אני לא יכולה יותר...אנונימי (פותח)
אנחנו נשואים ממש מעט זמן ותמיד ידענו שיש לי בעיה ברחם גנטיקה תורשה שחלות וכן הלאה...
אבל לא דמיינו עד כמה.
אנחנו אסורים כבר תקופה ארוכה ולא נראה שאני אוכל לעשות הפסק בזמן הקרוב.
מרוב תסכול היום כבר ארזתי תיק תוך כדי שיחה שלנו...
אין לי כוח כבר...
מה עושים...
אולי כבר עשיתם כך, אבל מציעה ליצור קשר עם רב בעל כתפייםאנונימי (3)

רחבות מאוד.

שפוסק בענייני מראות.

ממליצה לפנות לרב זכריה בן שלמה. מצליח להתיר סבכים הלכתיים.

הרב זכריה בן שלמה פוסק בניגוד לדעת רוב הפוסקים,אמאשלהם

בניגוד לכל ספרי ההלכה המקובלים. 

לא תמיד מספיק להגיד 'בעל כתפיים רחבות' כדי לפתור את העניין. 

אם הוא לא הרב שלך, זה ממש לא פשוט לסמוך עליו.

ניתן לסמוך על רב מסויים אם הוא מומחה בתחום ספציפי.

אך בעניין זה - אמנם הוא מתעסק בנושא זה המון, ואף הוציא ספר על כך. 

אך יש הרבה רבנים שהתעסקו ומתעסקים בנושא זה המון - ולכולם אותה דרך פסיקה (בוריאציות של אשכנזי/ספרדי וכו', אבל השינויים הם קלים וידועים). 

הרב בן שלמה פוסק בניגוד לדעתם, ובניגוד לפוסקים קודמים יותר. 

לכן ללכת אליו זה לא רק בגדר ללכת לרב שמומחה בעניין. 

עם זאת, אכן נכון ללכת לרב שמומחה כך שיודע לדוגמא איזה מהכתמים הם מותרים (ושוב, בעניין זה הרב זכריה בן שלמה פוסק בניגוד למקובל, ולדעתו בכלל הכתמים המותרים הם גם אדום גמור, אם אני לא טועה אף בגודל יותר מגרייס, במידה ומתקיימים תנאים מסויימים).

כי אכן יותר במובן מסויים יותר קל לפסול. 

ובמקרה הכואב שאת מתארת - צריך למצוא פוסק שיודע לדייק.

ויש גם דרכים נוספות שצריך לבחון ובשל כך למצוא רב בקיא. 

עלו פה שמות שונים בשרשור - מכון פוע"ה (והרב בורשטיין), הרב פירר - מקווה מאוד מאוד שיוכלו לעזור.

ולך הפותחת - חיבוק גדול!!

מאוד כואב לשמוע את מה שאת עוברת...  

מקווה מאוד שייפתר העניין בקרוב!! 

ותוכלי להיות מותרים בקדושה ובטהרה. 

מה את סחה? לשון הרע חמור.אנונימי (3)

והיו פה שירשורים רבים בנושא.

הרב הוא תלמיד מובהק של הרב זלמן נחמיה גולדברג ואינו זז כהוא זה מעמדת ההלכה.

נכון אמרת שלדעתו בכלל הכתמים המותרים גם אדום גמור...במידה ומתקיימים תנאים מסויימים - אלא מה? אחרת נאסור את כל המראות האדומים מלכתחילה.

חזרי בך!

יש מספיק רבנים שמחזיקים ממנו. גם אם אתם לא.

או יותר נכון הוצאת שם רע.אנונימי (3)

ורוב מוחלט של הרבנים אינו פוסק כמותו+mp8
נו ואז?אנונימי (3)

אז זה אומר שלא כל נשות ישראל יכולות להשתמש בפסקיו+mp8
ובכל זאתאנונימי (3)

כשמישהי אסורה כבר חצי שנה, תשעה חודשים - מקרים שקורים ומגיעים אל הרב -

יש מקום לחשוב על מוצא מן הסבך.

במקרים כאלה הרבה רבנים מחפשים פתרונות יצירתיים+mp8
משמע - יש מקום לפתרונות יצירתיים.אנונימי (3)

חבל לא ליישם אותם הרבה קודם, ולהימנע מחשש הוצאת שז"ל במציאות הפרוצה של ימינו.

את שופטת בחומרה את שאר רבני הדור+mp8
כאילו הוא הרב היחיד שמתחשב ומבין את המצב.

יש הלכה. חוץ ממנו כמעט כולם פוסקים אחרת. אז רק הוא יודע??
חלילה.לא שופטת בחומרה אף רב.אנונימי (3)

ואגב, לא מדובר ברוב מוחלט שפוסקים אחרת.

תלוי את מי סופרים, תלוי מגזרים  וחסידויות, תלוי אורח חיים, (ותלוי, במידה מסויימת, גם מה שנקרא - טרור רבני).

בשירשורים  קודמים למשל סיפרה מישהי חרדית שגם הרב שלה למשל מצליח להתיר מלכתחילה.

יש מקילים ויש מחמירים. והרב הוא ודאי לא רק הוא יודע.

זה שהרב פוסק אחרת מהמדיניות הרשמית של מכון פוע"ה שבהגדרה מתאימה את עצמה למכנה המשותף ההלכתי הרחב ביותר, עדיין לא הופך את הרב לפוסק יחידאי שפוסק בניגוד לרוב מוחלט של רבני הדור.

עם סגנון של "טרור רבני" אני לא מעוניינת להמשיך להתדיין.+mp8
מה גם שאין לך את המינימום הנדרש של לעמוד מאחורי הניק שלך- אלא להתחבא באנונימיות.

היי שלום.
אני בכלל לא מתדיינת. צריך להביא בחשבון את כל השיקולים.אנונימי (3)

גם בסביבתי אמי נתקלת בשאלותMather-le
תגידי, הרב הזה מקל ??
האם אנחנו מחפשים הקלות או ללכת ע״פ ההלכה?
כן זה קשה ההרחקות. אבל אנו לא מחפשים הקלות. מנסים למצוא את כל האפשרויות על מנת להיטהר בדרך הטהורה ביותר.

אין שום בעיה בללכת לקולה - זה עדיין במסגרת ההלכה.אנונימי (3)

את רוצה להחמיר על עצמך? בבקשה.

א. לא כולם חייבים.

ב. צריך לדעת כשמחמירים גם לזה יש מחיר הלכתי. לפעמים חומרה שלא במקום שבגללה אוסרים את המותר היא לא פחות חמורה מלהתיר את מה שודאי אסור.

למשל במקרה של זוג שהאישה לא מצליחה להיטהר כבר מספר חודשים. או במקרה של זוג שהבעל עובד במשרד וסביבו מזכירות, ואישתו תחמיר על עצמה ותסכן בכך את השלמות הרוחנית שלו ואת שלום הבית.

יש שיטות בפסיקת הלכה. לא נכון לחשוב שכל המחמיר בדיני טהרת המשפחה, הרי זה משובח.

mp8, לא הוגן להאשים אותה בהתחבאותצוף שלי
שהרי כתבה מאנונימי מההתחלה, עוד בטרם חלקת על דעתה. את לא יכולה להכריח אותה לכתוב תחת הניק שלה אם הצטרפת לדיון אחריה.
היא לא יכולה להכריח בכל מקרהחננית
זה שאישה בוחרת לכתוב
מאנונימי זה בחירתה האישית mp רוצה שהיא תכתוב מהניק .מה זה יתן לה היא עדיין בעילום שם .אני שמחה לפעמים על האפשרות להישאר באנונימי
מהסיבה שלא רוצה לתת פרטים מזהים .פרט ועוד פרט מהניק נותנים תמונה כללית עלי או על אישה אחרת שכותבת
אז אני בהחלט מברכת את האפשרות הזו
אכן, הרב זכריה מחמיר בשלום בית.אנונימי (5)

לא פחות חשוב..

שלום בית הוא איסור כרת?? לא ידעתי...+mp8
ולא ידעתי שלכל הנשים ששומרות טהרה לא לפי פסקי הרב בן שלמה יש בעיות בשלום בית....
mp8 יקרה,אנונימי (5)

צר לי לומר לך..

אך יש מצבים מורכבים בחיים (ושאף אחת לא תדע מצרות) ואין חובה ללכת לפי המחמירים.

הרב זכריה לא פוסק חלילה דבר שאסור. הוא בעל כתפיים רחבות ויכול להתיר.

מי שטוב לה להחמיר- מה טוב. ומי שטוב לה להקל- גם כן מה טוב!

לעניין השלום בית- לא צריך להגזים ולא צריך להוציא דברים מהקשרם.

אף אחד לא אמר שלמי שלא הולכת ע"פ הרב זכריה יש בעיות בשלום בית. מה שרציתי לומר זה שזאת נק' הפתיחה שלו- להחמיר בשלום בית.

ובמחילה מכבודך- יש מצבים קשים ועלולים להגיע לידי גירושין, כשזוג מתגרש מזבח מוריד דמעות. וכשיש דרכים להקל בטהרה- מקלים. 

זו דעתי. מקבלת שיש לך דעה שונה משלי.

אשרייך שאת מחמירה ושתזכו לכל הטוב!

אגב- אני לא האנונימית הראשונהאנונימי (5)

סליחה אבל זה או דמגוגיה או תמימות או שעברת שטיפת מוחאמאשלהם

כן, אני יודעת שאני מאוד בוטה. 

ואני מרשה לעצמי יותר כי את אנונימית.

ואני יודעת שמאחורי האנונימית עומד בן אדם, אז סליחה - זה לא אישי מולך, אני שמה לב שניסית לכתוב בעדינות, אבל הדברים שלך חמורים. ואני כבר לא הראשונה שמעירה בשרשורים בו עולה שמו של הרב בן שלמה שזה נשמע כמו חסידות או כמו כת. 

אני בוטה כי מה שאת אומרת זה חמור מאוד. 

את אומרת שהרב זכריה מקל, ורבנים אחרים מחמירים, ולא כך הוא. 

ואת אפילו מחמיאה לmp8 שהיא מחמירה. 

את מעמידה את הדברים כאילו הפסיקות של הרב בן שלמה הן נורמה מקובלת שנחשבת מקלה,

ואילו האחרים מחמירים, וזה תמונה לגמרי שונה מהמציאות

הרב זכריה בן שלמה פוסק דברים שמנוגדים לרוב הפוסקים (ראי הסתייגותי מהודעות אחרות).

זה לא אומר שהוא מקל, אלא שיש לו שיטה אחרת של פסיקה. 

זה לא בהכרח אומר שיש לו כתפיים רחבות. 

ייתכן מאוד שיש לו כתפיים רחבות בנושא זה אך אין זה עומד בפני עצמו. 

מעבר לגודלו ההלכתי או לכתפיים הרחבות שיש לו או אין לו - 

הוא פוסק בניגוד למקובל. 

את יכולה לראות הרחבה בהודעות אחרות שכתבתי. 

יש קונצנזוס רחב של פסיקה הלכתית בנושאי הלכות אישות נידה וכו'. 

אכן יש ניואנסים קטנים בין דעות שונות, בין מנהגים שונים וכו'. 

אך יש פער גדול מאוד ביניהם לבין פסיקות מסויימות וברות משמעות של הרב בן שלמה. 

הקביעה כי הוא "בעל כתפיים רחבות והוא יכול להתיר" - אינה נכונה לכל אחד, אלא רק למי שהרב בן שלמה הוא הרב שלה. 

ולא ברור לי (אני לא סמכות רבנית ורחוקה מזה, אך מעלה תמיהה של הגיון) - אם ניתן לאדם לקבוע שרב שפסיקותיו מאוד חריגות בנושא הרה גורל זה - שהוא יהיה הרב שלו רק לעניין זה. 

ואני אומרת שוב - ברור שבמקרים מורכבים וכן למען שלום בית צריך לעשות הכל כדי להקל, וצריך ללכת לרב עם כתפיים רחבות כי כך יש סיכוי שיידע להבחין טוב יותר בין צבע לצבע, או פתרונות אחרים כדי להקל. 

אך ברור שלא יעברו על ההלכה כדי להקל. 

וגם לסמוך על פסיקה חריגה - זה משהו שאי אפשר לעשות אותו סתם כך בקלילות כי כתבו לך פה בפורום שהוא רב עם כתפיים רחבות (או מישהו מתלמידי הרב אמר לך זאת, ואפילו הרב עצמו. הרי הם לגמרי מאמינים שהאמת היא לגמרי איתם. ומאוד קשה מנקודת מבטם לראות אמת אחרת, למרות שהיא הקונצנזוס והם החריגים).

אסגור את העניין בזה. לא מרגישה צורך להגיב לצורה כזאת.אנונימי (5)

ברכה והצלחה לכולנו!

אם יצאת מהדיון, אז אני מפנה את תשומת לב הקוראותאמאשלהם

כי גם על פי מה שכתבת את (אם את אותה האנונימית), בשעה 00:04

שהרב בן שלמה התיר לך עדים אדומים. 

לא סיפרת שהיתה לכך סיבה של פצע או משהו אחר שניתן לתלות בו. 

אלא - שהיה דרוש עד ראשון שהוא נקי. ואחר כך העדים האדומים הותרו. 

או לחלופין- עד ראשון שהוא לא נקי אך יש במה לתלות כגון דלקת או פצע. ואחר כך העדים האדומים הותרו. 

(אני שוב מזמינה אותך לתקן אם משהו לא נכון, אם כי כך אני מבינה חד משמעית מדברייך)

זה פסיקה שלגביה התכוונתי שאני לא מכירה משום רב אחר וספר אחר. 

ולכן לפני שמישהי מחליטה ללכת לפי פסיקה של הרב בן שלמה, אני מציעה שתתייעץ עם רבותיה. ולוודא שהם מכירים את פסיקתו. כי אני לא מתווכחת כלל עם כך שהוא תלמיד חכם גדול. אך פסיקותיו הן בנושאים שונים, ויש רבנים שמכירים לעומק ספרים שלו בהלכות צבא, אך לא מכירים את הפרטים של פסיקותיו בנושא זה. אז אל תסתפקו בשאלה אם ניתן לסמוך על פסקיו, ותבררו היטב שהרב איתו אתם מתייעצים מכיר את הפרטים. לדוגמא אם מכיר את הפסיקה הזו שמוזכרת בהודעה זו (ושוב מזמינה לתקן אותי אם לא דייקתי).  

אני לא האנונימית שכתבה את זה.אנונימי (5)

לא הבנת נכון. ואני לא יודעת אם את משבשת בכוונת מכוון.אנונימי (3)

הדמגוגיה חוגגתאמאשלהם

אמנם הדמגוגיה דומיננטית לא רק בהודעתך עליה אני מגיבה כאן, אך בהודעה זו זה בולט ביותר. 

כל כך חשובה לי האמת. כל כך חשוב לי לדייק. 

על כן ביקשתי, לא פעם אחת - שתתקני אותי אם יש צורך. 

ואחרי כל זה את כותבת - שאת לא יודעת אם אני משבשת בכוונת מכוון???

ואם את טוענת שלא הבתנית נכון - אז אנא הסבירי את דברייך, למה התכוונת. 

(אם את האנונימית שכתבה בשעה 00:04),

כי כרגע, אני לא רואה דרך אחרת להבין אותם מאשר מה שכתבתי. 

תקראי שוב. ושוב אם צריך. זה הכל.אנונימי (3)

לטובת הקוראות - ציטוטים כדי שתבחנו בעצמכן.אמאשלהם

אנונימי כתבה בשעה 00:04, תחת הכותרת "מתקנת אותך כפי שביקשת":

"אני יודעת שמעולם הוא לא התיר לי עדים אדומים לפני שהיה עד אחד נקי של הפסק טהרה או עד עם מראה, אבל שאפשר לתלות את המראה בנסיבות מסויימות כמו תפרים, פצע, דימום בגלל דלקת בדרכי השתן ועוד סיבות שנתקלתי בהן במהלך חיי נישואי.

וכשיש מראה כזה שאפשר לתלות בנסיבות, אז ורק אז, אין משמעות לגודל של הכתם ולכאורה למה שאת אומרת, זרם של דם מאותו מקום".

אני כתבתי ב-9:44, תחת הכותרת "אם יצאת מהדיון, אז אני מפנה את תשומת לב הקוראות":

"כי גם על פי מה שכתבת את (אם את אותה האנונימית), בשעה 00:04

שהרב בן שלמה התיר לך עדים אדומים. 

לא סיפרת שהיתה לכך סיבה של פצע או משהו אחר שניתן לתלות בו. 

אלא - שהיה דרוש עד ראשון שהוא נקי. ואחר כך העדים האדומים הותרו. 

או לחלופין- עד ראשון שהוא לא נקי אך יש במה לתלות כגון דלקת או פצע. ואחר כך העדים האדומים הותרו."

מנסה לנסח שוב את דברי כדי שיהיה יותר מובן:

אפשרות א': שאחרי שיש עד אחד נקי של הפסק טהרה - אז הדם שאחר כך נחשב לכתם.

אפשרות ב': כאשר יש עד של הפסק טהרה עם מראה כזה שאפשר לתלות בנסיבות - אז הדם שאחר כך נחשב לכתם. 

כאשר זה נחשב לכתם (כלומר מתקיימת אחת משתי האפשרויות), אז: "אין משמעות לגודל של הכתם ולכאורה למה שאת אומרת, זרם של דם מאותו מקום".

כמו כן את מתארת כי בזמן זה שזה נחשב לכתם, קרה לך שהיו לך עדים אדומים, והרב בן שלמה התיר לך אותם על סמך זה שזה כתם, ולא כתבת שהיתה סיבה של פצע או משהו אחר שניתן לתלות בו לגבי עדים אלו. 

אני שוב מזמינה אותך להבהיר ולתקן אם לא הבנתי נכון. מכיוון שאת מסרבת, אני מזמינה גם אחרות להאיר את הבנותיהן. 

סגנון הכתיבה שלך לא משרת את המטרה שאת מנסה להשיגבהתהוות

אם חשוב לך לשכנע מי מהקוראות בצדקת דברייך, הבהרת הדברים שלא הובנו נכונה אמורה להיות אינטרס שלך, לא פחות משל אמאשלהם.

לשיקולך פרח

לא חושבת. לא במקום שמשבשים לשון חכמים.אנונימי (3)אחרונה

יהירות שאינה במקומה.אנונימי (3)

קראי מה כתבתי למטה.

ולא רק שלום בית.

גם פריה ורביה. גם חשש הוצאת שכבת זרע לבטלה.

באלו הרב מחמיר מאוד.

פוסק אחרת מרוב מוחלט שפוסקים שחור ולבן.אנונימי (3)

ולא מתמודדים עם הנסיבות.

אין בזה כדי להוציא לעז.

אני לא מכירה את הרב גולדברג.אמאשלהם

אני כן יודעת שהתייעצנו בנושא עם כמה רבנים בקיאים בנושא,

וציטטנו מהספר שלו - והם תמהו מאוד על פסיקותיו. 

אין פה הוצאת שם רע.

אלא חשוב שכל מי שהולכת לפיו -  זה רק אם הוא הרב שלה. 

לכתוב פה שם של רב ולהפנות אליו, כאילו הפסיקות שלו הן מקובלות על הכלל זה ממש חוסר אחריות. 

(ושוב מדגישה - אם זה רב של מישהי - אז מצויין, וברור שתלך לפי פסקיו).

תארי לך שמישהי הולכת אליו כי המליצו לה פה בפורום, והיא עושה כפי שאמר לה, ונגיד במקרה זה הוא פסק לה שיכולה לעשות הפסק. 

ואז היא סופרת 7 נקיים... טובלת וכו'.. 

ורק אחר כך (לדוגמא, כשעלתה שוב בעיה בחודש לאחר מכן), היא מגלה את מה שכתבתי פה. ומתוך שחזור היא מבינה שאילו היתה פונה לרב אחר - רב העיר או מכון פוע"ה או רבנים אחרים בתחום - כולם היו פוסקים שזה היה אסור... 

והיא מבינה שהדיעות שלו הן שונות, ושלא ברור בכלל שהיא יכולה להסתמך על פסיקותיו, כי הוא לא הרב שלה.

וכל זה אחרי שהיא כבר היתה עם בעלה!!

את יודעת איזה הרגשה זאת??

מה קשור הרגשה?אנונימי (3)

אין דבר כזה שפתאום היא מגלה שהפסיקות שלו לא מקובלות על הכלל אז זה אומר שהיא עברה על איסורים.

היא שאלה רב? גדול, תלמיד חכם. גם אם הוא פוסק אחרת מאחרים, זה לא מבטל את הפסיקה שלו, והיא טבלה כדת וכדין!

ופשוט חמור לכתוב שכולם היו פוסקים שזה היה אסור. זה לא נכון וזה גובל בעבירה חמורה.

היא שואלת את רבני מכון פוע"ה? עם כל הכבוד - ויש הרבה כבוד, הם לא שיטת הפסיקה היחידה.

כמה הבהרות חשובות מאוד +ציטוט מהספר של הרבאמאשלהם
עבר עריכה על ידי אמאשלהם בתאריך כ"א בתמוז תשע"ה 18:41

א. את צודקת - אני לא תלמיד חכם, וברור שאני עפר לרגליו של תלמיד חכם כמו הרב זכריה בן שלמה.

לכן זה לא ראוי שנוצר מצב כזה שהדבר צריך לבוא מלמטה, מאשה כמוני למשל.

ב. אין ביכולתי לקבוע בצורה נחרצת כזאת שהפסיקה שלו היא יחידאית מאותן הסיבות שציינתי 2 משפטים מעלה.

לכן אני חוזרת בי מהקביעה כי הפסיקה שלו היא חריגה, אלא אומר זאת במסגרת ההתרשמות שלי בלבד.  

ג.  כשכתבתי כולם - כתבתי כתיאור אמיתי של משהו שהיה, בו התייעצתי עם כמה רבנים אחר כך וכולם היו בדעה שונה (ותמימי דעים ביניהם).

ד. לגבי ההרגשה, כלל לא סיפק אותי שהוא תלמיד חכם, מאחר והוא אינו הרב שלי. ובתמימות סמכתי פה על המלצות חברות הפורום כרב שבקיא ומרוב בקיאותו הוא יודע להתיר דברים. כל זה לא רלוונטי לי מכיוון שאינו הרב שלי, ומכיוון שלא הולך בדרך הפסיקה של רבנים שלפיהם אני הולכת. (ומכיוון שהרבנים שלפיהם אני הולכת, הם אלו המקובלים על רוב הציבור הדתי - כוונתי לרבנים כמו רבני מכון פוע"ה - היה ראוי שהסתייגות זו תופיע יחד עם ההמלצה). 

ד. פתחתי את ספרו של הרב, וחשוב לציין שיש הסכמה אחת לספרו, שהיא של הרב גולדברג שהוזכר מעלה (זוהי הסכמה כללית, לא הסכמה מפורטת על התכנים, בשונה מהסכמה אחרת של הרב גולדברג שנמצאת עמוד אחר כך, על ספר אחר של הרב בנושא הלכות צבא).

ה. אני מצטטת מהספר של הרב, ומוסיפה דברים ששמעתי ממנו בעל פה:

הציטוט מפרק א', ב': "...עם זאת, אם פסק הדם ופסקה בטהרה ושוב חזרה לראות דם בלא הרגשה אינה טמאה מן התורה ונדון כדם כתם בלא הרגשה. ותעשה שאלת חכם". 

חיזוק לזה יש גם בפרק א', הלכה ז'. 

מה שנאמר לי בעל פה הוא שאם היה דימום ואחר כך נחלש (ואולי הופסק לגמרי, את זה אני לא זוכרת ולא רוצה להגיד סתם), אז אם היה שוב דם - זה לא מטמא. 

שימו לב שבציטוט לא מדובר פה על צבעים אחרים, או הגבלה על גודל. גם בעל פה זה הודגש בפני.  

דברים אלו לא שמעתי בשום מקום אחר. לא זה ולא דומה לזה!!!

ו. אני מסייגת פה - שלא מצאתי ציטוט מדוייק למה שנאמר לי בעל פה. אז צריך לקחת בחשבון בערבון מוגבל את מה שאני אומרת שנאמר לי בעל פה. ואני בכל זאת כותבת אותם בגלל ההמלצות החוזרות שיש פה. ואני מציעה לכל אחת שמעוניינת לשאול את הרב בן שלמה והוא לא הרב שלה - שתבדוק מולו דברים אלו, ותבדוק מול רבותיה. 

ז. עם זאת בייעוץ עם תלמיד חכם גדול ובקיא גם בעניינים אלו, בעלי ציטט לו מהספר, וגם הוא על אף כל בקיאותו תמה על דברים אלו שאינם מוכרים לו. מעירה שוב - שזה משהו שאי אפשר לסמוך עליו, לא ציינתי מי התלמיד חכם, ומהם הדברים המצוטטים. אני מוסיפה זאת כדי לספר על הבדיקה שאני עשיתי, שלא היתה רשלנית כלל. ואמנם כל אחת אחרת צריכה לבדוק בעצמה והערה זו לקחת רק כהתרשמות. וזאת אכן כל מטרתי - תבדקו בעצמכם!

ח. אני מקווה שכל מי שממליצה פה ללא סייג לפנות לרב, תדע להבא לסייג. ממליצה לכן לקרוא את מה שכתבתי תחת הכותרת "אני לא מכירה את הרב גולדברג". ולקחת את זה גם בחשבון, כאשר אתן לא יודעות מי נמצאת שם מעבר למקלדת. וכן, זה היה בתקופה שמאוד רציתי להיכנס להריון, ולא הצלחתי כי לא הצלחתי להיטהר וזה כאב לי מאוד מאוד, אך זה לא ניחם אותי כלל בזה שסמכתי על פסיקתו (ב"ה באופן יחסי זה לא נחשב לתקופה ארוכה שהיתה צריכה התערבות רפואית וב"ה בחסדי ה' זה הסתדר). (מעירה שברור שבדיעבד מאחר והלכתי לפי רב אני יכולה להיות רגועה).

ט. ההצגה כאילו רבנים אחרים אינם מנסים לעזור לנשים היא הצגה שגויה ומטעה. זה נכון שיש רבנים שונים עם גישות שונות (שלכל גישה כזו, גם אם היא מחמירה, יש לה סיבה).

במכון פועה ידוע לי כי הם מאוד מאוד מנסים לעזור, ומלווים נשים שזקוקות לכך, ומוצאים פתרונות שונים. 

ויש רבנים נוספים, בלי קשר למכון פוע"ה, שבקיאים במראות דמים, ויודעים לזהות כאשר המראה טהור, גם במקרים מסובכים יותר, שייתכן ופוסקים אחרים היו פוסקים במקרה זה שזה טמא. 

כלומר זה נכון שיותר קל לפסול, ונכון שככל שהרב בקיא יותר הוא יכול להקל יותר. ובטח במקרים כואבים ומסובכים - כדאי לעשות מאמץ להתייעץ עם רב כזה. 

אלא שלרב בן שלמה יש גם שיטת פסיקה שהיא שונה מכל פסיקה אחרת שאני מכירה - שזה כולל רבנים שונים, מכון פועה, ספרים בנושא. ושוב מסייגת - שאני לא יכולה לכתוב שהוא יחידאי כי ממש אין לי רוחב ידיעה שמכיר את כל הדעות ומשקלן כדי לקבוע דבר כזה. לכן כתבתי  - ממה שאני מכירה. 

י. לכתוב טרור רבני, ובמקביל להטיף את דברייך תחת עילום שם - זה כואב לי לקרוא ואני מוחה! וגם לא ראוי לתגובה ארוכה שכזו. 

אלא ההשקעה בכתיבתי נועדה לכל מי שקוראת זאת, הומלץ לה בעבר לפנות לרב בן שלמה, או שתעשה בעתיד חיפוש בפורום והמלצות אלו. 

שכל אחת כזו - שתדע לשקול נכון את הדברים.  

אם הרב בן שלמה הוא לא הרב שלה - שתבדוק לפני כן את דברי. 

דווקא בגלל כובד ותוכן הדברים אני כותבת מהניק שלי. 

וחוזרת שוב, מסייגת את דברי הראשונים בשתי ההערות שבהודעה זו. 

אין בדברים הנוספים שכתבת שום דבר שמוריד מערכואנונימי (3)

של הרב בן שלמה כתלמיד חכם עצום ופוסק הלכה בעל כתפיים רחבות. ואת עצמך אומרת שאין לך הכלים לשפוט אם זו פסיקה יחידאית.

נכון מה שאת כותבת שבנסיבות מסויימות הרב פוסק שאין משמעות לגודל. ושוב אין בכך כדי להמעיט מערכו כפוסק הלכה. זו דרך הפסיקה שלו, והיא עקבית ומנומקת ונתלית בפוסקים מכובדים אחרים (וגם לי אין יכולת הלכתית להסביר מעבר לזה).

טרור רבני - כתבתי בסוגריים ונתתי לזה מקום שולי, ולא טענתי שמופנה כלפי הרב. אלא חרדה מפסיקה מקילה באופן כללי.

טוב שכתבת מה שכתבת.

ואני רוצה להוסיף - דווקא בגלל הפרשות שהתפוצצו בימים האחרונים שנוגעות לתלמידי חכמים ורבנים, צריך מאוד מאוד מאוד להיזהר מלהוציא לעז על רב. שלא ישתמע מדברייך חלילה שהרב לכאורה חורג מגבולות ההלכה. 

דווקא יש לי מחשבות אחרות בהקשר לימים האחרונים...+mp8
על זה אני מוחה... גם אם יש מחשבות ויש להם ביסוס, זה לדעתיאמאשלהם

לא המקום. ובעייתי מאוד לכתוב זאת כך. 

אז אבהיר שוב: ההתרשמות שלי היא שהפסיקה שלו חריגה מאודאמאשלהם
עבר עריכה על ידי אמאשלהם בתאריך כ"א בתמוז תשע"ה 20:29

אני לא קובעת זאת, כי מי אני שאקבע. 

מעידה שזאת ההתרשמות שלי. אז מה? מי אני שזה משנה מה ההתרשמות שלי?

ואף על פי כן אני כותבת, כתמרור אזהרה כדי שכל אחת תבדוק זאת בעצמה ולא תסתמך על הנאמר בפורום (כמו שלא תסתמך עלי), כמו על זאת שמעלי שמבלבלת בין 2 דברים שכתבתי. 

אחד: נכון ללכת, במיוחד במקרים מורכבים כגון זה שפותחת השרשור תיארה, לפוסק הלכה עצום בעל כתפיים רחבות. ושללכת לפוסק כזה - זה מגדיל את הסיכוי לכך שיהיו מותרים.  

שניים: שהרב בן שלמה פוסק בניגוד למקובל לפי התרשמותי, בלי קשר למידת גודלו בהלכה. 

ההתרשמות האישית שלי היא לאור שיחה בעניין עם מכון פוע"ה, לאור שיחה עם תלמיד חכם גדול ורב מגורינו הקודם, לאור שיחה אישית טלפונית של שעה בערך עם הרב בן שלמה, לאור היכרות מעטה עם ספרו של הרב בן שלמה, לאור היכרות עם ספרים אחרים כגון דרכי טהרה ועוד, לאור הדרכת הכלות שקיבלתי.  

לך - המשתכנעת ללכת לרב בן שלמה למרות שאינו הרב שלך - אני מציעה לקרוא עדות שלי בשרשור זה תחת הכותרת 'אני לא מכירה את הרב גולדברג'.

לך - המשכנעת/הממליצה ללכת לרב בן שלמה - אני מציעה גם כן לקרוא זאת, ובעתיד להוסיף הערת הסתייגות מהמלצתך. 

ולכותבת מעלי - אם הגעת למצב שאת כותבת ביטוי כמו 'טרור רבני' המלווה בתיאור שכתבת - אני מציעה לך לעשות בירור עמוק בעניין וביחס שלך לתלמידי חכמים.  

רק להוסיף...וגם משהו לך הפותחתמה המצב
אני ממה מסכימה עם mp8 ואמאשלהם.
בבקשה קצת כבוד לרבנים ולנשים פה גם אם לא מסכימים!
רק רציתי להוסיף בהסתייגות כי זה משו ששמעתי..הרב בן שלמה פוסק לפי התימנים שחלקם פוסקים אחרת משאר הרבנים ככה שיש עוד יותר מאוד בעיה ללכת אליו לנשים אשכנזיות/ספרדיות לסוגיהן.

ועוד דבר יש עניין (כמו שכתבתי בשירשור אחר) של 'עשה לך רב' שפירוש הדבר זה שיהיה לך רב קבוע לתחום המסוים ושעל פיו תלך (זה יכול להיות לכל השאלות או לחילופין אם רב מתעסק בעיקר במשו מסוים אז אפשר לחלק את תחומי החיים) העיקרון צריך להיות שילך לפי רבו באופן קבוע ולא לזגזג לפי הנוחות.

ולך פותחת יקרה קבלי חיבוק ע-נ-ק לכו לרב שלכם שבעלך/שניכם תסבירו לו את כל הקושי ואת כל מה שאתם עוברים.
אפשר להתייעץ עם מכון פועה ועם רופאת נשים דתיה. לי יצא להיות אצל ד"ר קטן ואני ממליצה אבל בטח יש עוד..יכול להיות שאפשר לשלב כדורים/תזונה או משו רפואי אחר אני ממש לא מבינה בזה אבל לא להניח לזה. אפילו לבקש שהרופאה והרב ידברו ביניהם.
ותדברו תמיד ביניכם!תשתפו תשתפו תשתפו!!
יש הרבה נסיונות בעולם ובחיי הנישואים הקב"ה מביא אותם לאנשים שמסוגלים להתמודד איתם! את ואתם חזקה וחזקים יותר ממה שנראה!
בעז"ה שיהיה טוב ותראו ישועות ושהזוגיות שלכם תהיה מאושרת ופורחת ושתזכו להרבה צאצאים שירוו לכם נחת!!
א. אשרייך שמחית.אנונימי (3)

ב. עדיין לא הצלחתי להבין למה אני צריכה להוסיף הערת הסתייגות בגלל שאת התרשמת שהרב פוסק בניגוד למקובל.

מבחינתנו הפסיקה של הרב לגיטימית לגמרי.

הרב עומד בקשר עם גדולי הפוסקים ועם גניקולוגים מהשורה הראשונה ופרסם מאמרים תורניים בכתב העת הרפואי-הלכתי אסיא. עמד בקשר עם הרבנים עובדיה יוסף זצו"קל ועם הרב מרדכי אליהו זצוק"ל.

אגב - מה שכתבת לגבי גודל הכתם - התמיהה ההלכתית היא דוקא על מכון פוע"ה שמרגע שחכמים מתירים כתם בנסיבות מסויימות, אין משמעות לגודל הכתם (אין משמעות לגודל הכתם מדם מכה, או גודל הכתם מדם משלפוחית השתן). 

ותנוח דעתך לגבי יחסי לתלמידי חכמים - בעלי עצמו רב, ועומד בקשרים עם גדולי ראשי הישיבות.

אפשר להבין מדברייך דברים שגוייםאמאשלהם

שדבריו יוצאי הדופן בנושא זה מתיישבים עם פסיקותיהם של הרב עובדיה יוסף והרב אליהו, ולא כך הוא. לפחות לא לפי ספריהם ותלמידיהם.

כמו כן, בספר אורות הטהרה של הרב בן שלמה לא מופיעה הסכמה שלהם לספר (יש לי את המהדורה השנייה משנת תשע"ג, אני לא יודעת מתי הודפס לראשונה ואם ניתן היה לקבל מהם הסכמה).

(לא אומרת שלא היה בקשר איתם, אך אין בכך כלל הוכחה שסמכו את ידם עליו בכל הפרטים בנושא זה).

לגבי מה שכתבת על הכתם - זה כלל לא פשוט. מדובר, ותקני אותי אם אני טועה - לדוגמא - שאם בוסת היה דימום ואז היתה היחלשות (או נפסק) ואז שוב התחזק. (ואם אני לא טועה, הוא אמר לי גם שיכול להיות דימום של ההתחלה שעוד לא מטמא) - אז לדעתו הדם שהיה לאחר שנפסק אינו מטמא. 

לדוגמא - שלושה ימים של דימום באותה דרגה פחות או יותר, אחר כך יום אחד בו יש היחלשות משמעותית, אחר כך יומיים בהם יש שוב זרימה חזקה יותר (וסליחה על התיאורים) - ביומיים האחרונים לפי דעתו זה לא מטמא, ואפשר בזמן זה לעשות הפסק ו-7 נקיים, ואף על פי כן שהעדים יצאו אדומים - זה לא בעיה לפי דעתו (אומרת את כל זה לפי הזיכרון מהשיחה איתו שהיתה לפני כמה חודשים, אז אם יש טעות אנא תקני אותי). 

מעולם לא ראיתי ולא שמעתי משום ספר הלכתי או רב פוסק אחר, שלפיו ייתכן מצב שבו - למרות שיהיה זרם של דם מאותו המקום והאישה תהיה טהורה. 

מתקנת אותך כמו שביקשתאנונימי (3)

תראי - את אומרת דברים מהזיכרון, מלפני כמה חודשים, שעלול להשתמע מהם חלילה שהרב מתיר את מה שודאי אסור. וזה לא לענין. 

אני לא יודעת בדיוק למה את מתכוונת.

אני יודעת שמעולם הוא לא התיר לי עדים אדומים לפני שהיה עד אחד נקי של הפסק טהרה או עד עם מראה, אבל שאפשר לתלות את המראה בנסיבות מסויימות כמו תפרים, פצע, דימום בגלל דלקת בדרכי השתן ועוד סיבות שנתקלתי בהן במהלך חיי נישואי.

וכשיש מראה כזה שאפשר לתלות בנסיבות, אז ורק אז, אין משמעות לגודל של הכתם ולכאורה למה שאת אומרת, זרם של דם מאותו מקום.

וזו בפירוש אפשרות לגיטימית בפסיקת הלכה.

ולא כל דבר כתוב בספר הלכתי שמיועד לציבור הרחב - בדיוק במקרים כאלה מפנים לשאלת רב.

לגבי הרבנים זצו"קל שציינתי - לא אמרתי שסמכו את ידם על הפסיקה שלו. אלא באתי לאמר שלא מדובר באיזה רב עלום שפועל באזור הדימדומים של ההלכה.

אני ממשיכה כי זה מאוד חשוב:אנונימי (3)

דיברתי עכשיו עם הרב זכריה בן - שלמה.

תיארתי את השתלשלות הדיון כאן.

אני חוזרת למה שאמרת לגבי גודל הכתם ואפילו זרם:

הרב אמר שבזה הוא פוסק לפי מרן הרב עובדיה זצוק"ל ולפי החזון איש זצ"ל שאמרו שאין שיעור לדם מכה.

את פותחת בקבוקים וקופסאות שימורים בשבת? גם זה פסק של עובדיה יוסף. מי שסומכת על מרן הרב זצו"קל בזה, יכולה לסמוך עליו גם בעניין של גודל הכתם.

הרב סיפר שהתייעץ עם הרב שלמה זלמן אוירבאך לגבי אישה שבלי להסתמך על מה שכתבו החזון איש ומרן הרב עובדיה לא ניתן היה  להתיר אותה ושתוכל להרות, והרב זלמן אמר שאפשר לסמוך אפילו על דעת יחיד שמופיעה בהלכה במקרה כזה.

עוד:

גם מכון פוע"ה קנו את הספר של הרב.

גם הרב יעקב אריאל

גם הגאון הרב דב ליאור - אגב, הם מחותנים.

וכולם משתמשים בספר לצורך פסיקה.

דיברת על רבני ערים? הרב אומר שמגיעים אליו באופן קבוע רבני ערים כדי לעבור עם הרב על עדים ומראות וללמוד איך לפסוק (מה שנקרא שימוש ת"ח).

עוד:

לרב יש כולל רבנים שהוא מכשיר בפסיקת הלכה.

הרב מעביר שיעורים מתקדמים לנשים שהן כבר מדריכות כלות (שעברו את ההשתלמות של מכון פוע"ה, בנין שלם ומכונים נוספים).

עוד:

שאלתי גם על מה שכתבת שאין הסכמות של רבנים מה שנקרא "גדולי הפוסקים" על הספר - נדיר שפוסק יעבור על ספר הלכות שלם של פוסק אחר. מה שנותנים זה הסכמה על הרב עצמו (כמו שכתבת שהרב זלמן נחמיה גולדברג - שהוא עד כמה שידוע לי פוסק חרדי - נתן).

רבנים נוספים כמו הרב נבנצאל למשל, לא יכול היה לעבור על הספר מסיבותיו הוא. גם אליו הרב פנה וגם איתו הרב עומד בקשר.

את יכולה להיות שקטה שמה שהרב פסק לך יש לו הרבה על מי לסמוך.

סליחה. לא כתבתי *הגאון הרב יעקב אריאל.אנונימי (3)

ושוב סליחה, לא כתבתי *הגאון הרב שלמה זלמן אויבאך *זצ"לאנונימי (3)

אם כך לא סתרת אותי. כותבת כדי לוודא.. (זהירות, כולל תיאורים)אמאשלהם

וחס וחלילה אני לא מנסה לכתוב בצורה כזו שישתמע שהרב מתיר את מה שבוודאי אסור. 

ואני כותבת פה כדי ששוב תתקני אותי אם אני טועה. 

נגיד שיש לי מחזור שהוא של 6-7 ימים. 

ב-3 ימים ראשונים יש דימום רציני. 

ביום הרביעי יש ירידה ניכרת עד בכלל לא. 

ביום הרביעי עשיתי בדיקה והעד יצא נקי לגמרי. 

ביום החמישי והשישי שוב היה לי דם בזרם רציני, כלומר לא רק כתם פה ושם. אמנם זרם פחות ממה שהיה בשלושת הימים הראשונים, אך אם אעשה בדיקה בימים אלה - היא תהיה אדומה.

ממה שאני מבינה מהשיחה עם הרב, וכן ממה שכתבת - שפסיקתו תהיה שבימים הרביעי והחמישי הבדיקות הן טהורות. וימים אלו יכולים להיכלל לי כבר ב-7 ימי נקיים. 

את רוצה שאני פסוק במקום הרב?אנונימי (3)

תשאלי את הרב שוב אם את מסתפקת. ואם את לא סומכת תשאלי את הרב שלך.

הרב מקל. נקודה.

ברור לך שכדי להתיר סבך הלכתי מקילים.

ואף על פי כן, הרב לא פוסק מעצמו אלא מסתמך על גדולי עולם כמו מרן הרב עובדיה יוסף ומרן החזון איש זצ"ל.

וכבר כתבתי שבמכון פוע"ה משתמשים בספר של הרב ופונים אליו להתייעץ.

מה שאת עושה כאן, למרות שאת לכאורה מופיעה מניק מזוהה, הוא מעשה שלא יעשה.

מעבר לזה אין לי מה להוסיף.

חייבת להגיב.נשואים פלוס

זה שאנשים כגון רבני מכון פוע"ה קנו את הספר. לא בהכרח אומר שהם פוסקים על פיו.

ב. למה היא עושה מעשה שלא יעשה?? את מבינה שאם קם רב בבוקר ומחליט לפסוק הפוך מ95% מרבני העולם יש בכך חשש?? גם בעלי רב מה הקשר? לצערינו היום יש צורך גדול לחשוש בעיקר כאשר פסיקות הרבנים הפוכות מכל רב ופוסק.

מימי לא שמעתי שהרב עובדיה מתיר זרם של דם.. כאשר הרב בן זכריה מתיר גם מתיר.

אף אחד לא אומר לך לא ללכת על פיו.. אבל כאשר מציעים את זה בצורה גורפת כמו איזה אקמול. כאשר הרב הזה ב90 אחוז מהמקרים מתאר גם כאשר זה בספק ענק!! זאת בעיה קשה!!

מכון פועה שלא כמו הרב בן זכריה כולל רבנים מכל העדות ומכל סוגי הפסיקה כך שהחלטה ופסיקה שלהם תהיה מקובלת כמעט תמיד על הרוב. הרב בן זכריה כמעט תמיד יפסוק שונה מכולם.

האם נשמע לך הגיוני שאישה שיש להם רב תלך לרב בן זכריה לפסיקה הפוכה לחלוטין מהרב שלה????? זה נוגד לחלוטין את האמירה: "עשה לך רב"!!

ושוב.. לא מזלזלת..אבל בהחלט הייתי חוששת לסמוך על רב שהולך כל כך שונה מכולם. ולצערינו הרב אם תסתכלי בהיסטוריה מה היה המניע של הפוסקים הפוך מכולם.

אני אסביר למהאנונימי (3)

היא מביאה מקרה בלי להביא את הרקע הגניקולוגי ו/או המיילדותי שלה ומעלה אותו כאן לפורום.

לכאורה פרט מזעזע - הרב התיר דם.

אז קודם כל, על פניו, כך בדיוק פוסק הרב עובדיה יוסף. ואין מה להיבהל מצורת הפסיקה הזו.

הרב לא סתם הקדיש שעה בטלפון כדי לחקור ולדרוש ולברר את הפרטים לאשורם.

הרב עובדיה מקל, והרב בן שלמה מסתמך עליו.

ומה זאת אומרת מימי לא שמעתי  - ישבת ועברת על כל הפוסקים ראשונים ואחרונים, וגדולי ישראל בני זממנו ,ועל כל הספרים של מרן הרב עובדיה יוסף? 

על זה בדיוק אני מדברת - יושב רב ומקדיש כמעט את כל שעות היממה לענין הזה ואת תבואי ותגידי שמימיך לא שמעת?

את גם תגידי, בלי להתמצא מספיק, שהרב כמעט תמיד יפסוק בשונה מכולם?

עברת ושאלת את כל רבני הערים והישובים?

אז אני שאלתי את הרב והוא שלח אותי, בלי לחשוש ובלי להתחבא, אל כל מי שציינתי בתגובתי הקודמת.

מה זאת אומרת להציע כמו אקמול? 

מובא כאן מקרה קשה שכדי להתיר אותו צריך יהיה לסמוך על רב תלמיד חכם עצום בעל כתפיים רחבות שמסוגל מתוך הידע ההלכתי העצום בשדה ההלכה הספציפי הזה להקל.

הרב בן שלמה בפירוש עונה להגדרה הזו. 

אמרת נכון לגבי מכון פוע"ה - הם בהחלט מכוונים למכנה המשותף ההלכתי הרחב ביותר - פירושו של דבר שהם לא יוכלו להקל לפי שיטות בהלכה - של גדולי עולם מצד עצמם (כמו מרן הרב עובדיה, מרן החזון איש, והגאון הרב שלמה זלמן אוירבאך שציינתי).

והפרט הזה מביא אותה ואותך, על פי ההתרשמות שלכן, להניח שהרב פוסק שונה מכולם?

ואף על פי כן אני אומרת לך שמשיבים מן המכון מתייעצים איתו. תגיד אמשלהם מה שתגיד.

עוד דמגוגיה ועיוות של דבריאמאשלהם
עבר עריכה על ידי אמאשלהם בתאריך כ"ב בתמוז תשע"ה 20:44

התיאור שלי של המקרה בו התייעצתי עם הרב זכריה בן שלמה, מופיע תחת הכותרת "אני לא מכירה את הרב גולדברג".

בתיאור זה כלל לא כתבתי שהרב התיר דם. 

כתבתי שעל סמך מה שפסק היה אפשר לעשות הפסק, וכי אחר כך הבנתי כי אילו הייתי פונה לרב אחר - רב העיר או מכון פוע"ה או רבנים אחרים בתחום - כולם (=כל הרבנים מאפשרויות אלו שהתייעצתי איתם בעבר) היו פוסקים שזה היה אסור... 

הזעזוע שלי מהמקרה הוא לא שהרב התיר דם, כי כאמור זה כלל לא נכתב. 

אלא על זה שסמכתי על פסיקתו, וטבלתי וכו' - למרות שהוא פוסק בניגוד לדעת הרבנים לפיהם אני הולכת (אך לא היו נגישים לי לתת להם עד, והוא כן היה קרוב, כי בדיוק עברנו דירה). 

לא נכנסתי בסיפור הזה בכלל לפרטים. לא של המקרה עצמו. לא של שיטת פסיקתו. כל המסר היה אחר לחלוטין. 

בהתחלה היה נראה שאנונימית הבינה - היא ניסתה לשכנע שזה בסדר גמור שסמכתי על פסיקתו, כי הוא תלמיד חכם גדול (ובזה ודאי שהיא צודקת. אני בדיעבד בסדר כי שאלתי תלמיד חכם. אך מלכתחילה לא הייתי צריכה לשאול אותו). 

כעת היא מנסה לשוות לסיפור אופי אחר לגמרי בצירוף לטענה שקרית כי כתבתי שהרב התיר דם. 

כל זה בעוד שהיא עצמה - היא זאת שכתבה שהרב התיר לה עדים אדומים. מבלי שהיתה סיבה לתלות (כגון פצע או דלקת) - אלא לפי פסיקה שלו: שזה נחשב כתם, ואז הדם יכול להיות ללא שיעור. 

(לפי שאני מבינה מדבריה שלה - שנכתבו בשעה 00:04, תחת הכותרת "מתקנת אותך כפי שביקשת". ניסיון לוודא שהעניין הובן נכון ניתן לראות בהודעתי משעה 18:18, תחת הכותרת "לטובת הקוראות - ציטוטים כדי שתבחנו בעצמכן". את והקוראות האחרות יותר ממוזמנות להסביר ולתקן אם לא הבנתי נכון).

לגבי הטענה כאילו הוא הולך לפי הרב עובדיה יוסף זצ"ל - 

קראתי שוב היום בספר תורת הטהרה של בנו של הרב עובדיה יוסף, על פי פסקיו של הרב עובדיה יוסף (בתחילת הספר יש הסכמה רחבה ומפורטת של הרב עובדיה על הספר). 

וראיתי שבנקודות המחלוקת שהועלו בשרשור - הדעה של הרב עובדיה שונה לחלוטין מזו של הרב בן שלמה. 

כך שלא ברור לי על סמך מה זה נאמר. ברור שאני לא תלמיד חכם, ואולי אני לא יודעת לקרוא נכון בספר - אך זה מאוד תמוה לקבוע קביעה כזו. 

הבעיה היא שאי אפשר לבדוק עם הרב עובדיה זצ"ל. 

מצד שני - נאמר פה באופן מפורש כי רבני מכון פועה מתייעצים עם הרב בן שלמה. 

ומשיחה עם המכון הוברר לי שזה לא נכון. 

משני דברים אלו יחד אני מסיקה על פי ההיגיון, את המסקנה לגבי אמינותה של הטענה כי הוא הולך לפי פסקיו של הרב עובדיה יוסף - שסביר להניח שזו טענה שאינה נכונה (הכוונה כמובן בכל פרטי פסקיו, בלי יוצא מן הכלל). 

מצטרפת גם למגיבות שמתחתי - נשואים פלוס (מה קשור להיבהל??) וצ'ילי מתוק (את שוב נכנסת לאמירות מניפולטיביות). 

וההערה האחרונה לקוראות, לגבי העיוורון שלך לתגובה של מכון פוע"ה - שמנה לב לעיוורון זה ותיזהרו. 

תגובה ממכון פוע"האמאשלהם

עקב הטענה שלך כי במכון פוע"ה משתמשים בספר של הרב ופונים אליו להתייעץ,

התקשרתי אל מכון פועה לרבנים המשיבים. 

הוא אמר לי שזה לא נכון, 

וכי במכון פועה לא מקבלים את פסקיו המקלים של הרב בן שלמה, וחושבים שהם נגד ההלכה המקובלת. 

או אה אני רואה שאת עושה עבודה יסודית.אנונימי (3)

ואף על פי כן אין מה להיבהל מזה.

מה קשור להבהל??נשואים פלוס

את טוענת כי כולם סומכים על הרב וישבת פה אישה שחשובה לה מאוד המצווה הזאת

והיא פונה לכל מי שלטענתך סומך על הפסיקות שלו ומסבירה כי זה לא נכון.

את ממשיכה לומר כי כולם סומכים עליו??

ושוב, אם הוא הרב האישי שלך.. תסמכי עליו כמה שאת רוצה. אבל להפנות אליו אנשים שהוא לא הרב שלהם כאשר הפסיקות שלו נוגדות כל פסיקה מקובלת.. זאת בעיה מצידך לדעתי..

ההלכה שלנו לא נועדה למשחק. וגם אם יש מקרה שלדעתך צריך להקל. אם יש דימומים מהרחם. לא ניתן להקל בכך!!ויש צורך לטפל במקור ובבעית הדימומים ולא להתיר את הדם כאשר הוא מגיע מהרחם

לא אמרתי שכולם סומכיםאנונימי (3)

יש לך אמונת חכמים?

למה את חושבת שהרב עובדיה יוסף זצו"קל נחשב מקל? כי הוא התיר מראות טהורים?

את תגידי לאישה שלא מצליחה להיפקד ושכדורים הורמנליים יביאו אותה לידי סכנת חיים שאם יש דימומים מהרחם לא ניתן להקל בהם? למרות שהרב שלמה זלמן אוירבאך פוסק שבמקרה של שעת הדחק ניתן להסתמך גם על דעת יחיד בהלכה (כמו מרן הרב עובדיה יוסף?).

סליחה. אתן לא יודעות מה אתן סחות. ואתן מתערבות בפסיקת הלכה במקום שיש דיני נפשות.

דבר אחד הוא להגיד אני לא מעוניינת לסמוך על גדולי ישראל שמקילים.

דבר אחר וחמור מאוד הוא לבטל מכל וכל את הפסיקה שלהם.

אני חושבת שנאמר כל מה שהיה צריך להאמר.

את שוב נכנסת לאמירות מניפולטיביותצ'ילי מתוק
הרב עובדיה יוסף כתב ספר הלכה. אני בטוחה שהוא לא התבייש לכתוב את דעתו שם. ע"פ ספר ההלכה של הרב עובדיה לא ניתן להתיר את אותם דברים שהזכרת פה שהתיר הרב בן שלמה. מסקנה- הרב בן שלמה לא פוסק ע"פ הרב עובדיה.
קל להביא ראיה מרב שנפטר כי לא ניתן לברר איתו את הדברים (כמו שעשתה אמאשלהם).
את שוב חשוב חוזר לנקודה של ביטול דבריהם של גדולי ישראל כשבסה"כ מדובר באדם אחד, גדול ככל שיהיה, ולא באיזה סדרת רבנים....
ו בעצם, אולי זו את שמבטלת את דעתם של גדולי ישראל שאוסרים את הדברים האלה...
לעניין הסוגיה הספציפית שהעלת, אני יודעת שלמכון פועה יש פתרון לדבר הזה (כן, תתפלאי) שלא מצריך כדורים וכו'. ומי שבא להתייעץ איתם נאמרים לו הדברים הללו באופן אישי לפרטי (יש סיבה חשובה לזה)
מעבר לזה, בא לא נשכח שעקרות הלכתית היא דבר שקיים, והיה קיים גם בשנים עברו. ונחשי מה? נכון, אף אחד לא אמר שבגלל זה צריך לכופף את ההלכה או לשנות אותה... אלה כנראה שהאישה תישאר עקרה... (כמובן אני מדברת על מקרים שבאמת אין פתרון)

יקירתי, לא אני אגיד לאישה שלא יכולה להפקד שדימומים מהרחם לא ניתן להקל בהם, אלה הקב"ה בכבודו ובעצמו כתב ככה בתורה... מה לעשות.
הזהרו בדבריכןצוף שלי
עבר עריכה על ידי צוף שלי בתאריך כ"ב בתמוז תשע"ה 16:48
בואו נשלים בענווה עם היות רובינו הדיוטות בעניינים הגדולים האלה, שהם דיני נפשות. שכל אחת תשאל את הרב המקובל עליה ושלא תנסה להוציא רבנים אחרים אל מחוץ לגדר.
הרחקת לכת. ותשאלי את בעלך ואת הרב שלך.אנונימי (3)

הם יגידו לך.

באיזה עניין הרחקתי לכת?צ'ילי מתוק
תשאלי את הרב שלך.אנונימי (3)

ואוו פשוט מדהים! תגידי, עברת איזה קורס בתחום או שזה טבעי?צ'ילי מתוק
בחיים לא נפגשתי בהתנהגות כזאת ילדותית. כל כך הרבה מניפולציות רגשיות ב שרשור אחד!
אני מבינה שממש קשה לך לענות לעניין (לא רק אלי)
אז פה אני מסיימת את הדיון הזה. שיהיה לך בהצלחה רבה
אגב, הדברים שכתבתי הם אחרי שיחה עם בעלי בנושאצ'ילי מתוק
שאגה הגיב בחריפות הרבה יותר גדולה לעניין.
שישאל גם הוא את הרב אנונימי (3)

צ'ילי מתוק, למה לרדת לפסים אישיים?צוף שלי
בואו נזכור את בית שמאי ובית הלל והכבוד שחלקו זה לזה.
אמאשלהם, האם שאלת כל רב מהרבנים המשיבים במכון?צוף שלי
התגובה של הרב המשיב, שהוכתבה לי על ידי הרב, היתה בשם המכון.אמאשלהם

השאלה שלך דמגוגית. 

ובכל זאת כפי שעשיתי לאורך השרשור - אני עונה בצורה עניינית.

את רומזת לכך שאי אפשר לסמוך על כך שרב אחד ממכון פועה השיב תשובה מטעם מכון פועה. או שאת רומזת לכך שיש דעות שונות במכון פועה, עד כדי כך שייתכן המצב שחלק מתייעצים איתו. אך שוב - אילו היתה זו אמת, לא ייתכן שזו התשובה שקיבלתי מהרב המשיב. 

אני בטוחה שאילו לא היה בטוח במה שאמר - לא היה אומר זאת. 

ואם אמר בשם המכון - זה כי זה כבר מבורר היטב במכון. 

ונגיד אפילו שמישהי תחשוב שאת צודקת -

אז היא יכולה לדבר עם כל הרבנים. 

הדברים שאמרתי ניתנים לבדיקה - כל אחת יכולה להתקשר לרבנים הנ"ל. יכולה להתקשר לרבני מכון פוע"ה, יכולה להתקשר לרב לבנון.

(בניגוד לנפנוף בכך שהוא פוסק לפי הרב עובדיה זצ"ל, שאליו כידוע אי אפשר לפנות. ומקריאה נוספת היום בספר 'תורת הטהרה' אני לא רואה לזה ביסוס בנקודות המחלוקת שעלו).

שאלתי בגלל חוסר בהירות מסוים בהודעתךצוף שלי
הכותרת היתה: "תגובה ממכון פועה" כאשר בתוכן ההודעה התייחסת ל"הוא". מכאן ששוחחת עם אדם אחד מהמכון, שאיננו יודעים מיהו, האם אחד מהרבנים או ראש המכון. לפיכך לא הבנתי האם התשובה שקיבלת היא מדיניות המכון בנקודה זו או שיתכן ויש כמה דעות בקרב
הרבנים המשיבים במכון.
אם כך אני חוזרת בי ומבקשת סליחה!אמאשלהם

פירשתי אותך לא נכון. 

סליחה שכתבתי שזאת שאלה דמגוגית! 

ותודה שענית לי עניינית ובכך נתת לי גם הזדמנות לתקן!

שוחחתי עם אדם אחד, עם רב שמשיב (לא ראש המכון). והוא הכתיב הודעה מטעם המכון. 

כך שאני מבינה מכך שבנקודה זו, זו מדיניות אחידה של המכון. 

(מעבר לזה השיחה איתו היתה הרבה יותר ארוכה ורחבה מההודעה המורחבת, ותוכנה מחזק את הבנתי כי זו מדיניות אחידה של המכון).

ושוב - ניתן לבדוק זאת, על ידי שיחה עם מכון פועה.

אני אנונימית אמחרת. זה לא מה שהיא כתבה...אנונימי (10)

היא כתבה שהרב מתיר אם בנוסך למה שאמרת יש משהו שאפשר לתלות מו: פצעים, תפרים, דלקת וכו'. בתור אחת שסובלת מפצעים ומתייעצת עם רבנים ב'קונצנזוס' (מכון פועה וכד'), זה לא כזה הזוי. התירו לא פעם עד עם צבע אדום (אולי זה היה קטן, ואולי לא ממש אדום. לא מתיימרת לומר שאני מבינה בזה).

סליחה על הכתיבה כאנונימית. זה בגלל שסיפרתי על הפצעים.

הערה שולית בנוגע לדם בעד שלכאורה זורם מאותו מקום:אנונימי (11)

אני לא מבינה מה שייך גודל לדם פצע??

סיפור קטנטן, בבדיקות לפני החתונה יצא לי פתאום עד ממש אדום. כמעט כולו. ממש.

הגענו אחרי מאמץ מה לרב בורשטיין. סיפרנו ותיארנו. שלח אותנו לבודקת טהרה. מצאה שפשוף על צוואר הרחם.

הרב פסק שיש במה לתלות.

כלומר- יש סיבות לטהר עד עם מראה גדול בצבע לא טוב.

אני לא מבינה מה עניין גודל וצבע, כשיש במה לתלות? אבל כמובן שלא למדתי את הנושא מעבר ללימוד עם מדריכת הכלות.

הכוונה היא במקרה שעומד בתנאים מסויימים, אך אין בו במה לתלותאמאשלהם

בשונה ממה שתיארת.

במקרה שתיארת היה במה לתלות (פצע), ולכן לא היה שייך גודל לדם. 

מקווה שיותר מובן מה שכתבתי כאן: לטובת הקוראות - ציטוטים כדי שתבחנו בעצמכן. 

בכל מקרה הפורום הוא לא מקום בו צריך להכריע. 

אני לא פוסק הלכה ורחוקה מזה. 

לצערי - מאחר ובמקום שאין אנשים היה איש - אמרתי את מה שאמרתי לאורך השרשור. 

במצב מתוקן העניין הזה צריך להיות מבורר בצורה מסודרת על ידי אנשי הלכה מוסמכים. 

המסר שחשוב שייצא מכאן הוא לערער את הקביעה האוטומטית שעלתה בשרשור זה  ובעבר, כי נכון שכל אחת תפנה לרב בן שלמה. 

אלא - שכל אחת תבדוק לפני כן עם הרב שלה אם נכון לעשות כן, במידה והוא מכיר ביסודיות את הפסקים של הרב בן שלמה בהלכות נידה. (כגון זה שאנונימי שהולכת לפי פסקיו, מעידה תחת הכותרת "מתקנת אותך כמו שביקשת").

למי שהרב שלה לא בקי בפסיקה של הרב בן שלמה - יכולה לקרוא את תגובתו של הרב לבנון, המופיעה בשרשור. ולבדוק מולו או לספר זאת לרב שלה כדי שיחליט.

רחמנות עלייך.אנונימי (3)

בונה על החרדה הטבעית שלנו כנשים לדבר ה', לדקדק בהלכות נידה,

והולכת ומפיצה שם רע כאילו אפשר לחשוב באיזה פסיקה יוצאת דופן, ולא אחראית מדובר.

ברור לך שבפורום מעורב היו טורפים את הטיעונים ההלכתיים שלך כמו מגדל קלפים.

להעיז לומר שבגלל שהרב עובדיה יוסף אינו בחיים ואי אפשר לשאול אותו, אז אי אפשר להאמין לרב גדול שהוא אכן פוסק על פיו.

להעיז לחלוק על רב גדול בגלל שבספר שמוגש לציבור הרחב תורת הטהרה את לא מצאת פסק הלכה כזה. בזמן שהפסקים של הרב עובדיה יוסף פרוסים על פני כרכים רבים.

חוטאת לאמת, חוטאת לפסיקה של הרב עובדיה יוסף, ומוציאה שם רע.

מביאה שוב ושוב גבבים של קטעי שאלות רב שאת בעצמך לא מבינה הבנת הנקרא פשוטה.

אני מקווה שאת הרב לבנון שליט"א הבנת כמו שצריך.

לא יעזור לך להמשיך להגיד שאת רק מזהירה. את מוציאה שם רע.

ההבדל הקטן..נשואים פלוס
הרב בורשטיין שלח אותך לבודקת טהרה ועל סמך זה פסק. הוא לא שיער או פסק על סמך אמירות....
הלחצתן אותי! אבל בזכותכן בררתי את הנושאאנונימי (8)

אז גם אני קיבלתי כל מיני קולות והיתרים מהרב בן שלמה.

בגלל הדיון פה-אני ובעלי נכנסנו ללחץ שאולי זה לא ההלכה?!

אז ניסיתי להתקשר לרבנים שמתעסקים בתחום

אף אחד לא ענה.

הרב קנוהל חזר אלי אחרי שהתקשרתי

סיפרתי לו את המצב ומה הקולות שקיבלתי מהרב בן שלמה

והוא אמר שזה בדיוק הקולות שהוא נותן בשעת הדחק!

(וכל זה ללא תאום והיכרות עם הרב בן שלמה)

אז בבקשה תזהרו בלשונכן!

(אני יודעת שגם הרב קנוהל לא מקובל על כולם, אבל מה שחשוב לדעת שהרב בן שלמה הוא לא הפוסק היחידי שפוסק כך)

זאת הזדמנות להבהיר משהו שעד כה לא הובהר כמו שצריךאמאשלהם

אצטט שוב מהרב לבנון כי הוא ממש דייק, זאת התגובה שביקש שאכתוב בפורום:

"שאלתי אותי בעניין,
והוא השיב לי שאכן חשב שאפשר לסמוך על הרב בן שלמה בכל,
אבל לצערו, התברר לו שיש פסקים בהלכות נידה שאי אפשר לסמוך עליו."

וארחיב, לא בכל פסק ופסק שלו, הרב בן שלמה פוסק בניגוד לרוב הפוסקים, 
ומאוד יכול להיות שזה הפוך - ברוב פסקיו בנושא זה אין מחלוקת עם רוב הפוסקים. 
אלא שיש פסקים שהם ברי משמעות - בהם הוא כן פוסק בניגוד לרוב הפוסקים. 
לגבי פסקים אלו הרב לבנון התבטא  - "שאי אפשר לסמוך עליו"

מכיוון שאינך מפרטת מהו המקרה שהיה - אז אי אפשר להסיק משהו חדש. 
כי אי אפשר לדעת - אולי במקרה שלך רבנים רבים היו פוסקים כך!
כי אכן יש מקרים מסויימים בהם מקלים, במסגרת ההלכה המקובלת.

על כן, אני לא יכולה לקבל את מה שניתן להבין מדברייך - שפסיקותיו של הרב בן שלמה זהות לפסיקותיו של הרב קנוהל, בכל פרט ופרט. 
יש מקרים שאולי הרב קנוהל לא פוסק כמו הרב בן שלמה, ואז הרב בן שלמה הוא כן היחידי שפוסק כך. 
(אשתדל לבדוק מול הרב קנוהל ובמידה ויסכים אעדכן כאן).

בכל מקרה, צר לי על הצער שאני גורמת לאנשים שסמכו על פסקיו,
בתהייה האם נהגו נכון. 
אני מבינה כל כך כי הייתי במקום הזה, במקרה שלי גיליתי שהפסיקה שהיתה נפסקת לי אילו הייתי הולכת לרב אחר שמקובל עלי - היתה פסיקה שונה, שזה אומר שלא יכולתי לטבול מתי שטבלתי... 
אבל - - - חשוב לדעת שבדיעבד זה בסדר. כי מבחינתך - שאלת תלמיד חכם ועשית כפי שאמר לך. 
אך מלכתחילה- לא ברור שלכל אחת נכון להתייעץ איתו בדינים אלו. 

למרות הכאב שעלול להיגרם פה לאלו שכבר התייעצו, אני כותבת כי הכתיבה פה נועדה למנוע מקרים לעתיד. 

המטרה העיקרית של דברי - זה לערער את הקביעה האוטומטית שעלתה בשרשור זה  ובעבר, כי כל אחת יכולה לפנות לרב בן שלמה. 

אלא - שכל אחת תבדוק לפני כן עם הרב שלה אם נכון לעשות כן, במידה והוא מכיר ביסודיות את הפסקים של הרב בן שלמה בהלכות נידה. (כגון זה שאנונימי שהולכת לפי פסקיו, מעידה תחת הכותרת "מתקנת אותך כמו שביקשת".

למי שהרב שלה לא בקי בפסיקה של הרב בן שלמה - יכולה לקרוא את תגובתו של הרב לבנון, המופיעה בשרשור. ולבדוק מולו או לספר זאת לרב שלה כדי שיחליט.

גובל באובססיה.אנונימי (3)

טוב, חייבת להגיב גם כן, אנונימית אחרתאנונימי (9)

ומצטערת על האנונימיות מראש, יש כמה פרטים מידי מזהים...

הרב זכריה בן שלמה,

הוא רב נעים הליכות, זמין ועונה לטלפון וגם להודעות SMS.

הוא רואה שליחות בעזרה למשפחות, בייחוד כאלה עם סיבוכים שיכולים להקשות ולפגוע בשלום בית.

זאת בתור הקדמה.

אני יודעת שיש לו גישה שונה בהלכה שלא מקובלת על מכון פועה אך זה לא בגלל אי בקיאותו בהלכה אלא כי זו גישתו. מי שרוצה לסמוך וללכת לפיו שתלך ומי שלא - אז לא.

באופן אישי, אנחנו לא פוסקים על פיו לרוב בשאלות הטהרה, אך כשיש סיבה מיוחדת, אנחנו מתייעצים איתו.

אני יכולה להגיד, לפחות בתור מטופלת פוריות, שבתור כלה צעירה עם בעיות קצת נכוותי ממכון פועה  שחייב אותנו "ללכת לפי הספר" (ויכול להיות שזה היה רב ספציפי שם ולא כולם היו פוסקים כך ולכן עלי קצת להיזהר) ומזל שבזמנו היה לנו רב אחר להתייעץ איתו, בעל כתפיים רחבות, שהראה לנו שיש דרכים קצת שונות (היום לצערי הרב הנ"ל כבר לא זמין לכך).

וזה לא שאיננו מתייעצים עם מכון פועה, אנחנו כן, אך גם מודעים לכך שיש דברים בהם ניתן להקל יותר מהם, כי הם מכוונים לטווח מאוד נרחב של קהל יעד שיהיה מקובל על כל הזרמים.

כמדריכת כלות, אני לא שולחת את הכלות שלי לרב זכריה בן שלמה כרב לענייני טהרה, אלא במקרים מיוחדים (כמו כלה נכה עם בעיות הורמונליות ובעיות לקחת כדורים וכל מני כאלה, שגם כך ההלכה מאוד מכבידה עליה והיא רוצה לעזוב את הכל (גם את בעלה וגם את הדת..) - זה מקרה קלאסי שבלב שלם אני שולחת לרב בן שלמה ויודעת שהוא יפסוק לה בדרך שהכי מקלה ומתאימה למצב הלא פשוט שלה (ולפני כן שלחתי לרב ממכון פועה אך הוא פחות היה זמין והיא מאוד נלחצה..). גם מקרים מסובכים של זוגות חוזרים בתשובה בעלי שולח אליו אבל באופן כללי, למי שיכול ואין סיבה עקרונית שלא, אנחנו מעדיפים לשלוח לרב הפוסק בדרך המלך המקובלת על כולם)

ובעלי הוא בעצמו רב, עבר שני קורסים של מכון פועה, בענייני טהרה, כולל מבחנים על מאות עדים והוא מעריך מאוד את רבני מכון פועה. הוא גם מעריך מאוד את הרב זכריה בן שלמה. אין סתירה. יש הבנה שיש גישות שונות בפסיקת הלכה.

ואני חושבת שאם הרוב המוחלט של הרבנים חושבים שהרב בן שלמה פוסק בניגוד מוחלט להלכה ושאין אפשרות לסמוך על דבריו, אז שיגידו דבר זה במפורש.

אני לא חושבת שזה תפקידה של מישהי מהפורום לעשות את זה, אלא של רבנים גדולים (כמו שאני לא יודעת את תפקידה של מישהי מהפורום "להמליץ" על רב כזה או אחר - זו גם שאלה עקרונית שצריך לחשוב עליה)

אני בטוחה שאם השם של הרב לא היה עולה כל הזמןמשיח עכשיו!

אז אמא שלהם לא הייתה צריכה לכתוב כאן בכלל.

ובכלל, מה שלהבנתי, אמא שלהם ניסתה להגיד הוא שלא כל אחת יכולה לפנות אליו, מאחר ויש לו גישה ייחודית לחלק מההלכות, אלא אם היא תלמידה שלו. ולכן, היא אומרת להפסיק להמליץ עליו אוטומטית.

אז זהו, שאמשלהם מנסה להציג מצג שווא כזה.אנונימי (3)

כאילו יש לו גישה יחודית לחלק מההלכות בעוד שהרב פוסק לפי גדולי ישראל המקילים.

את יכולה לקרוא כאן בשירשור.

ומה את חושבת? שמכון פוע"ה לא נסמכים על אותן קולות בדיוקאנונימי (3)

כשהם פוסקים להתיר?

מסתמכים על אותן קולות בדיוק. אותם פוסקים מקילים.

דברי עם הרב בורשטייןצ'ילי מתוק

לא קל ואל זה נסיון שבע"ה תצליחי לעמוד בו.נסיכים שלי

תשאלי רב הרבה פעמים זה דברים שאנחנו חושבים שהם בעיתיים והם בכלל לא.

לגבי הבעיה שיש לך תתיעצי עם הרב פירר הוא תותח בהכל. כדאי לנסות.

שיהיה לך רפוש ובהצלחהחיבוק

מכון פוע"הבצל ידך

בהצלחהנר80

ונראה לי מאוד חשוב לנסות לדבר ביניכם על כל הדברים האלה.

גם אני ממליצה על מכון פועה

^^^^ הרב פירר. גאון עצום וצדיק. יודע יותר מהרבה רופאים.ירושלמית טרייה
הוא הספיק ללמוד ולצבור ידע וניסיון בכאלה כמויות, שבכל עניין רפואי כדאי להתייעץ איתו.
ארזת תיק? מז'תומרת?אנונימי (4)

היתה לנו בעיה דומה ממשנרס דיזל

לפני עשרים שנה - חזרנו בתשובה, והתחלנו לשמור טהרה. 

לאור בעיה של דימום מתמשך, של 12-14 יום, שהייתה קיימת מאז גיל הנעורים -  התוצאה היתה שנותרו לנו בממוצע כ -6 ימים מותרים. לפעמים פחות, לפעמים אחד יותר. זה היה קשה מאד, וכתוצאה, הריון היה בלתי אפשרי.

עברנו הרבה תפילות והרבה בכיות. הרבה תהלים בלב נשבר. עברו עלינו כארבע שנים, כמעט ללא מגע.

הרב  אליו היינו מקורבים, נתן משהו שעזר, יין שבירך עליו בליל הסדר, והורה לעשות איתו פעולה מסויימת שלא ארחיב עליה כאן.

ולאחר מכן - באורח נס - המחזור התקצר ל 5 ימים בלבד.

ובאיזה שהוא שלב, היה הריון - אבל העובר מת לאחר כמה שבועות...

ולכן יש הפסק גדול אצלנו ביו הילדים שלפני התשובה, והילדים שאחרי התשובה.....

יה"ר שכשם שמשמים עזרו לנו, ככה יעזרו לכם.

בשום פנים ואופן אל תעזבי ואל תארזי.  תיעזרי במי שצריך, ובאנשי מקצוע במכון פועה.

אם תרצי את שם הרב שנעזרנו בו - פני במסר אישי.

תלמיד חכם עצום!!! צדיק ענק!! הציל את משפחתי .. מצורפת תגובתאנונימי (6)
הרב לבנון שכתב לי .

20150709001622.jpg
תגובה מהרב לבנון - שוחחתי איתו עכשיו.אמאשלהם

הרב לבנון ביקש ממני ממני להכניס את זה כידיעה בפורום:

שאלתי אותי בעניין,
והוא השיב לי שאכן חשב שאפשר לסמוך על הרב בן שלמה בכל,
אבל לצערו, התברר לו שיש פסקים בהלכות נידה שאי אפשר לסמוך עליו. 

שכל אחת תשאל את הרב שהיא סומכת עליו.אנונימי (7)
ובבקשה לא להוציא שם רע על רבנים..כי פשוט לא כדי לכם.. מסוכן מידי.אל תתעסקו עם הקודש!!!!
הקודש עומד לנגד עיני. בגלל זה אני כותבת! והרב לבנון הגיב!אמאשלהם

הקודש עומד לנגד עיני. מקדישה מזמני כדי שלא תכשלנה אחרות. 

ועם זאת אני כותבת בחיל ורעדה כי מדובר בתלמיד חכם גדול. 

נוכחתי לדעת כי לא מספיק לשאול את הרב שלך, אלא לוודא שהוא מכיר ביסודיות את ההלכות, כמו את זו שתיארתי בהודעה היום בשעה 9:44.

למי שהרב שלה לא בקי בפסיקה של הרב בן שלמה - יכולה לקרוא את תגובתו של הרב לבנון, שתי הודעות מעל. ולבדוק מולו או לספר זאת לרב שלה כדי שיחליט.

אני לא יודעת איך את כותבת את זה.אנונימי (3)

ומעבר למה שכתבתי, וביררתי, ואני סומכת על הרב, אני משאירה לך את השיקול אם לחזור בך או לא.

מצטערת שאני מתערבת, אני ממש חייבת להגיבצ'ילי מתוק
קראתי את כל השרשור ו אני רוצה לחזק את אמאשלהם.
אנונימית יקרה, אני חושבת שאת עושה שימוש מניפולטיבי באמירות על "כבוד רבנים" ו"מחמיר בשלום בית/זרע לבטלה/ פריה ורביה". כשבעצם מה שאת אומרת מזלזל בכל שאר הרבנים שפוסקים באופן שונה מהרב המוזכר. אני לא מכירה את הרב, אין לי מושג לפי מי ומה הוא פוסק אבל מהיכרות עם מכון פוע"ה, אני יודעת שהם עושים ה-כ-ל כדי להתיר דברים. הרב בורשטיין הוא אחד האנשים ששלום בית ו פוריות הם שליחות חייו ולכן האמירות שלך כאילו הוא "מחמיר" בהלכות נידה הם פגיעה בכבודו לא פחות ..
עצם זה שבעלי מעולם לא שמע על הרב זכריה, וגם לא אבא שלי (שניהם למדו את הנושא הנ"ל במסגרת לימודי רבנות, בעלי אפילו למד באופן יותר מעמיק במסגרת קורס שנתי ממוקד לנושא הזה), מבחינתי מעידה על כך שכנראה גדלותו אינה כל כך מקובלת על כולם. גם הרב עובדיה יוסף פסק בדברים מסויימים בניגוד לקונצנזוס ההלכתי אבל לאף אחד לא היה ספק בגדולתו ויחודו בעולם ההלכה.
אני באופן אישי חושבת שבעניינים כאלה (איסורי כרת, עם כל הכבוד לשלום בית שז"ל וכו') הייתי חוששת מאוד מאוד לפסוק ע"פ דעת יחיד.
אני חושבת שאת צריכה לכבד את דעתם של mp8 ו אמאשלהם כי באופן אובייקטיבי-הצדק איתן.
לא נראה לי שתגיעו לעמק השווה וזה ממש בסדרצוף שלי
גם אני חושבת שכל אחת תשאל את הרב שלה ושלום על ישראל. הרבה בריאות, שמחה, ובשורות טובות לכל עם ישראל בכלל ובפרט.
ממליצה מאוד לפנות לנטורופתאימל'ה

יש כל מיני שיטות שיכולות להקל ולעזור 

נטורופת יכול לתת צמחים שיאזנו ויסדירו מחזור בלי למנוע הריון (אם תרצי המלצה למישהו אשמח לתת בפרטי)

לא יודעת אם שתי השיטות הבאות רלוונטיות לך:

בנוסף יש את היוגה נשית שעובדת על רצפת אגן ואפשרות לעיסוי רחם ושחלות 

יש את שיטת שרמן שמלמדת לעבוד עם הגוף ולהוציא את הדם בצורה יותר יעילה

יאללה חפרתן!! ניצלש"תן לפותחת את כל השרשור!!!אנונימי (4)

תתווכחו על זה בשרשור אחר...

את צודקת. ליבי כואב על הניצלו"ש. ממש סליחה לפותחת השרשור!אמאשלהם

כובד המשקל של הדברים לא מאפשר להניח אותם כפי שהם רק מפני שזה ניצלו"ש.

יש לקחת בחשבון שקוראות רבות חשופות למידע הזה, כרגע או בעתיד בביצוע חיפוש. 

פותחת יקרה - זה בסדר שתפתחי שרשור אחר כדי שיוכלו להתרכז בעזרה אלייך? או את רוצה שאעשה זאת בשבילך?

כל פעם שכתבתי, חשבתי עלייך. על הקושי. ועל איך שבמקום לקבל עצות וחיזוקים מתנהל ויכוח כזה.

ורק בגלל כובד הענין המשכתי לכתוב. 

מקווה שלמכון פוע"ה יהיה פתרון קל ומהיר למקרה שלכם! ושתוכלי להיות במהרה טהורה!. 

אמא שלהם, את מדהימה!משיח עכשיו!

איך את מצליחה לכתוב בכזו רגישות ועם זאת את אמיתית כל כך, פשוט כל הכבוד!

יישר כוח על האהבת ישראל שלך לבנות, שאת חוקרת ודורשת עבורן , לא מוותרת ומשקיעה כך מזמנך, אני מעריכה אותך מאד!

מצטרפת למשיח עכשיו! כל הכבוד לךמה המצב
וואו שאני ממש מסכימה איתך רק אין לי את כל הכוחות שלך. אשרייך.
המלצה לאיפה לעשות מי שפירתותית11

לצערי יצא לי תוצאות לא תקינות בסקר שליש ראשון

וצריכה לעשות מי שפיר

אשמח להמלצות על רופא או רופאה מקצועיים מאוד ונעימים וסבלניים.

ואשמח גם לשמוע כמה זה כןאב

אני ממש חוששת 

באיזה אזור?כורסא ירוקה

בירושלים יש בהדסה עין כרם את נילי ינאי נראה לי ובהר הצופים את פרופ יגל אולי?

במרכז יש אסותא עם כמה רופאים מומלצים, מי יותר מי פחות.

מאמינה שגם בצפון ובדרום יש מקומות טובים. תלוי בעיקר איפה את 

תודה!תותית11

אזור השרון, קצת צפון,

אם יש משהו ממש מומלץ אסע בשביל זה גם לירושלים או למרכז

ד"ר שי פורת בעין כרםאפונה

אין לי למה להשוות אבל הוא היה ממש אחלה, נעים ואמפתי ומקצועי.

לא כאב במיוחד.

תודה לךתותית11
מה מרגישים? 🫣
לניאדואנונימית בהו"ל

עשיתי שם לא מזמן

קודם כל, זמינות תורים יחסית טובה, ביחס למקומות אחרים שבדקתי.

ביום שאני הייתי, נתנו לי שני רופאים שאני יכולה לבחור מביניהם:

ד"ר ניר דובדבני, מנהל היחידה

ד"ר יעל פסטרנק

שניהם אמורים להיות טובים ומקצועיים

על דובדבני גם מצאתי הרבה ביקורות חיוביות באינטרנט, על הרופאה לא ראיתי ביקורות בכלל.

בכל אופן, בחרתי לעשות אצלה פשוט כי היה לי יותר נוח אצל אישה. והיה ממש טוב, חששתי מאוד לפני כן

מבחינת כאבאנונימית בהו"ל

זה לא כל כך נעים, אבל באמת שבסך הכל זה היה ממש ממש בסדר.

עובדים בצורה סטרילית, אז בהתחלה עושים אולטרסאונד לבדוק את המיקום המתאים לדיקור. אחר כך מעבירים אלכוהול וחיטוי על כל הבטן, ואז לאורך כל הבדיקה הרופאה עם אולטרסאונד כדי לוודא את המיקום ובמקביל מבצעת את הדיקור. האחות תעשה את השאיבה של הנוזל.

הדקירה עצמה הרגישה לי כמו דקירה של בדיקת דם, אחר כך מרגישים מעט לחץ בגלל השאיבה. וזה נגמר תוך דקה. באמת באמת לא נורא. (אני גם פחדתי מאוד לפני כן)

ישאירו אותך לכמה דקות מנוחה, וזהו. חוזרים הביתה למנוחה בהתאם להנחיות שתקבלי. לי לא כאב אחר כך בכלל. 

ואי תודה רבה לך עזרת לי ממשתותית11
בשמחה!אנונימית בהו"לאחרונה

ובהצלחה!

מבינה אותך ממש, על כל החששות

אנחנו עשינו גם nipt אחרי התוצאות של סקר שליש ראשון, כדי לתת עוד אינדיקציה (זו גם בדיקת סקר, היא לא במקום מי שפיר). אפשר לקבל החזר מהסל הריון של הקופה אם יש לך ביטוח משלים.

אמא מורידהמעיין34

כמעט כל שבת של אירוח, אמא שלי מורידה אותי בפומבי

מקצינה את המגרעות שלי

ואני יודעת שזו לא בכוונה רעה

וגם דיברתי איתה והתנצלה

אבל תמיד זה חוזר על עצמו

מול בעלי,  הילדים, האורחים

אאוצ' . כואב ממש! חיבוק גדול ❤️באתי מפעם
תודה🫶מעיין34אחרונה
אתם באים אליהם הרבה?בכינוי אחר

אולי לנסות לבוא פחות.

מכירה סיטואציה קצת דומה שאמא שלי מעירה הרבה ובעיקר לי.

אני פעם שלחתי לה הודעה שקשה לי עם ההערות וזה עזר עכשו היא מעירה פחות.

בכל מקרה ממש מבינה אותך!

באים פעם בחודשיים כי אוהבת בבית , בלי קשרמעיין34

ובגלל זה עד עכשיו הבלגתי

אבל זה מאתגר כי תמיד ההערות האלה כל כך מורידות, מה שנאמר ואיך שנאמר.

גם הסכמים שלי ושל בעלי שמטבע הדברים ידועים לכל- היא מגנה את ההסכם ומזלזלת למרות שהיא יודעת כמה ההסכם הזה לטובתי.

ודיברתי איתה, וגם קרה היא לבד התקשרה והתנצלה כי שמה לב שזה לא בסדר להתערב.

אבל זה באמת הורס

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוני

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

אני שואלת אותם מה הם רוציםפרח חדשאחרונה

אני אומרת שיש לי כוונה לקנות להם מתנה

אבל מה היא מעדיפה

משחק לתינוק

משחק לאחים

או משהו בשבילה 

בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

בלת''קעוד מעט פסח

כל בחירה שאת בוחרת בחיים, את אומרת בה 'כן' למשהו מסוים, וגם 'לא' על משהו אחר.

למשל- את בוחרת לצאת עם חברות. כדי לא להגיד לעצמך 'לא' על ה-200 שקל.

אבל כל ההוצאות האלה מצטברות לזה שבסוף את לא יכולה להרשות לעצמך להאריך חופשת לידה, או לעבור לדירה גדולה יותר (או כל דבר אחר שאת רוצה אומרת לעצמך שאת לא יכולה כי הוא ממש יקר).

אז חוסר הרצון לומר 'לא' רשמי, גרם לזה שתגידי 'לא' בלי באמת לבחור, מתוך כורח המציאות.

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

תודה! ❤️רבותבנות
שאלת חברויות בגיל 5אנונימית בהו"ל

אקדים ואומר שאני מזהה על עצמי שיש לי כל מיני סצנות מהילדות שקופצות לי ואני די בטוחה שבגלל זה אני לוקחת את זה קשה יותר ופה אתן נכנסות

וואו יצא לי ארוךךך

הבת שלי המתוקה בגן טרום חובה. מאוד אוהבת ללכת לגן, מאוד מאוד אוהבת את הגננת.

היא הגיעה עם 2 חברות מהגן הקודם ונשארה חברה מאוד טובה של אחת מהן.

לאחרונה היא מספרת לי שנגיד חברה שלה עזבה מוקדם באיזה יום והיה לה משעמם כי לא היה לה עם מי לשחק

אז שאלתי אותה למה היא לא שיחקה עם בנות אחרות (בצורה קצת יותר נעימה ופחות ישירה) והיא אמרה שאף אחת לא רוצה לשחק איתה.

זה חזר על עצמו בכל מיני וריאציות.

ניסיתי לשאול אותה אם היא פונה לחברות לשאול אם הן רוצות לשחק איתה והיא לא ענתה תשובה נחרצת.

מאוד מזכירה את אמא שלה, זה אין ספק

חייבת לציין שלא מזמן חגגנו לה יום הולדת, כשהזמנו את החברות כולן מאוד שמחו להגיע והיתה אווירה מעולה.

(כן היה לי קצת מוזר שאחת החברות רצתה לשבת ליד מישהי אחרת ולא ליד הבת שלי שהיתה ילדת היומולדת אבל חוצמזה היה מעולה).

בנות מתקשרות להזמין אותה לשחק איתה וכשאנחנו פוגשות חברות בגינה הן מייד רוצות לשחק איתה.

אבל לי היה קשה כל המשפטים שלה אז התקשרתי לגננת ואיך שאמרתי לה שהיא אומרת לי שילדות לא רוצות לשחק איתה היא אמרה לי שהיא חייבת לעצור אותי ושאני אדע שזה הפוך, היא ילדה מהממת ושמחה אבל ביישנית וזוג צמוד עם החברה מהגן הקודם. עד פורים הם דיברו ביניהן לא בעברית בכלל (הן הגיעו מגן קודם לא דובר עברית) ורק לאחרונה עברו לעברית והן די משדרות אל תיגעו בי.

היא אמרה שלפעמים היא רואה את הבת שלי עומדת בצד וצופה באחרות וכשהיא שואלת אותה הם רוצה להצטרף למשחק עם הבנות היא אומרת שלא.

שיצאה קבוצה של בנות יחסית דומיננטיות והבת שלי על הצד היותר שקט וביישן והיא פורחת במקומות שהיא מרגישה ביטחון ושייכות, הגיוני סהכ.

היא המליצה לי להזמין אלינו עוד בנות וככה במקום הבטוח שלה היא תפתח יותר וזה ישפיע גם בגן.

ואזזז השבת היא סיפרה לי שהשבוע הגיע תורה להיות מוכרת בחנות, זה משהו שהיא מחכה לו המון זמן. הזוג שלה היה החברה הטובה ואז היא אומרת לי שבדרכ יש שורה ארוכה (תור ארוך) ואליהם הגיעו רק 3 בנות לקנות.

זהו אני נגמרתי סופית.

שאלתי אותה איך זה הרגיש בשבילה אז היא אמרה לי חצי במבוכה שהם אמרו פרק תהילים שיבואו יותר אנשים אבל לא הגיעו, זה ממש מוזר אמא.

אני שלולית. עצוב לי מאודדדדד

בעלי לא מבין מה הסיפור, היא לא לקחה את זה ככ קשה, הגננת מספרת כמה היא מקסימה ושאם אני ממש רוצה אפשר להזמין עוד בנות אבל שבגדול טוב לה, בשישי היא כן סיפרה לי שהיא שיחקה עם עוד כמה בנות.

אבל אני מרגישה שבגלל החסכים שלי אני יותר מידי עסוקה בזה ונשבר לי הלב בשבילה ואני רק מזיקה.

אשמח מאוד מאוד לעיצות

באה להרגיעפילה

באמת לוקח זמן ללמוד שפה , להשתלב ולהיפתח.

אם ילדה לא עצובה , לא צריך יותר מדי להיכנס בזה. כן לנסות להזמין חברות, לצאת לגינה. לבקש מגננת שכן תעשה מאמץ לשתף אותה במשחק יותר. כי ילדה קצת מתביישת וגם אם היא אומרת לא , היא עדיין יכולה כן לרצות להצטרף.

ממה שאת מתארת ,בנות כן רוצות לשחק איתה ולהזמין אותה. בקיצור הייתי נרגעת 

וואו מהזה אופייני בגיל הזנאוהבת את השבתאחרונה

זה גיל שהחברות היא מצומצמת ממש

ודווקא לרוב הקשר הוא עם מספר מועט ואם הגיעו אליהם שלוש זה הרבה ואם מגיע על הגן זה בדרך כלל לילדות יותר קולניות וקצת כוחניות, לא בהכללה אבל ממה שאני ראיתי....

וטוב שאת מודעת שאת משליכה עליה תמשיכי להיות מודעת לזה

גם שאת מדברת איתה את עלולה לעשות השלכה ..

הכי חשוב לילדים שזה שנאמין בהם מבפנים שהם יכולים

וגם נהיה שם בשבילם לעודד, להזמין, להיות אקטיביים..

עבודת חיים מה שבטוח...לכולנו....

חיבוק ובהצלחה גדולה בע"ה!!!

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמת
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.
תודה רבההמעיין34אחרונה

אולי יעניין אותך