עכשיו התווכחתי עם אתאיסטים, וזה פשוט משגע.
איך לא משתגעים מזה שיש אתאיסטים בעולם? אין דבר שאני יותרחסדי הים
עכשיו התווכחתי עם אתאיסטים, וזה פשוט משגע.
^^^^^עוגי פלצת
מעניין אותי אם יש חסידי אומות העולם אתאיסטים.הוד קדומים
תרתי דסתרידי"מ
(הלכות מלכים ומלחמות פרק ח הלכה יא)
אני מדבר על המונח בהקשר המקובל כיום, של גויים שהצילו יהודיםהוד קדומים
בשואה.
וזה לא בסדר שעיוותו את המןשג הזה.די"מ
סבבה. בכל מקרה מעניין אם ישנם כאלה.הוד קדומים
התופעה של אתאיסטים אמיתיים כמעט לא קיימת בארץאריק מהדרום
אכן, אמר נבל בליבו אין אלהיםהדרכה
מרב.

תכל'ס תנסה לחשוב בראש נקי לגמרי - האתאיזם לא משולל היגיון.ותן טל
כלומר - הרי אף אחד מאיתנו לא יכול להוכיח בצורה מיוחדת את הימצאותו של האל.
המדע מספק הסברים שונים לגבי היווצרות היקום, שלא מצריכים את השימוש בתיאוריית האל.
איך נוצר הדבר הראשון הראשון בעצמו - הם מניחים שהמדע עוד יגלה, זה עדיין לא סיבה לחשוב שיש ישות על.
אם יש ישות על, הם אומרים - הוא היה צריך להראות את עצמו בדרך מפורשת ולגרום לנו לדעת שהוא קיים - בנתיים הם לא ראו אותו, וכו'...
ועוד ועוד.
אנחנו, כמובן, יהודים מאמינים, וגם בני הדתות המונותאיסטיות ואפילו עובדות הכוכבים האחרות, מאמינים שיש כוח עליון כלשהו - אבל מדוע יש הכרח שכולם יבינו את זה לכתחילה?
רק תזכור - אמונה, כשמה כן היא, אמונה - אם היא הייתה ידיעה, היא לא הייתה אמונה. אנחנו לא יודעים שיש כוח עליון שקוראים לו הקדוש ברוך הוא (או אחד מהמון שמותיו) - אנחנו מאמינים בזה.
לדעתי רוב האתאיסטים הם כאלה באידאולוגיה.הוד קדומים
אתה יודע שזה מחלוקת עמוקה ביהדות מה שאמרת.די"מ
אמונה הוא רובד יותר עמוק מידיעה, אבל חייבים גם לדעתחסדי הים
מי שלא יודע בצורה שכלית, הוא מבטל מצות עשה לפי הרמב"ם, וכמו שהאריך ב'מורה נבוכים' להוכיח זאת.
אתה יודע את זה? תגלה לי איך?ותן טל
איך אפשר לדעת שיש כח עליון בידיעה גמורה ומוחלטת ללא שום פיקפוק, ובלי להתבסס על האמונה הראשונית?
ואם אפשר לדעת את זה - למה לא מפרסמים את דרך ההוכחה השכלית המדויקת בכל מקום שאפשר, ואז, אם זה כל כך שכלי - כולם יהיו חייבים להשתכנע - למה לא עושים את זה?
אשמח שתסביר. תודה.
בטח שאנחנו יודעים שיש אלוהיםאריק מהדרום
זה הרב שרקי מפורש.
הוא אמר לך? כי לי הוא לא אמר. הוא אולי כתב את זהותן טל
אבל אז אני צריך להאמין שהוא כתב.
לי לא בא אף אלוקים כזה או אחר ואמר לי שהוא אלוקים ושהוא ישנו, מצטער. אני לא נביא 
אשמח שתפרט ותסביר איך בדיוק הוא אמר לי ולך במפורש(ולרב שרקי) שהוא ישנו...
בדוק בשמונה פרקים לרמבם איך נמדדת אמתאריק מהדרום
והמסורת של הנוצרים שהדת עברה לישו היא גם אמת מוחלטת?ותן טל
המסורת של ההודים שהפרה היא היצור הכי קדוש, מסורת שעברה דורות על גבי דורות, יתכן שעוד לפני עם ישראל - גם היא אמת מוחלטת?
המסורת של העבודה זרה של סינים שגם כנראה הגיעה לפני עם ישראל - גם היא אמת מוחלטת?
אתה יכול לחשוב שזה ידיעה וודאית, אני אישית לא חושב ככה. ברור לי שזה אמונה, לא ידיעה.
וודאיאריק מהדרום
אז בשבילי, במחילה, מסורת זאת לא אמת מוחלטת, כי עובדהותן טל
שיש כאלו שלא המשיכו עם האמת הכל כך מוחלטת הזאת.
ידיעה, מבחינתי האישית - זה משהו שניתן להעביר הלאה, הוא "עביר". בניגוד לאמונה שזה משהו שצריך לצמוח אצל כל אדם באופן אישי, ידיעה צריך להעביר באופן שאין שום ספק שזה נכון.
כאשר אני לא מסוגל באופן וודאי לגמרי להעביר למישהו אחר את זה שיש אלוקים, אלא רק על ידי זה שהוא יאמין בכך - מבחינתי האישית זה לא באמת ידיעה.
עובדה שיש כאלו שאין להם מסורת כזאת שגרמה להם להמשיך הלאה.
רגע רגע עצוראריק מהדרום
"אנוכי ה' אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים"ותן טל
מי שנתן למשה רבנו את התורה, מי שיצר את העולם, מי שברא את האדם הראשון מן האדמה, ברא ממנו את האישה, סילק אותם מגן עדן, יצר את המבול... להמשיך הלאה את כל התורה? קריטי?
אההאריק מהדרום
אני לא יודע את זה. אני מאמין בזה.ותן טל
"לא מאוד סביר" - גם לפני שלושת אלפים שנה היו אומרים על הטכנולוגיה של היום שהיא "לא מאוד סבירה" - נו, אז? כל עוד אתה לא באמת יכול להוכיח בצורה מוחלטת שאין סיכוי שהעולם הזה נוצר בדרך אחרת מלבד ישות עליונה - אתה לא באמת יכול להוכיח בוודאות שיש אלוקים.
ובשל העובדה שהאדם יודע שהוא לא יודע עדיין הכל, ושהמוח שלנו עדיין לא הגיע לכל הידיעות - הרי שברור שאנחנו לא יכולים "להוכיח" שאין אפשרות מדעית כזאת או אחרת לעשות דבר כזה או אחר. הכל תלוי לפי מה שאנחנו יודעים באותו רגע.
למשל היום אתה עדיין נראה לי תסכים איתי עם המחשבה שאין אפשרות לפקסס בן אדם דרך מכונת פקס מישראל לאוסטרליה - נכון? אז היום באמת חושבים ככה - אבל מי אמר לך שעוד 10 אלף שנים לא יצליחו להגיע לרמת הידיעה שמאפשרת פיקסוס כזה של האדם ממקום למקום, בחלקיקי השניות, והוא יגיע למקום השני בריא ושלם?
כמו שאמרתי - גם אדם לפני כמה אלפי שנים לא היה מאמין שסביר שמה שיש היום, יהיה.
אני לא מבין איך התגובה שלך קשורהאריק מהדרום
בכל זאת אענה בקצרה, הטכנולוגיה קיימת כי היו שכלים שהינדסו אותה בצורה כזאת שהיא תצא מהכח אל הפועל, אבל אתה טוען שאולי עם כל החוקים המושלמים שבטבע והמכלולים הנפשיים בהויה נוצרו מאליהם בלי שכל שעומד מאחוריהם, ההסתברות שזה יקרה דומה להסתברות לזכות בכל הגרלת לוטו מהקמת מפעל הפיס ועד סוף כל הדורות.
אני מקווה שהייתי מספיק מובן.
לא. יכול להיות ששכל יותר גדול מאיתנו, אדם שהוא חייזר,ותן טל
יצר את כל הטבע כאן, את כל העולם שלנו.
כעת מובן?
עכשיו תשאל על החייזר הזה מי יצר אותו - וככה אני יכול לצעוד איתך רחוק מאוד מאוד, שזה לא ייגמר. האינסוף ולא נוכל להגיע לאינסוף אז בוא נוותר על זה כעת...
אגב - בוודאי שאפשר לזכות בכל הגרלות הלוטו מהקמת מפעל הפיס ועד סוף כל הזורות - אם מישהו ממציא מכונת זמן, הוא יכול לעשות את זה.
אני מקווה שהסברתי לך כעת...
אגב, מעניין אותי, אם התווכחת עם אתאיסטים, מה הם ענו לך על טענות מעין אלו? האם ניסת לשכנע אותם שהם יודעים?
לגבי הרישא של התוכן של דבריך - א, כאן בשרשור זה סתם התחדד, אבל למען האמת ביומיום זה לא מעסיק אותי. אני מאמין כי אני מאמין, ולא קריטי לי שאני לא "יודע". ומבחינתך במילא אני יודע, אז מה אכפת לך
כאן בשרשור רק נתתי דרור לצד השכלתני שלי להקשות ולהקשות ולהקשות עוד ועוד בלי להרפות. לדעתי זה בריא כי ככה מחדדים ומגיעים עוד יותר ועוד יותר לנקודת האמת, גם אם אי אפשר לעולם להגיע אליה בצורה מושלמת, לדעתי.
אוקי, נגיד והוא חיזראריק מהדרום
(מרגיש כמו ההינדיק של רבי נחמן)
במחילה שאני נוטש את הדיון האיכותי הזה באמצע, יש לי מבחן מחר, לילה טוב.
לא אמרתי שלא...סבבה.ותן טל
אי מאמין בה' לא בגלל שאני יודע או לא יודע שהוא חייזר ענק וכו' - אלא כי אני מאמין בה'.
אבל לעומתי, האתאיסט, יגיד לך שהחייזר הזה יצר את העולם, אבל הילדים שלו סתם השתעשעו ביצירת מופע אור קולי נחמד שהם קראו לו "מעמד הר סיני", והטילו מצוות בצחוק על הילידים הקטנים שם, ובעצם לא יקרה כלום אם יעשו את המצוות האלו, כי הילדים של החייזר לא מחליטים מי יעלה לעולם הבא, ואולי בכלל החייזר האבא לא יצר עולם הבא...
ושיהיה ברור - כל מה שאני אומר, זה רק כדי להסביר מה אתאיסט יכול להגיד - למען האמת, זה קצת מצחיק, אולי דווקא בגלל שאני מאמין, אני יכול להגיע לרמת מפורטות כזאת של כביכול הסברת אתאיזם - אבל זה כבר לא משנה.
אני עצמי, מאמין. אל תדאג 
די"מ

אתה היית בהר סיני? כי אני לא.ותן טל
אתה אולי אומר שהוא אמר את זה לסבא של סבא של סבא שלך שעמד בהר סיני - אתה בגופך בוודאי לא עמדת שם, אז שוב אתה חוזר לעניין האמונה שלימדו אותך שהיה הר סיני וזה נאמר שם.
אבל אתה לא עמדת שם ושמעת את זה.
ואם תגיד: "הנשמה שלי הייתה שם" - שוב, זה מבוסס על מה שאתה מאמין שאמרו לך שהנשמות של כל ישראל היו שם - הרי אתה לא באמת מרגיש בוודאות מוחלטת את הנשמה שלך אומרת לך "אני הייתי שם, בוודאות!". אנשים לא מרגישים את הנשמות שלהם.
טענות הכןזרי הם מבחינתי מוכיחיםדי"מ
עדיין הן לא מוכיחות שזה שזה עובר מדור לדור, זה "ידיעה"ותן טל
וודאית, ותסתכל מה שכתבתי ממש לפני דקה לאריק למעלה.
ואולי אתה לא יקה, זכותך - אבל אני כן.
אני,כמובן, מאמין- אבל לא, אני לא "יודע" שיש אלוקים. מצטער אם אני נשמע כופר. זה אני, יקה
זה שזה סבא של סבא של סבא שלךאריק מהדרום
ולא עוד אלא שתופעה של עם שלם שיש בו מסורת שהאלוה נגלה לכל העם ולא לכמה ספק פסיכוטים אלא לעם שלם זו תופעה יחודית בכל הדתות (יש היום כמאתיים דתות, אולי ננסה אחת אחת לך תדע) ואגיד לך יותר מזה הרבה נוצרים שמבינים עניין מבססים את האמונה שלהם על חשבון הברית הישנה בגלל זה
זה לגבי האמונה שמעמד הר סיני היה, בסדר, אבל עדיין אניותן טל
לא יכול מזה להוכיח בוודאות גמורה שיש אלוקים. מצטער. אני צריך קודם כל להאמין למה שסבא שלי אומר, ומה שסבא שלו אמר לו, וכו' וכו'... - אני צריך להאמין בזה, אני לא "יודע" שזה נכון.
אלא, שהאמונה כאשר עם שלם אומר את זה וטוען שעם שלם ראה את זה, יכולה באמת אולי להיות יותר חזקה מהאמונה של הנוצרים או של מוחמד - אבל עדיין, זה אמונה מבחינתי. אמונה חזקה שיש לה יותר על מה להישען - אבל לא ידיעה ברמה שאם אני או מישהו אחר יודעים אותה, הם לא יכולים להגיד אחרת.
כי עובדה שיש כאלו שאומרים אחרת למרות שהאמונה הזאת קיימת, שלטענתך היא "ידיעה".
אם כך אתה מחפש הוכחה אלוהית למציאות ה'אריק מהדרום
לא יודע מי זה דקארט. אני אמרתי לך מה שאמרתי.ותן טל
בסופו של יום, אם היה אפשר להוכיח ברמת וודאות מוחלטת, כלומר, ברמת ידיעה של 100 אחוז שיש אלוקים - הרי שלא היו יכולים להיות אתאיסטים בעולם מלבד אנשים עם פיגור שכלי או משהו כזה. כי אין סיבה שאתה תוכל להבין משהו, ומישהו אחר לא יוכל להבין אותו הדבר. ואנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהאי-קיו של שניכם בערך אותו הדבר...
ואם תימצא את ההוכחות שאתה אומר מהרב או משהו כזה, בשמחה, תשלח כאן או תשלח לי, ונקרא...
לא נכוןאריק מהדרום
כמו שני אנשים שרואים שקיעה, האחד אסטרונום והשני משורר, שניהם רואים בדיוק את אותו המחזה ובעיני שניהם זה נראה אחרת לחלוטין, אבל למה להלאות אותך פשוט תלמד אצל רב שלמד אותו או אצל חסדי.
זו לא טענה נכונהשואף לאור
אם הראיה הייתה פשוטה למדי לפיענוח והיא הייתה ודאית לגמרי היה אפשר לשאול את זה, במקרה שהראיה דורשת בירור וליבון יש בחירה חופשית רבה בדרך,בין טוב לרע אמת ושקר
מהי ידיעה ודאית?בועית מחשבה
בס"ד ובהשתדלותי
רק רציתי להגיב בנושא של "ידיעה ודאית", שלדעתי בהחלט ישנם דברים שאתה יודע אותם בוודאות, אולם אתה לא יכול להסביר את הידיעה הזאת לאנשים אחרים, כך שהם יבינו, מפני שחסרים להם הכלים הנפשיים המתאימים. ועדיין, מה שאתה יודע - אתה יודע בוודאות. וזאת ידיעה, ולא מה שהיית מגדיר כ"אמונה" - כלומר כמשהו ספקולטיבי.
לדוגמא: אדם רואה מנסה להסביר לאדם עיוור מלידה מהו הצבע האדום. הוא יכול להסביר לו שזה קרן פוטונים באורך גל מסויים, אבל גם אם האדם העיוור "הבין" מה אמר האדם הרואה, הוא עדיין לא מבין את החוויה של צבע אדום, ועם כל הסבר שיינתן, לא תהיה אפשרות להסביר לאדם העיוור מה זה בדיוק הצבע האדום. האדם הרואה - ודאי לו שהוא רואה צבע אדום, למרות שהוא לא יכול להסביר זאת לאדם העיוור. כל זאת, מפני שלאדם העיוור חסרים הכלים להבין מהו הצבע האדום - או כל צבע אחר. באופן דומה, אדם שהוא נביא, או שיש לו רוח הקודש, או כל דרגת התפתחות בהכרה - לא יוכל באמת "להסביר" לאדם עם דרגת התפתחות הכרתית נמוכה יותר את מה שהוא רואה ומבין - משום שלאדם ה"פחות מפותח" חסרים כלים להבין. ועדיין - מה שאתה רואה ומבין, אתה רואה ומבין את זה.
אגב, אם לשיטתך מסורת זאת ידיעה, הרי שמבחינתך גם אני יודע..ותן טל
אלא שמבחינתי אני לא יודע. לגיטימי.
אגב, גם מבחינת האתאיסט הוא לא יודע, רק שאצלו הוא גם לא מאמין - אז אצלו המצב מסובך יותר, ולשיטתך, אתה קודם כל בכלל צריך לשכנע אותו שהוא יודע. אז תמצא דרך לשכנע את כל האתאיסטים שלמעשה הם יודעים - והופ קפצת על סטארט אפ ענקי שיש מצב שתוכל למכור אותו לארגוני החזרה בתשובה ולערוץ הידברות 
זו לא שיטתי אלא שיטת הרמבםאריק מהדרום
אז אם אני מגלה לו שיש לו מסורת, איך זה שהוא עדיין לא יודע?ותן טל
ואיך זה שיש אנשים שכופרים ועוזבים את הדת בצורה מוחלטת?
אתה ניסית לטעון שהם צריכים לדעת במה הם כופרים - אני כופר בהנחה הזאת שלך - הרי אם הם היו יודעים "במה" הם כופרים - הם לא היו כופרים, כי הם היו יודעים שזה ישנו.
הם יודעים במה אנשים מאמינים, שהם כופרים בו. אולי גם הם לזמן מה האמינו ואז כפרו.
אתה יכול לטעון שאין אתאיסטים אמיתיים, אני יכול לטעון שיש. סבבה, לגיטימי.
מה הבעיהאריק מהדרום
איך זה שיש כאלה שכופרים בצורה מוחלטת? יש הרבה סיבות לכפור, יצר הרע, רדידות אמונית של הרב המקומי, כל אחד והסיבות שלו.
ודאי שהם לא יודעים במה הם כופרים, אין איש שיכול לדעת "מה" הוא האלוה כמו שאמר הרמבם במשפט אמיץ "אילו ידעתיו הייתיו" הם כופרים בראש ובראשונה בעבודה זרה שעובדים דוסים רדודים שכבר הרחבתי בשרשור זה, אבל הם יכולים לדעת גם "מי" הוא האלוה ובן לכפור וזה קצת יותר מסוכן.
במה אנשים מאמינים זה בדרך כלל עבודה זרה או במילים עדינות יותר-הגשמת האלוה, אדם יכול לחשוב שהאלוה הוא סבא על ענן בשמים, כח עליון, חיזר או כל דבר אחר, אבל קל מאוד להפריך את זה לכן בגלל הטעות הזאת שיש עדיין המון שמדבר במושגים כאלה על אלהים יש כאילו כפירה גדולה אבל זה למעשה נובע מאמונה גדולה, וזה עניין מה שאמר הרב קוק ששורש האמונה הוא שורש הכפירה.
אתה יכול לטעון שיש הרבה אתאיסטים בעולם אבל זה נובע מאי הכרת המציאות שלך, צא אל הרחוב ותעשה סקר כמה אתאיסתים יש ואחר כך תנסה לשאול אותם אם הם מבינים על מה הם מדברים ותחזור אלי עם תשובה.
אגב, אם לשיטתך מסורת זאת ידיעה, הרי שמבחינתך גם אני יודע..ותן טל
אלא שמבחינתי אני לא יודע. לגיטימי.
אגב, גם מבחינת האתאיסט הוא לא יודע, רק שאצלו הוא גם לא מאמין - אז אצלו המצב מסובך יותר, ולשיטתך, אתה קודם כל בכלל צריך לשכנע אותו שהוא יודע. אז תמצא דרך לשכנע את כל האתאיסטים שלמעשה הם יודעים - והופ קפצת על סטארט אפ ענקי שיש מצב שתוכל למכור אותו לארגוני החזרה בתשובה ולערוץ הידברות 
יש לי כמה הוכחות שכליות עמוקות שחלקם בראשוניםחסדי הים
בסופו של דבר, אדם מגיע לידיעה וודאית לפי מדרגתו. יש כאלו שמספיק להם שיודעים בוודאות דרך המסורת שלנו, יש כאלו שמספיק להם ההגעה לזה ע"י התבוננות בפלאי הבריאה וידיעה שחייב להיות שהיה ישות חכמה שברא את הכל. כל אחד לפי דרכו ומדרגתו מגיע לידיעה הוודאית שלו.
ברור שככל שרמת השכל של האדם עולה, הוא חייב להעמיק בשכלו כדי להגיע לוודאות.
אם אתה לא יודע בצורה וודאית, אתה מבטל מצוות עשה יסודית לפי הרמב"ם, וכדאי שתתחיל ללמוד את הדברים לעומק בראשונים ובאחרונים.
מצטער, כל הדברים כמעט שאמרת הם לא באמת ידיעה בוודאות.ותן טל
אני יודע בוודאות הרבה דברים אחרים, ואותם - אם אלמד מישהו אחר, הוא יבין גם כן.
את העניין של אלוקים אי אפשר לדעת בוודאות. אתה מנסה לצייר "וודאות חלקית", וכמובן, בין היתר נסמך גם על ה"אמונה" ("המסורת שלנו").
גם בהסתכלות בפלאי הבריאה אי אפשר להגיע לוודאות - המדע מסביר דבר אחרי דבר איך הוא נוצר, ולא מוכרח לחשוב שישות עליונה בראה את זה.
אם אתה יודע ברמה וודאית בבקשה, תלמד את כולנו כדי שגם אנחנו נדע ברמה וודאית מוחלטת...
מצטער, אני יודע שאי אפשר לדעת בוודאות, וזה בסדר מבחינתי. תקרא לי כופר אם תרצה, סבבה.
אני לא מבינה, אם תיקח שעון, טוסטר או אפילו נייר-שוקולד לבן
יכול להיות שהם נוצרו לבד?
ויותר מזה- רובוט משוכלל. יכול להיות שהוא נוצר מעצמו? יש כזה סיכוי?
הרי כל אחד יודע שאין סיכוי שדבר כזה משוכלל נעשה מעצמו או המציא את עצמו..
אז גוף האדם שהוא הרבה הרבה יותר משוכלל (בלי השוואה בכלל לרובוט הכי משוכלל שיש) יכול להיווצר לבד?
כנראה שמישהו ברא אותו
(מיהו המישהו הזה זה כבר דיון אחר)
ויש עוד המון הוכחות שכליות, השאלה היא אם מחליטים לחקור לעומק או שמעדיפים להאמין בשקט ולא ללמוד יותר מדי
(יש חכמים גדולים שאומרים שאסור להישאר ברמה של האמונה הפשוטה וחייבים לחקור וללמוד לעומק)
כבר אמרתי - את עניין הגורם הראשון הראשון ש"יצר" את הכל -ותן טל
האתאיסטים מאמינים שהמדע גם יגלה בסופו של דבר, יום אחד. בנתיים הוא מספק להם הסברים הגיוניים לגבי יצירת היקום (הגיוניים - לפי המדע המקובל היום, כמובן), לגבי התפתחות החיים על גבי כדור הארץ, וכו' וכו'...
ככה שלא זה הדבר שיגרום להם להאמין שוודאי שיש אלוקים, בצורה בלתי ניתנת להפרכה.
דיברת פעם עם אתאיסט'ים? כי אני כן. ואם דיברת - מה הם ענו לך על הקושיות האלו?
זה שצריך תמיד ללמוד עוד, נכון, וודאי, וכל הזמן נגלה עוד ועוד דברים שיחזקו אצלנו את האמונה ו"יראו" לנו שיש אלוקים - אבל זה עדיין לא אומר שיש.
אגב, למרות שזה יישמע כופרני לגמרי - אפילו מעמד הר סיני הוא למען האמת לאו דווקא הוכחה לכך שיש אלוקים. הרי יכול להיות, לדוגמא, כמו בסרט "Vמופע של טרומן", מי שראה" - שהעולם שלנו הוא עולם שעשוע, שיצרו אנשים מפלנטות אחרות, "חייזרים" מה שאנחנו קוראים, והם עושים לנו כל מיני "מופעים" כאלו שנאמין שיש אלוקים - אבל הכל מתוכנת, ומעמד הר סיני זה סתם מופע אור קולי משוכלל, לדוגמא.
אני כמובן לא חושב ככה חלילה, וזה באמת נראה מאוד כפרני - אבל תחשבי על זה בראש של אדם שיודע שעם טכנולוגיה כיום אפשר אפילו מעמד בגודל מעמד הר סיני "ליצור", כך שיראה כאילו אלוקים מתגלה - ותביני את מה שאני אומר.
זה לא אתאיזם, אלא אמונה במדענים..שוקולד לבן
(המדענים עצמם לרוב לא כל כך בטוחים במה שהם אומרים)
ומעמד הר סיני לא היה משהו שאפשר להסביר בדרך טכנולוגית זו או אחרת, רק שאנחנו לא זוכרים את זה בדיוק כי זה היה מזמן
את הסיבות שכתבתי הם מדרגה פשוטה. [דרך אגבחסדי הים
עכ"פ יש הוכחות יותר עמוקות לקיום של אלוהים. אם לא הגעת לוודאות בידיעה, אתה צריך להשקיע בלימוד והתבוננות. אני אומר לך מה הרמב"ם כותב.
חייזרים יכלו לברוא את העולם שלנו ואז זה מסביר את הדיוקותן טל
הרב, ויש עוד ועוד אפשרויות וסיבות להסביר, אם לא באמת רוצים להאמין בה'.
(את הסרט "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" ראית? אז שם, בדיוק, החייזרים יוצרים כדור הארץ ברמת דיוק מאוד יפה... - כמובן, זה סרט - אבל האם אתה יכול להגיד לי שלא יכול להיות שחייזרים יכולים לברוא עולם? נניח אנחנו, בעוד מאה מליון שנה - לא נוכל ליצור כדור ארץ מלאכותי, ולפתח בו חיים וכו' וכו', ואז אותם חיים לא ידעו מי אנחנו ויחשבו שאנחנו אלוקים?)
נכון, זה בתנאי שאתה שייך לדת הסיינטולוגיהאריק מהדרום
הבנאדם כבר יצר מכשיר שיכול להתגבר על כוח הכבידה.ותן טל
(על ידי שימוש בכוח אחר, אבל עזוב כעת) - אתה באמת לא מאמין שבעתיד האדם יוכל גם לברוא עולם מלאכותי שלם בחלל?
אני מאמין שבעתיד האדם בהחלט יהיה מסוגל לזה - מתי, מי מה ומו - לא יודע, אבל מאמין שהאדם יוכל לעשות את זה, לאור זה שאני רואה שהעולם כל הזמן מתפתח טכנולוגית ומתקדם ולא נעצר.
את דת הסיינטולוגיה אני לא מכיר. אבל אני לא חושב שהם היחידים שיכולים להאמין בכך שהאדם יוכל ליצור עולם שלם בחלל.
המשפט שאמרת לא מובן חייזרים הם חלק מהגלקסיהחסדי הים
אם אתה מתכוון להגיד שיצור חוץ מ-ה' יצר ח"ו. אז על זה כבר יש את הוכחה הידועה במו"נ אומר שבצורה פילוסופית אתה מניח שזה אחד שלם, אבל תעיין שם כי זה הוכחה ארוכה קצת.
לא זה מה שאמרתי, אבל הרחבתי כבר למעלה...ותן טל
כמו שאמרתי - לאותם אנשים לא קריטי מה היה הדבר הראשון הראשון, מה גם שהם יכולים להניח שאנחנו עדיין לא מספיק יודעים והמדע עדיין לא מספיק מפותח כדי לענות גם על השאלה הזאת, אבל שהוא יצליח לענות עליה.
הרי גם לפני כמה אלפי שנים המדע לא היה מספיק מפותח כדי להמציא מטוס, או כדי להמציא סמארטון - זה אומר שאין אפשרות להמציא סמארטפון? לא. זה אומרשהמדע עדיין לא מספיק מפותח.
ככה בדיוק יכול להגיד לך אתאיסט - אתה טוען שחייב להיות דבר ראשון שהוא כוח עליון שיצר את הכל - אזז אני (=האתאיסט) אומר לך שזה לא מחוייב, ושהמדע יוכיח בסופו של דבר איך העולם נוצר.
לדוגמה - אחד החוקים שמקובלים כיום, אומר שאי אפשר ליצור יש מאיין. נניח שעוד ארבעת אלפים שנה יפריכו את החוק הזה ויוכחיו שאפשר ליצור יש מאין - הרי שבכך, בעצם, הוכחת שהעולם היה יכול להיווצר יש מאין.
נמשיך - אתה טוען כלפי הסדר המדויק של הבריאה - האתאיסט יגיד לך שהמדע בסוף יכול להגיע גם להוכחה לכך שהסדר המופלא הזה יכול להגיע מX Y Z שאינו כוח עליון של אלוקים אלא חוקי טבע מסויימים וכו'...
כלומר - כל עוד האדם יודעשהוא לא יודע הכל ושהמדע מתפתח, הוא לא באמת יכול להוכיח שדבר מסוים בלתי אפשרי מדעית. הוא יכול רק להניח שדבר מסוים בלתי אפשרי על סמך הידיעות שיודעים היום, ושאם ידעו בעתיד דברים אחרים, אולי זה יהיה אפשרי.
כמו הדוגמא שהבאתי, שכיום עדיין מניחים שזה בלתי אפשרי לפקסס אדם ממקום אחד בעולם למקום אחר - אבל זהלא אומר שלא יודעים שאנחנו לא יודעים הכל, ושבעוד זמן לא ידוע, אולי זה כן יהיה אפשרי במדע של אותו זמן.
אתה לא מסכים איתי עם העובדה שהאדם לא יודע הכל, ולא יודע את כל המדע?
אני עם ותן טלעוגי פלצת
לוודאות הכרתית בדרכי ההוכחה שלהם
גם אם אצהיר שיש לי וודאות, זה לא יהיה נכון
ועדיין, מעולם לא הטלתי ספק באמונתי
אתה טועהאריק מהדרום
3 הערות.daniel93
א. אם אלוהים הוא "כח עליון"[מה המקור של המושג הזה?] - אז אולי יש דבר כזה "אתאיזם". אז מזל שאלוהים הוא לא כוח עליון.
ב. המדע לא מספק הסבר אחד ל"הווצרות"(שהרי העולם אינו קדמון), זה מילה לא הגיונית במדע. הוא מסביר תהליכים של שינוי חומר וכד', ולכן מסקנה ג.
ג. - אין כזה דבר אתאיזם שנובע מההיגיון, זה נטו כפירה מוסרית שמולבשת בהסבר לוגי\מדעי כדי שיהיה להם יכולת שכנוע...
וברור שאנו יודעים שיש הקב"ה - ("אמונה" בימינו קיבלה הסבר נוצרי "דבר שאי אפשר להוכיח שכלית".) פשוט מי ש"לא יודע" "מה" זה קב"ה - מביא הסברים רדודים למה זה קב"ה ואז לא מצליח ל"הוכיח" שהוא קיים...
(היהודית הרבה יותר קרובה ל פאן-אנאתיזם מאשר למונותאיזם.)
א נכוןאריק מהדרום
ג לא נכון
השתכנעתי!daniel93
וכמו שחסדי הים כבר כתב - זה לא המקום להרחיב באמונה...
אני חולק על חסדי מכל וכלאריק מהדרום
הסיבה המרכזית לתופעת האתאיזם הוא שיש דוסים עובדי עבודה זרה שחושבים שה' הוא סבא זקן בשמים או משהו אבסטרקטי יותר כמו כח עליון שזו גם עבודה זרה אבל עדינה יותר (מי רוצה לעבוד לכח?) אז יש כופרים בעבודה זרה של הדוסים ואין הרבה קושי למצוא טענות לוגיות לכפו4 במה שהם מכנים אלוהים כי זה נוגד את השכל.
לגבי ב, המדע מתחלק לאסכולות רבות ויש כאלה שטוענים שהם כן מצליחים למצוא הוכחות לכך וזה בגלל שהם מוצאים אלמנטים שעל פי ההגדרה שלהם הם הוכחות מובהקות לכך, אבל זה בראש ובראשונה לפי הגדרות שלהם למה שנקרא הוכחה.
סלח לי אם בחרתי לא להרחיב.daniel93
מה שכתבת בהתחלה, זו היתה כוונתי בא.
אבל לגבי הכפירה ב-ע"ז של אותם מאמינים בכח עליון -יש כפירה שמיוסדת על טעות בתפיסה של אלוהים אבל היא עדיין לא הופכת לכפירה שמיוסדת על ההיגיון, אלא על טעות. (ומוכרח לאמר שיסודה בכפירה מוסרית בהיבט הרחב של המילה מוסר)
על הסוף (כמו שכתבת) הם רק אומרים את זה שהם מסבירים הכל. אבל בפועל הקומה הבסיסית חסרה
כמה תשובות.שלומי20104
ב. לפי הרמבם וכבר כתבו פה יש חיוב גמור "ליידע" לא מספיק להאמין יש חיוב ממש לחקור כדי חהעביר את המידע הזה להכרה ברורה של מציאות וודאית.
מצד שני צריך לזכור שלא כל בראשונים מסכימים איתו (הכוזרי בכמה מקומות דוחה את עניין החקירה במושג המופשטים למרות שהוא כן מסביר אותם למי שהשאלות כבר עלו).
ג. ובדקכם של רבותינו האחרונים נגיד שאין מחלוקות באמונה ויש כאלו עם נפש רגועה שבשבילם אמונה דתית היא וודאות מוחלטת בלי הוכחות לוגיות ויש כאלה שכל חייהם יעסקו בזה ויחםשו הוכחות וגם ב120 ימשיכו לחקור כי נפשם סוערת.
(אחד הגדויילים אחרי השעאה ששאלו אותו איפה אלוהעם היה בשואה אמר שמי שהיה שם פשוט ראה אותו ואחרי השואה יותר וודאי לו שיש אחוהים מהשולחן שמולו, ומצד שני יש גם כאלה שלא מצאו אותו..).
אני כן חושב שכימעט אין היום אתאיסטים אמיתיים, רובם מסתמכים על אחרים שמסתמכים על אחרים.. וכך נוצרה חה דת אתאיסטת(שזה ממש הפך האטאיזם אבל זה לפעם אחרת).
מענה:ותן טל
לגבי מעמד הר סיני - יפה כתבת, "מופע אור קולי מטורף" - גם אם נקבל את ההנחה הזאת כסוג של הוכחה שהמופע הזה היה, בוא נחשוב רגע בראש כפרני - האם המופע הזה מחייב שעומד מאחוריו אלוקים?
להבדיל אף אלפי הבדלות - כיום, מפיקי האח הגדול/כל תוכנית ריאליטי גדולה ועתירת תקציבים - יכולים ליצור מופע אור קולי משובח ומרהיב לא פחות ממעמד הר סיני.
אז נכון, זה נשמע מאוד כפרני - אבל זה רק מעביר את המסר - זה שמעמד הר סיני היה, עדיין לא מחייב אנשים להאמין בכך שיש אלוקים. בקושי את העניין של זה שהיה מעמד הר סיני, הוא מוכיח - וגם זה על דרך ה"סבירות" - כלומר, שלא סביר שזה עבר מדור לדור ככה, על ידי עם שלם, "סתם ככה". זה הוכחה על דרך הסבירות אבל היא עדיין איננה הוכחה מדעית "טהורה", נקרא לזה).
מתוך הדת קל מאוד לדבר ולהגדיר אנשים אחרים, ולהחליט בשבילם למה הם יכולים או לא יכולים להאמין או לא להאמין במשהו.
זה במובן מסוים דומה לזה שגר בארץ ולא מבין בכלל איך מישהו יכול לחיות בחו"ל, ומתרץ לעצמו מגוון תירוצים על כל היהודים שחיים בחו"ל - כאשר העובדה הבסיסית היא שאין לו שום דרך באמת להבין אותם, אף פעם, לעולםלא - כי הוא נולד בארץ, הוא נולד לתוך המציאות הזאת, ולכן להבין באמת מציאות אחרת הפוכה לגמרי למה שהוא נולד אליה, כמעט שבלתי אפשרית מבחינתו.
אם היית נולד לאבא ואמא אתאיסטים, הגיוני שגם אתה היית גדל כזה, ולא בגלל שזאת "דת", אלא בגלל שזה מה שמשודר בבית, זאת האווירה, וכו' וכו'. כמו החילוניים הרגילים - רק באתאיזם.
אז ממקומך כאדם דתי שמעולם לא היה או חשב שהוא אתאיסט, לנסות לטעון שאין דבר כזה אתאיזם, זה, במובן מסויים, לחשוב שאתה מסוגל באמת להבין את הנפש האתאיסטית שלא מוכנה להכיר במציאותו של הבורא.
סלח לי אם אני כופ בעיקר - אבל אני לא מאמין שמישהו דתי באמת יכול להחליט בשביל אתאיסט האם הוא אתאיסט או לא.
או יותר נכון, אם נדייק - אדם דתי יקבע את זה על פי מושגיו הפרטיים שלו, יחליט בשביל האתאיסט במה הוא מאמין, יחליט מה נקרא אתאיסט, ואז יגדיר את האתאיסט כאחד שאינו כזה.
כמובן שזה מגוחך, כי בדיוק באותה דרך החרדי המצוי יכול להגדיר אותך כעובד עבודה זרה, כי הוא מחליט מה נחשב יהודי שומר תורה ומצוות, הוא מחליט מה אתה בעצם עושה, במה אתה מאמין וכו', ואז, קצרה הדרך לקריאת "עמלק" או "גויים" לציבור שלם. הללויה...
אגב, מה האתאיסטים אמרו לך? הם ענו לך תשובות על מהותן טל
שהקשת עליהם/הקשית עלי כעת?
סתם ככה, נראה לי שהשרשור הזה חשוב וטוב שאני מקשה עליך ועל אחרים, כי ככה אולי זה עוזר לעוד אנשים יותר לחדד את ההבנה שלהם ואת האמונה שלהם, על ידי מה שעונים לי (אבל זה לא אומר שאני סתם אומר את השאלו. הן באמת שאלות, אבל הן לא מפריעות לי להאמין).
הם לא הצליחו לענות לי על מה שאמרתי, כי פירטתי להםחסדי הים
*הכי טוב שתעיין לבד בנחת ובעומק, ותגיע למסקנה של ידיעה כפי שחייב הרמב"ם.
*אני לא פתחתי את השרשור כדי לדון בענייני ההוכחות לאלוהים, כי הם דברים עדינים ועמוקים, שלא ראויים לדון על גבי הפורום. לכן לפענ"ד לא היית צריך לפתוח את הנושא, כי סתם יצא שדנו בזה בצורה שטחית וחבל.
א-ת-ה פתחת שרשור בענייני אתאיסטים. אני עניתי לך. אם לאותן טל
היית רוצה שידונו פה באתאיזם וכו' - לא היית צריך לפתוח את השרשור, במחילה.
אני לא מדבר כאן על מה אני צריך או לא צריך - מבחינתי, אני לא אגיע לידיעה וזה גם לא בוער לי, ואני לא חושב שאני בעייתי בזה. מה גם שתמיד אני יכול להיתלות מקסימום במה שאריק אמר ולהחליט שהמסורת היא הידיעה - ואם ככה, יוצא שאני "יודע", וסבבה
.
ונחזור לאתאיסטים שהתווכחת איתם: אם הם לא הצליחו לענות לך אז למה כל כך השתגעת מהם? תניח להם... אתה יודע, לשיטתך, הם מסרבים להאמין למה שאתה אומר ולא מוכנים לקבל את מה שאתה אומר - סתם "להשתגע" מזה, לא יעזור לא לך ולא להם.
אז בוא נגדיר את זה ככה - אם אתה שלחת אותי ללמוד על הידיעה וכו', אני אשלח אותך לסדנה להתרגעות ולעבודה על המידות ככה שלא תשתגע מדברים כאלו 
רק אעיר על הסוף שזהו תוכן השרשור שהתכוונתי לדון בו.חסדי הים
הרי לפי הדין "מורידין ואין מעלין", דהיינו מתוך קנאות צריך להרוג אותו. נכון מכמה סיבות אי אפשר לעשות זאת היום. אבל בוודאי צריך להתמלא קנאות וכאב.
אני רק אומר בכלליות שאולי דווקא אנשים ש'מאמינים' ולא יודעים, חסר להם ב'אהבת ה' וקנאת ה' צבאות', ו-ה' ירחם, כי מלבד ביטול מצוות העשה היסודית כפי שמובא ברמב"ם, חסר להם בעבודת ה'.
כ"כ כואבים גם דבריך עכשיו, שצריך לקבל דברים כאלו ברוגע. גם בכלל כואב לי שאדם דתי שמקיים מצוות, מנסה להוכיח בשרשור שלם נגד קיום הא-ל בהוכחות שטחיות ורדודות. אני פשוט נגעל מזה. [יכלת לעשות כמו עוגי פלצת שרק דן בכלליות אמונה מול ידיעה בצורה כללית, בלי להיכנס לפרטים.] אולי יום אחד ניפגש פנים אל פנים, ואסביר לך בנחת וברוגע ותוכל להבין שהרמב"ם לא דיבר סתם.
עכ"פ מה שמעודד אותי, שנראה לי שכן יש לך ידיעה מסוג מסוים, ואתה מפרש את זה רק כאמונה, כמו שעושים הרבה בטעות, וכשזה יהיה במודע שלך שזה ידיעה. הכל יהיה טוב. בעז"ה!
השאלה היכן רוכשים את הכלים לעיון זהעוגי פלצת
בישיבה לכאורה אי אפשר למצוא את הכלים לעיון שכזה
ומה גם, שעיון יכול להביא ליותר מתוצאה אחת חלילה
ולעיתים שמא ביטולה עדיף מקיומה, בפרט במי
שמסתפק ממילא
למה אי אפשר לדון על זה בפורום?די"מ
שתי סיבות: 1. דברים ארוכים, עמוקים, ומורכבים, שצריךחסדי הים
אז את הדברים הארוכים תשמור לבית המדרשאריק מהדרום
רק לדייק - חלילה אף פעם לא הפכתי את אלוקים לחייזר.ותן טל
אלא אמרתי רק, מה מי שאתאיסט, יכול לטעון על העולם הזה, שהוא פרי יצירתם של גזעים יותר מתוחכמים וחכמים מאיתנו.
בינינו - כאשר אתה רואה למה בן אדם מסוגל היום, ומבין שעוד עשרת אלפים שנים הוא יהיה מסוגל להרבה יותר, כנראה - אתה גם יכול להבין - גם אם לחלוטין לא להסכים - שג-ם טענה שאולי גזע עליון אחר שולט בנו, והוא נעלה עלינו לא בגלל כוחות על, אלאבגלל טכנולוגיה מפותחת פי מליון מאיתנו - ג-ם טענה זאת לא מופרכת מיסודה.
כמובן, אתה מתייחס לזה כילדותי ומטופש כי אתה נטוע עמוק בתורה, וזה הבעיה היסודית בשרשור הזה - אתה לא מסוגל לחשוב כמו אדם שמחוץ לכל זה בכלל.
אחד הרבנים שלי אמר לי פעם שלשאול שאלות באמונה צריך לשאול בלי כיפה, אבל אחרי זה לענות עליהם עם. אתה, גם את השאלות שואל עם כיפה, ולכן לא מסוגל להבין מציאות של אנשים שיכולים באמת לחשוב דברים שאתה לא מסוגל לעלות בדעתך שיחשבו.
אגב, כל זה - לא קשור בכלל אלי אישית, ולי גם אין שאלה. אולי למישהו פה לא יהיה נוח לשמוע את זה - אבל כמו שאמרתי, לפחות כיום אין לי שאלה בנוגע להימצאוו של אלוקים, אבל אני גם לא מגדיר את עצמי "יודע", אלא "מאמין" - ואין לי שום סיבה עקרונית שאטריח את עצמי לשמוע הסברים שכליים של "ידיעה", אלא אם כן יש איזה משהו מסויים שאני רוצה.
מבחינתי, האמונה שלי מספיקה לי, וכל השרשור הזה בכלל לא דן סביבי או סביב מישהו אחר כאן - אלא סביב אתאיסטים ולמה הם יכולים לחשוב מה שהם חושבים. אני העלתי סיבות אפשריות שונות - אתה יכול להתווכח איתן, לחשוב שהן מטופשות וכו',אבל אין מה לעשות - אלו דברים שאנשים יכולים לחשוב, גם אם אתה לא מסכים איתם.
זו לחלוטין לא דעתם של אתאיסתיםאריק מהדרום
אני לא טוען שזה ילדותי ומטופש כי אני נטוע בתורה או משהו כזה, אלא כי ההבנה שלך מהו האלוה היא הבנה של ילד, אם אתה מסוגל לחשוב שאלוהים הוא גזע של חייזרים אז בכלל לא התחלת לחקור על טרנסדנטיות ואימננטיות, גבולות לאלוה, ריבוי האלוהות ועוד, אני בכלל לא יכול לפתוח איתך בדיון רציני כי שנינו מדברים על דברים אחרים לגמרי.
לגבי למה אתאיסטים או עובדי עבודה זרה יכולים לחשוב מה שהם רוצים זה בדיוק בגלל מה שכתבת בסוף, אנשים חושבים היום שהאמונה התמימה שלהם מספיקה ולא חוקרים אותה לעומק, וברגע שהם נקלעים למשבר באמונה הם כופרים, כמו שאמר הרב קוק בסיפור ההמפורסם:"סבתא של כבודו בוודאי היתה אישה כשרה, אבל האמונה שלה לא מספיקה כדי לבנות את כלל ישראל".
^^^כמו צמח בר
אתיאיסט זה אחד שלא מאמין באלוקים. בשום אלוקים. לא חייזרים. לא ה'. לא ישו ולא מוחמד ימ"ש.
.
מה שאתם מתארים זה אדם שמצא לו אמונה חלופית.. וזה כבר דיון אחר.
יש הבדל בין ההוכחה שיש בכלל אלוקים לבין ההוכחה שהאלוקים שעם ישראל מאמין בו הוא האלוקים האמיתי.
אין אלוקים מלבד ה'. צריך לומר אלוהים או אליליםהוד קדומים
סבבה. מקבלת..כמו צמח בר

לא, זה מה שאריק מתאר כי הוא לא יכול להשתחרר מהעולם הפרטיותן טל
שלו בו כל אחד חייב להאמין בישות עליונה.
הוא לא מסוגל להבין מצב שבו אדם לא חושב שיש ישות עליונה מעל הטבע, לא חושב שיש ישות עליונה שמחליטה עליו ועל חייו, אלא מאמין בכך שהמדע יכול להסביר הכל בסופו של דבר - ושלא, זה ל-א עבודה זרה (כמו שזה שהמדע יכול ליצור ילד מבחנה/מטוס/אינטרנט - זה ל-א עבודה זרה ול-א עבודת אלילים) .
הוא לוקח את זה אוטומטית שאם אדם מסוגל בכלל לחשוב שכמו שאתה יוצר ילד מבחנה או שיבוט של כבשה, אז גם גזע מפותח טכנולוגית אחר יכול ליצור דברים יותר גדולים, או להבדיל, שהמדע יוכל אי שם בעתיד גם להסביר את היווצרות העולם - הוא אוטומטית מחליט וקובע בשביל אנשים כאלו (וגם בשביל מי שמציג את הדעה האפשרית הזאת שלהם, שהוא
שהם עובדי עבודה זרה ושההבנה שלהם במהו אלוה היא ילדותית וסבא זקן וסוכריות בשמיים וכו' וכו', ולא מסוגל לרגע להתנתק מהעולם שלו ולהבין שאותו אתאיסט בכלל לאמערב כאן את המושג אלוה או המושגע "ישות עליונה".
אבל שיהיה לו בכיף - אם הפיכת המון אנשים אחרים, כולל "רוב הדוסים" עושה לו את זה ומחממת לו את הלב ומעניקה לו את הגאווה הנדרשת לכך ש"הוא הגיע לידיעה מהו אלוקים, והם לא, זה ברור לי" - ז שיהיה לו בכיף. רק חבל שבדרך הוא צריך לרמוס אנשים בלי בכלל להכיר ולדעת מה הם אומרים. אולי תוך כדי שהוא לומד על ידיעת האלוקים, שילמד גם על ידיעת, הבנת, והקשבת האדם. גם חשוב.
אני לא מאמין בישות עליונהאריק מהדרום
למעשה לא יודע מה זה ישות עליונה ולכן לא מאמין בזה.
המדע לא קשור לאמונה או לכפירה, הוא לכל היותר יכול להביא כלים לפיתוח הלוגיקה.
הפסקה השלישית היתה קרוב מאוד להפך כל מה שכתבתי, אולי אני אטרך גם להבהיר את עצמי יותר.
אני לא יודע מהו אלוקים, אבל רוב הדוסים גם לא יודעים, אני רק לא שואף לדעת זאת.
המדע לא קשור לאמונה או לכפירה - אתה זה שמתעקש להצמידותן טל
את החייזרים למושג "אלוקים" למרותש אף אחד כאן = בדגש עלי - לא עשה את זה.
מה זה אם לא חוסר משווע בהבנת הנקרא, או חוסר מודעות עצמית משוועת - תהרוג אותי.
אבל בבקשה - לך עם כוחך זה ותחזיר בתשובה את כל האנשים ש"מאמינים שחייזר הוא אוקים". בהצלחה לך בכך.
רק אל תטען שמישהו שאומר לך שהוא לא הופך חייזר לאלוקים, הופך אותו לכזה - כי על דרך הטימטום הזה אני יכול לטעון שאתה הופך את החביתה שלך על הצלחת למלאך ה' צבקות. לא קשור לעולם, נכון? בדיוק כמו מה שכתבת כאן לאורך השרשור.
ואולי, מסתבר, מי שילדותי כאן זה אתה, שלא מסוגל לקרוא טקסט, להבין אותו כמו שצריך ולענות עליו לפי מה שנכתב בו - אלא עונה עליו לפי מה שהוא רוצה לענות, בלי קשר למה שנכתב, כי את מי מעניין בכלל מה השני כתב בטקסט - אתה החלטת שהוא הופך מדע/טכנולוגיה/חייזר, לאלוקים - אז על זה אתה עונה.
עם היגיון מעוות וטיפשי שכזה אפילו כופר שכמוני לא מסוגל להתווכח, מצטער. ש גבול גם לרמות הסיכלות שאני מסוגל לעמוד מולן -ועמדתי מול הרבה סכלים בעולם הזה.
מי שלא מסוגל להתווכח פה זה אתהאריק מהדרום
ואני עדיין לא הבנתי את הקשר למדע וטכנולוגיה לחיזרים אז כשתכיר לי יהודי שחושב שאלוהים הוא חיזר אשמח לנסות להחזיר אותו בתשובה, לא נראה לי שזה יהיה קשה מידי.
מכיוון שזה בכל מקרה יעצבן אותך, ולא משנה מה אכתוב אני לא אגיב יותר לתגובות שלך בשירשור זה.
לא הבנתי את עניין החביתה.
לא הבנת את עניין החביתה? ברור. גם לא הבנת את עניין החייזרים.ותן טל
אני לא אכיר לך אדם שחושב שאלוהים הוא חיזר כי אין אדם כזה וכי אתה לא מסוגל לקלוט דבר כזה פשוט.
מה אני טורח בכלל להתווכח איתך?
אני לוקח ללב כי לעיני כל הפורום כאן טענת שאני טוען שאלוהים יכול להיות חיזר, שאני ילדותי וכו' וכו' - תסתכל לבד למעלה. אומנם מצד האמת, כשזה מגיע מאדם שלא יודע לקרוא זה אמור פחות להעליב - אבל ממך ציפיתי ליותר, ציפיתי לבגרות ולחשיבה קצת יותר מפותחת - ולכן, כן, זה העליב.
אבל ייתכן שבאמת טעיתי ושאתה לא מסוגל לזה, ואז אני מבקש סליחה, כמו שאני לא מצפה מאדם בעל פיגור שכלי, להבין כאשר הוא מתנהג לאנשים בדרך לא ראויה לפי המקובל האנושי.
יום טוב. כאשר תצא מהמחשבה המטופשת והמטומטמת להחריד שמישהו חושב שאלוהים הוא חייזר - תוכל לדבר איתי על זה. עד אז תמשיך לחיות באמונה שגויה שמישהו חושב שאלוקים הוא חיזר.
אגב - הכותרת של מה הודעתך האחרונה - זה בדיוק מה שכתבתיותן טל
כתבתי שמול סיכלות שכזאת ומול חוסר הבנה משווע כמו שלך אני באמת לא יכול להתווכח - אז אל תנסה להפוך את זה כאילו לטובתך. לא כך היא - אמרתי את זה בדיוק כדי להבהיר שאני אכן לא יכול להתווכח איתך. בערך כמו שאני לא יכול להתווכח עם אדם מפגר. מה לעשות? בלתי אפשרי...
אבל למה לעוות דברים שאמרתי ולמה להגיד דברים שמעולם לא אמרתי!ותן טל
אני אמתי שאלוקים זה חייזרים????
אני אמרתי מה ההבנה שלי מה אלוקים???
למה אתה מעוות את דברי ומנסה להוציא אותי ילד כאן מול כל הפורום??
ההבנה שלך לגבי מה זה הלבנת פנים ברבים, חביבי, לוקה בחסר מאוד מאוד...
מעולם לא חשבתי שאלוקים זה גזע של חייזרים, כמו שאתה לא חושב שהאחים רייט הם אלוקים כי הם יצרו מטוס שיכול להתגבר על כוח הכבידה.
כאשר אני מדבר על טכנווגיה אני ל-א מדבר על אלוקים.
האם ממציא המחשב הוא אלוקים???
האם ממציא האינטרנט הוא אלוקים???
האם מפתח החשמל הוא אלוקים???
מה עובר עליך בנאדם?? מדברים איתך על טכנולוגיה ואתה מקשר את זה ישירות כאילו א-נ-י בעצמי משוכנע שאלוקים זה סבא זקן שיושב בשמיים עם ראש של חייזר מהסרט אי-טי, ופותח ברזים לפי מה שמתחשק לו.
מתי בפעם האחרונה דנת איתי אישית אחד על אחד מה אני מבין מאלוקים ומה דעתי שלי האישית על משהו כזה?
לא דנת. אבל אתה ממהר לקבוע בכזאת נחרצות, על סמך משהו שאמרתי שלא קשור בכלל לאלוקים אלא לפשרות שהאדם יכול כמו שהוא יכול לשבט, כמו שהוא יכול להמציא מטוס - ככה, כמו זה, שהוא יוכל בעתיד גם ליישב כוכבים מרוחקים בצורות חיים שונות, בעזרת טכנולוגיה, בלי קשר לאלוקים ובלי קשר לזה שהוא קיים ושאני מאמין בו.
יותר מהתנצלות צריך פה לדעתי. עזוב את זה שהפכת את "רוב הדוסים" לכאלו שמאמינים בסבא זקן, שאני חולק עליך מכל וכל בזה, ואתה מתבסס בזה אך ורק על מה שאתה מכיר, ואני מכיר מציאות אחרת ממך - אתה גם לקחת את כל דבריי פה בפורום ובחרת להשליך אותם עליי, כאילו לא הבנת לרגע מה אני אומר פה במהלך השרשור ועל מי אני מדבר.
להאמין בטכנולוגיה ובמדע זה לא עובדי עבודה זרה. עובדי עבודה זרה, זה מי שעובד לאלוקים אבל בדרך שהוא מאמין בה - הנוצרים, הם עובדי עבודה זרה. וכמוהם עמים שונים ורבים לאורך ההיסטוריה.
אני לא מדבר לא על עבודה זרה ולא על אלוקים.
האם תינוק פונדקאי עובד עבודה זרה לרופא והמדען שיצרו את האפשרות לקחת זרע מאדם אחד, ביצית מאשה אחת, ולהשתיל את שני אלו בתוך רחם של אישה אחרת לגמרי וליצור אותו?? השתגעת??
מה שניסית להעביר פה בפורום כאילו אני חושב שאלוקים זה חייזרים - מוכיחים שלמן תחילת השרשור אתה לא מסוגל להשתחרר לרגע אפילו קטן מהדיון על אלוקים ולעבור לדיון על העולם שלנו.
אני דיברתי על דיון בעולם של אתאיסטים בו אין אלוקים. נקודה. אין אלוקים.
אבל אתה, בחוסר היכולת שלך לנתק, לקחת את הדיון הזה לתוך העולם הפרטי שלך בו יש אלוקים, ולכן כאשר אני אומר שכמו שאדם ממציא מטוס ויכול ליצור ילד מבחנה ועוד ועוד טכנולוגיות, אז ככה גם ייתכן בעיני האתאיסטים שגזע מפותח טכנולוגית ברא אותם (ושלא, זה ל-א עבודה זרה, כי הם לא עובדים אותם, כי החייזרים הם לא אלוקים, כי אלוקים זה ישות עליונה מעל הטבע, שהטבע לא מגדיר אותה, וברגע שהטבע יגדיר אותה והיא תצומצם לגבולות הטבע - היא איבדה את הלגיטימציה למושג האלוקים - והם, כאמור, לא מגדירים את זה אלוקים ועובדים אותם עבודה זרה, אלא יכולים לסבור שהם גזע מפותח טכנולוגית) - כאשר אני אומר את זה, אתה אוטומטית בראש שלך מקשר את זה לכך ש"ותן טל חושב שאלוקים יכול להיות חייזר = ההבנה של ותן טל מהו אלוה היא הבנה של ילד".
וזה טעות מוחלטת. כי:
א. לא דיברתי על עצמי.
ב. לא נכנס פה לשנייה המושג אלוקים בכל הפירוט הטכנולוגי הזה, אז מי אתה שתדחוף אותו לשם בכוח? האם אתה תחליט לאתאיסט גם במה הוא מאמין ושאם הוא חושב למשל שחייזר יכול ליצור את העולם, או שבמדע לא מספיק מפותח כדי לענות על השאלה הראשונית של איך הכל נוצר , אבל הוא יגיע מתי שהוא בעתיד - אז בהכרח אתה חייב להגיד לו שהוא עובד עבודה זרה? מי אתה שתחליט בשביל מישהו מה הוא אמר?? רק בגלל שאלו גבולות הגזרה הפרטיים שלך אתה יכול לכוף אותם גם על אחרים ולהניח אוטומטית שהם מדברים על מה שאתה מדבר? אין יכולת להתנתק קצת מעולם הידיעה הפרטי שלך?
ובמחילה, אני מכיר ועובד עם ילדים בגילאים האלו קצת יותר ממך, ותנסה טיפה טיפה להאמין לי שההבנה והאמונה שלי לגבי אלוקים "קצת" יותר מפותחת מההבנה והאמונה שלהם מהו אלוקים. תנסה להאמין למרות שזה קשה.
סתם אגב - אלפיים שנה עם ישראל המשיך להיבנות מאותן "נשים כשרות" שלא תמיד יכלו להסביר לך בשפתו של הרמב"ם/הרב קוק ועוד ועוד, את "ידיעת האלוקים" ובכל זאת אני בטוח שמקומן בגן עדן מובטח. ובמשך אלפיים שנה הייתה להם אמונה תמימה ולא מלומדת מידי, ובכל זאת, אפעס, הן לא כפרו - ואתה הגעת מתוך נשים כאלו, ואני הגעתי מתוך נשים כאלו.
גם לגבי הגברים של אז, זה נכון.
השפע העצום של היכולת ללמוד ולחקור ועוד ועוד - מעולם לא היה זמין בשפע כזה כמו היום.
ומי שכופר, אני רק אגיד לך - יכול להיות גם אנשים שהגיעו למקומות עמוקים, אבל לא מוכנים נפשית, ובסוף זה גרם להם לעזוב הכל. ממש לא רק אנשים שיש להם "אמונה פשוטה שלא נחקרה לעומק".
אבל אם קריטי לך, אז תתפלל על כך שהאמונה הפשוטה שלי לא תיקלע למשבר (אגב - זה שאמרתי שלא קריטי לי לגבי ידיעה, לא אומר שלא לומדים. הלימוד הוא לימוד אמונה - לא לימוד ידיעה. כאשר אני לומד ספרי אמונה שונים, זה כדי לחזק את האמונה שלי. לא כדי לחזק את הידיעה שלי. תפריד.)
אשמח שתכיר בטעותך ותבין שלאורך שרשור שלם אתה מנסה להפוך אותי למשהו שאני לא.
כאשר תהיה מסוגל להפריד בין דברים, לבוא לדיון בראש פתוח לגמרי שלא נצמד כל הזמן בעקשנות לאקסיומות שאתה מאמין בהם, ולא מנסה כל הזמן לדחוף הכל לכך שמי שאומר את זה ואת זה, בהכרח הופך את החייזר לאלוקים. (מה גם שלאורך כל השרשור לא דיבררתי את דעתי הפרטית, אתה גם בזה יכול להירגע.
לרגע אחד בחיים שלי לא חשבתי שהטכנולוגיה יצרה את העולם שלנו, ותמיד האמנתי בכך שישות עליונה שהיא מעל הטבע, לא ניתנת להגדרה אמיתית על ידינו אלא רק בדרך של האנשה - שגם התורה הקדושה בעצמה עושה - ישות שחוקי הטבע כפופים לה ולא להיפך, ישות שלמעשה, היא היא הטבע, כי היא נוכחת בכל מקום בכל רגע, עבר הווה ועתיד, וכן, אני אפילו מאמין שה"ישות העליונה" הזאת, שלה שמות רבים (אלוקים, אדו-ני, י--ה--ו--ה, ועוד ועוד) נתנה לבני ישראל את התורה במעמד הר סיני, מעמד שעבר מדור לדור במשך דורות, וגם הוציאה אותנו ממצריים על ידי ניסים.
אני באמת לא מבין למה נפגעתאריק מהדרום
1) אתה למעשה דיברת על שני תופעות שונות לחלוטין, אתאיזם ואמונה שמא אלוהים הוא חיזרים/חיזר.
2) אז אם לא הבנתי אותך נכון זה לא הופך אותי למעוות הדברים שלך, אני לא חושב שמישהו אחר הבין אותך אחרת אחרת היו מעירים לי, אז אולי תה צריך להבהיר את עצמך טוב יותר.
3) לא אמרתי שאתה מאמין בסבא זקן בשמים, טענתי רק שהאפשרות שהאלוה הוא חיזר גם היא ילדותית ומטופשת.
הבאתי את הדוגמה של סבא זקן בשמים כי זו דוגמה קלאסית של תפיסה ילדותית ומטופשת.
4) אם אתה רוצה לדון אחד על אחד אתה מוזמן להתקשר אבל אתה בחרת גם להשתתף בדיון בפורום.
5) דנתי ועוד איך, אתה פשוט לא מבהיר את עצמך מספיק טוב.
6) לא טענתי שרוב הדוסים מאמינים בסבא זקן בשמים אלא טענתי שרוב הדוסים מגשימים את האלוה, כמו למשל להגדיר אותו בכח עליון.
7) להאמין בטכנולוגיה ומדע זה לא עבודה זרה, אבל להאמין שאלוהים הוא חיזר, סבא, או כח עליון זה עבודה זרה או לכל הפחות הגשמת הלוה.
8) לא מבין מה התינוק הפונקאי קשור.
9) אני חושב שהייתי קרוב הרבה יותר ממה שאי פעם תהיה בנוגע לזריקת הכיפה אבל בחרתי לברר עם עצמי ולכן כל הידע הזה שאני מפגין בפניך, אל תספר לי סיפורים על היכולת לנתק את עצמי מהעולם שאין אלוהים כי אתה לא מכיר אותי בכלל בקטע הזה.
10) לא דיברת על עצמך, שכוייח.
11) לא מבין מה זה אלוקים במובן הטכנולוגי, זה לא דברים שקשורים אחד בשני לפחות לא באופן של חיזרים.
12) לגבי ההבנה של ילדים, אז מה אם עובד איתם, הם מגשימים את האלוה כי השכל שלהם מחייב את זה וזה דבר ידוע, אם הם לא חושבים שזה סבא, הם לפחות חושבים שזו דמות שקופה או כח עליון שגם זה אסור לחשוב.
13) נכון, יותר מ200 שנה היו נשים כשרות אבל בדור הזה יש השכלה והיתה שואה והיום רוב עם ישראל אינו שומר מצוות לכן צריך לחקור את האמונה.
14) ברור שמי שחוקר עלול להגיע לכפירה, לכן חוקרים עם תלמיד חכם כמו שציינתי כמה פעמים בשרשור.
15) אני שמח להכיר בטעותי שכל כך ניסית להטעות אותי ולגלות שאתה לא מאמין בחיזרים שבראו את העולם וכל השטויות שכתבת, לא ניסיתי להפוך אותך לכזה, אתה פשוט התאמצת להראות את זה, אדרבא טענתי שזה כל ילדותי ומטופש שלא יכול להיות שאדם כמוך שואל שאלות כאלה.
16) בפסקה האחרונה אתה מנסה להגדיר "מה" זה אלוהים, אבל אומר שזה בלתי ניתן להגדרה, אמליץ לך בכל זאת להיזהר עם זה.
שוב - אתה לא קשור לעולם. מצטער. תלמד הבנת הנקרא.ותן טל
בבקשה תראה לי פעם אחת שבו אני או מישהו אחר כתב שאלוקים הוא חייזר.
אתה באמת לא יודע לקרוא? לימדו אותך בבית ספר יסודי הבנת הנקרא?
כי העניין הוא שאתה לא יודע לקרוא ומפיל את החסך הזה שלך על אנשים אחרים.
וזה ממש לא מתאים לי. וכן, זה חוסר טאקט משווע מבחינתך. אם אתה לא יודע הבנת הנקרא - אל תפיל את החסך הזה על אנשים אחרים.
ורק לגבי סעיף 9 שלך - אתה לא רוצה שאני יספר לך סיפורים כי אני לא מכיר אותך בכלל, לעומת זאת לך מותר לספר לי סיפורים לגבי מה שאני אמרי, כאשר גם אתה לא מכיר אותי בכלל, ולא יודע הבנת הנקרא.
לא יודע למה אני ממשיך להתווכח עם מישהו שנתקע בשלב שבו המורה מבקשת ממנו להסביר מה הוא קרה בסיפור היפיפייה הנרדמת והוא מספר לה על כיפה אדומה - אבל שיהיה.
ולגבי פסקה 16 שלך - שוב, חוסר הבנה מוחלט שלך.
מצטער, זה כמו דו שיח של חירשים - מצד אחד אדם אומר משהו, מצד שני אדם שלא יודע הבנת הנקרא, והופך את זה לכלי להטיח עלבונות באדם השני.
מצטער - תחזור למורים שלך מהיסודי, תבקש מהם שיעברו איתך שוב על הכללים, תנתח יחד איתם את הטקסט שכתבתי, ואז אולי תחזור אלי ותגיד לי שוב אם הבנת בכלל מה אמרתי.
כי מכל הבלבלה שאתה כותב כאן, דבר אחד אני מבין בבירור - לא הבנת אפילו חצי מילה ממה שכתבתי, ולכן באמת אין טעם לדיון. רק שחשוב שאנשים לא יטעו בגללך להאמין לשטויות שאתה מוציא מהפה שלך בנוגע לאנשים אחרים שאתה בכלל לא מכיר ולא מתייחס למה שהם כותבים אלא למה שטתקוע לך בראש (אלוקים אלוקים אלוקים. זה כל כך תקוע לך בראש שכאשר אתה רואה את המילה חייזר אתה חייב לתקוע שם אלוקים. תשתחרר אחי - תשתחרר! תנסה טיפה להבין הבנת הנקרא ולראות שאף אחד מעולם לא טען שאלוקים הוא חייזר. אתה רוצה שכמו ביסודי, אם לא הבנת משהו, גם כאן יטילו עליך עונש לכתוב אלף פעם "אף אחד לא טען שאלוקים הוא חייזר"? באמת?
בקיצור- אני מבזבז את זמני כאן. אתה כנראה גם לא מסוגל להבין שאתה לא מבין, כי כאמור - לא עברת את השלב של הבנת הנקרא. כשתעבור אותו ותבין מה כתבתי, תדבר איתי. כי שום נקודה ממה שכתבת כאן בהודעה שאני מגיב עליה - לא קשורה למה שאמרתי.
כל טוב ושבוע טוב.
אריק!
ותן טל!
די"מ
אנא ממכם הגדירו את המושג "אתאיזם".
שולל קיומה של ישות אלוהית או של כח עליוןעוגי פלצת
מסרב בכחשואף לאור
עכשיו אני יכול לתייגדי"מ
מזל טוב
נקודה טובה
אני מהמחשב.די"מ
מעניין אם מהפלאפון החדש אני יוכל.
נראה כשאני יקבל אותו עוד איזה שבועיים בערך.
אז תתחדש גם
נקודה טובה
חכי שזה יגיע..די"מ
(מגניב לנצל"ש ביחד עם מנהלת..
)
..נקודה טובה

חח..סורי, לא התכוונתי

סיימנו

האומר אין אלהיםאריק מהדרום
פילוח המילה לשניים? א-תאיזם. א = שלילה, תאיזם = אמונהותן טל
באל אחד לפחות (תאיזם יכול להיות אמונה גם בכמה אלים, כמו במיתולוגיות השונות).
כלומר - אתאיזם = חוסר אמונה בקיומו של אל/אלים - כלומר, שלילית האמונה בקיומן של ישויות עליונות בשם "אלים" (חשוב להדגיש - דווקא אלים. ישות שעליונה ממך בגלל טכנולוגיה או התפתחות הטבע, כמובן, אינה נכללת בעניין. רק שלילת האל).
1.גם דברים ארוכים עמוקים ומורכבים ניתן לכתובדי"מ
כי...daniel93
כי לימודי אמונה זה לא מילים היגיון ומסקנות, זה תהליך נפשי-פנימי שהאדם צריך לעבור, וכשאתה לא מכיר ונפגש עם מי שאתה מדבר איתו - יכול להיות שבטעות הדברים שלך יעזרו לו – אבל לרוב זה לא יועיל ואף יזיק. ויותר מזה - אמונה זה בניין קומות, מה שנכון לילד קטן לא נכון לאדם בוגר – ומה שנכון לאדם שלא פיתח את האמונה שלו הוא "שקר" לאדם שכושר האמונה אצלו מפותח. [כבר עכשיו לענ"ד הגבול פה נחצה]...
הרב אלי הורביץ הי"ד סיפר פעם ששמע שיחה בין בנו וביתו – הבת הקטנה שואלת את אחיה הגדול(הוא בגיל של גן חובה בערך!) "מה אלוהים עושה עכשיו?" (?!, אותי זה בחיים לא העסיק בגיל הזה... כוחו של בית של ת"ח...). והאח מתפרץ בצחוק ועונה לה – "נראה לך שאלוהים הוא כמונו, בן אדם? הוא לא "עושה"!!" והיא ממשיכה לשאול "מה אין לו ידיים?" והוא שוב צוחק – "מה פתאום?!". והדו-שיח ביניהם ממשיך, האחות עוברת איבר איבר והאח שולל לה את הכל ( והרב אלי מעונג מבנו שכבר פיתח את ההבנה שלאלוהים אין דמות הגוף...) לבסוף האחות הקטנה שואלת "אז מה זה אלוהים?" ואחיה עונה בשיא התמימות "בטן ויד!" הרב אלי נזעק אל בנו ובירר איך הגיע למסקנה הזאת. מה מסתבר? הגננת הסבירה שלאלוהים אין ידיים, והילד דמיין אדם בלי ידיים, ואז הגננת הסבירה שאין לו רגליים – והילד הוריד מהציור שלו גם רגליים. הראש כמובן גם ירד ונותרה לה הבטן בתור "אלוהים"... ואז הילד בגן פיתח מעצמו מסקנה - הרי צריך שאלוהים יפתח את הברז שמוריד את הגשם – אז כנראה שיש לו יד אחת...
זה מקורי מאודאריק מהדרום
דיונים עמוקים אי אפשר לעשות על גבי הפורום אבל זה לא נותן לנו את הפריבילגיה לא לענות לשאלות אמונה שעולות כלל, אלא יש לענות דברים אמיתיים בפשטות ובקלילות, אחרת אנשים לא יכנסו כלל לבית המדרש לברר את זה ויחשבו שאנחנו מדוסים השוטים שאין להם תשובות ועובדים את ה' מכח האינרציה (אגב חלק מאיתנו כנראה כזה) ובאותה מידה יכלנו לעבוד לחיזר הדמיוני של הסיינטולוגיה.
ההזדעקותdaniel93
לגבי החלק השני של דבריך, אני מאוד מסכים על החובה לענות, אבל כמו שאמרת - התשובה צריכה להיות מצד אחד מאוד פשוטה וקלילה - כי מורכב לענות תשובה מוחלטת בלי להכיר את הצד השני - ומצד שני התשובה צריכה להיות " שער " פתח שייצר מוטיבציה ויכות לפיתוח עצמי של.מי שקורא, השילוב המורכב הזה לא גורם לי לא להצליח להתנסח פה כמו שצריך בסוגיה כזו ע"ג הפורום.
אני בונה על זה שאנשים לא מייצרים את התפיסה שלהם על בנ"א או דוסים רק מתוך ההיכרות שלהם בפורום, ולכן ההכרח לפתוח פה דיון על אמונה מאבד מכוחו. מה גם שהמעגלי שיח שלי (ושל כל אדם אני מקווה) הם יותר מכתיבה בפורומים, אז שינוי התפיסה לגבי איך נראים הדוסים ובמה הם מאמינים יכול לקרות בעוד מישורי חיים...
כשהרמבם כתב את מורה נבוכים הוא לא ידע מי ומתי יקרא אותודי"מ
אז כן אפשר
הרמב"ם ייעד את ספרו לקהל יעד מסויים..אדם כל שהוא
[שהוא מזכיר אותו בפתיחה].
לא הייתה לא אפשרות לעשות סיסמא שתגביל את הכניסה לספר, ולכן הוא לא עשה.
וכפי שכתב - "אני הגבר אשר אם נסגר סביבו הדבר, וצר לו המעבר, ולא אמצא עצה ללמד אמת שהוכח אלא על ידי כך שיתאים למעולה אחד ולא יתאים לעשרת אלפים סכלים, הריני מעדיף לאמרו בשבילו, ולא אחוש לגינוי אותם ההמון המרובים, ואטפל בהצלת אותו הנעלה היחיד ממה שנלכד בו ואורהו במבוכתו עד שיגיע לשלמות וירווח לו."
כן הייתה לו אפשרות לרמוז דברים מסויימים ולא לומר אותם מפורשות, והא עשה את זה.
נכון אבל הוא לא היחיד שכתב ספר על אמונהדי"מ
כן, אבל זה לא סותר את האמירה שלא כל דבר מתאים לכל אחד.אדם כל שהוא
יש ספרים שנועדו לכלל הציבור, שלא כמו מורה נבוכים, אבל זה לא אומר שכל דבר מתאים לכלל הציבור.
בדור הזהאריק מהדרום
רוב הציבור יכול ללמוד מורה נבוכים ולהבין ובתנאי שילמד מפי תלמיד חכם הגון, ההבדל בין רוב הציבור היום לרוב הציבור לפני שמונה מאות שנה הוא שמים וארץ, אין בכלל מה להשוות, רוב הציבור היה אז אנאלפבית שמכיר כמה טכניקות בעבודת האדמה או דייג או אומנות אחרת, היוםילד בכתה ו יודע יותר דברים מדוייקים על העולם ממה שידע אריסטו עצמו.
אני לא כ"כ רוצה להכנס לשאלה לגבי הספר הספציפי..אדם כל שהוא
דברתי על עיקרון, אני מסכים שהיישום שלו לגבי ספרים מסויימים משתנה במשך הזמן. יש תכנים שפעם היו מחודשים, והיום הציבור בשל אליהם יותר.
בכל מקרה, הרמב"ם לא היה צריך לכתוב שהספר לא נועד לאנאלפביתים, מטעמים מובנים...
והנקודה זה לא רק הידע המדוייק על העולם, אלא גם יכולות חשיבה וניתוח, בשלות מחשבתית ועוד.
נכוןאריק מהדרום
אמנם לא מומלץ לקנות את הספר ולהתחיל לקרוא אם אין לך רב שאותו אתה יכול לשאול שאלות באמונה אבל אם יש לך אז זו מצווה לעשות זאת.
אני גם לא דברתי על ספר ספציפידי"מ
הרעיון הכללי שאני רוצה לומר - שלא כל תוכן מתאים לכל קהלאדם כל שהוא
יעד.
כך שמסתבר שתכנים מסויימים לא מתאימים לכתיבה בפורום.
אפשר לדון לאיזה קהל יעד מתאים ללמד פילוסופיה [וספציפית מורה נבוכים], ולאיזה קבלה, מה מתאים ללמד ילד גן ומה נערים בכיתה יא, ולזה אני לא נכנס.
הרב שרקי התיחס לעניין זה בעולם קטן השבתאריק מהדרום
הכל אפשר ללמוד היום אם יש לך רב שמכוון אותך, ואם אין לך רב אז גם תורה אסור ללמוד"
הבעיה שחלק גדול מהרבנים הם בורים בפילוסופיה כללית לכן הם לא יוכלו לכוון אותך אז צריך למצוא רב שלפחות למד את מורה נבוכים.
לפעמים רבנים פילוסופים יכולים להרחיק יותר מאשר לקרבהוד קדומים
נכון, לכן צריך לבחור את הרב הנכוןאריק מהדרום
מה יש לך נגד ישעיהו לייבוביץ?דתי
שהוא היה אפיקורסדי"מ
הנה שרשור לא מזמן שעסק בעניין-
הוא לא היה אפיקורסמושיקו
הוא היה בעל גאוה
לאלו בשרשור שסוברים שצריך אמונה ולא ידיעה, איך אתםחסדי הים
[סתם מעניין אותי לדעת. שמעתי פירושים דחוקים, אבל אני רוצה לשמוע אתכם]
אזהרת מסע!גרגורי
אם אתם מש מאמינים או שיש לכם רגשות מעורבים בנושא ואתם משוללי חוש הומור בצורה קיצונית...
עזבו, ההודעה הזו לא בישבילכם.
ואם יש לכם חוש הומור,
ואם בא לכם לצחוק קצת,
אז...
שיר ראשון זה חימום...
שיר שני זה מיני חימום, רק לועג לקוראן ומאפיפיור...
וכי צחוק זה מצחיק,
זהו...
יש אתאיסטים ויש מאמינים.
לא צריך התרגש שאין איך להוכיח שיש בורא...
אפשר פשוט לצחוק.
למה להעלות סרטונים מלאי קללות ושפה מלוכלכת?מירי ט.
רק לי מציקה המילה להתוכח?מירי ט.
שונאת ויכוחים שבהם כל אחד מנסה רק להבהיר כמה עמדתו היא נכונה וצודקת.
ויכוחים לא מובילים לשום מקום.
בויכוח אדם לא בא בראש פתוח לקבל דעה של מישהו אחר במחשבה שאולי הוא עצמו טועה.
לא שאני יודעת מה בדיוק היה בשיחתך עם האתאיסטים,
אבל זו רק דעתי לגבי ויכוח, ככה במאמר מוסגר..
למה שלא יוכיח שהוא צודקאריק מהדרום
לא..באופן כללי. לאו דווקא במקרה הספציפי הזה.מירי ט.
או שיש לך עסק עם קיר, עם אדם בעמדה מתריסה ו'דווקאית'..
אם זה ככה אז אין עניין פשוט.
וגם במה שאתה אמרת יותר מתאימה המילה דיון. לא ויכוח.
אם זה ויכוח אז לא רק שגם הוא לא בראש פתוח אלא גם הם לא..אז מה עשו בזה?
סתם עמדו וצרחו דעות באוזניים אטומות? וואלה יופי.
לגבי המילה 'ויכוח' הגר"א אומר שזה במשמעות שכל אחדחסדי הים
לדעתי בימינו זה כבר כן עם משמעות שלילית..מירי ט.
נראה לי שפיספסתם כאן משהו בשירשורצריך עיון
לא מזמן טענת הפוך, שגם כשהיית דתי לא היית מאמין.הוד קדומים
אמונה זהצריך עיון
אם כן אז אני מאמין, אבל תמיד חשבתי שזה משהו קצת יותר גדול..
אם כבר הגענו לזה, מה זה בדיוק אמונה?
אמונה זה לדעת שיש אלוהיםאריק מהדרום
אבל האמונה שלך מספיקה כדי לנצל אותך להשלים מניין כי אתה מאמין כמו רוב המסורתיים והדתיים.
לדעתי אתה קצת טועה..מירי ט.
בשביל זה לא צריך אמונה.
זה ידיעה.
ואמונה מתחילה איפה שהידיעה והסברי השכל כבר לא מספקים תשובות מוכחות והגיוניות.
גם האתאיסטים הכי גדולים יודו שבסופו של דבר קיים איזשהו 'כוח עליון' רק שהם לא קוראים לו אלוקים.
או שהם יתחילו לגמגם בשניה שתבקש מהם להסביר לך את משמעות הזמן,
מה היה לפני ה'מפץ הגדול',
מה היה לפני ההתחלה,
את כוח האין-סוף.
אמונה זה באמת הרבה יותר,
זה להאמין שאין עוד מלבדו,
בנצחיות הבורא,
בזה שהוא מחייה ומקיים את העולם בכל רגע נתון,
בזה שהוא משגיח ומביט ובוחן כליות ולב.
שיש עולם הבא,
ועוד הרבה מעבר.
אני הולך לפי הרמבם בעניין זהאריק מהדרום
מה שאת טוענת לפי שהאתאיסטים הכי גדולים היו כמו ברוך שפינוזה שמאמינים בכח עליון כלשהו, זה היה נכון לימים של שפינוזה, כיום יש אתאיסתים יותר גדולים, אם בגלל השואה או בלבולי מח במחלקות למדעי הרוח באקדמיה, או בגלל כל סיבה אחרת, לא חסר סיבות לכפור.
כל מה שכתבת בפיסקה האחרונה הם חלק מהאמונה (אבל אני דווקא הייתי מתחיל עם י"ג עיקרים אבל גם מה שאת כתבת חשוב מאוד) ואת כל זה אפשר דווקא להשיג בשכל ע"י חקירה.
אוקי..אז מה אם ככה מבדיל אמונה מידיעה?מירי ט.
אין הבדלאריק מהדרום
הסמנטיקה בין לדעת לבין להאמין יכולה להיות דווקא מהותיתגוונא
נכון שבספר המצוות מופיע השורש ל"האמין", אך ראוי לציין שזהו תרגום מערבית.
ביסודי התורה אין שום אזכור לשורש ל"האמין" אלא רק ל"ידע".
נו, וצריך להתרגש מזה שיש סכלים בעולם?אבא שמואל
אין תאוריה שאני מסתדר איתה טוב יותר מבורא.
מכירים: "לך תוכיח שאין לך אחות..".
לדעתי, 'אתאיסטים' הם פתיים או משקרים את עצמם (במודע או שלא). הרי אם אקח קשקוש של ילד בגן ואטען כי זה נהיה במקרה הוא לא יאמין לי. אבל על דברים מורכבים הרבה יותר הוא מסוגל להאמין כי זה פרי המקרה.
שפינוזה היה סכל?אריק מהדרום
פרויד? נפולאון? מרקס?
הם לא משקרים, מי שמשקר הם דתיים רדודים שמגשימים את האלוה ולא שמים לב (או מתעלמים במודע) מהפרדוקסים שהם כורים לעצמם תוך הגשמת האלוה, ברוך ה' שיש מעט אתאיסטים שישאלו שאלות אמיתיות על בורא עולם ככה אפשר ללמוד אמונה באמת ומה שכתבת על קשקוש בגן ילדים מראה על עומק ההבנה שלך באתאיזם.
השתכנעתיגוונא
לא מכיר אותם.אבא שמואל
אם הם הבינו כי נוצרו במקרה, היתה בהם מידה מסוימת של סכלות.
אמונה מחייבת, ולכן נח לי שלא להאמין או במילים אחרות להאמין בלא. היות שלא צריך להיות מדי חכם כדי להבין כי לא נוצרנו במקרה, גם אם אנו לא יודעים בדיוק איך זה קרה, אנו יכולים להבין שיש מישהו שהתחיל את הכל - ובו אנו תלוים ולו אנו מחויבים. ואם אנו לא רוצים לשקר את עצמינו אנו ננסה להבין מיהו ואיך ממלאים את מחויבויותינו כלפיו.
(עניתי באישי)אריק מהדרוםאחרונה
כמו שכבר כתבתי כמה פעמים - המדע יכול להסביר היום הרבה מאדותן טל
ואת הנקודה הראשונית ביותר שאותה הוא עדיין לא יכול להסביר, כדוגמת, א-י-ך נוצר העולם מלכתחילה, ועל ידי מה - אותם אתאיסטים יכולים בפשטות לטעון שזה רק כי המדע לא מפותח מספיק, ועוד זמן מסויים כאשר המדע יתפתח כמו שתמיד התפתח במהלך השנים, גם על שאלה זאת יוכלו לתת תשובה.
הרי לפני אלפי שנים גם לא ידעו שהעולם עגול ועוד המון דברים, שהיום יודעים. אז לא מגוחך להאמין (אם אתה לא דתי) לכך שהמדע בעתיד יוכל גם להסביר מה המקור הראשוני.
וכל שאר הדברים - הרי המדע מסביר שלב אחרי שלב את התפתחות החיים על פני כדור הארץ וכו' וכו'...
למה להשתגע?פרח-בר
בבסיס העימות תמיד יעמדו הנחות מטאפיזיות שאת רובן האדם הדתי לוקח כמובן מאליו בעוד האתאיסט ניזון מתאוריות שונות ( העולם התחיל מנקודה סינגולרית-זו התאוריה הנפוצה) , האמונה כשמה כן היא - אמונה. אין לנו יכולת להוכיח בצורה מדעית את קיומו של האל ואין לנו גם צורך כזה , האתאיסט הוא זה שחיי את חייו בצורך להוכיח שהאל לא קיים והוא נכשל במשימה הזו.
אפשר להוכיח שהוא קייםאריק מהדרום
יש מצווה לבסס את האמונה בשכל, ומכאן מתבקשעוגי פלצת
השאלה איך
החלקים לא תמיד מסתדריםפרח-בר
השאלה אם צריך להגיע לוודאות אובייקטיביתעוגי פלצת
בכל השאלות שהשכל מעלה
אין דבר כזה וודאות אוביקטיביתפרח-בר
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע
כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.
נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..
ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..
אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..
(לא עשיתי במלחמה..)
האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?
במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..
רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..
בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃
תודה רבה..
אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה
מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?
סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה
בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק
1.AI
2. אקסל
ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.
נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע
אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..
וגם יודע שיש קורסים חינמיים..
איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?
ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה?
אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה
כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו בהתאם.
לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה?
AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.
אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.
יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.
אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'
גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.
מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה
לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.
לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר
זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.
לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.
לשמור על קשר עם אנשים אחרים
לטפח את הבית והסביבה.
למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא
לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.
בהצלחה ושיעבור מתישהו 
האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק
או שנשארתם אותו הדבר?
ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..
לצערי לא. אותו בן אדם.צע
פרטזיויק
חח מה יש לפרט?צע
ובכל זאת..
המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..
לא זכיתי שקרה..
מבין אותךזיויק
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
בעיקר עייף יותרבחור עצובאחרונה
דברים שאני עושה לפעמים/משה
יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.
מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע
.
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66
אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?
רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.
מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.
תכתבי בפורוםרקאני
הריון ולידה
פה זה פחות רלוונטי
בפועלנפשי תערוג
מה שיעזור זה להחזיר כל פעם
כל פעם
אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון
עם הזמן זה עובר.
ואתם כהורים.
אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה
לא נוראנחלתאחרונה
כיף להיות במיטה עם אבא ואמא! לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק
והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון
לילד. אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?
אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד אוצר החוכמההפי
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
זה קצת מצחיק אבלנקדימון
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה
לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.
יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה
משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...
לשבור הרגלים קבועיםזיויק
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
ההובי של חייoo
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
אמיתי? זה קל לך?זיויק
לשנותoo
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
כןנפש חיה.
לאט לאטנפש חיה.
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
תהיי ספציפית?זיויק
אשתדלנפש חיה.
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג
ומוסיפים כמה שיכולים
אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
💁🏻♂️צדיק יסוד עלום
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
💁🏻♂️צדיק יסוד עלום