ה"אנטי בית יהודי" השונים - הריני להודיעכם כי לפחות בסוגייה זאת אתם יכולים להיות רגועים, ההגמוניה על שירותי הדת ובפרט על הגיורים בישראל, חזרה במלואה למפלגות החרדיות.
זהו. פרשת הגיור הגיעה (אולי) לסיומה (החלקי). כל ארגוניותן טל
כאשר כל סרוגי הכנסת מיישרים קו עם שטרן ולפידדעיר פטהר
וחותרים להשמדת היהדות האורטודוקסית כפשוטה ע"י גיורי פלסתר המוניים - החרדים הם האופציה היחידה.
הציונות הדתית תצטרך עשרות שנים לתקן את הנזק הרוחני שנגרם לה מהתייצבותה מאחרי בנט ושקד. וזה התסריט האופטימי - ייתכן שמדובר בשירת הברבור של ציבור זה.
^^^^טוביה2
הוצאת שם רע מכוערת בעיני על רבנים חשובים מאוד.ותן טל
החרדים קראו גם לגיורי הרב דרוקמן גיורי פלסתר. רק במזל היה את הרב עובדיה שהתייצב מול המון רבנים זועם והטיל את כל כובד משקלו לטובת גיורים אלו.
זה שהחרדים סוברים משהו אחד לא אומר שהם צודקים, והניסיון שלהם להפוך רבנים גדולים בציונות הדתית לכאלו שרוצים גיורים רפורמים - לא תודה, לא עובד עליי.
אגב, חשבתי שאתה רוצה בגיוס בנות לצבא... אייי.....
והם צדקודעיר פטהר
כדאי מאוד לקרוא את פסיקתו של הגר"א שרמן שליט"א (שהינו רב לאומי לכל דבר ועניין ואומר הלל בכל יום עצמאות) על מנת לקבל את התמונה המבהילה על מה שמתרחש אצל מי שמגייר לכתחילה תוך כדי זיוף חתימת השתתפות וקבלת גרים בלי שום התחייבות לשמירת מצוות.
http://www.limudyomi.com/AllSites/235/Assets/sherman.rtf
למרבה הצער, ההלכה הפכה למכשול ולפוקה בקרב המגיירים ההמוניים שכמהים לאוכלוסיה "יהודית" גדולה הגם שאינה יהודית על פי ההלכה ואינה שומרת מצוות.
אני אשאר חלוק עליךותן טל
ואשאר בעמדתי שגיורי הרב דרוקמן תקפים לא רק בדיעבד אלא גם לכתחילה - ודווקא במקרה הזה גם הרב עובדיה כאילו "עוזר" לי (כאילו - כי מי אני בכלל, שהרב עובדיה "יעזור" לי, אני אין ואפס..).
אולי יש פה פשוט אנשים שמעוניינים ליצור שני עמי ישראל ומעוניינים להפריד בין כאלו לאחרים - זה לא אומר שהמתגיירים מידי רבנים גדולים ועצומים דתיים לאומיים, "פחות שווים" מאלו שמתגיירים בידי רבנים חרדיים כאלו ואחרים. עניין של יחסי ציבור ושל רצון "להתאבד" על משהו. החרדים כמובן יודעים שכמו תמיד, מה שלא הולך בכוח הולך ביותר כוח- ומנצלים את זה. הציונות הדתית חלק מהחסרון שלה היא שהיא מנסה להיות גשר בין כל חלקי העם ולכן לעיתים מפסידה בחזיתות מסוימות.
זה לא אומר שהיא טועה, ועוד יותר לא אומר שמותר ללכלך עליה. וכל זה ממש, אבל ממש, בלי להיכנס לדיון ההלכתי. מי שסבור שהרב דרוקמן לא מספיק ירא ה' כדי להחליט הלכתית מתי אפשר ומתי אי אפשר לגייר - לא יעזור כמה שאנסה לדון איתו, כנראה.
אז אתה תישאר בעמדתך שאוסרת על גיורי ציוניים, ומחייבת גיוס בנות (אלוקים מבין זאת, כנראה..) - ואני אשאר בעמדתי.
כל טוב.
קרא את פסה"ד של הרב שרמן לפני שאתה מגיבדעיר פטהר
אין זה משנה בידי איזה "רב" או "גדול" המתגייר גוייר, המשנה הוא האם המתגייר הוא יהודי, האם הוא שומר מצוות או נשאר בגיותו. אם סלאבי אנטישמי נושא צלבי קרס על עורו ואוכל חזיר נושא תעודה שגוייר בידי רב, אין זה מעיד על כשרותו של הגוי אלא על שחיתותו של הרב.
לבד מזאת, לאורך ההיסטוריה היהודית היו רבים וטובים שניסו גיורים המוניים. אף אחד מהם לא צלח. החל ממשה רבינו והערב רב.
האחרונים שניסו את זה היו החשמונאים שגיירו את האדומיים בגיור המוני. התוצאה: ה"גרים" האדומיים השמידו את בית חשמונאי בלי להשאיר להם שריד.
רק שאלה - אתה עצמך עברת על כל הגיורים של הרב דרוקמן+ותן טל
על הפסיקה של הרב עובדיה בנושא?
כי אם לא - אין לך שמץ של אפשרות להגיד לי שא-נ-י צריך לקרוא פסק דין של רב אחר.
כל עוד אתה לא ביצעת את הצעד ההפוך - זה מגוחך אם תנסה להאשים אחרים שהם סתם אומרים משהו לפני שהם קראו את מה שאתה אומר.
תחזור אלי אחרי שתקרא את פסקי הדין בכל הגיורים האלו +פסק הדין של הרב עובדיה. ב"הצלחה.
כשתקרא את הפס"ד, תבין ש*כל* הגיורים שלו פסוליםדעיר פטהר
טעמיו ונימוקיו של הגר"א שרמן מוסברים היטב בפנים.
שוב אתה מתחמק. אני לא צריך לקרוא. נאנמנים עליי הרב עובדיהותן טל
והרב דרוקמן.
זה שרב כזה או אחר סובר אחרת מהם - לא מעניין אותי כמלוא הנימה.
כשתקרא את פסק הדין של הרב עובדיה תבין שכל הגיורים שלו תקפים לחלוטין.
אין בי עוד רצון להתעסק במרביות פנים הלכתיות שכאלו, רק צר לי שיש כאלו שבשם "ההלכה" מוציאים כל רב גדול אחר שלא נראה להם, מלגיטימיות ההלכה.
שיוציאו. אנחנו נמשיך לדבוק ברבנים הגדולים שלנו. אל דאגה, לא נפסול את גיוריהם שלהם בתור "נקמה" - זה לא דרך היהדות.
זה בסדר גמור לא לדעת לקרוא קובץ טקסטואלי פשוטדעיר פטהר
אתה לא צריך להתבייש בכך. האשמה כולה מוטלת על מערכת החינוך.
באמת סליחה שאתה מדבר עם בוגר 5 יחידות ספרות, בהצטיינותותן טל
יתרה של 99 ציון סופי.
מעבר לכך אין לי מה להשיב לטענות מטופשות שכאלו - כעת הוכחת בדיוק את מה שחשבתי - כל הטענות שלך מגוחכות ולא צריך לטרוח בכלל לענות עליהן, כשהן מגיעות ככה.
כל טוב לך ולכל הבנות שמתגייסות איתך לצבא! גיוס נעים!!! 
זה לא חכמה.ראשית חכמה
בספרות כל מה שצריך לדעת זה לחפור, את זה אנחנו כבר יודעים שאתה יודע.
ניכר שלא עשית בגרות 5 יחידות בספרות. את טועה טעות מוחלטת.ותן טל
בנושא הזה, אני כתלמיד(עולה לי"א) יכול לומר שהוא צודקסי שארפ
שמי צודק, לטענתך? אני? או ראשית חכמה?ותן טל
ראשית חוכמהסי שארפ
אז אני כבוגר חמש יחידות בספרות אומרותן טל
אתה נוגע בדבר.ראשית חכמה
אנחנו רואים כאן מסגנון התגובות שלך, שבכל הודעה יש מלא מלל ומעט מאוד תוכן.
קח את זה כהמלצה, נסה לקצר את סגנון הכתיבה שלך ולענות לעניין.
הוא אומר לך שעם חמש יחידות בספרות זה מספיק כדי להבין בגיורפייקסמול
מצחיק כי דווקא התגובות שליותן טל

אבל אם כבר בענייני המלצות עסקינן, ניתן גם לך עצה: כשאת דנה עח משהו פורום ציבורי לא נאה לקחת את זה לתיום האישי וחנסות להאדיר את עצמך על ידי הקטנת האחר בטענות לא קשורות,אישיות, במקום לבסס את הטענה המרכזית שלך.
אורך הכתיבה שלי זה לא מעניינך ואני אכתוב באיזה אורך שבא לי. לא רוצה לקרוא אף אחד לא חייב אותך. חגבי תוכן-ובכן? זה כבר עניין של תפיסות אישיות.
(רק מצייק שאת מתייחסת ל"נוגע בדבר#" כשבפועל את הכי נוגעת בדבר)
ועכשיו במחילה, תעזבי את הקטע האישי לא בשביל זה באנו פורום-במקסימום את יכולה לכתוב לי על זה בפרטי אם זה כ"כ בוער בך.
אני מכיר חלקטוביה2
כמו שכתבתיטוביה2
ואחד מהם אני יודע שמעולם לא התכוון לקיים את כל המצוות - וכמובן שלו ניתן לומר שאין לדיין אלה מה שעיניו רואות כי אותו לא שאלו ורם היו שואלים הוא לע היה משקר.
כתבתי בצניות שאחד כזה הוא יהודי לכתכילה (עלק)
וכל מי שאומר אחרת צודק - זה בהשראה של חתימה ברוטר
'האיסלם היא דת השלום - וכל מי שאומר אחרת צודק'
שני עם ישראלטוביה2
איזה קשקוש, במחילה...אז אם הרבנים הציונים דתיים לא יסכימוותן טל
לקבל את דרך הגיור של החרדים, אז פתאום תגיד שהחרדים הם אלו שיוצרים שני עמי ישראל?
בעבר, כל רב גייר בפני עצמו, לא הייתה שום "רבנות ראשית". במקסימום, היו אנשים ששמעו "אה, הרב הזה גייר אותך? לא תודה, לא מתחתן איתך..." - אבל לא נוצרו, ממש לא, שני עמי ישראל...
אדרבא - תתחרדאלעד
רק הערה רגע לפני:
גלישה באינטרנט שלא לצורך פרנסה וכד' הינה מעשה חמור ואסור לא פחות לדעת מנהיגי הציבור החרדי
יש אותך ביותר פאבלובי?דעיר פטהר
הי, אני משתפר!אלעד
עד הממשלה הבאהדי"מ
וחוזר חלילה..
בהנחה שכבר לא נראית באופק ממשלה אפשרית שבה יהיו דתייםותן טל
לאומיים ולא יהיו חרדים - אני בספק אם זה ישתנה.
ואם לא יהיו לא דתיים ולא חרדים - ב"הצלחה לכולנו.
אני מתכוון שכולם לא סופידי"מ
כל ממשלה יכולה לשנות
זה כעיקרון, אכן נכון.ותן טל
אני רואה את זה אחרת -מרדכי
שב"ה הם לא בידיים של צוהר.
ולראות את כל הרבנים שזועקים על כך שהוא בוטל (מצהר ובית הלל) מחדדים לי את הנקודה שלפי השקפתי והשקפת רבותי, זהו הצעד הנכון, טוב שהוא נעשה, וזהו יום שמח לשומרי ההלכה (כפי שכתב הרב אפרתי, ראש רבני 'דרך אמונה').
ו-להבדיל, הייחס של הקראים והרפורמים לביטול החוקמרדכי
אם הם נגד ההחלטה וכועסים על ביטול החוק, כנראה שהוא עזר גם להם. נקודה למחשבה.
http://www.srugim.co.il/119770-%d7%92%d7%9d-%d7%94%d7%a7%d7%a8%d7%90%d7%99%d7%9d-%d7%96%d7%95%d7%a2%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%98%d7%95%d7%9c-%d7%97%d7%95%d7%a7-%d7%94%d7%92%d7%99%d7%95%d7%a8
ברוך ה'. אירוע משמח ליהודים.יזהר
וכמובן, אחזור כמו תמיד - ואקרא למי שטוען שגיור ש"טיפה" פחותותן טל
"מחוייב" לרבנים הראשיים, הוא גיור פסול ושהכל חייב להיות רק דרך הרבנות הראשית ושהיא המוסמכת היחידה לענייני ההלכה שיש בארץ - אני קורא לאותם אנשים לעשות חשבון בנפשם ולא לעלות להר הבית ולא לקרוא לעלייה להר הבית כיוון שהרבנות הראשית יצאה באופן נחרץ נגד זה מיום הקמתה ועד היום הזה.
#רק_אומר
הפסול הוא בלי קשר לרבנים הראשיים.ראשית חכמה
תפסיק כבר עם הסגידה לאישיות.
הסיבה שהגיורים פסולים, היא שלא מקבלים גרים שאין דעתם לשמור תומ"צ, מה שהרב דרוקמן יבל בוודאות וכן רבני צהר רוצים לקבל.
זה לא בגלל הרבנות הראשית לישראלמרדכי
זה בגלל תפיסה אחרת על איך גיור צריך להתנהל. אני לא מסתכל (בלי לזלזל כמובן) מה הרבנות אומרת, אלא מה רבותי אומרים.
אז מה מחסן את הגיורים שעוברים דרך הרבנות הראשית יותרותן טל
מאשר את הגיורים שעוברים לא דרך הרבנות הראשית - אם זה לא קשור לרבנות הראשית?
בנוסף - לפני שהייתה רבנות ראשית איך גיירו? והאם נוצרו כאן הרבה ספרי יוחסין?
זה שכיום קיים מעין מונופול לא אומר שאם מעט פותחים אותו זה מה שישבור את היהדות.
ומי שמשתמש במונופול הזה כשנוח לו, אז אני אומר לו להשתמש במונופול הזה גם כשלא נוח לו, או שלא יקדש את המונופול מתי שבא לו... ובסופו של דבר צריך לזכור את המונופול יצרה המדינהלכן רק הגיוני שהיא תהיה זאת שתוכל גם לפתוח אותו קצת...
והרי ברור שאם הרבנות הראשית הייתה פונה לממשלה בדרישה שהייתה מתקבלת, שתאסר כל עלייה שהיא של יהודים להר הבית באופן מוחלט - שכל אותם אלו שתומכים כעת בעמדת הרבנות (מהצד של תומכי הר הבית וכו') היו יוצאים בקול זעקה והיו מחרימים את הרבנות וכו'..
בקיצור, לדעתי צביעות מושלמת. זכותי לחשוב ככה.
מחסן אותם עניין טכני נסיבתי.יזהר
אם האבא של חוק הגיור היה רב ראשי חס וחלילה - כל התמונה הייתה שונה.
ברור...אם הרב סתיו היה רב ראשי היית רואה איך יום לאחר מכןותן טל
כל החרדים היו מקימים בתי דין לגיור נפרדים משלהם בלי לשים על הרבנות הראשית ועל החוק (בדיוק כמו שהיום יש בד"צים שנותנים כשרויות לכל מיני עסקים שאין להם כשרות רבנות, אבל מקימים קול זעקה כאשר אירגוים אחרים שאינם "משלהם" מנסים לעשות דברים דומים). ובכלל הם היו מחרימים את כל גיורי הרבנות הראשית, והיו מכריזים עליהם שהם לא תקפים הלכתית.
בקיצור כל מה שמשנה כאן זה מי שולט, זה מה שמשנה לרבנים החרדיים - אותם רבנים בדיוק שלא מחזיקים מגיור של הרב דרוקמן, ואפילו אם הרב טאו או הרב טל היו ראשי הגיור במדינה, אבל השליטה בגיור הייתה ניטלת באופן מוחלט מהחרדים - גם אז היינו רואים את היציאה של החרדים נגד הגיורים האלו והחרמתם המוחלטת.
ומה אני מדבר - כבר היום החרדים מחרימים כל גיור שלא נעשה בידי רבנים מסוימים מאוד, הגם שכל הגיורים הם בסופו של דבר דרך הרבנות הראשית.
בואו נראה חרדי שיסכים להתחתן כיום עם בת יהודיה שהתגיירה דרך איזה רב ציוני לאומי לא עלינו...פחחח....
אכן, השאלה היא מי שולט.יזהר
אם שולט רב שמקבל גיורים שלא על פי ההלכה - זה בעיה קשה, וצריך למצוא פתרונות חלופיים.
וכמובן אתה זה מי שמחליט מה ההלכה...פשיטא...ותן טל
עד כדי כך שאתה יודע יותר מהרב עובדיה אם הגיורים של הרב דרוקמן הם בסדר או לא.
ברור, ברור.
דעת הרב עובדיה היא שאלה מעניינת מאודיזהר
וממש לא פשוטה כפי שאתה מציג אותה.
אולי בהזדמנות ארחיב את היריעה.
זה בטח מאוד מוזר וזר לך, ותן טליזהר
אבל יש כאלו שאשכרה מעניין אותם אמיתה של תורה, כואב להם על גיורים שלא לפי התורה. בלי קשר לפוליטיקה והתפלגות מגזרית.
לא. לא כל החרדים לא מעניין אותם אמיתתה של תורה. מעניינת אותםותן טל
השליטה שלהם בגיורים. זה הכל.
זה בטח נורא נורא נורא מוזר לך, יזהר, שיש כאלו שאשכרה מה שמעניין אותם זה שליטה בעולם הדת של ישראל, בלי שום קשר להלכה באמת.
ברור שיש כאלו. הן חרדים והן דת"לים.יזהר
אבל אתה כבר החלטת שכל החרדים כאלו, במהלך לוגי מבריק: הם חולקים על הגיורים של הרב דרוקמן - סימן שהאינטרסים שלהם הם מגזריים בלבד.
לא כל החרדים. אני אקל עליך: החרדים ששולטים כעת.ותן טל
ואלו שעומדים במרכזי הכוח, במפלגות וכו'... החרדים האלו הם החרדים שהאינטרסים שלהם הם רק לשמור על מוקדי הכוח שלהם.
זה מאוד מאוד פשוט, רק אדם שבכוח מנסה להתעלם מהמציאות לא יודה בזה, סתם כי נוח לו באופן ספציפי.
שיהיה.
פשוט מאוד-מרדכי
זה לא כי זה חזר לידי הרבנות הראשית, אלא כי זה חזר לכללים שבהם נוקטים גם הרבנות הראשית. אם הרבנות הראשית הייתה זאת שרוצה לשנות את חוק הגיור אז כמובן שהאש היה מופנה אליה.
לא כולם, ואפילו הרבה, גם מהציונות הדתית, לא מחזיקים מהגיורים של הרב דרוקמן. שמעתי לא מעט רבנים, שכמובן מלאי כבוד לרב, אבל חולקים על גישתו בנושא הגיור. אחת ההתטאויות הנפוצות היא שאם כ"כ הרבה גיורים יוצאים בסופו של דבר פסולים (כי הגר לא ממשיך לקיים מצוות. דבר שהוא חובה בשביל גיור) אז משהו בתהליך בעייתי. לכן אין פה מקום להקל, ואם יש באמת גר שרוצה באמיתיות להצטרף לעם היהודי, אז הוא יעבור את התהליך המלא ולא יתרעם על כך, בדיוק כמו שההלכה אומרת שצריך לעשות (לא לקבל בהתחלה ואפילו לדחות).
רק לדייקיזהר
גר שהתגייר להפסיק לקיים מצוות - הוא גר לכל דבר. הנקודה היא האם בזמן הגיור הם בכלל התכוונו לקבל מצוות. וכשאחוזים גבוהים מפסיקים לשמור מצוות מיד לאחר הגיור - זה אומר משהו על הכוונה המקורית שלהם.
תודה על הדיוקמרדכי
שרואים מי קופץ להגנת החוק מבינים שזה מהלך מבורךמושיקו
כדאי לראות את התייחסות ח"כ סמוטריץ לענין, התייחסות נכונה ובריאה.
שהגיור חוזר לידים חרדית זה מצוין בתי הדין לא כ"כ.
הוא לא מתביש לומר את האמת.
בדברים עקרוניים כמו גיור , עם כל הכבוד אי אפשר שזה יהיה בכשרות של הרבנות, אמנם גם לא רבנות בית יוסף אבל הכיוון הוא הרבה יותר מבורך
מה הכוונה אי אפשר שזה יהיה בכשרות של הרבנות? הרי זהותן טל
בדיוק העניין, שניסו להוציא מעט מהרבנות נטו, וכעת זה הוחזר באופן מלא ומוחלט (למרות שעדיין, חשוב להדגיש, הרבנים של הערים יוכלו לגייר, רק שכעת יצטרכו אישור ראשוני של הרבנות הראשית).
אז על מה אתה מדבר בידיוק?
אבל מדבריך נראה העניין - העניין של החרדים הוא להשאיר בידיהם בצורה מוחלטת את הגיור. אם הרבנים הראשיים היו הרב סתיו (או "אפילו" רב ציוני דתי אחר כהרב יעקב אריאל) ועוד רב ציוני דתי ספרדי - פתאום היית רואה איך הם ממש ממש לא היו מקפידים על כבוד הרבנות הראשית, להיפך - הם היו מקימים בתי דין נפרדים משלהם ולא שמים פס על הרבנות הראשית ועל תקנותיה והיו דואגים שלא יהיה שום כוח לרבנות הראשית בכוחניות.
בקיצור, לא מדובר כאן באמת על שמירת הלכה, אלא על שמירה על מוקדי כוח ועל כך שכל ההגמוניה על ענייני הדת תישאר בידיים שלהם. לשנתיים זה לא עבד להם וכעת הם הצליחו לחזור, זה כל העניין ואין להתחבא מאחורי תירוצים מתירוצים שונים...בואו לא נהיה תמימים.
בקיצור, מדובר כאן באמת על שמירת ההלכה.יזהר
אם הרבנות שומרת על ההלכה - מחזקים אותה ומרכזים אצלה סמכויות, ואם להיפך - אז הולכים בכיון אחר. מאוד פשוט, מאוד הגיוני.
ממש לא. קישקוש גמור. מדובר כאן בשליטה על מוקדי כוח. כאשרותן טל
מוקדי הכוח בידיים של החרדים אז זה בסדר, כאשר זה לא בידיים של החרדים זה לא בסדר. וזה הכל. זה המטרה שלהם, שליטה. בלי שום קשר להלכה ו/או למי הגוף ששולט - העיקר שהוא שלהם. אם הגוף הרשמי לא שלהם, אז מבחינתם הוא גם לא שולט, ואם הגוף המחליט והשולט הוא שלהם אז אבוי למי שלא יעשה כמוהם.
הכל צביעות, הצביעות חוגגת, זה הכל, זה הכי פשוט שבעולם וכל בר דעת שלא מתחנף למישהו ו/או מיתמם, מבין את זה בפשטות ממש.
זהו, יותר מזה אין לי צורך לדון. את שהיה לי להגיד אמרתי, את העניין שמדובר כאן רק על שליטה על מוקדי כוח וממש, ממש, לא על הלכה (ההלכה משמשת כאן רק קרדום לחפור בה מבחינת החרדים) - אמרתי. ביי...
רגע רגעיזהר
אתה סבור שהמתדיינים איתך כאן גם הם בעד השליטה החרדית במוקדי הכוח?
האם אתה סבור שאנחנו, מצביעי יחד- אוהבים כל כך את הש"סניקים, שאנחנו שמחים שהם שולטים?
כבר מזמן אמרתי שיחד היא מפלגה חרדית, לא ידעת?
ותן טל
זה שכעת באופן ספציפי זה ש"ס ולא יחד, זה תקלה מבחינת יחד - אבל בהחלט, יחד היא ש"ס ב', לחלוטין. אין הבדל אמיתי.
יחד לא מתיימרת להיות ש"סאורי8
פשוט בקטע הזה הבית היהודי הגיע למצב לא רגיל של כפירה ממש והפיכת הגיור היהודי הטהור לגוף שעובד בצורה דומה למיסיון נוצרי
אם אנשים היו מספיקים להתגייר בצורה הזאת היה סכנה ממשית של התבוללות בגלל אנשים שחושבים שהם יהודים והם לא
קישקוש מוחלט. טרחת פעם לקרוא את החלטת הגיור?ותן טל
אני אבשר לך - פחות או יותר הדבר היחיד שישתנה עכשיו בין מה שהיה כתוב למה שיהיה עכשיו, בנוסח החדש, זה שבמקום שכל רב עיר יוכל להקים עם עוד שני דיינים בעלי כושר דיינות, בית דין - שיצטרך לעמוד בדרישות הרבנות, כל גיור שלו יעבור דרך הרבנות, והרבנות תהיה מוסמכת להעביר את הדיינים שבו מתפקידם אם הרבנות תחליט שהם לא מתאימים מכל סיבה שהיא (הלכתית ו/או טכנית) - אז כעת, מה שישתנה, זה שהאישור הראשוני על הקמת בית הדין יצטרך לבוא מהרבנות הראשית, אבל עדיין כל רב עיר יוכל להקים את בית הדין הזה, ועדיין הגיור יעבור בסוף דרך חתימה של הרבנות הראשית, ועדיין הרבנות תוכל להעביר דיין מתפקידו.
כלומר - ההבדל היחיד מקודם, זה שאת האישור הראשוני, הרבנות הראשית היא זאת שתצטרך לתת. אין פה שום עניין של "גיורים שלא כהלכה" - גיורים במתכונת הקודמת לא היו יכולים להיות שלא על פי ההלכה אם הרבנות הראשית היא זאת שחותמת בסוף על הגיור, אם הרבנות הראשית היא זאת שמוסמכת להעביר דיין מתפקידו.
אני צוחק
כיוון שרוב המתווכחים כאן על החוק לא באמת קראו אותו יותר מידי ואפילו לא יודעים מה התקבל עכשיו וכמה הוא "שונה".
בקיצור, כל העניין היה זה הניסיון לדמגג ולעשות דמוניזציה לציונות הדתית, לרבניה ולבית היהודי, בחוק שלמעשה התיר 96 אחוזים מהשליטה בידי הרבנות הראשית, ואת כל ההחלטות ה"קריטיות" השאיר בידיה. הדבר היחיד שהוא שינה, זה שאת בתי הדין יוכלו להקים רבני ערים (להזכירך: רב עיר! לא ארחי פרחי..) גם בלי להזדקק לאישור של הרבנות, אבל כן לעמוד תחת פיקוחה.
זה הבדל מאוד מאוד משמעותי.יזהר
ראה את מקרה הרב ריסקין: רצו לנצל סעיף קיים בחוק כדי להעיף אותו לכל הרוחות, ולא הצליחו מסיבות ציבוריות. אז לפסול את הגיורים שלו, לאחר שיעשו הם יצליחו? קדחת.
אגב, שים לב מה שאני אומר לך:ותן טל
מחר הרב סתיו יבוא להקים בית דין לגיור על פי כל הנהלים - אם הרבנות הראשית תחליט ש"לא בא לה" - צפה לעתירה לבית המשפט העליון, שתחייב את הרבנות הראשית 0או אפילו "רק" היועץ המשפטי של הרבנות" לאשר לרב סתיו להקים בית דין...ואז, את ההבדל היחידי בין המצב של אז (שכאמור, בערך אף אחד מכם לא טרח לקרוא וללמוד לעומק...) לבין המצב שיהיה מעכשיו, הוא יצלח בקלות... הבדל גדול מידי לא יהיה.
ברור לי שזה המצב שיהיה.
ואגב אצל הרב ריסקין - כמו שאמרת, רצו להעיף אותו לכל הרוחות, כי לא התאים לאג'נדה שלהם, ובאמת מזל שלא הצליחו כי זה לא בסמכותם, וככה גם לא יצליחו להעיף רב אחר, נניח, כי תומך בעלייה להר הבית או משהו כזה או אחר.
לנסות להפוך כאלו שפוסקים קצת שונה מכם לרפורמים - סליחה שאני לא באותה סירה כמוכם, באמת סליחה... <צ>
וזה בסדר, תקרא לי רפורמי... את הזכויות שלי בשמיים על כל הניסיונות פגיעה האלו, על חשבון אלו שפוגעים, אני כבר אקבל, אז אני לא חושש 
אתה מתווכח , כדרכך, בכל הכח והעוצמה+mp8
שביום אחרי שקיבלו את תעודת הגיור-
לא הראו את פרצופם לא בבית הכנסת ולא בקיום אף מצווה מעשית אחרת.
אז נכון שהשנאה לש"ס ולשאר הפוליטיקאים החרדיים קצת מטשטשת את ראייתך-
אבל נראה לי שגם אתה לא היית ממהר להינשא לגיורת כזו.
עם כל אמונתך הבלתי מסוייגת ברב דרוקמן ובגיוריו המושלמים.
ברור שלא אתחתן עם חילונית כי חילונית זהותן טל
ותיקון טעות:אין כאן "שנאה..." אלא אמירה מפורשת ולא מתחנפת לגבי מה האינטרסים שעומדים מאחורי הכל. אני משתדל לא לשנוא אחים יהודיים שלי...
תשתדל גם להצליח.יזהר
בעזרת ה'
ותן טל
לגבי יחד ספציפית, אני חולק עליך - לא משנה אם התיימרה או לאותן טל
להיות ש"ס - בפועל, היא הייתה ש"ס ב' בצורה כמעט מוחלטת, למעט קישוט או שניים של ציונים דתיים.
אגב, אני רק אחדש לך - כבר היום החרדים לא מתחתנים עם רוב מוחלט של הגיורים, בטח ובטח עם כאלו שנעשים בידי רבנים ציונים דתיים, ג-ם אם זה דרך כל הפילטרים של הרבנות הראשית...
מי שמתחתן עם גרים זה דתיים לאומיים או חילונים. חידוש!!! סופרייז!!!
מי שלא חושב כמוני הוא ש"סניק. אחלה טיעון.יזהר
לא, ממש לא. נגיד ליברמן הוא לא חושב כמוני והוא לא ש"סניק.ותן טל
גם המצביע מיהדות התורה לא חושב כמוני והוא לא ש"סניק.
גם מי שמצביע לליכוד לא חושב כמוני והוא לא ש"סניק.
ואגב - אפילו מי שהצביע ליחד הוא לא ש"סניק - אמרתי שהוא ש"ס ב' - כשהכוונה, כמובן, שהוא במפלגה חרדית למהדרין, בדיוק כמו ש"ס, גם אם יש בה קישוט מסויים דתי לאומי (ולא אישה חלילה, ואפילו לא מסורתי חלילה למרות שהם התהדרו שהם המפלגה הראשונה שמאחדת בין הדתיים, החרדים והמסורתיים...מסתבר שלא ממש..אופס..)
גם הרב קוק היה נגד מסורתיים במפלגהמרדכי
כמובן שהרב אמר לשתף עם החילונים פעולה למען שמירה על ארץ ישראל ולכן הוקמה מפלגת התחיה, אבל כשברב שמע שיש שם גם חילונים, אז הרב לא תמך כלל במפלגה הזאת מהסיבה הזאת.
אם כך, גם הרב קוק חרדי למהדרין?
אני דיברתי על יחד. לא דיברתי על הרב קוקותן טל
זה כל כך מפחיד אתכם? זה רע מבחינתכם להיות מפלגה חרדית? מה אתם כל כך נזעקים כשאומרים שאתם מפלגה חרדית?
נקודה למחשבה...
אם זה סבבה מבחינתכם שקוראים לכם מפלגה חרדית -אז תהיו מבסוטים ממני. ואם אתם לא אוהבים שקוראים לכם ככה תשאלו את עצמכם למה אתם לא אוהבים את זה.
"לא מעוניין להיכנס" - זו התשובה החדשהיזהר
לכל נקודה שאין לך עליה תשובה?
אנחנו אוהבים את החרדים, אבל יחד אינה מפלגה חרדית למהדרין. זה שקר ודמגוגיה, במטרה פסולה להוציא אותה מחוץ לדיון הדתי לאומי.
^^^די"מ
לא. כשאני מדבר בחיטים ועונים לי בשעוריםותן טל
ומי שמזדעזע כאשר קוראים למפלגה שלו חרדית, הוא היחיד שצריך לשאול את עצמו למה הוא מזדעזע מזה ולמה זה כזה קריטי לו שלא יכנו אותו חרדי.
ודבר אחרון-ברוך ה' אני אישית משתדל פחות לקחת דיונים לכיוונים אישיים ולמקומות שטוב לא יצא מהם. אני שם לב שיש כאלו שבכל זאת מנסים להפוך כל דבר לאישי, כנראה מתסכול או מכל סיבה אחרת-אני, אשתדל להגיב בענייניות ולא להתייחס. לתקפות או לעקיצות על בסיס אישי. זה הכל.
כל טוב.
זה נשמע בערך כך:יזהר
- העץ הזה הוא אזדרכת כי יש לו עלים גדולים ובהירים.
- לצפצפה גם כן יש עלים גדולים ובהירים, והוא לא אזדרכת.
- מי דיבר על צפצפה? אני לא מעוניין לדון על צפצפה.
לגבי ה'זעזוע' עניתי לך 2 הודעות למעלה. אתה מוזמן להפסיק לחזור על מנטרות שגבר נסתרו. תמצא מנטרות חדשות. ובהקשר זה: להגיב עניינית כולל התייחסות לטענות. כל עוד אתה נמנע מלהתייחס לטענות - יש לזה ריח חזק של חוסר ענייניות.
סליחה, אבל זה שיש רבנים דת"ל שנגד זהדי"מ
זה לעסוק בשטויות.ראשית חכמה
הוא טוען שהוא סומך על רב מבלי להרהר אחריו, יגמור בסןף כמו הנשים מהצפון.
תודה רבה על המחמאות... רק חבל שאת צריכה להמציא שקרים.ותן טל
שקרים?ראשית חכמה
הטיעון היחיד שלך כאן הוא "אני סומך על הרב דרוקמן".
אוקי. צר לי שזה כל מה שאת מבינהותן טל
תחשבי מה שבא לך אם זה עושה לך טוב...
כל טוב
יש פה מישהו שהבין טענה לוגית יותר אצלך?ראשית חכמה
אולי אתה רוצה לסדר לנו את הטענות שלך במספרים, שנדע מה הטענה עצמה ומה הדמגוגיה שמסביב?
לא. כבר אמרתי שתעשי מה שבא לך. אין לי רצון להתבחבש עוד איתך.ותן טלאחרונה
מותר לך לחשוב מה שאת רוצה, רק עצה - לא כל דבר צריך לכתוב בפורום, בטח לא פניות אישיות וקנטרניות, לעיתים זה מוביל לאזהרה של מנהלים כנגד אלו שמנסים להפוך את הפורום לזירת איגרוף.
טענות, מענות, הארות והצעות בתחום האישי ו/או החברתי, את בהחלט מוזמנת לשלוח אלי למסר פרטי ו/או לשיחה האישית, ואם ארגיש שיש טעם לענות, אענה שם.
כאן בפורום ובטענה הספציפית שלך המשוללת כל יסוד, אין לי שום עניין למתוח את זה עוד ועוד ולהעניק לך עוד מקום פורה להמשיך בו את ההתנגחות. לא יעבוד, מצטער 
כל טוב וחיים נפלאים. באמת באמת.
אז ממש לא הבנת מה אמרתי כאן...סבבה, לא נורא.ותן טל
אז תחשוב מה שבא לך. לא אכפת לי.
אני יודע לעצמי את מה שאני צריך לדעת ולהבין מהעניין, וזה מספיק לי 
כל טוב!
אתה טענת שזה הכל עניין של שליטהדי"מ
יהי רצון שתמיד תסתפק בלדעת לעצמך.יזהר
ומה שבא לי אני גם אכתוב בפורום. ראה זה פלאותן טל
ואיזה מזל שאני לא חייב דין וחשבון לאף אחד כאן.
ואל דאגה, אם תהית, אני מניח שחלק ניכר מהפורום הבין כבר שאם זה היה נתון להחלטתך היית מדיר אותי באופן מוחלט מהפורומ/ים.
מזל שלא אתה זה שמחליט...

גישתך "אני לא חייב דין וחשבון לאף אחד כאן"יזהר
עריכה: נא להפסיק את המריבות האישיות
בהחלט ניכרת בהודעותיך. אינך חייב דין וחשבון לכללים הבסיסיים של ניהול דיון עם אנשים, של עקביות והגינות.
^^^^ראשית חכמה
בטוחני שרבים היו עונים אמןותן טל
אני לא הולך לרדת שוב לפסים הנמוכים והמכוערים שאתה מנסה מחדש בכל דיון לגרור אליהם של דיון אישי וניסיון מוכח לבצע דה לגיטימציה למשתמש מסוים מעל גבי הפורום. מצטער. אני פשוט אחכה לזמן שבו שלומי יהיה פנוי יותר ואשתף אותו במסקנותיי לגבי מה אני חושב שמתאים בפורום ומה לא. אני לא מתכוון להתכתש איתך סתם, וכעת אתה יכול להיות רגוע, קבל עם ועדה אני אצהיר שעל מנת להימנע מסיכסוכים איתך גם אם רק חד צדדית, אני בלי נדר לא אגיב יותר על שום הודעה ספציפית שלך גם אם היא הופנצה אלי. בשום נושא ובשום פורום. אם תנסה להמשיך להפוך הכל לאישי ולרדת לחיי משתמש מסויים בפורום, ובכן, ה' יעזור.
כל טוב וחיים טובים.
אבל מה לעשות שדרכי הדיון הקלוקלות שלך משפיעות מאודיזהר
על הדיונים?
אכן, אני עושה דה-לגיטימציה לדרכי דיון לא הגונות, לא ישרות, מניפולטיביות ודמגוגיות כשיטה.
אתה מוזמן לא להגיב, אבל אני, בהיעדר רגולציה, אמשיך להפנות את תשומת לב המתדיינים והקוראים לדרכי הדיון המקולקלות שלך.
נא לעצור כאן!!מרדכי
באמת שאנחנו לא רוצים לחזור למציאות של לפני כשבועיים. בבקשה די! אם כי אנו לא נהסס להשתמש בזה במידת הצורך.

פשוט מפלגות תאומותמרדכי
מבחינת זה שיחד היא מפלגה חרדית? אכן אין הבדל.ותן טל
מבחינת מי שעומד בראש המפלגה? נכון, בראש יחד עומד אלי ישי (שבעבר עמד בראש ש"ס) ולא מי שעומד כעת בראשות ש"ס, נכון. אבל לא זה העניין, כמובן...
יחד היא מפלגה חרדית, וזה מה שאמרתי ואני ממש, אבל ממש, לא חוזר בי מהדברים האלו.
בלי להכיר את פרטי המקרה כלל (ולכן לא התערבתי בשרשור)די"מ
בגלל שבהחלט יש רבנים חרד"לים שממש לא אוהבי חרדים גדולים (כגון הרב ליאור "חרדים לפופיק שלהם") ובכל זאת מתנגדים לחוק.
צריך רק לזכור, לא"חוק", החלטה.ותן טל
החוק אכן היה בעייתי באופן מוחלט כי הכיל גם סעיפים שנוגעים ישירות ללגיטימיות של גיורים רפורמיים ולמתן רשות פחות או יותר לכל רב, כולל רב רפורמי, לגייר.
זה לא החלטת הממשלה, ממש ממש לא.
לגבי הרב ליאור או רב כזה או אחר - אני לא הולך "להסביר" כל רב, וזה גם לא מה שאני צריך לעשות - אני אומר את בסיס ההתנגדות ומי שבפועל שינע את כל המהלך, כפי איך שאני מבין את זה בצורה הכי פשוטה ולא מתייפיפת שיש.
ומי שזה לא נוח לו - סורי, שיתגבר. בכל מקרה זה לא רלוונטי כי כאמור, כמו שכתבתי בהתחלה, החרדים כעת במילא ניצחו... אז להגיד את דעותיי עדיין מותר לי 
הטענה שלך לא אמינהדי"מ
איזה טענה בדיוק? |מתלבט|ותן טל
שזה רק עניין של שליטה ולא עניין הלכתידי"מ
לדעתי דווקא הטענה הזאת הכי אמינה והטענה של האחרים לא אמינה.ותן טל
מוזר לי שהרב ליאור ירצה לתת שליטה לחרדים סתם לא סיבה הלכתיתדי"מ
כבר אמרתי לך שאני מסביר את בסיס העניין ולאו דווקא רב כזה אוותן טל
אחר.
אולי הרב ליאור עצמו הייתה לו סיבה אחרת - זה לא משנה לי, אני לא מדבר ספציפית עליו. אני מדבר על הסך הכולל, וכן, בהחלט הסך הכולל והיציאה החרדית הנחרצת נגד זה זה בגלל השליטה שנלקחה מהם. נקודה. זה מה שמעניין אותם, לשלוט במוקדי הכוח. לכן הם גם לא הסכימו בשום מצב להתפשר בנוגע למשרד הדתות בבחירות האחרונות, שיחלקו בו גם הבית היהודי וגם ש"ס - במצב כזה הרי אף אחד לא חושב שהייתה עוברת החלטה נגד מה שש"ס או יהדות התורה רוצות - אבל הם לא רצו שום שליטה של מפלגה ציונית דתית במשרד, כי הם רוצים שליטה מלאה, כי זה מה שמעניין אותם. שליטה מלאה מלאה. ולכן גם בתי הדין וכו' וכו'... - מבחינתם זה כפירה עצם החזקת הציונות הדתית במעוזים האלו.
ומצטער שאני בוטה ואומר בקול מה שהרבה חושבים ולא רוצים להגיד כי פוחדים שיהיו כאלו שיתקפו אותם וינסו להפוך אותם לניאו רפורמים. אם הם לא היו מפחדים הייתם שומעים הרבה יותר קולות כאלו גם מהמחנה "שלנו" (כמה שאני שונא להשתמש בזה..).
למה זה צריך להיות אכפת לנו למה מתנגדים לזה?ראשית חכמה
אנחנו מתנגדים לזה מסיבות אחרות.
אסור לקבל גרים שלא רוצים לשמור תרי"ג מצוות.
כמו שלא אשיב לרב שאומר לי שמותר לי לשכב איתו (וזה קרה בעבר), ככה לא אקשיב לרב שאומר שזה מותר.
^^די"מ
אני אסביר לך, זה מאוד פשוטיזהר
הוא רואה רק את העניין המגזרי. אין אמת, אין הלכה, רק השתייכות, מחנות, טובים ורעים. ועם המשקפיים הללו הוא בטוח שכל העולם כזה.
יש רבנים שברור שזה לא העניין שלהם? "אני לא הולך "להסביר" כל רב, וזה גם לא מה שאני צריך לעשות". פשוט וקל. אל תבלבלו אותו עם העובדות.
יש אמת, יש הלכה - והרב דרוקמן עומד בגדרי ההלכה (וגם הרבותן טל
עובדיה) לא פחות משום רב כזה או אחר, ולא פחות משום מפלגה חרדית כזאת או אחרת.
ואם יש הלכה, מדוע זה החרדים במילא כמעט לא מתחתנים עם מתגיירים? ואם כבר מתחתנים עם גרים, זה רק גר שהתגייר דרך רב "משלהם" ואם חלילה התגייר אצל רב צינוי דתי (דרך הרבנות! דרך הרבנות!) הם לא יתחתנו אלא אם כן יעשה גיור לחומרא שוב אצל הרבנים "שלהם" (מקרים שקרו, קורים ויקרו... - וזה בקרב אלו שכבר כ-ן מוכנים להתחתן עם גרים, והם ממש לא רבים, בקרב החרדים).
בקיצור - מצטער, באמת אין שום קשר בין זה לבין הלכה. זה היתממות מוחלטת.
אבל אל תבלבלו אותו עם העובדות. בדיוק. אל תבלבלו אותו... ^^^
אתה החלטת שהרב דרוקמן עומד בגדרי ההלכה.ראשית חכמה
אני מכירה 4 נשים שהתגיירו אצלו ללא שהתכוונו לשמור מצוות.
את החלטת שהוא לא עומד בגדר ההלכה.ותן טל
תלכי בענווה אצל הרב ותבקשי שהוא יסביר לך מקרים כאלו ואחרים.
את יודעת על פי מה הרב מגייר? את יודעת מה עיניו או עיני הדיינים שלו רואים? לא
מסתבר שהרב עובדיה ידע יותר ממך כאשר נחלץ לעזרתו של הרב דרוקמן כדי שגם בעולם החרדי "מעט" יירגע העניין, וכאילו "אישר" שוב את כל הגיורים של הרב דרוקמן.
זה לא אני עשיתי, זה הרב עובדיה, את יודעת..
ולמען האמת, למה שאני אתווכח איתך בכלל על זה? אני לא אמור להיות זה ש"ישמור" על כשרותו של הרב דרוקמן - זה דבר מובן מאליו ואני לא צריך לעשות את זה, בדיוק כמו שאני לא צריך לעשות את זה אצל כל רב חרדי או כל רב כזה או אחר שאת מכירה...
(Tגב, סטטיסטית, מעניין שאף אחד לא טרח לבדוק כמה מאותם מתגיירים אצל רבנים "אחרים", לא שומר מצוות... - אני מבטיח לך שיש גם אצלם הרבה יותר מ4 כאלו שלא באמת התכוונו לשמור. לנסות להגיד על פי זה שהרב הוא רמאי או משהו כזה - סורי שאני לא נגרר לפינה המכוערת מאוד הזאת. סורי).
בטח שטרחו לבדוק. למה לשקר סתם?יזהר
אבל את הנתונים שלא נוח להציג אכן מעלימים מהעין. זה שקר לאותן טל
פחות...
יש הרבה יותר מ4 שהתגיירו אצל רב חרדי כזה או אחר, שלא שומרים תורה ומצוות (גם לכתחילה) ובכל זאת ראשית חכמה לא תעיז להגיד עליו מילה וחצי מילה ממה שאמרה על רב אחר (לא מדבר כרגע על רבנים ספציפיים, לא תיגררו אותי לפינות המכוערות האלו, סורי
)
ה-4 הללו זה לא סטטיסטיקה. זאת לא הנקודה.יזהר
אף רב חרדי לא דוגל, להתחילה, בגיורים המוניים ומקיליםדעיר פטהר
הצגת אידיאולוגיה מובנת ומסודרת של גיור המוני מקל, במטרה למלא את שורות העם ה"יהודי" (למעשה העם הישראלי שהמה בדו מלבם), היא סטיה ברורה הן מההלכה והן מעיקרי ההשקפה של היהדות האורטודוקסית. מדובר באידיאולוגים שלא סתם מעלימים עין ממתגיירים שלא מקבלים עול תו"מ, ניחא להו באותם המתגיירים המזוייפים.
וזאת כי לשיטתם מי שמשרת בצה"ל ומעורה בחברה הישראלית הוא ממילא נחשב ליהודי - יותר מהחרדים שלא מתגייסים לצבא (כמאמרו של ח"כ רותם ז"ל, נציג השיטה הנאו-רפורמית הנ"ל, שילדי העובדים הזרים עדיפים מילדי החרדים ולכן אסור לגרשם). זאת גישה לא יהודית בעליל, ואין כאן שום מחלוקת - רק מלחמה לה' בעמלק מדור דור.
מה שאתה אומרפייקסמול
מפרט הדרישות של רבני הציונות הדתית בכל הקשור לגיור, אינו מספק את הרבנים החרדים. אז מה. גם בכל מה שקשור לכשרות יש רגילה ויש מהדרין, ומי שלא מסתפק ברגילה פונה למהדרין.
איך יכול להיות שאתה "מרשה" לי לאכול בכשרות שמספקת אותי, אבל מצד שני אתה מנסה למנוע את המקבילה שלה במערכות הגיורים.
מי שמך?
בדבר עקרוני מקפידים על מהדרין..מושיקו
הפוך, גוטה, הפוךדעיר פטהר
דרישות הגיור של החרדים לא מספקות את רבני הציונות הדתית, שרוצים "להחמיר" בגיור המוני, מהיר וחסר פיקוח על מנת "למלאות את השורות" של העם הישראלי.
זה לא שהגיור תמיד היה המוני ופתאום החרדים החליטו להחמיר, אלא שגיור המוני זהו דבר שלא נראה זה זמן רב במחוזות היהדות והפלג הליברלו-מיליטנטי של הציונות הדתית החליט לקדמו יחד עם החילונים.
בסדר. המיזרוחניקים רוצים "להחמיר" ואתה רוצה להקל.פייקסמול
ועדיין אני שואל מה איכפת לך שאחרים יגיירו לפי מפרט שלא מחייב אותך, שהרי אין מחלוקת שלא יכריחו אותך לצרוך ולו משהו מתוך אותם גיורים.
אתה יכול לספר לנו שבמטבח שלך מותקנים שני כיורים, ואילו במטבחים של הרב דרוקמן וסיעתו מסתפקים בכיור אחד בלבד, ונניח שזה נכון... סו וואט.
נהרא נהרא ופשטא.
לא הבנתי מדוע לשיטתך ישנו רצון אצל רבני הציונות הדתית למלא את השורות באמצעות מתגיירים פיקטיביים שממילא לא יצביעו להם בבחירות.
שא עיניך אל חסידי סאטמר ודומיהם בארצות הברית, שמגיירים את גיוריהם לצד הגיורים של התנועות הרפורמיות והקונסרבטיביות. אלה כמובן שלא מכירים בגיורים של אלה, ועדיין לא מצמידים אקדח לרקתו של הנשיא או של הקונגרס.
זה בדיוק העניין, שהגיור נוגע לכולם.יזהר
אותם ספק גויים נטמעים בתוך עם ישראל, ויוצרים בעיות קשות לכל העם.
אין הכי נמי, שהפיתרון הוא אילנות יוחסין, אבל זה מצער שצריך להגיע לידי כך.
מה לעשות, לצערנו יש קורלציה מסויימת בין מגזריות להקפדהיזהר
וזה בהחלט מצדיק בסוגיות מסויימות החמרה גורפת.
אני הולך עם כיפה סרוגה, ובמציאות של היום הייתי בוחן היטב כל גיור של רב דתי לאומי שאיני יודע מה טיבו. עניין של סטטיסטיקות.
את הרב עובדיה עזוב לנפשו, הוא ממש לא קשור לסוגיא. והרב דרוקמן, ובכן, יש סוגיות ששנויות במחלוקת. גיור זה שערי הכניסה ליהדות. משהו שנוגע לכל העם. כל עוד אין סנהדרין - אין פסיקה אחידה, אין הכרעה מוחלטת ויש דיני ספקות. בספק דאורייתא חמור של גרות, עם השלכות הרות אסון על הרבה גורמים, לדורות רבים - אי אפשר פשוט למצוא מאן דאמר ולדחוף את כולם פנימה דרכו. זה לא עובד ככה.
מסיבות הלכתיות גרידא, צריך להיזהר מאוד.
זה ממש אבל ממש לא הדיון וזה סתם היה תירוץ של החרדים להפנותותן טל
את כל העניין לצד ההוא, בלי שום קשר למציאות. אף אחד לא אמר לגייר לכתחילה אנשים ללא שמירת תורה ומצוות.
(דיון בנוגע למשל לגיור קטינים הוא דיון שונה, והעובדה היא שישנם גדולי דור שעסקו בזה).
למרות שגם אם נתייחס רק לעצם העובדה של גיור ללא קבלת מצוות בדיון הלכתי עמוק, ממש לא בטוח שישירות נגיע למסקנה שחרצת כאן בביטחון כזה גדול. אבל כאמור, זה בכלל לא היה הדיון. רבני ערים שמגיירים עם אישור של הרבנות הראשית בסוף (שכן הרבנות חותמת על תעודות הגיור) לא מגיירים ללא קבלת מצוות. הדיינים ידועים כיראי שמיים וכתלמידי חכמים רציניים, לא סתם ארחי פרחי או איזה רפורמי - ממש לא. הגיור הרפורמי נחסם בהחלטה הזאת שאני מניח ש98 אחוזים מאלו שמדברים בלהט בפורום נגד ההחלטה, לא טרחו לקרוא אותה בכלל (מי שקרא כאן את כל ההחלטה, כמוני - נא להרים את היד. קראת אותה? ).
בקיצור - הדיון בכלל לא היה על גיור עם או בלי קבלת מצוות, פשוט לצורך העניין ולצורךמינוף האינטרסים שלהם, היה קל לחרדים להניף את זה כאילו לכיוון הזה. שטות מוחלטת והוצאת שם רע דאורייתא.
וזה בדיוק מהסיבות שאמרתי ולכן זה ממש ממש ענייני - זה רק בגלל שהם רצו לשלוט ברבנות הראשית ובכל ענייני הדת במדינה. ג'ובים, הרגשת שליטה, הרגשה ש"הם בעלי הבית, וכו' וכו' - לא קשה להבין למי שלא מיתמם, שהקשר בין זה לבין ההלכה רופף מאוד (וההוכחה - גם כיום יש מעט מאוד מאוד חרדים שיסכימו להתחתן עם גרים. זה מציאות...).
הגיור הרפורמי נחסם. הנאו-רפורמי חי ובועט.יזהר
קח גיור רפורמי, תעשה לו שינויים קוסמטיים, תקרא לו "אורתודוקסי" ונפתרה הבעיה. מאוד פשוט.
כמו שאמרתי הכי קל לקרוא לכאלו ניאו רפורמי. שיהיה. את השכרותן טל
בשמיים יקבלו אלו שפועלים בצורה אמיתית למען עם ישראל ותורת ישראל גם אם חרדי כזה או אחר או ניק כזה או אחר חושב שהוא "ניאו רפורמי". כאשר היום בעולם כזה קל להוציא את מי שלא חושב כמוך אוטומטית כ"עזבו אותו הוא ניאו רפורמי" - אז זה עצוב מאוד.
אבל זה בסדר, אל תתחתן עם בנותיו, אל תלמד עם ילדיו של הניאו רפורמי, תתרחק ממנו. הוא ימשיך לדאוג לעם ישראל ולתורת ישראל גם אם זה לא מוצא חן בעיניך.
לא כל מי שלא חושב כמוני הוא נאו-רפורמי.יזהר
אבל מי שטוען שבעצם לא צריך לקבל ממש מצוות כדי להתגייר...
עד שאתה מדבר על קריאת נוסח ההחלטהיזהר
כדאי לך לקרוא את החוברת הזאת. יש בה גם אריכות דברים על דעת הרב עובדיה.
לא מבינהמילקה
לאורך כל השרשור הבהרת שוב ושוב למי שלא קרא את המסמכים הרלוונטיים שאין כמעט שום שינוי מעשי בהסדר החדש.
אז מה מעצבן אותה כל כך?
שהמפלגות החרדיות (שלהזכירך יש להן יותר מנדטים מלמפלגות הדת"ל) קיבלו את השליטה ואת מוקדי הכח לידיים שלהן????
זה הבעיה?
סמוטריץ זה תקומהפייקסמול
הוא חייב להציג עמדה שונה מזו של בנט כדי להזכיר לשוטים שבקרבנו שמפלגתו עדיין קיימת על הנייר.
מצד שני בנט לא יכול לשחק משחק כפול, גם יותר צדיק מהחרדים וגם יותר ליברל מלפיד.
הוא ויתר על משרד הדתות, ועל חוק הגיור גם יחד, כי אם היה מתעקש באמת (לא בלי להסתייע בלפיד בברית מחודשת) אין ספק שהיה משיג את מבוקשו. דרעי וחבורתו שוב היו נשארים בחוץ.
סמוטריץ מנגח, כי פוליטיקאי (קטן) נשאר פוליטיקאי (קטן).
ח"כ מיקי זוהר: "הגיור צריך להתבצע על פי המסורת היהודית"מרדכי
בס"ד
"אני סבור שתהליך הגיור צריך להתבצע על פי המסורת היהודית הנהוגה מדור דור, וישנם אנשים שרוצים לשנות סדרי עולם"
מעניין שח"כ חילוני מהליכוד מבין מה שאחרים לא...
הטעות אצלךצריך עיון
אל תגדיר, תקשיב לבן אדם ותכיר אותו לפי מי שהוא, לא לפי מה שאומרים עליו...
הוא יותר דתי מרוב הד"לים והחרדים.שיא המה רבו
כ"כ כואב שמעיזים לעשות גיורים בצורה שנוגדת הרבה מגדוליחסדי הים
זה ידוע שהליברלים הם מאוד רדיקלים ומיליטנטיים.יזהר
המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
תוסיף לשאלהoo
אנשים אומללים מצפון קוריאה
או ממדינות מסוימות באפריקה
או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות
ועוד
התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח
מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון
לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות
לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo
נצלה הזדמנות בסוריה
כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב
זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות
יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב
צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקד
מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.
(סתם מציין עובדה)
זה הענייןoo
ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)
רק אינטרסים
לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות
(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)
נכוןזיויק
אינטרסoo
אמריקאי/ ישראלי
1. להשמיד/ להפחית איום צבאי
2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין
לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת
היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)
טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק
הוא בעמדת כל יכול
זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי
טובי המומחים מתלבטים בנושאזמירותאחרונה
האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות
והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.
אירן היא רק עוד אחת מהן.
במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.
קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.
עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.
אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות
איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?
איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?
מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.
מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.
מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום
וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
קשה לרעותצדיק יסוד עלוםאחרונה
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל
מוקדש באהבה ל- @הסטורי
כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.
כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.
זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.
לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל
רק ג'ובים עוד ועוד.
זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.
חחחברגוע

^^^^הסטורי
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.
היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.
היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.
היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.
חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל
וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות
בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.
"יהדות ליברלית".
הרב קוק מתהפך בקברו.
למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי
אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.
נשמח לתגובת המבינים:
מה פתאום?אריק מהדרום
כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל
לפעם אחת- לפחות.
במקום לקשקש...
וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.
ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.
ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.
כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.
שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.
תקשיב לעצמךהסטורי
כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.
אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.
(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)
מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל
ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.
קרא שוב מה שכתבתי קודם.
לא הסוחריםברגוע
בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.
למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום
למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?
למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?
למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..
וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה
אם אתה כל כך מודאגהסטורי
אכן כךאיתן גילאחרונה
כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.
נבל ברשות התורה.
מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11
סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-
א. כמה סימים נדלקו? 3000 ולא עשרות כפי שפרסמו .
מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.
גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,
כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.
ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,
והכל הושתק .
תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.
ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו הפרטי -
מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.
זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,
ונוצרה סאגת החטופים בגללו.
ד.הוא עקב אחר:
1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,
ודיווח מן הסתם למפעיליו .
סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.
2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.
3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.
ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,
ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.
אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.
ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .
התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).
הראיון כאן:
הרצי שלנואיתן גיל
הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד
כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26
הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.
אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות
א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11
מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS
הפנים האמיתיות של inss:
כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.
ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.
לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.
הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.
בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם
קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה
מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.
יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי
בס"ד
יש חשש. אין אידיקציות.
יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע
בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.
התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.
צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.
מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א
אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...
חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א
חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.