שירות צבאי לבחור חרדימוטי ישראלי
שלום לכולם
הנני בחור חרדי בן 23 כמעט ,גדלתי בבית דיי פתוח,
עד לא מזמן הייתי תלמיד ישיבה ,עזבתי אותה ,בגלל שרוב חברי לכיתה (לשיעור) התחתנו ב"ה,
תכלס מאז שעזבתי את הישיבה עבדתי כמחסנאי וכנהג של רב,ועוד כל מיני ,תכלס כרגע יקירכם דיי מובטל.
עלו לי הרבה רעיונות ללמוד מקצוע או לעשות תואר כלשהו,
בד בבד בתקופת מחשבותי ובירורי הציע לי ידיד לעשות שרות אזרחי ואז עלתה לי מחשבה אם כבר שרות אולי ללכת על שרות צבאי במסלולים של החרדים כגון שח"ר או בינה בירוק וכדו'
תכלס שאלתי היא כמה באמת השירות הזה יועיל לי לחיים?
האם החברה שהולכים ל מסלולים האלו באמת קל להם לאחר מכן יותר בעבודה ?
או שמא אני עלול למצוא את עצמי בגיל 26 28 מתי שאסיים את הצבא עדיין ללא מקצוע ביד וכבר עדיף לוותר על הרעיון?
יש בי הרבה ספיקות גם לגבי חתונה ,מהם הסיכויים שבחורה חרדית (אפילו מודרנית) תרצה להיתחתן עם אחד שעשה צבא? ובמידה ואין הרבה סיכויים מה הסיכויים שדתית לאומית תתחתן עם דבר כזה ,יש סיכויי בכלל ? האם ניתן בכלל להיתחתן במהלך שרות ? לא שבוער לי אבל אולי תופיע פתאום האחת.
וגם הרבה חברה אומרים לי ת'שמע צבא זה לא מה שאתה חושב יש משמעת קפדנית אתה מאחר קצת וכאלה אתה יכול למצוא את עצמך על עונשים וכאלה ,לא שאני אחד שמפרק מסגרות ובישיבה סך הכל הייתי בחור טוב לומד מסתדר עם הצוות פחות או יותר הכל עבר דיי סבבה, אבל עדיין זה מפחיד כי זאת מסגרת חדשה שאין כל כך מושג מה התנאים שם?
לסיכום: מי שיש לו מידע או ניסיון בתחום או שסתם חושב שהוא יכול לתרום בעצתו ,מוזמן בשמחה לעזור,
תודה רבה חברה
במילה אחת- לא!יוני
יש סיכויים קטנים שזה יסדר לך עבודה לחיים, רוב החיילים לא משתמשים בכישורים שרכשו בצבא בעבודה אחרי.

רוב הסיכויים הם שתמצא את עצמך אח"כ ותך כדי מקלל את הרגע שהלכת על זה.

כן, הרבה בנות חרדיות לא ירצו להתחתן איתך
צבא זאת לא סיבה שבחורה דת"ל תתחתן איתך
תכלס קשה מבחינה כלכלית להתחתן תוך כדי הצבא ואם כבר אתה מדבר על המסגרת, מה אתה אומר על זה שתקבל יומיים חופש לפני ושבוע אחרי (שירד לך מימי החופשה בכלל) בשביל החתונה?

המסגרת קשה ברוב המקרים ותוקפנית במקרה שנפלת על מפקד דת"ל שמרגיש שליחות לחנך את הציבור החרדי
לגבי הליפול על אחד שבא לחנך את החרדיםמוטי ישראלי
באמת שלא בא לי ליפול על מפקד כזה
אתה אומר את הדברים מניסיון בתחום
אני אכתוב תשובה ממש חלקית כי אני עף לישוןמצפאי
אתה לא הולך לא לשירות אזרחי ולא לשירות צבאי בשביל שיהיה לך יותר טוב אפילו זה לא אמור להיות שיקול קטנטן אתה הולך לצבא כדי למסור את נפשך למען כלל ישראל ולמען מצוות כיבוש הארץ. לשאלתך אם אפשר להתחתן במהלך הצבא; אפשר, אם אתה בג'וב זה ממש לא אמור להוות בעיה זה כמו עבודה אך אם אתה בשירות קרבי זה הקרבה של חיי המשפחה+קושי שלך בצבא שמוריד את היכולות המקצועיות שלך משמעותית. סליחה שלא עניתי על כל הסעיפים. לילה טוב.
למה לא?די"מ

אם לא הייתי חושב שזה מזיק לכלליות האומה הישראלית והייתי חושב שיש לי בזה תועלת אישית (כמו שמישהו ניסה לשכנע אותי ביום חמישי האחרון,והוא ממש חי בסרט.. אין לי שום עניין לבזבז שנתיים-שלוש מחיי..) הייתי הולך לצבא.

מה הבעיה?

מעתיקה את התשובה...שירוש16

איך יועיל? יועיל ועוד איך. 

יש מסלולים מיוחדים לחרדים בצבא בהם אתה יכול לרכוש מקצוע. מבינה בירוק ועד נצח. אין לי פרטים מדויקים אבל זה פחות או יותר שנתיים שרות ושנה של לימודים.

הסיבות ללכת לצבא הן מגווונות. וזה לא חייב להיות דווקא מתוך מטרה לתת את נפשך למען המדינה. כי כמה מסירות נפש יש בג'וב?. אז כנראה שיש סיבות נוספות להיכנס לצבא שהן לא קשורות דווקא לנתינה ומסירות נפש. (למשל: פרנסה...).

יש מספיק בחורות חרדיות שרוצות בחור שעשה צבא. והן בחורות טובות. שלא נדבר על כך שיש בנות שלכתחילה מחפשות בחור בנצח ונח"ל וכו' ולא מחפשות במקומות אחרים.

כמובן שזה תלוי מאוד בבחור ועד כמה הוא נותן למסגרת החדשה להשפיע עליו. כמה הוא שומר על רמתו וכו'.

בהצלחה!

רואים שאין לך פרטים מדויקיםיוני
פרנסה זאת לא סיבה ללכת לצבא!!!!!
אין שום מקצוע ביד אחרי נצח, יש מכינה להשלמת בגרויות או מסלול דומה ואני מכיר גם כאלו ש'הפסידו' את הלימודים שלהם בתור עונש על כל מיני דברים.

וכמובן, לא שמעתי בחיים על בחורות שמחפשות מישהו דווקא מנצח.. תביאי פרטים
ברוך הבא לעולם החרדי...שירוש16

כנראה שאתה לא מכיר את המסלולים החרדיים מקרוב. אבל זה פחות או יותר מה שהולך שם:

אחרי נצח יש אפשרות ללמוד מקצוע במימון (חלקי או יותר) של הצבא. במיוחד אם זה חייל בודד שנפוץ מאוד במסלולים החרדיים.

בינה בירוק- זה כמו לצאת עם מקצוע ביד. ממש. בוגרי המסלול משתלבים בשוק העבודה יפה מאוד (הייטק וכו').

וכן מסלולים נוספים.

וזה שעדין לא שמעת על בחורות חרדיות שמעוניינות בבחורים שעשו נצח זה עיניין אישי שלך. לא קשור למציאות בשטח.

מכירה מספיק שדכנים שעוסקים דווקא בתחום הזה. (בחורות חרדיות עם בחורים מנצח וכו').

"תביאי פרטים"... אמממ... בשביל זה יש אישי. 

חבריםמוטי ישראלי
לא מדבר על נצח
יותר על שחר כחול בינה בירוק וכאלו ,
בכל מקרה תודה לכולם!
זה לא מסלולים של נשואים?!יעל מהדרום
לק"י

ועד כמה שאני מבינה, יש בעיה לעזוב את הישיבה ולהתחיל לעבוד בלי צבא.
אלא אם כן אתה נשוי עם מספר ילדים.

אם אני לא טועה...
אין בעיה עובדים אפשרי גם עם תלוש כמוני ומקסימוםמוטי ישראלי
הרדמת אותי שירושיוני
נשמע כאילו את מדקלמת טקסטים.. אז אל תגידי לי שאני לא מכיר..
הייתה פה שאלה ולא שמתי לב?שירוש16

מצד שני אני לפחות דאגתי לבדוק ולחקור את הנושא.

חוץ מזה-

אם אתה לא מכיר בחורות שרוצות בחור מנצח זו תוצאה של החיפוש שלך. או חוסר חיפוש.

אבל איך ניתן לשלול את העובדה שיש בנות (ואני מכירה אותן) שרוצות ומחפשות בחור מנצח.

אא"כ שאלת כל בת חרדית ביקום והיא ענתה לך "לא". משום מה זה לא נראה לי....

לא עשיתי סקר אבל את אומרת את זה כאילו זאת תופעהיוני
אני לא שולל, אבל מהתגובה שלך נשמע שאחרי שהבחור יסיים את השירות הצבאי הוא צריך לעבור ולשאול את כל בנות המגזר החרדי אחת אחת עד שימצא מישהי שתגיד לו שכן היא מעוניינת דווקא בבחור ששירת בנצח.
לא שללתי את האפשרות שיש בנות כאלו אבל תופעה זה לא, אז אל תספרי לו סיפורים...

יש שדכנים שעוסקים בתחום הזה ספיציפית. והרבה.שירוש16

וברגע שהוא יגמור שירות (אם בכלל) הוא יוכל לפנות למפקדים שלו או לרבנים שלו בצבא לקבל שמות של שדכנים שעוסקים בתחום.

וזו תופעה שהולכת ומתרחבת בציבור החרדי.

את יודעת על זה ממקור ראשון או ששמעת על זה..?יוני
צר לי לאכזב אותךעל הדרך

אך כעת אני חושבת שירדתי לסוף דעתך. את טוענת שיש בחורות טובות בחברה החרדית שהיו רוצות בחור שעושה צבא, אך כעת הבנתי לאיזה סוג מהחברה החרדית את מתכוונת וזה לאו דווקא מהסוג של החרדי המצוי. לרוב הבחורות האלה הן כאלה שאכן מתקראות חרדיות אך הן אותו האלה שילכו עם חצאית המיני ועם הפאה עד הרצפה, הן אותן אלה שבאמת גדלו בחברה החרדית ואפילו ידרשו מהבעלים שלהם לחבוש שטריימל על הראש ולהתהלך עם חליפות משי או קפטות בלע"ז, אך הן גם החליטו "להתפתח" ולצערי הרב לא במובן היהודי. הן אותן אלה שתלכנה לקולנוע ותנסנה להדמות לכולם, אך לעניות דעתי זו לא החברה החרדית המדוברת פה.

ושוב, בתוך עמי אנוכי יושבת, לעיתים משקיפה מן הצד ולעיתים מעורה בה לגמרי ואני יודעת בדיוק מה הולך שם, ותאמיני לי, הכרתי כמעט את כל סוגיה ורבדיה של החברה החרדית ולא מצאתי או טרם זכיתי למצוא הלך רוח שכזה....

זו נהיתה בהחלט תופעה שצוברת תאוצה..הלליש

מכירה אישית  חרדים ששירתו,

גם נשואים (הם אכן מודרניים יותר..)

איפה את חיה?על הדרך

את באמת חרדית? בתור אחת שגדלה בחברה החרדית ובהנחה שפותח השירשור מעוניין בבחורה חרדית אני יכולה לומר, להעיד ולהביא דוגמאות חיות לכך שקשה מאוד למצוא בחורה חרדית שמסתבר שגם למדה בסמינר שמעוניינת בבחור שעשה צבא, כי בחברה חרדית צבא זה אומר שחרגת מהכללים, צבא זה אומר שהוצאת את עצמך מהכלל, צבא זה אומר שאתה כבר לא חרדי כי רבני החברה החרדית מתנגדים מאוד ליוצאי ונכנסי צבא. אז אני לא באמת יודעת מאיפה הבאת את המידע הזה. אך כאחת שגדלה בחברה החרדית אך אולי יותר מהצד ולא ממש עם רצון להתערות בחברה החרדית (ולא בקטע הדתי-יהודי אלא בקטע החברתי בלבד) מאחר והורי הם בעלי תשובה ולכן תמיד היה לי את הצד היותר פתוח אני יודעת את הלך הרוח של החברה הזו וקשה לי להאמין שמישהי מחברותי החרדיות הרבות תהיה מוכנה מלכתחילה לשמוע על בחור יוצא צבא. ולא שחלילה וחס יש לי משהו נגד אלו שהלכו והולכים לצבא, אלא פשוט מאוד לצערי זו האמת בחברה הזו.

זו עובדה שיותר ויותר חרדיות רוצות בחורים שעשו צבא ויש להםשירוש16

מקצוע ביד.

ואני מתכוונת לבנות טובות, מסמינרים נחשבים (והמבין יבין...)

לא לבנות שפסעו על הגבול ונטו יום אחד לפה ויום אחד לשם...

בנות חזקות, עם השקפה ברורה. ממשפחות טובות.

ברור- מדובר בבנות יותר פתוחות (ולא הכוונה לקטע הדתי, אלא לקטע ההשקפתי). 

ההשקפה שלהן יותר רחבה-פתוחה ופחות מרובעת משאר החרדים.

אני מכיר טוב את הציבור החרדייוני
ומעולם לא שמעתי על זה
והנה עוד מישהי חרדית אומרת שהיא לא מכירה את זה
אז אולי במקום 'המבין יבין' ועוד רמזים חסרי חשיבות תאירי את עיניינו?

אני לא אומר שזה לא נכון אני אומר שזה לא מוכר
וזה שיש יותר חיילים חרדים שיתחתנו עם חרדיות אומר שיש חרדעות שיתחתנו עם יוצאי צבא חרדים.. אבל זאת לא תופעה ואת לא יכולה לומר לבנאדם שהוא יכול לבנות על זה אם זה לא ממשי! את לוקחת על אחריותך למצוא לו בחורה כזאת?!
למה לא?..ד.

ולמה לחשוב רק על "כמה יועיל לך" - ולא על הענין הבסיסי לשרת עבור עם ישראל, אחרי שאתה כבר לא עוסק בתורה בקביעות?

ולגבי "מקצוע ביד" - אתה יכול לברר ספציפית, דומני שמרוויחים שם גם את זה. 

ניתן להתחתן גם במהלך שירות.

את החברה שאתה בה, אינני מכיר מספיק. אבל האם בחורה כזו תעדיף להתחתן עם מחסנאי/מובטל מאשר עם מי שעשה שח"ר או בינה בירוק?

תברר בנחת. לפחד יותר מידי זה אף פעם לא טוב.

בהצלחה רבה. ושתמצא שידוך טוב ומתאים.

אני יסביר לךמוטי ישראלי
כי אני לא בן 18 אני בן 23 בשנים הללו למדתי תורה לא הייתי בטל או משהו כזה,ו עדיין תורה מגנא ומצלא ,למי בינינו שמאמין ,וגיל 23 הוא כבר דיי מתקדם ,ו המחשבה היא לא רק מה לתרום למדינה אלא גם אייך לתרום לעצמך עתיד כלכלי יציב יותר ,ללמוד לתואר וכדו'
בתקווה שתבין בכל מקרה תודה על תגובתך וברכתך
אם אתה כל כך רוצה לתרום לעצמךמגשים
לך ללמוד תואר
המטרה הראשית בצבא היא לא אתה וכן גם אם אתה בן 23
ואני גם לא חושב שמישהו בצבא יעשה לך חיים קשים רק כי אתה חרדי.. זה שטויות
תורא מגנא ומצלא אבל לא מביאה משכורת אה? ;)
אני מאמין מאוד.
ממליץ לך לברר על המסלולים לציבור החרדי ובעז"ה תמצא את שאהבה נפשך (תרתי משמע)
בהצלחה!
לא בדיוק..ד.

תורה מגנא ומצלא - אבל כעת אתה לא עוסק בה בקביעות.

אכן, הגיל זה נכון - וגם בסדר שאת לא חושב "רק מה לתרום" אלא גם לעצמך. אבל אם ללכת לצבא - אז לא רק החשבון הזה.

לגבי השאר - כבר התייחסתי וגם אחרים. מקווה שתגיע למסקנה טובה.

שני חברים שלי יצאו משח"ר להייטק כמתכנתיםיאיר26
פחות בקיא באפשרויות אחרות שם אבל אם תכנות מתאים לך אז כדאי לך לברר.
לגבי השאלה מה היחס של בנות חרדיות לנושא..אדם כל שהוא

אני לא בטוח שהמקום לברר את זה הוא פורום דת"ל.

ולגבי האופציה של בת דת"ל - זה נראה לי תלוי לא מעט בשאלה האם אתה מעוניין להשאר חרדי במידה מסויימת.

לגבי המסגרת, מומלץ מאוד לשמוע ממי שנמצא/ היה בפנים, אני חושב שזו מסגרת שונה מאוד מהמסגרת הצבאית שהרוב פה מכירים.

אין לי מה לומריזהר

אבל אסייע בתיוג:

@efraim37

אם אתה תרצה לעבוד במחשבים כשתהיה גדול - מסלולי החרדיםותן טל

בשח"ר ובבינה בירוק - יקפיצו אותך בכמה רמות מעל כל אדם שרק לומד את זה באוניברסיטה. בלי שום פיקפוק.

השירות הזה מראש מותאם לנשואים, לחרדים - מכל הבחינות. חבר שלי אברך לשעבר עם שלושה ילדים עובד שם - כל יום ב4/5 הוא כבר בבית - תכל'ס, לפני הזמן שבו כבר היה גומר בישיבה ללמוד! ויש להם גם שעות לימוד/ימי עיון, וכו'... אוכל בכשרות מהודרת, מעגלים ראשונים של עבודה בהפרדה מבנות (אם תהפוך להיות מפקד אי אפשר להבטיח לך הפרדה מבנות הרמטית, אבל זה כל כך רחוק...).

וכמובן - זה חשוב מאוד לעם ישראל...

לגבי בנות חרדיות שירצו להתחתן עם בחור בצבא/עבודה - אז לגבי עבודה, הרי כבר אמרת שאתה לא לומד כל היום, ככה ש"בעיית" העבודה קיימת בכל מקרה. אני מעריך שבהחלט אפשר למצוא בנות חרדיות שיתחתנו ג-ם עם בחורים שבצבא - העובדה היא שיש חרדים בצבא נשואים...

אז נכון, אולי יהיו לא מעט שיפסלו רק על זה - אבל אם אתה חשוב שצבא זה חשוב, ובאמת חושב את זה - אז מי שלא חושבת שזה חשוב ומי שפוסלת על זה - כנראה לא מתאימה לך.

ב"הצלחה במה שתבחר!

בלי שום פקפוק?! מצג שווא!!יוני
"...בשח"ר ובבינה בירוק - יקפיצו אותך בכמה רמות מעל כל אדם שרק לומד את זה באוניברסיטה. בלי שום פיקפוק."
אתה כל כך בטוח בעצמך.. מאיפה הנתון הזה?
מחבר'ה שעשו את זה ויש להם עבודה, ומחבר'ה שלא היו בצבאותן טל

בגלל פטורים (מסוגים שונים...ואכמ"ל) ולמדו מקצועות דומים ועד היום לא מצליחים למצוא עבודה בשוק, מהסיבה הפשוטה שלהם יש פחות ניסיון בתחום מבחור שעבד בזה בפועל בצבא ושיש לו "Eבלות".

מה לעשות, זה דברים שקורים כל יום ואני רואה אותם.

אני לא אומר שמי שלומד באזרחות לא ימצא עבודה - אבל המציאות כמו שאני בהחלט רואה, היא שמי שעובד בזה בצבא, זה נותן לו פור משמעותי על האחרים, מעצם העובדה שיש לו ניסיון מוכח במשך כמה וכמה שנים (רובם חותמים קבע לפחות לכמה שנים - קבע מסוים הכרחי בכל מקרה, והארכה היא גם מקובלת, והשכר ברוך ה', בלי עין הרע...).

אז אל תגיד שזה "בלי שום פקפוק" אם זה רק המציאות שאתה רואהיוני
כי יש אנשים אחרים שרואים מציאות אחרת ובהחלט יכולים לפקפק על הקביעה הנחרצת שלך

תראה מספרים של מסלולים שעוסקים במקצועות אלו ותראה שעל כל חרדי יש 10 חילונים שגם ישתלבו בשוק הזה לעומת החרדים שרובם יקבלו גב.
אני בהחלט מפקפק על הקביעה שלך!
אם השקעת במקצוע בזמן השרות (אני מדבר על מקצוע בit)יואב גל
אז התחייבות של 99% שימצא עבודה
נ.ב כמובן ששרות צבאי כפשוטו הוא לא ערובה למקצוע מובטח באזרחות, צריך גם השקעה מצד האדם
בלי שום פיקפוק אני אומר מנקודת ההסתכלות שלי.ותן טל

ואתה מאיזו נקודת הסתכלות אומר? אמרת בביטחון גמור שרוב החיילים לא עבדו בזה לאחר מכן - מאיפה אתה אומר את זה? יש לך נתונים של לשכת התעסוקה ושל צה"ל??? באמת???

אתה יודע להיות נחרץ מאוד בדברים שאתה אומר, לעומת פעמים שבא לך לתקוף אחרים שאומרים דברים כאלו.

אז כן, תמיד הצהרתי כאן בפורומים שאני אומר את דעתי - וכן, דעתי היא שבהחלט, בלי שום פיקפוק, הוא יהיה לו קל יותר למצוא עבודה מאשר אדם אחר שלמד את זה לא בצבא ולא עבד את זה בצבא.

לדברים שאתה כתבת למעלה אין יותר סיבות להיחשב כ"רציניות" וכ"מוכחות" מאשר מה שאני כתבתי. במילא שנינו יכולים להמציא מה שאנחנו רוצים כאן בפורומים.

לא מעניין אותי שאתה מפקפק על הקביעה שלי. אני עדיין קובע שזה בלי שום פקפוק! ולא מעניינת אותי בגרוש הדעה שלך בעניין, כמה שזה נשמע בוטה.

ו"גם חילונים" - איזה דבילי זה במחילה. מה, אין חילונים בצבא שעובדים בזה ואכן מוצאים עבודה אחרי זה?

מילא היית מביא נתונים מדוייקים דרך הצבא/משרד הכלכלה, שמהם רואים בבירור שאין שום עדיפות תעסוקתית לאדם שעבד בצבא במקצוע מסוים שלמד שם, אל מול אדם שלא עבד בזה בצבא ולמד את זה באוניברסיטה - אבל לא הבאת נתונים כאלה וברור לי שגם לא תביא ואתה גם לא יכול להביא.

פקפוק- הטלת ספקיוני
תמיד דעתך היא כזאת נחרצת שאף אחד לא יכול להטיל עליה ספק.. אבל פה מדובר בעובדות, או שזה נכון או שלא! ואם אתה אומר שבלי שום פקפוק ככה וככה זה נשמע כאילו אתה בטוח בקשר לנושא ולא ש"מנקודת המבט שלי" זה ככה בעוד מנקודת מבטו של אחר זה יהיה אחרת.

זה דווקא נושא מאוד מדובר בעולם שאני מגיע ממנו אבל אם אתה מתעקש, גם בנט העלה את הנושא בתור שר הכלכלה (אבל הוא לא הצליח לשנות משהו) וגם עמותות החיל וארגוני חרדים עובדים דיברו הרבה על הנושא.

ולא אמרתי שחיילים לא יוצאים מהצבא ומשיגים עבודה בתחום יותר ממי שלמד באוניברסיטה, אמרתי שחיילים חרדים במסלולים שציינת- לא!
דווקא חילונים יש הרבה והם משתלבים בחברות והם באים עם רקע ועבודת צוות (בנים בנות) ואפחד כמעט לא מסתכל על חרדים...
שיהיה. אני לא אמשיך לדון כי אנחנו טוחנים מים. כל טוב ותן טל

מה שבטוח שהרגתם אותי מצחוק עם הפיקפוק שלכםמוטי ישראליאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד אישאחרונה

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

אולי יעניין אותך