הנני בחור חרדי בן 23 כמעט ,גדלתי בבית דיי פתוח,
עד לא מזמן הייתי תלמיד ישיבה ,עזבתי אותה ,בגלל שרוב חברי לכיתה (לשיעור) התחתנו ב"ה,
תכלס מאז שעזבתי את הישיבה עבדתי כמחסנאי וכנהג של רב,ועוד כל מיני ,תכלס כרגע יקירכם דיי מובטל.
עלו לי הרבה רעיונות ללמוד מקצוע או לעשות תואר כלשהו,
בד בבד בתקופת מחשבותי ובירורי הציע לי ידיד לעשות שרות אזרחי ואז עלתה לי מחשבה אם כבר שרות אולי ללכת על שרות צבאי במסלולים של החרדים כגון שח"ר או בינה בירוק וכדו'
תכלס שאלתי היא כמה באמת השירות הזה יועיל לי לחיים?
האם החברה שהולכים ל מסלולים האלו באמת קל להם לאחר מכן יותר בעבודה ?
או שמא אני עלול למצוא את עצמי בגיל 26 28 מתי שאסיים את הצבא עדיין ללא מקצוע ביד וכבר עדיף לוותר על הרעיון?
יש בי הרבה ספיקות גם לגבי חתונה ,מהם הסיכויים שבחורה חרדית (אפילו מודרנית) תרצה להיתחתן עם אחד שעשה צבא? ובמידה ואין הרבה סיכויים מה הסיכויים שדתית לאומית תתחתן עם דבר כזה ,יש סיכויי בכלל ? האם ניתן בכלל להיתחתן במהלך שרות ? לא שבוער לי אבל אולי תופיע פתאום האחת.
וגם הרבה חברה אומרים לי ת'שמע צבא זה לא מה שאתה חושב יש משמעת קפדנית אתה מאחר קצת וכאלה אתה יכול למצוא את עצמך על עונשים וכאלה ,לא שאני אחד שמפרק מסגרות ובישיבה סך הכל הייתי בחור טוב לומד מסתדר עם הצוות פחות או יותר הכל עבר דיי סבבה, אבל עדיין זה מפחיד כי זאת מסגרת חדשה שאין כל כך מושג מה התנאים שם?
לסיכום: מי שיש לו מידע או ניסיון בתחום או שסתם חושב שהוא יכול לתרום בעצתו ,מוזמן בשמחה לעזור,
תודה רבה חברה