עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ז באלול תשע"ה 10:02
בס"ד
אני לא בקיא בפרטי החוק הנוכחי, אבל כשהוא עלה בפעמים קודמות (בין היתר בהסכמים הקואליציונים של הבית היהודי כבר בבחירות בשנת תשע"ג) דובר על כך שיום שישי יהיה יום עבודה וגם ששאר השעות יושלמו במשך השבוע.
וכאן לדעתי מתחילה הבעיה.
יום שישי יסיימו לעבוד ב-12 כי זה יום עבודה מקוצר, עוד זמן נסיעה מהעבודה הביתה שלרוב זה בערך שעה של נסיעה ואם מדובר בשבתות בחורף, תוך שעתיים וקצת כבר נכנסת שבת.
אז הפתרון הפשוט הוא להתחיל את ההכנות הרבות שיש לשבת כבר ביום חמישי אבל ההשלמת השעות של יום החופש הנוסף גורת לכך שגם ביום חמישי, כמו יתר ימי השבוע, יחזרו הביתה יותר מאוחר.
אפשר לראות את זה אצל מורים בבית הספר שעובדים בימי שישי עד 12 שזכאים ליום חופשי במשך השבוע, אז ממה שאני זוכר המחנכות שלי לאורך השנים היו לוקחות אותו דווקא לקראת סוף השבוע בשביל להתכונן כך לשבת.
בשעתיים-שלוש-ארבע לא ניתן להתכונן כראוי לשבת. לבשל, לשטוף את הבית, להתארגן. כך שיוצר מהחוק הזה, שאולי כוונתו מאוד טובה, לשמור על כבוד השבת, אבל הוא גורם לההפך.
חוץ מזה שאני לא חושב שיום חופשי נוסף זה טוב, במיוחד שלא ברור איך זה יתנהל.
תחבורה ציבורית? הנהגים לא יהיו זכאים לחופש?
בתי חולים? עוד יום עבודה במתכונת שבת? פחות יום ניתוחים וטיפולים?
המרוויחים היחידים יהיו התלמידים. והם, בהסתכלות אמיתית ולא של תלמיד, באמת צריכים עוד יום חופשי? לא נראה לי. (מה גם שתלמיד ישיבה בפנימייה שיאלץ לסיים יום שישי מאוחר יותר ואם הוא גר רחוק ממקום לימודיו, כמצוי אצל הדתיים וגם החרדים, יגיע חנוק לשבת הביתה).
נ"ב-
אומנם אני לא חושב שזאת הכוונה של מגל, אבל יום ראשון חופשי זה להידמות לגויים וזאת בעיה חמורה שלעצמה.