אני רוצה סדר בדברים..
מטרתנו בעולם זה, הוא לעבוד את ה' יתברך , לקיים את רצונו כפי שציווה לנו..
אוקיי, אז אני מקיימת את ציוויו, מקפידה על סדר דברים אבל,
כשיש לי באמצע הדרך, אדם שמפריע לי. שלא לרוחי שהוא מול עיניי מחלל את השבת, ואומר לי בפנים "טוב לי עם זה-
לא רוצה להיות דתי.. בעיני זה סתם שטויות.."
איך, אני באותם רגעים יכולה לסלוח לו? הרי זה כואב לי שהוא הולך נגד ה'.. והוא ויודע על מציאותו..
אותו אדם נאיבי כלפיי .. ולא רק בגלל קיום מצוות. כי אני אדם שהולך בדרך יישרה בלי שקרים. כשרואה שקר אני אומרת זאת בפנים של אנשים. ואותו אדם שאני מדברת עליו הוא לא סובל אותי בגלל זה.. ואני באמת, לא אוהבת אותו בגלל שהוא אדם לא יישר והוגן, וגם בגלל שמחלל שבת בפניי..
קשה לי לסלוח לאדם כזה..
אז איזה קיום מצוות אני עושה כאן? איזו עבודת ה' אני עושה כאן? אני באמת דתייה? שומרת צניעות, כשרות, שבת, אבל בלב לא אוהבת את אותו אדם ולא רוצה להגיד שונאת אותו, הוא מפריע לי בדרך אמת..
אבל, ברגע שאסלח לו, כי זו עבודת המידות שלי.. אותו האדם הנאיבי שלא אוהב דת וחי חיי שקר אני אומרת לעצמי, אז אסלח! ואז יהיה איתי שוב פעם בקשר ויעשה לפניי את הדברים הכואבים לי (חילול שבת) ואראה אותו רק משקר.
ולמה, אני שואלת.. כי יש מישהי שרוצה להשלים בינינו ואני לא רוצה. אז היא אומרת לי: "את דתייה!"
אהה! בגלל שאני דתייה אני צריכה לסלוח? כאן, אני לא מבינה את הדברים.
אין לי רגשות? חוץ מזה אני אישה הוא גבר, אז מה לי ולו?
אבל בגלל שזה יוצר סכסוכים במשפחה אז מבקשים ממני לעשות סולחה. אבל אני נגד! אבל אני בעד להמשיך להתחזק בדת כמו תמיד.
יש תגובה?! (כבר שנה אני אוכלת את עצמי עם הכאב הזה.)