כל כך גאה להיות כאן היום, במדינה שלי, בבית שלי.מוטיבציה

הכי בבית בעולם.

הדמעות לא מפסיקות לרדת ולרדת ולרדת,

על קדושים וטהורים שמסרו נפשם כדי שנמשיך להיות כאן,

על מי שהמוות פגש אותו בסופר, באירוע, באוטובוס או בבית קפה.

זה יום בלי ציניות, בלי סרקזם, אז בהכי הכי אמיתי--

כל כך אוהבת אותך, מדינה שלי.

את החברה שהקמנו כאן, את האחדות, את העם שלי.

כל כך גאה להיות חלק מכם.

אין לי ארץ אחרת.

עשרים אלף איש ואתה הראשון 
עשרים אלף איש אחריך שון 
צועדים בשקט עם פרחים 
שתי אחיות - עשרים אלף אחים 

אוהדי הכדורגל שהגיעו עם הצעיפים של הקבוצה 
ובחורה עם דגל 
שלא ברור למה היא כל כך בוכה 
בלי להכיר אותך 

עשרים אלף איש אחריך שון 
צועדים בשקט עם פרחים 
שתי אחיות עשרים אלף אחים 

באו לומר תודה ולהיפרד 
להגיד שאין דבר כזה חייל בודד 
וגם עם לא ישכון לבדו 
כל עוד ישנם בטקסס, בחיפה בגוש עציון 
אנשים כמוך שון 

עשרים אלף איש אחריך שון 
צועדים בשקט עם פרחים 
שתי אחיות עשרים אלף אחים 

העושה שלום במרומיו 
הוא יעשה שלום עלינו 
עם בוא הסתיו שלא תזכה לראות כבר שון 
לכן הגיעו עד הנה מזקן ועד קטון 
מחיפה, מגוש עציון 

עשרים אלף איש 
ואתה ראשון 
עשרים אלף איש אחריך שון 
צועדים בשקט עם פרחים 
שתי אחיות עשרים אלף אחים

מי שבחתימה שלך ממש לא היה אוהב את הדברים האלה.נרדי
מזדהה עם התחושות..שלוות עולמים.
שיר חזק,
מעשה חזק,
שמראה על עם חזק !
לא גאה כל עוד לא מקיאים מתוכנו את השמאל הקיצוני.אלישע לנגנאור
אל תקיא זה לא כיףשוברת גלים
תתפלל שיחזרו בתשובה כולם
מה שיפה בארץ, זה חו"ל.יבצ
בואו נעשה טקס הדלקת משואות פה בפורום |מתרגשת|שוברת גלים
מרגש! הדמעות זולגות והלב מתרחב. עם ישראל בתפארתו!!גדר תיל

עוד לא בתפארתושוברת גלים
לא המדינה ולא העם אבל ממש בדרך!!

שמחים ומודים על מה שיש ועל התהליך
ישתבחח שמו לעדד
למה לא?גדר תיל

בסיטואציה הזאת אני רואה את עם ישראל בהתגלמות תפארתו.

נא הסבירי את עצמך.

אני עוד לא אחותישוברת גלים
לא קשה לראות כמה אנו רחוקים מגדולת יהודים באמת. ממש בדרך לשם כולנו כיחיד וכרבים אבל רחוק רחוק מלהיות מתוקן. מחובר לקדוש ברוך הוא. לתו"מ.
זה יום של הודיה על כל הטוב שיש ובקשה שישתפר כל כך ושה' ישמור עלינו
לא דיברתי על המכלול, דיברתי על המקרה הספציפי הזה.גדר תיל

וגם לא נראה לי מתאים להזכיר פה כמה אנחנו עדיין לא מתוקנים.

ו... לא ממש הבנתי את הקשר של השורה הכותרת ושל השורה האחרונה.

אם יורשה לי לספר מעשיהיבצ
הר' הגאון (חייבים לומר) שלמה גורן ז"ל היה ידוע כציוני גדול ובעצם הוא זה שטבע את המשפט ראשית צמיחת גאולתינו וכו'.

באחת השנים פנה אליו אדם שאמר לו לשיטתך שהקמת המדינה היא ראשית צמיחת גאולתינו אני הייתי מציע להקים סנהדרין כדי שיעשו דין ומשפט (כמו בזמן הגאולה). ענה לו הרב גורן אתה צודק אבל סנהדרין צריכים להיות אנשים שונאי בצע ולכם אין אנשים כאלו, איך אפשר להקים סנהדרין? אותו אדם לא נשאר חייב וענה; אין שום בעיה, תשלם להם ויהיו שונאי בצע.. וד"ל.
הסיפור הזה מסופר על הרב מימון ולא על הרב גורן.אלישע לנגנאור
כך שמעתי. לא נגעתי.יבצ
אתה אומר אני מסכים עם הרעיון רק השמות שונים? זה לא משנה, העיקר תוכן הדברים.
או כמו שאמר לייצען אחדהדרכה
הרבה קושיות יש על הרמב"ם... אך ה"כסף משנה" פותר את כולן
עוד לא רואה את התגלמות מלוא תפארתו של עמישוברת גלים
למה לא מתאים? ועוד איך מתאים
אסור לנו להתבלבל ולא לטאטא דברים מתחת לשטיח רק כדי שיהיה יפה פה היום.

אנחנו עוד לא מתוקנים. ממש לא.
לפרט?
לא, לא כעת. לא היום. לא מחר.

אבל על מה שכן יש. ויש המון ב"ה, לשמוח בו ולהודות!
אכן, גדול קידוש השם מחילול השם.ד.

היה אומר מרן הרצי"ה זצ"ל: מה החוכמה... אלא מה?

ומבאר בשהכוונה שכאשר מעורב קידוש השם עם חלילה ההיפך - הקידוש השם מכריע.

[את "ההיפך", כמובן, צריך לתקן..]

זה נכון גם בניצחון של מכבי באירופה?יזהר

לא קשור. מי שחושב שזה "קידוש השם"...ד.

א. הרבה. ב. יש בזה צד אמיתי.יזהר

כחלק מהיכולות של המדינה, עצמאותה וכו' - היא גם מעצמת ספורט. כל זה לעומת המציאות לפני שהייתה מדינה.

אז נכון שהרוב שם בכלל גויים, ושאין שום קשר ליהדות ולה'. אבל למתבונן מבחוץ - יש קידוש השם.

כשמכבי ניצחו את היורוליג פעם ראשונהצריך עיון
שאלו את הרצי"ה האם זה קידוש ה' והוא ענה 'מעין'..
סתם אנדקוטה, לא יודע עד כמה זה קשור..
אחד הרגעים הכי מצמררים...חיה רוז

אני מבין שלא גרת בגוש קטיף..מושיקו

שאבין, מה ניסית להגיד במשפט זה? שמי שגר בגוש קטיף לא גאהותן טל

להיות כאן היום, במדינה שלו, בבית שלו (לא המקורי, נכון, אבל בבית שלו) ?

שמי שגר בגוש קטיף בהכרח לא אוהב את המדינה שלו?

כי אם לזה התכוונת, תרשה לי לחדש לך מהיכרות אישית של קרובים - זה לא נכון.

צודקיהודי!!

ואני לא מצליח להבין את זה.

איך האנשים שקיבלו כאפה כזאת מהמדינה ממשיכים לאהוב ככה את המדינה.

לא מבין בשרשור מי עונה מה למי.יבצ
כי הם מבינים שהמדינה זה דבר הרבה יותר גדול מראש ממשלהותן טל

כזה או אחר, וכי הם מבינים שיהיה מה שיהיה אין לנו מדינה אחרת ואין לנו עם אחר ואין לנו צבא אחר.

אז כן, בן דוד שלי גורש מביתו לאחר שאמו נרצחה על אותה אדמה - אבל הוא המשיך הלאה, הוא הבין שלעשות דווקא למדינה ולהתמרד לא יעזור לאף אחד, במיוחד לא לו. אז הוא הלך לסיירת מובחרת, נהיה מפקד בצבא, נלחם כדי לנקום את מותה של אימו ואת מותם של רבים אחרים הן על גוש קטיף והן בכל שטחי מדינת ישראל.

אם אנחנו מקבלים כאפה זה לא אומר שהיע הזמן לישון - ההיפך, זה אומר שהגיע הזמן להתעורר, להרבות יותר באהבת עם שיראל, להתחבר יותר ללבבות, להיכנס למרכזי הערים, לכל מקום שאפשר, להראות מהי ציונות אמיתית, מהו חיבור לארץ ישראל.

בניתוק לא נשיג כלום - לא גאולה, לא משיח, לא ארץ ישראל ולא עם ישראל. וגם תורת ישראל, תהיה מאוד חלקית בניתוק שכזה, יהיה בה חסר את המימד הלאומי.

הוא דיבר על בית, הזכרתי לו בזכות המדינה יש כאלו בלי ביתמושיקו

קודם כל " הוא" זאת "היא" נעים להכיר - מוטיבציה-מושיקו,וכו'..ותן טל

שנית - רוצה שנזכיר לך שבזכות המדינה הזאת גם יש לך מקום לחיות בו ולא קבר באירופה או ילדים גויים באמריקה/צרפת/פוגרום ברוסיה מחק את המיותר?

רוצה שנזכיר לך שבזכות "המדינה הזאת" לראשונה זה אלפיים שנים אתה אשכרה יכול להסתובב בערים של מדינה שלמה, לשמוע עברית עברית עברית (גם אם לעיתים לא מן המשובחות), לקנות בעברית, לאכול בעברית, לנסוע בעברית, ללמוד בבית ספר בעברית?

רוצה שנזכיר לך שבזכות המדינה הזאת בכלל היה את האפשרות הלקים מלכתחילה בתים באותם שטחים שאכן לאחר מכן לצערנו נמסרו במעשה שגגה גדול?

רוצה שנזכיר לך שבזכות המדינה הזאת המשיח התקרב לפחות בטיפהל'ה, וזה כבר מעשה גדול וחשוב מאוד?

רוצה שנזכיר לך שהמדינה הזאת שאתה גר בה היא כיום המממנת הכי גדולה של לימודי תורה בעולם, אולי המממנת הכי גדולה שהייתה בהיסטוריה, ללימודי תורה? (כן, גם יותר משבט יששכר, כנראה).

את כל זה אנחנו יכולים להזכיר לך, רבינו, בזמן שאתה מזכיר לנו שאכן המדינה פעם עקרה עשרת אלפים אנשים מביתם - ואז, אולי מעט פרופורציות יראו לנו שכן, נראה לנו שלמרות הכאב העצום הזה, עדיין אנחנו גאים במדינה שלנו שאנחנו עומדים פה היום לא למרות שהיא קיימת, אלא ב-ג-ל-ל שהיא קיימת.

וכל הכבוד לצה"ל.

בניו יורק אתה יכול לשמוע עברית ולהסתובב עם הרבה יותרמושיקו

בטחון.

המשיח התרחק בגלל הקמת ה'מדינה'

המדינה מממנת לימודי תורה? בדיחה עצובה..

בארץ ישראל הישיבות וכו מתוקצבים בגרושים יחסית למדינת אחרות מכירות בלימוד התורה.

אני לא גאה במדינה - אני שמח שלמרות המדינה קורה מה שקורה כאן

בניו יורק אם אני לא יודע אנגלית אני לא אוכל להסתדרותן טל

גם אם יש אנשים מסוימים שם ואפילו רבים, שיודעים עברית.

כשאני בניו יורק ואני ארצה להתלונן על מישהו שפרץ לי לבית, אם אני אתקשר למשטרה אני לא אגיד להם בעברית "פרצו לי לבית".

כשאני בניו יורק ורוצה לשלם בקופת חולים/כל מוסד ממשלתי/ציבורי אחר - אני לא אוכל לעשות את זה בעברית, ככל הנראה.

אז נכון, יש הרבה יהודים בניו יורק אבל זה ממש, ממש לא אותו דבר כמו מדינה יהודית.

כנראה שאתה לא בקיא כל כך בתיקצוב של המדינה ללימוד תורה...גרושים? זה פשוט כפיות טובה.

אבל בבקשה - תגיד לי איזה מדינה אחרת מממנת יותר לימוד תורה מאשר מדינת ישראל?

מדינת ישראל מממנת יותר מכל פילנטרופ שיהיה, מהסיבה הברורה שפילנטרופ הוא אדם יחיד שלא משנה כמה כסף יש לו, זה עדיין לא מגיע ליכולת של ממשלה ומדינה לתת ללימוד תורה.

אגב - אם התיקצוב של המדינה ללימוד תורה הוא כל כך "גרושים" כמו שאתה אומר, למה החרדים זועמים כל כך כשהם טוענים שמישהו מנסה לפגוע בתיקצוב הזה? הרי אם זה 15 שקל לאדם ליום, סתם דוגמא - אז מה הבעיה, שימצאו איזה נדיב חרדי מחו"ל שיחליף את הממשלה ולא יהיו תלויים בכלל במדינה...

זהו, שלא.

והשורה האחרונה שלך - זאת בדיוק הכפירה בטובה, זאת בדיוק עצימת העיניים וטמינת הראש בחול.

מבטיח לך שאם היית הולך לסבא של סבא של סבא של כל אחד כאן מהפורום, מקפיץ אותו בזמן ומביא אותו לארץ ישראל - הוא לא היה מדבר כמוך, בשעה שבני ביתו נשחטים באיזה פוגרום בארץ כלשהיא. בשעה שבו הוא נאלץ להחביא את היותו יהודי בספרד. בשעה שבה הוא נאלץ תמיד להיות כנוע כלפי הגויים ולקוות שבנדיבותם הם ירשו לו ללמוד באוניסרסיטה או בכלל לעסוק במקצועות מסויימים.

מה שקורה במדינה הזאת הוא לא ל-מ-ר-ו-ת, אלא ב-ג-ל-ל המדינה.

או יותר נכון, נשאל את זה ככה - אם זה "למרות" - זה אומר שאין לך בעיה לחזור למנדט הבריטי, שלא יהיה שילטון יהודי, שהיהודים בקושי יוכלו לעלות לכאן וכו' וכו'?

ודבר אחרון - אם אתה כל כך מתלהב מניו יורק - למה אתה לא גר שם ומרכז שם את עיקר חייך? מה יש לך לחפש בארץ הזאת שרק פוגעת בכל היקר והקדוש? חכה למשיח שם ב770, הרי משם הוא יגיע, לא? תהיה הראשון שתראה אותו

גם הישיבות הציוניות לא מקבלות כמעט מתקציביםמושיקו
והם משתמשים בקומבינות בדיוק כמו החרדים בשביל להשיג עוד כמה גרושים.

ותתפלא לשמוע עד כמה אפשר להסתדר בניו יורק עם עברית.

ואם לא ידעו יביאו מישהו שיודע במיוחד עבורל.

והמשטרה תגיע הרבה יותר מהר מאשר בארץ
מאות מליונים זה גרושים?ותן טל

נגיד את זה ככה, אגב, אם כבר נכנסנו לעניין ניו יורק - במדינת ישראל אין דבר כזה באמת הומלס. נקודה. בתור בן לעובדת סוציאלית אני אומר לך את זה חד וחלק - הומלס זה אדם שבוחר מרצון לחיות ברחוב בישראל, לא מהכרח. במדינת ישראל לפחות את העניין הזה של מקום לישון תחת קורת גג, גם אם לא מהמשובחות, יכול להיות לכל אדם בישראל (זה שיש אנשים שבוחרים לחיות שלא באחריות - זה בעיה שלהם). בניו יורק וארה"ב בכלל, הקפיטליסטית פי כמה מישראל - אין לך, תסתדר. תחיה ממשהו, או שתמות, זה גם בסדר.

(במדינת ישראל, אגב, גם אין דבר כזה באמת אדם שרעב ללחם - זה שקר שכל העמותות ובעלי האינטרסים בעניין מוכרים לנו כדי שנתרום כסף לאנשים. אנשים שרעבים למילקי ולסמארטפון, אולי יש - אבל לא אנשים שרעבים ללחם. אבל זה כבר דיון בפני עצמו)

ותרשה לי לפקפק בכך שבניו יורק אם אני לא יודע מילה באנגלית, אני אוכל לחיות מגיל 0 עד גיל 100. ואתה יודע שאני צודק, אין מה לעשות, זה לא בושה - ניו יורק זאת מדינה בארץ זרה, שבה למרות שהיא לא השפה הרשמית שלה, האנגלית היא השולטת - ועברית, עם כל כמה שהיא מדוברת שם הרבה בגלל כמות היהודים שלצערנו עדיין שבויים בגלות - עדיין היא לא השפה השולטת שם. מה לעשות - זה מציאות.

לגבי התקציבים - כמו שכתבתי בתקשורת, תראה לי פילנטרופים שתורמים כל שנה מאות מליונים ואפילו מליארדים, ללימודי תורה.

וזה עוד לפני שדיברתי אפילו על כך שהחרדים בפועל פטורים לגמרי (במציאות, לא במה שכאילו "אמור להיות") מהצבא - שזה גם במידה מסוימת הפסד כספי למדינת ישראל. וכמובן, גם עצם העובדה שכמות כזאת של אנשים שלומדים תורה, באופן ישיר משפיע על הכלכלה במדינה ומוריד את התוצר ומוריד את הכסף שמתגלגל במדינה, ולכן ג-ם זה משפיע על העניין התקציבי.

אגב, אם אתה בקיא כל כך בענייני ניו יורק - אתה יכול להגיד לי האם אחוז החרדים שם שמקדישים את חייהם או לכל הפחות את השנים הראשונות של חייהם (נניח, 18-30) ללימוד תורה - שווה/גדול/קטן יותר מאחוז החרדים שעושים את זה כאן בארץ?

אני אומנם לא יודע את הנתונים בחו"ל אבל מתקשה להאמין שזה גדול או אפילו "רק" שווה לאחוז הזה כאן בארץ.

תפסיק לקשקש חרדים וחרדיםמושיקו

אני מדבר על זה אין ישיבה דתית לאומית אחת בארץ שחיה טוב מכספי הממשלה אלא צריכה לעשות קומבינות שוב ושוב

וכן ,אלו שהולכים לצבא ומשרתים ובלה בלה בלה שאין לך תלונות עליהם

בקיצוצים האחרונים הם חטפו מכה קשה כמו הישיבות החרדיות..

כן אלו שנראה לך שהם מסודרים, האברכים והבחורים.

בארה"ב יש תקציב מסודר כי זה נקרה מכללה ללימוד תורה - שתואר מסוים בצידה.

לא לדבר על תיקצוב בסיסי של ארוחת בוקר ע"ח הממשלה 

וכן בניו יורק אני מכיר לא מעט אנשים שלא יודעים לדבר אנגלית ומסתדרים.

כי בכל מקום  ממשלתי יש מישהו מיוחד שמדבר עברית..

שלא לדבר על ביטחון שרק תרים טלפון למשטרה הם יגיעו עד אליך ולא תצטרך לחכות להם

אני אמרתי לרגע ש"צריך לחיות טוב מהכספים..."?ותן טל

לא זה מה שאמרתי לכן אתה זה מי שמקשקש.

הכספים עוזרים מאוד, נכון שהם לא נותנים את כ-ל מה שאנחנו רוצים - מה לעשות?

בוא נעשה איתך ניסיון - האם אתה מוכן עכשיו שכ-ל החרדים יוותרו על כ-ל התיקצוב הממשלתי לישיבות ולאברכים? הרי ממילא "לא חיים טוב עם הכסף של הממשלה".

הרי זאת כיסלות, במחילה.

לגבי הביטחון בארה"ב - לא יודע למה, אבל איכשהו יצא לי לשמוע על כמות החטיפות והכופר שמבקשים בארה"ב - מסתבר שכל יום ויום יש שם חטיפות של אנשים.

ביטחון? אמממ....

לגבי המכללה ללימוד תורה - אתה מוכן להביא נתונים בדולרים? והכי טוב קישורים.

לגבי ה"מסודרים" - מעולם לא אמרתי שקיצבה ממשלתית לאברכים זה פנסיה תקציבית לפוליטיקאי - אז בבקשה, תחסוך ממני...

מה שכן אמרתי, שלשקר ולהגיד שמה שהמדינה נותנת זה "Dרושים, - זה פשוט רמאות וכפירה בטובה.

אני רוצה לראות את כל בחורי הישיבות וכל הרבנים מסתדרים אם כל התקציבים לישיבות יתבטלו.

בוא נעשה משחק - נניח שהיום, סתם נזרוק, יש 20 אלף בחורי ישיבה ואברכים במדינה.

אם כל התיקצוב הממשלתי ייפסק לכך - כמה בחורי ישיבה ואברכים ישארו?

לפי איך שאתה מציג את זה יישארו לפחות 19,980 בחורים ואברכים - הרי ממילא התיקצוב הממשלתי הוא פח ושווה רק כמה אגורות.

שאלה אחרונה שלא ענית לי עליה - אם בניו יורק כל כך טוב הן לדוברי העברית והן ללומדי התורה - למה אתה לא גר שם.

למה רוב מוחלט מהחרדים שאני מכיר מחו"ל עובדים למחייתם, ובארץ האחוזים של החרדים שאינם עובדים נוסק לשמיים?

כופר זה אלו שנחטפים מחוץ לארה"במושיקו

וחבל שאתה מסיט ומסית את הנושא לכיוון החרדים.

ביטחון - הרבה יותר בטוח שם, שם מגינים עליך כאן תלוי איפה אתה נמצא.

לימוד תורה - בארץ לא נותנים כסף ללומדי תורה(ולא מדבר על חרדים גם על ישיבות דתיות לאומיות), הכסף שמגיע בשורה התחתונה זה אחרי קומבינות וכו 

לאונברסיטאות וכו? שופכים ים של כסף. בעוד שלומדי תורה רועבים ללחם..

בחו"ל, המוסדות מתוקצבים בדיוק כמו אונברסיטה או קולג' - כולל נקודות לתוארים אקדמיים.

הארץ זה הארץ של היהודים ולכן למרות שמדינת ישראל נלחמת ביהודים לומדי התורה בארץ ישראל זה עדיין ארץ אשר עיני ה' אלוקיך בה מראית שנה עד אחרית שנה..

מי שהשליחות שלו בחו"ל מקומו שם.

נ.ב.אם בארץ אפשר להסתדר טוב עם עברית למה מכריחים ללמד אנגלית(בתמורה לתיקצוב?)

צריך להיזהר לא לומר 'בארץ' אלא 'במדינה'.הוד קדומים
שלא תהיה ח"ו הוצאת דיבה על ארץ ישראל.
המדינה היא גוף טכני כך שלא חושב שיש איסור הוצאת דיבה על דבר כזה.
מה אחרי קומבינות??? אתה רציני?? זה פשוט הוצאת שם רע...ותן טל

ושקר מוחלט.

יש אגף במשרד החינוך של תיקצוב ללימוד תורה, לאברכים ולישיבות. אתה יכול להיכנס לשם ולראות את הרשימה הארוכה מאוד של כל הישיבות והמוסדות שמקבלות כסף ללימוד תורה ולאברכים שלהם. אז על מה אתה מדבר???

התיקצוב השנה לפי אתר התקציב הוא כ640 מליון שקלים - אה, שכחתי, זה באמת "גרושים", זה כלום.... <צ>

בבקשה תגיד לי - ממשלת ארצות הברית נותנת סכום דומה ללומדי תורה?

להגיד שלומדי תורה רעבים ללחם: א. זה שקר מוחלט, אין אדם בישראל רעב ללחם. חד וחלק.

דבר שני, אם נניח שבאמת היה לומד תורה שרעב ללחם - הוא פושע ועובר עבירות דאורייתא כלפי אישתו וכלפי עולם לומדי התורה. ורב שמאשר למישהו ללמוד ושמשפחתו תרעב ללחם - הוא רב גרוע שצריך להתרחק ממנו.

המוני רבנים שאני מכיר, כולל רבנים חרדים - אם מגיעים אליהם אברכים או תלמידים שאומרים להם שקשה להם לחיות רק מלימוד תורה, אומרים להם בהחלט לצאת לעבוד.

התורה היא "וחי בהם", לא ומת בהם. זה הזוי ללמוד תורה ולא לעבוד בכלל ואז להתלונן ש"רעבים ללחם".

אבל מעניין אותי - מי שלומד תורה מגיל 0 עד גיל 99 בארצות הברית, וניזון ומשפחתו מתקיימת רק מהכסף שהוא מקבל מממשלת ארצות הברית ומהכסף שאשתו מכניסה (ונניח שהיא לא עובדת בעבודה הכי מכניסה בעולם) - שם הוא לא רעב ללחם? לעומת ישראל, על פי טענתך?

בקיצור, במחילה - אתה מקשקש. זה נטו לנסות לירוק לבאר שאתה שותה ממנה, והמדינה מתקצבת בהמון כסף את לומדי התורה, גם החרדים וגם הדתיים לאומיות. נקודה. לנסות לשקר ולהגיד אחרת זה פשוט עוול. 

זה שמנסים להוציא עוד כספים וכו', בסדר, זה כמו כל אגף ותקציב שיש שמי שבעל אינטרסים מנסה להוסיף עוד כספים לנושא שלו - אבל זה לא שאין תקצוב בכלל והכל מתקבל רק מ"קומבינות". זה פשוט לא נכון!

לגבי הכופר - באמת. כי דווקא ממה ששמעתי בת-ו-ך ארצות הברית עצמה יש חטיפות פחות או יותר על בסיס יום יומי... אבל אני אבדוק את זה עוד כדי לחזור עם מידע מוסמך בעזרת ה'

לגבי הלימוד אנגלית - מה הקשר? מדובר בידע כללי, כמו שמחייבים ללמוד מתמטיקה וכו'... - אני עצמי יכול לספר על עצמי, כן, עשיתי 5 יחידות אנגלית בתיכון, קיבלתי ציון מסוים ואני אומר בריש גלי שאני לא מסוגל לנהל כיום שיחה אחת נורמאלית באנגלית מלאה מול מישהו אחר. 

המון לימודים בישראל גם אם באופן פרטני נשכחים לאחר מכן, טובים כדי לפתח את הידע הכללי של אדם. 

למה זה טוב? זה כבר שאלה אחרת אבל בוודאי שמגוחך להגיד שבגלל שחובה ללמוד אנגלית אז זה אומר שאי אפשר להסתדר בארץ רק עם עברית.

יש אנשים שחיים בארץ כל חייהם ומסתדרים יפה מאוד רק בעברית.

בארה"ב אני בספק גדול אם מישהו היה יכול לחיות כל חייו ולדעת אך ורק עברית ולא לדעת בכלל אנגלית.

לקחו אותי טרמפ פעם כמה מחבר'ה שעובדים בהנהלתמושיקו

מוסדות ישיבת בית אל..

שמעתי את ההתנהלות שם.

אין כאן המקום לפורטה אבל אתה טועה בגדול לגבי ה'עזרה' של המדינה למוסדות הלימוד

ותנסה לברר מה קרה בישיבות הלאומיות בשנתיים האחרונת

אגב הישיבות זה המוסד היחיד שיש בדיקה מחמירה לגבי הלומדים שם עבור תיקצוב - דבר שאין בשום מקום אחר

ו640 מיליון מול 10 מילארד זה קצת..

בשורה התחתונה , ליהודי שומר תורה ומצוות ולומד תורה הארץ זה בין המקומות הכי גרועים לגור בו מבחינת יחס

למה 640 מיליון מול 10מליארד?!?צריך עיון
זה 640 מיליון מול 0 שהיה בלי המדינה!
אז מה אם זה בקושי פסיק מהתקציב הכללי? רק תנסה לדמיין איך היו מסתדרים בלי זה..
השלטון שהיה במקום המדינה היה מתקצב באופן שיוונימושיקו

בדיוק כמו בכל מקום אחר בעולם.

לא כמו במדינת ישראל שדואגים שיהיו תלוים בהם באמצעות שורת חוקים דרקוניים

בבקשה תראה לי כמה מתקצבים בארה"ב את לומדי התורה...ותן טל

ועדיין לא ענית לי על השאלות ששאלתי - לומד תורה בחו"ל שמסתמך רק על הסיוע הממשלתי, לא רעב ללחם ויכול לחיות כל חייו מהתקצוב הממשלתי של ארה"ב ללימוד תורה שלו?

שוב, לא דיברתי לכל החיים דיברתי פרק זמן משמעותימושיקו

בחיי ההתבגרות של האדם, יבנה לעצמו חיי תורה לפי שיוצא לעולם

0????יזהר

כנראה שכחת, שהמדינה גם לוקחת קצת מאיתנו. טיפה, אתה יודע, לא בלי סוף, בערך 60% מהדלק, 18% מכל מוצרי הצריכה והשירותים, מס הכנסה, מכסים, מסים על רווחי הון וכו' וכו' וכו'.

ואתה גם מקבל בתמורה דברים שלא קשורים רק ללימוד תורה...ותן טל

ומה לעשות, אני באמת מצטער, צריך להניח את הקלפים על השולחן - השקעה בלימוד תורה של המדינה זה לחלוטין לא כמו השקעה ברפואה ובנתינת מלגות לסטודנטים מוצלחים ברפואה או בהנדסה.

כי רופאים והנדסאים יכניסו בעתיד כסף למדינה וימלאו מקומות עבודה נדרשים.

ולומדי תורה, בנתיים רק נזקקים לעוד ועוד מלגות כדי להתקיים וגם ככה לא באמת יכולים להתקיים רק מהמלגות.

אז מה שיוצא זה שהשקעה בלימוד תורה (ואני לא מדבר כרגע על אידיאולוגיה וכמה זה חשוב אלא נטו מבחינה כלכלית) זה השקעה בדבר שלא יניב תוצאות למדינה. לעומת השקעה בדברים אחרים.

ומה שקורה זה שאם נניח 80 אחוז מהדתיים והחרדים היו רק יושבים ולומדים כל היום -המדינה הייתה מתרסקת ולא מצליחה לחיות ככה.

מה לעשות? אדם צריך לדאוג לחיים של עצמו, לעבוד כדי שיהיה לו כסף.

להזכירכם חלק מהחובות של הגבר כלפי אישתו זה לזון ולפרנס אותה..

רבנים שוחטים ובודקים מוהלים משגיחים סופרים מלמדיםמושיקו

הם מניבים 0 למדינה...

לא שמעתי שלומדים את זה באיזה אונברסיטה.

חוצמזה שמי אמור להמשך לימוד התורה?

בינתים זה כולם חוץ מהיהודים

לשיטתך לפחות

ובינתים החרדים יוצאים ועובדים ברובם

ואתה מוציא שם רע עליהם

שוחטים, בודקים וכו' וכו' וכו' - לא לומדים בישיבה אלא במכוניםותן טל

שמיועדים לכך.

רבנים מקבלים שכר מהמדינה הרבה פעמים. אהיה נועז ולמרות שלא בדקתי את זה באופן מלא, אגיד שככל הנראה רוב הרבנים שמקבלים שכר כלשהו על רבנותם, בארץ ישראל - מקבלים את שכרם מהמדינה או בעקיפין באמצעות תמיכת המדינה במוסד שלהם.

לגבי הפירוט שלי  כמו שאמרתי, דנתי שם רק מהבחינה של הכלכלי, לא מהבחינה האידיאולוגית של כמה זה חשוב.

אגב, בתקופו שבהם אף אחד לא קיבל שקל על לימוד התורה שלו, עדיין שמרו על התורה והמצוות, ועדיין למדו.

לא זכור לי שהרמב"ם קיבל תיקצוב ממשלתי ממשלת צרים או אנעראף...ובכל זאת הוא הרמב"ם.

גם האמוראים והתנאים - ברובםעבדו, ולאחר שעות העבודה למדו ביתר היום.

חרדי שיוצא ועובד ולומד תורה ביתר הזמן שלו - מעולה. אבל העובדה היא שיחסית לגודלם, אחוז ההשתתפות בכוח העבודה הישראלי של החרדים הגברים, הוא לא גבוה מספיק.

אפשר להיות גם אדם עובד וגם אדם לומד תורה. ויחידים, שיש להם ספונסרים, שישקיעו את כל חייהם בלימוד תורה.

אבל אי אפשר להגיד שמי שגם עובד וגם לומד זה לא נחשב למשיך את לימוד התורה...אלפי שנים זה היה ככה

שום מכון, הכל מבוסס על הלימוד הישיבתימושיקו

לא נכון. אני מדבר איתך מתוך היכרות עם כאלו.ותן טל

גם כאלו שלא למדו שנה בישיבה, הופכים להיותותן טל

שוחטים, מוהלים, משגיחי כשרות, סופרי סת"ם. מה לעשות - זה דברים שקורים ביומיום, לא רק מי שישב ולמד 10 שנים בישיבה יכול להפוך לעובד במקצוע שכזה. ממש לא.

אבל כל מי שעובד בכלי הקודש למד בישיבהמושיקואחרונה

ומי שלימד את אותו אחד שלא למד בישיבה איפה הוא למד?

ההשוואה הכי רלוונטית היא למדעי הרוחיזהר

לפחות החלק הארי של הדיסציפלינות בתחום.

עתה יש לבדוק תקצוב מול תקצוב, יצרנות ותועלת כלכלית מול יצרנות ותועלת כלכלית.

מצטער אבל כמות כזאת של מידע אין בידי, וגם אם היה, זהותן טל

היה מצריך ממני הרבה שעות של חישובים ושל יצירת דיאגרמות שיעשו השוואה בין תתי הסעיפים וכו'...

מבחינה מהירה שניסיתי לבצע לא ראיתי שיש חלוקה בתתי סעיפים בתוך תיקצוב המוסדות להשכלה גבוהה, ככה שאני לא יכול לדעת כמה מדעי הרוח מקבלים...

מגזין "משפחה" עשו על זה כתבה גדולה לפני שנתיים-שלוש.יזהר

לא זוכר את כל הנתונים, אבל בשורה התחתונה מדעי הרוח לא מועילים כמעט כלום לתוצר (כמו ישיבות) ומתוקצבים פי כמה וכמה.

זה בסדר, גם אני דיברתי עם כמה וכמה מנכ"לי ישיבות ורבניםותן טל

ואפילו עם הישיבה שלי עצמי - ואתה זה שטועה.

זה שמנסים להוציא עוד כסף זה נכון, אבל לא נכון להגיד שלא מקבלים בכלל.

אגב הבדיקה המחמירה - כל כך מחמירה עד שיודעים על ביקורת יומיים לפני שהיא מתרחשת, ורק אם באחוזים מסוימים לא הגיעו תלמידים לביקורת, אז מאימים בביצוע ביקורת נוספת שרק לאחריה אם לא יגיעו לאחוז הנדרש של שוהים בישיבה, אז יש סיכון שיטלו את המימון מהישיבה או את חלקו (ואני יודע את זה מכלי ראשון, תאמין לי).

מה הקשר ש640 מליון מול 10 מליארד זה קצת? מה זה קשור לחיים? (חוץ מזה שגם אם נשווה את זה ל10 מליארד - זה 6.4 אחוזים מ10 מליארד - זה ממש ממש לא "קצת"...)

באותה דמוגגיה שהכנסת את ה10 מליארד, אני יכול להגיד: תראה, 640 מליון מול 10 מליון זה המון המון...

בשורה התחתונה לעומת השורה התחתונה שלך - מצטער, אתה פשוט משקר. וסליחה שאני חריף כזה. ליהודי שומר תורה ומצוות ולומד תורה, הארץ זה בין המקומות הכי טובים, אם לא ה-כי טוב, לגור בו, מבחינת יחס.

לגבי "מה קרה בישיבות הלאומיות" - דבר ראשון אני לא אומר שלא היה קיצוץ (אגב, עצם זה שיש קיצוץ - אומר שיש בכלל ממה לקצץ. ממה שאתה אומר הרי לא יכול אפילו להיות קיצוץ, כי אין כלום לקצץ ממנו כי אין תיקצוב בכלל) - אבל קיצוץ כזה היה בכל ענפי המשק בגלל החובות שהמדינה הייתה בהם. ואומנם בתחילה היה קיצוץ משמעותי ביותר יותר משאר ענפי המשק - אבל הבית היהודי תיקנה את העוול והחזירה המון כספים בעזרת כספים קואליציוניים, לישיבות, ואגב - רוב הכספים האלו הלכו דווקא לישיבות החרדיות (בגלל העובדה שמבחינה יחסית הם רבים יותר מהישיבות הלאומיות).

כמו היהודי בספינה הטובעת קודם כל זרק את התפיליןמושיקו

לכן במדינת היהודים קודם כל מקצצים  בלימוד התורה שמגן על הארץ והעולם

למרות שמנצלים אותם ללא סוף

חונקים אותם ללא סוף

עושים להם בדיקות מחמירות שאין להם אח וריע לכל מוסד שמתוקצב פי כמה וכמה

לגבי ישיבות לאומיות אתה לא יודע כמה זה השפיע בפועל על הצוות וכו

סתם בגלל שאתה חבדניק, אז ניתן דוגמא קטנהותן טל

כאן.

למוסד ש"לא מקבל שקל אחד של תמיכה מהמדינה, מה נראה לכם, אתם סתם מגזימים...לא מקבלים כלום ללימוד תורה!!!

<צ>

ממה אפשר לקצץ אני רק רוצה שתסביר לי? הרי בתחילת הדיון טענת שאין שום תיקצוב ללימוד תורה בארץ - אז איך אפשר לקצץ ממשהו שלא קיים תסביר לי?

זה כמו שאני אגיד לך שאין בישראל תיקצוב ללימודי טיסה על כדור פורח, ובתגובה לאחר מכן אכתוב לך שהיה קיצוץ של 80 אחוזים בתקציבים ללימוד טיסה בכדור פורח!!!

אתה לא שם לב שאתה סותר את עצמך הלוך וחזור בדברים שאתה כותב?

התכוונתי לזהמושיקו

התקציב שמקבלים מהמדינה זה סה"כ פחות מ50% מה שהמוסד צריך באופן בסיסי.

כל השאר הוא משיג ע"י תרומות שכר לימוד וכו' או צובר חובות

במוסדות אחרים אין כזה דבר

במוסדות אחרים אין כזה דבר? באמת?ותן טל

אז אתה לא יודע כמה תרומות אפילו אוניברסיטאות מקבלות ונצרכות לקבל מחו"ל.

מה גם שאוניברסיטה יכולה גם לייצר כסף, למשל, על ידי פיתוחים של המדענים שעובדים בה..

ישיבה, בלי להתייחס לאידיאולוגיה, היא בעיקר מוסד בולע כסף שלא מוציא בתמורה משהו אפקטיבי לעולם העבודה הישראלי.

זה שלא מממנים את הכל, מה לעשות, המדינה לא יכולה למממן אותך לכל החיים.

באמת רצית שכל אדם שרק רוצה, המדינה תממן אותו מגיל 18 עד גיל 90, במשכורת של 8 אלף שקל לחודש? באמת? אתה רציני?

לאונברסיטאות אין פיקוח נקודהמושיקו

ואתה מוכיח את הנקודה שלי.

המדינה היהודית לא דואגת ללימוד התורה..

דבר אמור להיות בראש מעינייה

ולא מדובר עד גיל 120

מדובר עד גיל 22-23

שיהיה לימוד רציני ל 10 שנים לפחות  על מנת להמשיך את התורה הלאה..

ומי שלא מכיר בערך של לימוד תורה לכשלעצמו  הליהודי יחשב?

לא מדובר במקומות יהודים מסתובביםמושיקו

חוצמזה שם הורגים את הגוף

בארץ הורגים את הנפש עם דברי כפירה

שוב, תגיד 'במדינה', לא בארץ. אסור להוציא דיבת הארץ רעה.הוד קדומים

צודקמושיקו

תגיד אתה רוצה להיסגר על עצמך? אנחנו מדברים על ביטחון אזותן טל

פתאום אתה מעביר נושא מביטחון פיזי - שברור שעל זה דיברנו, ל"ביטחון רוחני".

אז נגיד ככה, רבינו - בארצות הברית היהדות הכוללת שם מגיעה לאחוזי התבוללות של כ50 אחוזים בערך. "קצת" יותר מאחוז ההתבוללות בארץ.

אז מה אתה מדבר בכלל על ביטחון רוחני שם?

זה שמי שגר בתוך הקהילה החרדית הסגורה של חב"ד או משהו כזה, אז אולי הוא יחסית "מוגן" רוחנית - זה אומר שכל אותם 5 מליון היהודים שגרים שם גם "מוגנים רוחנית" שם כמו בארץ ישראל?

עוד כמה עשרות שנים, בקושי ישארו יהודים חילונים בארצות הברית, לא בגלל שהם יחזרו בתשובה אלא בגלל שכולם כבר יטמעו בקרב הגויים ויתחתנו עם גויים! אז על מה אתה מדבר???

בארץ גם אדם חילוני, רוב מוחלט של הסיכויים, גם בתיאוריה וגם בפועל - שהוא מתחתן עם יהודיה בסופו של יום.

זה רק כי אנו מוקפים ערבים ולא שוודים.הוד קדומים

אתה מבין לא נכון..ד.

אמא שלי שתחי' גרה בגוש קטיף,

וגורשה משם - ל"ע - ביום הולדתה ה-75,

וחושבת בדיוק כמו הכותבת פה. ולמעלה מזה.

ומספיק חכמה ועם נסיון חיים, בשביל לא לבלבל בין הדבר נורא הזה, שיזם ברשעות ואטימות מי שיזם - ועוד רשעויות ואטימויות שהיו שם -

לבין הנס הגדול והנפלא שיש לנו מדינה שלנו. בארצנו.

וגם אחרי הגירוש הנורא הזה, אנחנו בארצנו, בריבונותנו.

זה העם שלנו, גם עם שגיאותיו; ומתוך שנודה לה' על טובו, גם נרומם את עצמנו ואת האחרים.

[רוצה לחשוב אחרת, אין בעיה. אבל לא "בשם תושבי גוש קטיף", בהכללה. בביהכ"נ בבני דקלים אומרים תפילה לשלום המדינה. כמובן]

בקשר לשורה האחרונהיוני

בתפילה לשלום המדינה, רואים יותר כאלו שכבר עושים מזה צחוק. את אלו שיושבים וקוראים עלון, את אלו שמדברים עם זה שעומד לידם, את אלו שיוצאים החוצה לנשום אוויר.. 

אני זוכר פעם שהייתי יוצא איזה מבטים הייתי מקבל.. היום מקסימום אני מקבל קריצה מזה שעומד ליד הדלת

כן, אין ספק שהגוש היה מעוז ממלכתי ולא הספיק הגירוש בשביל לשבור את זה כי לקח להם זמן לעכל.. היום אחרי שנים של קרווילות, מריבות עם משרדי ממשלה, אבטלה, אחוזי פטירה גבוהים ועוד מרעין בישין. לא בהכללה אבל יש המון שכבר לא. 

הרוב לא התעוררו...יהודי!!

אני לא בטוח בכלליוני

כל אחד בדרכו שלו ולא בהכרח שהשתנו דברים חיצוניים כמו דגל על הבית ועמידה בתפילה לשלום המדינה.

אכן, אי אפשר להכליל.ד.

אבל זה לא כי "לקח זמן לעכל" או "כי לא התעוררו" וכו'.

פשוט אנשים רציניים, שבאמת כך חושבים. ומתוך עומק.

ולא חושבים ש"המדינה שייכת" לאיזה ראש-ממשלה זמני זה או אחר. 

[ומה שכתב מישהו על ה"מיגזר" - נכון שתמיד צריך גם לחשוב מה הדרך הכי יעילה מעשית להיאבק על דברים חשובים. אבל בוודאי שהאיכפתיות מקיומו של הכלל עולה לפעמים במחיר. גם אל הורים ילדים לעיתים מתחצפים מה שלא היו מעזים אל אחרים - ולא בגלל זה הם יסירו מהם אחריות. ובסופו של דבר, "יש שכר לפעולתך" - ו"מי שפעל אם א-ל יבוא ויטול שכרו"]

איזה ראש ממשלה אחד זמני..יזהר

ובג"צ אחד זמני. וצבא אחד זמני, ומשטרה אחת זמנית, ופרקליטות אחת זמנית, ומשרדי ממשלה זמניים. וכו' וכו'. מגוון גדול ורחב מאין כמוהו של זרועות שלטוניות זמניות ומוסדות ממשלתיים זמניים של מדינה אחת זמנית שהתגייסו כולם כאחד למשימה אחת קדושה.

הם אפילו באו לגרש ולהרוס עם דגל ישראל, על הכובע ועל הווסט, כדי שתבינו: זו מדינת ישראל, ולא איזה ראש ממשלה אחד זמני. אבל את הדוגמתיים אי אפשר לבלבל עם העובדות. הרי הרב צב"י אמר: יש לחלק בין המדינה לממשלה. ואי אתה רשאי לפקוח עיניים על המציאות השונה.

בסדר..ד.

אנחנו נמשיך בשלנו. ואתה בשלך. גם תסייע ל"תרגילים" כמו שהיו בגירוש שאכן רצו "לשכנע ע"י "דגלונים" שהם-הם המדינה..

ואתה כנראה תמשיך לא לראות שסגנונך זה, שאינו מסוגל בלי ללגלג, ולזלזל בגדולים ועצומים ממך, רק עושה את דבריך ללא-מתקבלים יותר ויותר.

אני לא אמשיך לדון איתך - וממילא אתה הרי "תענה" ואין לדבר קץ.

תכנה "דוגמטיים" ו"מדינה זמנית", תבחר להסתכל רק על הרע ולא חלילה על הטוב; ואחרי שאלף כמותך יחלפו מן העולם אחרי אריכות ימים ושנים (אם עד אז עוד לא תהיה תחיה"מ), המדינה שלנו תמשיך ותתקיים, ותמשיך להחזיק בצל כנפיה ותחת הגנת חייליה, גם את אלו שיושבים בשלוה ומקטרגים עליה.

אין צורך להאריך, מי שירצה יכול בקלות להבין מה המענה לדברים - ומי שלא ירצה, לא יעזור לו ממילא.

ואנחנו נמשיך לאהוב עת עמנו, גם אם לעיתים יבחר חלילה במנהיגים לא כ"כ ראויים, ונמשיך לאהוב את ריבונותנו על ארצנו ולהשתדל להגדילה ולחזקה, ולאהוב את מדינתנו הקדושה, כן הקדושה - בקדושת כלל ישראל. ולשמוח שאנו זוכים לשמוח במתנה הנפלאה הזו של חזרתנו לשלוט בה, עם כל הסיבוכים הקטנים-מאד ביחס לנס, ועם ההשתדלות הגדולה לתקנם - מתוך העין הטובה וההודאה על מה שה' כבר נתן לנו.

ואתה שלום.

אין בכוונתי להתייחס יותר. הדעות הובנו - והבוחר יבחר.

בזמנו של אחאב עם ישראל היה מנצח במלחמותותן טל

וכידוע לכולנו המצב הדתי בימי אחאב, הן הכללי והן הפרטי,  לא היה מן המשופרים.

מה שאומר שלעם ישראל מאוחד בארצו, בשלטון של עצמו, יש משמעות עצומה בפני עצמה א-פ-י-ל-ו אם התורה לא מושלמת שם.

אז נכון, לא הייתי רוצה לחיות בתקופת אחאב, ואני בטוח שגם מי שיוולד לאחר ביאת המשיח השלמה, יגיד בהסתכלות לאחור שהוא לא היה רוצה להיוולד לתקופה שלנו - אבל זה כל היופי, שאנחנו לא בוחרים לאיזה דור להיוולד, אבל אנחנו כן בוחרים איך להסתכל עליו.

מי שרוצה כל החיים להסתכל עליו מתיבת הנוח שלו, אפילו בלי לשלוח יונה או עורב החוצה לגשש לבדוק הקלו המים או האם הוא בעצמו יכול לנקז מעט מהמים החוצה - אדם כזה, שיערב לו. הוא יכול להמשיך להישאר בתיבת הנוח שלו שם על הרי אררט, זה בסדר, מסביבו יש כיתה, מחלקה, גדוד, פלוגה, אוגדה, צבא, עם, מדינה שלמה שתגן גם עליו בלי להתלונן, בלי לירוק לו בפרצוף. זה בסדר.

יש הרבה טוב. ואשרינו שזכינו להיוולד בדור כזה.יזהר

אנחנו גם מודים לה' על כל הטוב, אוהבים את עם ישראל ואת ארץ ישראל.

זה פשוט לא קשור. אדרבה: עצם ההבנה שיש כאן כמות מצומצמת של רשעים גמורים שמנהלים פה את המדינה, מבלבלים את עם ישראל ומרחיקים אותו מה' ומתורתו - זהו לימוד זכות עצום על עם ישראל. הוא לא סתם מתרחק ומתבלבל - יש גורמים שדואגים לכך וזה כל עניינם.

אהבתי את התגובה הזאתצריך עיון
הלוואי וכל הדיונים כאן היו נראים ככה
לא רק כמות מצומצמת אלא כמיליון וחצי-שניים שתומכים בהםהוד קדומים
פעם קניתי את דברי רועי אביחי לפיהם העם הוא טוב ביסודו ופשוט הולך שבי אחרי מנהיגים רשעים.

היום אני קצת מפקפק בכך.

יצא לי להחשף לכמות אינסופית של אנשי שמאל שונאי דת שבשום פנים לא גיבשו את עמדותיהם רק כתוצאה משטיפת מוח של התקשורת.

נכון שזה לא 80 אחוזים מהעם כבימי יציאת מצרים, אבל לפחות 30 -40 אחוזים, שהקיצוניים שבהם מכחישים גם את עצם קיומו של העם היהודי.

אפשר להתכחש לזה אבל כדאי לפקוח עיניים.
יש לך נתונים סטטיסטיים?יזהר

כי "יצא לי להיתקל" יכול להיות גורם להטייה.

מעבר לזה, צריך גם לבחון את התהליכים. בסופו של דבר התהליכים הם בכמה מעגלים ומכמה כיוונים. ה"שבי" כאן הוא משוכלל ומעורפל.

אתה גם לא יכול תמיד לדעת מה קורה בפנים. תראה את ענת רוט שהייתה פעילה בשלום עכשיו. לכאורה הכי קיצוני והכי ערב רבי. אבל כשאתה שומע את הסיפור שלה אתה מבין שבעצם היא אף פעם לא הייתה לגמרי סגורה על הכיוון הזה.

שלום עכשיו היום נחשב לשמאל סופר מתון. אני ממש לא מגזים.הוד קדומים
אתה זורק משפטים בלי ביסוסצריך עיון
לא ענית לשאלה של יזהר, יש לך נתונים?
מספר המנדטים של השמאל בכנסתהוד קדומים

נו באמת..יזהר

הרי זה בדיוק חלק מהבלבול עליו דיברנו.

שלום עכשיו מקביל בערך למרצ, לא?אדם כל שהוא

ומרץ היא מפלגת הקצה השמאלי בין המפלגות היהודיות עם 5 מנדטים. אז יש יותר קיצונים משלום עכשיו, אבל הם כנראה מיעוט קטן מאוד.

שלום עכשיו זה בין העבודה למרצ. יש את חד"ש וגם שמאלה מהםהוד קדומים
30-40 אחוז, ועדיין רוב עצום במדינת ישראל: מקיים סדר פסח,ותן טל

(גם אם נוסעים אליו וממנו באוטו. זה עניין אחר), עושים ברית מילה, ומתחתנים בחתונה יהודית למרות שהם יכולים לא להתחתן, להכריז על עצמם כידועים בציבור וההטבות הכספיות יגיעו?

לא יודע, נשמע לי מאוד מוגזם שאתה בעצם טוען פחות או יותר ש30-40 אחוז מאם ישראל הוא על גבול האתאיסט. 

האמת היא, ככל הנראה - שדווקא רוב העם דתי ו"מסורתי", ברמות שונות, ו"מסורתי" זהו אדם שאף שהוא באמת לא מקיים מצוות בצורה מלאה, עדיין הוא מאמין בצור ישראל וגואלו, עדיין הוא יודע שאכן יש מצוות, ושהוא עצמו לא מקיים אותן מסיבות שונות.

ממש לא כמות כזאת של אנשים שאשכרה כופרים בהכל. לדעתי זאת הוצאת שם רע מוחלטת על חלקים נכבדים מעם ישראל.

הקב"ה מחכה תמיד שנאמר משהו טוב על יהודיםחיה רוז
וזה לא רק סיסמאות.
רוב העם לפחות מסורתי.
תחפש סקרים בנושא.
רוב העם ימני. תבדוק את תוצאות הבחירות באחוזים לאחר הורדת 13 מנדטים ערביים.
תראה אנשים לא דתיים שהתעוררו כנגד גרבוז ( תינוק שנשבה ..)
תראה אנשים לא דתיים ששמים כיפה לכבטד חידון תנך..
תבדוק כמה אחוזים מאנשי השמאל שאתהנ מתאר לא באמת עושים לבנם ברית או עושים משהו יהודי בהלוויה או בשבעה.
יש כאלו. אחוזים קטנים. תינוקות שנשבו.
מי ששונא יהדות הוא לא תינוק שנשבה.הוד קדומים

יש וידאו פשוט מגוחך בו חב"דניק אומר לאתאיסט שבעצם גם בו יש נשמה יהודית ובתוך תוכו הוא מאמין.
זה כ"כ פתטי ודוחה.
לא יודע ממי יותר נגעלתי שם, מהאתאיסט או מהחב"דניק.

האמת שלעולם לא אבין באמת את המושג הזה, אבל זה כבר עניין אחר. שהרי, להבדיל אלפי הבדלות, גם מחבל מאמין במה שהוא עושה וכך חונך, האם זה מפחית מחומרת מעשיו?
בכל מקרה, השמאל קיבל 40 מנדטים. נוסיף לזה 5 מנדטים של כחלון שכנראה באו מהשמאל, ועוד מנדט או שניים לרשימה המשותפת, והגענו ל-47 מנדטים.
לא של חילוניים, של שמאל!
לענ"ד זה מצב עגום ביותר.
זה שרוב העם לא שומר מצוות באופן מלא זה דבר אחד, וזה שהשמאל כ"כ גדול זה עוד דבר.
אז נכון שלא כל השמאל הזה הוא קיצוני, אבל חלק לא מבוטל שבו כן.
ומי שהתקשורת השניאה עליו את היהדות?יזהר

קשה לי עם הטענה הזאת.די"מ
כי משם הדרך קצרה לומר שכולם בערך תינוקות שנשבו ולהצדיק בזה את העברות שלנו (מכיר אנשים שחושבים ככה..)
^^^צריך עיון
אין בן אדם שהבחירות שלו חלקות, כולם בוחרים על סמך כל החינוך שהם קיבלו, לפחות בתת מודע.
באמת הרוב תינוקות שנשבו.יזהר

ובאמת יש הרבה בלבולים.

להצדיק בזה את העבירות שלנו - זה כסלות שהרי כל הרציונל הוא שחוסר המודעות מוריד את רמת האחריות. אם אדם מדבר על עצמו ומתחיל עם חקירות כאלו - זה כבר אומר שהוא במודעות, וממילא - באחריות מלאה.

אני תינוק שנשבה?די"מ
ואתה?
תינוק שנשבה לא נאמר על דתיים.הוד קדומים
ויזהר, זה נאמר על מי שהושפעו.
אני מדבר על מי שיודע וחוקר וכופר.
נכון.די"מ
אני מתנגד להרחבת המושג למי ש"השניאו עליו את הדת"
למה לא נאמר על דתיים?יזהר

יש גם דתיים שגדלו עם אבא אינטרנט ואמא טלוויזיה, ולא הרבה מעבר.

שלא לדבר על כך שלאפיקורסים הדתיים יש רבנים בלי עין הרע.

אדם שכופר כי הרב שלו כופר, והוא לא טרח לברר הרבה מעבר - למה שלא נגדיר אותו כתינוק שנשבה? רק כי יש לו כיפה על הראש?

נשאל אחרת: איך מגדירים מי שאינו תינוק שנשבה?הוד קדומים
יש לי שיעורים כלליים בעיון עם פירוט בנושאיזהר

אבל קיבלתי אותם באישור אישי מהרב טל, ואסור לי להעביר אותם לאף אחד.

בהזמנות אנסה לסכם את ההגדרות העולות מהם.

מדוע האיסור להעביר?הוד קדומים
מדוע האיסור להעביר? וזו הגדרה כל כך מסובכת?הוד קדומים
האיסור להעביר נובע משתי סיבותיזהר

א. וממה שראוי שתדעהו, שהאדם אין ראוי לו לדבר ולדרוש באוזני העם, עד שיחזור מה שרצונו לדבר פעם ושתים ושלוש וארבע, וישנה אותו היטב, ואח"כ ידבר. וכן אמרו עליהם השלום, והביאו ראיה על זה מלשון הכתוב: "אז ראה ויספרה הכינה וגם חקרה" ואחר כן: "ויאמר לאדם". הן זה נאמר על מה שיצטרך לדבר בו בפיו, ועל מה שירשום האדם בידו, ויכתבהו - ראוי לו שיחזירהו אלף פעמים אילו יתכן זה. (אגרת השמד לרמב"ם, מה' שילת)

ב. על אחת כמה וכמה בנושאים רגישים כאלו, וגם ככה כל הדינים הללו לא נוהגים בימינו, שמלכות הקיסר ירום שמו וכסאו - מלכות חסד היא.

בכל מקרה, העיקר (הסיכום על דעתי בלבד), הוא כדלהלן. אלו שאינם נכללים בהגדרת תינוק שנשבה, ודינם היה מורידין ואין מעלין, אילו היה נוהג היום:

א. אנשים ששמעו את כל מכלול הסברת האמונה בצורתה הנכונה ודרכי ההסברה היו טובות ומוצלחות ובכל זאת נשארו בדרכם ולא חזרו בהם (ולא מועילה בזה הצטדקות שקרן התורה והאמונה מושפל, ושרוב עם ישראל לא הולך בדרך התורה והמצוה, ולא מועילה העובדה שהם כבר מורגלים לכך, ואפילו שיש להם קשיים משפחתיים.)

ב. אנשים שמחטיאים את הרבים בזדון וברשעות ומלעיגים על כל חכמי התורה, ובזים למצוות ולחז"ל (כדוגמת חלק מהעתונאים ומאנשי התקשורת, אנשי אקדמיה הנמנים על "מבקרי התנ"ך והתלמוד", אנשים העומדים בראש מערכות החינוך ומפיצים כפירה ושטנה לדת ישראל, וכן חלק מהפועלים ב"כנסת" וברשויות השלטון שעיקר מגמתם ותכליתם היא לעקור את שם ה' מעל עם ה'.

וג. אנשים שאין להם השפעה על הציבור אבל הם כופרים בעיקר (דהיינו, במציאות ה').

סבבה, אני דיברתי על החלק השני.הוד קדומים
כמעט של שמאלן קיצוני, גם אם אינו כופר, הוא שונא יהדות ויהודים ומטיף נגדם. לא אומר שכולם כאלה אבל באופן כללי.

אגב, שלום עכשיו - ארגון שהיו"ר שלו מגן על מאחזים בשטחים - הוא ארגון שמאל סופר מתון.

בשמאל הקיצוני שאני מדבר עליו, מכחישים את זכות היהודים למדינה, את קיומם של היהודים כעם בכלל, שונאים כל דבר שקשור ליהדות ובזים לכל הדת בכללה.
אוקי, וכמה כאלו יש (שמאלה משלום עכשיו)?יזהר

לדעתי מאות אלפים 'בשקט'.הוד קדומים

אם אחבר את כל המאמרים, הפוסטים והתגובות שקראתי המביעים שמחה על מותם של מתנחלים, דתיים, חיילים או המביעות עמדות אתאיסטיות, שנאת כל הדתות והיהדות בפרט, הצדקת הערבים והזדהות עמם, האשמת ישראל באלף ואחת עלילות דם והצגתה כלא מוסרית, הכחשת זכות היהודים למדינה והכחשת קיומו של עם יהודי בכלל,ועוד כהנה וכהנה, לא חושב שזה יצא פחות ממאות אלפים.

לדעתי אתה מגזים מאוד ומוטה ומטים אותך גם על ידי התקשורת...ותן טל

זה שאתה שומע הרבה "רעש תקשורתי" כתוב ומשודר - ממש לא אומר שיש "מאות אלפי שמאלנים שמאלה משלום עכשיו". ואם כן - למה הם לא מתבטאים בבחירות?

גם הנתונים נגד חרדים מותים ע"י התקשורתמושיקו

אבל זה נשמע די משכנע

לא חושב שזה נכון לגביי, קשה לי להסביר.הוד קדומים

זה נכון לכולם. זה טבוע בצורת החשיבה שלנו.יזהר

מודעות וזהירות יכולות להפחית את ההטיות.

האם במקרה הנוכחי ההטיה פעלה? לא יודע. אני כן יודע שהאינטואיציה שלי שונה משלך, ועל פי האמור - "אם אחבר את כל המאמרים" וכו' - זה נתון שמועד להטיה. בהקשר הזה ההטיה דוקא חזקה במיוחד, שכן אנו חשופים רבות לאמצעי התקשורת הכללית בישראל, ואלו אכן מייצגים את המיעוט הזה, ומאוד לא מייצגים את העם.

זה לא לגמרי קשור לדיון, אבל תראה את זה:

זה פתח מסוכן.די"מ
הייתי שמח לפרט באישי אם בא לך
פתח? הגדרת "דתי" כיום שווה לקליפת השום.יזהר

אמרתי לך שבפרטי אשמח לפרט יותר..די"מ
יש כאן שני דברים שאתה כולל ביחד -אדם כל שהוא

א. "אדם שכופר כי הרב שלו כופר" - מישהו שמתנהג כפי שחונך.

מאוד דומה למה שאמר הרמב"ם על קראים. 

ב. אדם שגדל על  שמירת מצוות, ועזב. אבל אפשר לטעון שהנסיבות הם שגרמו לו לעזוב, בעצם הוא לא הכיר מעולם את היהדות בצורה אמיתית.

[כמובן, זה מתחלק להרבה מאוד מקרים].

החידוש הוא כמובן בסוג השני.

[אני לא יודע, ולא מתיימר להכריע בשאלות אלו. אני מצידי שמח כאשר אני רואה ביסוס להגדרות מקלות בעניין].

אני גם לא מכיר את היהדות בצורה אמיתיתדי"מ
מעולם לא התנבאתי
יש בזה משהו..אדם כל שהוא

ואולי לכן התביעה מהנביאים הרבה יותר גדולה, והם קיבלו עונשים גדולים על חטאים קטנים.

אבל ברור שיש מדרגות שונות בהכרת היהדות.

זה חידוש במבט ראשוןיזהר

אבל בהסתכלות יותר רחבה על הבלבולים שיש היום - זה לא מופרך בכלל. אפשר לגדול כביכול "על שמירת מצוות", אבל בפועל החינוך הוא חינוך כפרני ומעוות מאוד, בין אם מדעות משושות של ההורים, ובין אם ממחדל שלהם והשארת מלאכת ה"חינוך" לטלוויזיה ה"חינוכית".

לא נראה לי שאחאב מימן כזאת כמות של לומדי תורה.ותן טל

לא נראה לי שאחאב כחילוני מנע תחבורה ציבורית בשבת.

לא נראה לי שבזמן אחאב הייתה רבנות ראשית שהייתה אחראית על החתונות בארץ, ועל הגיורים.

בזמן אחאב אולי התגירו אנשים על דעת כל איזה מישהו שהמלך מינה, ובהיעדר רישום מסודר לך תוכיח אחרי 2 דורות שהם לא באמת התגירו - וככה אולי נטמעו גויים מוחלטים בעם ישראל. לך תדע.

בזמן אחאב לא נראה לי שהיה כזה קל להיכנס לכל סופר ולחפש בדיוק את ההכשר שמתאים לך ושאתה אוכל - היית צריך לשחוט בעצמך את החיה שלך, תמיד לעשר כל דבר שקנית כי הרוב היו עמי ארצות ולא חברים שמקפידים על כל הדינים. 

בזמן אחאב לא נראה לי שמנהיג המדינה ארגן בביתו חוג לתנ"ך, ושאל שאלת המלך בחידון התנ"ך.

אבל לא יודע, אולי למרות כל זאת מותר לכל אחד רק להוציא לעז על הכנסת ועל הממשלה, לטעון שוב ושוב שהם רק רשעים גמורים ושהם רק מרחיקים את עם ישראל מתורתו

ואני רק תוהה האם מדינה שמתקצבת מינהלת לזהות יהודית לא רק לדתיים אלא גם לחילונים - לזה קוראים רשעים גמורים?

האם לתיקצוב של מליונים ובסוף גם מליארדים, של לימוד תורה, זה "רשעים גמורים"?

נראה לי שקצת התבלבלו פה בהגדרת "רשעים גמורים", אבל אולי זה רק אני.

בדיוק בגלל זה גירשו אותםהדרכה
כי זה המגזר היחיד עם מנטליות שאפשר להתעלל בו ולאנוס ולתלות בו את כל תחלואי החברה, והם יישארו גדולי הנאמנים והאוהבים.
לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי היםאחרונה
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי היםאחרונה

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
נגיד והשדר הוא "תבין לבד" כשזה באמת לא לגמרי מובן, או שמורגש שיש כאן משהו מעבר. מה עשיתם?
בטח, קרה ליפצלשי"ת

אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...

כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..

אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...

מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק

ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?

לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.

לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
אם רואים שאי אפשר לדבר- עדיף תמיד לקחת צעד אחורה.
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
מה שניסיתי להבין פה מכם זה אם יש ברירה כדי לא להשאר בפער עצוב כזה 🫥
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוט

אני לא בטוח שנכון לקבוע כזאת עובדה מבלי לבדוקנפשי תערוג

יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם

מה שחשבתי גםארץ השוקולדאחרונה
לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
רעיון טוב💪ארץ השוקולדאחרונה
נקווה שלא יזהו
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
זהו?זיויק
רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,

ולא בטוח לגבי Draftasorus 

תודה רבה!הרמוניה
לכל אחד מתאים משהו אחרנפשי תערוגאחרונה

תלוי איזה סגנון אוהבים

מנייני קרליבך ברחבי הארץשפתותנו שבח

בס"ד

שלום וברכה אני מחפש קישור לרשימה הכי מקיפה של מנייני קרליבך או אם מתאים לכם מי שמכיר אשמח שיפרט פה בשרשור

מה שאני מכיר בירושלים יש כמה  קריית משה (שגם בבוקר קרליבך שזה מיוחד יפה וקצת ארוך) , 
כמה בנחלאות מעיינות, קול רינה , בקטמון יקר , בכותל ואולי עוד כמה.
יש בגבעת שמואל את המניין המפורסם של לכו נרננה 
בצפת יש כמה אני מכיר את בירב שממש צפוף ומיוחד שם.
אני מכיר שיש הרבה  ישיבות שעושות קבלת שבת קרליבך  מרכז בית אל  רמת גן  מניח שיש עוד הרבה שאני לא מכיר.

מחפש קהילות נוספות  בערים ובישובים שעושות קבלות שבת קרליבך שיש אווירה של שירה חזקה ונוצר משהו מיוחד. 
ועוד משהו קצת יותר נדיר קהילות שעושות בבוקר מניין קרליבך כמו בקריית משה למי שמכיר . 
אשמח לשמוע.

וואי לכו נרננה מדהימים!!צע
במודיעין יש בבית הכנסת "איילת השחר"נפש חיה.אחרונה
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויקאחרונה
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

אולי יעניין אותך