איך אפשר לתת טיפול למחבל מהפיגוע דריסה?ארץ_אהבתי
יש לו דין רודף וצריך להרוג אותו.פייקסמול
דין רודף לא שייך אחרי שהוא ביצע את המעשהדי"מ
כמה שנים למדת שאתה מחווה דעה בדיני נפשות בקלות כזו?אלעד
לו היית עוסק בתורה הקדושה,
היית מגלה שלא כך הדברים,
ולמעשה ברגע שאותו ערבי נוטרל ולא יכול להמשיך ולפגע - לא חל עליו דין רודף,
כמו שדי"מ ענה בקיצור.
בסך הכל בחור טוב המחבל הזה ימח שמו.פייקסמול
אמןאלעד
דין רודף כתב שאם יכול מצילו באחד מאבריודי"מ
לא שאני חושב שלא צריך להרוג אותו
למשל זה רק ביהודיםטוביה2
רמב"ם מפורש, הלכות רוצח ושמירת הנפש פרק א' (נזיקין)ותן טל
לנוחיותך:
ה רוֹצֵחַ שֶׁהָרַג בְּזָדוֹן אֵין מְמִיתִין אוֹתוֹ הָעֵדִים וְלֹא הָרוֹאִים אוֹתוֹ עַד שֶׁיָּבוֹא לְבֵית דִּין וִידִינוּהוּ לְמִיתָה. שֶׁנֶּאֱמַר (במדבר לה-יב) 'וְלֹא יָמוּת הָרֹצֵחַ עַד עָמְדוֹ לִפְנֵי הָעֵדָה לַמִּשְׁפָּט'. וְהוּא הַדִּין לְכָל מְחֻיְּבֵי מִיתוֹת בֵּית דִּין שֶׁעָבְרוּ וְעָשׂוּ שֶׁאֵין מְמִיתִין אוֹתָן עַד שֶׁיִּגָּמֵר דִּינָם בְּבֵית דִּין:
כסף משנה רוצח שהרג בזדון אין ממיתין אותו העדים ולא הרואין אותו עד שיבוא לבית דין וכו'. בפרק אלו הן הגולין (דף י"ב) ועוד תניא בסיפרי לפי שהוא אומר ורצח גואל הדם שומע אני יהרגנו בינו לבין עצמו תלמוד לומר ולא ימות הרוצח עד עמדו לפני העדה. ומ''ש והוא הדין לכל חייבי מיתות בית דין. שם יכול יהרוג אותו משהרג ומשנאף תלמוד לומר ולא ימות הרוצח עד עמדו וכו':
ו בַּמֶּה דְּבָרִים אֲמוּרִים בְּשֶׁעָבַר וְעָשָׂה הֶעָוֹן שֶׁחַיָּב עָלָיו מִיתַת בֵּית דִּין. אֲבָל הָרוֹדֵף אַחַר חֲבֵרוֹ לְהָרְגוֹ אֲפִלּוּ הָיָה הָרוֹדֵף קָטָן הֲרֵי כָּל יִשְׂרָאֵל מְצֻוִּין [א] לְהַצִּיל הַנִּרְדָּף מִיַּד הָרוֹדֵף וַאֲפִלּוּ בְּנַפְשׁוֹ שֶׁל רוֹדֵף:
כלומר (הסבר) :ותן טל
אסור להרוג אדם ש-כ-ב-ר הרג וחייב מיתת בית דין ומי שמותר להרוג ונקרא "רודף", זה רק מי שעדיין לא הרג ומתכוון ופועל כדי להרוג, שהוא הנקרא רודף ומותר להציל את הנרדף גם במחיר חייו של הרודף, אם זאת הדרך היחידה.
זה לגבי דין רודף והנ"ל זאת ההוכחה שמי שכבר ביצע את המעשה - כמו שכתבו די"מ ואלעד - כבר לא נקרא "רודף" (בלי להתייחס כרגע לשאלת הלאומניות וכו'. נטו מה שנאמר על דין "רודף")
וכמובן שבדין רודף כמו שנאמר כאן, אם ניתן להציל את הנרדף באחד מאיברי הרודף - זה מה שצריך לעשות, ולא להמית הרודף. (הלכה שלאחר מכן, הלכה ז')
נראה לי שעם מחבל זה שונהצריך עיון
נכוןדי"מ
זה בכלל מדבר יהודים.
גוי שהורג הורגים במקום "בעד אחד ודיין אחד"
אתה?!?צריך עיון
אמרתי מראש שאני מבהיר רק לגבי הדין רודף...ותן טל
אלעד ודי"מ כתבו משהו לגבי דין רודף. הדבר עצמו הוא נכון ואת זה הראתי ברמב"ם המובא. לגבי מחבל והאם כל דינו תלוי רק בדין רודף - בזה כבר איני פוסק. אני משער שלא רק דין רודף, אבל זה לא מה שבאתי להגיד כאן, באתי רק לענות לעניין ה"רודף" - ולא מצאתי מקום אחר שמתייחס בנפרד לערבי כ"רודף" שנחשב כרודף גם לאחר שכבר הרג... אלא זה (הלכות רוצח פרק א') המקום שבו הרמב"ם מתייחס לדין רודף בכללותו.
סבבהצריך עיון
משמע מתורת המלך שכן חל עליו דין רודףיוני
כמה שזכור לי, למדתי אותו מתי שהוא רק יצא..
אני גםדי"מ
בכל מקרה זה נשמע ממש מוזר להגיד ככה
לא מוזר, ככה כתוב שםיוני
את הסברות תשאיר בצד ותתמקד בפסק הלכה
אז תראה. תביא את המקור. אל "רק תגיד". כמוש אתה מבקשותן טל
שיראו לך את המקורות, תראה גם אתה. אני כבר הבאתי מקור. תורך 
אני לא נוהג לעשות את זהדי"מ
אני לא זוכר דבר כזהטוביה2
אולי אפשר לומר שזה רודף כינקודה
בס"ד
מחבלים בדרך כלל לא באים להרוג אדם אחד וזהו,
אלה השאיפה שלהם להרוג כמה שיותר יהודים,
ולכן כל עוד הוא חי הוא רודף כל יהודי באשר הוא,
וברגע שמטפלים בו עוזרים לו לחזור לרדיפתו בשלב כזה או אחר (ז"א אחרי הכלא..)
(בניגוד לרודף המקורי שמטרתו להרוג אדם ספציפי, וברגע שהרגו הוא לא רודף יותר)
כמו שברור לכולם לא למדתי את הלכות האלו, רק מעלה רעיון.
זה לא רודףדי"מ
זה הכי חשוב
נקודה
אנחנו לא מדברים פה על רוצחיוני
"ולמעשה ברגע שאותו ערבי נוטרל ולא יכול להמשיך ולפגע - לא חל עליו דין רודף"
בהיות שאם ניתן להציל את הנרדף מידי הרודף רק בפגיעהותן טל
באיברי הרודף - כך צריך לעשות על פי הרמב"ם, ולא להורגו - כמובן שאם ניתן להציל את הנרדף מידי הרודף על ידי ניטרולו של הרודף גם בלי פגיעה אפילו באיברי הרודף - על אחת כמה וכמה שאין להורגו (ואני מדגיש - בדין רודף בלבד ובלי להתייחס לעובדת היותו ערבי. אני לא מתייחס לזה כרגע, מבחינתי זה יכול להיות גם יהודי שרודף אחרי יהודי אחר להורגו ואני יכול לנטרלו בלי להורגו. דין מתי צריך להרוג מחבל ייתכן שהוא גם דין אחר - אבל דין רודף, כמובא בפרק א' בהלכות רוצח ברמב"ם, ברור מאוד לגבי העובדה שברגע שהוא כבר לא רודף בפועל, אין להורגו).
ז כֵּיצַד. אִם הִזְהִירוּהוּ וַהֲרֵי הוּא רוֹדֵף אַחֲרָיו אַף עַל פִּי שֶׁלֹּא קִבֵּל עָלָיו הַתְרָאָה כֵּיוָן שֶׁעֲדַיִן הוּא רוֹדֵף הֲרֵי זֶה נֶהֱרָג. וְאִם יְכוֹלִים לְהַצִּילוֹ בְּאֵיבָר מֵאֵיבְרֵי הָרוֹדֵף כְּגוֹן שֶׁיַּכּוּ אוֹתוֹ בְּחֵץ אוֹ בְּאֶבֶן אוֹ בְּסַיִף וְיִקְטְעוּ אֶת יָדוֹ אוֹ יִשְׁבְּרוּ אֶת רַגְלוֹ אוֹ יְסַמּוּ אֶת עֵינוֹ עוֹשִׂין. וְאִם [אֵינָן] יְכוֹלִין לְכַוֵּן וּלְהַצִּילוֹ אֶלָּא אִם כֵּן הֲרָגוּהוּ לַרוֹדֵף הֲרֵי אֵלּוּ הוֹרְגִין אוֹתוֹ אַף עַל פִּי שֶׁעֲדַיִן לֹא הָרַג * שֶׁנֶּאֱמַר (דברים כה-יב) 'וְקַצֹּתָה אֶת כַּפָּהּ לֹא תָחוֹס עֵינֶךָ':
חוץ מזה שדי"מ עצמו, בהחלט דיבר על רוצח.ותן טל
"לא שייך אחרי שביצע את המעשה" (דהיינו, הרצח).
התכוונתי שלמחבל אין דין סתם של רוצחיוני
אגב, קראתי בספר עדויות ממלחמת העצמאות שרבנים התירו להרוג אפילו את הנמלטים מהכפרים (כדור בגב) מחשש שיחזרו לנקום
ואני כתבתי במפורש שאני מדבר על דין רודף שאלעד ודי"מ דיברוותן טל
על הדין הזה. הדיבור על זה,הדגשתי, הוא במנותק מבחינתי מהשאלה מה צריך לעשות למחבל שלא מדין רודף. דין רודף הוא מוגדר מאוד, כמו שהבאתי ברמב"ם, ולפחות על פניו בדין הזה ספציפית לא נראה שהוא עושה חילוק בין יהודי לגוי. בדינים אחרים במקומות אחרים ייתכן, לא אמרתי שלא.
דין רודף זה על יהודיםדי"מ
לכן בכלל לא צריך דין רודף
כמובן - עדין צריך להורגוטוביה2
ולרמב''ן והראשונים שדומים לו - הרי שאני יודע שעבר ושאין איבה
פלפולי סרק והבל. צריך להורגו מיד וללא פלפולים מיותריםנזר הבריאה
חס וחלילהטוביה2
אני בן. ולהפך. פלפולים כאלה פוגעים בנורמליות של החייםנזר הבריאה
אבל אם לא מבינים זאת ישר ומתפלפלים על
עצם העניין, זה נורא ביותר.
ממש לא.ידיד נפש
אם ע"פ תורה צריך להרוג, אז הורגים ואם לא, אז לא. אנחנו משתדלים לעשות מה שה' רוצה, לא מה שהפופיק.
אם ע"פ התורה צריך לשמור שבת אז שומרים נכון?נזר הבריאה
כנ"ל פה. לא צריך להיות גאון הדור על
מנת להבין שזו דעת התורה.
לא נכוןטוביה2
ב. תראי לאיזה שטיות הגיע הרה''ר רק לפני שבוע. (וזה רק מחמיר - יש כמה משוגעים שעכשיו אוספים להם כסף שזה איסור מוחלט)
א. שוב, זה ידוע מה זה. ב. זה שונה.נזר הבריאה
מי ששמע את הרב שמואל אליהו כעת מבין על מה אני מדברנזר הבריאה
למהטוביה2
הקדמת המ''ב לח''ג
לא שבת שונה אלא ההצתה ואין לי כוונה להיכנס לזה.נזר הבריאה
על זה דיברתיטוביה2
לימוד הוא סרטן כשהוא משבש את הנורמליותנזר הבריאה
כמו אצל רבינוביץ'?טוביה2
רבינוביץ הוא רבם של פרס וביילין.נזר הבריאה
ואיך יכולים לא להוציא להורג מחבלים שהרגו? זה לא עיוות?ותן טל
כן, זה עיוות.
מה אתה רוצה שנגיד?
המדינה שלנו לא מושלמת והיא לא מדינת הלכה, ולמרות זאת היא הדבר הכי טוב בנתיים שיש לנו, בטח הרבה הרבה יותר טוב (פי לא יודע האם אפשר להגיד כמה) ממה שהיה לפני מאה שנים, לפני אלף שנים ולפני אלף וחמש מאות שנים. כעת לפחות להגן על עצמנו מהאויבים אנחנו יכולים, גם אם זה לא בצורה המושלמת וגם אם יש עיוותים.
בעזרת ה' כששומרי התורה והמצוות ישכילו להתערות בתוך המערכת ולהרים אותה כלפי מעלה, אז כן, זה ייקח זמן, אבל בהחלט הגיוני מאוד שעם הזמן, וכמובן עם התפתחות הדמוגרפיה לטובת הדתיים - נוכל להתקדם יותר ויותר לכיוון השאיפה שלנו למדינה שומרת מצוות.
רק להתבדל ולהוציא עצמנו מן הכלל (כמו שיש חלקים בציבור החרדי שעושים), - בטוח לא יעזור לא לנו, לא לעם ישראל, לא למדינת ישראל ולא לעולם כולו שאנו אמורים להיות לו ל"אור".
אולי עושים זאת, כדי להוציא ממנו מידע. אכן אחרי הוצאתחסדי הים
חסרים עיוותים שעל זה נתפסת??אלעד
אם המציאות לא היתה מעוותת, הוא כלל לא היה מעז לצאת ולפגע
אני חולה על המשפטים האלה...אריק מהדרום
לא, לא חסרים עיוותיםנקודה
בס"ד
אבל כשכואב- צועקים.
וחשוב להעלות את הדברים, ולהזכיר לעצמינו מידי פעם שזה עיוות,
כי אחרת מתרגלים לזה. וכשמתרגלים זה הופך להיות נורמה.
ושוכחים שפעם לפני שהמציאות, ובעקבותיה השכל שלנו התעקם דבר כזה היה מעוות.
העיוות זה שלא הורישו פה מהארץ לפני כן.ידיד נפש
והנה משהו שקבלתי בוואטצאפטוביה2
שבועת הרופאים לא קשור לפראמדיקים?עוגי פלצת
קשורצריך עיון
ועדיין...
את שבועת הרופאים אפשר לשרוף במדורת ל"ג בעומר.נזר הבריאהאחרונה
המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
תוסיף לשאלהoo
אנשים אומללים מצפון קוריאה
או ממדינות מסוימות באפריקה
או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות
ועוד
התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח
מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון
לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות
לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo
נצלה הזדמנות בסוריה
כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב
זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות
יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב
צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקדאחרונה
מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.
(סתם מציין עובדה)
האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות
והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.
אירן היא רק עוד אחת מהן.
במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.
קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.
עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.
אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות
איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?
איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?
מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.
מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.
מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום
וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
קשה לרעותצדיק יסוד עלוםאחרונה
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל
מוקדש באהבה ל- @הסטורי
כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.
כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.
זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.
לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל
רק ג'ובים עוד ועוד.
זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.
חחחברגוע

^^^^הסטורי
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.
היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.
היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.
היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.
חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל
וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות
בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.
"יהדות ליברלית".
הרב קוק מתהפך בקברו.
למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי
אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.
נשמח לתגובת המבינים:
מה פתאום?אריק מהדרום
כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל
לפעם אחת- לפחות.
במקום לקשקש...
וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.
ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.
ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.
כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.
שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.
תקשיב לעצמךהסטורי
כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.
אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.
(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)
מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל
ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.
קרא שוב מה שכתבתי קודם.
לא הסוחריםברגוע
בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.
למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום
למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?
למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?
למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..
וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה
אם אתה כל כך מודאגהסטורי
אכן כךאיתן גילאחרונה
כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.
נבל ברשות התורה.
מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11
סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-
א. כמה סימים נדלקו? 3000 ולא עשרות כפי שפרסמו .
מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.
גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,
כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.
ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,
והכל הושתק .
תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.
ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו הפרטי -
מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.
זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,
ונוצרה סאגת החטופים בגללו.
ד.הוא עקב אחר:
1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,
ודיווח מן הסתם למפעיליו .
סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.
2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.
3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.
ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,
ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.
אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.
ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .
התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).
הראיון כאן:
הרצי שלנואיתן גיל
הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד
כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26
הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.
אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות
א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11
מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS
הפנים האמיתיות של inss:
כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.
ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.
לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.
הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.
בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם
קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה
מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.
יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי
בס"ד
יש חשש. אין אידיקציות.
יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע
בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.
התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.
צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.
מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א
אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...
חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א
חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.