אבל למה לא חוק ההסדרה?כתר הרימון
הצבעת לבית היהודי? ותן טל

מה זה קשור?? להעביר ביקורת זה לגיטימי!י.ל.

גם אם לא הצבעת לאותה מפלגה שהעברת עליה ביקורת!

הפגנת נגד רבין באוסלו או נגד שרון בגירוש? הצבעת להם??

זה לא קשור! http://www.srugim.co.il/114010-%d7%94%d7%a6%d7%91%d7%a2%d7%aa%d7%99-%d7%9c%d7%99%d7%97%d7%93-%d7%90%d7%91%d7%9c-%d7%96%d7%9b%d7%95%d7%aa%d7%99-%d7%9c%d7%94%d7%aa%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%9f-%d7%91%d7%a9%d7%9e%d7%9b%d7%9d-%d7%a2

חוץ מזה שאפשר לענות לענין... העיקר אחת מסיסמאות הבחירות של בנט "אני נשבע לעשות הכל כדי למנוע פינוי סנטימטר של ארץ ישראל" (משהו כזה..)   פפחחחח.....

עאלק.... אם אפשר להפיל ממשלת ימין על תיק הדתות או המשפטים גם אפשר להפיל על חוק ההסדרה...

ואם על זה הממשלה תיפול אז בנט יצא המרוויח הגדול וביבי יצא שמאלני שמתנגד לחוק ההסדרה...

גם מותר לי לשאול אותה שאלה. זה גם לגיטימי ותן טל

הייתה עונה לי שלא הצביעה לבית היהודי - אז הייתי עונה לה שזה התשובה לשאלה שלה. זה הכל.

היא שואלת "למה לא חוק ההסדרה" - במובן של:  "למה הבית היהודי לא הכניסו את זה לדרישות וכו'" - התשובה היא, שיש הרבה אנשים שלא בחרו בהם והחליטו להצביע לכתחילה/לחיזוק, במפלגות אחרות (ליכוד /יחד וכו') - ולכן, לבית היהודי, אין אפשרות פוליטית ללחוץ זק יותר במטרה שחוק ההסדרה יהיה פקטור רציני.

אם לבית היהודי היו 15 מנדטים. אם לבית היהודי היו 20 מנדטים. במקרים כאלו - הליכוד לא היה יכול לחשוב אפילו על לא לקבל דרישות משמעותיות של הבית היהודי. מלבד העובדה שכנראה אז היה חייב למנות את נפתלי בנט לשר הביטחון, למשל...

אבל הבית היהודי לא קיבל את הכמות הזאת, נכון - פאשלה של הבית היהודי, בעקבות כך שאנשים לא הצביעו לו.

וזאת התשובה ל"למה לא חוק ההסדרה".

למה לא חוק ההסדרה? כי היו אנשים שלא הצביעו לבית היהודי. זאת התשובה.

וזאת הייתה מטרת שאלתי מראש.

שטויות.מי שמאיים עם 8 מנדטים בהקמת ממשלת שמאלי.ל.

העיקר שחס ושלום ה"אוייב החרדי" לא יקח אחריות על נושא הדת יכול לאיים בהקמת ממשלת שמאל אם לא יעבירו את חוק ההסדרה.....

ראשית, יש הבדל. שנית, גם ב"איומים" יש גבול לכמה שאפשרותן טל

לאיים. לכאורה, היית אומר, בנט היה יכול לאיים שאם הוא לא יקבל את שר הבטחון לעצמו, החינוך לאריאל, המשפטים לשקד, וסגן שר הדתות לרב בן דהן - הוא לא נכנס. ואז לכאורה או שנתניהו היה מחויב לקבל את זה, או ש"נתניהו היה זה שמפיל ממשלת ימין".

זהו, שלא - גם באיומים במשא ומתן, יש גבולות שקשה לעבור.

מסתבר שעל לקבל שר משפטים, שזה תיק חשוב ובעל השפעה אבל לא חוק שמבחינת הליכוד יכול מראש לפורר את הקואליציה - אפשר להתעקש. ועל חוק ההסדרה "קצת" פחות.

וכמובן - נחכה ונראה אם יישובי קבע יפונו, האם הבית היהודי יצאו מהממשלה עקב המהלך הזה, או שלא. אחרי זה נוכל לדעת טוב יותר האם אתה צודק או אני צודק...

הכל - רק הזמן יגיד.

טוב ניסוח חדשטוביה2
למה תיק הדתות כן שווה מלחמה וחק ההסדרה (שפוליטית יותר קשה למצוא מי שימוד מאחורי אי חקיקתו) לו?

למען הסר ספק אני אכן לא הצבעתי להם ובאמת (לאןד נסיון העבר) אין לי שום צפיות מהם - זה רק אליבא דמי שסומך עליהם
מי אמר שהוא לא שווה מלחמה? אמרתי פשוט שזה פחות אפשרי לקבלותן טל

אותו. סתם לידיעה - עליו התעקשו הרבה לפני שהתעקשו על תיק המשפטים. אותו לא הצליחו לקבל, ובסוף, את תיק המשפטים - כן. כי יש הבדל בין תיקים שזה עוד צפרדע שרוה"מ יכול לבלוע בלי שיהיה לו בעיה "חוקית", אלא רק מנהלתית מול המפלגה שלו - וזה בניגוד לחוק ההסדרה שרוה"מ חושב שזה חוק שלא אפשרי, חוק שהוא לא יעמוד בו וכו' וכו', ושיסב לו בעיות רבות מאוד - ואז חד וחלק הוא לא מאפשר חיקוק מוסכם שלו, אלא מקסימום הסכמות מתחת לשולחן לגבי היחס של הממשלה והקואליציה להתנחלויות.

לדעתי אם היו 17 מנ' לבית היהודי, יש יותר סיכוי שהיינו רואיםירושליםםםם

את הרצוג במשלה במקום בנט

לא. כי לנתניהו לא היה רוב שיתמוך בו לראשות ממשלה.ותן טל

בנט היה דואג במקרה כזה לקבל עותק חתום בידיו של ביבי נתניהו, עותק משפטי שבו נתניהו מתחייב להכניס אותו לממשלה אם הוא ממליץ עליו לראשות הממשלה, ולאחר שנתניהו יחתום על מסמך כזה, לדאוג לפרסם אותו בכל כלי התקשורת. אם נתניהו חותם על זה ובנט תומך בראשות ממשלה של נתניהו, ונתניהו מנפנף אותו לאחר מכן - אפשר לפעול גם משפטית וגם ציבורית, הציבור יראה בפועל את השקרים של נתניהו שלא מכבד הסכמים חתומים בכתב ידו.

וכמובן, אם נתניהו לא היה מקשיב לבנט - בנט היה הולך להרצוג, ואומר לו שכדאי לו לא להיכנס לממשלה של נתניהו, ושבתום הניסיון של נתניהו להקים ממשלה, כאשר לא יצליח - הוא (=בנט והבית היהודי) ימליצו על הרצוג לראשות הממשלה, אפילו אם לא יכנסו לממשלה. וא-ז, זה היה מהווה מנוף לחץ על נתניהו.

בסופו של יום, לא בוז'י, ולא בנט, אידיוטים. וגם נתניהו מבין שהוא לא יכול לנפנף מישהו שהוא מספיק גדול ושבמשך כל מערכת הבחירות הוא חיבק וחיבק וחיבק. אם היה מנפנף אותו - פשוט לא היה ממליץ עליו, די פשוט

חיכיתי לשאלה הלא-קשורה הזאת...כתר הרימון
להתאכזב ממהלך של נתניהו גם אסור לי?
לך אין ביקורת על פוליטיקאים אחרים?
(ולבקר את מי שהצבעת לו אתה מעז?)

(ואני לא מסכימה עם התשובה שזה בגלל חוסר במצביעים. זה בגלל שזו הדרך שלהם - והנה אחת התשובות למה אין להם יותר מצביעים.)
אוקיי, אז ענית לעצמך.ותן טל

אגב, מעניין אותי אם יחד (שאני מניח שהצבעת להם, וסליחה אם אני טועה) הייתה כן מצליחה להתעקש על חוק ההסדרה ולקבוע שהוא חייב להיות בממשלה, ולהצליח יותר מהבית היהודי, ואם לא היו מצליחים, האם זה הדבר שהיה גורם להם לא להיכנס לממשלה? זה כנראה דבר שלפחות עד הכנסת הבאה לא נוכל לדעת - כי יחד, כמובן, לא הצליחו אפילו להיכנס לכנסת, שלא לדבר על לנהל משא ומתן על כניסה לממשלה.

את התשובה אליך, עניתי כבר כמובן בתשובתי ל-י.ל 

אז התשובה ל"למה לא חוק ההסדרה", מיוחד בשבילך - זה: כי יחד לא נכנסו, לא הצליחו להשיג מספר מספיק של מנדטים כדי להיכנס לכנסת, ואז לנהל משא ומתן על כניסה לממשלה, ולקבוע את חוק ההסדרה כקו אדום.

אז הנה יש תשובות רבות אפשריות ל"למה לא חוק ההסדרה" - בחרי לך כרצונך

הבעיה היא שעל תיק הדתות בנט אומר שזה קו אדוםי.ל.

אבל על חוק ההסדרה זה לא קו אדום...

למרות שהיא ועוד רבים לא הצביעו לבית היהודי בכל זאת הבית היהודי מסוגל לקבוע את תיק הדתות\משפטים כקו אדום...

אז למה את חוק ההסדרה אי אפשר לקבוע כקו אדום???

את תיק הדתות עצמו בנט לא יקבל. אלא הבהרות והסדריםותן טל

מול ש"ס

חוק ההסדרה, הוא עניין סבוך ורגיש הרבה יותר - ויש מצב שמתחת לשולחן נסגרו הרבה דברים בשקט, מהבנה שככה בג"ץ יכול פחות להתערב בהם. כמו שכבר פורסם פה בעבר, מסמכי הבנות והסכמות בין הבית היהודי לליכוד בנוגע לעתיד ההתיישבות ביו"ש וכו'...

אגב - ככל שיש לך יותר מנדטים אתה בוודאות יכול לקבוע יותר קוים אדומים. כל טירון פוליטי מבין את זה. לכן למספר המנדטים משמעות קריטית לעניין.

אם הבית היהודי היו מרכיבים את הממשלה, אז המצב היה הרבה יותר קל - מה לעשות שהעם לא העניק לנו את המנדט? את הפרחים תשלח לביבי, בבקשה...

אגב - גם הליכוד היו יכולים לקבוע כקו אדום את חוק ההסדרה שבלעדיו הם לא נכנסים לממשלה. נקודה למחשבה, כמה שזה נשמע מצחיק...

חוק ההסדרה יותר רגיש...תירוץ מענין..אבל אולי זה נכון..י.ל.

אף אחד לא מצפה מהליכוד לאשר מאחזים ביו"ש..בקושי הליכוד בונה בירושלים.. הבית היהודי הרבה יותר ימני מהליכוד...

חוץ מזה שהליכוד לא "נשבע שיעשה הכל כדי למנוע מסירת סנטימטר מארץ ישראל" ולכן מהבית היהודי מצפים ליותר...

אף אחד לא מצפה את זה מהליכוד, אז מה אתה רוצה כשיש לביתותן טל

היהודי רק 8 מנדטים, ולליכוד 30? מה אתה רוצה מהבית?

הרי זה קו שככל הנראה גם אם הבית היהודי היו מאוד מתעקשים, עקב גודלם המצומק הליכוד לא כל כך היה שם עליהם, והיה מבהיר להם שלא יקום ולא יהיה, ומקסימום ידאגו להחליף את הבית היהודי במפלגה אחרת.

אז במקום זה, הבית היהודי מיקסמו את ההישגים שלהם במקומות שכן יכלו, בין היתר, בתיק המשפטים, שתיאורטית יכול לעזור להביא מעט לשינוי לטובה - מקווים, אי אפשר לדעת כמה ילחמו בשקד מתוך מערכת המשפט, אבל מקווים - וזה עניין הפוליטיקה. אתה לא מקבל את כל מה שאתה רוצה, אבל מנסה למקסם כמה שיותר.

כאשר יחד יצליחו להיכנס לכנסת, שינסו להציב את חוק ההסדרה כקו אדום שבלעדיו לא יכנסו לממשלה - נראה אם יעשו את זה (בכנסות הבאות), ונראה אם הליכוד יסכים, ואם לא - האם באמת לא יכנסו לממשלה בלי החוק הזה.

אם זה יקרה - אני אוריד בפניהם את הכובע ואשקול, אולי, בעתיד לאחר מכן, להצביע להם.

הם הצליחו להשיג מספיק קולותאורי8

אבל תשאל את דרעי למה הם לא נכנסו

הם לא הצליחו להשיג מספר קולות. חסרים להם 12 אלף קולותותן טל

וכבר שמענו, שמענו את הטענות על "זיופים". בסדר, בסדר - 12 אלף קולות זויפו להם, אבל "איכשהוא" לא הוגשה שום עתירה בפועל, ו"איכשהוא" בפועל מספר הפתקים הפסולים של יחד, קטן מאוד, כמה מאות בודדות - ולמשל, לש"ס יש מספר קולות פסולים הרבה יותר גבוהה.

אבל זה בסדר, להמשיך לחיות בסרט ש"רק בגלל שש"ס רימו לא עברנו" - תמשיכו לחיות בסרט. הרי זה מה שתמיד עושה הפלג הזה כאשר הוא לא עובר - תמיד יהיה לו על מי להפיל את האשמה, רק לא על עצמו.

חבל שאתה ממשיך אם ההשמצה הזאתמרדכי
בס"ד

בזמן ששיחות טלפון והודעות שיצאו מבית דרעי נגד יחד מתפרסמות בחדשות. חוץ מזה מי שטוען שיש כמות פתקים פסולים מעטה ליחד, זה רק יהודה אבידן שגם הוא איש של דרעי שלאורך כל הבחירות ניסה לפגוע במפלגת יחד.

ואגב, העתירה התקבלה, ועכשיו עושים כל מיני בדיקות לבדוק את הנושא ואת הכמות עליה מדברים. אומנם אני מתקשה להאמין שזה יכניס את יחד לכנסת, אבל לפחות זה חושף לאט לאט את כל הרמאויות שהיו שם.
השמצות? דווקא ההשמצות מגיעות מבית המדרש של יחד...ותן טל

העובדה היא שהוא אמר רשימה של מפלגות שונות עם נתונים מדויקים של מספר פתקים פסולים. נכון שרק מי ש"בפנים" יכול להגיד - ובהיותו בועדת הבחירות, הוא יכול להגיד. יש לך מקור מבפנים שטוען שהנתון גבוה בהרבה? שיש אפילו "Rק" 6000 קולות פסולים רשמיים שמשויכים ליחד?

אגב, גם "קלטת" מסויימת מבית יחד יצאה נגד דרעי לחדשות, בוא לא נשכח...אה, סליחה, סליחה - רק ליחד מותר לטעון שהשמצות נגדם זה הכל מדרעי, וכמובן שחלילה אסור לטעון שהשמצות נגד דרעי מגיע מיחד, סליחה, סליחה... (וכמובן, גם איש יחד לא ניסה לרמות את הרב דרוקמן בשיחה טלפונית איתו...לא, חלילה...אסור להאשים את יחד! רק את ש"X! להאשים את יחד זה השמצות, להאשים את ש"ס ואת הבית היהודי זה הרבה יותר מהגיוני!)

מתי הוגשה העתירה? יש לך מקור תקשורתי כלשהוא שמדווח על כך? אם כן, אשמח שתפרסם כאן...תודה.

ובכל מקרה, אפילו אלי ישי ויוני שטבון, אני בטוח - מבינים ויודעים שלא זויפו 12 אלף פתקים. זה לא קרה. ולא - א-פ-י-ל-ו אם "העלימו" פתקים של יחד מקלפיות - זה לא סיבה שלא יצביעו ליחד, אנשים שרוצים להצביע ליחד, הם אנשים שבמקרה הצורך יבקשו להוסיף פתקים, או יכתבו יחד על פתק לבן, וכו'. לנסות לטעון שבזמן ספירה היו רמאויות, שלמעשה, אליהן היו צריכות להצטרף נציגים של לפחות 3 מפלגות +מזכיר קלפי שאינו תלוי - שיודע שזאת עבירה פלילית שבמקרה שיתגלה שהשתתף בה, הוא צפוי לעונש גדול עד אפשרות מאסר - ולטעון שזיופים כאלו נעשו בזמן ספירת הקולות, על ידי מספר רב של מפלגות, לא רק ש"ס (לפחות 3 מפלגות שונות בחברי הועדה, +משקיפים מכל מפלגה אחרת שרוצה) - זה בעצם כבר לא לטעון שרק ש"ס ניסתה להפיל את יחד, אלא פחות או יותר כ-ל המפלגות, ומזכירי הקלפיות.

קצת, קצת, קצת מוגזם.

חבל שיחד ממשיכים עם ההיתממות ולא מסוגלים להודות ביושרה - נכון, ייתכן שזויפו פתקים, אבל בכל מקרה, לא הצלחנו להגיע לכמות שציפינו לה של מצביעים, ולא הצלחנו לעבור את אחוז החסימה.

כל פעם משתמשים בתירוץ אחר - העיקר שאפשר לצחוק וללעוג לבית היהודי שלהם ירדו 4 מנדטים, וזה "כמובן" פשוט בגלל שהמפלגה לא הצליחה להגיע למספר המנדטים הקודם, בגלל שלא היו מספיק תומכים - בניגוד ליחד שלמעשה היו להם 140+ אלף קולות, אתם לא מבינים, פשוט זייפו להם המון המון המון...

חבל, חבל שאי אפשר פעם אחת לקחת אחריות.

אבל זה מה יש, מסתבר.

ברור שמבית מדרשו של יחדיקוט

אם יחד היתה נכנסת לכנסת, הקואליציה על הנייר היתה מונה 69-70 מנדטים וממילא הבית היהודי אינו לשון מאזניים ונוטל חלק פרופרורציונלי, כיאה לשותף טבעי. באהבה ואחוה ושלום ורעות....

אלא שיחד לא נכנסה, ונוסיף אי שיוויוניות חוקתית שלפיה למועמד לראשות הממשלה קצובים עד 42 ימים, ומנגד אלה שהוא צריך את אצבעותיהם (=עלאק שותפות טבעיות) נהנים משיק פתוח, וכל שנותר הוא למשוך את הזמן וביום האחרון להצמיד אקדח לרקה. לא בלי הפקת לקחים מסאגת הממשלה היוצאת.

אלא שלא כמו היוצאת, הפעם זאת ממשלת 61, זמנית, על כרעי תרנגולת, וימיה ספורים.

בזוגיות נשבעים אמונים זה לזו וזו לזה... ואחר כך מתגרשים... לא כולם. כאן זאת חתונה מאולצת על צד אחד לפחות... כמה זמן אפשר לחיות עם אשה שאתה לא אוהב.

שמירת תיק החוץ בידי נתניהו כמוהה כהצהרת כוונות לשלם למחנ"צ מחיר שיתבקש תמורת שינויים בהרכב הממשלה. ימים יגידו.  

אם יחד הייתה נכנסת לכנסת אתה לא יודע איך היה מתחלקותן טל

מספר המנדטים בין המפלגות - כי זאת מציאות שפשוט לא קיימת! מפלגת יחד לא נכנסה. אתה יכול "להמציא" תיאוריה מסויימת לפיה ליחד נוספים קולות ממקום בלתי ידוע - אבל זאת המצאה שלך בלבד! בהמצאה הזאת, למשל, מה הבעיה שאני אוסיף סעיף להמצאה, לפיה יחד אומנם נכנסת עם 4 מנדטים, אבל הבית היהודי בהמצאה הזאת, מקבלת עוד 3 מנדטים ונכנסת עם 11 מנדטים ולא 8...ועדיין מהווה לשון מאזניים.

מה גם, שאפילו אם נלך לפי ההמצאה הדמיונית הספציפית שא-ת-ה רוצה, אז גם אז - יחד כולה, הייתה מוסיפה ר-ק 2 מנדטים למאזן "הימין" - ומרזל בכל מקרה לא היה בתוך הקואליציה, אלא אולי, היה תומך מבחוץ - ככה שבסופו של דבר משקלה של הבית היהודי עדיין היה גדול.

מה גם, שכמובן, אם יחד הייתה מקבלת, לפי מה שמרדכי טוען, גם את משרד הדתות וגם את משרד הפנים - מפלגה בת 4 מנדטים, נזכיר, לפי ההמצאה שלך - הרי שברור שהבית היהודי הייתה צריכה לקבל הרבה יותר - אחרי שמפלגה בת 4 מנדטים מקבלת 2 שרים, זה די ברור שמפלגה בת 8 מנדטים, ביחס שכזה, צריכה לקבל 4 שרים...

אבל כאמור, כל זה, רק על סמך המצאה לא ברורה שלך. ובהמצאה הזאת ניתן להוסיף איזה פרמטרים וסעיפים שרוצים - כי היא פשוט לא הייתה קיימת מעולם.

מה לעשות שיש מציאות?

ואגב - ברור לך שא-פ-י-ל-ו עם יחד הייתה נכנסת לממשלה כזאת,ותן טל

וגם הבית היהודי - ובשלב כלשהו נתניהו היה רוצה להכניס את המחנ"צ, ופועל לשם כך - במצב כזה לא רק הבית היהודי הייתה נזרקת החוצה, אלא גם יחד - זה ברור, כן? ואם יחד במצב כזה לא הייתה יוצאת מהממשלה - הייתה נגלית ערוותה בצורה הכי ברורה שאפשר.

אבל כמובן, שוב - כל זה על פי האפשרות שאני זורם עם ההמצאה הדמיונית שלך ולא מוסיף לה סעיפים משלי.

יחד לא נכנסה, זה מאחורינו.יקוט

וליברמן בחר שלא להכנס, וסיבותיו עימו.

ועכשו יש לנו ממשלת 61 על הנייר כי עוד לא הושבעה. צפוי שתושבע, מה שלא בטוח, עד שתושבע בפועל.

בד בבד ממשלת 61 אינה משאת חייו של אף אחד זולת מי שנהנה מעצם היותו לשון מאזניים, ולופת את ראש הממשלה בגרונו. לכן צפוי שהמאמץ להרחבת הממשלה לא יפסק אפילו לרגע אחד. אם קודם נקצבו להרכבת ממשלה 42 ימים עכשו לכאורה יש יותר זמן, ועדיין לא בלי סוף.

אני לא רואה על המפה מועמד ריאלי להרחבת הממשלה זולת המחנה הציוני. מטבע הדברים דרישת סף להצטרפות, אם יתחיל משא ומתן, תהיה להעיף את הבית היהודי מהממשלה, והקפאת בניה ביהודה ושומרון, בלי זה כמובן שאין על מה לדבר. על החלק הראשון נתניהו יעתר מיד, ואפילו בשמחה רבתי, ועם החלק השני הוא יוכל לחיות, וכבר היו דברים מעולם.

אתה מתאר מצב היפותטי של הוצאת הבית היהודי מהממשלה, אבל עכשו בעקבות התרגיל המסריח זה הפך למוחשי יותר מאי פעם. בנט מדומה למי שעומד על גשר הפיקוד, וצריך להשגיח כל הזמן שלא ידחפו אותו למים.

לגבי יחד, התמיכה שקיבלה מנתניהו היתה מתוך ראייתה כגורם מאזן בין חרדים לדתיים לאומיים, וכפועל יוצא תוספת יציבות לממשלה. ממילא מתייתרת המחשבה להכניס את המחנה הציוני, כי לא הרי 63-64 מנדטים בקואליציה כהרי 61. אך כאמור יחד לא נכנסה בניגוד לרוב התחזיות והסקרים, וכל השאר- היסטוריה. 

ממשלה שכל חברה כבר חתמו על ההסכמים, אין שום סיבה לחשובותן טל

שיקרה משהו והיא לא תושבע.

אלא כמובן אם אתה מדבר על אסון טבע שישמיד את מדינת ישראל ולכן היא לא תושבע, או משהו כזה - אבל אני מניח שגם אתה מבין שזה היפותטי.

אני דיברתי על יחד רק בגלל שאתה התחלת לחשב חישובים על גבי חישובים בנוגע למה היה קורה אם יחד הייתה נכנסת לכנסת, שאז הבית היהודי לכאורה היו "יורדים באיכות" (דבר שהוכחתי במספר דרכים, שהוא פשוט לא נכון)

אגב - דווקא ליברמן בהמשך יש סיכוי טוב מאוד שיבין שאיןלא ב-א-מ-ת מה לחפש באופוזיציה, ויתגעגע מספיק להשפעה שיש לו בממשלה, ויסכים לחזור על תקן "מציל הקואליציה הרעועה" לתוך הכנסת, כמעט באותם תנאים שהוצעו לו בהתחלה...

62-63 מנדטים בתוך הקואליציה זה כמעט אותו דבר כמו 61 ח"Fים. כל מפלגה, ואפילו כל התאגדות של שניים או שלושה חברי כנסת מכלל סיעות הקואליציה, שעושים "מרד" - והיא נופלת כמו עלה נידף ברוח. וזה ממש מעט ח"כים, שלא קשה להבין שגם 62-63 חברי כנסת בקואליציה, לא מהווה ערובה בטוחה ליציבות הממשלה, מבחינת נתניהו, וגם אז היה שואף להרחיב את הממשלה עוד.

ויחד היא ממש לא גורם מאזן - להיפך, היא הייתה גורמת לתסיסה רבה מאוד הן בקרב הדתיים לאומיים והן בקרב החרדים. אתה לא באמת מתאר לעצמך מחשבה שאריה דרעי היה חי בשלום עם המחשבה שאלי ישי עם פחות מנדטים ממנו, הן ייכנס לממשלה והן יקבל את שר הפנים... ואתה לא באמת מצפה שהבית היהודי היו עוברים בשתיקה על נתינת תיק הדתות ליוני שטבון, ממפלגה שקטנה מהם בחצי, ושמקבלת, שומו שמיים, 2 תיקי שרים.

זה לא היה עובד. מבטיח לך. 

וכמו שכבר אמרתי קודם, ואתה זה שהתעקשת להכניס את הדימיונות מה היה קורה אם.. - באמת, יחד לא נכנסה וזה כבר היסטוריה.

ניפגש בבחירות הבאות

ליברמן לא יצורף לממשלה כדי לא לטרוק את הדלת בפני המחנ"צ.יקוט

נתניהו הצהיר לפני הבחירות על "תהום אידיאולוגית", אבל קרה משהו בעשרים וארבע השעות האחרונות שמחייב תגובה, והתגובה תבוא מהראש ומהבטן.

התהום האידיאולוגית התמלאה והפכה לנהר של דם רע.

וגם עניינית אי אפשר לנהל מדינה עם רוב פורמלי של 61 מנדטים, אשר 8 מתוכם נמצאים בחזית ממשית מול ראש הממשלה.

ולכן בסבירות גבוהה מאוד תוצע למחנ"צ הצעה "שאי אפשר לסרב לה", כדרך מילוט אחרונה מבחירות חוזרות, שבמרכזן תעמוד לפני כל דבר שאלת המחיר הפוליטי הראוי לשלם לשותפות בקואליציה.

הנחת העבודה הינה שאבו מאזן ידחה את הצעות "השלום" של ממשלת האחדות אם תוקם, ובאופן כזה יוסר החרב מצוארה של ארץ ישראל.

מנוי וגמור עם הליכוד לבוא חשבון עם הבית היהודי בגין מעשיו ומחדליו בעשרים וארבע השעות האחרונות.

נחזור אל ליברמן, הצעה שלו עצמו לחזור אל שולחן הממשלה תתפרש כאילו היה תיאום מוקדם בינו ובין בנט כדי להעלות את המחיר של בנט, ולכן היא לא ריאלית. כך בעיני.

אם ליברמן ירצה להתצטרף בוודאי שיצורף, לפחות כ"שלב שני"ותן טל

הרי זה עוזר ליציבות של הקואליציה, זה מה שהוא רצה מראש וכו' - ואז, מקסימום, אם הוא יצליח לשכנע גם את המחנ"צ להיכנס, במקסימום הרי במילא הוא כנראה יצטרך לעיף את בנט, אז גם להעיף את ליברמן זה לא בעיה...

ליציבות הקואליציה נתניהו צריך את המחנציקוט
יש לו כבר בנט אחד בממשלה והוא לא צריך עוד אחד כזה. ליברמן טוב לבנט כדי שבנט לא יקלע למרחב עויין בתוך הממשלה בין הליכוד ששונא אותו ובין החרדים שמתעבים אותו.
יציבות וליברמן אי אפשר לחבר במשפט לוגי אחד.
ובכלל, הקואליציה המסתמנת מיצתה את עצמה לפני שקמה. יש לה רוב פורמלי של 61 מתוכם 8 שנתניהו לא מאמין לאף מילה שלהם והם לא מאמינים לו. איך אפשר לעבוד ככה.
מוזר, בהתחשב בכך שנתניהו רצה לחתום עם ליברמן ובנט,ותן טל

וליברמן הוא זה שחתך ברגע האחרון.

אם ליברמן לא היה חותך, הייתה מורכבת ממשלת 67 ח"Fים, בדיוק כמו עכשיו+ישראל ביתנו.

ככה שלא ברור מאיפה אתה מביא את הקביעה התמוהה שלך ש"נתניהו לא צריך עוד אחד כזה". בוודאי שהוא צריך, ושהוא רוצה את זה. 

בכנסת ה18, ליברמן היה, יחד עם חרדים, והיא הייתה הממשלה הכי יציבה בעשור וחצי האחרונות - ככה ששוב זה מוכיח שאתה לא צודק, לא צודק, לא צודק

מיצתה את עצמה - בסדר, אז תלך לבחירות. אנחנו נמשיך לחיות במציאות ולראות שהקואליציה קיימת למרות שיקוט החליט שלא. שיהיה. להתווכח מול היגיון כשלך זה באמת מתחיל קצת להקשות, מודה...

אם כבריקוט

הממשלה היציבה ביותר היתה ממשלת הרוטציה בין שמיר לפרס.

והיא לא מסרה את ארץ ישראל לערפאת.

זאת אומרת שבראיה מפוכחת לא צריך לפחד מפני השמאל בתוך הממשלה בתמורה ליציבות שלטונית.

ההעדפה הראשונה שלי היא כמובן ממשלה ימנית אמונית, אבל בנסיבות הקיימות כשהיא נתמכת על חודו של קול, ועל יחסי אמון כל כך משובשים, אופצית ממשלת רוטציה (או אחדות) מכריעה את הכף.

ברור שתמורת יציבות שלטונית צריך לשלם לשמאל מחיר פוליטי ופרסונלי. למיטב ידיעתי הליכוד החתים את מפלגות הקואליציה על הסכמה לשינויים פרסונאליים, אם וכאשר תורחב ל- 70 מנדטים וצפונה.

ליברמן זה חמץ שעבר עליו הפסח, אלא אם כן יוחזר הגלגל לאחור וראש הממשלה יקבל מהנשיא 42 יום להרכבת ממשלה מה שכמובן לא ריאלי.

חבל שאתה לא שם לב למה שאני כותב.ותן טל

אני מדבר על "העשור וחצי האחרונים", ואתה מביא לי ממשלה שהייתה הרבה לפני שנת 2000. 

להתייחס למה שנכתב - אתה יכול פעם אחת? בלי לסטות שוב ושוב למקומות לא קשורים של-א דיברתי עליהם?

ההוכחה שלי הייתה שבניגוד למה שניסית להגיד שיציבות וליברמן אי אפשר לחבר במשפט לוגי אחד - הוכחתי לך שועוד איך כן, שבעשור וחצי האחרונים, הממשלה הכי יציבה, הייתה עם ליברמן ונתניהו וחרדים ביחד. 

אני לא יודע אם אתה יודע את זה - אבל בא אני אחדש לך משהו - ליברמן יכול להצטרף גם לממשלה שכבר בנויה ועובדת. לא רק השמאל יכול לעשות את זה, גם ליברמן יכול.

היו זמנים...יקוט

... שליברמן ונתניהו וחרדים ישבו יחד, עד שהדברים השתנו, והשתנו כשליברמן הטיל ווטו על כניסת החרדים שנואי נפשו לממשלה, במקום לפיד ולבני.

זה היה "בעשור וחצי האחרונים".

בגלל זה, ורק בגלל זה, ולא בגלל שום דבר אחר הלכנו לבחירות.

וקיבלנו תוצאות.

וכשהתוצאות לנגד עיניו ישב ליברמן עם עצמו ועם יועציו הקרובים ושאלו את עצמם איך אפשר לתרץ הצטרפות לממשלה באותו הרכב שרק לפני כמה חודשים נדחה על הסף, והפעם לאחר שאבד יותר ממחצית כוחו, ובאמתחתו נותרו 6 מנדטים בלבד. 

ההתלבטות היתה קשה ביותר, ואכן ההכרעה נגד ההצטרפות התקבלה ביום האחרון שלפני תום 42 הימים שהוקצבו להרכבת ממשלה בראשות נתניהו.

עכשו תקום או לא תקום ממשלת 61. בהנחה שתקום- לא הגיוני להכניס אליה את ליברמן באיזשהו שלב באותם תנאים שהוצעו לו קודם והוא דחה אותם. וגם אם יגיעו להסכמה אי אפשר בלי לפתוח את ההסכמים עם הבית היהודי שנגזרו מן הסירוב של ליברמן להצטרף. לא נראה לי שהבית היהודי יתנדב להציל את עצמו.

חוץ מזה לאף אחד לא ברור מה רוצה ליברמן שמזגזג בין ימין למרכז ולשמאל.

ולכן האופציה שעליה מוטל כל כובד המשקל היא לצרף את המחנה הציוני. מטבע הדברים שהמחיר שישולם יעמוד בסתירה למרבית מן התפיסות הידועות של המחנה הלאומי, אבל "זה מה שיש...".

ביום שישי כולם היו בטוחים שהמנצח הגדול הוא הבית היהודי. היום כבר שומעים צלילים אחרים, ובין היתר: עוד ניצחון כזה ואבדנו.

א. חוק ההסדרה בפנים. ב. דווקא הבנייה ביוש לא נכתבה במפורששלומי20104
וכתר הרימון, במיוחד בשבילך גם מצאתי :ותן טל

@כתר הרימון

מתוך ההסכם הקואליציוני עם הבית היהודי:

84. בתוך חודש מיום כינון הממשלה יוקם צוות מקצועי שיכלול את מזכיר הממשלה (יו"ר), נציג מקצועי שימנה שר הביטחון ונציג מקצועי שימנה שר החקלאות ונציג מקצועי שימנה שר המשפטים . הצוות ידון בגיבוש מתווה להסדרת מבנים ושכונות בישובים היהודיים ביהודה ושומרון אשר הוקמו תוך מעורבות של הרשויות. הצוות יגיש את מסקנותיו תוך 60 יום ממועד הקמת הצוות והממשלה תפעל ליישומה.

אז מסתבר ש"למה לא...?" - דווקא כן

רגועה קצת יותר (ולא הרבה, רק קצת), עכשיו?

ערב טוב.

אז נקווה שיוסדר... תודה!כתר הרימוןאחרונה
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גילאחרונה

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
הרצי שלנואיתן גיל

הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד

כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26

הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.

אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות

א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11

מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ  שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS

הפנים האמיתיות של inss:

כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.

ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.

לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.

הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.

בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם

קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה

מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.

יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי

בס"ד

יש חשש. אין אידיקציות.

יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע

בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.

התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
השאלה המרכזית כרגע היא אם איראן תיפול לפני שתצליח לשגר טילים או שקודם היא תשגר ואחכ תיפול.
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
וכל מיני איימו שאם ארה"ב תתקוף אותם, הם יתקפו אותנו.

חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.

צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.

מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א

אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.

הנושא אינו קשור לפורוםמרדכיאחרונה
אם פטור לחרדים יביא להפלת נתניהו אני בעד פטוראיתן גיל

כך אומר רביב דרוקר ממובילי הדעה באגף הקפלניסטי של המפה.

הפוך מהקונספציה של הציונות המזרוחניקית שמקדמת את הפלת חוק הגיוס של ביסמוט כי לשיטתם החרדים מורתעים וואין סיכוי שיעבירו את תמיכתם לקפלן.

ועל כגון זה אמרו חז"ל; ענוונותו של בצלאל, וכו'.

ובמילים אחרות, בנחישות וברגישות, החל מסוף אוקטובר ש.ז. ביי ביי שלטון הימין.

שזה נוראארץ השוקולד
ולכן אנחנו צריכים נבחרי ציבור אחרים שאכפת להם מחיינו פה, כי לצערנו המועמדים כרגע מכל הכיוונים מוכנים להתפשר על חיינו לטובת מועמדים ספציפיים.
וחלק מהאשמה היא בזה ששנתיים הממשלה לא השכילהארץ השוקולד
למצוא דרך טובה לנציגינו.
באופוזיציה מבינים שבלי חרדים אין תרחיש לממשלת קפלןאיתן גיל

מנגד, בצלאל לא מבין.

ולכן מקומו באופזיציה

כי משם מבינים...

האובססיה שלך לבצלאלהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ' בטבת תשפ"ו 8:31

צריכה אבחון מקצועי.

אתה יודע טוב מאוד, שהסיבה שהחוק עוד לא עבר היא, שהמקסימום שהליכוד יכול לתת, נמוך בהרבה מהמינימום שהחרדים מוכנים לקבל וממילא גם חוק שיעבור, הוא רק קניית זמן עד שבג"ץ יפסול אותו. אבל משום מה אתה מתגולל על בצלאל.

השבוע היה נראה שהחרדים קיבלו סוף סוף קצת שכל והודיעו שיאפשרו לקואליציה להעביר את החוקים שנוגעים לתיקון מערכת המשפט. אם לפני שלוש שנים הם היו מבינים שזה צריך להיות על ראש שמחתם - כל שאר המורכבויות, שלהם ושל כל עם ישראל, היו הרבה יותר פשוטות. 

אם היה חכם, והוא לא.איתן גיל

היה מגיש לחרדים דף ריק- חתום בחתימת ידו, ואומר להם: בסוגית חוק גיוס תכתבו מה שאתם רוצים.

אם הקפלניסטים יתקפו, הוא יענה להם: למדתי מכם.

באותו עניין, כדאי שיתעסק במה שציונות דתית צריכה להתעסק באמת:

נכון- יידישקייט.

או שיחבור עם קבוצתו לליכוד במקום לשרוף 3.5 מנדטים לימין.

אם אתה היית פחות אובססיביהסטורי
היית מבין שבצלאל עדיין לא ראש הממשלה והחרדים צריכים לקבל או לא לקבל דפים וחתימות מהליכוד והבעיה הפוליטית שלהם היא מול הליכוד.

במהות - בני גנץ יכול להסכים ל'חלוקת עבודה', ניתן לחרדים לעסוק ביידשקייט של גלות - ד"א של הלכה בלבד (ונעצום עיניים מאלפי בטלנים שבמקרה הטוב עובדים בשחור ובמקרה המצוי מלסטמים את הציבור או מפגינים באלימות) ושהחרדים יתנו לבני גנץ לנהל את המדינה.

(ואז יום אחד נתניהו והחרדים מגלים שאחרי שניסו שנים לתת לאהרון ברק וכנופייתו שקט תעשייתי, זה מתהפך הכי חזק עליהם)

התורה שלנו, הרבה יותר גדולה וכוללת את ארץ ישראל, את המלחמה עליה, את הצורך והחיוב ההלכתי להחזיק בארץ כלכלה מפותחת כדברי החתם סופר ועוד תחומים רבים שמשום מה לשיטתך אינם 'יידישקייט'.

כשגנץ הציע דף ריק, הוא לא היה ראש ממשלהאיתן גיל

לא זו אף זו, סיכויו העתידיים להיות ראש ממשלה הם פחות או יותר כמו סיכויו של בצלאל...

כך או אחרת, נבצר מבינתי להבין איזה תועלת עניינית תצמח לציונות הדתית מריצה עצמאית לכנסת ברקע הסקרים הלא מחמיאים בלשון המעטה.

לצד זה, אם בצלאל יחבור לליכוד בתמורה לתיק התקשורת הוא יציף את יו"ש באנטנות, ללא הגבלה כמובן.

הוא היה מועמד ואם החרדים היו הולכים איתוהסטורי

הוא היה ראש ממשלה.

מציע לכם בדוברות הליכוד לטפל בבעיות הפנימיות במפלגה שלכם, ולא להפריע למי שכרגע מציל את מדינת ישראל מאסון המדינה הפלסטינית.

מה לי ולליכוד שמקדם פוליטית את יו"ר הכנסתאיתן גיל

שאורחות חייו לא עולים בקנה אחד עם דת משה וישראל.

הוא שותף טוב בשביל גפני, דרעי, וסמוטריץ' כמובן, אבל לא בשבילי.

תנוח, גם אבי מעוז הצביע למינוי יו"ר הכנסת...הסטורי
אני לא יודע מה לך ולליכוד,

אני כן יודע שמשום מה את עסוק באובססיה, בהשמצת אחד הנציגים הכי מוצלחים של הורדת התורה הגואלת למציאות הפוליטית הממשית מאז קום המדינה.

ויש מצב שזה סיפק יותר לגיטימציה ללהט"בארץ השוקולד

כזוג, שאפילו אבי מעוז בסדר עם קריאה לאוחנה ובו זוגו בכל טקס רשמי, יותר מכל מה שהורביץ עשה.

כי זה הרבה יותר קיצוני תפיסתית מהמקום של בנט בצד המדיני והכנסת רע"מ לקואליציה.

אפילו ארלוזורוב תמך בו... שמחת זקנתי...איתן גיל

כשהתורה מגדירה את אורחות חייו במילה: תועבה- איך אפשר לא להזדעזע.

זה לא נאמר על אח ואחות, בן ואימו, וכו'.

דומה שכתבתי את זה כאן מתי שהוא, אבל אתה וחבריך מתלהבים מכמה אנטנות ביו"ש, ונרדמים בשמירה.

על אלה אני בוכיה.

במילים אחרות, אתה אומר שמכל ענייני תורההסטורי
ומצוות שכמעט כל הנשיאים, ראשי הממשלה, יו"ר הכנסת ושאר בעלי תפקידים בכירים - לא קיימו ואף חיללו בפרהסיה שבת ומועדים, גילוי עריות (והדברים ידועים על רה"מ הנוכחי, כמו על כמה וכמה מקודמיו עד הראשון שבהם) ולמרות זאת העמדה של רבני הציונות הדתית כמו רבני המפלגות החרדיות היתה לשתף פעולה ע"מ לקדם מה שאפשר.

הנושא הזה לדבריך הוא קו אדום, שבו צריך לאמץ את עמדת 'העדה החרדית'/'נטורי קרתא' ולנתק קשרים?

איני יודע לפי מה קבעת את המדרג. לענ"ד מתוך עיון במקורות, הרבה יותר צריך להסביר איך משתפים פעולה בכלל ובוודאי ממנים עלינו לתפקידי הנהגה - מחללי שבת בפרהסיא.

לענ"ד הכרעת רבותינו (שאחרי כל ההתפתלויות בנושא, גם הציבוריות החרדית ברובה קיבלה דה-פקטו, אם לא דה-יורו) שכשלא מדובר על "יחידים הפורשים מדרכי ציבור", אלא על נורמות ש(לצערינו הרב ולחולשתינו בתורה ומצוות )התקבלו בציבור - משתפים פעולה עם עם ישראל במקום שהוא נמצא. זה נכון בנושא הזה כמו שזה נכון על מחללי שבת ונואפים עם אשת איש.

אם אתה מרמז על נתניהו, אז כןאיתן גיל
גם הוא צריך ללכת הביתה.
אני לא מרמז וזו לא הנקודההסטוריאחרונה

העניינים על נתניהו ידועים ומפורסמים ולפחות בחלקם הוא הודה בפומבי. גם על כמה וכמה מקודמיו הדברים ידועים ומפורסמים ולכן איני רואה בנתניהו מקרה חריג לצערינו הרב.

האיש הספציפי לא מעניין בדיון הזה.

מה שרלוונטי הוא שההחלטה מאז שהרב מוהוליבר הסכים לפעול עם פינסקר ב'חובבי ציון', מה שהרחיק לא מעט מיראי ד' שהיו עד אז בעניין ובהמשך ההחלטה של הרב ריינס להצטרף להסתדרות הציונית, למרות שראשיה היו רחוקים מתורה ומצוות - היא שאנחנו פועלים לטובת עם ישראל ואר"י עם מי שיהיה, אפילו שאורחות חייו המוצהרים רחוקים מתורה ומצוות.

גם אגודת ישראל, שרשמית קמה על רקע ההיבדלות מהציונות - אחרי השואה החליטה לשתף פעולה עם החילונים (הפיצול בין 'אגודת ישראל' לבין 'העדה החרדית', היה על רקע זה שבלוי החליט להצטרף לוועד הלאומי).

עם כל הצער שבדבר, איני רואה את ההבדל בין מחללי שבת, נואפים עם נשות איש או כאשת איש לבין אמיר אוחנה.

טעותנקדימון

Null

בבקשה תקשיבו ותגידו איפה הוא טועה.סיעתא דשמייא1
לא, הוא לא מחשבהסטורי

הוא רואה את המציאות ורואה שהיא גאולה, לפי הגדרות פשוטות בשכל ולפי המפורש בנביאים ומבואר בדברי חז"ל.

אגב, אנחנו כבר לא באתחלתא. באתחלתא היינו בבוקר לח בשנת תרל"ח, באעלה בתמ"ר, בראשון לציון הנה הנם.

אנחנו כבר מזמן עמוק בתהליך הגאולה, אמנם עדיין הוא לא הושלם.

התפיסה של 'קץ מגולה', היא בדיוק ההפך מחשוב קיצים. חשוב קיצים הוא צפיה לתאריך מסויים שבו תבוא גאולה ותשבור את המציאות. כשמגיע התאריך ולא רואים את מה שציפו לו* - מתאכזבים ונופלים ליאוש.

קץ מגולה אינו שבירת המציאות, אלא התבוננות במציאות והבחנה ביד ד' שמובילה אותה.

*אגב, הרבה מהתאריכים שגדולים בישראל חישבו, בדיעבד אנחנו יכולים לראות שהתרחשו בהם דברים, שהיו משמעותיים בתהליך הגאולה. הבעיה שהמצפים ציפו לאירוע יחיד וסופי, אז הם התאכזבו.

נהג האוטובוס שהרג את הנער החרדי בהפגנה - משוגע!!!נ א
אגבSARITDO

מאיפה הגעת למסקנה שאני חרדית ?!

במקרה אח''כ שמעתי את עמית סגל מביא כמעט מילה במילה את הטיעונים שלי

אתה תמשיך להתעסק בדמגוגיה (איזה חוכמה להגיד דמגוגיה על כל מה שלא מוצא חן בעיניך

ואנחנו נתעסק באמת

בהצלחה.

אולי בעולם נקדימון התנהגו כמוך

אולי יעניין אותך