אני מרגישה אשמה...באמת שיהיה טוב

ב"ה

לקראת סוף שנה שעברה חברה שלי , שבאה ממשפחה שכל אחד הולך בדרך שלו אבל היא מתחזקת כבר כמה שנים , התייעצה איתי ואמרה לי שהיא רוצה ללכת ללמוד במדרשה בשילוב הלימודים שלה.

ז"א שאחרי הלימודים היא תיסע למדרשה ,תלמד שם קודש ותישן שם...

אני די שכנעתי אותה שלא תעשה את זה כי היא לומדת לימודים לא פשוטים ומתישים מאוד שדורשים השקעה רבה,היא לומדת 5 ימים בשבוע עד אחר הצהריים ואז עוד לנסוע למדרשה?? מטורלל

אני עדיין עומדת מאחורי מה שאמרתי לה כי אחרת היא לא הייתה לא במדרשה ולא ובלמודים ואז היא סתם הייתה מתוסכלת משני הכיוונים...

הבעיה היא... שהיא הדרדרה מבחינה תורנית בשנה הזאת (הנוכחית) ועכשיו אני מרגישה אשמה בזה כי היא ידעה מה היא רוצה ולמה... ואני בעצם גרמתי לה לא לעשות את זה  עצוב. לא יכולתי לדעת שזה מה שיקרה...

מה אני עושה עכשיו?? איך לתקן את מה שעשיתי?? איך אני יכולה לעזור לה לחזור??

פעם היינו מדברות על כל מיני נושאים דתיים/תורניים משלא יהיה... אבל היום זה ממש לא מעניין אותה (מילים שלה...)

באסהההה, עצוב לי... בוכה בוכה בוכה בוכה

לדעתי:שודד ים

א. חלק מהמדרשות לבנות ואולי רובן הן כאלה שבכלל עדיף לא ללמוד בהן, והן רק מחמירות את המצב ולא להפך.

ב. גם אם היא הייתה לומדת במקום טוב, גם כך רוב ככל הבנות היום נחלשות מבחינה דתית, כך שסביר שזה מה שהיה קורה בכל מקרה.

חבל שזה מה שאתה חושב. שני הדברים שכתבת לא נכונים!באמת שיהיה טוב

לגבי סעיף ב' ע"ע הלכות שמירת הלשון.ונסי

אולי חבל אבל זו המציאות.שודד ים
לא חושב שהחפץ חיים היה מכחיש זאת לו היה חי היום.
זו לא המציאותד.

של הרוב לגבי מי שהיו חזקות.

ובוודאי שמכל מקום אין לכך סטאיטיסטיקה מוכחת.

וזה הוצאת שם רע גמורה על רבים (רבות).

ולחפץ חיים בוודאי היה מה לומר על כתיבה של דבר כזה, ולא לכיוון שלך.

על סמך מה אתה בדיוק אומר את זה???נולאית
בס"ד

ומחמירות את המצב? איזה מצב?
של....?
על סמך הכרות עם הסגנון של המדרשות הללושודד ים
בדקי בויקיפדיה 'מדרשות לבנות' ותביני על מה אני מדבר.
יפה. אז מקור המידע הואנולאית
בס"ד

על פי ויקיפדיה, שלא באמת אפשר לדעת ולהכיר את עולם המדרשות ולא את הבנות ששם.יש לי לפחות חברה קרובה עכשיו במדרשה מלאה ועוד כמה במדרשות של שילוב, והן פשוט בנות איכותיות, מבחינה אישית, דתית(כל אחת עם הזרם והסגנון שלה), מוסרית.

להוציא לעז ושם רע על בנות מדהימות, רק בגלל שמה? קראת בויקפדיה משהו מאוד מאוד כללי וכוללני?

בדרך כלל בנות שרוצות להתקדם ולבנות את העולם הרוחני שלהם באות למדרשה,
לא כאלה שזה 'לא בראש שלהם' זה לא שעת חינוך 'שחייבים לבוא לזה', זה לגמרי מבחירה חופשית וגם עולה לא מעט.

אולי יש מדרשות של בנות צבא, שזה משהו אחד
ומדרשות לבנות שלרוב כבר באו מבתים דתיים ורוצות ללמוד ולהתחזק ולהוסיף עוד קומה, ומדרשות לבנות שקצת רחוקות ושרוצות להתקרב.

אבל בעיני זה מבורך. אתה היית אי פעם במדרשה? לא. אז תפסיק עם הסטיגמות,
כי אם רק נדבר סטיגמות אז אולי נסגור גם את הישיבות ?הרי על כל ישיבה אפשר למצוא סטיגמה שלילית, בעיקר במאמר שטחי וכוללני כמו בויקפדיה.
המדרשות שהתכוונתי אליהן הן בגוון פמיניסטישודד ים
וזה אומר הכל.
פמיניזם זה הכי אנטי תורה שיכול להיות.
אולי לא כולם בסגנון של פיוטרקובסקי, עין הנצי"ב, צהלי וכדומה אך זה בהחלט הכיוון.
יראת שמים לא קונים במדרשה.
איזה מדרשות התכוונת אליהם?נולאית
בס"ד

תתייחס ספציפית. כי להגיד באופן כללי, זההוצאת שם רע להמון מוסדות שכל מעשיהם לשם שמיים, ועל המון בנות
באמת באמת צדיקות ואיכותיות.
למשל אלו שהזכרתי.שודד ים
לא הזכרת. זו בדיוק הבעיה.הכל ממנו
אמרת באופן כולל על דברים שתה בכלל לא יודע...
נתתי דוגמאותשודד ים
כ"כ המון חוצפה להגיד מה שאמרתshilat

באיזה אופן אתה מכליל ? אני במדרשה כזאת ,וב"ה רק התקדמתי !!הייתי במצב גרוע מבחינתי ואני רק עולה ועולה..

בגלל שהם קצת יותר ליברליות ?אז אל תיצא עם מישהי משם..ומן הסתם שגם אנחנו לא נצא עם מישהו עם דעות כמוך..ואז הכל טוב !
אבל ככה להכליל..הם ממש לא אנטי דת , ובטח שלא מחלישות !ממש חוצפה להגיד את זה..אתה מוזמן לבוא ולראות בעצמך , כן , יש שיעורים ספציפים שגם בנים יכולים להיכנס...מוזר לך ? לא נורא תתגבר.

ואל תכליל..אני דתייה לא פחות ממך , וההתרסה שאתה עושה, זה אנטי דת !

סבבה. זו דעתי וזו דעתך. זכותי לומר את דעתי.שודד ים
בדיוק עכשיו הייתי במקום בו הביעו תמיכה בצ'ה גווארה, רוצח מפורסם שנחשב בחוגים מסוימים ללוחם חופש.
בדורנו הכל אפשרי, השחור הופך ללבן והאמת לשקר והכל סבבה.
אז כמו שאת חושבת כך, אני חושב אחרת.
בעיניי מדרשות שמשלבות צבא הן אנטי יהדות, ומדרשות כמו ברוריה ועין הנצי"ב הן כאלה שללמוד בהם רק מזיק.
יש גם המון רבנים שחושבים כמוני.
אין בעיה שזו דעתך..shilat

רק תנסה שלא לפגוע כשאתה מביע את דעתך..תחשוב מה שבאלך ,אבל אל תגיד דברים שיכולים לפגוע , אני לומדת בברוריה , והתקדמתי המון ,חבל שאתה חושב שזה רק מזיק אבל זכותך..
אז אל תגיד שאיפה שאני נמצאת ולומדת זה אנטי יהודי או אנטי תורה , אני לומדת את אותם ספרים כמו שלך , ו70 פנים לתורה תכבד את הכל..אל תקרא לזה אנטי יהודי..אנטי יהודי זה לא לדעת לקבל דעות אחרות משלך , וזה מה שאתה עושה..
ויש גם המון רבנים שחושבים אחרת ממך , אזמה?מזה אומר שהם פחות טובים ? שכל אחד ילך בדרכו ואמונתו ..
ב"ה ותודה לו ששם אותי במקום הנפלא הזה !!
להגיד שזה אנטי תורה ? באיזה אומץ אתה אומר את זה? חבל ממש שזה המלים שיוצאות ממך, זה דרך התורה בדיוק כמו הדרך שלך ..

טוב אז ככה:שיר דברי
לא התכוונתי לפגוע, ואם זה הובן אחרת אני מצטער.
ראש המדרשה שלך דיברה בחוצפה די נדירה כלפי רבנים שחושבים אחרת ממנה.
אבל זה רק חלק קטן מהבעיה.
הבעיה החמורה היא שהיא מתיימרת לפסוק בהלכה בדברים שגדולים וחכמים ממנה קבעו דרך, והיא סוטה מהדרך הזו לדרכים שאינן תורניות.
יש לכך המון דוגמאות.
דעתה בעניין הפלות למשל ועוד.
אני יכול להביא ציטוטים שלה כדי שתראי איך היא מתייחסת למי שלא מסכים איתה אבל כרגע מעדיף לוותר על זה.
אם זה יהיה הכרחי אביא זאת.
בינתיים אני מפנה אותך למאמר שכתב הרב יואל קטן בעניינה ובעניין הספר החדש שהוציאה.
http://3.bp.blogspot.com/-iXnZpwWbZo0/VEK9cfeY32I/AAAAAAAAA0M/4tlZx3YsQZA/s1600/IMG_41874926890995.jpeg
מאמר של הד"ר יעל לוין בעניין:

http://www.kipa.co.il/tarbut/177/58796.html
הרבנית מלכה פיטרקובסקי מלמדת במגדל עוז..לא בברוריהshilat

ויש דברים שאני מסכימה איתה ,ויש שפחות..

ובכלל..shilat

ראש המדרשה של מגדל עוז זאת הנכדה של הרב סולובציק..הרבנית אסתר רוזנברג
והרבנית מלכה רק מלמדת שם..אתה לא חייב להסכים איתם,אבל עדיין הם רבניות..

לגב' פיוטרקובסקי אין סמיכה כך שהיא איננה רבנית.שודד ים
ושוב, לא למדתי שם אבל אני מכיר מספיק טוב את המקומות הללו, ולענ"ד הם רק מזיקים.
יפה אמרת. לעניות דעתךשמש אא
מזמן לא שמעתי הוצאת שם רע כל כך חסרת בסיס

אתה יודע כמה מדרשות יש? ובכמה סגנונות?!
צודק. מתקן את עצמי: מדבר על מדרשות מסוג מסוים.שודד ים
מסויים מאודעוגי פלצת

מה שמצדיק פניה למנהלים שימחקו את הענף הזה

היא הייתה בעבר ראש מדרשת לינדבאום (ברוריה)שודד ים
מדרשה שאחד מראשיה, הרב אוהד טהרלב, מעודד בנות לעבור על איסור שרבים פסקו שהוא יהרג ובל יעבור, והרבנות הראשית לדורותיה אסרה אותו באופן גורף:
גיוס בנות לצה"ל.
אם זה לא אנטי הלכתי, איני יודע מה כן.
אם להאשים את מוסד המדרשות בפמיניזםעוגי פלצת

בצורה כה גורפת זה לא בורות,

אני לא יודע מה כן בורות.

תהרג ובל תעבור. סבבה..שמש אא
אני לא מעודד גיוס נשים לצה"ל כאידאל אבל להגיד שהן עוברות על עברה ברמה של גילוי עריות זו קשקשת חרדית אופיינית. אני לא מאמין שיש אפילו פוסק רציני אחד שאומר דבר כזה.
הרב הרצוג, הרב חרל"פ והרב פרנק אמרו זאת, בין היתר.שודד ים
מקור כפרהשמש אא
ספר. לא פשקוויל
חפש בגוגל 'גיוס נשים יהרג ובל יעבור' ועיין בתוצאה הראשונהשודד ים
לא רוצה ולא מאמיןשמש אא
תביא מקור נדון.
בעבודתה של הד"ר איטה ביק מאונ' אריאל.שודד ים
חיפשתי ברשת, בפשטות בכל מקום שמצאתיעוגי פלצת

זה היה בגדר "שמועה", 

אני באמת מחפש את הביטוי הזה בתוך הפסיקות ההלכתיות.

רשמתי לך מקור. עיין בו.שודד ים
תגיד אתה רציני?!שמש אא
מדובר על פשקוויל שמדבר נגד גיוס בכפיה של בנות והוצאתן בכח מחוץ לביתן לשירות לאומי ללא ידיעת המשפחה ופיקוח כלשהו.
גם אני הייתי הולך לכלא אם היו עושים לי את זה.
ושוב, זה פשקוויל. לא פוסקים מזה הלכה
אתה מעוות את הדברים.שודד ים
מצוטט שם הרב פרנק והרב קניינסקי שקובעים שזה יהרג ובל יעבור, כשהרב קנייבסקי משייך זאת גם לשנת 78 לערך.
במקום להודות בטעותך אתה פשוט מסלף וחבל.
יהרג ואל יעבור יש רק על 3 עבירות...הכל ממנו
אלא אם זה שעת שמד...
תגידי את זה לרב פרנק שגדול מעל רב שחי כיוםשודד ים
מה פשקוויל? פסק דין!עוגי פלצת

רק אם זה כתוב בשו"ת סימן פלוני זה תקף בעיניך?

סבבה אז זה יהרג ובל יעבורשמש אא
ובחורה שעשתה שירות לאומי ולא חזרה בתשובה יוצאת בגט ללא כתובה מדין פריצה באביזרייהו דעריות.

הגיוני. מאוד

ומוטב היה שתתאבדנהשמש אא
אמור זאת לכל גדולי דור העבר.שודד ים
כשלומדים תורה משתמשים בשכלשמש אא
אתה פשוט לא מבין מתי מדברים בלשון גוזמא ובאיזה הקשר (כפי שאמרתי דובר אז על להוציא בנות מהבית בכח לתוך חברה חילונית ללא השגחה וללא קשר לביתן)

תשתמש בראש. כך תטעה פחות
שוב אתה מסלף. קרא שוב את דברי הרב קנייבסקי.שודד ים
קראתישמש אא
הוא אומר ששירות לאומי זה יהרג ובל יעבור. כלומר עדיף שכל בנות השירות הלאומי היו שולחות יד בנפשן ולא עושות ש"ל.

ואתה עדיין לא מצליח להבין שהוא לא התכוון כפשוטו. אתה פשוט לא מכיר חרדים
יש דברים בגואיתי222

כפשוטו או לא, כך הוא אמרשודד ים
וזה מראה עד כמה זה חמור בעיניו ובעיני כל מי שאמר זאת.
אני גם לא אמרתי שזה כפשוטו או לא כפשוטו.
אמרתי מה שהרבנים שהזכרתי אמרו.
זה ממש לא מה שאמרתשמש אא
תקפת רב (שאני מודה: אינני מכיר) שבכך שהוא מתיר לבת לשרת בצבא הוא אדם אנטי הלכתי בגלל שיש 'פסק' שזה יהרג ואל יעבור. ואני מסביר לך שלא יכול להיות 'פסק' כזה וודאי שמי שלא חושב ככה הוא לא אנטי הלכתי.
אתה שוב מסלף. זה יהרג ובל יעבור בציבור החרדי.שודד ים
אם זה כפשוטו או לא, תחליט אתה.
אתה מעקם את דברי הרבנים כל פעם עם תירוץ אחר בשביל שיתאימו לעמדתך אבל זה לא ילך לך.
הרב טהרלב מציג קו אנטי הלכתי מובהק ויוצא כנגד כל גדולי הדור.
טוב חלאס אני לי כח לדיון הזהשמש אא
צודק, פספסתי מה שכתבתעוגי פלצת

ועדיין, עליך להודות לכל הפחות לגבי רוב המדרשות

שמי שהולכת לשם מתחזקת.

ממש לא יודע אם רוב.שודד ים
יראת שמים לא קונים במדרשה, ותורה אפשר ללמוד גם בלי מדרשה.

יש מדרשות חרדיות שהן משהו אחר לגמרי ולא עליהן דיברתי.
למה לא קונים? יש בנות רבות שקנו יראת שמיים במדרשהעוגי פלצת

וזה ניכר שהמדרשה היא המקור ליראת השמיים שלהן.

אין ספק שחלקן קיבלו שם הרבה יותר יראת שמיים,

ידיעת תורה וחיבור לתלמידי חכמים מאשר התיכון

או האולפנא שלהן.

אתה מכיר את המציאות של בנות המדרשה בציונות הדתית?

זה לא נראה כך.

**

לפי ההיגיון שלך, תורה ויראת שמיים אפשר גם לקנות

בלי כל המוסד של רב ותלמיד.

אז בוא נבטל אותו כי יש רבנים שדעותיהם מקולקלות!

מעיון בהמון פורומים שוניםשודד ים
ניכר בפירוש מה שאני אומר.
אכן, אתה צודק.
מקבל את דבריך.
אז יש ויש.
לכן צריך לבדוק טוב טוב לאיזו מדרשה הולכים.
חותם על מסקנתך עוגי פלצת

במשפט הפתיחה שלי אגב כתבתי:שודד ים
'*חלק מהמדרשות* ואולי רובן'.

אני אכן חוזר בי לגבי שתי המילים האחרונות.
אתה מכליל מאדא-לדהיד

וחצוף מאד. 

מי שלא רוצה לקנות יראת שמיים ולהתקרב לה' יתברך- יכול לשבת שנים על גבי שנים בישיבה- ולא תיכנס בו טיפת יראת שמיים. או תורה.

לפני שאתה מכליל ככה מדרשות, על סמך אי אלו מוסדות שיצא לך להיתקל בהם- בבקשה צא אל העולם האמיתי, בו יש כמה וכמה סוגים (בא לי להגיד עשרות, אבל אני עלולה להישמע מגזימנית) של מדרשות- ובתוכן מאות בנות מתוקות שכל רצונן הוא להתקרב להש"ית וללמוד מתורתו בצורה הכי טהורה, עמוקה או פשוטה שיש.

כתבתי בפירוש שאני מדבר על *חלק* מהמדרשותשודד ים
יותר התכוונתי למשפט "יראת שמים לא קונים במדרשה"א-לדהיד

בכל מקרה מתנצלת. ראיתי גם שסייגת את דבריך.

מצטער. מקבל את ההתנצלותשודד ים
אני מתפלא שנידון כזה מתעורר בעקבות דיון כללי על מדרשותעוגי פלצת

מה ההיתר לבזות תורה ולומדיה?

צודק. להגיד שיש רב בישראלשמש אא
שאמר שכל הבנות בצה"ל הן מגלות עריות והיה מוטב שימותו ולא יתגייסו זה באמת ביזוי לתורה ולומדיה
מצטרפת לדבריך!shilat
יש רבנים רבים שמתרים גיוס בנות לצהל.. ובתור בת שירות לאומי, יש המון דברים שאינך יודע, למשל שרוב חברותי לדירה עשו דברים שאינך תאמין אם לא תראה.. אז סמוך עלי. מי שמחפשת ריגושים ופיתויים תמצא בכל מקום. ומעבר לזה שבצבא יש דתיות שמתקלקלות, ובשירות לאומי לא פחות -רק שלא מדברים על זה, זה ההבדל!!
ומעבר לכך, לך שודד ים, לפני שאתה מתריס את הרב אוהד טהרלב רק שתדע הוא מגיע אחת לשבועיים לכל הבסיסים מרמת הגולן ועד עובדת שבאילת, ונותן שיעור הוא ורבנים אחרים לכל בנות הדתיות בבסיס.. מתוך הכרה שזה נזקק, ואכן, יש גרעין של בנות דתיות בצהל.. ואם תשאל אותי הם נשמרות טוב יותר מבחינה דתית. ויש לי בסיס. יש לי חברות בשירות לאומי וגם בצבא.. ואני לא אעשה כאן השוואה. אבל מהכירות אישית.. אני יודעת מה אני אומרת
וצודק, צבא זה לא בדיוק המקום לנשים, בגלל זה אני לא שם, אבל יש בנות רבות שזה מתאים להם, וישנם רבנים שמתרים גיוס, לאור עובדות רבות..
אחת מהם שיש גרעין תורתי בצבא לבנות דתיות, עם שיעורי תורה, שבתות, זמני תפילה קבועים בנוסף לת'ש ועוד..
אז לפני שאתה אומר שהם עוברות על תהרג ואל תעבור.. תברר קצת יותר, ותדבר עם דתיות שבצהל שהיו לפני במדרשה.. ואז תראה..
גם שירות לאומי זה בעייה.שודד ים
בכל מקרה אני לא אומר את דעתי אלא את דעתם של כל גדולי הדור ושל הרבנות הראשית מאז היווסדה ועד היום, שאין בכח מי לחלוק עליהם.
סבבה אז לא נתרום למדינה.. זה הפתרון שלך?shilat
מי שרוצה לתרום למדינה יש לו דרכים יותר עמוקות ומהותיותעוגי פלצת

כשאתה תורם למדינה בתחום החינוך והערכים

אתה בונה בתחום יותר פנימי.

אם למסור את הנפש על בטחון המדינה זה דבר גדול,

אז למסור את הנפש למען תוכנה הרוחני זה דבר שהוא

על אחת כמה וכמה...

ואותו דבר בנוגע לשנתיים מול מפעל חיים...

בדיוק כך. ואגב:שודד ים
מעבר לזה שאני לא רואה שום עניין בתרומה למדינה, ובטח שלא חס וחלילה למות רח"ל למען מדינה - (חשוב כמובן להגן על עם ישראל אבל לא בשביל גוף חסר נשמה שנקרא מדינה), התרומה הגדולה יותר לחברה לא תבוא משירות לאומי, אלא בדרכים אחרות כמו משפחה ועבודה.

עם ישראלד.

ששולט בארץ, זה נקרא "מדינה". גוף מאורגן וחי. דברים פשוטים לגמרי. והכרת טובה לה' שזיכנו לכך.

חס וחלילה לערבב בין השניים. איננו פאשיסטים.שודד ים
פעולה כדוגמת עקירת גוש קטיף חידדה את ההבדלים שבין המדינה לבין עם ישראל.
מי שחשב שהמדינה עליונה חלילה על העם, צידד בציות לפקודות, כמו אחד מפורסם בבית היהודי,
וכן להפך.
עם ישראל זה עם נצח והמדינה דהיום היא רק כלי שאפשר להשתמש בו לטוב או למוטב.
תרומה מבחינה פורמלית זה שירות לאומי או צבאshilat
וכל זמן שאנו חיים זה תרומה למדינה, וזה שנקים משפחה בע'ה ונעבוד ונעזור לאחרים זה גם תרומה. אבל לא תרומה שפותרת אותנו מהשירות של כמה שנים שהם נטו בשביל האחר ולא עצמך, ועל הדרך הסיפוק מגיע אליך.
אם נלך בדרך הזאת שבמילא נתרום למדינה, הרי נקים משפחה ובטח שנעבוד, ונעזור למעמד הנמוך ונהיה אנשים טובים.. אז לא היה לך עכשיו מדינה לממש את כל אלו.
חייב לתרום עוד מעבר, חייב צבא, מאז ומעולם היה.. מלחמת מצווה, רשות.. עוד מימי התנך.
חייבים צבא, אבל כמו בכל העולםשודד ים
בכל העולם בנות יכולות להחליט אם הן רוצות ללכת לצבא או לא.
מדינת ישראל היא היחידה בעולם בה נשים מחויבות ללכת לצבא מכוח חוק.
את הכפייה הזו יש לבטל, ולענ"ד ראוי אף לבטל את צבא החובה ולעבור לצבא מקצועי.
אם היינו במצב שאפשר לבטל אז היו מבטליםshilat

מה לעשות שאנחנו לא כמו כל העולם ? מה לעשות שכל יום אנחנו מסכלים פיגועים ואסונות ?
מה לעשות שכל הזמן יש עלייינו איומייי רצח פיגועים ועוד זוועוות..

אז כן , אנחנו חייבים לשרת,בשונה מאשר העולם שאצלם זה רק רשות
לנו אין את הפריבילגיה לעשות את זה.

אבל זה לא מצריך כח אדם שמחייב נשים להתגייסשואף לאור

זה לא מכלל הסוגיה

בתור אישה אני לא מוכנה לעמוד בצד ורק לצפות בגברים עושיםshilat

ואין פה שמץ של פמיניסטיות..אלא רק תחושה פנימית בתור בנאדם שרוצה להיות מועיל לסביבה, למדינה ,לחברה..
מעבר לזה , בחברה החילונית זה מקובל שבנות ישרתו
ובחברה הדתית..לא חייב בכלל, אז מי שלא רוצה שלא תעשה.זה בגדר רשות

זה לא פרמטר למותר או אסור,או בחירה נכונהשואף לאור

לעצם העניין,יש דברים רבים שניתן לעשות למען החברה והמדינה ואינם קשורים לצבא,אין ספק שצבא זו אחריות וחובה חיונית,אומנם לא יתכן לתאר שהכל סביבו,או לחילופין שהוא התרומה הבלעדית לחיים הישראלים במדינה.

מכיון שהוא צורך חיוני אז כמובן שיש צורך להתגייס אליו,אבל בנות אינן חייבות להתגייס במובנים הכרחיים של כח אדם,ומכאן מכיון שהדבר גם אסור ואין עניין פיקוח נפש במובן של גיוס כלל האוכלוסיה הכוללת נשים, אז יש דרכים ישירות לתרום לחיים הישראלים שאותו הצבא משמש להגן.

במילים פשטניות,הצבא הוא כלי להגן על החברה והחיים בה,ולא עניין עצמאי, מכאן שתרומה למהות עצמה שהצבא מגן היא רבת משמעות (אומנם לא בגדר דחוף,או של פיקוח נפש שאלו מושגים הקשורים לצבא,אך זה לא הופך אותה לקטנה אלא פשוט לא דחופה במובן של זמן,כן מועילה (תלוי במה מדובר) לעיצוב החיים במדינה)

לכן אין מקום לומר שתרומה חלופית היא עמידה בצד.

בנוסף אין בכוונתי לומר ששירות לאומי=תרומה חלופית,יש דרכים רבות לתרום ואין כאן מנופול,ולכן אני לא נכנס לסוגיה הזו שעולה כאן מדי פעם

שוב, מדובר בתרומה הפורמלית..shilatאחרונה

ולפי דעתי שירות לאומי בהחלט מהווה תחליף לבנות שלא יכולות מסיבות כלשהם להתגייס...אני למשל  

אני לא נכנסתי לפרטי הדיון,אבל לגבי הצבא זה לא נכוןשואף לאור

ורק בגלל הפוטנציאל של ההטעיה,אני מגיב,אין רבים כדברייך שמתירים לבנות להתגייס לצה"ל,וכל הפוסקים למעשה אוסרים זאת.

כל אחד בא מרקע אחר,ואני מניח אישית שהגעתי מרקע יותר מרוחק משלך,אך חשוב להציב את הדברים בצורה ברורה,מה השאיפה והדבר שנכון מבחינה עקרונית אידיאלית ואיפה נכנסת כאן פסיקה ליחידים (שעבורה צריך ללכת ולשאול,וזה יחודה,היא לא קשורה לכלל ולא בטוח שהיא תינתן בצורה כזו) או לחילופין דברים שנעשו מתוך רקע מסויים שיש להודות שלא היו נכונים ועכשיו אנחנו נמצאים במקום אחר(המשפט האחרון זה לא נכתב ביחס ישיר אליך שהרי אף אמרת שלא שירתת בצה"ל,אני כותב את זה כעקרון).

זה באמת מאד חבל.ד.

ובאמת צריך להיזהר מעצות כאלה, כשלא מאה אחוז בטוחים.

אי אפשר לדעת אם אחרת היתה "מתוסכלת", לכל היותר היתה מפסיקה אם היתה רואה שאינה עומדת בכך.

תתפללי בשבילה מעומק הלב, אם אי אפשר לדבר איתה על זה.

ואולי תגידי לה, אם יש סיוכי שתקשיב, שכנראה טעית - ושאולי כדאי בשביל שלא יווצר מצב שבלי בחירה היא פשוט "מתרגלת" למה שלא רצתה - שתיתן לעצמה איזה יום בשבוע שם.

אולי תיזמי איזו שבת במדרשה לשתיכן..אוריה,
^^רעיון מעולה!אורח כלשהו

אפשר גם דברים אחרים שאתן נהנות מהם ויש בהם צד של קודש, ושתכוונו שזה לשם הקודש שבדבר.

אין לך מה להאשים את עצמךבת גילו

ולא רואה טעם להסכים איתך שאת אשמה בעיניין.

תבדילי בין אשמה לאחריות וקחי את עצמך בידיים, תדברי איתה, תשאלי אותה מה שלומה, תאירי בה את הנקודה הטובה והאין סופית שבה על ידי הסתכלות חיובית ואמונה אמיתית. וכשתראי שיש סיכוי לדיבור על הנושא, תציעי לה לחשוב על הרעיון שלה שוב.

רק אל תאשימי את עצמך, גם את בן אדם! אז טעית... לא התכוונת. קורה! זאת בחירה שלה בכל אופן, אם כי זה נכון שהקב"ה מגלגל זכות... אז תבדקי את עצמך בנחת, ולפעם הבאה תיזהרי יותר... ומה שבידייך לעשות תנסי ותשתדלי לעשות. אבל רק לא להישאר במקום של ההלקאה העצמית. זה לא בריא...

בהצלחה, תהי שמחה...

את לא אשמה בכללפרח-בר
ויפה מצדך שאת עדיין ממשיכה לנסות ולדבר איתה על הנושאים האלו , ותמשיכ בזה כמובן...
לכל אחד יש אחריות אישית על מעשיו , כמובן שאת יכולה לעודד אותה אבל מעבר לזה זה בידיים שלה.
תודה חבר'ה.נראה מה יהיה בהמשך...יהיה טוב בעז"ה.באמת שיהיה טוב

ב"ה

שבת שלום!!

אולי-ונסי
אולי הפתרון הוא לשאול אותה למה. זה באמת מעניין. מאחת שאכפת לנ לאחת שלא איכפת לה? מה נקודת המרכז בעניין? היא בטח לא טפשה והיא בחרה ויש לה סיבות. אז . כדאי לשמוע אותם. זה כנראה מה שאומר בשבילה הנושא הדתי, ואם כך, אם היא תהיה מוכנה לפתוח אותו, היא תדבר עליו משם.
מה שצריך זה אומץ להתמודד עם טעונים שכבר השפיעו על חברה שלך.
לדעתי זו לא השאלה איך לגרום לה לחזור, אלא איך להיות חברות טובות.
אין לך מה להרגיש אשמהshilat

את בסה"כ יעצת לה ,היא עושה את הבחירות שלה בסוף..את לא יכולה להאשים את עצמך על בחירה אישית של האדם שעושה אותה..את סה"כ רצית לגרום לה שיהיה לה טוב, לא צפית את המהלך הזה..
ומעבר לזה..מה יעזור שתחושי אשמה ? זה לא יועיל לא לך ולא לה..
פשוט תנסי לעודד אותה, ללמוד איתה אולי..לנסות להחזיר לה את העניין בדת ומה שסובב לה..

האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלתאחרונה

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

לדעתי מדינה זה דבר אחרזיויק
אבל השמאל והמסרים בתקשורת הפכו את הגישה למדינה כסוג של חברת ביטוח
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך