נבהיר חד וחלק: אלימות כלפי צועדים במצעד הגאווה לא משרתתותן טל

שום אינטרס יהודי שהוא.

לא זכור לי שכיום מותר להרוג ו/או לפגוע באדם שעובר עבירה, ואפילו עבירה חמורה, כי אין לנו סנהדרין. ובפרט שאם אנשים שמחללים שבת בפרהסיה לא דוקרים אותם, ואנשים שאוכלים חזיר בפרהסיה לא דוקרים אותם, ואנשים שעושים עבירות רבות חמורות אחרות, לא דוקרים אותם - אז גם צועדים במצעד הגאווה אסור לדקור!

בנוסף, זה בטח ובטח לא עוזר לחבב את התורה ואת דרכיה על עם ישראל, ובטוחני שיש הרבה מסורתיים וסתם אנשים שמתעניינים ביהדות שרואים מעשה ברברי זה, וזה גורם להם רק ליסוג.

אני לא אומר שאסור להפגין, לצעוק וכו'- אבל יש הבדל מהותי בין הפגנות וכו', לבין מעשה אלימות בפועל כלפי הצועדים!

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא

(עידכון: אומרים כעת שיש שניים שאולי יש סכנה לחייהם)

בשופטני עסקינן שצריך לטרוח על הצהרות?עוגי פלצת
לא הבנתי את המילה הראשונה?ותן טל

ובכל מקרה, גם גופשטיין התבטא עכשיו נגד הדקירה...ותן טל

חבל שצריך להתיישר עם כולםעוגי פלצת
בעת הזאת, כשבכל פעם עולה דרישה לגנות
ו"לא גינית חזק מספיק" או "הגינוי שלך לא כנה"
אולי הגיע הזמן לפרוש ממשחק הגינויים...

#גינה_לי
אני מסכיםשואף לאור

אנחנו לא צריכים להרגיש שהמעשה הזה מייצג אותנו,יש הבדל ניכר מאד בין התנגדות חריפה לבין אקט אלים שלא נעשה מטעם פסיקה הלכתית והיתר.בנוסף, עם כל הזעזוע מן פריצת המוסכמות החברתיות הבסיסיות ביותר ובלי להפחית מאותו זעזוע,צריך לנסות (וגם אני) ללמד זכות על אנשים שלימדו אותם מקטנות שהדברים הללו אינם בעלי פגם,להפך דווקא אפילו חיוביים,כנ"ל לגבי המדיה שהם ניזונם ממנה מדי יום.החריפות של הנסיון לצייר את זה כדבר חיובי היא בוטות של שטיפת מח טלווזיות שאין הרבה תחומים ש"זוכים" לה.

מבחינה מעשית,אני חושב שכבר למדנו שזה בודאי לא משרת אף אחד,ובמיוחד כאשר משתמשים בזה לתקיפה לא הוגנת של כל הציבור וכל בעלי הדעה העקרונית שיתנגדו לכל הרעיונות הללו (ללא קשר שלהם לאותו אדם שביצע את המעשה,בצורה כלשהי) לצד ניסיון לקדם את הרעיונות הללו בצורה דרסטית במשך תקופה ארוכה בעקבות אירוע שכזה.

אבל אולי בואו ולא ניתן להם לשחק איתנו בכל פעם ופעם,לצד ההתנגדות למעשה הזה, אין מקום להתנצל על שאנחנו נאמנים לדרכה של תורה ומתנגדים לרעיונות הללו,אין לרוב רובו של הציבור יד בקריאה לפגיעה בנפש,ואין לאף אחד זכות להאשים אותנו בזה ולשחק ברגשות הציבוריים של אחוזים שלמים מהחברה הישראלית,וזאת מכיוון שאף אחד לא מינה את אותו אדם שפעל כנציג על איזה שהוא ציבור.

זה כמובן לא באמת "רודף אחר הערווה"טוביה2

אבל לא לכול דבר צריך סנהדרין

בכול מקרה אני חושב שאתה מסתכל בכיוון הלא נכון 

משהו קינה לשם ה' - ואתה מגנה??? תתביש לך

אין סנהדרין ולכן אם אתה לא שופט אותם אז גם אל תשפוט אותו. צבוע!!!

נראה לך שאם אתה 'דתי מחמד' אז כולם חייבים להתיפיף בפני אלו שלו חשוב להם ה' ותורתו - אז זהו זה שלא.

אם היה בא אלי ושואל אותי האם לעשות זאת - הייתי עונה שלדעתי לא כדי. אבל כעת משעשה את זה אז ברור שאנו כדתים עומדים מאחורי מי שרוצה לשים גבולטות לתועבה הזו. 

אל תשכח שזה רוח גבורה שהרמב"ם מונה אותה כדרגה של רוח הקודש - אם הייתה מקבל את זה אז אולי לא היתה רץ לגנות ככה.

מה זה תתביש לך ?שואף לאור

כל אחד שמגדיר את מעשיו ככאלו שנובעים מקינאה לשם ה' הופך את מעשיו למותרים הלכתית אוטומטית ? אתה יודע מהו המרחב לטעויות בהגדרות סובייקטיביות כאלו והשלכותיהן ?

ולמה אתה מסיק שהוא דתי "מחמד" מכל זה ?

המרחב אכן גדול מאודטוביה2

אבל אם זו הסיבה אז מי אתה שתגנה

על ותן טל כתבתי את זה כי באופן כללי תמיד מאוד חשוב לו מה החילונים יגדו 

(אני מצטט: בנוסף, זה בטח ובטח לא עוזר לחבב את התורה ואת דרכיה על עם ישראל, ובטוחני שיש הרבה מסורתיים וסתם אנשים שמתעניינים ביהדות שרואים מעשה ברברי זה, וזה גורם להם רק ליסוג.)

הטענה הזו תמיד תכפיף את התורה לערוץ 2 ואותי זה דוחה

לא. ממש לא. אמרתי - אפשר למחות בופן הכי קולני וצעקני, ולאותן טל

משנה שיש כאלו שזה לא ימצא חן בעיניהם. גם כשערוץ 2 לא יאהב מחאה קולנית זה לא משנה לי. אבל כאשר זה מגיע לגבול האדום, כשזה מגיע לאלימות, שאותה גם אין שום רב שמסכים לה (מוזמן להראות לי שאני טועה - רב בן זמננו! ומקור מדוייק..) - אז בהחלט, החילול ה' שזה גורם והריחוק מיהדות של כל מיני אנשים, זה חרפה! 

וזה ממש לא "חשוב כל הזמן מה החילונים אומרים" - שוב, אתה לא מכיר אותי במילימטר. אם היה חשוב לי מה שהחילונים אומרים הייתי עושה בחיים שלי כל כך הרבה דברים אחרת.. אבל כמובן, אתה לא מכיר אותי ולצורך הטענה שלך זה מתאים אז למה לא להשתמש בזה...

הסיבה היא שאף אחד לא מתיר דבר כזהשואף לאור

ומימלא אין אדם שיכול להגדיר מעשה כזה אחר כמותר מכיוון שהוא עצמו רואה זאת כקנאות לשם.

אם אין היתר לדבר כזה ובא אדם ועושה זאת על דעת עצמו,אז בודאי שיש מקום לגנות.

לגבי כך שהדבר הזה ירחיק אחרים,זה לא נוגע לדברים שהם דברי אמת,אומנם גם אמת צריך לדעת להציג ולייצג.לפיכך אין הכוונה לרצות אנשים במחיר של "כיפוף התורה",ואני מניח שלדברים כאלו הוא התכוון

טוביה, לדעתי האדם מטורף. לא מאמין שיש רב אחד שיתמוך בכך.בית הלורדים
לא זו דרך היהדות. לא כל אחד הוא פנחס.
הוא לא קינא לשם ה' הוא עשה חילול ה' מוחלט לדעתי!!!ותן טל

אין פה שום "קנאה לשם ה'" ושאף אחד לא יספר לי עכשיו סיפור על פנחס וכו'... - אתם לא פנחס וזה לא המקרה.

תראה לי היתר אחד לדקור אנשים כאלו. היתר אחד! אין!כי זה לא קנאה, זה יוצר חילול ה' אדיר!! לא זאת דרך התורה!!!

ואני מודיע לך שברור לי כשמש שרוב מוחלט של הדתיים לא עומדים מאחורי מטורף שעושה דר כזה.

אני מתפלל שיוודע שבאמת מדובר באדם מעורער בנפשו או משהו כזה...

ומה זה "אני לא שופט אותם"? בטח שאני אומר שמה שהם עושים זה תועבה ושצריך להשתדל לדאוג שלא יהיו מצעדים כאלו וכו' - אבל אני לא דוקר אותם! אל תדאג גם את אותו מטורף אני לא דוקר... על שני המקרים אני מוחה - בפה!! מוחה בפה, לא בסכין!!

ואני ממש לא "דתי מחמד". אתה בכלל לא מכיר אותי.ותן טל

אני לא צריך להתחיל להתנצל בפניך על הדרך שלי בעבודת ה' - ברור לי שאני לא "דתי מחמד", וברור לי שמי שעשה את זה עשה את זה בלי שום מחויבות לה' ולתורתו כי אם הוא היה מחויב אז הוא לא היה עושה את זה. הוא היה מחוייב למוח המחומם שלו.

השם ירחםשוברת גלים
אם זו קנאות לשם השם אנחנו במצב נורא
האיש הזה חולה נפש ממש
שהשם ירפא את נפשו, ונפשם יחד.
קשה להביע דעה נחרצת...פשושון

אני באמת לא יודע ולא יכול להגיד אם זה היה מותר או אסור מה שהוא עשה...

אבל.. אני לא אגיד שזה אסור כי מה יגידו... כי זה לא טענה לדעתי

לא. זה אסור כי זה אסור. ובגלל זה יש את מימד חילול ה'.ותן טל

כמו שאני לא אומר שאסור למחות נגד המצעד כי מה יגידו - ממש לא. כמו שאני לא אומר שאסור למחות נגד חילול שבת כי מה יגידו - ממש לא. אבל אני בהחלט אומר שאסור לדקור יהודי שמחלל שבת, ובנוס-ף, זה גורם לחילול ה' אדיר ולהתרחקות של אנשים מהיהדות.

ככה גם כאן. למחות - בוודאי שמותר ולא משנה מה יגידו. עד שזה מגיע לאלימות - שם, אסור אסור אסור, וזה ג-ם, בנוס-ף, גורם חילול ה' בעוצמה הציבורית של זה...

השאלה שוב מה הוא חיללו ה'טוביה2

עשיית מעשה מנוגד לתורה ולהלכה שמבזה את שמו של ה' בעולם,ותן טל

כאשר הוא מגיע באיצטלה דקדושה.

והשאלה מה ההלכה אומרת לנוטוביה2

ביחס לקנאים

(ככול הנראה מדובר באדם שכבר ישב 10 בכלא למען עיר ה' - ככה שאני לפחות מאמין לו שזה קנאות)

נו, אז בבקשה תביא לנו מה ההלכה אומרת - וביחס לפוסקי ימינו!ותן טל

וספציפית ביחס למעשה כזה! 

בקיצור, אין לך בסיס לדבריך..אם יש לך תראה. 

ההלכה אומרת דבר מאד מאד ברור-הקולה טובה

"לא תרצח"

אסור לרצוח.

האיסור הזה הוא אחד הגורפים.

יש היתר מיוחד לסנהדרין בתנאים מאד מאד מאד ספציפיים.

ויש "הקם להורגך השכם להרגו" שמתיר לפגוע באחר לצורך הגנה עצמית.

אין היתר לרצח במזיד שלא ע"י סנהדרין.

וכפי שאין היתר הלכתי ללכת במצעד שתומך בלהט"ב

אין היתר לכתוב משהו שתומך ברצח.

(תוהה לעצמי אם זה נחשב לאביזריהו דשפיכות דמים..)

אסור. אסור. אסור. אסור.

לא קינאה לה' יש לו- אלא הומופביה לשם ההומופוביה.

איכס. את מושפעת מהם. אין דבר כזה הומופוביה.בית הלורדים
אף אחד שמחלל שבת לא עושה מצעד של חילול שבת.
בפרט שפה מדובר בהרס הצניעות ולכן זה חמור יותר מכל דבר אחר.
כל בר דעת מבין זאת.
מורידין ואין מעליןחכחעחילםכ
וגם בועל ארמיתדי"מ

לא הבנתידי"מ

זה המשך לדבריכם, כתגובה לקולה טובה.יזהר

הערה שלישית.

אירוע מזעזע. שפל מוסרי נורא.יזהר

אני מדבר על המצעד, כמובן.

זוועה מה שקרה. עוד יותר שזה קרה בירושלים.שירוש16

גם המצעד וגם הדקירה.

שניהם לא היו במקום והשפילו במידה שווה את העם היהודי.

אני לא מבין איפה ההווה אמינא בכללמאיר.

ראשית, לא כל משתתפי המצעד הינם עושים מעשה...חלקם תומכים רעיונית שזה מבחינה יהודית לא עובל על איסור
שנית ואולי החשוב יותר
הגמרא בסנהדרין נראלי בדף ח: אומרת שאדם האומר פלוני רבעני לרצוני-לא מקשיבים לעדות שלו\מקשיבים לחלק ממנה
בכל מקרה לא מקשיבים לחלק העדות על עצמו
לא מקשיבים =אפילו לא מתחיל דיון בענינו
אדם שצועד במצעד הגאווה אומר אמירה מעצם השתתפותו 
אמירה שפרושה פלוני רבעני לרצוניבמקרה כזה הוא משים עצמו רשע.
והתורה אמרה "אל תשת ידך עם רשע"כלומר אסור לנו לקבל את עדותו
אז באיזה זכות מגיע אותו דוקר ודוקר?
בטח שלא מכוח התורה...
בנוסף,הדוקר דקר גם נשים וכידוע לנשים אין מניעה הלכתית לצעוד במצעד הזה
כל השוואה פה לפנחס תוריד מערכו של פנחס ותבזה את מעשה פנחס שהיה שונה והיה ראוי להעשות
לעומת מעשהו של שליסל שהוא אדם מתועב בדיוק כמו רוצח 29 המתפללים המוסלמים בגבם תוך כדי תפילה ובדיוק כמו 
רוצח המתפללים היהודים בטבח בהר נוף בקיץ האחרון

אתה משווה בין הריגת גויים ליהודים?שירוש16

מי עשה את זה לאחרונה?... כמדומני שCNN. (הידועים כאנטישמיים בכל העולם).

איך אפשר בכלל להתחיל להשוות נשמה יהודית לנפש של גוי? ועוד כאלו שחוטאים ורודפים את ישראל...

זה אולי רחוק ממעשה פנחס.

אבל בלי להגזים-

זה לא כמו טבח ביהודים מתפללים.

אתה משווה בין המקנא קנאת ה' ועושה מעשה מגונה/אסור/הזוי במצעד שכל כולו קורא תיגר נגד ה' , ועוד בעיר ירושלים, לגוי שמרוב שנאת חינם הורג יהודים בטליתות- ???

א"א להקביל בין הדברים.

פה מדובר על יהודי שחטא ופגע ביהודים חוטאים

ושם מדובר על גויים שנכנסו לבית כנסת והרגו יהודים שהיו עסוקים במצווה.

ההבדל ביניהם^^^ גדול מאוד.

על זה בדיוק אני דן...מאיר.

על היהודים החוטאים
המעשה הינו מעשה נפשע איך שלא תסובבי את זה
הוא נפשע אוניברסלית
הוא לא קשור למעשה פנחס אין מקום לדמיון בינהם
ואני תמה מה ההבדל בין גוי שנכנס לבית כנסת וירה במתפללים יהודים
לבין יהודי שריסס במערת המכפלה 29 גויים
לבין דוקר אנשים כי אינם באים לו במוזה רעיונית

רק חלאה תשווה בין מרצחים נתעבים לד"ר גולדשטיין הי"דבית הלורדים
תודהמאיר.

מבלי להכנס למי ברוך גולדשטיין או רוצחים
תענה לי מה ההבדל?
מעבר להיותך ולהיותו בני אותו עם

אגב לא השוויתי ביניהם תהיתי מה ההבדל
והשוויתי בין המעשים...

ראשית, רצח יהודי חמור לאין ערוך מהרג של גוי.בית הלורדים
שנית, החלאות הנאציות הערביות תוקפות אותנו ורוצחות בנו מתוך אנטישמיות נתעבת.
לברוך הי"ד נמאס והוא החליט לנקום.
הוא הרג ערבושים שונאי ישראל ולא סתם תיירים
בריטים שבאו לראות את יופיה של הארץ.

אין בכלל מקום לעריכת השוואה.
אני מבין זה גם נשמע הגיונימאיר.

ערבי הורג הוא נאצי חלאה אנטישמי מתועב
ויהודי הורג אז פסדר נמאס הוא החליט לנקום...לגיטימי
וגם הוא לא הרג בני אדם שנבראו מצלם הוא הרג ערבושים 
זה בכלל חוקי למהדרין

מבין את האבסורד?

יהודונים כמוך גרועים מעל כלב ערבי. לא על חלאות כמוך דוברבית הלורדים
אז פתאום יהודי יכול להיות יותר גרוע מגוי...הקולה טובה

יהודי רוצח- לאאאא הוא קדוש.

יהודי שסה"כ דיבר לא לדעתך- גרוע יותר מערבי.

לוגיקה בנ"א...

לא משנההקולה טובה

כן, כי החלאה משווה יהודים קדושים לחלאות אנטישמיות.בית הלורדים
יש הבדל עצוםשירוש16

כי מה שהיהודי עשה היום- היה מאה אחוז נתמך אם היינו חיים עם ממשלה תורנית.

כך גם מה שקרה במערת המכפלה.

כמדומני שהיה זה עמ"י שהרסו את כל הע"ז בארץ בזמן הכיבוש ואפילו רצחו את עובדי האלילים.

אך מה שעשו הגויים בבית כנסת- היה מעשה זוועתי וחסר תקדים.

יש הבדל בין יהודי לגוי- וכל עוד זה הבסיס ניתן להבין שחומרת המעשה בהר נוף גדול לאין אורך על מה שארע עם הערבים.

שטויות...מאיר.

כרגע הסברתי לך שגם סנהדרין לא היו מאפשרים את הדקירה הזו
דבר שני אין שום היתר ולא תהיה לגיטימציה להרוג 29 מתפללים
זה מעשה נתעב שאין לו מקום גם בבחינה הלכתית
אני עדיין לא מבין את ההבדל בין המקרים

מתפללים? חתיכת נאצי. מדובר בערבושים שונאי ישראל.בית הלורדים
שטויות לחלוטין.הקולה טובה

הסיכוי שסנהדרית היתה מצליחה לקבוע מיתת בי"ד לאנשים מהמצעד- הוא נמוך.

כך שבטח שלא ללכת וסתם ככה לתפוס מישהו רנדומלי- ולהמר שאכן הוא אותו בודד שאכן מגיעה לו מיתת בי"ד- כי אכן היתה שם התראה ועדים.

מה גם שזה לא המיתת בי"ד הנכונה..

(אז מה, אם מישהו יצא בשבת עם רובה וירה בכל מי שנוסע באוטו גם תגיבו ככה? פנחס!! פנחס!!

ואם ב-מ-ק-ר-ה הוא גם בטעות ירה ברב ואשתו שנסעו ללידה בבי"ח???

כל מי שיש לו הוה אמינה כלשהי שיש פה מעשה שיש לו איזה שהיא לגיטימציה מינימלית- יש לו בעיה רצינית.)

קו החשיבה שלך מעוות, סורי.בית הלורדים
גם אותו לא היו הורגים. הוא לא הרג אף אחד.
אין פה התראה אז נא לא לעוות.
בשלטון התורה המצעד לא היה קורה ממילא.
שוב-שירוש16

מה לא ברור בזה:
 "וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא" (ויקרא יח כב). ועונשו המקראי מפורש בהמשך "וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בָּם" (ויקרא כ יג).

???

מישהו צריך פירוט יתר?

ולגבי מערת המכפלה- 

הם היו עסוקים בעבודה זרה. (כן- סגידה למוחמד זה ע"ז. נעים להכיר).

וגוי שעובר על אחת משבע מצוות בני נוח חייב מוות. 
גוי שגוזל אפילו פחות משווה פרוטה חייב במוות. ק"ו עובד ע"ז. וק"ו שעובד ע"ז על אדמת ארץ ישראל.

אני לא אמרתי שיש לזה לגיטימציה בימינו. ממש לא.

אבל בואו לא נגזים- זה ממש לא דומה לטבח בהר נוף.

לא. איסלם זה לא עבודה זרה. הם לא סוגדים למוחמד אלא מתפלליםותן טל

לה'. מוחמד הוא נביאו, על פיהם, כמו משה...

זה שונה מהנצרות בקטע הזה.

נכון - ולא רלוונתיטוביה2

אנחנו במלחמה ואם חלק מהאויב

הבעיה היא שההגדרות של עובד ע"ז אצל יהודים ואצל גויים שונהשירוש16

כמו שיהודי לא נתבע על גזל של פחות משווה פרוטה אבל גוי נהרג על זה. כך גם בע"ז.

יש להם כללים אחרים. 

סתם ככה-

"כל גוי שלא קבל מצות שנצטוו בני נח הורגים אותו אם ישנו תחת ידינו.."

– משנה תורה לרמב"ם, הלכות מלכים ומלחמות, פרק ח'

עפר לפיך.יזהר

דבש לעיניך....יש לך טענה תטען -דמגוגיה?תחסוךמאיר.

ההלכהטוביה2

איזה הגדרה?מאיר.
השוואת רוצחים יהודים לאויבי עם ישראל מקוממת ובזויהיזהר

ואנטי-יהודית בכל בחינה שהיא.

מדהים איך ה"אהבת ישראל" שלכם היא מאוד מסויימת וחד צדדית. ישראל אף על פי שחטא - ישראל הוא, אבל תלוי באיזה חטאים.

(דוגמא מאלפת לדמוגגיה השיטתית הזו).

הערה בדבר חלק דבריךשואף לאור

גם לנשים הדבר אסור ויש אומרים גם מדאורייתא,מעשה מצרים.

הדבר לא נוגע כמובן לכך שאין למה שנעשה היתר

לא מבין איך אפשר לגנות..דבש חריף
עם כל הכבוד לאהבת ישראל, וגם לחלקים בעם שלא נקראים "רעך".
אני יכול לא להסכים איתו בויכוח האם המעשה מועיל כדרך לפתרון בעיות של דת..
אבל לגנות.. בחיים לא.
אני לא יאמר לו לעשות את אותו מעשה, אבל גם אני לעולם לא אעמוד חוצץ בינו לבינם ואמנע ממנו לעשות את אותו מעשה.
נכון שיתמו חטאים ולא חוטאים. והדרך היא במומנטום הסברתי. ששמאל דוחה וימין מקרבת. אבל אם קרה ותמו חוטאים אני לא אשמח. אני יגנה.. חס ושלום.
אני לא יאמר שאני מצטער שהוא הצליח לדקור רק 6. וגם שאני מצטער שאף אחד מהם לא מת עדיין.
אבל אני לא יגנה. הולכי על שתיים שהוא דקר לא אבדה מי יודע מה גדולה לעם ישראל. להפך.. ככל שיש פחות רשעים בעולם ובפרט בעם ישראל, ובפרט בארץ ישראל על ידי עם ישראל, זהו המתכון לכל הרעות.. וכשזה בפרהסיא כזו ביד רמה.. זה חמור מאוד, כי אנחנו עם אחד. וזה מזכיר לי את פלגש בגבעה שעם ישראל הטהור, הקדוש, האמיץ, לא העקום, לא השטוף בהומאניות זולה של זכויות מוסריות שלא מחזיקות מים, העם הזה נלחם בהם.

ונסיים ברמב"ם. הלכות אבל פרק א.
כל הפורשין מדרכי צבור, והם האנשים שפרקו עול המצוות מעל צווארם, ואינן נכללין בכלל ישראל בעשית המצוות וכבוד המועדות וישיבת בתי כנסיות ובתי מדרשות, אלא הרי הם כך בני חורין לעצמן כשאר האומות, וכן המינין והמשומדין והמוסרין - כל אלו אין מתאבלין עליהם, אלא אחיהם ושאר קרוביהם לובשין לבנים ומתעטפין לבנים ואוכלים ושותים ושמחים שאבדו שונאיו שלהקדוש ברוך הוא, ועליהם הכתוב אומר: "הלוא משנאיך יי אשנא" (תהלים קלט,כא).
אני לא מבינה איך אפשר שלא לגנות ולהזדעזע.הקולה טובה

ואם היית עומד שם ולא עושה כלום- היית עובר על "לא תעמוד על דם רעך"

ואם הייתי שם עם אקדח- הייתי יורה בו ומנטרלת אותו. 

וברור לי שהייתי מגישה עזרה לפצועים.

אז מחר מישה יצא וירה בכל חילוני שהוא יראה (שעונה על הרמב"ם שהבאת..) וכולם יעמדו בצד ויסתכלו? כי זה ההמשך של מה שאתה כותב.

מי אמר לך מי ומה הוא דקר שאתה כותב "לא אבדה גדולה לעמ"י"?

אולי אחד מהם הוא חוקר שבדיוק עמד לפתח תרופה לאיזו מחלה? (ובמקרה הוא הגיע כדי לתמוך במצעד, הוא בכלל סטיירט..)

או אולי מישהו מהם הוא אדם שעשה המון חסד?

אתה יודע, גם הומואים, וגם מי שתומכים בהם- בם בנ"א רגילים, מכל סוגי האוכלוסיה. ואין לך שום דרך לדעת מי הם וכמה הם אבדה.

זו הומופביה גזענית לשמה, שמסתתרת מאחורי צביעות דתית.

למה לא מדברים ככה על מי שמחלל שבת בפרהסיה? 

או על מי שמרמה במסחר? (על איפה ואיפה גם נאמר "תועבת ה'"...)

או על מי שאוכל חמץ בפסח?

אני מזועזת מהקולות שנשמעים פה.

ממש מצעד הגאווה של ערוץ 7...

תועבה ועבירות באצטלה של קדושה.

אין דבר כזה הומופוביה. אין. זו התנגדות לתועבות.בית הלורדים
ויש משהו חמור יותר בעיוות הפמיניסטי-להט"בי-קומוניסטי וכו' מאשר *סתם* לא לשמור מצוות.
בואי נדייק.דבש חריף
הם לא נכללים במילה רעיך.
וחס ושלום לירות בו. זה רצח מתועב לירות ביהודי כשר.
לא אמרתי שאני תומך בלירות שעם ישראל שלא נכללים במילה רעיך. חס ושלום. הדרך היא שמאל דוחה וימין מקרבת באהבה. וזה בויכוח האם זו דרך יעילה..
אבל אני לעעעעעווווללללםםםם לא אגנה ולא אניד עפעף.
כל מי שהולך נגד המוסר האוניברסלי בין גוי ובין יהודי (ואני לא מאלה שחולים בהונאה עצמית, כל מי שהולך בצעדה הזו הוא כזה) הוא רשע, הולך על שתיים. בעוד שגויים זה לא איכפת לי. יהודי זה איכפת לי, עם ישראל ערבים זה לזה. וזה לא סתם יהודי. יהודי בארץ ישראל. הארץ "רגישה לדברים האלה". אחרי מצעד הגאווה בתל אביב נחטפו שלושת הנערים שבוע אחרי.
ועם ישראל אבד מעל 60 איש במלחמה. לכן אם כבר קרה אני לא יגנה. גם אם אני חושב שיתמו חטאים ולא חוטאים. אם תמו חוטאים אני לא אגנה לעולם.
שזה נעשה ביד רמה זה חמור, זה חילול ה' יותר גדול משבת. גילוי עריות היא אחת משלושת העברות החמורות בתורה יותר משבת.
הרמב"ם לא אמר להרוג את הפורשים אלא לא להתאבל. תדייקי.

אַל-תִּטַּמְּאוּ, בְּכָל-אֵלֶּה:  כִּי בְכָל-אֵלֶּה נִטְמְאוּ הַגּוֹיִם, אֲשֶׁר-אֲנִי מְשַׁלֵּחַ מִפְּנֵיכֶם. 
כה וַתִּטְמָא הָאָרֶץ, וָאֶפְקֹד עֲוֹנָהּ עָלֶיהָ; וַתָּקִא הָאָרֶץ, אֶת-יֹשְׁבֶיהָ. 
כו וּשְׁמַרְתֶּם אַתֶּם, אֶת-חֻקֹּתַי וְאֶת-מִשְׁפָּטַי, וְלֹא תַעֲשׂוּ, מִכֹּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה:  הָאֶזְרָח, וְהַגֵּר הַגָּר בְּתוֹכְכֶם. 
כז כִּי אֶת-כָּל-הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל, עָשׂוּ אַנְשֵׁי-הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם; וַתִּטְמָא, הָאָרֶץ. 
כח וְלֹא-תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם, בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ, כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת-הַגּוֹי, אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם. 
כט כִּי כָּל-אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה, מִכֹּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה--וְנִכְרְתוּ הַנְּפָשׁוֹת הָעֹשֹׂת, מִקֶּרֶב עַמָּם. 
ל וּשְׁמַרְתֶּם אֶת-מִשְׁמַרְתִּי, לְבִלְתִּי עֲשׂוֹת מֵחֻקּוֹת הַתּוֹעֵבֹת אֲשֶׁר נַעֲשׂוּ לִפְנֵיכֶם, וְלֹא תִטַּמְּאוּ, בָּהֶם:  אֲנִי, יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם. 
אם הם יעשו לעצמם פרסומת גם עליהם ידברו ככהפשושון

עריות עפ חזלמיסטר דום
זה לקרבה משפחתית בלבד וחלק משלושת המצוות של יהרג ובל יעבור זה גם לא תרצח... מה זה איך בנאדם הגיוני ושפוי לא יתחלחל ויזעזע שדוקרים אנשים בגלל הנטייה שלהם! זה לא דרכנו, זה לא דרך התורה... אומרים שסנהדרין שהוציאה להורג פעם בשבעים שנה זה סנהדרין מחמירה... אל תהיו שופטים ואל תהיו דיינים כולנו בני אדם וצריך לדעת לכבד ולקבל את כולם!
בקשר לסנהדרין קטלניתדי"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך י"ז באב תשע"ה 02:49

שנים התקשתי להבין את המשנה הזאת.
עד שבא @הדרכה והסביר אותה.

היכן? אשמח לראות.יזהר
עבר עריכה על ידי יזהר בתאריך י"ז באב תשע"ה 19:05

(הכנסתי את כל ערוץ 7 ל"נטו שלי" וחסל)

@די"מ

לא יכלתי להיכנס כי הרימון בפלאפון חסם לי את השרשור הזה.הנה-די"מ
יפה. אהבתי.יזהר

ובכל זאת, לא ברור. הרי בנמסכת סנהדרין יש סיפורים רבים על הוצאות להורג. ומילא למ"ד פעם ב-7 שנים - זה מסתדר. אבל למ"ד 70 שנה, זה לא נכנס.

אבל הרבה יותר נשמע משאנשים היו חייבים מיתהדי"מ

והתמצאו למצוא "פרצות בחוק" כביכול זה כמו בתי המשפח השקריים של מדינת ישראל.

לא נכון.דבש חריף
זה נקרא ג"ע. ואפילו הורגים את הרודף אחר ישראל לעשות את העברה הזו.
וגם גויים מצויים על זה.
זה לא נקרא ג"עמיסטר דום
.ובוא נביא את המפרשים , ג" זה לאחות אמא גיסה דודה סבתא ... לא כתוב על גבר כלום!
וגם ונניח זה ג"ע כמה עבירות יש בתורה שדינם כרת(ולהזכיר כרת זה בידי שמיים לא בידך ולא ביד אף אחד אחר!) ואף לא עושה כלום אז חאלס עם ההומופוביה המגעילה הזאתי, והשימוש הציני והמגעיל ביהדות... זה לא דרך התורה! זה לא הדרך שהתווה לנו הרב קוק זצל שלימד והשקיע רבות בקבלת האחר לא משנה רמתו הוא, שתהיה סמהדרין תן לה לשפוט כיום אנחנו מדינה יהודית בצייפיה לגאולה .. אז די עם הצביעות והמוסר הכפול
איזה מפרשים בדיוק?????דבש חריף
והוא הדין לשאר כל העריות, חוץ מן הבהמה. אבל הזכור - מצילין אותו בנפש הרודף, כשאר עריות.
שש עריות אסורות על בני נוח: האם, ואשת האב, ואשת איש, ואחותו מאמו, וזכור, ובהמה; שנאמר: "על כן יעזב איש את אביו" (בראשית ב,כד) - זו אשת אביו; "ואת אמו" - כמשמעה; "ודבק באשתו", לא באשת חברו; "ודבק באשתו", לא בזכור; "והיו לבשר אחד" - להוציא בהמה חיה ועוף, שאין הוא והם בשר אחד. ונאמר: "אחותי בת אבי היא אך לא בת אמי, ותהי לי לאשה"

שמת לב שלא קראת את דבריי עד הסוף!?מיסטר דום
וגם אם זה נחשב עריות נניח... מי נתן למישהו היום לקחת סמכות לידיים יש לך סנהדרין? איפה המוסר האנושי זה מזעזע מחריד מחריד! לפגוע במישהו בגלל האמונה שלו, בגלל הנטייה שלו. איפה המוסר הבסיסי? איפה האנושיות איך זה לא מוזיזי את נימי נשמתכם שיהודי דוקר אנשים על כלום??
למה לעם ישראל כן חרה המקרה של פלגש בגבעה??דבש חריף
עבר עריכה על ידי נפשי תערוג בתאריך י"ז באב תשע"ה 18:44

למה הם לא היו שטופים בהומניות זולה? במוסריות רקובה?

בגלל הפומביות הזו יש את כל הרע לעם ישראל.

"עוד כמה צללים"?????? מוטיבציה
בני אדם!!!!! שיש בהם חלק אלוקי. בהם גם אנשים צדיקים שלא עשו רע לאף אחד.
מי אתה שתשפוט אותם?

האתר הזה מדרדר מרגע לרגע
"צדיק שלא עשה רע לאף אחד".שום וחניכה

הגדרתך לקוייה.

קפדי את שתי המילים האחרונות ועייני בקידושין (מ.).

עזוב. תגובה לשרשור הזה לא שווה את האנרגיה שלי.מוטיבציה
ב"ה שהדעות האלה לא מייצגים אותי בשום צורה. פשוט גועל נפש.
מה לא שווה? ולמה לא שווה? ומה כן שווה?שום וחניכה

ולמי נשארה אנרגיה בכלל ביום כזה?

זה אפילו כבר לא שווה.תגובה...מיסטר דום
אתה שופך דמיםטוביה2
לפי המשנה של 'סנהדרין קטלנית'
נו בוא נשמע למה....מיסטר דום
סוף אותה משנהטוביה2
אף הם מרבים שופכי דמים בישראל (ציטות מהזיכרון)
כתוב שם שאותם אלו שלא דנים אף פעם - הרי שהם מחלישים את ההרתעה וגורמים לרציחות
רשב"ג אומר על רבי עקיבא ורבי טרפוןראשית חכמה

שאמרו אילו היינו בסנהדרין לא היה נהרג אדם לעולם "אף הם היו מרבין שופכי דמים בישראל.

<<<טור מעניין של משתתף במצעד מומלץ לקרוא>>>די"מ
קראתי...תודה רבהפשושוןאחרונה

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייףאחרונה

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשהאחרונה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

אולי יעניין אותך