהתחיל ללמוד מיד!!!

מצטרפת, רק לא לדחות לימודים. זה לא פתרוןכמו הלבנה
פתוחה רק למי שמתאים. יש גם לימודי ערבדובל'ה

בחלק גדול מהמקצועות.

אם הולכים על הוראה - שווה מאוד להשקיע בפסיכומטרי ולהתקבל למצוינות. אם לא - ללמוד מקצועות מועדפים - כי המדינה מממנת.

עבודות מזדמנות זה ממש אחלה.     (אנו כזוג צעיר ללא ילדים פעם היינו אחראים על שבת בר מצוה של משפחה: עריכה, הגשה, שטיפות כלים והאולם בסוף. עבודה מיום שישי עד מוצ"ש מאוחר: 1500 ש"ח לשנינו. היה קשה, היה שווה)

ואפשר גם להתחיל ליזום בקטנה, רק בלי לסכן כספים שאין. (שמעת פעם את השם אלי שביט?)

תסריט שנראה לי שמתפקדender13

גרים במקום הכי זול שאפשר, אחד עובד השני לומד.

ברגע שאפשר (בד"כ כשהראשון מצא עבודה) מתחלפים.

כל זה בתנאי שאתם בנויים לחיות בצמצום ל3-4 שנים.

בהצלחה.

לגביי ביגוד וכאלה- יש אתר סיני מעולה שהרבה ישראליםיהודי יהודי

משתמשים בו, ובכלל בכל העולם.. עם מחירים ממש ממש נמוכים (ניתן לבצע חיפוש לפי מחיר ואז מוצאים ממש מציאות..) שם האתר- ALIEXPRES

ולכל מי שמציע להם לאכול בצמצום אני אשמח שתעלו לכאןאני123

הצעות לתפריט לזוג צעיר ללא ילדים, בוקר, צהריים וערב,

ושבת.

תפריט בשרי, אלא אם כן הם צמחונים.

כי הם לא צריכים לרגל חתונתם להפחית מהויטמינים שהם היו רגילים לאכול.

ולגבי הבגדים, גם בגדים ביד שנייה עולים כסף בסופו של דבר (דרך אגב, אני מוצאת הרבה פעמים בגדים בזיל הזול 10 ש"ח לחולצה, 20 ש"ח לחצאית, רק צריך למצוא את המקומות האלה, ואני לא קונה מיד 2.. אני מאוד מאוד איסטניסטית).

אי אפשר להגיד להם לסמוך על הבדים שהיו להם לפני החתונה, ומה אם הם יעלו במידה, (ישמינו..)

ומה אם ירדו במידה? 

ומה אם יהרס בגד בכביסה?

אי אפשר להגיד לזוג צעיר שיכנסו מראש למצב של צמצום כלכלי...

אם הם יהיו אצל ההורים כל שבועייםחנונה

אז יקבלו את מה שחסר להם אצל ההורים בשבתות. 

בשר לא צריך לאכול הרבה, ולא צריך לאכול כל יום. 

אף פעם לא היה חסר לנו ויטמינים, בכל השנים שלא קנינו בשר. אכלנו קנטיות, ביצים, קצת טונה, לשבת אולי קנינו טיפה דג - ורק לפעמים - שהיה במבצע.

בגדים קניתי מגמ"ח, כשהיה צורך.  עלה לי בסביבות 5 ש"ח לבגד.  כשאין צורך אמיתי - דוחים את הקניה עד שיהיה כסף.

מה שאסור זה להגיד לזוג להיכנס מראש לחובות.

אין כסף - לא קונים.

צודקת אסור להגיד להם שיכנסו לחובותאני123

אבל מבחינתנו ליסוע להורים לשבת ולהשלים שם את הבשר, זה גם הוצאה.

ההורים גרים רחוק והנסיעות עולות כסף.

אבל באמת יש לי שאלה, אם למשל אנחנו מציעים לזוג להניק, כדי לחסוך, אבל מצד שני, היא לא אוכלת בשר,

ומצטמצמים בקניית אוכל, אז איך יהיה לה הרבה חלב?

יש כאלה שצריכות לאכול בכמויות כדי שיהיה להן חלב.

אני יודעת שהדבר העיקרי שעוזר לחלב זה דווקא שתייה מרובה ומנוחה.

ובכל זאת, כמו שאמרת, אי אפשר הכל, אי אפשר שהיא גם לא תאכל בשר, וגם תניק.

כמה זמן את נשואה, אם אפשר לשאול?חנונה
עבר עריכה על ידי הלליש בתאריך י"ג בחשון תשע"ה 23:12

יש לך ילדים?

אני שואלת כי אין קשר בין אכילת בשר לכמות החלב שיש לאשה.  פשוט, אין.  להצטמצם זה לא אומר לא לאכול, זה אומר שבוחרים מה קונים, אוכלים קצת חלבי, טיפה דג, קטניות, הרבה לחם וירקות.  אין בזה שום דבר לא בריא.

ולגבי נסיעה להורים - תלוי איפה הזוג גר ואיפה ההורים גרים.  בכל אופן מדובר בהוצאה שרוב הזוגות מוציאים בלאו הכי, והרבה פעמים גם אם ההורים לא יכולים לעזור כלכלית אם הם יודעים שהנסיעה עולה הרבה כסף לפעמים יתנו לזוג סכום שיעזור להם לכסות את עלות הנסיעה.

לא אפרט לך אבל יש לי ילדיםאני123
עבר עריכה על ידי הלליש בתאריך י"ג בחשון תשע"ה 23:12

והנקתי אותם.
הדגשתי שהחלב דווקא נוצר משתיית מים ומנוחה.
יחד עם זאת צריך חאכול טוב.
ידוע שיש מזונות שמעשירים את החלב.

וצר לי לאכזב אותך. אוכל חלבי לא יותר זול אלא אם כן אתם אוכלים לחם וגבינה לבנה.
דגים זה גם לא זול והרבה פעמים עולה כמו בשר. תלוי אעזה דג ואיזה בשר כמובן.
ולגבי סבסוד נסיעות. לא כל ההורים יעשו זאת ולא כדאי לבנות על זה.
וירקות גם לא עסק זול כ"כ.

תשמעיחנונה

אני לא יודעת אם היה לך חסר חלב והיית צריכה לתגבר, אבל לרוב הנשים אם הן שותות מספיק ואוכלות סביר, אין בעיה של חלב.  לא צריך לנוח כל היום כדי שיהיה מספיק.  ולא צריך לאכול כל מיני דברים מיוחדים.  ההנחיות שאת מדברת עליהם (שאגב, כוללות גם שקדים ומי יודע מה עוד) מיועדות לנשים שאין להן מספיק חלב והן צריכות לעבוד קצת יותר קשה כדי שיהיה.

את לא מאכזבת אותי, אני יודעת מה המחירים, ובכל זאת לא כתבתי לצרוך כמויות אדירות של מוצרי חלב (שלחלקם מגבילים את המחיר) ולא כתבתי לצרוך הרבה דגים.  כתבתי דגים פעם ב, כשיש מבצע. כמובן תלוי איזה, דיברתי בכלליות.

ירקות אולי הם לא עסק זול אבל אי אפשר לחיות חיים בריאים בלעדיהם, ואם קונים בשוק אפשר לצאת די בזול.

לגבי סבסוד נסיעות, נכון.  מצד שני, להגיד לזוג לא לבקר את ההורים שלו, זה משהו שלא יתקבל על אף צד.  ולכן אני לא כתבתי את זה, רק כתבתי שאם כבר, אפשר להסתמך על מה שאוכלים שם ולא לקנות ביוקר בעצמכם.

ברור לי שאת לא אוהבת את הגישה שלי, מותר לך.  אבל לא צריך לכתוב כאילו אני השתגעתי ונפלתי מהירח, ולא צריך לבטל את העצות שלי באופן גורף.

חנונה, תשמעיאני123

לא היה לי חסר חלב, אבל רק אם שתיתי המון מים ואכלתי דברים משמינים, כמו פירות עתירי קלוריות וכו',

אז היה קצת יותר חלב מהרגיל.

אני לא יודעת מה קורה עם רוב הנשים, אבל אני לא בטוחה שכדאי לזוג הצעיר לבנות על כך שילך להם בקלות עם העניין של ההנקה. אבל בתור הצעה זה נכון, זה באמת חוסך מטרנה ובקבוקים שעולם הרבה כסף...

לגבי נסיעות להורים, לא אמרתי שלא צריך ליסוע להורים, אבל אם את מציעה להם להשלים את הבשר אצל ההורים אז לדעתי, כבר עדיף שיאכלו אותו בבית שלהם, אבל זה באמת כל אחד יחליט לפי שיקולו...

ממש לא ביטלתי את העיצות שלך, אבל כשאת שואלת אותי כמה זמן אני נשואה וכו', זה היה נראה לי קצת כמו זלזול בגלל זה הגבתי כמו שהגבתי.

וזה שאמרתי שגם מוצרי חלב ירקות ודגים עולים כסף, זה לא אומר שביטלתי את העיצה שלך, בסך הכל אמרתי את דעתי המנוגדת למה שאמרת.

אי אפשר לדעת מה יילך בקלותחנונה

לגבי הנקה - כל אחת שונה כנראה.  כתבתי את זה רק בגלל שזה חוסך כסף (גם עכשיו וגם אח"כ).  זה באמת לא נושא השרשור...

אני לא אומרת שצריך לנסוע להורים כדי להשלים את הבשר.  באופן כללי, לא טוב לנסוע להורים כל שבוע.  שטן
מצד שני, אם כבר נוסעים (ואולי גם מוציאים על זה הרבה) אז לא צריך להוציא עוד.  אנחנו לא נסענו הרבה וגם לא קנינו בשר/עוף, קנינו רק פעם ב דגים, קנינו חלבי כך שלא עלה לנו כל כך הרבה, ועשינו את זה במשך שנים.  ואני מכירה עוד הרבה שעשו כמונו.  אין בזה שום דבר מזיק.

אני מאמינה שאפשר לחסוך אם רק חושבים קצת ביצירתיות.  כמובן שאי אפשר לחסוך בכ-ל דבר.  אבל יש הרבה מקומות שאפשר, ולזוג צעיר שאין להם כסף, נראה לי כדאי.

מגורים יכולים להיות זוליםיעלת-חן

וזה בהחלט נתון שיכול להקל.

אנחנו ראינו בהר ברכה בשומרון דירות מרווחות ויפות ב1500 ש"ח לחודש ואני מאמינה שאפשר למצוא בישוב גם בפחות.

זה יכול להוזיל עלויות במידה ומתאים לכם לגור בישוב.

אם זה מעניין אתכם - צרו קשר באישי ואשמח לעזור.

כסף זה לא הבעיה בחיים.דובל'ה

כסף זה לא הבעיה בחיים.

אין כסף, זו הבעיה...  

למעשה.

יש כלל אחד חשוב בהתנהלות כלכלת בית. והוא פשוט נורא:

לא מוציאים יותר ממה שנכנס. בכלל.

זה צריך להיות כל כך חד משמעי: אין הלוואות (למעט משכנתא בבוא העת). 

פשוט לא מוציאים.

ואם באו מים עד נפש, ואני מתכוון כפשוטו, אז נעזרים בגופי צדקה. 

אם התחושה היא ש'אני לא עני כל כך ולא מגיע לי צדקה' - אז גם בלי הלוואה. נקודה.

וחוצמזה, תמיד חוסכים ושמים קצת בצד. בכל מצב.

מכאן, הדברים די פשוטים:

אם תהיה הכנסה - מעבודה או תשמ"ש או וואטאבר - אפשר להוציא. אפילו ברווח.

אם לא - אז 'עשה שבתך חול (=לוותר על סעודה שלישית, השו'ע) ואל תצטרך לבריות".

עד כאן הפחדות. למעשה, מן הסתם רצית לדעת מה עושים כולם, מהי הנורמה.

אז בתכל'ס, רוב החבר'ה במצב הזה מצטמצמים - אבל חיים בכיף ולא בדיוק סופרים כל שקל, והמצב בסדר. ישתבח שמו.

הכנסה: עבודות צדדיות (ולעיתים מלגת כולל, ואם תשמ"ש אז בכלל).  

הוצאה: חוסכים בנסיעות (טרמפים...) מצטמצמים בדיור, ביגוד, בזבוזים. בד"כ באוכל כבר לא צריך לספור כל גרוש.

זו תקופה מצוינת להתחיל להתאמן על תכנון הכנסות מול הוצאות וניהול מאוזן (אפשר לקרוא אצל פעמונים או מקימי). זה רק אימון, חכה חכה - עם חמישה ילדים בלעה"ר ומהם במוסדות חינוך גם הכנסה של 12K זה חיי צמצום ממש.

ושני טיפים חובה:

א. מתי אם לא עכשיו נתרגל לחוש שעשיר שמח בחלקו זו לא סיסמה אלא דרך חיים פשוטה?

ב.  תמיד משאירים קצת בצד כדי להתפנק. זה צורך ממשי, וזה אחריות שלך על בן/ת זוג/תך. אם האשה מצטמצמת בביגוד, למשל, כדאי לוודא שמצאים דרך להתחדש (בחגים, בחתונה של אחד האחים, או סתם...)

כתבת יפההלליש
ובכל זאת פספסתי את העיקר...דובל'ה

ולכן אני מוסיף:

לא ניתן לשכוח שעשירות אינה בכמות אלא באיכות. יש שיקראו לזה 'ברכה'.

אנו מתפללים "אלוקינו אבינו רענו זוננו פרנסנו וכלכלנו והרוח לנו ....ולא לידי הלואתם כי אם מידך המלאה הפתוחה הקדושה והרחבה".

זה לא שאלה של כמות מספרית. זה עניין של ברכת ה' שבתוך כל דבר. והלב יודע.

עלינו לבנות בתוכנו התייחסות נפשית שכזו ולהתפלל לזכות לכך, וכולי האי ואולי.

אבל יש גם טיפ בדוק מובטח ומנוסה: צדקה. 

משני צדדים: כי ה' הבטיח 'ובחנוני נא בזאת'. כך הקב"ה הוא בעל חוב אליך, כמאמר הכתוב 'מלוה ה' חונן דל'.

וגם התחושה בנפש תמיד מזכירה לך שבאמת אתה חי טוב, ובלי חובות, וה' נותן לך פת בסלך ואינך מקטני אמנה, ויש בעולם אנשים -רחמונעס- שיש להם נושה והם מרי נפש. וכך מתקיים בך הכתוב (אם אפשר לקרוא אותו כברכה/הבטחה) 'ולא ירע לבבך- בתתך לו'.

בקיצור: תמיד, אבל תמיד, נותנים צדקה. ואפילו המחזר על הפתחים.

אחחח... 

אוירא דארץ ישראל בשבתהּ 

קצת אמונהאלי בלי

1. האם נראה לכם שה' ברא עולם כזה שבו בחור ובחרה רוצים זה בזו ואין להם דרך לממש רצון זה בקדושה?

2. מה עם הפתעות תיקון שיניים טכנאי מכונות כביסה וכו'

לא נראה קשר בין השאלה להינשא לכלכלת הבית ומי ששואל שאלה כזו כנראה שהוא לא התאהב מספיק ובמקרה כזה אמורים לעלות שאלות רבות קודם.

בדיוק אתמול שוחחתי עם אשתי ויצא לנו הגדרה כזו- אנו מפסידים בהמון מערכות אבל מנצחים במלחמה (על החיים) כלומר ה' מנצח בשבילנו יש לנו 4 ילדים מתוקים ומאושרים כן ירבו דירה שלנו רכב ישן והרבה שמחה אהבה ותקווה.

אם היינו מחושבים אני מניח שהייתי שוהה ברגע זה באיזו ביקתה בנאפל  מחפש רוחניות ואשתי יושבת בבית קפה עם חברה ודנה על איזו תאוריה חדשה איך לנהל את החיים

בפועל הלכנו בתמימות נישאנו ילדנו ואנו חיים לפי איך שהוא מכתיב.

אני מכיר המון גברים שמשתכרים יפה שהיו מוכנים לחיות בעניות עם חברה שלך וכן נשים רבות שמשתכרות יפה שהיו מוכנות לחיות בעניות איתך ודי לחכימא ברמיזא

אל תבלבל לעצמך את המוח אם יש אהבה היא תנצח ! 

הו.. דברי חכמה! ^^^^^^^אני123
מתבודדיםתפצי
איך תקבל כמה שיותר כסף בתור התחלהעוד חזון למועד

1. יש את הפיקדון שאתה ואשתך לעתיד יכולים לפרוט אחרי השחרור או ברגע שתתחתן אחרי השחרור (אם תחליט להתחתן אחרי השחרור). כלומר ברגע שאתה מתחתן במהלך שירותך הצבאי אתה מקבל כמעט משכורת מינימום ובנוסף הפיקדון שלך מתנפח בהתאם. אני הייתי מתחתן במהלך שירותי הצבאי לו יכולתי. דבר עם משרד הת"ש לכל הפרטים.
2. אם אתה מתכוון בכל זאת להתחתן לאחר סיום שירותך הצבאי יש לך את הפיקדון. משנתיים שירות אתה מקבל כמעט 20 אלף שקלים.  סכום שבהתנהלות נכונה אתה להתקיים עליו לשנה אפילו בעיר. גם לאשתך יש פיקדון אל תשכח. אני לא יודע כמה שנים היא עשתה בשירות לאומי אבל זה לפחות כ10 אלף שקלים. בקיצור 30 אלף שקלים נותנים לך מרווח נשימה לעתיד ויש לך זמן לחשוב מה תעשו לאחר שנת נישואין בסיום הישיבה כלומר עם סכום כזה אתה צריך להתחיל לעבוד רק אחרי שנה וחצי. זה קצת צפוף אבל אני מאמין שתיסתדרו.
3. מילגות לימודים כבר הזכירו פה בפורום כך שאני לא צריך להאריך עליהם. אם תקבלו מילגות תוכלו להסיר דאגה מליבכם. הכסף יספיק גם לשלוש שנים.
4. לא צריך לעשות חתונה מפוארת מידי. בנוסף חברים מביאים מתנות כמה שהם יכולים להרשות לעצמם. כך שבטוח יכסו על ההוצאות. ושוב במידה שהיא לא תהיה מפוארת מידי.
5. אם תקלע לקשיים תוכל לבקש שחרור מוקדם מהישיבה מטעמי פרט. כלומר ההסדר של הישיבה עם הצבא הוא כאילו אתה מגויס לצבא ולכן אתה מחויב להמשיך בישיבה. אך הצבא והישיבה יתחשבו בך ויתנו לך שחרור מוקדם.

ובכן לדעתי זה אפשרי+מתפלפל ואם יש איזהשהו פחד לא מוסבר מלהתחיל את החיים קופצים למים. השחיה בהם באה מעצמה. רמקולאז שיהיה במזל טובבלח!!!! זה דבר גדול לבנות בית בישראל. הקב"ה הוא המזווג זיווגים!! 
בהצלחה!!!
תעשו חשבון כמה אתם צריכים בחודשl666

ותחשבו איך מסיגים את הסכום

אולי אתה תעבוד בערב וגם היא

אולי כשאחד לומד אז שני עובד ואז כשבן זוג שני מסיים תואר אז מתחלפים

זוג צעיר בלי ילדים יכול להסתדר בעיקרון, אבל ברגע שמגיע ילד מגיעים הוצאות

וממש לא אהבתי את הצעות לחסוך על אוכל, בסדר היום חוסכים באוכל אז מחר משלמים בתרופות, זיכרון וכוח

אי-אפשר לחיות רק על לחם לא פרוס וירקות, ולחות שהורים או דודים יתרמו בגדים וצעצועים

תן לאלוקים לנהל תעולם .אתה תשתדל.הרבה אמונה

אני חרדי  בן 30 לא למדתי שום מקצוע. יש לי וילה  עם כמה מפלסים . ופרנסה ברוך ה"ורכב שטח חדש. לעומת חברים שלי שלמדו מקצוע ומדשדשים רחוק. נכון אני כן מתעסק באיזה תחום ( עצמאי)ומה שאלוקים רוצה לתת לי ברוב חסדיו הוא שולח לי דרך שם. כל מי שאני רואה סביבי לא חי לפי התכנון שהיה לו בתחילת הנישואין. ולא לפי המקצוע שהוא למד.  בקיצור צריך לעשות השתדלות,אבל לא בקטע של תכנון לפרטים כי ברגע ההוצאות וההכנסות משתנות. 

פחחחחחשורש וגרביים

אמין ביותר

לא כל כך מבינה בזה אבל..מיצ'ל

כמו שידוע הורים מקציבים סכום מסוים שהם נותנים לחתונה.. אני מכירה זוג שהחליטו לעשות חתונה מצומצמת והם חיים עם הכסף שההורים הביאו להם כבר 5 שנים ושניהם לא עבדו.. ויש להם 2 ילדים..

אני לא אומרת שצריך לעשות את זה אבל מהמתנות שחתן וכלה מקבלים+ מענק של השירות לאומי (זה כמה אלפים, לא לזלזל)+ מענק מהצבא.. זה בסיס לזוג צעיר... 

אני יודעת על ההורים שלי שבתור זוג צעיר עם סכום גדול כזה הם קנו בית קטן והשכירו אותו ומהרווח הם חיו ויותר מאוחר שרצו לקנות בית משלהם וכו הם מכרו את הבית ההוא ועם עוד חיסכונות קנו את הבית שלנו כיום...

מקווה שה' יסדר לכם את הדרך הטובה ביותר!! הרבה בהצלחה ושיהיה במזל!!

כן אבל לא לכל ההורים יש את היכולת לעזור לילדיםחנונה

לפעמים הם לא יכולים לשלם על החתונה

לא הצליחו לחסוך כל חודש סכום מסויים לטובת הילד אחרי שיתחתן

לא לקנות דירה ולהשכיר אותה

ולא לתקצב להם כמה מאות שקלים כל חודש.

כלומר, את צודקת, יש הורים שחסכו במשך שנים סכום עבור כל ילד, כדי שכשיתחתן יהיה לו עם מה להתחיל את החיים.  אבל ממש לא כל ההורים ואני תוהה אם זה אפילו מגיע לחצי.

מה לעשות...  הלוואי...

חחחח. בימינו גם עם משכורות הייטק+mp8
בקושי אפשר לקנות דירה...

צריך למצוא קרוון אייפשהוא ב800 ש"חzmil
כנראה שתצטרכו לעבוד......44444אחרונה

אולי שהיא תתחיל לעבוד ו"תפרוש" את הלימודים. אם היא תעבוד במשהו שקשור ללימודיה זה אפילו יקנה לה יתרון אח"כ.

לגביך, לא כ"כ הבנתי באיזה שלב אתה.

אם סיימת את הצבא ואתה עדיין בהסדר יכול מאד להיות שתהיו זכאים לתשמ"ש.

בתור אברך גם מקבלים מלגה.

ביחד עם זה חסכון בהוצ'.

ההוצ' הגדולה ביותר לפני שיש ילדים (וגם שיש ילד, שתיים) זו הוצ' דיור.

תחישבו איך לחסוך בזה, זה מאד משמעותי. מה שכן הסעיף הזה צריך להמדד ביחד עם סעיף תחבורה.

לא עשיתם כלום אם יש לכם שכירות ב-2000 אבל אתם צריכים מכונית ולשלם המון על דלק כי אין דרך אחרת לצאת מהיישוב לעבודה, לימודים, לישיבה וכד'....

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולדאחרונה

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

איני מדבר על חיצוניותחתול זמני

אבירות זאת תכונה בנפש

וגם נסיכוּת

לא יודע אני מאוד בקטע של סלבודקה לכן הדברים האלה מדברים אליי

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

פשוט תהיי עצמךבחור עצוב
ותסבירי לבחור במילים ברורות מאוד מה טוב לך ומה לא.

תודה!אני:)))))
פשוט לבוא עם אנרגיה טובה I guessחתול זמני

תראי אני מניח לעצמי שכל־אחד נמשך ומתחבר למשהו אחר.

לכן אין טעם להביא מישהי שהיא לא את.

אין טעם לזייף התלהבות אם את לא מתלהבת.

מה בכל זאת מדליק אותי, זה נחמד כשבחורה באה עם חיוך ומביאה הרבה מעצמה, מדברת מספרת אבל האמת גם זה לא חובה. אפשר גם לשתוק קצת בוייב רגוע ונחמד. להיות בתחושה של ביטחון, לא שבאנו להרשים או משהו. כמו חברים שנפגשים לדבר לשחנ"ש ולבלות.

לנתב את הפגישה למקום שטוב לך ונחמד לך נניח הוא בייניש שוקיסט ומזמין אותך לפלאפל סעדון ולא בא לך. תגידי האמת פחות זורם לי אוכל שומני וזה אולי נלך למקום אחר. לא להיגרר למצב שהאווירה נעשית מאולצת או משהו.

מה אוניברסלית גרוע לדעתי (האובייקטיבית): לשחק בטלפון בזמן הפגישה, לא "לנכוח" בפגישה (איך להסביר את זה... כאילו את מנותקת ומשדרת שהדבר שהיית הכי רוצה זה להתחפף... אבל אם זה באמת ככה, אז עדיף כבר לשדר את זה...),

בקצרה כעתארץ השוקולד

1. להשקיע גם בקשר, יכול להיות בהבעת עניין בהודעות בין הפגישות, בהגעה בחלק מהדייטים לאזור שלו, בחלק מהתשלום,  הצעת רעיונות, ויכול להיות באופן אחר.

מקובל שהגבר מגיע בהתחלה אל האישה, אבל כדי שהקשר יעבוד לדעתי, צריך עבודה משותפת, תדאגי שהוא לא ירגיש שרק הוא דוחף בקשר.

2. לא לצפות שהוא יבין רמזים בהתחלה, אם משהו עולה שמפריע לך או את רוצה משהו תשתפי, אתם בונים יחד קשר, הוא עדיין לא מכיר אותך וממילא יהיה לו קשה להבין אותך ברמיזות.

3. דברים שהיית רוצה שהוא ישתף, תשתפי גם.

4. תהיי עצמך, אל תנסי ליצור תדמית שונה ממי שאת.

5. לתת תחושה טובה, חשוב שיהיה כיף.

6. טעויות יהיו לכל אדם מדי פעם, אם זה דברים לא משמעותיים תקבלי את הטעויות בהבנה ורוגע.

בהצלחה רבה

כן?הפי
סתם נקודה 6 של @ארץ השוקולד הזכירה ליחתול זמני

1. להשקיע מאיזה פגישה? על מנת עדיין לשמור על דינמיקה נכונה.

שניה/שלישית לדעתיארץ השוקולד
לדעתי, רק רק דבר אחד:*צדיק יסוד עלום

והוא לא מוגזם, ולא תובעני, ולא בשמיים. רק דבר אחד בלבד:

א ד י ב ו ת.

זה כל כך קל וכל כך נשי וכל כך מרים לגבר כשהאישה אדיבה.

אדיבות פירושה: ההפך מסנוביות. כשגבר מרגיש שאישה היא חתולה משועממת שמולה הוא צריך ללהטט בלי לקבל רמז האם היא נהנית או מתעניינת או אותנטית - זו חוויה מסרסת ומתישה שמוציאה את הנשמה.

גם ככה אתן משקיעות שמונה שעות בבחירת שמלה והתאפרות והסתרקות, תקדישו עוד חצי שעה להתכוננות איך לבוא ולהיות נעימה, נוכחת ומביאה את עצמי במפגש.

בחורה סנובית, מאופקת, לא הדדית, לא מרימה, אדישה להתלהבות גברית, מגיבה בסיוג, עונה באיחור להודעות, מבליטה ספקות ולבטים, משתעממת, חותכת מוקדם - כל הדברים האלה הם פשוט מעפנים ומוציאים את המיץ מהחשק לצאת לדייטים, והופך אנשים לשחוקים ומשועממים ומסוייגים...

סיוגים:

*זו החוויה האישית הרעה שלי מבנות משועממות ולא אדיבות שחותכות מוקדם, לא חייבים/חייבות להסכים

**הגיוני שזה משתנה פר מגזר ופר סגנון יציאה לדייטים (חרדי / דת"ל / לייטי)

***להיות אדיבה אין פירושו להיות "מחוייבת" - אפשר להיות אדיבה ועדיין לחתוך אחרי דייט ראשון

****להיות אדיבה אין פירושו להיות "מזוייפת" - לא צריך לצחוק מבדיחה לא מצחיקה ולא צריך לזייף התעניינות בסיפור לא מעניין. אדיבות היא פשוט ההפך מאטימות, היא רפלקטיביות והדדיות והנכחה עצמית.

_אבל אישה צריכה שיחזרו אחריההההה_חתול זמני
גם נכון. ושייזמו ויובילו.אני:)))))
וירימו משקלים כבדיםחתול זמני

יילחמו עם דובים

יפתחו שימורים

ויושיטו ידם למדפים הגבוהים

כן גם ,אולי בלי החלק של הדובים..אני:)))))

אתה רוצה שאמנה את הדברים שנשים עושות?

דווקא החלק של הדובים הכי מגניב חתול זמני
נשים מסתפרותחתול זמני

נשים מתאפרות

מול הארון שעות מתלבטות

רק דבר אחד אינן מבינות

כך או כך הן מספיק חמודות.

נראה לי המשפט הכי מהמם ששמעתי מבחורה זהחתול זמני

"לא התאפרתי כי אני מרגישה בנוח איתך".

זה מעניין..אני:)))))

כי אני דווקא לאחרונה חשבתי על משפט שמישהו אמר פה פעם, שהלוואי שנרצה תמיד להראות במיטבנו מול הבני זוג.

ויש סיפור על צדיק אחד שלפני שנכנס לבית לאשתו היה מסתכל במראה ומסתדר.

אפשר להראות במיטבנורקאני

בלי איפור...

האיפור זה תוספת נחמדה להתייפות עוד יותר

כל אחד והיכולות שלואני:)))))

גם תכשיטים זה תוספת..

נכוןרקאני

אפשר להראות במיטבנו גם בלי תכשיטים

אני חושבת שהבסיס זה להיות נקיה ורעננה עם בגדים נקיים

וחיוך

יותר מזה זה תוספת

..אני:)))))

זה אני חושבת מול אנשים זרים אבל בבית כן להשקיע יותר. למה להישאר עם הבסיס?

לא סתם עזרא תיקן שימכרו בכול עיירה תמרוקים ותכשיטים. 

אישה אוהבת להתקשט ולהשקיע בנראות וכל הכוחות האלה נועדו בעיקר לבית וחבל שמשקיעים יותר ביציאה מהבית.

אולי אנחנו לא מדברות על אותו דבר...

כי בסוףרקאני

ביום יום קשה להשקיע

ולכן חשוב לזכור שהבסיס הוא מהמם

ולא צריך להתאמץ כדי להיות רעננה ויפה לבעלך

מידי פעם אפשר גם להתקשט ולהוסיף

אבל כן לזכור שגם כשאין כוח להשקיע

עדיין יש דרך קלה לקבל את בעלך מהממת

וזה פשוט להתקלח ולהתלבש יפה ולחייך

להיות נקייה זה משהו בסיסי שמצופה מכל אחד גם אם הוא לא אישה\בעלי.

אבל אני כן מבינה שלא תמיד יש כוחות להשקיע וזה בסדר גמור!(:

יש נקייהרקאני

ויש נקייה ורעננה ומחייכת 😉

שמעתי פעם דבר מענייןנקדימוןאחרונה

מפסיכולוג קנדי...

הוא ניתח את הרעיון של האיפור במבט תת-מודעי כזה, ואמר שהסיבה בגללה נשים התחילו להתאפר (לפני נצח בימי קדם קדמונים) זה למעשה כדי להראות בריאות. מכיוון שאישה בזמן הווסת היא עייפה יותר, חלשה יותר, וחיוורת יותר לפעמים אז האיפור נועד להחזיר את המראה הבריא ובכך לשדר לגבר (ולעולם) שהכל בסדר ותקין ב"ה.

מכאן זה כמובן התפתח למשהו קצת יותר תרבותי, כמו כל תופעה אנושית אחרת..

זה הסבר ששם דגש על היחסים הגופניים בעיקרו, אבל זה נשמע לי מעניין והגיוני. זהו, סוף שיתוף.

איני נגד איפורחתול זמני

דווקא זה יכול להיות נחמד מהצד האומנותי שבזה (יש לי תפישה קצת אחרת ביחש ליופי אני חושב)

חושבני שיש משהו גם בזה וגם בזה

אני לא מתחברת לאיפור כבד...

וכל אחד ומה שהוא מתחבר

לוקחת כמה דברים לתשומת ליבי..

בסך הכל יש לכם דרישות מינימליות..אני:)))))

זה מעניין..אבל זה באמת ככה?

אני מרגישה שבנות יודעות יותר להציף קשיים ופערים ובנים יודעים יותר לטאטא ולהסתכל בעיקר.

זה ידועהפי

לחייך × מיליון.. גברים אוהבים שאישה מתנהגת באצילות חיוך לא להיות מנחוסית/ קרה

הכרת תודה : על הכל .. על הזמן על הידיעה אפילו על המים / מיץ/ התעניינות / חוכמה  ( אבל שזה יהיה אמיתי לא סתם להגיד תודה)

להקשיב לו באמת.. ( לדבר על רצונות שלו / פחות רגשות לא מרגישים בנוח כמונו)

להיות באנרגיה נשית תשאירי לו את הזכרי

גם אם הוא לא מתאים .  תהיי דבש

קארמה is a...

זהו  כל השאר מלמעלה

המלחמה הזו רוקנה לי את החשק קצת אז אני מבקשמוקי_2020

ממישהו שיסע לגבעת השידוכים (בין חוף בת-ים לחוף ראשון ויביא משם תמונות וסירטונים ויעדכן מה קורה. 
האם היא פעילה ? האם כבר התחילו להגיע לשם זוגות בשלב השידוכים ?

אגב, אני בונה על הגבעה הזו גם בשבילי.
אבל זה יקח עוד קצת זמן ויהיו לי את 20 מיליון השקלים החסרים בבנק שתמיד הגדרתי כתנאי להקמת משפחה.
כרגע יש שם 73 שקל, שזה בערך מחיר של לאפה עם שווארמה בישראל, אבל אני חזק, אני אכין כדורי בשר- הרקולסים בבית (חפשו מתכון)   ולא אקנה את הלאפה הכ"כ טעימה הזו של שיפודי...
כל פעם אני מתבלבל בין שיפודי התקווה לשיפודי ציפורה, אבל זה אחד מהם. 

לסיכום, אני מודה מראש למי שיארגן לנו עדכון נחמד משם. זה חשוב לכל עם ישראל וגם לי. הגבעה הזו מבורכת.
תודה.

תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניהאחרונה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

עולם הפוך מצאתי: אני בסבבי הקפאת ביציותראומה1
וחברותיי מגדלות שנים כבר ילדים, חובקות תינוקות חדשים, נאהבות על ידי בעליהן..

אין מילים באמת.

וידום אהרון...

♡♡♡♡ראומה1
כל מה שתבקשי יתגשםהפי
את תראי
בעז"ה שתזכי לשפע של טוב גלוי בקרוב ובקלות.תפוחית 1
תודה רבה אמן ואמן♡♡♡ראומה1
קשהארץ השוקולד

הסבבים הללו מלמדות על האמונה שלך שיהיה טוב בהמשך,

מאחל שתזכי לטוב הזה במהרה ויתמלאו כל משאלות ליבך לטובה ויהיו לך כל הכוחות הדרושים לתהליכים הלא פשוטים והמוערכים הללו

קשה קשה, אני שואב כוח מסיפורי התורהחרמון

אין לנו בתורה סיפור שמתאר את האמונה בהמתנה במציאת הזיווג.
כי באותה תקופה הכל התנהל אחרת וזה לא ממש היה קיים.
אבל יש ויש תיאורים של ציפיות קשות, שאנחנו יכולים ממש ללמוד מהם, לצפיות שלנו
אברהם ושרה ציפו תשעים שנה לילד, וה' מעולם לא שכח אותם. תמיד כשאברהם מתפלל לילד, ה' אומר לו שלא ידאג, אבל עוד לא הגיע הזמן.
גם על יצחק נאמר "ויעתר יצחק לה' לנוכח אשתו כי עקרה היא, ויעתר לו ה'". מה, פתאום אחרי עשרים שנה, הוא החליט להתפלל? ברור ש'ויעתר' זה על כל התפילות בכל העשרים שנה, וה' היה שם תמיד.
אפשר לדמיין את יוסף בבור אחרי שהאחים מכרו אותו וגם במצרים הוא יורד לשפל תחתית, בחודש הראשון הוא עוד יכל לחשוב, מה ה' רוצה ללמד אותי? מה זה מצמיח אותי? אבל כשעובר עוד חודש ועוד חודש, שתים עשרה שנה בבור! איך אפשר להחזיק את האמונה שה' לא 'שכח' אותו? אבל יוסף, גם במקום הכי שפל שיכול להיות, חדור באמונה בלתי מעורערת, ועונה לפרעה "בלעדי, א-להים יענה את שלום פרעה", ולאחים הוא עונה "א-להים חשבה לטובה".
ה' תמיד איתנו ולעולם לא שוכח!

הנשמות שבעז"ה אמורות להגיע לעולם דרכךנחלתאחרונה

עדיין לא יכולות/בשלות להגיע לעולם הזה;

המתיני מעט עד יעבור זעם......

אני בחור בן 19ל המשוגע היחידי

עדיין לא התחלתי לצאת ואני חושב על זה הרבה.

אשמח להכוונות איך כדאי לי להכין את עצמי בשנים הקרובות (לא יודע עדיין כמה)

לקראת חתונה.

אפשר בספרים, שיעורים, מידות שהכי חשוב לעבוד עליהם,

ואם יש שרשורים ישנים שכבר שאלו את זה, אפשר פשוט להפנות אליהם. (משתדל לא לחפור )

תודה רבה מראש לכל מי שעונה.

אנא קרא לתגובות על תהייתו של צדיק יסוד עולםנחלת

זוגיות. נדמה לי מלפני ימים מספר.

ככל שאנו חיים יותר את עצמנו. אמיתיים וכנים יותר ומודעים יותר -

כך קל יותר, אני חושבת.

והעיקר, לענ"ד: היכול לנהל תקשורת פתוחה וכנה. לא לברוח

אפילו לא לגמרא, במקום לדבר, להקשיב.

עלוםאני:)))))
לחשוב ולפעול לממש: במה תרצה לעבוד ולפרנס את משפחתךפ.א.
יש לרב שמחה כהןאשר ברא

ספרים מצויינים. וגם לרב סבתו סדרה של שיעורים.

וגם הספר של הרב מרדכי שטנברג על זוגיות חובה לדעתי.

הבסיס (שנראה מובן מאליו אבל הוא לא)נוגע, לא נוגע

תשמח ברצון ותשמור עליו..

אאוצ'🙈הרמוניה
חחנוגע, לא נוגע
אפשר להסתכל על הצד החיובי- כשאתה עובד על לשחזר את זה, זה אחרת ממי שאצלו זה מובן מאליו
בהצלחה!לגיטימי?

א. קישור לשרשור שפתחתי פעם שאולי רלוונטי

האם הגעתם מוכנים לקשר הראשון בחייכם? - לקראת נישואין וזוגיות

ב. בעיני צריך לחלק את ההכנות לכמה מישורים.

יש את המישור הרוחני - שכולל בתוכו את ההכנה הנפשית, עבודת המידות וכו', אבל גם דברים פרקטיים שצריך לדעת כדי לנהל בית.

יש את המישור המעשי - שכולל בתוכו גם דברים מחשבתיים* וגם דברים מעשיים - מה יהיה המקום שלך בבית? מתכנן לקחת חלק בנקיונות\בישולים\קניות\נהיגה - אולי כדאי להתחיל לרכוש בזה מיומנויות.

*מחשבתיים:

איך אני הולך לפרנס את הבית והמשפחה?

מה אני עושה עם הכסף שיש לי עכשיו - בהנחה שאני בונה עליו לטווח ארוך?

ג. אל תזלזל בשלב שאתה נמצא בו - לבנות את עצמך, להכיר את עצמך, להתמודד עם עצמך - הוא חשוב, כדי שתוכל לעשות זאת עם אחרים ומול אחרים.

תודה על כל התגובות 😊❤️ל המשוגע היחידי

הערה:

כתבו פה פעמיים על עניין הפרנסה.

עד כמה זה משמעותי אם אני בחור ישיבה שכרגע לא הולך להתעסק בכסף רציני בשנים הקרובות, וכנראה יהיה אברך לפחות בהתחלה.

זה חשוב להתחיל לבנות את זה עכשיו? אצלינו הרבה מחכים עם זה עד שיוצאים לשוק העבודה אחרי כמה שנים...

כשאתה מתחתן אתה חותם על מסמך משפטיאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ל' בניסן תשפ"ו 7:35

שבו אתה מתחייב לזון את אשתך, אמנם אשתך יכולה למחול לך על זה אבל עקרונית היא יכולה להחליט גם להפסיק למחול יום אחד ואתה תתחייב לצאת לעבוד.

כאשר אדם רווק אין לו ריחיים על צווארו והרבה יותר קל ללמוד בשקט לימודים עיוניים, אומר לך כסטודנט עם 5 ילדים וכסטודנט רווק לשעבר, עם 5 ילדים זה הרבה יותר קשה, גם ללמוד תורה הרבה יותר קשה עם 5 ילדים.

גם בצבא, ישנן מורכבויות רבות כנשוי שאין לרווק, בכתובה אתה לא מתחייב רק לזון את אשתך, באופן כללי הרבה דברים נעשים דווקא יותר מורכבים כשמתחתנים ולא להפך.

אמנם אפשר להתפרנס גם בלי לימודים עיוניים, אפשר להיות נהג משאית או מתווך נדל"ן או שוחט או מאבטח במקומות מסויימים לבוגרי סיירות, ולעשות משכורות יפות מאוד.

אתה רוצה להיות אברך, אני מניח שהשאיפה להיות גדול בתורה וללמוד לרבנות או לדיינות יום אחד ולא להשאר אברך לנצח שזה אידאל יפה אבל אתה צריך להבין שעם הזמן ועם הנישואין ועם הילדים שיהיו בריאים אתה סוגר על האפשרויות של העתיד שלך.

אני לא הולך להתחיל לשכנע אותך מה עדיף רשב"י או רבי ישמעל לא נכנס למחלוקת, כי בסוף אתה כנראה צפוי להקשיב לרבנים שלך ולא לי אבל אעיר כמה נקודות בעניין זה.

1. נקודות החוזק נכון להיום של ישראל ביחס לאויביה הן שיש לישראל הרבה מאוד אנשים טכנולוגיים, ללמוד חדו"א, ליניארית והתמרות לפלס זה חשוב מאוד לעם ישראל כדי שננצח במלחמות.

2. גדול הנהנה מיגיע כפיו מירא שמים.

3. על פי החתם סופר העיסוק במצוות ישוב הארץ (קרי להתפרנס ממקצוע בארץ ישראל) שקול למצוות תפילין.

4. ללמוד מדעים מדויקים לפי הרמבם זה חלק ממצוות אהבת ה'.

5. על פי הגר"א חייבים ללמוד 7 החוכמות כדי להבין מה שהתורה אומרת.

זה לגבי האידאלים כשלעצמם בלימוד מקצוע עיוני ופרנסה בארץ הקודש, לגבי הכתובה כאמור מה שאתה מתחייב זה המינימום הנדרש ממך כבעל וכאבא, לא המקסימום, בפועל מה שידרש ממך כדי להקים בית יהיה הרבה יותר כדי שהבית יתפקד אבל פרנסה לבית זה די תנאי הסף הבסיסי על פי היהדות, זה שאשתך יכולה למחול לך בינתיים כשאתה אברך וסטודנט ומתמחה, זה בסדר אבל היא יכולה להחליט גם לא.

ותאר לעצמך אחרי 10 שנות אברכות נניח יש לך 4 ילדים ואשה ושכירות ופעוטונים פרטיים וכמובן רכב גדול, מה עושים? תלך לעבוד בסופר? תעשה השלמת הכנסה כמשגיח כשרות? אפשר.

בפועל אני מקווה שהבית שלך לא יתפרק במצב הלחץ הזה כי גירושים עולים הרבה כסף וגם יש מזונות וכתובה ופתאום אין המשכורת של האשה ואתה צריך לשכור דירה לבד, הרבה גרושים מתפרקים כלכלית לפחות בהתחלה 

תראהל המשוגע היחידי

השנים הראשונות בישיבה הם הכי חשובות כדי שיהיה בסיס של תורה לכל השנים.

השאלה זה

1. אם שווה לי לוותר על חלק מהם עכשיו כדי להתחיל ללמוד מקצוע

2. או אולי בכלל לדחות את הרצון לחתונה לעוד הרבה שנים אחרי לימוד ותורה ומקצוע

3. או (כמו שבעיקר עושים אצלינו), כן נשארים בשיבה כמה שנים ומתאברכים ואחרי כמה שנים משלבים לימוד מקצוע.

כי בסוף אני צריך לוותר על משהו, השאלה זה מה הכי חשוב, ובזה אני לא בטוח. יכול להיות שבאמת תגידו: חכה אל תתחתן עדיין תכין את עצמך כמה שנים טובות יענו 24 כזה, (וגם אז לא בטוח שאני יסיים מקצוע).

אני אישית גם לא מתכנן להיות ר"מ או מו"צ או משהו כזה אבל אני מבין את החשיבות של הזמן ולכן בנושא הזה אני מאוד מתלבט...

לא הזכרת שירות צבאי…ואתה לא צריך לוותר על משהופ.א.

אלפי הלומדים בישיבות ההסדר, כ 2500-2800 בכל שנתון, כפול 5 שנים של המסלול - כ 12,000 סך תלמידים בשלבים השונים בישיבות ההסדר - יכולים להעיד שיוצאים לחיים עם בסיס מצויין של תורה, ידע, יכולת לימוד וכו'

מי שלא נשאר בישיבה, יוצא לחיים בגיל 23-24, גיל מצויין להתחיל רכישת מקצוע לחיים וגם להתחתן    

בעיקרון אני מסכים איתךל המשוגע היחידי

אבל זה עדיין נראלי מוזר שההכוונה להתחתן היא בסביבות גיל 24 והלאה ואז כל ההכנות נסובות סביב זה.

הרי אם אני בן 19 ומתכוון להתחתן בשנתיים הקרובות (נגיד בסוף המסלול הצבאי בהסדר- 21 כזה), אין שום סיבה להימנע מזה אם לא התחלתי ללמוד מקצוע,

כי בסוף השנים שעוברות, לדעתי יותר חשובות בהקשר של בסיס זוגי לחיים ושווה להסתבך קצת עם לימוד מקצוע, וגם בלימוד תורה שברור לי שיותר חשוב לחיים מאשר לימוד מקצוע בשנים הראשונות.

אא"כ אתה אומר לי שיש סיבה אמיתית לזה שמעכבים עם חתונה ואז אין הכי נמי הכל בא אחרי זה.

מה שאני התכוונתי בהכנה לעניין הפרנסה:לגיטימי?

יש דברים שקשורים ללימודי מקצוע שאפשר להתחיל איתם כבר עכשיו. לדוגמה:

א. האם יש לך כבר תעודת בגרות? אם חסר לך בגרויות, אולי להשלים עכשיו.

ב. האם נבחנת בפסיכומטרי? אז בבין הזמנים עכשיו, לא לדחות.

ג. האם המקצוע שמעניין אותך הוא תורני? האם אפשר לעשות מסלול מיוחד לבינשים נניח לתעודת הוראה?

מעבר לזה - בעיני נכון לנסות לייצר הכנסה כבר עכשיו.

האם מותר לך לפתוח עסק עצמאי? נגיד ללמד ילדים קריאה בתורה לבר מצווה. עבודה בבין הזמנים. שטיפת בית כנסת פעם בשבוע. וכו'.

חלק מהכסף הזה ללמוד איך להשקיע - כעצמאי בקרן השתלמות. וגם הפרשה לפנסיה. 

ככל שמתחילים בגיל מוקדם יותר, זה נהיה משמעותי בהמשך.

מי שיחכה עם הכנסה (חוקית ומסודרת) לאחרי הסדר+אברכות+לימודים מקצוע -

למיטב הבנתי, יש לזה השלכות מאוד גדולות על הפנסיה שלו.

מה שאני מנסה להגיד, זה שאתה צריך להסתכל קדימה - לא על 3-4 שנים הבאות, אלא 30-40 שנה ויותר.

איזה סגנון חיים אתה מצפה?

איך תממן את זה?

איך ואיפה תראה המשפחה שלך?

נישואין זה לעבור למגרש של הגדולים, וזה דורש לחשוב בראש שונה ממה שיש בשלב הקודם.

באופן אישי, תמיד רציתי לדעת שלמי שאני יוצאת איתו יש תוכנית. שהוא חשב על הדברים - גם אם התוכנית כוללת עשור בישיבה מעבר להסדר, אם יש לו תוכנית איך הוא מתכוון לממן את זה ומבין את ההשלכות לטווח הארוך - סבבה.

אם הוא אומר לי, אה, כולם מסתדרים, נזרום - לא בשבילי.

קודמי, אריק מהדרום, כבר שם את האצבע על הנקודהפ.א.אחרונה

שגם בעייני היא הקריטית בעניין ההתפתחות האישית של כל אדם - העול והאחריות המוטלים עליך כאשר אתה כבר בעל משפחה עם ילדים.  

להתחתן בגיל מאוד צעיר זה לא העניין שעשוי להשפיע. אפשר לחיות כזוג צעיר באופן מאוד מצומצם, מאוד חסכוני, ובמקביל ללמוד ולהשקיע הרבה בכל דבר שקשור להתפתחות אישית. הן תורנית, הן מקצועית, גם בתחביבים.  

כל עוד אין ילדים, אין הרבה הבדל מהיותך רווק.  נכון שצריך להחזיק בית - אבל ההוצאות על קיום  בתנאים צנועים ומינימליים לזוג צעיר ללא ילדים הם באמת דבר שכל זוג יכול לקחת על עצמו.  

גרים באיזו יחידת דיור של חדר אחד, אפילו למשך שנתיים ושלוש ראשונות.  

הבעיה, הקושי, ההתמודדות עם מעמסת החיים האמיתיים, הריחיים על הצוואר בלשונו של מי שהגיב לך לעיל, @אריק מהדרום, זה כאשר אתם, כזוג, כבר הורים לילדים.  

בגלל אורח החיים, ההשקפה הדתית, אני מניח שלא תרצה לדחות את הרחבת המשפחה למשך כמה שנים אחרי הנישואים.  וכאן הקונפליקט המרכזי בנישואים בגיל מאוד צעיר לפני שרכשת השכלה ומקצוע ויכולת להתפרנס בצורה ראויה לכל החיים שלפניך.   פרנסה ומקצוע שיהיה אהוב עליך.  לא משהו שנכפה עליך בגלל שאתה גבר אבא לילדים וחייב בכל מחיר להביא פת לחם הביתה.  

ציינת שמה שבעיקר עושים אצלכם זה האפשרות השלישיתאריק מהדרום

אני לא חושב שזו בחירה טובה עבור רוב בני האדם.

כמה מה שאני כותב ישפיע עליך? ברמת העיקרון זה משתנה הרבה מאדם לאדם ומישיבה לישיבה.

תתייעץ עם אדם שמכיר אותך ורוצה בטובתך, זה יהיה יותר טוב מלהייעץ איתי.

כן צודקל המשוגע היחידי

אני באתי לפה בעיקר כי לשמוע דעות מגוונות.

בעז"ה הכל יהיה גם עם התייעצות רצינית,

בסוף זה ההחלטות הכי גדולות שאני אעשה בחיים (נראלי).

אשריך!

למה אתה חושב שזה לא בחירה טובה? מענייין אותי.

זו דעתי האישית וזה לא קשור לענייני לנ"ואריק מהדרום

אני לא סבור בכלל שנדרש חינוך מסגרות קודש בלבד שבחורים נשלחים אליהם אחרי הישיבה התיכונית.

אני נגד הערצה לתלמידי חכמים ולבני אדם באופן כללי.

אני חושב שחלק גדול מעולם הישיבות של היום נשען על סיבה פוליטית.

אני חושב שמפעל הישיבות אחראי לנשירה של עשרות אחוזים מבוגרי הציונות הדתית.

אני חושב שהמודל של תיבת נח נכשל.

אני אומר את זה שנים בקבוצות ווצאפ אבל כל זה איננו קשור לענייני לנ"ו, זו דעתי האישית בקצרה אם תרצה אפשר להמשיך בפורום אחר.

מוסיף ומחזק את חשיבות אחריות הגבר לפרנסת משפחתופ.א.

כל אחד בציבור הדתי מאוד מעריך את הלימוד ואת החשיבות של בניית בסיס רוחני ותורני חזק לפני הקמת בית ומשפחה. אבל אי אפשר להתעלם מהאחריות המעשית שמוטלת על כתפי הגבר היהודי.

בסופו של יום, על פי ההלכה והכתובה, האחריות לרווחה הכלכלית של הבית היא עליך – 'ואנא אפרנס'. זו לא רק חובה טכנית, זו המדרגה המוסרית של להיות 'בעל' שדואג לאשתו ולילדיו בכבוד.

צריך לומר ביושר: המודל שבו חברה שלמה נשארת בכולל לאורך שנים הוא תופעה ייחודית לישראל, והיא רחוקה מלהיות המודל ההיסטורי של העם היהודי. בחו"ל, הקהילות החרדיות חיות אחרת לגמרי – שם אנשים יוצאים לעבוד, מתפרנסים בכבוד ותורמים לקהילה, מבלי לוותר על הזהות החרדית שלהם.

התחושה היא שבישראל המצב הזה השתרש לאו דווקא מסיבות רוחניות טהורות, אלא כתוצאה מהמבנה הפוליטי והצורך להשתמש בפטור 'תורתו אומנותו' כדי להימנע מגיוס. המציאות הזו יצרה מצב שבו אלפי משפחות חיות בעוני כרוני, כשהנטל הכלכלי נופל על האישה או על קופת המדינה. 

האם זה באמת 'לכתחילה'? האם זו דרך התורה להסתמך על צדקה וקצבאות כדרך חיים, במקום לחיות חיי יצירה ועבודה?

בקהילות חרדיות בארה"ב ובאירופה, הנורמה היא שילוב של קביעת עתים לתורה עם יציאה למעגל העבודה. שם, המוסר העצמי והאחריות הכלכלית מתבטאים באחוז גבוה של בעלי השכלה גבוהה, תארים אקדמאיים, בציבור התורני.  

מניח שמוכרת לך הישיבה-אוניברסיטה בארה"ב.

בין שאר בוגריה המפורסמים- הרב ד"ר אהרון ליכטנשטיין זצ"ל, שעמד בראש ישיבת ההסדר הר עציון באלון שבות שנים רבות.  

או הרב אליהו רחמים זייני, שעומד בראש ישיבת ההסדר והישיבה הגבוהה אור וישועה בחיפה.  בעל תואר ד"ר במתמטיקה, מהטכניון, היה מרצה בטכניון ורב הטכניון.  

בביקורים שיצא לי לעשות באנגליה, נחשפתי בקהילות החרדיות שגרות בלונדון לריבוי בעלי מקצועות חופשיים, וחיים ברווה כלכלית גבוהה מאוד.  

גם אולי המקום להזכיר שעל רקע הלחצים המשפטיים והציבוריים להפסקת תקצוב ישיבות ומוסדות חינוך חרדיים שאינם מלמדים לימודי ליבה או שאינם עומדים בחוקי הגיוס, עלו איומים מצד עסקנים חרדים להביא כספים מחו"ל מתורמים פרטיים וקרנות כדי לגשר על הפערים התקציביים-גם זה מוכיח שהחרדים בחו"ל עובדים ומתפרנסים היטב ורק בארץ חיים בעוני עמוק מרצון.  

הרב זיני לא היה רב הטכניון כי לא היתה משרה כזאתאריק מהדרום
הוא היה רב בית הכנסת שבתוך הטכניון והוא שנים רבות ניסה לבקש מאנשים להפסיק לקרוא לו בצואר הנ"ל ובכל זאת אנשים ממשיכים לקרוא לו כל.
חידשת ליפ.א.
תגובה חסרת טאקט בקבוצת חברות רווקותראומה1

חברה נשואה שנה שהתחתנה בגיל מאוחר כתבה בקבוצת חברות רווקות בנות גילה:

"אחרי כמה שנים מרגיש לא מציאותי להיות נשוי"

כמה חוסר טאקט וחוסר רגישות יכול להיות לבן אדם?

את רואה שיש בקבוצה רווקות בנות גילך שכמהות להנשא כבר ואת כותבת כמה שזה מאין חלום כזה לא מציאותי שאת נשואה כבר שנה?

עדיף לסתום באמת ולא לדבר בכלל על זה מול חברות רווקות. 

זה כמו שהריונית תגיד מול חברותיה הנשואות שלא מצליחות להקלט "יו זה מרגיש לא מציאותי להקלט להריון"

איפפפפפפ

נשמע כמו זעקה לעזרהבחור עצוב
למה היא עדיין בקבוצה?אני:)))))
מן הסתם זו לא קבוצה שמוגדרת לרווקות בלבדבחור עצוב
אני חיה בגישה קצת אחרת ממךלגיטימי?אחרונה

לא הייתי רוצה שכל מי שנשואה לא תעיז לדבר על הנישואים לידי, כי זה רגיש.

זה טבעי ונורמלי שאני מדברת עם חברות, והם מדברות דברים כאלה - וכן, גם על ילדים וכו'.

ואני רואה את זה כהחלטה שלי מה לעשות עם המידע הזה.

אם אני בוחרת להיעלב ולהתרחק ולא להיות חלק מהקבוצה שבה מדברים ככה -

אני מרגישה שאני גוזרת על עצמי בדידות וריחוק, ויצירת קבוצה חברתית שכוללת רק מי שאיתי במצבי, וזה עלול להיות לא בריא מבחינה נפשית.

אני גם יכולה להבין את מה שהיא כתבה בצורה אחרת:

שנים ארוכות של חיפוש, של רווקות לפעמים מובילים למחשבה במודע או בתת מודע של ייאוש, של לי זה כבר לא יקרה.

וכשזה כבר קורה - זה יכול להיתפס כ"תסמונת המתחזה" - זה לא אמיתי, זה לא שלי, אני עדיין בזהות הרווקית שלי - ולכן זה נראה כל כך לא מציאותי שהתחתנתי.

בעיני זה יכול להיות שיתוך של איזשהו מצב נפשי, לא ניסיון לדרוך על יבלות.

אולי יעניין אותך