שלום..אשמח לקבל עצות למצב קצת בעייתי..לשםשמים
אני חדשה פה, עברתי על חלק מהשירשורים שהריצו פה ונראה שיש כאן אנשיםנחכמים..
אז ככה אני יוצאת עם מישהו למעלה מ4 חודשים ( לאחר שכבר הייתה היכרות קודמת ולמעשה היו 2 פרידות וחזרות פעם מצידי ופעם מצידו, החזרה הפעם לאחר שביקש שאתן צאנס אחרון). הכיוון הכללי היה נראה מבטיח ואפילו התקדם ממש טוב, ניתן לומר שאפילו התקבלה החלטה שהולכים לכיוון של חתונה. מדובר בבחור תורני שיעור ט ובאופן כללי יש בינינו התאמה די טובה מהרבה בחינות השקפתית תורנית, אופי במידה רבה גם כן דומה,
הבעייה היא כזו- הדבר המרכזי שאהבתי בו היא מידת התורניות שלו, העדינות וכו
בפגישות האחרונות ( יש לומר שבמבט לאחור ראיתי את זה אבל משום מה או לא משום מה.. העדפתי להדחיק/ להתעלם/ לחשוב שאני טועה ..) אני רואה שהוא ממש מתבונן , לא מסתכל. מתבונן באחרות , ועוד כשאני לידו!! איכס!! זה מגעיל אותי ממש !!! אני מרגישה שאני לא מסוגלת להעיר לו בעניין הזה, וגם לא בטוחה שזה נכון לעשות כן.אני תוהה אם זה כך כשאני לידו אז איך זה כשאני לא???!!!
אם אתם שואלים אם הוא מודע לזה שאני רואה את זה- אני לא יודעת , אני מרגישה ממש קיפאון וזעזוע כשזה קורה.
אני יודעת , אני אולי קצת תמימה, מרובעת וכו..
זה יחס מעליב שלדעתי לא צריך להיות..
אנחנו בשלב שהמשפחות יודעות על הקשר וגם על המחשבות על חתונה ( אני מאלה שלא מספרות להורים עד שזה ממש רציני) ..
אני מרגישה שממש ירד לי ממנו, קשה לי לכבד אותו כבעבר ( הערכתי כ"כ את הצד התורני שבו ולא רק)
אני מרגישה מבולבלת וברור לי שאם אני אחתוך את הקשר זה יהיה הפעם לתמיד ומצד שני זה הבחור שהייתה לי את מידת ההתאמה הגבוהה ביותר עד כה, אם כי לא נפגשתי יותר מדי...
מה דעתכם??
מנסה לעזור קצת...עדינו העצני
את האמת זו סוגייה שאני לא לגמרי מבין בה, כי לי (אני חושב), פחות קשה להתמודד בדבר הזה משאר הבנים, כי גדלתי בחינוך מאוד טוב...

אז ככה: באופן כללי צריך לדעת ששמירת העיניים היא ״ה״התמודדות של בנים... כלומר: הרבה פעמים חוסר שמירת העיניים (ברמה מסויימת) לא מראה על האדם עצמו [כמובן שאם אדם הוא קדוש וטהור, ושומר על עיניו-זה הכי מדהים שיש].

עכשיו: אני לא אומר שאת אמורה להשלים עם זה, בכלל לא, זה דבר שאחרי הכל נדרש ממנו להתמודד מולו..
ווגם, כמובן שזה מאוד פוגע..

רק היה חשוב לי שתדעי את הנקודה שזה הקושי הכי גדול לבנים. והעיקר להסתכל מה הוא באמת, מה השאיפות שלו, ואם הוא רוצה להיות קדוש וטהור והוא מיצר על הקשיים האלו...

ושוב: אני מביי אותך שזה פוגע בך, ומבין את זה שאת לא מבינה את זה... ואני גם לא בטוח שאת צריכה להבין...

המלצה שלי: תתיעצי עם נשים נשואות (בדגש על הנשואות) ותשאלי את עצתן.. בהצלחה!!
כלהגדול מחברו - יצרו גדול הימנואביה_א
השאלה היא אם הוא מודע למלחמה ביצר או לא, מודע לבעיתייות או שהוא נלחם בכלל על דברים אחרים כרגע, לפעמים אפילו הרבה יותר חמורים

אני יודע שאצלי לםחות (מהצד של הבנים) כשהקשר קצת התקדם הייתי לוקח את השיחה לכיוון הזה של המלחמה ביצר, והדעה שלי אומרת
שהבחורה מאוד מאוד יכולה לעזור.
אני באופן ספציפי והכי ישיר אמרתי לה שכשאני איתה (וגם בחברת אנשים באופן כללי)
יהיה לי יותר קל לסובב את הראש וכדו'.
ואם הקשר היה מספיק פתוח (צריך אומץ בשביל זה) - ביקשתי ממנה שאפילו תעזור בזה. תעיר לי ואפילו בצורה תקיפה.
זה נראה לה לא נעים, אבל אני אודה לה על זה והיא לא יודעת איך זה מהצד שלנו...

אני באופן אישי הייתי מקבל את העזרה הזאת בברכה, אבל בהחלט הגיוני שהבחור לא ירגיש נעים ויעדיף לקחת את ההתמודדות והמלחמה על עצמו בלבד.
בכל מקרה שווה לדעתי לדבר פעם אחת על המלחמה הזאת
תודה על התגובה..לשםשמים
הוא דווקא מרקע משפחתי הרבה יותר תורני ממני (האחים שלו רבנים וכו..) , הבחור בשיעור ואין סיבה שלא יהיה מודע לדברים האלה , הוא מאוד מוערך בחברה לי חשוב יותר ( דיברנו על כך לא פעם ונראה , או היה נראה שאנחנו רואים דברים עין בעין) שיעבוד יותר כדי להיות מוערך כלפי שמיא, אני מודעת לזה שלא קל, כנראה שלא מספיק.
אבל לפחות לא לנעוץ מבט והסתכל לעומק, זה ממש גועל נפש. קשה ליממאוד אבל מודה שראיתי את זה בצורה ברורה, האיהסטינקט שלי אומר -לבעוט!איכס! אף אחד לא מושלם , גם אני לא. אבל אני כן שואלת את עצמי איפה יראת השמים? העבודה היא מול הקב"ה קודם כל , לא? איפה הבחור הבחור הצדיק והעדין שהכרתי?
אוףףף..אני ממש שקופה הוא יודע שעובר עלי משהו לא טוב, אני לא מצליחה לחשוב איך אוכל להיות מסוגלת לדבר על סוגיה עדינה ולא נעימה בכלל...
מתסכל אותי הפער הזה בין איך שתפסתי אותו לאיל שהוא מצטייר לי עכשיו..
זה אחד הנושאים הכי מסובכים לדבר עליהםאביה_א
גם בין בנים, גם בין בנות ובטח בין בנים לבנות.

תזכרי דבר ראשון את מה שכתבתי בכותרת - "כל הגדול מחבירו.."
יש רבנים גדולים מאוד שלצערינו נופלים בדברים האלה ולפעמים יותר גרוע לצערינו.
היצר מגיע גם בתחבולות - הוא משכיח ממל בכלל את המלחמה, הוא מעסיק אותך בדברים אחרים ואז מפיל אותך. הוא גורם לך להתבייש ולא לדבר על זה.
ואל תחשבי בשום אופן שהיצר שלץ הוא היצר שלו.
כל אדם הוא יצור בפני עצמו והוא יכול להיות צדיק גדול ודווקא בגלל שהוא צדיק כל כך היצר מנסה להפיל אותו הכי חזק שאפשר...

אם יש לך בנים שאת ממש פתוחה איתם את יכולה לנסות לדבר איתם על זה, להתייעץ. אם לא אז אפשר גם כאן באתר בצורה אנונימית או משהו..

זה לא סותר שהבחור שלך צדיק!! אל תשליכי מהנושא הזה על כל השאר כי זה יגרום לך ולו להרגיש עוד יותר רע.

הדבר הכי גרוע שהיצר גורם זה שאני אומר לעצמי "בואנה אם אני נופל ב x אז מי אני בכלל שאני אנסה להגיע לy??"
זה הכי גרוע כי זה גורם לייאוש ולויתור גם בשאר הדברים.
תחשבי על איך לדבר איתו על הנושא הזה (אם אפשר ואם זה מתאים לך... יש כאלה שלא יכולים לדבר על זה)
וגם אם לא - תבודדי את הנושא הזה. תחשבי שזאת מלחמת עולם בשבילו, בשאר הדברים הוא באמת צדיק!
תודה, הדברים שכתבת מאוד עוזרים.לשםשמים
העניין הוא כזה:
אנח בשום אופן לא רוצה לדבר על זה!
לא מסוגלת!
אבל אני שקופה ממש, אני גרועה בלהעמיד פנים.
כבר כמה ימים הוא לוחץ כדי שאשתף.
אני מנסה לתרץ בכל מיני דברים מסביב שהם גם נכונים( כדי לא לשקר)!
אבל נראה שזה לא ממש עוזר..
אבל כן חשוב לי לעמוד על העניין והבין את פשר העניין,
אני חוששת מאוד אולי ציירתי לי דמות לא כ"כ מציאותית. ואיזה השלכות יכול להיות לדבר כזה? אולי זה לא מסתכם רק בנעיצץ מבטים?
דיברת על עניין היצר הרע וכו' מה עם יחס יותר מכבד למי שאתה נמצא איתו? ובאמת מה קורה כשאני לא בסביבה? האם זה באמת נקודתי? האם זה לא יכול להעידעל קילקול עמוק יותר?איך אדע?
איך אני יוצאת מזה??
בלי להתייחס לנושא השרשור עצמו,הייזל
זה שהוא לוחץ עלייך שתשתפי במה שמפריע לך מעיד על כך שאת חשובה לו ושהוא רגיש כלפייך ושם לב למצבי רוחך.
ואלו דברים טובים מאוד.
לפעמיםטהרני

לפעמים רקע מאוד תורני הוא כר פורה לגידול דברים כאלה.

לפעמים זה לא קשור ליראת שמיים. יש אנשים עם המון יראת שמיים שלא מצליחים בעניין הזה בכוחות עצמם.

אם לא תעירי לוdoni

כל מה שיקרה מעכשיו והלאה, בנושא הזה - את אשמה בו

לא צריך להגזים.שונמית
שמירת העניים ניסיון גדול במיוחד בעידן האינטרנט והפריצות איןמנחם10
עבר עריכה על ידי מנחם10 בתאריך ח' באב תשע"ה 16:29

לי ניסיון כל כך אבל נראה לי שאת יכולה לרמוז בצורה כלשהיא וסביר להניח שיבין ( אולי בזמן שהוא מסתכל תגידי היי אני פה (אני צוחק))

יש מצב שהוא מסתכל על דברים אחרים?אוריה,
כי זה נשמע לגמרי הזוי
הלוואי..לשםשמים
דוגמא לאיך זה קורה?
אני מלווה אותו לתחנה האוטובוס- מגיעה לשם מישהי לבושה בצורה מזעזעת, כולי מתחלחלת מתה למות ( כאילו עשיתי משהו..).. מה את מצפה מבייניש?
הבחור הסתכל מכף רגל ועד ראש ולא למשך 2 שניות..
יושבים סתם על ספסל עוברת מישהי ..אותו דבר..ולפעמים אני מרגישה שהוא מתנתק..איכס!!!
כשאין "אטרקציות" הכל מושלם!ואני לא סתם אומרת.. כמו פיצול כזה..
מזעזעאוריה,
אם זה ממש ככה אז לחתוך.
מעבר לצניעות זה גם חוסר טקט מטורף.
פעם יצאתי עם מישהי שבחנה יותר מידי בנים במשך הדייט וגם לא התביישה לשתף..
חיכיתי שיגמר הדייט ונפרדנו
אני הייתי נפרדת ממנו על אתר.הייזל
אבל אולי את אחרת ממני.
זה באמת פיצול. זה הרעיוןאביה_א
את לא חייבת להגיד לו "סובב את הראש"
אבל את יכולה לפתוח בעדינות את הנושא של צניעות ויצר.
את יכולה להתחיל למשל ממה שאני אמרתי לך כאן
"שמעתי פעם ממישהו פעם..."
דוגרי?הלליש

אם התיאור הוא אכן כמו שהוא במציאות,

בפעם הראשונה עוד היה מתאים לי לחשוב שלא ראיתי נכון,

בדייט השני שזה היה קורה זה היה נגמר לאחריו.

אולי יש כאלו שמוכנות להתמודד עם דבר כזה הזוי,

אני אישית לא.

התיאור נכוןלשםשמים
העניין הוא שלא הכרתי אותו עכשיו, אם זה היה עכשיו לא היה שום מקום ללבטים בכלל.
אנחנו מכירים יחסית הרבה זמם, כמן שכתבתי בהתחלה, הכרנו לפני 4 שנים בערך, בסיבוב הראשון הקשר היה מעולה והיה ברור שזה מתקדם לחתונה ואז רגע לפני הבחור תפס "רגליים קרות" וכך הסתיים כמובן שלקחתי את זהמאוד קשה, ובאשר להסתכלויות לא ראויות, לא זכור לי בכלל!!
בסיבוב ההשני הייתי הרבה יותר עם הרגליים על הקרקע וכן זכור לי שלפחות פעם או פעמיים הרגשתי חוסר נוחות מסויימת , אם כי לא משהו שאח"כ הרהרתי אחריו יותר מדי,
ועכשיו ,כמה שאני זוכרת/שמתי לב לא היו כטלה דברים בהתחלה של הקשר,
אני רואה אץ זה בצורה ברורה רק בחודש האחרון, היו 3 מקרים כאלה שככה נצרבו אצלי.
וכגי לאזן את התמונה , יש לו המון מעלות . הוא רגיש, קשוב, חכם מאוד,מאוד אהוב חברתית, יש בו המון חן, כיף גדול לדבר איתו,ובאופן כללי התאמה טובה בינינו.

נראה לי שגם אם אחליט בסוף לסיים את הסיפור,אני אצטרך בכל מקרה ךהסביר על מה ולמה, הוא מאוד עמקן כזה,
אז אם בכל מקרהטהרני

תצטרכי לפתוח את זה, אולי כדאי שתנסי למצוא דרך לעשות זאת לפני שאת מסיימת את הקשר. אולי תתייעצי עם יועצת זוגית מצליחה.

אם ככה,הלליש
אני חושבת שהייתי מתייעצת ען יועץ/ת זוגית מקצועי/ת ממש.

כי גם אם בסוף הרצון או המסקנה שהנכון זה להיפרד שזה יעשה בצורה נכונה ובריאה,בכל זאת זה לא קשר קצר.

ואם רואים שיש מקום להמשיך שז גם יעש בליווי מקצועי כי זה חא נשמעת נקודה פשןטה,בטח לא להמשך של חיי נישואין...
כדאי לשאול אותו און ליין מה הוא כ"כ מסתכל?אמא ל 5
לפעמים התשובה מפתיעה.
אולי הוא מדומיין שמבטו יביך את הגברת הלא צנועה?
אולי נדמה לו.........

הכי טוב זה לשאול מה הקטע האישי שלו.
וכן מותר לדבר על דברים מביכים.
אתם בכיוון של חתונה לא פגישת נימוסים.

את מכירה בן אדם עם הרבה דברים שיפים בעיניך.
תני לו את ההזדמנות להראות לך עומק נוסף.

לפי מה שתגלי בעומק ובצורת הגילוי
תוכלי לבחור מתאים לך או לא.

קל לשפוט ולדון לשלילה. בזה כולנו אלופים.

כדי לדון לכף זכות צריך שעחה כנה
איש מלבדו לא יוכל לתרץ את מעשיו

בכל שתבחרי. בנצלחה רבה.
אם זה מה שהוא חושב,זו גם בעיה.הלליש
מניסיון אישיטהרני

של אחד שסבל מבעיה בתחום המדובר (ואני מדגיש, שאינני יודע מה סוג, גודל והיקף הבעיה של הבחור, וייתכן בהחלט שהיא שונה לגמרי משלי), הייתי מאוד ממליץ לפתוח איתו לעומק את העניין, "ברחל בתך הקטנה".

זה מאוד לא נעים, אני מסכים, אבל מוטב לפני החתונה מאחריה...

גם אם לא תפתחי את העניין לכל עומקו, תוכלי כנראה לקלוט מהתשובות שלו את הכיוון. אחרי שיש בידייך קצה חוט, אני מציע שתתייעצי עם מישהו שמבין בנושא. אני מדגיש שלא תמיד רבנים מבינים בנושא. פעמים רבות, לצערי, הם לא, ולעיתים יש צורך באיש מקצוע.  

מהדברים שכתבת נשמע שיש כאן בעיה, והגדרת אותה יפה כשכתבת ש"הוא מתנתק", ו"כמו פיצול כזה". יש כל מיני רמות של בעיות כאלה. אני למשל "מכור לתאווה" (ושוב, ייתכן שהבחור ממש לא כזה), וההגדרות האלה מאוד מאפיינות אותי, אבל אני ואשתי גילינו רק אחרי החתונה, שיש לי בעיה, ולא סתם יצר הרע של אנשים רגילים. בעיה שהיא מוכרת לאנשי מקצוע.

למרות ששיתפתי אותה ברמה מסוימת בהתמודדות שלי עוד לפני החתונה, אפילו לא חשבנו על כיוון כזה, ולכן חשוב לי שתדעי שזה קיים (ושוב, לא בטוח בכלל שזה המקרה).

אגב, הרבנים שהתייעצתי איתם, חלקם שמות מוכרים מאוד, אמרו שיהיה בסדר ואחרי החתונה זה יעבור אבל זה לא קרה. היום לפחות שניים מהם מבינים שטעו, ושמחים על הפתרון שמצאתי לבסוף, אחרי שנים רבות של סבל.

אני לא יודע אם זו הבעיה של הבחור שאת נפגשת איתו, אבל כאשר התנהגות סותרת ערכים, ובייחוד כשהסתירה נראית כה קיצונית, צריך לבדוק לעומק מה קורה כאן, לטובת שניכם (גם הוא, מן הסתם, לא מרגיש נוח עם ההתנהגות שלו, כך אני רוצה לקוות... ואני מאמין שאם יימצא עבורו פתרון לעניין, זה ייטיב גם איתו, לטווח הארוך).

בהצלחה,

ושתזכי לבנות בית נאמן בישראל, תרתי משמע.

מה זה לפתוח את הנושא הזה?לשםשמים
אני לא רוצה!
מבחינתי להכנס לעניינים האלה זה ערמה של טינופת שאני לא רוצה להתכסות בה! אני מרגישהשאין לי כלים נפשיים לדבר או לגעת בדבר כזה. זה מגעיל אותי!
לדעתי, תתייעצי עם אנשים מיקצועים...מנגינה מקורית

את צודקת לגמרי!טהרני

אבל את צריכה להכיר בכך, שכרגע ערימת הטינופת הזו, היא חלק בלתי נפרד מההתנהגות של הבחור שאת יוצאת איתו. לפי מה שאת מתארת זו תופעה ולא אירוע חד-פעמי שהפריע לך, כך שמסתבר שזה לא ייעלם ברגע.

אם את לא רוצה לפתוח את הנושא, וזה הגיוני ולגיטימי לגמרי, אז אולי כדאי שתפרדי ממנו. כפי שהציעה הלליש. בתחילת קשר, אם עדיין לא ממש נקשרת אליו, זה ודאי הדבר הנכון. וגם אחר כך זה מאוד הגיוני.

אבל להמשיך את הקשר, להדחיק את ערימת הטינופת שקיימת ולהתכחש אליה, ואחר כך אולי להתחתן איתה ולחיות לצידה 24/7, כנראה הרבה הרבה יותר יגעיל אותך בטווח הארוך.

אני מאוד מצטרף לדברי מנגינה מקורית על הצורך להיוועץ באנשי מקצוע, עם דגש על אנשי מקצוע כנים, שיודעים היטב מהי רמת ההיכרות שלהם עם בעיות ספציפיות מן הסוג הזה, ולא חושב שאם הם רופאי אף-אוזן-גרון מוצלחים, אז הם גם אורטופדים מומחים...

נשמע מוכר...ה' יושיעני
לי זה נשמע מוכר וכואב.
מי שמכיר אותי מבחינה חיצונית, בהחלט היה אומר שאני נראה דוס, חבריה תורנית גבוהה ושאני חברותי ואפילו מצליחן.
הבעיה שאף אחד לא יודע, זה שאני סובל מ התמכרות לתאווה (כמו באחת התגובות למעלה).
ולכן אני מבין על מה את מדברת - הכל בסדר מבחינה חיצונית-תורנית, עד שזה מגיע לבעיה של צניעות. וזה נראה ממש מוזר, כי זה סותר את כל הערכים שאני גדלתי עליהם, אבל פשוט אין לי את היכולת להתמודד עם בעיה כזו ללא הכלים המתאימים.
ב''ה שכיום גיליתי את הכלים המתאימים ואני מטפל בזה. אבל אני גם מודה לה' שלא התחתנתי עדיין משום שכנראה אשתי היתה סובלת מזה.
לכן, אם את בשלב של כנות ופתיחות איתו בקשר, חשוב מאוד שתפתחי איתו את זה ותראי אם יש לו כנות מספיקה לדבר על העניין. זה חשוב, כי בעיה כזאת יכולה להיות נקודתית, אבל ברוב הפעמים היא פוגעת בכל הזוגיות (בעיני ראיתי).
בכל מקרה תתפללי לה' שיעזור לך לעשות את הדבר הנכון.
"התמכרות לתאווה"די"מ
אתה בעצם מצדיק את זה.
לא הבנתיה' יושיעני
לא הבנתי מה אתה אומר.
אבל אני גם לא חושב שהיית מגיב אם הייתי אומר שאני מכור לאלכוהול/סמים.
כי אם זה התמכרות זה כביכול לא תלוי בךדי"מ
בטח שזה תלוי ביה' יושיעני
אם מישהו מכור לאלכוהול/סמים, זה לא באחריותו ללכת לטיפול כדי להיגמל?
זה לא אחריותו לעשות הכל כדי לא לפגוע בו ובאחרים?
ממש לאטהרני

אם זה התמכרות, זה אומר שאני לא יכול להתמודד עם זה בכוחות עצמי ואני צריך עזרה. זה כל מה שזה אומר. עכשיו יש לי בחירה האם לקבל את העזרה, או לשחק אותה גיבור ולהיכנס לעזה לבד כדי לנצח שם את כולם.

אתה צודקטהרני

בתורת החיים אכן מתכחשים למושג "מכור לתאווה" (והתמכרויות התנהגותיות הן אכן נושא נתון במחלוקת), ולכן בסוף החוברת הם שמים אותו במירכאות [דרך אגב, גם בתכנית הצעדים לא קובעים בוודאות שמדובר בהתמכרות, אלא שמבט על עצמנו כמכורים עוזר לנו לצאת מכבלי התאווה, וכפי שמוכיחה המציאות).

[האמת, שאינני מבין מדוע לא עשו זאת כבר בהתחלת החוברת, לשם השקיפות (שם הביאו את המושג ללא מירכאות), ומדוע לא ציינו במפורש שזו דעתם, מבלי להסתפק ברמז על כך, אבל לצערי יש עוד כמה דברים לא שקופים בחוברת, כמו אתר האינטרנט שהם מפנים אליו מבלי לציין שהם (או חבריהם לדעה) עומדים מאחורי הקמתו, ושבו הם מביאים רק דעות רבנים שמתנגדות לצעדים, ולא את דעות הרבנים התומכים, והפנייה לאתר של נוצרים שמקשרים את תכנית הצעדים לדתם, ולא לאתר "שמור עיניך" שבו יהודים דתיים צועדים בתכנית הצעדים מבלי לראות בכך שום סתירה לדתם ולהיפך].

חשוב שמי שמרגיש ויודע בוודאות פנימית שהוא באמת לא יכול להפסיק, ושתמיד הוא בסוף ימצא את עצמו בביצת התאווה, יבין שבתורת החיים לא מכירים במקום הנפשי שלו, וכנראה, בעקבות כך גם לא יכולים לתת לכך מענה...

מי שחושב שהוא לא יכול להפסיק כופר בבחירה חופשית.די"מ
ומי שחושב שהוא יכול להסתדר בלי אלוקים בחייו כופר בהשגחהטהרני

נכון.ואז?די"מ
אכן יש פה שאלה אמונית לא קטנה.
אבל לבוא בגלל זה לשלול את הבחערה החופשית זה לא נכון.
אני באמת לא מביןה' יושיעני
אם אדם מכור לסמים זה אומר שאין לו בחירה חופשית?
ברור שיש לו. אלא שהיא לא בנקודה אם הוא יצליח לבד להפסיק או לא כמו בנאדם שלא מכור. אלא אצלו הבחירה היא אם להיעזר בטיפול או לא.
זה אף פעם לא סותר את הבחירה.
זה יסוד התכנית שלי, להכניס את אלוקים לחיי.טהרני

חשבתי שהוא היה שם ובגדול, אבל מתברר שלא. זה כל העניין של התכנית. אדם רגיל אמור להבין שהוא לא יכול בלי אלוקים. אדם מכור חושב ומתנהג באופן שהוא יכול להסתדר לבד, והוא מנסה "לשבת על הכסא של אלוקים". לפני כעשר שנים הייתי בטיפול. המטפל אמר לי משהו בסגנון הזה, ובכלל לא הבנתי על מה הוא מדבר. רק בתכנית התחלתי להבין.

בתכנית הצעדים המכור בסך הכול מגלה מה שכל ילד מבין, שאי אפשר לחיות את החיים במנותק מה', בלי תפילה ובלי אמונה אמיתיות.

המכור חושב, לפני שהוא מגיע לתכנית, שהבחירה החופשית שלו היא בלתי מוגבלת, והוא יכול לבד לעשות מה שהוא רוצה (איכשהו זה מסתדר לו עם זה שהוא לא מצליח להפסיק...), כמו שמספרת מכורה לאלכוהול: "חשבתי שהחיים הם דבר די פשוט. אתה פשוט עושה תכנית לחיים, מבוססת על מה שאתה רצית, ואז - כל מה שאתה צריך, זה אומץ ללכת אחרי רצונך" (הספר הגדול, עמ' 154). זה כל מה שצריך, חושב המכור. לא צריך להתפלל על זה, לא צריך לנסות לבדוק מה ה' רוצה ולבסס על זה את החיים, לא צריך להתחשב במה שאנשים אחרים מרגישים לגבי התוכניות שלי ובאיך שהן משפיעות עליהם. כך מתנהג מכור.

בתכנית 12 הצעדים המכור בסך הכל לומד, שיש עוד אנשים בעולם, שצריך להתחשב במה שהם מרגישים. שיש אלוקים בעולם, שיש לו תכניות בשבילי, שאני צריך לכוון את החיים שלי לפי התכניות הללו.

קשה לך-לכם להבין איפה המכור נמצא מלכתחילה, ובעקבות כך, קשה לכם גם להבין את "יישור הקו" הקיצוני שהוא עושה לכיוון דרך החיים המיטבית של יהודי מאמין. אבל בסך הכול המכור לומד בדרך קשה, אמיתות פשוטות של יום יום.

זה לא שאין בחירה חופשית, זה שהמכור צריך לתת דגש חזק על שה' הוא חלק חשוב ובלתי נפרד מהסיפור. שה' הוא הבמאי הראשי, שאליו פונים בעת צרה כשדברים נתקעים. אני אישית הותקפתי באירוע טרור ולא פניתי לה' באותו מצב של סכנת חיים, והיום, אני פונה אליו באופן הכי טבעי עם כל קושי שיש לי במקביל ללקיחת האחריות והניסיון לעשות מה שאני יכול כדי לפתור את הבעיה.

וכן, אני היום חי את זה ש"יצרו של אדם מתגבר עליו בכל יום ומבקש להמיתו... ואלמלא הקדוש ברוך הוא שעוזר לו אינו יכול לו" (סוכה נב,ב). אשמח מאוד שתסביר לי איזו כפירה יש במאמר חז"ל הזה. להיפך, לפני שבאמת חייתי אותו הייתי כופר בדברי חז"ל. גם אם לא חשבתי שאני יכול בלי ה', התנהגתי לגמרי ככה.

???טהרני

ממש לא. אני לא מצדיק את זה, אני פשוט מפסיק להתכחש לזה.

אני מכיר בבעיה שיש לי, בעקבות כך לוקח אחריות מלאה, מוכן לעשות הכול להפסיק את ההשתוללות שלה, מחפש במלוא הרצינות אחר פתרון שבאמת עובד, מוצא אותו (נס בפני עצמו), ו... הופ! במקום ליפול כל הזמן, באופן יומיומי, במשך עשרים שנות צער, כאב ורצון למות, אני פתאום נקי כמעט שנה וחצי.

נ.ב. בעקבות הדיונים האחרונים שלנו בנושא, קצת הצחקתי אותי בשרשור אחר, כשאתה ויזהר הגדרתם את מי שמשתייך לזרם שלך, כאחד מאלה ש"הולכים עם האמת עד הסוף, בלי לפחד מה יגידו/מה יחשבו עליהם... לא נוהים אחרי הסביבה בצורה עיוורת... חושבים, מבררים, בודקים ראיות, לא סותמים אוזניים ועיניים מלראות ולשמוע את האמת הברורה, לא נכנעים ללחץ חברתי". אתה מכיר "זקן ממרא" אצלכם?

ועוד לא הבנת למה הבחורה שמחפשת מישהו כזה, מרגישה שזה ממש אבל ממש לא מתאים לה...

יש כאן חברים שמספרים על פתרון שעובד בשבילם. האם אתם מציעים משהו אחר שבאמת עובד? יש לי חבר שלמד אצלכם בבית הספר לייעוץ, לפני מספר שנים, ואפילו מאוד התלהב אז, והוא עצמו לאחרונה אמר לי שני דברים. א. אין שיטה מגובשת מספיק. יש שלל מרצים שבאים מבחוץ, ואז לא היו כלל חומרים כתובים כיצד להדריך אחרים. ב. אין מספיק פתיחות. אפילו "המטפלים לעתיד" לא באמת פותחים סוגיות רגישות כאלה עד הסוף בינם לבין עצמם.

א.אני לא תמורת החייםדי"מ
ב.איך זקן ממרא קשור? יש היום סנהדרין?
ג.אכן מוכן לעשות הכל גם אם זה ע"ז...
לא קשור לדיוןה' יושיעני
באנו להציע עזרה לשואלת.
לי ולטהרני יש ניסיון בעניין ונראה לנו שכדאי שהיא תברר לעומק כדי שלא תיתקל בבעיה מאוחר מדי.
לא כ''כ מעניין כרגע מה הפיתרון לצאת מזה.
מיקדת את הדיוןטהרני

אני באמת נסחפתי להתנצחות הישנה, אבל באמת אני מקווה שדי"מ יסכים אתנו שיש בעיות בתחום הזה, לא ממש משנה איך קוראים להן, שהן לא בגדר התמודדות רגילה של בן ישיבה (ואם אינך מסכים, אולי כדאי שתשמע ממני בפרטי כמה סיפורים רוויי סבל), וכדאי שהשואלת תברר את העניין.

לדי"מטהרני

א. אתה לא משם, אבל יונק מבית מדרשם, כפי שציינת.

ב. "זקן ממרא" היה ביטוי ציני שכוונתו מישהו שלא מסכים במשהו עם ראש הישיבה, מישהו שלא מיישר קו עם הלך הרוח בתורת החיים מתוך בדיקה אישית של נושא מסוים.

ג. מניפולציה לא מצחיקה. אין צורך לעבוד עבודה זרה כדי להיגמל מההתמכרות. אך אולי לפעמים יש צורך להפסיק לעבוד עבודה זרה לשם כך, וזאת במובן של להפסיק את פולחן האישיות של הרב שלי ולבדוק בעצמי את הדבר שרבנים גדולים וטובים שבדקו אותו היטב תומכים בו. כן יכול להיות שרב טועה. יכול להיות. אפילו משה רבנו טעה. ובמיוחד כאשר זה לא היה הנושא הבוער ביותר מבחינתו. למיטב הכרתי את הנפשות הפועלות, ככל שרב בדק יותר לעומק את התכנית, כך הוא תומך בה יותר.

א.ואז?די"מ
ב.לא הבנתי מה נסית להגיד.
ג.אין לי אף רב שאני מבוטל אליו.
עקבתי אחרי הדיונים שלך עם @יזהר והשתכנעתי שהוא צודק ולא אתה.
לדי"מטהרני

א. נשמע מדבריך כאן, אם כי אינני מכירך אישית, שאתה די נעול על הכיוון שלהם. גם אני לומד משם דברים.

ב. התכוונתי להגיד שבתורת החיים אין לגיטימציה שמישהו יחשוב, למשל, ש-12 הצעדים זה פתרון מצוין כי הוא בדק אותו אישית, למרות שהרב טל סובר אחרת, וששאר בחורי הישיבה ימשיכו לכבד אותו, כי "אלו ואלו דברי אלוקים חיים" (וכפי שציינת אין היום סנהדרין!), מה שאין כן במקומות אחרים, שהאמת שאני די מחפש אותם, כי הם לא כל כך קיימים... אבל בכל זאת, יש מקומות מכילים ומאפשרים יותר.

ג. זכותך לחשוב כרצונך. אבל איך לומר זאת? אני חושב שאצל אנשים מסוימים המסקנות ברורות מראש. למשל, יש רבנים שאם יבררו את הסוגיא אם לומר הלל ביום העצמאות, או אם ראוי שגבר יילך בשרוול קצר, די ברור מה תהיינה מסקנותיהם. כדי לבדוק משהו באמת, צריך להיות נכון להשתחרר מהנחות יסוד מוקדמות. ודרך אגב, אני אישית חשבתי כששמעתי על תכנית הצעדים שזה מטופש וכפירה בבחירה חופשית, אבל אני אומר בלא הכנות, שלגמרי לא הבנתי על מה מדובר. כפי שאגב, נראה גם מדבריך...

א.אז אתה ממש טועהדי"מ
מוזמן לחפש את הדיונים שלי עם יזהר מיום ירושלים לדוגמא..
ב.לגלות לך סוד?
גם לנצרות אין מקום בתורת החיים.
אם הרב טל סובר שזה ע"ז ליגטימי שלא יתן לזה ליגטימציה.
ג.אני מסכים איתך שיש כאלה ף.
אם היית מכיר את הרב טל היית יודע כמה הוא לא כזה.

א. יכול להיות.טהרני

ב. יש הבדל עצום בין נצרות לבין זה. אין שום מקום להשוואה. זה כמו שהאדמו"ר מסטמאר יגיד, שכל מי שיש לו נציגים בכנסת אסור לצרף אותו למניין. לשיטתו זה אכן נכון, אבל כאשר אדם פוסל באופן גורף יהודים רבים על פרט קטן, זה בסוף ממקם דווקא אותו בעניין שעליו הוא יוצא בחריפות כה רבה, בשולי היהדות.

מבחינת הרב טל זה אולי לגיטימי, מבחינת מי שלא בדק לעומק את הנושא, ורואה רבנים גדולים אחרים שתומכים (כמו הרב אהרן פלדמן, והרב מלכיאל קוטלר (בנו של הרב אהרן), חברי מועצת גדולי התורה של אגו"י בארה"ב, ועוד רבנים רבים גדולים מארה"ב שכלל לא הוזכרו בדיונים כאן, וכן רבנים מהארץ שהוזכרו), אני חושב שאם העיסוק בנושא הוא לא מפעל חייך, כדאי שתימנע מלהכריע בו.

ג. אני מכיר קצת את הרב טל, באמת חשבתי שהוא לא כזה, החוברת קצת הפתיעה אותי. עם זאת, לדעתי, יזהר מוביל קו נוקשה יותר משל הרב טל.

ב.אם האדמור מסאטמר יתן לזה הסבר הלכתי אין לי שום בעיה עם זה.די"מ
ג.התכוונת שחשבת ככה עד שהרב טל נגע לך בנקודה רגישה..
ב. הוא נתןטהרני

ג. יכול להיות. דווקא חשבתי שהרב טל יהיה מגדולי התומכים לפי מה שהכרתי אותו. היום, מתוך החוברת, אני מבין שיש לו התנגדות לכל שיטה טיפולית שלא מיוסדת על כתבים תורניים, בדומה לרב גינזבורג, ולכן המסקנה ידועה מראש.

חשוב להדגיש, שבעניין הזה הוא מאמץ גישה קיצונית (וזה מה שהפתיע אותי בלי גם קשר לתכנית הצעדים). כי בעולם התורה של היום, ברוב המגזרים, מקובל להשתמש בכלים פסיכולוגיים ברמה כזו או אחרת. בציבור החרדי זה בכלל תופס תאוצה מאוד גדולה.

ב.אז אין לי בעיה עם זהדי"מ
ג.אז כנראה שהוא חושב ככה מסיבה מסויימת ולא סתם.
גם אם אתה לא מסכים איתו.
ג. נכון. אבלטהרני

חשוב שהרב ובעיקר הסובבים אותו יבינו שכרגע הם בדעת מיעוט, גם אם כעבור כמה דורות יתברר שהם צודקים. וחשוב להתייחס בהתאם לאנשים אחרים. יותר מדי מיעוטים בהיסטוריה היהודית היו בטוחים שכל האחרים הם כופרים ורק הם צודקים.

למה?די"מ
כל עוד אין סנהדריןטהרני

באופן כללי, בלי קשר לסוגיה ספציפית, חשוב מאוד לדעת את מיקומך המדויק במפת היהדות לדורותיה. רוב הזרמים של היום הם חידושים מהפכניים של מאתיים-שלוש מאות שנה לכל היותר. היהדות קיימת הרבה דורות לפני זה. חשוב לדעת מה עיקר ומה טפל. מה מקובל על כל ישראל לדורותיהם ומה לא כל כך. וגם כיום, חשוב לדעת עד כמה אני תקוע בתוך הראש של עצמי ושל המגזר שלי, ועד כמה מה שאני חושב ועושה הוא מיינסטרים שמקובל על כולם ולא דבר חריג. אם תהיה לי קצת ענווה, אדע שכשאני חורג באופן משמעותי מהיהדות לדורותיה ומרוב אלו מעם ישראל שרואים עצמם מחויבים לחלוטין לתורה, יש סיכוי טוב שאני לא בדיוק במקום מרכזי במפת היהדות.

לא מסכים איתך בכללדי"מ
זה אולי נכון למי שהוא זרם חדש לא למי שנצמד לתלמוד
בית הספר לייעוץ נצמד לתלמוד?טהרני

אתה בטוח בכך? זה מה שהרמב"ם היה אומר לעשות? אני דווקא מתרשם שיש לו ניחוח חסידי יותר. ויזהר עצמו כתב שהשיטה היא בת 200-300 שנה (איני זוכר בדיוק כמה).

דברתי על הלכהדי"מ
אין מקורות הלכתיים בחוברת של הרב טלטהרני

הדיון הוא אולי על רוח ההלכה. לא מובא שם שום מקור ברור מההלכה שלפיו ברור כי יש בתכנית איסור עבודה זרה (וזאת מבלי להיכנס לפרטים רבים המובאים בחוברת שכלל אינם נכונים).

אני דברתי בכללידי"מ
לא ספציפית לגבי החוברת
אתה רוצה שיהיו מקורות שמסבירים למה הנצרות היא ע"ז וכפירה?יזהר

החוברת גם לא מוכיחה את מציאות ה'.

היא מניחה בבסיסה עקרונות אמוניים שאין עליהם חולק ביהדות, ודנה במציאות בפועל בתוכנית.

החסידות כיום היא מיינסטרים לגמרי.יזהר

לעומת אימוץ שיטות טיפוליות נוצריות, שזה, אפעס, קצת פחות מיינסטרים. עולם הפוך.

אתה מערבב מין בשאינו מינו.יזהר

הרב טל סבור שתורת הנפש צריכה להיות מבוססת על התורה של זה שברא את הנפש. במילים אחרות: מדובר בתורה ולא בחכמה, ולכן אסור לקחת אותה מהגויים.

יש הרבה נקודות שהם חכמה בפסיכולוגיה החילונית, אבל ככל שמדובר בתחום הקליני - בתחום בכללותו הוא תורה ולא חכמה.

עם כל זה, מדבור במחלוקת לגיטימית, והוא ממש לא פוסל ושולל כל שיטה שמערבת דברים גויים.

12 הצעדים זה סיפור אחר לגמרי. שם הבעיות הן הרבה הרבה מעבר לעניין הבסיסי של "לקיחת דברים מהגויים", כפי שמורחב בחוברת ובדיונים, ולכן השלילה המוחלטת.

כן. יש מצב... טהרני

וד"ל.

יכול להיות שהמצב חמור ויכול להיות שלא כ"כ...רז.
גילית שהבחור שאת נפגשת איתו הוא בנאדם אנושי, גבר, לא מלאך...
קרה לך פעם שפתאום קלטת שאת באמצע לתלוש שערה בשבת, שאת באמצע לפוצץ חצ'קון או שהיה לך עקיצת יתוש שאמרת לעצמך לא לגרד אותה ופתאום שמת לב שאת מגרדת אותה בעצבניות? וכל זה בלי לשים לב, לא היה לך מודעות ריגעית...
הבחור שלך יושב בישיבה, לומד, הוא יודע שאסור להסתכל על בנות וכל שכן אם הם לא צנועות. הוא לא הולך למקומות בעייתים, ולא מסתכל על תמונות בעיתונים. יש לו אינטרנט רימון. הוא מנסה מראש להגיע למצב שהוא לא יצטרך להסתכל על מישהי. נראה לך שאם חלילה הייתם הולכים לחוף הוא לא היה טומן ת'ראש שלו באדמה כדי לא להסתכל??
בפגישה איתך הוא מתעסק בך, בדברים שאת אומרת לו, ושהוא אומר לך. ופתאום הוא רואה מישהי והוא לא כ"כ שם לב אליה, הוא נמצא במצב של חוסר מודעות ביחס אליה. ומשהו מושך את העיניים שלו והוא מסתכל, מתבונן. יתכן והוא פשוט לא כ"כ מודע למה שהוא עושה עכשיו. הוא לא ציפה ולא חשב מספיק מראש שהוא יתקל בזה במקום שבו אתם נמצאים. ואולי זה דווקא בגלל שהוא לא רגיל לזה, הוא בונה את המחסומים שלו להימנע מדברים כאלו מראש. אבל עכשיו לא ולכן הוא מתנתק ומתבלבל ולא מודע לעצמו עד שהוא תופס את עצמו וקולט על מה הוא מסתכל. ויכול להיות שהוא לא קלט ובקריאת שמע על המיטה הוא בכלל לא יזכור את התקרית הזאת...
תנסי אולי לדבר איתו על זה בצורה עקיפה, להעיר את המודעות שלו למצבים האלה ולספר שראית כבר כמה מקרים שמישהי מגיעה ויש בנים דוסים (אחרים, לא הוא) שמסתכלים עליה ובוהים בה וכו', ואת לא מצליחה להבין את ההתנהגות שלהם. יכול להיות שהוא יבין שמדובר בו ויסביר את עצמו ויכול להיות שהוא לא יבין ויסביר את ההתנהגות שלהם ומההסבר שלו תוכלי להבין קצת מה עובר עליו. יכול להיות שהוא לא יבין את התופעה ויכחיש אותה אבל אז הוא ישים לב לעצמו יותר בפעם הבאה...
יכול להיות שזה המצב שלו ויכול להיות שלא. תנסי לברר...
אבל בכל אופן את לומדת מכאן, שגם אם הוא אומר לך שלא אכפת לו מהחיצוניות ולא משנה לו איך את נראית ואיך את מתלבשת כל זה במודעות שלו. יכול להיות שקצת יותר בפנים במקום שהוא לא מספיק מודע לו, הוא כן שם לב לחיצוניות וכו' וזה כבר התפקיד שלך. הוא לא מלאך. מלאכים יש בשמים...

בהצלחה בהכל!

סליחה על האריכות...

מסכים עם רזה' יושיעני
לזה התכוונתי שיכול להיות שזה בעיה נקודתית.
אבל כדאי לפתוח את זה כי יכול גם להיות שלא
פתאום נפל לי האסימוןלשםשמים
שיכול להיות שהתיאורים שלי והתחושות בעקבותיהם מחלישים אחרים...
אז לא זאת הכוונה..
לפום צערא אגרא, לא?
התגןבה שלך גרמה לי לרצות לחבק ( מרחוק כמובן..)
ותודה על התובנות!!
יכול להיות שרז צודק, אבלטהרני

אם זה שיטתי במהלך פגישות, זה נראה לי קצת מוזר. במחשבה שנייה, יותר מקצת.

אפילו אני כמכור מכף רגל ועד ראש לא הייתי נוהג כך בזמן פגישות. הרי אני רוצה להיות טוב, אני בא לבנות סוף סוף בית בקדושה ובטהרה ולשים את כל הזבל בצד לנצח נצחים. זמן של פגישה אמור להיות זמן שבו אני רוצה לשכוח את הצד הזה שבי. הוא יכול לחכות לאחר כך. הבחורה שאני יוצא איתה תשים לב (כפי שאכן קרה). זה נראה מוזר. אני חושש שיעוטו עליי אחרי השימוש במילה, אבל, כן, זה נראה קצת כפייתי...

^^^^די"מ
זה שאין לו בןשה מהעניין זה ממש חמור
סוף סוף אנחנו מסכימים!... טהרני

ואגב, אולי תסביר לי מה זה ה-^^^^.

בתור אחד שאינו איש פורומים, אני כל פעם תוהה.

זה אומר שאני מסכים עם התגובה אמעליייידי"מ
מקסיםכורש
הלוואי ואלמד זכות כמוך.
קפץכורש
תעיפי אותו לכל השדים.liat

יש הרבה דגים בים.

כל הדיוו למעלה עזר לי למקד את השאלהלשםשמים
השאלה שלי היא בעצם כזו:
במידה ומדובר בעניין שאפשר לטפל בו ב"שיחת נזיפה" או בהסבת תשומת הלב לעניין ואז הוא יחזור בתשובה על זה באמת, הלוואי שזה המצב,
יכול להיות מאוד שאשקול ברצינות להמשיך, בכל זאת כן נקשרתי,
במידה ולא ומדובר בבעיה עם שורשים עמוקים כמו שכתבו פה, אני די בטוחה שלא, כרגע אני לא יכולה להכיל דבר כזה ( במחילה אם זה מייאש מישהו).
אני כן אצטרך לעמת אותו בדרך זו או אחרת, תודה על העצות, חלקן עזרו מאוד והחכימו,

אז:
איך אדע שמה שהוא יגיד נכון,
ז"א איך אדע שהתשובה שיתן זו האמת לאמיתה והוא לא יתגונן/יסתיר ממני ממבוכה או כל דבר שהיא לא האמת לאמיתה??
באמת לא בטוח שתדעיטהרני

אם הוא אכן סובל מהבעיה שתיארנו, מסתבר שהוא סובל גם מהכחשה עמוקה.

אבל יש בחינה של "ניכרים דברי אמת" ובמיוחד ככל שהשאלות שלך יהיו ספציפיות וברורות יותר, תוכלי לקבל תמונה ברורה יותר (אפילו תגובה של מבוכה, או משהו כאוב ומפוחד בעיניים מלמדים הרבה).

אני בכלל ללא סומכתלשםשמים
על עצמי שאדע לזהות אם ניכרים דברי אמת או לא..
אז אין דרך???
אז מה אעשה??
זה יותר ענין של הרגשה אישיתאמא ל 5
הוא איתי?

הוא חושב על הביחד ומה נכון וטוב לשניים או לאחד?

הוא ממקום של בניה והשקעה???
אני בכלל ללא סומכתלשםשמים
על עצמי שאדע לזהות אם ניכרים דברי אמת או לא..
אז אין דרך???
אז מה אעשה??
להתפלל.ה' יושיעני
תתפללי על זה הרבה. תדברי הרבה עם אבא שבשמים. ותזכרי שבסופו של דבר הכל תלוי בו.
לצד זה כדאי לשאול איש/אשת מקצוע שמבינים בעניין.
ולקוות שהוא יענה לך בכנות. הרבה פעמים קל לגלות כשמישהו שמכירים די טוב לא עונה בכנות.
יכול להיות ש(כמעט) אין דרךטהרני

אבל, לצורך העניין, יכול להיות גם בחור שתצאי איתו, שסובל מבעיה בתחום, ואצלו זה לא יתבטא באופן הזה, כך שגם לא תדעי בכלל. אולי כדאי תתייעצי עם מישהו שאת כן סומכת עליו. עם זאת, אין בן אדם שאפשר לסמוך עליו באופן מוחלט, ולכן אין מנוס אלא לפנות ליוצר האדם ולבקש ממנו שיעזור לך, וכפי שכתב ה' יושיעני.

ורק טיפ קטן בנושא התפילה מניסיון אישי: בתקופה האחרונה מאוד עוזר לי לפנות אליו מתוך בטחון שהוא אוהב אותי ורוצה לעזור לי. זה משפיע מאוד על סגנון התפילה שלי. במקום להתבכיין ולהתפלש ברחמים עצמיים ובדמעות על המציאות הנוראה שאני נתון בה, אני מבקש ממנו בטבעיות ובפשטות, כמו שאני מבקש ממישהו שאוהב אותי להעביר לי את המלח. מאז, התפילות שלי פתאום נענות הרבה יותר (פעם, מזמן, קראתי שהרב קרליבך אמר משהו בסגנון, אבל לצערי לא יישמתי...)

ייתכן שעדיףהרוזן!

כמו שכבר העלו פה, לא לגשת לנושא בצורה ישירה.

לדבר על זה כתופעה שראית אצל אנשים וכדו'.

אם הוא לא ירגיש מותקף, סיכוי רב יותר שלא ירגיש צורך לשקר.

אם אתם חושבים על חתונהפאז
חייבת להיות ביניכם כנות אמיתיות ותקשורת פתוחה.
קחי את זה כמבחן בד ליכולת שלכם לתקשר כזוג.
את צריכה להתחתן עם מי שרוצה אותךliat

לא עם מישהו שרוצה להתחתן.

מי שרוצה אותך, את מעניינת אותו והוא לא יסתכל על אחרות , לפחות לא עד שישיג אותך.

מי שרוצה רק להתחתן, ברור שיסתכל על אחרות, כי עם כל אחת הוא יכול להתחתן.

אבל את יודעת מה? זה לא נושא לתשעה באב.

אהבתי מאוד את ההגדרהטהרני

וזה דווקא כן נושא לתשעה באב - בניין הבית...

האמתפאז
שאותי בחור כזה היה מאד מרתיע.
אני לא רוצה ח"ו להלחיץ או להכפיש- אבל מי שעד כדי כך מתקשה להתמודד ולהלחם עם היצר
זה יכול לבוא לידי ביטוי בעוד מקומות, גרועים יותר, גם אחרי החתונה.

כי להסתכל על נשים בצורה שאת מתארת- לידך, זה דבר שגובל בחוסר טקט גם אצל חילונים שדברים כאלה לכאורה
מקובלים אצלם.

אני מציעה לפתוח את הנושא באמצעות מכתב.
להיות עם יד על הדופק, לנסות לראות אם הוא כנה
וישר ואמיתי או שמא לא.
בכלל בגלל שזה נושא שאני מניחה יביך גם אותו והצניעות יפה לו, אולי ראוי שגם הוא יענה במכתב כשלב א.

בעיני לא לעניין להתעלם- מצד אחד יש כאן התאמה גדולה, ומאידך חשש אמיתי שמרתיע מאד.

שיהיה בהצלחה רבה והחלטות טובות בעה

(למותר לציין שלמרות הקושי ולמרות מי שיודע על הקשר
ההחלטה להנשא או לא חייבת להיות ממקום נכון ואמיתי, ולאמושפעת מהנל)
מסייגת לאחר שיחה עם בעליפאז
זה יכול להעיד או על בעיה חברתית מסויימת של חוסר מודעות
או על בעיה קשה עם היצר.

(לכל הגברים הנורמלים יש כמובן את ההתמודדות הזאת שהיא לא פשוטה,
ומן הסתם כרוכה בעליות וירידות,
בנפילות ובהצלחות.
עם זאת לעשות את זה בצורה בולטת ליד בחורה שהם יוצאים איתה-
מורה או על יצר או חוסר התמודדות לא רגילים
או על בעיה חברתית וחוסר מודעות עצמי או משהו בסגנון )
לענ"ד אין לך ברירה אלא לפתוח את זה גלוי.יזהר

גם אם בסוף התהליך תאלצו להיפרד, תעשי איתו חסד גדול בכך שתנערי אותו.

כן.. זה כנראה הולך לקרותלשםשמים
נראה שאין לי יותר מדי ברירה.שה' יעזור לי..
לטעמי חשוב שתתייעצי עם אישיות מתאימה~א.ל

כיצד ואיך לעשות את זה..

לא לעשות את זה לבד. את לא יכולה להעריך נכון את תגובתו, ואולי תצאי מבולבלת יותר..

יכול להיות גם שהאופן בו תעשי את זה, יפגע בו, ואולי יגרום לנסיגה בקשר-- ייתכן שזה קורה מסיבה שלא חשבת עליה, ולכן עצם המחשבה תפגע בו.

(למשל חוסר מודעות.. יש אנשים שמסתכלים הרבה, אבל לא באמת בוחנים. סוג של ריחוף בשילוב של חוסר מודעות קורץ)

על כל פנים אף אני ממליצה כן להעלות את הנושא בשילוב של סיוע והתייעצות על האופן בו זה ייעשה

בהצלחה!

להזכירך,יזהר

מדובר בבחור תורני בשיעור ט'. מצד האמת גם בחור בישיבה תיכונית יודע שאסור לו להתבונן בנשים לא צנועות, אבל כאן חוסר המודעות עוד יותר לא מתקבל על הדעת.

ושאלה קטנטנה..לשםשמים
כשאתם אומרים מכור-
הכוונה שרואה סרטים לא צנועים בכפייתיות. נכון?
עזבי את ה"מכור". זה ממש לא קשור לכאן, ולא רלוונטי.יזהר

אוףףףלשםשמים
ההערה שלך וההשערות שהעלית נראות אפשריות..וזה מוריד כ"כ את הביטחון איך לגשת..
הוא כן טיפוס שבאופן כללי מתעמק בדברים, נכנס לעובי הקורה מה שנקרא, שם לב לפרטים וכו
אין לו שום בעיות בתיפקוד החברתי, ההפך.
אולי כדאי לי להעלות את העניין מול מישהו מקצועי, אם יסכים, כמובן, ואולי זה ילחיץ ויאיים עליו..

כשאני בוחנת את מכלולו האפשרויות נראה לי שהסיכוי שאקלוט אותו ב100% לא גבוה בכלל
זה לאו דוקא נובע מבעיות בתפקוד החברתי~א.ל

מכירה את זה מכמה וכמה מקרים.. (לאו דוקא בהקשר הזה של ההסתכלות שציינת אומנם)

כמו"כ כתבת ששמת לב לזה רק בחודש האחרון, וזה לא היה קודם לכן.

לכן,

לדעתי..

נסי להתייעץ עם איש מקצוע, איך לעשות זאת, ואיך לגשת..

את השיח תעשי פנים מול פנים, יחד איתו, מבלי איש המקצוע..

עשי זאת בעצמך מגניב ממש כך..

זו דעתי. בהצלחה!!

קבעתי פגישה איתו ועם יועצת..לשםשמים
אני אעלה את זה מןלה ורציתי לשמוע חוות דעת:
ברור לי עכשיו שאם הבעיה שורשית אני לא ממשיכה. וברור לי שאני חייבת להיות כנה איתו הוא לחוץ ולוחץ מאוד עכשיו כי התרחקתי מאוד...
השאלה שלי היא כזו-
קשה לי להעלות את זה בדעתי אבל לצערי זה מחוייב המציאןת , הלוואי ולא.
-אני מדמיינת לי תסריט שהוא יפתח ויתוודה שיש לו בעיה שןרשית והמצב כזה אני לא נשארת עם כל הכאב ( לא יכולה להכיל, קשה לי) - האם זה לא יפגע בו יותר אם אנטוש אחרי שיפתח אץ סגור ליבו? כדאח/ראוי/הוגן לעודד אותו להפתח בידיעה שלא אשאר שם??( למרות שכלום לא בטוח)
זה אנוכי מדי..
איך אפשר למזער את הפגיעה בו?
לדעתי-~א.ל

לומר ליועצת מראש על מה את מתכננת לדבר, ועל האופן בו את מעדיפה שזה ייעשה

ולתת לה להוביל את הדברים.

כך שאם החלטת שאת לא מעוניינת בקשר, במידה וזה יתגלה לך, על אף מעלותיו הרבות,

בקשי מהיועצת שבמידה והוא יתוודה,

לא תרצי שתתעמק מידי בנושא ותאריך..  

(ובכל זאת, מממליצה שוב. להעזר ביועצת, ולבצע את השיחה פנים מול פנים מבלעדיה)

כן..הפגישה לא באותו יוםלשםשמים
תודה על העצה!
היה נשמע שהמפגש הוא מפגש משולש~א.ל

לדעתי טוב עשית, ממש ממש בהצלחה!!!! מקווה שיוסרו החששות, והוא יקבל את הדברים ברוח טובה..

אל תנחיתי את זה עליו בהפתעה מול היועצת!יזהר

זה מאוד מאוד יפגע בו. את חייבת ליידע אותו מה נושא הפגישה מבעוד מועד.

זאת אכן אפשרות. זכותך המלאה לקום וללכת.הייזל
אבל אם כבר לדמיין תסריט, אז שיהיה שלם. אילו עוד אפשרויות באות בחשבון?
2. (אפשרות 1 כבר נאמרה...) הוא יטען שלא היו דברים מעולם ושהכול בראש שלך.
3. הוא ייפתח ויתוודה שאת צודקת, אכן מדובר בבעיה שורשית, ויספר לך שהוא בטיפול כבר תקופה ועובד על זה. (משנה בעינייך?)
4. הוא יאמר שאולי באמת הוא לא שומר על נקיות מחשבותיו לפעמים אבל זה קורה לכולם ואת מגזימה.
5. ...

האם כל האפשרויות מובילות לסיום הקשר? (כבר אמרתי כאן מה אני הייתי עושה, אבל זאת לא אני אלא את.) האם את יכולה להעלות בדעתך סיטואציה שבעקבותיה תרצי להישאר אתו? אם כן, חוסר הנעימות הנלווה ראוי וכדאי. אם לא, אני באמת לא מוצאת סיבה ללכת ליועצת לפני שאת נפרדת ממנו.
זה נכון שרןב הסיכויים לא יהיו הפתעות טובותלשםשמים
אבל אני כן רוצה להאמין שיש עוד אפשרויות אחרות..
ןחוץ מזה המינימום שאני צריכה לעשות זה לסיים(אולי) בצורה מכובדת ןמכבדת עד כמה שניתן , בשביל זה טוב לי להיעזר..
תודה רבה לכולכם!!
יש כאן אנשים מדהימים!!
אני מרגישה מלווה וממש נתמכת ע"י הרבה אנשים , אמונימיים אומנם..
שבע"ה יהיו לך רק הפתעות טובותרז.

סליחה שאני מבלבל אותך אבל נראה לי שאת לא מגיעה פתוחה מספיק. החברה קצת תלו את הבחור על עץ גבוה, ועשו לו משפט שדה שלא בצדק.

הבחור נשמע לי בסדר עם נטיות רגילות וטבעיות שלא צריכות להדאיג יוותר מדי. כפי שכתבתי מקודם, ברור שהוא יודע שיש בעיה בלהסתכל, והוא כנראה בנה לעצמו מחסומים בדרכו שלו. המחסומים שלו היו אמורים לחסום כבר מזמן אלא שהמציאות איתך קצת גרמה לזה, הוא נהיה יותר פתוח כדי לקבל אותך וההסתובבות אתך בחוץ כשהוא 'פרוץ' מביאה אותו לבילבול כשהוא נתקל בו. בילבול שהוא לא מודע אליו. בילבול שנובע מסקרנות. סקרנות של ילד שרואה פתאום טלויזיה בפעם הראשונה. להיפגש בעור חשוף זה מסקרן ומבלבל. הסקרנות הזאת מנתקת אותו לרגע.

ככה נראה לי לפחות כי אם הוא היה נמצא במודעות שהוא מסתכל וגם כשהוא אתך הוא כבר היה שם לב לתגובה שלך. הוא יודע שאת נמצאת שם איתו ורואה אותו ובכל זאת הוא לא יודע כלמה את מתרחקת ממנו כל התקופה הזאת.

אני מסכים מאוד עם 'לעולם חסדו'. תנסי כן לצפות לדברים חיוביים ממנו ואל תנעלי על מה שכתבו כאן.

בהצלחה עם היועצת, ושנשמע ממך רק דברים טובים בע"ה!

תודה !לשםשמים
בעזה"י שיהיה רק טוב!טרררם

נראלי גם כמו רז. ויזהר, שבחור בשיעור ט' כבר יכול לחוות הרבה עליות ומורדות בעבודת ה' (ונ"ל שבמיוחד אחרי אכזבות רבות בעולם השידוכים וצפייה לא ממומשת לחתונה) וזה לא חייב להגיע לידי ביטוי בהרגלים כמו שמירה על הסדרים או באמונות ודעות, אבל כן בכל התחומים הרגעיים שדורשים את כח הבחירה עכשיו במיידי (כמו שמירת העיינים - ובפרט בנושא הזה שהכוח המושך והיצר חזקים מאד וכשהלוחם חלש המלחמה מוכרעת מלכתחילה). ואין צורך בכלל לומר שמדובר בבעיה שורשית, אפילו אם היא כבר הפכה להרגל. כל הרגל אפשר לשנות, הכל תלוי בעבודה. ממילא יוצא ציור של בחור תורני עם שאיפות גדולות שצריך עוד הרבה עבודה והתחזקות, אבל נמצא על הרצף לא משהו חריג. נ"ל שהמקום שלך במצב כזה הוא קודם כל, כמו שאמרו פה, לפתוח את הנושא אין מנוס מכך ולבדוק מה הוא אומר בקשר לזה ובעיקר איפה הרצון שלו, אם יש רצון אז אפשר להתחיל לעבוד ואפשר להפוך את העולם, ואז באמת המקום שלך בהקשר הזה יהיה הרבה תמיכה ועידוד ועזרה (כמו כל זוג נשוי במידה כזאת אחרת). ואם אין רצון אז צריך הרבה תפילות. לסיכום נראלי שמילות המפתח פה הם רצון ועבודה.

בהצלחה ובשו"ט!

וןאוו איזה אומץ!!!בהצלחה!הלליש
לסמוך זה בסיס בקשראמא ל 5
את לא סומכת עליו
אז באמת לא כדאי להשאר ביחד.

את מכירה אותו מספיק זמן לראות להרגיש ולשמוע את התשובה שלו.

בהצלחה.
הוא קצת רחפן?יגביש

סתם כיוון מחשבה...

אמרת שהוא עמקן. 

יכול להיות שכשהוא שקוע עמוק באיזה נושא עיניו משוטטות למקומות שבטבע כל גבר נמשך, והוא פשוט "לא שם" בשביל לשים לב.

אולי תנסי לדמיין את עצמך בשיחה עמוקה, בטלפון נגיד, ומישהו מולך מחטט באף. (חיפשתי משהו רחוק ומוזר...הדוגמא מגעילה אבל תנסי לצייר משהו בסגנון)

את יכולה לדמיין את עצמך פתאום קולטת שאת בוהה בו כבר כמה שניות?

ואולי, למרות שלא שמת לב, דעתך קצת הוסחה מהשיחה העמוקה?

מצאת את עצמך פעם שקועה בשיחה,יזהר

ולא שמה לב שערבי מולך שולף סכין?

זאת דוגמא יותר מתאימה לנידון.

"ריחוף" כזה יכול להיווצר רק כשאדם כבר כל כך רגיל בחטא, עד שהוא שוכח אפילו להסתיר את עצמו מפני פגושתו.

אתה נורא מגזים!!~א.ל

יש מציאות כזו שאדם הוא רחפן או שקוע במחשבות,

לכן הוא מסתכל אבל לא באמת מתעמק במובן הלא טוב של המילה

העיניים בכיוון מסוים, אבל הן לא בוחנות ובמיוחד שלא על מנת להסתכל ולחוות!

המציאות הזו קיימת,

אולי היא לא מוכרת לך,

אבל היא שם, ואין מקורה בחטא כלשהו.

מכירה את זה מהצד הנשי, והגברי כאחד.

לא מכיר מציאות כזויזהר

של בחור ישיבה, דוס, תורני, מקפיד, או כל שם אחר שתבחרי לו, ש'מרחף' ולא שם לב שהוא בוהה בבחורה עם גופיה.

שימי לב לתיאור שלה:

הלוואי.. - לקראת נישואין וזוגיות

אם את מכירה כזאת מציאות שנובעת מריחוף נטו - אשמח לשמוע. בעיני זה חידוש גדול, וכנראה הוא מצביע על בעיה קלינית של ניתוק קשה מהמציאות.

אני לא אומרת שהבחור המדובר הוא כזה~א.ל

אבל יש מציאות כזו

והתיאור שלה...

הוא בעיניה הסובייקטיביות בלבד. 

לא על סמך זה מכריעים הכרעות וחורצים את הדין

עברתי שוב על התיאורים שלך,יזהר

ואני מעלה אפשרות נוספת:

יתכן שהבחור בתקופה של משבר רוחני וייאוש בכל התחום הזה, או אפילו בדאון כללי בעבודת ה'.

כדאי לפתוח את זה מולו ממקום מאמין ולא חשדני. ואולי הוא יפתח ליבו בפניך.

אם את רואה שהוא באמת במקום גרוע באופן זמני, אבל זה כואב לו, והוא רוצה לחזור בתשובה ולהיות במקום טוב יותר - זה אומר שיש מה לדבר. אולי הוא צריך עזרה, יעוץ וכו'.

יכולה להיות מציאות שבחור בשיעור ט' הוא בבחינת "זקן שאינה לפי כבודו" והוא מתבייש ללכת להתייעץ עם רבנים בישיבה וכדו', וצריך לדברן אותו ולשכנע אותו.

משבר בתחום הזה דווקא? אני לא יודעתלשםשמים
משבר כללי בעבודת ה'? לא נראה לי בכלל, הוא משדר אופטימיות וזה לא ניכר בכלל- אלא אם כן הוא שחקן ממש טוב מה שאומר שאני לא מכירה אותו בכלל, אני די בטוחה שזה לא המצב,
אני מאמינה שהייתי מרגישה דבר כזה. והוא לא רחפן , הוא מאוד עם הרגליים על הקרקע. עמקן כן. וההסתכלות שלו היא לא הסתכלות בעלמא, אני מכירה אותו מספיק טוב כדי לדעת שזה לא היה תמים ונקי, וזה גם חזר על עצמו.
אני לא יודעת מה עובר לו בראש, אבל הוא מסתכל על נשים לא צנועות, בתשומת לב (וזה לא בראש שלי) גם מבוגרות.
ויותר מפעם אחת הוא דיבר בתוך רצף של שיחות ארוכות של כמה שיש הרבה פיתויים בכל מקןם וכו'
אני לא התמקדתי בזה, בדיעבד חבל שלא.
ואין לו שום בעיה קלינית או משהו כזה.
הרבה אנשים הם שחקנים טובים.יזהר

לא רק נוכלים גדולים כמו שיינברג. הוא דוגמא קיצונית, אבל דיכוטומיה מסויימת בנפש, שיוצרת מצג שוא חיצוני מול עולם פנימי אחר - זה משהו נפוץ מאוד בעולם.

די נראה לי שזה העניין, ושיחה על העניין הזה תוביל לאחת משתי תוצאות אפשריות: א. הוא יסגר ויתנגד. מן הסתם זה יוביל באופן מהיר לפיצוץ ולסיום הקשר. ב. הוא יפתח בפניך צוהר לעולמו הפנימי. זה יהיה כואב ולא פשוט, אבל עשויים לצמוח מזה דברים חיוביים, הן בנוגע לתהליך של תשובה אצלו, והן לקשר שלכם.

ההיתכנות של כל אחת מהאפשרויות היא לא מקרית. ככל שהמציאות של שתי העולמות היא יותר עמוקה - כל הוא פחות יהיה מוכן לחשוף אותה ולנסות לתקן אותה. עצם ההסכמה להיחשף ובעצם לשבור אותה - מראה על רצון לתיקון.

זה לא צריך להיות דווקא מצג שווא...אדם כל שהוא

יכול להיות שהמצג החיצוני הוא ביטוי של אחד הצדדים האמיתיים שמתנגשים בפנים.

ולגופם של דברים, עם כל הכאב על הבחור, זה נשמע שיש כאן בעיה חמורה, שאי אפשר להתעלם ממנה.

או שמצליחים למצוא דרך להתמודד או שכדאי לחתוך.

כמו שאמרו פה, זה שזה קורה בפגישות, זה סימן מאוד מדאיג.

ועדייןלשםשמים
אני חושבת ונוטה ורוצה מאוד להאמין שהוא צדיק. חוץ מהעניין הזה. חברות טובות שלי נשואות לחברים טובים שלו, חברים מנערות. כל מי שמכיר אותו אוהב אותו, וזה לא יכול להיות סתם. בנ"א לא יכול לשחק כל החיים שלו.
אני רק מדברת איתו ושומעת את קולו ומרגישהמרע בכלל שאני בכלל מעלה בדעתי מחשבות שהוא אחר.
יכול להיותסוד הגן הנעלם

אני לא מבינה בזה אבל יכול להיות שבאמת לא היה ולא נברא כלום, ופשוט צירוף מיקרים, אולי משהי בדיוק עברה והוא לא שם לב וכו'... גם 3 פעמים בתוך 4 חודשים של היכרות זו לא תופעה כל כך מובהקת... אל תמהרו לחרוץ את דינו.. אבל בכל מקרה שווה בדיקה..

דרך אגב, זה שהוא נופל בעניין מסויים לא סותר את זה שהוא יכול להיות אהוב ומדהים בשאר הדברים.. אבל תזכרי שהעניין המסויים הזה הוא מאד משמעותי לחיי נישואין, לכן אם את מגלה שבאמת יש בעיה (ולא בגדר אולי) כדאי לחשוב על זה בכובד ראש ולראות כמה הוא רוצה לצאת מזה..

זה לא שהוא משקר.יזהר

כשהוא מציג את השקפותיו התורניות, למשל, הוא באמת מאמין בזה. אבל זה לא מחובר לצדדים הנמוכים שבו ולמעשה.

אני לא חושב שהוא משחק כל החיים שלו..אדם כל שהוא

ועדיין, גם אם הבעיה היא שהוא לא מושל ביצרו ברמה הבסיסית בתחום הזה [עד שהוא לא נמנע מלהסתכל כך בנוכחותך], זה משהו שהכרחי למצוא לו פיתרון לפני נישואין.

ואפילו אם ניתן 50% סיכוי לאפשרות של הרחפנות, עדיין גם הסיכון של 50% מצריך פיתרון.

לכן ההחלטה לפתוח את זה גלוי נראית לי החלטה נכונה.

הבחנה חכמה.הלליש
אם כי לדעתי זה חייב ליווי של איש מקצוע, שתדעי אם זה באמת נושב לכיוון חיובי או שזה חלק מהצגה/רצון לא יציב.

לא חושבת שאפשר לדעת את זה לבד...
יש מציאות שבנאדם יכול להכיל בתוכו קצוות שונים של התנהגותאור ירושלים
מצד אחד הוא יכול להיות צדיק גדול בדברים מסוימים ומצד שני לכשות דברים מזעזעים... פה מדובר רק במבטים אבל זה נשמע רע , בנאדם דתי , צדיק כדברייך, ממש אבל ממש לא צריך להתנהג ככה זה משפיל ומראה על זלזול מאד גדול בנשיות . והאמת שנראה שאת יודעת את זה . זה פוגע בך ומפריע לך . נכון בנית לעצמך איזושהי דמות וככ רצית שזה יהיה הוא ועכשיו את מגלה שזה לא הוא וזה ממש קשה לקבל את זה אבל אל תעצמי עיניים! עצתי היא להיפרד ממנו ומהר!!! תראי אילו ׳רבנים צדיקים׳ מתגלים עכשיו כעוברי עבירות חמורות . זה אפשרי להיות אדם עם ככ הרבה ניגודים פנימיים כמה שקשה לנו להבין את זה.
בהצלחה גדולה ותזכרי שה׳ איתך ושה זיווג המדויק לך יגיע ויהיה מתוקן ויפה בדיוק בשבילך!!
וואו ממש נחמד לראות כיצד חרצתם דינו של אדם לשלילה בהנף מקלדת~א.ל

ומיד אחרי תשעה באב- האבסורד..

(והעיקר שיהיה טוב. בדרך טובה ובהחלטות נבונות. הלוואי)אלעזר300

אני רוצה לשבור לך סטיגמהברקת

בנים וגם בנות לא משנה מה הרמה התורנית קשה להם לא להתבונן על המין השני,אין גבר או אישה שלא חווים את זה,מהצדיק הכי גדול עד "הבחור הפשוט".

אנחנו כאן כדי לעבוד. קשה זה לא תירוץ.יזהר

אתה לא הבנתברקת

לא אמרתי שזה תירוץ,אמרתי שאין מצב כזה שאף אחד לא יצליח לא משנה מה הרמה התורנית,ואני אומרת ב"ה שזה לפחות בהרבה מקרים נגמר רק בלהתבונן

מה שלומכם??~א.ל

העצה- להתייעץ, הייתה מעולהלשםשמים
זה מאוד עזר לי, במיוחד לאור העובדה שכמעט ולא שיתפתי קרובים במה שעובר עלי ( כמעט כולם מכירים אותו וחשוב לי מאןד שלא יצמידו לו תווית כזו או אחרת) למעט חברה אחת.
הייתה שיחת הקדמה ומחר בע"ה פגישה..
אז אני מתוחה , לחוצה ובעיקר מתפללת שה' ישים מילים נכונות בפי..
תודה!
וואווו בהצלחה!!!!!הלליש
בהצלחה!! נתפלל עלייך.. ~א.ל

תודה רבה!לשםשמים
הייתי מןסיפה גם שם בשמחה.. אבל..
שיהיה בהצלחה רבה. דבר אחד קצת צורם לי אצלךאלי6

ראשית-

ברור לי מהתאור המפורט שלך שהבחור סובל מבעיה לא פשוטה, אלא שהבעיה כל כך נפוצה שאין לך מושג עד כמה.

בתור חובב אנתרופולוגיה, אני לפעמים עושה עם עצמי תרגיל מעניין לשם הבידור שלי-

אני הולך  בדרכי לתחנת הרכבת מאחורי  בחורה שלבושה בצורה  לא צנועה או מושכת מבטים, ומסתכל על הגברים שעוברים מולנו, אני מתבונן בכל אחד בסטיגמטיות לזהות מאיזה סטטוס חברתי הוא, ובו זמנית מתבונן בדרך ההתבוננות שלו בבחורה שלפני. יש כאלה שמסיטים מבט, יש שבכלל שלא מתעניינים, יש שמביטים בפנים או מבט חטוף, וישנם לא מעט שבוחנים במבט סוקר את כל גופה של האישה.. מטורלל..

מציע לך לעשות את זה גם כן, הכי מעניין במקום שיש בו ציבור מעורב כמו תחנה מרכזית או רכבת, ולראות את התופעה בעינייך..

ועכשיו להערה שלי כלפייך-

את אומרת שאת ממש לא מעוניינת ולא מסוגלת להתעסק ב'ערמת הטינופת' הזו..

יצר המין של הגבר זו לא ערמת טינופת

חזל ביקשו להחלישו ולא היתה ביצה בשוק..

הסיבה היא משום שזה יצר החיים..

נכון שלעיתים ישנם גברים שקיים אצלם חוסר גדול במעמקי נפשם שגורם לצורך (ברמות הכרה עמוקות) בחיבור לאישה מעבר לצורך שקיים אצל אחרים.  אבל את הולכת להתחתן, ועם גבר, ואיתו תהיי גם במצבים אינטימיים, זה מצריך מעבר בחשיבה. המצבים האינטימיים בין בעל ואישה הם הדברים שעד היום התרחקת מהם כדברים מכוערים ואסורים, צריך לעשות את השינוי בחשיבה.

לדעתי את צריכה לשנות את הגישה בעצמך לנושא, ואולי אז יהיו לך גם הכוחות לעזור לבעלך לעתיד לעבור את המשבר הלא קל הזה. כדאי לך לדעתי לשקול האם זו דרך שה' מעוניין שתלכי בה, תהיי לצידו, תהני מכל התכונות הטובות שלו, ותחיי איתו בהדדיות שבה כל אחד עוזר לאחר בחולשות שלו.

אחרי שמתחתנים מגלים שלכל אחד יש חולשות שמפריעות לשני. גם אצלך מן הסתם יש חולשות, ואולי אחת מהן היא בדיוק זו שדיברנו עליה כעת- היחס שלך למין ולמה שסביבו..

בהצלחה רבה,

אלי.

היא כתבה ערמת טנופת על דרךההתבוננות הזו.הלליש
לא על מין כשהוא באופן טהור.

וכשזה בצורה פגומה זו אכן ערימת טינופת.
אני כ"כ מבינה את הקושי והזעזוע שלך...אנונימית1111
לי אישית היה מקרה הרבה יותר מזעזע עם בחור שגם "יצאתי " איתו תקופה יחסית ארוכה 5 בערך
אני לא אפרט מפאת הצניעות איך ראיתי לצערי את חוסר השליטה שלו ביצרו ( לא נגע או משהו כזה..)
- התנערתי ממנו הכי מהר שיכולתי!!

ולבחורים שביניכם- תעבדו קצת יותר בשליטה על עצמכם, חלילה אני לא מכלילה, זה לא אמור לקרות לבחורים תורניים כלל ועיקר!

ואת יקירתי, קבלי חיבוק ותעשי מה שמרגיש לך הכי טוב בשבילך, את לא אמורה לשקם אך אחד!!!
אני מבין את הזעזוע וברור שצריך לעבוד על השליטה העצמיתאביה_א
אבל ברור שאת לא מכירה את המלחמה הזאת ביצר.
אני באמת מבין את הזעזוע, אבל אני אספר לך משל שמישהו סיפר לי שמתאר קצת את הדבר הזה

תתארי לך שאת הולכת ברחוב ביום כיפור.
ככה ממש מתה מרעב, כמה שעות לפני צאת הצום.
פתאום באמצע הרחוב יש מאפיה של לחם.
הריח מתפשט בכל הרחוב, ממלא לך את האף ואת הראש ואת שעתיים לפני צאץ הצום, ממש גוועת ברעב

עכשיו הצלחת לעמוד בזה, המשכת ללכת ואפילו ברחת משם
אבל פתאום שמת לב שיש לך ביד שקית מלאה פיתות טריות שהרגע יצאו מהתנור
את רוצה לזרוק את השקית לפח, אבל פתאום את מוצאת את הפיתה כבר ביד שלך..
את בורחת מהמקום כל עוד נפשך באפך, כמובן הפיתה כבר בפח

אבל אחרי כמה שניות את קולטת שיש לך סוכריה על מקל כבר בתוך הפה!! ועכשיו המלחמה שלך היא לא על הפיתה אלא להוציא את הסוכריה מהפה אחרי שכבר נפלת בלי לשים לב וטעמת קצת! (אני מזכיר את הרעב של יום כיפור והבטן המגרגרת)
עמדת גם בניסיון הזה, והוצאת את הסוכריה וגם היא מקומה כבר בפח
אבל עכשיו הרגשת בתוך הפה עוד חלק של הסוכריה - ומה זה משנה אם תבלעי או תוציאי אותו החוצה? גם ככה כבר אכלת כמעט סוכריה שלמה?

כאן תיארתי רצף של נסיונות שעמדת בהם.
אבל מה היה קורה אם באחד הנסיונות היית נופלת? ורק מהמחשבה שנפלת את מתייאשת והריח של המאפיה רק מתגבר אחרי שנכנסת לבפנים... והלחם הטרי כבר מתחת לאף שלך, ואת גם ככה שבורה בגלל שנפלת ובכלל נכנסת למאפיה הארורה הזאת ואין לך כח להילחם יותר
זה נשמע כמו סיוט חייסוד הגן הנעלם

אני בכל זאת מהצד השני אבל נראלי אתה מגזים..

ממש לא.געוואלד

תוסיפי לזה את העובדה שזה בא בכל מקום ובכל זמן, לא רק ביום כיפור. גם בזמנים הכי קשים.

ושאף אחד לעולם לא ידע האם עמדת בניסיון או לא.

אביה - משל נאה ומדויק מאוד. תודה!

יש כאלה (גם בנים) שיתיחסו לזה כהגזמהאביה_א
כי בסך הכל כל אחד שונה ולכל אחד יש יצר שונה.
אצל הרבה בנים זה נראה ככה, אבל אצל הרבה בנים זה גם יותר קל או יותר קשה..
לכן כדאי כמה שיותר להימנע מלשפוט אחד את השני.
אני לא אומר שצריך להתעלם מהנפילות, ובהחלט אפשר לחתוך על כזה דבר.
אבל כדאי גם לדבר על זה, ואם הקשר מספיק קרוב או הבן אדם מספיק פתוח לנסות להבין אם הוא נלחם או שהוא מוותר לעצמו.

ושוב - הכי גרוע זה ההדרדרות, והעובדה שכל נפילה מביאה לנפילה יותר קשה וליאוש..
אגב, לדעתי אם הקשר מספיק קרוב ופתוח - הבת בהחלט יכולה לעזור. היו כמה בנות (בודדות) שהסברתי את הנושא הזה בקטנה והודעתי להם שאם יעירו לי על דברים כאלה גם אם זה לא יהיה נעים בהתחלה, אני אגיד להן תודה אחר כך.
טוב יכול להיותסוד הגן הנעלם

לפי המשל שלך זה נשמע קשה בטירוף... אבל אם זה באמת ככה אז אני מעריצה את כל מי שעומד בזה.. בהצלחה.

בעצם,סוד הגן הנעלם

גם את אלה שמנסים..

כמו שאמרתי, אצל כל אחד זה שונה..אביה_א
יש כאלה שהמלחמה שלהם זה על שמירת העיניים, יש כאלה על טהרת המחשבה, יש כאלה על על דברים יותר חמורים, יש כאלה על נגיעה, או על דיבור..
ולבנות שבינינו אני אומרתאנונימית1111
אני חושבת שישוב שבנות יגידו את דעתן בצורה נחרצת ולא ינסו יותר מדי להבין, כי התפיסה שלנו את העניין הזה כבנות זה התפיסה הבריאה והנכונה!!
הנחמדות והניסיון להבין יתר על המידה נותן לגיטימציה מסויימת לעבירה...
וחוץ מזה הקב"ה לא מנסה את מי שלא יכול לעמוד בניסיון!
אז לעבודה!
כולל הבנות בעניינינן..
התפיסה הבריאה והנכונה היא תפיסת התורה.געוואלד

ואם ניסיון להבין נותן לגיטימציה אז יש כאן בעיה בתפיסה שלך... מזכיר לי את הדיונים על 12 הצעדים

(סליחה, סליחה. לא אמרתי כלום).

גם אם אפשר להתגבר על הניסיון, אם האדם (הספציפי הזה, או כל אחד אחר) לא התגבר עליו - זה לא אומר הרבה. צאי וראי על כמה ניסיונות את לא מתגברת.

הדגש של אביה היה רק לסבר את האוזן שמדובר בניסיון הקשה ביותר עבור בנים, בפרופורציות שאת לא מסוגלת להבין. זה הכל.

ניסיון להבין נכון לא כאמירה כוללת..אנונימית1111
מקווה שאני מובנת.
למשל אישה שכבר נתקלה בתופעה - כן צריכה לנסות להבין כדי להגיש עזרה מתאימה..
אבל תסכים איתי שעל חלק מהאנשים
- מתן הבנה לבעיה יכול בהחלט להחליש את ההבנה את גודל הבעיה ובהתאם להחליש את כח הרצון התקיף לתקן.
זה לא צריך להיות כך בכלל.געוואלד

אני מבין מאוד את הקושי, אך כמו שאמרת - זה לא פוטר מלהילחם. בכלל. ועם זאת - אני מבין מאוד שזה קשה.

כשאת לא מנסה להבין את הקושי ואומרת "קדימה לעבודה" זה משדר זלזול בקושי ובאדם שעומד מולך (שקשה לו!). וממילא גורם חוסר חשק לעבוד. הפוך ממה שניסית להשיג. לעומת זאת, אם את מנסה להבין כמה זה קשה, ואז אומרת "זה מאוד קשה, הרבה יותר משאני מבינה, אבל התפקיד שלך הוא להתגבר על זה, אז קדימה" - זה יוצר את התנועה הנכונה.

אם תבהירי שהבנת הקושי לא מפחיתה מחומרת הנפילה לא תחלישי אף אחד.

אההה...אני לא ממש יודעת מה זה התכניתאנונימית1111
הזו וזה גם ממש לא מעניין אותי..
אני אומרת בתור אחת שראתה דבר דוחה בזמן דייט-
אם היית בת אני מבטיחה לך שהיית חןשב וחש כמוני . גועל גועל גועל!!
גם לי היה חשש לגבי מה שאמרתי כנתינתסוד הגן הנעלם

איזושהי לגיטימציה. אז- חס ושלום, אני ממש לא נותנת לגיטימציה לנפילות בנושא. שיהיה ברור שכל נפילה כזו היא דבר מגעיל ודוחה מבחינתי וזה שזה קשה זה לא אומר שמותר להרים ידיים..

אני יודעת שזה היה נשמע כזה "אשרי מי שמנסה להתגבר כנגד כל הסיכויים" אז אני חוזרת בי- גם אם זה קשה זה לא פותר אתכם ממאמץ. ובאמת כנראה עם הקושי העצום מגיעים גם כוחות עצומים שרק צריך למצוא אותם בפנים ולהאמין שהם קיימים. 

דרך אגב- נראה לי דווקא בנות כן צריכות להיות מודעות לקושי כדי להתחזק בצניעות ולהבין השלכות חמורות וסבל שגורם חוסר צניעות.

אשרי מי שמנסה להתגבר כנגד כל הסיכויים! בהחלט! למה לא?געוואלד

שלא ישמע מזה כאילו אני מאמינה שאין סיכויים ושזוסוד הגן הנעלם

מלחמה אבודה מראש. כי זה בדיוק מה שהיצר מנסה להגיד. אז אני רוצה לאמר הפוך- זה לא כנגד כל הסיכויים! אתם יכולים להתגבר, בטוח, אחרת לא הייתם מצווים על כך..

תקראי את מה שכתבתי לאנונימית... את משיגה את ההפך באמירה הזו.געוואלד

זה כמו התפילה בוידוי של יום כיפוראביה_א
"והייתי צריך לומר שוב לא אחטא אלא כי יגורתי מהיצר הרע, שהוא מאש ואני בשר ודם, ולא אוכל לו.
אבל יהי"ר מלפניך...
קיצור הדבר הכי חזק שצריך להתמיד בו - זה תפילה תפילה תפילה.
זה נכון שלא מביאים ניסיון לאדם אם הוא לא יכול לעמוד בו, אבל הנתיבות שלום ועוד רבים אחרים מסבירים שלכל אדם יש את הניסיון האחד הזה שהוא הכי קשה לו, ועליו הוא חייב למסור את הנפש, ועל כן זאת גם משימתו העיקרית העולם והתיקון הגדול שעליו לעשות..
אצל רבים מהבנים הנסיון הזה שעליו צריך למסור את הנפש נוגע לעניינים האלה.
ולמסור את הנפש זה אומר שאם צריך אני מוכן להרוג את עצמי בשביל העניין הזה, ואם הניסיון הזה הוא יום יום, שעה שעה... כאן העניינים כבר מסתבכים.
אני מבין את הזעזוע הזה, והלוואי שאותו זעזוע היה מתגבר אצלינו ועוזר לנו.
גם הזעזוע הזה לוקח חלק במלחמה, והוא לפעמים מתגבר ולפעמים נחלש.. הכל מושפע מהנפילות וההצלחות.

אני ממש לא אומר לתת לגיטימציה, אבל אני כן אומר לשים הבדל בין מי שמתאמץ ונלחם ומשתדל לבין מי שמסתכל על ההיא שעוברת ולא אכפת לו.

הרב חנן פורת זצ"ל היה תמיד אומר "רציתי להיות טוב"
ההתחלה של הכל והבסיס של הכל הוא לרצות. לרצות להיות שם למעלה
לא אומר להתעלם מהנפילות, אבל כן להסתכל גם על הרצון..

המלחמה לא אבודה מראש ח"ו!! אבל למסור את הנפש באופן יום יומי וכל רגע ורגע זה סוג של מפעל חיים

וכמו שאמרתן - אם הבחורה שאיתה אני נפגש מתלבשת בצניעות או לא - אלה דברים שעלולים להשפיע הרבה יותר ממה שהיא חושבת. היא יכולה לעזור לבן שיושב איתה אפילו בעצם הלבוש הצנוע, אבל גם בפועל.. לדבר על זה... להבין שיש כאן גורם שיכול לעזור שהוא לא מושפע כמעט מהיצר שמפיל אותי.
מסכימה איתך לגבי ההתחזקות בצניעות!!אנונימית1111
לדעתי המסקנה הזו ממש זועקת!
כלומר?סוד הגן הנעלם

מקומם אותי המשפטשמש אא
"התפיסה שלנו את העניין הזה כבנות זה התפיסה הבריאה והנכונה"

מה זאת אומרת התפיסה "הבריאה והנכונה"??? זה שמגעיל אתכן שלבנים יש יצר הרבה יותר חזק ממה שאתן יכולות להבין הופך את כל הגברים לחולים ולא נכונים? הדבר היחיד שלא בריא כאן זה להיגעל מזה שלגברים יש יצר.

ולא. אני ממש לא מצדיק התנהגות כזאת אבל מקומם אותי היחס המזלזל של *חלק* מהבנות למשהו שהן בכלל לא יכולות להבין

תדמייני שאני אזלזל בניסיון קשה שיש לבנות שבנים בקושי יכולים להבין (נגיד- להתלבש בצניעות רבה בניגוד לצו האופנה) ואגיד לכל הגברים להתחזק בכך שהגישה שלנו היא הנכונה והבריאה והבנות סתם חלשות אופי וקדימה לעבודה וכו

בקיצור - צריך לכבד ולהבין. אף אחד לא מצדיק חטאים אבל כמו שלכל אדם יש את הנסיונות שלו והוא היה רוצה שיישפטו אותו בצדק ובהתחשבות כך הוא צריך לנהוג כלפי הזולת
תשמע מידת הזהירות במסילת ישרים מדבר בדיוק על מה שהיא אמרהאביה_א
האדם צריך לפתח לעצמו את הפחד הזה והריחוק הטבעי מלעבור עבירות
עד שכל דבר אפילו הכי קטן הוא יברח מהעבירה
ובטח בדברים הגדולים אם ידו אוחזת בהם - צריך להזדעזע.
זה אך טבעי. מצד שני גם היצר הרע הוא טבעי, וצריך להבין את זה..
ממש לאשמש אא
צריך לפתח רתיעה מלחטוא. אבל להיגעל מהיצר הרע ולחשוב שהוא לא בריא זה מתכון לתסביכים נפשיים

זה כמו שאדם יחשוב שזה לא נורמאלי להיות רעב בצום או עייף כשצריך לקום לתפילה
אמרתי - שני הצדדים הם טבעיים.אביה_א
גם היצר והמשיכה אבל גם הזעזוע והגועל מהעבירות.
שים לב - הגועל הוא מהדברים הלא טובים של היצר, הוא לא מהמשיכה והמיניות באופן כללי
הגדרת את זה כל כך נכון...פשושון

תודה אביה_א
ואגב את ההגדרה הזאת
שמעתי מבת שאבא שלה (ראש ישיבה) אמר לה את זה.. אבל הוא אמר רק על ללכת ליד מאפיה בסוף יום כיפור, בלי התוספות.

הוא אמר לה את זה כדי שהיא תבין מה חצאית קצרה עושה לבנים, ואת זה שהצניעות היא לא רק בשבילה אלא גם בשביל הסביבה
ואפילו נוסיף שביום כיפור לפחות יש אור בקצה המנהרה..פשושון

נכון אביה_א
תודה לכולם על העצות המעולות.לשםשמים
רק אשתף בקצרה-
כמעט ולא הייתי צריכה להכנס לתחומים רגישים מעצמי,
הוא הבין לבד את הבעיה שהפריעה לי ( מסתבר שהשבועיים של הריחוק עשו את שלהם..)
הוא שיתף ודיבר. בכנות, כך הרגשתי.
נדמה לי משהו דומה למה שרז שיער.
ומה אעשה?
ביקשתי זמן ללבן ולבחון יןתר לעומק ואז להחליט - לאן. הוא הבין דווקא.
היה קשה, מרגש ומקרב כאחד.הכרתי עוד חלק באישיות.
תודה ובשורות טובות לכולם
טוב לשמוע. תודה שעידכנת.אלעזר300

[ונוסף בעריכה: הוא באמת נשמע בחור מקסים.]

^^^קחי את הזמן. בעדינות. בהצלחה גדולה!געוואלד

אשרייך!אביה_אאחרונה
שלא פעלת ישר מהבטן וכן לקחת קצת זמן כדי להבין גם את הצד שלו.
אם הוא מודע לזה או לא מודע, אם זה אכפת לו והוא מנסה או שזה כלל לא חשוב לו
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנותאחרונה

ו"לא מתלהבים משטויות"...

זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפיאחרונה
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי

אולי יעניין אותך