קראתי את הכתבה והשתכנעתי: כל הבנות הדתיות צריכות ללכת לצבאדעיר פטהר
ואני שוכנעתי שהבנות הדתיות צריכות קודם לנווט, ואח"כ חו"ל.פייקסמול

רק כדאי לשים לבמרדכי
בס"ד

זוהי דעת מיעוט שנשמעת מארגון מאוד מסויים, אבל דעת שאר הפוסקים היא ממש לא כך והם פוסקים חד משמעית שלנשים אסור להתגייס לצבא. חוץ מזה שגם בצבא אומרים שנשים בתפקידים מסויימים הורסות את תיפקוד הגדוד.
השאלה היא לא מי אומר את הדברים אלא מה הם הדברים.די"מ
בנות לא צריכות ללכת לצבא מאותה סיבה שבנים צריכים לא ללכת לצבא
לא, אלא כי ההלכה קבעה שלא דרכן של נשים לעשות מלחמהמרדכי
בס"ד

שאלת הגיוס בכללי לצבא במציאות שלנו, זה דיון אחר לחלוטין שאתה מוזמן לפתוח אם אתה רוצה, אבל זה ממש לא קשור לכאן.

וכן, ברור שיש הבדל מי אמר את זה.
לא יכול לקום ארגון מסויים ולפסוק הלכה נגד כל גדולי הדור, כי כך הוא מאמין שצריך לעשות.
יכול גם יכולדי"מ
אין הבדל בין אחרון אחד לשני.
אם אתה חושב שיש הבדל זכותך להחליט כמי ללכת.

זה ש"אין דרכה" זה לא איסור
צודק, אין דרכה זה לא איסור שהוחל על נשים.פייקסמול

מקור- רש"י: ותצא דינה... וישכב אותה כדרכה, ויענה שלא כדרכה.

אולי אצלך אין הבדלמרדכי
בס"ד

אצלי יש הבדל, ולי יש הבחנה אחרי איזה רב להשמע לו ואחרי איזה רב לא. ואם קמה קבוצה על מנת לחלוק על שאר הרבנים כי מבחינתם הם חשוכים פאנטים, אז אני לא אקשיב לקבוצה שכזאת.

ומהלימוד בגמרא של 'אין דרכה' פסקו להלכה שלא.
אמרתי זכותך להחליט לעצמך לפי מי אתה הולךדי"מ
איפה פסקו ככה?
אין ספק שאתה טועה - הארגון קיבל חשיפה מעמיקה וחיובית בערוץדעיר פטהר

היעלה על הדעת שזה יעשה בלי הוראה מפורשת של הגר"ז מלמד? וודאי שלא. ואם כן, גם הרב ללא צל צילו של ספק התייעץ עם גדולי הדור שאישרו דרך זו לכתחילה.

הרי אילולי כן, כתבה כזו היתה יכולה להחשב למכשול לרבים והיתה אסורה מן התורה. ובטוחני שהערוץ, הרב והצוות אינם חשודים על הכשלת הרבים באיסורים חמורים.

קונספיקטור בחצי שקלאלעד

התייעצת עימו מה הוא פוסק לפני שהשפרצת כאן את המנטרות הקבועות?

חזור אלינו אחרי שתקבל פיצויים

מה זה קונספיקטור, זה מושג בכלכלה?פייקסמול

עברי דבר עברית.

טול קורה מבין עיניך והחלף את הכינוי הלועזי שבחרת לךאלעד

אוייש תרגע. זה בגלל המונופול שיש לך על שם המשתמש המועדף עלי.פייקסמול

הבעיה היא שגם מונופול הוא מושג בלועזית שאין לי מושג איך הוא מתורגם לעברית. 

ריכוזיותצריך עיון
ומה שם המשתמש המועדף עלייך? ותן טל

מאיפה אתה יודע מה עמדת הרב והרבנית על הארגון?מרדכי
בס"ד

כי ממה שאני זוכר, ואני זוכר את זה היטב, גולשים פה תקפו את הרבנית כשהיא כתבה לי שתצא הוראה לכתבי הערוץ שלא לכתוב על הארגון הזה, לטוב ולרע.

את שאר שיחותי עם הרבנית בנושא הזה שכבר נוהלו בפרטיות אני אשמור לעצמי, כי זה לא לעניין שזה יפורסם פה, אבל זה ממש לא בעד הארגון הזה.

די עם ההוצאת לעז הקבועה הזאת!
ומי שיש לו בעיה עקרונית עם משפחת הרב מלמד מוזמן לקחת את הרגליים שלו ולצאת מכאן. הרי מה לכם להתלכלך באתר שלהם?
בפועל יש מלא כתבות אהודות לארגוןדי"מ
כיף לנו פה.
זה לא אומר שאנחנו לא יכולים להעביר ביקורת על האתר
כלומר אתה בעד דו קיוםעוגי פלצת
חחחדי"מ
תלוי עם מי.
אם ראית תלמיד חכם וגו' - אל תהרהר אחריו ביוםדעיר פטהר

לערוץ יש דעת תורה מוסמכת ומוסכמת, ואין דבר הנעשה בערוץ בלי שיבדק הדק היטב. בעבר דעת התורה של רבותינו שלאורם אנו הולכים היתה נגד גיוס בנות לצבא, וגם האתר לא תמך בגיוס בנות ולכן לא ראינו שהאירגון קיבל במה. אך עתה כשהשתנו הטבעים, פנים חדשות באו לכאן, והאירגון מקבל במה אוהדת - יש למאן דהוא ספק שהיה כאן עיון מעמיק של הרב יחד עם גדולי הדור שישבו על המדוכה והעלו בחקתם היתר גמור לשרות בנות בצבא?

מה התסריט האלטרנטיבי שאתה יכול להעמיד בפנינו, שאינו כולל ביזוי ת"ח והשפלת כבוד התורה?

בוודאי שפנים חדשות באו לכאןאיל אחר

צבא צריך להיות ממוקד בהדיפת איומים, אך צה"ל משמש ככור היתוך. צבא צריך למגר את האויב, אך צה"ל עסוק במיגור בני עמו. בכל העולם, וגם אצלנו, אין דרכה של האישה לכבוש אך בצה"ל עסוקים בשילוב ה"ראוי".

מה עם האיסור של "לא ילבש"? עתיק מידי? אינם מכוונים כי אם לשמחה בעלמא (או בעלמה)?

אני לא יודע אם גבר צריך לשרת בצה"ל, אבל בצבא יהודי הוא צריך לשרת. אישה אינה צריכה ללבוש מדים או נשק. זו לא הייתה דרכה פעם וגם היום לא. התרבות החילונית צריכה נשים בכל מקום בו יש גברים, וחבל שאנו נגררים אחריהם.

הרשות הפלסתינית לא מגייסת בנות.פייקסמול

מה אתה רוצה, שנהיה כמוהם?

לא נהיה כמוהם... בשום אופן...

כי אנחנו מדינה (מ)ערבית מתורבתת ויש פה שויון זכויות מלא לזכרים ולנקבות ולזוגות בכל קומבינציה אפשרית.

מצד שני אין פה שויון. זה אנחנו או הם. יש פה מנשקי מזוזות, ונאורים, ויש פה בהמות, ובעלי שכל ישר. 

אתה הבנת את זה?

נו שוין. 

כאן היא נקודת המחלוקתמרדכי
בס"ד

מדינת ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית. לפני שהיא דמוקרטית היא קודם כל יהודית.

וכן, ביהדות אין שוויון זכויות מלא.
יש כהן גדול, ויש כהן הדיוט. יש כהנים ויש לווים, יש לווים ויש ישראל. לא כולם, כמו שקורח רצה, שווי זכויות. אבל אם זאת אנחנו מאמינים שזה לא שהוא יותר טוב ממני, אלא שלכל אחד מאיתנו יש את התפקיד שלו ואת הייעוד שלו בעולם.

כך גם בין בנים לבנות.
בן, גם אם הוא מאוד מאוד מאוד ירצה, הוא לא יוכל להכנס להריון, כי הוא לא בנוי לזה ולא מתאים לזה. כך גם בנות יש להן את הייעוד שלהן ולא מתאים להן להיות בצבא.

זה לא אומר שאין פחות טובות, זה לא אומר שאנחנו פוגעים להם בשוויון, זה אומר שיש להם ייעוד אחר, ותפקיד אחר, אבל צבא זה לא בשבילן, כמו שהריון זה לא בשבילנו.

זוהי העמדה שלנו, מנשקי המזוזות שזוהי הגאווה היהודית שלנו, ולא גאווה של הרס התא המישפחתי בשם השיוויון.
אולי אתה חולם שהיא קודם יהודית ואח"כ דמוקרטית...יהודי!!

בהגדרתה. הלוואי והמציאות הייתה מתקרבת לזהמרדכי
בס"ד

(ודעתי ידוע ומפורסמת בנושא של הדמוקטיה מול היהדות, וכתבתי אותה כבר פעמים רבות. מעניין שבכל זאת עדיין מגיעות תגובות כאלה )
פייקסמול, רק ישראל מגייסת בנות בכפייה.שיא המה רבו
אך מדינה בעולם לא. אך ורק מדינת ישראל שבראשה מתיוונים כמוך.
שלום ירח חסר. החלטת לחזור בשם אחר? לעניינינו בקטע הצבאי:ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך ו' בתמוז תשע"ה 21:25

ברור שכמות הדברים שבצה"ל ובארגונים האלו "מעלימים" או מטייחים, היא גדולה.

למשל השקר הכי גדול, כשאומרים שבת שמשרתת יכולה להיות עם "חצאית" - -זה שקר מוחלט, מתוך היכרות עם בנות דתיות כאלו.חצאית זה רק מדי א' הייצוגיים. בפועל בשטח כשהיא עובדת, היא חייבת להיות על מדי ב' - מכנסיים כמו כל חייל וחיילת אחרים. בקיצור - חירטוטים.

שטות נוספת שנאמרת, כאילו אפשר באמת לשמור על החוסן הרוחני ולא לספוג פגיעות קשות - המציאות והבנות שמשרתות בצבא, כולל חילוניות מבטן ומלידה שמאשרות את הדברים, שמספרות איך הבנים במקום שבו שירתו - וזה לחלוטין לא משנה אם ג'וב או קרבי - התייחסו אליהן כאל גוש תאוות בשרים מהלכת שאפשר להתחיל איתה ולנטוף זימה מולה בלי להתבייש, היא בטח "תזרום".

ועוד ועוד, לא חסר. אבל לנסות לטעון כנגד כל גדולי הדור, חרדים ודתיים לאומיים כאחד, ש"רק אנחנו מבינים" - צר לי, זה תמימות. ואני בעצמי קראתי עדות של אחד מאותם רבנים מתירים שמלמדים במדרשות הדתיות האלו של ההכנה לצבא, שבגילוי לב הודה שאחת הבנות הכי תותחיות וצדיקות אצלו במדרשה, שהוא היה בטוח שלא יקרה לה כלום בצבא, והיא הייתה ממש חזקה, ובחרה ללכת לקרבי - הוא מספר איך נחשף בתום אחד המסעות שלה, כשהגיע לבקר אותה, איך בתום המסע היא מתחילה להתחבק עם הבחורים האחרים שסיימו איתה את המסע. הרב מספר את זה בצורה מצמררת ומכה על חטא. הבעיה היא שלא כל הרבנים טורחים לראות את זה בעיניים. וחבל.

ותן טל חכם יותר, נבון יותר ובקי יותר בהלכה מהרבנים שמתירים?דעיר פטהר

כל המהרהר אחרי רבו כמהרהר אחר השכינה. פעם נהגו לאסור, אבל בעקבות פרסום כתבה זו בערוץ שכל כולו דעת תורה צרופה, אין ספק שבזמן הזה הכריעו להתיר.

בזמנו הגראי"ה אסר על נשים לבחור ולהבחר, והיום הן גם בוחרות וגם נבחרות באישור ובעידוד כל הרבנים. הכיצד? לחכמי תורה (הקטן שבהם מחייה מתים) יש יכולת לשנות טבעים! ומהיום והלאה מובטח מן שמיא שאף בת לא תיפול ולא תתקלקל בשרות צבאי. 

אני לא אומר דבר מעצמי. ולהיפך, כמו שאמרתי - גם רב שהתיר,ותן טל

הודה בטעותו בכנות לאחר שנחשף לאמת שמתרחשת בשטח.

ואת הדמגוגיה לגבי הערוץ כבר כולנו הבנו, אתה יכול לנוח, ירח, אתה יכול לנוח...  

הבנו שמשום מה יש לך איבה טהורה לרב ולרבנית מלמד, שכל ניסיונותיך בשמות השונים שלך כאן בערוץ זה רק להתנגח בהם, בבעלי תפקידים אחרים בקבוצת בשבע ובבית אל, ובסתם משתמשים כאלו ואחרים שנוח להתנגח בהם - הבנו את זה כבר וכבר לא מעט חבר'ה כאן העירו לך על זה והסבירו לך שאם כל כך כואב לך דברי הרב והרבנית באתר - אתה מוזמן בהחלט לקחת את הרגליים שלך וללכת, אף אחד לא חייב אותך להישאר כאן

בזמן הזה הכריעו להתיר? בזמן הזה יש היתרים לכל דבר.איל אחר

נא להפנות אותנו להתייחסויות הלכתיות בנדון. הכתבות שפורסמו באתר, עד כמה שידי מגעת, לא עסקו בשום עניין הלכתי. 

התבלבלת בין א' לב'צריך עיון
מדי א' הם הייצוגיים, ב' היומיומיים.
תיקנתי עוד לפני שכתבת, אכן התבלבלתי בהתחלה...ותן טל

איך ערכת אחרי שהגיבו?צריך עיון
ערכתי לפני וכנראה רק השליחה הייתה אחרי.ובכל מקרה אפשר לערוךותן טל

במשך מספר דקות מסויים גם לאחר שכבר הגיבו (אם אני לא טועה בדקתי פעם וזה עד 4 דקות אחרי שמישהו כבר הגיב לך, שאתה יכול לתקן...

ותן טל אל תהיה כזה צדיקפייקסמול

בנות לא צריכות לשרת בצבא שיש בו 60 אחוז גברים בטלנים, ואם הם יחליפו את הבנות שתלכנה הביתה אחוז הבטלנים ירד ל- 50.

אחוז הבטלניות עומד בצבא על בין 80 ל- 90. 

ואם זה באמת מעניין אותך, הצבא מגייס את הבנות בגלל סיבות פוליטיות חברתיות פמיניסטיות, ולא בגלל שצריכים אותן.

וכשיש כל כך הרבה בטלנים משני המינים אז מה יעשה הבן ולא יחטא. ואל תשליך את זה על הבנות כי אין מצב שהן יכולות לחטוא לבד.

כשאשה וגבר ישרתו בצבא על בסיס שיוויוני, משך השרות הצבאי יהיה שווה לגבר ולאשה, וזה לא. 

מאיפה הבאת שהשלכתי את זה על הבנות בלבד???ותן טל

ולא נראה לי שבהודעה הספציפית הזאת שלך אתה חולק עליי במשהו מהותי... גם אני הסכמתי שאין מקומן של בנות בצבא, בטח ובטח בעקבות פסיקת כל גדולי הדור הדתיים לאומיים והחרדיים כאחד.

אבל ברור שכדי ליפול צריך שניים - ובגלל שמקומו של הגבר הוא בצבא ולא של האישה, הרי שברור שמי שצריך "לעזוב" זה האישה.

אגב, חשוב לזכור משהו שלא הרבה נותנים עליו את הדעת - אנחנו בין הצבאות היחידים בעולם עם גיוס חובה לנשים.

מה אתה מבלבל במוח אתה יודע איזה מחסור בסד"כ יש?מי יודע כסף
מענייןדי"מ
אני קבלתי מצה"ל מכתב ש"לאור צרכי הצבא" הם לא צריכים אותי.
זה לא בגלל שלא חסר להם לוחמים..אלעד

בוא לא ניתמם

בגלל שחסר להם לוחמותהדרכה
<צ>
זה מה שהם טענודי"מאחרונה
יש מחסור בלוחמיםצריך עיון
ועודף ג'ובניקים
נשאר לך לשכנע את הרבניםמנחם10

אם כבר מדברים על בנות במלחמה...דרשתי קרבתיך..

ההורים שלי חושבים שבנות לא צריכות להיות בגבעות,ואומרים שזה מלחמה של הבנים וכמו שאנחנו לא יוצאות להילחם בצבא כך אנחנו לא צריכות להיות בגבעות...אני ממש ממש לא מסכימה איתם.

הקטע זה שאחותי אמרה לי שכל גבעוניסט ממוצע שאני אשאל יאמר שהוא לא מבין מה יש לבנות לעשות בגבעות.

אז מה נראה לכם?זה גם המלחמה שלנו?

ההורים שלך צודקים כמובן.הדרכה
שיהיה ברור אני בעיקר שואלת אנשים שנמצאים בגבעות.דרשתי קרבתיך..

(ואם זה גם לא ברור אני לא חושבת ככה)

ההורים שלך טועים כמובןדי"מ
המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
מה תענו?
תוסיף לשאלהoo

אנשים אומללים מצפון קוריאה

או ממדינות מסוימות באפריקה

או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות

ועוד

התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח

מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון

לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות 

לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo

נצלה הזדמנות בסוריה

כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב

זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות

יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב

צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקד

מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.

(סתם מציין עובדה)

זה הענייןooאחרונה

ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)

רק אינטרסים

לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות

(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)

האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות

והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.  

אירן היא רק עוד אחת מהן.  

במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.

קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.

עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.  

אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות

איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?

איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?

מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.

מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.

מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום

וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
מדמם פחות מסוכן מלפתוח שרשור על בנט בפורום אקטואליה😂
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
קשה לרעותצדיק יסוד עלוםאחרונה
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
אכן כךאיתן גילאחרונה

כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.

נבל ברשות התורה.

מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11

סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-

א. כמה סימים נדלקו? 3000  ולא עשרות כפי שפרסמו .

מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.

גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,

כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.

ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,

והכל הושתק .

תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.

ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ  אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו  הפרטי -

מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.

זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,

ונוצרה סאגת החטופים בגללו.

ד.הוא עקב אחר:

1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,

ודיווח  מן הסתם למפעיליו .

סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.

2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה  כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.

3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל  ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי  שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.

ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,

ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.

אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.

ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .

התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).

הראיון כאן:

הרצי שלנואיתן גיל

הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד

כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26

הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.

אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות

א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11

מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ  שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS

הפנים האמיתיות של inss:

כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.

ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.

לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.

הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.

בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם

קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה

מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.

יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי

בס"ד

יש חשש. אין אידיקציות.

יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע

בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.

התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
השאלה המרכזית כרגע היא אם איראן תיפול לפני שתצליח לשגר טילים או שקודם היא תשגר ואחכ תיפול.
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
וכל מיני איימו שאם ארה"ב תתקוף אותם, הם יתקפו אותנו.

חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.

צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.

מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א

אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.

הנושא אינו קשור לפורוםמרדכיאחרונה

אולי יעניין אותך