והאם יש מאכלים מסוימים שעדיף להימנע מהם?
(תה יכול לגרום לעצירות??)
והאם יש מאכלים מסוימים שעדיף להימנע מהם?
(תה יכול לגרום לעצירות??)
אם זה כרוני כדי לבדוק בדיקת פרוקטולוג אם אין בעיות אפשר לעבור לשלב הרפואה המשלימה
בדיקת אלרגיה של קינסיולוג
רפלקסולוגיה באזור החלחולת ופי הטבעת.
מים שהושרו שם שזיפים מיובשים
מיץ של עגבניות
אולי הוא התחיל עם בקיעת השיניים לפני חודשיים?
יש לפעמים ילדים שמגיבים ככה, עם עצירות.
בכל אופן, כדאי שבזמנים כאלה יקבל רק תזונה שלא עוצרת: למשל, בפירות: עדיף להימנע מבננה ואפילו מתפוח. לתת יותר - מלון, אפרסק (פירות קיץ באופן כללי מגרים פעילות מעיים), תפוזים וכו'.
בירקות: להימנע מתפ"א ובטטות, להמעיט בגזר - במקום זה כדאי דלעת, דלורית - ולהרבות בקישואים ואולי אפילו אפונה יבשה מבושלת היטב.
להימנע מאורז, דיסת אורז, סולת וקורנפלור, להעדיף קוואקר.
בהצלחה.
ובכל מקרה - לבדוק כמה הוא שותה ושלא מקבל סוכרים לבנים (גורמים לעצירות).
שותה 2 בקבוקי מטרנה ביממה
ובערך 120 מ"ל מים ביום.
סוכרים לבנים? לא נראה לי...
הוא צריך גם לשתות.
בנוסף, מטרנה עצמה יכולה לגרום לעצירות.
לבשל שזיפים מיובשים (ללא הגלעין), ולטחון בבלנדר ידני. מתקבלת מחית חומה וטעימה, שאפשר להוסיף אותה- כפית או שתיים לכל מה שאת נותנת לו לאכול.
אצלי זה עזר פלאים.
ולעזרה ראשונה בעצירות- כמה כפיות בזו אחר זו. תוך 12 שעות או פחות תקבלי טיטול מלא בשזיפים...![]()
שתה קשור לזה. את מניקה אותו? הוא בכללי שותה מספיק?
אלה דברים חשובים שצריך לשים לב אליהם ממה שאני יודעת.
יש טיפות מיוחדות שנקראות ביוטיקיד למניעה של המצבים האלה וגם של כאבי בטן וגזים.
זה נורא שזה מגיע בטיפות, ולא צריך להתעסק עם ריסוקי כדורים ודברים כאלה.
שתה קשור לזה. את מניקה אותו? הוא בכללי שותה מספיק?
אלה דברים חשובים שצריך לשים לב אליהם ממה שאני יודעת.
יש טיפות מיוחדות שנקראות ביוטיקיד למניעה של המצבים האלה וגם של כאבי בטן וגזים.
זה נורא שזה מגיע בטיפות, ולא צריך להתעסק עם ריסוקי כדורים ודברים כאלה.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.