אשמח לקבל טיפים וכל דבר לאיזה איזור במיוחד עוזר
אם יש מישהי/ו שמבינ/ה בזה במיוחד אשמח מאוד אם אוכל לדבר איתה/ו האישי ולפרט יותר ע"מ שיעזרו לי
תודה רבה

אם יש מישהי/ו שמבינ/ה בזה במיוחד אשמח מאוד אם אוכל לדבר איתה/ו האישי ולפרט יותר ע"מ שיעזרו לי

לעשות את זה נכון, במיוחד בגיל שלך,
זה בליווי דיאטנית מוסמכת, שמתמחה בנערות מתבגרות, ויודעת איך לאזן בין השגת המשקל הרצוי, לשמירת הבריאות ושמחת החיים שלך.
איך תמצאי אותה?
תתחילי דבר ראשון בקופת החולים שלך, בסניף שקרוב לבית שלך.
בכל קופה יש דיאטנית, לפעמים יש גם קבוצות משותפות של נערות בהנחיית דיאטנית.
קודם כל תשאלי אותם מה יש להם להציע.
זה מאד חשוב לעשות זה נכון, כי מאד בקלות אפשר להסתבך עם עצות לא מוסמכות,
או סתם עם עודף של כח רצון,
ואז קורים כל מיני דברים לא נחמדים, כמו למשל פגיעה במערכת חילוף החומרים, בגלל דיאטה רצחנית מדי, ואחר כך משמינים יותר 
זה גם יסיף לך בריאות, גם ישמור עליה וגם יעזור לאזן את המשקל.
בגיל שלך בכל מקרה את תרדי כי זה תחילת מחזור של גדילה מהירה (יש שתים כאלה אחד מתחיל ממש בגיל קטן 3-4) וכדאי לך מאוד פשוט ללכת לדיאטנית שתבנה לך תוכנית וזה אפילו לא קשה (מניסיון) בהצלחה עם זה!!!!
את בדיוק בגיל הנכון לעשות את זה, כי עכשיו הגוף שלך מתעצב ומקבל צורה.
דבר שני-כדי לרדת, צריך להפסיק לאכול שטויות שכוללות- ממתקים, חטיפים, עוגות. גם הרבה לחם זה מאוד משמין.
לעשות את זה לבד זה מאוד קשה.
ולכן אני מציעה- תתערבי עם חברה/אחות שאתן לא אוכלות שטויות ומי שנשברת ראשונה חייבת לשנייה מה שהחלטתם.
אפשר גם לעשות שלא אוכלים בין הארוחות חוץ מפירות וירקות.
בהצלחה!!
ועוד יותר- להכין אותם בבית, ככה זה 100% מלא ולא סתם ערבוב... וזה משביע מאוד, ככה שבמקום לאכול 4 פרוסות לחם בכל ארוחה תאכלי לחמניה קטנה אחת.
יש לי מכר שאכל לחמים מלאים בלבד והוריד בשנה 8 קילו...... ותאמיני שהוא כל היום טוחן אוכל.
עוד עצה, לאכול מסודר, ולהיות מרוכזת כשאת אוכלת, תסתכלי עליו, את לא יכולה להאמין כמה זה עוזר להמנע....
לא להביא מההתחלה ממתקים לבי"ס, אל תכניסי אותם לתיק שלך, ככה את לא תצטרכי כל פעם להלחם בעצמך.
עוד דבר- לא לקחת מאנשים אחרי שהם מציעים לך ממתקים,
תאכלי יותר פרות, תמעני כמה שאפשר ממתקים.
ולעשות ספורט! תעשי הליכות עם חברים כל יום במשך חצי שעה, תקפצי איזה 300-400 קפיצות חבל כל יום, תגרמי לעצמך להזיע! תרשמי לחוגי ספורט ואל תשבי בצד בשיעורי ספורט, אל תוותרי לעצמך.
ההתחלה תמיד קשה, תעזרי במכרים. אבל בסוף את תתרגלי וזה יהיה לך קל
אם את תקפידי על הדבר הזה, את תראי תוצאות טובות, מבטיחה!
בהצלחה!
הכוונה: לאכול ארוחות מסודרות, משביעות שכוללות ירקות. עדיף לחם רק בבוקר וכמובן שלחם קל(אגב של ברמן מאוד טעים).
ולא לאכול בין הארוחות ממתקים אלא אם בא לך משו אז שיהיה פרי (תמר, תפוח או מה שבא..) ובשבתות לא הייתי ממליצה לשמוע לאלו שאומרים שבשבת לא משמינים, כי משמינים! אז אולי כן תתענגי על פרוסת עוגה או משו מתוק אחר אבל לא להפריז.. ויחד עם כל זה.. תנחשי.. ספורט! תרשמי לאיזה חוג התעמלות ותתעמלי.. לאיפה שאפשר ללכת ברגל תלכי, לעלות במדרגות אם יש.. זה עוזר! הרבה בהצלחה!!! (אגב אני תמיד גם אומרת את כל זה לעצמי... זה קשה אבל משתלם
דבר ראשון- כל הכבוד על האומץ ועל הנחישות- זה כבר משהו. וזה גם אומר שאת מוכנה להשקיע בזה.
שנית- ציינת שאת בת 14, ז"א- את עוד יכולה לשנות את הרגלי האכילה שלך. זה הזמן.
אז הינה-
אני גם הייתי (בגיל שלך) במקום הזה, פחות או יותר, גם אני רציתי להרזות ולא ידעתי מאיפה להתחיל. ואת יודעת מה הכי עזר לי. יותר מההליכות, הדיאטות, הטיפים והשגעונות עם הפרסים וה'עונשים'- הכי עזר לי היה הטיפ הבא:
פשוט במקום להפסיק לאכול את מה שאוהבים, כי זה קשה, זה מוריד את המוטיבציה להמשיך וכו'- פשוט להמשיך לאכול את מה שרגילים- אבל בכמות קטנה. ז"א- אם עד עכשיו היית מכינה לעמך נניח פסטה- במקום לקחת את הצלחת הגדולה- קחי את הקטנה. ככה תקטיני את הארוחות שלך, תתרגלי לאכול ולצרוך פחות.
בשבועות הראשונים זה קצת קשה, מרגישים רעבים הרבה פעמים, וזה לא בעיה, אפשר לאכול בין הארוחות דברים בריאים ופירות- אבל לא ארוחות שלמות של שוקולדים..
אח"כ הגוף מתרגל לארוחות שמצטמקות והקיבה מתקטנת, היא מצטמקת- ואז מרגישים יותר שבעים עם פחות אוכל.
השיטה שלי- לא להתחיל עם דיאטה שתגמרי אחרי חודשיים שלוש ואז תעלי במשקל- העיצה היא לשנות את אורך החיים- לשנות את הרגלי האכילה. ככה את גם יורדת במשקל וגם נשארת שם.
קיצר- שיהיה לך טונות הצלחה וס"ד -
אם את רוצה אשמח לפרט לך יותר. באישי או בפורום- ממש לא משנה.
אני ממש לא אוכלת פירות וירקות חוץ מאוליאוהבי ה'
ב"ה הצלחתי ;) וופל לבוקר, סנדוויץ, תפוח, ארוחת צהרים מהפנמייה , ערב מהפנמייה
ממש רציתי לקחת איזה ביסלי או עוד איזה עוגיה -2 ואמתי לא!! במקום זה אני יקח תפוח
אני בשוק שהצלחתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כמה כיף זה

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.