פורום לקראת נישואין וזוגיות
מכתב פתיחה
איך זוגות צעירים מסתדרים מבחינה כלכליתמנחם10
עובדים קשה, חיים בצימצום,ותן טל
ולא מתלוננים כאשר ההורים באים לביקור וממלאים את המקרר 
רוב הזוגות הצעירים שאני מכיר, מוצאים את הדרך להסתדר - עבודות מהצד, מלגות, קונים דברים זולים יותר, כמובן בלי רכב עד שיסתדרו כלכלית, משתדלים למעט בהוצאות חשמל וכו'... (לדוגמא - מאוורר במקומות שאפשרי, הרבה הרבה יותר חסכוני ממזגן).
גם מקום המגורים משפיע מאוד - לא דומה קראוון בהתנחלות, לדירת שלושה חדרים בפתח תקווה...
^^^^^^^^הלליש
קראוון בהתנחלות כבר לא כל כך זול
מאיר.
תלוי איפה, לרוב עדין עדיף מבמרכז\ירושליםשוקולד לבן
^^^^. ואפשר גם לגור בפריפריה.ותן טל
משתמשים בשכל וחושבים בהיגיון.הלוי
תודה על התגובותמנחם10
עובדיםיוני
נראה לי
בדיוק כמו שרווקים מסתדרים..
בדיוק כמו שרווקים מסתדרים..
^^ משהו כזה... וגם בעזרת המון ס''ד.שמן פשתן
אין ספק שזה קשהנפשי תערוג
עובדים יותר, ומוציאים פחות
זה הכלל הבסיסי
ואידך זיל וגמור
זה הכלל הבסיסי
ואידך זיל וגמור
למה בעצם?יוני
נגיד שברווקותם כל אחד הרוויח 4-5 אלף בחודש, עכשיו ביחד הם מרוויחים 8-10 אלף בחודש! ויש הוצאות שמצטמצמות כמו אוכל, אוכל ל2 בנפרד עולה יותר מאשר 2 ביחד.. ועוד..
אז אם בתור רווקים התפרנסו ע''ח ההורים זה באמת נכון, אבל אם שניהם עבדו לפני לא רואה צורך שיעבדו יותר קשה..
אז אם בתור רווקים התפרנסו ע''ח ההורים זה באמת נכון, אבל אם שניהם עבדו לפני לא רואה צורך שיעבדו יותר קשה..
כי יש הוצאות ראשוניות גבוהות שלוקח זמן לכסות אותן,שמן פשתן
וגם כי לא כולם מרוויחים 4-5 בחודש, בוודאי לא כאשר נמצאים בלימודים.
וגם, כאשר נולד ילד- ההוצאות גדלות בצורה דרסטית. (אין לך מושג כמה זה טיטולים,תמ''ל ומעון)
אבל ברמה העקרונית אתה צודק. עובדים קשה ומתפרנסים.
את יכולה לתת קצת פרטיםעל ההוצאות הראשוניות?יוני
נשמע סתם כמו חוסר אחריות
אז כמה כן מרוויחים? 2.5-3.5?
אם גרים אצל ההורים בתור סטודנטים רווקים עם משכורת כזאת, בסדר.. איך מתחילים לחיות ככה?!
תאמת שיש לי מושג כמה עולה שנולד ילד ואם זוג עם תינוק מרוויח ביחד 8 אלף בחודש עדיין הם אמורים לשים בצד אלפיים.
יסלחו לי כל האנשים בעלי תרבות בתי הקפה ומסעדות אבל יש הוצאות שהם לא שמים לב שזה מוגזם והם צריכים לשים בצד את הכסף הזה ולשתות את הקפה שלהם בבית ושיסתפקו בארטיק על הספסל בטיילת ביציאות שלהם..
אז כמה כן מרוויחים? 2.5-3.5?
אם גרים אצל ההורים בתור סטודנטים רווקים עם משכורת כזאת, בסדר.. איך מתחילים לחיות ככה?!
תאמת שיש לי מושג כמה עולה שנולד ילד ואם זוג עם תינוק מרוויח ביחד 8 אלף בחודש עדיין הם אמורים לשים בצד אלפיים.
יסלחו לי כל האנשים בעלי תרבות בתי הקפה ומסעדות אבל יש הוצאות שהם לא שמים לב שזה מוגזם והם צריכים לשים בצד את הכסף הזה ולשתות את הקפה שלהם בבית ושיסתפקו בארטיק על הספסל בטיילת ביציאות שלהם..
לא הבנתי מה התכוונת במשפט:שמן פשתן
''אם גרים אצל ההורים בתור סטודנטים רווקים עם משכורת כזאת, בסדר.. איך מתחילים לחיות ככה?! ''
מה סתומרת איך מתחילים? מה, לא מתחתנים עד שמצליחים להגיע למשכורת גבוהה?
ואני לא חולקת עליך בפסקה האחרונה.
לו היינו מרוויחים 8 בתחילת נישואינו, היינו מצליחים לחסוך הרבה יותר מאלפיים...
אני חושב שזה הזוי להתחתן במצב שאתה לא יכול לקיים ביתיוני
להרוויח 4 בחודש זה ממש לא משכורת גבוהה! 3,800 זה מינימום אם אני לא טועה..
יש מקרים מיוחדים וכו' אבל סתם זוג צעיר אין סיבה שלא יחיה בכייף גם אם כל אחד מרוויח 3 אלף..
יש מקרים מיוחדים וכו' אבל סתם זוג צעיר אין סיבה שלא יחיה בכייף גם אם כל אחד מרוויח 3 אלף..
אתה יכול לגלות לנושרה שרה שיר
איפה אתה מרוויח ככ הרבה?
אני,בתור סטודנטית,לא מצאתי עבודה שמכניסה יותר מ1,200 - 1,900 בחודש
ו מאפשרת המשך לימודים...
אני,בתור סטודנטית,לא מצאתי עבודה שמכניסה יותר מ1,200 - 1,900 בחודש
ו מאפשרת המשך לימודים...
א. זה לא הרבה!יוני
ב. אני לא סטודנט
ג. כיום המשכורת שלי היא פחות מ4, נטו מבחירה שלי!
ד. אני מפרנס את עצמי וגם עם פחות מ4 בחודש אני שם בצד אחרי שכ''ד והוצאות שונות. לא זוכר מתי פעם אחרונה שביקשתי כסף מההורים שלי, אולי בגיל 17..
ה. בכל חברת כח אדם יש אחראי משרות סטודנטים שיסדר לך עבודה עם משמרות שהכי תתאים ללימודים שלך.
ו. חברים שלי בני גילי מרוויחים 8-9 בחודש, אבל קורעים את עצמם.. אני לא בעד זה אבל יש מינימום שאדם אחראי צריך לדאוג לו וזה להגיע למשכורת שאפשר לעמוד איתה על הרגליים ביום שאחרי החתונה
ג. כיום המשכורת שלי היא פחות מ4, נטו מבחירה שלי!
ד. אני מפרנס את עצמי וגם עם פחות מ4 בחודש אני שם בצד אחרי שכ''ד והוצאות שונות. לא זוכר מתי פעם אחרונה שביקשתי כסף מההורים שלי, אולי בגיל 17..
ה. בכל חברת כח אדם יש אחראי משרות סטודנטים שיסדר לך עבודה עם משמרות שהכי תתאים ללימודים שלך.
ו. חברים שלי בני גילי מרוויחים 8-9 בחודש, אבל קורעים את עצמם.. אני לא בעד זה אבל יש מינימום שאדם אחראי צריך לדאוג לו וזה להגיע למשכורת שאפשר לעמוד איתה על הרגליים ביום שאחרי החתונה
מינימום היום 5,300שורש וגרביים
ואכן הזוי להתחתן כאשר מרוויחים מתחת למינימום.
צניחה חופשית אל מתחת לקו העוני.
צניחה חופשית אל מתחת לקו העוני.
*4650שמן פשתן
נכון. יש עוד 2 פעימות עד שזה יגיע ל5300, עוד בערך שנה.ותן טל
עוד כחצי שנה תיכנס הפעימה השנייה (ל5000 אם אני זוכר נכון), ואם אני לא טועה במאי/אפריל 16 - תיכנס הפעימה השלישית והשכר יתייצב על 5,300 לחודש מינימום (משרה מלאה כמובן).
בנתיים מינימום עלה ב23 ומשהו לשעה, ל25 לשעה.
נכוןשורש וגרביים
יש תכנית להעלות אותו
לגמרי...ארוון
למרות שתמיד אפשר להתחתן ולגר עם ההורים, מכירה כמה כאלה, כל אחד ומה שטוב לו...
לרוב הזוגות זה זוועה...
אני מכיר הרבה זוגות שהרוויחו בחתונתם פחות ממינימוםותן טל
וגם במשך השנים הראשונות שלהם - ולא צנחו לשום קו עוני.
חוץ מזה שקו העוני זה פיקציה כי הוא לא באמת מודד עוני, הוא מודד רמת הכנסה נמוכה - אבל לא מתחשב בכך שיש אנשים שיודעים יפה מאוד להסתדר גם עם רמת ההכנסה הזאת, גם אם מצטמצמים פה ושם.
"קו העוני" הוא פיקציה מעאפנהמשה
שמערבבת הרבה מדי מושגים וחסרת ערך בכל מובן למעט פופוליזם.
אני חייתי הרבה שנים (במונחים של הוצאות, לא הכנסות) הרבה מתחת לקו העוני והיה לי סבבה ממש.
מדבר בעיקר על הכנסותשורש וגרביים
זוג שלא מכניס בתחילת דרכו סדר גודל של 10k (בהנחה שלא מקבל עזרה משום גורם) -קשה לראות איך מגיע לרווחה כלכלית.
אל תגזים! זוג יכול לחיות גם מ3 או 4יוני
ולהגיע לרווחה כלכלית (שזה אומר שמרוויחים יותר מ4 ושמים בצד) זה ממש פשוט אם האישה לא מוציאה אלפי שקלים על איפור ואם אוכלים ארוחת בוקר בבית ולא בבית קפה
למעשה, זוג שמרוויח ביחד 8 יכול לשים בצד 4 כל חודש! (בתנאי שאין הוצאות מיוחדות ובלת"מים כמובן, שזה כמעט תמיד קורה
)
למעשה, זוג שמרוויח ביחד 8 יכול לשים בצד 4 כל חודש! (בתנאי שאין הוצאות מיוחדות ובלת"מים כמובן, שזה כמעט תמיד קורה
) ושכחת להוסיף - ואם יש לו דירה לגור בה.שמן פשתן
ממש לא!יוני
סלחי לי אבל להרוויח סכומים כאלו ולשלם שכ''ד מעל 2000 זה אבסורד!
לא אתה מחליט כמה השכר דירה יהיה. אלא היצע וביקוש.ותן טל
כמובן שאפשר לגור בפריפריה/קראוונים ביו"ש וכו' - אבל גם שם זה עולה, ולא תמיד יש (בעיקר קראוונים ביו"ש), ולמגורים בפריפריה כמובן יש את המחירים שלהם...
וגם בפריפריה, כמה שזה נשמע מוזר, המחירים הולכים ועולים בהרבה מאוד מקומות ולא מופרך שיגיוע למחירים גבוהים ממה שאתה אומר. על המרכז כמובן אני בכלל לא מדבר. (דירה קטנה בירושלים סובבת סביב 3 אלף, ויותר, לחודש - לא כולל כלום, רק הדירה עצמה).
אם השכד לא עולה במקביל לעליית המשכורות באזוריוני
זאת בועה שתתפוצץ. קורה וקרה בהרבה מקומות..
זוג שמרוויח 6, משלם שכ"ד 3 וחצי וחי מה2 וחצי הנותרים, סופו להגיע עם דמעות לארגון פעמונים..
זוג שמרוויח 6, משלם שכ"ד 3 וחצי וחי מה2 וחצי הנותרים, סופו להגיע עם דמעות לארגון פעמונים..
לא חובה, שוב, אתה מדבר באוויר. אני רואה את הזוגות האלו כלותן טל
יום. ובמשך שנים. ואתה מגזים ממש, לא יודע לאיזה צורך ומה המניע, אבל אתה לא מדייק בעליל.
זה בדיוק מה שהתכוונתישורש וגרביים
רמת חיים סבירה לזוג כולל הכל באזור 5-6k
ושוב, מדובר על מי שלא נעזר בשום גורם וחייב לחסוך להמשך הדרך ולכן ישים בצד 3-4 בחודש
מי שלא יחסוך בשלב הזה לא יוכל להגיע לדירה ולכן גם לא יגיע בטווח הרחוק לרווחה כלכלית
ושוב, מדובר על מי שלא נעזר בשום גורם וחייב לחסוך להמשך הדרך ולכן ישים בצד 3-4 בחודש
מי שלא יחסוך בשלב הזה לא יוכל להגיע לדירה ולכן גם לא יגיע בטווח הרחוק לרווחה כלכלית
אני לא רואה טעם במירוץ אחר הדירהיוני
ואני לא מעוניין לקחת משכנתא לכל החיים אז כל עוד שוק הנדלן בישראל ישאר בשלו לא תראה אותי קונה דירה בצורה המסורתית.
אנשים שחוסכים וחוסכים עד שהם מגיעים ל30% מערך דירה בגיל 30 ולוקחים משכנתא שתשולם עד גיל 60.. למה?! בשביל הילדים? כל עוד אתה בונה על יותר מילד אחד עדיף שתשקיע את הכסף הזה במקומות אחרים או שאם אתה כבר חוסך כל השנים תשמור את זה בשביל שהילדים לא יצטרכו לחסוך עד גיל 30 בשביל לקחת משכנתא וכו' וכו'
אנשים שחוסכים וחוסכים עד שהם מגיעים ל30% מערך דירה בגיל 30 ולוקחים משכנתא שתשולם עד גיל 60.. למה?! בשביל הילדים? כל עוד אתה בונה על יותר מילד אחד עדיף שתשקיע את הכסף הזה במקומות אחרים או שאם אתה כבר חוסך כל השנים תשמור את זה בשביל שהילדים לא יצטרכו לחסוך עד גיל 30 בשביל לקחת משכנתא וכו' וכו'
לקנות דירה זה לחסוך תשלום שכירותשורש וגרביים
^^^ כל שקל לשכירות- לפח!!שמן פשתן
יוני, תהיה ריאלי. צריך קורת גג והיא עולה כסף. הרבה כסף.
אין דרך יצירתית אלא אם אתה הולך לגור באוהלים בלוינסקי...
ואת הכסף לשכירות שווה לשלם למשכנתא. לפחות בסוף אתה נשאר עם משהו.
מה שאת כותבת לא מדוייקמשה
אם את משלמת שכירות של פחות מ-4% ממחיר הדירה שאת גרה בה, עשית עסקה סבירה לחלוטין ואולי רווחית (בהינתן העובדה שהיית צריכה לשלם גם את הריבית לבנק).
תפחיתי מזה את ירידת הערך של הדירה, ופחת (תיקונים בדירה באחריות המשכיר) - אולי הרווחת ואולי הפסדת, אבל זו עסקה סבירה לחלוטין.
מחירי השכירות עלו בעשור האחרון בכ-60% ממחירי הדירות עצמן
הבעיה הנוספת היא שאם קונים אז קונים את דירת החלומות, בעוד שלשכור מוכנים לשכור דירה קטנה ופשוטה כדי לחסוך כסף היום. השנים הקריטיות האלה (כולל ארנונה והוצאות חשמל של דירה קטנה יותר) משמעותיות לא יותר מאשר עלות השכירות.
אם השורה האחרונה שלך הייתה נכונה- דיינויוני
אם בנאדם משקיע את כל זה בשביל דירת חלומות אז למה לא..
אבל רוב האנשים קונים דירה פרקטית, מס' החדרים שהם צריכים- קרבה לעבודה- חוסר בפקקים- קרוב למוסדות לימוד- עלות הדירה- חוסר רעש מהרחוב וכו'.. אין הרבה ברירות (והם לא שווים הרבה אם אין להם דירה..
)
אבל רוב האנשים קונים דירה פרקטית, מס' החדרים שהם צריכים- קרבה לעבודה- חוסר בפקקים- קרוב למוסדות לימוד- עלות הדירה- חוסר רעש מהרחוב וכו'.. אין הרבה ברירות (והם לא שווים הרבה אם אין להם דירה..
) אתה טועה. אנשים קונים דירה מעל למה שהם צריכיםמשה
אדם עם 2 ילדים יקנה דירה שתתאים ל-4/5 (בעיניו) כי הוא חושב קדימה, וגם הרבה פעמים (בדוק ומנוסה) ישפץ אותה.
הרבה פעמים כשלוקחים משכנתא אין ערך לכסף - גם ככה משתעבדים ל-30 שנה אז יש הרבה נשים שרוצות הרבה חלומות.
(לגברים בד"כ יש חלומות יקרים אחרים).
אני מכיר הרבה מאוד אנשים שקנו דירה מקבלן ואז שיפצו אותה בעוד חצי מליון ש"ח - מזגנים, תוספות למטבח ולחדרים וכו'.
כשיש שכירות, חושבים פעמיים על כל שקל ומעדיפים להשקיע אותו במשהו אחר. יש לזה יתרונות לא מבוטלים.
אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שמחירי הדירות יציביםמודדת כובעים
בשאר הדברים אני מסכימה איתך.
למה נראה לך?יוני
בשני המקרים את מוציאה סכום על קורת גג, ההבדל הוא שבאחד את משועבדת לשוק הדכירות ובשני את משועבדת לשוק הבנקים. עוד הבדל הוא הרווח הסופי, בשכירות את לא נשארת בסופו של דבר עם משהו ביד ובקניה כן. השאלה היא מה הרווח שיש לך מהדירה כשהיא שלך לעומת ההשקעה העצומה שהשקעת בה כל חייך. האם זה שווה את זה?
האם כל הכסף הזה ששמת בצד במשך שנים בשביל להגיע ל30% אחוז ואח"כ כל הכסף ששילמת משכנתא לא היה מניב לך יותר רווח במקום אחר?
האם כל הכסף הזה ששמת בצד במשך שנים בשביל להגיע ל30% אחוז ואח"כ כל הכסף ששילמת משכנתא לא היה מניב לך יותר רווח במקום אחר?
^ בדיוקמשה
ואגב, ערך הדירה לרוב לא מעניין אף אחד כל עוד גרים בה. לא חסרים זקנים שגרים באזור "מחנה יהודה" ומחטטים בפחי אשפה כשהדירה שלהם שווה 3-4-5 מליון שקל.
ולהחליף אותו בתשלום משכנתאיוני
נראה לי שבדיוק יצא דו"ח נדלן שלא יצא לי לעיין בו ומעניין כמה זוגות מתחת לגיל 40 מחזיקים דירה בלי משכנתא..
אדם לדוגמא ששוכר 10 שנים אם היה משלם על בית כבר היה לו חצי במנחם10
ביית ובשכירות גרים בבית אבל אין לשוכר כלום זה גם לא בית שלו ומצד שני יש משכנתא על הראש בעצם גם שכירות זה על הראש אז שני המצבים בעניי אותו דבר פשוט בשכירות גרים ואחר כך אין לשוכר כלום חוץ מאותה תקופה שגר ובקניה בנוסף לתקופה שגר יש לו אוליי חצי מהבית ובלי להתחשב בנכס שעלה ואפילו הכפיל את מחירו ואפשר אפילו למכור ולצאת ברווח
עפת עלי, אה?ארוון
אם אפשר להשתמש בדמגוגיה אז למה לא?מאיר.
מאיר.....יוני
דמגוגיה איך?
להגיד שאם היא לא הייתה מוציאה על איפור וארוחת בוקר אז היה להמאיר.
עוד 4 k
זו דמגוגיה..
אינלי מושג על מה היא מוציאה ולא מעניין אותי
טכנית קשה הרבה יותר לחסוך
וארוחת בוקר ואיפור לא עושות את ההבדל..
חחח זה ממש לא על דרך "היה לך רכב אם לא היית מעשן"יוני
אני לא אומר 'מה היה קורה אילו היא הייתה עושה אחרת', מציאותי לגמרי ובהסתכלות קדימה בלבד!
לאכול בבית או לאכול בבית קפה זה אחד הדברים שעושים את ההבדל!
זוג נעליים בשנה (או פחות) או 6 זוגות נעליים בשנה זה דבר שיוצר הבדל!
ממוצע של 20 מוצרי טיפוח ואיפור בשנה או 10 מוצרים בחודש- זה מה שעושה את ההבדל!
תבין, הם מרוויחים איקס וההוצאות שלהם וואי ונשאר להם זד, השאלה היא אם הזד ילך גם הוא להוצאות (מותרות לדעתי, לא חלק מההוצאות) או שהוא ישאר בצד..
לאכול בבית או לאכול בבית קפה זה אחד הדברים שעושים את ההבדל!
זוג נעליים בשנה (או פחות) או 6 זוגות נעליים בשנה זה דבר שיוצר הבדל!
ממוצע של 20 מוצרי טיפוח ואיפור בשנה או 10 מוצרים בחודש- זה מה שעושה את ההבדל!
תבין, הם מרוויחים איקס וההוצאות שלהם וואי ונשאר להם זד, השאלה היא אם הזד ילך גם הוא להוצאות (מותרות לדעתי, לא חלק מההוצאות) או שהוא ישאר בצד..
וסליחה שכללתי כאן רק הוצאות של בנות
גם לבנים יש..יוני
מעניין אילו...שמן פשתן
מסיבות רווקים...זה המון אלכוהולמאיר.
ובשר..יוני
בגלל זה אין כל כך הרבה מפגשי ברוך.. אנשים חוסכים לדירה
או שהם ביינישים תפרנים..די"מ
אני מכיר עוד בנות כמוךיוני
לצערי.
שלא תביני לא נכון, אני לא מתיימר להתערב לך באורח חיים
שלא תביני לא נכון, אני לא מתיימר להתערב לך באורח חיים
טוב, הגזמת..ארוון
הבנות באזורך ידועות בסטייל הורס ובזבוז אלפי שקלים על אופנה וטיפוח בחודש... ברמה שממש לא מתקרבת אליי
וכן, הייתי שם ואני מכירה בנות משם...
זכור לי שכמה פעמיים לפני פסח אפילו ראיתי בנות משם מחדשות את כל מלאי האיפור ממאק ובובי בראון... שזאת הוצאה!
וכן, הייתי שם ואני מכירה בנות משם...זכור לי שכמה פעמיים לפני פסח אפילו ראיתי בנות משם מחדשות את כל מלאי האיפור ממאק ובובי בראון... שזאת הוצאה!
עד כמה שידוע לי באיזורו של יונימאיר.
הבנות ממש לא עם סטייל של איפור מטורף...
וגם ככה זה לא עולה כל כך הרבה כמו מה שיוני מתאר
48000 בשנה
וחוצמזה יש ימי הולדת ואירועים בהם מקבלים איפור כמתנה לא הכול זה בכסף
עכשיו אתה משתמש בדמגוגיה
יוני
לא אמרתי שיש מי שמוציאה סכום כזה על איפור, רק שזה חלק ממאזן הוצאות מתירניות שלסמל אותן השתמשתי בבתי קפה ואיפור
להשתמש במילה 'דמגוגיה', זו גם דמגוגיה"געוואלד
שם, שם.
יוני לגור באזור שלך זו מתירנות...כל החנויות יקרות או שרקמאיר.
עוקצים ביולי אוגוסוט
מאיר אתה רק חושב שאתה יודע
יוני
ובבקשה בא לא נרחיב בנושאי אאוטינג ע''ג הפורום

אז הנה, ההורים שלי הם דוגמא.ותן טל
אבא שלי התחתן כאברך צעיר שלפניו עוד כמה שנים של לימודים בישיבה, לפני שהתחיל לעבוד. אמא שלי למדה אז לתואר שלה. לא עבודות רציניות מי יודע מה, אתה יודע - חלטורות.
כיום ברוך ה' ההורים שלי מרוויחים יחד יותר מהממוצע למשפחה בישראל, ולא קצת יותר (אומנם ממש לא עשירים, וגם לא בדרגים הכי גבוהים של מעמד הביניים - אבל בהחלט לא נזקקים לכלום. ויש בית).
וזה כשאמא שלי מתחילת עבודתה ועד היום עובדת רק ב70 אחוז משרה, בשביל שתוכל לגדל את הילדים יותר בנחת.
ורוב האנשים שאני מכיר לא מתחילים לחיות ישר בסדר גודל של 10 אלף חודש, וגם לא מקבלים סיוע אינטנסיבי מהוריהם - ובכל זאת מתקיימים, ותאמין או לא - מרשים לעצמם גם ללכת לחופשות במהלך השנה,ואפילו להתחיל לחסוך לדירה.
אגב - בשרשור שהיה על זה בנשואים טריים, עלה שרוב מוחלטותן טל
של הזוגות הצעירים פה (לאו דווקא אלו שהתחתנו לפני חצי שנה-שנה) - לא מתקרבים לסכומים שאתה אומר... ובכל זאת, חיים.
ה' הוא זה שנותן את הפרנסה, על כל המשתמע מכך. אנחנו באמת באמת מאמינים בה ובוטחים בו שאם נעשה את ההשתדלות שלנו, הוא יעשה את ההשתדלות שלו - היית מאמין? 
מצאת מאיזה זוגות ללמוד...ארוון
האנשים פה הם מהסגנון של האנשים פה.ותן טל
אנחנו לא משווים את עצמנו לא לזוגות באמריקה שמתחתנים רק בגיל 32 אחרי תואר שלישי, ולא לזוגות חילוניים שמתחתנים בגיל 27 עם משכורת נאה בצידה (ומתגרשים כמה שנים אחרי זה, הרבה פעמים..). מה לעשות שיש פה אופי מסויים של מגזר מסויים, ולכן כאשר מישהו מכאן בודק, הגיוני שיראה מה אחרים באותו תת מגזר שלו מצליחים להתקיים איתו...
בייניש שינסה להקיש מהחיים של בחור חילוני שבגיל 21 התחיל ללמוד והרבה אחרי כן התחתן - זה לא יעזור לו. זה פשוט לא הוא.
את השרשור ההוא צריך לנעוץ..די"מ
שטיותמושיקו
זה ענין של תכנון וחשיבה.
למשל כמה אוכל קונים כמה נזרק כמה זמן מבזבזים לשווא (נסיעה באוטבוס לפעמים שווה יותר מטרמפים מבחינת חיסכון וניצות הזמן)
למשל כמה אוכל קונים כמה נזרק כמה זמן מבזבזים לשווא (נסיעה באוטבוס לפעמים שווה יותר מטרמפים מבחינת חיסכון וניצות הזמן)
הגזמה פראית!!!!בת 30
10 אלף לזוג צעיר שחי בצניעות ולא טס לחו"ל כל שנה זו הכנסה גבוהה מאוד ויפה.
גם זוג עם 3 ילדים יכול להסתדר, גם אם קצת בצמצום עם סכום כזה!
ואתם מתעלמים מזה שהמדינה מממנת זוגות דתייםיוני
במסגרת הגרעינים התורניים
לא מממנת, אבל בהחלט נציגי המגזר הדת"ל דואגים למאות משפחות לפרנסה במסגרת הגרעינים...
לא מממנת, אבל בהחלט נציגי המגזר הדת"ל דואגים למאות משפחות לפרנסה במסגרת הגרעינים...
אתה חי בסרט!!נקודה למחשבה
עם משכורת של 8000 וילד ממש אי אפשר לחסוך 2000 בחודש, אלא אם כן אתה חי בסיגופים ומתקמצן על אוכל..
אפשר ועוד איךמשה
זה מחייב לגור בישוב קצה ולחיות בקמצנות, אבל אפשר לחסוך גם סכומים יותר גדולים מזה.
העולם בחוץ מפתה, זה נכון - אבל זה עדיין אפשרי.
מוזמנת לקורס קמצנות אצלי, או אצל הסולידית....
לחסוך לדירה??? כנראה שלא.מוטיבציה
לחיות ביישוב קצה זה קטע שמי שיש לו עבודה בחוץ או לימודים, לא תמיד יכול להרשות לעצמו.
לא תמיד העבודה משתלמתמשה
לפעמים עדיף למצוא עבודה פחות מתגמלת ולהוציא פחות, מאשר להוציא יותר ולבזבז יותר.
בדרך מס הכנסה (ויותר חשוב מזה במשכורות נמוכות - בט"ל) גוזר את הקופון שלו.
עובדה שזה אפשרייוני
אם את בוחרת לגור בדירה עם שכירות בעלות של 60% מהמשכורת שלך אז זה עדיין אפשרי אבל בהתקמצנות כמו שאת אומרת..
אני ממש לא ממליץ על זה.
אני ממש לא ממליץ על זה.
אני מדבקת מניסיון!!נקודה למחשבה
ועדיין אין לי ילד!!
אני ובעלי מרוויחים ב"ה בלי עין הרע ועדיין אני לא רואה שזה משהו אפשרי!!
אלא אם כן בישבילכם קמח קוסמין (שלי זה נצרך מבחינה בריאותית) זה מותרות.. פירות העונה זה מותרות סה מותרות. מעדן לבעלי כחלק מארטחת הבוקר שלו זה מותרות..
אני באמת לא מבינה.. אנחנו זוג ומוציאים כ1600 שקל רק על סופר!!!! ואנחנו קונים באושר עד שזה נחשב זול.. ואנחנו עובדים עם מדד הפח והאחוז שאנחנו זורקים מתקרב מאוד ל0 או 0 ברוב הדברים!!
אני באמת תוהה ממה אנשים מתקיימים כשהם עושים קניות ומגיעים לסכומים מאוד קטנים.. מה לא אוכלים לא שותים?? היום רק דג לשבת אמנון הכי זול עולה 39 לקילו.. שלא נדבר על עוף לבעלי..
ומה כשחם לא מדליקים מזגן.. לא ישנים בלילה עם מאוורר..
כל דבר כזה זה כסף..
אז מאיפה בידיוק ניתן לחסוך 2000!!!! שקל כשיש ילד וטיטולים ותמל ובגדים שהוא צריך ועוד כל מיני דברים שצריך לתינוק בלי קשר למעון / מטפלת!!
ואל תגידו לי לגור בישוב ולא בפתח תקווה.. מה לעשות שאני עובדת בעזריאלי ובעלי עובד כרגע בירושלים (ב"ה שבקרוב הוא גם יעבור לעזריאלי) ולגור באיזה חור שיקח לי כמה שעות טובות לחזור הביתה לא בא בחשבון כי ממש לא בא לי שבע"ה כשיהיה לי ילד הוא יהיה ילד של המטפלת ולא ילד שכל כך התאמצתי להביא לעולם!!
מה לעשות שכל המשרדי רואי חשבון ועורכי הדין הגדולים במשק נמצאים במרכז..
אז איך אפשר לחסוך כשיש ילד ומשכורת של 8000 ש"ח???
אני ובעלי מרוויחים ב"ה בלי עין הרע ועדיין אני לא רואה שזה משהו אפשרי!!
אלא אם כן בישבילכם קמח קוסמין (שלי זה נצרך מבחינה בריאותית) זה מותרות.. פירות העונה זה מותרות סה מותרות. מעדן לבעלי כחלק מארטחת הבוקר שלו זה מותרות..
אני באמת לא מבינה.. אנחנו זוג ומוציאים כ1600 שקל רק על סופר!!!! ואנחנו קונים באושר עד שזה נחשב זול.. ואנחנו עובדים עם מדד הפח והאחוז שאנחנו זורקים מתקרב מאוד ל0 או 0 ברוב הדברים!!
אני באמת תוהה ממה אנשים מתקיימים כשהם עושים קניות ומגיעים לסכומים מאוד קטנים.. מה לא אוכלים לא שותים?? היום רק דג לשבת אמנון הכי זול עולה 39 לקילו.. שלא נדבר על עוף לבעלי..
ומה כשחם לא מדליקים מזגן.. לא ישנים בלילה עם מאוורר..
כל דבר כזה זה כסף..
אז מאיפה בידיוק ניתן לחסוך 2000!!!! שקל כשיש ילד וטיטולים ותמל ובגדים שהוא צריך ועוד כל מיני דברים שצריך לתינוק בלי קשר למעון / מטפלת!!
ואל תגידו לי לגור בישוב ולא בפתח תקווה.. מה לעשות שאני עובדת בעזריאלי ובעלי עובד כרגע בירושלים (ב"ה שבקרוב הוא גם יעבור לעזריאלי) ולגור באיזה חור שיקח לי כמה שעות טובות לחזור הביתה לא בא בחשבון כי ממש לא בא לי שבע"ה כשיהיה לי ילד הוא יהיה ילד של המטפלת ולא ילד שכל כך התאמצתי להביא לעולם!!
מה לעשות שכל המשרדי רואי חשבון ועורכי הדין הגדולים במשק נמצאים במרכז..
אז איך אפשר לחסוך כשיש ילד ומשכורת של 8000 ש"ח???
אני סומך עלייך שאת רצינית ואחראיתיוני
אבל בכל זאת ממליץ לך לקחת יעוץ חד פעמי, מישהו מבחוץ שיעבור על המאזן החודשי שלך..
וגם בפ"ת יש אזורים יותר זולים ויש יותר יקרים..
ויש דירה עם מרפסת וחדר שירות ויש כזאת שבלי..
אני ממש לא רוצה להיכנס לכיס שלך ולאורח חיים שלך אבל אם את אומרת שכבר עכשיו המצב הוא כזה ושלא נראה לך שבהמשך (התרחבות המשפחה) יהיה אפשרי לחיות עם משכורת כזאת, תפני ליועץ כלכלה משפחתי, מישהו מבחוץ שיעבור על המאזן שלכם. או שהוא ימליץ לכם לשנות בתוך המסגרת או שהוא יראה שזה באמת לא אפשרי וימליץ לכם להגדיל הכנסה- מה שלא קורה הרבה...
בהצלחה בכל מקרה
באישי אני יכול להפנות ליועץ מאזורכם אם אתם מעוניינים
וגם בפ"ת יש אזורים יותר זולים ויש יותר יקרים..
ויש דירה עם מרפסת וחדר שירות ויש כזאת שבלי..
אני ממש לא רוצה להיכנס לכיס שלך ולאורח חיים שלך אבל אם את אומרת שכבר עכשיו המצב הוא כזה ושלא נראה לך שבהמשך (התרחבות המשפחה) יהיה אפשרי לחיות עם משכורת כזאת, תפני ליועץ כלכלה משפחתי, מישהו מבחוץ שיעבור על המאזן שלכם. או שהוא ימליץ לכם לשנות בתוך המסגרת או שהוא יראה שזה באמת לא אפשרי וימליץ לכם להגדיל הכנסה- מה שלא קורה הרבה...
בהצלחה בכל מקרה
באישי אני יכול להפנות ליועץ מאזורכם אם אתם מעוניינים

אז אל תיכנס לכיס שלי!!נקודה למחשבה
אני מנסה להבין מה קורה אצל אנשים אחרים ואיך ה-ם חיים. איך אני חיה אני יודעת מצויין איך לחסוך בתור חשבונאית אני יודעת מצויין וגם מכירה מצויין את כל הדרך התנהלות כלכלית של פעמונים.. כי לגלות לך משהו.. רציתי ללכת להתנדב רק נכנסתי לפרוייקט במשרד מאוד עמוס והתחתנתי ולא נשאר לי זמן לעצמי..
לעשות מאזן של הוצאות למול הכנסות הכוללים בלתמים שמירת כסף לשעת הצורך ועוד אני באמת יכולה להדריך אחרים..
ואני עושה את זה מצויין בהתאם להכנסות שלי ושל בעלי!! ושנינו ב"ה אנשים עם שכל שיודעים בידיוק לאן הכסף שלהם הולך..
אני רק מנסה להבין איך חיים בשביל לחסוך 2000 שקל בחודש כשיש ילד שאם ניקח רק הוצאה חודשית של מעון שזה באזור ה2000 שקל בחודש בלי טיטולים וכו' כבר ירדת ל 6000 איפה אוכל איפה מים איפה חשמל ארנונה שכר דירה??
אני באמת תוהה איך אנשים חיים...
לעשות מאזן של הוצאות למול הכנסות הכוללים בלתמים שמירת כסף לשעת הצורך ועוד אני באמת יכולה להדריך אחרים..
ואני עושה את זה מצויין בהתאם להכנסות שלי ושל בעלי!! ושנינו ב"ה אנשים עם שכל שיודעים בידיוק לאן הכסף שלהם הולך..
אני רק מנסה להבין איך חיים בשביל לחסוך 2000 שקל בחודש כשיש ילד שאם ניקח רק הוצאה חודשית של מעון שזה באזור ה2000 שקל בחודש בלי טיטולים וכו' כבר ירדת ל 6000 איפה אוכל איפה מים איפה חשמל ארנונה שכר דירה??
אני באמת תוהה איך אנשים חיים...
ועוד דבר.. יכול גם מאוד להיות..נקודה למחשבה
שהדרך של אחרים.. לא תתאים לי..
אז אני רק מנסה לשמוע ולהבין איך אנשים אחרים מתנהלים כדי להישאר עם 2000 שקל כל חודש ביד כשיש ילד!!
אז אני רק מנסה לשמוע ולהבין איך אנשים אחרים מתנהלים כדי להישאר עם 2000 שקל כל חודש ביד כשיש ילד!!
על עצמי אני לא יכול לספריוני
עובד, משלם שכ''ד, אבל רווק..
אחרים? כן, אני מכיר משפחות שחיות ככה וחיות טוב.
איך בדיוק? כל אחד והסיפור שלו אז זה לא שייך לפרט.
(כל עסק וגם חברת רו"ח לוקחים מישהו מקצועי מבחוץ פעם בתקופה בשביל לבדוק שהכל עובד כמו שצריך. אני רואה את זה כדבר בסיסי בכלכלת בית, פעם בשנה- שנתיים לשבת עם איש מקצוע ולבחון את המאזן החודשי והשנתי..)
אחרים? כן, אני מכיר משפחות שחיות ככה וחיות טוב.
איך בדיוק? כל אחד והסיפור שלו אז זה לא שייך לפרט.
(כל עסק וגם חברת רו"ח לוקחים מישהו מקצועי מבחוץ פעם בתקופה בשביל לבדוק שהכל עובד כמו שצריך. אני רואה את זה כדבר בסיסי בכלכלת בית, פעם בשנה- שנתיים לשבת עם איש מקצוע ולבחון את המאזן החודשי והשנתי..)
יש לחיות טוב!!נקודה למחשבה
ויש לחיות טוב ולחסוך 2000 שקל בחודש כמו שאתה טוען!!
אני שאולת איך אנשים גם חיים טוב לא בקמצנות וסגפנות וצימצום וגם חוסכים את ה2000 שקל בחודש הזה כמו שאתה טוען!!
אני לא אומרת שאי אפשר לחיות מצויין ב8000 שקל עם ילד..
אני שואלת איך אפשר לחיות מצויין ולחסוך 2000 שקל ויותר זה מה שאני לא מבינה!
ואפילו אדמין כתב שאפשר לחיות אם חיים בקמצנות.. אז איך אפשר לא לחיות בקמצנות ולחסוך!!
אני שאולת איך אנשים גם חיים טוב לא בקמצנות וסגפנות וצימצום וגם חוסכים את ה2000 שקל בחודש הזה כמו שאתה טוען!!
אני לא אומרת שאי אפשר לחיות מצויין ב8000 שקל עם ילד..
אני שואלת איך אפשר לחיות מצויין ולחסוך 2000 שקל ויותר זה מה שאני לא מבינה!
ואפילו אדמין כתב שאפשר לחיות אם חיים בקמצנות.. אז איך אפשר לא לחיות בקמצנות ולחסוך!!
רק יכולה להגיד לך..בת 30
שכשהיינו עם ילדה אחת לא חלמנו על 8000. גם לא עם שתי ילדות...
ותמיד היה לנו מה שצריך. אוכל בשפע, בגדים, מקום לגור ואפילו אוטו, ותכשיט לפני כל חג...
אורח החיים שלכם נובע מבחירה שלכם, בדיוק כמו שאורח החיים שלי נובע מבחירה שלי.
אבל ברור שאנשים חיים גם באורח חים שונה מכם.
מן הסתם ההוצאות שלכם הרבה יותר גבוהות משלנו. שכ"ד הרבה יותר גבוה, וגם בית שתקנו- הרבה יותר יקר ממה שאנחנו נקנה.
גני ילדים, צהרונים, חוגים (אצלנו חוג 80 ש"ח- בטח אצלכם יותר..), קייטנות (יש אצלכם קייטנות שהאמהות עושות? מן הסתם שלא..), ביגוד לילדים- כמעט בטוח שאת מוציאה הרבה יותר ממני על הדברים האלה. (תודי שאת לא פותחת את העונה בחנות יד שניה...תודי שבשכונה שלכם לא מסתובבות בין החברות שקיות ענקיות עם מליון בגדי ילדים ...
)
בקיצור- מה שלך ברור מאליו הוא לגמרי לא ברור לי. והפוך- מה שלי ברור מאליו לגמרי לא ברור לך.
העיקר הוא שאת תהיי שמחה עם החיים שלך ואני אהיה שמחה עם החיים שלי. והשמחה לא קשורה לרמת ההכנסות וההוצאות.
אצל הוריי תמיד הסתובבו שקיות של בגדים. תמידמשה
אמא שלי משמשת מרכז מיון מרכזי של בגדים. היא מקבלת מכל מיני מקומות מכוניות שלמות מלאות וממיינת כדי להעביר הלאה.
כמובן, חלק מהדברים מתאימים להיות בגדים סוג ב', וחלק מתאימים להיות למשל סמרטוטי רצפה (גם זה צריך).
וגם אנשים לא עניים בכלל, באים ולוקחים. חבל לבזבז כסף על בגדים שגם ככה עוד חצי שנה יהיו קטנים מדי.
לחיות טוב לפי רמת חייהםיוני
ומדובר על משפחות ששמות אלפיים שח כל חודש בצד.
וזוגות צעירים שמרוויחים 6 אלף בחודש גם יכולים לחסוך אלפיים בחודש. למה? משלמים שכ"ד אלפיים ופחות, חשבונות ואוכל נגיד עוד אלפיים ויש אלפיים בצד.. במשכורת של 6 ביחד.. (כמובן שיש בלתמים וכו' אבל זאת השיטה..)
זה ממש לא הגיוני לשלם שכ"ד בסביבות 3 אלף כשהמשכורת של בני הזוג מגיעה ל8 אלף או פחות..
וזוגות צעירים שמרוויחים 6 אלף בחודש גם יכולים לחסוך אלפיים בחודש. למה? משלמים שכ"ד אלפיים ופחות, חשבונות ואוכל נגיד עוד אלפיים ויש אלפיים בצד.. במשכורת של 6 ביחד.. (כמובן שיש בלתמים וכו' אבל זאת השיטה..)
זה ממש לא הגיוני לשלם שכ"ד בסביבות 3 אלף כשהמשכורת של בני הזוג מגיעה ל8 אלף או פחות..
מעון לא עולה 2000 אם עובדיםסדר נשים
ורוב הנשים כן מצליחות למצוא עבודה לא במרכז, כי הן לא עורכות דין או משהו כזה
יש הרבה שהולכוות להוראה וכאלה, ואם רק הבעל צריך ליסוע למרכז זה הרבה פחות נורא
אנחנו עם 3 ילדים מוציאים בערך 5500 בחודש (וההכנסות לא מתקרבות ל8000)
אין מעון כי אני עם הקטנים בבית, אוכל, טיטולים מטרנות ומוצרי ניקיון יוצא לנו כ2200-2300
(כשהיינו בלי ילדים יצא לנו 800-1000)
מזגן מדליקים רק אם חם עד כדי הזעה וגם אז לא בלי לחשוב- בודקים אחרי כמה זמן אם כבר אפשר בלי
(לפני שהלדים נולדו כמעט לא הדלקנו, אם הייתי בספה שמתי לידי מאוורר, כשהלכתי לשטוף כלים לקחתי את המאוורר איתי והעמדתי אותו לידי, בלי ילדים אפשר רוב הזמן להסתדר רק עם מאוורר)
דגים ובשר לא קונים בכלל, בשרי (עוף, חזה עוף, בשר טחון) 3 ימים בשבוע ובשבת) מצרכים יקרים- בהגבלה
אבל זה מה שמתאים *לכם*מוטיבציה
ממש לא כולם עובדים בהוראה ולא כולן נשארות בבית עם הילדים ולא כולם לא אוכלים בשר/דגים כל השבוע.
אז נכון שלחלק זה יכול ללכת, אבל בבקשה לא להציג את זה כאילו זה עניין של מה בכך.
מתייחס לעוד הודעות כאן.
אז נכון שלחלק זה יכול ללכת, אבל בבקשה לא להציג את זה כאילו זה עניין של מה בכך.
מתייחס לעוד הודעות כאן.
לא הצגתי את זהכעניין של מה בכךסדר נשים
היא שאלה איך אנשים מסתדרים אז עניתי לה
היא אמרה בפירוש שלא בטוח שהדרך של אחרים תתאים לה
אני הבנתי שהיא רק רצתה להבין, לשם ההבנה, איך אנשים אומרים שהם חיים טוב וגם חוסכים
כי זה די מתסכל לשמוע את זה ולא להבין איך
ודרך אגב להיות בבית זה ממש לא חסכוני, אמנם אנחנו לא משלמים מעון אבל אם הייתי עובדת ההכנסה
שלנו היתה הרבה יותר גדולה
אין אפשרות לסדר שאחת האמאות תפתח מעין מעון בביתה ואםמנחם10
כל אחת משלמת 1000 שח אז מישהיא שהיא גם ככה שומרת על הילד שלה משתלם לה גם כלכלית לשמור על עוד 3 ילדים או שאפשר לעשות סבב בין עקרות בית שמעוניינות זה גם שמירה אישית יותר ואוליי יותר זול ומשתלם לשני הצדדים
אז בגלל שכולם מתעקשים שאפשר לחסוך..נקודה למחשבה
2000 שקל ויותר ולחיות טוב אני עושה חישוב קטן ותסבירו לי אתם איך חוסכים מזה 2000 שקל..
הכנסה של 8000 שקל לזוג:
מעון למי שעובד ורמת ההכנסה של נגיד היא מינימום משלם 1600 שקל מעון לאחר סבסוד במעונות של משרד התמ"ת אם אני טועה, אז אשמח שתתקנו אותי ותפנו אותי לאיזשהו מסך קישור באינטרנט רלוונטי.
שכר דירה למי שגר בעיר נגיד כולל ארנונה וועד בית 2500 ש"ח.
חשמל מים וגז לחודש בממוצע 350 ש"ח
קופת חולים למשפחה כולל מושלם / פלטינום / זהב / איך שקוראים לזה בכל קופה - 150 שקל.
פלאפונים ל2 בני הזוג + אינטרנט - 150 שקל
אוכל חומרי ניקוי טיטולים תחליפי חלב וכו 1500 ש"ח
נסיעות נגיד שהמינימום של המינימום זה חודשי חופשי שעולה 300 ש"ח
נעשה חישוב עד לכאן: 6550 ש"ח בממוצע לחודש..
פעמונים גם מחשבים בממוצע החודשי גם הוצאות של אירועים, בגדים, כסף להוצאות בלתי צפויות ועוד כמה דברים..
אז איך בידיוק חוסכים 2000 שקל בחודש מ8000 וחיים טוב - ולא גרים ביישוב ששם השכר דירה נמוך יותר מבעיר??
כלומר אני לא אומרת שאי אפשר לחסוך.. אבל 2000 שקל ויותר זה נראה לי לא הגיוני אם רוצים לחיות טוב שזה אומר שכן אוכלים עוף בשר ודגים כן אוכלים מעדנים וכן קונים פירות בתחילת העונה ולא רק לקראת הסוף שהמחירים יורדים..
התשובה היא שאפשר לחסוך אם יורדים ברמת החייםמשה
- שכר דירה זה רע מטורלל. במדינת ישראל לא בונים מספיק דירות ויש מחסור כבד, כל עוד הוא לא יפתר נמשיך לשלם מחירים הזויים.
(2000+ ₪ לחודש על דירה קטנה במרחק שעה נסיעה ממרכז העיר, ביישוב קצה זה מטורף).
- חשמל מים וגז - אפשר לחסוך פה הרבה, אבל זה כרוך בהוצאות ראשוניות גדולות
- נורות LED שעולות 30-40 שקל ליחידה ב-ebay). אני חושב שזה משתלם אבל אפשר להוכיח שלא, ובכ"מ ההחזר הכספי לאחר הרבה זמן.
מזגנים חדשים צורכים פחות מהישנים, אבל גם עלות ההתקנה שלהם גבוהה ולא משתלמת כשהדירה לא שלך. - (למזגן חדש כשיש מזגן ישן ותקין לוקח בערך שנתיים שלוש להחזיר את העלות שלו בחיסכון בחשמל)
- נורות LED שעולות 30-40 שקל ליחידה ב-ebay). אני חושב שזה משתלם אבל אפשר להוכיח שלא, ובכ"מ ההחזר הכספי לאחר הרבה זמן.
- מים -
- להקפיד על רישום מסודר של מס' הנפשות בדירה (יש לזה משמעות על מחיר המים)
- אפשר להתקלח בפחות מים - לא נעים וסגפני.
- אם יש מדיח כלים (שוב הוצאה ראשונית גדולה) - הוא צורך כ-8-10% מים מאשר שטיפה ביד.
- בריאות וביטוח - אין לי פה הרבה מה להגיד. אני לא מחזיק ביטוח משלים של הקופה אבל יש כאלה שזה הציל אותם.
- תקשורת
- פלאפונים לשני בני זוג - רמי לוי מציע חבילות בין 20 ל-50 שקל למשתמש, תלוי בצרכים בשימוש באינטרנט
- אינטרנט בבית - 100 שקלים לחודש, אם מתחלקים עם שכנים אפשר גם 4-5 דירות על חיבור בודד. אם אין עם מי להתחלק זה סיפור אחר.
(אגב, למי שמכיר - יש דרך להתחבר ל"רימון" על גבי תשתית של ספק אינטרנט אחר - למי שרוצה אינטרנט מסונן אבל השכן שלו רוצה רגיל. המשמעות - חיסכון בעלות התשתית)
- אוכל ודומים להם - פה כל אחד והטעם שלו. אפשר לקצץ מאות שקלים בחודש בירידה משמעותית ברמת החיים (מעדנים רק בשבת או בכלל לא, כמויות בשר וכו')
אני לא כותב סכום. אצלנו היו חודשים של 800 וחודשים של 2500, תלוי ברמת החיים באותו חודש. - בגדים וארועים -
בגדים אני חושב שיש לי מספיק (אשתי חולקת עליי)
לארועים אני קונה את המתנות מראש בחו"ל ומחזיק "סטוקים" בארון. זה דורש חשיבה והעתסקות אבל מוריד את מחיר המתנות השוות.
הוצאות לא צפויות - ממוצע של 200-300 שקל לחודש.
אפשר לקצץ בעיקר ברמת החיים - חבילת גלישה (או לוותר על אינטרנט בבית ולהסתפק בשאריות החבילה הסלולרית)
אפשר לאכול פחות / יותר זול
אם בן זוג אחד לא עובד זה חוסך הרבה עלויות תקורה של העבודה שלו - החל מהגן ועד לנסיעות לעבודה. לפעמים זה משתלם ולפעמים לא.
אני חושב שלרדת ברמת החיים זה הצעד הנכון, אבל כמו שאני רואה את זה - זה לא קל או פשוט.
בעיקרון אפשר גם לאמץ אורך חיים של איש מערותמאיר.
לאכול פלאפל בפלאפל הלל ובניו -18 שקל ליום
לרדת למעיין להתקלח
והשתמש ביונת דואר
העניין הוא לחסוך בלי לרדת ברמת החיים אלא עלייה במודעות
כלומר אפילו להחליף חבילה בפלאפון ולשנות בנק
דברים קטנים שישאירו לך חיסכון ולא ישנו את רמת החיים
ועדיין לא תצליח לחסוך 2000 שקל!!! ויותר!!!נקודה למחשבה
על זה אני מדברת על הסכום הלא הגיוני הזה!!
מי שחי טוב יוכל לחסוך אבל ממש ממש לא 2000 שקל ויותר!! כמו שכתבו פה במהלך השרשור!! מתוך 8000 עם ילד כשגרים בעיר ולא ביישוב!
כל זה אלא אם הוא ירד ברמת החיים!!
אני שואלת את כל מי שטען שאפשר לחסוך 2000 שקל ויותר שיסביר לי איך מבלי לרדת ברמת החיים!!
ולהחליף חבילה בפלאפון זה כסף קטן לעומת הסכומים שאנשים פה טוענים שניתן לחסוך!
מצד אחד את צודקתמאיר.
מצד שני מי מרוויח רק 8000 בחודש כזוג?
זה הרבה פחות ממינימום אני חושב שהיום צריך לפחות 11 K בחודש כזוג
ככה גם זה המינימום הממוצע
ובכל זאת תראי בהר ברכה יש שם פיקוח על המחירים
ואני לא באמת מכיר עד הסוף אבל נראלי הם בסדר גמור שם כולם
ובגלל הפיקוח מחירים הרמת חיים שם משתפרת
וכן,זה לא מילה גסה לעבור ל3-4 שנים לישוב חור בשביל לחסוך 100 אלף גם אם זה רק יוצא שחוסכים 1000 מהשכ"ד זה עדיין 48000 שקל שזה מכבד
ברכה זה יישוב עם נהלים שלא מתאימים לכל אחדמשה
למי שזה מתאים לו ("דיקטטורה" בהרבה מובנים, בניהם גם כלכלית) - יכול לחסוך הרבה כסף ולהנות ממה שיש למקום היפה הזה להציע.
אפשר להתווכח על הדיקטטורה שם היא די מנופחת בכל אופןמאיר.
אבל..חשוב לקחת משם גם דברים חיובים
אין ספק שברכה מצליחה מאוד בתחום הכלכלי זהו
פה נגמר העניין אפשר ללמוד מהם וליישם אצלנו בישובים
זה יוריד הכול ..גם את בועת הנדלן במרכז
ועלות הרכב שמתווסף?נקודה למחשבה
אני לא בטוחה שזה יוצא חיסכון של 1000 ש"ח בחודש.. (אפרופו בדקתי את זה לפני החתונה וזה לא יוצא)
אבל נו שווין אני לא ימשיך את הדיון הזה כי הוא באמת לא מגיע לשום מקום..
כל אחד שיחייה איך שבא לו.. ויחסוך כמה שבא לו..
בהצלחה!
אם המחיר זה נסיעות ארוכות למרכז ברכב - ייתכן שזה לא מועילמשה
אפשר להתאים את עצמך לתחבורה הציבורית (הזוועתית) של גב ההר או ליסוע בטרמפים לאריאל ומשם x86.
אם זה נוח ונחמד? לא. אם זה חוסך לא מעט כסף? כן.
יישובים רחוקים אם חוסכים זה לא בא על חשבון נסיעות ארוכות יותמנחם10
יותר ויותר כסף
אפשר גם לחסוך הרבה יותר.די"מ
אני מכיר משפחה (ממש מתוקה
) ששניהם לא ממש עובדים.
היא עובדת מדי פעם בלארוז תבלינים במכולת לא נראה לי שזה אפילו 50% משרה..
יש להם עיזים והם מוכרים גבינות ועוד כל מיני מוצרים שהן מכינים (ריבת תאנים מהתאנים של הפקר)
אבל..
אין להם אינטרנט (חחח אין להם מחשב בכלל)
בקושי משתמשים בפלאפון (החבילות של ה10 שקל..)
הם לא אוכלים בשר (לפני כמה שנים בירב יום כיפור הם אכלו..)
בגדים רק יד שנייה
יש להם שרותים עם נסורת ולא מים (שזה חיסכון גדול)
והם גרים בבית. בנייה קלה שלהם בגודל של קראוון הם ישנים על הרצםה על מזרונים ומםנים בעום שלילדים יהיה מקום לשחק
והילדים לומדים בחינוך ביתי (חוץ מהגדול שהתחיל השנה ישיבה תיכונית)
) ששניהם לא ממש עובדים.היא עובדת מדי פעם בלארוז תבלינים במכולת לא נראה לי שזה אפילו 50% משרה..
יש להם עיזים והם מוכרים גבינות ועוד כל מיני מוצרים שהן מכינים (ריבת תאנים מהתאנים של הפקר)
אבל..
אין להם אינטרנט (חחח אין להם מחשב בכלל)
בקושי משתמשים בפלאפון (החבילות של ה10 שקל..)
הם לא אוכלים בשר (לפני כמה שנים בירב יום כיפור הם אכלו..)
בגדים רק יד שנייה
יש להם שרותים עם נסורת ולא מים (שזה חיסכון גדול)
והם גרים בבית. בנייה קלה שלהם בגודל של קראוון הם ישנים על הרצםה על מזרונים ומםנים בעום שלילדים יהיה מקום לשחק
והילדים לומדים בחינוך ביתי (חוץ מהגדול שהתחיל השנה ישיבה תיכונית)
בחו"ל קוראים לזה off-gridמשה
זה באמת לא הגיוניסדר נשיםאחרונה
זה או לא לחסוך או לחסוך ולא "לחיות טוב" (או להכניס משכורות שמנות באמת..)
מי שאומר לך שהוא חי טוב וגם חוסך כנראה מגדיר את המושג "לחיות טוב" אחרת ממך
או שיש לו הכנסה באמת שמנה..
כי לא כולם מרוויחים 4-5 אלף בחודש..שוקולד לבן
רוב הזוגות הצעירים עדין סטודנטים\אברכים\בצבא ולא מרוויחים את הסכום שכתבת
ולכן זה קשה (ועדין אפשר להסתדר לרוב אם אין הוצאות חריגות)
כי לפני החתונה לרוב הלימודים\אוכל\קופת חולים והוצאות רפואיות\פלאפון ותקשורת\אינטרנט ומחשב\נסיעות\דירה, ארנונה, מים, חשמל..\ביגוד לפעמים, לפחות בסיסי\רהיטים ומוצרים לבית- לפחות חלק מהדברים האלה על חשבון ההורים. ואחרי החתונה בני הזוג משלמים על עצמם את הכל (לרוב)
אנשים ששניהם מרוויחים כמו שציינת, בד"כ כבר לא זוג צעיר וחיים טוב יותר.. (תלוי במספר הילדים ואם יש הוצאות מיוחדות)
ודבר קטן לסיום- לרוב ההוצאות דווקא גדלות יותר לשני אנשים יחד. כשרווקים אוכלים בדירת רווקים לרוב הם פחות מבשלים לעצמם, לא אוכלים הרבה בשרי ומשלימים אצל ההורים. וגם לא נשארים הרבה לשבתות.
לזוג הרבה פעמים אין את הפריווילגיה הזו- צריך להתחיל להכין ארוחות מסודרות ולהכניס את הדברים הבסיסיים- בשר, דגים לתפריט (כי הם לא באים להשלמות אצל ההורים), יש יותר שבתות בבית, הרבה פעמים עם אורחים ולכן ההוצאות גדלות דווקא
רוב הרווקים מרוויחים יותר, 5-6 בחודש..יוני
ואגב נראה לי לפני שנתיים שלוש עשו על זה סקר בצמע אם מישהו ממחשב ויכול לחפש את זה

אבל השאלה היא באיזה גיל הרווקים המדובריםשוקולד לבן
אדם שלומד בישיבה \חייל בצבא לא מרוויח את הסכום הזה לחודש, נכון?
סטודנטים באוניברסיטה\מכללה לא מרוויחים סכום כזה בחודש..
מה שאומר שרוב הזוגות בציבור שלנו (שמתחתנים בגילאים האלה) לא מרוויחים את הסכומים שציינת
ולכן מה שכתבת כמעט ולא נכון בציבור שלנו..
סקר בצמ"ע לרוב לא משקף בכלל, כי הרבה מאד נשואים כבר לא כותבים שם כי אין להם זמן,
ויש שם יחסית הרבה רווקים בגילאים מתקדמים
מה זה רווקים בגילאים מתקדמים?יוני
נראה לי שמקור ראשון (או אחד המוספים שלנם או של מעריב) בדקו את זה על גילאי 23-24 אצל הבנים ו 23-22 בנות..
לא זוכר, זה היה לפני שנתיים שלוש ואין לי דרך לחפש עכשיו.
אדם שכלכלתו תלויה בהורים/ במדינה, באמת לא שייך לדיון, כי גם אחרי החתונה זה ככה. אז אותם אלו שלא מרוויחים ככה גם לא מוציאים ככה! ברגע שכבר לא חיים ע''ח הצבא או ההורים, אז הוא הולך לעבוד ובאמת מרוויח 4 או יותר בחודש..
לא זוכר, זה היה לפני שנתיים שלוש ואין לי דרך לחפש עכשיו.
אדם שכלכלתו תלויה בהורים/ במדינה, באמת לא שייך לדיון, כי גם אחרי החתונה זה ככה. אז אותם אלו שלא מרוויחים ככה גם לא מוציאים ככה! ברגע שכבר לא חיים ע''ח הצבא או ההורים, אז הוא הולך לעבוד ובאמת מרוויח 4 או יותר בחודש..
אתה טועה.ותן טל
אתה יודע כמה אברכים יש שהנשים שלהן עדיין באמצע לימודים ובחיים לא יצליחו להגיע לשכר מינימום בשנה-שנתיים-שלוש הקרובות? שלא לדבר על הבעל, עם המילגה הקטנה שלו והכנסה מהצד בימי שישי והפסקות צהריים...זה ממש לא יתקרב לשם.
ולא, מידיעה אני אומר לך - רבים מהם ממש לא חיים על חשבון ההורים, וגם על חשבון הצבא כמעט שלא (רובם כבר גומרים את השל"ת תוך זמן קצר, וגם אם לא - האישה צריכה להיות בשלב מאוד מסוים על מנת שיקבלו סיוע רציני כלשהו מהצבא). הם מסתדרים לבד, גם אם קצת קשה בהתחלה, אבל משתדלים כמעט שלא להיעזר בהורים.
אני מעולם לא הרווחתי סכומים כאלו...הלליש
כמה רווקים בציבור שלנו מרוויחים 4-5 לפני חתונה?ותן טל
בנים ובנות בציבור שלנו לרוב מתחתנים בגיל די צעיר.
ישיבת הסדר נמשכת לפחות עד גיל 23, יש לא מעט שממשיכים שיעור ו'-ז'. ישיבה גבוהה, גם, לפחות 5-6 שנים, כולל צבא, אם לא יותר.
בנות עושות שנה/שנתיים שירות, אולי מוסיפות עוד שנה מדרשה, ואז לעיתים שנה לפסיכומטרי ומתחילות ללמוד.
איך שלא תסתכלעל זה, בזמן לימודים, כשהם לא חפיפניקים (לימודי מקצוע) - אתה לא יכול להרוויח 4-5 לחודש, פשוט לא, אלא אם כן אתה יותר מידי מקומבן. ולימודי מקצוע אורכים בין שנתיים לחמש שנים (אם זה לא רפואה) - ככה שאני לא מאמין שיש יותר מידי בחורים ובחורות בני 24-25 בציבור שלנו שמרוויחים את הסכומים עליהם אתה מדבר.
וזה בערך גילאי החתונה בציבור - עד גיל 24-25. 25 הוא גיל הנישואים הממוצע לבנות בישראל - והחילוניות רק מעלות אותו מה שאמר שהדתיות מורידות. הבנים מעט יותר ושוב הדתיים מורידים אותו.
קיצור - לדעתי החישובים שלך נעוצים בטעות של חישוב על פי רווקות מאוחרת שבה הרווק כבר הספיק להתבסס לבד מחוץ לבית הוריו ולהתחיל להרוויח א-ח-ר-י לימודים. ממה שאני מסתכל על הציבור שלנו אני לא רואה את זה.
הרווחתי סכומים כאלה ויותר בגיל הרבה יותר צעירארוון
וכן, למדתי, וכן, לא הייתי מקומבנת.
כשעובדים כמו שצריך[גם אם אתה סטודנט], אין סיבה לקבל פחות מזה...
וזאת משכורת זוועה בשוק, עובדה שאני עדיין לא עשירה....
סלחי לי, אבל את לא דוגמה לכלום!יוני
את מעידה על עצמך שאת מבזבזת אלפי שקלים בשנה על איפור! בגלל זה את לא עשירה!!!!
בטח את גם מאלו שואכלים סנדוויץ ב54 שקל רק בגלל שהוא חתוך באלכסון
בטח את גם מאלו שואכלים סנדוויץ ב54 שקל רק בגלל שהוא חתוך באלכסון

אוכלת רק חצי...ארוון
בכל זאת..קלוריות...
ועדיין משלמת על שלםיוני
זה מה שאמרתי שבתור זוג האוכל יותר זול, אוכלים סנדוויץ ביחד..
(לא מזמן היו לי סידורים על הבוקר בעיר מרוחקת והסתובבתי בחיפושים אחרי בייגל או משהו עד שהגעתי למסעדה חלבית שרצו ממני 60 שח על טוסט.. הייתי בהלם אז המוכרת אמרה לי שזה טוסט גדול+ סלט וכו' ושאלתי אם אין משהו ב20 שקל.. המקום היה ריק וכנראה המחירים בתפריט הם רק לעונה עמוסה אז יצאתי עם טוסט וקפה ב24 שקל
וגם את זה לא הייתי עושה אם לא הייתי ממהר לצאת מהבית בלי ארוחת בוקר)
(לא מזמן היו לי סידורים על הבוקר בעיר מרוחקת והסתובבתי בחיפושים אחרי בייגל או משהו עד שהגעתי למסעדה חלבית שרצו ממני 60 שח על טוסט.. הייתי בהלם אז המוכרת אמרה לי שזה טוסט גדול+ סלט וכו' ושאלתי אם אין משהו ב20 שקל.. המקום היה ריק וכנראה המחירים בתפריט הם רק לעונה עמוסה אז יצאתי עם טוסט וקפה ב24 שקל
וגם את זה לא הייתי עושה אם לא הייתי ממהר לצאת מהבית בלי ארוחת בוקר) כיכר לחם /לחמניה במכולת + קפה במכונה/בשקית היה יוצא פחות.שמן פשתן
מסטיק היה עולה פחותיוני
בעקרון את צודקת אבל זה היה בוקר לחוץ גם ככה ולא היה בא לי לשבת על המדרכה עם כיכר לחם ולבן
אל תדאג...ארוון
אפשר גם לקנות חצי,
ורוב הגברים שהכרתי בחיי לא הבינו איך מספיק לי חצי לבראנץ׳... ואכלו לפחות שלם אז זה לא יוצר זול באמת...
ורוב הגברים שהכרתי בחיי לא הבינו איך מספיק לי חצי לבראנץ׳... ואכלו לפחות שלם אז זה לא יוצר זול באמת...
עבודה במשרה מלאה, 8 שעות ביום - בשכר מינימום מקבליםותן טל
כיום 4,650.
אני לא מכיר הרבה סטודנטים שיכולים לעבוד משרה מלאה וג-ם ללמוד. בנוסף, אני לא מכיר יותר מידי עבודות שבהם המעסיק יסכים לתת שכר יותר גבוה ממינימום, ובצורה משמעותית, לסטודנטים שאין להם ותק, לא יהיה להם וק כי הם יעזבו את העבודה כשיגמרו ללמוד ויתחילו לעבוד בדבר האמיתי...
קיצור, אם את רוצה את יכולה לפרט איך זה אפשרי...
מה גם, שבנות קצת יותר נוח להן מהבחינה הזאת כי הן לא במסלול ארוך כמו הבנים. אז גם אם האישה באמת מצליחה להרוויח יותר - עדיין הבחור הרבה פעמים בציבור הדתי לאומי לא יוכל להגיע לסכומים האלו.
דוקא הרוב לא במסלולי הסדרארוון
אלא היותר חזקים דתית...
ובכל מקרה עובדה שכן יש עבודות כאלה, וזה לא שכר המינימום....
אז את יכולה לפרט...ותן טל
מה אתה רוצה שאפרט?ארוון
באיזה עבודות ואיפה, ועד כמה הן גמישות לסטודנטים...ותן טל
מי שרוצה ימצאארוון
אני לא משרד התעסוקה,
הייתי סטודנטית פול טיים[בדקו לי נוכחות כל הזמן] והרווחתי יותר, זה אפשרי, ואגב זה עדיין לא באמת מספיק.
מי שרוצה לעבוד יסתדר....
^^^יוני
וכמו שאמרתי, יש אנשים בחברות השמה שתפקידם לסדר משרות לסטודנטים והם ממש מומחים בזה, הם יתאימו בצורה היעילה ביותר את המשמרות ללימודים שלך
יש אתר שמריץ קו''ח לכל חברות ההשמה בתחום הרצוייואב גל
אתה סטודנט?
מוטיבציה
מי שלומד חמישה ימים בשבוע ויש לו עוד אלף הגשות, שום חברת השמה לא תעזור לו.
כמובן שאת צודקתיוני
אז איך מתחתנים ככה? זה אפשרי?!
בעז"ה, זה באמת מפחיד קצת
מוטיבציה
כאמור אני כן הייתי סטודנטית פול טייםארוון
5-6 ימים בשבוע, חובת נוכחות שנבדקה, לימודים עד 5, מבחנים כל שבועיים חוץ מבחופשת סמסטר, הגשות מטורפות.
ועבדתי...
והיה לי ממוצע מעל 90+ וגם משכורת מעל הסכומים הנ״ל...
מי שרוצה - ישיג. מי שנוח לו להתחבא תחת תירוצים כאלה- לא ישיג...
ועבדתי...
והיה לי ממוצע מעל 90+ וגם משכורת מעל הסכומים הנ״ל...
מי שרוצה - ישיג. מי שנוח לו להתחבא תחת תירוצים כאלה- לא ישיג...
(בעצם לא)מוטיבציה
הייתי מתפטרת על משכורת כזוארוון
באמת![]()
ובטח לא הייתי קונה דירה/ שוכרת ממשכורת כזו- הולכת על להישאר עם ההורים או משהו...![]()
כל זוג מוצא את הדרך שלואריק מהדרום
מה לצרוך, מה לחסוך ובמה לעבוד, אם חתן יוצא מנקודת הנחה שהוא יתחתן וימשיך באיכות החיים שהיתה אצל ההוריםשלו כשהיה רווק או אפילו כרווק בדירת 8 רווקים ו3 חדרים, אז הוא בדרך כלל טועה.
מכינים תקציב מסודר ומתכוננים מראשמשה
שזה אומר לצמצם ולחסוך, לעשות השוואות מחירים ולא לקנות מה שלא צריך.
כתבו פה לפניי יותר טוב)
ובעיניי גם להכיר את הבנק ולא לפחד ממנו זה חשוב.
ס"ד- זו התשובה..יעלי_א
ס"ד זו בריחה מתשובהמאיר.
לא לכל אחד יש סיעתא דשמיא
והיא גם ככה עובדת רק עם התעוררות שלנו...
כמשל:
אםשר שאלוהים יחליט שהשדה שלך יצמיח המון תבואה
אם לא תזרעי לא יצמח כלום...
זו ההרגשה שלי..יעלי_א
כ"כ חששתי להתחתן עם בחור ישיבה ולהיות אברכית- סטודנטית.
וב"ה.. חיים..
ההשתדלות היתה לתמוך ולעודד את בעלי שרוצה להתגדל בתורה,
לחפש עבודה- למרות שלא מצאתי כ"כ.. רק משהו בקטנה..
ולהסתפק במועט.
לכן תשובתי..
לא לפחד מעבודה קשה ומלימודיםפרח-בר
להתמקצע במשהו שאוהבים.
להתרחק מהלוואות מהירות/ מימון
להכנס באופן עקבי לחשבון בנק ולהוצ׳ כרטיס אשראי
להתרחק מהלוואות מהירות/ מימון
להכנס באופן עקבי לחשבון בנק ולהוצ׳ כרטיס אשראי
בעז"ה
מוטיבציה
צריך לחסוך בכל דבר השוואת מחירים לדוגמא בסלולר להתקשר לכמה חמנחם10
חברות וגם שייש מבצעים חדשים אפשר לעדכןמוצרי מזון אפשר לקנות ברשתות הגדולות מוצרי חשמל ניתן לקנות גם דרך זאפ באינטרנט כרטיסי אשראי לבדוק עלות נמוכה להשתדל לא לחרוג כי משלמיםריבית גם מוצרי מזון למי שייש זמן וכח אחותי קונה איזה מוצרים שזולים מכל רשת במיוחד אם אין מרחק גדול ובקניות גדולות בגדים חנויות עודפים (לרוב אין מידות) ניתן לחסוך מאות שקלים בחודש אם אתם רוצים לחסוך תשאלו אותי (אני תימני) חח
למישהו יש נסיון עם מלצר תכשיטים?פצל"פ
יודעים אם אפשר לעשות אצלו עיצוב אישי?
או שזה הכל עיצובים קיימים ורק עושים התאמות?
מתלבט האמת אם כדאי לשאול פה או בנשו"ט...
אני קניתי שםרקאני
לא רציתי עיצוב אישי
אז לא יודעת לענות על זה
אבל כן עשו התאמות והיו מאוד אדיבים וקשובים
הבנתי...פצל"פ
תודה!
מזל טוב לך?...הרמוניה
עדיין לא😅פצל"פ
תודה אבל
חברה שלי קנתה שםמבולבלת מאדדדד
ועשו לה בעיצוב אישי. היא רצתה שילוב של כמה דוגמאות.
היא היתה מרוצה מהתוצאה.
וואו מצוייןפצל"פאחרונה
תודה רבה
להוריד על נראות זה רדוד?יהלום12
אומרים לי שאני יותר מידי בררנית בשידוכים כי אני מורידה הרבה על נראות...
זה לגיטימי שאני מורידה על נראות ורק אם הבן אדם מוצא חן בעיני בחיצוניות אני מוכנה להקשיב לעוד פרטים (פנימיים יותר..)
זה ממש שטחי מצידי?
כן ולא (בעיני)יעל מהדרום
לק"י
לא, כי לא רצוי להתחתן עם מישהו שלא אוהבים גם את המראה החיצוני שלו.
וכן, כי תלוי במה מדובר. האם את מוכנה להפגש רק עם מישהו בעל מראה מאוד ספציפי?
אם כן, אז בעיני כדי להפתח ולנסות לפני שפוסלים.
מראה חיצוני רואים הכי טוב במציאות. ויכול להיות שחיבור רגשי לבנאדם, יוביל אותך לחיבור גם למראה החיצוני.
בדיוקברוקולי
לגיטימי ממשזיויקאחרונה
כל עוד זה במידה
ספירה לאחור לחברהאשר ברא
חסד ה' העליון החברה הכי טובה שלי התארסה.. ומחפשת רעיונות לספירה לאחור.
איך עושים? מי האנשים שסופרים וכו'?
כל מי משפטים שכותבים.. 😃
הספירה רק בשבילה? או גם בשביל הארוס שלה?חושבת בקופסא
לדעתי עדיף לשניהם כי זה ימלא בקלות יותר אנשים.
מה הקונצפט? לתלות לה תמונות בחדר או קבוצת ווצאפ שבכל יום שולחים את הספירה וכל משתתפי הקבוצה רואים?
יש לה או לארוס שלה מעגלי חברים ממקומות מיוחדים? מחוג מיוחד או ממעגלים שונים מצה"ל או מהשירות?
כדאי להתארגן על אנשי קשר לכל קבוצת אנשים, ואיש קשר למשפחה של כל אחד מהם.
תודה!אשר ברא
לשניהם בקבוצת ווטצאפ.
יום אחד חברים שלו ממעגל מסויםארץ השוקולדאחרונה
יום אחד חברים שלה ממעגל מקביל,
ככה לכמה מעגלים שונים,
יום לסבים וסבתות אם יש (אפשר יום לכל צד),
יום משפחה מורחבת (לכל צד),
יום אחים ואחיות (אפשר לפצל ליומיים) לכל צד,
יום הורים ב2,
יום של הזוג ב1
בנות שמבררותadvfb
בבקשה, אנא מכם,
אל תחזירו תשובה חיובית עם כוכבית.
דהיינו - כן, אשמח להפגש אבל בא נבדוק את זה ואת זה...
זה מוריד, חד משמעית.
נניח הייתי אומר לך "אני רוצה להפגש איתך אבל אני בספק" או "את נשמעת מעניינת אבל אני לא סגור על זה"
איך זה היה מרגיש לך?
זה כמובן נכון לגבי בנים, אבל הרבה פעמים זה יותר נכון אצל בנות. למה?
כי בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפני שהבחורה יודעת בכלל עליה
ולכן הבנות בסוג של "פור". קיבלת את הפור הזה, בצדק, ואני סבבה שקיבלת את הפור הזה, הכי מפרגן
אבל תכירי בזה שקיבלת פור, תעריכי את זה ואל תקחי את זה כמובן מאליו
ולפיכך תדעי שגם מצופה ממך
לענות תשובה ברורה - כן כן, לא לא.
אני עשיתי המאמץ, קבעתי זמן לדבר עם חברה שלך, חשבתי על זה וגם לקחתי בחשבון שאני אחכה זמן שאותו אוכל להשקיע בהצעה אחרת.
אז כן - אני מצפה ממך לברר כמו שצריך, להחזיר תשובה כמו שצריך.
נ.ב -
יודעים מה, אם למרות הבירורים, בחורה רוצה לברר עניין מסויים בשיחת טלפון,
אם אין ברירה אחרת או שקרתה אי הבנה בטעות (כולנו בנ"א)
ברגישות, אפילו בקצת בושה - יכול להיות לזה מקום.
חלק מהרעיון של בירורים זה למנוע בדיוק את החוסר נעימות הזאת. אם אין ברירה, אז לפחות להודות בחוסר נעימות שיכול להגרם. זה שיא המוערך.
על הנייר אתה צודק. אבל לדעתימוקי_2020
אם תשנה גישה, אתה תרויח יותר.
מתי מרויחים יותר ? בדרך הקשה.
מהי הדרך הקשה ? תתעלם מכל הקוסמטיקה הזו, מכל הכוכביות האלה.
או במילים אחרות - תהיה גבר.
בסופו של דבר זה גם ירגיש לך נכון יותר וגם תרגיש טוב יותר.
שהבחורה תברר גם עם 8000 כוכביות. זה לא אמור להזיז לך (קל לדבר קשה לבצע). זה לא העניין שלך. זה העניין שלה בלבד.
תחשוב על זה טוב טוב ותראה שזו האמת.
אותך מעניין דבר אחד : להפגש. לשדר מי שאתה. לא יותר. לא פחות. תפס ? מזל טוב.
לא תפס ? התקדמת עוד צעד בדרך לחתונה כי כל מפגש כזה מחדד אותך.
הכל בהכוונת השם יתברך.
לדעתי גם זה שתתעלם מהכוכביות האלה, זה חלק מהמבחן שהוא עושה לך.
אגו. גאווה. להעיף את הזה ממך.
תבחר בדרך הקשה. רק תרויח לטווח ארוך.
בהצלחה.
מבין את הסברה שאתה אומר, לא מסכים עם המסקנהadvfb
כן, יש עניין להחזיק מורכבות, ושאתה גבר יש בזה גם ציפייה או יכולת להחזיק שהיא עוזרת מאוד להתחיל ולהמשיך קשרים.
אממה, נראה לי כל בנאדם ירצה להיות עם מי שרוצה להיות איתו. זה אנושי לגמרי.
ברגע שאני מבין שהבחורה השנייה פחות רוצה ממה שאני חושב שהגיוני שתרצה או רוצה מעבר למידה שנראת לי הגיונית, זה מדליק נורה אדומה.
למה? כי יש לי מלאי כוחות מוגבל ואני לא אקח כל הזדמנות רחוקה לקשר.
לפני כל הצעה, אני לוקח בחשבון את הסיכויים ואת המחירים שאני אשלם אם אני יענה אליה לחיוב.
מבחינה סטטסטית הגיוני שמי שתעשה לי טובה פחות תרצה להמשיך ופחות יהיה לזה סיכוי. אז כן, זה משתכלל בחשבון.
אני מכוון לבחור בדרך הקשה, להקשיב לעצמי ולסמוך על האינטואיציה שלי. וואו, זאת דרך מאוד קשה ולא מובנת מאליה.
לרוב אתה צודקהפי
אבל אם יש לי התלבטות מאוד גדולה מרגיש לי רמאות לא לתווך את זה לצד השני .
נניח היה בחור שממש התלבטתי אם לצאת איתו והרגשתי שאני חייבת להגיד לו את זה .. זה לא סבבה לבזבז את הזמן של מישהו בלי להגיד לו את זה .
הוא בכל זאת רצה שנצא לא יצא מזה כלום כי זה עדיין הפריע לי .. אבל זכיתי להכיר בחור שמכיר לי היום בחורים איכותיים ואני לו .
מסכיםadvfb
בסוף, גם בנים לא תמיד מקבלים הצעות..נ א
ובנות דוחות הצעות של בנים.
יש לכאן ולכאן.
בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפניadvfb
ורק אחרי שהם מחזירים תשובה חיובית אז הבחורה מקבלת את ההצעה.
אתה מתכוון למקרים אחרים מהמקרה הזה?
אני לא הבנתי דבר אחדאשר בראאחרונה
איך מגיעות אליך הכוכביות?
זה לא שהיא מאשרת את ההצעה בפניך.. היא אומרת למי ששידך, לא?
איך אפשר לזהות בדייטיםאנונימי בלנ"ו
מישהו כזה?
פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוג - נשואים טריים
במהלך דייטים נראה לי פחות מתאים, אבל אחרי החתונה נשמע מהמם.
לא רוצה מישהו אובססיבי, ואני לא בטוחה שאני יודעת לזהות פוטנציאל כזה ולא להגדיר אצלי כמישהו אובססיבי. לפרגן, לפנק בדייטים זה מצוין, אבל באיזה שלב ואיך קריטי בעיני. איך יודעים לזהות את האיזון שמתאים לי?
תתחתני עם מישהו עם מידות טובות ותהפכי אותו לכזה.intuscrepidam
מידות טובות זה אכן התנאי הראשון, אבל גם מאוד תלויזמירות
בעיסוק והזמינות של הבעל, בדינמיקה הזוגית, בעומס החיים והמשפחה (גילאי הילדים, כמה ילדים).
אם הבעל הוא זה שאחראי על ארגון הילדים בבוקר, להעיר, להלביש, אוכל, לפזר למוסדות חינוך - פחות זמינות ופנאי לפנק בבוקר במיטה עם אלפחורס את האישה האהובה…
אני דווקא לא מסכימה עם זהזרלאיבין
זה עניין של סדרי עדיפויות
לשים אלפחורס ליד הכרית עם פתק זו פעולה של פחות מ5 דק
זה דברים קטנים שעושים שינוי גדול בדינמיקה הזוגית
וההפך אם מכינים ארוחת בוקר לילדים אפשר להכין צלחת נוספת לאישה/ להזמין ארוחת בוקר עם שליח
זה עניין של מה חשוב
אם נהיה אובייקטיבים לאדם שאין זמן גם לא יהיה לו זמן להיות בפון או להתכתב עם אנשים או לעשות דברים שהוא אוהב ורובנו עושים את הדברים הנ"ל
אז שזוגיות זה דבר מספיק חשוב אפשר למצוא זמן למחוות יום יומיות של 5 דק
תהיי ראויה לכך,האופטימי
והקב"ה ידאג שתקבלי מישהו כזה.
את לא מתחתנת עם מוצר מוגמרנעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ו 14:20
את מתחתנת עם אדם, פרטנר, שרוצה לעשות לך טוב ואת לו.
להתחתן עם האחד המושלם שבדיוק נותן לך את החיזור המדויק שאת רוצה - אין כזה כנראה.
הסוד הוא תקשורת.
ולא רק בחיזור, בכל ציפיה מסוימת שיש לכם מבן/בת הזוג.
המטרה היא לא חיפוש אחרי שלמות, וגם לא מה שהכי קרוב לשלמות.
המטרה היא אדם שאפשר לתקשר איתו בצורה בריאה, שהוא קולט, שהוא רוצה שיהיה לכם טוב וששניכם מוכנים לעבוד על זה.
רוצה פרחים כל שישי? אפשר להגיד.
גם מתנה, אפילו איזו מתנה ספציפית.
זה לא גורע מאפקט החיזור.
וללמוד עוד לפני החתונה - לא לצפות מאף אחד להבין ללא מילים, בן/בת זוג לא אמור לקרוא מחשבות ולא הבעות פנים עמומות.
וזה לא קשור למידות טובות, מכירה אנשים מהממים שלא קולטים את הצורך המדויק של האישה ולא את שפת האהבה שלה.
תקשורת טובה זה הנתון הכי חשוב להצלחה בזוגיות.
אהבתי את הערותייךארץ השוקולד
הייזרלאיבין
רוצה לענות לך על כמה דברים
חשוב שתביני לא היינו נשואים דקה וחצי
זו זוגיות שנבנתה במשך שנים..כלומר לא התחתנו וישר הכל היה מושלם התחתנו עם הרבה אהבה ורצון להטיב אחד לשניה אבל כמו כל זוג עבדנו על הזוגיות דיברנו הרבה למדנו אחד את השני הסברתי לו בדיוק מה משמח אותי ומה פחות מדבר אלי ולאט לאט הוא הבין איך אני מרגישה אהובה ומחוזרת ומתוך זה שגבר אוהב אישה והוא רוצה לעשות אותה מאושרת אז הוא יעשה את הדברים שהיא הסבירה לו שמשמחים אותה
.אני חושבת כמו שרשמו לך מידות טובות זה הבסיס להכל..זה דבר שאני יכולה להעיד עליו היה לו מידות של בנאדם 1 לדור היינו נשואים כמעט עשור ואני יכולה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שראיתי אותו כועס אז תחפשי גבר עם מידות טובות ורגוע
לגבי דייטים אני באמת מאמינה בתחושה פנימית אני יכולה לומר לך שבשניה שראיתי את בעלי ידעתי שהוא יהיה בעלי לא חושבת שכשתרגישי מחוזרת תרגישי שזה גובל באובסיסיביות ההיפך את תרגישי אהובה ושמישהו דואג ואוהב אותך
וגם בדייטים בעיני אפשר לראות הרבה..הוא דואג לבדוק אם הגעת הביתה. מציע לך לשתות/ מביא איתו משהו לפגישה/ יוזם/ בפגישות מתקדמות מביא פרחים או פינוק קטן
אבל זה דברים שעם אדם טוב ניתן גם לבנות יחד
מאחלת לך מכל הלב שתמצאי את שאהבה נפשך
(לקרוא אותך זה קצת חמוץ על מתוק)משה
את מזהה שאת רואה שאכפת לו ממךadvfbאחרונה
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ז בטבת תשפ"ו 1:09
בדברים הקטנים.
רגיש ביחס לזמן שלך, ביחס לנוחות שלך
תסמכי על עצמך שתדעי לזהות אכפתיות
מפה והלאה - תקשורת תקשורת ועוד תקשורת, ואז - השמיים הם הגבול
יש כמה דבריםהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 20:13
שממש סוגרים אותי
זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.
וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.
גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .
אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות
הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .
מה כן?
אמיתיות
יציבות הובלה ..
הקשבה .
הערכה
להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי
אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב
זה א. ב. של בן אדם לחברו
ואנשים טובים מתווכים
פשוט
אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
ולא מצאתי תכונה שמקשה עליי ליצור קשר יותר מיציבות.
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי
לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות
תן לי כנות עדינות יציבות זהו
עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם
איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
אני חושבת שזה קשור להגדרה של מה זה יציבותלגיטימי?אחרונה
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
אישית כשאני מציעה שידוך בין חברים, אני מתנה את זה בלהיות ישרים אחד עם השני. כלומר, אם לא מתאים אז להגיד בצורה מכבדת וביי. לא למרוח, לא להיעלם.
בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)
בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)
חד משמעיתהפי
נקודות מעניינות הפי.גבריאל.ק.צ
חברה מתארסתתתתאושריתו
שלום כולם
חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת
וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה
אבל אני רוצה אחרת!
אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..
איך לעבור את זה בהכי טוב
כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד
בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת
וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש
יש לי עצהאביעד מילוא
תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו
למה בעצם זה דורך עלייך?משה
היא כן ואת לא ?
כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה
לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך. התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)
ואני מציע משהו אחר
איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.
ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))
פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.
מובן מאודבחור עצוב
אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.
להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.
לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגעאחרונה
(ואני לא בת, אני אחלה גבר)
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
אחרי שאמרנו את זה, צריך לפרק ולברר את הקושי שלך.
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח
כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.
עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.
ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.