איך מקבלים אנרגיה/אדרנלין??אנונימי (פותח)

לאחרונה ממעטת בסוכר (לא בריא לי) ולא אוכלת גלוטן ולא שותה קפה

אז מהיכן מקבלים אנרגיה?? אני רדומה מבחינת אנרגיה כל היום (וכל החיים) מה שהחזיק אותי זה סוכר.....

אם זה משנה אני בהריון חודש רביעי.

אשמח לעזרה,

תודה מראש!!

למה לא גלוטן?אנונימי (3)

סוכר אני מבינה - לא רע להמעיט בסוכר,

קפה אני מבינה - אם כי, יש אנשים שסובלים מהתסמינים של לחץ דם נמוך וזקוקים למעט קפה כדי להעלות את לחץ הדם,

אבל אם אין רגישות מיוחדת, לא כדאי להימנע לגמרי מגלוטן. 

לגבי הקפה - לרוב, החולשה הקיצונית היא חלק מתהליך הגמילה.

אם זה נמשך מעבר לכמה ימים, כדאי למדוד לחץ דם. אם הוא נמוך במיוחד, מעט קפה לא יזיק.

לא כדאי לעשות דיאטה קיצונית בהריון (בענין הגלוטן כמקור לפחמימות, ודאי לא בתקופת ההנקה).

בחיטה יש גם ויטמינים חיוניים שחבל להפסיד אותם.

אם אין סיבה מיוחדת אני מציעה לך לחזור לאכול לחם, פסטה ודגנים, אפשר מלאים בחלק מהזמן, אם רוצים לחזק את החיוניות.

חוץ מזה להקפיד על ביצה ליום, עוף פעמים-שלוש בשבוע, ואם את אוהבת, אז גם בשר.

ויש עוד המון - אגוזים למניהם, טחינה מלאה,  פירות וירקות טריים. גם ירקות עלים, גם חסה, וכו'.

גם מוצרי חלב במידה חשובים. 

בתאבון. הריון קל ותקין בעז"ה.

כי לא עושה לי טובאנונימי (פותח)

יש לי קנדידה.....

המשך..אנונימי (פותח)

וקפה כבר שנים שלא שותה כך שהחולשה לא מגיעה מזה......

תעשי לעצמך טובה ואל תיכנסי למעגל הקסמים הזה.אנונימי (3)

אני האנונימית מעליך.

הייתי שם וכל כך נחלשתי. אכלתי בערך תמרים ודרדרים, ופנקייק מקמח חומוס, כל זה אחרי לידה.

בסוף הסתבר שכל הזמן הייתי רגישה דווקא לסויה - החלב שכמובן מומלץ בדיאטה הזו.

זה בור בלי תחתית.

אז זה לא הקפה - מעולה.

טבעי שכשמורידים סוכר בבת אחת מרגישים חולשה גדולה, וגם באיזשהו אופן, כשמתחילים דיאטה לקנדידה, יש הצפה של הפטריה ותופעות לוואי של זה.

אם את מחפשת מקורות לאנרגיה, פשוט תאכלי טוב! (כתבתי לך למעלה).

ואם את אוכלת וזה לא מספיק - קחי תוספת פרינטל - מולטיויטמין להריון.

אגב,אנונימי (3)

אני לא מזלזלת בכלל ברגישות למזון מסויים - זה יכול באמת להחליש,

רק שלא כל אחד רגיש באופן אוטומטי דווקא לגלוטן.

כדאי לך לבדוק בדיוק למה את רגישה.

אבל כתבתי את הדברים כי הדגשת שמה שהחזיק אותך עד הדיאטה זה הסוכר.

זה אופייני למצב של חסר בויטמינים מסויימים, ואם זה כך (זה מה שהיה אצלי), אם תורידי גלוטן - דהיינו דגנים, את מפסידה את המזון שיכול להשלים לך חלק מן הויטמינים.

אנדרנליןשמחוביץ

קנדידה היא פיטריה אשר ידועה זוללת סוכרים וחייה עליהם. לכן כאשר היא לא מקבלת את מבוקשה היא גורמת לירידה באנרגיה.

כאשר רוצים להוריד את הסוכרים ואת הגלוטן (שכאשר הוא מתעכל הופך לסוכרים) צריך במקביל לטפל בקנדידה כדי למגרה.

קפה שחור פעם ביום הוא לא מזיק לבריאות אפי' שיש קנדידה.

"אתי ב" כתבה: אני ניסיתי לטפל בקנדידה אחרי לידה (סבלתי בהיריון). הלכתי לנטורפתית שאסרה עליי כמעט הכול, שינתה לי לחלוטין את התפריט, ויצרה לי בעיות איומות במערכת העיכול. בעיות שנמשכו יותר מחצי שנה...

אני יוצא בחריפות נגד הדעה הזו.

כאשר יש בעל מקצוע אשר עושה את עבודתו בצורה לא איכותית האם נקבע את דעתנו עליו כל בעלי אותו מקצוע כסנדלרים?

לצערנו אין עדיין חוק של הרפואה המשלימה ולכן כל זב חוטם יכול להדפיס לעצמו תעודה ולקרא לו נטורופט או כל שם של מטפל אחר.

מי שהולכת לטיפול לפני שהיא בררה מה ואיפה היא למדה ומה ההכשרה שלה שלא תוציא לעז כל אנשים שהשקיעו ממיטב כספם ומרצם כדי ללמוד ו"לשמש" מורים אחרים כדי לעזור לאנשים אחרים בצורה אחראית.

ירון שמחוביץ קינסיולוג אשר למד אצל פסיכולוג שהוא בעצמו גם קינסיולוג. 

מסכימהאנונימי (5)
נכון מצד אחד,אנונימי (3)

ואגב אתי ב. סייגה את הדברים שלה,

מצד שני, זה קורה הרבה, גם אצל מטפלים מוסמכים ובעלי נסיון, 

הטיפול בקנדידה הוא מטבעו דרסטי, ויוצר תגובת שרשרת פיזית כמו שאתי ב. תיארה.

אישית, גם הבריאות שלי התדרדרה בעקבות טיפול, מוסמך אגב, בקנדידה.(כתבתי על כך באנונימי " עשי לעצמך טובה ואל...").

אני חושבת ששינויים בהרגלי תזונה לא מספיקים, גם לא ניתן להתמיד בשינויים דרסטיים לאורך זמן.

א. צריך לדייק ברגישויות האישיות בעזרת מטוטלת או ביקום או מוח אחד.

וב. צריך ללכת בגישה של להחלים את המערכת כך שתוכל להתמודד עם המזונות האלרגניים, ולספוג את החומרים החיוניים שהם תורמים לגוף.

כמובן שהחלמת המערכת צריכה לתת את הדעת על הקשר שבין גוף לנפש.

לכו כאשר אני עושה טיפול אני תמיד משתמש בבדיקת שרירשמחוביץ

מעולה.אנונימי (3)

הגיוני שההמוגלובין שלך נמוך, במיוחד בהריוןצוף שלי
כדאי שתעשי בדיקת דם ואם חסר הרופא יורה לך על נטילת ברזל בקביעות, סביר ביותר שאת חלשה כתוצאה מחוסר בברזל. ובינתיים, אכלי בשר אם את יכולה. יחזק אותך וישמח אותך. שקדיה. טחינה. לגבי הקנדידה: שמעתי שמוצרי חלב על בסיס גרגרי קפיר (פרטים באישי אם תרצי, בשמחה) מטפלים בקנדידה וגם טעימים, אך לא ניסיתי בעצמי.
בדקי גם בי12 בנוסף לברזל ואכלי פירות לפחות מעטאורין

הרבה ירקות, קטניות כמו עדשים ושעועית וגם דגים ובשר.

מה לגבי גבינות?

ושתיה מרובה של מים..

ייעוץ אישיאפילו בהסתרה

שלום וברכה,

ברכות על ההריון. שיהיה בבריאות ובשמחה.

מאד מאד חשוב בשלבים כאלו (הריון, הנקה) להתייעץ עם אנשי מקצוע בכל שינוי תזונתי!

חסרים כל כך הרבה פרטים בשאלה שלך...

את מתארת שאת ממעטת בסוכר - מה זה אומר? איזה סוכר את ממעטת? האם את יודעת שישנם סוכרים שניתן לאכול? האם את יודעת שהגוף חייב חייב לקבל סוכר לצורך תפקודים מאד בסיסיים?

האם ההריון תקין? איזה הריון זה? כמה את שוקלת? כמה עלית במשקל? האם את אוכלת מוצרים מן החי? אם כן מה וכמה? האם את אוכלת דגנים ללא גלוטן? האם משתמשת בקמחים אחרים (חומוס, טף, קוקוס, אורז וכו')? האם את משתמשת בתוספים? נוטלת תרופות?

בקיצור - את חייבת לגשת למישהו שיתשאל אותך לעומק ויתייחס אלייך ברצינות.

אבל בכל זאת על קצה המזלג: 

אם את ממעטת בסוכר - ייתכן וזה סביר, על אף שהמח חייב סוכרים בהספקה סדירה מאד. אמנם ניתן לאכול פחמימות  מורכבות לקבלת סוכרים איכותיים בדם אבל, וזה אבל חשוב, אולי את לא אוכלת כאלו פחמימות?

קפה, יותר נכון קפאין, לא חייב לצרוך. ממש לא! אבל ברור שחסרים לך חומרי הזנה חיוניים.

ובכלל - המליצו כאן שתעשי בדיקות דם. זו לא המלצה אלא חובה.

בדקי רמות ברזל, פריטין ו B12, בדקי גם תפקודי כבד ובלוטת התריס. מאד חשוב!

אני ממליצה לך מכל הלב לפנות ליועצת תזונה טבעית או נטורופתית ולקבל תפריט מאוזן ונבון.

יש הרבה מה ללמוד בנושא ולא כמו שחושבים היום שהכל רשום באינטרנט ורק לוקחים כל מיני טרנדים ואופנות או כותרות של כתבות ומשנים את התזונה. צריך להתאים לך את החליפה התזונתית האישית - לך, למזגך, לאישיותך, למצבך.

בהצלחה!

זהירות עם דיאטות. מניסיון...אתי ב

אני ניסיתי לטפל בקנדידה אחרי לידה (סבלתי בהיריון). הלכתי לנטורפתית שאסרה עליי כמעט הכול, שינתה לי לחלוטין את התפריט, ויצרה לי בעיות איומות במערכת העיכול. בעיות שנמשכו יותר מחצי שנה... 

(אגב, כשעשיתי דיאטה לקנדידה, הנטורפתית לא אסרה גלוטן, אלא חיטה בלבד).  

אל תעשי שום דיאטה בהיריון, ובמיוחד ללא ליווי של דיאטנית אמינה. 

אם את רוצה - נסי להימנע (לפחות באופן חלקי) מקמח לבן, מסוכר ומשמרים (כן, שמרים!), וקחי פרוביוטיקה מדי יום (ביופימייל של סופהרב מעולה). המצב ישתפר בעזרת ה'. לי זה עזר במהלך ההיריון (רק שהייתי טיפשה ואחרי הלידה החלטתי לטפל בבעיה "מן השורש" וכך הגעתי לנטורפתית האיומה ההיא, שהרסה לי את מערכת העיכול). רפואה שלמה!

אגב, מה בנוגע לברזל? בדקת? 

נטורופטית האיומה ההיא..אנונימי (4)

כשמנקים מהשורש, הרעל עולה ומורגש. זה חלק מהניקוי.

איני מתנגדת לנטורפתיה, אלא רק לטיפול חסר אחריות בתכליתאתי ב

זה לא רק רעל...

בכל מקרה, שינויים דרסטיים מזיקים בד"כ.  

אסור לעשות דיאטה ללא ליווי מקצועי. והיא - לא נתנה ליווי כזה. התעלמה לחלוטין מכל תלונותיי, טענה שהכול בסדר והתפריט מעולה וכו', עד שהגעתי למצב שלא יכולתי להכניס כמעט שום דבר לפה במשך חודשים. כאבי תופת בקיבה, בעיות עיכול מזוויעות. 

הדיאטנית הקלינית שהגעתי אליה אח"כ הייתה מזועזעת מהטיפול הלא מקצועי. 

אוכל למסור יותר פרטים באישי. אוכל אף לספר את סיפורי בטלפון, אם יעזור למישהו. 

בכל מקרה, רק רציתי להזהיר את הפותחת מטיפולים לא מקצועיים בקנדידה. במיוחד בהיריון. הגוף שלנו עדין כל כך, ויש לשמור עליו. 

דבר ראשוו, מזל טוב דרך חדשה
תתפלאי, אבל פעילות ספורטיבית ממש עוזרת!

וחוץ מזה, אם מדברים על אדרנלין...זה לפעמים קצת בראש. אולי אם תעסקי בדברים שאת אוהבת... לי למשל מוזיקה טובה עושה אדרנלין
ג'וס פלוססוג'וק

ריצה שבועית 6 ק"מחליל הרועים
בהריון חודש רביעי....אנונימי (3)

יישר כח לכל התגובות החמימותאנונימי (פותח)

בשבת אני משלימה קמח מלא לבא לידי סעודה

ובאמת יש לי בעיה עם הסוכר וכו'

לגבי הפטריה באמת מרגישה שזה לא שלם ויכול להיות שהתרחב אז מה את מציעה??

דיאטנית?

נסי לקחת פרוביוטיקה טובה. ואני חושבת שכדאי לפנות לדיאטניתאתי ב

מה זה גו'ס פלוס??אנונימי (פותח)אחרונה

להרגיש חיוניתיעל -ND

סוכר זה באמת מקור לאנרגיה בגוף, ואין דבר כזה "סוכר לא בריא לי", אם כי מדובר בסוכר בריא ולא בסוכר לבן. סוכר בריא זה: פירות, פירות יבשים, אבטיח, מלון, דבש, סילאן, ירקות...

אם הנך מרגישה חסרת כוח כל החיים - יתכן שנולדת ככה, ויתכן שפשוט כל החיים את אוכלת לא בריא, במקרה השני עליך לעבור לתזונה נכונה, ואז כעבור כמה זמן, אחרי שגופף יתנקה מהרעלים שהמסת עליו עם השנים, תרגישי הרבה יותר חיונית.

לגבי הריון: נשים רבות מרגישות חולשה בהריון.

הקפדה על שינה מספקת, שתייה מספקת (לפחות כוס מים כל שעה), תנוע ותזונה כונה - הינם מפתח להרגשה טובה.

זה שעזבת קפה - צעד גדול בכוון הנכון: קפה לא "מחזיק", אלא מתיש את הגוף, ויקח לא מעט זמן עד שתתנקי מהשפעות שלו - תקראי כאן: על קפה

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך