היא רמזה שזה לא הכי צנוע, וממש התפלאתי...
מה אתם חושבים?
זו הגישה באופן כללי למוזרים שמשום מה מחליטים לפתוח איתך בשיחה.
ושכדאי שאת לא תתחילי להיכנס לסרטים...
על אסיפת שיער בציבור
יש גם חשש סביר של מעצר בית ע"י גורמי החוק הפרוסים לאורכה ולרוחבה של מדינת ישראל
אם מתפרק לך- תסדרי בקטנה
לא צריך לעשות סיפור מכל דבר קטן..
ולשאלתך, התשובה היא שברמה מסויימת זה אכן מושך, אבל לא נראה לי שזה מושך ברמה כזאת שזה גורם להירהורים אסורים.
בסופו של דבר אתן מגיעות לדייטים אחרי מקלחת, תסרוקת, איפור, דאורדורנט, בושם ובחירת בגדים שמחמיאים לכן.
ואת כל זה אתן עושות בעיקר כדי למשוך את הגברים שאתן נפגשות איתם.
אז מה.. לא תעשו את כל הדברים האלה רק כי זה מושך גברים וישר נגדיר את זה כלא צנוע??
אולי גם בנות בכלל לא תצאינה מהבתים כי זה מושך גברים וזה לא צנוע??
חשוב להיות מאוזנים, לשלב בין צניעות לחיים נורמליים!
אז נראה לי שאם התפרקה לך התסרוקת לא תהיה שום בעיה לסדר אותה בחזרה גם ליד גברים.
אבל מצד שני לפרק את התסרוקת באופן אקטיבי ולסדר אותה מחדש רק כדי למשוך את הגבר שמולך, אז זה אולי יכול להיות לא צנוע.
ודרך אגב, לא כל דבר שיפה בעיני בת זה יהיה דבר שימשוך גברים!
(ואולי אפילו בד"כ לא.)
לפחות ככה אני מרגיש
אם זה קורה ויש צורך לאסוף את השיער אפשר לעשות את זה כמה שפחות מוחצן
ככה שאם את אוספת זה דווקא שיא הצניעות- בקיצור כל אחד והרעיונות המוזרים שלו.... לא להתרגש...
בס"ד
פניני הלכה - ליקוטים ג'-הלכות צניעות - יד כללי הלכות כיוסי הראש
"
וכל זה נאמר לגבי אשה נשואה, אבל רווקה אינה צריכה לכסות את ראשה. ולדעת ה'מגן- אברהם' (עה, ג), מדברי חכמים גם רווקות צריכות להקפיד שלא ללכת ברחוב בשיער פזור, שמצד מידת הצניעות עליהן לאסוף את שיער ראשן. ואכן כך נוהגות חלק מן הבנות הדתיות, שאוספות את שיער ראשן בסרט או שקולעות משערן צמות, כדי שלא יהיה פזור. אולם לדעת בעל 'מחצית- השקל' ובעל 'מגן-גיבורים', אין לבחורות איסור ללכת ברחוב בשיער פזור. ומאחר שיסוד המחלוקת הוא בדברי חכמים, ויש לנו כלל שבכל ספק בדברי חכמים הלכה כמיקל, הרוצות להקל וללכת עם שיער פזור – יש להן על מה לסמוך.
אולם חשוב לזכור תמיד את הכלל היסודי של הלכות צניעות, והוא, שלא למשוך תשומת לב מוגזמת. ויתכן שתהיה אשה שמבחינה חיצונית תשמור על כל הלכות הצניעות אולם לבושה יהיה לא צנוע. כללו של דבר, אין שום פסול בכך שאשה תיראה יפה, להיפך, יש חשיבות לכך שכל בחורה ואשה תשתדל לטפח את הופעתה, אבל יופי זה צריך להיות עדין ומופנם מעט, המשדר יופי, נעימות, נאמנות וטוב לב, ולא יופי המושך מבחינה מינית ומשדר התגרות ומוחצנות.
"
לדעתי ללא ספק עדיף לא ליד הבחור.
אשרייך על הרגישות.
ובכלל מה היא מתערבת לך בחיים?
ולא ניראלי שגבר ימשך לאישה שעושה קוקו.. מה כ"כ מושך בזה.
ואם כן זה בעיה שלו.
ואגב אני הולכת פזור ויש עוד הרבה בחורות דתיות שהולכות פזור.
אי אפשר להבין אף אדם בדיוק. אבל משתדלים..
אז לכן התגובה שלך לא רלוונטית כאן, כי שואלים כאן מה מושך גברים.
כשתהיה שאלה על מה מושך נשים, אז אנו נשמח מאד לשמוע את דעתך.
זכותי להביע את דעתי. לא עשיתי את זה בצורה פוגענית.
יש חופש הביטוי.
את יכולה להתבטא כמה שאת רוצה.
רק כמו שכתבת בעצמך, בנים לא מבינים בנות.
אז אותו דבר גם להיפך, בנות לא מבינות בנים.
ולכן, את יכולה לכתוב מכאן ועד ההודעה החדשה על הדברים שמושכים גברים,
אבל אלו למעשה בד"כ יהיו דברים שמנותקים מהמציאות.
ואותו הדבר יקרה אם אני אכתוב על רגשות של בנות, ומן הסתם גם זה יהיה דברי שטות והבל.
ולא אחרי אישה ברחוב. אני עם חז"ל הקדושים. אני מניח שאם היית שואלת את "מועצת החכמים " של הפורום הזה, הם היו אומרים שאלו דברים קיצוניים וחרדיים, אבל , מה לעשות , זה רמת הרגישות של חז"ל, שלא מובנת למי ששקוע בחוסר צניעות עד צוואר.. יום טוב
כשבהודעה הפותחת את השרשור המילה דייט לא הוזכרה אפילו פעם אחת
למרות שהשאלה בגדול היתה כללית על עצם הצניעות שבפיזור שיער ברחוב בכלל .
אם היית רוצה להוסיף על עניין הדייטים , אז זה היה צריך להיות מנוסח אחרת ..
"ואגב בדייטים למשל זה יכול להיות בסדר" אבל שאת כותבת "לא בטוח שלמשוך בדייט זאת בעיה"
זה מקבל הקשר אחר לגמרי כאילו שזה העיקר ועל זה הדיון ..
אבל בקטנה
אני שמה לב שבפורומים כאן תמיד מדובר על הצניעות של בנות, נשים וכו והמון ביקורת. התורה מצווה על חינוך למשמעת עצמית ומחשבתית מ2 המינים. בבקשה אל תצטטו לי בחזרה מקורות- זה לא רלוונטי. התורה עצמה מלאה כמעט בלבד במה קורה כשגבר לא מתנהג כמו שצריך לאישה ומה התוצאות הדרישה הכמעט בלעדית בתורה עצמה, מדאורייתא, בפרקים עצמם, בפסוקים עצמם (שימו לב להדגשות) מגבר בתורה היא משמעת עצמית ולהתגבר על התנהגויות קלוקלות. אם התורה דורשת מכם, מסתבר שאתם הסיפור ופחות אנחנו.
לפי הדרישה הזאת אסור לבחור לשים ריח נחמד, כי הוא יהיה מושך, להתלבש יפה, בכלל להיות חמוד, לסדר את הכיפה (כן כן, זה אכן משהו ששמים לב אליו, כן, זה די חמוד), לקשור את הציצית ובכלל להופיע- אל תגידו לי שזו בעיה יותר גדולה לגברים, אף פעם לא הייתם אישה ואני אף פעם לא הייתי גבר. יותר מזה- חז"ל לא היו אישה, אז שוב, בלי ציטוטים מיותרים.
אם לבחורה מתפרק הקוקו, שתסדר את הקוקו. אם לגבר זה מפריע, שינסה לחשוב על זה מהזוית של- נפלה לה הגומיה, היא סידרה את הקוקו ושינסה טיפה, רק טיפה, לקחת אחריות תורנית ולהתגבר על עצמו. טיפה.
אני יודעת, צניעות, חז"ל, נשים, דרכון יורק אש, לשרוף אותנו חיות, השטן, עריות. תפסיקו לסדר את הכיפה (כן כן, זה עדיין חמוד)
אם את גבר אוו אישה אבל מיליון אחוז אפשר להשוות. אני אישה, לי גבר מושך מעצם מה שהוא. גבר אכן חייב ללכת עם שרוול מסויים, מכנס עד הברך ולאישה יש כללים שונים אני מדגישה- זה תלוי ברב שלך, אז שוב, בלי הדיון. הקב"ה ברא את העולם "ואל אישתך תשוקתך". עובדתית נאמר פה משהו על התשוקה והיא לא של גברים. על ההתנהגות שלהם כן, על המשיכה שלהם- זה אנחנו 
אתם לא אנחנו ואנחנו לא אתם אז אי אפשר להשוות. זה מזכיר לי שכשלמדתי לפסיכונטרי אמרו לי- קטגורית, לא משנה מה האנגלית קשה מהמתמטיקה. אני ניסיתי להתווכח ואמרתי שלי זה לא נכון. אמרו לי- ככה זה, ברור, נקבע. דא עקא, הם טעו. אנשלית היה לי יופי וחשבון- מי שהמציא את זה היה סתם רע לב.
אף אחד לא יודע כיצד המין השני מתנהל. כל הידע מגיע מגברים. צר לי.
לי אישית אם בחור מסדר את הכיפה או יודע לקרוא בתורה זה סוף הדרך. אני לא צדיקה, אפשר לנשום, אני כן תוצר של החברה שלי והחינוך שלי ואני בחורה.
זה מה שקופץ לו. נשמע לי כאילו הוא זה שצריך את העבודה. לא כל הבחורות צדיקות, אבל לרובן יש שיער שמצריך סידור, אאכ יש להן ממש מזל.
תאוה הנאה משו כזה
לאישה יש מחוייבות לצניעות. מה הצניעות בדיוק, כיצד היא מתבטאת שנוי במחלוקת מפה ועד מחר בבוקר. היא לא יכולה להסתובב בבגד יפם, אסור. לסדר את השיער כחלק מהחיים מותר. נקודה.
גדרי הצניעות שנכתבו היא ע"י גברים. זה לא פמיניסטי, זו עובדה. חז"ל לא הבינו נשים ואיך הן חושבות. גדרי צניעות צריכים להיות מקבילים. לפי כל מה ששמעתי כאן ובמקומות אחרים ובמציאות זה הנכון.
ואני גם לא יודעת מה עובר על אישה שרואה גבר בבגד ים, אני יודעת רק מה עובר עליי כשאני רואה גבר בבגד ים.
כנ"ל לגבי כל האנושות.
לגבי הקוקו, זה ממש נזיל, ואין שום תשובה גורפת.
)
אביגיל.בנושא הנאה מתקיפה בכח
תת
שאצלינו התשוקה. בתורה כתוב שההתנהגות הגברית זו בעיה. לפי דעתך התורה פמיניסטית. אני אישה, אני רואה דברים מנקודת המבט שלי. לא העלבתי גברים, לא קראתי לך שוביניסט כי אתה אמרת שהאחריות היא על נשים. לא אמרתי שכל התנהגות היא בדר. אני מבינה שקשה לך עם מה שאני אומרת, אבל אל תנסה לפסול על הבסיס הזה, כי זה לא קשור.
אני דווקא מסכימה פה עם חלק ממה שכתוב, רק לא אם ארץ_אהבתי ותרשיש9. אני חושבת שבמהות הם טועים. אני מסבירה נקודת מבט אחרת. כן מאוד מטריד אותי שאישה היא המחטיאה ושמתנהגים כאילו אין לה את התחושות שיש מסתבר גם לגברים. זו בעיה אמיתי. בפורום יש המון התייחסות לדרישות הצניעות מנשים ומה זה עושה לגברים, וצריך לדעת שיש גם ההפך. מטריד אותי איך שחושבים על נשים כאילו המהות שלנו היא להימנע מלגרום לגברים חטא. התורה אומרת משהו אחר ונראה לי שצריך אולי לשמוע דעה אחרת. זה אכן נושא עקרוני מאוד כי זה אומר לי שבעצם כל מה שחושבים עלי פה הוא שאני אובייקט מיני מחטיא שצריכה להסתובב בסדין. אני בריאה של הקב"ה, אני בת ישראל, צריך אותי להתחיל בשינוי של גישה לגבי צניעות. זה לא אנטי- זה מתוך הרצון הכי עמוק לראות בגברים כברי שיח ובריאות (מלשון בריאה) שהם יותר מיצר התאווה שלהם. ישנם רבנים מאוד מכובדים שאומרים ששמירת עינים לדוגמא גורמת לבעית יצר גדולה יותר, לעומת זאת אני מכירה גברים רבים שאינם רואים את האישה בתור רדיו על "גל" מחטיא והם הגברים שאני מעריכה. קשה לי להבין איך את אומרת שאני אנטי זאת להכל אם קראו לי פה פמיניסטית ללא הסבר וסתם על העיקרון. ובהחלט צריך ללמוןד ביולוגיה, כי חוסר הידיעה לגבי נשים מוביל אנשים להנחות מוטעות שיכולות בהחלט להגיע למעבר על דברי תורה. אם נקבל שלשני המינים יש יצרים, 2 המינים חיים בעולם ונשים את זה בפרופורציה אז לדעתי יהיה טוב יותר. אל תסכימי איתי אבל זה ההפך מאנטי.
למה בין השורות שלי יש "פמיניסטיות מעוותת". ולכן עניתי מה שעניתי. וזה בדיוק העינין- אני מבינה את הנשים, אתה מבין את הגברים כי זה הטבע שלנו. קריאה למשהו "פמיניסטי" זו דרך לבטל משהו שמישהי אומרת ללא התייחסות רצינית לדבריה. לא כל מה שבחורה אומרת ששונה מהמקובל פמיניסטי ולא כל הפמיניסטי כמו שלא כל מה שגבר אומר הוא שוביניסטי. אינני מבינה את הקושי שלך עם מה שאמרתי. בתורה כשמדובר על תשוקה מדובר על תשוקה של אישה לגבר ובתורה כשמתוארת התנהגות קלוקלת ביחסים בין המינים זה הגבר לאישה ברוב המוחלט של המקרים. אי לכך מסתבר שהתורה הבינה (או קבעה) שיש תשוקות כאלה לנשים וזה דבר חיובי ושגברים צריכים להיות אחראים על ההתנהגויות שלהם.
גם אם זה פמיניסטי, זו דעת התורה.
היום התפרק לי השיער... והייתי באמצע הליכה... וכשסדרתי אותו הוזזתי את הראש לצד וראיתי בחור שהסתכל...(היה רוח)
וממש הרגשתי לא נעים, אז מהר אספתי אותו לגומיה וסדרתי אותו אח"כ...
אולי בנים יגידו שזה לא מושך
או שבנות יגידו שצריך להתנהג טבעי...
אבל בת ישראל צריכה לשים לב לרגישות אפילו אם זה דבר קטן (לסדר את השיער ברחוב...)
ולשמור על הצניעות שלה...
מי שחושב אחרת זה זכותו...
פינגו0לי זה נשמע מוזר..
אם היא חושבת שזה לא צנוע, אז שהיא תלך בעצמה לאנשהו.

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳