ב18:00 ארוחת ערב, מקלחות אפשר לפני,
ואז יש סדר יום קבוע.
סיפורים זה מדהים ותורם המון להתפתחות, לא הייתי מוותרת אלא מקדימה ל17:00. חשוב ממש לתת להם זמן להתבטא ולהקשיב להם בפניות.
אפשר לעשות אמבטיה משותפת ארוכה בזמן הזה לתת להם לדבר.
מ19:00 בפיגמות אחרי כל הארגונים מי שמוכן מצטרף לסיפור ומורידים את האנרגיות אט אט.
19:30/19:45 נגמרו הסיפורים ורק מנסים להירדם.
בעיני הגיוני לשבת לידם עד שירדמו.
הם עדיין קטנים וזקוקים לביטחון.
אבל זה לא אמור לקחת יותר מ45 דקות גג, גם אצל ילדים שמתקשים להירדם (אם כל הערב לפני היה מותאם למעבר לשינה)
אז נניח 20:30 אתם אמורים להיות אחרי השכבות.
מטבח כלים סידור הבית, עושה ההורה שלא יושב לידם עד שירדמו.
נניח הורה אחד יושב 45 דקות. השני ב45 דקות מארגן הכל.
טלפון לאמא לא צריך להיות בסוף היום, אפשר בדרך לעבודה/ מהעבודה. וגם לא חייבים כל יום.
להכין אוכל למחרת אני מכינה בזמן ההכנה של ארוחת ערב.
מכינה מראש יותר ושומרת בצד.
נדיר שמתחילה לבשל בשעות בערב, לפעמים קורה, אסל אז מבשלת כמות ל2-3 ימים.
נניח מטגנת שניצלים אחרי שהכל היה מוכן מראש, לוקח 45 דקות נגיד ומספיק לכמה ימים. (יש לי גם גדולים שאוכלים כמות יפה) אז אם זה לשני מבוגרים זה לא כמות גדולה.
מרקים למשל אני שופכת לסיר ונותנת לזה לרתוח עוד לפני ארוחת ערב ואז בסוף היום רק מסיימת מה שצריך נניח לטחון את המרק.
להעדיף בישול פשוט ככל הניתן. (לצרוב חזה עוף זה ממש כמה דקות)
וכן יש תקופות בחיים שאוכלים פחות מסודר, זה עובר..
להתקלח זה הזמן האישי שלי, לא צריכה מקלחת בנפרד לזמן אישי
סדרה זה בחלומות.
אי אפשר בתקופת שיא בחיים לגדל ילדים קטנים וגם לחיות כמו רווקים..
זמן זוגי משתדלים תוך כדי.. למשל אם מקפלים כביסה ביחד אז מדברים קצת תוך כדי.
ובעיקר בשישי בבוקר.
חיים עם ילדים הם עמוסים ב"ה, זהו עומס מבורך.
לדעתי אם מרגישים סיפוק והנאה מההורות, רואים איך הילדים גדלים והופכים לאנשים קטנים, זה נותן המון כח ושמחה וממילא מדרבן ונותן מוטיבציה לשלם את המחירים שהעומס מביא איתו.
אם התחושה היא שהילדים נטל (ובהחלט הגיוני שיש תקופות כאלו) אז העומס הופך למעמסה וזה קשה.
מבחינת הקושי, זה הולך ומשתפר.
הבכור שלי היה גם יחד פעלתן ושובב מלא רעיונות יצירתיים והיה צריך גם להשגיח עליו ב7 עיניים וגם לא ממש היה אפשר לנשום.
ואז הוא גדל, ופעם פגשנו הורים לתאומים בנים אנרגטיים ברמות, וההורים גם הביעו קושי כזה של למה הבנים שלנו לא יכולים לשבת שניה בשקט ולהיות רציניים כמו הבן שלך.
הרגעתי אותם שגם הבן שלי שהיה בגיל של התאומים שלהם לא ישב דקה, וגם כשהתאומים שלהם יגיעו חדיל של הבן שלי הם דם ירגעו קצת.
ועכשיו הם בני 10 וממש השתנו והרבה יותר רגועים.
עדיין יש להם שובבות של ילדים, אבל שובבות בריאה לא מוגזמת.
אז מצד אחד מעודדת אותך שעם הזמן זה ישתפר
ומצד שני לא כדאי לסחוב תסכול מהשלב הזה וכדאי לשפר את החוויה סביב המציאות המאתגרת כרגע. להרגיש סיפוק בתוך העומס.