נבהיר חד וחלק: אלימות כלפי צועדים במצעד הגאווה לא משרתתותן טל

שום אינטרס יהודי שהוא.

לא זכור לי שכיום מותר להרוג ו/או לפגוע באדם שעובר עבירה, ואפילו עבירה חמורה, כי אין לנו סנהדרין. ובפרט שאם אנשים שמחללים שבת בפרהסיה לא דוקרים אותם, ואנשים שאוכלים חזיר בפרהסיה לא דוקרים אותם, ואנשים שעושים עבירות רבות חמורות אחרות, לא דוקרים אותם - אז גם צועדים במצעד הגאווה אסור לדקור!

בנוסף, זה בטח ובטח לא עוזר לחבב את התורה ואת דרכיה על עם ישראל, ובטוחני שיש הרבה מסורתיים וסתם אנשים שמתעניינים ביהדות שרואים מעשה ברברי זה, וזה גורם להם רק ליסוג.

אני לא אומר שאסור להפגין, לצעוק וכו'- אבל יש הבדל מהותי בין הפגנות וכו', לבין מעשה אלימות בפועל כלפי הצועדים!

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא

(עידכון: אומרים כעת שיש שניים שאולי יש סכנה לחייהם)

בשופטני עסקינן שצריך לטרוח על הצהרות?עוגי פלצת
לא הבנתי את המילה הראשונה?ותן טל

ובכל מקרה, גם גופשטיין התבטא עכשיו נגד הדקירה...ותן טל

חבל שצריך להתיישר עם כולםעוגי פלצת
בעת הזאת, כשבכל פעם עולה דרישה לגנות
ו"לא גינית חזק מספיק" או "הגינוי שלך לא כנה"
אולי הגיע הזמן לפרוש ממשחק הגינויים...

#גינה_לי
אני מסכיםשואף לאור

אנחנו לא צריכים להרגיש שהמעשה הזה מייצג אותנו,יש הבדל ניכר מאד בין התנגדות חריפה לבין אקט אלים שלא נעשה מטעם פסיקה הלכתית והיתר.בנוסף, עם כל הזעזוע מן פריצת המוסכמות החברתיות הבסיסיות ביותר ובלי להפחית מאותו זעזוע,צריך לנסות (וגם אני) ללמד זכות על אנשים שלימדו אותם מקטנות שהדברים הללו אינם בעלי פגם,להפך דווקא אפילו חיוביים,כנ"ל לגבי המדיה שהם ניזונם ממנה מדי יום.החריפות של הנסיון לצייר את זה כדבר חיובי היא בוטות של שטיפת מח טלווזיות שאין הרבה תחומים ש"זוכים" לה.

מבחינה מעשית,אני חושב שכבר למדנו שזה בודאי לא משרת אף אחד,ובמיוחד כאשר משתמשים בזה לתקיפה לא הוגנת של כל הציבור וכל בעלי הדעה העקרונית שיתנגדו לכל הרעיונות הללו (ללא קשר שלהם לאותו אדם שביצע את המעשה,בצורה כלשהי) לצד ניסיון לקדם את הרעיונות הללו בצורה דרסטית במשך תקופה ארוכה בעקבות אירוע שכזה.

אבל אולי בואו ולא ניתן להם לשחק איתנו בכל פעם ופעם,לצד ההתנגדות למעשה הזה, אין מקום להתנצל על שאנחנו נאמנים לדרכה של תורה ומתנגדים לרעיונות הללו,אין לרוב רובו של הציבור יד בקריאה לפגיעה בנפש,ואין לאף אחד זכות להאשים אותנו בזה ולשחק ברגשות הציבוריים של אחוזים שלמים מהחברה הישראלית,וזאת מכיוון שאף אחד לא מינה את אותו אדם שפעל כנציג על איזה שהוא ציבור.

זה כמובן לא באמת "רודף אחר הערווה"טוביה2

אבל לא לכול דבר צריך סנהדרין

בכול מקרה אני חושב שאתה מסתכל בכיוון הלא נכון 

משהו קינה לשם ה' - ואתה מגנה??? תתביש לך

אין סנהדרין ולכן אם אתה לא שופט אותם אז גם אל תשפוט אותו. צבוע!!!

נראה לך שאם אתה 'דתי מחמד' אז כולם חייבים להתיפיף בפני אלו שלו חשוב להם ה' ותורתו - אז זהו זה שלא.

אם היה בא אלי ושואל אותי האם לעשות זאת - הייתי עונה שלדעתי לא כדי. אבל כעת משעשה את זה אז ברור שאנו כדתים עומדים מאחורי מי שרוצה לשים גבולטות לתועבה הזו. 

אל תשכח שזה רוח גבורה שהרמב"ם מונה אותה כדרגה של רוח הקודש - אם הייתה מקבל את זה אז אולי לא היתה רץ לגנות ככה.

מה זה תתביש לך ?שואף לאור

כל אחד שמגדיר את מעשיו ככאלו שנובעים מקינאה לשם ה' הופך את מעשיו למותרים הלכתית אוטומטית ? אתה יודע מהו המרחב לטעויות בהגדרות סובייקטיביות כאלו והשלכותיהן ?

ולמה אתה מסיק שהוא דתי "מחמד" מכל זה ?

המרחב אכן גדול מאודטוביה2

אבל אם זו הסיבה אז מי אתה שתגנה

על ותן טל כתבתי את זה כי באופן כללי תמיד מאוד חשוב לו מה החילונים יגדו 

(אני מצטט: בנוסף, זה בטח ובטח לא עוזר לחבב את התורה ואת דרכיה על עם ישראל, ובטוחני שיש הרבה מסורתיים וסתם אנשים שמתעניינים ביהדות שרואים מעשה ברברי זה, וזה גורם להם רק ליסוג.)

הטענה הזו תמיד תכפיף את התורה לערוץ 2 ואותי זה דוחה

לא. ממש לא. אמרתי - אפשר למחות בופן הכי קולני וצעקני, ולאותן טל

משנה שיש כאלו שזה לא ימצא חן בעיניהם. גם כשערוץ 2 לא יאהב מחאה קולנית זה לא משנה לי. אבל כאשר זה מגיע לגבול האדום, כשזה מגיע לאלימות, שאותה גם אין שום רב שמסכים לה (מוזמן להראות לי שאני טועה - רב בן זמננו! ומקור מדוייק..) - אז בהחלט, החילול ה' שזה גורם והריחוק מיהדות של כל מיני אנשים, זה חרפה! 

וזה ממש לא "חשוב כל הזמן מה החילונים אומרים" - שוב, אתה לא מכיר אותי במילימטר. אם היה חשוב לי מה שהחילונים אומרים הייתי עושה בחיים שלי כל כך הרבה דברים אחרת.. אבל כמובן, אתה לא מכיר אותי ולצורך הטענה שלך זה מתאים אז למה לא להשתמש בזה...

הסיבה היא שאף אחד לא מתיר דבר כזהשואף לאור

ומימלא אין אדם שיכול להגדיר מעשה כזה אחר כמותר מכיוון שהוא עצמו רואה זאת כקנאות לשם.

אם אין היתר לדבר כזה ובא אדם ועושה זאת על דעת עצמו,אז בודאי שיש מקום לגנות.

לגבי כך שהדבר הזה ירחיק אחרים,זה לא נוגע לדברים שהם דברי אמת,אומנם גם אמת צריך לדעת להציג ולייצג.לפיכך אין הכוונה לרצות אנשים במחיר של "כיפוף התורה",ואני מניח שלדברים כאלו הוא התכוון

טוביה, לדעתי האדם מטורף. לא מאמין שיש רב אחד שיתמוך בכך.בית הלורדים
לא זו דרך היהדות. לא כל אחד הוא פנחס.
הוא לא קינא לשם ה' הוא עשה חילול ה' מוחלט לדעתי!!!ותן טל

אין פה שום "קנאה לשם ה'" ושאף אחד לא יספר לי עכשיו סיפור על פנחס וכו'... - אתם לא פנחס וזה לא המקרה.

תראה לי היתר אחד לדקור אנשים כאלו. היתר אחד! אין!כי זה לא קנאה, זה יוצר חילול ה' אדיר!! לא זאת דרך התורה!!!

ואני מודיע לך שברור לי כשמש שרוב מוחלט של הדתיים לא עומדים מאחורי מטורף שעושה דר כזה.

אני מתפלל שיוודע שבאמת מדובר באדם מעורער בנפשו או משהו כזה...

ומה זה "אני לא שופט אותם"? בטח שאני אומר שמה שהם עושים זה תועבה ושצריך להשתדל לדאוג שלא יהיו מצעדים כאלו וכו' - אבל אני לא דוקר אותם! אל תדאג גם את אותו מטורף אני לא דוקר... על שני המקרים אני מוחה - בפה!! מוחה בפה, לא בסכין!!

ואני ממש לא "דתי מחמד". אתה בכלל לא מכיר אותי.ותן טל

אני לא צריך להתחיל להתנצל בפניך על הדרך שלי בעבודת ה' - ברור לי שאני לא "דתי מחמד", וברור לי שמי שעשה את זה עשה את זה בלי שום מחויבות לה' ולתורתו כי אם הוא היה מחויב אז הוא לא היה עושה את זה. הוא היה מחוייב למוח המחומם שלו.

השם ירחםשוברת גלים
אם זו קנאות לשם השם אנחנו במצב נורא
האיש הזה חולה נפש ממש
שהשם ירפא את נפשו, ונפשם יחד.
קשה להביע דעה נחרצת...פשושון

אני באמת לא יודע ולא יכול להגיד אם זה היה מותר או אסור מה שהוא עשה...

אבל.. אני לא אגיד שזה אסור כי מה יגידו... כי זה לא טענה לדעתי

לא. זה אסור כי זה אסור. ובגלל זה יש את מימד חילול ה'.ותן טל

כמו שאני לא אומר שאסור למחות נגד המצעד כי מה יגידו - ממש לא. כמו שאני לא אומר שאסור למחות נגד חילול שבת כי מה יגידו - ממש לא. אבל אני בהחלט אומר שאסור לדקור יהודי שמחלל שבת, ובנוס-ף, זה גורם לחילול ה' אדיר ולהתרחקות של אנשים מהיהדות.

ככה גם כאן. למחות - בוודאי שמותר ולא משנה מה יגידו. עד שזה מגיע לאלימות - שם, אסור אסור אסור, וזה ג-ם, בנוס-ף, גורם חילול ה' בעוצמה הציבורית של זה...

השאלה שוב מה הוא חיללו ה'טוביה2

עשיית מעשה מנוגד לתורה ולהלכה שמבזה את שמו של ה' בעולם,ותן טל

כאשר הוא מגיע באיצטלה דקדושה.

והשאלה מה ההלכה אומרת לנוטוביה2

ביחס לקנאים

(ככול הנראה מדובר באדם שכבר ישב 10 בכלא למען עיר ה' - ככה שאני לפחות מאמין לו שזה קנאות)

נו, אז בבקשה תביא לנו מה ההלכה אומרת - וביחס לפוסקי ימינו!ותן טל

וספציפית ביחס למעשה כזה! 

בקיצור, אין לך בסיס לדבריך..אם יש לך תראה. 

ההלכה אומרת דבר מאד מאד ברור-הקולה טובה

"לא תרצח"

אסור לרצוח.

האיסור הזה הוא אחד הגורפים.

יש היתר מיוחד לסנהדרין בתנאים מאד מאד מאד ספציפיים.

ויש "הקם להורגך השכם להרגו" שמתיר לפגוע באחר לצורך הגנה עצמית.

אין היתר לרצח במזיד שלא ע"י סנהדרין.

וכפי שאין היתר הלכתי ללכת במצעד שתומך בלהט"ב

אין היתר לכתוב משהו שתומך ברצח.

(תוהה לעצמי אם זה נחשב לאביזריהו דשפיכות דמים..)

אסור. אסור. אסור. אסור.

לא קינאה לה' יש לו- אלא הומופביה לשם ההומופוביה.

איכס. את מושפעת מהם. אין דבר כזה הומופוביה.בית הלורדים
אף אחד שמחלל שבת לא עושה מצעד של חילול שבת.
בפרט שפה מדובר בהרס הצניעות ולכן זה חמור יותר מכל דבר אחר.
כל בר דעת מבין זאת.
מורידין ואין מעליןחכחעחילםכ
וגם בועל ארמיתדי"מ

לא הבנתידי"מ

זה המשך לדבריכם, כתגובה לקולה טובה.יזהר

הערה שלישית.

אירוע מזעזע. שפל מוסרי נורא.יזהר

אני מדבר על המצעד, כמובן.

זוועה מה שקרה. עוד יותר שזה קרה בירושלים.שירוש16

גם המצעד וגם הדקירה.

שניהם לא היו במקום והשפילו במידה שווה את העם היהודי.

אני לא מבין איפה ההווה אמינא בכללמאיר.

ראשית, לא כל משתתפי המצעד הינם עושים מעשה...חלקם תומכים רעיונית שזה מבחינה יהודית לא עובל על איסור
שנית ואולי החשוב יותר
הגמרא בסנהדרין נראלי בדף ח: אומרת שאדם האומר פלוני רבעני לרצוני-לא מקשיבים לעדות שלו\מקשיבים לחלק ממנה
בכל מקרה לא מקשיבים לחלק העדות על עצמו
לא מקשיבים =אפילו לא מתחיל דיון בענינו
אדם שצועד במצעד הגאווה אומר אמירה מעצם השתתפותו 
אמירה שפרושה פלוני רבעני לרצוניבמקרה כזה הוא משים עצמו רשע.
והתורה אמרה "אל תשת ידך עם רשע"כלומר אסור לנו לקבל את עדותו
אז באיזה זכות מגיע אותו דוקר ודוקר?
בטח שלא מכוח התורה...
בנוסף,הדוקר דקר גם נשים וכידוע לנשים אין מניעה הלכתית לצעוד במצעד הזה
כל השוואה פה לפנחס תוריד מערכו של פנחס ותבזה את מעשה פנחס שהיה שונה והיה ראוי להעשות
לעומת מעשהו של שליסל שהוא אדם מתועב בדיוק כמו רוצח 29 המתפללים המוסלמים בגבם תוך כדי תפילה ובדיוק כמו 
רוצח המתפללים היהודים בטבח בהר נוף בקיץ האחרון

אתה משווה בין הריגת גויים ליהודים?שירוש16

מי עשה את זה לאחרונה?... כמדומני שCNN. (הידועים כאנטישמיים בכל העולם).

איך אפשר בכלל להתחיל להשוות נשמה יהודית לנפש של גוי? ועוד כאלו שחוטאים ורודפים את ישראל...

זה אולי רחוק ממעשה פנחס.

אבל בלי להגזים-

זה לא כמו טבח ביהודים מתפללים.

אתה משווה בין המקנא קנאת ה' ועושה מעשה מגונה/אסור/הזוי במצעד שכל כולו קורא תיגר נגד ה' , ועוד בעיר ירושלים, לגוי שמרוב שנאת חינם הורג יהודים בטליתות- ???

א"א להקביל בין הדברים.

פה מדובר על יהודי שחטא ופגע ביהודים חוטאים

ושם מדובר על גויים שנכנסו לבית כנסת והרגו יהודים שהיו עסוקים במצווה.

ההבדל ביניהם^^^ גדול מאוד.

על זה בדיוק אני דן...מאיר.

על היהודים החוטאים
המעשה הינו מעשה נפשע איך שלא תסובבי את זה
הוא נפשע אוניברסלית
הוא לא קשור למעשה פנחס אין מקום לדמיון בינהם
ואני תמה מה ההבדל בין גוי שנכנס לבית כנסת וירה במתפללים יהודים
לבין יהודי שריסס במערת המכפלה 29 גויים
לבין דוקר אנשים כי אינם באים לו במוזה רעיונית

רק חלאה תשווה בין מרצחים נתעבים לד"ר גולדשטיין הי"דבית הלורדים
תודהמאיר.

מבלי להכנס למי ברוך גולדשטיין או רוצחים
תענה לי מה ההבדל?
מעבר להיותך ולהיותו בני אותו עם

אגב לא השוויתי ביניהם תהיתי מה ההבדל
והשוויתי בין המעשים...

ראשית, רצח יהודי חמור לאין ערוך מהרג של גוי.בית הלורדים
שנית, החלאות הנאציות הערביות תוקפות אותנו ורוצחות בנו מתוך אנטישמיות נתעבת.
לברוך הי"ד נמאס והוא החליט לנקום.
הוא הרג ערבושים שונאי ישראל ולא סתם תיירים
בריטים שבאו לראות את יופיה של הארץ.

אין בכלל מקום לעריכת השוואה.
אני מבין זה גם נשמע הגיונימאיר.

ערבי הורג הוא נאצי חלאה אנטישמי מתועב
ויהודי הורג אז פסדר נמאס הוא החליט לנקום...לגיטימי
וגם הוא לא הרג בני אדם שנבראו מצלם הוא הרג ערבושים 
זה בכלל חוקי למהדרין

מבין את האבסורד?

יהודונים כמוך גרועים מעל כלב ערבי. לא על חלאות כמוך דוברבית הלורדים
אז פתאום יהודי יכול להיות יותר גרוע מגוי...הקולה טובה

יהודי רוצח- לאאאא הוא קדוש.

יהודי שסה"כ דיבר לא לדעתך- גרוע יותר מערבי.

לוגיקה בנ"א...

לא משנההקולה טובה

כן, כי החלאה משווה יהודים קדושים לחלאות אנטישמיות.בית הלורדים
יש הבדל עצוםשירוש16

כי מה שהיהודי עשה היום- היה מאה אחוז נתמך אם היינו חיים עם ממשלה תורנית.

כך גם מה שקרה במערת המכפלה.

כמדומני שהיה זה עמ"י שהרסו את כל הע"ז בארץ בזמן הכיבוש ואפילו רצחו את עובדי האלילים.

אך מה שעשו הגויים בבית כנסת- היה מעשה זוועתי וחסר תקדים.

יש הבדל בין יהודי לגוי- וכל עוד זה הבסיס ניתן להבין שחומרת המעשה בהר נוף גדול לאין אורך על מה שארע עם הערבים.

שטויות...מאיר.

כרגע הסברתי לך שגם סנהדרין לא היו מאפשרים את הדקירה הזו
דבר שני אין שום היתר ולא תהיה לגיטימציה להרוג 29 מתפללים
זה מעשה נתעב שאין לו מקום גם בבחינה הלכתית
אני עדיין לא מבין את ההבדל בין המקרים

מתפללים? חתיכת נאצי. מדובר בערבושים שונאי ישראל.בית הלורדים
שטויות לחלוטין.הקולה טובה

הסיכוי שסנהדרית היתה מצליחה לקבוע מיתת בי"ד לאנשים מהמצעד- הוא נמוך.

כך שבטח שלא ללכת וסתם ככה לתפוס מישהו רנדומלי- ולהמר שאכן הוא אותו בודד שאכן מגיעה לו מיתת בי"ד- כי אכן היתה שם התראה ועדים.

מה גם שזה לא המיתת בי"ד הנכונה..

(אז מה, אם מישהו יצא בשבת עם רובה וירה בכל מי שנוסע באוטו גם תגיבו ככה? פנחס!! פנחס!!

ואם ב-מ-ק-ר-ה הוא גם בטעות ירה ברב ואשתו שנסעו ללידה בבי"ח???

כל מי שיש לו הוה אמינה כלשהי שיש פה מעשה שיש לו איזה שהיא לגיטימציה מינימלית- יש לו בעיה רצינית.)

קו החשיבה שלך מעוות, סורי.בית הלורדים
גם אותו לא היו הורגים. הוא לא הרג אף אחד.
אין פה התראה אז נא לא לעוות.
בשלטון התורה המצעד לא היה קורה ממילא.
שוב-שירוש16

מה לא ברור בזה:
 "וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא" (ויקרא יח כב). ועונשו המקראי מפורש בהמשך "וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בָּם" (ויקרא כ יג).

???

מישהו צריך פירוט יתר?

ולגבי מערת המכפלה- 

הם היו עסוקים בעבודה זרה. (כן- סגידה למוחמד זה ע"ז. נעים להכיר).

וגוי שעובר על אחת משבע מצוות בני נוח חייב מוות. 
גוי שגוזל אפילו פחות משווה פרוטה חייב במוות. ק"ו עובד ע"ז. וק"ו שעובד ע"ז על אדמת ארץ ישראל.

אני לא אמרתי שיש לזה לגיטימציה בימינו. ממש לא.

אבל בואו לא נגזים- זה ממש לא דומה לטבח בהר נוף.

לא. איסלם זה לא עבודה זרה. הם לא סוגדים למוחמד אלא מתפלליםותן טל

לה'. מוחמד הוא נביאו, על פיהם, כמו משה...

זה שונה מהנצרות בקטע הזה.

נכון - ולא רלוונתיטוביה2

אנחנו במלחמה ואם חלק מהאויב

הבעיה היא שההגדרות של עובד ע"ז אצל יהודים ואצל גויים שונהשירוש16

כמו שיהודי לא נתבע על גזל של פחות משווה פרוטה אבל גוי נהרג על זה. כך גם בע"ז.

יש להם כללים אחרים. 

סתם ככה-

"כל גוי שלא קבל מצות שנצטוו בני נח הורגים אותו אם ישנו תחת ידינו.."

– משנה תורה לרמב"ם, הלכות מלכים ומלחמות, פרק ח'

עפר לפיך.יזהר

דבש לעיניך....יש לך טענה תטען -דמגוגיה?תחסוךמאיר.

ההלכהטוביה2

איזה הגדרה?מאיר.
השוואת רוצחים יהודים לאויבי עם ישראל מקוממת ובזויהיזהר

ואנטי-יהודית בכל בחינה שהיא.

מדהים איך ה"אהבת ישראל" שלכם היא מאוד מסויימת וחד צדדית. ישראל אף על פי שחטא - ישראל הוא, אבל תלוי באיזה חטאים.

(דוגמא מאלפת לדמוגגיה השיטתית הזו).

הערה בדבר חלק דבריךשואף לאור

גם לנשים הדבר אסור ויש אומרים גם מדאורייתא,מעשה מצרים.

הדבר לא נוגע כמובן לכך שאין למה שנעשה היתר

לא מבין איך אפשר לגנות..דבש חריף
עם כל הכבוד לאהבת ישראל, וגם לחלקים בעם שלא נקראים "רעך".
אני יכול לא להסכים איתו בויכוח האם המעשה מועיל כדרך לפתרון בעיות של דת..
אבל לגנות.. בחיים לא.
אני לא יאמר לו לעשות את אותו מעשה, אבל גם אני לעולם לא אעמוד חוצץ בינו לבינם ואמנע ממנו לעשות את אותו מעשה.
נכון שיתמו חטאים ולא חוטאים. והדרך היא במומנטום הסברתי. ששמאל דוחה וימין מקרבת. אבל אם קרה ותמו חוטאים אני לא אשמח. אני יגנה.. חס ושלום.
אני לא יאמר שאני מצטער שהוא הצליח לדקור רק 6. וגם שאני מצטער שאף אחד מהם לא מת עדיין.
אבל אני לא יגנה. הולכי על שתיים שהוא דקר לא אבדה מי יודע מה גדולה לעם ישראל. להפך.. ככל שיש פחות רשעים בעולם ובפרט בעם ישראל, ובפרט בארץ ישראל על ידי עם ישראל, זהו המתכון לכל הרעות.. וכשזה בפרהסיא כזו ביד רמה.. זה חמור מאוד, כי אנחנו עם אחד. וזה מזכיר לי את פלגש בגבעה שעם ישראל הטהור, הקדוש, האמיץ, לא העקום, לא השטוף בהומאניות זולה של זכויות מוסריות שלא מחזיקות מים, העם הזה נלחם בהם.

ונסיים ברמב"ם. הלכות אבל פרק א.
כל הפורשין מדרכי צבור, והם האנשים שפרקו עול המצוות מעל צווארם, ואינן נכללין בכלל ישראל בעשית המצוות וכבוד המועדות וישיבת בתי כנסיות ובתי מדרשות, אלא הרי הם כך בני חורין לעצמן כשאר האומות, וכן המינין והמשומדין והמוסרין - כל אלו אין מתאבלין עליהם, אלא אחיהם ושאר קרוביהם לובשין לבנים ומתעטפין לבנים ואוכלים ושותים ושמחים שאבדו שונאיו שלהקדוש ברוך הוא, ועליהם הכתוב אומר: "הלוא משנאיך יי אשנא" (תהלים קלט,כא).
אני לא מבינה איך אפשר שלא לגנות ולהזדעזע.הקולה טובה

ואם היית עומד שם ולא עושה כלום- היית עובר על "לא תעמוד על דם רעך"

ואם הייתי שם עם אקדח- הייתי יורה בו ומנטרלת אותו. 

וברור לי שהייתי מגישה עזרה לפצועים.

אז מחר מישה יצא וירה בכל חילוני שהוא יראה (שעונה על הרמב"ם שהבאת..) וכולם יעמדו בצד ויסתכלו? כי זה ההמשך של מה שאתה כותב.

מי אמר לך מי ומה הוא דקר שאתה כותב "לא אבדה גדולה לעמ"י"?

אולי אחד מהם הוא חוקר שבדיוק עמד לפתח תרופה לאיזו מחלה? (ובמקרה הוא הגיע כדי לתמוך במצעד, הוא בכלל סטיירט..)

או אולי מישהו מהם הוא אדם שעשה המון חסד?

אתה יודע, גם הומואים, וגם מי שתומכים בהם- בם בנ"א רגילים, מכל סוגי האוכלוסיה. ואין לך שום דרך לדעת מי הם וכמה הם אבדה.

זו הומופביה גזענית לשמה, שמסתתרת מאחורי צביעות דתית.

למה לא מדברים ככה על מי שמחלל שבת בפרהסיה? 

או על מי שמרמה במסחר? (על איפה ואיפה גם נאמר "תועבת ה'"...)

או על מי שאוכל חמץ בפסח?

אני מזועזת מהקולות שנשמעים פה.

ממש מצעד הגאווה של ערוץ 7...

תועבה ועבירות באצטלה של קדושה.

אין דבר כזה הומופוביה. אין. זו התנגדות לתועבות.בית הלורדים
ויש משהו חמור יותר בעיוות הפמיניסטי-להט"בי-קומוניסטי וכו' מאשר *סתם* לא לשמור מצוות.
בואי נדייק.דבש חריף
הם לא נכללים במילה רעיך.
וחס ושלום לירות בו. זה רצח מתועב לירות ביהודי כשר.
לא אמרתי שאני תומך בלירות שעם ישראל שלא נכללים במילה רעיך. חס ושלום. הדרך היא שמאל דוחה וימין מקרבת באהבה. וזה בויכוח האם זו דרך יעילה..
אבל אני לעעעעעווווללללםםםם לא אגנה ולא אניד עפעף.
כל מי שהולך נגד המוסר האוניברסלי בין גוי ובין יהודי (ואני לא מאלה שחולים בהונאה עצמית, כל מי שהולך בצעדה הזו הוא כזה) הוא רשע, הולך על שתיים. בעוד שגויים זה לא איכפת לי. יהודי זה איכפת לי, עם ישראל ערבים זה לזה. וזה לא סתם יהודי. יהודי בארץ ישראל. הארץ "רגישה לדברים האלה". אחרי מצעד הגאווה בתל אביב נחטפו שלושת הנערים שבוע אחרי.
ועם ישראל אבד מעל 60 איש במלחמה. לכן אם כבר קרה אני לא יגנה. גם אם אני חושב שיתמו חטאים ולא חוטאים. אם תמו חוטאים אני לא אגנה לעולם.
שזה נעשה ביד רמה זה חמור, זה חילול ה' יותר גדול משבת. גילוי עריות היא אחת משלושת העברות החמורות בתורה יותר משבת.
הרמב"ם לא אמר להרוג את הפורשים אלא לא להתאבל. תדייקי.

אַל-תִּטַּמְּאוּ, בְּכָל-אֵלֶּה:  כִּי בְכָל-אֵלֶּה נִטְמְאוּ הַגּוֹיִם, אֲשֶׁר-אֲנִי מְשַׁלֵּחַ מִפְּנֵיכֶם. 
כה וַתִּטְמָא הָאָרֶץ, וָאֶפְקֹד עֲוֹנָהּ עָלֶיהָ; וַתָּקִא הָאָרֶץ, אֶת-יֹשְׁבֶיהָ. 
כו וּשְׁמַרְתֶּם אַתֶּם, אֶת-חֻקֹּתַי וְאֶת-מִשְׁפָּטַי, וְלֹא תַעֲשׂוּ, מִכֹּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה:  הָאֶזְרָח, וְהַגֵּר הַגָּר בְּתוֹכְכֶם. 
כז כִּי אֶת-כָּל-הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל, עָשׂוּ אַנְשֵׁי-הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם; וַתִּטְמָא, הָאָרֶץ. 
כח וְלֹא-תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם, בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ, כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת-הַגּוֹי, אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם. 
כט כִּי כָּל-אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה, מִכֹּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה--וְנִכְרְתוּ הַנְּפָשׁוֹת הָעֹשֹׂת, מִקֶּרֶב עַמָּם. 
ל וּשְׁמַרְתֶּם אֶת-מִשְׁמַרְתִּי, לְבִלְתִּי עֲשׂוֹת מֵחֻקּוֹת הַתּוֹעֵבֹת אֲשֶׁר נַעֲשׂוּ לִפְנֵיכֶם, וְלֹא תִטַּמְּאוּ, בָּהֶם:  אֲנִי, יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם. 
אם הם יעשו לעצמם פרסומת גם עליהם ידברו ככהפשושון

עריות עפ חזלמיסטר דום
זה לקרבה משפחתית בלבד וחלק משלושת המצוות של יהרג ובל יעבור זה גם לא תרצח... מה זה איך בנאדם הגיוני ושפוי לא יתחלחל ויזעזע שדוקרים אנשים בגלל הנטייה שלהם! זה לא דרכנו, זה לא דרך התורה... אומרים שסנהדרין שהוציאה להורג פעם בשבעים שנה זה סנהדרין מחמירה... אל תהיו שופטים ואל תהיו דיינים כולנו בני אדם וצריך לדעת לכבד ולקבל את כולם!
בקשר לסנהדרין קטלניתדי"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך י"ז באב תשע"ה 02:49

שנים התקשתי להבין את המשנה הזאת.
עד שבא @הדרכה והסביר אותה.

היכן? אשמח לראות.יזהר
עבר עריכה על ידי יזהר בתאריך י"ז באב תשע"ה 19:05

(הכנסתי את כל ערוץ 7 ל"נטו שלי" וחסל)

@די"מ

לא יכלתי להיכנס כי הרימון בפלאפון חסם לי את השרשור הזה.הנה-די"מ
יפה. אהבתי.יזהר

ובכל זאת, לא ברור. הרי בנמסכת סנהדרין יש סיפורים רבים על הוצאות להורג. ומילא למ"ד פעם ב-7 שנים - זה מסתדר. אבל למ"ד 70 שנה, זה לא נכנס.

אבל הרבה יותר נשמע משאנשים היו חייבים מיתהדי"מ

והתמצאו למצוא "פרצות בחוק" כביכול זה כמו בתי המשפח השקריים של מדינת ישראל.

לא נכון.דבש חריף
זה נקרא ג"ע. ואפילו הורגים את הרודף אחר ישראל לעשות את העברה הזו.
וגם גויים מצויים על זה.
זה לא נקרא ג"עמיסטר דום
.ובוא נביא את המפרשים , ג" זה לאחות אמא גיסה דודה סבתא ... לא כתוב על גבר כלום!
וגם ונניח זה ג"ע כמה עבירות יש בתורה שדינם כרת(ולהזכיר כרת זה בידי שמיים לא בידך ולא ביד אף אחד אחר!) ואף לא עושה כלום אז חאלס עם ההומופוביה המגעילה הזאתי, והשימוש הציני והמגעיל ביהדות... זה לא דרך התורה! זה לא הדרך שהתווה לנו הרב קוק זצל שלימד והשקיע רבות בקבלת האחר לא משנה רמתו הוא, שתהיה סמהדרין תן לה לשפוט כיום אנחנו מדינה יהודית בצייפיה לגאולה .. אז די עם הצביעות והמוסר הכפול
איזה מפרשים בדיוק?????דבש חריף
והוא הדין לשאר כל העריות, חוץ מן הבהמה. אבל הזכור - מצילין אותו בנפש הרודף, כשאר עריות.
שש עריות אסורות על בני נוח: האם, ואשת האב, ואשת איש, ואחותו מאמו, וזכור, ובהמה; שנאמר: "על כן יעזב איש את אביו" (בראשית ב,כד) - זו אשת אביו; "ואת אמו" - כמשמעה; "ודבק באשתו", לא באשת חברו; "ודבק באשתו", לא בזכור; "והיו לבשר אחד" - להוציא בהמה חיה ועוף, שאין הוא והם בשר אחד. ונאמר: "אחותי בת אבי היא אך לא בת אמי, ותהי לי לאשה"

שמת לב שלא קראת את דבריי עד הסוף!?מיסטר דום
וגם אם זה נחשב עריות נניח... מי נתן למישהו היום לקחת סמכות לידיים יש לך סנהדרין? איפה המוסר האנושי זה מזעזע מחריד מחריד! לפגוע במישהו בגלל האמונה שלו, בגלל הנטייה שלו. איפה המוסר הבסיסי? איפה האנושיות איך זה לא מוזיזי את נימי נשמתכם שיהודי דוקר אנשים על כלום??
למה לעם ישראל כן חרה המקרה של פלגש בגבעה??דבש חריף
עבר עריכה על ידי נפשי תערוג בתאריך י"ז באב תשע"ה 18:44

למה הם לא היו שטופים בהומניות זולה? במוסריות רקובה?

בגלל הפומביות הזו יש את כל הרע לעם ישראל.

"עוד כמה צללים"?????? מוטיבציה
בני אדם!!!!! שיש בהם חלק אלוקי. בהם גם אנשים צדיקים שלא עשו רע לאף אחד.
מי אתה שתשפוט אותם?

האתר הזה מדרדר מרגע לרגע
"צדיק שלא עשה רע לאף אחד".שום וחניכה

הגדרתך לקוייה.

קפדי את שתי המילים האחרונות ועייני בקידושין (מ.).

עזוב. תגובה לשרשור הזה לא שווה את האנרגיה שלי.מוטיבציה
ב"ה שהדעות האלה לא מייצגים אותי בשום צורה. פשוט גועל נפש.
מה לא שווה? ולמה לא שווה? ומה כן שווה?שום וחניכה

ולמי נשארה אנרגיה בכלל ביום כזה?

זה אפילו כבר לא שווה.תגובה...מיסטר דום
אתה שופך דמיםטוביה2
לפי המשנה של 'סנהדרין קטלנית'
נו בוא נשמע למה....מיסטר דום
סוף אותה משנהטוביה2
אף הם מרבים שופכי דמים בישראל (ציטות מהזיכרון)
כתוב שם שאותם אלו שלא דנים אף פעם - הרי שהם מחלישים את ההרתעה וגורמים לרציחות
רשב"ג אומר על רבי עקיבא ורבי טרפוןראשית חכמה

שאמרו אילו היינו בסנהדרין לא היה נהרג אדם לעולם "אף הם היו מרבין שופכי דמים בישראל.

<<<טור מעניין של משתתף במצעד מומלץ לקרוא>>>די"מ
קראתי...תודה רבהפשושוןאחרונה

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

העיקר שהיה שיח מכבד צדיק יסוד עלום
אני לא שופט והכל ברוח טובה, גם ככה הדיונים האלה לא חשובים
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

עונה לדעתיחיה.מושקאאחרונה

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימוןאחרונה
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.

אולי יעניין אותך