אתגר שבועי לעידוד יצירה- שבוע ראשון! בקצרה

בלי סיבוכים והקדמות- כמו שאפשר להבין מהכותרת-

מדובר במשימה מאתגרת, שתעלה לפורום אחת לשבוע בעז"ה, שמטרתה בסופו של יום- לעודד יצירה ולא ע"מ להתחרות.

משימה מקבילה תעלה בעז"ה גם בפורום ציור ורישום.

אז ככה, השבוע, כל מה שתצטרכו לכתוב ולהעלות לפורום עד לשלישי הבא זה- הוא- היא- הם-!!

סיפור קצר שמכיל בתוכו את השורה וחצי הבאות:

"בהתחלה בכלל תכננתי שלא להענות לבקשה שלו,
אבל אחרי שבריר מחשבה הבנתי שהוא דווקא נראה נחמד עם המכנסיים הקצרות הכחולות האלה, וניגשתי אליו עם חיוך"

זה הכל,
קחו לעצמכם איזו רגיעה קטנה, תשחררו את הראש, וקחו את השורה הזאת לאן שבא לכם.

משימת בונוס למגניבים בלבד-

תכתבו  (קטע נפרד) יום אחד בחיי הדמות שסיפרה את הסיפור שכתבתם. מאז שהוא קם, ועד שהוא מניח את הראש חזרה לישון.

בשבוע הבא- אתגר שונה בעז"ה. 

מחכה לקרוא את התוצר שלך!

בהצלחה!! פרח

*רעיונות נוספים, כיוונים יצירתיים ועוד- אשמח לשמוע

הי אתה!!אביגיל.
מה עם הסיפו"שים?
היי את!!בקצרה

אמממ... עכשיו כולם כותבים אותו ביחד...??

בעז"ה מקווה שאני אאתגר את עצמי, ואחזור לכתוב.

נזרום ונראהבצל האל
בהתחלה בכלל תכננתי שלא להענות לבקשה שלו,
אבל אחרי שבריר מחשבה הבנתי שהוא דווקא נראה נחמד עם המכנסיים הקצרות הכחולות האלה, וניגשתי אליו עם חיוך
"תקשיב, אחי, בוא מחר בבוקר ונראה מה נוכל לעשות."
הבחור הצעיר הסתכל עלי בהפתעה, כאילו כבר מראש הוא היה בטוח שלא יתקבל ושלח בקשה רק בשביל לצאת ידי חובה, "אה אתה בטוח? התקבלתי?" גימגם.
"כן אחי, עכשיו לך לישון מוקדם ותבוא בחמש בבוקר להיפגש עם החבר'ה".
הבחור הצעיר, לקח את הציוד שלו בהתרגשות והלך משם במהירות כשחיוך גדול מרוח על פניו.
בבוקר למחרת קבוצה של שלוש עשרה נערים צעירים התקבצו בחוף מחכים למאמן, קפואים מהאוויר הקר ומהאדים המלוחים באוויר שנוצרו מרסיסי גלי הים המשתברים בחוף, כל נער חיכה בחליפת גלישה עם גלשן פרטי, כשהם שואלים את עצמם האם גם הם יהיו יום אחד גדולים כמו אלופי הגלישה מהתחרויות המחוזיות והמדיניות ואולי אולי הם יזכו בתואר אלופי עולם?!
האוויר הקר והמלוח של שעות הבוקר המוקדמות היה מלא בתהיות ובשאלות ובחלומות של שנים על גבי שנים של תלמידי גלישה מתחילים של בית ספר המקצועי לגלישה, שעמדו באותו החוף ושמחו שהצליחו להתקבל לבית הספר המקצועי ורקמו חלומות ענק על גלישה ועל מים ועל אליפות ועל קהל.
ובדיוק כשנדמה שהקור כבר בלתי נסבל, והלחות חונקת והחלומות עוד רגע נהיים מציאותיים הגיע המאמן ובקולו החזק והסמכותי התחיל להסביר להם לאן הם הגיעו, מה החוקים ולמה מצפים מהם.
"אכן", חשב המאמן לאחר שעברה חצי שנה של אימונים,"הוא באמת בחור טוב ואני עכשיו גם בטוח שהוא יהיה גלשן מעולה".
המאמןבצל האל
המהירות, המים, האתגר, היכולות להקשיב לגלים ולזרום איתם לאן שהם מובילים, הטעם המלוח בשפתיים, התיאבון הגדול שבא אחרי כל גלישה, זה החיים שלי.
זה כבר נהיה הרגל, לסנן נערים נלהבים שמנסים להתקבל ולנסות לראות למי מהם יש את 'הרוח' ולמי אין, לנסות לחזות מראש את אלו שיצליחו להאזין לגלים ולנוע איתם, לכוון את תנועות גופם עם הזרמים העדינים ביותר של הים ולבסוף לשלוט בו, את אלו שיהיו שאפתנים מספיק בשביל לא להסתפק במדליה או שתיים, אלו שירצו לחתור עוד ועוד להיות יותר טובים ויותר טובים ובכך להמשיך לפאר ולאשר שבית הספר המקצועי לגלישה הוא אכן מקום גידולם של מקצוענים.
אבל משהו בליבו של המאמן שרק רצה להיות קרוב לים, מדי פעם התמרד נגד השיטה התחרותית של מעסקיו לקבל רק נערים תחרותיים ומדי פעם, רק מדי פעם נכנסו לבין שורותיו נערים שהיה להם 'רוח' ואהבה לים ולגלים אבל כמעט בלי שום תחרותיות...
בבוקר כשהתעורר כהרגלו מהשעון המעורר בארבע בבוקר והתארגן לקראת האימון של החניכים החדשים, הוא נזכר בנער שהוא נתן לו אתמול הזדמנות והוא ידע שזה היה אך ורק מפני שהוא הזכיר לו את עצמו ואולי קצת הזכיר לו את הבן שהוא דמיין שהיה יכול להיות לו אם אישתו לא הייתה נפטרת בלידה עם תינוקה לפני 14 שנה.. כמעט באותו הגיל של אותו הנער,
המאמן נשם עמוק והפסיק את הירהוריו, זה מטופש הרי זה לא בנו וזהו, אסור לו לחשוב כך הוא חייב להיות מקצועי, הוא סיים את הכריך עם החביתה לקח את התיק עם הציוד הנדרש ונעל את בית העץ הצנוע שברשותו, וחיכה בצד לראות את הנערים מתאספים.
האימון החל כמו כל אימון בעשר השנים האחרונות,
הוא הסביר להם בקצרה לאן הגיעו, מה החוקים ומה מצפים מהם בקול חזק וסמכותי כאילו הם היו חיילים חדשים והוא המפקד, הוא אהב לעשות את זה וכך גם החניכים לאורך השנים, אף שזה גרם להם לפחד ממנו בהתחלה.
לאחר מכן הריץ אותם ופקד עליהם לעשות תרגילי התעמלות בשביל שכשבאמת יתחילו בעוד כמה שבועות לגלוש הם כבר יהיו בכושר וחזקים.
בסוף היום החניך, הנער שהחליט להוסיף לקבוצה בכל זאת הגיע והודה לו ושאל אם הוא עבר את המבחן, בתגובה המאמן שהיה די מרוצה ממנו, חייך וענה שהם ידברו מחר.
אחרי שהחניכים סיימו להתארגן במלתחות החדשות. חלק הלכו ישר, חלק דיברו ושאלו קצת את המאמן שאלות, חלק דיברו עם הנערים שהכירו, המאמן נשאר קצת ליד החוף, מחכה שכל 13 החניכים שלו יתפזרו ויותירו אותו לבד לעשות את הדבר היחיד שאיכשהו נותן לו מרגוע לנפש, הגלישה.
הם לא ידעו, כך זה היה בדרך כלל, אבל לפני שהוא הכיר את אשתו, אניטה, הוא היה אחד מאלופי העולם המעורכים בתחום הגלישה אך תאונה ושלוש שנים של אי גלישה הותירו אותו מאחור, הוא היה שבור מזה, בבת אחת כל עולמו חרב עליו אבל כשהוא פגש את אניטה הוא הרגיש שהיא בנתה עולם חדש ולאט לאט הוא התחיל שוב לגלוש בעידוד אישתו, כשאישתו נפטרה הוא הרגיש שעולמו חרב והפעם לתמיד, אך איכשהו הוא לא הפסיק עם הגלישה ואף נאחז בה ביתר שאת, כאילו היא מצוף של חיים בים אכזר וסוער, לאחר כמה שנים חבר סידר לו ראיון עבודה בבית הסףר המקצועי בתקווה להחזיר אותו לחיים, לעולם, המאמן קיבל את העבודה והצליח להתאושש אבל לא לגמרי,
אז מאז, אחרי כל אימון ואחרי שהחניכים מתפזרים להם, המאמן גולש עד שהוא מתעייף, כאילו חייו תלויים בכך, ולאחר מכן חוזר לביתו, מתקלח אוכל והולך לישון.
אלו היו חייו העצובים של המאמן, שכבר עוד לא קרא לעצמו בשמו הפרטי, שאול.
וואו. יפה מאוד. איזה כתיבה קולחת!בקצרה
באמת תהיתי לכל אורך הסיפור למה אתה קורא לו 'המאמן' גם בחלקים שבהם הוא לא נמצא בדמות הזו של המאמן.
אהבתי את הסוף, בכלל, כל ההתייחסות החד מימדית לאנשים. שתפקידם מגדיר אותם ותו לא.
יפה ומחכים.

להרגשתי, הסיפור האישי של המאמן קצת מורכב בשביל סיפור בכזה אורך.
המורכבות שלו מול הגלישה - נכתבה יפה, ונחרזה ונסגרה בסופו.
אבל הקטע של מות האמא דווקא בלידה - פותח סיפור שלא נגעו בו בכלל. (אגב, המשפט שמתאר את מות האמא - ארוך מאוד ומסורבל).

כל הכבוד על התגובה המהירה, זכית לתהילת עולם!
נהנתי לקרוא.
תודה! איזה כיף לשמוע!(תהילת עולם מאדון בקצרה?!וואו)אני בת!בצל האל
ננסה (המון זמן לא כתבתי סיפורים קצרים)פצלשית222

בהתחלה בכלל תכננתי שלא להענות לבקשה אבל אחרי שבריר מחשבה הבנתי שהוא דווקא נראה נחמד עם המכנסיים הקצרות הכחולות האלה, וניגשתי אליו עם חיוך. הנחתי יד על כתפו וכך הצטלמנו ברחובה של עיר. גברת בעקבים צעדה במהירות תוך שהיא נועצת  בנו עיניים מאופרות בשחור. הוא ביקש עוד תמונה ואני כבר רציתי לרוץ למניין אבל הוא כבר לחץ על הפלש עוד לפני שהספקתי להתנגד.הגעתי לבית כנסת כולי מתנשף.התפילה כבר התחילה לפני דקה ואשי התחיל למלמל "אשרי" בקולו הצרוד.שפתי נעו במהירות תוך שטיפות רטובות נטפו על מצחי.ואז באמצע שמונה עשרה הרגשתי יד נוגעת בכתפי.הסתובבתי בבעתהכולי רטוב, הוא רק הביט לעברי בחיוך רחב,חושף את שיני הזהב שהתחילו לסנוור את עיני.הסתובבתי שוב והמשכתי להתפלל.כשסיימתי הוא כבר לא היה שם, רק ריח פיו התאדה בחלל האוויר

ביום שישי מיהרתי לשוק לקנות ירקות לשבת. "תפוזים בזיל הזול!", "לימונדה בשנקל!" כל הצווחות קידמו את פני.מיהרתי להעמיס עוד מלפפונים אל תוך השקית.המשכתי בזריזות אל דוכן העגבניות.כמעט כולן שם היו ירוקות אז הוצאתי משם שלוש שנראו לי טובות. "היי אתה!" מישהו ליטף את ידי.זה שוב היה ההוא עם המכנסיים הקצרות."אתה קונה עגבניות?" הנהנתי והוא פלט:"מתי קבלת שבת אצלכם?"ניסיתי להסוות את שאריות ההלם שנותרו בפני ואמרתי:"שבע וחצי בערך" הוא חייך אלי ושוב פגשתי את הזהב המסנוור."אתם,בית כנסת טוב אתם ואתה,דוגמן אתה"."מה?" חשבתי שאוזני הטעו אותי, "אתה,אתה מצטלם טוב הוא צחק, "הראיתי אותך לנכדים שלי והם אמרו לי- זה,חבר טוב זה"שלפתי עוד עגבניה מהערימה.לצערי היא הייתה שבירה מדי.טיפות אדומות קישטו את חולצתו בן רגע והן המשיכו לזלוג במורד מכנסיו.בינתיים הפלאפון צלצל ורונית הייתה על הקו. "עידו,איפה אתה? עוד שעתיים נכנסת שבת". התחלתי לגמגם לרונית תוך שאני שולף טישו ומתחיל לנקות את הדייסה שיצרתי במו ידי.רציתי,כל כך רציתי לבקש ממנו סליחה אבל הוא כבר נעלם.

"לכה דודי לקראת כלה". כולם רגועים בחולצות לבנות שרים במקהלה.סוף סוף המזגן עובד ואפשר לנשום לרווחה.הסתובבנו ל "בואי בשלום" ובן רגע כולם עמדו פעורי פה מול שיירה צבעונית שנכנסה לתוך אולם בית הכנסת.בחור שזוף,ילד עם כובע של הפועל חיפה,עוד ילדון עם שקית במבה נפוחה ואחרון חביב-האיש עם המכנסיים הקצרות. הוא נופף לעברי מול כולם ואמר בחיוכו הנצחי "שבת שלום, חבר".

רגע! הלו! מה קורה הלאה?? ( + 2 נקודות לכל מי שרוצה לכתוב)בקצרה

עוד לא יודעים מי זה הזקן הזה, למה הוא הצטלם איתו, מה הוא עשה בתפילה, ואיך הם נפגשים כל הזמן,
מי זו רונית, מה הקשר בינה לבין המספר, ואיך קרה שהזקן נעלם פתאום?!

סיפור מסקרן. את תצטרכי להמשיך אותו

בינתיים- כדאי לסדר את השורות, שלא יהיה גוש סיפור רצוף. (מרגיש כאילו זה הוקלד בפלאפון).

מחכה להמשך!

עוד 2 נקודות כלליות- 

לא חייבים להתחיל את הסיפור במשפט הזה, הוא יכול גם להשתחל באמצע הסיפור.

וסיפור קצר- לא צריך להיות 400 מילה. גם 1500 זה אחלה.

בהצלחה!

הוספתי רווחים, עכשיו יותר קריאפצלשית222
עבר עריכה על ידי פצלשית222 בתאריך א' בחשון תשע"ו 08:54

בהתחלה בכלל תכננתי שלא להענות לבקשה שלו

אבל אחרי שבריר מחשבה הבנתי שהוא דווקא נראה נחמד עם המכנסיים הקצרות הכחולות האלה, וניגשתי אליו עם חיוך. הנחתי יד על כתפו וכך הצטלמנו ברחובה של עיר. גברת בעקבים צעדה במהירות תוך שהיא נועצת  בנו עיניים מאופרות בשחור.

הוא ביקש עוד תמונה ואני כבר רציתי לרוץ למניין אבל הוא כבר לחץ על הפלש עוד לפני שהספקתי להתנגד.הגעתי לבית כנסת כולי מתנשף. התפילה כבר התחילה לפני דקה ואשי התחיל למלמל "אשרי" בקולו הצרוד. שפתי נעו במהירות תוך שטיפות רטובות נטפו על מצחי.

ואז באמצע שמונה עשרה הרגשתי יד נוגעת בכתפי. הסתובבתי בבעתה, כולי רטוב, הוא רק הביט לעברי בחיוך רחב, חושף את שיני הזהב שהתחילו לסנוור את עיני. הסתובבתי שוב והמשכתי להתפלל. כשסיימתי הוא כבר לא היה שם, רק ריח פיו התאדה בחלל האוויר.

ביום שישי מיהרתי לשוק לקנות ירקות לשבת. "תפוזים בזיל הזול!", "לימונדה בשנקל!" כל הצווחות קידמו את פני. מיהרתי להעמיס עוד מלפפונים אל תוך השקית. המשכתי בזריזות אל דוכן העגבניות. כמעט כולן שם היו רקובות אז הוצאתי משם שלוש שנראו לי בסדר.

"היי אתה!" מישהו ליטף את ידי. זה שוב היה ההוא עם המכנסיים הקצרות. "אתה קונה עגבניות?" הנהנתי והוא פלט: "מתי קבלת שבת אצלכם?" ניסיתי להסוות את שאריות ההלם שנותרו בפני ואמרתי: "שבע וחצי בערך".

הוא חייך אלי ושוב פגשתי את הזהב המסנוור."אתם, בית כנסת טוב אתם ואתה, דוגמן אתה". "מה?" חשבתי שאוזני הטעו אותי, "אתה,אתה מצטלם טוב הוא צחק, "הראיתי אותך לנכדים שלי והם אמרו לי- זה, חבר טוב זה".

שלפתי עוד עגבניה מהערימה.לצערי היא הייתה שבירה מדי. טיפות אדומות קישטו את חולצתו בן רגע והן המשיכו לזלוג במורד מכנסיו.בינתיים הפלאפון צלצל ורונית הייתה על הקו. "עידו,איפה אתה? עוד שעתיים נכנסת שבת ועוד לא קילחנו את הקטנים".

התחלתי לגמגם לרונית תוך שאני שולף טישו ומתחיל לנקות את הדייסה שיצרתי במו ידי.

רציתי,כל כך רציתי לבקש ממנו סליחה אבל הוא כבר נעלם.

"לכה דודי לקראת כלה". כולם רגועים בחולצות לבנות שרים במקהלה.

סוף סוף המזגן עובד ואפשר לנשום לרווחה. הסתובבנו ל "בואי בשלום" ובן רגע כולם עמדו פעורי פה מול שיירה צבעונית שנכנסה לתוך אולם בית הכנסת.

בחור שזוף,ילד עם כובע של הפועל חיפה,עוד ילדון עם שקית במבה נפוחה ואחרון חביב-האיש עם המכנסיים הקצרות. הוא נופף לעברי מול כולם ואמר בחיוכו הנצחי "שבת שלום, חבר".

בקשר להערותפצלשית222

א.אני אוהבת סיפורים עם סוף פתוח

זה כיף שיש סקרנות

אולי יש מקום להמשיך את זה טיפ טיפה

ב.לא ברור שרונית זאת אשתו? מי עוד יכולה לנקץ לפני שבת ?

ג.תודה על ההערות

ניסיתי, לא הכי מוצלח שלי, ויצא לי ארוך..נערת טבע

כשאני נזכרת היום איך אז ניסיתי להיות נחרצת, זה מצחיק אותי בכל פעם מחדש. אבל אז, אני חושבת שבעיקר כעסתי.

ובכל זאת, איפשהו לקראת סוף הטיול, בתוך תוכי כבר ידעתי.

'מה שהלוחמים בעצם עושים פה בקרב הזה, הם משתמשים בטקטיקה שכבר ראינו אותה בספר יהושע.במלחמה על כיבוש העי. חוליה קטנה נשלחת קדימה, ליצור הסחת דעת בדמות של "טרף קל", מה שנקרא, כשלמעשה שאר הלוחמים מתגנבים מאחור בזמן הזה,ומשתלטים על מחנה האויב.'

אני עוצרת לרגע, ומרימה מבט מהדף שמולי.

אופס. לא הדבר הכי חכם כרגע. 

בדיוק ברגע שהמבט שלי עולה,העיניים שלו מתקבעות לי ישר לתוך העיניים. ויש בהן איזה חיוך שגורם לי לאבד את חוט המחשבה.

נבוכה, אני חוזרת באחת לסיפור הקרב.

' וככה בעצם הקרב הזה מוכרע בניצחון של המכבים, מה שעוזר להם להסיג את הצבא היווני מכל האיזור וכמובן תורם לזה שהעם מצטרף אליהם ותומך בפעולתם.'

כשאני מסיימת וכולם קמים להמשיך במסלול, אני כבר לא רואה אותו נשען על הגזע ההוא.

מה שאני כן רואה זה את יונתן, שממהר להתקרב אליי, ומתאמץ מאוד לשמור על חזות רצינית. מה שלא כל כך מצליח לו..

" אין סיכוי". אני חושבת.

"אין סיכוי. אין סיכוי. אין סיכוי."..............

- ' תודה אחותי. היה ממש יפה. הצלת אותנו.'

- 'בכיף'. אני מחייכת, וכבר יודעת שלא רק בשביל זה הוא ניגש אליי.

- ' שומעת'??

(וול, הנה זה בא..)

' אוריאל שאל עלייך.

..לוידע, אמרתי לו כזה מה למדת, ועל המדרשה וזה.. קיצור, הוא שואל אם יש מצב לדבר איתך.

אני מניח שהוא רוצה לשאול אם יש מצב כאילו שתיפגשו או משהו כזה..'

עכשיו הוא כבר לא מתבייש לחייך בגלוי.

אז בהתחלה ניסיתי לסרב בנימוס.

ואחר כך ניסיתי להיות תקיפה קצת יותר, והזכרתי לו שהוא זה שסיבך אותי בהדרכה הזו בכלל, ושאני את מכסת הטובות להיום סיימתי.

והאשמתי אותו שהוא יזם הכל, וניסיתי להסביר, "ברגישות ובנחישות" שזה פשוט לא הסגנון שלי. בכלל. ותוך כדי פזלתי לכיוונו.

(אני אוהבת אותם עם פיאות. ארוכות. וגם אם מכנסיים ארוכות, אם כבר חושבים על זה..)

ובאמת שבהתחלה בכלל תיכננתי שלא להיענות לבקשה שלו,

אבל אחרי שבריר מחשבה הבנתי שהוא דווקא נראה נחמד עם המכנסיים הקצרות הכחולות האלה, וניגשתי אליו עם חיוך.

ובשיחה ההיא עוד לא התכוונתי לכלום, רק ניסיתי להיות מנומסת, ובו זמנית להוריד את יונתן מהגב שלי.

(מה הוא חשב, שלא ראיתי אותו? עומד ומציץ עלינו עם מין חיוך ענקי ודבילי על הפנים שלו. איזה ילד!!..)

אבל כשהטיול נמשך, פתאום הבנתי שלא סתם הוא הצטרף איכשהו ל"טיואל" הזה.

כי פתאום, כשהרשיתי לעצמי להתבונן בו באמת, ממש ראיתי בו את יואל.

ואז כבר לא יכולתי להתעלם.

ועד היום אני עוד לא יודעת אם זו הייתה הסבלנות שבה הקשיב לאלפי הסיפורים הלא נגמרים של אחיינים שלו,

או הרכות שגיליתי בו כשרכן ליישר פרח מעוקם,

ואולי זו בכלל המנהיגות השקטה שיצאה החוצה ב"מבצע חילוץ יונתן", כשהג'יפ נתקע בבוץ.

כך או אחרת, איפה שהוא לקראת סוף הטיול כבר הבנתי שיואל לחלוטין היה מאשר לי אותו.

ל"טיואל" הבא כבר יצאנו ביחד, אלא מה?!

ועד היום, כששואלים אותי איך הכרנו, אני מחייכת ועונה שדרך יואל.

ולא אכפת לי בכלל שיונתן מתעצבן וטוען בתוקף שהוא השדכן. שיתעצבן. גם אני התעצבנתי בהתחלה. ועובדה שעבר לי בסוף, לא? =)

מוקדש באהבה ובגעגועים לדודי האהוב, אוהב אדם ואדמה, ד"ר יואל ויסבר זצ"ל.

סיפור מקסים!! בקצרה
לא ארוך בכלל, מעביר את החוויה יפה מאוד, נקרא באוושה אחת
שמחתי לראות שהסיפור לא התחיל מהמשפט שנתתי, ושמחתי עוד יותר לראות שהבאת משמעות למכנסיים עצמם.
(והתחברתי אישית לנושא הלימוד בטיול, שבמקרה בעברי כתבתי מאמר על האסטרטגיה של יהושע בכיבוש הארץ).

כתוב יפה, תיאורים כייפים, סוף חמוד שגורם לחייך.

הטיואל הזה - קיים באמת? (אגב, בהתחלה התייחסתי לזה כשגיאת הקלדה, אח"כ הבנתי שזה משמעותי ויפה).
תודה רבה, איזה כיף! נערת טבע

טיואל בהחלט קיים, רק בסוכות האחרון התקיים אחד! טיואל= טיול יואל. טיולים לזיכרו של דוד שלי.חצי חיוך

וזה די מבוסס על חוויה שהייתה לי בטיואל בחנוכה האחרון, כשהבנתי כמה הנכדה שלו ירשה ממנו את האהבה הזו לאדמה ולצומח..

אפשר לראות פה--

טיואל- בדקה 4:20 בערך.

(סליחה אם לא קשור. שאלת )

ואו!*פרח הלילך

אהבתי ממש!

כתוב חמוד ממש וממש לא קיצי...

(כצפוי מסיפור על שכזה...)

תודה

תודה רבה!נערת טבעאחרונה

(לא הבנתי את הסוגריים, אבל תודה בכולופןכאילו מוציא לשון)

חברה הראתה לי. מה חושבים?שלום לך ארץ

משפחה יקרה!
ראיתי אותו רץ 
בדמי חייו, אחרי כלנית או כלב שובב
מנסה לחזר למרות המשבר
מצא אהובה בתוך הכאב
ראיתיו שטוף בזיכרונותיו על חבריו שאין הם עוד כאן

ולך אימא רציתי לומר
שאיתך אני אבלה
קרעתי את הדש
וישבתי על שרפרף
הלב שבור
שתיים מדם
ועוד אלפים, אלפים מהאומה הגדולה
ישבתי, ובכיתי, ונקרעתי לגזרים
את הלב שלי אפחד כבר לא ישלים
כעסתי, את העולם שברתי.
איתך אבא כבר לא דיברתי
דיברתי כמו אומללה
מה נראלך? אתה משוגע? אתה בכלל לא מבין מה לקחת!
רציתי לשבור אותך בחזרה
את הלב שלך. שלי. בעוצמה.
לנקום על מה שנלקח ולא אקבל לעולם
אבל נמשכתי אליך בחזרה
אל הלב של אבא
למרות שלקבל ממך כבר לא יכולתי יותר

אז רציתי לספר שהלב נשאר שבור. מרוסק לחתיכות.
גם אם את זה קשה לראות
אבל מה לעשות שכבר אמרת
"אין דבר שלם יותר מלב שבור"
אז אבא שתדע שלמרות הכל אני סולחת'ך 
גם אם מה שעשית לא צודק
כי מה לעשות אתה חכם פי אלף.

נב. אז אותך מדינה, עליך עדין חולמת.
בך אקים משפחה לתפארת.
אך תמיד אשאיר בך חותם
שעליך נקבר אהובי ולא חזר

היא כתבה, שומרת על זכויות יוצריםשלום לך ארץאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מדבראני הנני כאינני

מחפש מוצא, אולי איזו דרך

פתחתי פתח, האם יש בזה ערך?

שוב נפלתי, מי יקימני?

וכל כך התחננתי, פניך אנה ממני

מאמין בהסתר, בכל התפאורה

ואין עם מי לדבר, לזרוק בו מרה

ואם אשבר, כבר לא נותרה בי צורה

וכיצד אתחבר, אמצא כנגד עזרה

נזרקתי בבור, אין פנים אין אחור

רק עקרב ונחש, מעורפל מהשחור

שדים וקליפות, פרשת אחרי מות

מול עדשת מצלמות, תופפות עלמות.

והנפש במנוסה, מאלקים התביישה

המרחק שוב כיסה, ערוותה הלבושה

והוא קורא לה שובי, זהו שמה (מ)מכבר

שכחה זהותה, בשטטה במדבר.

"ולמוות לא נתנני"תמהון לבב
עבר עריכה על ידי תמהון לבב בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ו 18:16

ראיתי כופר אחד, מת באיוולתו,

קרבן על מזבח מולדתו.

שורות שורות באו לסופדו ולבכותו.

"זה העלם! הצעיר בשנים – בכיר בניו של ריבון העולמים!

והוא כתכשיט בהיכלו! קדוש יאמר לו!"

ואני מהרהר...

הרי בחייו היה כה שחור,

ובמותו – הרב אומר: "אין כמוהו צחור!"

"אם פשע וסרח – כעת הריהו מלאך!"

"מותו – כפרתנו, מותו – כפרתו, ונפלאית נחלתו"

ואני??

אלוהים, יודע תעלומות

– האין אני כופר, פושע וסורח??

ומה לי בעולם כזה להיות גורלי כאורח

בשבט עברתך מזדעק וצורח?

אם גם למעלה יש ניסים ואנשים הופכים לקדושים

בגופה מחוללת

– לכזאת נפשי מייחלת.

ואם על כל פשעים יכסו חיים המשתתקים

– הנה כל סעיפיי משתוקקים.

אלוהים אתה ידעת,

גופי ונפשי – כבר שבורים...

אך רוחי ונשמתי עדיין רק אליך הם עורגים,

קח אותי אליך! כאותם ההרוגים.

אם זו המשמעות, להיות רק שלך,

טהור, נקי, דבוק בשלימות

– אני כבר לא יכול לחכות למות...

...רחל יהודייה בדםאחרונה
יש בזה משהו שמעביר רטט
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

...רחל יהודייה בדם

והפחד.

הפחד מהריק הזה.

הדבר הריק הזה שרוצה שאהיה כמוהו.

שאבלע בתוכו.

שאבלע את עצמי.

הפחד שיחזור.

הפחד שהוא שם.

אורב. עדיין מחפש אותי.

איזה נאמנות.

אנשים כל כך רוצים נאמנות כזו אה?!.

ואני רק רוצה שייתן לי. ייתן לי להישאר אני.

ייתן לי מקום. ישאיר אותי אני.

והפחד הזה נמצא שם.

ואני מרימה את הראש.

וממשיכה.

לתפוס מקום. שאני אני.

יפה. נסתר. גבוה.טויוטה

תודה.

יפייפה וכל-כך נכוןידידיה ג
...רחל יהודייה בדםאחרונה
תודה..
מנהל? אפשר להעביר שירשור שלי לפה?תמהון לבב

(שתיקה רועמת) - ריק ומוסתר

זה? במקום שיהיה בפורום השני

בלתי אפשרי 😐אני הנני כאינני
כנס להודעה שםארץ השוקולדאחרונה

תלחץ על עריכה, תלחץ על בחר הכל, העתק ואז תפתח שרשור כאן.

(אל תעשה גזור כדי שלא יימחק לך בטעות)

אחר כך אתה יכול שוב לערוך שם ולמחוק את התוכן

תנועהמוריה.

הידית עולה אט אט ובסיבוב יורדת מטה. ועוד סיבוב: למעלה במאמץ ודחיפה חזקה למטה.

היא מתנשפת, אבל לא פוסקת. זוהי מלאכתה ואין לה אלא לעשותה בלי להתלונן. כל יום היא כאן, ניצבת על המשמר. דוחפת, מסובבת, מסיעה את הידית שוב ושוב על צירה בסיבוב.

כל תנועה שלה, כל דחיפה ולו הקטנה ביותר מקדמת עוד ועוד את המנוע, כל סיבוב וחצי סיבוב, מניע את העצם. בסוף כל יום היא מאשרת, אכן נראית התקדמות. היא סוקרת בעיניים מצומצמות את המרחק בין המקום בו היתה בתחילת היום לבין המקום בו היא כעת לאחר עבודה של יום תמים. אז היא מתמלאת סיפוק ונחת. אז היא יכולה לפרוש לנוח, להרוויח בביתה עם היקרים לה ולדעת כי עשתה את מלאכתה להיום.

ישנם ימים שהכל חלק והסיבוב פשוט הוא, כאילו מעצמה מסתובבת הידית. לעומתם יש ימים שהידית שחוקה וקשה לה לאחוז בה, שהיד האוחזת עייפה, או שהגלגל כבד עד מאד. לעיתים קרובות קורה שידיים נוספות בוחשות איתה בקלחת, ומסובבות ידיות הפוכות. אבל כל אלו, כמו אינם נוגעים לה, היא מגיעה בכל יום בשעת בוקר מוקדמת, מתייצבת בעמדתה ומסובבת, והידית נעה, והסיבוב מניע.

היא לא מנסה להיאבק, היא לא מוכיחה לאיש דבר, היא נוכחת ומסובבת ומניעה. אף כוח בעולם לא יוכל לה, אף כוח בעולם לא ימנע ממנה למלא את תפקידה במסירות. אף כוח בעולם לא יעצור אותה מלסובב ולהניע.

ויש התקדמות, וישנה תנועה.

תמיד ישנה תנועה.

° ° °

אלוקי, נשמה נתת בי, והיא אינה פוסקת מלסובב ולקדם אותי.

אתה בראתה, אתה יצרתה, ונפחתה בי והיא מניעה אותי אליך.

כל זמן שהנשמה בקרבי מודה אני לפניך עליה.

מענייןיוני.ו.אחרונה

אולי יעניין אותך