אין לי צורך לקרוא יותר.
הבנתי מיד מי את ולאן את חותרת, ואני בכנות מציעה לך לחדול מכך, כי את לוקחת על עצמך אחריות בשאלות טהרה שאת אפילו לא מתחילה לדעת עד כמה. את אולי חושבת שאת מצילה בזה נשים, אבל הנזק שאת עלולה לגרום לזוגות שאין להם ענין להחמיר, או שחווים מצבים גניקולוגיים לא פשוטים, מי ישורנו.
זה מלבד העובדה שאת מפגינה בורות.
אני לא הבנתי - לא את המבולבלת - הרב שלנו מבולבל?
וכמוהו שורה ארוכה של רבנים ספרדים שפוסקים כמו הרב עובדיה יוסף? , וגם רבני קהילה מעדות אחרות שרואים חובה לעצמם להקל במקום שאפשר?
הסברתי כבר בשירשור הקודם- תורת הטהרה הוא ספר הדרכה לציבור הרחב, ודאי וודאי ששם יביאו את דבר ההלכה הפשוט והבהיר המתאים לכלל המקרים. וטוב שכך, שידעו נשות עם ישראל להיזהר מאוד בדיני טהרה. לא מביאים בספר כזה דוגמאות למקרים יוצאי הדופן.
בדיוק בשביל מקרים כאלו יושבים רבנים ומקדישים את החיים ללימוד כל החומר הרלוונטי הקיים, כדי שיוכלו לענות על מה שלא מופיע בספר.
את חושבת שבמכון פוע"ה פוסקים לפי מה שכתוב ככתבו וכלשונו בתורת הטהרה או בדרכי טהרה?
תני להם קצת יותר קרדיט. תהיי בטוחה שהם עוברים על כרכים שלמים של שותי"ם עבי כרס, על ראשונים ואחרונים.
את יודעת על כתם ללא הרגשה, את אומרת, אבל לא ידעת על דימום גדול יותר?
זה היה מחזור? לא. זה היה דימום של יום אחד. לא היה לו המשך. מבחינת הרב עובדיה יוסף אין משמעות לגודל הדימום הזה, אם השואלת הצליחה לעשות הפסק טהרה - ובמקרה שלנו גם הצליחה לטבול. (לשאלתך - גם אם אין במה לתלות. די בזה שהיא אחרי לידה). (וסוגריים בתוך סוגריים גם במקרה שהבאת את בשירשור הקודם).
את שואלת מיהו הרב? למה? כדי שתוכלי להוציא עליו שם רע?
אז דעי לך -
א. שהוא ממש לא היחיד שפוסק ככה. לדוגמא, רב בית הכנסת של אחותי פוסק ככה בדיוק (ויש לי את השם).
ועוד דוגמא ממני - לאחרונה הצטרכתי לשאלת רב במראה מסוים של הפסק טהרה שבעלי הסתפק בו - ידענו שזה לא יספיק להגיע בדואר אל הרב שלנו עד ליום ה7 של 7 נקיים (שירותי הדואר על הפנים לאחרונה). לכן ניגשנו לישיבה חרדית ספרדית מול הבית (מפורסמת, לא נגיד את שמה) וביקשנו שיפנו אותנו למורה הוראה שפוסק על פי הרב עובדיה יוסף.
בעלי היה מופתע - מורה ההוראה הסתכל על העד, ובשמינית מהזמן שלוקח לקרוא את השירשור הזה, פסק שטהור, ושלח את בעלי לדרכו.
פסק בדיוק כמו שזכרתי עדים אחרים שהרב שלנו פסק שהם טהורים, רק שבעלי לא רצה לפסוק בעצמו.
יש רשימה ארוכה של רבנים שפוסקים ככה, אפשר לתת שמות - רק שאני, שלא כמוך, לא מעוניינת להכניס את הראש בין הרבנים השונים.
מה שאת מביאה בשם מכון פוע"ה שפסקו לך, אינו ראיה, כפי שכבר כתבתי, כי הם מחוייבים גם לפסיקה חרדית אשכנזית. ומה שהבאת בפעם הקודמת בשם רב אזורי גדול - אני אענה לך כך:
ב. קשה למצוא אדם שבקיא ממנו בשיטות הפסיקה, בסברות השונות, ואף בדעות יחיד. תלמיד חכם שזכה לדון בהלכה, עם גדולי הפוסקים של הדור הקודם, ולשמש אותם.
ג. הרב עמד שנים רבות בראש הכולל, בישיבה ותיקה ומוכרת, שמכשיר אברכים לבחינות בארבעה חלקי השו"ע - שימי לב - של הרבנות הראשית, לא של איזה מכון מטעם עצמו. די לי בעובדה שבעלי שימש אותו ברבנות וזכה לעבור על עדים יחד עם הרב ולהתרשם מיראת השמים שלו מהבקיאות המופלאה.
ד. כשאני עצמי מתפלאה על פסק הלכה מסויים בעלי עונה לי - אם הרב פסק לך כך, את יכולה להיות שקטה. והוא תמיד מדגיש שאנחנו תלמידי הרב עובדיה יוסף, ואין לנו ענין להחמיר.
ואף על פי כן, אחרי כל הדברים שכתבתי, אם זה מאוד חשוב לך, בלי נדר אבקש מבעלי למצוא את המקור בשו"ת של הרב עובדיה יוסף שבו הוא פוסק כפי שאמרנו.