איש הבית היהודי מונה לראש מטה של פרוש וגפני שחרר תקציב לישלצמושיקו
כנראה שהחרדים מבינים יותר טוב ממנו מזה אחדותלפרוש כנפיים
או 'מה זה ביזנ'עס' ..בחורצ'יק
אכן. אבל לאור העובדהטוביה2
מינימום זה אומר שהם ידרשו שיאכף כל הסכם קואליציוני שהם חתומים עליו ושהשפלות סטייל הרב בן דהן והאוטובוסים לא יעברו בשתיקה
אם הם יראו שהם מקבלים כח מאיתנו אז הסיכטי שהם יעשו משהו בשבילנו זה כבר עדיף על מפלגה סוג ב'
אומרים שהד''לים מצביעים ב' כי הם חשים את עצמם לסוג ב'
אנשי הלח''י (השניה)
הציבור "הד"לי" לא יתאחד מאחורי מי שמזלזל בהםאריק מהדרום
אולי מזלזל בהם אבל מכבד את תורתם וחינוכם..מושיקו
אני משער שבמבחן המציאות החרדים ידאגו לציבור הדתי לאומי התורני יותר מאשר חברי הבית היהודי
כל כך לא.אריק מהדרום
יש לכבד את תורת הציונות או לכבדם כלומדי תורהמושיקו
בפועל הישיבות החרדיות והדתיות הם באותה סירה תקציבית.
ההבדל שבקדנציה האחרונה הבית היהודי היה שותף בפגיעה בכולם
והחרדים מצידם להציל -ואת כולם
למרות החילוקי דעות שישנם
ושוב פעם-פחחחחדי"מ
דבר ראשון, שקר. דבר שני - חוסר הבנה, דבר שלישי -ותן טל
היתממות, דבר רביעי - פשוט כל כך כל כך לא נכון.
אם אין אני לי מי לי - נקודה. אם הציונות הדתית לא תדאג לעצמה, לא ליצמן ולא דרעי ידאגו לה. ממש ממש לא.
וכמובן, השקר כאילו "הבית היהודי פגעו בכולם", השקר שמנסה להעלים את כל הכספים הקואליציוניים של הבית היהודי ששלושתרבעי מהם בכלל הגיעו לישיבות החרדיות! תתבייש! הוצאת שם רע ברבים!!!
אחרי שבתקופת הבית היהודי ובנט כשר כלכלה, האבטלה הגיע לשפל חסר תקדים, שפל של כל הזמנים - להגיד שהוא "פגע בכולם" זה שקר מוחלט.
לאחר כל מה שאיילת שקד עשתה בשביל החרדים, נלחמה בשביל לעקר את חוק הגיוס כמעט מכל המשמעות האמיתית שפלסנר רצה מלכתחילה בשביל החוק הזה (ושאגב, החרדים בכנסת ה18 הסכימו לקבל אותו כאז) - כאשר החרדים יודעים שלולא שקד הבג"ץ כבר היום היה מתחיל למלא בתי כלא באסירים חרדים - ולראשונה, לראשונה בתולדות ישראל, בזכות חוק הגיוס, ערך הלימוד תורה הוכר כערך רשמי ומחייב בספר החוקים של המדינה - לראשונה!!! אז להגיד "פגע בכולם"??? שקר גס מכוער, מכפיש...
וזה בדיוק העניין שאין לסמוך על החרדים - אתה בדבריך הוכחת את זה יותר מכל דבר אחר. ישמעו אוזניך מה אצבעך מקלידה.
פחחחחדי"מ
אם במקרה הערכים מצטלביםבחורצ'יק
למשל נגד חילול שבת וכדו' הם עלולים ללכת איתנו יחד
אבל כשערכי-תורה מסויימים לא נוגעים לליבם,אנו יכולים לשכוח מהם.אלא אם כן שוב,נעשה ביזנע'ס שזה תמיד עוזר.
דיברתי על לימוד התורה בישיבותמושיקו
פחחחחח איזה שטויותגליה...
וזו הבעיהטוביה2
כמו שבחורציק כתב הם מבינים ביזנס. ואני חושב שבמקום שאין מי שידאג לך (ואם כל מה שתגידו על המפד''ל במבחן התוצאה הם חבורת סמרטותים לא יעילה) כדאי שתקנה אחד כזה
כל עוד אתה והחברה החרדית מזלזלים ביאריק מהדרום
אני ושאר הציונות הדתית לא נעמוד מאחוריכם, אני גם מבין בביזנס ואני מצהיר שכל מי שמבין בביזנס לא יעמוד מאחורי מי שמזלזל בו.
הבעיה זה העסקניםמושיקו
בין לומדי התורה יש כבוד הדדי למרות שהם לא מסכימים עם אופן הלימוד ותוכן הלימוד.
לפעמים העסקנות עולה ומפרידה לפעמים התורה עולה ומאחדת
הבעיה היא הציבוראריק מהדרום
הציבור החרדי בחלקו הגדול מגיע לאט לאט למקוםמושיקו
שהציבור הדתי בהרבה דברים נמצא בהם
וגם בלאומיות..
וזה מתוך התורה שהם לומדים..
או שהם מואסים בה או הם לא לומדים אותה כראוי.
זה מה שקורה מחנכים על שקר-שכידוע אין לו רגלים.
וכן בכל מחנה זה כך - התדרדרות למחוזות אחרים.
מי שיציב רואים את זה עליו
זה אכן קורהאריק מהדרום
אבל כרגע הציבור החרדי עדיין מזלזל נמרצות בציונות הדתית, מספיק לפתוח עיתון חרדי כלשהו כדי ךהבין זאת.
היום אנשים לא סופרים עיתוניםמושיקו
יש 10 אנשים שכותבים את העיתון?
הם לא מייצגים את הציבור החרדי.
אמנם הוא די שטוף מהתקשורת הזו אבל מצד שני חלקים גדולים מתפכחים לאט לאט (וזה התחיל כבר לפני 10 שנים בגירוש-שהם הבינו שזה יגיע אליהם בסוף 'בזכות' עסקניהם).
לדעתי אתה טועהאריק מהדרום
עצם זה שנלחמים בטלפונים הלא כשרים בווצאפ וכומושיקו
כבר אומר משהו..
העיתונים והכתבלבים הם הוגי ההשקופעבחורצ'יק
החרדית,וראשי הישיבות החרדיות דולים ומשקים משם את ההשקופע.
כך שזה לא רק עשרה כתבלבים כמו שרצית לומר..
הבעיה היא אכן הציבורטוביה2
הבהרה אני לא חרדי ולא רואה את עצמי כחלק מהציבור הזה. אני יותר קרוב לציבור הדל''י אבל אני לא אכחיש שההתקרבנות שלו מגעילה אותי. תסמונת האישה המוכה שלכם (כציבור) היא זו שגורמת שלא יהיה צורך להתחשב בכם והיא היא הגורם המרכזי לזלזול בכם
תסמונת האשה המוכהאריק מהדרום
אכן קיימת, אבל זה לא סיבה לזלזל בדתיים הלאומיים אלא להביא את הציבור לטיפול.
מסכים לחלוטיןטוביה2
ולזרוק לזבל את כל הגישה הלאומית ואת ראיית המדינה כשלבותן טל
בגאולה.
מצטער, אותי אישית זה מגעיל.
אתה ממש מצחיקטוביה2
המפד"ל בהחלט יכולים - ונותנים - קידום של המהלך הזה.ותן טל
אצל החרדים הוא לא יהיה קיים בכלל. אין להם בו שום חפץ, המדינה בשבילם זה רק דרך לשפר את תנאי חייהם, עד לביאת המשיח והגאולה "האמיתית". ולא כך היא אצל בציונות הדתית. לכן זה פשוט לא ילך.
זה לא משנה.טוביה2
אתה מחטיא לגמרי את המטרה. אתה ממוקד ב"צרכים הפרטייםותן טל
של הציבור הדתי לאומי" וזה כל כך לא ככה. זה כל כך הרבה יותר מזה.
נאמר זאת חד - אף אחד לא ידאג ללאומיות ולשיתוף הדת והלאומיות של מדינת ישראל, אם לא תהיה מפלגה דתית לאומית, אם הדתיים הלאומיים יהיו רק "נגררים" של החרדים. חותם לך. בוודאות. נקודה סוף.
נראה לי מיצינו את הדיון, לא? 
לא ממשטוביה2
אם הלל זה המדד-מרדכי
איילת שקד אומרת הלל! ינוו מגל?
זה היה פשוט מצחיק שמשהו בא אלינו בבחירות לא להצביע לאלי ישי רק כע הוא לא אומר הלל ביום העצמאות.
הלל זה לא המדד. טוביה2 המציא את זה כי זה לחלוטין לא מהותן טל
שאמרתי.
וכמו שאמרתי כבר אלף פעמים - אם לגורמים ביחד מותר לקרוא לבית היהודי "מפלגה לא דתית" שלא יתפלאו אם יקראו ליחד "מפלגה לא ציונית/מפלגה חרדית".
לא אומר שיש חובה לקרוא בשם הזה, רק מסביר שיחס גורר יחס...
זה ממש לא נכוןדי"מ
יש לי דוד ראש כולל הוא לא שמע על מנוחת אהבה והרב משה לוי...
כשאתה שומע חרדים מדברים על הרב ליאור לדוגמא אתה מבין את זה.
אתה באמת מדבר כמו ליטאי
מושיקו
שהיית בחור ישיבה דיברתי עם בחורים מישיבות אחרות והם לא הבינו איך אני לא מכיר את שורת הגדולים להם על כל ספריהם וכו'.
הם לא קלטו שהעולם התורני היום מלא וגדוש ברמה כזו שלוקח זמן להכיר את כולו.
יש הבדל בין בחור ישיבה לראש כולל שלא מכיר ספר חשוב בהלכותדי"מ
מי שבאמת לומד לא מכיר כ"כ הרבה ספרים..מושיקו
הוא מתעמק במה שיש לו..
מניסיון
אלא אם כן הואהרב עובדגיהחנטרישש
אפילו...מושיקו
זה לא אמור להיות ככה.די"מ
מנוחת אהבה זה ספר בסיסי מאוד בהלכות שבת.
ולא לשמוע על הרב משה לוי שהיה ממש מגדולי דורנו זה מראה על נתק מכל מי שלא מהציבור שלך.
הוא היה יחסית צעיר כמדומניחכחעחילםכ
נכוןדי"מ
אז מה?
לדעתך כמובן..מושיקו
כל אחד והרבנים שלו כל אחד והתחומי עיסוק שלו.
מי שכותב ספרי פסיקה מכיר את הספרים האלו
מי שלומד ולא פוסק לא מכיר.
נ.ב.אני לא מכיר את הרב משה לוי
בעיני זה בושהדי"מ
ומנין לך?מושיקו
כמה ספרים פתחת והכרת?
הרמה התורנית של היום לא מתקרבת לרמה של לפני 50-60 שנה
וגם אז היו מספיק ספרים..
???די"מ
יש לך ביקורת שלא מכירים את אחד שאתה מכנה אותו כגדול הדורמושיקו
את רוב הספרים של גדולי הדור הקודם קשה להכיר מרוב שיש כ"כ הרבה
עאכו"כ בדורנו זה.
מרוב שפע של תורה לא מכירים גם את הגדולים בה
מחילה,אבל לא להכיר את הרב משה לוי זה כמו לא להכירדי"מ
הוא לא מכיר אותו כי לא מכיר את עולם התורה של מי שמחוץ לחוג המצומצם שאליו הוא משתייך.
בנט כנראה מבין בביזנס יותר מהם. עובדה שהוא מליונר והם לא...ותן טל
ועובדה שהוא הצליח לסחוט ברגע האחרון תפקיד שנתניהו בחלומות הכי פרועים שלו לא חלם לתת לגברת שאשתו אולי הכי שונאת...
הזלזול המובנה הזה בדתיים - ממש, אבל ממש לא שייך ולא יילך. אנשים שקוראים לי בית של גויים, אנשים שאומרים שאני עמלק, אנשים שלא מכירים בי או ברבנים שלי, טוענים שהגיורים של הרב דרוקמן הם גיורי שקר (וזה אפילו לאחר שהרב עובדיה בכבודו ובעצמו עמד מאחורי אותם גיורים) ועוד ועוד - מצטער. אני ממש אבל ממש לא הולך לקבל אותם כנציגי הציבור שלי. הם לא מייצגים אותי בפיפס, וגם לא את התורה שלי ושל הציבור הדתי לאומי.
אתה צודק. אבל לפעמים צריך לעשות 'דילים'בחורצ'יק
למשל תאר לך שיעבור איזה חוק המתיר תחבורה ציבורית בשבת או למשל הטבלות לנצרות בקבר דוד , ואתה חייב את כוחם של החרדים ההם, האם תאטום אזניך ועיניך בגלל שהם חרדים-ותתן לחילונה ולניצורה* של עיר הקודש ???
אז נכון,יש לנו טענות רבות.ואנו לא כפופים לדעת "תורה" שלהם.אבל מבחוץ אם נצטרך לשלב כוחות כדי לשמור על ערכינו (גם אם במקרה הם משותפים) אנו מחוייבים לענ"ד לעשות זאת! זו אחריות לא פשוטה!
* ירושלים לעולם לא תחולן ולא תנוצר כמובן,זוהי רק צורת התבטאות כדי להמחיש את חומרת הפרצה בחומות עירה"ק.כפי שחזינו בשבוע שעבר ושלפניו על תחבורה ציבורית ואירועי צלבנים נוצרים (מסיונרים בגלוי אגב.) בעיר הקודש.
זה לא קשור. יש שתי מפלגות וכמובן שבמקרה הצורך נלחמיםותן טל
ביחד על אותו חוק להעביר/לא להעביר.
מה שבחיים לא יקרה זה שהציונות הדתית תעבור להיות בתוך יהדות התורה/ש"ס, כנספחים לחרדים וכמלקקים להם כדי שלכאורה "ילחמו בשבילנו טוב" על מה שאנחנו רוצים. לא יקרה, ממש לא.
זה שיש בריתות פוליטיות - למיטב הבנתי לא על זה דיבר מי שהגבתי לו...
אם כן אנחנו לא חולקים.בחורצ'יק
הצליחו לסחוט - נחייה ונראהטוביה2
זה נכון ששס יותר מבחילים מאגודה. בעיקר כי ה'מרן' הנוכחי פשוט גרוע ביחסי אנוש ולא מבין שלא התואר עושה את האדם
ונכון שאגודה בעיקר יותר מעודנים ולא פחות סביר שהם יהיו אלו שיתקעו לך סכין בגב.
אבל הרבה מהמקרים שהבאת קרו לאחר 'ברית האחים' שמבחינת הציבור החרדי (ולא משנה אם הוא צודק או לא) היתה הכרזת מלחמה כך שצפוי שהטונים יעלו
יש גרסא שברית האחים היית הברירה האחרונה ה לבנטבחורצ'יק
הסיפור הזה נשמע הגיוני.וגם שהחרדים לא יספרו לציבור אותו - נשמע הגיוני.
גם אני חושב כךטוביה2
התורה התחילה באות ב', אם אתה כבר מתייחס לאותיות...ותן טל
זהו.אריק מהדרום
לא הבנתי כ"כ את הנקודה שאתה רוצה להעלות.בחורצ'יק
אגב הכינוי הציבור הדל"י אעפ שהוא מעודן מעט מ'הציבור הד"ל' עדיין הוא שימוש פסול שטבעו בוזינו החרדים.מה רע בכינוי המקורי 'הציבור הדת"ל' ???
מיילא היית מתרעם אחרתמושיקו
אבל בכ"א סוג של שם מושאל. לא מצריך יותר מידי התפלפלות
לא זה לא שם מושאל.בחורצ'יק
כל השם הזה הומצא להשפיל.זה כמו שאם חנין זועבי תקרא לחייל "יהודון" ואחרי כל הטררם : זה רק שם מושאל,תפסיקו להתפלפל! ולסלף עמאדות שלי!"
אז איך כן לדעתך צריך לקרוא?מושיקו
אמרתי.דת"ל.ככה מאז ומתמיד קוראים לציבור בר"ת.בחורצ'יק
עצם ההתפסות שלך לקטנות שכאלו אתה מצדיק אותםמושיקו
איך כאילו אני מצדיק מה הקשר?בחורצ'יק
אני מתקן כמו שכפי שאמרתי אם היו קוראים לך יהודון היית 'נתפס לקטנה הזו'.
תיקון חשוב:מדובר בוועדת הכספים בירושליםמושיקו
אבל עדיין..
איזה יופי
שכוייח! ברוך ה'!דוסית גאה!אחרונה
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל
מוקדש באהבה ל- @הסטורי
כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.
כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.
זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.
לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל
רק ג'ובים עוד ועוד.
זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.
חחחברגוע

^^^^הסטורי
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.
היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.
היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.
היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.
חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל
וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות
בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.
"יהדות ליברלית".
הרב קוק מתהפך בקברו.
למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי
אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.
נשמח לתגובת המבינים:
מה פתאום?אריק מהדרום
כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל
לפעם אחת- לפחות.
במקום לקשקש...
וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.
ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.
ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.
כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.
שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.
תקשיב לעצמךהסטורי
כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.
אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.
(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)
מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גילאחרונה
ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.
קרא שוב מה שכתבתי קודם.
לא הסוחריםברגוע
בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.
למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום
למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?
למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?
למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..
וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה
אם אתה כל כך מודאגהסטורי
מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11
סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-
א. כמה סימים נדלקו? 3000 ולא עשרות כפי שפרסמו .
מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.
גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,
כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.
ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,
והכל הושתק .
תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.
ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו הפרטי -
מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.
זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,
ונוצרה סאגת החטופים בגללו.
ד.הוא עקב אחר:
1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,
ודיווח מן הסתם למפעיליו .
סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.
2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.
3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.
ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,
ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.
אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.
ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .
התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).
הראיון כאן:
הרצי שלנואיתן גיל
הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד
כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26
הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.
אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות
א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11
מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS
הפנים האמיתיות של inss:
כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.
ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.
לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.
הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.
בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם
קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה
מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.
יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי
בס"ד
יש חשש. אין אידיקציות.
יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע
בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.
התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.
צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.
מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א
אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...
חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א
חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.
הנושא אינו קשור לפורוםמרדכיאחרונה
אם פטור לחרדים יביא להפלת נתניהו אני בעד פטוראיתן גיל
כך אומר רביב דרוקר ממובילי הדעה באגף הקפלניסטי של המפה.
הפוך מהקונספציה של הציונות המזרוחניקית שמקדמת את הפלת חוק הגיוס של ביסמוט כי לשיטתם החרדים מורתעים וואין סיכוי שיעבירו את תמיכתם לקפלן.
ועל כגון זה אמרו חז"ל; ענוונותו של בצלאל, וכו'.
ובמילים אחרות, בנחישות וברגישות, החל מסוף אוקטובר ש.ז. ביי ביי שלטון הימין.
שזה נוראארץ השוקולד
וחלק מהאשמה היא בזה ששנתיים הממשלה לא השכילהארץ השוקולד
באופוזיציה מבינים שבלי חרדים אין תרחיש לממשלת קפלןאיתן גיל
מנגד, בצלאל לא מבין.
ולכן מקומו באופזיציה
כי משם מבינים...
האובססיה שלך לבצלאלהסטורי
צריכה אבחון מקצועי.
אתה יודע טוב מאוד, שהסיבה שהחוק עוד לא עבר היא, שהמקסימום שהליכוד יכול לתת, נמוך בהרבה מהמינימום שהחרדים מוכנים לקבל וממילא גם חוק שיעבור, הוא רק קניית זמן עד שבג"ץ יפסול אותו. אבל משום מה אתה מתגולל על בצלאל.
השבוע היה נראה שהחרדים קיבלו סוף סוף קצת שכל והודיעו שיאפשרו לקואליציה להעביר את החוקים שנוגעים לתיקון מערכת המשפט. אם לפני שלוש שנים הם היו מבינים שזה צריך להיות על ראש שמחתם - כל שאר המורכבויות, שלהם ושל כל עם ישראל, היו הרבה יותר פשוטות.
אם היה חכם, והוא לא.איתן גיל
היה מגיש לחרדים דף ריק- חתום בחתימת ידו, ואומר להם: בסוגית חוק גיוס תכתבו מה שאתם רוצים.
אם הקפלניסטים יתקפו, הוא יענה להם: למדתי מכם.
באותו עניין, כדאי שיתעסק במה שציונות דתית צריכה להתעסק באמת:
נכון- יידישקייט.
או שיחבור עם קבוצתו לליכוד במקום לשרוף 3.5 מנדטים לימין.
אם אתה היית פחות אובססיביהסטורי
במהות - בני גנץ יכול להסכים ל'חלוקת עבודה', ניתן לחרדים לעסוק ביידשקייט של גלות - ד"א של הלכה בלבד (ונעצום עיניים מאלפי בטלנים שבמקרה הטוב עובדים בשחור ובמקרה המצוי מלסטמים את הציבור או מפגינים באלימות) ושהחרדים יתנו לבני גנץ לנהל את המדינה.
(ואז יום אחד נתניהו והחרדים מגלים שאחרי שניסו שנים לתת לאהרון ברק וכנופייתו שקט תעשייתי, זה מתהפך הכי חזק עליהם)
התורה שלנו, הרבה יותר גדולה וכוללת את ארץ ישראל, את המלחמה עליה, את הצורך והחיוב ההלכתי להחזיק בארץ כלכלה מפותחת כדברי החתם סופר ועוד תחומים רבים שמשום מה לשיטתך אינם 'יידישקייט'.
כשגנץ הציע דף ריק, הוא לא היה ראש ממשלהאיתן גיל
לא זו אף זו, סיכויו העתידיים להיות ראש ממשלה הם פחות או יותר כמו סיכויו של בצלאל...
כך או אחרת, נבצר מבינתי להבין איזה תועלת עניינית תצמח לציונות הדתית מריצה עצמאית לכנסת ברקע הסקרים הלא מחמיאים בלשון המעטה.
לצד זה, אם בצלאל יחבור לליכוד בתמורה לתיק התקשורת הוא יציף את יו"ש באנטנות, ללא הגבלה כמובן.
הוא היה מועמד ואם החרדים היו הולכים איתוהסטורי
הוא היה ראש ממשלה.
מציע לכם בדוברות הליכוד לטפל בבעיות הפנימיות במפלגה שלכם, ולא להפריע למי שכרגע מציל את מדינת ישראל מאסון המדינה הפלסטינית.
מה לי ולליכוד שמקדם פוליטית את יו"ר הכנסתאיתן גיל
שאורחות חייו לא עולים בקנה אחד עם דת משה וישראל.
הוא שותף טוב בשביל גפני, דרעי, וסמוטריץ' כמובן, אבל לא בשבילי.
תנוח, גם אבי מעוז הצביע למינוי יו"ר הכנסת...הסטורי
אני כן יודע שמשום מה את עסוק באובססיה, בהשמצת אחד הנציגים הכי מוצלחים של הורדת התורה הגואלת למציאות הפוליטית הממשית מאז קום המדינה.
ויש מצב שזה סיפק יותר לגיטימציה ללהט"בארץ השוקולד
כזוג, שאפילו אבי מעוז בסדר עם קריאה לאוחנה ובו זוגו בכל טקס רשמי, יותר מכל מה שהורביץ עשה.
כי זה הרבה יותר קיצוני תפיסתית מהמקום של בנט בצד המדיני והכנסת רע"מ לקואליציה.
אפילו ארלוזורוב תמך בו... שמחת זקנתי...איתן גיל
כשהתורה מגדירה את אורחות חייו במילה: תועבה- איך אפשר לא להזדעזע.
זה לא נאמר על אח ואחות, בן ואימו, וכו'.
דומה שכתבתי את זה כאן מתי שהוא, אבל אתה וחבריך מתלהבים מכמה אנטנות ביו"ש, ונרדמים בשמירה.
על אלה אני בוכיה.
במילים אחרות, אתה אומר שמכל ענייני תורההסטורי
הנושא הזה לדבריך הוא קו אדום, שבו צריך לאמץ את עמדת 'העדה החרדית'/'נטורי קרתא' ולנתק קשרים?
איני יודע לפי מה קבעת את המדרג. לענ"ד מתוך עיון במקורות, הרבה יותר צריך להסביר איך משתפים פעולה בכלל ובוודאי ממנים עלינו לתפקידי הנהגה - מחללי שבת בפרהסיא.
לענ"ד הכרעת רבותינו (שאחרי כל ההתפתלויות בנושא, גם הציבוריות החרדית ברובה קיבלה דה-פקטו, אם לא דה-יורו) שכשלא מדובר על "יחידים הפורשים מדרכי ציבור", אלא על נורמות ש(לצערינו הרב ולחולשתינו בתורה ומצוות )התקבלו בציבור - משתפים פעולה עם עם ישראל במקום שהוא נמצא. זה נכון בנושא הזה כמו שזה נכון על מחללי שבת ונואפים עם אשת איש.
אם אתה מרמז על נתניהו, אז כןאיתן גיל
אני לא מרמז וזו לא הנקודההסטוריאחרונה
העניינים על נתניהו ידועים ומפורסמים ולפחות בחלקם הוא הודה בפומבי. גם על כמה וכמה מקודמיו הדברים ידועים ומפורסמים ולכן איני רואה בנתניהו מקרה חריג לצערינו הרב.
האיש הספציפי לא מעניין בדיון הזה.
מה שרלוונטי הוא שההחלטה מאז שהרב מוהוליבר הסכים לפעול עם פינסקר ב'חובבי ציון', מה שהרחיק לא מעט מיראי ד' שהיו עד אז בעניין ובהמשך ההחלטה של הרב ריינס להצטרף להסתדרות הציונית, למרות שראשיה היו רחוקים מתורה ומצוות - היא שאנחנו פועלים לטובת עם ישראל ואר"י עם מי שיהיה, אפילו שאורחות חייו המוצהרים רחוקים מתורה ומצוות.
גם אגודת ישראל, שרשמית קמה על רקע ההיבדלות מהציונות - אחרי השואה החליטה לשתף פעולה עם החילונים (הפיצול בין 'אגודת ישראל' לבין 'העדה החרדית', היה על רקע זה שבלוי החליט להצטרף לוועד הלאומי).
עם כל הצער שבדבר, איני רואה את ההבדל בין מחללי שבת, נואפים עם נשות איש או כאשת איש לבין אמיר אוחנה.
טעותנקדימון
Null
בבקשה תקשיבו ותגידו איפה הוא טועה.סיעתא דשמייא1
לא, הוא לא מחשבהסטורי
הוא רואה את המציאות ורואה שהיא גאולה, לפי הגדרות פשוטות בשכל ולפי המפורש בנביאים ומבואר בדברי חז"ל.
אגב, אנחנו כבר לא באתחלתא. באתחלתא היינו בבוקר לח בשנת תרל"ח, באעלה בתמ"ר, בראשון לציון הנה הנם.
אנחנו כבר מזמן עמוק בתהליך הגאולה, אמנם עדיין הוא לא הושלם.
התפיסה של 'קץ מגולה', היא בדיוק ההפך מחשוב קיצים. חשוב קיצים הוא צפיה לתאריך מסויים שבו תבוא גאולה ותשבור את המציאות. כשמגיע התאריך ולא רואים את מה שציפו לו* - מתאכזבים ונופלים ליאוש.
קץ מגולה אינו שבירת המציאות, אלא התבוננות במציאות והבחנה ביד ד' שמובילה אותה.
*אגב, הרבה מהתאריכים שגדולים בישראל חישבו, בדיעבד אנחנו יכולים לראות שהתרחשו בהם דברים, שהיו משמעותיים בתהליך הגאולה. הבעיה שהמצפים ציפו לאירוע יחיד וסופי, אז הם התאכזבו.