הרווקה שלא עלתהדי"מ
"אַשְׁרֵי עַיִן רָאֲתָה כל אלה, הלא למשמע אוזן דאבה נפשנו..
אשרי עין רָאֲתָה אֶרֶץ צְבִי וְגוי אֶחָד,
וְכהֵן גָּדול אָזוּר לַעֲבד אֶל אֵל אֶחָד;
אֲנַחְנוּ בְגָלוּתֵנוּ אַצְנוּ יום זֶה אֶחָד
אֶל אֱלהֵינוּ לִדְרשׁ וּלְעָבְדו שְׁכֶם אֶחָד.
אַשְׁרֵי עַיִן רָאֲתָה בַּעֲמד סְגָנִים שְׁנָיִם
וכְהֵן גָּדול בְּהַשְׁלִיך פּוּר עַל שְׂעִירִים שְׁנָיִם;
אֲנַחְנוּ בְגָלוּתֵנוּ בְּאַרְצות גויִם שְׁנָיִם,
בָּאנוּ לְיַחֵד שֵׁם אֵל בִּלְבָבות שְׁנָיִם.. (ר' אברהם אבן עזרא)

אפשר לומר שהשנה, במוסף של כיפור, הרגשתי על בשרי... קינאתי בעיניים הללו, שזכו, וראו כל אלה. ואז נזכרתי...
בליל מוצאי שבת אחד, כולי אחוזת התרגשות. אחרי תקופה ארוכה של המתנה, זה מגיע.
נגמרו שבעת הימים, ההכנה שהנפש מתכוננת איתם, הידיעה הברורה, המשחררת, ש"יכול נוכל לה".
עליתי כבר פעם אחת. לפני חצי שנה. היה מדהים. מפגש מסוג אחר.
מאז, במבט לאחור, אני בתהליך של היטהרות מרחמים עצמיים, נקיון מרפיון וחולשה..
הבטחתי להילחם נגד החוסר אמונה העצמית שלי. של כולנו. והמקום הזה נתן לי כל כך הרבה כוחות.
למה החלטתי שכן, תשאלו? וואלה, אנלא יודעת. אפשר לתת המון סברות, המון תשובות לכאן ולכאן.
יש רבנים, ופוסקים, ושיטות.. ועל מי לסמוך, אבל זה לא מה שהביאני לעלות.
אז מה כן?
בפשטות, הלב שלי. הלב שלי מרגיש ממש חזק ממש אבל, שזה פשוט נכון. זה קול פנימי כזה, שלא בא לא מהשכל ולא מהרגש, לא מחוויות החיים ולא מהאנשים מסביב. זה פשוט ילד קטן בפנים שכל הזמן מנדנד לי ודופק ושאלה בפיו: מה עם הר הבית. השאלה שלו גורמת לי חוסר נוחות. זה כמובן מתפשט בגוף, עד שמגיע לראש שאומר: אסור!!! אסור!!! והנשמה מתחננת.. ומצטערת כל כך. תיסכול עצום. וצריך להיות אמיץ, גיבור אמיתי, ללכת עם הנשמה שלך, שבסך הכל רוצה טוב!
בסך הכל היא מכרה וותיקה של רבש"ע. את לא צריכה להיות מושלמת, היא אומרת לי, כדי לעלות לשם, זוהי בדיוק העבודה של המקום הזה, אתה מגיע בשפלותך, ושם, בעיניים נשואות אל מקור החיים, מגלים לך גדולתך. גדולתך, זו, שיצרך הרע מנסה להסתיר מעיניך.
לדור שלנו, יש חולשה מסוג אחר. וחולשתו היא חוסר היכולת לראות באורו הזורח. על אף שהאור הזה זורח לו מעל ראשנו, אנחנו מתכחשים, מסומאים..
וכך חשבתי לי צועדת בסמטאות העיר שלי.
פתאום.... משהו העיר את רצף המחשבות שלי. משהו חסום קר, וקודר.
העיניים שלה ננעצו בי. במין מבט של ביקורת.
כמה שניות לפני כן, היא חייכה, בירכה אותי לשלום ושאלה: את נשואה?
"לא" השבתי והייתי קצת המומה.
ידעתי שאני אומרת רק אמת. בוודאי שהיא גם תבין לליבי, חשבתי, ותאשר לי כשתשמע לאיזה מטרה נעלה אני באה הנה. "למה לך לטבול!?" היא נראתה זעופה.
"אני עולה להר הבית".. היא הסתכלה עלי במן מבט חצי ציני חצי מגועל. היא ממש נתנה לי להרגיש לא נורמאלית, מפגרת.
"תסלחי לי".. היא אמרה בהתנשאות, "אנחנו לא עושים דברים כאלה".
ולא היה לי מה לומר. למה? כי פשוט כולם ככה. כולם מתייחסים ככה, כולם. ידעתי שאין לי אפילו סיכוי לטבול כהלכה במקווה בלי לשקר, להתחזות או לטבול כמו גנב באיזה מעיין.
ואני יוצאת משם, אל הרחוב השקט. מביטה אנה ואנה. אין. אין למי לפנות, אין לאן ללכת.
דמעות של תסכול התערבבו בכעס, געגועים..
העפתי מבט לשמים, "מה כבר ביקשתי?" פניתי אליו בלב נשבר.
והרגשתי שהוא לא משיב. רק מתבונן אליי ועיניו שותקות. כן, השיב בעצב. "גם אני שואל עד מתי".
בסוף לא עליתי. הגעתי בשבע וחצי אל שער הכניסה להר הבית. ראיתי שם חבורה נדחקת ומדריך מסביר בלהט בהיכון לכניסה.
עמדתי שם בשקט, והדמעות לא הפסיקו לרדת.
איני יכולה לעלות לראות את אבא שלי, רק כי אני רווקה. רק כי העזתי לחשוב מחוץ לקופסת הגלות.
ילדה קטנה שעומדת מול צבא שלם של תירוצים וחכמים ורבנים ובעיקר מול מפלצת אחת ענקית ששמה גלות אלפיים.
הסתכלתי למעלה אל מעבר לחומת האבנים, והרגשתי חסרון גדול, ענק, מן בור עמוק שנפער לי בפנים. הרגשתי שלא אהיה שלמה עד שנהיה כולנו שם למעלה, מתוך אהבה, מתוך כיסופים.
כשאעלה לשמים, לא אפחד כשישאלו שם האם ציפיתי לישועה.

אפרת שֶׂגֶב, יבנה 0526-453-193
תשרי תשע"ו

עצוב שכך הבלנית אמרה לה!!הייתי כאן
חבל שהיא לא מבינה את משמעות הדבר!!
אני לא עליתי להר מסיבות אישיות, אך במקום בו אני גרה וגם באזור מכירה כמה בלניות צדיקות שהיו שמחות שהיא תבוא לטבול!!
אחת מהן לוקחת חלק באיזה אירגון שקשור למקדש, היינו אצלה בטקס כזה שקשור ללחם הפנים, ואני יודעת שאחת מהבנות שלה(רווקה) עלתה להר וגם היא בעצמה..
אהלן!!גאהלהיותיהודיה

אשמח אם תדברי איתי.

אנחנו בונים כרגע מערך מקוואות, אז כל מי שמכירה מקווה ידידותי לרווקות- אבקש שתפנה אליי.

תפארת TIFERETBG12@GMAIL.COM

(אפשר גם כאן )

וואי איזה צדיקהעלה למעלה
האם הדרך שבה היא הגיעה להחלטה לעלות מקובלת עלייך?אדם כל שהוא

מחילה מכבודה של היהודיה הקדושה הזו.. (באמת!)אהבת איתן

בס"ד

אבל יהודי לא יכול לקבל החלטות בגלל רגש, חזק וקדוש ככל שיהיה,

מה לעשות אנחנו כפופים להלכה.

גם אם אני ארצה להתפלל בשתים בצהרים שחרית וזו תהיה התפילה הכי טובה בחיים שלי, אז לא עושים את זה כי יש זמני תפילה,

וכן לענייננו...

נכון.די"מ

לא נכוןטוביה2

אני חושב שאם הייתי בת לא הייתי עולה (אבל זה דיון אחר)

ותהיה רציני המקור כך שרווקות לא טובלות זה "גאוני אשכנז" (חכמי אשכנז בתקופת הגאונים), לפחות ככה אני זוכר ולכן לא חמור יותר מאשר קיטניות (אני כמובן לא אוכל אבל שוב זה לא הדיון) היות שלמי שגזר את זה לא היה את שיקול העליה והיות שהיום למרבה הצער (בדר"כ) לא זה מה שמונע נפילה - אני חושב שלא צריך לדרוס

נ.ב. שרשרתי אליך בגלל הנושא של שחרית

זה לא נכון.די"מ

כי סתם טבילת רווקות שלא לצורך זה שהתקבל על כל ישראל כחובה.

השאלה מה מידת המחויבות לרמב"ם הזה (של התקבל)טוביה2

אם אני זוכר נכון הרי שזו עיקר מחלוקת הר"י בירב והרלב"ח (בחידוש הסנהדרין)

ואם כך הרי שהדין הזה (יותר נכון אולי לומר העיקרון הזה) לא בהכרח להלכה גם לפי הרמב"ם ככה ששוב חזרנו לנקודת המקור

כמו כן הגדרת טהרה למקדש כ'שלא לצורך' היא עצמה הגדרה מעניינת (כמו שכתבתי הגוזרים לא עמדו בפני מציאות של טבילה דאוריתה שלא לשם אישות ככה שיכול להיות שלצורך אחר מברכים)

נדמה לי שבברכות של מעשים שאינם על עצם המעשה (כמו ציצית וטבילה ושחיטה ואולי נישואין) יש דיון ארוך על הברכה אבל חלק מזה זה שכן יש 'סוג של' מצווה בזה

לא הבנתי כלום ממה שכתבת..די"מ

אתה יוצא משני נקודות הנחהטוביה2

א. זה לא לצורך

ב. לא לצורך אסור כי התקבל 

אני טענתי (ואני מסדר את זה מחדש) שלגבי א. מי אמר שטהרה להר היא לא צורך (ברור שהגוזר לא הכיר מציאות של טובלות לא לשם אישות)

ויתרה מזאת יש 'ראיה' שזה מצווה ברמה כל שהיא - מכך שמברכים על זה. ככה שסביר שלא על זה גזרו

ב. כל טענת ה'התקבל' שכל כך חביבה עליך (מתוך הנחה שזה התקבל) היא עצמה לכאורה לא התקבלה ככה שלא ברור למה היא מחייבת 

נ.ב. אם אני צודק וזה אכן לא מהש"ס הרי שהתקבל לא ברור ששיך גם לפי הרמב"ם (חכול להיות שהתקבל זה הבית דין ולא הלכה ספציפית כזו או אחרת ולכן גם אם התקבל אין לזה מעמד של גמרא - אלה של מנהג העיר ששוב א. לא שייך היום ו-ב. מי אמר שתקף על טבילה של מצווה)

לא אמרתי צשטבילה להר היא לא לצורך.די"מ
להיפך.
א. נראה לי שאתה מערב בין החידוש של הרמב"ם..אדם כל שהוא

לגבי הסכמת חכמי ישראל שמועילה לחידוש הסנהדרין.

לבין היסוד שעם ישראל יכול לקבל על עצמו איסורים וכדומה באופן של תקנה/מנהג והם מחייבים את הדורות הבאים.

למשל - שומן גיד הנשה שישראל קדושים נהגו בו איסור, בנות ישראל החמירו על עצמם וכו'.

וליסוד זה יש ביסוס כבר בתנ"ך בכמה מקומות.

ויתכן שהייתה גם בזמן הקדמונים שנהג בתקנה זו טבילה לא לשם אישות - אבל זה טעון בדיקה.

[חשבתי על חלת ותרומת חו"ל, אבל איני מכיר כ"כ את הנושא].

את א. כתבתי "לשיטת" די"מטוביה2

שמאוד מחבב את הרמב"ם ההוא

אכן ישנה יכולת לקבל איסורים אבל כמובן שצריך לבדוק בדיוק מה מקורה משמעותה וכמומן מה הדין כאשר יש חוזרים בתשובה (שלכאורה לא מחויבים בזה מכח מסורת והאם זה משפיעה לגבי הדבר להופכו למנהג בלבד ולא איסור)

אשמח מאוד למקורות מהתנך

זה יתכן אבל אם כן אז חובת ההוכחה היא על האוסרים ולא על הסתם כי סתם הגזרה היא לשם אישות 

(בדוגמאות שציינת לכאורה אין הבדל בין נשים לגברים ככה שלא מסתבר)

מהתנ"ך "קיימו וקבלו היהודים, עליהם ועל זרעם ועל כל הנלווים..אדם כל שהוא

עליהם"

[וגם השבועה לגבעונים, שנראה שהיה לה תוקף לדורות, גם בזמן שאול, וברמת העיקרון גם הרעיון של כריתת הברית עם אשר ישנו פה ואשר איננו, הביא את המקורות ודן בהם בספר הכוזרי השני-מטה דן]

ברור שמטרת הגזירה למנוע זנות של פנויות, ולא אכילת תרומה/ חלה.

אבל ע"פ הבנתי את האופן שהגזירה עשויה להועיל, גזירה כזו כאשר היא אוסרת רק טבילה לשם אישות, ומאפשרת כל טבילה אחרת היא חסרת תועלת.

לכאורה זה שונה מאודטוביה2

לגבעונים וכריתת ברית זה שבועה ב-ה' ותלויה באמיתותו כביכול - כלומר הכחשת השבועה היא בעצם הכחשת האל

ואולי זה גם המגילה אם כי הפשט הוא כמו שכתבתה ועדיין אסתר דורת "כתבוני לדורות" והכניסה לתנ"ך היא המקבעת

אולי הגזרה היא על כל הטבילות שהכירו (דהינו טבילה שאינה של מצווה) ואז כן מועיל 

איסור טבילה לרווקות הוא איסור מאוחר מאוד שנקבע רק בגלותshir20

בזמן שבית המקדש היה קיים וגם תקופה ארוכה לאחר מכן , כל עוד היו שאריות של אפר הפרה בקהילות שונות בארץ ישראל ובבבל, נהגו לאכול תרומה (לכוהנים נשיהם וצאציהם בלבד) בטהרה, ולכן גם נשים רווקות במשפחות כהונה טבלו לאחר נידה או זיבה כדי לאכול תרומה.

בארץ ישראל נהגו שרידי הפליטה לאכול מעשר שני ונטע רבעי בין החומות ולכן בזמן שעלו לירושלים לאכול את המעשר השני, גם בנות המשפחה הרווקות היו טובלות לשם אכילת מעשר.

בתקופה הנ"ל נשים טהורות שאפו לחם היו מפרישות חלה בטהרה שאותה היו נותנים לכוהנים לאכילה ולכן גם נשים אלו טבלו לא רק לשם אישות.

רק לאחר שנעלמו שרידי אפר הפרה וכולנו טמאים מתים, כבר לא ניתן להפריש חלה בטוהרה ולא ניתן לאכול תרומה ומעשר שני ולכן אין כבר צורך שנשים יטבלו שלא לשם אישות, למעט עליה להר הבית בשטח שמחוץ לחיל (השטח שבו נאסרה כניסה למתים וטמאי מתים) בשאר שטח הר הבית מותרת הכניסה לטמאי מתים אך לא למצורעים או זבים וזבות, מאחר ורוב הנשים בימינו לא יודעות להביל בין נידה לזיבה, כל אשה שרוצה לעלות להר הבית צריכה לספור שבעה נקיים ואז לטבול ורק למחרת רשאית לעלות להר (כלומר אם טבלה בליל ראשון תורשה לעלות החל מליל שני) .

קצת פיספסנו את הפואנטה...גאהלהיותיהודיה

אבל סבבה, שיערב.

כל הדיון הזה לגמרי מצחיקעלה למעלה
לא הבנתם מה שהיא כתבה!
יש לה ביסוס הלכתי ויש לה על מי לסמוך, ואני בטוחה שהיא גם בדקה את זה ועובדה שהיא גם עשתה את כל ההכנות כמו שצריך.
היא רצתה לעלות להר הרבה בגלל הרגש וזה מאוד הגיוני, היא מבינה מאוד את החשיבות ורוצה להתקדם.
וברגש שלה יש גם הרבה הרבה שכל
כל הכבוד לה, זה קשה מאוד לעלות היום כרווקות ואני ממש מעריכה את מי שעושה את זה, צריך הרבה אומץ.
היא ממש כתבה בצורה יפה את החשיבות לעלות
בע"ה נצא מהגלותיות הזאת כבר
הדיון הזה לא תקף לפה.
הבנו מאודטוביה2

השאלה היא האם אנחנו מסכימים עם ההחלטה שלה (או של הבלנית) יש לזה משמעות גדולה מאוד לנידון

איזה שטויות! זה פשוט כפירה להתעלם מההלכה בגלל רגשות!י.ל.

צריך להיות גיבור אמיתי ללכת עם ההלכה ולא עם הרגש.

בהתחשב בזה שרוב רובם המוחלט של הרבנים כולל אלו שמתירים עלייה להר הבית אוסרים עליית רווקות אני חושב שהבלנית יצאה בסדר גמור.

בסדר מאיזה בחינה?די"מ

מבחחנת החוק היא ודאי לא בסדר.

אבל החוק באמת לא מעניין אותי.

בא נעמיד דברים על דיוקם,

א.רווקה שטובלת לא עוברת על אף איסור בטח אם זה לשם מצווה.

ב.יש מתירים.

ג.המקווה הוא לא אישי של הבלנית.

יש גישה שלצערי משום מה נחשבת יותר "תורנית" של כפיית העאמדה שהרב שלך חושב שנכונה על אחרים ומעין "אלימות הלכתית" אפילו הייתי קורה לזה.

זה קורה בעיקר אצל החרדים וגם בציבור החרד"לי.

הרב נחום רבינוביץ' בראיון במקור ראשון לפני כמה שבועות בעניין הגיור אמר כמה פעמים שמי שלא יקבל את הגיורים האלה הוא רשע.

אני ממש לא מסכים איתו בעניין הגיור ולא תומך בכל המהלך הזה אבל הוא לגמרי צודק בנקודה הזאת.

ההלכה היא שאפילו שלושה הדיוטות גיורם תופס בדיעבד.

וגם בהיתר מכירה, אין שום בעיה לאכול היתר מכירה (אלא אם כן זה ירקות וזה ספיחין) כי אפילו פירות שבוודאי נעבדו באיסור לא נאסרים באכילה.

ועוד ועוד דוגמאות כאלה.

עם הביקורת על איך היא הגיעה להחלטה לעלות אני מסכים אבל זו לא הנקודה כאן בכלל (ותכל'ס זה לא מפליא, אפשר לחשוב איך אנשים (ובעיקר נשים...) בוחרים רב זה גם לא מהחלטות שכליות והרבה מרגש) כמו שאנשים אומרים היום "יש לה על מי לסמוך" המקווה אינו המקווה הפרטי של הבלנית ולכן על לה למנוע ממנה לטבול.

יש לכם בעיה עם זה?

תפסיקו לפסוח על שני הסעיפים.

מצד אחד רוצים שהרבנות תשלוט ותהיה כפופה למדינה מצד שני  מתנגדים להפרטה (שתאלץ לכלול הפרדת דת ומדינה) זו צביעות מגעילה ומעצבנת.

@אהבת איתן @אדם כל שהוא

מהבחינה שהיא זרקה אותה.אולי יש בחינה של מסייע לדבר עבירהי.ל.

אבל פה זה פשוט דבר שלא שייך ואולי אפילו עבירה אז לגיטימי לזרוק אותה.

אם מבחינתי זה עבירה אני לא יעזור לאף אדם שרוצה לעשות את זה. זה לא לכפות את דעתי על אחר מה גם שלא באמת יש לה על מי להסתמך.

לגבי השורות האחרונות,לא יודע מה אתה רוצה ממני.... כבר מזמן הרבנות הפסיקה לעניין אותי...

א.זו לא עבירה. תבדוק את הנושא לעומק לפני שאתה סתם אומר.די"מ

ב.יש לה על מי לסמוך.

ג.אם הבלךנית לא רוצה להיות "שותפה לדבר עבירה" שתלך לעבוד במקווה פרטי ולא במקווה של המועצה הדתית.

ד.זו הייתה תגובה כללית לא אליך דווקא.

א. התכוונתי שעליית רווקות להר זה בעייתי...י.ל.

לא למדתי לעומק אבל אני סומך על רבנים שלא חשודים בעיניי על סילוף ההלכה.

ב.יש לה על מי לסמוך? מעניין.... אולי זו לא בדיוק השוואה מתאימה אבל זה כמו להגיד שלחיילים שפינו בגוש קטיף היה על מי לסמוך...

א.לא אמרתי שהם מסלפים את ההלכהדי"מ

תבדוק מה הם אומרים ותראה שזה לא כמו שאתה אומר.

נכון. הם אוסרים לטבול. כי הם סוברים שזה יגרום לפירצה בעייתית אבל להגיד שהטבילה עצמה כשהיא לצורך מצווה היא עברה? ממש לא.

ב.אנ"מ.

את זה הבנתי.י.ל.

ב. לא הבנתי את הר"ת...

אין הכי נמידי"מ

אני לא מבין מה בדיוק אתה טוען..אדם כל שהוא

אז אתייחס לכמה נקודות, בלי שאני יודע האם זו הנקודה המרכזית.

המקווה הוא רכוש ציבורי, שלמיטב הבנתי מי שאמור להתוות מדיניות לגביו אלו הרבנים.

כאשר הם מתווים מדיניות, נכון שהם יתחשבו בדיעות הלכתיות אחרות, אבל בגבולות מסויימים. [אני מתחמק מהשאלה האם נכון כאן להתוות מדיניות שתאסור טבילת רווקות לעלייה להר].

לגבי גיור, יש דברים בגיור שלדעת מקימי בי"ד האלטרנטיבי הם מותרים, ולפי רבנים אחרים מעכבים בדיעבד. יש ביסוס רב למחשבה שבית הדין נועד גם [או בעיקר] לגיורים כאלה.

יש פוסקים שסבורים שפירות שנשמרו/ נעבדו בשמיטה הם אסורים. כך שמתחיל כאן מקום לדיון גם לגבי פירות.

לא הבנתי מה אתה טוען לגבי פסיחה על שתי הסעיפים, מהם שתי הסעיפים ולמה הם מנוגדים.

חוץ מזה, שהייתי שמח שהרבנות תהיה כמה שיותר אוטונומית.

ובכלל לא התכוונתי להתייחס לנושא של הבלנית, הערתי על נקודה אחרת שראיתי בה חשיבות.

לפי החוק הם אמורים לאפ]שר לרווקות לטבול.די"מ

לגבי פסיחה על הסעיפים,

עם הרבנות היא תחת המדינה היא נאלצת להיות כפופה להחלטותיה.

איזה חוק, ומה כתוב בו?אדם כל שהוא

ובגדול, הרעיון של הקמת המועצות הדתיות [שקמו עוד בזמן המנדט] הוא סוג של אוטונומיה.

סוג של פתרון שיאפשר ליהודים שומרי מצוות להיות בקהילה משותפת עם החילונים (בניגוד לדרך של אגודת/העדה החרדית), ומנגד שעניני הדת יתנהלו בצורה עצמאית.

אבל הדיון על הרבנות, שייך לשרשור של אדמין בפורום אקטואליה וחדשות על הרבנות הראשית.

[אני באמת חושב שקיימת בעיה לא פשוטה עם המבנה הזה, אך מנגד יש בו גם צורך]

חוזר מנכ"ל של המשרד הרלוונטי אוסר על שאילת שאלות אינטימיותונסי

כולל המצב המשפחתי. כולל  שאלות על ההכנה לטבילה. האחריות של כל אלו היא על הטובלת, כמו אגב, מאז ומעולם. 

לפני שנה וחצי, לערך, העניין עלה בחוק ומכאן- לכותרות.

מצ"ב קישר לחוזר המנכ"ל המדובר:

http://dat.gov.il/hozrim/042014n[1].pdf

החל עמוד 20.

ראיתי, נכון. אבל..אדם כל שהוא

מהחוזר הנ"ל נראה שאין זכות לרווקות לטבול שם, ורק אסור לבלניות לאכוף את האיסור הנ"ל מטעמי צנעת הפרט.

[לא שאני מבין, לשאול אישה אם היא נשואה או רווקה זו שאלה אישית כ"כ?].

אני מעתיק את הקטע המסייע לדברי - סעיף 6א' לחוק שירותי הדת, קובע כי המועצה הדתית תפעל לפי פסיקתן של הרבנות המקומית והרבנות הראשית. המשמעות היא, שהמועצה אמורה לפעול בהתאם לפסיקה ההלכתית של הרבנות המקומית והרבנות הראשית, בין השאר, בכל הנוגע להיבטים ההלכתיים המתייחסים להקמת המקווה ולתפעולו השוטף. במסגרת זו הובהירה ע"י הרבנות הראשית, במסגרת פנייתו של הרב מצגר לרבני ישראל מיום י"ז שבט תשס"ח, כי טבילה של פנויות במקוואות אסורה. 

נכון. האיסור הוא על השאלה.ונסי
לדעתי יש כאן דבר עמוק יותר: מסתבר שעד תשס"ח לא הפנה רב ראשי לישראל שאלה זו לרבני ישראל. לדעתי השאלה לא הייתה אמורה לפנות כלל!
האיסור על טבילת רווקות לשם אישות פחות מהאיסור לקיים יחסי אישות ללא טבילה. אלא מה? על האיסור הכבד יותר לא נמצאה דרך לאכוף (...) אז מה נכון לעשות? להגביר את האכיפה על מה שהוא חמור פחות, מה שיכול לתקן את העניין?

זו להבנתי, הנקודה העיקרית. כבר לא הנימוק בלבד של מטרה של עליה להר הבית, ועוד. אולי יש בזה חוסר מחשבה נוספת על הנושא. אולי זה מזלזל במה שנעשה. אולי לא טוב לעודד חוסר אכיפה (כשנצרך החוסר) בזמן שכולנו מדממים בשל חוסר אכיפה
אשמח מה חושבים על זה
צריך לדייק את הדברים.אדם כל שהוא

1. יש איסור תורה להכנס להר הבית בטומאה היוצאת מהגוף.

2. יש איסור תורה שעונשו כרת להכנס למקום המקדש בטומאה, כולל טומאת מת.

רוב הרבנים אוסרים כיום להכנס להר הבית, חלקם כי הם סוברים שאי אפשר לדעת היכן מקום המקדש, ולכן כניסה להר היא בספק איסור כרת, וחלקם מסיבות אחרות.

יש לא מעט רבנים שמתירים לעלות להר הבית אחרי טבילה/ עולים בעצמם, תוך זהירות לא להכנס למקום המקדש.

גם אם מתירים נשאלת השאלה על עליית נשים, מכמה סיבות.

מאיפה לך ההשוואה הזאת?שירוש16
זה כולל זקן ו/או אחד שהעמיד משפחה או לא?

תאונת דרכים זה מקסימום שריפה או סקילה.
אבל לא כרת.

ומה עם כל האנשים שעלו עד עכשיו ונפטרו ממוות טבעי/רפואי? הקב''ה ויתר לו?
מי שאומר שהקב''ה וותרן יוותרו מעייו.

אין איסור כרת לעלות להר. האיסור הוא על מקום המקדש. נא לדייק.
איסור כרת יש גם על אי הקרבת קרבן פסח. ומותר להקריב אותוונסי

בטומאה. כבר היו תקדימים.

האם על איסור כרת הזה, אתה זועק?

אה, ובבקשה בלי ניסוחים מגושמים של 'הפחדות'. זה כל כך לא במקום.

מותר או אסור לעלות להר?הרהבית

בימים אלו יוצאת לאור חוברת חדשה העוסקת בבירור הלכתי מקיף בנושא העלייה להר הבית, עם הסכמות מגדולי הפוסקים.לקבלת החוברת חינם במייל או להזמנתה בדואר בעלות של 10₪ בלבד לחצו על הקישור והזמינו!
https://www.shoresh.org.il/pay/members/har-habayit/main.aspx

אני אמרתי לבלנית את האמת והיא נתנה לי לטבול8668
זה תלוי בבלנית היא רק ביקשה שאני לא אספר, אגב אצל נשים למען המקדש יש רשימה של בלניות שנותנות לרווקות לטבול

אסור להתעלם מההשלכות של טבילת רווקותמ.ג.
תרשו לי רגע, לעורר שיקול שצריך לקחת אותו בחשבון (אם כי אינני יודע באיזו מידה).

צריך לזכור,
כי גדולי ישראל במשך דורות רבים, תקנו שרווקות לא תטבולנה במקווה כלל.
הסיבה לכך ידועה, כי טבילת רווקות עלולה להביא לפריצות רבה, שכל עוד היא לא טבלה הרי שיש איסור כרת, שהוא "מפחיד" הרבה אנשים, בניגוד לרווקה שטובלת, שהאיסור פחות חמור, ופרוצים בעריות עלולים להסתמך על כל עיוותי הלכה, כדי להוביל את בנות ישראל לזנות.

האם ראוי להתיר לרווקה לטבול לצורך עליה להר הבית?
לדעתי כן!
התקנה הזו תוקנה בדורות שהר הבית עוד לא היה רלוונטי, והיא תוקנה לצורך מסויים.
כמו"כ,
מעת שמתחדש עניין הר הבית, הרי אנו חוזרים לדורות שרווקות טבלו כדבר שבשגרה לצורך דיני טהרה הרגילים שנהגו בכל ישראל (תרומות, מעשרות, חלה, פסח וכו').

ולכן צריך למצוא את הדרך שרווקות תוכלנה לטבול למען עליה להר הבית.

יחד עם זה, אסור שתקנת הדורות תיפרץ. וצריך לעמוד בכל תוקף שהתר הרווקות לטבול יהיה רק לצורך הר הבית, וחלילה לא לצרכים אחרים של ריבוי טומאה, זנות ועריות בעם הקודש.

איך משלבים את שני הדברים יחד?
איך דואגים שהעניין החשוב של הר הבית לא יוביל לפריצת גדר ולפגיעה בטהרת עם ישראל?
לא יודע!
אך עלינו לחשוב ולתת מענה אמיתי לסוגיית טבילת רווקות על כל השלכותיה.
צריך לקחת בחשבוןטוביה2

שבכול מקרה גם הסיבה די נפרצה היום לצערנו

מי שרוצה פריצות יהיה פרוץ בלי קשר לטבילת רווקות8668
עובדה שאני טבלתי ועליתי להר והמשכתי כרגיל בשמירת נגיעה וכך גם חברותי שעלו איתי
זה שטבלנו רק טיהר אותנו לעבודת ד' ולא גרם לפריצות.

לדעתי יהיה עדיף לתת לכל החפצה לטבול ככה תרבה הקדושה והטהרה בעם ישראל.

יישר כח!גאהלהיותיהודיה

ברוך הבא

הקפצתי שרשור שבו מאמר חשובאוהב תורה
אין ולא נתקנה גזירה בעניין עליית רווקות.
לא גאונים, לא ראשונים וגם לא אחרונים.
אחרוני אחרונים התבטאו באופן זה בלבד.
נא לעיין במאמר על עליית נשים בשרשור שהוקפץ, בו יש התייחסות גם לעניין עליית הרווקות.
מגיבה בכללי בערך על רוב תגובות הבנים שהיו פה..שירה ישנה חדשה

(ואם לא כתבתם משהו כזה- זה לא אליכם)

מתנצלת שזה קצת בוטה, התחממתי במהלך הקריאה

פטיש

חלאס, חפרתם, שימו לב למה כל שאר התגובות התייחסו..

וקצת הגיון בריא, לכל מי שלחוץ מכך שפנויה הלכה לטבול במקווה, שימו לב- למה היא הלכה???? כדי לקיים יחסי אישות??

לא!! כדי לעלות להר הבית! והאיסור נועד כדי למנוע עריות כי זו היתה הסיבה היחידה שטבלו, אז הנה קם דור חדש של בנות צדיקות שרוצות לטבול מסיבות אחרות, ואם לא שמתם לב לא מעניין אותה קיום יחסים!! וברור שזו לא הסיבה שבאה לטבול וברור שהיא לא מתכוונת חלילה לנצל את הטבילה לדבר אסור! אז דיי להלחץ שאם יהיה מותר הפריצות תגדל, הרי מי שלא שומר או שנופל בנגיעה עושה את זה גם ככה ופחות חושב על אם הבת טבלה או לא.. כולם ב"ה כבר יודעים שיחסים לפני נישואים אסורים, ולא מטהרים את המעשה אם האשה טבלה,זה היה סייג כדי שלא ינצלו מצב שמותר כביכול לפי התורה.

קיצר, בימינו אלה שגם ככה שומרות את ההלכה לא יקיימו יחסים בכל מקרה! וירצו לטבול מסיבות טובות!

ואלה שלא יעשו זאת גם ככה אז..

ואם אתם מתעקשים אז אלה שכן אכפת להם/ן (מסתייגת) ויטבלו לשם כך , אז זה סוג של נבל ברשות התורה, לא?

את באמת לא מבינה???טוביה2

כל הדיון כאן הוא על גבי כל מה שכתבת

הדיון הוא על איסור הטבילה - עד כמה הוא מחייב

אם הוא מחייב וגם בצורה הזו -אז למרות שבטל הטעם לא בטלה הגזרה 

יש דברים רבים שלא שייכים היום ואנחנו עושים 'זכר' או אפילו ממשיכים את המנהג או את ההלכה 

הדיון הזה משמעותי מאוד גם אם את לא משתתפת בו

בואי לטבולנעמי2

סיפור עצוב ומצער מאוד. מצווה גדולה לעלות להר הבית לפי חלק גדול של פוסקי הדור. ואין שום זכות להיכנס לחיים האישיים של טובלת. אני בלנית במקווה בפסגות. מוזמנת בשמחה

גאהלהיותיהודיה

מועדים לשמחה.

החלטתי לאחרונה לבנות מערך מקוואות ידידותיות לרווקות המעוניינות לעלות להר, וזאת על מנת להקל על כל התהליך.

אם אתם מכירים רווקות שעולות להר או בלניות המעוניינות לעזור, אשמח שתקשרו ביננו.
(אני מחפשת מקוואות ברחבי הארץ, גם בחורים נידחים וגם בערים גדולות.)

תודה רבה!

תפארת גולדפרד, תנועת חוזרים להר.

054-7944877
Tiferetbg12@gmail.com

[דרך אגב, גם נשואות הנתקלות בקשיים כשהן מנסות לטבול על מנת לעלות מוזמנות ליצור קשר איתי בהמשך ואשתף איתן את הרשימה.]

מותר או אסור לעלות להר? כנסו ותדעו!הרהבית

שלום לכל הצדיקים והצדיקות

ראשית, אין דבר יותר חשוב מלכבד אחד את השני וכל שכן לכבד תלמידי חכמים. גם כשעוסקים בנושאים שטעונים מתח רב ומחלוקת גדולה חובה עלינו לדבר בכבוד בענווה ובאהבה.

שנית, גם אם נאמר שאסור, כל כך מרגש מרומם ומשמח לראות לב של יהודי/ה כל כך מלא חום ואהבת ה' ודרישת גאולה, אין לנו אלא לקנות בה ולהתפלל שגם אנו נזכה לזה.

באופן המעשי האם מותר או אסור,

בימים אלו יוצאת לאור חוברת חדשה העוסקת בבירור הלכתי מקיף בנושא העלייה להר הבית, עם הסכמות מגדולי הפוסקים. כל אחד ואחת מוזמנת ללמוד נושא חשוב זה ולהתחבר מקרוב למקום שהוא לב לבנו.

לקבלת החוברת חינם במייל או להזמנתה בדואר בעלות של 10₪ בלבד לחצו על הקישור והזמינו!
https://www.shoresh.org.il/pay/members/har-habayit/main.aspx

אלישע וולפסון

החוברת מומלצת בחוםעלה למעלה
ברוך הבא הרב! גאהלהיותיהודיה

לכל עושי ההלכה "קיר בראש"אחת העם

א. רגש מניע את רוב ההלכה ואל תשלו את עצמכם כל פוסק הלכה בזמננו ושלא בזמננו הכניס את האידאולוגיות שלו ואת הצרות של דורו בפסקי ההלכה שלו וכן קוראים לזה רגש הרמב"ם הרגיש בזמן שהוא פירש את התורה שהכל קשור לעבודה זרה , ככה הוא הרגיש. 

ב. בלי הרגש מי היה עולה לארץ ישראל, כל הצדיקים והצדיקות של נטורי קרתא שעדיין מאמינים שאסור לעלות כי ההלכה אוסרת זאת...

ג. בנושא טומאה במקום המקדש, חוץ מהאפשרות שהוא יפול על הראש שלנו.

ההאפשרות המציאותית היא שנבנה אותו , בדיוק כפי שבנינו אותו בראשון וכפי שבנינו אותו בשני...

ומי אתם חושבים שבנה את בית-המקדש ילדים זכים וטהורים שהרימו אבנים במשקל טון?

אז לא , בבית השני כפי שמסופר היטב בנחמיה ועזריה בנו כל האנשים שעלו לארץ ואלו היו כפי שמצויין "דלת העם" והממזרים לממזר בכלל אסור לבוא בקהל ישראל ...

אבל אף אחד לא אמר "רגע יש הלכה בואו לא נבנה את בית המקדש" בנו גם בנו

שלא נדבר על הורדוס והגויים שלו שחידשו את בית המקדש זה מה שאנחנו רוצים שגויים יבנו?

ד. נושא אחרון למחשבה "ההלכה" כפי שאנחנו תופסים אותה הומצאה לאחר חורבן בית שני ובתק' בגלות ששניהם משפיעים עיקריים לחוסר העידוד לבנייה ועלייה כיוון שפחדו משואה כל הזמן פחדו 2000 שנה מפחדים , ממה אנחנו מפחדים השואה כבר הייתה ושרדנו ויתכן שה' יעביר אותנו לא עלינו עוד שואה אבל תמיד תמיד הוא ישאיר אותנו ומטרתנו העיקרית היא לעשות רצונו ורצונו אינו שישפילו יהודייה ורצונו שלא יהיה אלקצא על הר הקודש ורצונו שלא נפחד מאחרים אלא רק ממנו.

סליחה עם דבריי בוטים אך לפעמים אני מרגישה שאנשי הלכה למינהם הם סוג של רובוט ובזמן שהם מאשימים אותי בבחירת הדרך הקלה הם בעצמם לוקים בכך לא פעם.

הבסיס של ההלכה היא התורה שנתנה משמיים..אדם כל שהוא

ישנם כלים אנושיים מסויימים שניתן להעזר בהם להבנת התורה הזו.

אבל אסור להגזים במקום שלהם, שבמקום להפוך לכלי עזר להבנת התורה, הם ימחקו את התורה.

ובנוסף גם כשאנחנו מפעילים שיקול דעת אנושי, בדברים שלא קבלנו עליהם הדרכה אלוקית בתורה, צריך להזהר מלתת לרגש להחליף את השכל, [אלא לתת לרגש את מקומו הנכון מתוך שיקול דעת שכלי].

ואגב, לא הייתי קורה למה שהרמב"ם עשה בטעמי המצוות ביחס לעבודה זרה "רגש" זו פרשנות שמבוססת על ניתוח ועבודת מחקר, [בין אם מקבלים אותה ובין אם לא].

וה"הלכות" שעברו עליהם בבית שני הם לא הלכות, אלא טענות רגשיות בעצמן.

[ואגב, ובלי לבסס את דברי על הנקודה הזו, מי אמר שכל האנשים שעלו בנו? עלו עשרות אלפים כפי שמתואר בספר עזרא ונחמיה, ובהם גם כהנים לוויים וישראלים וכמה נביאים, וגם ממזרים ואחרים, האם כל עשרות האלפים השתתפו בעצמם בבניה? לא מסתבר לי טכנית].

רגש הינו דבר חשוב מאוד.די"מ

אך לא עליו ההלכה מתבססת.

טוב שהזכרת את הרמב"ם כי הוא הדוגמא הכי טובה למישהו שלא היה מסכים בכלל בכלל עם מה שאמרת.

אם נשווה את התורה לאקדמיה (כמובן להבדיל אלף אלפי הבדלות) יש את החלקים שהם יותר "מדעי הרוח" ויש "מדעי הטבע".

"מדעי הטבע"- זו ההלכה. 

נכון שזה לא מדע מדוייק כמו 1+1=2 אך בהחלט יש את התלמוד לו כולם מחוייבים יש כללי פסיקה..

ונכון, יש מחלוקות אך הדיון מצנהל פחות או יותר על אותה "סקאלה".

גם במדע ה"מדוייק" הזה של ההלכה ודאי שיש השפעה לרגש וכד' על פוסק ההלכה אבל צריך להתנהל בתוך מסגרת מסויימת.

ולפעמים, מה לעשות יש דברים שלא הכי נראים לנו ולכן צריך לעשות אתכפיא ולזכור ש"אין עצה ואין תבונה כנגד יי"

ואפילו גדולי הליברלים בין הרבנים האורתודסקים יסכימו לזה, הדיון הוא אולי איפה בדיוק עובר הגבול אך זה שיישנו גבול כזה זה נראה לי דבר מוסכם.

יש לי דוד שהוא ראש ישיבת חובבי תורה מוזמנת לחפש, הישיבה שנראה לי נחשבת הכי ליברלית בתוך האורתודקסים ולא מזמן הוא פרסם תשובה לגבי סליחות של נשים והוא לא מצא איך להתיר להן לומר י"ג מידות כי הרי הלכתית זה לא מניין, למרות שאני בטוח ברגש הוא ממש רצה (והוא הציא פתרונות אחרים).

ובאמת יש "מדעי הרוח" שזה ענייני השקפה ואמונה, ונכון שיש קשר בין שניהם (לא מפליא שרב בסאטמר פוסק שאסור לאשה לעלות לתורה ולא מפליא קרב לירלי פוסק שכן) אך החלטה שנוגעת להלכה צריכה לבוא מברור אמיתי ולא מרגש.

האם יעלה על הדעת שהרמטכ"ל יחליט לשלוח חיילים למקום מסוכן עמוק בתוך עזה כי ה מה שהרגיש לו נכון?

חס ושלום!

זו צריכה להיות החלטה שכלית.

ואם תהית אני אישית תומך נלהב בעליית רווקות.

@אחת העם

תשובות..עבד נרצע למלך
עבר עריכה על ידי עבד נרצע למלך בתאריך י"ט בתשרי תשע"ו 15:00

א. שקר ולעז! גדולי הדורות לא פסקו מרגשות אלא מראיות וסברות הלכתיות, תקראי קצת בספריהם ותיראי בעצמך.

לרמב"ם יש הסברים לדעותיו [למשל שהוא ראה שבספרי ע"ז קדומים יש מנהגים בדיוק הפוכים מהרבה מצוות התורה], אלו לא "תחושות בטן".

ב. עלינו לא"י כי יש מצווה, שעד עכשיו נמנענו מלקיימה מכורח המציאות. הרגש בה על גבי המצווה.

ג. זה לא קשור.

לצורך בניית המקדש כולם מודים שמותר להיכנס להר הבית בטומאה, אבל לא על זה מדובר.

אין שום בעיה שממזר יבנה את בית המקדש [עדיף כהן ואז לוי אבל לא חייבים] - רק אסור לו להתחתן עם יהודיה רגילה.

ההלכה [=דבר ה'] מצווה לבנות את בית המקדש! עזרא לא בנה בניגוד להלכה, הוא קיים אותה בבנייתו את המקדש.

[ד"א, עד כמה שידוע לי, אפשר לעשות אפר פרה אדומה ולקיים דני טהרה גם בלי בית המקדש].

ד. ההלכה הומצאה על ידי הקב"ה וניתנה לנו במעמד הר סיני. [בניגוד לדעת הקראים למיניהם..].

בהלכה נפסק שצריך לבנות את בית המקדש [בספרים שכוללים את כל המצוות - כמו הרמב"ם, ספר החינוך ועוד]

וזה בכלל לא סותר את זה שלא צריך לפחד מהגויים [להפך].

"אנשי ההלכה [האמיתיים] למיניהם" הם ורק הם יהודים כשרים וצדיקים.

גבולאחת העם

בואו נסכים שאנחנו לא מסכימים על ההגדרה רגש ושכל

כפי שדי"מ הגדיר היטב יש גבול השאלה איפה

חג שמח ובשורות טובות

אין מקום לרגש בכלל בפסיקת הלכה.עבד נרצע למלך

הוא רק יוצר עיוותים בתורה.

אני חושבת שאת זאת שחוטאת לאמת פהדי"מ
קטע מתוך הספר "ביאת המקדש" (טרם יצא לאור)אוהב תורה

לפני כמה שנים, פרסמו כמה רבנים חשובים קריאות לבלניות, שלא לאפשר לרווקות לטבול, מחשש מכשול (בספר 'ימי טוהר' מאת הרב ינון יונה – נספחים סימן ו, מובאים מכתביהם של הרב עובדיה יוסף, הרב שמואל וואזנר, בד"ץ העדה החרדית, והרבנים הראשיים לישראל – הרב לאו והרב בקשי-דורון). מסיבה זו יש הרוצים לומר, כי אין היתר לרווקות לעלות להר הבית (בספר "קומו ונעלה" הרב יצחק שילת בעמוד 179, והרב יהודה קרויזר בעמוד 293). כמובן, שבזמן שהמקדש היה קיים, אף רווקות היו עולות להר הבית, ומסתבר לומר בדעתם, כי איסור זה הוא זמני. אולם יש לברר מהו המקור לאיסור זה, על מנת לברר מתי ניתן יהיה לעלות.

המקור הקדום ביותר לדבר שהצלחנו למצוא, הוא בדברי הבאר היטב על השולחן ערוך (או"ח שג,א), הכותב זאת בשם הבית יוסף ביורה דעה (סימן קפג). הבית יוסף עצמו, אינו מזכיר איסור טבילה, אלא רק מצטט תשובה של הריב"ש (סימן תכה), המבאר, שאיסור נידה חל אף על הפנויה ולא רק על הנשואה, ומביא זאת הרמ"א (יו"ד שם); ואלו דברי הבית יוסף: "כתב הריב"ש, שנשאל אם איסור נדה נוהג גם בפנויה, והשיב שדבר פשוט הוא שנוהג בה והאריך בדבר, וכתב שהטעם שלא תקנו טבילה לפנויה, כדי שלא יבואו לידי מכשול בהסתלק ממנה איסור נדה החמור". על פי דברים אלו היו שכתבו, כי בזמן הריב"ש הנהיגו איסור על טבילת בתולות (שו"ת משנה הלכות חלק יב סימן צה; ומעין זה בשו"ת יביע אומר חלק א - אורח חיים סימן ל). 

חשוב להדגיש, כי בדברי הריב"ש, וגם בדברי הבית יוסף והרמ"א, לא נזכר כלל איסור על טבילת הפנויות. הריב"ש אינו מזכיר איסור זה, לא בתשובה זו, ולא בתשובות אחרות (וראה דברי הריב"ש עצמו בתשובה רעא, בנוגע לכך שאין סמכות לתקן גזירות חדשות אחרי זמן התלמוד).   על מנת להבין את דבריו, נראה שיש להביא את ההקשר המלא של תשובתו. השואל בתשובה זו, אינו מבקש רשות לאפשר טבילת רווקות, אלא מקשה על עצם האפשרות, של קיום איסור נידה ברווקות. אחת מ'ראיותיו' לכך שאין בהן איסור, היא מעצם העובדה שלא חייבו את הפנויות לטבול, אם נאמר שאכן הפנויות טמאות: "וחכמים ז"ל, איך הניחו שום קדשה בעולם? כי מסתמא, אינן מטהרות עצמן. ואיך לא תקנו: שום תקון, או שום גדר של טהרה, בפנויה; כדי שלא יכשלו בה רבים, אחר שהבא עליה ענוש כרת, והנוגע בה באצבע קטנה, חייב מלקות?". הנחתו של השואל היא, כי אנו מעדיפים למעט את האיסורים הנעשים על ידי החוטאים, ועל כן יש לחייב את הפנויות לטבול, כדי שלא יבואו לידי איסורים חמורים.

תשובתו של הריב"ש (המובאת בדברי הבית יוסף הנ"ל) היא, כי אין אנו עושים תקנות עבור החוטאים. וכך כותב הריב"ש בדבריו: "ומה שנפלאת: איך לא תקנו טבילה לפנויה, כדי שלא יכשלו בה רבים? ואין כאן מקום תמה! שהרי כיון שהפנויה אסורה, כמש"כ. אדרבה! אם היתה טובלת, היה בה מכשול: שהיו מקילין באיסורה; כיון שאין אסורה אלא מדרבנן". כלומר, כל זמן שהפנויה אינה טובלת, איסורה הוא מן התורה, ולא יבואו להקל בה. מובן, שהריב"ש אינו מחדש דין, גזירה או הנהגה, אלא רק מבאר, מדוע החכמים לא תקנו טבילה עבור הפנויות.

לפי דברים אלו, בטבילה שאינה מיועדת לשם חטא, כמו בעלייה להר הבית, אין כל מקום לסברה זו. וכך כותב הבן איש חי (שו"ת רב פעלים חלק ד - יורה דעה סימן טז), המתאר את מנהג הנשים בני ביתו וקרוביו לטבול בערב ראש השנה ובערב יום הכיפורים: "והנה, ממה שכתב הריב"ש ז"ל טעם על הפנויות שלא תקנו להם טבילה, אין הוכחה מזה לערער על נידון דידן, די"ל התם הפנויות אין להם סיבה וטעם לטבול, ואם היו אומרים להם לטבול כדי שלא יכשלו בהם רבים, נמצא שעושים בזה תקנה לחוטאין, והרי כאלו הם נותנים אצבע בין שיניהם להכשל, מה שאין כן בנידון דידן, דהיא טובלת משום סיבה, וטעם יש לה בזה כדי שתתפלל ותכנס לבית הכנסת בטהרה, לכן ודאי לא תבא לידי מכשול, כי יודעים שזו הטבילה לא תועיל בשביל נגיעה ותשמיש בינה לבין בעלה" (ובהמשך דבריו העיר על הבאר היטב, שלא ראה את דברי הריב"ש עצמם, אלא רק את דברי הבית יוסף המצטטם, ועל כן לא הבין את כוונתו).[1]

מנהג הטבילה גם לבתולות בערב יום הכיפורים, מובא בדברי המהרי"ל (הלכות ערב יום כיפור), ורבים מהאחרונים הורו לנהוג כן להלכה ולמעשה (מגן אברהם תרו,ח; מטה אפרים תרו,ח; שו"ע הרב תרו,יב; קיצור שולחן ערוך קלא,ו; בן איש חי, שנה ראשונה, פרשת וילך אות ח; משנה ברורה תרו,יז). המהרי"ל חי בזמן הריב"ש ונפטר כעשרים שנה אחריו, ולא ראה כל בעיה בטבילת בתולות, וגם כל האחרונים שנקטו כמותו, אשר בוודאי הכירו את דברי הריב"ש, ראו את הטבילה על ידי בתולות כדבר חיובי וטוב, ולא הזכירו כל איסור בדבר. אמנם, יש שרצו לאסור את טבילת הבתולות בערב יום הכיפורים, על פי דברי הריב"ש הנ"ל (שו"ת מור ואהלות דף פד,א; שדי חמד כרך ט – מערכת יום הכיפורים סימן א אות ו), אולם על פי המבואר, לא זו היתה כוונת הריב"ש (והרחיב בדחיית דברי האוסרים בשו"ת בני בנים חלק ג סימן ה). כמובן, שמצוות התורה המתקיימות בעלייה להר הבית, אינן גרועות מטבילת המנהג של ערב יום הכיפורים, ועל כן אין לרווקות להימנע מלטבול ולעלות (וכך כותב הרב ישראל אריאל בחוברת בית ה' נלך פרק יד; וכן הורה הרב שמואל אליהו במכתב המצוי בידי).

[1] בספר תשובות והנהגות (חלק א סימן תפד) אף כתב, כי מה שאין אנו מתקנים לטבול, היינו שאין לרב לייעץ לאשה ללכת למקוה, אך אין לו למנוע את ההולכת לטבול (למרות שהיא עושה זאת על מנת להיכשל), ובכך להכשילה באיסור נידה ממש, אלא אם כן עושה זאת משום שרואה שיש צורך בדבר למיגדר מילתא (כתקנה מקומית להרחקה מאיסורים). דברים אלו בפשטות, מנוגדים לקריאות הרבנים הנ"ל (אלא אם נאמר, שדבריהם היו למגדר מילתא).

נראה שדברי לא הובנו כהוגן, ולכן אני מדגישמ.ג.

לא כתבתי שאסור לרווקה לטבול לצורך עליה להר הבית.

אדרבא, כתבתי שלפי דעתי ראוי להתיר את הגזירה הנ"ל לצורך מצוה, כגון עליה להר הבית.

אף אחד אינו חושד, שמישהו שרוצה להתקרב אל הר הקודש, תנצל את זה לאיסורים.

הנקודה היא, שצריך למצוא את שביל הזהב, שבאמת טבילת הרווקות תהיה רק לצורך עליה להר הבית, ולא למטרות זנות.

שלא יקרה מצב, שהר הבית ינוצל בידי פריצים לביטול גזירת הטבילה על רווקות הרוצות לגלות עריות.

או בצורה ברורה יותר:

למצוא את הדרך, שלא יאפשרו טבילת רווקות לצורך זנות, ויאפשרו רק לצורך מצוה.

אין גזירהאוהב תורה
מדוע כבודו משתמש בלשון "להתיר את הגזירה"?
אין גזירה ולא היתה גזירה.
בספר הנ"ל הובאו כמדומני כל המקורות השייכים לעניין; ואם יש לך מקור המלמד על גזירה, נשמח אם תשתף אותנו.

בלי קשר לזה, כבר כתבו גדולים וטובים, שבדורנו יש לפעול כמה שיותר באמצעות הסברה וחינוך, ואילו באמצעים של כפייה יש להשתמש רק כמוצא אחרון.
או שמא כאשר מגיעים להר הבית, כולם מרגישים כאילו זהו המוצא האחרון?

המעריכך.
אפליה וזה עצוב .זקנת השבט

לא קראתי תגובות קודמות , אבל אכן גלות. 

אסור לה לשאול אותך אם את נשואהאודי-ה

זה לא חוקי היום.
את יכולה להתלונן עליה.

בכלל לא רלוונטי הדיון על עליה להר הבית או טבילה ברווקות.
זה לא חוקי. נקודה.
ואפילו אסור לה לשאול נשואה אם היא עשתה את כל ההכנות.

הבלניות צריכות לעבור על החוק. החוק הזה לא חוקייזהר

לפי חוקי התורה.

מקווה טהרה נועד לטהר נשים לבעליהן. אם באה רווקה שרוצה, נניח, לחטוא עם גברים אז הבלנית מסייעת לדבר עבירה.

זה ברמה העקרונית. בחורה רווקה שרוצה לעלות להר הבית וסומכת על רבותיה - אני לא חושב שצריך למנוע ממנה למרות שאני סבור שזו טעות ופרצה חמורה.

ברמה הפרוצדורלית, אני חושב שהחוזר מנכ"ל הזה הוא בושה וחרפה, והתערבות גסה של המדינה בשירותי הדת. המקווה הוא ברשות המועצה הדתית ותחת תחום אחריותו, והוא נועד לספק שירותי דת, כפי שנקבעו ע"י הרבנות. מי שרוצה לקבל שירותים אחרים - שיבנה מקווה פרטי ויעסיק בלניות באופן עצמאי. הוא לא יכול לבוא בדרישות לשירתו הציבורי.

החוק חוקי וחציטוביה2

המקוואות שייכים לרבנות באותה מידה שהרבנות שייכת למדינה - הרבנות היא לא גוף עצמאי ומי שרוצה אחרת שיפתח מקווה פרטי בו שואלים שאלות כאלו

חוץ מזה למה שתשאל - סתם בחורה הבאה ליטהר למה לחשוד שזה לצורך עברה (אני מבין למה בחו"ל ששם אין צורך אחר אבל היות שהיום יש אז כמו בכול "ליפני עוור" לא צריך לחשוש לשמה)

כמה רווקות כבר רוצות לעלות להר הבית?יזהר

על פי החוק אין לאפשר טבילת רווקות. לא לשם כך המקווה נועד. חוזר המנכ"ל שאוסר לשאול מנוגד לעניין הזה.

לפי מה שהבנתי זה לא נכון.די"מ
לגבי החוק-אדם כל שהוא

[מתוך אותו חוזר מנכ"ל שאוסר לשאול-]

סעיף 6א' לחוק שירותי הדת, קובע כי המועצה הדתית תפעל לפי פסיקתן של הרבנות המקומית והרבנות הראשית. המשמעות היא, שהמועצה אמורה לפעול בהתאם לפסיקה ההלכתית של הרבנות המקומית והרבנות הראשית, בין השאר, בכל הנוגע להיבטים ההלכתיים המתייחסים להקמת המקווה ולתפעולו השוטף. במסגרת זו הובהירה ע"י הרבנות הראשית, במסגרת פנייתו של הרב מצגר לרבני ישראל מיום י"ז שבט תשס"ח, כי טבילה של פנויות במקוואות אסורה. 

החוק אוסר על רווקות לטבולטוביה2

אבל אוסר גם את האכיפה של אותו החוק עצמו

דהינו אם אני מחליט לעבור על החוק זה ענייני האישי אבל זה לא מתיר לבלנית לעבור על החוק גם כן

לפני שאתה שואל "מה מתיר", תאמר לי מה אוסר?יזהר

מצד ציות לחוק - נראה לי שאתה לא בדיוק מהממלכתיים הכבדים.יזהר

ומקובלנו שאין דד"ד תקף בא"י אצל יהודים וכו', וגם אם כן - רציך לבדוק את התוקף ההלכתי של הוראה בחוזר מנכ"ל. ואם בדיני ממונות עסקינן, מצד זה שהבלנית היא עובדת ציבור שאחראית על רכוש המועצה הדתית שברשות המדינה - הרי שברור שאין כאן גזל, גם אם היא עוברת על התקנות, שהרי סוף סוף אסור לפנויה לטבול מצד תקנה אחרת של החוק.

ציות לחוק זה חרטהטוביה2

ואכן אין דד"ד

השאלה היא מצד דיני ממונות והיות שהאיסורים לא סותרים הרי שהבלנית לא בסדר

ישנה תקנה א. למי שאינו עומד בקיטריונים כאלו או אחרים אין כניסה למקום פלוני (כמו נניח ברכה שתחליט שהכניסה לא תלויה ביכולת שחיה או גובה אלה בגיל) תקנה זו מופנת לטובלת 

ישנה תקנה ב. אל לבלנית לאכוף את תקנה א אלה כל אחת תחליט אם להשמע לה

התביעה היא מצד דיני מומונות שהרי הבלנית לא בסדר גם כלפי נשים נשואות (חילוניות נניח). ולמעשה לצורך זה תקנה תקנה ב והיות שכך היא המכריעה לגבי הבלנית 

השאלה היא מי נחשב המעסיק של הבלניתיזהר

שכלפיו היא חייבת מדיני ממונות.

לכאורה המדינהטוביה2

הרבנות הרי מתייחסת לעצמה כקבלן משנה לסיפוק צורכי הדת

נראה לי שזה הרבה יותר מורכביזהר

מי הסמכות? השר? מנכ"ל המשרד? ואם אלו נתנו חופש פעולה לפקיד יותר זוכר, אז הפקידים שלו כפופים רק לו?

האם מורים עובדי מדינה מחוייבים לציית לכל הוראה של משרד החינוך, גם כשמנהל המוסד מורה להם אחרת?

אפשר לחקור מה בסמכות מיטוביה2

אבל אני חושב שאם מקרה יגיע לבית משפט ברור לנו מה יהיה בפסק - והיות שהרבנות תקבל את זה אז אני חושב שהדין פשוט

דווקא בכלל לא ברור מה יהיה הפסק בבית המשפט.יזהר

יכול להיות שיענישו את הפקיד הסורר, אבל דווקא יצדיקו את הכפופים לו שעשו מה שאמר להם המעסיק הישיר.

זה יותר מסובך גם כי לא כל דבר באמת מגיע לבית המשפט, ויש הרבה איזור דמדומים של חיפוף והגמשת הכללים כתרבות ארגונית.

השאלה היא "אם"טוביה2

וברור שבבית המשפט צניעות הפרט חשובה בהרבה

אבל הנקודה כאן היא דיני עבודה!יזהר

דעת בית המשפט על עצם הסעיף לא מעניינת את ההלכה.

בטח שכןטוביה2

הרי העסקה היא על בסיס מנהג המדינה ולכן מהו זה חשוב מאוד

אבל שוב חוזרת השאלה מיהו המעסיק ומהי דעתו.יזהר

ובכל מקרה, יש הבדל משמעותי אם אכן הייתה הכרעת בית משפט או לא, גם אם אנחנו יודעים מראש מה תהיה הכרעתו.

היות והמעסיק עצמו אומרטוביה2

תשאל את פלוני - זה לא ממש משנה מי המעסיק

ומשמעות הפסיקה תקדימית קימת רק בעיני מי שמעיז לעשות אחרת כל עוד לא אמרו לא - והחרטנות ממש לא כזו

המעסיק ממש לא אומר "תשאל את פלוני"יזהר

המעסיק אומר: תנו למערכת לעבוד, ואם צריך קצת לחרוג מהספר, להעלים מידע ולהגמיש כללים - אין בעיה. ככה עובדים הרבה מערכות במנהל הציבורי, ובמיוחד במנהל המקומי, שהמועצות הדתיות הוא חלק ממנו.

זו המציאות, ברוך הבא. כשמשהו מגיע לבית המשפט - באמת דברים עשויים להשתנות, אבל עד אז - עולם כמנהגו נוהג.

החוק אינו אוסר על רווקות לטבולאוהב תורה
באותו חוזר מנכ"ל בהמשך מפורש, כי האחריות לציות לפסיקת הרבנות מוטלת על הטובלת בעצמה, ועל כן יש רק להודיע על פסיקה זו באמצעות שלט שיהיה שם, אך אסור לשאול אותם לגבי המעמד האישי שלהן
האחריות לציות, לא הבחירה האם לציית.אדם כל שהוא

[כמו שמורה יוצא מכיתה ואומר לתלמידים שהאחריות שלא להעתיק במבחן מוטלת עליהם].

בסמכותה של הרבנות הראשית לאסור טבילת רווקות. הדבר מקובל על משרד הדתות. החליט משרד הדתות ש"מטעמים של צנעת הפרט בלבד, יובהר כי הבלניות מנועות מלשאול את הנשים המגיעות לטבול, שאלות בדבר מעמדן האישי (האם הן נשואות, רווקות וכיוצ"ב), ואין להתנות את האפשרות לטבול, במתן מענה לשאלות אלו."

ייתכן שהבלנית זכאית ע"פ הוראות אלו [אם כי לא חייבת, כי האחריות לא מוטלת עליה] למנוע טבילה ממי שמוכרת לה כרווקה. 

[זה דומה לנושא אחר שגם עליו היה דיון בפורומים - הצבעה של בריאים בקלפי נכים, שגם שם נאסר לשאול שאלות את מי שבא להצביע].

למה אתה כזה שלילי? בוחן כליות ולב?ונסי
חוזר המנכ"ל שאוסר לשאול נועד כדי למנוע את הבעיה ההפוכה: שאלות חקרניות מיותרות שנשים נשאלו. מה שגרם לכך שהן לא באו למקוה.
לכן נחקק חוק ולכן (ככל הידוע לי) הרבנים הראשיים חתמו עליו. אמנם חוק אמור לשקף תרבות, ולא לכפות אותה, אולם במקרה כזה החוק הזה משקף את התרבות בה היינו רוצים לחיות . אנחנו כן בוחרים בכך שמקוה יהיה מקום מזמין. אם בלנית מתחילה לשאול על המצב האישי של כל טובלת, היא פוגעת באמון שיש בכל המצב הזה
כן. זה לא מזמין. כן, אם תהיה ברירה אחרת הטובלת תבחר במקוה אחר. או שלא.

הפחד מפני חוסר בטבילה, לא מרתיע?
כל עוד הוא משלם על השירות הציבורי הזה בטח שהוא יכול.די"מ
אם הפרטה אז עד הסוף.
מה הקשר להפרטה?יזהר

תשלום הוא לא תנאי יחיד. האם מותר לי לקחת פריט בחנות בלי דעת המוכר, להשאיר סכום מדוייק על הדלפק ולברוח? הכל צריך להיות על דעת הבעלים.

אין הכי נמי שבמקווה פרטי יכול בעל המקווה לקבוע איזה כללים שהוא רוצה.

איזה איסור יש לעשות מה שכתבת בדוגמא שלך?די"מ
זה מזיק למוכריזהר

שמנהל מעקב על המלאי, ומעביר כל פריט במחשב, מוציא חשבונית וכו'.

אז זה לא דומה לנד"ד.די"מ
גם אם זה לא היה מזיק לו..אדם כל שהוא

אם הוא לא היה מרשה היה אסור.

[איסור חמס כמדומני].

רק שאם זה לא היה מזיק לו, היה מקום לדון האם אפשר לסמוך על זה שמסתמא הוא מעוניין למכור.

אבל זה לאמשל הבלנית ולא של הרבדי"מ
אבל גם לא הפקר, אלא של גוף ציבורי שנקרא המועצה הדתית..אדם כל שהוא

ולגוף הזה יש כללים, ואחד מהם - "המועצה הדתית וחבריה יפעלו לפי פסיקת הרבנות המקומית והרבנות הראשית לישראל, בכל ענין שבתחום תפקידיה וסמכויותיה של המועצה הדתית."

החוק הוא ממש לא רק על השאלה אם הטובלת נשואהאל הר המוריה
בלהיות מרשות לעצמן לחטט בשאלות שלא עניינן ופוגעות מאוד בטובלות.
כל טובלת אחראית לעצמה שהיא טובלת כראוי לפי הפסיקה של הרב שלה.
לא יכול להיות שלא יאפשרו לנשים לטבול כי הבלנית מחמירה.
תפקיד הבלנית מבחינה הלכתית הוא אחד: לוודא שכל השערות של האישה בתוך המים בזמן טבילה.
כל שאר השאלות אינן צורך הלכתי.
זה לא נכון, וחבל שאת מוסתת מההסתה הנאו-רפורמית בעניין.יזהר

בלניות צריכות לסייע לטובלות לטבול על פי ההלכה. במקור הדיון היה רק על השיער כי נשים ידעו כל מה שצריך לדעת וזו הייתה הבעיה היחידה. אני מסכים שהבלנית לא צריכה לכפות פסיקה מחמירה, ואם הטובלת סומכת על פסיקה מסויימת - אסור לבלנית לומר לה על כך משהו, או מקסימום רק ליידע אותה שלשיטות אחרות זה בעייתי. אבל בדברים מוסכמים על כל הפוסקים, או בדברים שנצרכים לפי הפסיקה של הטובלת - ברור שהבלנית צריכה לסייע לטובלת לטבול על פי ההלכה עם כל מה שכלול בכך, כמובן מתוך רגישות גבוהה, טקט וכו'.

סליחה, אני ממש לא מוסתרת מהסטה נאו-רפורמיתאל הר המוריה
אני נשואה, ויצא לי לבקר הרבה פעמים המקווה, אם אישה רוצה שהבלנית תזכיר לה את ההשלכות, סבבה, אבל אין שום סיבה שהבלנית תשפיל אותה סתם בחטטנות לא לה.
תסביר לי מה בדיוק מוסכם על כל הפוסקים?
לפי הרב שלי לדג' מותר לטבול עם ציפורניים ארוכות חלק בתנאי שהציפורניים נקיות לגמרי והלק שלם.
זו דוג' שאני מכירה כמה שהולכים לפיה, ובכל זאת, רוב בבלניות יעשו בעיה.

או מקרה שקרה לי- שכחתי להוריד את הטבעת.
לפי הרב שלי- בדיעבד זה בסדר, כי זה רק חומרה שנשים קיבלו על עצמן. והיה לי ממש לא נעים כשהבלנית שמה לב לזה בתוך המים. אתה יודע, זה לא בדיוק המצב האופטימלי שאישה תרצה שייראו אותה.

אני לא רוצה להמשיך, אבל יש לי עוד כ''כ הרבה דוגמאות למקרים שבהם שאלה (במקרה. הטוב, בד''כ זה הכרחה לעשות לפי דעת הרב של הבלנית) ממש יכול לגרום לפגיעה.
כן, אין שום סיבה שבעולם שנשים לא יוכלו לדעת את. הלכות. אין שום הבדל מפעם.

מקווה זה זמן רגיש מאוד לנשים.
אז באמת צריך לעשות השתלמויות לבלניותיזהר

ולהדריך אותן שיבררו בצורה נעימה, ללא השפלה וללא חטטנות.

כמו כן, הן צריכות להכיר את הדעות השונות בהלכה ולתת לכל אחת ללכת לפי הפסיקה שלה. כמובן שיש דברים שמקפידים עליהם לכתחילה אבל בדיעבד הטבילה עולה.

ברוך ה', כיום הרבה נשים טובלות, גם כאלו שבשאר הדברים מנהלות אורח חיים חילוני/מסורתי. כמו כן, עצם העובדה שיש הרבה מחלוקות מסבכת את ידיעת ההלכה הרבה יותר מאשר בתקופת הגמרא או אפילו בגלות, כשכל קהילה חייה עם עצמה ועם הפסיקה שלה. כל אלו מגדילים את הצורך בבלנית יותר מאשר פעם. אבל אין הכי נמי שהיא צריכה להכיר את הפסיקות השונות כנ"ל.

למה הן צריכות לברר?אל הר המוריה
מבחינתי בלנית טובה או 'מקריאה' רשימה כזאת- אוזניים, עיניים, וכו' או שואלת אם אני רוצה לעבור איתה.
יש כאלה שזקוקות לשאול, וזה מעולה שבשביל זה יש בלנית, אבל אין סיבה שמי שלא רוצה תספק בגלל זה.
אני חושב שדווקא אתה מוסת מהסתה חרדית קיצונית.די"מ
וזה די מגוחך בהתחשב בכך שאתה הולך על פי רב חדשן.
בתת הדיון הזה דיברתי על העניין הכללייזהר

של תפקיד הבלנית ולא על העניין של הר הבית.

חוץ מזה, לא ראיתי שום הסתה חרדית בעד חוסר רגישות של בלניות..

אבל בד''כ המקרים הקשים קורים שם..אל הר המוריה
איפה? איזה מקרים קשים?יזהר

במקוואות של החרדיםאל הר המוריה
לדג'- בלנית שמכריחה שהיא תגזור ציפורניים לפי הדעה שלה.
בוחנת את הגוף מכך רגל ועד ראש בלי אישור הטובלת. זה ממש בגדר הטרדה מינית!!
הם גם עוקפים בטרמפים.יזהר

את רוצה לתקן את כל תחלואי החברה החרדית ביום אחד? זו לא הסתה אלא דרך חיים.

הבעיה מתחילה בזה שיש הרבה בלהיות חרדיות בעריםאל הר המוריה
ומגיעות לשם גם דתיות ומסורתיות וכופים עליהן את החמורות החרדיות
אכן בעיה.יזהראחרונה

אתמול בלנית מנעה ממישהי לטבול בגלל שהיא אמרה שהיא טובלתלהר הדי"מ
והיא חשבה שהיא נשואה ובכלמזאת לא נתנה לה.
וכשהתקשרו לרב האחראי הוא רק גידף את הרב בן דהן.
אשריכם צדדיקים!!! אבל עדיין אסור לעלות להר הביתקעלעברימבאר

"יין ושכר אל שת אתה ובניך בבואכם אל אוהל מועד ולא תמותו. להבדיל בין הקודש ובין החול והין הטמא ובין הטהור . ולהורותץ את הני ישראל את כל חהחוקים אשר ציווה ה אותם ביד משה !!!!!!!!!!!!!!!!"

עד מתי תשתכרי? הסירי יינך מעלייךימח שם עראפת
אל תשאג אני לא נידש את מזוזת פתח היכל ה'!קעלעברימבאר

מה הוונצפנים גם אומרים שאסור להשתקר? כמו הדרדעים היקים הפרנקפוקט?  עד מתי ונצפנים תתיקיו? מלשון יקים

כי בענן אראה על הכפורתיהודה עוזר לבאחרונה
מה אתם אומרים על זה שהרב יצחק ברדא מתיר לעלות להרנ א

הבית?

קריאה מפתיעה: להיערך להקרבת קרבן בהר הבית

חברים!

הגיע הזמן שכל עם ישראל יעלה להר הבית בטהרה.

הגיע הזמן להקריב קורבן פסח על ההר.

מצווה בימינו!!!!

כל יהודי שעולה להר הבית - מקרב את בניין בית המקדש השלישי והנצחי בפרט ואת הגאולה השלמה בכלל!

בן כמה אתה?ימח שם עראפת
כל יהודי כזה מרחיק את הגאולה,סברא ישרה

בכך שיש צד גדול שהוא מתחייב כרת אם הוא דורך במקום המקדש,כי כולנו היום טמאי מתים

גם אוויל מחריש חכם ייחשבימח שם עראפת
לך תנזוף בכל מוכרי המצות הרכות שהם עלולים להכשיל את ישראל בכרת.
כל הכבוד לוconet

הרמבם התיר

לפי שיטת הרב ברדא המרא באתרא של ארץ ישראל הוא הרמבם ולא השולחן ערוך

אני אוהב את הקטע שמציגים את זה כשיטת הרמבםשלג דאשתקד

זה גמרות פשוטות שכמעט לא נתונות לוויכוח. הכאילו "דעות" שחולקות על זה, אלו דיוקים מאולצים בדברי המפרשים.

בספר הר הקודש (ספר מדהים בנושא מקום המקדש, המחבר שלו היה נטורי קרתא לחלוטין ואוהב ארץ ישראל), טוען ומנמק, שמה שאומרים שדעת רש"י והכפתור ופרח שאסור לטבול יום לעלות להר הבית זו טעות.

בקיצור, לא צריך שהרמבם יהיה מרא דאתרא כדי לפסוק כדברי המשנה והגמרא 😉

זו אמירה שלו באופן כללי לא רק בגלל הר הביתconet
לא דיברתי על האמירה שלו ביחס לרמבםשלג דאשתקד
דיברתי על האמירה שלך ביחס להר הבית 😉
הרב יצחק ברדא צדיק גדול. אבל אסור עדייו הולכין לםפקעלעברימבאר

פי הרוב

כל הכבודsami_1999אחרונה

מסכים איתך , הלוואי שיהיה לנו ימים יותר שקטים

אוטובוס ממותג - בית המקדש AIנ א
יפה אבל אנשים חייבים ללכת עם לבוש תנכי לבית המקדש?פתית שלג

מן הסתם בדורנו זה יהיה חליפות ומגבעות, או חולצות לבנות וכיפות לבנות (אולי עד שיתרגלו😐)

מה פתאום חליפות בחום הזה? ג'אלביה הרבהקעלעברימבאר

יותר נוחה לחום של ישראל. מכנסיים זה המצאה אירופאית לקור שם, וכן הכובע האירופאי העבה והחם, שבמילא לא מגן על העורף מהשמש הקופחת של ישראל.

כשיבנה המקדש נאכל קרבן פסח בתוך לאפות. תתחיל להתרגל לאוריינטליזם, כי זמנם של האשכנזים עבר (אומר זאת בתור אשכנזי מלא😉)

כשתלך לחתונה עם ג'אלביה דבר איתיפתית שלג

עד אז אין סיבה לחשוב שהלבוש המכובד יהפוך להיות ג'לאביות

החתנים אכן הולכים עם קיטל שהוא קצת כמו ג'אלביה.קעלעברימבאר

וברור שבחיים לא אלך עם חליפה.

מי אמר שעוד 50 שנה סין לא תשלוט בתרבות ויהיה מקובל להגיע לאו"ם בקימונו וכובע מחודד?

צריך לדבר עם החבר'ה בהוליווד בקליפורניה החמה. אם הם יתחילו ללכת עם ג'לאביות זה יתפוס בכל העולם

הרמב"ם אומר שבימות המשיח - עולם כמנהגו נוהגנ אאחרונה

"אל יעלה על הלב שבימות המשיח יבטל דבר ממנהגו של עולם או יהיה שם חידוש במעשה בראשית אלא עולם כמנהגו נוהג"

שמות של ארגונים הקשורים להר הבית ולבית המקדשנ א

ארגון בית המקדש השלישי

ארגון בידינו

ארגון ישי

ארגון כפות המנעול

מינהלת הר הבית

תנועת חוזרים להר

מכון המקדש

תנועת נשים למען המקדש

נוער המקדש

מיזם נעים למקדש

ארגון סובו ציון

ישיבת המקדש

אם יש עוד ארגונים שאתם מכירים, תכתבו..

משמרת המקדשימח שם עראפת
תנועת סיבוב שערים
הארגון הרלוונטי היחיד הוא מורא מקדשבחור עצוב
אם אתה תומך חמאס אז אני מבין אותך בהחלט.ימח שם עראפת
מה הקשר?...הודיה לה':)

זאת מחלוקת בהלכה..

להגיד את זה מוציא את הדיון למקום מאוד מסוכן של שלילת דעות אחרות בגלל הדעה שלך

ואני חושבת שחבל להגיע לשם

קשר נעלייםימח שם עראפת

מי שפתח במלחמה כנגד היהודים בטענה שהם עולים להר הבית הוא חמאס, וקרא למתקפתו הרצחנית מבול אל אקצא.

מי שנלחם ביהודים צדיקים שפוקדים את הר ה' המבוזה והמחולל הנו שותף לחמאס.

ואם בשלילת דעות עסקינן, הארגון מורא מקדש מתמחה בכך. וזו אינה מחלוקת הלכתית, זו מחלוקת השקפתית וגם זה מוטל בספק.

יהי רצון שנזכה בקרוב לגאולה השלמה!! לביאת המשיחנ א

ולבניין בית המקדש השלישי והנצחי כדי לעבוד את ה' בשמחה

וואלההודיה לה':)

אני חושבת שאם אתה קורא ליהודים חמאס, עדיף שלא תתעסק בבניין המקדש.

המקדש הוא משו של כל ישראל, לא שלך אישית....

ויש לך הרבה עבודת המידות לעשות, הכלת מורכבויות, וסתם לסדר את השכל

(זה כמו שאני אגיד שחמאס נלחם ביהודים, ואתה גם נלחם ביהודים [מורא מקדש] אז אתה כמו חמאס)

וואלה זה אתר שמאל.ימח שם עראפתאחרונה

אני חושב שאם את מתעסקת באיך אני מכנה יהודים במקום להתעסק ברצון ה', את לא מבינה מה זה בניין המקדש.

לגברתי יש הרבה מה לסדר בראש, להבין שהתורה היא פשוטה, להבין שהמתייוונים הם לא בהכרח אלה שמורידים את הכיפה, ולעיתים הם אפילו משמשים בתפקיד הכהן הגדול.

הדוגמא שלך מטופשת, אני יכול לומר שכמו שהמכבים נלחמו במתייוונים היהודים ככה גם חמאס, זה מטופש, יש כאן מתייוונים שנלחמו כנגד היהודים שעשו את דבר ה', ויהודים שנלחמו כנגדם.

המצב כאן דומה מאד, יהודים שנלחמים כנגד אלו שעושים את דבר ה', ומצטרפים מבלי משים למאבק של החמאס באותם יהודים.

עלון בית המקדש - עלון בפורמט דיגיטלינ א

עלון בית המקדש הוא עלון דיגיטלי המפרסם בחינם דברים הקשורים לבית המקדש ולהר הבית

לפרטים נוספים, שלחו מייל: alonbethamikdash@gmail.com

כל העלונים שיצאו עד עתה:

עלון בית המקדש 1 20251211044335.pdf

עלון בית המקדש 2 20251211044552.pdf

עלון בית המקדש 3 20251211044644.pdf

עלון בית המקדש 4 20251211044720.pdf

עלון בית המקדש 5 20251211044831.pdf

עלון בית המקדש 6 20251211044903.pdf

עלון בית המקדש 7 20251211044941.pdf

עלון בית המקדש 8 20251211045147.pdf

עלון בית המקדש 9 20251211045236.pdf

עלון בית המקדש 10 20251211045324.pdf

מי שמעוניין/ת לקבל את העלונים במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: alonbethamikdash@gmail.com

מיזם נעים למקדש - AI. מה דעתכם על זה?נ א
תמונה 1נ א
תמונה 2נ א
תמונה 3נ א
כמעט תאונהזיויק
מיזם נעים למקדש הוא מיזם להקמת מערכת תחבורה אל הרנ א
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 22:59

אל הר הבית בשלושת הרגלים 🚍🚆

לא יודעת אם הוא עוד מסתובב כאןקפיץ

אבל 

@צחקן 
לא רצית פעם תמונה בדיוק כזאת?

תכתבו מה דעתכם על התמונות... אהבתם?נ א
תמונה 4נ א

תמונה 5נ א

תמונה 6נ א

התמונות לא עובדות לי בכלל.צחקן
אוכל לשלוח לך את התמונות במיילנ א
כתוב לזה פסוק:קעלעברימבאר
"כי נעים נאווה תהילה"
יפה! 👍נ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונות במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: naimlamikdash@gmail.com

למה אין בימנו משמר המקדש?ירחמיאל

זו הלכה מפורשת שנוהגת גם כשאין בית המקדש בנוי.

למה לא עושים?

זה לא כל כך קשה, צריך שיהיה מספיק אנשים שבעניין להקדיש בישביל הקב"ה כמה שעות בשבוע בשביל זה ולעשות משמרות

האם היה אפשר לנסך מים בבמות בשעת היתר במות?קעלעברימבאר

איך דוד ניסך מים?

מה המקור שלך שגוד ניסך מים?שלג דאשתקד
הגשש החיוור שם שם🎶קעלעברימבאר
סתם, כתוב במפורש בפסוק שדוד התאווה למים מבור בית לחם, והביאו לו הגיבורים מים והוא ניסך אותם לה'. כמובן אפשר לתרץ שזה היה בסוכות והוא הביא את זה למשכן בגבעון שהכהנים ינסכו, אבל זה דחוק
שתהיה לי בריאשלג דאשתקד
אין הכוונה שם למצוות ניסוך המים, גם לפי הפשט של הפסוק (מי *ישקני* מים מבור בית לחם) והן לפי האגדה המסובכת בבא קמא דף ס
הנה הפסוק:קעלעברימבאר
ויבקעו שלשת הגיבורים במחנה פלשתים וישאבו מים מבאר בית לחם אשר בשער וישאו ויבאו אל דוד ולא אבה לשתותם ויסך אתם לה'

לפי הפשט דוד אמר לעצמו בקול רם שמתחשק לו לשתות מהמים מהבור אבל לא התכוון שמישהו יביא לו. הגיבורים שמעו זאת ולקחו ברצינות את זה והביאו לו. הוא לא אבה לשתותם כי הוא לא ישתה מים שנלקחו תוך כדי סיכון חיים , ולכן הוא ניסך אותם לה'

נכון נשמהשלג דאשתקד

אבל אין סיבה לחשוב שהכוונה למצוות ניסוך המים בחג הסוכות.

הוא הקריב את התשוקות שלו לה', אתה יכול למצוא לזה הרבה הדים, גם ביהדות ואפילו בתקופות שהפולחן היה מאוד מוגדר!

לא בסוכות. אבל משמע שבהיתר במותקעלעברימבאר

אפשר לנסך מים בנדבה בכל ימות השנה בבמות. או שזו הוראת שעה של נביא

עיינתי וראיתי שיש עוד פסוקקעלעברימבאר

על ניסוך מים בבמות:

ויקבצו המצפתה וישאבו מים וישפכו לפני ה' ויצומו ביום ההוא ויאמרו שם חטאנו לה' וישפט שמואל את בני ישראל במצפה.

למרות ששם אפשר לפרש כמנהג שפיכת מים כסמל לתפילה וצום, ולא לניסוך על מזבח. בניגוד לדוד ששם כתוב ויסך

אם אתה מדבר על תופעהשלג דאשתקד
של ניסוך מים לה', אז כל המקורות שלך אחלה מקורות וזה לא קשור להיתר במות. זה קשור חזה שבא לי לפתוח את הברז בבית לכבוד ה' יתברך.

אם כוונתך למצוות ניסוך המים, אז אצל שמואח זה במצפה, בעוד אין שום מקור או סיבה לחשוב שמזבח ה' היה אי פעם במצפה...

לנסך מים לה' נשמע כמו ניסוך על המזבח. לפחותקעלעברימבאר
אצל דוד.

נסכים מוזכרים רק בקרבנות.

אתה לא יכול לשחוט פרה לשם קרבן סתם כך, ואםילו בכפרות לוקחחם תרנגולים שלא כשרים למזבח שלא יראה כמקדיש קדשים.

צריך לבדוק מה דין המנסך נסכים מחוץ למקדש.

בימי שמואל היו במות מותרות, והיה במה בכל עיר, בספר שמואל מוזכר שמקריבים בגלגל, בית לחם, במזבח שאול במחנה הצבא בפלשת, ברמה, ובעוד הרבה מקומות

יישר כח!שלג דאשתקד

רק לא הבנתי את הסיומת של המאמר.

הרי מפשט הפסוקים, ברור שלא זו הייתה המטרה. דוד מתאווה שישקו אותו מים, ואחר כך לא אווה לשתותם. וכי כולם היו אדיוטים או לא ידעו שצריך מים לניסוך המים? ודברי הרלב"ג שצוטטו, מוכיחים את טענתי דלעיל, שאין מדובר במצוה שגרתית שהייתה נהוגה לפני כן והתקיימה גם אז, אלא להיפך: מכך שדוד (ושמואל) ניסכו מים, הבינו שזו פעולה ראויה.

ועוד תמיהה על הרב שנדורפי היקר, שהוא השמיט את מסקנת הגמ' בתענית שאין מקור לניסוך המים, ואם כן עוד יותר תמוה למה לא הביאו אפילו מקור מהנביאים, ויאמרו שזו הלכה ודוד יישם אותה אותה (כמו שאומרים לגבי הרבה דברים אחרים, ראה כאן: פורטל הדף היומי: יחזקאל הנביא קבע הלכה? (זבחים יח ע"ב) ).

כך שלעניות דעתי, הרבה יותר פדוט לומר שדברי בר קפרא כמשמעם הם אגדה שיוצאת מפשוטו של מקרא, שלא מוכיחים כלום להלכה וגם לא הובאו בבבלי, ואין סיבה לראות בהם פרשנות לתנ"ך.

הרלב"ג לא אומר שלמדו מדוד..אדם כל שהוא

שניסוך המים הוא פעולה ראויה.

אלא שדוד ניסך כי  כפי שהיה ידוע לו מחג הסוכות ששייך סוג כזה של קרבן. ייתכן שהיו עוד הרבה לפניו ואחריו שעשו כך.

עבורנו, זו הוכחה מהכתובים שקיים מושג כזה של ניסוך מים. עבור בני דורו ייתכן שזה היה דבר פשוט.

בין אם נפרש כבר קפרא, ובין אם נפרש כרלבג, אין לנו מקור לגבי השאלה מתי ניסוך המים נוהג. ובמילא, דברי בר קפרא לא ישמשו מקור לדיעה שניסוך המים כל שבעה, שאת מקורם מנסה הגמרא בתענית לברר, ובמילא אין ללמוד מכך שהגמרא בתענית לא הביאה אותם.

צודק ולא צודקשלג דאשתקד

לגבי החלק הראשון של דבריך, אכן מבואר ברלבג שהסיפור עם דוד מוכיח שעוד לפני כן ניסכו (וזה לא רלוונטי לדיון שלנו ולשאלתי, כי גם כשמוכיחים מיחזקטל וכדו, זה אומר שזה היה תמיד ויחזקאל רק ניסח/יישם את זה).

החלק השני לא כ"כ נכון, כי הגמ' מחפשת מקור שניסוך המים הוא שבעה ימים של סוכות בדיוק, לא לפני ולא אחרי, והרלבג מסביר בטוטו"ד שאם יש דבר כזה ניסוך המים, הכי מתאים שהוא יהיה בסוכות. כך שזו עדיין ראיה טובה יחסית.

אולי דוד ניסך מים בהוראת שעה של עצמו כנביא, כשםקעלעברימבאר

שאליהו הקריב בהר כרמל בשעת איסור במות. אחרי שהביאו לו את המים נחה עליו רוח הקודש ובנבואה נאמר לו לנסך מים עכשיו.

יש היגיון מסוים שזה היה אגב בסוכות, מה פתאום דוד נזכר בטעמם של המים בבור בית לחם אשר בשער דווקא עכשיו?

לא הבנתישלג דאשתקד

הדרך היחידה שמעוררת קושיא על דוד, זה אם מדובר במצוות ניסוך המים. אם סתם היה בא לו לנסך מים לכבוד ה', זה לכאורה גם אתה יכול בברז בבית שלך בכל עת ושעה. כך שלענ"ד אין כאן שאלה (אם לא מקבלים את דברי הירושלמי כפשטם, וככה"נ גם הרלב"ג לא קיבל אותם כפשוטם).

למה לא נראה לי (ולרלב"ג) שדוד מראש רצה לנסך את המים משום מצווה? כי כתוב שהוא התאווה לשתות, והוא ניסך כי הוא לא אווה לשתותם. אם הסיפור היה לניסוך המים, הוא היה מתאווה לנסך והוא היה מנסך בדיוק כי לזה הוא התאווה.

לא בטוח שמותר לנסך מים בברז שלי. האם מותרקעלעברימבאר
לי להקריב צבי לה' על מזבח בחצר הבית שלי?
לכן דחוק שזה קרה בסוכות. אני מסכים שהואקעלעברימבאר
התאווה לשתות ואז ניסך. אז אולי היה אפשר לנסך בנדבה ביחיד בבמה כל השנה, או שהיתה זו הוראת שעה על פי נבואת דוד עצמו
הגמרא אומרת שזה הלכה למשה מסיני כיקעלעברימבאר
דברי נביאים הם רק אסמכתא והרי לא לומדים מדברי נביאים לעולם מה גם זה לא כתוב שם במפורש והאוקימתא של בר קפרא דחוקה שזה קרה דווקא בסוכות.

ניתן להציע שדוד שמר את המים האלו (מים חשובים כי 3 אנשים סיכנו את עצמם עליהם) עד חג הסוכות והקדיש אותם לה' והכהנים ניסכו על המזבח, אבל זה גם קצת דחוק בפשט.

אבל בפשט בפירוש מוזכר ויסך אותם לה' כלומר ניסך את המים כקרבן. נסך לה' זה תמיד לשון קרבן, כמו הקטרה לה'

לגבי הטענה שבכוונה נמנעים מדברי נביאיםשלג דאשתקד
ראיתי במקרה לשון יפה של ה"בן יהוידע", ברכות מח,ב: "אף על גב דילפותא מפסוקי תורה עדיפה, עם כל זה כיון דילפותא הנזכרת אינם מתיישבים בפשט המקראות, לכך אמר אינו צריך למילף בדרשה דחוקה, כי הדבר מפורש להדיה בפסוק של נביאים".
עדיין מה שיש לו מקורקעלעברימבאר
רק בנביאים זה עדיין נקקרא הלכה למשה מסיני
נכון מאודשלג דאשתקד
לצערי לא זכרתי איפה בדיון כאן היה צריך להכניס את הקטע הזה, הרעיון הוא שהגמ' בתענית מחפשת מקור ואין לה מקור טוב, אז היא כותבת בפשטות שזו הלכה למשה מסיני. אם המקור מדוד היה נראה לה טוב, סביר להניח שהיא הייתה מביאה אותו (ועדיין זה היה בגדר הלמ"מ ).

בכל מקרה כיף להקדיש זמן בליל הושענה רבה, לדיונים תורניים, וקצת להניח להתבכיינויות המוצדקות על עסקת החטופים...

אני חושב שלא שייךקעלעברימבאר
לדבר על הצער בעסקה כל חול המועד מפני שמחת החג. אבל גם אני נכשלתי בזה הרבה מפני שעמום
הוא אשר דיברתישלג דאשתקד

שזה היה צריך להתחיל הפוך. מטרת המועדים הם ללמוד תורה, ואז לא משעמם ואז לא מדברים על העסקה

וכמובן אתה (ואני) לא החוטא היחיד, וכבר רבי אבא כאב על כך, בירושלמי מסכת חגיגה...

מטרת המועדים זה לשמוח מצווה דאוריתאקעלעברימבאר
בבשר ויין כשיש מקדש. דבאי רבי אבא הם דרשה בלבד, עובדה שהוא לא התיר מלאכה בסוף. וגם הוא דיבר על פוחזין כלומר חוטאים  . לבזבז את הזמן זה לא פוחזים אלא סתם בזבוז
אני לא בטוחשלג דאשתקד

ששמחת הרגל חוץ מבשר קרבנות, אינה דאורייתא. נדמה לי שיש דיון לגבי "במה משמחן", אם השמחה בבגדי צבעונים וכו מתקיימת בה מצוה דאורייתא.

מה שכן, לא ברור בכלל אם איסור מלאכה בחול המועד הוא מדאורייתא או מדרבנן.

ולגבי למה רבי אבא לא באמת ביטל, זו שאלה מאוד גדולה שנידונה בלא מעט ספרים... הלוואי שזה היה כזה פשוט.

כי יש עניין עצמי לשמחה ברגל ללא קשרקעלעברימבאראחרונה
ללימוד תורה. כמו שבשבת יש עניין עצמי

אולי יעניין אותך