שמעתם על פרוייקט 22!!!מיסטר דום
הוא אוטוטו מתחיל ... קצת ביאסתי אותם שם כי כולם דיברו על תורת הצמחונות של הרב קוק ורק אני כתבתי להם שנכון הוא דיבר על זה בתור מעלה מוסרית אבל אסר להיות טבעוני בימינו...מה את חושבים על טבעונות?
בעולם מתוקן זה יהיה המצבshilat
אבל אנחנו לא שם, אז למה להקדים את המועד.. כרגע במצבנו הירוד, לטבעונות אין מקום.. כי אנחנו עוד לא שם. וזה נראלי סתם כפייה על עצמנו.
בע'ה בעתיד לבוא נחייה כך.
ומעבר לזה..אני מסכימה ששחיטת חיות הפכה כבר לרצח, זלזול וחוסר כבוד בבעלי חיים.. היחס אליהם חייב להשתנות !
כלומר לא לפטם, או להכריח הטלת ביצים והפקת חלב בכוח..
בקיצור לא צריך להיות טבעונים, אבל מי שמתנזר.. החלטה שלו, לא יודעת אם זה אסור.. אבל שיאכל מה שנראלו
אז למה לא להתחיל לתקן את העולם?ארוון

זה לא מה שמתקן. זה התוצאה של המתוקן... (אולי)ד.

עולם מתוקן הוא גם ללא חטאים וללא רצון לחטואארוון

האם זאת סיבה להתחיל לעשות מה שבא לנו, עד ה"תיקון"?

לא דומה. בזה ספציפית - הכוונה היא כך.ד.

זה תירוץ יפה ללהיות ראש קטן...ארוון

לא. זו האמת של כוונתו. לא כל דבר הוא תיקון תמיד.ד.

זה כמו שילד קטן יפתח עסקאלעד

רק כי השגת ממון הינה בעלת ערך (נגיד..) כשהוא יהיה מבוגר.

אנחנו עדיין לא ברמה הרוחנית הגבוהה,

שהצמחונות היא רק פן אחד שלה,

וזה לא נכון ולא בריא לקפוץ מדרגות באופן כזה כשכל המציאות בוסרית עדיין

אפשר במקבילארוון
לשאוף למעלה מביא לתוצאות טובות...
אוליאלעד

מה שבטוח וזה מה שניסיתי להסביר - שצמחונות ע"פ היהדות היא לא סיבה וכח מניע לשלמות אלא סימן וביטוי לתהליך שכבר קרה.

ולכן כל עוד אנשים אוהבים בשר, כנראה שעוד לא הגענו לשם.

ביום בא ניגעל מזה, סימן שהגענו

זו לא פעולה אקטיבית כמו תורה מצוות ומעש"ט שמקדמים את הגאולה והשלמות הסופית.

ואידך זיל גמור

נראה ליגפן36
שהיום עשית המצוות ואכילת הבשר שתיהן דרכים להביא את העולם לתיקונו (או להעלות את הבשר למדרגה הגבוהה יותר ולתקן אותו כנ"ל)
ובזמן שיהיה העולם מתוקן לא יצטרך הבשר שנאכל אותו, ולא יזדקק העולם לחטאים שנתגבר עליהם.
הרב קוק מסתמך על כמה דבריםמיסטר דום
ואין לטבעונות מקום בימינו עד ביאת משיח צדקנו...יש אתר מעניין על זהhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/12406
לא משכנע, כי זה עדיין לא אסור, אלא "קשה"ארוון

הרב קוק אסרמיסטר דום
בגלל כמה דברים אחד מהם היה שאנחנו לא ברמה הרוחנית הנכונה ובסוף מרוב שנרחם על חיות נתאכזר לבני אדם. ד"א הרב קוק היה צמחוני
תקראו בספפרספיידרמן
שהתלמיד שלו ברח לי השם הוציא מהכתבים שלו ...
כן בטחThe yehudi
ולכן הוא הכריח את הרב צבי יהודה לאכול בשר (אגרת תשצד כמדומני).
ומניין לנו שהוא עצמו בכלל היה צמחוני?
כי לעתיד, נהיה טבעונים מטבענוshilat
כלומר לא יהיה לנו בכלל את היצר הזה..
אפשר להתנזר כבר עכשיו אבל כמו שדן אמר זה יכול להיות תוצאה של עולם מתוקן ולא הדרך אליו..
ובכללי אני בעד איזון, לא לרדוף אחרי בשרים ..פעם בשבוע, או בשבת, נראלי פייר הוגן. גם לעבוד על עצמנו וגם להתחשב בסביבה ומחאה בחוסר כבוד כלפי החיות.
אבל להתנזר לגמרי.. פחות בעד, זה העולם, ככה ה' ברא לנו אותו אחרי אדם וחווה.. זה דרך העולם
אני נגידמיסטר דום
אוכל פעם בשבוע וגם אז לא הרבה
ומה יקרה אם תוותר על זה?ארוון

ככה ה' ברא אותנו?ארוון

נוטפי ריר אחרי בשר?

לא... אפשר לחיות בלי בשר, ולא, זה לא הדבר הכי מגרה בעולם.

אגב, תוצאה של עולם מתוקן הוא שלא יהיה רצון לחטא, אבל היי כרגע ה' ברא אותנו כן עם רצון- אז חבר'ה דיי לצביעות- לכו לחטוא.

אז כשנוח לנו פתאום קל להגיד שצריך לחכות לביאת המשיח... 

חח...סליחה. אבל זה לא קשור.נקודה טובה
לאכול בשר זה לא חטא. צר לי.
כשהם לא אכלו בשר אז העולם היה ברמה אחרת לגמרי.
העולם ירד משם. הותר לאכול בשר. כן כן, הקב"ה התיר לנו לאכול בשר. ואפילו זה מצווה.
אז את החטאים תשאירי בצד.
לא טוב לך לאכול בשר? לא נראה לך מתאים? אז אל תאכלי. בעיה שלך.
אבל אל תהפכי את כל מי שאוכל לחוטא.

והקב"ה ברא אותנו בדרגה אחרת לגמרי..קודם יש לתקן הרבה מאוד עד שנגיע לתקן את הבשר. יש המון מה לתקן לפני
קראת הכל?ארוון
כי הטענה שלהם שאם זה מצב מתוקן - אזי אי אפשר לפעול למענו ולהתחיל בתיקון... ומפה ההשוואה
If it ain't broke, Don't fix it.הדרכה
זה כנראה כן אם הטענה שזה מצב מתוקןארוון
לאכול בשר זה מצב מתוקן. מידות מושחתות הן המצב הלא מתוקן.הדרכה
זה לא מה שטענו לפנייך...ארוון
זה מה שאני טוען הדרכה
מתוקן לעולם הזהי. נחמיה
גם מוות זה לא מצב מתוקן- אבל זה כללי העולם הזה.

ויש עוד דוגמאות של אידיאל הבריאה לעומת הטבע בעולם. אז אולי בשונה מהמוות שהוא שינוי מתוך ימי הבריאה (אדם הראשון נידון ביום שישי) ואכילת בשר זה מנח-אבל גם יש עוד כללי טבע בעולם שהם מהמבול.
ואכן אנשים משתדלים לא למות....ארוון

קראתינקודה טובה
אבל התיקון הוא לא בלא לאכול בשר. (אני אחפש לך במוח דוגמא טובה) אלא תיקון העולם והפנימיות שלו.
כשאנחנו נהיה מתוקנים, לא נאכל.

עדיין לא מצדיק השוואה.

חח..ומשום מה יש לי חשק עכשיו לשניצל מושחתת שכמוני
צמחנות שייכת רק אחרי מעמד חדש של הר סיני וקבלת התורה.די"מ
עד אז זו התורה לא תיהיה מוחלפת.
ונהרוג מדי יום מלא בהמות כדי להקריב לאלוהינו.
ואת השבת והחג נענג בבשר
מעמד הר סיני חדש? לא יקום ולא יהיההדרכה
זאת התורה לא תהא מוחלפת
לפי מה שהבנתי מהרב שלי זו דעת הרמב"ם ולכן לא מפלעא שזה נשמעדי"מ
לך כל כך זןןעתי.

אך לפי הכוזרי זה בהחלט ייתכן.
מה לדעת הרמבם??מיסטר דום
שלא יהיה מעמד הר סיני חדשדי"מ
יש לרב קוק כמה דרשות מפסוקים שבהם הוא מציע אפשרות ללמודאני77

היתר לחזון הצמחונות גם לקרבנות. כמובן, רק ע"י פסיקת הסנהדרין, וקיום התנאים המותנים שם בדרשות.

אתה בטוח שהבנת אתמיסטר דום
הרב שלך כמו שצריך?אני לא ציני...מי הרב?
ב100%די"מ
מי הרב?
באישי.
שלא יאשימו אותו בכל השטויות שאני כותב פה..
אוקיימיסטר דום
ישמצב אתה פונה אליי כי אני מפלא..
יש דברים שקודמים לכךשואף לאור

בפשטות

גם עולם ללא בגדים, לא? לפני חטא אדם הראשון! יאללה מתחיליםender13

לתקן!

או שלא.

אכילת בשר היא תיקון, כרגע.

כשנעלה מדריגה לא נזדקק לתיקון הזה והוא יאסר.

את/ה מנסה להוריד לבנאדם את הקביים כשהרגל שלו עדיין שבורה.

זה לא יכול להביא לתוצאות טובות.

לא מסכים ששימוש בבעלי חיים זה עולם "לא מתוקן"הדרכה
שכביכול לעתיד לבוא ישתנה או ייאסר.
מי שמבין את מותר האדם מן הבהמה יודע שהכל נברא בשבילו, ויכול להשתמש בבע"ח בלי שום נקיפות מצפון.
עולם מתוקן זה שכל מין וכל קבוצה נמצאת במקומה הראוי עליונים למעלה ותחתונים למטה.
תפיסה מזעזעתארוון
את שמה את עצמך לפני כולם.
במשקים הם שמים אטמי אוזניים כדי לא לשמוע את העגלים בוכים
מי שיכול לראות את זה ולאכול בשר בשקט - יעמוד מול כל רצח בשקט
התפיסה שלך מזעזעתהדרכה
כי ההבדלים בין האדם לבהמה מטושטשים אצלך.
בנוגע לרצח??ארוון
לא קיים מושג כזה אצל בעלי חייםשואף לאור

גזילת החיים הוא מושג שרלוונטי למי שיודע מה הם חיים ורוצה להמשיך להיות חלק ממעגל החיים,הרצח היא פעולה הגודעת את הרצון והמהות האלמנטרית ביותר בעניין הזה.

בעל חי לא יודע מה הם חיים,לא מצפה למחר,לא יודע מהי מיתה ופועל על פי אינסטינקטים. אין כאן זלזול בחי,אלא העמדת דברים במקומם,זוהי מדרגת החי.

עגל שנשחט ללא כאב לא מרגיש דבר ולא יכול מבחינה העקרונית ביותר להביע איזה שהיא מורת רוח, הוא לא מצפה למחר וחייו לא נגדעו, וזאת כי אינם חיים במובן האנושי שאנו מקיימים בו שיח.אין שום מקום להשוות את המושג חיים בין בני אדם לחיות,זוהי המציאות.

וואו, לא יודעת מאיפה להתחיל!ארוון
בוודאי שהם רוצים לחיות ומרגישים כאב!
מספיק לשמוע את הצרחות שלהם בזמן השחיטה על שכל מי שעובד שם - משתמש באטמי אוזניים.

אני ממש בשוק ממה שכתבת ..
מה ז"א רוצים לחיות ?שואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך י"ב באדר תשע"ה 20:21

לבעלי חיים אין מודעות כללית כמו שיש לאדם,גם חיים אינו מושג שיש להם תפיסה בו.

המנעות מסכנה מיושמת ע"י כאב ואינסטינקטים סביבתיים משתנים,לא ע"י הבנה מרחבית מורכבת.

בשחיטה כשרה בהמה מאבדת את ההכרה בכמה רגעים ללא הרגשה של כאב,הצרחות הן כתוצאה מהפניקה וההובלה למשחטה ככל הנראה (דבר שאולי היה אפשר למנוע בדרכים כאלו ואחרות,אך לא מדובר בכאב).יותר מזה,בהמה שנשחטה מגלה תופעה של רוגע דווקא לאחר שחיטתה (לפני איבוד הכרה),דבר שמי שאינו מבין בנושא לא תופס כנורמלי,אבל לא צריך להיות פה בכלל דיון רגשי,זו המציאות,בהמה לא מרגישה כאב בזמן השחיטה הכשרה ונעשו מחקרים מקצועיים בנושא..

אגב עצם כך שהתורה נתנה הוראות הלכתיות שבין השאר מנתקות את השפעת המערכת העצבית של חיה בזמן שחיטה (אגב לא פחות פלא הוא ששחיטה כשרה יעילה מבחינה עצבית של כאב רק לגבי חיות טהורות ותו לא) לפני אלפי שנים הוא דבר פלא שמוכיח את היותה של התורה אלוקית,אבל זה נושא אחר,מכיוון שזה עלה אי אפשר שלא להתייחס..

הבעיה שלי עם הבשר כיום זה לא ההריגהדי"מ
זה התעללות.
אבל האם של העגל מרגישה כאבפרח-בר
כאשר לוקחים לה בכוח את הגור שרק עתה נולד , קרה משהו איום במאה האחרונה - אנשים איבדו צלם אנוש . כסף קודם לכל.
השורה התחתונה - במצב הנוכחי הטיפול בבעלי החיים שנועדו לאכילה הוא מחפיר , מזעזע, מחריד. הבשר שיושב על הצלחת מגיע לשם אחרי צער רב מאד.
אין קשר בין טיפול בבעלי חיים לבין הנושאשואף לאור

זו סוגיה נפרדת שיש מקום רב להשתפר בה,אך זה לא קשור לסוגיה של שחיטה.

ב.ההיקש שעשית לכך שאמו של גור מרגישה צער לא מדוייק,אין לבעלי חיים רגש כבני אדם,ומובן שמושג מורכב וגדול כמו רגש אצל בני אדם לא מתקיים בצורה זהה אצל בעלי חיים.כלל לא ברור כמו שאת מציגה מהי עומקה או מהותה של הרגשת חסרון שמרגישה האם,אבל פשוט שלא מדובר באם שמרגישה את חסרון בנה כבני אדם,וראיה לכך היא כלל ההתנהגויות של בעלי חיים בלהקה והזכרון המצומצם של בעלי חיים,במילים אחרות זהו לא חוסר תמידי שאם אנושית מרגישה על בנה !

במובן הזה ודאי שצרכיהם של בני אדם חשובים יותר,חזון הצמחונות והשלום של הרב קוק זצ"ל (בהבנה הנכונה בו והמדוייקת בו) עומד במקומו,אני מדבר על המציאות העכשווית ועל כך שבני אדם קודם צריכים לרוץ ולהשתפר בנושאים שאפילו חשובים יותר.בין אדם למקום ובין אדם לחברו,קודמים עשרות מונים ליחס לחי ואין לזלזל בגודלם

ההתעללות זה באמת בעיהדי"מ
לא עצם ההריגה
אפילו אצל גויים לא שייך "רצח" בטח אצל בעלי חיים..די"מ
מעניין מה היית אומרת לכהנים בבית המקדשמרכזניק
ששחטו בכל יום טלאים בבוקר ובערב
התפיסה שלך כאילו את יותר מוסרית מהתורה היא המזעזעת פה
את לא יותר מוסרית מהתורה!!
את לא יותר מוסרית מחז״ל שכחי מזה!!
השורה האחרונה שלך מחרידהשוברת גלים

את יודעת?

איכשהו נתקלתי בהרבה אנשים שתפיסת הצמחונות שלהם הייתה מנותקת מתו"מ

והם חמלו וריחמו כל כך על בעלי חיים

ועל בני אדם?

הם יכולים להתעלל בהם להתנכל אליהם להתנכר להם לשנוא אותם ולתעב ולזלזל

אבל הכבשה הפרה והגדי יהיו בעדיפות ראשונה.

מזעזע.

ביום שהם ישדרו אהבה וחמלה וחיבור אמיתי למצוקות של יהודים שהם אחים. או לפחות ינסו,

אולי,אאמין להם שהמקום שממנו הם באים לעניין הוא אמיתי.

נכון.ד.

אנחנו רואים בחוש שפעמים רבות הכאילו-חמלה הזו באה מרפיון וטשטוש מוסרי ואנושי.

אם כי יש בכך גם איזה "גרעין" שכאשר הוא נשמר במקומו ובזמנו, יש בו משהו.

ומי שקורא לשחיטת בע"ח "רצח", מזלזל בערך האדם ובחייו, ובהבדל בינו לבע"ח, כאילו "בשם המוסר". זו שחיתות מוסרית גדולה.

לא נכון. אדם ששולט ברגשות הטבעיים שלו,אני77

לא מאבד בגלל זה את השלטון על הנפש. האדם יכול לבחור על מי לרחם ועל מי לא.

(למשל על דוד, אומר הרמב"ם שהיתה בו מדת אכזריות יותר מדרך האמצע, ואעפ"כ, מדה זו התבטאה אך ורק ביחס שלו לגוים ולא ביחס שלו ליהודים, כידוע למשל מהסיפורים עם שאול ושמעי.)

ומי שלא שולט ברגשות הטבעיים שלו על זה נאמר "מי שמרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים", הגיבור הוא גיבור לכל הכיוונים, ואדם חלש, הוא חלש לכל הכיוונים.

היטלר היה צימחוני. קודם שיפסיקו להרוג אנשים...חכמת ישישים

אפשר להיות צימחוני ומנוול גם יחד.

יודעת גם כמה נאצים אכלו בשר?ארוון
במצב של היום זה מעלה רצינית מאדפרח-בר
יש צער בעלי חיים גדול מאד במשחטות , בלולים וברפתות.
מה הקשר?הדרכה
הדיון פה הוא על המוסריות שבשימוש בבע"ח ולא על תנאי הגידול שלהם.
זה קשר ישיר מאדפרח-בר
במצב של היום זה לא מוסרי ל״השתמש״ בבעלי החיים , לדוגמא שאני אוכלת דגים אין לי בעיה אבל עם בשר הסיפור שונה לגמרי - יש תעשיה שלמה של התעללות .
ואם אני שוחט לעצמי את התרנגולת שגדלתי בחצר?די"מ
ובבקר אין באמת התעללות.
בשחיטה כשרה לפחות
צער בעלי חיים זה נורא.שוברת גלים

וצריך להזהר בזה מאוד.

אבל זו לא מעלה בעיני להיות צמחוני..

יש הרבה דברים שאנו *מצווים* עליהם שחשובים הרבה הרבה יותר.

גם אי אפשר לקיים מצוות על חשבון איסורפרח-בר
על שילוח קן שמעת? הזנת בעל חיים? מחמר? ועוד רבים שלא מתקימים ! אני כבר הגעתי למצב שאני נגעלת מבשר , אחרי התחקיר של ״ אדום אדום ״ , ככל שהתעשיה גדלה ההתעללות גדלה , תעשי קצת תחקיר תראי מה הולך בתעשייה .
שילוח קן וכו'ד.

זה לא בהכרח קשור לענין.

אדרבה, שילוח קן עלול להיראות לא "מתאים" לרוח הזו, שהרי משלחים להלכה לא רק כשרוצים את האפרוחים או הביצים, שאז אפשר לפרש כאילו כדי "לא לצער" את האם.

בע"ח של אדם, שמזונותיו עליו - רק אותו חייבים "להזין", לפני אכילת האדם עצמו. ואכם אנשים שומרי הלכה מקיימים את זה גם כיום (מה זה "מחמר"?).

ובוודאי שאע"פ שהתורה התירה שימוש בבע"ח לצורך אדם, ואדרבה - באכילה מתוך שחיטה כשרה, ובכוונה נכונה ובברכה, זה עילוי לבע"ח שהופך להיות חלק מאדם כזה, על אף שיש מקום גם לתחושת אי-השימוש בתור "רעיון" שעדיין לא הגיע זמנו -

מכל מקום, צריך להיזהר בצער בע"ח שאינו נצרך לכך, דין תורה.  וכמו כן, צריך גם להשתדל להיזהר בשאר ההלכות. למשל, אלו שמפרסמים "תחקירים" כדוגמת זה שהצגת - כלי תקשורת מסויימים - אינם נרתעים לא פעם מ"לשחוט" בני אדם חיים, תוך עבירה על הלכות רבות של לה"ר, הוצאת ש"ר, הלבנת פנים, שקרים, מתכבד בקלון חבירו... ר"ל.

זה כנראה קודם.

ומה שעושים היום עם עגלים קטנים?פרח-בר
זה בדיוק על אותו עיקרון של שילוח קן.
אגב התחקיר - היה ברור מאד מי הבהמה בתחקיר ( סליחה על הבוטות) הראו את הצד המאד מאד מכוער של האדם.
א. אין "עיקרון"..ד.

אי אפשר להשתמש בהלכה שלא לפי כללי ההלכה. מצוות שילוח הקן היא מצוה, לא לפי שכל של בני אדם.

את יכולה לומר שחשוב לשמור על זהירות בצער בעלי חיים (אני לא יודע מה התופעה שדיברת עליה. אני לא צופה שם). וזה גם מצוה - וגם רגש אנושי  נכון.

[ואני לא הערתי על תחקיר ספציפי. ובוודאי שהתנהגות אכזרית של בני אדם זה נורא ואיום. ביחוד כלפי בני אדם, וגם כלי  בע"ח. מה שהערתי, שאנחנו רואים לא פעם כלי תקשורת שעושים "תחקירים" כאלו - שהיחס שלהם לבני אדם בכללי - שמירת הלשון וכו' - גרוע יותר ממה שהם "מתחקרים" עליו.  וזה שייך לנושא הכללי: צער בע"ח, מצוה שחשוב כמובן מאד להיזהר בה. אבל לפעמים יש הרבה יותר איסורים באופן שאותם "מתריעים" נוהגים כלפי בני אדם. לדעתי, זה לא במקרה]

לא הבנתישוברת גלים

מה זה לקיים מצוות על חשבון איסור?

יש דרך ברורה בתורה אז לא הבנתי כוונתך והאם האיסור הוא איסור תורה או איסור לא קשור לתורה (שאז זה לא ממש מזיז לי..)

ראיתי תחקירים, הזדעזעתי מצער בעלי חיים והצמטררתי.

ועדיין אני אכלתי אוכלת ואוכל בשר בע"ה

כן הבנו כבר שאיסורים אנושיים בסיסיםפרח-בר
לא מזיזים לך...
כל מה שכתבתי למעלה אלו איסורים מהתורה רבים מאיסורי צער בעלי חיים לא מתקיימים היום, יש מרחיקי לכת שטוענים שבעקבות כך הבשר לא כשר, לדעתי יש בזה משהו.
אגב הילדים שלי אוכלים בשר אני ובעלי בשלבי גמילה מוחלטים.
לכי על זה גם עם הילדיםארוון

מומלץ בחום.

[וכן כולל דגים]

לא יודעת להסביר את התחושה...פרח-בר
אני רוצה שזה יגיע מהם, למרות שאולי זה טיפשי במיוחד לאור העובדה שהם קטנים.
אני חושבת שזה זכות להיוולד כזה...ארוון

עוד מהבטן.

לא הייתי הופכת את הקיבה שלהם לבית קברות מיום היוולדם[ןלפני..]

פחחחחדי"מ
"בית קברות"
הגזמות בראבק הולכים פה..
הכיצד את מאפשרת לילדייך ליטול חלק בתעשיית הבשר האכזרית?אלעד

[רציני]

אני איתך בשאלה הזוארוון

זה כמו שאנו מחנכים ילדים לשמור מצוות.

אי אפשר לחכות שזה יבוא לו- זה במקביל!

גם כאן- זה חינוך יחד עם יישום, וכן, עוד מהלידה...

אנחנו מחנכים אבל בתחילת הדרךפרח-בר
ילדים לא מחויבים לשמור מצוות , אני לא רוצה להגיע אליהם מכפייה , זה לא נכון לדעתי , במיוחד לאור העובדה שהם כבר אוכלים בשר מאז שנולדו והתהליך שאנחנו עושים הוא באמת רק בשנה האחרונה, אני מאמינה שהם יבחרו לבד את הדרך הנכונה .
איסורים אנושיים בסיסיים כתובים בתורה שלנושוברת גלים

שמהווה לי דרך חיים 

ולאחרים כנראה המלצה ותוספת מהצד.

יופי נשמה תהנו עם החסותקורץ

אגב, את יודעת שקונצרן אסתי לאודר מנסה על בע"ח...ארוון

הם התחילו את זה כדי להיכנס לשוק בסין שמחייב ניסויים בבע"ח על מנת לשווק.... 

אכן היא וכל החברות שתחתיה לא ברשימה של PETA.

ובניגוד למה שנראה אולי הניסויים שלהם קצת יותר לא נחמדים מאשר מריחת ליפסטיק וברונזר על שפן...[לא שזה מותר... אלא מדובר בניסויים קשים יותר]

אז את גם נגד ניסויים בבעלי חיים...הדרכה
משמע את בעד ניסויים בבני אדם
מדאיג מאד התנועה עם המאפיינים הטרוריסטיים שבשם בעלי החיים מוכנים גם להשמיד את האנושות.
האמת שלא ידעתיפרח-בר
תודה על המידע
תכנסי לקבוצת יפות ללא אכזריותארוון
ותגלי עוד הרבה חברות שיש סיכוי שאת משתמשת בהן ומנסות...
אפילו חוק הגנת הילדמיסטר דום
יצא מתוך חוק צער בעלי חיים
מאנשים נשמע פה שאכילת בשר זה על גבול המצווהארוון

ואי אכילת בשר זה ממש חטא.

אז לחכמולוגים שבכם- "מאז שנחרב בית המקדש אין שמחה אלא ביין"[ולא בבשר- שזה תחילת המשפט על מה שהיה לפני שנחרב...].

אתם מתעקשים בלחיות בעבר.

במציאות של ימינו להיות צמחוני/טבעוני זה לא מסובך.

זה גם לא דורש השקעה מטורפת כמו בעבר.

אז יש אופציה לעשות דבר מאוד פשוט- להימנע מבשר, ובגלל שאנשים לא רוצים9 לעשות דבר כזה פשוט וקל הם עוטפים את זה בשלל אמירות. דיבורים על רוחניות, ועד כדי איסור.... כל זה בשביל פעולה פשוטה? של לא לאכול בשר?

אפשר לחשוב שנגמר האוכל בעולם שאינו פרות שחוטות...

אני מעדיפה להתמקד בעבודה שלי מול הקב"השוברת גלים

ומול ילדיו כפי שציווה אותי

מאשר להתעלות מעל עצמי ולא לאכול כבשים תמימות..

אוי, ממש קשהארוון

כי זה דורש ממך כוחות נפש אדירים.....

הציניות שלך זה משהו מיוחדשוברת גלים

עוד לא נתקלתי בדבר הזה..

והזילזול שלך זה משהו

בכל אופן, אם היית רצינית ופחות בקטע המזלזל

כפי שהסברתי ואסביר שוב - 

הקב"ה לא ציווה אותי לא לאכול בשר כמו שלא ציווה אותי ללכת עם רעלה ושאל למרות שזה (כביכול) הרבה יותר צנוע כמו שלא לאכול בשר זה (כביכול) הרבה יותר מוסרי.

אני נשמעת לו 

מה לעשות. מיושנת, מהדור הקודם, חיה במאה הקודמת

אבל נשמעת לו.

(מנסה, משתדלת.. )

אבל כאמור מדובר בפעולה פשוטהארוון

אבל את בראש של- לא אמר לי לא עושה.

אפשר לחשוב שביקשו ממך משהו קשה.....

ואכן, הקטנת ראש.

ולא, אל תדאגי, לא לאכול בשר לא יגזול ממך אנרגיה המיועדת לחסדים....

חח וודאי שלאשוברת גלים

קטנת ראש אני, מה אעשה חיוך

ממש מפריע לך שאני אוכלת בשר אה?

כואב לך יושב לך על משהו

כי את מוסרית ומדהימה ואני מיושנת ופרימטיבית והולכת אחרי איזה בורא עולם שאמר לי מה לעשות..

נו, נו..

יש לך קטע של להתנפל לטפל?ארוון

כולכם עשיתם את זה למשהו מהותי, אם אני לא אמנע מבשר- אני אפגע ברוחניות שלי.

ואני רק מציבה כאן את העניין, שזה לא דורש כוחות נפש, זה לא זה על חשבון זה, בימינו הימנעות היא פעולה כ"כ פשוטה שהיא לא באה על חשבון כלום. זהו.

צריך לצאת מקו המחשבה שאם בחרתי לחשוב על בע"ח אז זה על חשבון משהו אחר, לא כי החשיבה על בע"ח מתבטאת בלוותר על בשר- פעולה פשוטה, ולהעדיף בסופר פארם את הסבון שלא נוסה.... לא קשה.

בורא עולם קובע לך את ארוחת הבוקר, צהריים וערב לדקדוקיה? 

לא, הוא לא קובע לך, וכל עוד זה כשר זה בסדר. ולכן זה שוב רק שימוש ציני באלוקים בשביל אכילת בשר.

אז אולי הוא התיר, והדגש הוא על התיר לאכול בשר(ולא חייב),לא יקרה כלום, ואפילו יקרה רק טוב אם אנשים ימנעו.

ולאלה שהולכים להשתמש על קורבן פסח- שימו לב שאני מראש מדברת על ימינו והדגשתי שהיום זה פשוט.

אז לספר סיפורים שלמים על זה שזה יפגע ברוחניות שלכם ובנפש.... זה מממ קצת כבר לא רלוונטי היום, כי זה פשוט לא יפגע, זה לא שצריך להשקיע המון אנרגיות באי אכילת בשר.

הו, תגובה רצינית סוף סוף. תודה!!!שוברת גלים

כי כל תגובה שלך אלי היא עוקצנית להחריד. אני תוהה אם זה שיש לנו דרכים שונות בחיים זה אומר שאני אמורה לזכות ליחס כזה מצידך.

בכל אופן,

זה דורש כוחות נפש (מסויימים) כי אנשים שאוהבים בשר ואוכלים בשר ונהנים ממנו  - צריכים לוותר על ההנאה הזו. כרגע אני לא בעניין של לוותר עליה, כי אין לזה משמעות בעיני.

זה לא בא על חשבון שום דבר.. זו החלטה ובחירה.

לא, הוא לא קבע לי בפרטי פרטים מה לאכול אבל הוא קבע לי המון דברים שקשורים באוכל.

החל ממה לומר לפני ואחרי שאני מכניסה אותו לפי ועד לכשרות ומרווח בין בשר וחלב וכו'.

זה לא יפגע בנפש שלי אם אחליט לא לאכול בשר אבל שוב, זה לא נצרך בעיני.

כמו שכתבתי למעלהמרכזניק
ה׳ לא רק התיר אלא גם חייב אותנו במצבים מסויימים כמו בקורבן פסח לאכול בשר
יאמי
נכוןמיסטר דום
וכל זה מדבר על המציאות העכשווית.. כשיבוא משיח צדקנו עכשיו ויטהר ויעלה את העולם לרמה המוסרית הנכונה לא נאכל יותר בשר נכון יהיה קורבנות וחוצמזה אני חושב שאם הקדושברוך הוא אומר לשחוט פרה לקורבן פסח שהקדוש ברוך הוא הוא אבי המוסר אז זה מוסרי...
כשיבוא המשיח המציאות לא תשתנה ונמשיך לאכול בשרהדרכה
ודרך אגב אין לשחוט פרה לקרבן פסח אלא גדי או טלה.
גם לפי הרב קוק זה הרבה אחרי שהמשיח יבוא..די"מ
מה תעשי בעז"ה עוד קצתדי"מ
יותר מחודש?
למה שלא תלכי עם רעלה?די"מ
יש שיטות שצריך לכסות את הראש (רעלה כמו של ערביות צעירות מזרוחניקיות..)
זה גם "לא דורש ממך כוחות אדירים"...
אכן,ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ב באדר תשע"ה 14:22

אכילת בשר זה מצוה בימים טובים. 

מי ש"נגעל" מזה - יש דיון. יותר קל להתיר לא לאכול בשבת מאשר ביום טוב (בשבת זה משום "עונג" - וזה יותר אישי. ביו"ט - משום שמחה).

רמב"ם: דחייב אתה לאכול בשר ולשתות יין בשבת וביו"ט.   ש"ך: שאין חובה בשבת.

שו"ע הלכות יו"ט. סימן תקכט: "ולקבוע כל סעודה על היין". משנה ברורה שם:  וגם מצוה לאכול בשר. וכל זה אם ידו משגת.

ה"חכמולוגיות", היא דווקא בציטוט שלך, דומני.. אני מניח שפתחת וקיפדיה, ראית את הציטוט שמובא מדברי ר'יהודה בן בתירא, שבשר זה בזמן המקדש (ואולי לא קראת מה שמצוטט שם בהמשך מפוסקי ההלכה), ויצא לך הדבר הזה.

לא כך פוסקים הלכה. זה לא רציני. הלכה זה לא "משחק" שכל אחד מצטט כרוחו.

למעשה, יש דיונים על זה. יש המסבירים גם ר' יהודה בן בתירא עצמו, שבזמן המקדש זה רק בשר. והיום בשניהם (בסוף דברי - מובאה בנין מה"נשמת אדם" מהפוסקים האחרונים). ומכל מקום - כך המקובל למעשה.

הנהגות ההלכה אינן "לחיות בעבר" - אחרת, זו פשוט פלטפורמה שונה של דיון. ואז נא לא לצטט כביכול "בשם המקורות"..   השאלה היתה אם יש בכך מצוה. התשובה: לפעמים כן, אם כי לא בהכרח חובה.  וטעם ההלכה אינו דווקא כי "היה מסובך" להיות טבעוני...

השאלה היתה אם "לא לאכול בשר" זה חטא. התשובה: אינו חטא. אבל מי שאומר שזה "רצח"... ומטשטש את התחומים בין אדם לבעלי חיים - זה חטא.

וה"שיטה" להסביר דבריהם של אנשים כי הם "לא רוצים לעשות פעולה פשוטה" "עוטפים את זה ברוחניות" - חסרת טעם. כדאי להתרגל שיש אנשים שלא "עוטפים", אלא הפוך: פועלים כי כך הם מבינים שנכון.

לא לאכול בשר זו "פעולה פשוטה" - וגם כן לאכול זו "פעולה פשוטה". מי המציא שריך לעשות כ"פעולה הפשוטה" שהצעת...

כל אחד ממציא "מוסר" חדש. לא רק להרגשתו האישית, שזה עניינו - אלא לרבים. המציאות מראה שעושי התעמולה לדברים הללו, הם לא פעם רפים במוסרם כלפי בני אדם. לא שהחמלה שלהם על בני אדם כ"כ התרחבה עד שגם על כל החי הם כך - שיש גם כאלה - אלא שהם "קופצים" ברשלנות ובטלנות אל ה"חמלה" הקלה יותר והלא-מחייבת. בשעה שהתייחסות לבני אדם - שיכולים גם "להתווכח" ואינם "נוחים" כמו בע"ח.. - שמירת הלשון, וכו' וכו' - שאלו דברים מורכבים בהרבה - מניחים בצד.

[העתקה מה"נשמת אדם" לגבי "אין שמחה אלא":

נשמת אדם חלק ב-ג (הלכות שבת ומועדים) כלל קד 

. הב"י הקשה על הרמב"ם דבהדיא אמר בפסחים ק"ט דדוקא בזמן המקדש אין שמחה אלא בבשר אבל בזמן הזה דוקא ביין, והא"ר השיג מגמרא זו על המ"א בסי' רמ"ט ס"ק ו'. ובאמת המ"א הביא ראיה גמורה מסנהדרין ע' דאיתא בהדיא דבבשר יש שמחה אף בזמן הזה. ולכן נ"ל שהרי הרמב"ם כתב אף על פי שהשמחה האמורה בתורה הוא קרבן יש בכלל אותה שמחה לשמוח כל א' בראוי לו וא"כ הא דאיתא בפסחים ר"ל בזמן המקדש לא יצא ידי שמחה אפי' כשישמח הרבה אלא דוקא בשלמים ובזמן הזה יוצא ידי שמחה אף ביין לבד או בבשר לבד שבכל זה יש שמחה, והא דאמר אלא ביין ה"ק בזמן הבית אין שמחה אלא בשלמים ובזמן הזה אין שמחה אלא ביין וה"ה בבשר, ועיקר בא לאשמעינן דאע"פ דבזמן הבית לא היה מקיים שמחה ביין אלא דוקא בשלמים משא"כ בזמה"ז. ובזה מדוייק לשון הרמב"ם שכתב והאנשים אוכלין בשר ושותין יין שאין שמחה אלא בבשר ואין שמחה אלא ביין, ולא כתב בקיצור שאין שמחה אלא בבשר ויין, אלא להורות דמה שכתב אוכלין בשר ושותין יין ר"ל או בשר או יין דבכ"א יש שמחה עכ"פ: ]

מחזק דבריך ומוסיףהדרכה
יש משנה במסכת מגילה שעוסקת בהמצאות וסילופים של התורה והמוסר האלוהי וממנה שני דברים חשובים לענייננו:
"האומר איני עובר לפני התיבה מפני שיש ברגלי סנדל אף יחף לא יעבור" (מפני שיחסו מוזר לבעלי חיים ושמא הוא מעובדיהם)
"האומר על קן ציפור יגיעו רחמיך משתקין אותו" (מפני שמצוות אלו גזירת הכתוב ואינן רחמים -רמב"ם)
היה מועיל אם דן היה תוקף באותו להט גם את ההיקש המעוות שלך.מי האיש? הח"ח!

"את נגד ניסויים בבעלי חיים"... "משמע את בעד ניסויים בבני אדם". אכן, לוגיקה למופת מבית מדרשם של גדולי החכמים. שלא לדבר על הבוטות והאלימות המילולית בניסוח "התנועה עם המאפיינים הטרוריסטיים שבשם בעלי החיים מוכנים גם להשמיד את האנושות". לא הגזמנו חלילה. העיקר שיש לך צל להסתופף בו כאן, בלי חלילה להידרש להתנצל על פראות גסה כזו. אה כן, ונחש מה, אני לא צמחוני. הנה, כבר עניתי לטענה שלא מן העניין.

אתה כנראה אינך מודע לאיזו קיצוניות מטורללת הגיעו חלק מהצמחונהדרכה
כאלה שמאיימים באונס וברצח על אוכלי בשר.
וכאלה שפורצים לרפתות ולולים ושודדים בעלי חיים כדי "לשחרר" אותם מ"סבלם" אפילו במקום שמגדלים לצורך ניסויים רפואיים (ואל תיתמם, הלוגיקה היא ברורה אם לא ניסויים על בעלי חיים זה אומר בפועל ניסויים בבני אדם, ברפואה ובכל תחום רווחה אחר)

קח לך כמה קישורים לדוגמה

http://nrg.co.il/online/1/ART2/529/261.html
http://www.haaretz.co.il/captain/room404/.premium-1.2056661
http://mako.co.il/weekend-articles/Article-7814d57ababef31006.htm
http://www.269life.com/index-heb.html
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=416881545088849&set=pb.350347511742253.-2207520000.1384585523.&type=3&theater
אל תחשוב שאמרת כאן את המילה האחרונה.מי האיש? הח"ח!

שגית בלוגיקה. הלוגיקה שלך שגויה. לחזור על מילים, לצרף קישורים באובססיה ולהתגונן כקיפוד - כל אלו יכולים לערער רק את דעתו של מי שאינו עקבי לגבי שימוש בלוגיקה. אפשר לעתים להודות בטעויות, לא כל-כך קשה.

נראה לי התבלבלת בין לוגיקה ללגוהדרכה

בכל אופן נשאיר לך את המילה האחרונה כי הרי אתה החכם מכל אדם וראוי שרק מילות ההגיון הצרוף שלך יחתמו את הדיון.

לאכול בשר בשבת ויו"ט זה מצוןהדי"מ
ולא לאכול זה חטא חמור של ביזוי המועדות
בעיני לאכול בשר זה אידיאליעוגי פלצת

לייסר יצורים חיים אסור, וחייבים להחרים חברות שמייסרות חיות

גם ובמיוחד בתעשיית החלב, למשל

וברגע של כנות: מעולם לא שוכנעתי מאף תשובהעוגי פלצת

של המתנגדים לצמחונות

לא מצליח להבין מה מצדיק לסיים חיים כדי להנות מהם

שהתורה התירה.ד.

שיש "סדרי עדיפויות" - והרחמנות הזו טרם זמנה מטשטשת את ההבדלים בין בני אדם לבע"ח.

ויש העלאת החי, עפ"י הסוד, באכילה כשהיא נעשית כראוי.

זה לא סותר גם את הרגישות לנקודה שאתה העלית, באופן עקרוני. 

אבל כשהענין הופך להיות "תעמולה לרבים", לפני דברים קודמים, זה אכן יכול להיות הרסני. וזה כבר מעבר ל"נקודה הפרטית" שאתה העלית.

מכיר הכול ושמעתי הכול, והלב לא מצליח להזדהותעוגי פלצת

זה שאני מקבל עול תורה - לא אומר שאני מבין כל דבר

ועוד יותר שאני לא מבין מה הרסני בתעמולה נגד אכילת בשר

פעם,ד.

חשבתי שהדברים של הרב זצ"ל - על כך שאם לא שהתורה התירה אכילת בשר, היו אנשים מטשטשים את הגבולות בין בני אדם לבע"ח והיו בסופו של חשבון מזלזלים בחיי אדם  - הם דברים ש"צריך להתאמץ" להבינם.

ועם הזמן, שמעתי שממש בפועל יש דברים כאלה. יש זרמים בקרב מרחמי בע"ח שכבר אינם רואים הבדל בדיוק.. ויש דברים מגעילים עוד יותר.

[בבי"ס מסויים בת"א, תלמידים לא יכלו להכריע את מי היו מצילים קודם, אם היו רואים אדם ובע"ח בסכנה..]

אז כנראה שבכל זאת יש הבדל בין ההרגשה הזו, באופן אישי, שכל אדם יכול לבדוק אצלו ממה היא באה, ואם בזמנה, ו"שכרה מול הפסדה" - לבין "תעמולה כללית".

אני לא מבין מדוע יהודים שסולדים מהרג בעלי חייםעוגי פלצת

לא ראויים לזהירות בכבודם ולימוד זכות -

ערך שגם אותו הרב זצ"ל השתדל ללמדנו

ונוכל להבין את מקומם בלי לחשוד אותם באופן טבעי

בזלזול בחיי אדם, מוסר מעוות ומגמות הרסניות...

האמירות שנאמרות כאן כלפי צמחוניים הן חמורות,

ואני לא בטוח שאומריהם "זהירים יותר מצמחוניים בכבוד האדם"

הפתרון לכל הנ"ל פשוט, לא לבלבל ארגונים ותנועותעוגי פלצת

קיצוניות ומערכתיות, עם אנשים פרטיים שמודעים היטב להבדל בין אדם לבעלי חיים,

ועדיין לא מוכנים שייהרגו בעלי חיים בשביל שיוכלו לאכול את בשרם.

כלפיהם ראוי ללמד זכות, ואת כבוד האדם שלהם ראוי לשמור.

היפך זה - הוא מה שנעשה כאן בעקביות בשרשור זה ונוספים.

הפיתרון הפשוט,ד.

הוא לא לבלבל בין דברים עיוניים שנאמרים על "תעמולה כללית" שמציגה כאילו דרכה של תורה אינה מוסרית, או שמציגה "קיצורי דרך" בבנין המוסר כאידיאל - 

לבין אמירות - שלא נאמרות - על אנשים פרטיים שסולדים אישית מאכילת בשר וסבורים שלמרות זה הם מודעים לסדרי העדיפויות בערכים ובמצוות.

ולהזכיר "בנשימה אחת", את שני סוגי הדיבורים - זה שנאמר וזה שלא נאמר - זה אינו לימוד זכות.. גם לא קריאה נכונה..

אתה הבהרת את דבריךעוגי פלצת

אמירות שכאלה בהחלט נאמרו כאן, הגם שלא אתה אמרת אותן

כיוון שהתייחסתד.

[בתגובה בשרשור]

לדברי - 

הגבתי לפי מה שאני כתבתי.

מודה על האמת, שלא היה לי זמן לקרוא כל מה שכתבו אחרים... אז אני לא יודע.

ולי לא היה הזמן לדייק מה בדיוק כל כותב כתבעוגי פלצת

אז התייחסתי לסך דברי המגיבים כאן

מובן..ד.

אבל בכ"ז, צריך להבחין מה הכיוון של התגובות. סה"כ, זה אכן נושא עיוני שיש בו ענין.

אחרת זה לא הרבה יותר טוב מ"הכללה" בכיוון השני, שכנגדה יצאת..

קראתי את הדברים יותר מפעם, ואני מכיר את רוב הטיעוניםעוגי פלצת

שהועלו כאן - מדיונים קודמים, וזו דעתי לגביהם...

לא לזה הכוונה..ד.

אתה יכול לחשוב על ה"טיעונים" מה שאתה רוצה..

מה שאמרתי הוא, ש"לכתוב בהכללה על סך דברי המגיבים" ללא אבחנה בכיוונים, מה עיוני וכד' - כאילו דבריהם הם בגדר "אמירות חמורות כלפי יהודים צמחוניים בהכללה ואי זהירות בכבודם האישי" - 

זו לא פחות הכללה בעייתית..

לא על סך, ביצבצו בין השורותעוגי פלצת

לא יודע,ד.

מי "אמר אמירות", ואין מה להכליל.

דובר על משהו כללי, לגבי תעמולה רחבה כזו, שיש לכך מהלכים היום; מדוע - למרות שלכאורה זה נראה ערך יפה - לא הגיע זמנה. זה נושא עיוני ואמיתי. הרי הרב קוק עצמו - שאותו אתה מזכיר לגבי "לימוד זכות" - מדבר על כך. למה לא "לימד זכות"?...  והוא מדבר על "הדולגים על ההרים של תנועת צעב"ח".. ציין תעמולה מסויימת שיוצאת נגד מה שהתירה תורה, כאילו זה דבר "לא מוסרי", ומסביר למה אדרבה.

לא קשור בכלל ל"לימוד זכות". ברור, והודגש, שדבר כזה יכול לבוא מחמלה ועדינות אמיתית שהתפתחה עד כדי גם על בע"ח, ויכול גם שלא, אלא מ"בטלנות מוסרית".  אבל כשמגדירים הרג "בעלי חיים" כאילו "רצח".. (שזה בוודאי לא דבר שבא מ:לימוד זכות"...), אז צריך להעמיד דברים על מקומם, כי בדיוק הגישות הללו מביאות לעיוות שעליו דובר.

אם כן, לא מדובר על פלוני-אלמוני, חבל לעוות את הדברים (איפה ה"זהירות בכבוד"?..).

הנושא אינו למה אדם/אנשים מסויימים חשים כך. אלא עקרוני, האם זה הסדר בהעלאת המוסר - הענין הזה לפני דברים אחרים. האם תעמולה רחבה על זה, מוסיפה מוסר או "מדלגת" על דברים קודמים. והאם "דילוג" כזה אינו משנה, או אולי הוא באמת יכול לגרום להפחתת מאמץ על דברים קומדים.

ובהיות שאנו רואים בפעל, שאכן בחוגים מסויימים, התעמולה הזו קשורה עם חולשות מוסריות כלפי ערכים לאומיים ואנושיים בסיסיים, אז אי אפשר להתעלם מההקשר שאכן קיים. שיש כאלו שממציאים "סדר מוסרי חדש" - וזה מקלקל.

לא סותר בכלל, שאכן יש אנשים פרטיים שסתם זה מפריע להם. או כאלו שאהבת האדם כ"כ התרחבה אצלם, עד שהגיעו גם לכך, כסדר..

וגם לא סותר את ציון העובדה שאכן התורה התירה. וסעודת מצוה מוגדרת בכללי כ"עם בשר ויין". ושיש עפ"י הסוד ערך גם בכך.

ואולי בעלי חיים הינם בסך הכל מכונות ביולוגיות?ender13

אני לא אומר שאני חושב כך, אבל בבקשה, תוכיח.

אתה טוען שיש כאן חיים שלוקחים? בבקשה תוכיח.

אני יכול לבנות מחשב שמגיב כמו פרה וחליפה מכאנית שתדמה את רוב התפקודים שיש לה.

תוכיח לי שיש לפרה מודעות עצמית כלשהי.

אתה מצחיק, תוכיח לי ההיפך ותושיעניעוגי פלצת

זו באמת חכמה גדולה מצידך,

ולצערי רוב הטיעונים בשרשור הזה באותה רמה

העובדה שלא ניתן להוכיח ההפך לא מוכיחה אף נקודהender13

לא תוכל להוכיח שאיראן גרעינית אינה מזימה של קלינגונים שחזרו בזמן.

אולי כדאי לך להתחיל ללמוד קלינגונית..

עם אנשים שצריכים הוכחה שפרה היא באמת דבר חיעוגי פלצת

לא יועיל לי הדיון ממילא

תודה רבה על ההבהרהender13

לא פעם ראשונה שאני נכנס לדיון עם אדם דוגמטי.

פעם ראשונה שהוא מודה כל כך מהר.

תודה לך.

כשתהיה מסוגל לנתח את תהליך החשיבה שלך ולנהל דיון רציונליender13

אז כן.

אם רציונליות היא לקבל כהנחת יסוד שפרה איננה יצור חיעוגי פלצת

אז אני מצהיר בכל פה - אני משוגע

מי שבכל זאת רוצה להתווכח עם משוגעים כמוני - זכותו

ואם רציונליות היא לא לקבל דבר ללא הוכחה?ender13

לא קבעתי הנחת יסוד אלא ביקשתי ראיות.

אתה סרבת וטענת לאמת מוחלטת בלי ראיות

קוראים לזה דוגמא.

אני לא טוען לאמיתות מוחלטותעוגי פלצת

אני מכבד את כושר השיפוט הבסיסי שלי.

למיטב שיפוטי, פרה היא יצור חי.

לא חייבים להתווכח עם משוגעים כמוני,

מי שבכל זאת רוצה - עליו להוכיח לי ששיפוטי מטעני.

בסדר גמור, אני כמובן מכבד אותוender13

כל עוד אדם מודע שזוהי דוגמא אין לי בעיה עם אף אדם.

נוצרי, מוסלמי, בודהיסטי

הכל הולך.

זה שאתה נותן ל"כח העליון" הזה שם ("כושר שיפוט בסיסי") זה עניין שלך.

גם משוגע כמוני מוכן לקבל הוכחות ניצחותעוגי פלצת

שסותרות את אבחנות כושר השיפוט הבסיסי שלי.

אלו שהוכיחו אותן, העדיפו להתאמץ כדרכם של רציונליסטים

מאשר להשפיל אותי.

אני מתנצלender13

לא התכוונתי לפגוע.

לא ראיתי את הדיון הזה כפגיעה אישית בך, אלא כניתוח ענייני של מה שנאמר.

במבט לאחור אולי הגזמתי קצת.

כיוון שנפגעת כך אני מפסיק את הדיון ומתנצל.

שיהיה לך יום טוב.

ובוא נחדד מושגים - יש הבדל בין רציונליסט לספקן רדיקאליעוגי פלצת

אם לחיות לא היה שום רגשפרח-בר
לא היו כ״כ הרבה איסורים של צער בעלי חיים
לידיעתך איסור צב"ח לא קיים במקום שיש תועלת לאדם.הדרכה
אם כמו שאתה מדמיין אין לחיות רגשפרח-בר
כלל לא היה צורך באיסורים האלה
לא טענתי שאין לחיות רגשהדרכה
לפחות כאב וסבל ודאי שהן מרגישות,
ובכל זאת מותר להשתמש בהן לצורכי האדם
ללחיות יש רגשמיסטר דום
את יודעת שמחוק צער בעלי חיים היו מוציאים ילדים מהבית כי אז לא היה חוק שאסור להתעלל בילדים?והקישו שאם אסור להתעלל בבעלי חיים אסור להתעלל בבני אדם...
יכולות להיות סיבות נוספותender13

אולי זה בא כדי שהאדם לא יפתח אכזריות בעצמו?

לגופו של עניין, עקרונית, אני כן תופס אותן כ"חיות" במובן מסויים.

השאלה שלי באה כקריאת תגר על החשיבה השבלונית שרואה בבעל חיים ב"כמו אדם רק אחרת" (וולט דיסני מישהו?)

אני רוצה לחשוב על העניין ממקום יותר נקי.

ולכן אני מאמת מחפש תשובות לשאלות הנ"ל

קח לך כלבפרח-בר
תראה איזה עומק של רגש יש לחיה הזו
אני בהחלט מזדהה עם מה שכתבתender13

היו לי כנער כלבה וחתולה, הייתי מאוד קשור אליהן.

אני בהחלט אוהב בעלי חיים, מכיר בסבל של חיה ומזדעזע אם אני מזהה פגיעה בבעלי חיים.

כל זה לא מוריד מהשאלה הקודמת שלי דבר, חייבים לבוא לכאן ממקום נקי.

מה המודעות שיש לחיה?

מה המשמעות של סיום חייה של חיה? (המתת חסד, שליטה באוכלוסיות רחוב)

אני מודה שיש בי קונפליקט רגשי כאן.

אבל כאדם רציונלי אני חייב לנסות להבין את העניין בלי דעות קדומות.

אף אחד לא באמת יכול לענות לך על השאלה הזופרח-בר
והיא גם לא באמת רלוונטית , כי ברור שההבנה שלהם מוגבלת.
פילים לדוגמא חיים בעדר ושאחד מהם מת , הם ממש עושים לו טקס פרידה , מדהים לראות את זה...ידוע שליונקים יש אינטלגנציה רגשית מי יותר ומי פחות....
מדהים לראות את הטקס פרידה שתרנגולת עושים לתרנגולת שנפצעת...די"מ
<צ>
השאלה היא יותר רחבהender13

לדוגמה: כלב מתייחס אליך כבן הלהקה שלו, חתול כאימא שלו (או גור אח), ניתן להסביר את ההתנהגויות האלו כמנגנונים השרדותיים בלבד, תכנות גנטי.

ובמידה רבה, זה בדיוק מה שזה.

השאלה איפה עובר הגבול בין מכונה ביולוגית לבית יצור חי.

בשבילי התשובה היא המודעות העצמית.

איך למדוד? איך להבין?

יום אחד אדע יותר.

ברוב המקרים (שוב, ברוב)שמש אא
יש יחס ישיר בין מידת הטבעונות של האדם מטעמי מוסר (לא בריאות וכדומה) לבין מידת השמאלנות שלו. זו הסיבה העיקרית שמרחיקה אנשים מאמינים רבים מצמחונות
זה בגלל ששניהם תפיסות מעוותות שנובעות מראיה מעוותת של המציאוהדרכה
שאלה:אלעד

קיים אירגון דתי שמעוניין להפחית סבל של בעלי חיים בתעשיית המזון יחד עם אי-הימנעות מעקרון אפשרות צריכת הבשר?

אני, למשל, מוכן לשלם מעט יותר עבור מזון כזה, אם לא רק מינו ושחיטתו כשרה אלא גם אופן גידולו עושה נחת רוח לה' יתברך.

אשריך, אף אני מצטרף להנלender13

תשובה: אשריך.....ד.

כמה זה "מעט יותר"? ואם מחיר של בשר כזה יהיה כפול ממחירותן טל

היום? גם אז זה יהיה בסדר מבחינתך ותשקיע את הכסף?

באמת שאלה...בסופו של דבר כנראה שהכסף הוא עיקר מה שמדבר אצל רוב העולם - גם הצרכנים וגם המוכרים...

גם בהלכה יש מערכת איזונים כזואלעד

למשל, היהדות מעדיפה כעיקרון גורף עבודה עברית,

אך נפסק שבמידה ועלות שכירת היהודי עולה על שליש מעמיתו הנוכרי, הרי שאין מניעה לבחור בנוכרי.

כמה אהיה מוכן להשקיע תמורת הערך הזה?

ביחס לחשיבות העניין בעיניי.

או, מי פה...ארוון
באמת חשבתי שמוזר שדיון כזה עובר בשקט בלעדייך...
או שכסף זה האמצעי היחידי לקנות באמצעותו אוכלעוגי פלצת

נכון, רק ש:ותן טל

אנשים לרוב, לדעתי, יעדיפו להוציא כפול כסף על חולצה ממותגת מאיזה חנות נוצצת בקניון, מאשר להוציא כפול כסף על תרנגול שגדל בחוות חופש, אכל רק אוכל בריא ולא שמזיק לו, ונשח תוך כדי שהוא שומע מוזיקה של באך או בטהובן.

לציבור יש כסף, ויש דברים ש"היסטורית" מקובל להוציא עליהם יותר ויש כאלו שמקובל שמנסים כמה שפחות.

תלוי איזה אנשיםשוברת גלים

הוא שאמרתי, לדעתי... אבל לא יודע לכמת באחוזים.ותן טל

יש עוף אורגני כשר.די"מ
אבל יותר יעיל ללמוד שחיטה ולגדל תרנגולות בחצר.
ככה גם הילדים גדלים עם נפש בריאה כשהם יודעים מה מגיע לצלחת שלהם
לא כל אחד גר ביישוב או בגבעה ותן טל

ואדם שגר בלב פתח תקווה בבניין של עשר קומות, נראה לי קצת קשה לו לגדל תרנגולות במרפסת

חוץ מזה שזה לא פותר את בעיית בשר הבקר - וגם אתה בטח תסכים שלגדל עדר פרות זה כבר טיפה מוגזם... (כאמור - לא ביישוב)

אין בעיה עם בשר בקרדי"מ
גם ככה מגדלים אותם במרעה חופשי.

ולגור בבניים בפתח תקווה זה הבעיה
ומה נותןמיסטר דום
מרעה חופשי כלום
במה מתעללים בבקר?די"מ
זה חצי נחמה..מיסטר דום
מה הקשר?די"מ
מה הבעיה שלך עם בשר בקר?
אם כולם יגורו ביישובים ובבתי קרקע המחירים יהיו "קצת" גבוהיםותן טל

שיכבשו את כל הארץ המובטחת יגרשו אתדי"מ
הגויים שלא גרי תושב ויהיה מקום לעולם לבית צמוד קרקע
לא, עדיין לא יהיה מקום לכולם לבית קרקע. מבטיח לך.ותן טל

(אני מדבר כרגע בלי עבר הירדן ועד נהר פרת וכו' וכו' - כן? כי אם ככה אז זה יכלול יחד איתו עוד כמה מליוני יהודים בכל מקרה...בנוסף למה שיש היום בישראל)

א אתה לא יכול להבטיח דבר כזה בלי לשים לבהמצב חסה

לשטח של הארץ, 

ב עבר הירדן המזרחי הוא חלק מארץ ישראל לכל דבר

אני שם לב לשטח של הארץ. וכתבתי במפורש שמדברים כעת בליותן טל

כל השטח "ההיסטורי" וזה ש"הובטח" - אלא שטחי ישראל כיום - דהיינו, ממטולה ועד אילת, כולל הכל (כולל יו"ש ועזה, שנניח והערבים לא גרים שם), וכולל רמת הגולן.

אבל לא כולל עבר הירדן המזרחי, לא כולל עד נהר פרת, ולא כולל סיני.

כי אם אתה רוצה להחשיב את הגבולות הרחבים ביותר, בבקשה תחשיב גם את לפחות 6 מליון היהודים שגרים בחו"ל, וזה עוד בלי לנסות לשער כמה יש יהודים מעשרת השבטים שעדיין יהודים, שגם הם יעלו לארץ...

שטחי מדינת ישראל או ארץ שראל?המצב חסה

כי יו"ש זה לא חלק ממדינת ישראל לכל דבר..

(גם בשטח ההיסטורי יכולים לחיות יותר מ16 מליון יהודים)

כתבתי במפורש: שטח "מדינת ישראל" דהיום, כולל יו"ש.ותן טל

וכולל עזה, וכולל כמובן הגולן.

אבל לא יותר מזה. לא חצי האי סיני, לא עבר הירדן המזרחי, לא חלקים גדולים מלבנון.

ולא הבנתי מה התכוונת לגבי השטח ההיסטורי - לגבי איזה שטח אתה מדבר? תגדיר בגבולות של היום.

ותמיד "יכולים לגור" - השאלה היא רק איך יגורו, באיזה מצב, ובאיזו פריסה.

המציאות היא כיום שללא בנייה לגובה המחירים היו מזנקים בכל מקום.

איש יקר, יו"ש ועזה הם לא חלק ממדינת ישראלהמצב חסה

והשומרון גם מעולם לא היה.

(הוא שטח בריבונות צבאית של מדינת ישראל)

הגבולות- מהנהר הגדול נהר פרת ועד מבוא הערבה.

כיום מדובר בכל סוריה, כל לבנון, כל ירדן, ולפי חלק מהפוסקים חצי האי סיני.

(בסוריה לבדה חיים כיום כמעט 40 מליון תושבים)

ושוב, אתה לא סותר מילה ממה שאמרתי.ותן טל

כתבתי שטח מדינת ישראל כיום, כולל יו"ש ועזה. ולא כולל סיני, לבנון וכו'.

מתוך כך שאני כותב כולל יו"ש ועזה, חביבי - אמור להיות ברור לך שאני כותב את זה בדיוק בגלל שכיום זה נחשב "רק" בשליטה צבאית של מדינת ישראל (לגבי הגדרה משפיית מדוייקת אם ככה בריבונות מי הוא - לא ניכנס עכשיו, אבל ממש לא בטוח שאתה צודק. הוא אולי לא נחשב מבחינה כזאת או אחרת "מדינת ישראל", אבל זה כן שטח בבעלות מדינת ישראל, בקיצור - סיפור משפטי סבוך, אבל זה לא העניין עכשיו).

זה מה שאני כתבתי, לזה אני התייחסתי. אתה רוצה להתייחס לשטחים אחרים תתייחס - אני התייחסתי לאיפה שהיום, גרים יהודים, גם אם בתוך רמאללה עצמה לא גרים יהודים, אבל בשטח שבין מטולה לאילת, גרים יהודים, לעומת השטח שממסוף טאבה לאורך כל חצי האי סיני ששם לא גרים יהודים, וכנ"ל סוריה וכו'.

אני מתייחס למה שיש כיום,וליהודים שיש כיום. במצב כזה - א-י-ן מקום לכל אדם לבית קרקע. נקודה. זה פשוט...

לגבי הגבולות אתה כמובן לא צריך ללמד אותי, לא דיברתי על זה פשוט.

ואם כבר, לאחר שערכתי כעת בירור קצת יותר רציני, נראה:ותן טל

שטח ארץ ישראל היום כולל הגולן, ממטולה ועד אילת, כולל יו"ש ועזה, הוא כ27,400 קמ"ר.

מספר משקי הבית בישראל (כאשר כל משק בית זקוק כמובן לפחות לבית אחד) בשנת 2013 עמד על יותר משני מליון משקי בית בישראל (נכון, חלקם ערבים, אבל לצורך העניין זה המדד היחיד שיש לי, ובוא נצא מנקודת הנחה שכאשר ערבים יעזבו כאן, תהיה גם עלייה יותר גדולה של יהודים מחו"ל, כמו גם העובדה שיש משפחות שזקוקות לשטח בית יותר גדול.

אם נחלק 27,400 קמ"ר לשני מיליון בתי אב, נגיע לעובדה שלכל בית אב בישראל לכאורה מוקצב בשטח עצמו (ללא בנייה לאוויר) 0.0137 קמ"ר. 

שזה בערך 10 דונם לבית אב.

נשמע המון - אבל שימו לב - את ה"חלוקה" הזאת ביצעתי בלי להחשיב בכלל בכלל שטחי חקלאות (שהם חלק גדול מאוד מהמדינה), שטחי טבע, שטחי תעשייה ומסחר, שטחי ציבור, כבישים, נחלים, וכו' וכו' - כלומר, שטחים עצומים מאוד שלא זמינים לשימוש הציבור הרחב, ולא יבנו בהם בתים כי זה פשוט לא שייך, כי צריך שבמדינה יהיה עוד דברים מלבד בתים פרטיים

בסופו של דבר ייצא שלכל משפחה יש הרבה פחות מדונם, כי רוב השטחים בישראל (גם אם נוריד לרגע מהחישוב את רוב הנגב ונחשב באחוזים בלעדיו), לא מיועדים לבניית בתים פרטיים.

בקיצור, אין מקום "לרצף" את המדינה בבת קרקע - כדי שמחירים ירדו, להיפך - צריך לעודד בנייה רוויה וגבוה לאוויר. שני בתי קרקע שעולים, נניח, 5 מליון שקלים שניהם יחד, תופסים שטח שיכול לשמש בניין עם 15 משפחות, ואז, לכאורה, אם לוקחים את הסכום ששני בתי קרקע היו עולים, 5 מליון, ומחלקים אותו על פני 15 משפחות - יוצא מחיר הרבה הרבה יותר נמוך (

אז אני כןדי"מ
אז תדבר גם על עשרות מליוני היהודים שיצטרפו לארץ ישראלותן טל

בזמן שהשטחים האלו גם יצטרפו לישראל (שהרי ה6-8 מליון יהודים שיש בחו"ל, זה רק מה שידוע לנו כיום, וברור שישנם עשרת השבטים האבודים שבזמן משיח כשכל ארץ ישראל המובטחת תהיה שלנו, הוא גם יגיד מיהם עשר השבטים ומובטחנו שאם באמת הם מזרע ישראל אז גם אם הם לא יהודים כיום בצורה מלאה, שירצו להתחבר שוב לעם ישראל ולהתגייר כדי לחזור לחיק היהדות - ובסופו של יום, אני מאמין שכאשר השטחים האלו יחזרו לישראל, עם ישראל יוכל להיות כולל כ50-60 מליון יהודים...)

זה הבעיה שלך,די"מאחרונה
אתה מערב דברים לא קשורים.
בכדי לכבוש את הארץ אין צורך במלך המשיח.
מה גם שהארץ המובטחת היא גדולה כמה וכמה פעמים ממדינת ישראל אז אפילו עם עשרת השבטים יש מצב שיהיה מקום.
ואם כבר עפת,אז "עתידה ארץ ישראל להתפשט אל כל הארצות"
בטח אם יהיה 50-60 מליון יהודים זה יקרה..
ואיך לשחוט את הפרהמיסטר דום
אצלך בבית זה לא התעללות??
מה הקשר התעללות?הדרכה
התעללות זה לגרום סבל לשם סבל בלי שום תועלת
עם הטרימינולוגיה המעוותת הזו מדרדרים את ההשקפה הנכונה והמדויקת לתהומות.
לרצוח זה סוגמיסטר דום
של התעללות...
לרצוח?!הדרכה
לא נראה לי שאנו דוברים את אותה השפה.
אני. לא אכנס לויכוחמיסטר דום
בגלל שזה נושאמיסטר דום
טעון ויש לי הרבה דברים להגיד על זה...
אתה מאמין באל ובתורתו?די"מ
אתה מאמין באל ובתורתו?די"מ
לפחות הפעילימיסטר דום
זכויות בעלי חיים התמתנו
לא... פשוט ייקח לי זמן לענות על המגילה של דןארוון

[שכנראה התחלף עם ותן טל]

ומה לעשות שיש לי חיים....

בלי קשר..ד.

"התחלף"...

מי שרוצה להגיב עניינית על משהו - יכול/ה לעשות זאת עניינית.

לא חייבים -אפשר גם לקרוא סתם.

ואם מישהי כותבת "בשם התורה":  "

אז לחכמולוגים שבכם- "מאז שנחרב בית המקדש אין שמחה אלא ביין"[ולא בבשר- שזה תחילת המשפט על מה שהיה לפני שנחרב...]"

וזאת בהסתמך על מקור חלקי מהויקיפדיה כנראה - אז מבררים בנחת את הפרשנות המקובלת וההלכתית לכך. לטובת מי שמתענין בנושא העיוני. לאו דווקא כדי להגיב "לה".

ואם יש מה לכתוב לגופו של ענין, אפשר. אין צורך לנסות לדחוף איזו "הערה", שבד"כ לא מכבדת רק את כותבתה.

עברת לפתוח שיחות אישיות כאן?ארוון

לא כי כאילו אולי תעשה העתק הדבק...

אם פגע בך העניין של האורך יכלת לפנות ואולי הייתי עורכת.

נראה לי אתה בעניין של לפתוח שיחות לכולם.

פשוט תעשה העתק הדבק אולי..

ואם לך מותר לפגוע עם הערות מעליבות כמו שכבר כתבת, מה אתה מתפלא על ההערה משועשעת מהאורך שגרמה לי לרגע לחשוב ששייכת למישהו אחר.....

מה הקשר?...ד.

כתבת "המגילות של דן" וכו' -

אז עניתי על מה שכתבת..

אם היית כותבת למישהו אחר - יש להניח שהוא היה מגיב.

אם אדם פונה "אישית" למשיהו כאן, מה לו להתפלא שעונים באותו הקשר?...

כך גם כשכתבת "לחכמולוגים שבכם", במקום לעצם הענין.

והנה, ושב, את חוזרת על אותה טעות: במקום להתייחס עניינית, שוב את לא מכבדת את עצמך, ע"י הסגנון "לכולם" (בלי קשר כמובן. עונה למי שכותב אלי..). "העתק הדבק"..  אח"כ מן הסתם תתפלאי למה גם תגובה זו לא באה ב"אישי"..

פשוט, כי ענתה על מה שנכתב פה.

[ולא נכתבו כאן כל "הערות מעליבות" לגבי הנושא גופו. אלא התייחסות למשמעות של "תעמולה כללית" לענין זה. ענייני ועיוני. ללא התייחסות למישהו פרטי.  ולהגיד "משועשעת", לא הופך משהו ליותר כשר..]

התייחסת למשהו שכתבתי לך באישיארוון
והגבת עליו מול כולם ואתה יודע למה אני מתכוונת...

אני מבינה שזה נראה לך לעניין,

אני לפחות פניתי אלייך באישי כשכתבת משהו כזה, אתה פשוט הגבת כאן על זה , זה ממש לא רחוק מלהעתיק מה שכתבתי לך לכולם..
לא. ממש טעות גמורה..ד.

לא קראתי שום דבר שכתבת לי באישי...  ראיתי איזה חלון של שיחה עולה מהצד, וכיוון שהייתי עסוק - לחצתי על ה"איקס" ולא קראתי כלל. ממש לא כלום..  הגבתי רק על מה שכתבת כאן בגלוי. אפשר לקרוא שוב - ולראות שאני מגיב ממש על מילים שכתבת כאן. רק עליהן.

בעקבות הטעות וחשד-השווא - דומני שראויה איזו התנצלות קלה... 

תבדוק ותגיד לי שזה לא כמעט מילה במילהארוון
ממה שאני כתבתי....
אבל מה נעשה....ד.

אני יכול כעת "ללמד זכות", אם את אומרת שכך כתבת ב"אישי", שנפגעת כאילו אני מגיב כאן....

אבל בוודאי שלא היה עולה בדעתי לעשות דבר כזה, חלילה..

אדרבה, עייני תגובותי האחרונות - ותראי שהן מגיבות ממש על מה שנכתב כאן. והיה על מה להגיב, באופן שנכתב ולא היה צריך להיכתב.

שוב, תבדוקארוון
הפסקה הראשונה שלך מול מה שכתבתי...
אין בעיה.ד.

זה יכול להסביר למה היתה הטעות אולי (עוד לא בדקתי).

אבל הטעות - טעות..

בכל מקרה רק אגידארוון
שלותו טל היה הרבה יותר מה להיפגע כאן .... כי צחקתי על אורך ההודעות שלו( מה לעשות שהפעם כתבת הרבה ברמה שייקח לי זמן להגיב עד הסוף;
אין ענין לפגוע באיש..ד.

שיהיה פורים שמח...

[לפעמים משהו "עיוני" אכן לוקח מקום..]

אתה צודקמיסטר דום
התבלבלתי בין פרויקט
מצטער, עברתי בריפרוף על כל השרשור ולא מצאתי איזכור למה זהותן טל

בכלל פרויקט 22?

אפשר הסבר? זה שזה משהו שקשור לטבעונים/צמחונים - כבר הבנתי. אבל מה זה בדיוק?

תודה

זה אמור להיות אתגר 22ארוון
גם אני לא הבנתי ורק אחרי חיפוש בגוגל
אתגר 22:מיסטר דום
זה אתגר שמתחיל שבוע הבא והוא ארצי ונהיים 22 ימים טבעוניים
שיהיה להם בכיף...ותן טל

אני אציע להם לאחר מכן גם להיות 22 ימים דתיים, נראה מה יהיה להם יותר קשה

(כמובן לא מכוון לדתיים שמשתתפים באתגר הזה, והכל ברוח טובה של פורים, כן? )

ולמה שלא תזרום עם זה גם?ארוון

אני מוכן להיות 22 ימים דתי... ותן טל

וברצינות - אני לא מאמין בזה, לא עכשיו, וכן, אני לא מתבייש להודות שלפחות הגוף שלי - ואני מאמין של עוד רוב בני האדם בעולם, מאז ומתמיד (או לפחות מאז המבול) זקוק לבשר, חלב, וביצים, כדי לחיות.

אין מה לעשות, המציאות מלמדת שיש מעגל החיים, יש "פירמידת המזון" - כל חיה למעשה היא גם אוכלת וגם נאכלת - בין אם בחייה ובין אם במותה. גם אותנו, בני האדם, אוכלות התולעים במותנו.

אז כן - לשחוט חיות ולאכול אותם יכול להישמע לעיתים "מזעזע" "חסר אנושיות" - אבל זה הטבע, ואין טעם שננסה בכוח להתכחש לטבע שלנו ו"לשכנע" את עצמנו שאנחנו לא באמת זקוקים לבשר.

אנחנו זקוקים - גם פיזית, וגם נפשית. ובגדול גם חזון הצמחונות של הרב מסביר את זה ושנינו יודעים את זה.

אז להיות צמחוני? בימות המשיח אם זה מה שיקרה, אני מניח שנהיה צמחוניים. בנתיים כיום, אני אוכל בשר. אין לי עניין מיוחד שיתעללו בו, חלילה, אבל בסופו של יום צריך לזכור שבכל מקרה גם אם היו שוחטים אותו עם מוזיקה של בטהובן ברקע - עדיין זה היה נחשב בעיני הצמחונים והטבעוניים ל"אכזריות". 

ולדעתי עשינו את ההדיונים האלו מספיק פעמים, על גבי הפורום, לא? זה דז'ה וו...  

זה לא פירמידת המזוןמרב.
זאת שרשרת המזון. הפירמידה זה החשיבות של האוכל, השרשרת זה מי אוכל מה.
סתם ככה לא יוצא לי לאכול בשר כל יום אבל אני עושה אתגר 22יוני
כל יום במשך 22 יום, ארוחת צהריים וערב- בשר.
להכעיס!

מי מצטרף?
אשתדל בל"נהדרכה
יוני
@עוגי פלצת, אחרי 22 יום בשרי מציינים 'סיום' באכילת בשר משותפת לברוכאיים
אני בלי נדרררשוברת גלים
יאמייי

אם כי זה ידרוש ממני תעצומות נפש אדירים לוותר על הקפה של הערב

אבל נתגבר ובע"ה נצליח!!!!
הצליחו כבר לייצר במעבדה בשר אמיתי בלי להרוג בהמהחכמת ישישים

אמנם, הצליחו בינתים ליצר רק כמות קטנה של בשר [מספיק בשביל המבורגר אחד] אבל אם עכשיו הצליחו ליצר כמות קטנה, בעתיד הלא רחוק יצליחו ליצר הרבה בשר וגם להוריד את מחירו. נוסף על כך, יש רבנים שטוענים שבשר כזה איננו בשר מבחינה הילכתית ולכן אפשר יהיה לאכל אותו ביחד עם חלב

מכל מקום, להרבה אנשים חשוב מאוד מסיבות בריאותיות לאכול בשר. כך שבינתיים יש להמשיך לאכול בשר ולעתיד לבוא -- והעתיד הזה קרוב מאד -- אפשר יהיה לאכול את הבשר מהמעבדה.

אין שום סיבה בריאותית לכך ההפךארוון
זה תורם מאוד לרעות כמו כולסטרול ושומנים ואף להתפתחות סרטן המעי הנחשב קטלני...
העתיד הזה עוד רחוק מאודדי"מ
כל עוד הבשר נוצר מתא אורגניזם חי של בהמה - למיטב ידעתיותן טל

הוא נחשב בשרי לחלוטין.

כלומר - אם לוקחים תא כלשהו של פרה, ולא משנה מאיפה, ומצליחים לשבט ממנו במעבדה "המבורגר מבחנה" - דינו כאילו יצאה מהפרה עצמה, כיוון שסוף סוף, מעורב בתהליך החלק החי של הבהמה. 

ואםלא, אז בכל מקרה - לא מדובר כאן באמת ב"המבורגר", אלא בשכלול של "תחליפי בשר" - כלומר, אם זה בשר זה בשר ואם זה לא בשר אז זה לא בשר. אי אפשר לרקוד על שתי החתונות

אתה בטוחמיסטר דום
שהבנת כמו שצריך את הרב שלך מעמד הר סיני חדש???
אכילת מוצרים מן החי אינה צורך, ומשכך אין הנזק שווה את התועלתMR87

כמה נקודות קצרות לגבי הדיון:

1)בעבר (עד לפני עשרות שנים בודדות) ע"מ לצרוך את כל אבות המזון (בעיקר חלבונים) האדם בהחלט נזקק לצרוך מוצרים מן החי (בשר, חלב וביצים) כיום עם התקדמות התעשייה ודרכי ההובלה אין לאדם הממוצע שום צורך אמיתי (למעט תאוות האכילה- שמבחינתי אינה נחשבת בדיון) לצרוך את המוצרים הנ"ל, 

2)בתעשיית המוצרים מן החי  (כולל ביצים וחלב) כיום, בכל הענפים, יש התעללות רבה ולא  הגיונית בבעלי החיים, התעללות שהסיבות היחידות לה הן כסף, ואכזריות. (במדינת ישראל נגרסים/מושלכים לאשפה דחוסים בתוך שקיות, עשרה(!) מליון אפרוחים. למה? כי לא כלכלי לגדל אותם.

3)גם אם נגדל בע"ח ללא כל התעללות, עדיין יש את השחיטה. שאני חושב ששחיטה-הרג (גם אם לא של בני אדם) פירושו רוע, אדם השוחט הוא אדם גס הרבה יותר, שמסוגל ליטול חיים מבריאה. וכך גם האדם הנהנה ממנה. כאשר האדם מחליט להימנע מאכילת פגרים, ולהדר בעניין איסור מן התורה של צער בע"ח הרי הוא מתקן ומעדן את מידותיו והנהגותיו.

4)כל הדיבור על כך שכיום הדור אינו בשל לצמחונות וכו' אינו מובן, שהרי (להלן 1) אין צורך לאדם בדברים הללו, והם אף מזיקים (להלן 3, וגם מבחינה רפואית יש שטוענים כך). וכמו שלגבי כל דבר מהותי הכרוך בתיקון העולם, למשל בניית בית הבחירה, כשנגיע למצב אופטימלי שבו ניתן לממש את האידיאל לא נשב ונחכה בחיבוק ידיים עד שהוא "יפול מן השמיים", כך גם לגבי הצמחונות. העולם לא יתוקן ויתעלה מעצמו, עלינו לתקן אותו.

5)זה נכון שיש מקומות שבת מצוות הא-להים ברורה, ולכן היא קודמת למחשבת האדם (קורבן הפסח שחובה לאוכלו, וכמובן תפילין וסת"ם) אבל אין להשליך מכך לחיוב כולל.

6)האדם מתקדם, והתורה באה לקבוע לו את הקו האדום. שאיפתו של האדם היא להתעלות כמה שיותר במוסריותו ובמידותיו, ואף לעבור את הרף הבסיסי שדורשת ממנו התורה, עבד כנעני קנית? בן סורר ומורה סקלת? אשת יפת תואר נשאת?, לא! , מדוע? כיון שעברת את הרמה הבסיסית, ואתה נמצא ב"ה במקום טוב עוד יותר.

7)  לגבי הטענה שקודם צריך בן אדם לחברו, ורק אח"כ אפשר להתחיל לדבר על טבעונות וכד'. אנחנו לא משלימים תחום אחד ורק אז חושבים על השלמת התחום הבא, אלא אנחנו עובדים על כמה תחומים או מידות במקביל. בנוסף עוול (בן אדם לחברו) אינו מצדיק עוול אחר (צב"ח). בנוסף, מבחינת הסתכלות על האכילה, קשה מאוד לאכול הבשר לטעון שהוא מוסרי יותר מהצמחוני... (לא, החיה לא שמחה שנועצים לה סכין בגרון).

זהו, אלו עיקרי הדברים. לא ניסחתי יותר מדי טוב אז תאלצו (אני מקווה) לסלוח... יש לא מעט מקורות, אבל לא ציטטתי מוזמנים לחפש

פורים שמח!

איזה ערבוביההדרכה
אכילת מוצרים מן החי היא צורך בסיסי גם אם תשקרו שוב ושוב אין דרך למלא את צרכי הגוף וודאי שלא באופן טבעי ללא מוצרים מן החי.
אפילו צורך שאינו בסיסי אלא להנאה ולמותרות מותר להשתמש בבעלי חיים כי מדרגתם היא לשמש את האדם.
שוב אין קשר בין פגמים בתעשייה לבין עניין אכילת בשר, מי שמגדל בעלי חיים חובתו למנוע מהם סבל מיותר.
מה שאתה חושב על שחיטה לא מעניין הקב"ה אינו חושב ששחיטה זה רוע ולא היה מצווה עליה אם כן.
אכילת בשר ושימוש בבעלי חיים היא מצב מתוקן ואין שום קשר לתיקון העולם, וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ משל ואינו כפשוטו.
אני שקרן?!MR87

אני מנסה להבין,

לטעון שאני טועה זה לגטימי. אבל לטעון שאני שקרן? 
חשבתי שאוכלי בשר הם בעלי מידות טובות, בניגוד לאלו שלא. 

לגוף הטענה, יש רבים מאוד שיטענו כמוני, יש שיטענו גם להפך ולחלוק זה לגטימי. אבל אני יכול להניח שבדקתי את הנושא קצת יותר ממך, אז מה קרה? פגעתי לך באידיאל נעלה של לאכול גוויות?!

כותב רבנו בהקדמה למשנה: 

"אך על דרך כלל יש לדעת, שכל הנמצאים שתחת גלגל הירח נמצאו בשביל האדם לבדו. וכל מיני החיות, יש מהם למאכלו, כצאן ובקר וזולתם. ויש מהם לתועלתו בזולת המאכלים, כמו החמור, לשאת עליו מה שלא יוכל להוליך בידו; והסוסים, להגיע בהם מהלך דרך רחוקה בימים מועטים. ומהם מינים שלא נדע להם תועלת, ויש בהם תועלת לאדם, ולא יכיר אותם".

רבנו טוען כאן, שלכל בריה יש סיבה. ויש מן החיות שמטרת בריאתן היא לאכילה. 
שלוש טענות על כך, והשלישית עיקר לדעתי.

1.  יש שחולקים, וטוענים שלא כן הדבר. 
  2. "ומהם מינים שלא נדע להם תועלת", איננו יכולים להצביע על כל יצור ולומר מהי סיבת בריאתו. כך גם לגבי החיות-יש להן עוד איזושהי סיבה נסתרת ולא דווקא לאכילה.
  3. "והסוסים, להגיע בהם מהלך דרך רחוקה בימים מועטים". מדוע אינך משתמש בסוסים?! והרי כל תכלית בריאתם היא שתרכב עליהם! אלא, שאינך משתמש בסוסים כיון שיש לך חלופה שהיא עדיפה (מסיבות טכניות בעיקר) מכונית. כך גם לגבי הבשר, כשיש צורך ניתן לאכול בשר, אך כאשר אין צורך בבשר בשילוב עם האכזריות שיש בתעשייה (עיין בהודעתי הקודמת), אתה יכול ואפילו כדאי שתתקדם ותעבור לצרוך מזון עליון יותר.

דבר נוסף, טענת שאכילת בע"ח זהו מצב מתוקן, א"כ מה תגיד לראי"ה שבמקומות רבים מסביר את הבעיתיות הרבה שבאכילת הבשר? ממליץ שתבדוק את העניין, אשמח לשמוע את נקודת מבטך המנומקת והמיושבת.

פורים שמח!

אתה אינך שקרן אך הבאת טענה שקרית של ארגוני הצמחוניםהדרכה
שהרי כבר ידוע שאדם שאינו אוכל בשר אם לא יטול גלולות ותוספים יהיה חסר ויטמינים וחומרים חיוניים בגופו ודמו.
ולטענתך כיוון שיש רכב ממונע אסור לרכב על סוס?
דברי הראי"ה דעת יחיד אף אם יהבינא לכם כולי סברייהו, מלבד הקושי שיש לרוב העולם בהבנת דבריו העמוקים לאשורם באופן כללי.
אני צמחוני, ובדיקות הדם שלי תקינותLightStar

בס"ד

ולא נוטל גלולות ותוספים,

אם אתה מחפש עובדות מדעיות.

ב"ה רק בריאותהדרכה
אם אפשר לשאול, מהיכן אתה מקבל ויטמינים מקבוצה B?
אתה יודע מה המקור לזה ואיך זה מגיע לפרה?ארוון
זה מגיע אליה למעשה מהאדמה- ע״י אכילת עשב לא שטוף... אבל אנחנו סטריליים...ושוטפים פירות וירקות...

ככה שבעצם טבעונים שלוקחים תוסף סה״כ מקבלים b12 איכותי ואפילו סטרילי יותר.

למעשה יש אפילו בריאות בהמנעות ממוצרים מהחי... אדם צריך לצרוך ליום 0.8 מ״ג חלבון לכל קילו... כאשר לצורך חישוב אנו מעגלים ל1... ( ילדים והריוניות 1.2).... בפועל בתרבות השפע רוב האנשים צורכים הרבה הרבה מכל הרצוי... וכמובן יש את עניין הכולסטרול והשומנים שלא תורמים לבריאות...
ההבדל בין סוס לאכילת בשר.MR87

סוס- השיקול היחידי הוא טכנולוגי.

בשר- השיקול הוא טכנולוגי ומוסרי ולכן צריכת בשר בעייתית הרבה יותר.

לגבי ויטמיני B הם נמצאים גם במקומות נוספים מלבד בשר,

מוסרי של איזה מוסר?הדרכה
לפי המוסר התורני האנושי אין שמץ של פגם בשימוש בבע"ח לכל צרכי האדם.
קודם תחליט איזה סוג מוסר מנחה אותך, ומה מקורואלעד
ואח"כ תטיח בנו שאיננו מוסריים לפי שיטתך.

בנתיים נראה שהקב"ה לא ציווה אותנו להימנע מבע"ח לענין מזון, ביגוד וכד', ולי זה מספיק
בעיה מוסרית גם ברכיבה על סוסרחמים לא ידע
ובכלל בבעלות על בעל חיים
כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלת

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

איזה ספריםצדיק יסוד עלום
האם זו תגובה לשאלה שלי?נחלת
מה כבר ביקשתי? כרית לישון עליה?נקדימון
מה זה מיליארד סוגים ואפשרויות בשביל סך הכל כרית לישון עליה בלילה? איזה מילוי, איזה חומר, איזה ריח, עם/בלי קימור, נושם או נחנק, מרופד או כאילו מרופד, לשינה ישר/על הצד/על הצדדים/על הירח.

הלכתי לאיבוד, ורק רציתי כרית

כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוךצדיק יסוד עלום

ולכן כדאי לשלם באהבה את המחירים שיכולים להיות ביחס לעניינים של יציאה מאיזור הנוחות.

יש עיקר ויש טפל

מה שעיקר - כדאי להתעקש ולא לוותר

מה שטפל - כדאי להתגמש ולוותר.

אני מאמין שלכל אדם יש עיקר וטפל שונים (קצת או הרבה)

בהצלחה! 😴

נראה לי הבנת את זה כמשלנקדימון

אבל אני באמת דיברתי על כרית לשינה.

לא יודע איך להתייחס לכל הוריאציות האלה.

לא מבין את זה בכלל

בכל מקרה, תודה 😀

עשיתי העתק הדבק לתגובה בשרשור אחר 😁צדיק יסוד עלום
כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוך - לקראת נישואין וזוגיות

שלח צילומסך של הגלריית כריות נעזור לך לבחור

אני פשוט נכנסתי לחנות ושאלתיטיפות של אור

"אפשר כרית? הכי פשוטה"

היום אני יודע שכריות שהן לא רכות מדי יותר נעימות לי, אז הייתי מרגיש רגע ואם היא לא טובה הייתי שואל "יש אחת פחות רכה?"

(אבל בטח יש כאן אנשים שיהיה להם דברים חכמים יותר להגיד 🙃)

לאדעת אם יותר חכםחיה.מושקאאחרונה
אבל גם אני לא אוהבת כרית רכה וגם מזרן רך. והבנתי את ההבדל בכמה שנוח לי ובאיכות שינה (או יותר נכון איך שאני קמה בבוקר) רק אחרי שממש בחרתי ובררתי את ההעדפות האלה. אני מקנאה באנשים שיכולים להירדם פשוט בכל מצב אבל אני לא ככה 🧕🏽
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלתאחרונה

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלת
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
תודה על ההמלצה על אהרן אפלפלד לקחתי ספר שלוחיה.מושקאאחרונה
אספר אחרי שבת איך היה 😊
מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

טוב, לזה אני קורא 'לא מסכימה איתו' טיפות של אור
(הסברים אחרים לאי גיוס, הערכות שונות למה שיקרה למי שילך לצבא, נתינת משקל שונה לערכים מסויימים)
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
לא, אי אפשרנקדימון
"אבן הראשה" זה כמו "האבן הראשית" כי זה תפקידה במבנה של הקשתות. שם, במקור היחידאי הזה, זה משמש כמילת תואר.

ואילו, "ראש עיר" "ראש דשא" זה שם עצם, כאשר הביטוי כולו הוא בכלל אנלוגיה ולכן לא שייך להטות. אין "ראש" נקבה, אין דבר כזה "ראשה". כמו שאין "ידת ימינה" של אף אחד, יש רק "יד ימינה" בין אם מדובר בגבר או באישה.

מקשר לדיון עבר..טיפות של אור

אז אין כוכבת קולנוע, רק כוכב קולנוע? 🙃 - צעירים מעל עשרים

(אמלק: לדעתי אנשים אומרים כוכבת קולנוע ותותחית בחשבון ושפיצית בגמרא, למרות שכוכב ותותח ושפיץ הם שמות עצם, בגלל שהם למעשה מתפקדים כתואר. באקדמיה ללשון העברית מציינים שגם שמואל הנגיד וביאליק השתמשו ב'ראשה' בלי בעיה)

נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
כמו זכות בחירה לנשים, אתה אומר 😏טיפות של אור
כמו המצאת נורת החשמלזיויק
אבל בול ממש
(אתה באמת חושב שרעיונות טובים ולא טוביםטיפות של אור

מתחלקים לפי אג'נדות פוליטיות? כמה עצב)

ברור שכל רעיון חברתי זו אג'נדהזיויק
יש אג'נדות טובות ויש רעות, יש לך בזה ספק?
כמה עצבטיפות של אוראחרונה
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויק

אולי יעניין אותך