כשמחפשים מקורות לדברי הרמב"ם, הדבר הראשון המומלץ לעשות הוא לפנות למפרשים (ואם מקורות אתה מחפש - בדוק קודם בכסף משנה, נראה לי).
ואכן גם בהלכה זו מביא הכס"מ מקור לדברי הרמב"ם (תמיהא לי על שאר החבר'ה שהביאו פה ממפרשי הרמב"ם מקורות, ולא הביאו את הכס"מ, שלמעשה מתוך העמקה בדבריו מוצאים שכל מה שאמרו לך פה נמצא בדבריו).
כותב הכס"מ: "חמשה הם הנקראים מינים. בפרק אין מעמידין (דף כ"ו
אמרינן דמין זה העובד כוכבים וסובר רבינו דכל הני מינים מיקרו:"
ויש לשאול על הכס"מ את שאלתך, מדוע סובר הרמב"ם ש"האומר שיש שם רבון אחד אבל שהוא גוף ובעל תמונה" הוא עובד כוכבים. זו שאלה כבדה ואינני רוצה לתת עליה תשובות "מהמותן", אעפ"י שאני חושב שרבים מן הדברים שהזכירו פה למעלה (הקב"ה הוא יוצר המציאות ולא חלק ממנה) יכולים אולי להסביר זאת. כן יש אולי לצרף לזה את דברי הרמב"ם עצמו (לימדונו רבותינו - רמב"ם לומדים עם רמב"ם) במורה נבוכים, שם מסביר בפשטות את עניין היותו של הקב"ה לא-גוף. וכותב שם: "שהאל אינו גוף ואין דַמְיוּת בינו ובין ברואיו כלל בשום דבר מן הדברים, ואין מציאותו דומה למציאותם, ואין חייו דומים לחיי החי שבהם, ואין ידיעתו דומה לידיעת מי שיש לו ידיעה מהם, ושאין השוני בינו לבינם ביותר ובפחות בלבד, אלא במין המציאות. כוונתי לומר, שיש לבסס בדעת הכול, שאין ידיעתנו וידיעתו או יכולתנו ויכולתו שונים בכך שזו יתרה וזו פחותה, זו חזקה יותר וזו חלשה יותר, וכיוצא בזה. שכן החזק והחלש דומים במין בהכרח, והגדרה אחת כלשהי משותפת להם. כך כל יחס הוא אך ורק בין שני דברים הכלולים במין אחד...
יתר על כן, כל מה שמיוחס אליו יתעלה שונה מתארינו מכל הבחינות, כך ששום הגדרה אינה משותפת להם. כך מציאותו ומציאות זולתו נקראים "מציאות" בשיתוף השם, כפי שאבהיר." (מקור)
נראה לענ"ד שעניין זה הוא חלק מההבנה שהקב"ה הוא יוצר המציאות ולא חלק ממנה, ולכן שונה ממנה במהות.
ואם כן הוא, הרי שאולי ניתן לומר שהוא העניין המבדיל בין הקב"ה לבין כל אלוה אחר - שהקב"ה שונה מהמציאות במהות, שהוא יוצרה ולא מתוכה, ואילו אלוהים אחרים הינם מתוך המציאות.
ואני חוזר ומדגיש שלענ"ד לא חקרתי את שאלתך מספיק לעומק ואין בדברי תשובה מספקת. אם בכ"ז סיפקתי אותך מה טוב, אבל תמשיך בכ"ז לחפש ולחקור בשיטת הרמב"ם.
בעניין מה ששאלת מדוע חז"ל לא הזכירו זאת, נראה לי לחפש בחז"ל במקורות בהם התעסקו בשאלה "מיהו הקב"ה". ואמנם נראה לי שלא הרבה עסקו בשאלה זו, וגם כאן יש לשאול מדוע לא הרבו לעסוק בזה.