בעקבות דיון שהיה לי עם מישהו, ולא הצלחתי להגיע להחלטה...רק שואלת

לא מזמן היה לי דיון לגבי מתי צריך לספר על מוות של קרוב משפחה (הורים/ אחים). אני בעיקרון חושבת שצריך כבר בשלב ההצעה, כי לדעתי זה פרט שחשוב לדעת לפני. אני משווה את זה למשהו כמו נכות (אולי זאת לא ההשוואה הכי מדויקת, אבל זרמו עם העיקרון). אני גם יודעת שבסיטואציה אחרת אני הייתי רוצה לדעת את זה בשלב מוקדם (לא בשביל לפסול, אלא בשביל לדעת. בשביל למנוע מבוכה ולהיות קצת יותר רגישה). אבל הוא (ומסתבר שעוד חברות שלי) חושב שלא, ושאני צריכה לספר את זה רק כשאני ארגיש שאני מוכנה, כי זה משהו שהוא מאוד אישי ורגיש שלא צריך לספר את זה לכל אחד. הוא השווה את זה למשהו כמו מחלה כזאת או אחרת של אחד מבני המשפחה. חשבתי על זה, ויש משהו במה שהוא אמר, וזה קצת בלבל אותי...

אז בתור אנשים ניטרלים- מה אתם חושבים? מתי צריך לספר על דבר כזה? הייתם רוצים לדעת מראש?

ואני לא מתכוונת לספר בצורה עמוקה, אלא משהו יותר שטחי- בסגנון של איך, למה וכמה. את הדברים העמוקים יותר אני אשאיר לבעל...חצי חיוך

אני חושב שאם זה אחד מההורים חס וחלילה אז חובה לספריואב גל
אם זה אחד האחים אז לגיטימי בשלב מאוחר יותר
מסכים..אבי אבי
אם הייתי מגלה דבר כזה בשלב מאוחר הייתי ממש נעלב (או מגלה כמה פאדיחות עשיתי על הדרך...(; )
מסכיםהלוי
לדעתי לא בשלב ההצעהעדידפ

אבל בפגישה ראשונה, אין מקום להסתיר

נראה לי כל מקרה לגופופאי פקאן

לא יודע בדיוק להגדיר...

כשמרגיש נוח, דייט שני-רביעימר ג'ינג'י
אא''כ ההורים עולים בשיחה ואז אין ברירה
לדעתי לא צריך בהתחלה.ד.

זה לא כמו מחלה (שגם עליה לא תמיד בהתחלה) - וגם לא "נכות"...

קודם, להכיר את האדם לגופו.

מן הסתם, אם הכיוון שייך - אז בין הדברים הבסיסיים שאדם מספר על עצמו, גם זה, אם חלילה כך.

בשו"ט.

//לאידעת
עבר עריכה על ידי לאידעת בתאריך ל' בתשרי תשע"ו 22:21

אם זה הורים..אדם כל שהוא

אז נראה לי שבאופן טבעי ההורים מוזכרים בשיחה.

כך שלא ממש אפשר לשמור את זה לשלב יותר מתקדם, וזה גם יכול ליצור איזו אי נעימות על הדרך.

ודווקא אם לא חשים בנוח לדבר על זה, אולי עדיף שידעו כבר בשלב ההצעה, במקום שהצד השני ישאל בתמימות על ההורים וייפול לנושא רגיש בלי כוונה.

חס וחלילה למה כמו מחלה???אנונימית1111
ולמה שזה יפריע?
לטובת הצד השני - טוב שידע כמה שיותר מוקדם כדי שידע לנהוג ברגישות
הייתי מאוד נעלב אם לא הייתי שומע את זה בזמן ההצעהתרחיב לבי

וכנ"ל הורים גרושים.

הייתי מרגיש שעבדו עליי.

לגבי דודים גרושים וכו' - זה גם משפיע, אבל לא חובה בהתחלה.

מה הקשר הדודיםיונתן88

ן למה הייתה נעלב אם לא היו אומרים לך בההצעה. 

ומה עם שכנים גרושים?ה-מיוחד

אין לזה סוף...

משפחה הרבה יותר משפיעהתרחיב לבי

ברור שלא הייתי נעלב אם הייתי יודע על דודה גרשה לאחר האירוסין.

(לא זוכר מתי ידעתי, ולא זוכר שנפגעתי).

זה מאוד משפיע על היחס של אדם למוסד הנישואין, לטוב ולמוטב.

לי אין קרובים גרושים, ולכן מבחינתי גירושין הם לא דבר שיגיע מיוזמתי (מלבד מחלת נפש / בגידה).

מי שקשור לאדם שהתגרש והשתקם (ב"ה!!) - ידו קלה יותר על ההדק.

לאוו דווקא במחילהאהבה אמיתית

בס"ד

שלום לכולם,

יש לי קרובים מדרגה ראשונה שהתגרשו.

ממש לא הייתי רוצה להיות במצב זה, לכן 

נזהרת מאוד להיכנס למצב זה.

כיוון שידי אינה קלה ההדק השם ישמור ויציל מזה,

וגם מנישואים שלכאורה תקינים אך הם לא.

בתודה ובברכה

שבין כל בהעלים ונשים ישררו אהבה, אחווה,שלום ורעות

הייתה הסתייגות...תרחיב לבי

נוסיף אותה גם לשורה התחתונה.

ודאי, אנשים מגיבים שונה לאירועים דומים.

ראיתי בנות שנהגו בכל מיני צורות לאור קרבה לגירושין

[כמובן, איני ערב שהגירושין גרמו לכל מה שראיתי].

שלא נדע מצרות ומצער, ונשמע רק בשורות טובות!!

1. דודה זה לא תמיד כ"כ קרוב.אדם כל שהוא

קורה שהקשר עם דודה הוא לא חזק כ"כ, ופוגשים אותה לעיתים רחוקות [בעיקר אם גרים רחוק].

2. יכול להיות שהגירושין היו לפני שהבן אדם עצמו נולד, והוא רק זוכר את הדודה חיה באושר עם בעלה השני.

3. לפי הערכתי ע"פ אחוז הגירושין באוכלוסיה הדתית, ומספר הדודים הממוצע באוכלוסיה הדתית, לאחוז גבוה מאוד מהאוכלוסיה יש דוד/ דודה גרושים. [בהערכה גסה מאוד - באיזור 50%, אולי אפילו יותר].

slicha aval ani beshok micem. atem retziniyim??יפה זה לא סיבה
ma akesher dodim?? vegam be-arbe mikrim davka mi shemecir gerushin mikarov, yodea yoter tov eych lehitna-eg. lo ayiti mesaperet davar caze, rak bishvil lechanech camochem...
what?!?!? are you charedi?יפה זה לא סיבה
do you... ולא, ממש לא חרדיתרחיב לבי

אבל כשיש לך מספר רב של הצעות, ואתה יכול לבחור ביניהם - אתה מצפה לסינון מוקדם.

אבהיר: יצאתי עם יותר מאחת שהייתה בת של הורים גרושים, כולם בנות טובות ויקרות.

ועדיין, זה להיכנס למשפחה עם תסבוכת, ואם יש לך אופציה אחרת - למה לך?

לגבי הדודים, לקחתם אותי מה זה קשה...

מי שאומר שזה לא משפיע - שטויות,

אבל לא על זה בלבד גומרים שידוך (או מורידים, לחרדים שבינינו קורץ).

קרה לי פעם...חבוב

יצאתי פעם עם בחורה יתומה משני ההורים. אמרו לי את זה עוד בשלב ההצעה.

זה היה טוב שידעתי מראש, ככה יכולתי לגשת לנושא בעדינות ולשמור על טאקט מינימאלי לאורך הדרך...

לפני או בהתחלה..לי יותר נוח שידעויעל מהדרום
לא כמו מחלהדעה
לאף אחד לא מבטיחים שהוא לא יחלה ולא ימותו לו קרובים....
לספר את מה שאת יודעת עליה לא צריך לשתף בזה כי כל אחד מבין שזה יכול לקחת לה הזדמנות לפגוש משהו שיאהב אותה....
זה עניין אישי של כל אחד מתי הוא בוחר לשתף בקשר את מה שעובר עליו.
תנו לאנשים הזדמנות להכיר ושיחליטו בעצמם
שלום לךיונתן88

ב''ה

1) קודם כל אני חושב שזה בסדר לספר את זה בפגשה הראשונה או השנייה ו לא חייבים לספר את זה בההצעה 

2)  אני לא חושב שזה נכות או מחלה

3) אני חושב שאם כל זה צריך לברר ( כמובן בעדינות ו ברגישות ן בזמן המתאים) למה זה קרה מי מה זה קרה

4) אני אישית הציעו להיפגש אם בנות שהיה להם סיפור כזה ו לא בגלל זה פסלתי 

5)ב"ה אנחנו מתחילים ללמוד את התורה מחדש ו אני חושב שצריך לתת דגש על איך האבות התנהגו ו פרט לגבי "השידוכים"

שלא הסתכלות יותר מדי על המשפחה 

תלוי לדעתימוטי113

כמה זה השפיע על הבנאדם, ואיך הוא ביחס לזה. 

אני מבטיחה לך שאין מישהו שקרוב שלו נפטררק שואלת

וזה לא השפיע עליו ממש.

גם אם זה לא משהו שרואים אותו (כמו במקרה שלי)

זה לא קשור..ד.

יש הרבה דברים בחיים שמשפיעים.

בדרך כלל ההשפעה לכמה כיוונים, ותלוי מאד באדם.

לפעמים, מה שמצער - גם עושה אותו לרגיש יותר לזולת וכו'.

על כן, בהיות שזה לא נתון "מותנה" (לפחות לא ב"ציבורנו", שלא מבררים לפרטי פרטים אצל שדכנים), יש מקום להשאיר להתנהלות הטבעית. הרי ברור שאם שיחה תתגלגל בצורה שיש בה סיכוי כלשהו, אז דווקא דבר ש"משפיע", את תדברי עליו כי זה נושא חשוב לך. לא בגלל "נתון שעומד לשיפוט שמא יפסול..".  אז חבל להילחץ מזה. תהיי את, תהיי טבעית, ואל תחשבי כהו-זה, שמדובר בנושא שאמור לגרוע משהו ממך. תסתכלי כך - כך זה יוקרן (כמובן, לא מדובר במקרה של "השפעה קיצונית", שאז לא הגורם הוא המשנה, אלא כללית אופיו של האדם כעת, שגם זה מסוג הדברים שמדברים עליהם).

תודה לכולם! אתם עושים לי קצת סדר בראש..רק שואלת

אני רוצה לחדד משהו- כשכתבתי את ההשוואות לנכות ולמחלה, הכוונה הייתה לדברים שאני הייתי רוצה לדעת לפני (כמו נכות) ודברים שלא הייתי רוצה לדעת לפני (כמו מחלה של אחד מבני המשפחה).

להיות אמיתיים ופתןחים זה רצוי ותמידאהבה אמיתית

בס"ד

שלום לכולם,

ברשותכם מעשה אינטגרציה של שירשור זה והשוואה עם אחרות בזמן קשר.

נקודת ההנחה שלנו, אנו מתפללים לקב"ה, מבקשים ממנו שיפגיש אותנו

עם הזיווג האמיתי שלנו, שיהיה אדם טוב וכו'. כיוון שהוא היחיד שיודע

באמת מה מידותיו של האדם, את טיבו והתאמתו.

אם זה כך, בוודאי שהאדם לא יצטרך להיפתח, לומר דברים אישיים שלעיתים

קשים לאנשים מסוימים (והאמת כדאי שיתרגלו לנסות לדבר על זה, לטובתם 

הנפשית) להרבה אנשים, כי מן הסתם בעז"ה בלנ"ד יהיה בודד.

בתודה ובברכה

שכל אחד ואחת הזקוקים למצוא את זיווגם יאהבו ויגישו שזה האחד/האחת ולא יהיה צורך או רצון להשוות לאחרים

לא שייכת לפורום אבל מכירה את הבעיהggg

לדעתי לספר על ההתחלה. ההסתרה גורמת להרבה מתח שלפעמים מתנפח ללא כוונה למימדים לא רציונאלים.

מוות של מישהו קרוב ללבך (וזה יכול להיות גם חבר טוב וכדו') זה ממש לא מחלה שלך אבל מאוד משפיע על המצב הנפשי התמידי של הבן אדם. לטוב ולרע. זה לא דבר שיש להסתיר.

גם בחיים בלי קשר לדייטים ראיתי שהרבה יותר קל להגיד דברים כאלה כבר על התחלת קשר, בעבודה, בלימודים, בשכנות.

כי כשחברה טובה מגלה אחרי שנת היכרות שבכלל אין לך אבא מגיל צעיר, זה מכניס אותה להלם לא נעים. והדבר הבא שהיא חושבת מה היא עוד לא סיפרה לי? אולי אנחנו לא באמת כאלה חברות אם היא לא הרגישה בנח לספר? ואיזה פדיחה על כל הפעמים שהתלוננתי על אבא שלי?

פעם הכרתי מישהי במשך שנתיים ואז יום אחד תוך כדי שיחה היא סיפרה לי שהילדה הבכורה שלה נפטרה בגיל חצי שנה מבעיות בלב. אני נכנסתי לשוק. איך בכל היכרותינו היא בחיים לא הזכירה את זה? איך אני חשבתי שהיא סתם אמא לחוצה על הילדים שלה? זה היה לי ממש לא נעים.

לכן אני חושבת לספר על ההתחלה.

אני מציע להסתכל גם על הצד השנישואף לאור

היו שאמרו כאן שדבר כזה היה מעליב בעיניהם.

אך אני חושב שאם מסתכלים על זה מהצד השני זה כמעט בלתי אפשרי לצפות לתיאור כזה עוד לפני שנוצר קשר בצורה יבשה.

פתיחה או תיאור של דבר כ"כ כואב כגון זה ועוד פעמים רבות כ"כ (כל שכן אם הוא נתקל בדחיה בעקבות זה) הוא דבר קשה בצורה שאינה ניתנת לתיאור.לספר או להעלות נושא כזה פעם בודדת יכול להיות מכאיב ביותר,לא ניתן לצפות שהוא יעביר את האינפורמציה הזו לדעתי בשלב כ"כ מוקדם,ומימלא לכ"כ הרבה אנשים פעם אחר פעם

צריך להבדיל בין פתיחת הנושא להעברת האינפורמציה..אדם כל שהוא

המידע עצמו ידוע ומפורסם וכל מי שמכיר קצת את המשפחה יודע עליו.[אולי יש מקרים חריגים שלא, אבל במקרים הרגילים], אז לא נראה לי נורא כ"כ שעוד מישהו ידע עליו.

פתיחת הנושא היא באמת הרבה יותר אישית, אבל גם אין שום צורך לעשות אותה בשלב ראשוני.

יכול להיות שיש אנשים שגם לומר את העובדה הבסיסית זה טעון רגשית מבחינתם, או שהם חוששים שהצד השני יפתח את הנושא יותר והם יתקשו להציב לו גבול, אבל גם אז נראה לי שאפשר לומר את זה בשלב ההצעה.

אני כמובן לא יכול לדבר בשביל כולםשואף לאור

אך נראה לי שלהרבה אנשים לומר את זה הלוך וחזור בשלב כ"כ מוקדם כמו הצעה או בירור ,שלב שלא בטוח שיצא ממנו דבר,זה עול כבד,גם לומר את הדברים באופן יבש כיאלו וזה תג כמו סוג השכלה והשקפה

אם זה בשלב ההצעה, המציע אומר, לא?אדם כל שהוא

ואם המציע הוא חבר או בן משפחה הוא אמור לדעת את זה מראש.

נכון לא התייחסתי למציאות הזו,אבל אני חושב שיש הרבה ברקעשואף לאור

א.לגבי המציאות שתיארת השאלה היא כנראה באמת אם נכון להגיד זאת בשלב מוקדם או לא

ב.אך אני מניח שיש עובי נוסף לדברים,ועוד אנשים שמנסים להציע,או שדכנים וכיוצא בזה,אף על פי שאני מניח שבד"ר כל אמדובר בעשרות אנשים בכל זאת מדובר ביותר מיחידים,והיכרות דרךאתר היכרויות לדוגמא זו במה מאד לא מתאימה לתיאור דבר כזה בעיני

מאוד חשוב לדעת!מישהי 1אחרונה

בשביל להיות רגישים יותר

יביך אותי מאוד אם אגלה את זה בדייט 

חוץ מזה, אני לא מבינה מה האינטרס להסתיר?? זה בושה?
ברור שממש לא צריך לספר כבר בדייט הראשון על איך התמודדת עם זה וכו', זה רק כשמתקדמים.

עלויות חתונהארץ השוקולד

מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?

מקומות עם מחירים שפויים.

אני לא יודעת אם רלוונטיפצלשהריון

אבל אולם גוטניק בירושלים ממש זול.

בעיני צנוע ונעים. 

אז יש מבט מיוחד שאנשים יפים יודעים לעשות והוא כובשכְּקֶדֶם
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ו 9:06

ליתר דיוק אנשים עם ביטחון במראה שלהם, לא חייב בהכרח יופי.

בערך זה הולך ככה

אתה מתמקד על מקום מסוים לצד או למעלה

ואז אתה עוצם עיניים מפנה את הראש למי שאתה יודע שמסתכל עליך ופותח לאט

אני חושף לכם כאן סודות מקצוע כדי שתשתמשו בזה להתחתן כבר

גם סבתות יכולות לעשות דבר כזה?.....נחלת
סבתותכְּקֶדֶםאחרונה

הן המומחיות ההכי גדולות בזה.

בחיי כמה שאני מתגעגע לסבתות מהעבודה שלי.. יותר מכולם

דייט שני שלכם... ואז הוא שואל אותךמוקי_2020

בשיחה על הספסל לתאורת גחליליות האש שליוו אתכם לשם,

שניה אחרי שלקחת את הוופלה האחרון בשקית שהוא הביא.... למרות שהוא בנה עליה...

"הדמות בתנ"ך שאני הכי מתחבר אליה זה ירמיהו הנביא (והוא מפרט למה ב 2-3 משפטים),  מה הדמות שלך ?"

מה את מגיבה ?

האם יש לך תשובה מוכנה או שאת חושבת  בזמן אמת ?

מה את מגיבה ?

..Shandy

הייתי חושבת דקה 2 כמו עכשיו

והייתי אומרת שזה קשוח

ובסוף עונה שנראה לי הדמות שאני הכי אוהבת בתנך היא

או תמר או יואב

תמר אשתו/כלתו של יהודה כי היא פעלה בחכמה ובצניעות והצליחה להשיג את מה שהגיע לה מלכתחילה היא הייתה אישה חכמה

ויואב שר צבאו של דוד כי היה נאמנות מוחלטת לדוד המלך כן גם שזה שהוא פעל בלי לשאול אותו והרג כמה וכמה אנשים רק כי לא יכל לסבול את חוסר הכבוד לדוד ולמלכות.

וכמובן שהייתי עונה טיפה יותר בהרחבה ואולי מילים אחרות אבל כן 2 אלה בטוח

אגב למה?

מה זה מגלה לך?

מסקרן 

אני מתחברחתול זמני

לעבד־מלך הכושי.

אף־אחד לא יודע מי אתה, מאיפה באת, מה הסיפור שלך, בנסיבות אחרות היו שופטים אותך שאתה ככה וככה ובאת ממקום כזה וכזה מבלי בכלל לדבר איתך,

אבל בסוף אתה היחיד שעושה את המעשה הגדול.

אלוהים 😝נקדימון
יוסף הצדיקהפי
אברהם אבינוLavender

כל העולם בעבר האחד- ואברהם בעבר השני מול כולם לא מפחד לבחור נכון.

או רחל אימנו על ויתור נאצל

לא יודעת מה הייתי שולפת בשלוף

זה יהיה קצת מאכזב אם התשובה לא תתחיל בנוגע, לא נוגע
"חולדה. סתם.."
לא צריכה להיות תשובה מוכנה לשום דבריהודי שואף לטוב

חוץ מהשם שלך. והגיל, והמספר במשקפיים. ולמה בחרת ללמוד דווקא ביו-כימיה, איסטלציה וגיל הרך. וגם אם היית זברה באיזה צבע של משחת נעליים היית קוראת לילד הקטן-חמוד-נושך שנולד לדוב-גריזלי-מחמד של פינגווין השמירה שלך.

ואולי גם ל'התנשאי לי'.

אבל חוץ מאלו, בנחת.

ועכשיו ברצינות.

בנחת.

את לא במבחן.

דייט זה לא מבחן.

זו הזדמנות להכיר אנשים נחמדים.

מקסימום יצא מזה משהו טוב.

או טוב מאד מאד מאד.

אני מבין, ומכיר, וחושש, את החשש משתיקה.

אני חושב שזה נכון בעיקר בשתיקה של אין נושא.

וגם זה בסדר, לא נעים אבל גם לא נורא.

אך יש שתיקות טובות.

שתיקה של יחד זה נהדר.

אין מילים ולא צריך מילים.

הלוואי שנזכה.

שתיקה של זמן חשיבה היא מצויינת.

היא מייצרת קשר אמיתי.

קשר עם רוגע.

זה לא פסיכומטרי.

לא למהר לענות.

היא מייצרת כנות.

חשבתי באמת על השאלה שלך, והשתדלתי להביא את עצמי כמה שיותר מדויקת.

דייט זה לא בית משפט. אז לא שופטים. לא את, מקווה שם לא הוא.

בטח שזה לא כיתת יורים. אז לא יורים תשובות. אם לא יורים אז גם לא צריך לדרוך מראש. לא צריך לחפש את כל רשימות השאלות האפשריות באינטרנט ולחשוב בבית מה אני עונה.

(אולי גם לא צריך להכין שאלות? נקודה למחשבה. זה נועד למנוע את השתיקות המביכות של חוסר בנושא. כדאי להכין נושאים אבל חשוב גם לזרום ולהתגלגל. נשמע שהוא הכין שאלה מראש, תראי איך סיבך אותך. אגב, הנה עוד נושא שיחה)

תשובה לדוגמא:

'וואו. שאלה יפה. צריכה לחשוב, תן לי רגע. __שתיקה (זמן נהדר בשבילו לגרד את האוזן. הוא חיכה לזה הרבה. זהו, הוא סיים לגרד, עוד רגע שלא יחשוב שחיכית לגירוד שלו. עכשיו)__. אני לא זוכרת את כל התנ"ך בעל פה, אבל ממה שעלה לי כרגע נראה לי שהכי התחברתי לפרנך, אבא של אליצפן, נשיא מטה זבולון בתקופת הכיבוש וההתנחלות. קודם כל מאד התחברתי לשם. בנוסף, אני מעריכה אותו על שהצליח לגדל בן לתפארת בתוך מציאות מורכבת שכזו. אני חושבת שאקרא על שמו את כל 18 הילדים שיהיו לנו, ואולי אבקש גם ממך לשנות את השם'

אם את שולטת ב'חומר', אולי אפשר עוד להעמיק בצד שלו. 'גם פלוני אלמוני מייצג לדעתי את התכונות עליהן הצבעת בירמיהו. למה התחברת יותר אל ירמיהו?'

בהצלחה.

תגובה יפה וחכמה.נקדימון
איזבלadvfb
צחוק צחוקנחלת

אבל האם יודעים שאיזבל היתה איכשהו קשורה לחתונות?!

בא נשמע אתכם.

איזבלהתלמיד העייף
בטח כתוב שרק הרגלים והידים והראש נשארו אחרי שהכלבים אכלן את הגוף שלה וחבל או רים בזכות שהייתה מפזזת בידיה ורגלה ונעה בראשה לחתנים וכלות
נכוןadvfbאחרונה

חזל אומרים שלא נרקבו הכפות יידים והרגליים שלה בגלל שזכתה לשמח חתן וכלה

בקיצור כולם מתארסים,חתול זמני

אך החתול הזמני עומד על המשמר של לנ"ו.

הגם כי לא תאמינו, כי לא תאמנו, יש התקדמות זעירה בנושא.

חתול בוגדנינקדימון
זה אומר שהתגלה רצון/מצאת את הלמה, או שהיא הלמה?יהודי שואף לטוב

כן חתול זמני, מצופה ממך להגיב בפאנצ' על 'למה' היונק😉

ועכשיו ברצינות. נשמח (איזה כיף לכתוב את דעתי בלשון רבים) לשמוע וללמוד.

ברור שיש התקדמותadvfb

סומכים עליך גם לגבי הצעד הבא ;)

תעדכן בכל התפתחותLavender

סתם חחח

יאללה בקרוב בעז"ה 🥳

יפהאנימהאחרונה
ההתקדמות נגרמה מהבנה או מרגש?
מתרגש לספר בסימן טוב ומזל שהתארסתי בעת האחרונהארץ השוקולד

זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך

כמה תובנות שלמדתי:

1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.

הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)

2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.

3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.

4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.

אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.

כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.

וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.

שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!

תודה רבה, אמןארץ השוקולד
שאלה שהייתי שמחה לשמוע כאן את דעת החכמיםאשר ברא

אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.

כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..

ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.

איך אמורים לעשות את זה?

מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..

וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?

אם אני מבינה אותך נכוןהמקורית

אז גמני 'עוצמה ואור'

לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא

ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה

רמה תורניתאביעד מילוא

ב"ה היום אני לומד בישיבה גבוהה וזוכה לגדול בה בתורה ובזכות הישיבה עשיתי הרבה עבודה פנימית שהביאה אותי למקום שאני שואף אליו.  בין היתר אחד הדברים שקרו שעברתי לטלפון מקשים והתרחקתי מטלפונים חכמים.והיום אני מחפש להכיר בחורה תורנית יש לה טלפון כשר ופשוט.  אני אשמח לדעת דווקא מהבנות פה 2 דברים 1. הייתן יוצאות עם בחור שלא מוכן להתקרב לטלפון חכם

2. כמה נפוץ התהליך של לעבור לטלפון מקשים אצל בנות

אשמח לשמעו את דעתכם

מסכים ומחזק, מה שכתבת זה רק קצה המזלגפשוט אני..
עזרה בפרסום ארגון משמחים בחתונות "משמחי דויד"עזרה לזולת

בס"ד

אני מתנדב בארגון משמחים בשם "משמחי דויד" והרבה פעמים אני מרגיש שאנחנו "מפספסים" הרבה חתונות שצריכים בהם משמחים ומשמחות רק בגלל שלא מכירים אותנו ולא יודעים שאפשר לבקש את ההתנדבות שלנו.

אז אני ממש מנסה לחשוב על רעיונות איך לפרסם את המשמחים ולהפיץ את ההתנדבות שלנו בשביל שאנשים ידעו שאנחנו קיימים ויבקשו ממנו משמחים ומשמחות לחתונות שצריך בהן

אז אם אתם מכירים חתונה שצריך בה משמחים אז בבקשה תפנו את בעלי האירוע אלינו.

אוסיף שאנחנו כמובן משמחים גם בבר מצוות/בת מצוות אירוסין וכו'... שגם בהן צריכים משמחים ומשמחות,וכמובן שאנחנו משמחים אך ורק באירועים עם ריקודים מופרדים.

לפרטים נוספים:

משמחים בחתונות - משמחי דוד

תודה!

קפוץנפש חיה.אחרונה

אולי יעניין אותך