בנוגע להשמצות נגד יושבי הפורוםיוני
כן, אלו השמצות!
אי אפשר לטעון מצד אחד ש"רוב הגולשים בפורום הם אנשים טובים" ומצד שני לטעון ש"התופעה הזאת קיימת במיימדים ענקיים בפורום", כי תכלס אנחנו פורום קטן וחלק גדול מהניקים מכירים גם ממפגשים וכו' וכן מכירים ע"ג הפורום בצורה מסויימת..

אני לא אומר שתופעה של הטרדות לא קיימת!

וכן גם ניקים דוסים מוכרים וותיקים וניקיות דוסיות מוכרות וותיקות יכולים ליפול בעצת היצר ולהיגרר לשיחה לא ראויה באמצע הלילה ואני בטוח שהיו מקרים כאלו בפורום שלנו ואני גם בטוח שקרו מקרים כאלו כשצד אחד לא מעוניין בשיחה הזאת ומרגיש מוטרד..

א- בחור ובחורה שמתכתבים באישי וגולשים למקומות אסורים זה אומנם בעיה אבל זאת בעיה שלהם בדיוק כמו כל עבירה אחרת שהם עושים, בערוץ ומחוצה לו. למרות שהייתי ממליץ להם לעשות את זה בפורומים אחרים, לא חסר כאלו..
ב- בחור ובחורה שמתכתבים ואחד מהצדדים גולש למקומות לא ראויים לדעת הצד השני, הצד השני תמיד יכול לחסום את השיחה! אני מאמין שאולי זה לא נעים ולא נוח אולי כי רגע אחד מגלגלים שיחה ובאגע השני פתאום מרגישים חוסר נוחות מעצם הגלישה, אבל הדבר הנכון לעשות הוא לעצור את השיחה אם לא נוח לך...
אגב, זה היתרון במרחב הוירטואלי, תמיד אפשר לכבות אותו...

זה בנוגע ל'נפילות' של ניק או זוג ניקים בפורום
בנוגע לטרול או מטרידן, כולכם יודעים ודאי מה לעשות.

אבל מה, יש מי שלא מתאים לו המצב הזה שבו בנות מתכתבות עם בנים בפורום אז הוא מנסה לצייר את זה כאילו כל הבנים פה מטרידנים שיכניסו את הבנות למערבולת של דיבורים ורגשות... כמו שאמרנו, זה באמת יכול לקרות וקשרים וירטואלים יכולים להזיק גם לא ברמה הרוחנית!
אבל מי שלא רוצה שהבנות שלו לא יגלשו בפורומים וינהלו ש''א עם בנים שפשוט יוציא את האינטרנט מהבית ולא יציג אותנו, חברי הערוץ, קהילת גולשי ערוץ 7, כקהילה שבה הטרדות זה דבר נפוץ.
העם עם יוני!! יפה מאוד...מאיר.

הופה, מדויק.שוברת גלים

אנשים קחו אחריות על החיים שלכם.

אין לבנים פה בערוץ ובכלל אחריות גדולה יותר לגורלנו.

האחריות שווה. בנים ובנות.

לא מתאים לך? תחסמ\י

תדווח\י.

באמת שהמנהלים פה שונים ממני בצורה קיצונית מבחינת דעות וכולי אבל אני יודעת להעיד בוודאות שבנושא הזה הם יטפלו הכי טוב שרק אפשר.

חבל שזה מגיע להודעות ארוכות כאלו שהן מאשימות ולא מדוייקות.

קשה לך?

אין בעיה. גם אם את דוסית טרור ונפלת הכל בסדר, אל תאשימי אותו רק. כל אחד והחוסרים שלו, והבעיות שלו, ומה שהוא צריך לטפל בעצמו..

קחי אחריות.

תמחקי תחסמי תתחילי דף חדש.

תלמדי את עצמך איך להציב גבולות (!!!!) זה כל כך כל כך חשוב.

תהי אישה אמיתית. שפועלת לפי הרגש והלב שלה בצורה ישרה,

חזקה.

אנחנו לא חלשות ומסכנות ואף אחד לא מנסה לנצל את הרגש הנשי לרע

ואם הוא עושה זאת, זו בעיה שלו

ובעיה שלך שאת מנוצלת. (לא בקטע מאשים אלא אני מנסה לשים מראה.. זה כמו שאתן לאנשים במציאות לדרוך עלי ולהשפיל ואז אבכה על זה יומם וליל.. )

אפשר לטפל בזה, אפשר להתנתק מזה..

אל תוציאו שם רע על הערוץ, גם אם היו פה מקרים קשים. זה עולם וירטואלי וצריך להזהר הכי שבעולם.

אל תאשימו את ההנהלה, ואת הבנים, ואת הנצלנים, ואת הרגש הנשי, ולא יודעת מה..

קחו אחריות.

תדאגו להזהיר שצריך, לעזור שצריך.

ה' אתכם!

הפתעת אותיארוון

כעיקרון אני מסכימה אבל יש לי הערה-

לפעמים בנות לא מבינות גברים, ולפעמים בנות חושבות שאם גבר מתעניין בהן בצורה מינית הוא מתעניין בהן גם בצורה רצינית, וברוב הפעמיים זה לא נכון וגברים מפרידים בין מיניות לאהבה...

אז זה לא בדיוק ניצול, מעבר לזה שכנראה גם לבנות דוסיות דתיות יש צרכים, והגיוני שהן אח"כ נגעלות מעצמן...

אבל כן בנות צריכות להיות מודעות לזה, מודעות לזה שיכול להיות שגבר ירצה אותך ככה אבל לא באופן רציני.

יש עכשיו ספר שנקרא "המפתח להצלחה עם גברים"- אישית אני חושבת שזה ספר נוראי[בעיקר בגלל שהוציאו אותו המרכז לאומנות הפיתוי..] אבל יש לו מלא פרסומות, ומעיון בפרסומות מביאים כמה קטעים בספר- אפילו שם מסבירים שאישה לא תתפלא שגבר לא רוצה אותה באופן רציני אחרי שהיא נגררה או פשוט שיתפה פעולה....

כי אצלם זה לא אותו דבר, ויש בנות שעדיין לא מבינות את זה!

לא ראיתי,ד.

שהציגו את המקום כמקום שבו הסנדרט הוא "הטרדות"...

וניכר שהודעת הבנות הללו, לא באה ממקום שמשהו "לא מתאים להן" מראש, אלא מנסיון כואב שעברו, והאשימו גם את עצמן.

אז אכן, בוודאי שלכתחילה, ראוי שכל אחד/ת, יקח אחריות על עצמו/ה ויזהר.

אבל בהיות שהמציאות היא שלא פעם בנות תמימות, כבר מוצאות את עצמן בתוך משהו שלא עלה על דעתן שתגענה אליו, ראוי מאד "לשקף" איך זה קורה, כך תוכלנה לזהות מראש.

ההעברה של נושא השרשור ההוא, מהתראה חשובה, לכאילו עיקר עניינו הוא "האשמה", אינה ראויה לדעתי, וגם מזיקה. בוודאי שלא האשמה כלפי הערוץ, כאילו הוא ה"גורם". אזהרה מהיסחפות.

[ואגב, לדעתי, הורדה בכח של השרשור ההוא וחסימתו - אבל פתיחה של שרשור כזה כעת ועידודה, לא בדיוק מווסיפים אמון. אפשר לדון על דברים - ומה שכותבים כאן, יכול היה להיכתב גם שם]

יש בי הסכמה וגם הסתייגות.מקרוני בשמנת
הנה, אני לא מתחבאת!
אני לא יודעת מי הבנות שכתבו מה שכתבו אבל אני, רוני, רוצה לספר לכם דברים אמיתיים.

אני בפורומים לא מהיום. הייתי פעילה לא קטנה בנוג"ה ושם הרבה התחיל. לגבי ההכפשה - מספיק שיש שלושה בנים גועליים ששולחים הודעות לשלושים בנות. זה הרבה.
בנוג"ה היה בחור שנהיה חבר שלי במובן הזוגי של המילה. האם אני מטומטמת שהסכמתי? כן, מאוד (כלומר הייתי, מאז החכמתי).
היינו מדברים בטלפון ומתכתבים והוא היה נחמד והקשיב לכל מה שהיה לי לומר. אבל לאט לאט הוא פחות הקשיב ויותר דרש. ואני לתומי אמרתי לעצמי שבטח ככה זה, לא פייר מצידי לצפות שהוא יענה על הצרכים הרגשיים שלי ואני לא אענה על הצרכנים המיניים שלו.. אמרתי לעצמי שזה המחיר שצריך לשלם על הקשבה ואיכפתיות של בן. למה? כי זה מה שהמציאות הראתה לי. ולא רק איתו. שוב ושוב בנים פנו אליי ברגעים הכי חלשים שלי, מזהים את הצורך הנפשי באוזן קשבת ומישהו שיגיד שאכפת לו, ומנגד מנצלים את החולשה לסחיטת דברים שהם רצו.

איך הרגשתי? הרגשתי גועלית, מלוכלכת. חשבתי שכנראה יש סיבה שזה מה שהם מבקשים ממני, כנראה זה התפקיד שלי. וגם כשהעזתי להתנגד המניפולציות שהפעילו והדרישות שחזרו שוב ושוב חירפנו אותי והוציאו אותי משלוותי. היה בלתי נסבל לסרב.

למה לא דיווחתי?
א. התביישתי, מאוד. הבנתי שאני אשמה בתמימות ובטימטום שלי ופחדתי שהמנהלים ינצלו אותי בעצמם או ילעגו לי.
ב. חשבתי שאני אסבול למען אחרות. לתומי אמרתי לעצמי שאם אני אספק את הדחפים הגועליים שלהם הם לא יפנו לאחרות ולא יטרידו אותן. ניסיתי להיות הקדושה המעונה.
ג. חשבתי שאצליח להפסיק עת זה בעצמי. לתקן את העוול ולעמוד על שלי. לא רציתי לעזוב את הערוץ שגם הרבה טוב יצא לי ממנו, וחשבתי שאצליח להפריד ולסנן לגמרי לבדי.
ד. אם חסמתי, נפתחו ניקים חדשים מדי יום שפנו אליי ורק לאחר שיחה קצרה התגלו להיות הבן שחסמתי... בהרגשה שלי לא היה לאן לברוח.

אז הנה אני, רוני שכולכם מכירים, נחשפת ומספרת שאני מכירה את התופעה וכן, היא לא קטנה - לפחות 10 בנים שונים פנו אליי, וזאת עובדה שאי אפשר לטאטא מתחת לשטיח.
האם טעיתי בהתנהלות שלי מולה? ודאי. הייתי צריכה להפסיק את זה, והיה ביכולתי במובנים מסויימים. ולפעמים הצלחתי, עד שצץ בן חדש מטריד ומנצל.
שוב, בפעם המאהשוברת גלים
אף אחד לא מטאטא דברים מתחת לשטיח.
התופעה קיימת, בעייתית, מסוכנת
ואין מה להאשים את הגברים\ הרגש הנשי החלש (חלילה!)\ ההנהלה.

צריך להזהיר, ואני כבר מזמן טוענת שצריך להקים פה איזה צוות מצומצם של מנהלים ואנשים עם ידע בנושא שיוכלו לטפל בתופעה באופן יסודי כמו שניתן כי זה מרחב וירטואלי

אבל מכאן ועד לצאת בהצהרות והפחדות שהערוץ הזה שורץ מטרידנים ואי אפשר להתמודד זו בעיה, בעיה גדולה
יש פה בחורים מהממים ובחורות מהממות וזה הרוב
יש כמו בחיים גם אנשים שזקוקים לטיפול בחולשות שלהם..
צריך לעבוד יחד, להזהיר לשמור ולשמר אבל לא להגזים ולהאשים.
יש פה הנהלה. יש פה אנשים שרוצים לעזור

ובנוגע לסעיפים שהבאת את עצמך מעידה שזה המון המון אצלך. וזה מקסים שאת מודעת ומזהה והיום לא תגיעי למצבים כאלו אבל אי אפשר כל הזמן להאשים את הבנים.. זה בעיני מה שמאיים על קשרים זוגיים אחר כך!
כל אחד חייב (!!) לטפל בנקודות הנפש שלו שזקוקות למענה. כל אחד! גם מהצד הפוגע וגם מהצד שנסחף..
נכון.מקרוני בשמנת
הפיתרון לדעתי זה הגברת המודעות.
להכיר לבנות תמימות את האופציה שדברים כאלו עלולים לקרות, כדי שידעו לזהות מייד ולעצור את זה בזמן.
אני חלילה לא מאשימה איש. רק אומרת שזה קיים. וחןשפת מה עובר על בחורה שזה קורה לה..
שתי הארות קטנות: א. תמימות אינה סותרת תבונה.הייזל
ב. אין קשר בין מגדר לרפיסות וכניעות.

(וכמובן - יש לי אמפטיה רבה אלייך באופן פרטי, רוני, ואני מחזקת את ידייך בהתפכחות ובגדילה, מתוך אופטימיות ואור בעז"ה.)
משפטד.

שאני מסכים:

שיש פה הרבה אנשים מעולים ("מהממים", לא הסגנון שלי..) - בחורים ובחורות.

ואני לא חושב שההתרעה היתה שפֹּה "שורץ מטרידנים".. ח"ו. וגם לא שחלילה אי אפשר להתמודד.

גם אם בנות היטו באופן מופרז ל"האשמת הצד השני" (ולפעמים זה באמת נכון. ביחוד אם מעלה גסויות), אבל האשימו גם את עצמן - והעיקר היה מסקנתן שצריך להיזהר מהיסחפות - אז עצם זה שהן הראו את ה"סרט" בהילוך חי, איך התהליך קורה, איך מי שלא מאמינה על עצמה, פתאום שם - לזה יש חשיבות גדולה.

כי הרי, אם יש חלילה מישהי שנמצאת בדיוק איפה שהן היו בהתחלה, קראה את ההודעה הארוכה, אומרת לעצמה: וואי, לשם אני מתחילה לזלוג (אפילו כולל "האשמת הצד השני". הרי אינה רוצה להפוך ל"מאשימה"..)?... היא תדע יותר להיזהר.

בוודאי שאם נתקלים במשהו מובהק לא ראוי, הכי טוב לחסום ולדווח.  אבל אם הן היו כותבות רק: בנות/בנים, חיסמו ודווחו, לא היה מועיל למי שהיכן שהן היו בהתחלה.  כי היו אומרות: לי זה לא יקרה.. אבל אם קוראות מה הלך - יכולות לזהות תופעות. לעצור. ואז, גם לדווח כשצריך, לפני שהן כבר חלק מהענין וכבר לא נעים לומר..   חשוב מאד.

^^כישוף כושל

בס"ד

כל מילה

שימו לב שבתגובות של חלקכם יש חלקים בוטים במיוחד

בנות שעוברות הטרדה נושאות איתן את האשמה כל הזמן בכל מקרה

לא צריך להטיח את זה בהם בבוטות שוב ושוב

(מתייחסת לתגובות לשרשור ההוא ולא להודעה הפותחת.)

משה

מעבר לכל המניפסטים מגלגלי האחריות שפורסמו פה אתמול, לא קיבלנו (לא אני ולא שאר הצוות, כן- בדקתי אישית עם מנהלות של פורומים מוכרים) הוכחות.

אתם יודעים, משהו שאפשר לבדוק ולהבין אם הבחורה מעלילה או שהבחור צריך לעוף מפה - הסטוריה, צילומי מסך, דברים כאלה.

מי שמכיר את המערכת יודע שלא לוקח יותר מ-20 שניות להיפטר ממשתמש שיש עליו ראיות שעשה באמת משהו.

בשנה שעברה היה פה סיפור שהתפוצץ ברעש גדול באחד מהפורומים הסגורים. מנהלת הפורום בדקה את העניין והסתבר שהבחור היה כנראה קצת חסר טאקט. לא מעבר לזה. היא (ואני) קראנו אלפי הודעות שיחה ולא מצאנו בהן אפילו הטרדה אחת.

זה לא סיבה לרדוף אותו. הבחור למד את הלקח והכל בסדר.

^^^^^^^שוברת גלים

הכי פרקטי, הכי מזהיר שיש, הכי באמת באמת לעזור לבנות אחרות פה

זה לערב את ההנהלה.

יפה יוני מרדכי
בס"ד

חשוב לזכור דבר חשוב -
אי אפשר לבוא בתלונות למקום על דברים שקורים בו אם בכלל לא מיידעים את המקום על הדברים. תדווחו - זה יטופל. לא תדווחו - לא יטופל.
כמה טוב שיש מישו שכותב בצורה מדוייקת ובהירההלליש
(ולא נחשד על נגיעות הנהלתיות)

יישר כוחך!!!
צודק יוניadar

צריך לדעת איך לשמור על עצמך בעולם הוירטואלי  אני למשל כמה פעמים שלחו לי הודעות מניקים שאני לא מכירה או שלא רציתי לענות פשוט מחקתי אותם ולא נגררתי אחרי שיחה איתם צריך לדעת עם מי לדבר ואם יש בעייה כלשהי מדווחים להנהלה בשביל זה הם נמצאים פה יישר כח ושנמשיך להיות בפורום פה  לי מאוד כיף כאן חיוך

אויש, תנוח.ראשית חכמה

הכותבות כתבו שרוב הגולשים בפורום הם אנשים טובים, אך שקיימים מטרידנים באחוז הרבה יותר גבוה ממה שחושבים.

זה הגיוני, גם 25% זה מיעוט מוחלט אבל כמות גדולה בהרבה מהמצופה.

ולמי שלא בקיא בתורת ההטרדות המיניות לא כדאי להתבטא בהחלטיות שאי אפשר להטריד או אולי נכון יותר לקרוא לזה "לנצל" מינית דרך האינטרנט.

הטרדות וניצול מיני זה דבר שנפוץ בכל קהילה בצורה שווה וגדולה בהרבה ממה שחושבים.

אפשר לחסום. ואםשר לדווח לההלה על מנת שתטפל בזה.הלליש
במחילה, זה לחיות בסרט... אין 25 אחוז מהגולשים כאן מטרידיםותן טל

מינית. ממש אבל ממש לא. ותסמכי על אדמין...

למה שאני אסמוך עליו?ראשית חכמה

הוא איש מקצוע בנושא הטרדות ופגיעות מיניות?

עצם זה שהוא אומר שהוא שהיה מדובר ב"חוסר טקט" מראה לי שאי אפשר לסמוך עליו.

יש הרבה מטרידנים שמתחכמים ומשחקים על הגבול מספיק בשביל שלא יהיה פגם חוקי במה שעשו.

לא קשור "איש מקצוע". הוא מנהל הפורום ויודע מה יש כאן.ותן טל

רוב מוחלט של התלונות עובר דרכו, וחוץ מזה - הוא יודע כמה אנשים גולשים כאן.

רק שתביני - כדי ש25 אחוז מהגולשים באתר יהיו מטרידים מינים, את צריכה שבערך כל משתמש 6-7 בפורום - משתמש ותיק! (רק מקרב הבנים) יהיה מטרידן מינית... נתון שלחלוטין, לחלוטין לא נכון. חד משמעית. 

למשתמשים שאין להם מספיק הודעות אין אפשרות לפתוח שיחות אישיות, הם גם נמחקים מאוד מהר... לרוב מדובר גם באותם 2-3 מטרידים שפותחים בלי סוף משתמשים אבל המערכת כבר לומדת בדרכים שונות איך להתמודד איתם, דרכים טכניות וגם כאלו שלא.

את לא מודעת למקרה כזה או אחר שהיה או לא היה, את לא יודעת במה מדובר, אז פשוט תניחי לזה... (אם לא היה מובן - לא הוא היה היחיד שהיה מעורב בעניין). העובדות הן שלא כל אחד שבת כלשהיא רוצה להתלונן עליו שהוא מטרידן, הוא אכן כזה. לא נוח לך לשמוע את זה אבל זוהי המציאות ואני מכיר בהחלט בנים שנפגעו מעלילות שכאלו...

בכל מקרה אם את לא רוצה לסמוך על אדמין, אין בעיה - את יכולה לצאת מהערוץ, ולהשאיר את הבעיות למישהו אחר. כשאת בערוץ, בעל הבית זה אדמין, תרצי או לא תרצי. לא מתאים לך - תגידי יפה שלום ותלכי, אף אחד לא מכריח אותך להישאר כאן...

כל טוב

ניכר שאתה לא בקיא בתורת הפגיעות וההטרדות המיניות.ראשית חכמה

גם מי שכותב פה בפורום ונראה אדם נחמד וחכם יכול להיות פוגע/מטריד.

העניין פה זה לא אני, אני ב"ה נשואה ולא אתחיל קשר עם אף אחד.

הבעיה זה בנות אחרות שכן, יש לנו כחברה עליהן אחריות ולפטור את זה ולומר שזו אשמתן זה ממש "לא תעמוד על דם רעך".

זה בכלל לא משנה אדמין או מישהו אחר, יש פה רעה חולה שמחובתי למחות כנגדה.

לקחת את זה ל"לא כל הבנים כאלה" זה ילדותי, אף אחד לא אמר שכל הבנים כאלה, כן אמרו שיש תופעה נרחבת של בנים כאלה.

ודרך אגב זה שאתה מכיר "כמה" שנפגעו מעלילות שווא זה הזוי סטטיסטית בהרבה מאשר ש25% מיושבי הפורום הם מטרידים.

בתור אחת הכתובות כאן לתלונות בעניין-הלליש
אני יכולה לומר לך שמה שהוא אומר לא מופרך בכלל. נתקלנו כאן בהחלט בתלונות שבירור הוכיח שכל קשרבינם למציאות הוא אפסי. יש תופעה של תלונות שווא,היא מאוד ידועב(לא רק כאןכן. בעולם הכללי ומטבע הדברים גם כאן).

ברור שהיו תלונות אמת,שברגע שהגיעו למערכת טופלו היטב. לכן אנחנו אומרים- משהו לא נעים לכם-מרגיש לא בסדר-חסמו וישר שלחו העתקי שיחה. אתם תהיו מוגנים,אנחנו מוכל לטפל ולהגן על שאר הגולשים.
רק מזכירה עובדה.צומחת23
שבעולם באופן כללי יש שיעור של תלונות שווא- זה נכון. מה שחשוב לדעת ולא הוזכר, שהשיעור של תלונות שווא הוא זעום לעומת תלונות אמיתיות (ודומה לשיעור תלונות שווא בפשעים אחרים! לפי נתונים של איגוד מרכזי הסיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית בישראל)
ויותר מזה- אחוז קטן מאוד של נפגעים/ות מינית מגישים תלונה!! צריך לזכור שרוב הנפגעים כלל לא מגיעים למשטרה!!! וכמו שאחוז קטן מהמקרים שמתרחשים מדווחים, לדעתי זה לא פוסח גם על הערוץ.
קןדם כל,אמרתי שיש כאן תלונות אמיתיות שמטופלות היטב.הלליש
הערוץ הוא אחד המקומות האינטרנטיים שיודעים לטפל בבעיה הזו היטב.

דבר שני-ברור לנו שלא כל התלונות מגיעות,וחבל. הפגיעות כאן הן לא ברמה של פגיעות בחוץ(לוקח זמן עד שמגיעים כאן דברים לפסים מעשיים,ובהרבה מהםעמים דיווח בזמן עלול למנוע אותם) ולכן אחוז התלונות שמגיעות בטינטרנט גבוה יותר מאשר בחוץ,כיוון שרמת הפגיעה שונה,הרבה פעמים אנשים חשים די בהתחלה שמשהו לא תקין,חוסמים מדווחים וזה מטופל.

עם כל זה-שתדעי,שתלונות שווא ברשת גבוהות יותר מאשר בעולם האמיתי,בדיוק בגלל זה.
הנתון שאת אומרת רחוק מלהיות מדוייקמשה

זה סוד גלוי שיש המלצה גורפת של עורכי דין לנשים מתגרשות להתלונן  על אלימות.

זה נכון שאחוז התלונות האמיתיות לעומת הפוגעים נמוך, זה לא נכון שאין תלונות שווא בסכסוכים כאלה.

וספציפית לגבי כאן,

"תלונות שווא" זה לא המילה הנכונה פה.

מישהי מתלוננת על מישהו בגלל שהיא נפגעה ממנו, ואחר כך מגלים שהוא היה בסדר והיא נפגעה סתם, או שזה היה קשר בעייתי הדדי או כל סיבה אחרת. היא בטוחה שהתלונה שלה אמיתית אבל כשבודקים לעניין מגלים שאין סיבה לפגוע בגולש התמים.

בתור מי שלא מבין בפגיעות מיניות הייתי מצפה לא להתיימר.ראשית חכמה

קודם כל, בשביל לקבוע מה הטרדה מינית ומה לא, צריך איש מקצוע.

הפטירה של אנשים שלא מבינים בזה וכמה זה חמור זה ממש לעבור על "לא תעמוד על דם רעך"

כדאי שבמקום לשחק משחקי אגו תוותרו על כבודכם האבוד ותתנו להציל בנות\בנים (כן יש גם בנים שמוטרדים ונפגעים) מדברים כאלה.

בשביל להתמודד עם מה שקורה פה בפורום צריך שכל ישר, לא מעברמשה

לצערי הרב אני לא יכול להגיד שאני לא מבין בהטרדות מיניות (אמיתיות, לא מדומות). אני מכיר את התופעה לעומקה (לא מפה). התופעה הזו בגירסתה הוירטואלית אכן הייתה פה בעבר הרחוק אבל מוגרה.

לעיתים יש משתמש חדש שבאמת מנסה להטריד מינית. הללו מטופלים תוך דקות מרגע ההרשמה.

(גם זה שאין שיחה אישית למשתמשים חדשים, הפחית מהותית את התופעה הזו).

אני לא מקבל בכלל את כל הקשקוש המודרני של "כל דבר זה הטרדה מינית".

אנשים (ונשים) הן לא רובוטים. הקב"ה ברא להם מוח ויכולת לקבל החלטות (ומבחינה הלכתית, גם אחריות למעשיהם).

מי שמכיר את המערכת לעומקה יודע שאין פה משחקי אגו בכלל. רק הכרת המציאות האמיתית מבפנים, ובשילוב מידע נוסף ומערכתי שלגושים פה אין ולצוות יש.

^^^^^^^^^הלליש
הצוות שנבחר כאןזה כזה שמכיר את התחום.

כדאי שגולשיםלא ידבו סתם בלי להכיר את העניין. כי כמו שאדמין אמר-יש לצוות מידע שלגולשים אין. לכן חלק מהצוות ממונה לטפל בזה ולא הגולשים.

לגבי האחריות-צר לי לומר לך. הטרדות כפי שהם כאן,הן כאלו שדורשות שיתוף פעולה כלשהו. ממש לא כמו בעולם האמיתי. אי אפשר לאנוס מישהי לכתוב מהצד השני של המקלדת. אז יש המון מניפולציות וסחיטה רגשית, מי שמעוניין להטריד חכם ויודע כיצד. אבל-קשה לומר שכל האלריות רק עליו. אפשר לחסום ולוודח. הוא מגיע בניק חדש-(פחות סהיר כי אין ש"א..) לדווח שוב,ואז בפעם הבאה הוא ימוגר בשניות.

מישהו רוצה לעבור לווצאפ גימל וכולי? נראה לכם לא בסדר,אל תסכימו. הם יודעים ששם קל יותר.

אז הבנים הללו ממש לא בסדר, והרבה יותר מלא בסדר. וחייבים לטפל ולמגר את העניין. אבל לומר שבשיחות כאן איל טיפת אחריות של הצד השני-זו אמירה שמוכיחה בורות בעניין.

ואינטרנט זה אש,בהחלט הייתי מצפה שתהיה בקרת ואזהרת הורים חמורה לילדות ונערות. אישית אניניכולה לומר שההוריםשלי יודעים בדיוק לאן אחיי נכנסים, הם מלאי אזהרות ובקרה ואוסריםכל שימוש בשיחות אישיות בגיל הזה. אגב,בתור הורים הם מזהיריםגם לאחר שהילדים עוברים את גיך הנערות.

בלה בלה בלה.ראשית חכמה

שמעתי את הטענות האלה באין ספור מקרים, העובדות שלפני הן שיש נפגעות.

כשאני נכנס לראמאללה לבדי, זה יהיה ממשותן טל
מתוך מודעות מלאה לאן אני נכנס ומה עשו כאן בעבר, מטומטם להגיד לאחר שירצחו אותי שאין לי אחריות כלל למה שקרה.

זה ממש לא אומר שמותר למישהו לרצוח אותו או שהוא לא אשם, אבל בהחלט אומרנשאף אחד לא אנס אותי להיכנס לרמאללה לבדי ובלי נשק .

כשבת נגררת לשיחה עם גבר באתר אף אחד לא הכריח אותה לדבר. בהנחה שלא מדובר נטו בתמימת על (שאז ההורים שלה צריכים לקבל מלקות) אזי היא צריכה לדעת ולהכיר כללי זהירות בסיסיים באתר. היא לא יכולה להביא לביור מספר פלאפון ואז לבכות שהיא לא אשמה בכלל בטימטום שלה כאשר הוא מדבר באופן גס. הוא בהחלט לא התנהג יפה וזה גרוע מאוד אבל גם היא לחלוטין לא הקייה מכל אשמה שהיא. זה ניסיון תמיד להפוך את האישה לקורבן המוחלט שלא צריך לעשות חושבים על כלום.

ושוב, אין קשר בין זה לבין העובדה שצריך לדאוג שלא תהיינה הטרדות.

אני אישית יודע על כמה וכמה ניקים שנחסמו ונמחקו בחודשים האחרונים בעקבות הטרדות שכאלו. הגיוני שלפחות חלקם הם אותו משועמם דוחה...
בדיוק בגלל גישה כזאת יש נפגעות.ראשית חכמה

אומרים שזה אשמתן שהן לא מודעות לסכנות ואז כל אחת אומרת "לי זה לא יקרה"

זאת סכנה שנראית הרבה יותר רחוקה מלהיכנס לרמאללה.

את הזויה. הרבה יותר נשים נפגעו מיניתותן טל
באינטרנט מאשר יהודים שנרצחו ברמאללה כי נכנסו לשם לבד.

בת שנכנסת לדיבור עם גבר ונסחפת איתו לנושאים גאלו ואחרים זאת סכנה הרבה יותר קרובה מלהיכנס לרמאללה ובגלל בנות כמול יותר נשים נפגעות. את במו פיך ובמו הדעות המסוכנות שלך שמורידות כל אחריות מהבת, גורמת לנפגעות הבאות להיפגע. תתביישי. במקום לעודד את הבנות שיש להן שכל ושישתמשו בו את אומרת להן שהן מטומטמות, שאין להן בכלל מוח ושהן לא אשמות בכלום ושהן לא צריכות בכלל לפשפש במעשיהן כדי לבדוק במה הן טעו.

חבל שאת מרבה נפגעות בישראל.
זאת סכנה יותר קרובה שנראית לעין יותר רחוקה.ראשית חכמה

זה לא עניין של אשמה, לכתחילה ודאי שאני אזהיר אלף פעם מהסכנות באינטרנט אבל בדיעבד להאשים את מי שנפגעה זו פגיעה משנית חמורה.

הבעיה היא שאת מנסה להציג את זה שחור לבן. צאי מהסרט...ותן טל

זה לא שחור לבן.

שחור לבן זה שהבחור הלך ברחוב, תפס מישהי בחוזקה, גרר אותה למקלט.

שחור לבן זה פדופיל שבא לילדה בת שלוש ונותן לה סוכריה ואז כשהיא אוכלת אותה הוא..

שחור לבן זה כשבן פונה בגסות פנייה ראשונית לבחורה במילים גסות ובפנייה בוטה.

מה שאנחנו מדברים עליו הוא לא שחור לבן, יש לו שני צדדים, וכמה שתנסי להתאמלל ולאמלל אותן, לא יעזור - לאותן בנות יש מוח, הן לא ילדות בנות שלוש, הן כבר יודעות משהו מהחיים שלהן, אף אחד לא הכריח אותן לדבר עם מישהו.

לא אומרים שהן "אשמות 100 אחוז", זה שקר וכזב. אפילו לא "אשמות 40 אחוז". בכלל לא מדברים באחוזים ולא מנסים לכמת את זה, זה טיפשי וילדותי לנסות להוריד את זה לרמת המספר והאחוז. אין שום דרך שבעולם להגיד "אחוזים" במקרים כאלו.

אבל כן אומרים בהחלט שבמצבים שהם לא שחור לבן, יש אחריות גדולה גם על כתפי הצד השני.

זה לא מוריד בכהוא זה מהאחריות של הצד השני (אגב, שלא תביני לא נכון, גם אם לרגע נשחק כמוך באחוזים - ייתכן בהחלט שצד אחד אשם "100 אחוז" והצד השני אשם "15 אחוז" - זה לא אמור להתחלק בין שניהם ה100 אחוז...אבל כאמור אני בכלל לא עוסק בהגדרות אחוזיות).

כל טוב.

הבעיה שאצל רוב מוחלט של הנפגעות זה לא "שחור לבן".ראשית חכמה

זאת השיטה של הפוגעים. אם הם היו פועלים רק ב"שחור לבן" כמו שאתה מתאר העולם שלנו היה נראה הרבה יותר טוב.

שוב, את יוצאת מתוך אקסיומות. אני כופר בהם.ותן טל

את קובעת מראש מי פוגע ומי הנפגעת ההבלעדית.

מצטער, לא מקבל את דרך הדיון הזאת. 

ייתכן בהחלט שיש פה "פוגע ונפגעת" אבל ייתכן גם, וזה ממש ממש לא נדיר, שיש כאן שני צדדים ששיתפו פעולה ומישהי שלאחר מעשה החליטה "להתחרט ולנקום". ולא, זה ממש לא הזוי מה שאני אומר. 

ולכן אני לא מקבל את הדרך שלך להציג את הדברים בתיחכום כאילו קודם כל נגדיר אותו פוגע ולאחר מכן נראה ש"הוא לא פוגע שחור לבן, אאבל אל תשכחו, אצלנו בבסיס הוא פוגע. הוא פוגע עד שתוכח חפותו.

אני לא מקבל את זה, וגם התורה לא מקבלת את זה. את רוצה להוכיח שמישהו הוא אשם? את צריכה לעבוד קשה כדי להוכיח את זה, ועד אז הוא חף מפשע. ולנסות מראש להפיל עליו את כל האשמה כדי שאחרי זה לא את תצטרכי לעשות את העבודה אלא הוא - זה קטע מסריח שבנות רבות מאוד עושות וכמו שכתב אדמין, לכי תבדקי כמה אחוזי תלונות יש בתיקי גירושין, ויותר מזה - לכי תבדקי כמה עורכי ועורכות דין בעצמם ממליצים לאישה המתגרשת קודם כל להתלונן, כי זה אוטומטית מציג את הבעל באור גרוע ומעמיד אותו במקום שהוא צריך להגן על עצמו ולא להיפך.

זאת המציאות גברתי וכמה שתתחמקי ממנה זה לא משנה. אנחנו לא פועלים לפי הגחמות שלך שלפיהן יש "פוגעים" ויש "נפגעות".

לא, יש "מאשימה", ויש "מואשם" ואז ניגשים לבירור העובדות כאשר הכלל היסודי הוא שהמאשים צריך להוכיח את ההאשמה שלו. נקודה סוף.

כל טוב.

לא דיברנו כאן על נשים מוכות.ראשית חכמה

בפגיעות מיניות אחוז תלונות השקר הוא אפסי.

לא מדובר פה על "תלונות" במובן הקלאסי.משה

ושוב את חוזרת..כבר כתבתי על זה, את מוטה על ידי ארגוניםותן טל

פמיניסטיים. מה גם שכל ההגדרה של מה מוגדר "Rשמית" כ"תלונת שקר", היא הגדרה מוטית וממש לא נכונה, בטח לא הלכתית.

אבל בכל מקרה, המציאות ממש לא כמותך, וישנן מתלוננות שווא רבות,כן, גם בפגיעות מיניות. 

וכן, הנשים האלו שמתלוננות בגירושין מתלוננות על פגיעות מיניות מצד הבעל. לכי לעורכי דין של הבעלים ותשאלי אותם, תעשי קצת בירורים לפני שאת קופצת...

ישנם גברים רבים שנפגעו מכך מאוד. יתרה מזאת, ישנם גברים שמורשים לפגוש את הילדים שלהם רק במרכזי קשר בגלל נשים מרושעות שפשוטו כמשמעו מתעללות בהם, ומערכת שלעיתים יותר מידי מגינה על "האישה" (כמו הסעיף המטומטם של השופטת המטומטמת שמעקר מתוכנה את האפשרות להעמיד לדין מתלוננת שווא) גם בלי יותר מידי הוכחות.

אם היית יודע כמה קושי והשפלה יש בהגשת תלונהראשית חכמה

לא היית מעלה בדעתך שיש אפשרות בכלל של תלונות שווא.

להגיד שהכול מוטה ולפטור את עצמך מלהידרש לעניין זה הכי קל...

אז בוא נאנוס, נשפיל נשים ונכה אותן.ראשית חכמה

ובאמת אין לי קשר לימין או לשמאל, אני רוצה מלכות ע"פ דין תורה.

מה הקשר?יהודי!!

אתה עושה סלט מכל מה שאתה לא מסכים עם ראשית חכמה.

כדי לא לנצל"ש אני אפילו לא עונה לך.....

אוקיי, כעת את כבר מנסה להציג כאילו אין אפשרות בכלל שלותן טל

תלונות שווא. סבבה, בשלב הזה אני עוצר ואני מבין שזה בערך כמו לדבר אל הקיר.

כל טוב, מאחל לך רפואה שלמה

(נ.ב: את בכלל לא מכירה אותי, אז פשוט...כדאי לך לשתוק. כי את ממש אבל ממש רחוקה מהמציאות. תנוחי, גיברת, תונחי...)

זה שקר!!!ג'ינג'י

אני רוצה להגיד משהו לעניין ההורדות ה"אמיתיות/מדומות"מקרוני בשמנת
אסור בשום אופן לבטל תחושה של אדם שהוא נפגע.
אם מישהי חשה שהיא פגועה וכבודה חולל, זו זכותה המלאה!
האם זה אומר שצריך לעצור את האדם ממנו היא נפגעה? רק אם יש עילה פלילית לכך. זה שאין מעשה פלילי לא פוסל את קיום ההורדה או הפגיעה.
זה לא שחור לבן- או שיש פגיעה ואז הולכים לכלא או שאין ואז המתלוננת שקרנית ורעה.

יש אמצע. האדם שפגע אולי התכוון ואולי לא. ואולי הפעיל כח ואולי לא (מניפולציה רגשית זה סוג של הפעלת כח, רק שלא תמיד בכוונה). אז צריך לספר שזה עלול לקרות ובכך להקטין את המקרים כי ידעו להיזהר מראש.
בלי להתווכח מי יותר אשם ומי יותר מסכן.
נכון מאוד. לכן כדאי תמיד לספר לנו.הלליש
ואם היה שם שיתוף פעולה מצידה או לא,זה לא רלוונטי לעניין שאם היה שם משו לא בסדר הוא עף מכאן בכל מקרה...
את יכולה להגיד שזה לא רלוונטיהרועה
אבל הכתובות לטיפול בעניינים האלו לא מפספסות הזדמנויות להתנהל בצורה מטומטמת שמעודדות בנות לא להתלונן במקרים כאלה.
לא נתקלתי במקרים כאלו.הלליש
ונשמח לפירוט של מקרים כאלו באישי,אגב.הלליש
באישי בלבד. לא על גבי הפורום.משה

מצחיק שאת נסמכת על ארגונים פמיניסטייםותן טל
לצורך הוכחת הטענה שלך. די דומה לתת לחתול לשמור על החלב.
אז תנוחי ישנם מחקרים רציניים מאוד שאומדים את תחונות השווא של נשים נגד גברים בעשרות אחוזים ונסמכים על נתונים ועל מחקרים סוציולוגיים מעמיקים בחברה.
אבל תאמיני למה שאת רוצה. הבעחה אגב נעוצה ראשית בכלל במה מוגדר כתחונת שווא, ולפיו אפילו רוב התלונות שיגמרו בלי שום באשמה משפטית נגד הגבר (ורוב התלונות הן כאלו בכלל) רובן לא יוכלו להיחשב כתלונת שווא. לחלוטין לא תואם את הכלל שאדם חף מפשע עד שתוכח אשמתו.
וזה עוד בלי להתייחס לעובדה שכיום בגלל שופטת מטומטמת לא ניתן הלכה למעשה להעמיד נשים מתלוננות שווא לדין על תלונת שווא בגלל סעיף דוחה שהכניסה שבעצם מונע את האפשרות שהן ישלמו על המעשה הדוחה שלהן.
מצחיק שאתה רואה את זה בתור "גברים נגד נשים"ראשית חכמה

הבעיה נעוצה בזה שנותנים משקל יתר למה שיש לפוגע לומר.

כאילו שמאז דוד המלך קם אדם על מקרים כאלה ואמר "חטאתי".

ממש לא. לא דיברנו כאן לרגע על "הפוגע"ותן טל
דיברנו על זה שגם לנשים יש שיקול דעת ובוירטואלי בטח שאין אונס מציאותי... ולכן בת צריכה לשמור על עצמה.
ודיברנו על זה שלא מכט פעמין נשים מתלוננות שווא - ייתכן דברים שבאמת נאמרו ונעשו אבל היו הדדיים, ואז במה עדיפה הבחורה על הבחור? אם גם היא חפצה בדיבור הזה ורק לאחר מכן החלעאה בדיעבד שזה דרך טובה להיכנס בו - זה תחונת שווא.
וכמובן שיש גם מקרים של תחונות שווא מוחלטות.

המצירות כיום היא בערך שאדם קודם כל אשם ורק לאחר נכן צריך להוכיח את חפותו, במקום ההיגיון שזה יהיה הפוך. אדם פני שהוא מוכח שהוא אשם, הוא לא אשם. קודם שיוכיחו אשמה ולאחר מכן הוא יוגדר כפוגע.
כן, אז בעצם אם הוא הצליח לגרום לדבר בגסות לפני שעצרו את עצמןראשית חכמה

אז מתבטלת כל הצדקה בהגשת תלונה.

טוב נו, אתה גם האשמת את הנשים בפרשת שיינברג.

הפשטנות שלך הורגת.

אם יש שני ילדים שרבים, אחד מהם אומר לך שזה בצחוק והשני אומר לך שהשני מרביץ לו, למי תקשיב.

העובדה היא שאם יש נפגעת היא נפגעה ממישהו, גם אם יש לו תירוצים מכאן ועד הירח.

אם הוא הצליח לגרום להן לדבר בגסות הוא צריך לעוף מפהמשה

אבל זה לא אומר שהוא הפושע היחיד בעניין.

אם יש שני ילדים שמרביצים ואחד אומר בצחוק, יכול להיות שאחד תמים ואחד מתעלל (ספרי על זה ל"ילד הכאפות" של הכיתה בגילאי היסודי...).

אבל גם יכול להיות ש"ילד הכאפות" פתאום הגיב למכות והרביץ חזרה ואז כולם נרעשים ורצים להעניש אותו.

לא תמיד מי שנראה הזאב במבט ראשון הוא אכן הזאב.

וזה לא סוד שאני לא אוהב את שיטת ה"כת" וההערצה למנהיג שטיפחו אנשים כמו שיינברג. אדם צריך להפעיל את המוח שלו ולהיות אחראי למעשיו.

הטענה עם שני הילדים הייתה על המקרה שהגדרת כ"חוסר טקט".ראשית חכמה

אם מישהי מרגישה פגועה זה אומר שפגעו בה.

ואתה מבלבל בין לכתחילה לדיעבד. לכתחילה כל אחת ואחד צריכים להיזהר, אבל בדיעבד לומר שיש אשמה בנפגעת זה ממש פשע וזריקת האחריות ממנו כחברה לטיפול בעניין.

את צודקתשירוש16

אך טועה טעות חמורה.

א"א להסיר את האשמה ולזרוק את האחריות. כחברה עלינו להתמודד עם התופעה בצורה הטובה ביותר.

אך להאשים את צוות אתר ערוץ 7 על חוסר לקיחת אחריות במקרה זה פשע מוסרי וחוצפה שאין כדוגמתה.

אני מאשימה, כי אני רואה שיש כאן זילות במה שהן עברו.ראשית חכמה

במקום להתייחס לפגיעות שהן עברו ישר כולם קופצים "לא כל הגברים כאלה".

בכלל לא רצו לפרסם את האזהרה ונעלו את כל השרשורים שעסקו בה.

לא מספיק לטפל במקרים שבהם ברור כשמש, הפושעים הגרועים זה אלו שאצלם ברור לכולם. הבעייתיים זה אלו שמשחקים על התפר ובכל הנוגע לאלו ההנהלה מציגה מפגן בורות והיתממות מגעיל.

וכן הם פגעו פגיעה משנית בנפגעות כשנעלו את הדיון והפכו את הנושא ל"לא כל הבנים כאלה".

אז האשמה היא לא במקום.שירוש16

אני מציעה לך לקרוא את התגובה פה לפני שאת ממשיכה להפיל את האשמה על התנהלות המערכת.

היה ניסיון להתייחסות נאותה. ואם הבנות היו מעלות את הנושא בצורה ראויה אין לי ספק שהמנהלים היו משאירים את הפניה על כנה וכמובן נועלים את הסוררים תוך 15 שניות.

לגבי מקומות שהן פרווה (או לפחות מוצגות ככאלה)-

אל תדוני את המערכת עד שתעמדי במקומו. ייתכן ושמעת על צד אחד שנכווה אך לא טרחת לבדוק מה קורה עם הצד השני. וזו טעות קריטית.

אם בחורה נפגעה זה לגיטימי. אך לא כל פגיעה היא מכוונת ורצויה מהצד השני. ובמקרה והבחור פעל בצורה תקינה על פי חוקי האתר יש אפשרות אולי לנזוף בו או לחסום את גישתו למשתמשים מסוימים.

אך זו לא עילה לחסימת/השמדת הניק.

לגבי המשפט האחרון-

דווקא להפך. אם היה לך מעט ניסיון בתחום ההטרדות היית מבינה כמה החוסר הכללה מאוד עוזר ומקל.

הפוך ממה שאת חושבת.

להפך כל הדיון זה על ההודעה הזאת.ראשית חכמה

אני מכירה את הטיעונים האלה מאינסוף אנשים שמשכו את ידיהם מלעזור לנפגעות בדיוק מטיעונים אלו ואיכשהו מבלי לראות את ההודעה כבר הבנתי לאן נושבת רוח המנהל המהולל.

להגיד שזה לא בצורה ראויה זה נחמד, אבל הוא אפילו לא טרח להסביר מה לא היה ראוי.

אדמין הוא האדם מספר אחד כאן שעוזר נגד הטרדות, ואת לא מתנהגת.ותן טל

יפה. כי כל מה שאת כותבת מראה על הבורות העצומה שלך ובכל זאת על העזות לכתוב כאן בחוסר פרופורציה משווע ביקורת מוטעית לחלוטין שנובעת מחוסר הבנה והכרת המערכת כאן.

את לא מבינה בזה, מצטער, וכל מי שטיפה יותר בקיא ממך במאחורי הקלעים כאן באתר (לא חובה מנהלים) יעיד על כך.

אדמין משקיע זמן רב בלטפל בדברים האלו ומעולם לא נרתע מלטפל בהם. ממש אבל ממש לא, וזה בכלל לא קשור למכתב שאותן בנות כתבו (שאגב לא נענו לשום בקשה להראות בפועל את המקרים שבהם נפגעו כדי שההנהלה תטפל בזה. הכי קל זה להאשים, אבל בחייאת רבאק - המנהל כבר רואה ופונה אליכן מיוזמתו כדי לעזור לכן - כאשר אתן מסרבות משהו נראה "קצת" חשוד, בלשון  המעטה. אי אפשר להתבכיין כל היום הן על זה ש"לא מתנהגים אלינו יפה" אבל כשמנסים לעזור להבתכיין על זה שמנסים לעזור ולסרב לכל עזרה רשמית מצד ההנהלה. בשפת היומיום קוראים לזה: צביעות).

חשבת אולי על העובדה שלהסתכל שוב בהטרדות זה אומרראשית חכמה

לחוות אותן עוד פעם?

הן לא צריכות להסתכל על כלום. הוא צריך רק את מספרי השיחותותן טל

שלהן, ואת רשותן, והוא כבר לבד יכול להיכנס ללוגים של השיחות ולראות בדיוק מה נאמר ומה נעשה. הן ממש לא צריכות לחפש בנרות ולקרוא שוב הכל מההתחלה (אבל כן, דבר אחד זה כן אומר - זה סוג של חשיפה, אבל מה לעשות אין אפס...כדי להוכיח שנפגעת, מי שרוצה את זה - צריך גם להיחשף בפני הממונים. בדיוק כמו בבית משפט, להבדיל...ברור שזה חייב לעבוד ככה, אי אפשר לצפות שיהיה אפשר להאשים לנצח בלי "להיחשף" ולצפות שזה יהיה מספיק, מבחינת מישהו או מישהי...).

מי שלא רוצה לעסוק בזה, על מה היא מתלוננת? על זה שאין לה כוח להתלונן? זה נשמע קצת מוזר... כן, זה קשה, אבל כן, עושים את זה...אין דרך אחרת, השופט הוא לא נביא.

אין לו שום חובה לספק סקרנות אישית של הגולשים פה.שירוש16

התנערות מאחריות היא בעיה. אך לא של המנהל.

את ממש מוכיחה בורות מרשימה.הלליש
לא זכורים לי מקרים שבהם שאלנו נחשד מה אירע ולפי זהנקבע שהוא היה בסדר.

מי שלא יודע-עדיף שיהיה בשקט.
זה נחמד שאתם אומרים לכולנו לסמוך עליכם כשיש כל כך הרבהראשית חכמה

בנות שטוענות שנפגעו פה. 

זה ממש גורם לאמון יותר מידי.

אם את לא מאמינה אל תבלי פהג'ינג'י

ואל תלכלכי על הצוות המקצועי!!! זה כבר ממש לא יפה

מה הקשר ללכלך? העובדה שיש פה מקרים של בנות שנפגעו.ראשית חכמה

מי שהסיט את הדיון לעניין האישי, זה המנהלים שאומרים לנו "תסמכו עלינו".

שוב, זה לא יפה מצידך!ג'ינג'י

זה לא שאת משלמת להם על השירות הזה, אבל החלטת שלא מתאים לך הצורה שהם מתמודדים (ואת לא יכולה להגיד שהם לא מתמודדים עם התופעה) אז את מלכלכת עליהם, לא יפה

אני לא מוחה על השירות שלהם, אני מוחה על זה שהם עוברים עלראשית חכמה

"לא תעמוד על דם רעך"

כי ככה החלטתג'ינג'י

אז זה פשוט מאודותן טל
נוציא חוק שאסור לבנות לדבר עם בנים ושאסור לבנים לדבר עם בנות. וזהו.
או שנוציא חוק שאסור לבנות לגלוש באינטרנט.

אם את רוצה רדידות כזאת אז הנה קיבלת... כי ללכת ראש בקיר ובנוסף לטנף פה על כל המערכת זה בטח לא יוביל אף אחת לשום נקום טוב.

את מוזמנת לעזוב את הפורומים אם הם לא נאים בעינייך. מעולם אף אחד ואף אחת לא הכריחו אותך או כל אחד/ת אחר/ת להישאר בפורום.
זה לא כתוב כבר בפרקי אבות במקרה?פשושון

ואל תרבה שיחה עם האישה...?

גם אני נכשל בזה לצערי..

ברור. אתה צודק לחלוטין...ותן טל
רק שמבחינת חוק לאסור את זה זה קצת מגוחך כי זה פשוט לא יקרה, שנינו יודעים את זה...
מבחינה עקרונית אתה צודק לגמרי!
העניין פה זה לא אני.ראשית חכמה

כל מה שיש לכם בראש זה רק "את" כשמדברים על תופעה ואתם ישר הופכים את זה לאישי.

בנות נפגעות בכל מקום בעולם. השאלה מה עושים עם זה.הלליש
חוסר אחריות ואמון יהיה מצידנו לומר שזה לא קיים.

אףאחד לא יודע אם יצוץ לכאן עוד משוגע מחר. העולם מלא בכאלו.

מה שכן-זה שאנחנו מטפלים בכאלו(אישית כשמזמן ניסה מטורףלהגיע אליי-פעלתי לפי ההנחיות הללו וזה טופל במיידי. והאמון שלי רק התחזק במערכת).
אני כותב קשהג'ינג'י

@ראשית חכמה

לא רק שאת לא בקיאה בתורת ההטרדות המיניות את גם לא בקיאה בסטטיסטיקה

אין 25% מטרידים!!! אם היו 25% אחוז מטרידים החיים של הבנות היו בלתי נסבלים!  זו כמות מאוד מכובדת של אנשים ואינסיכוי שזה עד כדי כך

המשפט שכתבת על כמה שנפגעו מעלילות שווא, מה כזה הזוי???!!! לא אמרו שמדובר גם ב10%... אז למה פתאום זה הזוי??!! יש פה איזושהי הטיה

(המחשבה האישית שלי היא שלא נכון להטיל את כל האחריות על הבנים אבל זה כבר לא קשור)

כיוון שהענין עלה שוב..ד.

אני רואה לנכון לחדד.

בוודאי שיכולים להיות גם "תלונות שווא", מכל הכיוונים. זה לא הענין.

האמירה, תתלוננו ונטפל - בוודאי אמיתית וישרה. אבל במכתב של הבנות, היה מדובר על משהו שכבר היה. עבר. והן גם הסבירו למה לא"פנו" כשכבר תפסו היכן הן, באופן שכל מי שטיפה מצוי בנושא, מבין אותו היטב.  השאלה כעת אינה על "מה שהיה", אלא איך מונעים לעתיד. אז בוודאי שמי שיחסום/תחסום ויתלונן/תתלונן, כשיש משהו שבאמת קרה - זה הכי טוב.

אבל, יש מציאות - אי אפשר להתעלם ממנה - של בנות תמימות, שאינן קולטות מה קורה. יש גם דברים שנעשים "בתחכום". ואז הן אכן כבר מתביישות לפנות, כי הן כבר "בעסק". אז עבורן, חשוב מאד-מאד לקלוט את ה"תהליך" דווקא ע"י סיפור כזה, כמו שעשו הבנות האמיצות הללו, ובכך להינצל מראש. אפילו נפש אחת, זה שווה.

אי אפשר לנהוג כאילו מדובר באיזה "משחק ילדים"..

לצורך הענין, ובלית ברירה, אני שמעתי, ממקור מהימן ביותר (בוודאות לא תלונת שווא. והמדוברות - בטיפול ממושך), על שני מקרים נפרדים, אחת ילדה בת 14 וחצי, השניה בת 16, שיצרו כאן קשר בשיחא"ש, וזה הסתיים, בשני המקרים, ר"ל במשהו נורא ואיום, בכפיה לגמרי. מחריד.

מי שזה לא גורם לו להזדעזע, אלא ישר חושב "מה לענות", אז בסדר. טעות בכתובת.

כעת, האם יגידו ה"מתחכמים", זה לא ענייננו כי זה היה מחוץ לפורומים?..

או, מספיק היה לומר להן מראש שידווחו?..

או, זה אומר שכולם כאן מטרידנים?..

או, זה מוציא שם רע לפורומים אז אסור לכתוב?..

או, זה נֶאֱמר מסיבות דוסיות כדי למנוע מבנות כאן לדבר עם בנים?...

אז לא. זו אחריותנו, כי כל ישראל ערבים זה בזה. ואם אפשר ע"י אזהרה מתאימה למנוע שיגיעו לכך, דומני שאוי למי שמלגלג ומחליש רושם של אזהרות כאלו.

וזה לא היה מושג ע"י כתיבה של  "תדווחו" כי הן מן הסתם לא תפסו בכלל לְמה הן נקלעות. אבל אם היו קוראות סיפור כמו שנכתב בהודעה הארוכה, עם כל ה"רגש" שבו, יתכן שהיה מציל אותן, היו יודעות להיזהר.

ועדיין זה לא אומר, כמובן, שכולם מטרידנים... אפילו לא רובם.

ומי שדואג ל"שם" של הערוץ, ומוכן בגלל זה למנוע אפשרות כזו של אולי-הצלה, שלא היתה מושגת באופן אחר, זו הרי ממש עבריינות. 

הרי היום כל המדינה "על הרגליים" בגלל פיגועים שהיו. כמה נפגעו ביחס למספר האזרחים? הרבה פחות מהפרופורציה שכאן בין הפגיעות למספר הגולשים; אז לא עושים כל מאמץ למגר דבר שאינו חד-פעמי?  והאם זה גורם לחשוב שבגלל המאמץ המוצדק, "כולם" כך?...

ומי שחושב שדברים שבאים להתריע מעניינים מזעזעים כאלה, הם נכתבים  בעצם לשם "מטרה צדדית" שבנות לא תדברנה עם בנים.. צריך לבדוק היטב מאיפה בא לו "ראש" כזה לא להבין שזו סיבה מספיק טובה להזדעזע ולהתריע.  אפילו נציל אחת, שווה (ואגב, גם אם אנשים לא "יתקשקשו" סתם עם בני המין השני בשיחא"ש, שלא למשהו ענייני או מטרה רצינית, ובלי היסחפויות. זה מתאים למדי לדרכה של תורה).

ובכלל, דבר בזוי, שבנות כותבות מדם ליבן דברים שעברו, ועושים מזה כאילו נושא ל"בדיחה".

[ואכן, יש מציאויות כאלה, שהצד השני הוא זה שפתאום מתחיל בגסויות, והבת בהלם. לא שייך במקרה כזה לחלוק אחריות "בשווה". אבל שייך לעזור לה לקחת מראש אחריות לא  להגיע לכך בכלל.

וגם לא שייך לומר במקרה כזה, שהחטאים שלהם הם עניינם.. שהרי יש תמימות כאלה, שאם היו יודעת לזהות מראש, ולאן זה מוביל, בשום אופן לא היו נכנסות לכך. חובה לעזור להן]

באמת יפה הנכונות של "מנהלים" למיניהם לעזור. אבל לא הכל מגיע לידיעתן, וכנ"ל - לא תמיד המצב הוא כזה שיאזרו אומץ לכך. המניעה הזו מראש, חשובה מאד. ושוב, יישר כח לבנות הללו שהעזו להעלות כדי להציל.

וטוב היה אם גם צערים בנוג"ה, היו נחשפים לנושא - ומונעים צרות.  והאמת והשלום אהבו.

באופן כללי, כדאי שהורים ישמרו על הילדים שלהם+mp8

וידעו ללמד אותם ברחל ביתך הקטנה שמי שמשחק באש- לפעמים גם נכווה ממנה.

ולא תמיד האש אשמה- אלא מי שלא נזהר/ לא הסתכל במה הילדים שלו משחקים..

אינטרנט זה מקום מלא סיכונים ומלא סיכויים.

זה נכון כשמדובר באש.ראשית חכמה

לא כשמדובר בבני אדם בצד השני שיש להם אחריות על מעשיהם ותבונה כדי להערים.

נכון, צריך זהירות. ועדיין אסור בשום פנים ואופן להטיל טיפת אשמה על הנפגעות/ים.

וודאי שנפגע לא אשם שזה שהוא נפגעג'ינג'י

אבל את לא יודעת שהוא פגע, תוכיחי אשמה ואז תהרגי אותו אבל אל תהרגי כל גבר שמישהי התלוננה עליו בלי משפט

העובדה היא שיש לא מעט בנות שמרגישות שנפגעו.ראשית חכמה

אז זהו, שכבר קרהג'ינג'י

שבחור "זרק" בחורה, ועשה את זה לא עדין והיא התלוננה על הטרדה

חשבתי שאת יותר חכמה

זה נכון.ד.

אבל, יש איזה "קו" שנקרא פגיעה.

וזה, ייזום של דיבורים גסים ובוטים ע"י צד אחד.

בוודאי שחלילה להאשים בלי להוכיח.

אבל השרשור עבר לדבר שאיש לא טען.

השאלה היתה התועלת בתיאור היסחפות, כדי לדעת להיזהר.

במקביל, ההתייחסות למי שנפגעה ע"י היסחפות כזו. העלאת המודעות לזהירות מראש, וגם הבנת תהליך כשכבר הגיעה אליו.

אף אחד לא היה מתרגש יותר מדיג'ינג'י

אם זה היה יזום של דיבור גס ומייד הבחורה חתכה

לא נעים אבל קורה... זה הפך להאשמות הרבה יותר חמורות מזה

אם עברייני מין היו כאלה מטומטמים באמת הייתה נפתרתראשית חכמה

הבעיה איתם.

מה לעשות שהם יותר חכמים ומתנהגים בערמומיות, תופסים בנות שעכשיו במשבר ולא מתחילים ישר מגסויות?

זה לא הנושא בהודעה הזאתג'ינג'י

אם אפילו לא הבנת את הקשר אתה באמת מקרה אבוד.ראשית חכמה

כנסיג'ינג'י

היא לא דיברה על פגיעות מיניות, היא דיברה על דיבור גס, אם על זה היינו מדברים המצב היה הרבה יותר טוב.

לגבי הורים,ד.

את צודקת בעיקרון.

[ולגבי "האש" נכון ענתה "ראשית חוכמה"]

אבל הרי מדובר בגיל שלא פעם הם כבר "יודעים".. זה הכי מסוכן. לא גיל שעדיין שואלים, לא גיל שכבר מנוסים.

אז אי אפשר לסמוך רק על כך ש"מישהו היה צריך להגיד". לעיתים משהו כמו שכתבו הבנות הללו, קרוב לגילן, יעזור יותר מאלף "תוכחות" ועצות פרקטיות.

ואכן, האינטרנט, וסביבת-פורומים בכללו, הוא כמו שאמרת. גם סיכונים וגם סיכויים.

אני חושב שהמגמה של כל אדם ישר כאן, היא לחשוב איך להפחית כמה שאפשר את הסיכונים, ובכך גם לתת מרווח נוח יותר לסיכויים (אחרי הכל, גם התחתנו כאן כמה אנשים יקרים..).

שמעתי שיעור של הרב לנדאו ממכון מאיר שאומר:זית שמן ודבש

שצריך להיזהר בשיחה בין 2 המינים כמו מאש. עד כדי כך.

זאת אומרת- 2 הצדדים צריכים להיזהר.

אין סיכוי זה לא מדעי.ראשית חכמה

אתה חושב שכל מטריד מטריד כל אחת? הוא בוחר בקפידה את נפגעותיו ולא עושה את זה ברחוב.

העניין הוא שעלילות שווא יש בכמות שלא מתרבת לחצי האחוז ופוגעים יש באחוזים גבוהים בהרבה.

ולא, אף אחד לא האשים את כל הגברים. אם אתם מרגישים ככה, כנראה שעל ראש הגנב בוער הכובע.

למה את חושבת??? בציבור הכללי זה וודאי לא נכוןג'ינג'י
מה לא נכון?ראשית חכמה

שיש אחוזון של סתם מתלוננותג'ינג'י

זה הרבה יותר מזה

נערךג'ינג'י

קודם כל בציבור הכללי באמת אחוז התלונות שווא גבוה יותרראשית חכמה

אך גם הוא נמוך מאוד.

דבר שני, כן אלו הנתונים ואם אתה לא למדת את הנושא, אל תתבטא סתם.

את מוזמנת להפנות אותנוג'ינג'י

למחקר שלא נערך ע"י פמיניסטיות או מישהו מוטה

אני מכיר את הדברים מהחיים! מדברים שראיתי!

ניכר שאת לא בקיאה במאחורי הקלעים של האתר.ותן טל
יש גם וגם. לא רוצה אל תאמיני אבל זאת המציאות.

ממש לא הזוי סטטיסטית שאני מכיר נפגעי תלונות שווא, את פשוט שבויה בקונספציה הפמיניסטית שגורסת שיש מעט מאוד תלונות שווא של נשים. מה שבמציאות לא נכון...מה לעשות.

לנסות כל הזמן לחמוק מלעצוד בפועל מאחורי מה שאת אומרת ורק לתקוף שאני לא יודע - לא ממש עוזר להקשיב ברצינות לדברייך.
מעולם לא זילזלתי בעובדה שיש הטרדות, ואני ממש אבל ממש לא צריך להוכיח לך את זה.
כל טוב.
שאלה אחתשירוש16

את אישית מכירה את הנושא מקרוב/עברת חוויה מסוימת או שדעתך נובעת אך ורק מדיבורים בנושא ומחקרים?

@ראשית חכמה.

אין כאן "רעה חולה" אלא תופעה שקיימת בכל מקום ובכל שעה.

צוות אתר ערוץ 7 עובד שעות ע"ג שעות במאמץ גדול למגר כאן באתר תופעות בעייתיות שבעולם החופשי מתנהלות ללא התערבות כלשהי. מתוך רצון לעזור לגולשים ולא מתוך חובה כלשהי.

וזאת מבלי שאחד הגולשים פה בכלל יוציא מכיסו אפילו שקל אחד או מכתב תודה כלשהו כל כמה חודשים. סתם- כי זה מגיע להם.

לכן כל מי שמגיע לפה בהרגשת התעלות ו"מגיע לי" לא אמור לבקר באתר ששם מקבל שירות חינם.

כל פניה צריכה לבוא מתוך הכרת הטוב ו/או ביקורת בונה ולא הרסנית.

כל צורה אחרת של פניה נובעת מבורות ו/או חוצפה.

מעבר לכך-

אף אחד לא מאשים את הבחורה. אלא קוראים לה לקחת אחריות על החיים שלה. על העתיד שלה. שלא תיפגע.

אין למנהלים כאן עינין לעשות לך ולגולשים פה חיים קשים ומיוסרים. להפך.

בנוסף-

אפילו אם הבחורה מרגישה אשמה מסוימת על התנהלות דו צדדית היא צריכה להבין דבר אחד-

לאתר הזה יש תקנון. ומי שבמודע מחליט להתעלם ממנו מועף מכל המדרגות אחר כבוד.

במיוחד כאשר מדובר בנושאים רגישים כמו הטרדה וכדומה. (מניסיון).

אני לא הוטרדתי כאן אם את שואלת.ראשית חכמה

אז איך את מיתמרת לדבר במקומן?שירוש16

בתור אחת שנוכחה לראות את ידה הקשה של הנהלה בכל הנוגע להטרדות וכדומה  יש לי זכות לדבר.

כל אחד אחר שמיתמר לעמוד במקומן ולדבר בשמן של הנפגעות ללא כל ניסיון אישי עם ההתנהלות מאחורי הקלעים מכפיש את שמו הטוב של הנהלה וחסר הכרת הטוב ברמה הבסיסית.

תודה. בייחוד כשכתבת מנסיון שאכן זכור לי...הלליש
מי שסתם מדבר בלי יידע טהיכרות-סתם חבל.

שמחים לראות שיש כאן ניקיםשיודעים להעריך ולהכיר טובה.
^^ אכן. וכבר כתבתי מעין זאת בשרשור שפתחת לפני זמן מה בלנ"וותן טל

^^ אכן. וכבר כתבתי מעין זאת בשרשור שפתחת לפני זמן מה בלנ"וותן טל

מסכימה עם כל מילה zm
מהתגובות פה ברור מי כותבי המכתבארוון

וואלה, לא הייתי מתרגשת...

תחחחחראשית חכמה

אני ממש לא מכותבות המכתב וכשלא הייתי נשואה זה היה הרבה לפני שידעתי בכלל מה זה אינטרנט.

דווקא ממש לא התכוונתי שאת...ארוון

אבל ישר מיהרת להגיב....מבולבל

איזה עוד מגיבות פה כבר? אני מרגישה די בודדת במערכה.ראשית חכמה

יש המון מגיבים...ארוון

וואלה זה היה יעיל ארווןג'ינג'י
תגובה שאין מאחוריהד.

הרבה..

אני אישית, כשראיתי את ההודעה לראשונה (לפני שהוסרה ואח"כ חזרה), שלחתי במסר יישר כח, ואח"כ הבעתי הפתעה על שנעלמה.

קיבלתי מסר חוזר, מהניק "מתעצמות", לא הזדהו בניקים שלהן מחמת הבושה.

אז לומר ש"אפשר לדעת" ו"לא היית מתרגשת" - זה לא אמיתי. וגם זלזול לא ראוי בכאב של אחרות.

הדיון הזה מתדרדר למקומות נמוכים מדי. ננעל !משהאחרונה

כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלת

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
תודה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

תודה!נחלת
איזה ספריםצדיק יסוד עלום
האם זו תגובה לשאלה שלי?נחלת
באמת, במחשבה שניהנחלת

אחרי שאני זוכה להכיר קצת את המשתתפים (שונאת את המילה "ניקים"....)

חושבת, שכפי שלא הייתי מציעה לבחור ישיבה חרדי "ספרות יפה" - אז גם לכם - לא.

הרי אתם בחורים "נקיים" (לא ניקים!)

וזה לא מתאים.

לא מדובר כמובן על ספרות  "מלוכלכת" ולא צנועה בעליל -

אבל על כל מי שמחליף בספריה ציבורית עירונית, לדעת שלא

ימלט מאי אילו דברים שלא שייכים אלינו. ושומר נפשו ירחק.

משתדלת מאוד, בעזרת השם, לקחת כאלה שכמעט מאה אחוז,

אבל כפי שאמרתי למעלה... לעתים, יכול להופיע משפט או

פסקה לא שייכת. (לא מדובר חלילה על חוסר צניעות בוטה).

אז אם אתה/אתם בכל זאת קוראים לעתים בשביל להתאוורר

או משהו, יכולה להמליץ על ספרים שאני אוהבת ולטעמי -

הם טובים.

וחס חלילה לא רוצה להכשיל אף אחד.

בנות - זה קצת אחרת. אני בכל אופן קוראת

וגם לבנות, משבגרו מספיק, נתתי.

(לפעמים עם קצת יסורי מצפון, אבל יש ספרים

שהסיפור, הרעיון, התיאור בהם - משותפים

לאנושות כולה). ולפעמים, מה לעשות, קשה לי

עם "עם לבדד ישכון", מבחינה זו.

שבת שלום לכולם!

יש כמובןנחלת

ספרים על השואה, חרדים, שאין שאלה בכלל.

צדיק יסוד עלום

אני קורא כעת את המתבגר של דוסטויבסקי

לפני כן קראתי את למי צלצלו הפעמונים של המינגוואי

לפני כן קראתי את נרקיס וגולדמונד של הרמן הסה

ע"ע וידויו של ר' אריה לוין על קריאת הרוזן ממונטה כריסטו

ובכן...נחלת

דוסטויבסקי כנראה נקי

המינגווי - מן הסתם גם כן

השלישי - נשמע כמו משהו פילוסופי , לא?

אלה לא ספרים שהתכוונתי אליהם. 

יש למשל סופרים אמריקאים טובים, אבל הם לא ספרים העוסקים במלחמה כמו "למי צלצלו הפעמונים".

יותר במצב החברתי וכו'.

לא הבנתי "וידויו של הרב לוין זצ"ל"; לא ייתכן שהוא קרא את הרוזן ממונטה כריסטו!

תגדירי נקיצדיק יסוד עלום

המינגווי לא לגמרי נקי

הרמן הסה בכלל לא נקי ואמנם הרעיונות פילוסופיים אבל העלילה עלילתית

אילו סופרים אמריקאיים?

תחפשי בספר "איש צדיק היה"

הוא קרא כילד ואמר שהוא נהנה (הסתיר מהמשגיח). אבל הפואנטה בסיפור שם היתה שספרים עלילתיים מעניינים רק פעם אחת וספר בראשית מעניין כל שנה מחדש

ובכןנחלת

נקי - לא בינו לבינה , לא ניבול פה , לא לשון גסה (למעט אם זה ז'רגון חברתי), לא זול.  וכו'.

ויליאם פוקנר

ג'ון סטיינבק

אלה הסופרים האמריקאים שהתכוונתי אליהם;  את ויליאם פוקנר ניסיתי פעם אבל זה מן סלנג (של כושים אני חושבת)

שלא התאמצתי.

סטיינבק, אולי "קדמת עדן" (לא בטוחה), גם סלנג כזה של אנשים פשוטים, ומדכא. אז לא המשכתי.

אבל נחשבים לסופרים רציניים. איכותיים. 

יש ספר של עמוס אילון (אם אינני טועה) העוסק נדמה לי בתקופה של לפני עליית הנאציזם: רקווים גרמני. 

הרב נויגרשל הזכיר אותו אז לקחתי אותו מהספריה. ספר חשוב. מרתק. היסטורי.

אהרן אפלפד - איכותי אבל מדכא (אותי בכל אופן)

תומאס מן הגרמני. איכותי.

יש ספרות טובה יפנית וסינית כשהרקע קומוניזם ומלחמת העולם השניה, כמו:

(נראה לי שהסופרים היפנים/סינים (לא מכירה כמובן את הכל, לא את המודרנים,, יותר נקיים).

עץ המשי

רח' הפרחים הלבנים

ברבורי פרא (לא קראתי הכל אז לא מתחייבת)

מוות בשנחאי

סודוקו רוצה לחיות (סופר גרמני למרבית הפלא)

ועוד. 

ואת הספרים של מסורבי העליה דאז:

לא אירא רע  - שרנסקי

יד בחשיכה  - אידה נודל (משהו!)

האמריקאיםנחלת

גם סלינג'ר - התפשן בשדה השיפון.  יש קטע שאפשר לדלג עליו אבל זה לא "לא נקי" במובן שהתכוונתי אליו. אבל לא בטוחה שזה מתאים לך.

זה ספר, עד כמה שהבנתי, על נער בגיל ההתבגרות עם כל הבלבולים (אבל לא בקטע של בינו לבינה).

עד כמה שאני יודעת, סלינג'ר עצמו לא היה "חלק" נפשית. אבל בעיני הוא סופר טוב. איכותי. אמיתי.

ספר סוחט דמעות ויפהפהצדיק יסוד עלום
נכוןנחלת

לומדים אותו עכשיו לבגרות, נדמה לי.

קראתי סיפורים אחדים שלו באנגלית (לא בטוחה שמתורגמים)

האנגלית שלי לא מאה אחוז, רחוק מזה, אבל סיפורים שאינם

קשים לקריאה. 

עצוב ומדכא. מאוד. הוא עצמו , נדמה לי,  סבל מהתמוטטות עצבים,

לפי אחד הסיפורים. אולי קשור למה שעבר במלחמה (השנייה?)

לא בטוחה.

אילו ספרים של תומאס מאן?צדיק יסוד עלום

קראתי ואהבתי את

הר הקסמים

בית בודנברוק

מוות בוונציה

התחלתי וזרקתי לפח במיאוס: הנבחר

כןנחלת

קראתי את שני הראשונים; הר הקסמים - תיאורי המחלה הגעילו אותי וגם לא הבנתי איך זה משל על החברה באירופה (לא סיימתי הכל)

יש את "יריד ההבלים" של תומאס הרדי הבריטי. לא סיימתי כי גם הוא לא ספר המביא לשמחה יתירה....נחשב לספר טוב.

יש ספר אמריקאי "עדין הוא הלילה". של פיג'רלד. דפדפתי. נראה ספר טוב. 

יש את "במערב אין כל חדש"

"החייל האמיץ שוויק"

מאוד מאוד ישנים. בזמנו, התרשמתי. אנטי מלחמתים.

אפשרנחלת

את "היום אינו כלה" סופר מאחת הארצות ששמותיהן מסתיימות בטן...פקיסטן, קיריגיסטן, אוזבקסיסטן.......

ואת  "הדבר" של קאמי.  אקזסיסטצינליזם. אז כמובן כפירה בהשם ובמשהו רוחני בכלל.

שבת!!!!   עדיין לא התחלתי כלום!  אנחנו נרעב!!!

שבת שלום!

די דינחלת

התחביב שלי (ספרים) הוא בעוכרי. ממש!

מה יהיה עם שבת?

דוד זריצקי - בצל צח - כל כך יפה ויהודי ועדין. נוגע ממש בנשמה.

עשינו כבר מרק!נחלת

סלינג'ר מסתבר כן מתורגם. אבל מציעה לקרוא את רוב הסיפורים רק במצב רוח טוב! (ממוצא יהודי: אמא קתולית ואבא יהודי)

עוד משהו:

גם ספרים טובים ובעיקר ספרים טובים, עלולים להכניס אלינו, מבלי שנרגיש, דרך הדלת האחורית,

מושגים והשקפות זרות. הרבה. זה לא הכי מיטיב עם הנשמה היהודית שלנו....

בעיקר נוצריות.

למשל, קראתי על "מובי דיק" שיש הרבה נצרות;  לא קראתי, אבל חושבת שכנראה

הכוונה לא שמטיפים שם לנצרות. אבל ההשקפה, מושגים, ראיית החיים, העולם -

לזו הכוונה כנראה.

הרב ד"ר ליכטנשטיין (ראש ישיבת ? ) ז"ל, שהיה ד"ר לספרות אנגלית מאוניברסיטת הווארד,

אמר בשיחה עם חיים סבטו שיבדל"ט, שהספרים המסוכנים ביותר (דיבר על ספרות   ילדים)

הם דווקא אלה הטובים.

אז אולי באמת כדאי  להתרכז יותר בספרים כמו הארי פוטר וכל הספרות הבדיונית הקיימת

עכשיו (ערפדים וכאלה...). זה לפחות לא מכניס שום דבר דרך הדלת האחורית ואם כן

- לא עמוק מדי.   וילדים לא מתרכזים בזה. זה עוד סממן של מתח או הרפתקאה עבורם.

(מוטיב האייל שראיתי שם, שייך למסורת הנוצרית. נדמה לי. שים לה לגרביים החמות,

וכאלה שמוכרים אצלנו בחורף (ענקיות כאלה עם פרווה בפנים), או סוודרים -

יש שם בד"כ הרבה איילים.

הארי פוטר קראתי את הראשון ולא יכולתי לישון בלילה; הרגשתי כזו טומאה...

ולא שאני צדיקה, הלוואי. הספר השני היה מגעיל ומפחיד.

אחר כך התרגלתי.   השלישי...

וזהו - יותר אני לא אמשיך לקרוא כדי להתחנף לנכדים. בלי נדר. (חייבים למצוא נושא אחר לשיחה עם הילדים!)

אבל למבוגרים, לא חושבת שקיימים ספרים מ סוג זה.

יש ספרי מסעות. גם לא כולם. מה שכן אפשר:

מסע קונטיקי

אינדיורנס

שניהם - מסעות אמיתיים.

מסעות אחרים - לפני שמתחילים לקרוא אותם, אפשר לשאול אותי. אני אהיה הרעה שקראה ועכשיו מזהירה את האחרים...

אפשר גם "3 כוסות של תה". לא ממש מסע אבל הרפתקאה אמיתית. 

:

ממשיכה לשבת.

באמת שבת שלום.

הדבר נפלאצדיק יסוד עלום

אחד הספרים היפים והמוסריים ביותר שנכתבו בעולם החילוני

הרב חיים וידאל מצטט ממנו בבלוג:

פרשת אמור תש”פ – והאלוקים יבקש את נרדף (יש לו ‘חולשה’ לאוכלוסיות חלשות ולחלשים)

לא כל כךנחלתאחרונה

הבנתי;

אבל גם לא קראתי את הקישור.

אם זו התייחסות לדברי על חוסר אמונה לומה שעבר ב"דבר" - זה לא סותר את החמלה והמעשיות

שבדברי הרופא אליבא קאמי;  אולי, נכון, זה אפילו נותן לה עוצמה מיוחדת אמנם וכוח, דווקא בגלל

העובדה שהאדם הוא לבד לבד במאבק שלו: לפי הרגשתי (לא מכירה ממש את התפישה של הוגי הזרם הזה), נושבת מהספר רוח של....יאוש.

נואשות. האדם הקטן שנלחם בציפורניים בגורלו של בן תמותה; לבד.

או קי, יש כאן יושר ו אומץ ומסירות - אבל האדם

נתפש כלבד לבד. בדידות איומה מול המאורעות החזקים ממנו.

כל הויכוח עם הכומר.... אם אני לא טועה, גם הוא נשבר בסוף.

אין שום יד התומכת מלמעלה ולכן   אין שום יד הנתמכת  מלמטה. אין אלוקים. אין שום דבר שמעבר. גם אין איזושהי

משמעות למגיפה  (צריכה אולי לקרוא שוב, ייתכן שהם נותנים לזה איזו משמעות)

זה נפל עלינו כרעם ביום בהיר ואנו עושים ככל שביכולתנו;. יותר מיכולתנו. אבל נורא לבד. עולם בלי אלוקים. ובעצם-

בלי חמלה גדולה המכילה ורואה ומבינה את הכל ("מאזין ומקשיב.."..) האדם נעזר באדם . אין לו דבר אחר  ומשכך

הוא מועד לאכזבות, יאוש, נפילות.

זה לא "הסתרת פניך הייתי נבהל", כי כאן יש מישהו שאמנם מסתיר עכשיו פניו, אבל יש גם אי הסתרה. מחר, מחרתיים,

בעוד חודש......

שים לב שאין שום יאוש בשירים יהודיים. יש לפעמים עצב, געגועים, תחנונים, בקשה לגאולה, אבל אף פעם לא יאוש

או דיכאון.

גם אחרי השואה, שיר שהיו שרים:

הבט משמים וראה

איך היינו ללעג וקלס....

ובכל זאת בריתך לא שכחנו...

איזה יופי! איזו נחמה! איזה כיף שיש השם.  איזה מסכנים אנשים שלא לוקחים אותו בחשבון....

(לא שאני תמיד קרובה ותמיד שמחה ותמיד מודה ותמיד זוכרת שהכל ממנו , אבל ככה צריך לחשוב ולהרגיש  ו ל ד ע ת   יהודי.

מה כבר ביקשתי? כרית לישון עליה?נקדימון
מה זה מיליארד סוגים ואפשרויות בשביל סך הכל כרית לישון עליה בלילה? איזה מילוי, איזה חומר, איזה ריח, עם/בלי קימור, נושם או נחנק, מרופד או כאילו מרופד, לשינה ישר/על הצד/על הצדדים/על הירח.

הלכתי לאיבוד, ורק רציתי כרית

כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוךצדיק יסוד עלום

ולכן כדאי לשלם באהבה את המחירים שיכולים להיות ביחס לעניינים של יציאה מאיזור הנוחות.

יש עיקר ויש טפל

מה שעיקר - כדאי להתעקש ולא לוותר

מה שטפל - כדאי להתגמש ולוותר.

אני מאמין שלכל אדם יש עיקר וטפל שונים (קצת או הרבה)

בהצלחה! 😴

נראה לי הבנת את זה כמשלנקדימון

אבל אני באמת דיברתי על כרית לשינה.

לא יודע איך להתייחס לכל הוריאציות האלה.

לא מבין את זה בכלל

בכל מקרה, תודה 😀

עשיתי העתק הדבק לתגובה בשרשור אחר 😁צדיק יסוד עלום
כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוך - לקראת נישואין וזוגיות

שלח צילומסך של הגלריית כריות נעזור לך לבחור

אני פשוט נכנסתי לחנות ושאלתיטיפות של אור

"אפשר כרית? הכי פשוטה"

היום אני יודע שכריות שהן לא רכות מדי יותר נעימות לי, אז הייתי מרגיש רגע ואם היא לא טובה הייתי שואל "יש אחת פחות רכה?"

(אבל בטח יש כאן אנשים שיהיה להם דברים חכמים יותר להגיד 🙃)

לאדעת אם יותר חכםחיה.מושקא
אבל גם אני לא אוהבת כרית רכה וגם מזרן רך. והבנתי את ההבדל בכמה שנוח לי ובאיכות שינה (או יותר נכון איך שאני קמה בבוקר) רק אחרי שממש בחרתי ובררתי את ההעדפות האלה. אני מקנאה באנשים שיכולים להירדם פשוט בכל מצב אבל אני לא ככה 🧕🏽
אפשר תמיד להכנס לבית של 3 הדובים ולנסות אתקעלעברימבאראחרונה
כל הרכיות. מה קשה מדי ומה רך מדי
יש במילוי נוגט, שוקולד או וניל. מה תרצה? יש גםקעלעברימבאר
כריות מצופות. אבל אל תפתח ציפיות
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלת

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

אי אפשר ספק של רימון על כל תשתית. צריך לשאול אותםיעל מהדרוםאחרונה

מה בסך הכל צריך בן אדםנחלת
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלת
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
תודה על ההמלצה על אהרן אפלפלד לקחתי ספר שלוחיה.מושקא
אספר אחרי שבת איך היה 😊
המ...מנחלתאחרונה

הוא די כבד ומדכא. לוקחת את זה בחשבון?

ממליצה שוב על "זאת הפעם.." של תמר וייזר. כיף לקרוא. ויש שם קטע תפילה - משהו! מעורר קנאה ממש.

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

טוב, לזה אני קורא 'לא מסכימה איתו' טיפות של אור
(הסברים אחרים לאי גיוס, הערכות שונות למה שיקרה למי שילך לצבא, נתינת משקל שונה לערכים מסויימים)
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

אולי יעניין אותך