א) יש דרך למנוע את הפינוי?
ב) מהי?
ג) דעתך מושפעת מ"המאבק-הסכם" שהיה בגבעת האולפנה?(בצורה מכובדת! למען יטב לתגובתך ותאריך ימים..)
דעתכם ודעתכן?
א) יש דרך למנוע את הפינוי?
ב) מהי?
ג) דעתך מושפעת מ"המאבק-הסכם" שהיה בגבעת האולפנה?(בצורה מכובדת! למען יטב לתגובתך ותאריך ימים..)
דעתכם ודעתכן?
יש מנהיג ליישוב בית אל, ולכן אין שום סיכוי למנוע את הפינוי, אלא אם כן מצליחים לבנות אסטרטגיה של מאבק כפול, מבית ומחוץ. באולפנא היה הרבה רעש, אבל בפועל לא הדורסנות הביתאלניקית ניצחה את עצמה.
קצת עובדות:בית אל הוא ישוב גדול ובמונחים של שאר ישוביי יו"ש הוא ענק. הישוב מורכב מאלפי תושבים שלא כולם דומים בהשקפה. להכליל במילה בית אל את כל התושבים זה לא נכון וזה שקר.
הרב זלמן כבר הרבה זמן לא המנהיג של בית אל.
לבית אל יש ראש מועצה ויש אנשים שלא קשורים לישיבה שמנהלים את המאבק.
הוחלט על מאבק עד הסוף ללא הסכמים.
צריך להסביר לכל מי שנפגע אישית באולפנה (וגם אני בינהם) שהמאבק הוא לא בשביל הרב זלמן או תושבי בית אל,המאבק הוא לטובת כל יו"ש. אם אתה חושב שמה שיועיל זה מאבק אז תבוא להיאבק למרות שבאולפנה מישהו עבד עליך.
אם בגלל שמישהו עבד עליך פעם אז עכשיו לא תבוא להיאבק בגלל זה למרות שאתה מאמין שזה מה שיועיל אז לך לפסיכולוג שיסביר לך שמדובר במאבק לאומי ולא סוגרים על ידו חשבונות פרטיים. ואם יש לך תוכנית אסטרטגית אתה מוזמן להציע אותה אבל לשבת בבית כמו אדיוט זה הכי גרוע.
ולמה הרב דרוקמן לא ולמה הרב אליהו לא??
כי הם לא קשורים.
הרב זלמן לא קשור לכל דבר שקורה בישוב. הוא רק ראש ישיבה ופה זה נגמר.
מאז שהוא התפטר מרבנות הישוב הוא מסרב לפסוק בענינים ציבוריים.
יש לו דעה פרטית שאותה הוא מן הסתם אומר לתלמידיו בתור רב לתלמיד. אבל הוא כבר לא בעל סמכות ולכן אין סיבה שיצא בהצהרות לתקשורת.
תקרא שוב מה הוא כתה לאורך השרשור (ובשרשורים אחרים)
אני מתלבט אם הוא צודק אבל לפחות שים לב מה בכלל הוא טוען ותקשיב למה שיש לו להגיד.
הרב זלמן לא רואה את עצמו רב הישוב והוא בורח מכל תפקיד שקשור להוראה לגבי כלל הישוב.
הוא לא יצא בהוראות לתקשורת בגלל שאתה רוצה. חוץ מזה שיש לו מה להפסיד אם הוא יקרא למאבק בתקשורת ככה שאין סיבה שהוא יעשה את זה.
ולגבי כל מי שלא בטוח שיהיה מאבק וחושש שיהיה הסכם: לפחות תגיעו בשעות לפני הפינוי שברור שהשופלים כבר אוטוטו מתחילים להרוס. גם זה יעזור,אין דרישה מאף אחד לבוא לעזור חודש מראש.אם הבעיה היא שאולי יהיה הסכם אז תגיעו מתי שיהיה פינוי.
בכל מקרה איך שאני רואה את המצב כרגע לא יהיה הסכם.
ונראלי שלהקדיש נסיעה של שעתיים לפינוי גם אם בסוף אם נלך לפי הסיכויים הקלושים שיהיה הסכם אז תחזור.. ביגדיל... כולה שעתיים נסיעה..וזה עם פקקים...
עצם ההגעה גורמת להסכם.
(כמו שניסו בעמונה רק שאולמרט היה נחוש לדם..)
אל יצא למאבק היתה אמירה ברורה שאם משקרים לנוער וחותמים הסכם למרות ההבטחות אז הנוער נשאר בבתים ולא יוצא... אבל נראלי ששבעת מלריב עם תושבי בית אל...
כל אחד עם מוח שראה את הפיצוץ בין שי אלון לביבי צריך להבין שאין סיכוי שיהיה הסכם...
אני לא מבין איך אנשים עוד חושבים על זה כאופציה...
ושוב,אני מבין את החשש מהסכם,לפי נקודת המבט שלי אין סיכוי להסכם.
שכל אחד יעשה את שיקוליו הוא.
בעיה שלי בהבנת הנקרא..
בושה וחרפה.
מה שמצחיק שהדיון חוזר אחורה לאולפנה...
אותו דיון ואותו פיצוץ עם ערוץ 7 / אליטת בית אל.
השאלה היא מה עומד כנגד מה, ואם סולם הערכים שמכריע הוא סולם ערכים אמיתי.
בהודעות לתקשורת אמור להשפיע על היחס למאבק בדיוק כמו שזה שרבנים אחרים לא יוצאים בהצהרות וזה לא משפיע על המאבק.
אליטת בית אל השתנתה,דיון דומה אבל בתנאים שונים לגמרי.
מרדכיבדבר אחד אני בטוח בהחלט משמח לראות שוב תמונות של פורעים יהודים (במיוחד שזה למרות הנהלים החדשים
)
על זה שיש חברה שנשארו בבית או שהלכו לפני הפינוי כמו בעמונה.
אין לי מה להוסיף.
שלבים שהיה סיכוי להסכם ובגלל זה לא להשתתף בפינוי אז אל תבוא....
חשוב לך שלא יהיה הסכם תעשה מן עצומה שאוספת חתימות מאנשים שמצהירים שהם לא באים לשטח עד שיש התחייבות שאין הסכם.
היום המטה יצא בקריאה לציבור להגיע להיות בשטח. לדעתי יש סיכוי גבוה שעצומה כזאת תוציא הבטחה למאבק עד הסוף.
דברתי עם שני אנשים שונים שגם די מכירים את המצב (לדעתי) ומשניהם הבנתי שאין למה לבוא.
אתה טוען שטוב שהלכו אז אמרתי סבבה.
עכשיו אני אומר:אם אכפת לך באמת שיהיה מאבק ואתה לא רק רוצה לצעוק"אמרנו לכם" אז תעשה עצומה כמו שרצית לעשות אחרי ההסכם שחוות גלעד עשו ותאסוף חתימות. לדעתי יש סיכוי גדול שזה יוציא הבהרה מהמטה שאין הסכם.
לא יודע עם מי דיברת אבל מן הסתם דיברת עם אנשים שלא ככ מכירים את המציאות....
אבל אולי אני יצא ממש טמבל עוד שבועיים... לדעתי לא..
כדי להרוס את כל השופלים וזה..
באו אליהם חבר'ה מעופרה ופוצצו אותם.
חוץ מזה שעמונה עד הרגע האחרון ניסו לדאוג להסכם. רק שאולמרט לא רצה.
ואפשר פשוט לתייג אותם @היהלום שבכתר @עמיחי
תהיה בטוח שלא תהיה מגמה כללית של התנגדות לפגיעה בשופלים.
בית אל לא מנסים להגיע להסכם בכלל ואין כרגע מגעים עם הממשלה.
אבל אנחנו טוחנים מים. אני מבין את החשש....
אין לי מה להגיד לך אם אתה לא מאמין....
לא שזה מציאה גדולה, אבל זה שונה מהסכם של של "יהרסו עכשיו ויבנו משהו במקום מתישהו".
ובכל מקרה דובר על הסכם.
בעמונה לא התושבים קידמו את ההסכם, אלא הרב חנן פורת. הם לכל היותר היו מוכנים לקבל אותו, אם יהיה מספיק מוצלח. אבל הם מבחינתם שמו דגש מרכזי על דרך המאבק.
זה בניגוד למה שהיה באולפנא.
ראש מועצה לא יכול לקבל דבר כזה.
אם הייתם מציעים משהו דומה אבל לא כל כך הזוי אולי היו מקבלים אותו.
לגבי כל האנשים שמחליטים לא להאמין: אין לי מה להוסיף,אני מבין את התיסכול והאי אימון.אולי בגלל שאני נמצא בתוך העסק אני רואה את זה אחרת ממה שקרה באולפנה. אני רק מקווה שתגיעו ביום פקודה שכבר ברור שאין הסכם.
3 שנים.. להגיד לכל האנשים שעבדו עליו: אכלתם אותה! עכשיו תידפקו! עכשיו באמת לא יהיה לכם מאבק!
וארץ ישראל? שתלך לעזאזל! העיקר להיכנס באלו שעבדו עלינו לפני 3 שנים.
אם היה אפשר לסמוך עליהם, בכיף הייתי מגיע.
אני פשוט לא מבין למה אתה סומך עליהם.
ואתם לא נוטים להאמין לו/להם.
והיה אם הפעם באמת יילחמו עד הסוף בלי טריקים ובלי שטיקים - תגיעו להבא?
השאלה היא מה יקרה בפעם הבאה באם הפעם הם אכן ילכו לשיטתכם וימסרו את הנפש על זה
הרב זלמן אמר מתחילת המאבק שאם יהיה הסכם משתלם אז ילכו על זה
החבר'ה בחרו להאמין שלא יהיה הסכם ואז באו בתלונות שיש הסכם.
אני גם חושב שיש כאן בעיה שעסקני הישיבה ראו שאנשים מגיעים על דעת זה שלא יהיה הסכם ובחרו לשתוק ולדחוף אותם לעבוד בלי שעצרו הכל והודיעו את זה, אבל כאן זה לא מה שקרה באולפנה
כשהוא עומד באותו מצב ולא נופל.
אם יציעו לשי אלון הסכם ובכל זאת הוא לא יסיכים וילך על המאבק,ללא ספק-כן.
ביקשתם ששי אלון לא ידבר עם שום גורם ממשלתי. ובתור ראש מועצה זה לא הגיוני לבקש ממנו דבר כזה... במיוחד שהוא לוחץ על חברי כנסת שיעשו בלגן על זה בכנסת
אני מנסה להביא הוכחות מהשטח למה לא יהיה הסכם מי שבכל זאת לא מאמין בעיה שלו.
אני באמת חושב שחלק נכבד מהטיעונים של המתנגדים לבוא לעזור (ויש הרבה כאלה ולא רק בפורום)
נובעים גם משמחה לאיד וכדי "לדפוק אותם" זאת ההתרשמות שלי, אולי אני טועה...
ביקשתם ששי אלון לא ידבר עם שום גורם ממשלתי. ובתור ראש מועצה זה לא הגיוני לבקש ממנו דבר כזה... במיוחד שהוא לוחץ על חברי כנסת שיעשו בלגן על זה בכנסת
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...