ושקר מוחלט.
יש אגף במשרד החינוך של תיקצוב ללימוד תורה, לאברכים ולישיבות. אתה יכול להיכנס לשם ולראות את הרשימה הארוכה מאוד של כל הישיבות והמוסדות שמקבלות כסף ללימוד תורה ולאברכים שלהם. אז על מה אתה מדבר???
התיקצוב השנה לפי אתר התקציב הוא כ640 מליון שקלים - אה, שכחתי, זה באמת "גרושים", זה כלום.... <צ>
בבקשה תגיד לי - ממשלת ארצות הברית נותנת סכום דומה ללומדי תורה?
להגיד שלומדי תורה רעבים ללחם: א. זה שקר מוחלט, אין אדם בישראל רעב ללחם. חד וחלק.
דבר שני, אם נניח שבאמת היה לומד תורה שרעב ללחם - הוא פושע ועובר עבירות דאורייתא כלפי אישתו וכלפי עולם לומדי התורה. ורב שמאשר למישהו ללמוד ושמשפחתו תרעב ללחם - הוא רב גרוע שצריך להתרחק ממנו.
המוני רבנים שאני מכיר, כולל רבנים חרדים - אם מגיעים אליהם אברכים או תלמידים שאומרים להם שקשה להם לחיות רק מלימוד תורה, אומרים להם בהחלט לצאת לעבוד.
התורה היא "וחי בהם", לא ומת בהם. זה הזוי ללמוד תורה ולא לעבוד בכלל ואז להתלונן ש"רעבים ללחם".
אבל מעניין אותי - מי שלומד תורה מגיל 0 עד גיל 99 בארצות הברית, וניזון ומשפחתו מתקיימת רק מהכסף שהוא מקבל מממשלת ארצות הברית ומהכסף שאשתו מכניסה (ונניח שהיא לא עובדת בעבודה הכי מכניסה בעולם) - שם הוא לא רעב ללחם? לעומת ישראל, על פי טענתך?
בקיצור, במחילה - אתה מקשקש. זה נטו לנסות לירוק לבאר שאתה שותה ממנה, והמדינה מתקצבת בהמון כסף את לומדי התורה, גם החרדים וגם הדתיים לאומיות. נקודה. לנסות לשקר ולהגיד אחרת זה פשוט עוול.
זה שמנסים להוציא עוד כספים וכו', בסדר, זה כמו כל אגף ותקציב שיש שמי שבעל אינטרסים מנסה להוסיף עוד כספים לנושא שלו - אבל זה לא שאין תקצוב בכלל והכל מתקבל רק מ"קומבינות". זה פשוט לא נכון!
לגבי הכופר - באמת. כי דווקא ממה ששמעתי בת-ו-ך ארצות הברית עצמה יש חטיפות פחות או יותר על בסיס יום יומי... אבל אני אבדוק את זה עוד כדי לחזור עם מידע מוסמך בעזרת ה' 
לגבי הלימוד אנגלית - מה הקשר? מדובר בידע כללי, כמו שמחייבים ללמוד מתמטיקה וכו'... - אני עצמי יכול לספר על עצמי, כן, עשיתי 5 יחידות אנגלית בתיכון, קיבלתי ציון מסוים ואני אומר בריש גלי שאני לא מסוגל לנהל כיום שיחה אחת נורמאלית באנגלית מלאה מול מישהו אחר.
המון לימודים בישראל גם אם באופן פרטני נשכחים לאחר מכן, טובים כדי לפתח את הידע הכללי של אדם.
למה זה טוב? זה כבר שאלה אחרת אבל בוודאי שמגוחך להגיד שבגלל שחובה ללמוד אנגלית אז זה אומר שאי אפשר להסתדר בארץ רק עם עברית.
יש אנשים שחיים בארץ כל חייהם ומסתדרים יפה מאוד רק בעברית.
בארה"ב אני בספק גדול אם מישהו היה יכול לחיות כל חייו ולדעת אך ורק עברית ולא לדעת בכלל אנגלית.