מסלול ישיבת הסדר - בעד/נגד?חתול בשק
מעוניין לשמוע דעות נוספות בעניין מעבר לחד-גוניות שנמצאת סביבי כרגע.
לא מבחינת פרקטית, האם משתלם לשרת פחות וכד', אלא באופן המהותי יותר של השתייכות למסלול המבדיל עצמו מן המסגרת הרגילה או בעניין הכביכול ויתור עצמי ואי התמסרות מלאה בין בישיבה בין בצבא.
תודה מראש!
תלוי בךאריק מהדרום
לימודי מיקרוביולוגיה בעד/נגד?
אוי נו...צריך עיון
מה אוי נו?אריק מהדרום
יש הבדל בין שתי השאלותצריך עיון
הבדל ברור, אם לדעתך הוא לא מהותי אז תגיד את זה ותסביר, תגובות כאלה לא תורמות כלום
אני לא חושב כךאריק מהדרום
לכן כתבתי זאת.
בעדטוביה2
אני אומנם נגד לשרת בצהל. אבל אם אתה הולך אז צרמך לזכור שיש שם הרבה בעיות קשות ומי שהולך הולך כי זה עדין חשוב בשביל הצלת יהודים. כמובן שבמסגרת הזו חשוב להשאר בחברה מתוקנת כמה שיותר - לא תלך לבית זנות בשביל להיות עם עוד יהודים, ולמרות שזו דוגמה מוקצנת עדיין חשוב לזכור שלצערנו הצבא אינו מתוקן
בעד!בן של מלך
ב"ה
אבל הבעיה היא שיש אנשים שהולכים לישיבה בגלל הנורמה החברתית שבדבר ולא בגלל שלימוד תורה חשוב להם.
בנוסף יש כאלו שכדי שהם יוכלו לשרת פחות בצבא הם הולכים לישיבת הסדר.
למרות, שאני בעד ישיבת הסדר, אני נגד אנשים שלא חושבים והולכים בגלל הטרנד שבדבר.
על ארבעה בני ישיבות דיברה המציאותאריק מהדרום

אחד חכם, אחד רשע, אחד תם, ואחד שאינו יודע לשאול.

חכם זהו הפושע נגד עם ישראל שלא נשאר להמית עצמו באוהלה של תורה או לעשות הסדר מרכז.

רשע זהו הפושע נגד עם ישראל שמנצל את השירות המקוצר ותוך כדי השירות בישיבה הוא עובד ועושה פסיכומטרי.

תם (= שלם) זהו האיש שמסלול ההסדר נוצר בשבילו והוא מביא אותו למיקסום של יראת שמים ושילוב של ספרא וסייפא.

ושאינו יודע לשאול זה הבחור שלא שואל שאלות כמו "חתול בשק" אלא הולך לישיבת הסדר כי כל החברים שלו הולכים לשם והוא נגרר אחריהם מכח האינרציה, הוא בעיקרון מצא ישיבה נחמדה עם ר"מים מגניבים וראש ישיבה פחות מגניב אבל ת"ח, הוא הולך לישיבה, לומד קצת גמרא באמת, לא כמו שעבדו עליו בישיבה התיכונית בשיעורי הגמרא והמסלול המקוצר דווקא בא לו בסבבה אבל זו לא הסיבה למה הוא הלך לישיבה אלא בגלל שרוב השכבה שלו הלכה לישיבות הסדר חוץ מהדוסים הכבדים והערסים.

עכשיו מה שנותר לך הוא לבדוק איפה אתה נמצא, אני יכול לתת לך רמז, אם השרשור הזה קיים, כנראה שאתה לא שייך לקטגוריה הרביעית.

בהצלחה.

נפתלי הדג
כל מילה בסלע

ואוסיף, שהשליליות של הרביעי היא אינה בטוחה.
אוי, אריק, חזק.נערת טבע

שטחיeytan
אתה באמת שטחי!! מה רשע במי שעושה פסיכומטרי?
אני חייל ואני עושה פסכומטרי.. מותר לעשות תוך כדי שירות..פסיכומטרי.. אוייש אתה ממש שטחי שזה לא מובן למה אני מגיב
איתן - אריק כותב כמעט תמיד בציניות... ממש לא ברשעות, וגםותן טל

ממש ממש לא מחייב שזה מה שהוא חושב - ההומור שלו הוא הומור ציני שלחבר'ה מבחוץ שלא מכירים, קשה קצת להבין ולקלוט "על ההתחלה..."

תלויאריק מהדרום
הכוונה כאן בשירות בישיבה כמובן, מי שעושה פסיכומטרי תוך כדי שירותו הצבאי ברשות, אין לי בעיה איתו ומי שעושה פסיכומטרי תוך כדי שירותו בישיבה בזמן שהוא אמור ללמוד תורה, זה פשיעה.
זה דווקא לא בציניות.
גניבה ספרותית לאור השבת?שום וחניכה

מי ראה בעמוד האחורי של 'עולם-קטן' השבת?

אריק, אם התביעה בגין הפרת זכויות יוצרים תתברר כנכונה, אני מבקש אחוזים על חשיפת הפרשה.

ששששש....אריק מהדרום
אל תגיד לי שהא' שבאריק היא אילן...שום וחניכה

טובאריק מהדרום
לא אגיד.
פלגיאטור נבל ונבערעוגי פלצת
העתיק גם את השורה האחרונה...
חחח ועוד שלל פאשלות...שום וחניכה

אממ...צריך עיון
זה התלבטות...
לימוד תורה זה חשוב והכל, אבל אי אפשר שבאופן גורף כולם/הרבה מאוד יעשו שנה וארבע, עובדתית חסרים לצבא לוחמים, בעיקר בוותיקות, די הרבה חבר'ה יורדים לג'וב גם אחרי סוף מסלול, וצריך עוד לוחמים.
תחשבו גם איך זה נראה מהצד, שכל הדוסים משתחררים מוקדם, כשהחלק הקשה (מנטלית לפחות) זה הסוף..
התלבטות לא קלה.מוטיבציה
ב"ה שאני לא צריכה להתלבט בזה (:
המסלול האידיאלי כדרך לרבים בלימוד תורהעוגי פלצת
לומדי תורה זה הצורך הכי חיוני לאומה
כך שמי שבאמת לומד לא צריך להתנצל על כך

אם כל בחורי ישראל היו לומדי תורה ברב או במעט
זו הדרך שהיו הולכים בה, פלוס מינוס
בעד. אבל אני בעד הקיצור של הזמן לזמן של 'הסדר מרכז'. אלא אםחסדי הים
כן הבחור רוצה לעשות משהו משמעותי יותר בצבא.

בכלל אני בעד שירות חובה לכל עמ"י כולל לומדי ישיבה גבוהה, אבל שזה יהיה באורך של הסדר מרכז, ומי שרוצה יותר משמעותי מתנדב מעצמו.
[הסיבה שאני חושב שצריך שירות חובה לכל אחד, הוא לא רק מצד הצבא, אלא בעיקר אני חושב שזה נותן ליחיד יכולות קרביות ועוד יכולות שחשובות לאדם בחיים. ברור שגם הצבא צריך ליעל יותר את הדברים הבסיסיים שהוא מלמד, כמו ללמד קרב מגע ועוד דברים חיוניים.]
זה לא ישיםצריך עיון
צריך סד"כ מסוים, אם יקצרו לכולם את השירות לא יהיו מספיק חיילים לבט"ש.
טוב זה ויכוח ידוע. כל אחד מביא ראיות לשיטתו. בקיצור,חסדי הים
לפי דעתי זה כן ישים, ואני חושב שהסיבה שיש עדיין שירות חובה לכולם, זו סממן שנשאר מהשקפה סוציאליסטית ולא מפאת החיוניות שהדבר.

טוב זו דעתי, מכבד את דעתך.
אז מי יהיה על הגבול?צריך עיון
אתה חושב שלא צריך כמות כזו של אנשים? או שיהיו מספיק מתנדבים?
יהיו מספיק מתנדבים אם יהיו הטבות, וגם מצלמות יותרחסדי הים
משוכללות.
יכול להיותצריך עיון
אתה מדבר כאילו אתה מינימום הרמטכ"ל ותן טל

וכשאומרים לך שכאשר מקצרים רק בארבעה חודשים את השירות לבנים, אז כבר מנסים להכשיר יותר בנות לקרבי כדי לא לפגוע בסד"כ - בטוח שחסדי הים יודע יותר טוב מכל המפקדים...

"מצלמות יותר משוכללות" - א. שום מצלמה, טובה ככל שתהיה, לא טובה כמו סיור של אדם בפועל בשטח, עם האינסטינקטים ועם השכל האנושי; ב. כל מצלמה דורשת גם תצפיתן/תצפיתנית שיאיישו אותה 24/7, אתה יודע...ככה שלא פתרת הרבה.

"מספיק מתנדבים" - ממש ממש לא מופרך שבהחלט לא יהיו "מספיק" - להתחיל לשלם לכל חייל משכורת שיהיה שווה למישהו לא להתחיל ללמוד וללכת להתנדב לצבא, כאשר החברים שלו מתקדמים כבר בתואר שלהם, והוא יצא אחרי הצבא בלי שום תואר, אולי מעט כסף - אני בכלל לא בטוח שזה יהיה כל כך "קל". מה גם שכבר היום התקציב הצבאי מנופח מאוד - אם הצבא ייאלץ להסתמך על מתנדבים, ולצורך זה יהיה צריך לשלם להם משכורות ראויות ומנופחות באופן רציני - הרי שיש מצב שהתקציב יצטרך להתנפח עוד יותר, ומאיפה?

בנוסף, כמובן שכל עוד שאר הצבא משרת שלוש שנים או כיום שנתיים ושמונה, וההסדר כבר עתה נמצאים "רק" בשנה וחמש - לרדת לרמה של מרכז, כ-ל ישיבות ההסדר - לא יתקבל באהדה ובהבנה בציבור הישראלי, והנזק התדמיתי לעולם התורה, בהשוואה להיום, יוכל לעלות עשרת מונים על הרווח שבחור ירוויח מכך בעוד כמה חודשי לימוד.
לבחור בהסדר אין שום מניעה לאחר סיום ארבעת שנות ההסדר, לשבת עוד חמש עשרה שנה וללמוד - לא השנה וארבע/חמש, שהוא משרת בצבא, לא זה מה שיוריד לו את האפשרות להיות תלמיד חכם. ומי שחושב ככה זה רק כי החדירו לו למוח שמי שעושה צבא וחלילה מעז לעשות שנה וחמש ולא הסדר מרכז או בכלל עוד יותר מקוצר, אז הוא גיוואעלד ותולמיד חוכם כבר לא יצא ממנו - כשבפועל זה שקר מוחלט והכל תלוי ברצון ובשאיפות של האדם ובמכונותו להתמיד ולהתקדם מעלה בתורה. אדם עם שאיפות מספיק גדולות, לא השנה וחמש בצבא זה מה שיעצור אותו מללמוד בעוצמתיות לאחר מכן בנוסף למה שלמד לפני. מנגד, אדם שלא בנוי ללימוד עוצמתי במשך שנים רבות וארוכות מאוד, ולא יהיה משדרת תלמידי החכמים - לא ישנה גם אם יעשה הסדר מרכז, זה לא יעזור יותר מידי ללימוד שלו - וגם מסלול ההסדר הסטנדרט, יספיק לו בשביל לבנות לפחות את הקומה האמונית והתורנית המינימלית כדי להתחיל חיים מתוך קדושה וטהרה, להקים משפחה על אדני התורה.

המצב כיום שבו מנסים לשוות מראה כאילו "הרציניים באמת" משתדלים לקצר יותר ויותר ויותר את הצבא, כי לכאורה זה "ביטול תורה", לי אישית זה מכאיב. מודה.

*התכוונתי כל עמ"י יעשו שירות מקוצר, ורק הרוציםחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך ו' בתמוז תשע"ה 06:12
יעשו ארוך.

*עצם זה שאתה מוריד תקציב מכל חיילי סדיר שלא יעשו 3 שנים, זה יעשה תקציב גדול לאלו הרוצים להאריך.

*המדינה עצמה תהיה הרבה יותר עשירה, כי רוב האנשים יתחילו ללמוד 2 קודם, ובמילא לעבוד, ויהיה יותר תקציב לביטחון.

*אדם יש לו יכולת לתצפת על כמה מצלמות ביחד, כגון שהם נמצאים על מסך אחד.

*אני לא מבין בזה עד הסוף. יש אנשים שמבינים בזה הרבה יותר ממני, וכתבו על זה מאמרים ארוכים ומנומקים, ונראה לי כדעתם.

*הצבא הוא לא הכל בחיים. הפוך כשלא נלחמים לכבוש, הוא רק מכשיר לביטחון. [כמובן בזמן שנלחמים לכבוש כל מי שעשה הכשרה צריך להילחם.] יש צורך לפתח המון תחומים בחיים: תורה, מדע, כלכלה, חקלאות, רפואה ועוד. צריכים כוחות צעירים שיעסקו בשנים הצעירות שלהם בנושאים אלו, חבל לא לייעל את הצבא, וכך להפסיד איכות בתחומים אלו.
בנוסף לכךטוביה2
למרבה הצער רבים אינם מאמינים כשהמערכת טוענת לחוסר בלוחמים.
יש הרגשה שזה בשביל לדחוף יותר לשרות נשים (לדוגמה גם נשים שעושות קרבי מבחינת הצבא היה עדיף שיהיו בגדודים נפרדים בתפקידי אבט''ש - ואת הקרבי ממש (שרות בלחימה + מעצרים + סיורים וכו') יעשו גברים - זה יותר יעיל ולא נעשה רק בשם הפוליטי-ליקורקט)

לכן במציאות העגומה היום בה המערכת לא אמינה - לא כל כך יעיל לנופף בססמאות שלה, ביחוד לא באלו בחשודות
המערכת מבזבזת כ"א על כל מיני שטויותמשה

יש היום כלים (רואה יורה למשל) שמאפשרים לחסוך בכ"א בצורה מאוד משמעותית ולייתרחלק גדול מהכ"א המשמש לבט"ש בצבא...

אני מכיר יותר את אנשי המפקדות וגם שם יש כ"א מיותר בכמויות. צריך רק מישהו עם שכל וצי קטן של מתכנתים כדי לייתר את העבודה שלהם ולייעל אותה.

בנוגע למפקדות זה הגיוני מאודצריך עיון
הכוח של הבט"ש זה הכוח האופרטיבי ללחימה, צריך להכניס גם את זה לשיקולים
מלחמה זה סיפור אחרמשה

בעיקרון צריך לפטר את כל מי שלא רוצה להיות ולשלם משכורת למי שכן רוצה להיות.

מצידי אפילו שוק חופשי חלקית - מכרזים לאבטחת יישוב או גיזרה כשהזול או הטוב ביותר מנצח - יהיו הרבה אנשים עם רעיונות יצירתיים שאנחנו לא חושבים עליהם כי זה לא המקצוע שלנו.

במלחמה צריך הרבה סד"כצריך עיון
וצריך גם סד"כ ראשוני בשביל ההתחלה
לא רואה מצב שצבא התנדבותי יספיק
אפשר למצוא פתרונות יצירתייםמשה
למשל כמו בזק''א ובהצולה, אנשים שעסוקים בעבודתם ביישובי קצה ויכולים להגיע למלחמה תוך דקות.
בלי לקחת צד בדיון הזהיוניאחרונה
אין ספק שב'מבצע' כמו כל המבצעים האחרונים בעזה ואפילו מבצע כמו חומת מגן, צבא כזה יכול לעמוד בקלות

אולי כבר שכחו פה מה זאת מלחמה מול צבא שלם ואפילו כמה צבאות ביחד (ל"ע) אבל במקרה כזה צבא קטן ומקצועי לא יעמוד בזה..
(לא שמלחמה כזאת נראת באופק ולא שהצבא הוא זה שיציל אותנו או לא ממלחמה כזאת)
נגד.ידיד נפש

נגד הצבא הזה באופן כללי.

זו לא היתה השאלהטוביה2
אתה יכול לראות מה אני כתבתי
ניצלו"שים זה כל הפורום הזה בערך...די"מ
בעד, לרוב האנשים..ארץ_אהבתי
שלוש שנים זה שירות שוחק.. רוב האנשים לא יחזרו לישיבה אחרי זה לדעתי. יש לזה השפעה על איך יראו כל החיים שלך אחרי זה, ואצל רוב האנשים התועלת לא שווה את הנזק בעיניי
יפה אמרת*שלי*
נשמע די אגואיסטי..צריך עיון
אתה חושב שחילונים לא נשחקים?
מי שזה חשוב לו יכול לחזור אחרי שנה וארבע לישיבה, ללמוד איזה שנה ולחזור שוב לצבא.
אתה באמת רוצה שדתייםטוביה2
גם יתפרקו אח''כ כמו חילונים
זה שוחק והטיול בילוי של אח''כ לא מומלץ
אני רוצה שאנשים יקיימו את החובות שלהםצריך עיון
אם הוא באמת עושה את זה מאידיאלים זה משהו אחר.
הטענה על שחיקה, זה נטו אגואיזם!
זה לא משנהטוביה2
המציאות היא שזה שחיקה שמביאה למקום לא טוב - והטענה שאחרים יוצאים בקושי היא טענה לא מספיקה אם בסוף אני יוצה נדפק
אם המערכת נותנת לי אפשרות לא להפגע אז אני הולך עליה

נ.ב. החובה היא מה שהחוק מחייב - וכמה שפחות יותר טוב
לא מסכים איתךצריך עיון
המחלוקת בינינו הרבה יותר עקרונית, כבר דיברנו על זה פעם..
לטענתך, ברור שיש פרצות בחוק, השאלה מה הייתה הכוונה. ולדעתי, עיקר המחוייבות היא חברתית.
אני עניתי לךטוביה2
הרי לדעתי לא צריך כלל להתגייס

אבל כל מה שטענתי זה שאם את הנורמה החברתית שלך תקבע לפי אנשים שלא חיים לפי 'סולם הערכים' שלך - רחוק אתה לא תגיע.
כלומר האם גם תיתן לילד שלך בבית מחשב פתוח וטלביזיה - כי החילוני לא מבין מה הבעיה?
ברור שאנחנו צריכים לעשטת את השיקולים הערכיים שלנו בלי להתחשב בהם.
ככה גם כאן - אנחנו צריכים לראות מה טוב לנו ולפעול לפי זה. חייל שעושה הסדריודעלהלחם אם יהיה בזה צורך והיות שהצבא הוא לא מקום אידאלי - כדאי להתרק משם בשלב הזה
לא ממליצה לכתחילה~א.ל
תלוי אדם.
ישיבות ההסדר נוצרו על מנת לתת מענה לספציפים
זה שהיום לכתחילה נכנסים לשם, זה לא נכון לדעתי
לא הבנתיטוביה2
זה שהמערכת (תזכורת - אנשים לא דתיים) לא חשבה על זה כלכתחילה זה בעל משמעות?? הוא שאל מה אנשים חושבים לגבי החייל אם זה שווה את הנזק של גיוס ארוך או לא
שהצבא יחפש תחברים שלו (יבוא יותר לקראת הדתיים) אם יש לא בעיה
קראת את השאלה?צריך עיון
הוא כתב בבירור שהוא לא שואל מבחינה פרקטית אלא מהותית על המסלול
בעדnobody
נגד מה שהולך בהרבה ישיבות שהחבר'ה לא באמת את ההתחיבות שלהם בנוגע לזמן בישיבה..
מי שלא מסוגל לשבת ללמוד את הזמן הזה שלא יעשה הסדר אלא ידחה וכשלא יוכל ללמוד יותר יתגייס לפי מה שהוא חייב.
וכמובן שיש אנשים שלא צריכים להתגייס בכלל..
בתור חייל ממש מיותר בצה"ל המסלול הזה הוא הצלהיאיר26
הלוואי שיכולתי מבחינה חברתית-חוקית-כלכלית לא לשרוף גם את השנה וארבע האלה בשירות שדי מסתכם בחצי תורנות מטבח בשבוע בתקופות העמוסות. הייתי יכול לעשות משהו מועיל בשירות לאומי/ישיבה/לימודים.
בקשר לרוב הג'ובניקים אתה צודק במאה אחוזצריך עיון
אבל אי אפשר להשליך מזה ללוחמים, זה מצב שונה..
גם למי שעושה שירות יותר משמעותי אני אישיתיאיר26
בעד לימודים וחתונה יחסית מוקדמים אז כדי לשלב גם בניה תורנית הסדר זה די כורח המציאות. ובתור מי שהוציא את המיטב מהחלק של המסלול בישיבה וגם לשיטתו אין לו בכלל זמן לבזבז לדעתי אין מה להתנצל
על בחירה אחראית, רצינית ומאוזנת שמשלבת את השיקולים השונים (לי אישית המסלול לוקח 6 שנים יקרות). לא חושב שזה מתאים לכל אחד, אבל להרבה חבר'ה זה הטוב והשפוי ביותר שניתן להשיג כרגע.
כשחושבים על עצמםמגשים
כשמסתכלים על כלל הציבור זו עקיצה!
כשחושבים רק על הצבא זאת עקיצהיאיר26
כשחושבים על הכלכלה, החברה, יציבות משפחתית ונפשית, דמוגרפיה ועוד דברים שהצבא נועד לאפשר את קיומם ושגשוגם זאת רצינות ואחריות. לצערנו כלל הציבור די לוקח את הזמן עד שיסגר על מקצוע, לימודים חתונה וכו' מי שלא ממהר לשום מקום ויש לו זמן לשנה-שנתיים טיול בחו"ל+הארכת שירות+שליחות+תואר באשורולוגיה+חתונה בגיל 30-35 יכול להרשות לעצמו גם לשרת 4 שנים. זה בלי להתייחס ליכולת המדהימה של צה"ל לבזבז לאנשים חלקים ניכרים מהשירות על כלום, וזה ניסוח עדין. הגישה של אני הולך לתרום לחברה שלוש שנים ואחרי שיצאתי ידי חובה אני הולך לחיות את חיי הפרטיים בלי מחשבה על הציבור היא העקיצה וחוסר האחריות הציבורית והאישית. זאת מדינה שיש לה צבא ולא צבא שיש לו מדינה. מי שעושה שירות מאוד משמעותי/קריירה צבאית זה שונה. בקיצור צריך לקחת בחשבון את כלל השיקולים ולא להסתכל בצורה חד-מימדית רק על צה"ל.
בהחלט יש משהו במה שאתה אומרמגשים
אבל עדיין למרות הכל כשאתה עושה שנה וארבע ובשאר לומד תורה ונהנה ומרוויח מעולם הלימוד
השכן עושה שלוש ולא מרוויח כלום ורק שואל למה אתה?!
כי לי יהיו 4 ילדים שיעשו 1.3 שנים ולו אחד שיעשה שלושטוביה2
חישוב מהיר אני תורם יותר
אתה לא רציני, נכון?צריך עיון
אני פשוט לט יודע מאיפה להתחיל...
למה לא??טוביה2
אני יוצא מנקודת הנחה שמי שהולך להסדר בין השאר משקיע את החיים שלו על גידול ילדים (וכן זה מאמץ והשקעה) ואין סיבה שלא להתייחס לזה בשיקולים. כמו שהחילונים אוהבים לומר שלא סביר שאנחנו לא נישן 3 שנים טוב - אז הדתי אומר לא סביר באותה מידה שאני לא אישן 13 שנה לא טוב. אתה אוהב להסתכל בממד של האדם הפרטי אבל אם תהיה מלחמה אמיתית עם גיוס מלא אז לחילני ממוצע יהיה שם ילד אחד ולדתי 4 יותר סיכון יותר הכול. אם החוק היה אומר שכל משפחה צריכה לשים כך וכך שנים אז זה היה טיעון - כיום כשזה לפי אדם, החיים של הדתי סובבים הרבה יותר סביב הצבא ואין סיבה שהוא יקבל הקלות

חבר חרדי של אבא שלי שיש לא בן אחד שעשה צבא היה פעם בכנס והיתה שם 'אמא של חייל' שבלבלה במח כמה שהיא לא ישנה בלילה אז הוא שאל אותה כמה בנים יש לך? והיא ענתה 1 אז הוא אמר לה גם לי יש בן אחד שעשה צבא מא אכפת לך אם יש לי עוד 8?
מה זה 'שירות מאוד משמעותי'?צריך עיון
צריך לוחמים!
אני יכול להגיד לך על הגדוד שלי-אין פלוגה עם סד"כ מלא
רוב מוחלט של הביינישים הם לוחמים, ואם הם היו משרתים יותר זמן זה היה משמעותי מאוד
רוצה להוסיף נק זכות על מסלול הביינישירון ש
לפי עניות דעתי, לרוב חברה שעושים מסלול בייניש בסופו של דבר מתייצבים למילואים לתקופה גדולה יותר מאשר המשרתים לשלוש שנים. אני מתכוון מבחינה של אחוזים.. כי הם מוחדרים אידיאלים עמוק יותר בעקבות לימודם בישיבה..
שני יתרונות לדעתי:
א.הוא לא ממורמר על הצבא כמו רוב הסדירניקים ולדעתי זה משפיע על היחס שלו למילואים. .
ב.במצטבר הוא תורם יותר.
אם כל האהבה וההערכה שלי להסדר זאת לא סיבה טובה(ואני בעד הסדרמר ג'ינג'י
הרי אותו הסדרניק חדור אידאלים היה עושה שלוש שנים אם לא הייתה את אופציית ההסדר וגם היה מתייצב למילואים לאורך זמן(כמו שהוא עושה עכשיו)
עוד פעם, לדעתי החוויה שבסדיר משפעה על המילואים.ירון ש
בעד להתחילהיטק י-ם

אני בעד להתחיל שנה בהסדר ואז להחליט.

אמנם זה סוגר מעט אופציות צבאיות, אבל פותח הרבה אופציות כלליות.

אם אחרי שנה אתה רואה על עצמך שאתה לומד יותר מהממוצע מסביבך, מבחינת שעות לימוד ביום ורצינות, אז תישאר.

אם אתה מתחיל לחפף, זה לא בשבילך ועדיף שתלך לשירות מלא, אחרת עד סוף ההסדר התפיסה העצמית שלך תיפגע מאוד.

אני אומר אחרי שנה, כי אחרי שנתיים בדרך כלל פשוט מצטרפים לכולם במסגרת הסדר כדי להשאיר את האופציה פתוחה,

ואז כשכולם חוזרים לישיבה לעזוב את המסלול זה ממש קשה נפשית. כך אנשים מגיעים לשנים מאוחרות כשהם לא לומדים ולא שירתו והם מרגישים כישלון.

הסדר זה ארבע שנים של תורה, שזה מקביל לתואר בהנדסה. כלומר אתה מתמקצע בלימוד תורה באותו אופן שאדם ממוצע מתמקצע במקצוע שלו. זה דבר גדול, שאין אותו במסלולים קצרים יותר.

כמו כן בהסדר יש חופש לימודי גדול - אתה יכול לחקור המון תחומים ברצינות ולמצוא את הפינה שלך בתורה. אני למשל לקחתי חודשיים של רק לימוד תנ"ך, ועוד חצי שנה של רק חסידות. לא יודע אם הייתי אותו אדם היום בלי היכולת הזו למצוא את המקום שלי.

במכינה הכל יותר קבוע מראש, ואין זמן ופנאי לחפש ברצינות את הכיוון שלך. זה מייצר סוג אחר של אנשים טובים.

יש בדיונים הללו הרבה הפרדה בין "טובת עצמי" ל"טובת עם ישראל". למעשה ההפרדה הזו לא קיימת. כיון שאתה מראש אדם ערכי, המימוש העצמי שלך הוא טובת העם. וככל שתמצא את הכיוון שלך יותר מוקדם ותעשה את זה יותר טוב כך יטב לכולם. 

תחשוב לדוגמא על כמה אנשים גדולים שאתה מכיר. נניח פרופ' אומן. התרומה שלו לעם ישראל עצומה, אפילו הפרט השולי שהוא זוכה פרס נובל שחבר במועצה לחוסן לאומי, שאילץ את הארץ לכתוב "כנראה שאפשר להיות טיפש ולזכות בפרס נובל". אם איזה רב היה בא אליו בגיל 18 ואומר לו שהוא חייב עכשיו לעלות לארץ ולשרת בצבא, במקום לעלות כשהוא כבר מתמטיקאי דגול. כמה היינו מפסידים. ואולי היינו מקבלים שריונר בינוני.

לכן כל אדם צריך לכוון את עצמו למצות את היכולות שלו בצורה מיטבית, ועם ישראל ממילא ירויח יותר. צריך כמובן להיות ערכי בבחירות שלך, ולא לעבוד באתרי הימורים וכדו', אבל כל השאר פתוח.

ממילא אם הסדר מתאים לך - לך על זה. ואם לא - תברח מהר.

ברור שכןסבתא זקנה

למגשים: את המעטים סביבי שזה טיפה מפריע להםיאיר26
אני שואל: אתה מוכן להתחייב כמוני ל-4.5 שנים בישיבה+שנה וארבע? אז הוא מודה לי ישר. בדרך כלל המציאות הפוכה: בתור חייל יחיד עם חזות דוסית-ביינישית בבסיס ובשכונה (באמת שממות מבח' דתית) אני סמל של שילוב ואיזון בין עולמות, זה מהפכני מבח' האנשים כאן ( מבחינה מסוימת זאת אחת הנקודות המעטות שאני מוצא בהן משמעות לשירות שלי) ולגבי הטענה שבצבא טוחנים ובישיבה מכייפים- א) זה ממש לא מדויק ב) מי שנהנה מהתפקיד שלו בצבא אז גם כאילו לא שירת?! השירות נמדד בכמה אתה סובל?!
האם מעניין אתכם להירשם בספרי ההיסטוריה של העולם?Lavender

שבדורות הבאים ילמדו עליכם?...

לא להירשם אבלאני:)))))
כן להשפיע על ההיסטוריה, ועדיף לטובה
אהבתיזיויק
וחוץ מזהאני:)))))
אם כבר מדובר על כבוד, מה יעזור לי הכבוד אחרי המוות?
זו ההנאה בחייםזיויק
מעצם הידיעה שאתה כה חשוב שידברו עליך גם כשתלך
למה שידברו עלי?אני:)))))
אדרבה שלא ידברו עלי, שלא יעוררו עלי דינים בשמיים
הסברתי לך את ההיגיון של אדם מטריאליסטזיויק
הרבה פעמים זה מגיע אחרי המוות...שלג דאשתקד

וואן גוך היה סמרטוט בחיים שלו. איכשהו אחרי שמת נהיה צייר ענק.

לוינס לא היה כל כך מוכר, ודאי לא רוב חייו (חלק גדול מחייו הוא היה בכלל מנהל בית ספר). היום הוא נחשב אחד ההוגים המודרניים החשובים ויש פקולטות שלמות שלומדות אותו.

ויגוצקי הוחרם בחלק גדול מחייו, והכתבים שלו התפרסמו הרבה אחרי שמת, רק אחרי נפילת מסך הברזל.

דה ווינצ'י היה חשוב מאוד בחייו, אבל נוסחאות שהוא הגה, תרמו לעולם המון שנים אחרי מותו.

יש"ו ויוחנן המטביל, בחייהם היו מהפכנים הזויים, והיום הרבה אנשים מעריצים אותם.

ועוד הרשימה ארוכה...

בקצב הזה,חתול זמני

החתול הזמני עלול להפוך לקבוע.

תלוי כמה נשמות יש לושלג דאשתקד
מהפכנים - יש לזה איזו קונוטציה חיוביתנחלתאחרונה

לפי הגמרא, הם לא היו אנשים חיוביים, אפילו מקולקלים...

ואת תוצאות "מהפכנותם" סבלנו וסובלים עד היום...

לא בקטע של כבודLavender

בקטע של להשאיר משמעות לנצח בעולם

אהבתי ממשLavender
לאל המשוגע היחידי

אם כבר להיות מפורסם עכשיו יותר קורץ לי

אבל גם זה לא באמת

מה זה לאנעמי28
וחוץ מזה שאין דבר נצחי יותר ומשמעותי יותר מפשוט להוליד ילדים.
מדהיםזיויק
ממש לא.חתול זמני

הייתי מעדיף שיזכרו אותי כמה שפחות.

כן, הלוואי שאצליח להיות משמעותי מספיקארץ השוקולד
לא אישיתהסטורי
אבל כן כחלק מהדור שהביא את גאולת ישראל לקומה הבאה.
לא יודעת אם בניסוח הזה,נערת טבע
אבל כן להשאיר איזה חותם משמעותי
וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִיןאלעזר300
אני מובכת מגילוי רגשותהרמוניה

לפעמים זה נתפס אצלי כגילוי חולשה, חוסר כבוד עצמי...

גם כשמישהו אחר משתף זה יביך אותי... יהיה לי קשה לשמוע.

אבל לפעמים זה לא מביך, תלוי מה הקושי ואיך הבנאדם מספר את זה.

זאת ממש תופעה... כי סך הכל אני כן רגישה ואמפטית, אבל אם זה משהו רגשני נשפך כזה אני לא מסוגלת...

זה תכונה די מוכרתמשהאחרונה

סוג של "אין לי רשות" או "אין לי זכות" להרגיש. הרגשות שלי צריכים להישאר אצלי. כאלה.

כתבתי בלקראת נישואין ובכל זאת גם פה...נחלת

מחפשים שידוך לבחורה (48), ישרה, טובת לב, שמורה ודתיה,

עם איזו בעיה נפשית. (לא דיכאון. מתפקדת).

תימניה.

מחפשת כיפה סרוגה.

האם מישהו מכיר מקום שעוסק בכאלה זוגות?

בחורה  טובה מאוד. תהיה אמא טובה!

תודה רבה.

סליחה, בכוונה הפרידו בין הפורומיםהסטוריאחרונה
קייטרינג מזון מוכן לשבתנקדימון
אולי קצת מוקדם, אבל בכל זאת...

יש לכם המלצות לקייטרינג שאפשר לקנות אוכל מוכן לשבת? באזור המרכז והשרון...

אתם יודעים, לא כזה שמזמינים ממנו ל50 איש אלא כזה שקונים בו קצת הביתה. עדיף קייטרינג יחסית "בריא", כלומר מנות עם שמן ולא שמן עם מנות...

בחלק מסניפי יוחננוף זה קייםנפשי תערוג

תבדוק בסניפים שקרובים אליך

מכיר מניסיון שתי מקומות מעולים, בת"א ובמשמר-השרוןפ.א.

בת"א, ברח' בן יהודה:

משלוחי אוכל ביתי בתל אביב - הו מאמא

יש לי אח שגר בקרבת מקום והוא קונה שם

בקיבוץ משמר השרון - 'בורדו'

אנחנו קונים שם שנים, לשבתות וחגים, כשאחים שלי גרו במעונות באוניברסיטה הצטיידו מידי שבוע משם.

https://share.google/2j99P4M4RBvveqDCr

שתי הפניות...אלעזר300

ההורים שלי קונים כאן - קדירה חמה

ופעם שלחו לנו מהמשרה שלי מכאן - סורוצקין - מעדנייה יהודית

בהצלחה!

אם רלוונטי איזןר מוגיעיןנפש חיה.אחרונה
סלטי משני- צומת שילת
מתחיל עבודה חדשהאריק מהדרום

יום ראשון שלי בעבודה.

השעון צילצל והתהפכתי, קמתי 45 דקות מאוחר יותר ממה שתכננתי.

הלכתי לאוטובוס, הוא לא הגיע, הלכתי לכספומט פרטי והוצאתי 100 שקל בעמלה של 7.9 כדי לעלות על מונית, אני בדרך לעבודה אמור להיות שם בשבע, מקווה שיסתדר היום

בהצלחה רבהזיויק
בהצלחה! מאחל שכישוריך המקצועיים והחברתיים יצעידופ.א.
אותך מעלה ותצליח ותתקדם!
בהצלחה!משה
ושיהיה מוצלח גם לך וגם למנהלים שלך.
אבל קודם כל..לך!נחלת
זה בא ביחדמשה

מנהל שתלוי בעובד שלו יקדם אותו.

בהצלחה!פשוט אני..
ו... למה צריך מזומן בשביל לעלות על מונית?

איך משלמים במוניות בימינו?יעל מהדרום
כמו בכל מקום אחר, אשראיפשוט אני..
לא הכרתי. ואני נוסעת די הרבה במוניותיעל מהדרום
לק"י

אני אשאל בפעם הבאה. תודה!

אני לא מכיר מקום שלא ניתן לשלם בו באשראינפשי תערוג

אולי דוכן מיצים בפארק

או שערות סבתא ביום העצמאות

שאר המקומות מקבלים בעיקר אשראי

לאט לאט גם לא מקבלים מזומן.

לדוגמה היום הלכתי לקנות משהו בקניון

היו 2 ילדות-נערות לפניי שרצו לשלם במזומן

אבל הדוכן הזה מקבל רק אשראי

(רציתי לעזור. אבל לא היה לי כסף להחזיר להם עודף.)

לא ידעתי 🤷‍♀️ זה ממש יקל עלי...יעל מהדרום

לק"י

אף נהג מונית לא הציע לי.

זה מוזר שהכל עובר לאשראי. מה יעשו ילדים שהולכים לקנות....

הם לא מציעיםנפשי תערוג
כי חלקם מעדיפים מזומן ממספר סיבות
אני אשאל. תודה!יעל מהדרום
למה שלא כל נהגי המוניות אמינים. כך הבנתי.נחלת
סיבה מעולה לא לעבוד במזומןפשוט אני..
בהצלחה רבה!שלג דאשתקד
קורה שאנחנו מפספסים ויוצאחם קצת צולעים. ההצלחה טמונה ביכולת להתעשת ולחזור מהר לעמוד על הרגליים.
המון בהצלחה!!!ארץ השוקולד
באסה על ההתחלה הזו, מקווה שיצאת בכך ידי חובת ייסורים אם הייתה חובה כזו.

מאחל שהמקום יהיה טוב לך ברמה האישית והמקצועית, שההמשך יהיה טוב מהפתיחה כעת, שתיהנה מהעבודה ושיהיה רגוע.

בו"ה!אשר ברא
מחכים לשמוע איך היה...
אם אפשר ללמוד חוסן ממישהו כאן זה אתהנקדימון

זה לפחות הרושם שלי מהפעילות שלך בפורום.

לכן אני לא דואג לך שיהיה לך בהצלחה רבה!

חוסן? מאן דכר שמיה?אריק מהדרום
יפה!נחלת
בהצלחה ! אנוני.מית
איך היה?נפשי תערוג
משמח לקרואארץ השוקולדאחרונה
שתמיד יהיה כיף, רגוע ומוצלח
זה מוזראנוני.מית

להגיד שאני נהנית מזה שהבעל עבד קודם מהבית והיה פה כל היום והחליף תפקיד לכזה שהוא צריך ליסוע לעבודה?

דיברו פה על זה בעברריבוזום
היו הרבה נשים שכתבו שקשה להן הערבוב שהוא בבית. שזה מוביל לציפיות לשותפות כלשהיא בענייני הבית (הפסקות קצרות במקרים דחופים וכו'), ולמתח סביב זה.

בעלי עובד מהבית חלק מהשבוע וחלק נוסע ואני מעדיפה את הימים שהוא בבית, אבל לדעתי הוא ממש ממש חריג ביכולת שלו לעבוד תוך כדי ההמולה של הבית ולשלב הפסקונות כשהוא רוצה, יכול ומרגיש שזה חיוני. (אני לא חושבת שהייתי יכולה, אני חושבת שהייתי מסתגרת בחדר ועדיין עצבנית שמרעישים לי...)

הייתי בטוחה שאני בהו"ל :-Oריבוזום
(אז לא דיברו על זה פה, דיברו על זה שם...)
הגיוני לגמרי ולא מוזר בכללזמירות
יש דברים בגו… 
יש פורומים אחרים לנושאי זוגיותפשוט אני..אחרונה
בעיקר נשואים טריים והריון ולידה
הגשמת חלומותאשר ברא

האם אתם חושבים שיש לזה גיל? סטטוס?

לדוג'-

ללמוד משהו מסויים רק כאשר מגיעים לגיל ספציפי.

לשדך רק אם כבר נשואים..

וכו'.

לא, ומבחינתי זאת נקודה חשובה.אני:)))))
כן, בוודאי - כפי שהגדיר היטב שלמה המלך:פ.א.

א לַכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם:

ב עֵת לָלֶדֶת וְעֵת לָמוּת עֵת לָטַעַת וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּעַ:

ג עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא עֵת לִפְרוֹץ וְעֵת לִבְנוֹת:

ד עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק עֵת סְפוֹד וְעֵת רְקוֹד:

ה עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִים וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִים עֵת לַחֲבוֹק וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּק:

ו עֵת לְבַקֵּשׁ וְעֵת לְאַבֵּד עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ:

ז עֵת לִקְרוֹעַ וְעֵת לִתְפּוֹר עֵת לַחֲשׁוֹת וְעֵת לְדַבֵּר:

ח עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם:

ט מַה יִּתְרוֹן הָעוֹשֶׂה בַּאֲשֶׁר הוּא עָמֵל:

י רָאִיתִי אֶת הָעִנְיָן אֲשֶׁר נָתַן אֱלֹהִים לִבְנֵי הָאָדָם לַעֲנוֹת בּוֹ:

יא אֶת הַכֹּל עָשָׂה יָפֶה בְעִתּוֹ גַּם אֶת הָעֹלָם נָתַן בְּלִבָּם מִבְּלִי אֲשֶׁר לֹא יִמְצָא הָאָדָם אֶת הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים מֵרֹאשׁ וְעַד סוֹף:

>> הכל עשה יפה, בעתו!!!!

השאלה אם מה שנראה בעינייאשר ברא
כמו זמן מתאים ובעיניי אחרים לא, אמור להשפיע?
הזמן המתאים הוא בהחלט אינדיבידואליפ.א.
גיל הנישואים הוא דוגמא מובהקת לשוני לזמן המתאים בין מגזרים שונות, בין אורחות חיים שונים.  
שלמה המלך לא מדבר על חלומותLavender

לכל דבר יש את הזמן שלו

אבל הגשמת חלומות לא תלויה בשום דבר לעניות דעתי.

ג

אם לכל דבר יש את הזמן שלו, ויש דברים שיותר תואמיפ.א.
גיל - אז ברור שהגשמת חלומות כן עשויה להיות תלויה בזמן או בגיל…

(למשל - מי שמגיל צעיר חלם להיות רופא, להיות טייס, להיות דיין, לזכות בפרס נובל…   לוקח זמן להגיע להגשמה של חלום שכזה, לא?)

אני חושבת שהגשמת חלום תלויה אך ורק בכוח הרצוןLavender

אני חושבת שאין דבר שעומד בפני הרצון, ואלו שהצליחו הם אלו שלא עמדו נואש וכנגד כל הסיכויים עשו את שעשו

יכולה לצטט לך אלפי משפטי מוטיבציה שמצדדים בדעה שלי.

יש דברים שיותר תואמי גיל, אבל לעולם לא לומר אי אפשר...

ואם נצמד לדוגמאות שלך אז לא חושבת שייעוץ למשל תואם גיל של בחורונת מתוקה בת 18, אבל מכירה כמה בחורות כאלו... בסוף יש ויש.

ואני רווקה ושידכתי את אחת החברות שלי

ובהחלט מאמינה שהכל אפשרי ותלוי רק בנו!

ממה שאני רואהאני בעצמי זה

ככל שהגיל גבוה יותר -

קל יותר להגשים חלומות.

כי נפתחים עוד אפשרויות ואופציות

והרבה פעמים גם כלכלית יותר קל

אבל בטח זה שונה מאחד לשני ולמסלול חיים

וודאיאשר ברא
השאלה האם מלכתחילה אדם ימנע מעצמו?
למה שימנע?אני בעצמי זה
להפך
אני נתקלתיאשר ברא

באיזה שהיא סיטואציה, שמבחינתי אני על הגל של הגשמת חלום ספציפי.. שנראה "פחות רלוונטי" לסיטואציה שלי מבחינת אחרים.

אבל אני מרגישה שזה לא מפריע לי..

הרבה פעמים אנשים אומרים שצריך לעשות כל דבר לפני הגיל והסטטוס המתאימים, אבל לא מרגיש לי ככה..

ובסיטואציה כזאת דיי מנסים למנוע מהאדם לפעול ככה 

אוי..אני בעצמי זה

מסכים איתך לגמרי,

וחבל שככה הורידו לך.

(מכיר אישית על שידוכים שעשו אנשים צעירים ממש שהצליחו)

ובכלל, היום העולם כבר יודע שגיל זה רק מספר 

אפשר לעשות שידוכים בכל גיל. מה הקשר?נחלת

אפילו בחורון צעיר בישיבה קטנה יכול לעשות שידוך. כן!

כלומר, להציע וזה בהחלט עשוי להיות מוצלח. בכלל לא תלוי גיל.

אז נכון שאם היתה לי שאיפה דוחקת להטיס מסוק

ועד עכשיו לא הגשמתי אותה, אז כבר אין סיכוי...

אבל ללמוד? לפתח כשרון שעד עתה היה עטוף

בקורי עכביש, לטוס למזרח הרחוק או להיכן

שלא יהיה (טוב, אז לירח לא...) -

אני, כבר סבתא, ועדיין יש לי חלום

לראות לוויתנים במקומם הטבעי,

ולצייר, ואולי ללמוד לפרוט על פסנתר

או משהו...

איך כתבה כאן lavender - זה עניין של רצון.

ודאי, בגיל מבוגר יותר, יש אולי פחות כוחות,

אבל לצייר, לצלם, לטוס לאנטרטיקה למשל -

מה הבעיה?.....

חברים, אפילו האסקימוסים כבר לא מוותרים על

הקשישים שלהם (אני מניחה) ושולחים אותם לשבת

בהשלמה על ערימת שלג קרובה ולצפות לדב

הרעב הבא (זה שפספס את הקשיש הקודם)

אל תגזימו.

לראות לוויתנים במקומם הטבעי >> יש מגוון של פתרונותפ.א.אחרונה

בטיול לארצות הברית, לדרום אפריקה, לאיסלנד - יש הפלגות יומיות הזמינות לכל אדם, לצפייה בלווייתנים.  

לא צריך להוציא הון על טיול ליעדים אקזוטיים.  

אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויק

איך בכלל אתם מודדים את זה?

מה נחשב הצלחה?

טובל המשוגע היחידי

נשמע שחייך כרגע על מי מנוחות סך הכל

אולי יעניין אותך