בעניין לשחק בפלאפון ביו"טנשוי שמח

@די"מ

ראיתי שיש דנים פה על משחק בפלאפון ביו"ט, וחשבתי שנכון הוא לכתוב את ההלכה בעניין כדי שלא יבואו לבלבול.

דין אש ביו"ט הוא מאוד מסובך והרבה דנים בזה, העניין הוא כך- האם מה שהתרנו אוכל נפש ההתר חל גם על צרכי נפש?

- יש על זה הרבה דיונים והרבה מחלוקות, למסקנה לרוב השיטות (לפי הזכור לי) התירו רק צרכי אוכל נפש ולא צרכי נפש.

לגבי פלאפון יש דיון האם יש בזה דין הבערה או בניה וסתירה, בכל אופן האחרונים אסרו זאת מכל וכל הן מדינים הנאמרו למעלה הן בגלל עובדין דחול.

ההתר של הרב שלוש אני לא מכיר אותו ואני לא מתיימר לחלוק עליו, אבל מה שאני כן יודע שהוא דעת יחיד בדרך פסיקת ההלכה שלו ולא אפשרי למי שלא תלמידו ללכת כמותו בדברים שכל רבותינו חולקים עליו, מפני שיש לו שיטה יחידאה בפסיקה.

אתם יכוליפ  לעיין בשו"ת יחוה דעת חלק א' סימן ל"ב הביא את הדברים בקצרה.

שואלים את מרן הרב עובדיה אם אפשר להדליק מנורת חשמל ביו"ט והאם מותר לכבות אותה ביו"ט?

בתשובה: מביא גמרא במסכת ביצה (דף לג.) שאין מוציאיון את האור מן העצים וכו',.. משם לומדים על דין הוצאת אש ביו"ט שהתירו אותו רק עם העברת אש מאש שכבר קיימת.

בפעולת ההדלקה מתחברים החיובי והשלילי וכם נולד אש ביו"ט ולכן אסור, מביא שכן פסקו הרב ראנגטשובי והרב מברודי וכן ר' יהודה ליב צירלסון.

מביא שבשו"ת אבן יקרה פסק להתיר החשמל מפני כבר אש מצויה בחוטי החשמל וכו' אמנם ההאדמו"ר מסאטמר השיג  על דבריו ואמר שנראה מדבריו שלא היה בקי בטכניקת החשמל.. ושזה מוליד. וכן פסקו בחלקת יעקב וכן פסק ר' מרדכי וינקלר.

מביא שהרב ר' אהרון בן שמעון אב ביה"ד מצרים העלה להתיר בחושבו שהדלקת חשמל זה כמבעיר מאש מצויה וכן הסכים הגאון  הראשון לציון ר' ב"צ חי עוזיאל וכן בפרחי כהונה. ומוסיף שאמנם להלכה נראה דברי האוסרים הנ"ל. וכן פסק הגאון ר' שמעון גרינפלד תלמיד המהר"ם שיק, וכן בשו"ת חזון נחם, וכ"כ בשו"ת בית ישראל ושכן המנהג.

מביא שהרב צבי פסח פרנק כתב להתיר הדלקת חשמל ביום טוב בגלל שלדעתו אין הבערה בידים ממש אלא כמסיר המונע שע"י הגעת הכפתור מתחברים ב' חוטי החשמל ונדלקים וזה נחשב לגרמא וכו' וכן הגאון ר' יחיאל מיל אפשטיין כתב שזה גרמא (ומותר) וכו'. אמנם הגאון ר' חיים עוזר גרודזינסקי גאב"ד וילנא דחה ראיות הגאון רצ"פ פראנק בזה והעלה שזה חשב כעושה בידים ולכם אוסר. וכן הגאון ר' איסר זלמן מלצר הסכים לזה. וכן העלה ק' שלמה זלמן אוירבך העלה להחמיר בזה וכן דעת רוב האחרונים והחזון איש פסק שיש בזה משום בונה וסותר וכו'.

בקיצור עינו שם..

בכך מקרה זה כלל לא פשוט ונכנסים פה בין הרים, ורוב ככל האחרונים אסרו לגמרי את החשמל ביו"ט. 

נסיים בדברי מרן הרב עובדיה- ' והמזהיר והנזהר ירבה שלומם כנהר'.

שנה טובה ומבורכת!

נ.ב. אשמח מקור לזה שהרב שלוש התיר..

בשו"ת חמדה גנוזה.די"מ
ובאמת הוא מתיר מסיבה אחרת (מה שהבאת מהרב עובדיה זה על נורת להט שזה בודאי אש)
אני באמת לא תלמיד של הרב שלוש ולא בגלל שהוא מתיר אני משתמש.
אני מדבר על חשמל כגון פלאפון או מזגן שנכון שיש מי שאומר שזה גם הבערה אבל זה בהחלט לא הדעת הרווחת.
יש מה לענות ספציפית לגבי כל טענה וטענה (מבעיר,בונה,נולד,עובדין דחול,מנהג ישראל וכו') אני לא הולך עכשיו לענות על כל דבר ודבר ואין סיבה כי גם ככה אף אחד פה לא ישתכנע כי אתם בדת הרבנים והטענות הענייניות פחות מעניינות אתכם אם כולם מתנגדים לזה.

אני חושב שמצד האמת אין הבדל בין שבת ליו"ט אך כיוון שבשבת אין מי שמתיר (לפחות לא בסדר גדול כמומשל הרב שלוש ורבו הרב משאש) ולכן אין לי את האומץ לעשות זאת.
עוד סיבה לכך, היא שאני רואה סיבה שבשבת יהיה מותר וביו"ט לא (לא בפרטי הדינים אלא ברמת הסנהדרין).
ועוד סיבה שעובדתית בהתחלה לא התקבל על כל ישראל לא להשתמש בחשמל ביו"ט בשונה מבשבת.
אתה עונה מסברותנשוי שמח

תלמד את הנושא ואז תדבר עליו.. זה לא כל כך פשט כמו שאתה מתאר.. 

יש תשובות ענייניות וכל הרבנים מדברים על זה. פשוט תפתח בתוכו ותחקור..

זה שלא פרטתי לא אומר שאני לא יודע.די"מ
כתבתי שאני לא נכנס לפרטים.
וברור שאני מסברות כי התלמוד לא דן על חשמל כי זה לא היה קיים.
אז כל הדיון מבוסב על סברות.
בכלל לא ברור שאסור נורת להטיהודי!!

קראת את התשובה של הרב שלוש? אם אתה רוצה אני יוכל להביא לך בהזדמנות.

בשבת אני מתכווןדי"מ
קראתי חלק ועבר זמן מאז צריך לקרוא שוב
רק 2 הערותאביחי מנחם
עבר עריכה על ידי אביחי מנחם בתאריך ב' בתשרי תשע"ו 21:50
א. הרב שלוש הוא לא תלמיד של הרב משאש
ב. הרב משאש מעולם לא התיר שימוש חשמל ביום טוב, כל מה שהוא דיבר עליו היה מנורת חשמל (לכבות אור הוא אסר, בניגוד לדודו הרב יוסף משאש, ובמרוקו היו מחזרים אחר גוי לכבות אור). אבל שאר חשמל הוא אסר. בשאלה שהגיע אליו בעניין בית כנסת שמשתמשים שם ברמקול חשמלי ביו"ט הוא כתב שעדיף שלא יתפללו בכלל...

@די"מ
א.אני לא חושב שזה נכון. אני אשאל בהזדמנות את הנכד שלו.די"מ
אשמח לראות את התשובה שלומבעניין הרמקול.
בכל מקרה חשוב להבין שאז לא ממש ידעו איך עובד החשמל ובטח שלא איך עובד סמארטפון...
א. גם אם הוא למד ממנו תורה (ונראלי שלא)אביחי מנחם
הוא לא תלמידשלו לשום עניין. דרכי הפסיקה שלהם שונות לחלוטין.
ב. שלחתי לך בפרטי כי אני לא יודע איך להעלות לפה תמונות מהפלא'. מכל מקום, גם אם לא ידעו וכו אי אפשר להתלות בו להתיר כשהדברים מפורשים שאסר
א.אני די בטוח שאתה טועה.די"מ
ב.אי אפשר להיתלות גם לאיסור אם הוא לא יודע על מה מדובר.
תבדוק. אני די בטוח שאני צודקאביחי מנחם
נכון, אבל אתה לא יכול להגיד שהוא התיר חשמל בעוד הדבר לא נכון
דנו בזה כבר שנה שעברהיהודי!!

פה

ופה

תקרא את שתי השירשורים האלה, אם יש לך מה להוסיף אני יותר מישמח לדון איתך.

שנה טובה.

רק הערה קטנהמשה
מסך מגע אינו מתג on/off, לא מבחינה טכנית ולא מבחינה הלכתית.
וחוץ מזה,אני77

דבר שנהגו בו איסור אי אתה רשאי להתירו בפניהם.

בגלל זה לא כתבתי פה בחגדי"מאחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך